ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013,

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 :

  …5…4.. 3..2...1.. μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα !!!!!!  ΧΡΟΝΙΑΠΟΛΛΑ !!!
για όλο  τον  κόσμο , με  ειρήνη και αλληλεγγύη !!στον ερχομό της νέας χρονιάς!!
°
° ˛˚˛ * _Π_____** ˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~
\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚
田田 |門| ••˛•˚ *
¨´`'*°.¸.¨´`'*°.¨´`'*°.¸.
όμορφα Χριστούγεννα για  όλους !!!
Γιορτές γεμάτες  Χαρά , Υγεία , Ευτυχία , Πρόοδο  και  Ανθρωπιά  !!! 
Καλημέρα/ …. /Καλησπέρα  για  όλους μας !!!!!!!!!!!!!!!!! Arfara Kalamata  Messinias
ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΣ ΠΛΑΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Και πλεον οι προαιωνιες Ελληνορωμαικες μεσογειακες γιορτες της 25 Δεκεμβριου συνεχιστηκαν και επι Χριστιανικου καθεστωτος!!
Αρχικα οι τότε ρήτορες που διαμορφωναν τα διαφορα δογματα της εκκλησίας χαρακτήριζαν τις γιορτές της 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«έργα του διαβόλου» και των «κακοποιών πνευμάτων».
Ο Ιωάννης ο ...Χρυσόστομος κατακεραύνωνε τις Ελληνορωμαικές γιορτές της 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (του Δωδεκαήμερου των Καλενδών)
και προέτρεπε τους χριστιανούς να απέχουν από αυτές:
«Τίποτε δεν είναι εχθρικότερο προς το πνεύμα του χριστιανισμού, όσο τα συμβαίνοντα κατά τις νύχτες εκείνες»
Τελικά οι θεωρητικοι του Χριστιανισμου αποφασισαν να συμβιβαστουν με την 25 Δεκεμβριου, και αντιγράφοντας τους ύμνους του Ηλιου, πρόσθεσαν την ιδιότητα της "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" κι έτσι ο αρχαίος ύμνος "σε προσκυνείν τον ήλιον" μετατράπηκε πανεύκολα στον Χριστιανικό ύμνο:
"σε προσκυνείν τον ήλιον της δικαιοσύνης"!!! και ετσι οριστικοποιηθηκε η 25 Δεκεμβριου για να μεινουν ολοι ικανοποιημενοι.
Ο λαός όμως επέμενε, έστω και κάπως περιορισμένα και εμμεσα, να γιορτάζει τις προαιωνιες παραδοσεις του δινοντας εμφαση στο γλεντι των ημερων αργιας, μη λογαριάζοντας τις συνέπειες και τις αμείλικτες σκληρές καταδίκες
της ιερης εξέτασης
και του θεοκρατικού Βυζαντίου.
Όταν άρχισε να ξεπέφτει η Βυζαντινή αυτοκρατορία, τότε μόνο άρχισαν να εκφυλίζονται και οι διονυσιακές αυτές γιορτές…
(για την ιστορια της πλαστης και αναποδεικτης ημερομηνιας των Χριστουγεννων, της 25 Δεκεμβριου, υπαρχει εκτετεμενη βιβλιογραφια και αναφορες στο διαδικτυο)
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :




***   «Τρέχω για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014»… για καλό σκοπό! (βίντεο)         
   
 
«Χριστουγεννιάτικη», καθώς θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, θα είναι η πρώτη φετινή εκδήλωση για το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι.
Μάλιστα, η Καρναβαλική Επιτροπή παραχώρησε χθες στα γραφεία της συνέντευξη Τύπου. Τα μέλη της, Νίκος Κουρής και Χάρης Βγενής, μίλησαν για το «Τρέχω για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014».
Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 2 χλμ. με φιλανθρωπικό σκοπό, με αφετηρία την πλατεία Όθωνος και κατάληξη το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της Καρναβαλική Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο.
Η εν λόγω ημερομηνία επιλέχθηκε, γιατί η Καλαμάτα αυτές τις ημέρες θα έχει αρκετό κόσμο και έτσι η προβολή του «Καλαματιανού Καρναβαλιού» θα είναι μεγαλύτερη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα ακολουθήσει ένα πάρτυ για τους συμμετέχοντες και όχι μόνο, με πολλές εκπλήξεις, αλλά και με ένα κέικ «γίγας» 50 μέτρων, που θα κατασκευάσουν εθελοντικά οι μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ και θα γευτούν οι παρευρισκόμενοι.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης που είναι τα ΙΕΚ Ορίζων, η ομάδα των μαγείρων, η λέσχη αρχιμαγείρων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου της πόλης που θα προσφέρουν ροφήματα, καθώς και τους τεχνικούς των ηχητικών συστημάτων που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Κλείνοντας, κάλεσαν όλους τους Καλαματιανούς να συμμετάσχουν στον αγώνα, αλλά και στη διοργάνωση του «Καλαματιανού Καρναβαλιού». Τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχουν «κουμπαράδες» και τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας.
Για το λόγο αυτό στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, που ευχαρίστησε τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής για αυτή την προσφορά τους και κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να συμμετάσχουν τόσο στην συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και στο Καλαματιανό Καρναβάλι του 2014.  Κ. Γαζ.      Video: 


***   Πήγαιναν γυρεύοντας στο Δήμο και τελικά τα άκουσαν…          
   
Ότι στο Δήμο έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο στο Facebook το ξέρουμε όλοι οι χρήστες, αλλά προχθές τα άκουσαν, όταν ανέβασαν ένα κείμενο από τη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας που αναφερόταν στο τροχαίο στο 19ο Νηπιαγωγείο. Εκεί, χαρακτήριζαν ως ευτύχημα το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Κλείνοντας, έγραψαν ότι ο δήμαρχος έδωσε εντολή να βελτιωθεί η περίφραξη. Αυτή η ανάρτηση δεν πέρασε απαρατήρητη, μιας και για την περίφραξη έχει ευθύνη ο Δήμος που, ενώ είχε ξαναγίνει περιστατικό, δεν είχε κάνει κάτι.
  Διαβάστε δύο σχόλια λοιπόν:
-Εκεί δυστυχώς πάω και την κόρη μου και από την πρώτη ημέρα μού έκανε εντύπωση πως ανάμεσα στη Λακωνικής και στα παιδιά μας υπάρχει απλά ένα συρματόπλεγμα... Θα έπρεπε να ντρέπονται οι ιθύνοντες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούσε τόσα χρόνια αυτό το σχολείο έτσι.
-Και λέω εγώ τώρα, έπρεπε να γίνει αυτό για να φτιάξουν καλύτερη περίφραξη; Τόσα χρόνια τι κάνουν;
Έτσι είναι αν πηγαίνεις γυρεύοντας και θες να δείξεις ότι θα γίνει μια περίφραξη που εσύ ο ίδιος όφειλες να έχεις ήδη φτιάξει.   Π.Μπ. 

 ***  Έχασε τη ζωή του 55χρονος         
           
Χθες  το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, γεωργικός ελκυστήρας που χειριζόταν 55χρονος , ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.
 
*** Όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας!         
     
 
Τη δική τους ξεχωριστή και όμορφη γιορτούλα για τα Χριστούγεννα έκαναν οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας, το απόγευμα της Τετάρτης στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης! Το θέμα του θεατρικού που παρουσίασαν τα μικρά παιδάκια ήταν «Ο Αϊ Βασίλης σε κρίση», και με τα τραγούδια τους και τα σκετσάκια τους, έστειλαν πολυποίκιλα και πολυσήμαντα μηνύματα για την οικονομική κρίση, τη διαχείρισή της και, βεβαίως, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή έχει σωρεύσει στην κοινωνία, με πίστη και αισιοδοξία, αγάπη και αλληλεγγύη, σεβασμό και συνεργασία, λογική και αυτοπεποίθηση! Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδάκια ήταν ζεστή και γεμάτη ζωντάνια, ενώ τα χαμόγελα, τα παιχνίδια και τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν! Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν με καταπληκτικές αποδόσεις και ερμηνείες, επί σκηνής, το θεατρικό αυτό δρώμενο για τα Χριστούγεννα! Με τα λαμπερά προσωπάκια τους, τις γλυκιές φωνούλες τους και τη χαρούμενη διάθεσή τους, έπαιξαν, τραγούδησαν και πέρασαν υπέροχα στη γιορτή τους! Οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, όπως και συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των οικογενειών τους απόλαυσαν τη γιορτή και καταχειροκρότησαν θερμά τα μικρά τους αγγελούδια επί σκηνής και τα αγκάλιαζαν και τα φιλούσαν ασταμάτητα γεμάτοι συγκίνηση και υπερηφάνεια, ενώ συνεχάρησαν θερμά την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς για το πολύ καλό έργο που επιτελούν με αγάπη και φροντίδα για τα παιδάκια. Η γιορτή, από κάθε άποψη, ήταν συγκινητική και ευχάριστη συνάμα! Μια όμορφη και ζεστή γιορτή, των παιδιών, με μηνύματα για τους μεγαλύτερους και την κρίση!  Του Ηλία Γιαννόπουλου  
 
***  Σήμερα η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης σε 670.000 αγρότες          
          
Προκηρύσσεται το πρόγραμμα νέων αγροτών, ύψους 140 εκατ. ευρώ 
Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, συνολικού ύψους 1,046 δισ. ευρώ, σε 670.000 δικαιούχους αγρότες, θα γίνει σήμερα, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει περισσότερα από 8.000 άτομα να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Αυτό ανακοίνωσε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Επιδοτήσεων) και των υπόλοιπων αρμόδιων υπηρεσιών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την έγκαιρη εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γινόταν χθες, αργά το απόγευμα, από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από σήμερα το πρωί. Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Στην πληρωμή της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης καταβάλλονται περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την προκαταβολή, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν βελτίωση της πληρωμής των κτηνοτρόφων, λόγω διόρθωσης σφαλμάτων και διευθέτησης προβλημάτων που είχαν σχέση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.
Το 90% των δικαιούχων λαμβάνει ποσά πληρωμής πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του. Μόλις 1,31% των παραγωγών, δηλαδή 8.900 παραγωγοί, δε λαμβάνουν ενίσχυση, διότι διαπιστώθηκαν σφάλματα στην αίτησή τους, ευρήματα από ελέγχους ή άλλες αιτίες. Και γι’ αυτούς τους παραγωγούς, όπως και για όσους έχουν λάβει ποσά μικρότερα από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.
Εξάλλου, γνωστοποίησε ότι χθες υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών και θα δημοσιευθεί άμεσα η σχετική προκήρυξη, όπου θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι όροι ένταξης στο πρόγραμμα.
Αλλάζει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην αλλαγή των διαδικασίων υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) από το 2014.
Όπως διευκρίνισε, από το 2014 η διαδικασία απελευθερώνεται και οι αιτήσεις ΟΣΔΕ, πλέον, θα υποβάλλονται: α) από τους ίδιους τους δικαιούχους απευθείας στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, β) μέσα από πιστοποιημένους φορείς με κατάλληλη τεχνογνωσία, οι οποίοι θα βοηθούν τους αγρότες για την υποβολή και κατά κανόνα θα βρίσκονται κοντά στην έδρα εκμετάλλευσης του αγρότη και γ) μέσα από πιστοποιημένους φορείς, οι οποίοι, πέρα από τη δυνατότητα υποβοήθησης των αγροτών για την υποβολή των δηλώσεων, θα διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια, ώστε να έχουν δυνατότητα διόρθωσης και ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρόκειται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι παραγωγοί να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και την προκήρυξη διαδικασίας πιστοποίησης όσων φορέων πληρούν τα προσόντα.
Σε ό,τι αφορά τη διανομή δωρεάν ρυζιού σε απόρους, στην οποία είχε παρουσιαστεί εμπλοκή, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε πως έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση και σύντομα θα διενεργηθεί νέος διαγωνισμός, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα από εθνικούς πόρους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
***  Πλειστηριασμοί για τα σαπιοκάραβα της Καλαμάτας στις αρχές Ιανουαρίου
 Στις αρχές Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι δημοπρασίες για καθένα από τα επί σειράν ετών ακινητοποιημένα στο λιμάνι Καλαμάτας πλοία “Amada”, «Νίσυρος» και «Μίμης», σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίσθηκε σε χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να απαλλαγεί ο λιμένας Καλαμάτας από τα σαπιοκάραβα που τον ασχημαίνουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας. Πληροφορίες δίδονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, τηλ. 27210 24362. - 
 
***  Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Καλαμάτα          
           
Στην Καλαμάτα θα έρθει για να δώσει μια συναυλία την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, δεδομένου ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.
Της συναυλίας θα προηγηθούν δωρεάν σεμινάρια από σολίστ – μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για έγχορδα, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι και κρουστά, που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Ωδείο και στο Μουσικό Σχολείο. Από τους συμμετέχοντες θα προκριθεί ένας ταλαντούχος μουσικός, ο οποίος θα λάβει τη στήριξη της ΚΟΑ στις σπουδές του (ετήσια υποτροφία ή παροχή οργάνου). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημοτικό Ωδείο (τηλ. 27210 21881) και το Μουσικό Σχολείο (τηλ. 27210 96966).
Μέγας δωρητής της παρουσίας της ΚΟΑ στην Καλαμάτα είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με την υποστήριξη του μουσικού οίκου Φίλιππος Νάκας.

 ***  Κάθειρξη 8 χρόνων για 130 γραμμάρια χασίς         
           
Άσπρος σαν το πανί έγινε κατηγορούμενος όταν άκουσε την ποινή από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας για διακίνηση, αγορά και κατοχή περίπου 130 γραμμαρίων χασίς, μπροστά στο φόβο ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Όπως κατέθεσε αστυνομικός, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκαν σε ένα μπολ 113 γραμμάρια χασίς και σε άλλα σημεία τρεις ποσότητες χασίς: 11,3, 2,9 και 2,3 γραμμάρια. Επίσης, βρήκαν μια ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα και 280 ευρώ. Σημείωσε δε, ότι οι πληροφορίες που είχαν μιλούσαν για διακίνηση ναρκωτικών.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι ήρθε από άλλο νομό στην Καλαμάτα το 2007, γιατί ήθελε να αλλάξει τη ζωή του. Παραδέχθηκε πως κάνει χρήση χασίς, αλλά δε διακινεί ναρκωτικά.
Το δικαστήριο δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του και δε δέχθηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν για ιδία χρήση, ούτε πως είναι τοξικομανής. Του επέβαλε, λοιπόν, ποινή κάθειρξης 8 ετών, 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.300 ευρώ. Η ποινή τον οδηγούσε κατευθείαν στη φυλακή, αλλά το δικαστήριο πείσθηκε από  τις παρεμβάσεις τόσο του κατηγορουμένου όσο και του δικηγόρου του Γ. Ράλλη και δέχτηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Β.Β.
 
*** Συνάντηση με ΤΕΡΝΑ στις 27 Δεκεμβρίου για τα σκουπίδια          
           
Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η συνάντηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ, με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία του έργου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αυτά γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, δήμαρχος Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του Συνδέσμου και τις εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.
 
*** Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα: Μεγάλη η ανταπόκριση των Καλαματιανών στο κάλεσμα          
          
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ανθρώπων της πόλης στο κάλεσμα της ομάδας πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα.
Διαφορετικοί άνθρωποι, τόσο από κοινωνική διαστρωμάτωση όσο και ιδεολογική αφετηρία, συμφώνησαν στο ότι οι μνημονιακές πολιτικές εξοντώνουν την κοινωνία, στερώντας τη δυνατότητα τόσο στα πλατιά χαμηλά λαϊκά στρώματα όσο και στη μέχρι χθες μεσαία τάξη να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες, όπως η στέγη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας κ.ά.
Στη συγκέντρωση διευκρινίστηκε ότι το εγχείρημα αυτό δε βρίσκεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και όργανα, τις οποίες θεωρεί αναγκαίες και χρήσιμες. Δεν υποκαθιστά τις ισχνές εναπομείναντες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και βρίσκεται σε στοίχιση με το συνδικαλιστικό και τα κοινωνικά κινήματα.
Παράλληλα, ορίστηκε το πλαίσιο των άμεσων δράσεων που είναι η ματαίωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τόσο από τράπεζες όσο και από χρέη στις εφορίες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η υπεράσπιση και διεύρυνση του αριθμού των ανθρώπων στο δικαίωμα παροχής ρεύματος και νερού και η πλήρης υγειονομική κάλυψη στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που συνεχώς αυξάνονται. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.
Εκφράστηκε ακόμη το έμπρακτο ενδιαφέρον νομικών, φοροτεχνικών, γιατρών, εκπαιδευτικών κ.ά. για συμμετοχή σε επιτροπές δωρεάν ενημέρωσης και στήριξης των ανθρώπων που θα προσέρχονται στην επιτροπή για βοήθεια.
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Βαγγέλης Μάινας, συνταξιούχος ΔΕΗ, την κεντρική ομιλία η αρχιτέκτονας Τόνια Κατερίνη, μέλος του πανελλαδικού δικτύου «Αλληλεγγύη για όλους», ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο ιατρός Τάσος Πουλόπουλος, εκπρόσωπος των γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου. Ακόμη, στο προεδρείο παρέστησαν ο δικηγόρος Γιάννης Χριστόπουλος και οι γιατροί Μανώλης Μάκαρης και Ηλίας Μαυρέας.
Να σημειωθεί ότι μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Πλέον διερευνάται ο χώρος που θα στεγάσει την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη λειτουργία της.
Τα μέλη της επιτροπής, η οποία παραμένει ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, είναι:
Ποτέας Βαγγέλης - Δημοσιογράφος
Πετρόγιαννης Αντώνης - Δημοσιογράφος
Σωφρονάς Γιώργος - Ιατρός Καρδιολόγος
Μάκαρης Εμμανουήλ - Ιατρός Καρδιολόγος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Καλαμάτας
Μαυρέας Ηλίας - Ιατρός Καρδιολόγος
Μπάκα Έφη - Νομικός - συνταξιούχος Αγροτικής Τράπεζας
Αντωνόπουλος Μιχάλης – Γεωλόγος
Κορομηλάς Ηλίας - Τουριστικά Επαγγέλματα
Βεργινάδη Μαρία – Δικηγόρος
Γκόνης Γιώργος – Δικηγόρος
Χριστόπουλος Γιάννης – Δικηγόρος
Λουκαρέα Τζίνα - Φοιτήτρια Νομικής
Εξακουστίδου Φένια - Κοινωνική Λειτουργός
Ζούπα Τίνα - Κοινωνική Ψυχολόγος
Μπιτσάνη Βούλα - συνταξιούχος ΙΚΑ
Λεβέντης Μάκης - Ιδιωτικός Υπάλληλος,
Κίνημα Εργατικών Κατοικιών Καλαμάτας,
Ντοκόπουλος Δημήτρης - Μηχανικός
Γιαννόπουλος Γιώργος – Μηχανικός
Αγρίου Σταυρούλα - Μηχανικός
Ανδριανόπουλος Παναγιώτης - Εκπαιδευτικός
Νίκου Δονάτος – Φιλόλογος
Φλώρος Βασίλης – Σκηνοθέτης
Μάινας Βαγγέλης - Συνταξιούχος ΔΕΗ.
  E-mail επικοινωνίας: epitropi.protovoulias@gmail.com.
 
***  Ανανέωση εμπιστοσύνης ζητούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Μεσσήνης         
          
Την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών της Μεσσήνης διεκδικούν με σχετική τους ανακοίνωση, σχεδόν πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης που ανήκουν στο συνδυασμό «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης».
Όπως αναφέρουν, έχουν μοναδικό όπλο τα πεπραγμένα τους και θέλουν «την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών μας, ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το όραμά μας, με επικεφαλής και πάλι το σημερινό μας δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, για να οδηγήσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους μας σε ανάπτυξη και ευημερία».
Όμως, την επιστολή δεν υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Απουσιάζει η υπογραφή του Αθαν. Κουτσαντώνη από τη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, ο οποίος έχει διαχωρίσει προ πολλού τις σχέσεις του με τον επικεφαλής του συνδυασμού, δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.
  Η διακήρυξη
Όπως αναφέρουν, «όλοι εμείς οι εκλεγμένοι με την αυτοδιοικητική παράταξη “Δημοτική Ένωση Μεσσήνης”, του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, καταφέραμε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία να δουλέψουμε συστηματικά και αποτελεσματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της 3ετούς θητείας που διανύουμε, πετυχαίνοντας:
-Να οργανώσουμε και να νοικοκυρέψουμε οικονομικά και διοικητικά τον τεράστιο καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης με τα 114 χωριά.
-Να είμαστε δίπλα στο δημότη και τις ανάγκες του, αντιμετωπίζοντας, κατά προτεραιότητα, την καθημερινότητα του πολίτη.
-Να εκπονήσουμε το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας και να αρχίσουμε να υλοποιούμε εντατικά το μεγάλο μας όραμα, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Αυτά τα πετύχαμε, διότι είχαμε άριστη συνεργασία με όλους τους αιρετούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλους τους προέδρους και τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ανεξαρτήτως  παρατάξεων, καθώς και όλους τους άλλους φορείς των τοπικών κοινωνιών.
Όλοι εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα που πλαισιώνουν τις καθαρά αυτοδιοικητικές μας θέσεις, ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών, διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, ώστε από κοινού να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αρχίσαμε και που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Όλοι μαζί ενωμένοι, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι λοιπών φορέων, ενεργοί πολίτες, αυτή την περίοδο σχεδιάζουμε το νέο πρόγραμμά μας».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Γ. Αθανασόπουλος, Φ. Αντωνόπουλος, Αναστ. Βλαχοδημητρόπουλος, Παν. Γιαννόπουλος, Γ. Δαβίλλας, Νικ. Δουρούμης, Αναστ. Ηλιόπουλος, Σπ. Κοντοθανάσης, Νικ. Κωνσταντέλος, Ι. Μπρατσιάκος, Παν. Παπαγεωργίου, Γ. Παπαδόπουλος, Ηλίας Πατσιώτης, Φ. Πουρναράς, Κων. Ρούτσης, Γ. Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα, Ι. Τσούσης και Νικ. Φύκιρης.    Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος  
 
*** Νέα πτήση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας         
            
Η αεροπορική εταιρεία EasyJet από τις 23 Ιουνίου 2014 θα συνδέει το Αμβούργο με την Καλαμάτα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η EasyJet από τις 22 Απριλίου του 2014 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα συνδέει τη Καλαμάτα με το Λονδίνο με αυξημένο αριθμό πτήσεων, ξεκινώντας αρκετά νωρίτερα τα δρομολόγια, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου.  Η πτήση Αμβούργο-Καλαμάτα αποτελεί μια από τις πέντε νέες πτήσεις της EasyJet στην χώρα μας κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την αεροπορική εταιρεία.
 
***  Αλαλούμ στα μέτρα προστασίας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης           
           
Το απόλυτο αλαλούμ φαίνεται πως επικρατεί στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, τουλάχιστον όσον αφορά στο ζήτημα προστασίας των μαθητών, αλλά και των νηπίων.
Με αφορμή το προχθεσινό τροχαίο, ευτυχώς χωρίς θύματα, στο 19ο Νηπιαγωγείο επί της οδού Λακωνικής, όπου αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, για να καταλήξει στον τοίχο του νηπιαγωγείου, μια απλή επίσκεψη σε διάφορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν αρκετή για να δείξει πως υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά.
Μπορεί, για παράδειγμα, το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο να είναι το μοναδικό που έχει την ιδιαιτερότητα να συνορεύει με την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης και να μην έχει απολύτως κανένα προστατευτικό που θα αποτρέπει την είσοδο αυτοκινήτων, ούτε καν τις σχετικές μπάρες, όμως πολλά από τα άλλα εκπαιδευτήρια που δε συνορεύουν με επαρχιακή οδό και βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό παρουσιάζουν ποικιλομορφία στα μέσα προστασίας.
Αν το 19ο Νηπιαγωγείο είχε μόνο μια στοιχειώδη περίφραξη με γαλβανιζέ πλέγμα και, κατά συνέπεια, αδύναμη να προστατεύσει τους μαθητές, άλλα σχολεία έχουν διαφορετικούς τύπους περίφραξης. Κάποια από αυτά έχουν προστατευτικές μπάρες στις εισόδους τους και άλλα όχι.
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σαράντος Μαρινάκης, ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή από το δήμαρχο στην Τεχνική Υπηρεσία να μελετήσει τι είδους κατασκευή θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου (19ο Νηπιαγωγείο), προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων ανεπιθύμητων επισκέψεων.
Στο δε ερώτημά μας γιατί το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο δεν είχε προστατευτική μπάρα, απάντησε πως ο χώρος δεν έχει καν πεζοδρόμιο, και ίσως θα έπρεπε πρώτα να μελετηθεί αν η τοποθέτηση αυτής της μπάρας δε δημιουργούσε προβλήματα στενότητας του δρόμου.
Ανέφερε, επίσης, πως υπάρχουν σχολεία που βρίσκονται σε επαφή με ακίνητα και γενικότερα δε γειτνιάζουν με μεγάλους δρόμους, έτσι δεν υπάρχει λόγος για την τοποθέτηση κανονικής περίφραξης.
Σχολίασε, τέλος, πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, με τους διαθέσιμους κάθε φορά πόρους και με τη δική του συμμετοχή, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
***  Δεν περάσανε οι γαλιφιές κατηγορούμενου          
           
«Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές να έχετε», ξεκίνησε χθες την απολογία του κατηγορούμενος τσιγγάνος προς την Έδρα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
«Άσε τις ευχές και λέγε τι έγινε» του είπε η πρόεδρος. Και ο κατηγορούμενος κατάλαβε μετά και την ποινή που του επιβλήθηκε, ότι οι γαλιφιές δεν περνάνε.   Β.Β. 
 
***  Τι να σημαίνει αυτό το σήμα;         
   
Ότι ο ποδηλατόδρομος έχει αφεθεί στην τύχη του, δε χρειάζεται καν το γράψουμε. Όμως, το να βάζουμε και σήματα, θεωρητικά, για την ομαλή λειτουργία του, παραπάει.
Δείτε αυτό το σήμα απέναντι στο Δημαρχείο και αν μπορεί κάποιος, ας μου εξηγήσει τι θέλουν να δείξουν.   Π.Μπ.   
 
*** 10 χρόνια φυλακή σε Αλβανό που κοίμιζε τα θύματά του και έκλεβε στην Καλαμάτα
 Είχε βάλει στόχο σπίτι στην περιοχή της “Τέντας” Της Βίκυς Βετουλάκη Φυγόδικος, αλλά και φυγόποινος είναι από χθες ένας Αλβανός ο οποίος έχει διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και διαμερίσματα της Καλαμάτας, στην περιοχή της Τέντας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, μαζί με τους συνεργούς του έριχνε σπρέι και κοίμιζε τα θύματά του. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε χθες σε κάθειρξη 10 ετών για διακεκριμένες κλοπές.Τους έριχναν σπρέι Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν καλοκαίρι και κοιμόταν στο σπίτι με την οικογένειά του. Τους έριξαν σπρέι και δεν αντιλήφθηκαν κάτι. Το πρωί βρήκαν το σπίτι άνω-κάτω και έλειπαν χρυσαφικά αξίας 3000 ευρώ. Η δεύτερη μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν στο σπίτι με την κόρη της. Είχαν ξεχάσει, όμως, το κλειδί στην είσοδο του σπιτιού και έτσι μπήκαν οι κλέφτες. Σημείωσε πως δεν αντιλήφθηκαν κάτι, αλλά ξύπνησε ξημερώματα διότι κάτι την είχε ενοχλήσει. Ανακάλυψε ότι της είχαν πάρει 220 ευρώ και το κινητό που είχε δίπλα της. Άλλη μάρτυρας είπε πως τους άκουσε που μπήκαν σπίτι και έφθασαν μέχρι το κομοδίνο. Έκανε, όμως, πως κοιμόταν για να μην την αντιληφθούν. Πήραν από το σπίτι της λεφτά και χρυσαφικά. Το επόμενο θύμα κατέθεσε ότι οι κλέφτες ξήλωσαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν σπίτι. Τους άκουσε, όμως, όταν ήταν μέσα, έκανε επίτηδες θόρυβο και αυτοί έφυγαν. Πρόλαβαν και πήραν μόνο ένα σακάκι και ένα μπουφάν.Από αποτύπωμα Το επόμενο θύμα κατέθεσε ότι οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας, αλλά δεν τους άκουσε. Το πρωί αντιλήφθηκε ότι του είχαν πάρει το κλειδί του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και 300 ευρώ. Στο σπίτι βρέθηκε αποτύπωμα του Αλβανού κατηγορουμένου, ενώ το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από την Καλαμάτα. Το έκτο και τελευταίο θύμα κατέθεσε ότι του πήραν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ. Ο ίδιος τους άκουσε, αλλά προσποιήθηκε πως κοιμάται. Αστυνομικός στην κατάθεσή του είπε ότι εκείνη την περίοδο, σε συγκεκριμένο τμήμα της πόλης από τις 2 έως τις 5 τα ξημερώματα, γίνονταν διαρρήξεις με την ίδια μεθοδολογία, γι’ αυτό και έκαναν συνεχείς περιπολίες και έστηναν μπλόκα. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εντοπίσθηκε από αποτύπωμα που βρέθηκε στα σπίτια και ήταν «γνωστός» στην Αστυνομία από διαρρήξεις σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Τελικά, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε στην Τρίπολη, αλλά φυγοδικεί. - 
 
***   Χωρίς λόγια…          
   
Ένας ακόμη άνθρωπος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Πρόκειται για έναν εθνοφύλακα στη Λήμνο, ο οποίος αυτοκτόνησε με το G3. Στο σημείωμα που άφησε έκανε λόγο για ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. «Δεν μπορώ να ζω άλλο σε βάρος των φίλων μου. Χειμώνιασε και πρέπει να μείνω άστεγος. Η υγεία μου είναι χάλια. Έχω 1 χρόνο να πάρω τα φάρμακα για το ζάχαρο. Παρακαλώ το μητροπολίτη Λήμνου να αφήσει να με θάψουν ως χριστιανό. Αντίο σε όλους», ανέφερε σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, είχε αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί που διατηρούσε στη Μύρινα της Λήμνου και τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι του.   Α.Π. 
 
***  Αναχώρησε για διακοπές στη Μαλαισία ο Μ. Λιάπης!         
   
Σιγά μην καθόταν να σκάσει. Στην εξωτική Μαλαισία των 30 βαθμών Κελσίου και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται από σήμερα το πρωί το πρόσωπο των ημερών ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης στις 18.42 το απόγευμα της Τετάρτης πέταξε με πτήση της εταειρίας Qatar Airways με ενδιάμεσο προορισμό την Ντόχα και από κει συνέχισε το ταξίδι του με τελικό προορισμό την Μαλαισία. Όταν ο κ. Λιάπης εμφανίστηκε στην πύλη που οδηγούσε στη φυσούνα του αεροσκάφους έγινε αμέσως αντιληπτός από τους επιβάτες της ίδιας πτήσης και η παρουσία του όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Εκείνος προσπάθησε να περάσει όσο απαρατήρητος μπορούσε, πότε χαμηλώνοντας το βλέμμα του και πότε κοιτώντας επίμονα προς την τζαμαρία της πύλης.
Ο κ. Λιάπης ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει το ταξίδι του στην Ασία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Είχε πει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στον ανακριτή  ότι το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ραφτη κι επειδή θα φύγει για ταξίδι στην Ασία το έβγαλε για να το κινήσει, για να μην μείνει από μπαταρία. «Γι' αυτό το λόγο δεν είχα ούτε το δίπλωμα μαζί», είπε ο πρώην υπουργός που έγινε το απόλυτο trend των ημερών στο hashtag #free_liapis με τις απίθανες δικαιολογίες που επιστράτευσε για να αιτιολογήσει το λάθος που κατά τα άλλα παραδέχθηκε...
Σήμερα το πρωί  ο Μιχάλης Λιάπης δεν εμφανίστηκε στο αυτόφωρο. Ο δικηγόρος του επικαλέστηκε σαν δικαιολογία τα προβλήματα υγείας (είχε ταλαιπωρηθεί από ανεύρυσμα που εμφανίστηκε αιφνιδίως κατά τη διάρκεια... extreme sport) που είχε πριν λίγο καιρό ο πρώην υπουργός. Και μπορεί τα προβλήματα αυτά να μην του επέτρεψαν να μεταβεί στην Ευελπίδων όμως καθόλου δεν τον εμπόδισαν να ταξιδέψει στην Μαλαισία μέσω Κατάρ για... διακοπές! Τελικώς η εκδίκαση της υπόθεσης πλαστογραφίας του κ. Λιάπη αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.
Και στο ενδιάμεσο διάστημα ο πρώην υπουργός θα απολαύσει τις διακοπές του μακριά από τις σκοτούρες των Αθηνών, τα μικροαστικά παράπονα των Μέσων Ενημέρωσης επειδή ξέχασε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας (επί δύο χρόνια, αλλά... ποιος μετραει) και τις θορυβώδεις αντιδράσεις στο νέο φρούτο των λεγόμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν το θράσος και πιάνουν στο στόμα τους τον άνθρωπο που κάποτε ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ...
Μικρή λεπτομέρεια: Το συνολικό κόστος του ταξιδιού που κάνει ο κ. Λιάπης στην εξωτική Μαλαισία είναι πολύ μεγαλύτερο των εξόδων που απαξίωσε να καταβάλλει ο πρώην υπουργός στο ελληνικό κράτος για να κυκλοφορεί το θηριώδες τζιπ του νομίμως... πηγή: protothema.gr 
  
***  Λάδι και φρούτα-λαχανικά ατμομηχανή ανάπτυξης         
          
Μεγάλη άνοδο σημειώνει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Η επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των εξαγωγών, αλλά και η κατάρριψη ενός νέου ιστορικού ρεκόρ σε επίπεδο 9μήνου (20 δισ. ευρώ), συνθέτουν ένα σκηνικό αντιθέσεων και αντίρροπων δυνάμεων γύρω από το εξωτερικό εμπόριο της χώρας, κατά την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), η οποία βασίζεται σε ανάλυση στοιχείων του ιδίου και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ).
Όσον αφορά στα αγροτικά προϊόντα, τα στοιχεία καταγράφουν αύξηση σε ποσοστό 6,4%. Τα δε πετρελαιοειδή προϊόντα προσθέτουν δυναμική στο σύνολο των εξαγωγών, την ώρα που οι ισχυρές αντοχές που επιδεικνύουν τα αγροτικά προϊόντα αντισταθμίζουν τις πιέσεις στους υπόλοιπους κλάδους, με το ελαιόλαδο και τα φρούτα-λαχανικά να ξεχωρίζουν, ενώ οι Εφοδιασμοί Πλοίων ξεπερνούν σε αξία εξαγωγών το άθροισμα εξαγωγών σε κορυφαίες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.
Σχετικά η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, δήλωσε: «Για πρώτη φορά οι ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν τα 20 δισ. από τους 9 πρώτους μήνες ενός έτους. Και για φέτος, η Ελλάδα θα πρέπει να προσδοκά ένα νέο ιστορικό εξωστρέφειας στα επίπεδα των 28 δισ. ευρώ ή σχεδόν 15% του ΑΕΠ της χώρας. Ωστόσο, η ενίσχυση των πιέσεων σε πολλούς τομείς της οικονομίας δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς και εφησυχασμό. Σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον, όπου ακόμα και κορυφαίες εξαγωγικές οικονομίες, όπως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν μειωμένες εξαγωγές, διαρκούσης της βαθιάς ύφεσης στην εγχώρια αγορά και με προβλέψεις ισχνής ανάκαμψης από τη νέα χρονιά, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν πλεονάσματα και στις προοπτικές της εξωστρέφειας στη χώρα».
  Τα προϊόντα-πρωταγωνιστές
Ως προς τη σύνθεση των εξαγωγών κατά μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, η συνολική άνοδος προέρχεται από τις αυξήσεις των εξαγωγών των καυσίμων κατά 16,5% και των αγροτικών προϊόντων κατά 6,4%, οι οποίες υπερκάλυψαν τις μειώσεις των εξαγωγών στις υπόλοιπες μεγάλες κατηγορίες (πρώτες ύλες -12,8%, βιομηχανικά προϊόντα -4,2% και είδη & συναλλαγές μη ταξινομημένα κατά κατηγορίες -8,9%).
Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των 20 κορυφαίων προϊόντων, ξεχωρίζει η μεγάλη άνοδος του παρθένου ελαιολάδου στην 3η θέση (από την 14η το 2012), η ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων αλουμινίου (κράματα, φύλλα κ.τ.λ.), η αναρρίχηση των τσιγάρων στη 13η θέση (από την 20ή το 2012) και η είσοδος στην πρώτη 20άδα των λαδιών από πετρέλαιο, αν και πέρυσι στην ίδια περίοδο δεν καταγράφονταν καν μεταξύ των 100 πρώτων εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας.
Άλλες νέες είσοδοι στην κατάταξη αφορούν ελαιόλαδα χαμηλότερης ποιότητας από το παρθένο (στις θέσεις 68 και 72), χυτά τεχνουργήματα (51η θέση), πλοιάρια αναψυχής (77η θέση), τα σνακ από καρπούς φρούτων και ξηρούς καρπούς (στις θέσεις 87 και 100), τα ζαχαρώδη προϊόντα (93η θέση), ο χρυσός (91η θέση), τα νήματα από βαμβάκι (96η θέση) και τα γυναικεία φορέματα (98η θέση).
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης
 
***  16 χρονος “Αλ Καπόνε” μπασμένος σε όλα τα κόλπα           
          
Ανήλικος Αλβανός έβαζε τους μεγάλους  να κλέβουν, όταν αυτός δικαζόταν!
Της Βίκυς Βετουλάκη  
Μπασμένος σε όλα τα κόλπα ήταν ένας 16χρονος Αλβανός. Εκτός του ότι έκλεβε ο ίδιος, έβαζε έναν 22χρονο και έναν 32χρονο Έλληνα να κάνουν κλοπές, όταν αυτός δικαζόταν, προκειμένου να έχει άλλοθι!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Γύθειο. Κατηγορούμενοι χθες ήταν οι δύο ενήλικοι, με τον έναν να κατοικεί πλέον στην Καλαμάτα.
Τους έβαζε ο ανήλικος
Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι την πρώτη φορά έλειπε στη Μυτιλήνη και τον ειδοποίησαν ότι  είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του. Βρήκε, όπως είπε, το σπίτι σχεδόν διαλυμένο. Αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι την κλοπή είχε κάνει ο ανήλικος Αλβανός. Όταν γινόταν το δικαστήριο γι’ αυτή την κλοπή στο Γύθειο, ο ανήλικος ειδοποίησε τον 32χρονο να πάει να κλέψει το ίδιο σπίτι. Ο 32χρονος έκανε την κλοπή μαζί με τον 22χρονο και πήραν χρυσαφικά αξίας άνω των 3.000 ευρώ.
Μάλιστα, ο παθών είπε ότι ο ανήλικος έχει καταδικασθεί, έχει διαπράξει πολλές κλοπές στην περιοχή και έχει βγάλει απόφαση, να μην μπορεί να πλησιάσει το σπίτι του σε απόσταση 30 μέτρων.
Αστυνομικός κατέθεσε πως από τις συνομιλίες προέκυψε ότι ο ανήλικος συνεννοήθηκε με τον 32χρονο, ενώ το ομολόγησε κιόλας.
Άλλος αστυνομικός κατέθεσε ότι από κάμερα ασφαλείας καφετέριας είδαν τους τρεις τους να συναντιούνται και να μοιράζουν τα κλοπιμαία. Ο 22χρονος τους υπέδειξε ένα σημείο, όπου βρήκαν πεταμένα τα κλεμμένα φο μπιζού, ενώ στο σημείο που τους υπέδειξε ότι είχαν τα χρυσαφικά, δε βρήκαν τίποτα.
Απολογίες
Στην απολογία του ο 32χρονος δήλωσε πρώην τοξικομανής, υποστηρίζοντας πως ο ανήλικος καιρό πριν του είχε πει να κάνει μια κλοπή, αλλά αρνήθηκε. Τις ημέρες του περιστατικού, όπως είπε, δεν ήταν καλά και είχε κάνει χρήση ουσιών και χαπιών. Είχαν βγει βόλτα με τον 22χρονο που γνώριζε και μετά από χρήση χασίς έκαναν την κλοπή. Με τον ανήλικο συναντήθηκαν μετά σε ίντερνετ καφέ, ενώ τα χρυσαφικά τα κράτησε ο ανήλικος για να τα πουλήσει σε κάποιον στη Σπάρτη.
Ο 22χρονος κατέθεσε ότι περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ ο ανήλικος τους είχε πει τον τρόπο με τον οποίο θα μπουν στο σπίτι. Όσο για τα χρυσαφικά, τα έκρυψαν στην παραλία, αλλά μετά δε βρέθηκαν, ενώ τον ανήλικο τον γνώρισε στο Γύθειο.
Δήλωσε δε μετανιωμένος, λέγοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα άλλο.
Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους και καταδίκασε τον 32χρονο που είχε ξανακάνει κλοπές σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ στον 22χρονο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου  και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
 
***  Ο Λιάπης από τη Χειμάρα
«Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις» έλεγε ο κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης. Μ’ άλλα λόγια, αν θες να χαμπαριάσεις τι μέρος του λόγου είναι ένας άνθρωπος, ασχολήσου πρώτα με το όνομά του και μετά πας παρακάτω. Επειδή, λοιπόν, εμένα με γοητεύουν αυτές οι ιστορίες, τώρα που έσκασε η είδηση του Michele de Liapis προσπέρασα τη «γαλλική» του καταγωγή και επειδή έχω και μια πετριά με τα δισύλλαβα επώνυμα που παραπέμπουν σε αρβανιτο-αλβανική προέλευση, την έψαξα τη δουλειά από Κακαβιά και πάνω. Δεν τραβάω κανένα ζόρι με τις αφομοιωθείσες από τους Έλληνες μειοψηφίες. Τουναντίον, γιατί και η δική μου σκούφια που μοιάζει μανιάτικη, μόνο τέτοια δεν είναι. Από το ιταλικό medicus=γιατρός προέρχεται και, κατ’ επέκταση, από τη γνωστή οικογένεια των Μεδίκων της Φλωρεντίας, που έφθασε κάποτε στη Μάνη. Άλλωστε, Έλληνες, σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας, είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας. Λιάπης, λοιπόν, από το αλβανικό Lab-I, είναι ο κάτοικος της Λιαπουριάς, μιας περιοχής γύρω από τη Χειμάρα, της Βορείου Ηπείρου ή Νότιας Αλβανίας, διαλέγετε και παίρνετε. Το πώς βρέθηκαν οι πρόγονοί του στην Ελλάδα και είναι πρωτοξάδελφος του Κώστα Καραμανλή, μην αρχίζουμε και γράφουμε, γιατί θα ξεφύγουμε απ’ το θέμα. Το ζήτημα είναι πως ο πρώην υπουργός που είχε κάνει πρέσβεις οδικής ασφάλειας (!) τη μοντέλα Βίκυ Καγιά και τον αρσιβαρίστα Πύρρο Δήμα, βρέθηκε, άσε τα διπλώματα και την παραβίαση stop, με πλαστές πινακίδες... Θα ήταν εύκολο, αν ήμουν ρατσιστής, να μιλήσω για το πανίσχυρο DNA που κουβαλά, αλλά, όπως τον είδα στην tv και τις δηλώσεις που έκανε, περισσότερο μου κάνει για «νούμερο» ολκής, πριν πάμε στα σοβαρά. Και τα σοβαρά έχουν να κάνουν ότι πρόκειται για έναν αλαζόνα-βλάκα, που θεωρώντας εαυτόν υπεράνω νόμου, κυκλοφορούσε όπως γούσταρε, παριστάνοντας μετά τη σύλληψή του και τον κακόμοιρο, λέγοντας πως είναι συνταξιούχος χτυπημένος από την κρίση... Εμετικός. Και κάτι ακόμη. Αυτά που είπε, μακάρι να διαψευστώ, αλλά επειδή ο κόσμος τα ’χει πάρει κρανίω, θα τα βρει μπροστά του... και άσχημα. Αυτός ο τύπος και πολλοί άλλοι όμοιοί του που μας κυβερνούσαν -ούν δε βάζουν μυαλό. Κακό του κεφαλιού τους... Ολοκληρώνοντας, που λένε, θεωρώ τουλάχιστον άτυχη τη δήλωση του πρώην γραμματέα της Ν.Δ., Μανώλη Κεφαλογιάννη, πως «ο κ. Μιχάλης Λιάπης ιδιωτεύει και δεν είναι στέλεχος της παράταξης». - 
 
***  Ό,τι μπορούμε…
Μετρημένοι στα δάχτυλα πρέπει να είναι οι συνάνθρωποί μας που ακόμα μπορούν να δαπανούν όσα χρήματα θέλουν και να ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες ακριβώς όπως θα ήθελαν. Οι περισσότεροι από εμάς τα μετράμε πλέον όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί οι συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές τους ανάγκες, με την οικογένειά τους να στερείται πολλά. Αυτές τις ημέρες, όλοι εμείς, οι περισσότεροι, έστω και στριμωγμένα, θα κάνουμε λίγο διαφορετικές τις ημέρες που έρχονται, με μια έξοδο, με ένα πιο πλούσιο τραπέζι… Ας επιλέξουμε να κάνουμε 1% λιγότερα από αυτά που προγραμματίζουμε. Ας πάρουμε ένα μπουκάλι κρασί λιγότερο για το γιορτινό τραπέζι μας, εξασφαλίζοντας ορισμένα χρήματα για να κάνουμε κάτι για ανθρώπους που υπάρχουν στη διπλανή μας πόρτα, στη διπλανή μας γειτονιά, προσφέροντάς τους ένα από τα ελάχιστα που οι ίδιοι δεν μπορούν. Επιλέξτε ανθρώπους που γνωρίζετε ότι έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους ένα παιχνιδάκι των ελαχίστων ευρώ, ότι δε θα μπορέσουν στο γιορτινό τους τραπέζι να βάλουν ούτε καν λίγο κρέας, όχι την παραδοσιακή γαλοπούλα. Ακόμα και πολύ λίγα ευρώ αν μπορείτε, εξασφαλίστε τα και προσφέρετέ τα σε ένα συνάνθρωπό σας, αγοράζοντας κάτι που ξέρετε ότι έχει ανάγκη. Σε κανέναν δε θα λείψει ένα μπουκάλι κρασί ή μισό κιλό γλυκά. Σε κάποιον άλλον, όμως, το αντίστοιχο ποσό σε κάποια τρόφιμα μπορεί να σημαίνει τα πάντα γι’ αυτές τις ημέρες. της Βίκυς Βετουλάκη - 
 
*** Θα μπορεί να εξυπηρετήσει 120.000 κατοίκους μετά τα έργα ο βιολογικός καθαρισμός της Καλαμάτας           
           
Ριζικά θα αλλάξει όψη η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, όταν θα ολοκληρωθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι οι εργασίες αναβάθμισής του, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες 120.000 ισοδύναμων κατοίκων, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο χώρο του έργου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4,179 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, εκ των οποίων τα 3,750 εκατ.  χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., μέσω του ΕΣΠΑ, και το υπόλοιπο ποσό από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ, επειδή δεν είναι επιλέξιμες, όπως εξήγησε, όλες οι δαπάνες.
Το έργο υλοποιείται με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.
Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, το έργο περιλαμβάνει χαμηλές θεμελιώσεις, ένα αρκετά μεγάλο χώρο που θα γίνεται η υποδοχή των βοθρολυμάτων, ενώ θα αλλάξει τελείως η επεξεργασία τους, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, θα γίνουν επισκευές σε διάφορες υποδοχές που ήδη υπάρχουν και που λόγω των πολλών χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από την κατασκευή τους, χρειάζονται επεμβάσεις και ανακατασκευάζονται, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία νέων κτηρίων, όπου θα τοποθετηθούν οι νέοι εξοπλισμοί.
Ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της μονάδας, με στόχο μέσα στα επόμενα 30 χρόνια να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.
  Τι θα υλοποιηθεί
Από την πλευρά του, ο εκ των επιβλεπόντων του έργου, Μιχ. Βασιλειάδης, ανέφερε ότι στην είσοδο του βιολογικού κατασκευάζεται η μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων, όπου θα γίνεται προεπεξεργασία των λυμάτων που θα φτάνουν με βυτία, ενώ θα υπάρχει και δεξαμενή εξισορρόπησης του βιολογικού φορτίου, που θα βοηθήσει πολύ, αφού ένα μέρος των λυμάτων που καταλήγει στο βιολογικό προέρχεται από ελαιοτριβεία και αγροτοβιομηχανικές μονάδες.
Στη συνέχεια θα βελτιωθεί η αρχική ανύψωση, ενώ θα αντικατασταθεί τελείως το σύστημα προεπεξεργασίας των στερεών, αφού θα τοποθετηθεί ένα ακόμη στάδιο εσχάρωσης και θα γίνουν δύο από ένα που υπάρχει σήμερα. Έτσι, θα αφαιρεθεί, όπως είπε, ανόργανο φορτίο που δυσχεραίνει τη λειτουργία της μονάδας. Θα ακολουθήσει η κατασκευή νέας μονάδας εξάμμωσης – απολίπανσης για όποιο φορτίο ανόργανο έχει περάσει από το στάδιο της εσχάρωσης και μετά θα ξεκινήσει η βιολογική επεξεργασία των λυμάτων με τις δύο μονάδες πρωτοβάθμιας επεξεργασίας. Ακολουθούν οι μονάδες αερισμού και στο τέλος, μια καινούργια μονάδα που φτιάχνεται, είναι ο επαναερισμός της ιλύος. Αυτό θα επιτρέψει να προκύπτει σταθεροποιημένη οργανική ουσία στο τέλος της επεξεργασίας και μετά θα ακολουθεί η αφυδάτωση.
«Έτσι, φιλοδοξούμε να έχουμε πολύ λιγότερη λυματολάσπη στο τελικό στάδιο, ενώ θα υπάρχουν και πιο διευγασμένα νερά που θα καταλήγουν στο Μεσσηνιακό κόλπο», υπογράμμισε.
  Πιθανόν τον Ιούνιο
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών και της ιδιαιτερότητας του υπεδάφους, καθώς σε 80 εκατοστά βάθος βρίσκεται η στάθμη της θάλασσας, ίσως να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών.
Χαρακτηριστικό της επιχειρούμενης παρέμβασης είναι το γεγονός ότι όλες οι μονάδες, πλην των δύο δεξαμενών αερισμού, που από τη φύση τους δε χρειάζονται συντήρηση, εκσυγχρονίζονται ή συντηρούνται. Κυρίως, όπως είπε, γίνονται έργα εκσυγχρονισμού με αντικατάσταση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και διορθώσεις σε όλα τα δομικά τους στοιχεία.
Με τη νέα μονάδα θα καλύπτεται η περιοχή από τον Άγιο Φλώρο έως και τη Δυτική Μάνη.
  Αναμένεται ένταξη
επεξεργασίας της λυματολάσπης  
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανέφερε πως το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, περί τα τέλη Γενάρη θα ενταχθεί και η διαχείριση της λυματολάσπης που έχει υποβάλει η ΔΕΥΑΚ στο ΥΠΕΚΑ. Είναι, όπως εξήγησε, έργο 5 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, επιλέξιμο 100%, ενώ όσον αφορά στο έργο που είχε ετοιμαστεί από το παρελθόν και αφορά στις αποχετεύσεις των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, προχωρά τμηματικά.
Η Θουρία κόπηκε από την οριστική μελέτη, αλλά υποβλήθηκε στο υπουργείο και βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης, με μηνύματα πως θα υπάρξει οριστική ένταξη στα τέλη Γενάρη της Θουρίας κι ενός τμήματος των Λεΐκων, που δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στο σύστημα της αποχέτευσης που υπάρχει για τα υπόλοιπα Λέικα. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικά 8 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τα άλλα 5 που ήδη υλοποιούνται εδώ.
Όσον αφορά στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, ο κ. Καραγιάννης γνωστοποίησε πως η ΔΕΥΑΚ από χρήματά της έλεγξε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα από το 2ο ΚΠΣ, ώστε σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες δεξαμενές των 800 κυβικών να καταλήγουν εκεί τα λύματα του χωριού, που θα έρχονται στο βιολογικό.
«Είμαστε έτοιμοι μελετητικά, και το έργο με προϋπολογισμό 55.000 ευρώ, προβλέπει  συνδέσεις του άνω χωριού με το κάτω, που δεν υπήρχαν, μια επέκταση περίπου 300 μέτρα μήκος που ήταν στον παλιό εθνικό δρόμο, τις βελτιώσεις στις δεξαμενές, με καπάκια, περιφράξεις κ.λπ. και θα δημοπρατηθεί από το νέο έτος.
Έτσι, θα λειτουργήσει ο Άγιος Φλώρος, προκειμένου μελλοντικά να οδηγηθούν τα νερά στο Πήδημα, ένα εξίσου σημαντικό έργο που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης για τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης» σχολίασε.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε, τέλος, και στο έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης, που δημοπρατήθηκε με 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μίλησε για τις ενστάσεις που έγιναν και καθυστέρησαν την εκτέλεσή του, αλλά ανακοίνωσε πως η διαδικασία οδηγείται στο δεύτερο μειοδότη και όχι στον πρώτο, με έκπτωση 35%, και θα υπογραφεί σύμβαση στις αρχές του 2014. «Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να έχουμε πολύ καλή διαχείριση τόσο των λυμάτων όσο και του πόσιμου νερού», είπε καταλήγοντας.     Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Η Αστυνομία ζητά στοιχεία για τον 57χρονο που αποπλανούσε παιδιά (φωτογραφίες
    
  
  
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 27.10.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και σε βάρος ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα, στο πλαίσιο σχετικών ποινικών δικογραφιών.
Πρόκειται για τον:
ΔΩΡΟΘΕΟΥ Αθανάσιο του Δημητρίου και της Σωτηρίας, που γεννήθηκε στις 21.9.1956 στο Βραχάτι Κορινθίας και κατοικεί ομοίως.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δεκαπέντε ημερών, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδίως των ανηλίκων, στην εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας των αστυνομικών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, με σκοπό τη βεβαίωση εγκλημάτων (κακουργημάτων ή πλημμελημάτων με δόλο κατά της γενετήσιας ελευθερίας) εκ μέρους του άνω κατηγορουμένου, σε βάρος ετέρων ανήλικων θυμάτων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27410-55207 και 27410-51111 του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

*** 
 
 ***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Α.Π.Σ.  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013
***  ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του

Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :

1η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-

2η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-

3η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  0-2 .-

4η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ  1-1 .-

5η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .- 

6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-

7η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-

8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-2 .-

9η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ   1-0 .- (24/11).-

10Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-

11η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ  4-0 .-  

12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   0-0 .- με  14  βαθμούς .-

13η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ

14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

15η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ΤΟΠΙΚΗ  της ΕΠΣΜεσσηνίας σε 12α αγωνιστικές:
1.- -ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης 30 β,
2.. Α.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  29 βαθμούς ,
3.- ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά 26 β,   
4.- ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 22 β  ,
5.- ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  21  β., 
6.- Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 18 β. 7
.  ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 17β.
8.-Α.Ο.ΦΑΡΑΙ με  15 βαθμούς   
9.-  Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  14 β. ,
10.- Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 13 β. , 1
1.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας 13  β, 1
2.- Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ 11β. 
13.- Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 11  β,
14.- ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 10 β. ,
15.- Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  8 β. ,
16.- Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑΣ  με  6  βαθμούς .-  
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013-14 :
1.- ΝΙΑΡΧΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ) , 2.- ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , 3.-ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,4.- ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ , 5.-ΚΑΠΟΓΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , 6.-ΚΟΡΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , 7.-ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΛΕΩΝΙΔΑΣ ,8.- ΤΑΧΤΑΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ,9.-ΦΕΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α-Μ) ,10.- ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , 11.- ΦΕΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Α) ,12.- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 13.-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ-Ε) ,14.- ΓΙΑΝΑΚΟΥΤΖΟΣ  Α.ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α-Ε) , 15.-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Μ-Ε) ,16.- ΛΥΜΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , 17.- ΣΑΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ,18.-  ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΗΛΙΣ (Μ-Ε) , 19.- ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , 20.- ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 21.- ΤΣΙΛΙΚΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ , 22.-ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,23.-  ΨΩΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , 24.- ΒΑΝΗΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ , .-
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013
 *** Α΄  ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  13η  αγωνιστική Σαββατοκύριακο 21 και  22 -12-2013 :
 ~ Σάββατο 21-12-2013 :
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 
* ΕΘΙΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ
* ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
~ Κυριακή  22-12-2013 :
- Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΑ  Μεσσήνης 
- ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ
- Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ

 ***  Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας 12η  αγωνιστική :
Σάββατο  21-12-2013 :
~ ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
~ Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  Π.Σ.
~ Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
~ Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ    ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ
Κυριακή  22-12-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
- ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ
- ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΝΙΚΗ Πλάτης  ?
-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΑΠΣ NEOS ΑΡΙΣ ?

*** Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας 11η αγωνιστική :
Σαββάτο 21-12-2013 :
* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Πλατύ - Α.Ε. Γαργαλιάνων
* ΠΑΟΚ  Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου
* Α.Ε.ΜΑΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Καλαμάτας
Κυριακή 22-11-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΟΥ  ΝΕΡΟΥ - Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας
- Α.Ο.ΧΑΤΖΗ - ΑΧΙΛΕΑΣ  Αβραμιού
- ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
- Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου 
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ
- ΑΠΟ  Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ  Καλαμάτας
- ΑΕΚ  Καλαμάτας - ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  21-12-2013 :
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών
~**  Στο παιδικό αποτελέσματα Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών με Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  10-1 , με Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4 και με ΑΙΑΝΤΑ  Καλαμάτας  1-3 , ......
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
* ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο.ΚΥΠΑΕΙΣΣΙΑΣ
- ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ
- Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας
- ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ
~ Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Καλαμάτας
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ
~ Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.
~* ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου
~* ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
~* ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  0-3 α.α. .-^

*** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική :
ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική :
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-

***  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  στην Γ΄ εθνική του 4ου  Ομίλου Κυριακή 22/12/2013 ,στην 11η αγωνιστική :
* ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ
* ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας /Πανόπουλο - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.
* ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων - Α.Ε. Μεσολογγίου
* ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
* ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
* ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ - ΔΟΞΑ Νέας Μανωλάδας
* ΑΤΡΟΜΗΟΣ  Αχαΐας - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
* ΑΡΗΣ  Αιτωλικού - Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

*** Με ΕΑΠ στο κύπελλο, αλλά προέχει ο αυριανός αγώνας με Ολυμπιάδα για την Καλαμάτα '80 

Η ομάδα της ΕΑΠ αποτελεί την αντίπαλο της Καλαμάτας ’80 για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλεϊ, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή διαδικασία κλήρωσης (αλλά και ορισμού με γεωγραφικά κριτήρια), η οποία διενεργήθηκε από τον Κώστα Βλάσση, με την ιδιότητα του μέλους της ΚΕ πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ. Οι αγώνες της επόμενης φάσης θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 4-5/1/2014 και η κλήρωση για την επόμενη φάση από την οποία οι νικητές θα μπουν στην φάση των «16» του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 7/1/2014. Ο αγώνας με την ΕΑ Πατρών μπορεί όμως να περιμένει, καθώς προέχει αύριο η αναμέτρηση με την Ολυμπιάδα (στις 7 μ.μ. στην έδρα των Αχαιών) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Η Καλαμάτα ’80 δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και στόχο έχει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την απροσδόκητη τελευταία και μάλιστα εντός έδρας ήττας από τον ΑΓΣ Ιωννίνων, που «γκρέμισε» την τοπική μας ομάδα από την κορυφή του 2ου Ομίλου. - 

***  Έτοιμοι για… 11άδα Κωνσταντόπουλος, Καλογερόπουλος

 EΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΤΟΥΤΣΗ Του Νίκου Μπαλόπουλου Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, η προετοιμασία της Μαύρης Θύελλας για το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, την ομάδα της Αχαϊκής. Ο Μίλτος Γκόφας προσαρμόζει τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του προσεχούς αντιπάλου της ομάδας, χωρίς να περιλαμβάνει σε αυτά την παρουσία του Τάσου Καντούτση, που δοκιμάζεται από την Στόουκ Σίτι στην Αγγλία και η επιστροφή του στη Μεσσηνία θα γίνει λίγες ώρες πριν την έναρξη του Κυριακάτικου ματς. Το γεγονός αυτό φέρνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο να είναι έτοιμος, διεκδικώντας θέση στην 11άδα, κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του Γιάννη Καλογερόπουλου. Το πιθανότερο είναι ότι ο Κωνσταντόπουλος θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σκαρλάτο, ενώ ο Γιάννης Καλογερόπουλος έχει πολλές πιθανότητες να επανέλθει στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, ενώ σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου στην Αχαΐα, αναμένεται και η επιστροφή του Γιάννη Ριγανά κάτω από τα γκολπόστ αντί του Κολοβούρη. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των πλάνων του κ. Γκόφα, που χθες είναι η αλήθεια πως δεν άνοιξε τα χαρτιά του, μιας και η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων, σέντρες και σουτ. Από σήμερα ο Αιγιώτης τεχνικός θα κάνει στροφή σε θέματα τακτικής, δουλεύοντας αποκλειστικά πάνω στον προσεχή αντίπαλο της Καλαμάτας, τον οποίο θα μελετήσουν οι ποδοσφαιριστές σε βίντεο το οποίο θα τους παρουσιαστεί. Η σημερινή προπόνηση θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο και θα ενσωματωθούν σε κανονικούς ρυθμούς τόσο ο Τσόπελας, όσο και ο Τσιμικλής, αλλά και ο Οντβόνγκ που χθες, μαζί με τον ανέτοιμο Τριανταφυλλάκη ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους.Προπώληση εισιτηρίων από το “Bulldogs Club” Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων – Οπαδών της Καλαμάτας “Bulldogs Club” ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, πως γίνεται ήδη προπώληση εισιτηρίων για το παιχνίδι της Κυριακής με την Αχαϊκή και όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από τα γραφεία του Συνδέσμου, στο ιστορικό κέντρο δίπλα από το “Bar – bar” καθημερινά από τις 9.00 μ.μ. – 12.00 μ.μ. -

***  Ατομικό αλλά δεν ανησυχούν για Οντβόνγκ – Εκστρατεία “Πατρινών” στην Καλαμάτα

ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΡΙΓΑΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΜΜΕ Του Νίκου Μπαλόπουλου Η απουσία του Τάσου Καντούτση στην Αγγλία, που όπως όλα δείχνουν θα σημάνει την αλλαγή προσώπων στον κεντρικό δίδυμο της ομάδας, με τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο να παίρνει εκτός απροόπτου τη θέση του 19χρονου αμυντικού στο πλευρό του Σκαρλάτου, δεν αποτελεί το μόνο πονοκέφαλο για τον Μίλτο Γκόφα, δύο περίπου 24ωρα πριν το κρίσιμο εντός έδρας κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την Αχαϊκή. Το λέμε αυτό γιατί έφερε μια μικρή ανησυχία στις τάξεις της Μαύρης Θύελλας η διαφοροποίηση του προγράμματος από την πλευρά του Μπορίς Οντβόνγκ που ταλαιπωρείται από το γνωστό εδώ και καιρό πρόβλημα στον αστράγαλο, ωστόσο υπάρχει η διαβεβαίωση του ιατρικού επιτελείου ότι ο θηριώδης φορ θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του κ. Γκόφα. Χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με χαλαρό τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα, όμως έγινε κυρίως για να προφυλαχθεί και να ενσωματωθεί από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι και εφόσον δεν προκύψει κάτι έκτακτο, ο Οντβόνγκ θα βρίσκεται στη κορυφή της επίθεσης, αποτελώντας μαζί με τους Καραχάλιο και Καλαντζή, την τριάδα – φωτιά στη γραμμή κρούσης της Μαύρης Θύελλας. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν πλην του γνωστού εδώ και καιρό προβλήματος του Νίκου Τριανταφυλλάκη που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας, και το στοιχείο αυτό δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες εν όψει του ντέρμπι με τα «Καναρίνια». Η προετοιμασία, που συνεχίστηκε χθες με προπόνηση κατοχής μπάλας και παιχνιδιών με στηρίγματα, ολοκληρώνεται ουσιαστικά σήμερα στο στάδιο, οπότε και ο κ. Γκόφας θα φανερώσει σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του.Κλήση στις Ένοπλες Δυνάμεις για Ριγανά Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι της Καλαμάτας έμαθαν από τον Γιάννη Ριγανά ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στη μονάδα της Σπάρτης στις αρχές Ιανουαρίου, όμως δεν ανησυχούν καθώς ο νεαρός πορτιέρο έχει πάρει τις αποφάσεις του περί αναβολής. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας να προχωρήσουν και στην αναζήτηση τερματοφύλακα.Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα του 4ου ομίλου Ένα στοιχείο που χρίζει αναφοράς για όσους τουλάχιστον ασχολούνται με τα στατιστικά και που δεν είναι λίγοι στο χώρο του αθλητισμού, έχει να κάνει με τις επιδόσεις Καλαμάτας και Αχαϊκής στα πρώτα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Η Μαύρη Θύελλα διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση με 18 τέρματα, ενώ από την άλλη η Αχαϊκή διαθέτει την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ παθητικό. Βεβαίως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα υπερισχύσει και ευελπιστούμε ότι η πλάστιγγα θα γείρει προς την πλευρά της Καλαμάτας.Για εκστρατεία φίλων της Αχαϊκής κάνουν λόγο τα Πατρινά ΜΜΕ Σύμφωνα με ρεπορτάζ των αχαϊκών Μέσων Ενημέρωσης, παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις των φίλων της Αχαϊκής, κάνοντας λόγο για εκστρατεία στην Καλαμάτα. Ήδη έχουν κλείσει δύο πούλμαν και οδεύουν προς το κλείσιμο και τρίτου, ενώ θεωρείται βέβαιη η μετάβαση πολλών μεμονωμένων φιλάθλων με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. - 

***   

~ ΟΜΑΔΕΣ  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ  4ου  ΟΜΊΛΟΥ  και   ποδοσφαιριστές που παίρνουν  μέρος   :
1.- - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Γ. Κυριακόπουλος (60' Μέλλος), Μπούτας, Χατζόπουλος, Μπεντεβής, Δ. Κυριακόπουλος, Ντινιωτάκης, Δήμος, Σαλαπάτας (79' Γαλάνης), Σκάρος (62' Καδάς), Σκούφαλης
2.,- ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Κουλός, Φίλης, Τσορμπατζίδης, Ντερτιλής, Σπυρόπουλος, Γκεοργκίεφ (90' Ντρακόλοφ), Λούβρης, Καφαντάρης (79' Διαμαντόπουλος), Κερμενίδης, Μπούκης (60' Καρβούνης)
3.- ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ραχιώτης, Παπανίκου, Παναγιώτου (46΄ Μαργαρίτης), Αβραμίδης, Πέτσας, Κόλλινς, Κυριάκης (70΄ Παγώνης), Χούσος, Σκερλετίδης, Μπαλάφας (82΄ Κακάβας), Γραβάνης.
4.- ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ: Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος, Σίσκος, Παϊκόπουλος (76΄ Οικονομόπουλος), Κουτελιέρης, Καμαρινός, Κωνσταντινίδης, Τζουμάκας, Λαμπρογεώργος, Λυμπέρης, Παπαθεοδώρου (81΄ Βάτσης).
5.- ΑΕ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαλαούρας, Ανυφαντής (70΄Θεοδωρίδης), Καβαλλάρης, Ζαχαράκης, Δενδρινός, Πέντσας, Ντζιμάνης, Τσιούνης, Σαραντόπουλος, Μιχαλόπουλος (73΄Ξευγένης).
6.- ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κατσαούνης, Καπλατζής, Τσακνάκης, Γκολέμης Θ, Ευθυμίου, Διαμαντής, Δρίμουλας (52΄Μιχαλόπουλος), Mustafas, Γκολέμης Η. Γεωργόπουλος (94΄Μπελέσης), Κετσέτζογλου (86΄Φλεβάρης).
7.- ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Νικολόπουλος, Νίκας, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Τόγιας, Καζαντζής, Σουράνης, Σπανός (55’ Δημητρακόπουλος), Μητρόπουλος (57’ Μπουρδανιώτης), Αποσκίτης (63’ Ντάζος).
8.- ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Καπετανάκης, Πολίτης, Παναγιωτόπουλος, Τσολόπουλος, Βραχνής, Δ. Τσουκαλάς, Ανδριέλλος, Πασπαλιάρης, Ντεντόπουλος, Τσουκαλάς Π. (80’ Παναγόπουλος), Μπουλούμπασης (75’ Αλεξόπουλος).
9.- ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Λιούρδης, Νιφορόπουλος, Μπίζος, Κωστής, Καλλιβωκάς (63’ Σανδραβέλλης), Δαβουρλής, Μιχαηλίδης (75’ Μικελάτος), Κυριαζόπουλος, Μελετίδης, Σειτάι (68’ Λιούρης), Γούρμος.
10.- ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Καλλιακμάνης, Θεοφανόπουλος, Αθανασόπουλος, Ιωάννου, Νικολακόπουλος, Τζίφας (85’ Σπάθης), Ντεμάι (68’ Δαλιάνης), Βουρλούμης, Μπινιέρης (76’ Φωτόπουλος), Μικελάτος Σ., Μπούρδος.
11.- ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Δουβίκας): Μένιος, Καλιαμούτος, Καπλατζής, Ταμπάκης, Φίλης, Παπαϊωάννου, Αγγελόπουλος, Λουμπαρδέας, Μακρίδης, Καραγκούνης, Σιώκος.
12.- ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ (Μίλτος Γκόφας): Ριγανάς, Τσόπελας, Γ. Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος,Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Σκαρλάτος, Καραχάλιος, Πούτσης, Οντβόνγκ. {Χρ.  Καλατζής) .-
13.- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταγματζίδης, Βιτάλι, Τσουλάκος και Χελάς. Στο πάγκο της καλαματιανής ομάδας βρίσκονται και οι Τσουκάλης, Κουκούτσης, Μπαστακός, Κόκκαλης, Μερκούρης, Πετρόγιαννης και Πουλάκος.
14.- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ: Τζουραμάνης, Λιβάνης, Ζέλιος, Αθανασίου, Νικολόπουλος, Ντομάς, Θωνιάτης, Βαβάτσικος, Γραμματικόπουλος, Γκάτσης και Φούφουλας. Την 18άδα της πατρινής ομάδας συμπληρώνουν και οι Πέτρου, Τρίγκαϊ, Σιδέρης, Μπαρδάκης, Ν. Γραμματικόπουλος, Μαντάς, Σαμπάνεϊ

***
 
~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     = 3005    Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1395   video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal ,     =  1390  video.- ^
                                                    Σύνολο  :   5790   βίντεο ανηρτημένα .- ^
Α.Π.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΛΑΤΥ  2013
ATΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ: Στ.Ταχταμπας - Καπογλης - Γ. Ταχταμπας - Σουλιμας - Τζιαμπιρης - Ρηγοπουλος(46'Στριμμενος),Kostreni - Σγουρακης - Τσιλικος(70'Στεργιος),Κοντοπουλος - Μιχαλακας(82'Likollari).

*** ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2404. -   Φίλοι. -         https://www.facebook.com/giota.resvani  ,
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 241  φίλοι .-  
~**  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.

11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
Π.Σ.  "Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ " Μαύρη  Θύελλα   2013
***
 ***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
 ~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html , Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02- Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  
  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~  ,ρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι Της             Ενημέρωσης Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-   
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 .-

 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013. - .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-

***

~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.kairos.gr  http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , STAMOS -ARFARA -GREECE www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr  :,.- ~  http://www.twitter.com/stamos01/  ., ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,

***
~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,

~** ΒΥΚΗ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο  σ΄ αγαπώ :

https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,

~** ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  , Πώς να σε ξεχάσω :

https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,

 ~** ΣΤΡΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  , Σε καλούν οι αναμνήσεις :

http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη

https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :

https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,

2 σχόλια:

  1. Ο πνευματικός αγώνας χαρίζει αγαλλίαση στις ψυχές των ανθρώπων .-Όταν ενδιαφερόμαστε για τη σωτηρία της ψυχής μας , το σώμα μας ταπεινώνεται και το πάθος μας νεκρώνεται .-Η χάρης του θεού είναι μια ανεξάντλητη πηγή .- Να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε τον παράδεισο, την αιωνιότητα .- Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό .- Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει ταπείνωση .- Μη δίνετε την καρδιά σας στα μάταια και πρόσκαιρα του κόσμου και μην σπαταλάτε άδικα τον καιρό σα; μ`αυτά , γιατί η ζωή είναι πολύ λίγη .- Ο χρόνος μας δόθηκε από το θεό για να κάνουμε καλή χρήση .- Ο θεός δεν ζητάει από εμάς τίποτε άλλο , παρά την καρδιά μας καθαρή .- Όποιος δίνει την καρδιά του στον κόσμο είναι εχθρός του θεού .-Ο πιστός πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πνευματικό του .- Ο άρρωστος πρέπει να βρίσκεται κοντά στο γιατρό του.- Όταν υπάρχουν καλοί πνευματικοί δεν χρειάζονται ψυχίατροι .- Όποιος δεν συλλαμβάνει το νόημα της ζωής , μοιάζει με γερή μηχανή με παγωμένα λάδια ή και χωρίς λάδια .- Άνθρωπος χωρίς ιδανικά και χωρίς πνεύμα θυσίας , είναι άνθρωπος με παγωμένη καρδιά .-Οι μάταιοι λογισμοί των κοσμικών ανθρώπων , που φέρνουν άγχος ,θεραπεύονται με ψυχική γαλήνη , με μετάνοια και με στροφή μας στο Χριστό μας .- Η ταπείνωση αποκτάται μετά από αγώνα ..-Αν σε βρει ο θάνατος με το λογισμό ότι δεν είσαι τίποτα , τότε θα μιλήσει ο θεός .-Ο άνθρωπος πρέπει να βάζει κάτω, πρώτα την λογική .-(Μοναχός Παίσιος ο Αγιορείτης .).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,
    ~** ΒΥΚΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγαπώ :
    https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,
    ~** ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ , Πώς να σε ξεχάσω :
    https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,
    ~** ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ , Σε καλούν οι αναμνήσεις :
    http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,
    ~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη
    https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,
    ~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :
    https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή