ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07  Ιουλίου  2016 :
~~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .-
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΔεν υπάρχει άλλο κακό χειρότερο από το κακό του θυμού, της παρακοής, της υπερηφάνειας, της ζήλειας, της κατακρίσεως και του μίσους. Αυτά τα πάθη μαραίνουν την ψυχήν, σκοτίζουν τον νουν, αφανίζουν την ευφυΐαν και κάθε είδος αρετής από τον άνθρωπον και φυγαδεύουν την θείαν χάριν.

~ 7 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Κυριακής (1) (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ Γερμανού, Ησυχίου, Παππίου, Πομπηίου και Σατορνίνου, των εν Δυρραχίω. Μαρτύρων Ευαγγέλου, Ευσταθίου του πρεσβυτέρου και Πολυκάρπου του νέου και Λουκιανού. Οσίου πατρός Θωμά, του εν τω Μαλεώ († ι΄αι.).
(1) Η αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς τον Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι ήταν άτεκνοι. Μετά από προσευχές των γονιών της προς το Θεό γεννήθηκε η αγία ημέρα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν. Την αγία έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό που της θύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Η παρθένος του απήντησε κατάλληλα και εκείνος αφού την βασάνισε διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της. ~ 
Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ   Άγιος Οδυσσέας ο Νεομάρτυς    Αγία Κυριακή η ΜεγαλομάρτυςΌσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ, Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς 

Σήμερα 07/07/2016 εορτάζουν:

Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ, Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς

~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ως βρύσις πολύκρουνος παρθενομάρτυς Χριστού, κατήρδευσας πάνσοφε την Εκκλησίαν αυτού, και ήθλησας άριστα. έσωσας τους εν σκότει της ειδωλομανίας, αίγλητων σων θαυμάτων, Κυριακή αθλοφόρε. διό εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς.
~* Απολυτίκιο Αγ. Κυριακής - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/fTODEsRY2-A  .-


***  Το “Brexit” μειώνει την αγοραστική δύναμη των Βρετανών τουριστών…
Χιλιάδες, και φέτος, στη Μεσσηνία – Αγωνία για το μέλλον
BA.jpg
 Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των Βρετανών για “Brexit”, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, ο τουρισμός, βρίσκεται στο «στάδιο» της αποτίμησης των συνεπειών. Χιλιάδες είναι, όπως κάθε χρόνο, οι Βρετανοί που θα βρεθούν και στη Μεσσηνία για τις διακοπές τους. Παράλληλα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο, μέσω της “British Airways”,  δίνει ακόμα μεγαλύτερη «δυναμική» για την περιοχή μας στη «βρετανική αγορά».
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τουριστικούς πράκτορες, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, αλλά και με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που δουλεύει με Βρετανούς τουρίστες, ζητώντας την άποψή τους για το «σκηνικό» που διαμορφώνεται στην αγορά τις ημέρες μετά το “Brexit”.
Κοινή συνισταμένη στις απαντήσεις τους ήταν ότι η απόφαση των Βρετανών επηρεάζει άμεσα την «αγοραστική τους δύναμη», ενώ θα επηρεάσει και τα λεγόμενα «πακέτα» της τελευταίας στιγμής, καθώς η διολίσθηση της «στερλίνας» θα στρέψει πιθανώς τους Βρετανούς σε πιο φθηνούς προορισμούς…
Όσον αφορά στα επόμενα χρόνια, όπως είναι φυσικό, επικρατεί αγωνία αλλά και αβεβαιότητα, καθώς στη Βρετανία υπάρχει πολιτική αστάθεια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Kardamil.jpg
  Χαράλαμπος Τουφεξής (τουριστικός
πράκτορας στη περιοχή της Μάνης)
  «Το “Βrexit” θα επηρεάσει τα “πακέτα” της τελευταίας στιγμής»
 «Μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διολίσθηση της στερλίνας έχει επηρεάσει κατά 10% την “αγοραστική δύναμη” των Βρετανών. Πρόβλημα φέτος δεν έχουμε, καθώς τα τουριστικά πακέτα έχουν κλείσει εδώ και καιρό, αλλά ίσως να επηρεαστούν τα λεγόμενα “πακέτα της τελευταίας στιγμής”, καθώς είναι πιθανό οι Βρετανοί να προτιμήσουν πιο φθηνούς προορισμούς…
Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει σίγουρα πώς θα επηρεάσει τα “τουριστικά πακέτα”, καθώς οι tour operators αγοράζουν σε ευρώ και πληρώνονται σε λίρες.
Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό της Βρετανίας και πώς θα κυλήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., κάτι που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή… Είμαστε όλοι σε αναμονή»

 Νίκος Λύτρας (ιδιοκτήτης, «Langley
Resort Buca Beach», Ανάληψη Μεσσήνης)
  «Χωρίς πρόβλημα η φετινή σεζόν… Η ισοτιμία της “στερλίνας” θα παίξει ρόλο για τα επόμενα χρόνια»
 «Είναι αρκετά νωρίς για να κάνουμε αποτίμηση των συνεπειών του Brexit στον τουρισμό. Βραχυπρόθεσμα σίγουρα δε θα μας επηρεάσει, καθώς τα “πακέτα” του φετινού καλοκαιριού είναι κλεισμένα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ίσως η πτώση της λίρας να επηρεάσει τους Βρετανούς που κάνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή και πιθανώς να επιλέξουν πιο φθηνές περιοχές. Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον… κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Όλα θα εξαρτηθούν από την ειδική σχέση που θα έχει με την Ε.Ε. η Βρετανία μετά τη διαπραγμάτευση και, φυσικά, από το πώς θα διαμορφωθεί η ισοτιμία της στερλίνας».
  touristes.jpg
Βασίλης Τριγκιλίδας (ιδιοκτήτης
τουριστικού πρακτορείου στη Μεσσηνία)
  «Ώριμη και “σταθερή” η βρετανική αγορά»
 «Άμεσες επιπτώσεις από το Brexit δεν υπάρχουν, καθώς τα τουριστικά πακέτα της φετινής σεζόν έχουν κλειστεί από καιρό. Περισσότερο έχουν επηρεάσει νομίζω οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη “γειτονιά” μας και η λανθασμένη εντύπωση που υπάρχει στο εξωτερικό για το “προσφυγικό” στην Ελλάδα, παρά το “Brexit” αυτό καθ’ αυτό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λόγω και της νέας πτήσης φέτος από την British Airways, παρουσιάζει αύξηση, αλλά καλό θα είναι κάποια στιγμή να μπει ένα καλά οργανωμένο ερωτηματολόγιο στο αεροδρόμιο, ώστε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα και πιο μετρήσιμη για το πού πάνε οι τουρίστες που έρχονται, ώστε να εκφράζουμε συμπεράσματα για το πόσο αυξήθηκε ή μειώθηκε ο τουρισμός στην περιοχή μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερα στατιστικά στοιχεία.
Η “αγορά της Βρετανίας” γενικά είναι μια ώριμη και σταθερή αγορά. Ακόμα και τις εποχές με τον πόλεμο στον Κόλπο, δεν επηρεάστηκε η περιοχή μας. Γενικά, είναι ευέλικτη αγορά, και παρά τη μείωση που πιθανώς να έχει αυτή την περίοδο, θα βρει τις ισορροπίες της. Για το μέλλον αναμένουμε το τι θα αποφασίσουν η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

 Δημήτρης Μανιάτης (ιδιοκτήτης
τουριστικού πρακτορείου στη Μεσσηνία)
  «Μεγαλύτερο το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια»
 «Το Brexit θα επηρεάσει τα “πακέτα” της τελευταίας στιγμής, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το πόσο με ακρίβεια. Η πτώση της “στερλίνας” πιθανώς να ωθήσει τους 600.000 περίπου Βρετανούς, που “κλείνουν” τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή, σε πιο φθηνούς προορισμούς από μια χώρα με “ευρώ”. Φέτος δε θα υπάρχει πρόβλημα καθώς τα συμβόλαια έχουν ήδη κλείσει. Η επόμενη χρονιά θα έχει σίγουρα μεγαλύτερες επιπτώσεις, καθώς η διολίσθηση της “στερλίνας” θα διαμορφώσει διαφορετικά τα νέα “τουριστικά συμβόλαια”. Βέβαια κανείς από τώρα δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο “εσωτερικό” της Βρετανίας, πότε και αν θα αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν το άρθρο 50 που προβλέπει την απομάκρυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τι σχέση θα έχει η Βρετανία με την Ε.Ε. μετά την πιθανή απομάκρυνση… Η ισοτιμία της “στερλίνας” τα επόμενα χρόνια θα καθορίσει και το πώς θα επηρεαστούν τα “τουριστικά πακέτα” της βρετανικής αγοράς».
  Του Κώστα Γαζούλη
 
***  Παλεύει να σταθεί όρθιο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Για 22η χρονιά οι φίλοι του χορού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Φεστιβάλ μοναδικό στο χώρο του για τα ελληνικά δεδομένα. Προχθές, λοιπόν, στον πεζόδρομο ανάμεσα στα δύο μουσεία στο Ιστορικό Κέντρο, έγινε η παρουσίαση για το κοινό των φετινών παραστάσεων.
Το κοινό ήταν ανάμεικτο και όλων των ηλικιών, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τους ανθρώπους του Φεστιβάλ, μιας και ένας από τους σκοπούς του είναι «να αγκαλιαστεί» πιο πολύ από τους Καλαματιανούς.
Στο Ιστορικό Κέντρο, λοιπόν, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ η παρουσίαση. Αρχικά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, χάρις στους οποίους, όπως δήλωσε, το Φεστιβάλ έλαβε επιχορήγηση 200.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τυχόν χορηγίες.
Αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης αλλά και της περιοχής, υποστήριξε ότι, ενώ η χώρα μαστίζεται από την κρίση, αυτές όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται και, μάλιστα, είναι ποιοτικές.
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τέως και νυν καλλιτεχνικές διευθύντριες. Ειδικότερα, ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου για την προσφορά της αυτά τα χρόνια, ενώ στην Κατερίνα Κασίουμη έδωσε τη στήριξή του και αφήνει το Φεστιβάλ στα χέρια της. Σε ό,τι χρειαστεί δε, ο Δήμος θα είναι παρών, σχολίασε.
Ακόμα, ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο.
Μάλιστα, δεν ξέχασε να αναφερθεί στην υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, τίτλο που αν η Καλαμάτα καταφέρει να κερδίσει, θα την αλλάξει για τα επόμενα 20 χρόνια.
Το λόγο πήρε μετά η κα Κατερίνα Κασίουμη, που μίλησε για τους στόχους αλλά και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το φετινό Φεστιβάλ. Με τη σειρά της και αυτή ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, ενώ μιλώντας για τη δική της θέση, είπε ότι έχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και τεράστια επιθυμία να μη χαθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα Φεστιβάλ κορυφαίο για την Ελλάδα.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, μέσα από βίντεο και περιγραφή που έκανε παρουσίασε στο κοινό αναλυτικά τις παραστάσεις, με στόχο ο κόσμος να πάρει μια ιδέα τι του επιφυλάσσει το 22ο Φεστιβάλ και να επιλέξει τις παραστάσεις που επιθυμεί.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2016: https://youtu.be/Yq-pYbBCtZU  .-

***  Επικίνδυνο κτήριο (φωτογραφίες)
 
Ένα επικίνδυνο παλιό κτήριο υπάρχει στη συμβολή των οδών Σανταρόζα και Κανάρη.
Όπως δείχνει η φωτογραφία, οι διαβάτες τα μέγιστα κινδυνεύουν να πέσει κανένα ξύλο, κεραμίδι ή πέτρες στο κεφάλι τους…
Η δε ταινία μάλλον δεν προφυλάσσει, διότι, όπως φαίνεται, εύκολα κόβεται…   Ω. 

***  Πάνω από 240.000 λουκέτα στην αγορά - Φόβοι για καθολικό κραχ
«Κανόνι» για 15.409 επιχειρήσεις το α' εξάμηνο – Χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας – Εξαφανίστηκαν 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος - 3.000 λιγότερες οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2015 - Βαθιά ανησυχία για επιδείνωση του κλίματος -Απαραίτητες οι νέες επενδύσεις, η μείωση της φορολογίας και τα φορολογικά κίνητρα
 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι παράγοντες της αγοράς μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις με τα μεγάλα λουκέτα που ήρθαν να προστεθούν στη χειμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα. Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, η επιδείνωση της κατάστασης φέρνει νέο κύμα λουκέτων και πτωχεύσεων, ενώ υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστού και χρηματοδότησης «πνίγουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παρά την αισιοδοξία που γεννήθηκε με την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, που τελικά, αποδείχθηκε παροδική, όλα δείχνουν πως ο δρόμος για την ανάκαμψη παραμένει μακρύς και δύσκολος, με την αγορά να προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός καθολικού κραχ στην οικονομία.
Χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ και η κατανάλωση έχει «παγώσει» ακόμα και στο λιανεμπόριο τροφίμων, καθώς η ψυχολογία των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.
Βαρίδι για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η βαρύτατη φορολογία και η συνεχής προσθήκη και νέων επιβαρύνσεων, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ομολογεί ότι μόνο αν πάει καλά η είσπραξη των νέων φόρων, μπορεί να υπάρξουν σκέψεις για φοροελαφρύνσεις. Αλλά και τότε πάλι, όπως λέει ο υπουργός, οι μειώσεις δε θα είναι μεγάλες, γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι καθυστερήσεις ή και οι ματαιώσεις επενδυτικών σχεδίων με τις προβλέψεις για το ΑΕΠ να είναι ζοφερές, ενώ σοβαρά «αγκάθια» εξακολουθούν να είναι η καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση των προβληματικών δανείων, αλλά και η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, όπως η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις εξαγωγικές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, στην Ελλάδα θα πρέπει να εισρεύσουν έως και 100 δισ. ευρώ έως το 2020, ώστε να μπορέσει να χαράξει μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης που θα τη βγάλει από την κρίση. Τραγική σύμπτωση: το κόστος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται σε 100 δισ. ευρώ, αν και ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι είναι «πολύ λιγότερα»...
Σαφείς προειδοποιήσεις, μετά και τα τελευταία μεγάλα λουκέτα ελληνικών επιχειρήσεων, απευθύνει και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Όπως σημειώνει, τα «ηχηρά κανόνια» οδηγούν σε αφελληνισμό την επιχειρηματικότητα του τόπου.
Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: «Δυστυχώς, είναι θλιβερή κάθε είδηση για ένταξη ελληνικών παραδοσιακών επιχειρήσεων στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Το άκουσμα για την κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών τους, είναι ένα ακόμα γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ειδικότερα, από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί σε 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η “εξαφάνιση” αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος. Η καταστροφή αυτή συνεχίζεται, όμως, φέτος με μεγαλύτερη ένταση, αφού τα “λουκέτα” στα 45 καταστήματα της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” στα μέσα του Απριλίου ήταν το αμέσως προηγούμενο συμβάν μετά τον “Μαρινόπουλο” και την “Jet oil”. Αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση των 14.000 περίπου απλήρωτων εργαζομένων, καθώς και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών των εταιρειών υπό πτώχευση εν λειτουργία. Ας ελπίσουμε, ότι δε θα υπάρξει “κατάρρευση” των εν λόγω αλλά και άλλων εταιρειών που βρίσκονται στο κατώφλι του άρθρου 99, καθώς κάτι τέτοιο θα στείλει σε “αχαρτογράφητα νερά” ολόκληρη την ελληνική αγορά, που στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων και της συνεχούς οικονομικής περιδίνησης της ελληνικής οικονομίας. Από τη μία καλούμε για επενδύσεις τους ξένους και από την άλλη κλείνουν ή μεταναστεύουν η μία μετά την άλλη οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι ο ορισμός της “δημιουργικής καταστροφής”, όπως εδώ και χρόνια τον έχει ορίσει ο Σουμπέρτερ, μια διαδικασία που προσωπικά δεν αποδέχομαι και ταυτόχρονα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε κάθε επιχειρηματία: Γιατί να έρθει ο άλλος να επενδύσει σε μία χώρα που τρώει τα παιδιά της; Ποιο είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον που εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε και θα τα καταφέρει ο ξένος επενδυτής;
Μετά τα οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων, ακολουθούν τα κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και μετά τον αφελληνισμό των τραπεζών ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητάς μας. Οι μικρομεσαίοι της αγοράς δε ζητήσαμε κρατικοδίαιτη βοήθεια, αλλά οικονομική στήριξη και δεν την πήραμε ποτέ. Λάθος η επιλογή οικονομικού μοντέλου με διαφαινόμενο καταστροφικό αποτέλεσμα, από μια χώρα που δεν είχε ποτέ εθνική στρατηγική, φιλική στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτό που αισθανόμαστε όσοι παλεύουμε σθεναρά και καταφέραμε να επιβιώσουμε τα χρόνια της κρίσης είναι... απογοήτευση!».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

***  Η κατάσταση χειροτερεύει…
Είναι η τρίτη φορά που γράφουμε για τις υαλόπλακες στην Πολυχάρους.
Πρέπει να τραυματιστεί κάποιος για να τις αλλάξουν;
Καθημερινά αρκετός κόσμος βαδίζει σ’ αυτό το πεζοδρόμιο…  Ω. 

***  Συνελήφθη 52χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)
 
Συνελήφθη, σήμερα  το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 52χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (6.7.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο (2) αγροκτήματα, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στην οικία του και στην αυλή  αυτής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

·      -150- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,3 έως 1,2 μέτρα.
·      Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,2- γραμμαρίων.
·      Ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -43,6- γραμμαρίων.
·      Κινητό τηλέφωνο και
·      αντικείμενα που σχετίζονται με τη καλλιέργεια κάνναβης.

  Ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»     Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής που δημοσίευσε η Euroleague, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζει το δικό του «ευχαριστώ», το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, αναφέρεται στις στιγμές δόξας που έζησε, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι».
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Διαμαντίδη, μία μέρα μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την Euroleague:«Το μόνο που μπορώ να πω είναι "ευχαριστώ".
Κάποιοι λένε πως οι φίλαθλοι θα έπρεπε να ευχαριστήσουν εμένα για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε πως ήμουν σπουδαίος παίκτης, και κάποιες φορές τόλμησαν να με συγκρίνουν με τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε πως ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα αυτά τα χρώματα...
Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος.
Εγώ είμαι αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ στο άθλημα που μου έδωσε μία σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να κάνω δουλειά μου αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Που με έκανε να ζήσω, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξέχαστες στιγμές που ελάχιστοι είχαν την τύχη να ζήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα.
Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Τα συνθήματά σας με έκαναν πάντα να παίζω πάνω από τα όριά μου. Το πάθος και η πίστη σας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου. Τον Ηρακλή, απ' όπου ξεκίνησα, και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνιστώ τους καλύτερους των καλύτερων και να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: τη δόξα.
Οι πιο σπουδαίες μου αναμνήσεις θα είναι για πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω στο να φτάσει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά: στα τόσα πρωταθλήματα, στα τόσα κύπελλα και φυσικά στους τρεις τίτλους στην Euroleague. Η Αθήνα, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Τίποτα από αυτα δεν θα ήταν πιθανά χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναϊκός.
Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
Είμαι τυχερός που αυτή ήταν η ζωή μου. Όταν κοιτάω πίσω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους αυτούς που το έκαναν όλο αυτό πιθανό. Ακόμη και τώρα που αποσύρομαι από την ενεργό δράση, η καρδιά μου χτυπάει πάντα σαν να είμαι ένας παίκτης πάνω στο παρκέ.
Τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι.
Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και που μου χαρίσετε μια αξέχαστη μπασκετική ζωή.   Δημήτρης Διαμαντίδης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία  :


 


  ~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία :
Την   (Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ  2-0 , (0-0) .-^
Τα  γκόλ  :  50΄ Ρονάλντο  , 53΄ Νάνι  , .-^
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.
Κάρτες :  Άλεν ,
Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο
Η  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στον ΤΕΛΙΚΟ  ... !!!!

2ος  Ημιτελικός  ,
~** Την   (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ
***  ΜΕΞΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ  70-86 .- ^ Στον δρόμο για το Ρίο...
Πρώτη και στα ημιτελικά η Εθνική, κέρδισε 86-70 το Μεξικό
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 48-60, 70-86
Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Βαλντεολμίγιος): Στολ 8 (2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3 (1), Χ. Γκουτιέρες 10 (1), Ι. Γκουτιέρες 2 (11 ριμπ.), Κρους 19 (2), Ερνάντες 14 (4), Μέντες 8 (2), Μάτα 2, Ζαμόρα
 ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 21 (3), Κουφός 7, Αντετοκούνμπο Θ. 12
***  Η ΑΕΚ 1-0 την Μπάνικ Οστράβα σε φιλικό που έβρεχε (και) κλωτσιές Ο Λαμπρόπουλος το γκολ
Υπό βροχή και αρκετό... ξύλο από τους αντιπάλους, η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της φιλικό στο Κίελτσε. «Σφιγμένοι» ακόμα από την προετοιμασία, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησαν 1-0 της Μπάνικ Οστράβα, ομάδα Β΄ κατηγορίας Τσεχίας.
Το μοναδικό γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 60'. Ντεμπούτο στα κίτρινα για Τσιγκρίνσκι, Μπάρκα, Μπακασέτα. Δοκάρι είχαν οι Τσέχοι στο 17΄ σε απευθείας φάουλ του Χλίνκα.
Ουσιαστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Την... κλασική με 4-2-3-1 στο πρώτο με τον Τσιγκρίνσκι μοναδικό νέο πρόσωπο και τον Τζανετόπουλο στη θέση του τραυματία Σιμόες στο κέντρο.
Στο δεύτερο 45λεπτο κράτησε μόνο τον Γιόχανσον και μετέτρεψε τον Κολοβέτσιο σε αριστερό μπακ, ελλείψει εναλλακτικής για τον Ντίντακ που ήταν κουρασμένος.
Ετσι, οι ενδεκάδες της ΑΕΚ ήταν οι εξής:
Α΄ ημίχρονο: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης.
Β΄ ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος (73΄ Ανδρεόπουλος), Γιόχανσον (60΄ Γαλανόπουλος), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπακασέτας, Πέκχαρτ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07  Ιουλίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
~
~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου