ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :
~



Γιατρός και Οδοντίατρος
*** Η φιλοσοφία μας 
philosophyH φιλοσοφία μας στηρίζεται στο γεγονός ότι πάντα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στον ασθενή βάζοντας τον εαυτό μας στην δίκη του θέση.
Mε βάση την παραπάνω αρχή προσπαθούμε να δίνουμε λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα στον ασθενή, αποφεύγοντας σχεδόν πάντα τις εξαγωγές δοντιών και το ορθογναθικό χειρουργείο, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, την οποία προσφέρει το βιοενεργητικό άγκιστρο viazi®. Πεποίθηση μας είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί για να έχει οκτώ και όχι τέσσερις προγόμφιους.
Aν το στόμα του ανθρώπου υποθέσουμε ότι είναι ένα σπίτι, στόχος μας είναι να τελειοποιήσουμε το συγκεκριμένο σπίτι με βάση τα θεμέλια του, και όχι να το γκρεμίσουμε χρίζοντας το από την αρχή.
Άποψη μας είναι οτι η αφαίρεση δοντιών στην ορθοδοντική θεραπεία έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φόρες την παραβίαση των κληρονομικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου κάτι που εκδηλώνεται πολλές φόρες με το να υποχωρούν προς τα μέσα τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος, με αποτέλεσμα να τονίζεται η μύτη.
Tέλος θεωρούμε σημαντικό να "φοράει"ο ασθενής σιδεράκια όσο γίνεται για λιγότερο χρονικό διάστημα, δείχνοντας σεβασμό τόσο στην τσέπη του ασθενούς όσο και στην λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του.
H τοποθέτηση αγκίστρων (σιδεράκια) στο στόμα από πολύ μικρή ηλικία σε οποία μόνιμα δόντια έχει ο ασθενής αποτελεί συνήθως υπέρ θεραπεία , που οδηγεί σε πολύ μεγάλο χρόνο θεραπείας, σε υψηλό κόστος θεραπείας , σε άσκοπη ταλαιπωρία του ασθενούς και της οικογενείας του και τέλος σε πολύ άσχημα αποτελέσματα για την στοματική του υγιεινή( τερηδόνες, έντονη ουλίτιδα κ.α. ) στην περίπτωση που ο ασθενής δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την στοματική του καθαριότητα.

*** ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ     Ίσια δόντια-ορθοδοντική με το σύστημα FASTBRACES®
1407 Fastbraces 2008Catalog.bmp3Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε ασθενή ένα όμορφο χαμόγελο, γρήγορα, άνετα και οικονομικά. Το σύστημα FASTBRACES® προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια περίπου σε ένα χρόνο, χωρίς εξαγωγές στις περισσότερες περιπτώσεις ,χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας.
Τα άγκιστρα (σιδεράκια) που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω ορθοδοντικό σύστημα ( ΑΓΚΙΣΤΡΑ VIAZI® U.S. Patent # 5,303,116, U.S. Patent # 367,116) έχουν την ιδιότητα να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και τη μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας σε ένα στάδιο. Μικρότερος χρόνος θεραπείας σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο και επομένως χαμηλότερο κόστος ορθοδοντικής θεραπείας.
Εφευρέτης του εν λόγω συστήματος και ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας ορθοδοντικών κλινικών FASTBRACES® στις Η.Π.Α. , είναι ο Dr. Anthony D. Viazis, πρώην αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας και πρώην επίκουρος καθηγητής των πανεπιστημίων της Μινεσότα και του Βaylor στο Ντάλας με πλήθος σεμιναρίων και παρουσιάσεων στις Η.Π.Α. , στην Ευρώπη και στην Νότια Αμερική.
Το συγκεκριμένο ορθοδοντικό σύστημα έχει διάφορα κλινικά χαρακτηριστικά (μικρότερη δύναμη τριβής μεταξύ αγκίστρου και σύρματος, λιγότερη ευαισθησία, λιγότερο πόνο κ.α.), όπως έχουν δείξει ανεξάρτητες πανεπιστημιακές έρευνες ανά τον κόσμο, ενώ έχει βοηθήσει τα τελευταία 18 χρόνια, χιλιάδες ασθενείς στις Η.Π.Α. και σε ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Σχετικό Βίντεο ,  FASTBRACES® ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ - Revolution - ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ , {ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FASTBRACES® Το σύστημα FASTBRACES® προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια περίπου σε ένα χρόνο, χωρίς εξαγωγές στις περισσότερες περιπτώσεις ,χρησιμοποιώντας την τεχνολογία , ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας .Τα άγκιστρα( σιδεράκια) που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω ορθοδοντικό σύστημα (ΑΓΚΙΣΤΡΑ VIAZI®) έχουν την ιδιότητα να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και τη μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας σε ένα στάδιο. Μικρότερος χρόνος θεραπείας σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο και επομένως χαμηλότερο κόστος ορθοδοντικής θεραπείας. ‎ WWW.FASTBRACESGREECE.GR WW.FACEBOOK.COM/FASTBRACESGREECE}: https://youtu.be/NvZW49US7tg  .-

***  Ένα φρούτο που καταπολεμά την ουλίτιδα
Η ουλίτιδα είναι παθολογική κατάσταση των ούλων, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αιμορραγία. Προκαλείται λόγω της αμυντικής δράσης του οργανισμού κατά των τοξινών που παράγουν τα βακτήρια που διαβιούν στη στοματική κοιλότητα. Το αποτέλεσμα είναι η κακοσμία του στόματος, η χαλαρότερη στήριξη των δοντιών από τα ούλα, ενώ σταδιακά τα ούλα κοκκινίζουν, πρήζονται και ματώνουν εύκολα κατά το βούρτσισμα. Επίσης, αν η ουλίτιδα παραμεληθεί και δεν γίνει θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.
Στην περίπτωση αυτή, το εσωτερικό των ούλων και το οστό υποχωρούν και δημιουργείται μια σχισμή, ένα διάκενο ανάμεσα στο ούλο και το δόντι, στο οποίο συγκεντρώνονται υπολείμματα τροφών που μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή.
Σύμφωνα με γερμανική μελέτη, ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ουλίτιδας.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Friedrich Schiller διαπίστωσε ότι τα άτομα με ουλίτιδα που έτρωγαν δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα για δυο εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικά λιγότερη αιμορραγία στα ούλα τους.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης C στο αίμα, η οποία είναι γνωστό ότι προάγει την επούλωση και μειώνει τη βλάβη που προκαλούν τα ασταθή μόρια των ελεύθερων ριζών.
Στη μελέτη συμμετείχαν 58 άτομα (καπνιστές και μη) με χρόνια ουλίτιδα. Στην αρχή της μελέτης, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στο πλάσμα αίματος. Κατά μέσο όρο τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό των καπνιστών ήταν 29% χαμηλότερα από εκείνα των μη καπνιστών. Η κατανάλωση δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα αύξησε τα επίπεδα του πλάσματος της βιταμίνης C σε όλους όσους ενέταξαν το συγκεκριμένο φρούτο στη διατροφή τους.
Στους καπνιστές μάλιστα τα επίπεδα της βιταμίνης σχεδόν διπλασιάστηκαν, αλλά επειδή ξεκίνησαν από χαμηλότερο σημείο αναφοράς το μέσο επίπεδο βιταμίνης C εξακολουθούσε να είναι χαμηλότερο από αυτό των μη καπνιστών.
Η μελέτη ενισχύει την υπόθεση ότι η επάρκεια βιταμίνης C προάγει την επούλωση. Η ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό της επάρκειας βιταμίνης C.
Κάθε γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 92,5 γραμμάρια βιταμίνης C. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν λάβει οδηγίες να μην βουρτσίζουν τα δόντια τους αμέσως μετά την κατανάλωση των γκρέιπφρουτ διότι τα εσπεριδοειδή είναι όξινα και μπορεί να αποδυναμώσουν την αδαμαντίνη κάνοντάς την επιρρεπή στην διάβρωση.

***  Διατροφή & υγεία: Ποιο είναι το «συστατικό της μακροζωίας»
 Το συστατικό της μακροζωίας και της καλής υγείας ανακάλυψαν ερευνητές από την Αυστραλία.
Από όλες τις διατροφικές παραμέτρους που αξιολόγησαν οι ερευνητές –πρόσληψη υδατανθράκων, πρόσληψη φυτικών ινών, γλυκαιμικός δείκτης, γλυκαιμικό φορτίο και πρόσληψη ζάχαρης–, μία ξεχώρισε για την καθοριστική συμβολή της στην καλή υγεία σε βάθος χρόνου.
bigstock Healthy Eating Concept 94900529
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Γουέστμιντ και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες συνδέεται όχι μόνο με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής αλλά και με μικρότερο κίνδυνο ποικίλων ασθενειών, από την καρδιοπάθεια και την άνοια έως την κατάθλιψη.
Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι όσοι εκ των συμμετεχόντων κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών ήταν και αυτοί που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες (περίπου 80%) να είναι ακόμη ζωντανοί σε διάστημα 10 ετών.
Σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα διατροφικά συστατικά που εξετάστηκαν, οι φυτικές ίνες συσχετίστηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό με αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «επιτυχημένη γήρανση», δηλαδή γήρανση που δεν συνοδεύεται από αναπηρίες, συμπτώματα κατάθλιψης, νοητική κατάπτωση, αναπνευστικά προβλήματα και χρόνιες παθήσεις (καρκίνος, στεφανιαία αρτηριοπάθεια, εγκεφαλικό κ.α.).
bigstock Cooking 63960922
«Από όλες τις μεταβλητές που εξετάσαμε, η πρόσληψη φυτικών ινών –ένα είδος υδατάνθρακα που ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει– φάνηκε να έχει την ισχυρότερη επίδραση», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Δρ Bamini Gopinath. «Διαπιστώσαμε πως όσοι κατανάλωναν τις περισσότερες φυτικές ίνες είχαν σχεδόν 80% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν και μάλιστα με καλή υγεία σε βάθος 10ετίας», συμπληρώνει η ερευνήτρια.
Τα ευρήματα των Αυστραλών ερευνητών δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journals of Gerontology.
Πηγή: onmed.gr

***  Φακοί επαφής: Γιατί δεν πρέπει να τους φοράτε στον ύπνο
 Γιατί δεν πρέπει να φοράτε τους φακούς επαφής στον ύπνο;
Αρκετούς σοβαρούς κινδύνους εγκυμονούν οι φακοί επαφής όταν φοριούνται όταν κοιμόσαστε.
Ο ύπνος με τους φακούς επαφής είναι πάρα πολύ συνηθισμένος αλλά πρόκειται για μία επικίνδυνη συνήθεια που μπορεί να κοστίσει μέχρι και την όραση.
Σχεδόν το 50% των χρηστών φακών επαφής παραδέχονται ότι έχουν αποκοιμηθεί φορώντας τους αλλά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο ο ένας στους δέκα χρησιμοποιούν τους ειδικούς, μαλακούς φακούς που ενδείκνυνται για χρήση και το βράδυ.
Όλοι οι άλλοι κοιμούνται με φακούς οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να αφαιρεθούν πριν κλείσουν τα μάτια τους.
«Ο ύπνος με φακούς επαφής οι οποίοι δεν είναι εγκεκριμένοι για ολονύκτια χρήση αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης των ματιών» λέει ο Δρ. Αναστάσιος-Ιωάννης Κανελλόπουλος, ΜD, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Laser Vision στην Αθήνα, Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School, NY.
«Οι μολύνσεις αυτές όχι μόνο μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη των κερατοειδών χιτώνων και έντονο πόνο και φωτοευαισθησία, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες της όρασης».
Όπως εξηγεί ο Δρ. Κανελλόπουλος, τα μάτια -όπως και κάθε άλλο όργανο του σώματος- χρειάζονται οξυγόνο για να είναι υγιή.
Επειδή ο κερατοειδής δεν διαθέτει δικά του αιμοφόρα αγγεία, τροφοδοτείται με το οξυγόνο που χρειάζεται από τα δάκρυα και τον αέρα.
Όταν κάποιος φοράει κοινούς φακούς επαφής, το οξυγόνο που φθάνει σ’ αυτόν μειώνεται και όσο περισσότερες ώρες τους φοράει, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η έλλειψη οξυγόνου (αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βγάζει τους φακούς για ορισμένες ώρες κάθε μέρα).
Αν όμως ο χρήστης κλείσει τα μάτια του και αποκοιμηθεί, τότε ο κερατοειδής του μπορεί να υποστεί υποξία δηλαδή παθολογική μείωση της οξυγόνωσής του.
Σε τέτοια περίπτωση ο οργανισμός αντιδρά αναπτύσσοντας μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο πρόσθιο τμήμα του ματιού και, παρότι στην αρχή αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα, αν συνεχιστεί η υποξία και εξακολουθήσουν να μεγαλώνουν τα αγγεία, μπορεί να διαταραχτεί η όραση.
Ένας άλλος κίνδυνος με τη χρήση των φακών επαφής το βράδυ είναι τα έλκη του κερατοειδή δηλαδή οι πληγές στην επιφάνειά του και η επιμόλυνσή τους.
Τα έλκη μπορεί να προκληθούν για παράδειγμα όταν οι φακοί «γδάρουν» την επιφάνεια του κερατοειδή και η επιμόλυνση όταν παγιδευτούν βακτήρια στις εκδορές – πράγμα που είναι πολύ πιθανότερο να συμβεί όταν οι φακοί δεν αφαιρούνται τακτικά, δεν συντηρούνται σωστά και δεν αντικαθιστώνται όσο συχνά συνιστά ο οφθαλμίατρος.
Έχει βρεθεί ότι ο κίνδυνος έλκους και μόλυνσης του κερατοειδή είναι πέντε φορές μεγαλύτερος στους χρήστες κοινών φακών επαφής που κοιμούνται τακτικά φορώντας τους, λέει ο Δρ. Κανελλόπουλος.
«Το να κοιμηθεί κάποιος με τους φακούς του μια φορά είναι κατανοητό και δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Όταν όμως το κάνει συνεχώς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί η διαρκής ανεπαρκής οξυγόνωση του κερατοειδούς από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει μικροσκοπικές πληγές από τις οποίες εύκολα εισέρχονται βακτήρια και παράσιτα για να εξαπλωθούν στο υπόλοιπο μάτι» προειδοποιεί.
Τα έλκη μπορεί να προκαλέσουν αφόρητο πόνο και βλάβη της όρασης, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις απαιτείται μεταμόσχευση του κερατοειδή.
Η πιο συνηθισμένη μόλυνση του κερατοειδή που συνδέεται με τον ύπνο με τους φακούς επαφής είναι η κερατίτιδα, μία φλεγμονή που μπορεί να προκληθεί από παράσιτα όπως η ακανθοαμοιβάδα, από βακτήρια, μύκητες και τον ιό του έρπη.
Αν οι μολύνσεις αυτές δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να προκαλέσουν από μικρή απώλεια της όρασης έως ανάγκη για μεταμόσχευση κερατοειδή ή ακόμα και τύφλωση.
Για να αποφύγουν αυτούς τους κινδύνους, «οι χρήστες των φακών επαφής πρέπει να τους φορούν όσες ώρες ορίζεται στη συσκευασία τους, να τηρούν τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης και να μην κοιμούνται με φακούς οι οποίοι δεν προορίζονται για ολονύκτια χρήση» συμβουλεύει ο Δρ. Κανελλόπουλος.
«Αν δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να φροντίσουν τους φακούς τους, ας επιλέξουν τους μαλακούς φακούς μιας χρήσεως οι οποίοι απορρίπτονται αμέσως μόλις αφαιρεθούν». Πηγή: fimes.gr

***  Οι κίνδυνοι από την χαμηλή πρόσληψη αλατιού
  Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Lancet, φαίνεται ότι η χαμηλή πρόσληψη αλατιού ή νατρίου πιθανόν να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου, συγκριτικά με μια μέση πρόσληψη.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 130.000 εθελοντές από 49 χώρες, προκειμένου να εξετάσουν πώς συνδέεται η πρόσληψη νατρίου με τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου, σε άτομα με ή χωρίς υπέρταση.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως, συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν μια μέση ποσότητα αλατιού, οι εθελοντές με πολύ χαμηλή πρόσληψη νατρίου είχαν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ανεξάρτητα από το αν είχαν υπέρταση ή όχι. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η πολύ χαμηλή πρόσληψη νατρίου διαμορφώθηκε στα 3.000 mg ανά ημέρα, η οποία είναι υψηλότερη από τις τρέχουσες συστάσεις. Από την άλλη, η αυξημένη πρόσληψη νατρίου φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο μόνο μεταξύ των ατόμων που εμφάνιζαν υπέρταση.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν μεν τη σημασία του περιορισμού της κατανάλωσης αλατιού σε άτομα με υπέρταση, αλλά παράλληλα δε φαίνεται να υποστηρίζουν τη μείωση της πρόσληψης νατρίου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Κλείνοντας, σχολιάζει πως ενδεχομένως οι τρέχουσες συστάσεις για την ημερήσια πρόσληψη νατρίου να είναι πολύ αυστηρές.  Πηγή: neadiatrofis.gr

 *** Ένα φυσικό φλαβονοειδές, μπορεί να φρενάρει την «ομίχλη του εγκεφάλου»: Σημαντικές διαπιστώσεις του Δρ. Θεοχαρίδη
Σημαντικές διαπιστώσεις αναφορικά με την μνήμη, την κριτική σκέψη, την συγκέντρωση αλλά και την «ομίχλη του εγκφάλου», την οποία μπορεί να φρενάρει ένα φυσικό φλαβονοειδές, πραγματοποίησε πρόσφατα, ο Δρ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης, καθηγητής Φαρμακολογίας, Εσωτερικής Παθολογίας και Βιοχημείας.
Ο κ. Θεοχαρίδης, είναι επίσης Διευθυντής του Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας και Ανακάλυψης φαρμάκων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, και επισκέφθηκε την Ελλάδα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
Στην ομιλία του με θέμα “Neuroimmune regulation of mast cell activation ”, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ερευνητική ανακάλυψη, η οποία βελτιώνει τις νευροψυχολογικές διεργασίες και τις νοητικές λειτουργίες, όπως τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την κριτική σκέψη. Στην παρουσίαση έδειξε για πρώτη φορά ότι πεπτίδια που προέρχονται από τους νευρώνες, σε συνέργεια με τις κυτοκίνες, οι οποίες προέρχονται από άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, πυροδοτούν την αντίδραση βασικών κυττάρων υπεύθυνων για την αλλεργία, τα μαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα να ελευθερώνουν ουσίες που προκαλούν χρόνια φλεγμονή.
Τα μαστοκύτταρα είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία τέτοιας φλεγμονής και στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη και τη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αυτό που οι ασθενείς αποκαλούν «ομίχλη εγκεφάλου».
Ο διακεκριμένος, διεθνούς φήμης καθηγητής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 1 στα 200 άτομα αντιμετωπίζουν brain fog, (σύγχυση εγκεφάλου, ομίχλη εγκεφάλου) και έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα, τα οποία συνήθως εμφανίζονται παράλληλα με χρόνιες καταστάσεις ή άλλες ασθένειες, όπως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, σύνδρομο ινομυαλγιών, σύνδρομο διάμεσης κυστίτιδας, σκλήρυνση κατά πλάκας.
Επίσης ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα χημειοθεραπείας καθώς και οπιούχα φάρμακα, αντιμετωπίζουν brain fog, ένα σύνδρομο το οποίο μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν αντιμετωπιζόταν. Επίσης άτομα που υποφέρουν από καταστάσεις στρες, μιας και όπως δήλωσε, πρώτοι έδειξαν ότι, η πρώτη ορμόνη που ελευθερώνεται με το στρες πυροδοτεί ορισμένα κύτταρα του άνοσου συστήματος, ανοίγει ο εγκεφαλικός φραγμός και εστιασμένα στην περιοχή του εγκεφάλου δημιουργείται τοπική φλεγμονή, η οποία επηρεάζει καθοριστικά, πολλές φορές, την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Όπως ανέφερε ο Dr. Θεοχαρίδης, η λουτεολίνη, ένα φυσικό φλαβονοειδές, αναστέλλει αυτές τις διεργασίες και έχει ευεργετικές επιδράσεις στους ασθενείς λόγω της αντιφλεγμονώδους και νευροπροστατευτικής δράσης της. Η λουτεολίνη, σε συνδυασμό με άλλα ωφέλιμα συστατικά, κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελλάδα, με την εμπορική ονομασία Brain Gain.  Πηγή: onmed.gr

*** How To Never Need Collagen Injections!
by lydia on February 4, 2014

feet are richest in collagen and gelatin and will make the most gelatin-rich broth. – See more at: http://cavegirleats.com/b-r-o-t-h/#sthash.Vgt6CdLN.dpuf
feet are richest in collagen and gelatin and will make the most gelatin-rich broth. – See more at: http://cavegirleats.com/b-r-o-t-h/#sthash.Vgt6CdLN.dpuf
Believe it or not, collagen injections are becoming more and more popular and wide spread, especially among women. More women as they age are finding their skin, hair, nails and more to not be holding up quite like they would hope. Is nature really cruel or is there a way to avoid this aspect of aging?
The truth is, we’ve strayed far from a traditionally healthy diet in this day and age and it’s definitely taking it’s toll on our bodies, figures and youthful appearance. I’m not here to say we shouldn’t age, but I do think nature intended for it to be a bit more graceful. I don’t know about you, but I never plan on needing collagen injections! Wanna know how I plan to manage that?

Collagen Makes Us Strong & Youthful

Collagen is found in your joints, bones, skin, hair and just about everywhere in between. Collagen is type of protein that helps to give our skin the ability to move, stretch and rebound into shape. The epidermis and dermis are full of collagen. Collagen is throughout the body and helps to keep cells together in all your glands, organs from your brain to your bones and your liver and lungs. Your body is about 15% (dry weight) pure collagen, it’s the most prevalent form of protein in your body. Without collagen we would fall to pieces, literally. One of the best ways to have healthy collagen and help collagen heal, as well as joints and skin is to eat some collagen.
How To Never Need Collagen Injections! // divinehealthfromtheinsideout.com 3K+
Eating meat on the bone, a practice not as common today as it once was, and consuming bone broths in soups, stews and sauces is one such way to get collagen into your body. Bone broth is rich in glucosamine, which helps to build joints and is capable of rejuvenating your body, no matter what your age. Consider it a youth serum if you will. When you consume bone broth, rich in glycosaminoglycans, you are getting collagen in the most assimilable way and sending it right to where your body needs it the most.
The glycosaminoglycans from the bones in your broth will naturally adhere to the collagen anywhere in your body. It helps to moisten dry skin, support your ligaments keeping them supple and go a long way to making you to look and feel younger. Also, did you know that cellulite fat is lacking in collagen? If you have a lot of cellulite consider your diet. Are you getting enough animal fats and meats on the bone or bone broth.
Traditional cultures utilized all the parts of a pastured animal, from the nose-to-the-tail. Cultures all around the world used animal bones, feet, heads, hooves and so on in their cooking. Feet are rich in collagen and make the most gelatin-rich broth  (see the image below- kinda looks like jello jigglers ‘eh?). Collagen injections were never heard of long ago, nor were they needed. We needed to adopt the practices of our ancestors and make sure to eat animal foods, bones and make broth (read more about the benefits of bone broth here).
Gelatin-4 3K+
Pig’s Feet Broth….yes, pig’s feet, is very rich in gelatin. Since I purchase a half hog each year, I always have lots of variety of bones and make sure to ask for the feet. Chicken feet and beef feet also make excellent gelatin rich stock as well. Always be sure to use a variety of bones and ask your farmer for the feet for your stock too. I love pork bones, for some reason they always make excellent stock. The trick is not to heat the stock too high but to keep it at a low simmer the entire time. I use my slow cooker on low or warm overnight for about 24 hours. The end result is as you see above, gorgeous gelatin rich stock!
How To Never Need Collagen Injections! // divinehealthfromtheinsideout.com 3K+
5.0 from 1 reviews
How To Never Need Collagen Injections!
 
Ingredients
  • Pig's Feet
  • Water
  • Celery
  • Onions
  • Garlic
  • Apple Cider Vinegar
  • 6 quart slow cooker
Instructions
  1. Place the pig's feet into your slow cooker. Add enough water to cover by an inch or two.
  2. Add about ¼-1/2 cup or so of apple cider vinegar and all the vegetables. Let stand 1 hour. (the vinegar will help to draw the minerals out of the bones.)
  3. Bring to a gentle boil on high, and remove any scum that rises to the top.
  4. Reduce heat to low, cover and simmer for 6 to 24 hours. I always do a full 24 hours, because the longer you cook it the richer the flavor will be. But do not let it get too hot and bubble too much, you want a very gentle bubble action. Some slow cookers get too hot if kept on low for 24 hours, so it's best to switch it to the warm setting if this is the case. Or you can simple simmer it for a shorter duration. Strain off the broth and start another batch with some fresh vegetables. I usually do at least 3 batches of 24 hour broth, strain and add new veggies. Each batch gets a good amount of gelatin in it.
  5. It is key to chill down the stock rather quickly. Place in a sink full of ice in a pot, or move outside if the weather where you are is cold enough to chill it down. Then place in the fridge for up to a week. Freeze for longer storage. Always allow the stock to fully cool before refrigerating.
  How To Never Need Collagen Injections! // divinehealthfromtheinsideout.com 3K+ Want to learn all the ins and outs of making bone broth at home? My good friend Patty of Loving Our Guts has an amazing eBook all about broth making. Broth Elixir of Life includes the whys, the hows and all the practicals you can think of, plus numerous recipes. If you are new to broth making or semi-new and plan to include it as a staple in your diet, this eBook is a must have! (click the banner below)

***   H Ανάρτηση στο διαδίκτυο απο έναν βιοχημικό που μιλά ξεκάθαρα για την απάτη του κολλαγόνου
Σήμερα λέω να μιλήσουμε για την απάτη του κολλαγόνου, που εχει κάνει πολλούς πονηρούς πλούσιους. Βασισμένο πάντα στην άγνοια του κοσμάκη.
Λοιπόν έχουμε και λέμε
 Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής προωθούν το πόσιμο κολλαγόνο για να αυξήσουν το κολλαγόνο στο σώμα. Βέβαια πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει αμφισβητούν την συνεισφορά του κολλαγόνου ως συμπλήρωμα διατροφής. Το κολλαγόνο υπάρχει μόνο στις ζωικές τροφές (το κρέας εχει 6% κολλαγόνο). Επιπλέον το κολλαγόνο είναι μια μεγάλη πρωτεΐνη και δεν απορροφάται αν προηγουμένως δεν διασπαστεί στα δομικά της στοιχεία. Οι πρωτεΐνες που τρώμε διασπώνται στο στομάχι και το λεπτό έντερο ενώ το σώμα απορροφά τα δομικά στοιχεία που τις αποτελούν, δηλαδή τα αμινοξέα. Στη συνέχεια τα αμινοξέα χρησιμοποιούνται για να συνθέσουν τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε, μεταξύ των οποίων και το κολλαγόνο. Άρα δεν έχει σημασία τις πρωτεΐνες τρώμε διότι θα διασπασθούν έτσι και αλλιώς κατά την πέψη. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός (το καλύτερο τρόφιμο από αυτής της πλευράς είναι το ασπράδι του αυγού, το οποίο ποτέ δεν το τρώμε ωμό γιατι δεσμεύει μέσω της αβιδίνης την βιοτίνη και μπορεί να μας δημιουργήσει ελλειψη της).Το σώμα ενός υγιούς ανθρώπου που κάνει σωστή διατροφή δεν θα παράγει περισσότερο κολλαγόνο επειδή ο ίδιος καταναλώνει υγρό κολλαγόνο. Οι παραπανίσιες ποσότητες χρησιμοποιούνται απλά ως θερμίδες ακριβές βέβαια. Πάντως η κατανάλωση υγρού, πόσιμου κολλαγόνου δεν είναι κάτι που μπορεί να έχει παρενέργειες, εκτός του ότι πληρώνει κανείς πανάκριβα την πρωτείνη που τρώει. Αρα θα συμβούλευα σε κάποιον που θέλει να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου του αντί να τρώει το πανάκριβο κολλαγόνο να τρώει ασπράδια αυγού σε ομελετα. Κοστιζουν περίπου 14 φορες λιγοτερο.Την καλημέρα μου   Ανάρτηση απο   Dimitris Kouretas
~**Ετσι για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και οχι σχεδον με το ονομα τους....!!!!!! Σχεδον σωστα τα λεει αλλά , ξεχναει ομως μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια , η οποια κάνει ουσιατικά και τη διαφορα , προκειται για υδρολυμενο κολαγονο και ειδικα το τυπου ΙΙ , που ειναι ακομα πιο ειδικό για την Υγεία των Αρθρώσεων και των Οστών , τι ειναι αυτο ? διαβαστε και θα καταλαβετε :
Yδρολυμένο Kολλαγόνο
Το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι μία εύπεπτη πρωτεΐνη και όπως έχουν αποδείξει οι σχετικές έρευνες, η πόσιμη μορφή της έχει πολλαπλά ευεργετικά οφέλη ορατά στους συνδέσμους και το δέρμα, στον έλεγχο του βάρους και τις αθλητικές επιδόσεις.
Η δράση του υδρολυμένου κολλαγόνου στους συνδέσμους και τις αρθρώσεις έχει μελετηθεί περισσότερο απ’ όλες. Πολλές κλινικές μελέτες αναφέρουν ότι η λήψη 10 γρ υδρολυμένου κολλαγόνου κάθε μέρα από το στόμα, μειώνει τους πόνους στους συνδέσμους ιδιαίτερα στους ασθενείς που παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα.
Αυτή η ευεργετική δράση οφείλεται στο γεγονός ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο συσσωρεύεται στους χόνδρους και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τα χονδροκύτταρα, τα κύτταρα των αρθρώσεων.
Υγεία των Αρθρώσεων και των Οστών
Όσον αφορά στην υγεία των οστών, πληθώρα μελετών έχει δείξει ότι η καθημερινή λήψη 10γρ. υδρολυμένου κολλαγόνου για 4-24 εβδομάδες, αυξάνει την οστική πυκνότητα. Φαίνεται ότι τα πεπτίδια του υδρολυμένου κολλαγόνου διεγείρουν τη δραστηριότητα των οστεβλαστών (απαραίτητη ουσία για το χτίσιμο των οστών) χωρίς όμως παραλληλα να διεγείρουν τη δραστηριότητα των οστεοκλαστών (ουσία που αποδομεί τα οστά).
Υγεία του Δέρματος
Όσον αφορά στη δράση του υδρολυμένου κολλαγόνου στο δέρμα, φαίνεται ότι η λήψη του αυξάνει την πυκνότητα των ινών και των ινοβλαστών (οι ινοβλάστες είναι τα κύρια κύτταρα του δέρματος και είναι αυτά που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου).
Η εξήγηση αυτής της δράσης είναι ότι τα πεπτίδια του πόσιμου κολλαγόνου έχουν ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη των ινοβλαστών.
Μία ακόμα κλινική μελέτη ασχολήθηκε με τη συνδυαστική λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου με βιταμίνη C και γλουκοσαμίνη, κυρίως από γυναίκες που έχουν ξηρό και άγριο δέρμα. Η έρευνα αυτή έδειξε ότι η λήψη 5γρ. την ημέρα για 6 εβδομάδες βελτίωσε την ενυδάτωση, την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.  Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης Φαρμακοποιός / Βόλος  .-

~*
*** Κουνούπια ΤΕΛΟΣ! Ενημερωθείτε...;;;;/????

~ Μαζί με την πρώτη αύξηση της θερμοκρασλιας, εμφανίστηκαν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες... τα κουνούπια! Οι αδιάκριτοι αυτοί οργανισμοί, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί έως εκνευριστικοί.
Τα κουνούπια όχι μόνο τρέφονται με το αίμα μας, αλλά πολλές φορές μεταδίδουν πολύ επικίνδυνα νοσήματα, όπως είναι η ελονοσία και ο ιός Ζίκα. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών πολλαπλασιάζεται.
Κατά καιρούς λοιπόν κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα φάρμακα ή γκατζετάκια, τα οποία υποτίθεται πως κρατούν μακριά τα κουνούπια από εμάς. Η πραγματικότητα όμως είναι πως σπάνια κάνουν δουλειά με αποτέλεσμα οι καταναλωτές συχνά-πυκνά απογοητεύονται από τα δεκάδες προϊόντα που τελικά δεν έχουν αποτέλεσμα...
Υπάρχει όμως λύση. Χάρη στο νέο και επαναστατικό "Έξυπνο Βραχιολάκι"  του tilemarketas.gr, μπορείτε να απαλλαγείτε μία και καλή από τα ενοχλητικά κουνούπια, δίχως να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με χημικά σκευάσματα και την τσέπη σας με ανούσια έξοδα.

Για να αποκτήσετε το "Έξυπνο Βραχιολάκι" πατήστε εδώ.   Από 
28,91 €     στα     
9,90 €
 1 EΞΥΠΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ!! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ!!! ΑΠΑΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ! ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ!!!   Ρυθμιζόμενο μέγεθος , ελαφρύ , αποτελεσματικό !! Τέλος τα φιδάκια, τέλος τα σπρέυ ! Φοράτε το βραχιολάκι παντού! Στην δουλεία , στο γύμναστηριο , στην βόλτα , ακόμα και όταν κοιμόσαστε!!Φοριέται στο χέρι αλλα και στο πόδι, είναι κομψό, σαν κόσμημα !!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! ΤΑ 2 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ 19,90 ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ    ΕΔΩ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ 3 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ 24,90 ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ    ΕΔΩ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ Η ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 6988200456
 Η ΑΠΛΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ E-MAIL (Ονοματεπώνυμο,διεύθυνση, τηλέφωνο)   sales@tilemarketas.gr
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.. - ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ
                            - ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ
                            - ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΚΑ
                           - ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ
                           - ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

*** Ειδική Προσφορά ! TELOPONE CURCUMIN-ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ // ???

~  Ένα πραγματικά θαυματουργό σκεύασμα έρχεται στην αγορά για να εξαφανίσει τους πόνους στις αρθρώσεις που σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή καταφέρνει δώσει στον οργανισμό όλα όσα του λείπουν με απίστευτα αποτελέσματα!
Το TELOPONE CURCUMIN είναι μια μαγική ΕΛΛΗΝΙΚΗ φόρμουλα που δημιούργησε η GENOMED σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και περιέχει τρία μοναδικά συστατικά που αποτελούν πλέον το ελιξίριο υγείας για τις αρθρώσεις και τις φλεγμονές στα κόκαλα. Περιέχει κουρκουμά, πράσινο τσάι και εκχύλισμα φύλλων ελιάς.
Παρακάτω θα ενημερωθείτε σε τι ωφελούν και οι τρεις αυτές μαγικές ουσίες που ο συνδυασμός τους διαπιστώθηκε επιστημονικά πως μπορεί να δώσει τέλος σε κάθε πόνο και πάθηση των αρθρώσεων και όχι μόνο...
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ:
Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση
Ο κουρκουμάς περιέχει σύνθετες ουσίες που ονομάζονται κουρκουμινοειδή, το ισχυρότερο από τα οποία είναι η κουρκουμίνη. Εκτός από αντιφλεγμονώδης, η κουρκουμίνη είναι επίσης αντιοξειδωτική. Επειδή η ποσότητα κουρκουμίνης που παρέχεται από το μπαχαρικό όπως το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική είναι αρκετά μικρή, το ενεργό συστατικό χορηγείται συχνά σε μορφή εκχυλίσματος ή συμπληρώματος.
Η κουρκουμίνη είναι επίσης λιποδιαλυτή, άρα καλό είναι να συνδυάζεται με ένα γεύμα που περιέχει λιπαρά.
Οι νευρώνες του εγκεφάλου συνεχώς αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες γέφυρες επικοινωνίας. Οι διαδικασίες αυτές καθοδηγούνται κυρίως από το λεγόμενο Εγκεφαλικό Νευροτροφικό Παράγοντα (BDNF), ένα είδος αυξητικής ορμόνης.
Μεταξύ άλλων, η κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ έχουν συνδεθεί με τα μειωμένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης. Έχει διαπιστωθεί ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα της BDNF στον εγκέφαλο.
Έτσι, μπορεί να συμβάλει στην προστασία του εγκεφάλου, ιδιαίτερα λόγω της αναπόφευκτης διαδικασίας της γήρανσης.
Προστασία των αρθρώσεων
Δεδομένου ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για ασθενείς που πάσχουν από διάφορες μορφές αρθρίτιδας.
Εμποδίζει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες και βοηθά στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Biological Chemistry, η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) βοηθά στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών.
 Βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ζημία που επιφέρει η υπεριώδης ακτινοβολία, σύμφωνα με νέα έρευνα στο περιοδικό Pharmaceutical Development and Technology.
Η κουρκουμίνη βοηθά στο μέγιστο κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι τόσο αποτελεσματική όσο είτε η κορτιζόνη είτε το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο phenylbutazone σε μοντέλο οξείας φλεγμονής. Ενώ όμως η phenybutazone και η κορτιζόνη έχουν ισχυρή τοξικότητα, η κουρκουμίνη δεν προκαλεί παρενέργειες. Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που εμποδίζει τη δράση των φλεγμονωδών ενζύμων κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2) και λιποοξυγενάσης (LOX). Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση με τον νουκλεϊκό παράγοντα-κάππα-βήτα (ΝF-KB), ώστε να σταματήσει την αυτοάνοση δραστηριότητα και να μειώσει την καταστροφή των ιστών.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ:
 Το πράσινο τσάι διασπά το λίπος και η επιγαλλοκατεχίνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας.
 «Καίει» το λίπος της κοιλιάς. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts δείχνει ότι η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι, όπως και οι άλλες κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλίας και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.
 Διατηρεί σταθερή την ενέργεια, εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η επιγαλλοκατεχίνη βελτιώνει την χρήση της ινσουλίνης στο σώμα για την αποτροπή αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, ευερεθιστότητα και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα.
 Tο τσάι μπορεί να συμβάλλει κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Σε μια μελέτη τον Απρίλιο του 2010, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research, βρέθηκε ότι η επιγαλλοκατεχίνη καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.
Μπορεί να σταματήσει τον ορθοκολικό καρκίνο. Σε πολλές μελέτες εκ των οποίων μία τον Σεπτέμβριο του 2012, αναφέρεται πως η επιγαλλοκατεχίνη εμποδίζει και αναστέλλει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
 Σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται πως το πράσινο τσάι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Μια μελέτη του 2010 στο Cancer Science, έδειξε ότι η επιγαλλοκατεχίνη βοηθά το σώμα να καταστρέφει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.
 Μπορεί να εμποδίζει την πρόκληση βλαβών στο δέρμα και τις ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη φαίνεται να είναι 200 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε, στο να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με τα υγιή κύτταρα του σώματος, προκαλώντας ζημία και επομένως, μειώνοντας τον αριθμό τους, μειώνουμε και τις ρυτίδες, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης.
 Περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σκοτώνει τις ελεύθερες ρίζες και για τον λόγο ότι είναι τόσο ισχυρό, μπορεί να επιδράσει θετικά πολύ περισσότερο από ό, τι τα κύτταρα του δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται όλο και περισσότερο με πολλές σοβαρές χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ:
Το εκχύλισμα αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία των οστών, όπως αποδεικνύει για πρώτη φορά μια πρόσφατη μελέτη της Μονάδας Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών του Ιδρύματος Jimenez Diaz στη Μαδρίτη.
Η αντιφλεγμονώδης επίδραση  στον οργανισμό αποδίδεται στις περιεχόμενες πολυφαινόλες. Επιστήμονες έχουν προτείνει πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν την αντιφλεγμονώδη δράση των πολυφαινολών. Στους μηχανισμούς αυτούς περιλαμβάνονται
• μειωμένη παραγωγή μορίων μεταφορέων, τα οποία σε περίσσεια μπορούν να προωθούν διάφορες φλεγμονές .
• Παρεμπόδιση της δράσης προ- φλεγμονοδών ενζύμων.
• Μειωμένη σύνθεση ενζύμων που προωθούν την δράση της συνθάσης του νιτρικού οξειδίου
Σε άτομα με καρδιακή νόσο , έχει φανεί ότι το εκχύλισμα χάρη στις πολυφαινόλες του συμβάλλει στην μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP). [ η CRP είναι δείκτης που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της πιθανότητας εκδήλωσης φλεγμονής]. Έχει επίσης αναφερθεί, ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μειώνει την δραστικότητα του κύκλου του αραχιδονικού οξέος. Ο κύκλος του αραχιδονικού θεωρείται ότι υποκινεί φλεγμονώδεις διαδικασίες στον οργανισμό. Αυτά τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του εκχυλίσματος δεν απαιτούν την πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων. Φαίνεται ότι η πρόσληψη 1-2 κουταλιών εξαιρετικού εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς συνδέονται με σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η φόρμουλα δεν αντικαθιστά φαρμακευτική αγωγή ενώ οι ειδικοί προτείνουν πως για μακροχρόνια προβλήματα συνίσταται μακρά χρήση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε:
Τηλεφωνήστε στο 210-3648078 ή mail στο telopone2016@gmail.com  και κάντε άμεσα την παραγγελία σας με αντικαταβολή! 
Το ένα μπουκαλάκι: 20 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα δύο μπουκαλάκια: 36 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα τρία μπουκαλάκια: 48 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής

*** ΤΕΝΤΟΝΙΤΙΔΑ  ΤΟΥ  ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ :
Untitled 1Τι είναι;
 Η τενοντίτιδα του αχίλλειου είναι μια συχνή πάθηση, που εκδηλώνεται με πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού, κοντά στην πτέρνα. Ο αχίλλειος είναι ο μεγαλύτερος τένοντας του σώματος, συνδέει τους μύες της γάμπας με την πτέρνα και είναι υπεύθυνος για τη βάδιση, το τρέξιμο και τα άλματα. Με τον όρο τενοντίτιδα εννοούμε την φλεγμονή σε κάποιον τένοντα. Η φλεγμονή είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού σε τραυματισμό ή σε άλλη πάθηση και εκδηλώνεται με πόνο, οίδημα και ερυθρότητα. Διακρίνουμε δυο κύριους τύπους: στο σώμα του τένοντα που προσβάλλει κυρίως νεαρά άτομα και κοντά στην κατάφυσή του , που προσβάλλει κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 
Πώς εκδηλώνεται;
Οι συχνότερες εκδηλώσεις είναι:
*  Πόνος και πρωινή δυσκαμψία του τένοντα.
 * Πόνος που μεγαλώνει με την δραστηριότητα.
 * Έντονος πόνος την επόμενη μέρα της άσκησης.
 * Πάχυνση του τένοντα.
 * Οστική άκανθα.
 * Μόνιμο οίδημα που μεγαλώνει με την        δραστηριότητα
~Πού οφείλεται;
Τις περισσότερες φορές δεν σχετίζεται με κάποιο τραυματισμό. Προκαλείται από επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα που ασκεί πίεση στον τένοντα ξεπερνώντας τα όρια του οργανισμού. Πολλές φορές μπορεί να σχετίζεται και με άλλες καταστάσεις, όπως:
         * Ξαφνική αύξηση του όγκου και της έντασης    της άσκησης
* Σφιχτοί μύες της γαστροκνημίας σε      συνδυασμό με έντονη άσκηση 
* Οστική άκανθα
   1 2
 Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
Προσβάλει συχνά γυναίκες αθλήτριες αγώνων δρόμου και σχετίζεται με την προπόνηση σε ανώμαλο έδαφος ή σε κεκλιμένο επίπεδο.
 Πώς γίνεται η διάγνωση; 
3Κυρίως με την κλινική εξέταση και με το ιστορικό του ασθενούς. Στις ακτινογραφίες πιθανώς να διακρίνεται μια αντιδραστική πάχυνση στην περιοχή του τένοντα. Το υπερηχογράφημα ή η μαγνητική τομογραφία επιβεβαιώνουν τη διάγνωση.      
  
4Χειρουργική θεραπεία
 
Η χειρουργική θεραπεία έχει ένδειξη μόνο όταν η συντηρητική θεραπεία που εφαρμόστηκε για τουλάχιστον 6 μήνες έχει αποτύχει. Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από τη θέση της τενοντίτιδας (στο σώμα ή στην κατάφυση του τένοντα) καθώς και από τη φθορά που έχει υποστεί ο τένοντας.
  * Εκτομή ή επιμήκυνση του γαστροκνήμιου μυός
* Χειρουργικός καθαρισμός και αποκατάσταση του τένοντα (σε βλάβες <50 nbsp="" span="">
* Χειρουργικός καθαρισμός και τενοντομεταφορά.
Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν καλά αποτελέσματα μετά το χειρουργείο ενώ ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι το μέγεθος της ζημιάς του τένοντα. Κάποιοι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν ως και 12 μήνες φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση μέχρι την πλήρη θεραπεία τους.
 ~ Πώς αντιμετωπίζεται;
Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία είναι συντηρητική και θα προσφέρει ανακούφιση, αν και μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να περάσουν πλήρως τα συμπτώματα. Ακόμα και σε άμεση έναρξη της αγωγής, μπορεί να χρειαστούν έως και 3 μήνες για θεραπεία, ενώ στις περιπτώσεις που έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη της αγωγής, η διάρκεια των συμπτωμάτων και της θεραπείας μπορείνα φτάσει και πάνω από 6 μήνες.
*      Ανάπαυση: το πρώτο βήμα της θεραπείας είναι η διακοπή των δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Το ποδήλατο, η ελλειπτική άσκηση και η κολύμβηση είναι δραστηριότητες με χαμηλή επιβάρυνση του αχίλλειου και βοηθούν στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης.
*         Πάγος: η συχνή εφαρμογή του στο σημείο του πόνο μέσα στην ημέρα βοηθά στην υποχώρηση των συμπτωμάτων. Η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά το 20 λεπτά.
*         Αντιφλεγμονώδη: βοηθούν στη υποχώρηση του οιδήματος και του πόνου. Συνήθως δεν χορηγούνται για πάνω από ένα μήνα, ενώ δεν θα πρέπει να χορηγούνται επί αντενδείξεων.
*        Ασκήσεις: οι διατάσεις των μυών της γάμπας και τα βυθίσματα της πτέρνας είναι οι κυριότερες θεραπευτικές ασκήσεις.
*     Φυσικοθεραπεία: μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπευτικές επιλογές για καλύτερο αποτέλεσμα.
*         Ορθωτικά βοηθήματα: πέλματα ανύψωσης πτέρνας και ειδικοί πάτοι .
*          Κρουστικοί υπέρηχοι, PRP: είναι οι πιο
             σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές

***  ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ  :
osfyalgia
Τι είναι;
Είναι ο πόνος στην οσφύ (μέση) που μπορεί να αντανακλά προς τους γλουτούς. Συχνά συνοδεύεται από επέκταση του πόνου στο ένα ή και τα δυο κάτω άκρα (ισχιαλγία).
 Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
Αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσουν οσφυαλγία έχουν οι ηλικιωμένοι, οι καπνιστές, άτομα με μεγάλο σωματικό βάρος, άτομα με πολύωρη έκθεση σε κραδασμούς και δονήσεις (χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί), άτομα που σηκώνουν βαρέα αντικείμενα, άτομα που έχουν δραστηριότητες με επαναλαμβανόμενο συνδυασμό κάμψης-στροφής της οσφύος και οι γυναίκες στην κύηση. Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες θα παρουσιάσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας.
~ Πού οφείλεται;
01Η συχνότερη αιτία είναι  πάθηση  του δίσκου (δισκογενής οσφυαλγία). Άλλα αίτια είναι το σύνδρομο οπισθίων αρθρώσεων, η τμηματική αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, η σπονδυλόλυση-σπονδυλολίσθηση, οι κακώσεις και ο μυϊκός σπασμός, σοβαρές παθολογικές καταστάσεις (λοίμωξη,  νεοπλασία) και οι παθήσεις των ιερολαγονίων αρθρώσεων.
 Πως γίνεται η διάγνωση;
02Στην οξεία φάση και αν δεν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου (προχωρημένη ηλικία, τραύμα, νυχτερινός πόνος, πυρετός κλπ) δεν απαιτείται καμία εξέταση και η διάγνωση είναι κλινική. Η απλή ακτινογραφία μας δίνει πληροφορίες για τις ανατομικές σχέσεις και για την κατάσταση των  οστικών δομών. Όταν χρειάζεται πιο λεπτομερής έλεγχος, η αξονική ή η μαγνητική τομογραφία είναι οι πλέων ενδεδειγμένες εξετάσεις.
 ~ Πως αντιμετωπίζεται;
Αρκετά συχνά τα συμπτώματα υποχωρούν με ένα απλό παυσίπονο και με τροποποίηση των δραστηριοτήτων, χωρίς την παρέμβαση ειδικού. Στις πιο επίμονες μορφές μπορεί να χρειαστεί πιο επιθετική φαρμακευτική αγωγή ή/και φυσικοθεραπεία. Ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην συντηρητική αγωγή, παρουσιάζει συχνές υποτροπές ή συνοδεύεται από έντονα νευρολογικά συμπτώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις συζητείται το ενδεχόμενο της χειρουργικής αποκατάστασης.
 
*** ΕΞΩ ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ  :
Untitled 1
~ Τι είναι;
Η άσηπτη φλεγμονή (τενοντίτιδα) στην έκφυση του κοινού τένοντα των εκτεινόντων μυών, στον έξω επικόνδυλο του αγκώνα. 
 Πώς εκδηλώνεται; 
02Ο πόνος εμφανίζεται βαθμιαία συχνά μετά από μια περίοδο έντονης δραστηριότητας δραγμού και έκτασης του καρπού. Επιδεινώνεται με συγκεκριμένες κινήσεις και μπορεί να αντανακλά προς τον καρπό ή τον ώμο.  
 
 Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
04Προσβάλει κυρίως νεαρά και δραστήρια άτομα, τα οποία εκτελούν κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οι αθλητές του τένις και οι κωμώτριες εκδηλώνουν με μεγαλύτερη συχνότητα την πάθηση.
 ~  
Πού οφείλεται; 
Συνήθως οφείλεται σε χρόνια τενοντοπάθεια των εκτινόντων μυών, λόγω παρατεταμένης και επαναλαμβανόμενης καταπόνησης.
 
01
 
Πώς γίνεται η διάγνωση; 
Τα κλινικά ευρήματα είναι τυπικά, καθώς η ψηλάφιση ή η άσκηση ελαφράς πίεσης στο σημείο της έκφυσης του τένοντα προκαλεί πόνο. Τα συμπτώματα αναπαράγονται και κατά την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων υπό φόρτιση. Οι ακτινογραφίες δεν προσφέρουν πληροφορίες.
 
03
 
Πώς αντιμετωπίζεται;
Η αποφυγή των δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν τα συμπτώματα και η χορήγηση αντιφλεγμονωδών είναι τα πρώτα βήματα της θεραπείας. Μερικές φορές η ακινητοποίηση με νάρθηκα κρίνεται απαραίτητη. Η φυσικοθεραπεία έχει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία. Στις πιο επίμονες μορφές, η τοπική έγχυση αποτελεί το επόμενο βήμα της θεραπείας. Η χειρουργική θεραπεία έχει ένδειξη στις πολύ επίμονες και υποτροπιάζουσες μορφές.

~
*** Πολύ κοντά στην εύρεση ενός καθολικού ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ!

~ Με τη βοήθεια νανοσωματιδίων μια διεθνής επιστημονική ομάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στη ανακάλυψη ενός καθολικού εμβολίου κατά του καρκίνου.
Το εμβόλιο θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα το ωθεί να επιτίθεται στον καρκίνο σαν να είναι ένας απλός παθογόνος οργανισμός.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

*** ΣΚΟΛΙΩΣΗ  :
Untitled 1
Τι είναι;
Ο όρος ανήκει στον Ιπποκράτη, ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε και από τον Γαληνό, για να περιγράψει μη φυσιολογική πλάγια καμπύλη της σπονδυλικής στήλης. Σήμερα είναι γνωστό ότι πρόκειται για παραμόρφωση και στους 3 άξονες (πλάγια καμπύλη, στροφή και θωρακική κύφωση ή απώλεια οσφυϊκής λόρδωσης)
Σύμφωνα με το Scoliosis Research Society μιλάμε για σκολίωση όταν έχουμε παραμόρφωση πάνω από 10ο ή σε μικρότερες παραμορφώσεις όταν αυτές έχουν δυναμικό επιδείνωσης.
Ανάλογα με την ηλικία εμφάνισης διακρίνεται σε βρεφική, παιδική, εφηβική ή των ενηλίκων. Το 20% οφείλονται σε δευτεροπαθή παθολογικά αίτια, ενώ το 80% είναι ιδιοπαθείς περιπτώσεις.
Πώς εκδηλώνεται;
         Συνήθως η σκολίωση δεν πονάει. Επώδυνα συμπτώματα εμφανίζονται πιο συχνά σε παραμορφώσεις μεγάλου βαθμού και σπανιότερα στις μικρότερες σκολιώσεις.
 Πώς αντιμετωπίζεται;
Η απόφαση για τη μέθοδο αντιμετώπισης εξαρτάται κυρίως  από τον βαθμό ή αλλιώς τις μοίρες της σκολίωσης, από την επιδείνωση που εμφανίζει και από την ηλικία του ασθενούς και το δυναμικό της σωματικής του ανάπτυξης. Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική.
Ο στόχος της συντηρητικής θεραπείας είναι διπλός: το μορφολογικό (αισθητικό) και το λειτουργικό αποτέλεσμα.
Τα κύρια αντικείμενα της συντηρητικής θεραπείας είναι:
• Η αποτροπή της επιπλέον επιδείνωσης της σκολίωσης κατά την εφηβεία, ή δυνατόν και η διόρθωση.
Η αποφυγή ή διόρθωση αναπνευστικής δυσχέρειας.
• Η αποφυγή ή διόρθωση επώδυνων συνδρόμων
•    Η βελτίωση της αισθητικής
*  Η απλή και τακτική παρακολούθηση είναι το πρώτο βήμα. Η συχνότητα μπορεί να είναι ανά 2-3, έως 36-60 μήνες και θα καθοριστεί από τον ορθοπαιδικό ανάλογα με την αναγκαιότητα της κάθε περίπτωσης.
* Εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία είναι το αμέσως επόμενο βήμα και θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση του ορθοπαιδικού με τον φυσικοθεραπευτή.
* Η χρήση κηδεμόνα είναι η πιο δραστική από τις συντηρητικές μεθόδους. Προτείνεται συνήθως για παραμορφώσεις >20-25ο στον αναπτυσσόμενο σκελετό η σε σκελετούς που έχουν παρουσιάσει επιδείνωση της παραμόρφωσης. Ο τύπος του κηδεμόνα που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και η διάρκεια εφαρμογής του είναι εξαιρετικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η συμμόρφωση του ασθενούς με την προτεινόμενη θεραπεία. Ιδανικά, θα πρέπει η ακτινογραφία που γίνεται με τον κηδεμόνα να δείχνει βελτίωση τουλάχιστον 50% της παραμόρφωσης. Πολύ συχνά η χρήση κηδεμόνα μπορεί να συνδυαστεί με εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία.
* Αθλητική δραστηριότητα συνιστάται να συνεχίζεται και ενθαρρύνεται, ακόμα και με τη χρήση του κηδεμόνα. Περιορισμοί υπάρχουν κυρίως σε αθλήματα που έχουν έντονη σωματική επαφή, ή σε έντονες δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλη κίνηση της σπονδυλικής στήλης. 
~ Πού οφείλεται;
1Τα αίτια δεν είναι απολύτως γνωστά. Υπάρχουν θεωρίες που μιλούν για τη σημασία της κληρονομικότητας ενώ υπάρχουν και αρκετές αναφορές σε άλλες πιθανές αιτίες, όπως διάφορες συστηματικές παθήσεις και διαταραχές. 
 
Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
2Χρονικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπάρχουν ωστόσο χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες μια σκολιωτική παραμόρφωση μπορεί να παρουσιάσει αυξημένο ρυθμό επιδείνωσης. Αυτές είναι οι περίοδοι όπου υπάρχει μεγάλη ταχύτητα στην ανάπτυξη του σκελετού και είναι 3. Η πρώτη είναι μεταξύ 6 και 24 μηνών, η δεύτερη είναι μεταξύ 5 και 8 ετών, ενώ η τρίτη εμφανίζεται νωρίτερα στα κορίτσια (μεταξύ 8 και 12 ετών) και λίγο αργότερα στα αγόρια (μεταξύ 10 και 14 ετών περίπου).
Πρέπει όμως να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι αυτές οι περίοδοι εξατομικεύονται σε κάθε παιδί.
  
Πώς γίνεται η διάγνωση; 
* Ο έλεγχος για σκολίωση θα πρέπει να γίνεται από τα πρώτα παιδικά χρόνια και να επαναλαμβάνεται κατά της περιόδους γρήγορης ανάπτυξης του σκελετού. Η πιο απλή μέθοδος είναι με τη δοκιμασία επίκυψης του Adams και τη χρήση ενός ειδικού μετρητή (σκολιόμετρο). Αν ο ορθοπαιδικός παρατηρήσει απόκλιση από τα φυσιολογικά θα χρειαστεί να προχωρήσει και σε ακτινολογικό έλεγχο.
* Η συχνότητα της παρακολούθησης καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης, θα καθοριστούν από το βαθμό της παραμόρφωσης, την ηλικία και το δυναμικό ανάπτυξης, παράγοντες που καθορίζουν εξάλλου και την πιθανότητα επιδείνωσης της σκολίωσης.
   3 4 5* Η χειρουργική αντιμετώπιση συνιστάται σε μεγάλες παραμορφώσεις >45-50ο, όπου προκαλούν έντονη δυσμορφία αλλά και λειτουργικά (κυρίως αναπνευστικά) προβλήματα
 *** ΚΗΛΗ  ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΟΣΚΟΥ   :
 kili mesospondyliou diskou
 ~ Τι είναι;
01Είναι η σημαντικού μεγέθους προβολή (συνήθως προς τα πίσω) του μεσοσπονδύλιου δίσκου, που περιλαμβάνει τμήμα τουπεριβλήματος (ινώδους δακτυλίου) αλλά και του περιεχομένου (πηκτοειδούς πυρήνα) του δίσκου.


 Πως εκδηλώνεται;
02Δεν προκαλούν όλες οι κήλες συμπτώματα. Η κύρια εκδήλωση εξαρτάται από τα στοιχεία που πιέζει η κήλη. Οι κεντρικές κήλες που ασκούν πίεση στον μηνιγγικό σάκο εκδηλώνονται με κεντρικό πόνο (αυχεναλγία, ραχιαλγία ή οσφυαλγία). Οι πλάγιες κήλες που πιέζουν νευρική ρίζα θα εκδηλωθούν κυρίως με περιφερικό πόνο (ριζοπάθεια) ή με συνδυασμό κεντρικού και περιφερικού πόνου (οσφυο-ισχιαλγία). Η ένταση μπορεί να διαφέρει σε κάθε άτομο.

 Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
Αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν κήλη έχουν οι καπνιστές, άτομα με μεγάλο σωματικό βάρος, άτομα με πολύωρη έκθεση σε κραδασμούς και δονήσεις (χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί), άτομα που σηκώνουν βαρέα αντικείμενα, άτομα που έχουν δραστηριότητες με επαναλαμβανόμενο συνδυασμό κάμψης-στροφής της οσφύος.
~ Που οφείλεται;
03Τα κυριότερα αίτια είναι μηχανικά (στροφική κάκωση, συμπίεση, επαναλαμβανόμενη συμπιεστική φόρτιση σε κάμψη, έκθεση σε κραδασμούς). Άλλα αίτια είναι το κάπνισμα, η γήρανση του δίσκου και η κληρονομική προδιάθεση. 

 Πώς γίνεται η διάγνωση; 
Η εξέταση εκλογής είναι η μαγνητική τομογραφία. Όταν ωστόσο για κάποιους λόγους δεν μπορεί να γίνει μαγνητική τομογραφία, η αξονική τομογραφία και το μυελογράφημα είναι εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν.
04
 Πώς αντιμετωπίζεται;
Η φυσική πορεία στο 70% περίπου των κηλών μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι η υποστροφή. Είναι όμως μια χρονοβόρα διαδικασία. Η θεραπεία με αναλγητικά στην οξεία φάση, αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτικά και τροποποίηση κάποιων συνηθειών που επιβαρύνουν είναι συνήθως επαρκή για ανακούφιση από τον πόνο. Η κορτιζόνη από το στόμα ή τοπική έγχυση στις νευρικές ρίζες βοηθά σημαντικά στις περιπτώσεις ερεθισμού νευρικού ιστού. Νεότερες θεραπείες όπως το Discogel έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν τηρούνται οι ενδείξεις. Στις πιο επίμονες περιπτώσεις, η χειρουργική αποκατάσταση προσφέρει άμεση ανακούφιση και εξαιρετικά μακροχρόνια αποτελέσματα.

 *** ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ  :
C SPINE
~ Τι είναι;
Αυχεναλγία είναι ο πόνος στην περιοχή του αυχένα, που δεν επεκτείνεται στα άνω άκρα, αλλά μπορεί να αντανακλά στις ωμοπλάτες καιτη βάση του κρανίου. Ονομάζεται και αξονικός πόνος.
 Σε ποιους και πότε εμφανίζεται; 
Είναι συχνότερη στις γυναίκες από τους άνδρες. Υπολογίζεται ότι περίπου το 50% τωνανθρώπων θα εκδηλώσουν ένα επεισόδιο αυχεναλγίας κάποια στιγμή στη ζωή τους.
02 
Πως αντιμετωπίζεται; 
Η αντιμετώπιση του αξονικού πόνου είναι κυρίως συντηρητική. Σε αυτή βοηθούν τα παυσίπονα, η ακινητοποίηση με μαλακό κολάρο και η φυσικοθεραπεία, θα βοηθήσουν στην υποχώρηση των συμπτωμάτων. Η σύγχρονη προσέγγιση ενθαρρύνει την πρώιμη κινητοποίηση και την σύντομη χρήση αυχενικού κολάρου, καθώς έτσι επιτυγχάνονται καλύτερα μακροχρόνια αποτελέσματα. 

Πού οφείλεται; 
01Τα κυριότερα αίτια της αυχεναλγίας είναι η παθολογία του δίσκου (δισκογενής πόνος), το σύνδρομο των οπισθίων αρθρώσεων, οι καταστάσεις που προκαλούν αστάθεια της σπονδυλικής στήλης (σπονδυλολίσθηση, ρευματοειδής αρθρίτιδα), ο μυϊκός σπασμός.
 

 
Πως γίνεται η διάγνωση; 
03Είναι κυρίως κλινική και τα συμπτώματα είναι τυπικά. Τις περισσότερες φορές και κυρίως στις οξείες φάσεις, δεν απαιτείται κάποιος απεικονιστικός έλεγχος. Ωστόσο η ακτινογραφία συνήθως δείχνει απώλεια της φυσιολογικής αυχενικής λόρδωσης (ευθειασμό), ενώ στις χρόνιες μορφές βλέπουμε συχνά εκφυλιστικές αλλοιώσεις, ή εικόνα τμηματικής αστάθειας (σπονδυλολίσθηση).
 




*** ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ  :
syndromo thorakikis eksodou
Τι είναι;
Είναι η πίεση νεύρων και αγγείων στη συμβολή του αυχένα με το θώρακα, μεταξύ κλείδας και 1ης πλευράς που μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά και αγγειακά συμπτώματα.
01
 Πως εκδηλώνεται; 
Συνήθως με πόνο και αιμωδίες στην εσωτερική (ωλένια) πλευρά του αντιβραχίου και του χεριού. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται τη νύχτα ή με την εργασία και τη μεταφορά σακιδίων στον ώμο. Σπάνια εκδηλώνονται αγγειακά συμπτώματα όπως κυάνωση και ψυχρότητα των δακτύλων. 
02
Σε ποιους και πότε εμφανίζεται;
Είναι συχνότερο στις γυναίκες και συνήθως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται μετά την ηλικία των 30 ετών.
03~
 
Πού οφείλεται; 
Το συχνότερο αίτιο είναι η ύπαρξη αυχενικής πλευράς (πλευρά στον κατώτερο αυχενικό σπόνδυλο, που φυσιολογικά δεν υπάρχει) και η οποία αποτελεί εμπόδιο στη φυσική πύλη εξόδου των αγγείων και νεύρων από τον αυχένα προς το άνω άκρο. Ένας μη φυσιολογικός σκαληνός μυς είναι το δεύτερο συχνότερο αίτιο.
 
Πώς γίνεται η διάγνωση; 
Η διάγνωση πολλές φορές είναι δύσκολη, καθώς μπορεί να μιμηθεί την εικόνα της ωλένιας νευρίτιδας. Υπάρχουν ειδικές κλινικές δοκιμασίες οι οποίες προσπαθούν να ανιχνεύσουν μεταβολή η διακοπή του σφυγμού με ταυτόχρονη αναπαραγωγή των αισθητικών διαταραχών. 
04
 Πώς αντιμετωπίζεται;
Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπισθούν με επιτυχία με συντηρητική αγωγή. Η χορήγηση αναλγητικών, οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών και η εκπαίδευση της στάσης του σώματος βοηθούν σημαντικά. Η χειρουργική θεραπεία ενδείκνυται όταν ο πόνος είναι σοβαρός ή η μυϊκή ατροφία είναι έντονη, η όταν υπάρχουν αγγειακές διαταραχές.








***ΣΠΟΝΔΥΛΟΛΙΣΘΗΣΗ  :
spondylolisthisi
~ Τι είναι;
Είναι η μετατόπιση ενός σπονδύλου σε σχέση με τον υποκείμενο του σπόνδυλο. Η πιο συχνή είναι η πρόσθια σπονδυλολίσθηση ή προσθιολίσθηση. Η οπίσθια μετατόπιση λέγεται οπισθολίσθηση και η πλάγια πλαγιολίσθηση.
01
 
Πως εκδηλώνεται; 
Οι ασθενείς με σπονδυλολίσθηση μπορεί να αναφέρουν οσφυαλγία ή και ισχιαλγία, καθώς συχνά παρουσιάζουν πίεση στην εξερχόμενη ρίζα.
 
Σε ποιους και πότε εμφανίζεται; 
Το κύριο αίτιο της ισθμικής σπονδυλολίσθησης είναι η σπονδυλόλυση, δηλαδή η λύση της συνέχειας του ισθμικού τόξου. Είναι πιο συχνή στα αγόρια. Η κληρονομικότητα είναι ένας σημαντικός προδιαθεσικός παράγοντας. Επίσης είναι 4 φορές πιο συχνή σε αθλητές (ενόργανη γυμναστική, κολύμβηση, πάλη και ποδόσφαιρο). Η εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση παρουσιάζεται σε άτομα άνω των 40 ετών και είναι συχνότερη στις γυναίκες. 
 
02
Πού οφείλεται;
Ανάλογα με το αίτιο διαχωρίζουμε και τους διαφορετικούς τύπους. Έτσι η δυσπλαστική οφείλεται σε συγγενείς ανωμαλίες, η ισθμική οφείλεται σε βλάβη στον ισθμό (οξύ κάταγμα, επιμήκυνση και λέπτυνση ή κάταγμα από καταπόνηση), η εκφυλιστική οφείλεται σε ανεπάρκεια λόγω εκφύλισης του δίσκου και των οπισθίων αρθρώσεων, η τραυματική οφείλεται σε οξύ κάταγμα στα οπίσθια στοιχεία.
 
03
 
Πως γίνεται η διάγνωση; 
Η απλή πλάγια ακτινογραφία μας δίνει πληροφορίες για το βαθμό της σπονδυλολίσθησης, ενώ οι λοξές προβολές απεικονίζουν την παρουσία σπονδυλόλυσης στους ισθμούς. Σε υπόνοια σπονδυλόλυσης αλλά με αρνητικές ακτινογραφίες, το σπινθηρογράφημα είναι χρήσιμο στη διάγνωση.
04
 
Πως αντιμετωπίζεται;
Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς με σπονδυλόλυση χωρίς σπονδυλολίσθηση δεν χρειάζονται θεραπεία. Στους συμπτωματικούς συστήνεται τροποποίηση των δραστηριοτήτων ανάπαυση και παυσίπονα. Παρομοίως, σε ασθενείς ασυμπτωματικούς με σπονδυλολίσθηση δεν χρειάζεται θεραπεία. Η συμπτωματική σπονδυλολίσθηση μικρού βαθμού αντιμετωπίζεται αρχικά συντηρητικά. Η σπονδυλολίσθηση μεγάλου βαθμού που προκαλεί συμπτώματα, συνήθως χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση.

***  Φραγμένες Αρτηρίες, Λιπίδια στο Αίμα, Λοιμώξεις και Κρυολογήματα τέλος με αυτή τη συνταγή 3 συστατικών!
Φραγμένες Αρτηρίες, Λιπίδια στο Αίμα, Λοιμώξεις και Κρυολογήματα τέλος με αυτή τη συνταγή 3 συστατικών!
Συνταγή 3 Συστατικών
   Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, το μόνο που χρειάζεται είναιτζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι και νερό.
 Στην πραγματικότητα, αυτό το ρόφημα, το οποίο είναι ένας συνδυασμός τριών σούπερ υγιεινών τροφών, μπορεί να φέρει περισσότερα οφέλη για την υγεία, όπως:
   Πρόληψη γενικής κόπωσης, καθαρισμό των αρτηριών, μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, καθαρισμό ήπατος, πρόληψη λοιμώξεων, πρόληψη γρίπης και κρυολογήματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ούτω καθεξής.
 Αυτή η θεραπεία, λόγω των συστατικών της, είναι η καλύτερη πρόληψη από τις ελεύθερες ρίζες και ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές εναντίον των νοσημάτων της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος.
 Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία αυτής της απλής, υγιεινής, 3 συστατικών συνταγής.
 Συστατικά:
 1) Τέσσερα ολόκληρα σκόρδα (μεγάλα).
 2) Πιπερόριζα 3-4 εκ.
 3) Τέσσερα ολόκληρα λεμόνια (με ξύσμα).
 4) 2 λίτρα καθαρού ύδατος.
 Οδηγίες:
 Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα κόβουμε σε μερικά κομμάτια.
 Μετά από αυτό, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με την πιπερόριζα και τα λεμόνια.
   Σε ένα μεγαλύτερο μεταλλικό δοχείο, χύνουμε το νερό, προσθέτουμε το αναμεμιγμένο μείγμα, το ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το σημείο βρασμού.
   Λίγο πριν το βρασμό, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
   Αδειάζουμε το μείγμα σε μπουκάλια.
 Το λεμονόνερο και το μαγείρεμα εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου.
 Κάθε μέρα, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το γεύμα, πίνετε ένα φλιτζάνι του ροφήματος αυτού με άδειο στομάχι.
 Πριν το πιείτε, ανακινήστε το μπουκάλι.
 Πηγή / Μετάφραση

***  ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Tο ιχθυέλαιο βοηθα : α) Την καρδιά, β) Το αίμα, γ) Τους συνδέσμους, δ) το γαστρεντερικό, ζ) Τον εγκέφαλο.
ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΤο ιχθυέλαιο είναι μοναδικό πανίσχυρο φάρμακο(;) πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο!
Ανήκει στην κατηγορία των απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσίδας με 25+ μόρια άνθρακα. Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια, που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας!
Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι :
Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίς την παρουσία του..προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθείρει ανεπανόρθωτα..τόσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι:
 Χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα – σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρέει.
Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρρευσης, είναι ότι το ιχθυέλαιο, ουσιαστικά, ελέγχει την συμπεριφορά των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος!
Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα!
Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμίζουν τις βίαιες φλεγμονώδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα, ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου, έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο : ειναι απολυτα τεκμηριωμένες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες, δεν επιτρέπουν να προβληθεί το θέμα.
 Ας δούμε τι είναι τα Ω3 λιπαρά οξέα.
Είναι μακρές αλυσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυρίως στα λιπαρά ψάρια : σκουμπρί, σαρδέλα, σολομοί, ρέγγα, αλλά και στα καρύδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη.
Διακρίνονται σε δύο τύπους : Το ΕΡΑ (Εικοσαπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια άνθρακα), και το DHA (Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα). Εκτός απ τα ψάρια, μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο ιχθυέλαιο.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν φλεγμονές, γενικώς, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις και δινουν  πονο στις αρθρωσεις και στο Βλενογονο του Εντερου προκαλώντας : Αρθριτιδες, ασθμα, κολιτιδες, ψωριαση, αρτηριτιδες.
Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας, συγγενικού με τα ω3, τα ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται : στα φυτικά λαδια, καλαμποκέλαιο,  ηλιέλαιο,  βαμβακέλαιο,  σογιέλαιο.
Αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε μη γνωρίζοντας οτι περιέχουν άγνωστες ποσότητες αυτών των ω6 λιπαρών οξέων.
Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, κάθετι που φτιάχνεται με φύλλο κρούστας, κάθε σνάκ, που στα συστατικά του αναγράφει : φυτικά ελαια, ή φυτικο λιπος, εννοεί τα φοβερὰ τrans λιπαρα, μαργαρίνες κ.λ.π.  ή στην πιο αθώα του έκδοση ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο.
Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντέχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων..ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.
 Ιχθυέλαιο και εγκέφαλος.
Χαμηλά επίπεδα DHA συνδέονται με : κατάθλιψη, επιθετικη συμπεριφορα, εγκεφαλικές βλάβες, αλτσχάιμερ, αννοια. Η παρουσία DHA στον εγκέφαλο, διευκολύνει τη σεροτονίνη στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.
Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες. Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρών οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρώνεται. Αυτό σημαίνει : διαταραχες στη διάθεση, στη συγκέντρωση, στη μνημη, στη προσοχη στη συμπεριφορα.
Τα Ω3 λιπαρα οξέα είναι σημαντικά για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου : στα έμβρυα στα βρέφη, στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους.
 Το ιχθυέλαιο και η καρδία.
Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες και η αιτία είναι δυσλειτουργία του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός, δηλαδή ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος διέγερσης : κολποκοιλιακος κόμβος, φλεβόκομβος, δεμάτιο του χις.
Το ιχθυέλαιο ΜΠΟΡΕΙ  να ρυθμίσει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών.
Αυτό το συμπέρασμα είναι εντελώς πρόσφατο και δυστυχῶς δεν δημοσιοποιείται και με την μεγαλύτερη χαρὰ από τις φαρμακευτικές εταιρείες, των οποίων ο τζίρος από τα σχετικά με τον εγκέφαλο φάρμακα, είναι τεράστιος, και όχι ανάλογος με το κόστος έρευνας.
Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαία νοσο λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα. Σήμερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασία της ηλεκτρικης δραστηριότητάς της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.
Είναι πλέον βέβαιο ότι το  ιχθυέλαιο βοηθά και αυτούς που ήδη είχαν κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ανατέλλοντας την εμφανιση επικίνδυνων αρρυθμιών
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως φάρμακο παρέχουν γρήγορη προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή.
Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα απο τη λήψη αυξημένης ποσότητος.
Ενώ απαιτούνται 2-3 χρόνια προσπάθειας μείωσης της χοληστερίνης, προκειμένου να προστατευτεί κανείς από πιθανόν έμφραγμα.
Οπως φαίνεται  τα Ω3 και η βιταμίνη C προκαλούν απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου, μιας χημικής ενώσεως, που συμβάλλει στην καλή φυσιολογία των αρτηριών.
 Ιχθυέλαιο και αρθρίτιδα.
Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων. Μειώνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα, όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς.
Ο τρόπος λειτουργίας των Ω3 είναι απλός : Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων μειώνοντας την παραγωγή προσταγλανδινών και λευκοτριενίων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από το αραχιδονικο οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ, που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθιών και του κρόκου των αυγών.
 Ιχθυέλαιο και κολίτιδα.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολίτιδα και τη νοσο του κρον.
Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονώδεις κυτοκίνες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οντως εκπληκτικο. Συνήθως, όσο περισσότερα λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα.
 Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο : Ποσο ιχθυέλαιο πρέπει να παίρνουμε;
Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία. Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως. Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο (όχι τηγανητο), σολομό, τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3 λιπαρά οξέα. Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυέλαιο.
Ισως η λήψη από όλους 300-600 mg ιχθυελαίου προληπτικά, τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών.
 ΕΡΩΤΗΣΗ : Πόσο ασφαλές είναι το ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;
Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvart Univercity δηλώνει κατηγορηματικά ότι : Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά. Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαρειά μέταλλα, που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομηχανίες με τα απόβλητά τους.
Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηράκι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς. Πρέπει να παραμείνει λεπτόρρευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο. Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο, όχι σκούρο.
 ΠΡΟΣΟΧΗ : Το μουρουνέλαιο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, που μπορεί να είναι τοξικές για το συκώτι. Αν ληφθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 2 μηνών και μάλιστα μόνο τον χειμώνα.
 
***  Συνταγή για σούπερ ενέργεια, αδυνάτισμα, στήριξη ανοσοποιητικού!
Πρώτα απ` όλα, αν ρωτήσετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το «φάρμακο», θα σας πει ότι σίγουρα βελτιώνει την όραση σας και στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα παρατηρήσετε επίσης μεγάλη βελτίωση στην υγεία του δέρματος.Αλλά το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής είναι ότι μπορεί να σας δώσει απίστευτη ενέργεια!
Συστατικά που απαιτούνται:
200 γραμμάρια λινέλαιο
4 μεσαίου μεγέθους λεμόνια
το μισό από μια μέτρια ρίζα τζίντζερ
1 κιλό μέλι
50 γρ ιπποφαές νωπό
Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε το τζίντζερ το ιπποφαές και όλα τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Θυμηθείτε να ξεφλουδίσετε μόνο δύο από τα λεμόνια πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.
Μετά από αυτό, προσθέστε το λινέλαιο και το μέλι και ανακατέψτε ξανά.
Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα γυάλινο κύπελλο και κλείστε σφιχτά με ένα καπάκι.
Κρατήστε αυτό το μείγμα στο ψυγείο.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε:
Καταναλώνετε μία κουταλιά από το μείγμα μισή ώρα πριν από το γεύμα.
Χρησιμοποιείτε μόνο ξύλινο κουτάλι!
Συνιστάται να καταναλώνετε αυτό το μείγμα τρεις φορές την ημέρα.
Μπορείτε επίσης να το αλείψετε στο ψωμί ή το παξιμάδι σας αντί για μέλι ή μαρμελάδα, καθώς το μείγμα που προκύπτει είναι παχύρρευστο.
Ένας κρεμώδης χυμός, για πρωινό, γεμάτος ενέργεια και θρεπτικά συστατικά!
Είναι επίσης πολύ σημαντικό να στηρίζουμε το ανοσοποιητικό μας καθώς: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!  ippofaesaianis.com  proionta-tis-fisis.com   .-

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ…
Η κορτιζόλη που εκκρίνεται σε ανταπόκριση στο στρες οδηγεί σε αποθήκευση λίπους κάτω από το δέρμα, επιδεινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυτταρίτιδα. Το γλυκυρητινικό οξύ, μια ένωση που προέρχεται από τη γλυκόριζα, αντιμετωπίζει αυτή την ανταπόκριση στο στρες, κάτι που το καθιστά ένα πολλά υποσχόμενο υποψήφιο για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας.
«Ο μηχανισμός δράσης του γλυκυρητινικού οξέος είναι η μείωση του λίπους. Η κορτιζόλη εμπλέκεται στη διανομή και εναπόθεση του λίπους, το οποίο ρυθμίζεται από ένα ένζυμο που ονομάζεται 11-βήτα-υδροξυοτεροειδές», εξηγεί ο Decio Armanini, καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία. «Το γλυκυρητινικό οξύ, η κύρια δραστική ουσία της γλυκόριζας, μπλοκάρει τη δεϋδρογενάση τύπου 1 του ενζύμου 11-βήτα-υδροξυστεροειδούς, μειώνοντας έτσι τη διαθεσιμότητα της κορτιζόλης στο επίπεδο των λιποκυττάρων».
Μια πρωτοποριακή μελέτη από την ομάδα του Dr. Armanini έδειξε μια πολλά υποσχόμενη επίδραση της τοπικής εφαρμογής μιας κρέμας που περιέχει 2,5% γλυκυρητινικού οξέος στη μείωση του πάχους του λίπους του μηρού, όπως μετρήθηκε με υπερήχους. Δεκαοκτώ υγιείς νεαρές γυναίκες, 20-33 ετών φυσιολογικού σωματικού βάρους, επιλέχθηκαν τυχαία για να εφαρμόσουν μια κρέμα που περιέχει γλυκυρητινικό οξύ ή placebo (εικονικό φάρμακο) στον ένα μηρό. Μετά από ένα μήνα θεραπείας με κρέμα γλυκυρητινικού οξέος, μετρήθηκαν τόσο η περιφέρεια όσο και το πάχος του επιφανειακού στρώματος λίπους σε σχέση με το αντίθετο μη θεραπευμένο μηρό, καθώς επίσης και σε σύγκριση με την ομάδα που έπαιρνε το placebo (εικονικό φάρμακο). Και οι δύο συγκρίσεις ήταν στατιστικά σημαντικές (Ρ <0 10="" 14="" 16="" br="" mm.="">«Η από του στόματος κατανάλωση γλυκόριζας και του γλυκυρητινικού οξέος μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νατρίου και νερού και μειωμένο κάλιο στον ορό καθώς και υπέρταση», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Armanini. Και συνεχίζει: «Στην παρούσα μελέτη, χρησιμοποιώντας τοπικά γλυκυρητινικό οξύ δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στον ορό του καλίου, της πίεσης του αίματος, στη δραστηριότητα της ρενίνης του πλάσματος, στην αλδοστερόνη του πλάσματος και στην κορτιζόλη».
«Η επίδραση του γλυκυρητινικού οξέος είναι στο επίπεδο των λιποκυττάρων. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη μείωση της ανεπιθύμητης τοπικής συσσώρευσης λίπους», αναφέρει ο Dr. Armanini.
«Προτείνουμε την εφαρμογή της κρέμας στους ασθενείς μας με κυτταρίτιδα που σχετίζεται με υπερβολική τοπική συσσώρευση λίπους (δύο εφαρμογές την ημέρα). Συνιστάται η χρήση του πάνω σε περιορισμένη επιφάνεια του δέρματος, όπου η κυτταρίτιδα είναι πιο εμφανής, όπως φαίνεται από τη μελέτη μας».
Άλλη έρευνα από την ομάδα του Dr. Armanini δείχνει ότι η τοπική εφαρμογή της κρέμας που περιέχει γλυκυρητινικό οξύ μπορεί να είναι χρήσιμη για την ακμή και την υπερτρίχωση (υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή στο σώμα των γυναικών), ίσως λόγω της αντιβακτηριακής δράσης της και της ικανότητάς της να αντισταθμίζει τις επιπτώσεις των αρσενικών ορμονών.
Εκτός από τις επιπτώσεις της στην εναπόθεση λίπους, γλυκυρητινικό οξύ έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση. Η καταπολέμηση της φλεγμονής θα μπορούσε θεωρητικά να συμβάλει στο να σπάσει ο φαύλος κύκλος του οιδήματος που επιδεινώνει την κυτταρίτιδα. Στην πραγματικότητα, ένα εκχύλισμα της γλυκόριζας έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και το οίδημα στο αυτί ποντικών στο εργαστήριο, και ότι προστατεύει ενάντια σε όγκους του δέρματος που προκαλούνται από τοξικά συστατικά.
Η αντιφλεγμονώδης δράση της γλυκόριζας θα μπορούσε θεωρητικά να προστατεύει τον συνδετικό ιστό του δέρματος, μειώνοντας την έκφραση των προφλεγμονωδών κυτοκινών και καταστέλλοντας τα ένζυμα που αποδομούν το κολλαγόνο 22 και άλλες υποστηρικτικές δομικές πρωτεΐνες του δέρματος.

*** Οι 5 τροφές για πιο λευκά δόντια!

 Πιστεύετε πως ένα λευκό, αστραφτερό, χολιγουντιανό χαμόγελο μπορεί να σας το προσφέρει μόνο ο οδοντίατρος σας;
Κάνετε λάθος!
Ένα καθαρό και φωτεινό χαμόγελο μπορεί να αποκτήσει ο καθένας καταναλώνοντας τα παρακάτω τρόφιμα:
Μήλα
Τα σκληρά μήλα ενισχύουν τα ούλα και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό αυξάνει την παραγωγή σάλιου, καταπολεμώντας τα διάφορα βακτήρια του στόματος.
Φράουλες
Εκτός από τα μήλα, και οι φράουλες είναι ένα φανταστικό, φυσικό λευκαντικό δοντιών, διότι περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο αφαιρεί τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών και λευκαίνει το σμάλτο.
Σέλινο
Επειδή έχει πολλές ίνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νήμα! Πλάκα κάνουμε, μη χρησιμοποιήσετε το σέλινο ως νήμα για τα δόντια σας, αλλά όπως και τα μήλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε κάνει μία ισχυρή πλύση του στόματος σκοτώνοντας τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα σ’ αυτό.
Καρότα
Αν τρώτε καρότα θα βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι. Σιγά μην ισχύει αυτό, αφού είναι μόνο ένας μύθος που διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του Β? Παγκόσμιου Πολέμου. Όμως τρώγοντας καρότα τακτικά θα μπορέσετε να έχετε πιο λευκά δόντια. Με τον γνωστό τρόπο, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, άρα αντίο βακτήρια.
Μπρόκολο
Πολλοί είναι αυτοί που το μισούν. Η μυρωδιά του δεν είναι ό,τι και το πιο ευχάριστο, αλλά πρέπει να το αγαπήσετε για τις λευκαντικές του ιδιότητες.
Μασήστε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και είναι σαν να τρίβετε την επιφάνεια των δοντιών σας με μικρά βουρτσάκια.

*** Πόνοι στο αυτί και τον λαιμό; Δείτε τι μπορεί να φταίει

 ~ Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που προκαλούν πόνο πίσω από το αυτί και κάτω από το λαιμό. Ο πόνος αυτός μπορεί, επίσης, να «ταξιδέψει» και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στον ώμο, το χέρι και το κεφάλι.
Σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος σε διάφορα σημεία του κεφαλιού μπορεί να στείλει τον πόνο στο λαιμό. Ο πόνος πίσω από το αυτί συνδέεται με πόνο στον αυχένα, καθώς οι τένοντες πολλών από τους μύες του λαιμού προσφύονται στη μαστοειδή απόφυση, ένα εξέχων οστέινο εξόγκωμα, ακριβώς πίσω από το αυτί.
Ας δούμε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες του πόνου πίσω από το αυτί και κάτω από το λαιμό:
1. Αυχενογενής πονοκέφαλος
Μια αυχενογενής κεφαλαλγία, που μερικές φορές ονομάζεται αυχενικός πονοκέφαλος, μπορεί να προκαλέσει πόνο πίσω από το αυτί και κάτω από το λαιμό. Οι αυχενογενείς πονοκέφαλοι προκαλούνται από δυσλειτουργία των μυών στις αρθρώσεις, τα νεύρα ή την περιτονία (συνδετικός ιστός) μέσα και γύρω από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Ο πόνος ακτινοβολεί από το λαιμό και το πίσω μέρος του κρανίου, προς το μπροστινό μέρος του κρανίου, προκαλώντας μια αίσθηση πόνου σε όλο το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένου και του πίσω μέρους των αυτιών. Οι πιθανές αιτίες για τον αυχενογενή πονοκέφαλο περιλαμβάνουν τη συμπίεση των νεύρων μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης ή των οστών, την υπερβολική ευαισθησία στους ιστούς του λαιμού, το μειωμένο εύρος της κίνησης του αυχένα ή τη δυσκαμψία του λαιμού. Οι περισσότεροι αυχενογενείς πονοκέφαλοι ανταποκρίνονται καλά στη συντηρητική μέθοδο φροντίδας, όπως η χειροπρακτική, η θεραπεία μασάζ, ο βελονισμός και η ορθοστατική μέθοδος θεραπείας.
2. Μαστοειδίτιδα
Η μαστοειδίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο πίσω από το αυτί και κάτω από το λαιμό. Πρόκειται για μια λοίμωξη του μαστοειδούς οστού του κρανίου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το πτερύγιο ή το εξωτερικό τμήμα του αυτιού. Η πιο κοινή αιτία της μαστοειδίτιδας είναι μια λοίμωξη του μέσου αυτιού, που είναι επίσης γνωστή ως οξεία μέση ωτίτιδα. Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί από το αυτί στο μαστοειδές οστό, προκαλώντας την συσσώρευση μολυσμένων υλικών εντός των μαστοειδών κυττάρων, ένα δίκτυο από δομές που μοιάζουν με κηρήθρα, μέσα στο μαστοειδές οστό. Η μόλυνση των κυττάρων του μαστοειδούς μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή και τον εκφυλισμό του οστεώδη ιστού που συνθέτει αυτό το μέρος του κρανίου. Η μαστοειδίτιδα πλήττει τα παιδιά περισσότερο από τους ενήλικες. Συχνά σημάδια και συμπτώματα που σχετίζονται με τη μαστοειδίτιδα είναι δυσφορία στο κεφάλι και το λαιμό, πόνος και πρήξιμο πίσω από το αυτί, αποστράγγιση του υγρού του αυτιού, πυρετός, πονοκέφαλος, απώλεια ακοής και ερυθρότητα στην πάσχουσα περιοχή.
3. Τραυματισμός αυχένα
Ο τραυματισμός αυχένα μπορεί να προκαλέσει πόνο πίσω από το αυτί και κάτω από το λαιμό. Ο τραυματισμός αυτός είναι μια συλλογή συμπτωμάτων που είναι αποτέλεσμα ενός βίαιου και εκτεταμένου τραυματισμού του λαιμού. Η πιο κοινή αιτία του τραυματισμού του αυχένα είναι τα τροχαία ατυχήματα. Ο τραυματισμός αυτός μπορεί να είναι από ήπιος έως σοβαρός. Μια μέτρια έως σοβαρή περίπτωση τραυματισμού του αυχένα, συνήθως περιλαμβάνει εκτεταμένη βλάβη μαλακών ιστών σε διάφορες δομές του λαιμού, όπως οι μύες, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και οι ρίζες των νεύρων-παραφυάδες του νωτιαίου μυελού. Τα πιο συχνά σημάδια και συμπτώματα που σχετίζονται με τον τραυματισμό αυχένα περιλαμβάνουν τον πόνο στον αυχένα, δυσκαμψία, πόνο πίσω από τα αυτιά, διαστρέμματα των συνδέσμων του λαιμού, πονοκέφαλο, ζάλη, πόνο στον ώμο, πόνο στην πλάτη, απώλεια μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα, κόπωση, διαταραχές του ύπνου και κατάθλιψη. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από μια κάκωση ανακάμπτουν μέσα σε τρεις μήνες, μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν υπολειμματικά συμπτώματα που διαρκούν πολύ περισσότερο.

*** Έτσι θα σταματήσετε τις ημικρανίες μέσα σε 5 λεπτά!
 
 ~ Οι άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες γνωρίζουν ακριβώς πόσο ανυπόφορος και άβολος είναι αυτός ο πόνος. Η ημικρανία κάνει τη ζωή αρκετά δύσκολη, και σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτική ακόμη και στα ισχυρότερα παυσίπονα.
Είναι περισσότερο σαν μια παραδοσιακή μέθοδος που μειώνει τον πόνο μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και αν δεν είναι το πιο νόστιμο πράγμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο αλάτι Ιμαλαΐων, μερικές φλούδες λεμονιού και χυμό λεμονιού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάρετε υψηλής ποιότητας αλάτι. Επιλέξτε κρυσταλλικό άλας Ιμαλαΐων, που είναι άφθονο σε μέταλλα. Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Περιέχει 84 ουσιώδη στοιχεία.
Το αλάτι Ιμαλαΐων ανακουφίζει από την ημικρανία, τον πονοκέφαλο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και ομαλοποιεί την ισορροπία του pH στο σώμα
Η μέθοδος παρασκευής είναι αρκετά απλή.
Κάντε χυμό από 2 λεμόνια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων , και τρίψτε μερικές φλούδες λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο ή βάζο.
Ρίχνετε 200 ml νερό.
Το ανακατεύετε καλά και το πίνετε.
Μπορεί να μην αρέσει η γεύση του ροφήματος αυτού, αλλά θα σας δώσει μια άμεση ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.
Σημείωση: Αν πάσχετε από υπέρταση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο.

***  Ποτέ μην ξεπαγώνετε το κοτόπουλο με ζεστό νερό…



Σε όλους έχει τύχει να έχουν κανονίσει να θέλουν να μαγειρέψουν ένα κοτόπουλο αλλά για κάποιο λόγο να ξέχασαν να το ξεπαγώσουν, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να το ξεπαγώσουν με ζεστό νερό για να εξοικονομήσουν χρόνο.
 Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος καθώς η απόψυξη των κρεάτων και ειδικά του κοτόπουλου, με ζεστό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
Πρώτον, αυξάνει ραγδαία την πιθανότητα μόλυνσης του κρέατος από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Δεύτερον, οι άνωθεν τρόποι απόψυξης μειώνουν την ποιότητα και την θρεπτική αξία του κρέατος.
Για να ξεπαγώσετε σωστά το κρέας υπάρχουν τρεις τρόποι:
1. Στην περίπτωση που βιάζεστε κάντε χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων στην ανάλογη ρύθμιση.
2. Εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα μεγαλύτερο παράθυρο χρόνου, επιλέξτε να ξεπαγώσετε το κρέας σας αφήνοντας το στη συντήρηση για 24 ώρες.
3. Μπορείτε να ξεπαγώσετε το κρέας σας χρησιμοποιώντας κρύο νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή τη μέθοδο αποτελεί η αλλαγή του νερού κάθε 30 λεπτά μέχρι το ξεπάγωμα.
Μιας και μιλήσαμε για ξεπάγωμα, αξίζει να δώσουμε και μια συμβουλή σχετικά με την κατάψυξη. Πριν παγώσετε το κοτόπουλο τεμαχίστε το σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ξεπαγώνετε κάθε φορά την ποσότητα κρέατος που επιθυμείτε, καθώς από την στιγμή που ξεπαγώσετε το κοτόπουλο απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου.

***  Ξεπεράστε το άγχος... μέσω της άσκησης!
 
 ~ Ο ιδρώτας που θα χύσουμε στο γυμναστήριο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κρύο ιδρώτα που μας πιάνει όταν μας πνίγει το στρες, κι αυτό αποδεικνύεται από το πώς η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο – κατ’ επέκταση και την γυμναστική. Άγχος και σφιχτοί κοιλιακοί δεν πάνε μαζί.
  Οι ψυχολογικές επιπτώσεις, όμως, της κορτιζόλης, σύντομα γίνονται και σωματικές, κάνοντας την μυϊκή μας μάζα να ελαττώνεται, και το λίπος να συσσωρεύεται. Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στο πώς ακριβώς το στρες καταστρέφει όλα τα οφέλη που κερδίζουμε από την γυμναστική.
1.Εξαφανίζει κυριολεκτικά τους μύες
Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους, η κορτιζόλη πυροδοτεί την αντίδραση μάχης ή φυγής (fight or flight response), αυξάνοντας ξαφνικά τα επίπεδα σακχάρου για να μας δώσει περισσότερη ενέργεια. Το αρνητικό σε όλη αυτή την διαδικασία είναι πως η κορτιζόλη θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να παράγει γλυκόζη, όπως το να καταστρέφει μυϊκούς ιστούς. Σε περιπτώσεις χρόνιας αγχώδους διαταραχής, παρατηρούμε τους μύες να συρρικνώνονται εξαιτίας αυτού.
2.Μειώνει την παραγωγή τεστοστερόνης
Η τεστοστερόνη είναι από τις πιο σημαντικές ορμόνες για το χτίσιμο μυών. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η κορτιζόλη αναστέλλει την παραγωγή της τεστοστερόνης, σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Με την έλλειψη τεστοστερόνης, συνεπώς, δημιουργείται λιγότερη μυϊκή μάζα καθώς γυμναζόμαστε. Σε συνδυασμό με αυτό που αναφέραμε πριν, την καταστροφή μυών για παραγωγή φλυκόζης, υπάρχει η πιθανότητα όλη μας η γυμναστική να πηγαίνει χαμένη.
3.Καταπιέζει το ανοσοποιητικό σύστημα
Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας ξεπερνούν το φυσιολογικό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα υποφέρει. Οι φλεγμονές που δημιουργούνται στους μύες μετά την γυμναστική δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα, και δεν ξεκινάει η διαδικασία που το σώμα “ξαναχτίζει” τον εαυτό του. Επιπλέον, με την καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού.
4.Συσσώρευση λίπους
Ανεβάζοντας συνεχώς τα επίπεδα σακχάρου για παραγωγή ενέργειας, το πάγκρεας παράγει όλο και περισσότερη ινσουλίνη, η οποία στέλνει όλα τα αποθέματα γλυκόζης απευθείας στα κύτταρα του λίπους της κοιλιάς. Ακόμα χειρότερα, η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, ανάμεσα στα ζωτικά μας όργανα, μπορεί να οδηγήσει σε άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως προβλήματα με την καρδιά και διαβήτη.
5.Αυξάνει την όρεξη
Η αποδόμηση μυϊκής μάζας για παραγωγή γλυκόζης δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η κορτιζόλη φροντίζει να έχουμε επιπλέον ενέργεια. Η ορμόνη του άγχος, ταυτόχρονα, πυροδοτεί την όρεξή μας για λιπαρά, σακχαρώδη τρόφιμα. Αυτά τα τρόφιμα ηρεμούν προσωρινά τις συνέπειες του άγχους – έμφαση στην λέξη προσωρινά. Δεν χρειάζεται παραπάνω από μισή ώρα για να αισθανθούμε ξανά πως θέλουμε να φάμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα.
6.Προβλήματα στον ύπνο
Πέραν του ότι το στρες μας προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, η κορτιζόλη είναι επίσης υπεύθυνη για την ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού μας. Σε περιπτώσεις χρόνιου στρες, ο καλός ύπνος γίνεται πρακτικά αδύνατος. Και χωρίς ύπνο, το σώμα μας απαιτεί περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη ώστε να διατηρεί τα αποθέματα ενέργειάς του, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα κορτιζόλης, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

***  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους λιποδιαλύτες!

 ~ Οι λιποδιαλύτες, περιέχουν ουσίες ή σκευάσματα που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνουν την καρδιακή λειτουργία και επιταχύνουν τις καύσεις μας. Εκεί ακριβώς έγκειται και η δράση τους σε σχέση με τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους .-
 ~Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι τα σκευάσματα αυτά μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους, που εκτείνονται από έναν απλό εκνευρισμό μέχρι σοβαρές νευρολογικές διαταραχές, καρδιακά προβλήματα, υψηλή πίεση κ.α., σύμφωνα με τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, MSc Eπιστημονικό Συνεργάτη του ΕΙΔ, κ. Χάρη Γεωργακάκη.
Οι λιποδιαλύτες έχουν σε μεγάλες ποσότητες ουσίες όπως καφεϊνη (στις πιο ήπιες μορφές) ή σε πιο ακραίες περιπτώσεις εφεδρίνη και ψευδοεφεδρίνη κ.α. Στο σημείο αυτό θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι πέρα από κάποιο σκεύασμα που μπορεί να περιέχει τις ουσίες που αναφέρθηκαν, κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και αντίστοιχα φυτικά σκευάσματα, τα οποία με πρώτη ματιά φαντάζουν ως φυτικά και πιο αθώα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το γκουαράνα. Το γκουαράνα είναι ένα τροπικό φυτό με έντονα κόκκινους καρπούς και υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Λειτουργεί όπως ο καφές, μειώνοντας ίσως την όρεξη αλλά δρα και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα εγρήγορση πολλές φορές και της καρδιακής λειτουργίας, με τους κινδύνους που αυτό πολλές φορές μπορεί να συνεπάγεται.
Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή κατά την κατανάλωσή τους και καλό θα είναι οποιοσδήποτε θελήσει να καταναλώσει κάποιο από αυτά να συμβουλεύεται κάποιο γιατρό ή επιστήμονα διαιτολόγο – διατροφολόγο. Προσοχή στα σκευάσματα που αλόγιστα και χωρίς καμία άδεια και έγκριση κυκλοφορούν στα γυμναστήρια, και δίνονται χωρίς τις περισσότερες φορές τη σύσταση ειδικού.

***   VIDEO  me όμορφες και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες  :
~Video fotografies Kefalonia  βόλτα  διαδρομές  εκδρομή  28 , 29/05/2016: https://youtu.be/Dlv42TLuuO8 .-
~*Video Βίντεο φωτογραφιών για παλιές θυμίσεις αναμνήσεις 2016  Σ,Ν,Σ, : https://youtu.be/8GwSWpnxuZY .-
***  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ   και βοτανοθεραπείας στη ζωή  μας :  
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-  
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -

7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-   
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-  
10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-   

12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  :  
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 

14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-      
15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-  

18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19 .- ~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος  
 24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~
ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-

 26.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
 δ΄ Μέρος 
  31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
 34.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
35.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-         
43 .- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html

47.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-
47.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-
48.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
49.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .- 

50.- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html
51,- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
52 ~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016   Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-  
53 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  23 Μαρτίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/23-2016.html .- 
54.-~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 30 Μαρτίου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-
55.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
56.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .- 
57 .- ΥΓΕΙΑ γιά  ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 12  Μαϊου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/12-2016.html .-                                   
 58.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-   
59.-              

~  ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-              
~

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4796 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2995 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 773    βίντεο   .-


Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου