ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Στο έλεος των διαρρηκτών τις τελευταίες μέρες ο Άγιος Ανδρέας και η Λογγά         
           Σε καθεστώς φόβου ζουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Αγίου Ανδρέα και της Λογγάς λόγω των διαρρήξεων. Σε δύο, μάλιστα, περιπτώσεις οι διαρρήκτες δε δίστασαν να μπουν σε σπίτια την ώρα που ήταν μέσα οι ένοικοι, ακόμη και να εισβάλουν στην κρεβατοκάμαρα που κοιμούνταν.
Το μπαράζ διαρρήξεων ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε παραβίασαν δύο σπίτια, ενώ συνολικά μπήκαν σε 7-8 σπίτια. Συνολικά την περασμένη εβδομάδα «άδειασαν» 13 με 14 σπίτια. Πλέον οι κάτοικοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης.
  Κάτοικοι
Το «Θάρρος» μίλησε με μέλος της οικογένειας το σπίτι της οποίας εκλάπη τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως μας ανέφερε, η παραβίαση έγινε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, κι ενώ η ίδια ήταν στο σπίτι με τους γονείς της.
«Πραγματικά δεν καταλάβαμε τίποτα» μας λέει φοβισμένη. «Την παραβίαση διαπίστωσε το πρωί ο πατέρας μου, όταν πήγαινε για δουλειά. Βρήκε την πόρτα ξεκλείδωτη, ενώ έλειπαν και τα τσιγάρα του. Το περίεργο είναι ότι οι διαρρήκτες μπήκαν αθόρυβα από το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς να αφήσουν σημάδια παραβίασης κι ενώ ήταν κλειδωμένο».
Μάλιστα, αντιλήφθηκαν την παραβίαση από τρίτους, καθώς οι εισβολείς αφαίρεσαν και ένα τσαντάκι με βιβλιάρια υγείας, τα οποία πέταξαν σε κάδο. Οι δε υπάλληλοι της καθαριότητας βρήκαν τα βιβλιάρια και τα προσκόμισαν στο ΚΕΠ, απ’ όπου ενημερώθηκε η οικογένεια.
Πάντως, στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, αφού οι διαρρήκτες δεν απέσπασαν κάτι μεγάλης αξίας (μάλιστα, άδειασαν μια μπιζουτιέρα που βρήκαν στην κρεβατοκάμαρα, κι αφού είδαν ότι δεν είναι αξίας, την παράτησαν στο σαλόνι).
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σπίτι είχε κλαπεί και πέρυσι τέτοιο καιρό.
Σύμφωνα με ζευγάρι ηλικιωμένων, προχθές πλησίασαν το σπίτι τους δύο άντρες με ένα παιδί. Όταν έγιναν αντιληπτοί από τη σύζυγο, το έβαλαν στα πόδια.
Άλλη κάτοικος της περιοχής μάς είπε: «Η ιστορία με τις κλοπές ξεκίνησε τέλη Οκτώβρη, όταν μπήκαν στο σπίτι νιόπαντρου ζευγαριού από το παράθυρο του μπάνιου και πήραν κοσμήματα, ηχοσυστήματα, τηλεοράσεις και μεγάλο αριθμό μετρητών. Κανείς, βέβαια, δεν είδε τίποτα, ενώ τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν με μαξιλαροθήκες.
Μετά, για λίγες μέρες, σταμάτησαν και τώρα δε δείχνουν έλεος. Προσπάθησαν για δεύτερη φορά να μπουν από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού που εκείνη την ώρα έτρωγε για βράδυ. Συμπτωματικά η γυναίκα πήγε να πάρει το βιβλιάριο υγείας για να πάνε στο γιατρό και τους είδε να προσπαθούν να μπουν στο σπίτι. Φυσικά, τράπηκαν σε φυγή.
Επίσης, μπήκαν μέρα μεσημέρι στο σπίτι ενός ζευγαριού στα Παναμπέλια ενώ αυτοί έλειπαν στο κατάστημα που διατηρεί ο σύζυγος. Εκεί, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τους παρακολουθούσαν, γιατί η γυναίκα δεν πήγαινε συχνά στη δουλειά του άντρα της.
Τώρα που χειμώνιασε, γενικά στο χωριό δε βγαίνουμε έξω.
Προχθές άνοιξαν κι άλλο σπίτι, υποτίθεται πιο δύσκολο γιατί είχε σκύλο, όμως δεν έκαναν πίσω. Δηλητηρίασαν το σκυλί και μπήκαν ανενόχλητοι.
Αστυνομία στο χωριό υπήρχε, αλλά μετά, λόγω μείωσης του πληθυσμού, καταργήθηκε το αστυνομικό τμήμα, όπως και άλλες υπηρεσίες που είχαμε. Έτσι, περιμένουμε να έρθει αστυνομικός είτε από την Κορώνη, όπου υπαγόμαστε, είτε από το Πεταλίδι, μια απόσταση 13 χιλιομέτρων, και μη φανταστείτε κανένα πολυδύναμο τμήμα, ο αριθμός είναι μονοψήφιος και κάτω των 5 ατόμων.
Επικρατεί κλίμα αναβρασμού, ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, όσο μπορεί τουλάχιστον. Επί το πλείστον είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Συστάθηκαν ομάδες περιφρούρησης από τους νεότερους και ένα, μάλιστα, βράδυ πίσω από το νεκροταφείο που ήταν η μια ομάδα άκουσαν βήματα, αλλά όταν φώναξαν, κάποιος τράπηκε σε φυγή.
Αν έρθεις βράδυ, εμείς γιορτάζουμε των Φώτων, αφού σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν αναμμένα τα φώτα τους γύρω γύρω και οι κάτοικοι φυλάμε με βάρδιες.
Αξιοπερίεργο, πάντως, είναι ότι οι κάτοικοι δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά στην Αστυνομία, αφού, όπως υποστηρίζουν, ακόμη κι αν γίνει καταγγελία, δεν πρόκειται να βρεθούν οι ένοχοι, απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.
  Γνωρίζουν καλά την περιοχή
Χαρακτηριστικό των δραστών είναι ότι φαίνεται να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, αφού επιλέγουν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες λείπουν, αλλά και σπίτια που είναι σε στενάκια που ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι γνωρίζουν. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, έγιναν αντιληπτοί και άρχισαν να τρέχουν.
  Απούσα η Αστυνομία
Όπως προαναφέραμε, οι κάτοικοι μιλούν για τεράστιο κενό στην αστυνόμευση, αφού το πιο κοντινό τμήμα είναι αυτό στο Πεταλίδι, που δεν έχει μεγάλη δύναμη. Έτσι, καλούν σε αυτό της Κορώνης, όπου το βράδυ δεν υπάρχει κανείς, ενώ το πρωί της Δευτέρας δεν είχε περιπολικό να στείλει και έφθασε, τελικά, το μεσημέρι.
Οι κάτοικοι δεν κατηγορούν τους αστυνομικούς, αλλά την οργάνωση της Αστυνομίας που έχει αφήσει αφύλαχτα τα χωριά.
  Κινητοποίηση και μέσω facebook
Τις τελευταίες ώρες, πάντως, έχουν υπάρξει αναρτήσεις στο facebook που μιλούν για το φαινόμενο των κλοπών στην περιοχή, ενώ έχουν δημιουργηθεί εικόνες που γράφουν πάνω SOS και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Πέτρος Θέμελης: Ερωτευμένος για πάντα με την Αρχαιολογία         
           Επιστήμονας με πάθος και όραμα, ο αρχαιολόγος που έδωσε ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη και δημιούργησε ένα θαύμα, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης εμπνέει όσους τον γνωρίζουν από κοντά και μακριά.
Τέτοια περίπτωση είναι ο κινηματογραφιστής Μπάμπης Τσόκας. Ζει και εργάζεται 40 χρόνια στη Στοκχόλμη. «Δε γνωριζόμασταν καθόλου. Διάβασα μια συνέντευξή του. Έλεγε ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει αποκλειστικά από τον πολιτισμό της και είναι κρίμα που οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται. Ένιωσα υπερηφάνεια, χαρά για τη χώρα μας, αλλά και οργή. Ζήτησα, λοιπόν, από το  φίλο μου, τον Θανάση Ψαρούλη, που κατάγεται από τη Μεσσήνη, να με φέρει σε επαφή με τον Πέτρο Θέμελη. Θέλησα να κάνω ένα πορτρέτο αυτού του σπουδαίου  ανθρώπου, όχι μόνο για το επιστημονικό και αναστηλωτικό του έργο, αλλά για τη ζωή του. Είναι παράδειγμα προς μίμηση».
Έτσι ξεκίνησε το ντοκιμαντέρ «Πέτρος Θέμελης.  Άγγιξα… Αγάπησα… Έσκαψα». Γυρίστηκε με σουηδικά κεφάλαια και προβάλλεται για πρώτη φορά την Κυριακή (24 Νοεμβρίου) στον κινηματογράφο “Οpera Odeon”, στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το «Διάζωμα» και η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών. Θα ακολουθήσει προβολή (1η Δεκεμβρίου) και στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.
Τα γυρίσματα έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αρχαία Μεσσήνη. Το ντοκιμαντέρ έχει  δραματοποιημένες σκηνές, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από τη ζωή του Πέτρου Θέμελη: από παλαιότερες ανασκαφές που πραγματοποίησε στη Βεργίνα με τον αείμνηστο Μανόλη Ανδρόνικο, μέχρι τις πιο πρόσφατες στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης.
«Ο Πέτρος Θέμελης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών», μας λέει από τη Στοκχόλμη ο συνομιλητής μας. Γιος του φιλόλογου και υπερρεαλιστή ποιητή Γεωργίου Θέμελη, ολοκλήρωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Πήρε πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1959, καθώς και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1972.
«Ο πατέρας του ήταν φίλος με σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Γιώργος Σεφέρης, ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ζωγράφος. Ο Παντζίκης τού είχε πει: “Όταν ζωγραφίζεις, δε χρειάζεται να είναι το δέντρο πράσινο όπως στη φύση. Μπορεί να είναι κόκκινο”. Κι αυτό εντυπώθηκε βαθιά μέσα του. Ακόμα και σήμερα, όταν θέλει να ξεκουραστεί, στη ζωγραφική καταφεύγει. Ο τρόπος που παρουσιάζει τα ανασκαφικά του ευρήματα είναι σαν μια τέλεια ζωγραφική. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει για τη μεγάλη αγάπη του, τη θάλασσα και, φυσικά, την Αρχαιολογία. Για την επιστήμη που αγάπησε και την εργασία που κάνει, όχι για να βγάλει χρήματα, αλλά γιατί την ερωτεύτηκε και παραμένει ερωτευμένος» καταλήγει ο σκηνοθέτης.
Ο Μπάμπης Τσόκας σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Στοκχόλμης κι έχει κάνει ταινίες για το Κέντρο Κινηματογράφου της Σουηδίας, για τη σουηδική τηλεόραση, για την ΕΡΤ κ.ά. Έχει συμμετάσχει κι έχει τιμηθεί σε διεθνή φεστιβάλ (Ρότερνταμ, Λας Βέγκας, ΗΠΑ κ.α.), ενώ οι ταινίες του προβάλλονται σε ολόκληρη τη Σουηδία.
Το ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί στα ελληνικά και θα μεταφραστεί στα σουηδικά, καθώς θα προβληθεί στο Μουσείο Μεσογειακών Ερευνών. «Αυτή τη στιγμή είμαι ενθουσιασμένος με τις προβολές στην Αθήνα και στη Μεσσηνία». Πολύτιμος συνεργάτης του στάθηκε ο Θανάσης Ψαρούλης.
Την 1η Δεκεμβρίου θα προβληθεί και στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

***  Φώφη Γεννηματά: Μελετάται η πρόταση δημιουργίας του Διαστημικού Κέντρου στην Καλαμάτα         
           Σε διαφορετική κατεύθυνση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από πρόσφατες δηλώσεις άλλων υπουργών
 Τη «σκοπιμότητα» της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς «εξετάζει, με δέουσα προσοχή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντησή της προς το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρο, που έθεσε το ερώτημα, η υπουργός αναφέρει: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».
Η κα Γεννηματά ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.
Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με έδρα την Καλαμάτα, είναι «το συλλογικό όργανο έκφρασης των μεσσηνιακών σωματείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας, καθώς και πολλοί ΟΤΑ της Μεσσηνίας», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου, αναφέρει η κα Γεννηματά, συμφωνήθηκε «η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για ένα νέο τομέα ανάπτυξης».
 
*** Γυμνός άντρας αναστάτωσε δύο φορές την παραλία και το κέντρο της Καλαμάτας  
Δύο φορές αναστάτωσε την Καλαμάτα χθες ένας νεαρός που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς ξέφυγε από τους οικείους του και γύριζε γυμνός στους δρόμους της πόλης. Αρχικά εντοπίσθηκε στις 7.30 το πρωί να ανεβαίνει χωρίς ρούχα από την οδό Ναυαρίνου προς την Ακρίτα. Στο σώμα του είχε πολλές αμυχές και σε ορισμένα σημεία αιμορραγούσε. Στο σημείο κλήθηκαν Αστυνομία και ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε το νεαρό και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, επέστρεψε στο σπίτι του. Όμως, περίπου στη μία μετά το μεσημέρι ξέφυγε εκ νέου της επιτήρησης των οικείων του και αυτή τη φορά, γυμνός και πάλι, κυκλοφορούσε στην Αριστομένους. Κοντά στο Πνευματικό Κέντρο δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον καλύψουν με ρούχα, μέχρι να έρθει η Αστυνομία, η οποία και πάλι τον παρέλαβε και τον παρέδωσε σε συγγενείς του. - 
 
*** Έναν άγγελο περιγράφουν την 27χρονη δασκάλα που πνίγηκε στην Ρόδο         
           Με τα καλύτερα λόγια μιλούν συνάδελφοι της άτυχης 27χρονης δασκάλας που έχασε την ζωή της στην θεομηνία που έπληξε την Ρόδο. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στα Ψαχνά όπου διαμένει η οικογένειά της. Μετακόμισε τον Σεπτέμβρη στην Ρόδο αφού διορίσθηκε αναπληρώτρια με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Θρήνος για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Ψαχνών όπου εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια. Όλοι μιλούν για μια αξιαγάπητη κοπέλα, μέλος πολύτεκνης οικογένειας –έχει άλλα τρια αδέρφια- που είχε χάσει τον πατέρα της μικρή πριν 15 χρόνια και πάλεψε σκληρά στην ζωή της.
Η 27χρονη δασκάλα επιτελούσε κοινωνικό έργο, δούλευε για την βοήθεια φτωχών οικογενειών. Τελευταία της υπόσχεση σε ένα φτωχό παιδάκι ότι με τα πρώτα χρήματα που θα έβγαζε στο νησί θα του αγόραζε παπούτσια.
lamiastar
Οι αρχές αναζητούν τα ίχνη δύο ανδρών. Πρόκειται για τον σύζυγο της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή των Μαριτσών και έναν 53χρονο καθηγητή, ο οποίος επέβαινε μαζί με την άτυχη 27χρονη εκπαιδευτικό στο Ι.Χ. που παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής.
Newsroom ΔΟΛ

***  Επιτέλους βουλευτές παραιτούνται από την αποζημίωση          
           Παραιτούνται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ από την αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Με επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, κοινοποιείται ότι με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές παραιτούνται από τις αμοιβές που προέρχονται από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και το συνολικό ποσό που θα προκύπτει θα δίδεται σε κοινωφελή ιδρύματα.
Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα προκύψει από την κίνηση των 14 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι 7.000 - 10.000 ευρώ μηνιαίως, χρήματα τα οποία, όπως γίνεται γνωστό από την επιστολή του κ. Κουβέλη, θα αποστέλλονται σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις που θα επιλέγει η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Βουλής, όπου κατατίθεται η βουλευτική αποζημίωση.
Να και μια σωστή κομματική απόφαση...     Α.Π. 

*** Άτομο φέρεται να πήδηξε από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου          

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Λιμεναρχείο της Πάτρας ενημέρωσε πολίτης ότι άνδρας τον οποίο είχε δει να βρίσκεται στην άκρη της Γέφυρας, χάθηκε από τα μάτια του, χωρίς να τον δει να απομακρύνεται. Ενημερώθηκαν αστυνομικοί από το Α.Τ. Ναυπάκτου που με περιπολικό πήγαν στα γραφεία της εταιρείας και έψαξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι. Έρευνες γίνονται και από σκάφος του Λιμεναρχείου της Πάτρας, χωρίς να προκύψει κάτι. aragma.gr - 

*** Εμπρός προς…τα πίσω…          
   Η συγκεκριμένη φράση αποτελούσε μότο του Περίανδρου Πόπωτα, δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου, ήρωα του σήριαλ «Το καφέ της Χαράς».
Θα μπορούσε, δε, να χαρακτηριστεί ως προφητική, δεδομένου πως όσο το σήριαλ ήταν στον «αέρα», ουδείς μπορούσε να προδικάσει τη συνέχεια. Και σε ποια συνέχεια αναφέρομαι; Υπομονή και συνεχίστε το διάβασμα.
Θυμάμαι πολύ αμυδρά αφηγήσεις του πατέρα μου πως κάποιος που ήθελε να καπνίσει, αγόραζε χύμα τσιγάρα, αφού το πακέτο κόστιζε πολύ την εποχή εκείνη. Έτσι, πήγαινε στο περίπτερο, στο καπνοπωλείο ή όπου αλλού, έδινε όσα χρήματα μπορούσε και προμηθευόταν τον αντίστοιχο αριθμό τσιγάρων.
Αυτά ίσχυαν τη δεκαετία του ’50. Έπρεπε, όμως, να περάσουν περί τα 60 χρόνια για να τεθούν, δυστυχώς, ξανά σε ισχύ… Χ.Χ.  
 
***   Η Αίτνα ξύπνησε και σκορπά τέφρα στα γύρω χωριά
Δεν έχουν εκκενωθεί περιοχές
Παλέρμο
Η Αίτνα ξύπνησε και σκορπά τέφρα στα γύρω χωριάΔραστηριότητα καταγράφεται στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την ιταλική Αίτνα, ρίχνοντας τέφρα στους οικισμούς στους πρόποδές του και στην κοντινή Ταορμίνα.
Προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί περιοχές, αν και μία εθνική οδός έκλεισε προληπτικά για μισή ώρα το Σάββατο.
Την κατάσταση παρακολουθούν και οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας για πιθανές αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της τέφρας, χωρίς μέχρι στιγμή να έχει παρουσιαστεί τέτοια ανάγκη.
 Τα ξυπνήματα της Αίτνας είναι σχετικά συχνά, με την πρόσφατη πιο σημαντική δραστηριότητά της να καταγράφεται το 1992.

***  Τρία περιστατικά είναι πολλά για την Καλαμάτα          
          
Τρία σοβαρά περιστατικά με εκρήξεις σε καταστήματα στο κέντρο της Καλαμάτας τον τελευταίο χρόνο, και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.
Πρώτα, η έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό στο φούρνο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην οδό Υπαπαντής, μετά η έκρηξη της φιάλης υγραερίου σε κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας δίπλα στην οδό Αριστομένους και χθες η έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του κ. Μητρόπουλου.
Πρωτόγνωρες μέθοδοι για τα δεδομένα της Καλαμάτας, που σοκάρουν την τοπική κοινωνία και την κάνουν να ανησυχεί.   Β.Β. 
 
***  Ορυχείο χρυσού ο εθνικός δρόμος για το «Μορέα»          
  
Καθυστερήσεις σκόπιμες ή μη του ελληνικού Δημοσίου «φόρτωσαν» τον προϋπολογισμό με επιπλέον 168 εκατομμύρια ευρώ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η μερική ολοκλήρωση, αφού υπολείπεται ακόμα ο περιμετρικός Καλαμάτας και το τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη, του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα» μπορεί να προκάλεσε «ρίγη συγκίνησης και ικανοποίησης» στους χρήστες, από τη στιγμή που η χρονική απόσταση από και προς την Αθήνα μειώθηκε σημαντικά, όμως, σχεδόν καθημερινά, τα οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι είναι... στρωμένος με εκατομμύρια υπέρ της αναδόχου εταιρείας και κατά των πολιτών.
Υπενθυμίζουμε, όπως είχε αναφέρει από το προηγούμενο διάστημα το «Θάρρος», ότι ήδη η ανάδοχος εταιρεία έχει λάβει 68 εκατομμύρια ευρώ, ενεργοποιώντας τη ρήτρα στη σχετική σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και υποστηρίζει ότι η όποια καθυστέρηση στο έργο πληρώνεται από το κράτος.
Κι όλα αυτά, γιατί μια απόφαση παρέμεινε στο συρτάρι του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), αφού οι υπηρεσίες καθυστέρησαν να κοινοποιήσουν υπουργική απόφαση για την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων στο έργο!
Η απόφαση του υπουργού της εποχής εκείνης Γ. Σουφλιά για τις αλλαγές στη χάραξη της περιμετρικής οδού Καλαμάτας πάρθηκε το 2009 και πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια μέχρι να δημοσιοποιηθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων (11/1/2011)!
Και μάλιστα, την υπουργική αυτή απόφαση υπογράφει, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία όμως είχε παραιτηθεί σχεδόν τέσσερις μήνες πριν (7 Σεπτεμβρίου 2010) και στη θέση της είχε πάει ο Κώστας Σκανδαλίδης!
Το γαϊτανάκι των καθυστερήσεων σιγοντάρουν και οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τις απαλλοτριώσεις και όχι μόνο. Έτσι, για την πρωταπριλιά του 2014 αναβλήθηκε η υπόθεση νέων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων, οι οποίες συνδέονται με την περιμετρική οδό Καλαμάτας. Υπόθεση που λίμναζε για λόγους αδιευκρίνιστους από τις αρχές του 2009.
Επίσης, είναι ήδη γνωστό ότι σχετική έρευνα διεξάγει η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), με θέμα αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα & Λεύκτρο- Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».
Το θέμα αυτό, που ενδεχομένως προκάλεσε την «αιφνίδια διακοπή των εργασιών από το Νοέμβριο του 2012», έφερε με ερώτησή του, στην Κομισιόν και στη δημοσιότητα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Η έρευνα της OLAF ξεκίνησε με βάση καταγγελία για σωρεία οικονομικών παραβάσεων που έγινε από Κίνηση Πολιτών της Πελοποννήσου προς την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και το Παράρτημα Έρευνας Απάτης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ενημέρωσε την OLAF.
  Λεφτά υπάρχουν μόνο για το «Μορέα»
Κι ενώ συνέβαιναν όλα τα παραπάνω, το περιοδικό HOT DOC στο τελευταίο του τεύχος αποκαλύπτει μία ακόμη αποζημίωση ύψους 68 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ προς το «Μορέα», για έργο που δεν έγινε ποτέ.
Πρόκειται για τη δεύτερη αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων κι έτσι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων ανέρχεται πλέον σε 136 εκατομμύρια ευρώ. Η δεύτερη αποζημίωση δίνεται για την καθυστέρηση έναρξης του έργου το 2008, με ευθύνη και πάλι του ελληνικού Δημοσίου.
Κι αυτό, διότι ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η ημερομηνία που θα έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις. Μεταξύ αυτών είναι και η καταβολή από την πλευρά του παραχωρησιούχου του ποσού που αντιστοιχεί στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία κατέθεσε το συνολικό ύψος του ποσού του μετοχικού της κεφαλαίου στις 13/2/2008. Το ελληνικό Δημόσιο, όμως, αναγνώρισε ως έναρξη παραχώρησης του έργου τις 3/3/2008. Δηλαδή, 19 ημέρες μετά την ημερομηνία που η εταιρεία κατέθεσε το ποσό. Ως αποτέλεσμα ο «Μορέας» αποζημιώθηκε με 68.445.375,92 ευρώ. Τα χρήματα της αποζημίωσης δόθηκαν σε τέσσερις δόσεις.
Βέβαια, το εύλογο ερώτημα είναι γιατί για 19 ημέρες καθυστέρησης η ανάδοχος εταιρεία να λάβει τόσο μεγάλο ύψος αποζημίωσης…
 
***  Ολοσχερής καταστροφή θερμοκηπίου από προχθεσινό ανεμοστρόβιλο (φωτογραφίες)         
  
    
Ολοσχερή καταστροφή υπέστη θερμοκηπιακή μονάδα προχθές στα Φιλιατρά, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από τοπικό ανεμοστρόβιλο. Μάλιστα, η εν λόγω μονάδα του παραγωγού Ιωάννη Λυγγουνού είχε πληγεί από την έντονη βροχόπτωση της 12ης Νοεμβρίου, κατά την οποία, εξαιτίας των «φραγμένων» χανδάκων, αυλακιών και της τάφρου, είχε πλημμυρίσει το θερμοκήπιο και είχε υποστεί τεράστιες ζημιές η καλλιέργεια πιπεριάς.
Προχθές το απόγευμα, με την εκδήλωση του φαινομένου του τοπικού ανεμοστρόβιλου, δόθηκε το τελειωτικό «χτύπημα» στο θερμοκήπιο, καθώς τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Οι πάγιες εγκαταστάσεις υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες, τα υλικά κάλυψης καταστράφηκαν, ακόμη και η πάκτωση (η τσιμεντένια βάση των δοκών στήριξης του θερμοκηπίου) «βγήκε» από το έδαφος και «σηκώθηκε» στον αέρα, σε ύψος ακόμα και δύο μέτρων.
Ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός περιέγραψε στο filiatranet.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στις 17:40, προχθές, όταν από το δυνατό αέρα και το θόρυβο τρόμαξαν και μπήκαν στο σπίτι. Ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου που ο σκύλος τους ήταν για αρκετή ώρα στον αέρα και χάρη στην αλυσίδα που τον κρατούσε δεν τον πήρε ο ανεμοστρόβιλος! Όπως είπε, ήταν υπερβολικός αέρας, κανονικός τυφώνας, ενώ πριν από 10 μέρες περίπου το ίδιο θερμοκήπιο πλημμύρισε. Τώρα καταστράφηκε, με το κόστος αποκατάστασης να είναι τεράστιο, κοντά στα 15.000 ευρώ το στρέμμα. «Δεν άφησε γλόμπο! Να σηκώσει τσιμέντα; Είναι δυνατόν; Και τα θερμοκήπια αυτά είναι κολλητά, δεν είναι βιδωτά, να πεις έχουν ελαστικότητα. Δεν πέφτουν εύκολα τα θερμοκήπια αυτά. Για αέρα, μιλάμε, για κρότο. Οι ελιές γύρω γύρω ακουμπάγανε κάτω. Μας έκανε νοικοκυραίους. Πριν από 10 μέρες το νερό και τώρα ο αέρας», σχολίασε.
Οργισμένος από τη στάση της Πολιτείας έναντι των αγροτών, συμπλήρωσε με δόση ειρωνείας: «Θα 'ρθει το κράτος το μεγάλο να μας αποζημιώσει τώρα. Ο κ. Στουρνάρας θα ανοίξει το "ασκί" του Αιόλου.»!
Το μέγεθος της καταστροφής διαπίστωσε σε επίσκεψή του χθες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος και δήλωσε: «Συνεχίζονται οι ζημιές στην Τριφυλία για φέτος, μετά τις ζημιές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με το κόστος της ανακατασκευής να είναι πάρα πολύ μεγάλο».   Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Λίμνη πάλι η εθνική οδός στην είσοδο της Κυπαρισσίας. Διακοπή και εκ περιτροπής κυκλοφορία (φωτογραφίες)         
      
 
  
  
Λίμνη έγινε πάλι η εθνική οδός στην είσοδο της Κυπαρισσίας, με τις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Τριφυλίας να πλημμυρίζουν με οργή και αγανάκτηση κατοίκους της περιοχής και οδηγούς οχημάτων! Επί ώρα διακόπηκε τελείως η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ στη συνέχεια διεξάγεται εκ περιτροπής με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας να ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων. Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού, στην είσοδο της πόλης, από το σουπερ μάρκετ Carrefour μέχρι τα Μυραίικα, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, με ορατό τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, δεν είναι καινούργια, και φέτος μόνο, από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις, τουλάχιστον 3 – 4 φορές έχουν προκληθεί αντίστοιχα και άλλες φορές μικρότερης έκτασης. Το μικρό  γεφυράκι, που υπάρχει στο σημείο αδυνατεί να δεχτεί τον όγκο των υδάτων που μεταφέρει ρέμα το οποίο ξεκινά από τους Άνω Μπλεμενιάνους και στην πορεία του προκαλεί προβλήματα τόσο στους Άνω Μπλεμενιάνους όσο και στους Μύλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στο «Θ». Απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και το δήμο, με τεχνικά έργα τέτοια, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που κάθε φορά επαναλαμβάνονται και τα οποία, εάν δε γίνουν παρεμβάσεις, θα συνεχίσουν με ένταση να επαναλαμβάνονται σε κάθε βροχόπτωση. Οι φωτιά του Σεπτεμβρίου στους Άνω Μπλεμενιάνους έχει ως συνέπεια το έδαφος στα βουνά να μη συγκρατούν τα νερά της βροχής και όλος αυτός ο όγκος των υδάτων να μεταφέρεται με το ρέμα, το οποίο σε τρία σημεία του προκαλεί ζημιές καθώς γεφυράκια που έχουν εδώ και χρόνια γίνει δε μπορούν να δεχτούν τον όγκο των υδάτων, μαζί με τα καμένα και τα χώματα που μεταφέρει. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει, επιτέλους, να κάνει παρεμβάσεις με τεχνικά έργα στο σημείο που προκαλούνται τα προβλήματα στην εθνική οδό και ο δήμος Τριφυλίας αντίστοιχα οφείλει, επιτέλους, να κάνει παρεμβάσεις στο ρέμα. Το ρέμα δεν είχε καθαριστεί, όπως επίσης δεν έχουν διανοιχτεί οι χάνδακες εκατέρωθεν της εθνικής οδού! Όπως μάλιστα μόλις χθες σημειώναμε στο «Θ», στο ρεπορτάζ για τα προβλήματα που προκλήθηκαν πριν δύο μέρες, μπορεί να μηχανήματα του δήμου να έβγαλαν τα χώματα από τα ρέματα αλλά δεν τα απομάκρυναν, απλώς τα άφησαν δίπλα στο ποτάμι και τα «βουνά» με τα χώματα στην πρώτη βροχή θα καταλήξουν πάλι στην κοίτη του και θα φράξουν τα κιούγκια στα γεφύρια, όπως και έγινε σήμερα. Τουλάχιστον, όμως, σήμερα τα ιδιωτικά μηχανήματα που κλήθηκαν να συνδράμουν απομάκρυναν τα χώματα που ήταν βουνά στην όχθη του ρέματος στην εθνική οδό. Αλλά, λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με παρεμβάσεις τεχνικών έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το δήμο Τριφυλίας! Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
***  Εγκαίνια για Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμος Φιλίας          
         Εγκαίνια θα κάνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας (Asociacion de Amistad y Solidaridad Heleno – Cubano de Kalamata) “Venceremos”, στην αίθουσα «Αλεξ. Κουμουνδούρος» (κτήριο Νομαρχίας), τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.
Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Osvaldo Cobacho Martinez, ενώ θα γίνει δημόσια συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη.
Στις 9.30 θα ακολουθήσει ελληνο-κουβανική βραδιά στο Yachting Cafe (στη Μαρίνα Καλαμάτας), με φαγητό, ποτό, ελληνική, κουβανέζικη και λάτιν μουσική και χορό.
Για προσκλήσεις καλέστε στο 27210-87432 ή στο email kalamata.cu@gmail.com
 
***  Προβολή της «Μήδειας» με την Κάλλας
  H Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, προβάλλοντας, με ελεύθερη είσοδο, αύριο βράδυ στις 8.00, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, τη «Μήδεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, τη μοναδική ταινία που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας. Παρότι μέχρι τότε είχε συστηματικά αρνηθεί κάθε κινηματογραφική πρόταση, απορρίπτοντας προσεγγίσεις του Βισκόντι, του Λόουζι και του Τζεφιρέλι, και απαγορεύοντας ακόμη και την κινηματογράφηση της όπερας της «Μήδειας» στη Σκάλα του Μιλάνου, η Μαρία Κάλλας πείθεται το 1969 να συνεργαστεί με τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Πιστός στο μύθο, ο σκηνοθέτης την καθοδηγεί ως μια Μήδεια αρχέγονη, βάρβαρη, γεμάτη προλήψεις, δεισιδαιμονίες και ενστικτώδεις ορμές στη διαμάχη της με τον Ιάσονα, ένα καλλιεργημένο δυτικοτραφή νέο, που ενεργεί με τη λογική, κάτοχος, αλλά και τμήμα, του πολιτισμού. Η σύγκρουση των δύο είναι οδυνηρή και αναπόφευκτη. Η κινηματογραφική απόδοση του Παζολίνι, έργο εξ ορισμού οριακό και σπουδαίο, παρότι δε γοήτευσε κριτικούς και κοινό, δεν παύει να αποτελεί πεδίο συνάντησης της θεατρικότητας και της κινηματογραφικής τεχνικής. Είναι ένα πρότυπο φιλμικό δοκίμιο πάνω στην αντιπαράθεση της Μήδειας και του Ιάσονα, πάνω στην αιώνια διαμάχη του άλογου και του έλλογου, εγκλωβισμένο σε εξαιρετικής ομορφιάς πλάνα και στην καθηλωτική, δεσποτική μορφή της Μαρίας Κάλλας. Η προβολή διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας», της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Οιχαλίας και υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. -

*** 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων (φωτογραφίες)         
   
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 8ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής…

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Εθνικός Μ. – Απόλλων Κ. 4-0
Ομόνοια – Ολυμπιακός Κ. 1-3
Αρφαρά – ΑΟ Φαραί αναβλήθηκε
ΑΟ Μεθώνης – ΑΣ Ανδρούσας 1-3
  
   
  
  
  
  
  
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Βαλύρα – Ασπρόχωμα 3-4
Θουρία – Αστέρας Μ. 4-0
ΑΣ Μάνεσι – Άμφεια 4-2
Ηρακλής Κυπ. – Δόξα Κ. 1-1
Αίαντας Κ. – ΑΟ Πατίστα 1-0
Χώρα – Πεταλίδι 0-0
Μιλτιάδης – ΑΟ Βέργας 1-1
Καλλιθέα – ΑΕ Λογγάς 3-1

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΕ Γαργαλιάνων – Κοπανάκι 2-0
Θύελλα Μερ. – ΠΑΟΚ 2-1
Δαναός – Θησέας Κ. 1-1
 
***Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ  :
  Σπερχογεία – Εράνη Φιλιατρών 0-0 .- ^ : Μπλάνας, Τουρλομούσης, Αθανασοπούλου
 Τσικλητήρας Πύλου – Κυπαρισσία 0-0- .- ^: Αλεξέας, Λάμιας, Αδαμόπουλος
Τέλος  Άγρας – Πάμισος Μεσσήνης  3-4 .- ^ : Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
  Δώριο – Διαβολίτσι  1-0 .- ^ : Τσεκούρας, Καραπιπέρης, Γιαννέτσος. - 
Β΄ΤΟΠΙΚΟ :
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν έχουν ως εξής
 Κεραυνός Καλαμάτας - ΑΠΣ Άρις 8-0 .- ^ : Ζαρακοβίτης, Τσουλάκος, Τσέλο
 Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης 0-1 .- ^ : Κυριακόπουλος, Καστανάς, Ταβουλαρέας
 Χανδριναϊκός – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα 1-0 .- ^ : Σερεμέτης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
 Παναθηναϊκός  Καλαμάτας – Πανιώνιος Κ. 0-0 .- ^ : Καρβούνης, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
 Ηρακλής Καλαμάτας – Νέος Άρις  - : Γκούμας, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος.
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ :
 Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής
 ΠΑΟ Καλού Νερού – Πανευαϊκός 5-0 .- ^ : Ξηρόκωστας, Ρέκκας, Τσουκάλη
Αιθαία – Αχιλλέας Αβραμιού  6-1 .- ^ : Μακρής, Σταυρόπουλος, Γαλακούτης
 Αμφιθέα – Νέστορας Πύλου 2-2 .- ^ : Σερεμέτης, Λαμπροπούλου, Παυλοπούλου
 Θύελλα Χαρακοπιού – Νέδουσα Αλαγονίας 3-0 .- ^: Καστανάς, Κυριόπουλος, Ζέρβα
 ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης 0-0 .- ^ : Γεωργαντάς, Λουκάς, Μανιατέας
 Ατρόμητος Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας 0-3 .- ^ : Λάμιας, Π. Ηλιόπουλος, Αναγνωστόπουλος
ΑΜΦΙΘΈΑ - Νέστωρας Πύλου  2-2 .- ^
Θύελλα  Χαροκοπιού - Νέδουσα Αλαγωνίας  3-0 .- ^
Α.Ο Στενωσιάς - Α.Ο. Χατζή  6-1 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας - Α.Ε. Μάνης  0-0 .- ^
Ατρόμητος Καλαμάτας - Αναγέννησης Παραλίας  0-3 .- ^
 Θύελλα Παραλίας – Ίκαρος Καλαμάτας  0-6 .- ^ : Κασκάνης, Τσαούση, Δεδούσης
 Στενωσιά – ΑΟ Χατζή 6-1 .- ^ : Σακκάς, Λαζαράκης, Γιαννέας - 
 http://www.sportstonoto.gr/  ,
 
***  Σούπερ Καλαμάτα ’80 πήρε με 3-1 το ντέρμπι με την Παλλήνη στο κατάμεστο κλειστό!
  
  
  
  
  
  
 
  Εξαιρετικό θέαμα πρόσφεραν αργά χθες το απόγευμα στο Κλειστό της παραλίας η Καλαμάτα ’80 και η Παλλήνη, στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου Ομίλου της Α2 βόλεϊ ανδρών, με τους 700 περίπου φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς και στήριξαν την τοπική μας ομάδα να φεύγουν το βράδυ απόλυτα ευχαριστημένοι, έχοντας πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 3-1 σετ. Την καλή αρχή έκανε στην υποδοχή ο πρώην διεθνής λίμπερο Χρήστος Δημητρακόπουλος με όλες τις γραμμές να λειτουργούν όμως σαν …καλοκουρδισμένη μηχανή. Μοναδικό αρνητικό διάστημα αποτέλεσε το 3ο σετ, στο οποίο οι Αθηναίοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και εκμεταλλευόμενοι ίσως και κάποια αρνητική σιγουριά που άρχισαν να νιώθουν μετά το 2-0 οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη, είχαν ως αποτέλεσμα να το κερδίσει η Παλλήνη με σκορ …παραφωνία 16-25.
 Τα υπόλοιπα ήταν υπέρ της Καλαμάτας ’80 με 26-24, 25-19 και φινάλε με 25-21.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης-Αντώνης Κάτσος): Μανιατέας, Μπουσούνης, Μπλάουελ, Περπινάκης, Κακαλέτρης, Μάνα (αρχική 6άδα), Δημητρακόπουλος λ., αγωνίστηκαν ακόμη οι Αποστολόπουλος, Εξαρχέας, Γιατράκος, ενώ στον πάγκο κάθισε ο Σπάλλας.
-Η Καλαμάτα ’80 θα πάει την Τετάρτη στην Αμαλιάδα προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τον Κόροιβο στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδος και θα επανέλθει στις υποχρεώσεις της στην Α2 το άλλο Σάββατο στο Μίλωνα. φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - 
 
*** ΓΙΑ  ΤΗ  Γ΄ Εθνική  στο ποδόσφαιρο 24-11-2013 :
 ~** Ο αγώνας για την 8η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής -
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^      ΤΕΛΙΚΟ .-
Πολύ  άσχιμες  οι  καιρικές  συνθήκες και  ο  αγωνιστικός  χώρος ...!!  Ο αγώνας  άρχισε 13,00 ώρα.-
Τα  γκόλ  : 9΄  και  38΄  Τσουλάκος ,   53΄  Κουλός  ,
Κάρτες : Κερμανίδης , κόκκινη , Γκεοργκίεφ , {ΕΠΙΣΌΔΕΙΑ  ΣΤΟ 90΄+΄  στον αγώνα} .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ(Δημ. Τσάκωνας): Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπαστακός, Σπανός, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης(Τσουκάλης ) , Βιτάλι(Μερκούρης), Τσουλάκος (Σωτ.  Κουκούτσης) και Χελάς. Στο πάγκο των πρασίνων βρίσκονται και οι Μερκούρης, Κουκούτσης, Μπιζίμης, Ζησιμάτος, Πετρόγιαννης, Πουλάκος και, Τσουκάλης.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ( Δημ. Μαγκαφίνης): Κόντης, Κούλος, Φίλης, Τσορμπατζίδης, Μανιάτης(Λούβρη) , Σπυρόπουλος, Χαρίτος, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, και Γκεοργκίεφ ενώ την 18άδα συμπληρώνουν και οι Διαμαντόπουλος, Νούλας, Λούρδης, Ντραγκόλοφ, Μπούμης, Παναγιωτόπουλος και Καρβούνης.
Τα  βίντεο  από τον  αγώνα :
~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -  ΚΟΡΙΝΘΟΣ  2 - 1 γκόλ φάσεις 24 /11 /2013 :   http://youtu.be/GG2zvhGtENw  .,
 ~** ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1- 2   24/ 11/ 2013 Δηλώσεις : http://youtu.be/shTco_iADhI

 
 

 Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ /ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ   3-0 .-^ ΤΕΛΙΚΟ  
Βροχή και  βαρύς αγωνιστικός  χώρος δύσκολες  οι καιρικές συνθήκες ..!!

 Τα γκόλ : 27΄ και  31΄ Καλαντζής , 46΄ Οντβόνγκ ,
Κάρτες : Λαμπριγιώργος , Τσόπελας , Οντβόνγκ ,
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ (ΜΙΛΤΟΣ ΓΚΟΦΑΣ): Ριγανάς, Τσόπελας(Σοφός), Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Κωνσταντόπουλος, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Οντβόνγκ(Βασιλόπουλος) , Πόυτσης, Καλαντζής(Γεωργακόπουλος).
Στον πάγκο οι Αθανασόπουλος, Τσιρίλο, Γεωργακόπουλος, Κολοβούρης, Σοφός, Βασιλόπουλος, Ρήγας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ): Αντωνόπουλος, (Βάτσης)Τζουμάκας, Παϊκόπουλος, Σταματέας, Σάκκος, Κουτελιέρης, Λυμπέρης, Κωνσταντινίδης, Λαμπογεώργος, Παπακωνσταντίνου(Αντωνόπουλος Α. ), Παπαθεοδώρου(Λυμπέρης).
Αναπληρωματικοί οι Σταθόπουλος, Αντωνόπουλος, Σιούλας, Παρασκευόπουλος, Καμαρίνος, Βάτσης, Οικονομόπουλος.
Διαιτητές οι Γριτζέπης, Χαραλαμπόπουλος και Γεωργακόπουλος (Αρκαδίας)
Τα  βίντεο από τον  αγώνα :
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3- 0 φάσεις γκόλ  24- 11- 2013 :    http://youtu.be/jG5Q5YKJmn0  .,
~** KALAMATA -  AMALIADA  3- 0  24/ 11/ 2013 Δηλώσεις  : http://youtu.be/SP3ddAIXdwM ,   
 
  
*** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :

22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο  Ελληνικό  πρωτάθλημα  ποδοσφαίρου :
Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:
Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τέσσερις φορές, νίκες για Ατρόμητο και ΟΦΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11/2013 :
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-1 .- ^
Ατρόμητος - Βέροια 1-0 .- ^
Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-4 .- ^  
www.novasports.gr  ,   
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/2013 :12η  αγωνιστική ,
 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα   3-1 ,  (1-0) .- ^ ^(Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης", 15:00)
Τα γκόλ :  33΄   Μάρκους Μπέργκ ,51΄Ντε Βινσέτι , 84΄ και  91΄ Ν.  Καρέλης ,
Κάρτες  :Ντε Βινσέτι , Σίντενφελντ ,
Διαιτητές :Γ. Λιαχούδης , Λ. Δημητριάδης , Κ. Μερκενίδης ,
Οι 11άδες:
Παναθηναϊκός(Γ. Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ(Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Μέντες, Λαγός(Ατζαγκούν), Ζέκα, Μπεργκ, Φιγκερόα(Καρέλης) και Πράνιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα(Γ. Γεωργουλόπουλος) : Βελλίδη, Ντάσιο, Λίλα, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσάβες(Ρουμπουλάκος )(Κεϊτά) , Βίλα, Ντε Βινσέντι, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιο και Κοροβέσης.
Τα  Βίντεο  από τον  αγώνα :
~* ΠΑΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3 - 1 δηλώσεις  γκόλ  24/ 11/  2013   : http://youtu.be/MQwU7mZZTdc  ,
~** ΠΑΟ -  ΠΑΣ  1- 1  ΓΚΌΛ ΙΣΟΦΆΡΙΣΗς  24/ 11/ 2013   : http://youtu.be/vvvhhUoUgIE ,
~** ΠΑΟ - ΠΑΣ  2 - 1 γκόλ  24- 11- 2013   : http://youtu.be/0mzf93K7wqc ,
~** ΠΑΟ -ΠΑΣ  3 - 1 το  3ο  γκόλ  24 -11- 2013  : http://youtu.be/tqxHRGtsOUY ,


Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης    0-1, (0-0) .- ^ (Παγκρήτιο Στάδιο, 17:15)
Τα  γκόλ : 58΄ Μπαράλες
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μαντάκης με βοηθούς τους Καραϊσαρίδη, Καραγκιζόπουλο
 Οι ενδεκάδες στο Εργοτέλης - Αστέρας: Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Κοιλιάρας, Καρντόσο, Πελέ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Χαντί, Διαμαντάκος
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Μπαράλες
Βίντεο  από αγώνα :
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ 0 - 1 το γκόλ 24 -11-2013: http://youtu.be/5SucvEXzqq8 , 

~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠ  0 - 1   δηλώσεις  γκόλ 24-11-2013  : http://youtu.be/uIqsRG71Yaw  ,
   

Ξάνθη - Παναιτωλικός   3-1 , (1-1) .- ^ ("SKODA Ξάνθη Αρένα", 17:15)
Τα γκόλ : 12΄Σολτάνη , 14΄Θεοδωρίδης , 55΄Μάνταλος , 76΄Σολάρι ,
Οι ενδεκάδες στον Ξάνθη - Παναιτωλικός:
Ξάνθη: Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ, Ντε Γκουζμαν, Μάνταλος, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο
Παναιτωλικός: Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά, Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδης, Μελισσάς, Κούσας, Μπακάκης
Video   από τον αγώνα :
~** ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1- 1  στο  ημίχρονο  τα  γκόλ   24 -11- 2013  : http://youtu.be/7TJcU9n0muc ,

~** ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3 - 1  το  2ο  γκόλ  24 /11 / 2013 : http://youtu.be/5qgmEyWg7Sg
~** ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3 -1   δηλώσεις γκόλ  24-11-2013   : http://youtu.be/ckhvGeuCIb4 ,
  
 
 

 Καλλονή - Πλατανιάς  1-0 , (0-0) .- ^  (ΟΑΚΑ, 17:15) Τα  γκόλ : 65΄Καζάκης
Οι ενδεκάδες στο Καλλονή - Πλατανιάς:
Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντανι, Χωριανόπουλος, Αλβες, Φαρία, Λεοζίνιο, Γιοναν, Μανούσος, Καζάκης
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ντα Σίλβα, Ιντζίδης, Φαϊσκα, Τετέ, Αγκιλέρα, Γουνδουλάκης, Τορες, Κατάι, Μπέλιτς
Βίντεο από αγώνα :
~** ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0  το  γκόλ  24/ 11/ 2013 : http://youtu.be/PPgshvq7pzE ,

 

ΠΑΟΚ - Αρης    3-1 , (0-0) .-  ^ (Γηπ. Τούμπας, 19:30)
Τα  γκόλ  : 59΄ Ουντόζι  , 72΄Λούκας , 80΄ Αθανασιάδης , 90΄ Βούκιτς ,
Διαιτητές :Ανασ. Σιδηρόπουλος , Μ . Καρσιότης , Λ. Δημητριάδης ,
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λϊνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς(Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (Λούκας ), Ολίσε (Στόχ) , Αθανασιάδης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κατσικάς, Λούκας, Σκόνδρας, Στοχ, Βούκιτς, Νέτσιντ
Αρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Κύργιας, Ελσνερ, Μαργαρίτης, Τριανταφυλλάκος(Νταμαρλής )  , Ηρακλής, Ουντόντζι (Ρένια), Τάτος, Μανιάς  (Σταυρόπουλος) , Ανγκελούδης

Στον πάγκο του Αρη: Μπουζάνης, Σουνάς, Γκόλιας, Ρένια, Τσουκάνης, Σταυρόπουλος, Νταμαρλής
Βίντεο  από αγώνα :  
 ~   ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ  3 - 1  24 -11- 2013 δηλώσεις  γκόλ  : http://youtu.be/YJLYLoG0EMY  

~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 -1  24 -11- 2013  γκόλ Άρη : http://youtu.be/n-iMgci0liI ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 - 1   24 /11/ 2013  ισοφάριση  ΠΑΟK  : http://youtu.be/YRBexToOBrY  ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 - 1  24 - 11 - 2013  2ο  γκόλ  ΠΑΟΚ  : http://youtu.be/DP7t7D0WduI,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ  3 -1  24 /11 /2013   3ο  γκόλ ΠΑΟΚ  : http://youtu.be/MJ69UeviF ,

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11/2013 : Λεβαδειακός - Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 19:30)

http://www.fifa.com/ ,
~  http://www.epo.gr ,
 
***  Επιβεβαίωσε το «μπάσιμο» στην ΠΑΕ ο Δ. Γιαννακόπουλος
«Είμαι θετικός, έρχονται εξελίξεις»
 Επιβεβαίωσε το «μπάσιμο» στην ΠΑΕ ο Δ. Γιαννακόπουλος
Σε πλήρη επιβεβαίωση της αρχικής πληροφορίας ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει πρόταση για την αγορά μετοχών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου για να δει τον αγώνα ΠΑΟ – ΠΑΟΚ στο μπάσκετ γυναικών και εκεί παραδέχτηκε ότι στα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις!
Ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας μπάσκετ, όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και απάντησε: «Ναι, είμαι θετικός. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και θα ενημερωθείτε σχετικά».
Σε ερώτηση που του έγινε αν πρόκειται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τόνισε λακωνικά: «Θα δούμε, θα ενημερωθείτε»!
Παναθηναϊκη Συμμαχία: «Τον περιμένουμε με χαρά»
Στο μεταξύ, «κύκλοι» της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ, τονίζοντας ότι περιμένουν τη βοήθειά του. Μάλιστα, του... άνοιξαν την πόρτα, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο Παναθηναϊκός, διαρρέοντας ότι:
«Περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά την βοήθεια της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Παναθηναϊκού μας».  Newsroom ΔΟΛ
Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όλα θα έχουν τελειώσει, λέει ο Δ. Γιαννακόπουλος
*** Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όλα θα έχουν τελειώσει, λέει ο Δ. Γιαννακόπουλος     Δεν αφήνει την ΚΑΕ          Aθήνα
Η αρχή έγινε το πρωί του Σαββάτου, με τη διαρροή του ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί και στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η επιβεβαίωση από τον ενδιαφερόμενο και η συνέχεια δίνεται σήμερα, Κυριακή, με την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ στην αθλητική εφημερίδα «Live Sport».
Ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι «στον Παναθηναϊκό θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια, κι όταν λέω στον Παναθηναϊκό, εννοώ στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν πάρει όλα τον δρόμο τους, όλα θα ολοκληρωθούν οριστικά. Θα έχω καταθέσει την πρότασή μου για την ΠΑΕ, η οποία πιστεύω ότι θα βρει σύμφωνο τον κ. Αλαφούζο».
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, ποια είναι η επόμενη ημέρα στο τμήμα μπάσκετ, για να απαντήσει ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα να αφήσω ποτέ το μπάσκετ».
  Έλληνας επιχειρηματίας δεν θα είναι πάντως ο μοναδικός «παίκτης» στο εγχείρημα, καθώς το σημερινό πρωτοσέλιδο της επίσης αθλητικής εφημερίδας «Η Πράσινη», συμφερόντων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναφέρει ότι «με συμπαίκτη-κολοσσό από το εξωτερικό θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ».  ewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://periferiako.com/   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ .  http://www.my.live.com ,

***  ΓΙΑ  την Α1  στο ελληνικό πρωτάθλημα  Μπάσκετ :

7η Αγωνιστική
23/11/2013 ΚΑΟ Δράμας Κολοσσός76 - 79
23/11/2013 Τρίκαλα ΠΑΟΚ87 - 76
23/11/2013 Πανιώνιος Ηλυσιακός69 - 64
24/11/2013 Πανελευσινιακός ΑΓΟΡ -
24/11/2013 Νέα Κηφισιά Ικαρος Χαλκίδας -
24/11/2013 Αρης Παναθηναϊκός -
25/11/2013 Ολυμπιακός Απόλλων Πατρών -
 
*** Β΄ εθνική στο  ποδόσφαιρο , Νότιος  Όμιλος :
9η Αγωνιστική 22-11-2013 18:00 Αστέρας Μαγούλας1 : 1 Γλυφάδα
  24-11-2013 15:00 Φωκικός- : - Επισκοπή
  24-11-2013 15:00 Παναιγιάλειος- : - Ολυμπιακός Βόλου
  24-11-2013 15:00 ΑΟ Χανιά- : - Αχαρναϊκός
  24-11-2013 15:00 Ηρακλής Ψαχνών- : - Πανηλειακός
  24-11-2013 15:00 Φωστήρας- : - Παναχαϊκή
  24-11-2013 15:00 Καλλιθέα- : - Βύζας Μεγάρων

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ Γ΄ εθνική στο  ποδόσφαιρο  4ος  όμιλος :
8η Αγωνιστική 24-11-2013 15:00 Αχαϊκή- : - Πανναυπλιακός
  24-11-2013 15:00 Άρης Αιτωλικού- : - ΠΑΟ Βάρδας
  24-11-2013 15:00 Μαύρη Θύελλα- : - Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο
  24-11-2013 15:00 ΑΕ Καραϊσκάκης- : - Παναρκαδικός
  24-11-2013 15:00 Παναργειακός- : - Εθνικός Σαγέικων
  24-11-2013 15:00 Δόξα Νέας Μανωλάδας- : - ΑΕ Μεσολογγίου
  24-11-2013 15:00 Ένωση Ερμιονίδας- : - Ατρόμητος Αχαΐας
  24-11-2013 13:00  Μεσσηνιακός2 : 1    Κόρινθος

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2879  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5574   βίντεο ανηρτημένα .-
 ***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-

~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-

~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-

~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ :  


~ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ γέφυρα  νέας Ε Ο   2013 : http://youtu.be/53rKP_j33gg ,

~ ΑΝΘΕΙΑ  γέφυρα  νέας  Ε Ο    2013  : http://youtu.be/g3NnCWuR4mE  ,

~* ΜΕΣΣΗΝΙΑ από Αρφαρά 2013: http://youtu.be/0erVxTONI5w ,

~* Ο  μικρός  ντραμίστας Σταματάκος  Β .Σ  .  2013 : http://youtu.be/OSxLaOHUGxU  ,

~* Ντραμς  και  Σταμάτης  Β .Σ  .  2013 : http://youtu.be/zn7ykmkTYLY ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου