ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Φεβρουαρίου  2013  :

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ..
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διασκέδαση στην "ΝΕΦΕΛΗ" Μεσσήνης

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Επαναλειτουργεί στις 19 Μαρτίου το Στρατόπεδο της Καλαμάτας :

*  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας, από τον ερχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου, το στρατόπεδο της Καλαμάτας λαμβάνει και πάλι την ονομασία «9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ», όπως είχε ζητήσει ο Δήμος.
Παράλληλα, όπως τόνισε, στις 19 Μαρτίου θα είναι έτοιμο και θα υποδεχθεί εκ νέου νεοσύλλεκτους, οι οποίοι αριθμητικά θα είναι οι περισσότεροι στη μέχρι σήμερα λειτουργία του.
Οι ίδιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και στο βουλευτή Μεσσηνίας, Ι. Λαμπρόπουλο, από τον αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κων. Γκίνη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. Ο κ. Γκίνης γνωστοποίησε, επίσης, ότι το στρατόπεδο θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη έως τον Ιούλιο.-   Α.Π.

*** Λουκέτο η «EVIMA» ...Στον αέρα 10.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. στη Μεσσηνία :

Αντιδράσεις για την απόφαση από ασφαλιστικούς πράκτορες και συμβούλους
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Ένα μήνα περιθώριο να βρουν άλλη ασφαλιστική εταιρεία έχουν 10.000 περίπου πρώην ασφαλισμένοι της εταιρείας Evima στο Νομό Μεσσηνίας, η άδεια της οποίας ανεστάλη την περασμένη Παρασκευή από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς δεν τηρούσε τα απαραίτητα κεφάλαια.
Πάντως, μετά την απόφαση, οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς περίπου 200 άνθρωποι από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο.
Η Evima Ασφαλιστική, που αποτελεί μετεξέλιξη της Πρώτης Ασφαλιστικής, χάνει οριστικά την άδεια λειτουργίας της και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (δηλαδή εποπτικά κεφάλαια), ενώ δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.
Αναλυτικά, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «EVIMA GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (πρώην «ΠΡΩΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970. Πρόκειται για μια ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα, κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα.
Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.
Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωσή της για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος.
Από την άλλη πλευρά, νομικά διάτρητη χαρακτηρίζει την ανάκληση της άδειας το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι τα μεγέθη της δε δικαιολογούν την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την απόφασή του, «η Evima κατέγραψε αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής της τάξης του 50% το 2012, είχε τιμολόγιο πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, ικανό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ενώ εισέπραττε, άμεσα, το σύνολο της ασφαλιστικής παραγωγής σε μετρητά.
Επίσης, δεν είχε έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, επένδυε αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί 200 εργαζόμενους, 500 συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και 1.300 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Ισχύει, άραγε, το ενδεχόμενο η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της EVIMA να έγινε για την υφαρπαγή των 40.000.000 και πλέον ευρώ σε μετρητά, με σκοπό την ενίσχυση του παραπαίοντος Ν.Π.Ι.Δ. Επικουρικού Κεφαλαίου, που θα αποζημιώνει σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις περιορισμένα (για θανατηφόρα ατυχήματα), όταν η EVIMA - όπως και κάθε ασφαλιστική επιχείρηση - κατέβαλε αποζημιώσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων (από 150.000 έως 1.000.000 ευρώ για τα ίδια ατυχήματα) και χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η ανυπολόγιστη ζημία σε εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σε συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, σε ασφαλισμένους και στους μικρομετόχους της Εταιρείας;
Αυτά, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, με τη δραματική οικονομική κατάστασή της, και με την ανεργία να καλπάζει ανεξέλεγκτα κοντά στο 30%».

***  Συρικνώθηκε ο κατάλογος των δωρεάν φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις :
   * Αισθητή είναι η μείωση στον κατάλογο των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς συμμετοχή των ασθενών. Σύμφωνα με τη νέα λίστα, τα ακριβά φάρμακα που πλέον αποζημιώνονται πλήρως από τα Ταμεία είναι μόλις 230, ενώ η παλαιά λίστα αριθμούσε περίπου 900 σκευάσματα.
Τελικοί αποδέκτες των περικοπών εν μέσω κρίσης είναι και πάλι οι ασθενείς, οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή για τα ακριβά φάρμακα που έχουν αποκλεισθεί από τον νέο, αυστηρότερο κατάλογο, ενώ έως τώρα τα έπαιρναν δωρεάν.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, οι τιμές των σκευασμάτων «υψηλού κόστους» αρχίζουν από 200 ευρώ, στη λίστα όμως περιλαμβάνονται και φάρμακα αξίας ακόμη και υψηλότερης των 3.000 ευρώ. Και αυτό γιατί τα φάρμακα αυτά συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα (παραδείγματος χάριν για τη σκλήρυνση κατά πλάκας), ενώ στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται σκευάσματα που χορηγούνται στους ανοσοκατεσταλμένους (δηλαδή, σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση).
Επιπλέον, στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν και τα «ορφανά» φάρμακα, που απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από νόσους ιδιαίτερα σπάνιες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τον νέο κατάλογο δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα. Αντίθετα, έχουν εξαιρεθεί τα φθηνότερα σκευάσματα έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος
που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.-  Newsroom ΔΟΛ
 
***  Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που είχαν “χτυπήσει” κατάστημα εμπορίας φρούτων :
 * Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο 37χρονοι γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα στην Καλαμάτα διέρρηξαν κατάστημα-εμπορίας φρούτων και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, στις 8-2-2013 το μεσημέρι, είχαν διαρρήξει πάλι το ίδιο κατάστημα και είχαν αφαιρέσει χρήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην κα Ανακρίτρια Καλαμάτας.

*** Πρεμιέρα αύριο με το έργο «Σιγά… γκρεμός»  :
 * Το θεατρικό έργο «Σιγά… γκρεμός» θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα «Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος» από αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
 Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συρραφή των έργων «Πού πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών» του γνωστού Λάκη Λαζόπουλου.
 Σύμφωνα με την πρόεδρο του σχήματος, Όλγα Θεοδώρου, ο τίτλος της νέας παράστασης δεν είναι τυχαίος, αφού ταιριάζει με τους καιρούς που ζούμε. Η οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση δημιουργεί ανασφάλεια και μια έντονη κοινωνική κατάσταση. Η δε παραγωγή έχει λίγο από όλα, με κυρίαρχα στοιχεία το χιούμορ και τη σάτιρα.
Μάλιστα, επειδή πιστεύει ότι το χιούμορ είναι μια διέξοδος από τις δυσκολίες, η κυρία Θεοδώρου απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να διασκεδάσει, να προβληματιστεί και, τελικά, να περάσει ένα όμορφο δίωρο.
 Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης τόνισε την αξία αυτών των έργων, καθώς τα θεωρεί ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο Λαζόπουλος στο θέατρο. «Έργα παλιά αλλά δυστυχώς επίκαιρα, διασκεδαστικά αλλά με τραγική ειρωνεία… χαρακτηριστικό του Λαζόπουλου είναι να σατιρίζει αλλά και να καταγγέλλει» παρατήρησε.
Επειδή σε όλη την παράσταση υπάρχουν στοιχεία αισιοδοξίας, όπως και ο ίδιος τα βλέπει αισιόδοξα, γι’ αυτό το σχήμα έχει επιλέξει το κομμάτι «Μηδέν» του αείμνηστου Μιχάλη Τούμπουρου.
Τέλος, καλωσόρισε στη θεατρική ομάδα τη χορογράφο Μαρία Σκαφιδά και τον Skitsofreni.
 Τελευταία η Μαρία Σκαφιδά, μίλησε για το δέσιμο χορού και θεάτρου και χαρακτήρισε ως πολύ ωραία τη συνεργασία της με το ερασιτεχνικό σχήμα.
 Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Μιχάλης Τούμπουρος
Χορογραφίες: Μαρία Σκαφιδά
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέκα Σταυριανέα- Μιμίκα Τάσση.
Στην παράσταση θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Δημητροπούλου - Γκόνη Βάσω, Διακουμέα Δήμητρα, Γαρδελίνου Γεωργία, Γκόνη Στέλλα, Ζούπα Ρόη, Θεοδώρου Όλγα, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Κυριακουλάκος Νίκος, Λεάκου Έφη, Λυμπεροπούλου Αλεξάνδρα, Μαραβά Βασιλική, Μέντη Ρούλα, Μελιγαλιώτης Παναγιώτης, Μιμίκος Λέανδρος, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Σταυροπούλου Ελένη, Τζιφή Μαρία, Τσαπόγας Τάκης, Τσώνη Γεωργία, Χαχής Βαγγέλης, Χειλά Ειρήνη και Χρανιώτη Γωγώ.
 Στοιχεία για την παράσταση
Το έργο θα παίζεται καθημερινά από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, εκτός από τις δύο Δευτέρες. Το εισιτήριο έχει 12 ευρώ, ενώ το φοιτητικό 8. Για ομάδες άνω των 15 ατόμων το εισιτήριο θα είναι μειωμένο (8 ευρώ).
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


***  Έκλεψαν παντοπωλείο με την απειλή όπλου στην Καλαμάτα :
 *  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα , όταν δύο άγνωστοι δράστες, αφού πήγαν σε παντοπωλείο με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ένα Πολυλίμνιο… στο Πνευματικό Κέντρο  :  
  * Σύμφωνα με τη γνωστή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, «στο Νομό Μεσσηνίας, στην Κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες».
 Ένα δεύτερο Πολυλίμνιο, όμως, υπάρχει στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο… Κάντε μια βόλτα από εκεί όταν βρέχει και θα καταλάβετε… Μην ξεχάσετε την ομπρέλα σας μόνο!   Π.Μπ.

*** Ισχυρές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ στη Μεσσηνία  :
  * Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι και την Παρασκευή.
 Από αύριο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Πελοπόννησο. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.- Σήμερα  τα  ξυμερώμματα σφοδρή κατεγίδα με  χαλαζόπτωση είχαμε  σε  περιοχές  της Μεσσηνίας .- Το  χοντρό  χαλάζι από το δυνατό θώρυβο  στις  στέγες των σπιτιών ξαγρύπνησε το σύνολο  των κατοίκων σε διάφορα Μεσσηνιακά χωριά .-

*** Παραχωρούνται 24 στρέμματα του Πάρκου ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας :
  * ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Ελεύθερο από… βάρη το Πάρκο ΟΣΕ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση από το δήμαρχο Παν. Νίκα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Συγκεκριμένα, για το Κεντρικό Πάρκο ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής για την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Νικ. Ιωαννίδη, σύμφωνα με την οποία το μέρος του που ανήκει στην εταιρεία και αφορά σε 24 στρέμματα παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας, επ’ αόριστον, με υπογραφή χρησιδανείου. Παραχωρούνται, επίσης, στο Δήμο όλα τα ακίνητα της ΓΑΙΑΟΣΕ μέχρι και το Πλατύ, με χρησιδάνειο.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ιωαννίδη για την εν λόγω πράξη, η οποία αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το Δήμο και την πόλη.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, «δεν υπάρχει αντίρρηση στη διατήρηση ισχύος του από 19 Αυγούστου 1983 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του ΟΣΕ και του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση της χρήσης έκτασης 24 στρεμμάτων με σχέση χρησιδανείου αορίστου χρόνου, με σκοπό τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και το γενικό ευπρεπισμό του χώρου με δαπάνες και έξοδα του Δήμου Καλαμάτας.
Η υπηρεσία μας, αντιλαμβανόμενη τις δαπάνες που επιβαρύνουν το Δήμο για τη φροντίδα και τη διαχείριση του πάρκου, προτείνει την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης του κτηρίου εντός του χώρου με χρήση αναψυκτηρίου, με μηνιαίο μίσθωμα που θα συμφωνηθεί από κοινού.
Για την εκμίσθωση των υπόλοιπων ακινήτων, το μηνιαίο μίσθωμα θα προσδιοριστεί με βάση τη χρήση του ακινήτου, την κατάσταση του κτηρίου και γενικότερα τις οικονομικές συνθήκες.
Πιστεύουμε ότι η χρονική διάρκεια των δύο ετών που δεσμεύει τα μέρη του μνημονίου είναι ικανοποιητικός χρόνος προκειμένου να ιεραρχήσετε τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τον καταρχήν προσδιορισμό των βασικών σημείων της συμφωνίας και υλοποιούνται με τις μεταξύ μας συμβάσεις (συμφωνητικά μίσθωσης)».

*** Ανάπλαση από Φραντζή μέχρι Ξενοφώντος   :
 *   Εντάχθηκε το μεγάλο πεζοδρόμιο της Αριστομένους –από την οδό Φραντζή μέχρι και την οδό Ξενοφώντος- για ανάπλαση στην ΕΕΕΤΑ, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 309.470,24 ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρο το πεζοδρόμιο και θα αποτελέσει τη συνέχεια της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2013.

*** Στη Βουλή η κατασκευή του Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα  :
  * Πολλές αιχμές από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Απέδωσε καρπούς και έθρεψε προσδοκίες, απ’ ό,τι φαίνεται, η επίσκεψη του γενικού γραμματέα Έργων στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Στράτος Σιμόπουλος ήταν και σαφής και ζεστός και αποτελεσματικός, αναφερόμενος στο έργο της Ολυμπίας Οδού: «Κανένα τμήμα του έργου δε θα απενταχθεί ή θα εξαιρεθεί. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να πάμε χρονικά λίγο πίσω και ενδεχομένως κάποιο τμήμα να περάσει στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020), ως έργο - γέφυρα.
Πάντως, το έργο θα γίνει σε όλο του το μήκος, όπως έχει σχεδιαστεί, δηλαδή από την Κόρινθο ως την Πάτρα, τον Πύργο και την Τσακώνα. Η πολιτική απόφαση αυτό λέει και σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, όμως, Κωστής Χατζηδάκης έχει τοποθετηθεί δημοσίως τελείως διαφορετικά στο συγκεκριμένο θέμα, «δείχνοντας» ως ασφαλέστερο σενάριο αυτό της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και υπό προϋποθέσεις μέχρι τον Πύργο.
Μπορεί, βέβαια, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να δηλώνει ικανοποιημένος για το σύνολο των οδικών αξόνων της χώρας που «ενώ είχαν παγώσει» αυτός «πέτυχε» μια συμφωνία για την επαννεκίνησή τους, υπουργοί της κυβέρνησης, τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και αιρετοί είναι εξοργισμένοι, γιατί ομόφωνα διαπιστώνουν πως η «Ολυμπία Οδός» γίνεται «θύμα» της κερδοσκοπικής «βουλιμίας».
Όπως υποστηρίζει σε ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, «εάν υπογραφεί μια τέτοια λεόντειος συμφωνία
κανέναν δεν πείθει, ό,τι και να λέει ο υπουργός, πως το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα δεν εγκαταλείφθηκε, παρά τη συμβατική υποχρέωση των εθνικών και ξένων εργολάβων! Στη νέα συμφωνία επιδεικνύεται σκανδαλώδης εύνοια στις εταιρείες, που οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα και καταδικάζει τη Δυτική Αχαΐα και ολόκληρη την Ηλεία.
Όσοι “μαγειρεύουν” τη μεταβολή των όρων των συμβάσεων των μεγάλων οδικών αξόνων, θα πρέπει να ξαναδιαβάσουν- πιο προσεκτικά αυτή τη φορά- το κατηγορητήριο του εισαγγελέα εναντίον της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που συμπεριλαμβάνει στις βαριές κατηγορίες και την παράλειψη είσπραξης ποινικών ρητρών, για όσες κατέπεσαν ή έπρεπε να καταπέσουν, (όπως στην “Ολυμπία Οδό”), τη διπλοπληρωμή εργασιών που είχαν ήδη τιμολογηθεί, την παράνομη καταβολή αποζημιώσεων κ.ά. Εκεί θα βρουν πολλές ομοιότητες.
Καλείται το υπουργείο να επανεξετάσει την απαράδεκτη υποχώρησή του απέναντι στους μεγαλοεργολάβους και να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα: Έχει ζητήσει γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη δυνατότητα υπογραφής νέων συμβάσεων με διαφορετικά φυσικά αντικείμενα;
Γιατί δεν κατέρριψε τις εγγυητικές επιστολές και δεν ενεργοποίησε τις ποινικές ρήτρες, προκειμένου να ασκήσει πίεση ισχυρή και πραγματική στις αντισυμβαλλόμενες κοινοπραξίες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο της Ολυμπίας Οδού όπως έχουν υποχρέωση από το πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς την τροποποίησή της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνητό αντικείμενό της;
Με ποιο νομικό, ηθικό, πολιτικό δικαίωμα συζητάται το ενδεχόμενο ο αυτοκινητόδρομος να σταματήσει στην Πάτρα και να μη φτάσει στην Τσακώνα;».

***   Έρχονται κατασχέσεις σε 2.500.000 οφειλέτες :
*
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
 Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων 2.500.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εισπράξει μέρος των 56,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν συνολικά οι οφειλέτες στην Ελλάδα.
Την εντολή έδωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, στους εφόρους κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας.
Η εντολή ήταν σαφής προς τους επικεφαλής των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών: Πρώτα θα στέλνετε επιστολή στους οφειλέτες του Δημοσίου να έρθουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε επόμενο στάδιο θα στέλνετε επιστολή απειλής κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο και εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, θα κοινοποιείται εξώδικο. Τελική πράξη θα είναι η οριστική κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κ.τ.λ.
Αξίζει να τονιστεί ότι σήμερα η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, ΙΧ, μοτοσικλέτες κτλ.), το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ (ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί μετά την κατάσχεση να πέσει κάτω από 1.000 ευρώ), το 50% εφάπαξ, τα ενοίκια κ.τ.λ.

***  Η ΕΡΤ γιορτάζει σήμερα …   :
  * Τα ραδιόφωνο γιορτάζει αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Έτσι, όλα τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα εκπέμπουν με ανάλογες εκπομπές, προσαρμοσμένες στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου.
Ειδικά διαμορφωμένα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, αφιερώματα αρχείου, διαδικτυακές εφαρμογές με κυρίαρχο στοιχείο τη συμμετοχή του κοινού, θα περιλαμβάνονται στη γιορτή του Ραδιοφώνου.
Ειδικότερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας, όλες οι ραδιοφωνικές παραγωγές από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, θα κινούνται σε κλίμα ραδιοφωνικής γιορτής.
Επίσης, πολίτες – ραδιοφωνικοί παραγωγοί που έχουν συμμετάσχει στη δράση «Κάνε την εκπομπή σου» θα είναι προσκεκλημένοι στο studio να μιλήσουν για τη ραδιοφωνική τους εμπειρία. Ακόμη, παλιοί εργαζόμενοι στο Ραδιόφωνο θα δίνουν μίνι συνεντεύξεις για τις αναμνήσεις τους, ενώ πολίτες θα μιλούν για τη σχέση τους με το ραδιόφωνο σήμερα. -

*** Σαν σήμερα ...στις 13 Φεβρουαρίου

Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΥΡΙΟΝ το εσπέρας αφικνείται εις Μελιγαλά δια του εξπρές ο Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Εμμ. Ρέπουλης, αναχωρών αμέσως δια Μερόπην, όπως παραστή ως παράνυμφος εις τους γάμους της Δος Ιφιγενείας Κριμπά μετά του Κων. Κουφάδου. Ο Ρέπουλης θέλει αναχωρήσει αμέσως την πρωίαν της Παρασκευής δια του εξπρές επανερχόμενος εις Αθήνας.
 -ΕΙΣ το χωρίον Μπάμπες της Ολυμπίας ο Ν. Αθ. Αρβανίτης πυροβολήσας δι’ ασημάντους λόγους κατά της Αντωνίας θυγ. Τρυφ. Κομπορόζου ετραυμάτισεν αυτήν ελαφρώς.
 -Ο Ηλίας Κουργιελής, κτίστης το επάγγελμα, ετραυμάτισε δια λίθων εις την κεφαλήν εν τω χωρίω Σαρακινάδα τον Παναγιώτην Καλότυχον, αποβιώσαντα εκ των τραυμάτων του.
 -ΤΟ πεφημισμένο Γάλα Βλάχας έφθασε στην πόλη μας και πωλείται παρά τω Παντοπωλείω των Καράμπελα και Ντάβου λιανικώς 2,40 το κυτίον και χονδρικώς 2,30.
 -ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ εξαιρετικής ποιότητος κουκουλόσποροι μάρκας Βάμβα – Σηροτροφικής Εταιρείας Κύμης και γαλλικοί εις το παντοπωλείον Μιχ. Κρασσακοπούλου.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


Γεγονότα
 1633: Ο ιταλός αστρονόμος Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) φτάνει στη Ρώμη για να δικαστεί ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης, κατηγορούμενος για τη δοξασία του ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο.
1816: Οι Τούρκοι σφάζουν μέσα στο σπίτι του τον πρόκριτο της Καρύταινας Ιωάννη Δεληγιάννη. Ο γιος του, Κανέλλος, και οι άλλοι Δεληγιανναίοι όρκιζαν από τότε τους Φιλικούς επάνω στον τοίχο όπου υπήρχαν οι κηλίδες του αίματος του Δεληγιάννη.
1894: Οι αδελφοί Λιμιέρ εφευρίσκουν μία συσκευή που την ονομάζουν κινηματογράφο. Λειτουργεί ως κάμερα και ως μηχανή προβολής.
1955: Το Ισραήλ αποκτά τέσσερις από τους επτά Παπύρους της Νεκράς Θάλασσας. Πρόκειται για αρχαία χειρόγραφα, που περιλαμβάνουν κείμενα στα εβραϊκά, στα αραμαϊκά, στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1947 σε σπηλιές κοντά στο Κουμράν, ένα οχυρό που βρίσκεται βορειοδυτικά της Νεκρής Θάλασσας. Αποδίδονται στα μέλη μιας μοναστικής κοινότητας που ήταν εγκαταστημένη στην έρημο του Κουμράν.
1988: Ο Μάικλ Τζάκσον αγοράζει ένα ράντζο στη Σάντα Ινέζ της Καλιφόρνια και το ονομάζει Neverland.
1991: Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο, οι Αμερικανοί χτυπούν υπόγειο καταφύγιο της Βαγδάτης με δύο κατευθυνόμενες με λέιζερ «έξυπνες βόμβες». Εκατοντάδες άμαχοι Ιρακινοί, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, πεθαίνουν με φρικτό τρόπο. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους επρόκειτο για στρατιωτική εγκατάσταση.
 Γεννήσεις
 1766: Τόμας Μάλθους, άγγλος οικονομολόγος και ιερωμένος, που θεωρείται ο «πατέρας» της δημογραφίας. Διατύπωσε το νόμο που φέρει το όνομά του, σύμφωνα με τον οποίο ο πληθυσμός τείνει να αυξάνει γρηγορότερα από την τροφή που χρειάζεται για τις ανάγκες του. (Θαν. 23/12/1834)
1903: Ζορζ Σιμενόν, βέλγος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον επιθεωρητή Μεγκρέ. (Θαν. 4/9/1989)
1910: Γουίλιαμ Σόκλεϊ, αγγλοαμερικανός φυσικός. Το 1956 κέρδισε μαζί με τους Τζιν Μπαρντίν και Γουόλτερ Μπράτεϊν το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη του τρανζίστορ. (Θαν. 12/8/1989)
 Θάνατοι
 1571: Μπενβενούτο Τσελίνι, ιταλός συγγραφέας και γλύπτης, γνωστός για το διάσημο μπρούτζινο άγαλμά του Ο Περσέας με το κεφάλι της Μέδουσας. Έγραψε σπουδαία απομνημονεύματα. (Γεν. 3/11/1500)
1883: Ρίχαρντ Βάγκνερ, γερμανός συνθέτης. (Γεν. 22/5/1813)
2001: Μόντι Γουντχάους, βρετανός φιλέλληνας πολιτικός και ιστορικός. Με το ψευδώνυμο Κρις έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών και στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. (Γεν. 11/5/1917) ,.-   Πηγή: www.sansimera.gr  , .-

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα  :

*** Οφείλει να σηκώσει κεφάλι όσο υπάρχουν ελπίδες η Μαύρη Θύελλα :
  * ΑΥΡΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Η κάκιστη απόδοση της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ματς με τον Αχαρναϊκό και το άσχημο αποτέλεσμα, έδωσαν το ερέθισμα σε πολλούς φιλάθλους και ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα να μιλήσουν μετά το τέλος του παιχνιδιού για τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης της Μαύρης Θύελλας. Η πλειοψηφία αυτών αναφερόταν στα λάθη τα οποία έγιναν το περασμένο Καλοκαίρι, καταλογίζοντας μερίδιο ευθυνών στη διοίκηση, κυρίως, αλλά και σ’ αυτούς που έκαναν τις επιλογές, περιλαμβάνοντας στη σχετική λίστα αυτούς που οδήγησαν ή οδηγούν αγωνιστικά την ομάδα. Όλα αυτά μαζί σίγουρα έχουν παίξει το ρόλο τους… Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο έχει μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε το γηπεδικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ομάδα ή μια σειρά ακόμη λεπτομερειών, που σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις.
Θα μπορούσαμε ν’ αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη σχετική λίστα, περιλαμβάνοντας τις οικονομικές δυσκολίες, τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, και πολλά ακόμη, όμως επειδή η ομάδα έχει ακόμη πιθανότητες και μπορεί να προλάβει το τρένο της ανόδου, καλό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμη. Αυτό ουσιαστικά ζήτησε και ο Παναγιώτης Τσιμικλής σε συνέντευξη Τύπου. Προφανώς ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος γνωρίζει τα αίτια, αλλά κινείται με βάση τη λογική και ζητά υπομονή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Καλαμάτας οφείλει να σηκώσει κεφάλι, να δείξει χαρακτήρα και κυρίως να δείξει ότι είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο όλοι οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, που έχουν μπροστά τους ένα καθοριστικό παιχνίδι στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια…
 Αύριο η απόφαση Πούτση
Ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας και της επίτευξης του στόχου της ανόδου, μπορεί να παίξει η απόφαση αναφορικά με την ένσταση που έχει καταθέσει η Καλαμάτα για την υπόθεση του Θόδωρου Πούτση. Εάν η αισιοδοξία της διοίκησης μεταφραστεί σε πράξη, τότε οι ελπίδες γίνονται περισσότερες και πιο ρεαλιστικό το σχέδιο ανόδου. Η απόφαση θ’ ανακοινωθεί εκτός απροόπτου αύριο και όλοι εύχονται να είναι θετική για τη Μαύρη Θύελλα.
 Συμπλήρωσε κάρτες ο Πούτσης… Σε πλαστικό οι προπονήσεις
Όσον αφορά τέλος το αγωνιστικό κομμάτι, η χθεσινή ήταν μέρα ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές, που καλούνται να συνέλθουν από το σοκ της εντός έδρας ήττας. Δεν προέκυψαν προβλήματα και αυτό είναι θετικό εν όψει του αγώνα στην Κρήτη με τον Ρούβα, από τον οποίο θ’ απουσιάσουν οι γνωστοί, δηλαδή Καντούτσης, Μπελεβέντης, Πασάς. Συμπλήρωσε μεν τέσσερις κίτρινες ο Πούτσης, όμως θ’ αγωνιστεί κανονικά στο επόμενο ματς και θα δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση με την Προοδευτική.
Από σήμερα η προετοιμασία επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε γήπεδο με πλαστικό, προκειμένου να προσαρμοστεί η ομάδα στις απαιτήσεις του ματς.

*** Ο Μεσσηνιακός κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας  :
  *  Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 3.30 μ.μ. στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» τον δεύτερο της κατάταξης ΑΟ Κυπαρισσίας στο ματς με το οποίο κλείνει η αυλαία της 20ής αγωνιστικής.
Στο στρατόπεδο της Καλαματιανής ομάδας, ο τεχνικός Δημήτρης Τσάκωνας και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ηλία Τσουλάκο (τραυματίας). Οι «πράσινοι» θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση «κλειδώνοντας» έτσι την πρώτη θέση.
Στον ΑΟΚ τώρα ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (μ’ εξαίρεση τον Παναγιώτη Σταματόπουλο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Η τριφυλιακή ομάδα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα.
Διαιτητής ορίστηκε ο Ηλίας Αλεξέας, ενώ βοηθοί η Σοφία Αθανασοπούλου και ο Γιώργος Κότσαρης. - 

*** Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Κουτράκη για τη διαιτησία του Τσουμελέα :
   * Με 2-3 ηττήθηκε την Κυριακή στην Τέντα ο Ακρίτας από τον Ζακυνθινό, με την καλαματιανή ομάδα να έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Μεσσήνιου ρέφερι Ηλία Τσουλεμέα. Μάλιστα ο παίκτης προπονητής του Ακρίτα, Κώστας Κουτράκης γνωστοποίησε μια μακροσκελή ανακοίνωση-διαμαρτυρίας.
Για την ιστορία τα σετ στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν 25-19, 20-25, 26-28, 25-17, 10-15, με την καλαματιανή ομάδα ν’ αγωνίζεται με τους Αγγελόπουλο, Γ. Μπελογιάννη, Αλευρά, Αζεμάι, Μπελογιαννέα, Δικαιουλάκο, Φασούλα, Πράττη, Κακούρο.
Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας του τελευταίου έχει ως εξής:
«Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου προς το διαιτητή της αναμέτρησης βόλεϊ Α.Ο. Ακρίτας – Α.Ο. Ζακυνθινός Τσουμελέα Ηλία, ο οποίος με τα σφυρίγματά του στον αγώνα της ομάδας μου την Κυριακή, όχι απλώς αδίκησε την ομάδα μου (αυτό είναι το λιγότερο για μένα), αλλά γιατί απλά ο άνθρωπος δεν ξέρει πραγματικά τι σφυρίζει και φυσικά δικαίως με απέβαλε για έντονες διαμαρτυρίες (ίσως να ήταν και το μόνο σωστό που έκανε στον αγώνα) . Τον έχω συναντήσει κι άλλες φορές σε αγώνες και πραγματικά είναι ίδιος. Εντός της εβδομάδας θα υποβάλω έκθεση διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς του βόλεϊ ΟΧΙ για να υπερασπίσω την ομάδα μου, αλλά το άθλημα που υπηρετώ πολλά χρόνια, στην κυριολεξία με ένα πόδι, και χρηματοδοτώντας το ανδρικό τμήμα του Α.Ο. Ακρίτα που προπονώ και αγωνίζομαι αφιλοκερδώς.
Ένα άλλο τραγελαφικό που ζήσαμε στο γήπεδο μετά τον αγώνα ήταν η εμφάνιση ‘’κομήτη’’ παράγοντα ομάδας γειτονικού νομού και μέλος απ’ ότι έχω ακούσει της ομοσπονδίας του βόλεϊ που αυτό-ορίστηκε μόνος του γυμνασίαρχος του αγώνα και ζήτησε με ‘’χουντικό’’ τρόπο να εγγραφεί στο τέλος του αγώνα στο φύλλο αγώνος και έδωσε συγχαρητήρια στον εν λόγω διαιτητή. Επίσης ο ίδιος ΚΥΡΙΟΣ-παράγοντας που με συνάντησε σε επόμενο αγώνα Καλαματιανής ομάδας με εξύβρισε μπροστά στον συμπαίκτη μου και αθλητή μου Πράττη Ιωάννη και μου ζήτησε να κοιτάξω τα αγωνιστικά χάλια της ομάδας μου. Επειδή προφανώς ο κύριος διοικεί ομάδα επιπέδου Volley League και άνω και δεν ξέρει από λάθη στο άθλημα, θα του θυμίσω ότι το άθλημα του βόλεϊ είναι ένα παιχνίδι λαθών και νικάει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές μου-συμπαίκτες μου και να τους αποκαλέσω ΗΡΩΕΣ που απ’ τον πρώτο πόντο έως το τέλος του αγώνα κατάφεραν να μείνουν μέσα στο παρκέ και να τελειώσει ο αγώνας ‘’κωμωδία’’. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλη την ομάδα μου και τους φιλάθλους που διαμαρτυρήθηκα έντονα. Επίσης θέλω να ζητήσω απ’ τους αθλητές μου να κοιτάνε ψηλά ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ εμένα κοντά τους. Ευχαριστώ όλους τους ‘’αντιπάλους’’ μου για την αναγνώριση και τον σεβασμό που δείχνουν στο πρόσωπό μου. ΜΕ ΤΙΜΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
Εγώ σαν καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο άθλημα του βόλεϊ θα διεκδικήσω με κάθε νόμιμο τρόπο, κάθε νόμιμο παραστατικό μιας και τον συγκεκριμένο διαιτητή τον πληρώνω απ την τσέπη μου και απαιτώ σεβασμό στο ΑΘΛΗΜΑ και μόνο σε αυτό.
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής  Κουτράκης Κωνσταντίνος».

*** Σήμερα η απόφαση για τον Πούτση  :
   * Συστάσεις Γέφτοβιτς σε ποδοσφαιριστές και προσπάθεια «αναγέννησης» από Μπλέτσα
 ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μπορεί ο Ζόραν Γέφτοβιτς να εξέπληξε τους πάντες όταν μιλούσε για πολύ καλή εμφάνιση της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ματς με τον Αχαρναϊκό, ωστόσο η χθεσινή του ομιλία, πριν την έναρξη της προπόνησης στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, κάνοντας συστάσεις στους ποδοσφαιριστές. Ο Σέρβος τεχνικός ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες, ξεκαθαρίζοντάς τους πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Μπλέτσας, που προσπάθησε να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες, ευελπιστώντας ότι το ματς της Κυριακής στην Κρήτη με τον Ρούβα, θα δώσει το έναυσμα της βαθμολογικής και αγωνιστικής αντεπίθεσης της Καλαμάτας.
Πάντως οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι υπάρχει γενικότερα έντονος προβληματισμός στις τάξεις της διοίκησης, που περιμένει με την αλλαγή εικόνας, δείχνοντας έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και σ’ άλλαγές εάν αυτή δεν έρθει σύντομα.
 Σήμερα η απόφαση για Πούτση
Ρόλο στη βαθμολογική αντεπίθεση της Θύελλας μπορεί να παίξει και μάλιστα σημαντικό η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, που θα συνεδριάσει σήμερα και θα ασχοληθεί με την έφεση την οποία έχει καταθέσει η Καλαμάτα για τη γνωστή περίπτωση με τον Θόδωρο Πούτση στο παιχνίδι με την Προοδευτική. Εφόσον η αισιοδοξία των ανθρώπων που μελανόλευκου ΤΑΠ αποδειχθεί βάσιμη και η ομάδα δικαιωθεί τότε θα προστεθούν οι τρεις βαθμοί στο ενεργητικό της, και θα είναι σε θέση να δει τη συνέχεια με καλύτερο μάτι και μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σε αντίθετη περίπτωση, τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, κάτι που οι διοικούντες δεν θέλουν καν να σκέπτονται.
 Περικοπές παντού…
Από εκεί και πέρα, στόχος της διοίκησης είναι να κρατηθεί όρθια οικονομικά, για να ανταπεξέλθει βγάζοντας τις υποχρεώσεις της. Έτσι έχει πάρει την απόφαση να κάνει περικοπές, όπου χρειαστεί, για να τα καταφέρει. Ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομικά κατάσταση, ενώ ακολουθεί το πολυέξοδο ταξίδι στην Κρήτη, για το οποίο χρειάζονται αρκετές χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση να κοπούν τα νερά από τις προπονήσεις (;), αφού έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα.
 Προπονήσεις μέχρι Παρασκευή και αναχώρηση για Κρήτη
Στα αγωνιστικά τέλος ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ρούβα στην Κρήτη, με τις προπονήσεις να διεξάγονται σε γήπεδο με πλαστικό, ανάλογο με αυτό της Γέργερης που θα γίνει το ματς. Δεν έχουν προκύψει προβλήματα τραυματισμών όπως και τιμωρίες, και όλα δείχνουν ότι η Καλαμάτα θα ταξιδέψει πλήρης – χωρίς βεβαίως Καντούτση, Πασά και Μπελεβέντη – στην Κρήτη. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα για τον Πειραιά, και το βράδυ θα ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς για τη Μεγαλόνησο.

***  Φάμπρι μέχρι τέλους, τονίζει ο Αλαφούζος  :

Aθήνα   Την στήριξή του στον Φάμπρι εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της παρουσίασης του Λουτσιάνο Φιγκερόα. -  Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τονίζει ότι ο Ισπανός τεχνικός θα μείνει μέχρι τέλους στον πάγκο της ομάδας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Φάμπρι, τον εμπιστευόμαστε».
«Είναι αποκύημα της φαντασίας και υποβολιμαίο, όπως γράψαμε και στην ανακοίνωση που βγάλαμε. Σαν Παναθηναϊκός πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα. Να δούμε από που ξεκίνησε και από που βγήκε το θέμα και θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες» είπε ο Αλαφούζος σε συνομιλία που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επεισοδίου μεταξύ του Φάμπρι και των παικτών του Παναθηναϊκού στην προπόνηση της ομάδας.
Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον προπονητή. Τον εμπιστευόμαστε. Είναι εργατικός, αγαπάει αυτό που κάνει και θα τον στηρίξουμε μέχρι το τέλος».
Σε ότι αφορά στους διακανονισμούς, είπε:«Δεν μπορώ να σας δώσω απαντήσεις. Δεν είναι δημόσια τα οικονομικά της ΠΑΕ. Θα ενημερωθείτε σύντομα».
Παράλληλα ο Βασίλης Κωνσταντίνου με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το επεισόδιο στην Παιανία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της ΠΑΕ από τον Τύπο:
«Δεν είμαστε καλά με αυτά που γράφετε στις εφημερίδες και στα sites. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που γίνονται. Μερικοί δεν έχουν λάβει υπόψη τους ούτε την επίσημη ανακοίνωση που έχουμε βγάλει και δίνουν συνέχεια ακόμα και σήμερα. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο έχω δει πάρα πολλά από τους δημοσιογράφους. Όπως για παράδειγμα πριν από μερικά χρόνια που πήγαμε να παίξουμε στην Καστοριά και εσείς γράψατε ως καλύτερο παίκτη τον συγχωρεμένο τον φίλο μου τον Κυράστα που ήταν εκτός αποστολής με τραυματισμό».  Newsroom ΔΟΛ

***   Πέταξε για Ρωσία με... γυρισμένο διακόπτη ο Παναθηναϊκός   :

* Αθήνα  ,   Για την Ρωσία αναχώρησε το μεσημέρι (13:15) της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την Πέμπτη (18:00) αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του TOP 16 της Ευρωλίγκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή τους, ζήτησε να ξεχάσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου και να επικεντρωθούν στο ματς με τους Ρώσους. Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής προσέθεσε ότι «πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη».
Αναλυτικά οι δηλώσεις κατά την αναχώρηση:
Πεδουλάκης: «Αντιμετωπίζουμε μια ποιοτική ομάδα, που έχει πληγωθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μάλαγα, που ήταν μάλλον απρόσμενη», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: «Πρώτος μας στόχος είναι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε μια σειρά από αγώνες και υπήρχε πίεση, που απελευθερώθηκε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το πιο σημαντικό για μας είναι πλέον να συγκεντρωθούμε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχουμε καιρό για να ξαποστάσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και είναι μια κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε πρώτα με το μυαλό μας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα στη Ρωσία».
Τσαρτσαρής: «Μετά από μια μεγάλη επιτυχία συνήθως το μυαλό των παικτών είναι αλλού. Και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε. Να γυρίσουμε τον διακόπτη και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην δύσκολη αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Μια αναμέτρηση στην οποία αν καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη, τότε θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στην επόμενη φάση» είπε ο «Τσάρι» και πρόσθεσε για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα « Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Ξέρουμε τα τρωτά σημεία της ΤΣΣΚΑ και έχουμε δει και ομάδες να την νικάνε. Με «οδηγούς», λοιπόν τα παιχνίδια αυτά θα πάμε να παίξουμε εκεί με σαν ίσοι προς ίσοι. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει βλέψεις για τον τίτλο, αλλά κι εμείς τις ίδιες βλέψεις έχουμε».
«Δεν υπάρχει θέμα ρεβάνς στο μυαλό μας. Όσα έγιναν στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είμαστε τελείως διαφορετικές ομάδες, με νέους παίκτες, νέους προπονητής. Δεν βάζουμε κάτι τέτοιο στην εξίσωση του αγώνα. Πάμε να παίξουμε σαν να είναι η πρώτη μας φορά. Ήταν καλό για την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να «χτιστεί» η αυτοπεποίθηση σε μια τόσο νέα ομάδα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τα νέα παιδιά, αλλά αυτό είναι κάτι που γίνεται μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση. Έτσι «χτίζεται» η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση».
Σχορτσιανίτης: «Ποτέ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα και φέτος, συνεπώς θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, τόσο από αγωνιστικής πλευράς όσο και πνευματικά. Είναι απαραίτητο για την ομάδα μας να διαχειριστεί το μυαλό της. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την κατάκτηση του Κυπέλλου και να επικεντρωθούμε ξανά στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στη Μόσχα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»  .-   Newsroom ΔΟΛ

***  Η επόμενη ημέρα του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού  :

* Aθήνα  ,    Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου, ωστόσο αυτό που κρατά περισσότερο είναι ότι παρά τις αλλαγές, παρά τις γκρίνιες και παρά τα σκαμπανευάσματα στις εμφανίσεις του κατέφερε να πετύχει μία νίκη που είναι ικανή να του αλλάξει την ψυχολογία εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.
Σε ένα τελικό γεμάτο επεισόδια, ανταλλαγές ύβρεων και μεγάλη ένταση οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και πήραν βοήθεια από παίκτες που έως τώρα έδειχναν να μην έχουν ακόμα εγκλιματιστεί, όπως ο Ούκιτς.
Το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, όπου γιορτάστηκαν και τα γενέθλια του Γιόνας Ματσιούλις, ήταν πανηγυρικό, όπως και στο ξενοδοχείο όπου επέστρεψε η αποστολή μετά το ματς γνωρίζοντας την αποθέωση από εκατοντάδες οπαδούς.
Η απάντηση στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
Η πλευρά του Ολυμπιακού έκανε σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, της ΚΕΔ και της ΕΟΚ μετά τον αγώνα. Από πλευράς Παναθηναϊκού απαντούν πως οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν δικαιολογίες για την ήττα τους. Τονίζουν πως όπως οι Πειραιώτες στέκονται στον τραυματισμό του Κάιλ Χάινς, έτσι θα μπορούσαν κι εκείνοι να μιλήσουν γι’ αυτόν του Μάικ Μπράμος.
Για τις «φωνές» από πλευράς αντιπάλων για τη διαιτησία αναφέρουν πως μπορούν να βρουν κι αυτοί φάσεις στις οποίες αδικήθηκαν, ενώ τονίζουν πως η ομάδα τους δικαίως κατέκτησε τη νίκη καθώς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρέθηκε μόνο μία φορά πίσω στο σκορ (72-71), για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Και τώρα η ΤΣΣΚΑ
Από σήμερα κιόλας αρχίζει η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (18:00). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του ομίλου με ίδιο ρεκόρ (4-2) κι ενδεχόμενη νίκη των «πράσινων» θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά.
Υπόθεση Φώτσης
Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Αντώνης Φώτσης άμεσα από την Αρμάνι Μιλάνο μοιάζει ορατό . Η ιταλική ομάδα, μετά την αποτυχία στο Κύπελλο, αναζητά «4άρι», καθώς ο Σκαριόλο δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του διεθνούς φόργουορντ.
Στον Παναθηναϊκό περιμένουν να μάθουν τις κινήσεις της Αρμάνι και με βάση αυτές θα κινηθούν. Είναι σαφές πως αν ο Φώτσης απευλευθερωθεί από την ιταλική ομάδα, τότε άμεσα θα κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν στις δύο προηγούμενες προσεγγίσεις.
Σε περίπτωση πάντως που ο Παναθηναϊκός κάνει τη μεταγραφή, τότε ο διεθνής φόργουρντ έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, καθώς η Αρμάνι είχε αποκλειστεί από το Τοπ-16, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στην Α1. -  Newsroom ΔΟΛ

***  Αποτελέσματα Περιόδου 2012 - 2013
Α΄ Κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας μέχρι  καί  σήμερα 13/02/2013
 :
Α.Ε.
ΑΒΙΑΣ
Α.Ο.
ΔΩΡΙΟΥ
Α.Ο.
ΑΣΠΡΟΧ
ΩΜΑ
Α.Ο.
ΔΙΑΒΟΛ
ΙΤΣΙΟΥ
Α.Ο.
ΚΥΠΑΡΙ
ΣΣΙΑΣ
Α.Ο.
ΜΕΘΩΝΗ
Σ
Α.Ο.
ΟΜΟΝΟΙ
Α
Α.Ο.
ΣΠΕΡΧΟ
ΓΕΙΑΣ
Α.Ο.
ΦΑΡΑΙ
ΑΙΑΝΤΑ
Σ
ΚΑΛ/ΤΑ
Σ
ΑΠΟΛΛΩ
Ν
ΚΑΛΑΜΑ
ΤΑΣ
ΑΠΟΛΛΩ
Ν
ΠΕΤΑΛΙ
ΔΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑ
Σ
ΑΡΦΑΡΩ
Ν
ΜΕΣΣΗΝ
ΙΑΚΟΣ
Γ.Σ.
ΟΛΥΜΠΙ
ΑΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΑ
ΤΑΣ
ΤΕΛΟΣ
ΑΓΡΑΣ

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -2-11-1
0-11-0
0-33-22-20-30-21-0
1-1
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ
-
0-01-12-1
2-22-01-11-2
5-33-3
1-1
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ3-11-2-2-0


2-3

1-1
Διακόπηκε0-70-22-3
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-21-00-2-0-12-12-2


2-23-1

1-13-2
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
1-13-1
-2-01-01-0
0-00-12-05-40-0

Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
2-22-00-02-3-2-11-2


2-24-22-32-3
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 1-21-13-33-02-3
-3-1




1-41-33-2
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
2-12-21-2

6-1-0-11-03-04-24-14-3

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ1-2
3-02-11-54-00-12-1-2-0

3-1

2-0
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ2-1
2-11-1
1-20-2
0-0-
4-31-10-30-20-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


2-20-00-12-03-21-11-1-
0-1

1-3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 2-01-32-2

1-10-2
4-01-51-4-
1-61-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

2-12-3

2-0
1-10-13-22-0-0-33-22-1
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.4-13-0
3-01-05-14-1
4-1
2-07-0
-
6-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-21-0

1-3

1-30-01-02-12-00-01-2-1-0
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-1
1-1
3-14-30-20-11-1
3-01-0

2-1

*** Αποτελέσματα  (τελευταία) στο  ποδόσφαιρο  της ΕΠΣΜεσσηνίας :
Δευτέρα 11-02-2013 : Α΄ Τοπικό :
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-1  .- ^
Τετάρτη  13/02/2013 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ. -  Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-0 .- ^
Γιά  το  Β΄ τοπικό της ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Δευτέρα  11-02-2013 :
Παναθηναϊκός  Καλαμάτας - Ατρόμητος Πλατύ  0-0 .- ^
Α.Ο. Στενωσιάς - Χανδριναϊκός Π.Σ.    2-2 .- ^

*** Για  το  Τσάμπιον Λίγκ  στο  Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στη Φάση  των 16 :
Αποτελέσματα  Τρίτη 12  Φεβρουαρίου  2013 :
ΣΕΛΤΙΚ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ   0-3 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - Παρί Σεν Ζερμέν  1-2 .- ^
Σήμερα  Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 :
ΡΕΑΛ  Μανδρίτης Ισπανίας  - Ματσεστερ Γιουνάϊτεντ Αγγλίας 1-1   ,(1-1) .- ^
ΣΑΧΤΑΡ Ντόνετσκ Oυκρανίας  - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ   Γερμανίας   2-2,  (1-1) .- ^

Αύριο Πέμπτη  14 Φεβρουαρίου γιά το  Γιουρώπα Λίγκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο :
ΖΕΝΙΤ  -ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΣΠΑΡΤΑ Πράγας - ΤΣΕΛΣΙ
ΛΕΒΑΝΤΕ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς
ΝΑΠΟΛΙ -ΒΙΚΤΟΡΙΑ Πλτσεν
ΝΤΙΝΑΜΟ Κιέβου - ΜΠΟΡΝΤΟ
ΜΠΑΓΕΡΝ  Λεβερκούζεν - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΑΓΙΑΞ - ΣΤΕΑΟΥΑ Βουκουρεστίου
ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΝΤΝΙΠΡΟ
ΙΝΤΕΡ - ΚΛΟΥΖ
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΜΕΤΑΛΙΣΤ Χάρκιβ
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΓΚΕΝΚ
ΑΤΛΕΝΤΙΚΟ Μανδρίτης - ΡΟΥΜΠΙΝ Καζάν
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΛΑΤΣΙΟ 
ΤΟΤΕΝΑΜ - ΛΙΟΝ 

ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-


 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :  

~ http://www.youtube.com/stamos01 , = 2276 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 707 video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 660/ 718 video.-

ΣΥΝΟΛΟΝ : 3701 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

*** ΑΥΤΑ   ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :

  http://www.youtube.com/watch?v=feu2owd0MsY  βυζαντινή μουσική .- 

~** http://periferiako.com/    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ .  http://www.my.live.com ,

 www.menoumellada.gr 
http://livebet.com ,





*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.


 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ


 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,?
~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     


     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-



* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 











 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..

~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!
~*****  ΕΝΑ  BLOG  ΣΤΑΜΑΤΑ  ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥ :
ΜΑΘΑΙΤΕ  ΤΟ  ΓΙΑΤ ...ΟΠΩΣ  ΕΓΡΑΨΕ  :   


Καλό ύπνο (διαρκείας) Έλληνες... ύπνο βαθύ

Κάποτε ένας απλός άνθρωπος είχε γράψει ότι "Όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πόρνες... ίσως πάρουμε μπροστά" και απ' ότι φαίνεται δεν θα πάψουμε ποτέ να αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς έτσι, γιατί πως να εξηγήσω αλλιώς ότι τέσσερις στους δέκα (περίπου) από αυτούς που πήγαν να ψηφίσουν έδωσαν την ψήφο τους στους ίδιους προδότες που μας έφεραν εδώ, στους ίδιους προδότες με το απύθμενο θράσος και την κολωτούμπα στο ημερήσιο πρόγραμμα τους... στους δοσίλογους του "ναι σε όλα".
Χαρακτηριστικό είναι βεβαία ότι οι αρχινταβατζήδες μας από το εξωτερικό τους πήραν τηλέφωνο αμέσως για... να τους ευχηθούν για την νίκη τους και να τους θυμίσουν την δέσμευση που τους έχουν δώσει, εγγράφως, για την πλήρη εξαθλίωση του λαού μας.
Νικηθήκαμε, πατριώτη γιατί ποιο τελικά ήταν το αποτέλεσμα της δήθεν λαϊκής εντολής για εκλογές; Να στριμωχθεί ακόμα πιο πολύ στον τοίχο ο λαός.
Και το δίλημμα με μιας έγινε ένα: Ξεφτίλα ή ξεφτίλα.
Λοιπόν, πρόβατο, ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσεις ότι θα πεθάνεις από ασιτία.
Δυστυχώς για σένα δεν θα έχεις την επιλογή να σε φάει τιμημένα ένας λύκος ή να δαγκώσεις μία φορά στην ζωή σου το χέρι που πάει να σου βάλει λεπίδι στο λαιμό. Όχι ότι πίστευα ότι ο άλλος θα μας σώσει (Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “δρόμος” για να κρατηθεί για λίγο ακόμη στην εξουσία ο κόσμος της μεταπολίτευσης) όχι αλλά ίσως με αυτόν θα είχες μια ευκαιρία να πεθάνεις, σαν Έλληνας, και όχι πεσμένος στα τέσσερα να παρακαλάς να σε λυπηθούν.
Τελικά όπως έγραψε χαρακτηριστικά και κάποιος φίλος... οι τρομαγμένοι ψήφισαν τους πανικόβλητους της Ιστορίας.
Ναι ανήκω στο 40,65% (μαζί με την αποχή, τα άκυρα και τα λευκά) των Ελλήνων που δεν ψήφισαν: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, συνιστώσες κλπ), ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Αν. Έλληνες και ΔΗΣΥ, ναι ανήκω στους 248,655 Έλληνες που ψήφισαν μικρά κόμματα.
Τέλος πάντων, είπα να γράψω λίγα αλλά μ' έπιασε πάλι η λογοδιάρροια, το μικρό, σε επισκεψιμότητα, αυτό blog αυτό αναστέλλει (προσωρινά ίσως;) την λειτουργιά του μετά από 10548 αναρτήσεις και πεντέμισι (περίπου) χρόνια ζωής (εδώ η δεύτερή μας ανάρτηση), λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους δυόμιση με τρις χιλιάδες αναγνώστες περίπου που κάθε μέρα μας επισκεπτόντουσαν, ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ στου φίλους bloggers - συνοδοιπόρους που μας στήριξαν (και με τις τεχνικές γνώσεις τους) όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό "το ταξίδι μας".
Για όσους θέλουν μπορούμε να τα λέμε μέσω twitter.
Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες και πάνω απ' όλα η όρεξη να τα ξαναπούμε διαδικτυακά...
Καλή αντάμωση και θυμηθείτε...



apneagr
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/06/blog-post_18.html#ixzz2KnfF86wY ,  .-

ΠΕΤΑΛΙΔΙ
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
"ΕΛΕΝΑ" Φοινικούντα
ταβέρνα "Έλενα" στην Φοινικούντα
φαγητό  καί διασκέδαση  στο "έλενα"
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φοινικούντα ταβέρνα "Έλενα "
Από κοπή  πίττας Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης
στην αίθουσα "Νεφέ΄λη" στην Μεσσήνη .
Ο  ΠΥΡΓΟΣ .... στην Καστανιά Μάνης 2012
ΚΑΣΤΑΝΙΑ  ΜΑΝΗΣ  2012
Από  την 1η  γιορτή  κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ  ΜΑΝΗΣ  2012
Από το  πλοίο  Μοσχονήσια  και  Αϊβαλι  2012
Φαγητό στο  Κεφαλάρι Άργους  2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου