ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014  :


*** Με 2 συγκεντρώσεις τιμήθηκε στην Καλαμάτα η εξέγερση του Πολυτεχνείου (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
  
  
Αποδοκιμάστηκαν η κυβερνητική πολιτική και ο φασισμός
 Συγκεντρώσεις-πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες και στην Καλαμάτα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Η πρώτη συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και τη διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς. Αφού έγιναν οι ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας, με τους διαδηλωτές να πετούν φέιγ βολάν κατά του φασισμού.
Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα από την πλατεία 23ης Μαρτίου, υπό τη διοργάνωση του ΠΑΜΕ. Αφού ολοκληρώθηκαν κι εκεί οι ομιλίες, ξεκίνησε πορεία στον πεζόδρομο της Αριστομένους, με μια στάση στο ύψος της Χρήστου Κουμάντου που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όσοι συμμετείχαν στην πορεία, αποδοκίμασαν το φασισμό, ενώ τα μέλη του κόμματος που ήταν στα γραφεία δεν αντέδρασαν, έτσι δε χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας που είχε περικυκλώσει το σημείο.
Η πορεία του ΠΑΜΕ συνεχίστηκε στην οδό Αριστομένους, όπου έγινε δεύτερη στάση κάτω από τα γραφεία της Ελληνικής Δράσης, φωνάζοντας επίσης συνθήματα κατά του φασισμού.
Τελικά, χωρίς άλλα απρόοπτα, ολοκληρώθηκε η πορεία στην κεντρική πλατεία, αφού πέρασε από Φραντζή και Σιδ. Σταθμού.    Π.Μπ.
Video:  ΠΑΜΕ ΧΑ   , http://youtu.be/LuRmHSGDPn4 ,.

***  Σεμινάριο γνώσης για το λάδι στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)         
     
Από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας
 Εκκωφαντική η απουσία του ΤΕΙ Πελοποννήσυ

 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ΦΩΤΟ: Στασινός Μουτσούλας
 Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, διοργανώνει από χθες, τριήμερο δωρεάν σεμινάριο με τίτλο “Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια” που πραγματοποιείται, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας σε αειφορικές πρακτικές παραγωγής, επεξεργασίας και προώθησης του ελαιολάδου”.
Στο πλαίσιο των δράσεων εκπαίδευσης, το Ίδρυμα ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία στην οποία οι αρμόδιοι φορείς, οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες του ελαιοκομικού τομέα καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί επάνω στις τελευταίες εξελίξεις της ελαιοκαλλιέργειας.
Στο σεμινάριο θα αναλυθούν θέματα όπως η ορθολογική άρδευση, λίπανση και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του ελαιώνα, η διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων, η πιστοποίηση, εμπορία και προώθηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα του αγροτικού τομέα.
Για την καλύτερη, δε, εκπαίδευση και ενημέρωση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις α) σε ελαιώνες όπου θα γίνει πρακτική επίδειξη κλαδέματος ελιάς, δειγματοληψίας εδάφους και φύλλων για ανάλυση, σωστού σχεδιασμού και συντήρησης του αρδευτικού δικτύου β) σε ελαιουργεία της περιοχής για την επίδειξη της ορθής λειτουργίας για τη διατήρηση της ποιότητας του ελαιολάδου.
Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, αύριο δηλαδή, οι συμμετέχοντες και οι αρμόδιοι φορείς θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην περιοχή και θα καταθέσουν προτάσεις με σκοπό τη σύνταξη ενός τοπικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης-βελτίωσης της ελαιοκομίας στη Μεσσηνία.
Μεταξύ των ομιλητών είναι ένας και από τους επιστήμονες που γνωρίζουν το ελαιόλαδο όσο λίγοι στην Ελλάδα, ο Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", ένας ακέραιος επιστήμονας ικανός να υπηρετεί το κοινό καλό, εκπαιδευτικούς αφοσιωμένους στο καθήκον του, εργάτης για τον οποίο η δουλειά ήταν –παρά τις σκληρές συνθήκες- πηγή αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.
Από την πλευρά του το σεμινάριο, παρά τη θεωρητική του...κατεύθυνση, κατάφερε, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα των εργασιών του να κρατήσει αρκετά υψηλό το ενδιαφέρον των ακροατών, αφού οι ομιλητές κατέθεσαν πρακτικές λύσεις και συμβουλές, σε όλο τον κύκλο της ελαιοκαλλιέργειας.
Ευτύχημα υπήρξε το γεγονός ότι το παρακολούθησαν αρκετοί φοιτητές από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, γεγονός που αποδεικνύει τη δίψα των νέων ανθρώπων για γνώση, ένα θέμα που πρέπει να αποτελέσει "καμπανάκι" αφύπνισης για το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα πρέπει να προσανατολιστεί, επιτέλους, σε δραστηριότητες που δεν είναι αποκομμένες από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Έκπληξη αποτέλεσε, επίσης, το γεγονός, τη μη συμμετοχής επιστημόνων από το ΤΕΙ- όχι με ευθύνη των οργανωτών-, και ο ισχνός αριθμός όσων παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα των εργασιών του. Θα ήταν ευχής έργο αν η εικόνα αυτή αλλάξει σήμερα και αύριο. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αδικήσουμε στο σημείο αυτό τον κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο οποίος έδωσε το παρών.
 
***  Απέκρυψε εισόδημα 1.105.000 ευρώ ελεύθερος επαγγελματίας στη Μεσσηνία          
           
Σημαντικά ποσά αποκάλυψαν έλεγχοι που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ εντός του Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έχει δώσει εντολές στο γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, για αυστηρούς, ενδελεχείς και τεκμηριωμένους ελέγχους και στη βάση αυτή κινούνται οι υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες κατά το μήνα Οκτώβριο 2014, στις οποίες αποκάλυψε σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς και βεβαίωσε φόρους ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, ειδικότερα,  διαπίστωσε ότι φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας στη Μεσσηνία, απέκρυψε εισόδημα 1.105.000 ευρώ, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών!

***  Στο ιατρικό τιμ της Τσέλσι ο Καλαματιανός Π. Νταγιόπουλος!         
   
Νέοι ορίζοντες άνοιξαν για τον διακεκριμένο Καλαματιανό χειρουργό-ορθοπαιδικό Παναγιώτη Νταγιόπουλο, ο οποίος ειδικεύεται στις παθήσεις και του τραυματισμούς του γονάτου. Πρόσφατα εντάχθηκε στο ιατρικό τιμ της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, όπου θα προσφέρει τις γνώσεις και υπηρεσίες του, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει …δια ζώσης το κομμάτι των αθλητικών τραυματισμών. Η συνεργασία του νεαρού Καλαματιανού ιατρού με το συγκρότημα του Μουρίνιο, μας θύμισε την περίπτωση του Γαργαλιανιώτη ομογενή Γιώργου Τσιάμπα, ο οποίος ήταν ο γιατρός της εθνικής των ΗΠΑ στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Π. Γ. Νταγιόπουλος είναι απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Ορθοπαιδική & Τραυματολογία αρχικά στο νοσοκομείο Guy’s & St. Thoma’s στο Λονδίνο και στο Γ.Ν. Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”. Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στην κλινική ATOS στη Χαϊδελβέργη και στο νοσοκομείο A. Mignot στις Βερσαλίες, στη χειρουργική του κάτω άκρου.
Εργάσθηκε για περισσότερο από δυόμιση χρόνια στη Λυόν, η οποία λαμβάνει στην ορθοπαιδική κοινότητα μια ευδιάκριτη θέση στη χειρουργική του γόνατος, τη «Χειρουργική Σχολή Γόνατος της Λυόν» (Lyon School of Knee Surgery).
~** Παναγιώτης Νταγιόπουλος: Ο χειρουργός από την Καλαμάτα που διακρίνεται διεθνώς (βίντεο)         
   
 Ο διακεκριμένος χειρουργός Παναγιώτης Νταγιόπουλος στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία» ανέλυσε την μέθοδο της αρθροπλαστικής γόνατος και μας εξήγησε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης και το πόσο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών οι οποίοι προηγουμένως ήταν καταδικασμένοι να ζουν με πόνο και αναπηρία.
Η μαρτυρία της κας Ευγενίας Παναγιωτοπούλου επιβεβαίωσε τα παραπάνω, αφού εξήγησε στην εκπομπή με λεπτομέρεια το πόσο ανώδυνη και αναίμακτη είναι η αρθροπλαστική γόνατος, αλλά το πιο σημαντικό, η ασθενής του κου Νταγιόπουλου τόνισε τη ταχεία μετεγχειρητική αποκατάσταση και βάδιση ακριβώς μετά την επέμβαση.  ~ http://www.zougla.gr/live ,.-
~ Παναγιώτης Νταγιόπουλος: Ο χειρουργός από την Καλαμάτα που διακρίνεται διεθνώς (βίντεο)  Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος ( Χειρούργος Ορθοπαιδικός ) στο Zougla.gr
 Βίντεο :  http://youtu.be/tIqztGDzUqI  ,.



*** 19 τραυματίες σε νυχτερινό κέντρο από πτώση ψευδοροφής

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κατέρρευσε η ψευδοροφή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον ΑΝΤ1 η ψευδοροφή ήταν καλυμμένη με καθρέφτες. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 10 τραυματίες, ο διοικητής του νοσοκομείου Παπανικολάου έκανε λόγο για συνολικά 19 άτομα τραυματισμένα. Δύο εξ αυτών θα παραμείνουν για νοσηλεία και σήμερα στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι 17 θα πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες. www.protothema.gr  -

*** Ας μείνουμε στα… σωματικά προσόντα!

Αν δεν κάνουμε λάθος, ο αείμνηστος Μανώλης Χιώτης είχε πει το αμίμητο με τη... φωνή και τη... φωνάρα για να περιγράψει μια νεαρή τραγουδίστρια που τον είχε επισκεφθεί, προκειμένου να διαπιστώσει τις φωνητικές ικανότητές της. Κάτι ανάλογο μας θύμισε και η νεαρά ΟΝΝΕΔίτισσα στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της ιστοσελίδα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όπως δήλωσε, «μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν». Και κατέληγε: «Δε χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: “της κοινής λογικής”». Μάλιστα. Αυτά έγραφε η κυρία Παπαγγελή, έτσι τη λένε, στην ανάρτησή της με τίτλο «Το Πολυτεχνείο και η μυθολογία της Αριστεράς», το περασμένο Σάββατο. Πάντως, χθες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η παραπάνω ανάρτηση είχε κατέβει. Πάλι καλά. Πάντως, τα... σωματικά προσόντα της κυρίας είναι αναμφισβήτητα... Α.Π. -

***  508 θέσεις μόνιμου προσωπικού με επτά διαγωνισμούς ξεκινά το ΑΣΕΠ          
           
Συνολικά επτά διαγωνισμοί υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ -κάποιοι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη- θα προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και αφορούν σε 508 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
Προβλέπονται 100 θέσεις πληροφορικής στα Δικαστήρια, αλλά και θέσεις εργασίας σε καταστήματα κράτησης σε διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ήδη ορίστηκαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τις 79 θέσεις σε Εθνική Βιβλιοθήκη, Καταστήματα Κράτησης και άλλες υπηρεσίες και για τις 65 θέσεις στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ. Αιτήσεις δέχεται και η Τράπεζα της Ελλάδος για 12 ειδικούς επιστήμονες, ενώ αναμένεται η προθεσμία για 19 θέσεις ΕΕΠ στη ΔΕΗ.
Σειρά θα πάρουν οι προκηρύξεις 100 θέσεων ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 33 ΠΕ στατιστικών στην ΕΛΣΤΑΤ και 200 στο ΕΚΑΒ, όπως γράφει το «Έθνος».
www.protothema.gr   .-
 
*** “Μύρισαν” Χριστούγεννα στην Καλαμάτα ...(φωτογραφίες)
   
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φαίνεται πως φθάνουν φέτος τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα. Ήδη από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, έχουν αρχίσει το στολισμό, με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης “μεταφέροντας” μας στο κλίμα των εορτών. - 

***  Το Costa Neoromantica επέστρεψε στην Καλαμάτα

  Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica προσέγγισε για άλλη μία φορά το λιμάνι της Καλαμάτας, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στις 7.00 το πρωί και απέπλευσε στις 16.00 με προορισμό τη Σμύρνη. Το σκάφος ήλθε στο λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Messina, με 1.348 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 618 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Αυστριακοί, Τούρκοι, Βραζιλιάνοι, Βέλγοι. Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι τουρίστες περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα, ορισμένοι είδαν με ταξί την πόλη και τη γύρω περιοχή, ενώ έξι τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν ορισμένους επισκέπτες σε γύρω περιοχές, όπως στην Αρχαία Μεσσήνη, στη Μάνη, στο Μυστρά και στο Νιόκαστρο της Πύλου. Η επόμενη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου στην πόλη μας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. - 

***  Αγκαλιάσματα στην Καλαμάτα για τη Διεθνή Ημέρα Ανεκτικότητας (φωτογραφίες)
  

Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις. Φυσικό επακόλουθο ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Μέρας Ανεκτικότητας τη 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από το 1996. Γιατί «η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δε χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια», σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το φόβο, προκειμένου να τροφοδοτήσουν το μίσος κατά των μειονοτήτων, των μεταναστών και των μειονεκτούντων ατόμων. Η οικοδόμηση της ανεκτικότητας και της κατανόησης είναι θεμελιώδους σημασίας για τον εικοστό πρώτο αιώνα. Σε έναν όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο – όπου οι κοινωνίες γίνονται πιο ποικιλόμορφες – η ανεκτικότητα είναι βασικής σημασίας για τη συνύπαρξή μας. Ωστόσο, η ανεκτικότητα δοκιμάζεται. Μπροστά στην οικονομική και κοινωνική πίεση, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το φόβο και να αναδείξουν τις διαφορές, προκειμένου να τροφοδοτήσουν το μίσος κατά των μειονοτήτων, των μεταναστών και των μειονεκτούντων ατόμων. Για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της άγνοιας, του εξτρεμισμού και της πολιτικής ρητορείας που βασίζεται στο μίσος, η μετριοπαθής πλειοψηφία πρέπει να υψώσει τη φωνή της υπέρ των κοινών αξιών και κατά όλων των μορφών διακρίσεων. Αυτό έκαναν προχθές ομάδες πολιτών στην Καλαμάτα, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Φραντζή... Α.Π. - 

***   Απάντηση για την πολιτιστική πρωτεύουσα για την επίσημη σελίδα της στο Facebook           
   
Σε απάντηση σε δημοσίευμά σας που εμφανίζεται στο φύλλο της Τετάρτης, στις 12 Νοεμβρίου 2014, στη σελίδα 3, με τίτλο «Ο καθένας έχει και μια σελίδα στο Facebook για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας “KALAMATA21” είναι το επίσημο όργανο του Δήμου στο οποίο έχει ανατεθεί η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το έτος 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας, μέσω προγραμματικής συμφωνίας του Δήμου Καλαμάτας με την Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Το Γραφείο Υποψηφιότητας έχει θέσει σε λειτουργία την επίσημη σελίδα της υποψηφιότητας στο Facebook από τις 5 Νοεμβρίου 2014, κίνηση η οποία αναμεταδόθηκε από αρκετά ΜΜΕ της πόλης. Το όνομα της σελίδας είναι kalamata21.eu και το λινκ είναι:
https://www.facebook.com/kalamata21?ref=hl. Οποιαδήποτε άλλη σελίδα με άλλη ονομασία δεν έχουν καμία σχέση με το Γραφείο Υποψηφιότητας και είμαστε σίγουροι ότι οι διαχειριστές τους τις δημιούργησαν λόγω του ενθουσιασμού τους για το εγχείρημα αυτό της πόλης και σίγουρα δε σκόπευαν σε παραπλάνηση ή παραπληροφόρηση του κοινού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την έναρξη της επίσημης σελίδας δε θα υπάρχει πια σύγχυση στο κοινό.
Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση και ευελπιστούμε ότι η παραπάνω επιστολή απαντάει στα ερωτήματα τα δικά σας και των αναγνωστών σας. 

***  Κατάλληλη η μία και μοναδική παιδική χαρά στο κέντρο της Καλαμάτας; (φωτογραφίες)        
   
 
Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που έχει η Καλαμάτα στο κέντρο και έχουν επισημάνει αρκετοί γονείς είναι η έλλειψη παιδικών χαρών.
Συγκεκριμένα, η μόνη παιδική χαρά κοντά στην πλατεία είναι αυτή στα «σχοινιά». Το παράλογο, κάνοντας μια βόλτα σε αυτή, είναι ότι, ενώ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κεντρικούς δρόμους (Αρτέμιδος και Νέδοντος) με αυξημένη κίνηση, δεν υπάρχει περίφραξη. Εκτός αν θεωρείται περίφραξη αυτή η οικολογική λύση… που όπου μπήκε στην πόλη κατέρρευσε. Ακόμη όμως και να μην είχε πέσει, σίγουρα δεν αποτελεί ασφαλή λύση, αφού μέχρι και ένα μεγάλο άτομο χωρά να περάσει από τα κενά.
Μήπως πρέπει στο Δήμο να δουν σοβαρά το θέμα, αρχικά στο συγκεκριμένο σημείο, αφού τα παιδιά παίζουν ουσιαστικά δίπλα στο δρόμο;     Π.Μπ. 

*** Δημοπρασία καυσόξυλων από το Δασαρχείο

Σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση θα εκτεθούν, σύμφωνα με το Δασαρχείο Καλαμάτας, 10 χ.κ.μ. καυσόξυλων πουρναριού και δρυός (τα οποία κατασχέθηκαν διότι υλοτομήθηκαν και μεταφέρθηκαν παράνομα από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις), την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία του ΚΕΠ (Δημαρχείο) της Τοπικής Κοινότητας Αριστομένη. Η δημοπρασία θα γίνει κατά χωρικό κυβικό μέτρο και ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 35 ευρώ κατά χ.κ.μ. Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία απαιτείται η καταβολή στους ενεργούντες εγγύηση συμμετοχής, που αναλογεί στο ένα τρίτο της συνολικής αξίας των καυσόξυλων και η οποία επιστρέφεται με το πέρας της. - 

***  Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά για κρούσμα Έμπολα         
           
Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το φορτηγό πλοίο «Μάγδα Π.», προερχόμενο από τη Γουινέα - Συμπτώματα Έμπολα έχει ένα μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τον πλοίαρχο
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές και λιμενικές αρχές της χώρας από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος φορτηγού πλοίου που κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο «Μάγδα Π.» της εταιρείας «Common Progress» με ελληνική σημαία, προέρχεται από η Γουινέα και έχει ως τελικό σταθμό την Ουκρανία.
Ο Έλληνας πλοίαρχος του «Μάγδα Π.» ενημέρωσε τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία.
Αφού το πλοίο φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, απογευματινές ώρες Δευτέρας, ομάδα γιατρών θα επιβιβαστεί στο πλοίο, προκειμένου να εξετάσει τον Φιλιππινέζο ναυτικό.
Πηγές του ΕΚΕΠΥ αναφέρουν ότι με βάση τις πληροφορίες που τους έχει μεταφέρει ο πλοίαρχος, η ιατρική εκτίμηση -εκ των μακρώθεν- είναι πως ενδεχομένως η κατάσταση του ασθενούς είναι ηπιότερη από το σενάριο που θέλει τον Φιλιππινέζο να έχει προσβληθεί από Εμπολα.
Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, ο Φιλιππινέζος ασθενής, μέλος του πληρώματος, δύσκολα πληροί τα χαρακτηριστικά ενός πιθανού κρούσματος Έμπολα. Σύμφωνα με αυτά, πρέπει μέσα στο διάστημα των τελευταίων 21 ημερών  ο ασθενής να έχει έλθει σε επαφή με μολυσμένο άνθρωπο ή ζώο ή με άνθρωπο που να πέθανε αιφνίδια ή να πήγε σε κηδεία σε χώρα που παραδοσιακά να ενδημεί ο ιός Έμπολα, και επιπλέον να εμφανίζει κάποια συμπτώματα όπως πυρετό, εμετό, διάρροια ή αιμορραγία.
Ο συγκεκριμένος ναύτης όντως τις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκε σε λιμάνι της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς από Έμπολα, ωστόσο δεν ήλθε σε επαφή με άτομο εκτός του πλοίου, όπως και κανένας άλλος από το πλήρωμα, ακολουθώντας τις υγειονομικές εντολές του πλοιάρχου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πλοίαρχος εκτός των σαφών εντολών που είχε δώσει στο πλήρωμα, φρόντισε να λάβει και δελτίο υγείας για τους ντόπιους που ασχολήθηκαν με τη φόρτωση του εμπορεύματος στο πλοίο ώστε να έχει ακριβή στοιχεία, εφόσον χρειαζόταν, στη διάθεσή του.
Το πλοίο «Μάγδα Π.» ενδέχεται να μην καταπλεύσει αλλά να μείνει αγκυροβολήμενο αρόδο. Ο ασθενής θα εξεταστεί επιτόπου από γιατρούς και θα αποφασιστεί αν πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο θα αντιμετωπίζονται τα πιθανά κρούσματα Έμπολα.
Εφόσον οι ενδείξεις που λάβουν οι γιατροί αφού εξετάσουν εντός του πλοίου τον Φιλιππινέζο ναυτικό είναι τέτοιες που να τους οδηγήσουν στη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων, δεν αποκλείεται ακόμη και να τεθεί το φορτηγό πλοίο σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που το εθνικό σύστημα αντιμετώπισης του Έμπολα θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες και όχι επί χάρτου.
Στο πλοίο, σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει στις υγειονομικές αρχές ο πλοίαρχος, υπάρχει ακόμη ένα μέλος του πληρώματος που έχει τραυματιστεί και χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης. Πρόκειται για Έλληνα ναυτικό, ο οποίος έχει υποστεί εξάρθρωση.
Το «Μάγδα Π.» έχει 24μελές πλήρωμα. Δέκα εκ των μελών του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος, είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι 14 είναι Φιλιππινέζοι.
www.protothema.gr  ,.-
 
***   Ευστάθεια, ταυτότητα, χειραγώγηση…
Όσοι μιλούν για αισθητική, ας γνωρίζουν πως οι μύγες βλέπουν τον ιστό της αράχνης ως αιτία της αιχμαλωσίας τους και όχι ως έργο τέχνης. Γι’ αυτό, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η αισθητικοποίηση της πολιτικής μπορεί να οδηγεί σε νέες μορφές ολοκληρωτισμού, καθώς θα εκλαμβάνει τις κραυγές των απόκληρων ως αντιβαίνουσες στην αστική αισθητική και ευγένεια! Όμως, οι κραυγές των ανέργων ή των απλήρωτων εργαζομένων δεν είναι από αστική ανία, αλλά επειδή δεν αποδέχονται να είναι χωρίς εργασία, χωρίς τα αναγκαία για το καθεμέρα, χωρίς πρόσωπο και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό κάθε αντίδραση είναι ένας σπασμός αντίστασης και ελπίδας. Όχι μόνο γιατί ελπίζουμε ότι θα γλιτώσουμε από τον κανιβαλισμό της αράχνης, αλλά και γιατί μέσα από τη διεκδίκηση ανασυστήνουμε το θρυμματισμένο μας πρόσωπο, επανακτούμε την αξιοπρέπειά μας. Ο θυμός και η βία μας, λοιπόν, στρέφονται προπάντων εναντίον της αλαζονείας των νυν ή και κάποιων εκ των εν αναμονή κυβερνώντων, αυτών που έχουν απολέσει την επαφή με τους «κάτω». Μιλώ για την αλλοτρίωση που δημιουργεί σε κυβερνώντες και κυβερνωμένους η εξουσία. Αυτή η διόλου μεταφυσική δύναμη που απο-ανθρωπίζει κι εκείνους κι ετούτους. Καμία ανατροπή, όμως, ακόμα και υπό ομαλές οικονομικές συνθήκες, δε μακροημερεύει χωρίς αλλαγές στους θεσμούς, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Απαιτείται ένας άλλος τρόπος σκέψης. Για να υπάρξει, συνεπώς, διατηρήσιμη ανατροπή απαιτείται η αλλαγή ολόκληρου του τρόπου ζωής μας. Αυτά σημαίνουν ένα νέο πολιτισμό που θα διέπει την καθημερινότητά μας. Αλλά δυστυχώς, ο πολιτισμός, ενώ θα έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος ενός σχεδίου ανατροπής, υποτιμάται. Υποβαθμίζεται το γεγονός ότι μία ολόκληρη κοινωνία, που έχει εμποτιστεί από την κουλτούρα του πάθους της δανεικής ευμάρειας, αδυνατεί να περιπέσει στην κουλτούρα της στέρησης χωρίς καν ένα σπασμό αντίδρασης. Η αντίδραση αυτή σήμερα έχει απορροφηθεί από την προσδοκία για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, όχι μόνο της καταναλωτικής ευωχίας, αλλά και της ορατότητας μέσω της κατανάλωσης προϊόντων κύρους. Γι’ αυτό γίνεται ένας συνωστισμός στις «πύλες» της Κουμουνδούρου και μία πραγματική σύγκρουση για την ανάγκη να εκπροσωπηθούν και οι «νέοι». Γι’ αυτό η μαζική μετακίνηση των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα «μόδας», όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά κάτι που είναι συμβατό με την κυρίαρχη συμβολική τάξη που μας θέλει αδέσμευτους και σε διαρκή κίνηση. Έτσι, όμως, κανένας πολιτικός οργανισμός και κανένας θεσμός δεν μπορεί να αποκτήσει ευστάθεια και ταυτότητα, οδηγώντας στην πολυδιάσπαση και συνακόλουθα στη χειραγώγηση. Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

***  Με την ανοχή πολλών τα «τσέπωνε» η υπάλληλος
Για αρκετό καιρό ακόμα φαίνεται πως θα μας απασχολήσει η υπόθεση της υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και η «δράση» της. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις φανερώνουν μια υπόθεση με πολλές πτυχές και άγνωστη κατάληξη. Προκαλεί μεγάλη απορία, όμως, πώς συνέβαιναν όλα αυτά κάτω (;) από τη «μύτη» όλων. Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ, μέχρι πότε θα συνεχιζόταν όλο αυτό, αν δεν «έσκαγε» η ιστορία με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου της υπαλλήλου. Στοιχείο από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Με πόση «μαεστρία» ή «τσαμπουκά» είχε καταφέρει να μην «την ενοχλεί» κανείς και να χειρίζεται υποθέσεις χωρίς έλεγχο; Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθούν συμπεράσματα, όμως οι ευθύνες δεν μπορεί να είναι μόνο δικές της, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι δρούσε μόνη της. Το λιγότερο που υπάρχει, από όσους εμπλέκονται, είναι αμέλεια. Και από τους προϊσταμένους της, φυσικούς και πολιτικούς, και από τους «συνεργαζόμενους» φορείς ή υπηρεσίες. Κανένας δεν παραξενεύτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και παλαιότερα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, γιατί η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν άλλαζε πόστο με τίποτα; Που, όπως λένε και οι ίδιοι, με πολύ μεγάλη δυσκολία έπαιρνε άδεια, επικαλούμενη φόρτο εργασίας; Βέβαια, οι ίδιοι τώρα το ερμηνεύουν ως εξής: δεν επιθυμούσε τρίτο άτομο, έστω και ως προσωρινό αντικαταστάτη, να ασχοληθεί με υποθέσεις του Τμήματος Προμηθειών. Όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος και έχεις ορκισθεί πίστη στην υπηρεσία, πώς μπορείς, το λιγότερο, να μην αναρωτηθείς, γιατί μια υπάλληλος εξαργυρώνει τόσες πολλές εγγυητικές επιστολές ιδιωτών με εξουσιοδοτήσεις; Δεν πονηρεύεσαι καθόλου; Τι κι αν είναι νόμιμη η εξαργύρωση των εγγυητικών επιστολών με εξουσιοδότηση μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ! Τελειώνουν όλα εκεί; Πίσω από το νόμιμο και τυπικό, το χάος; Η συγκεκριμένη υπάλληλος, λοιπόν, βρήκε πεδίο δράσης ανοικτό. Με ευθύνες αρκετών. Είτε ήξεραν, είτε δεν έδωσαν σημασία, είτε τους «παραμύθιαζε», πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», αν όντως δεν είναι. Δυστυχώς, όμως, όλα δείχνουν πως, αν η υπάλληλος δεν είχε κάνει το λάθος με την κατάθεση του πλαστού απολυτηρίου Λυκείου, «αύριο» το πρωί θα εμφανιζόταν και πάλι μπροστά στο Ταμείο χαμογελαστή να εξαργυρώσει άλλη μια εγγυητική επιστολή ενός ταξιτζή ή ενός εμπόρου! Και ο υπάλληλος θα την εξυπηρετούσε… Βίκυ Βετουλάκη - 

***  Μήπως ζω σε άλλη πόλη;
Εξαιτίας του προχθεσινού σημειώματος για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, δέχθηκα κάποια τηλεφωνήματα που κοινή συνισταμένη είχαν πως ξεκίνησα πόλεμο σε μια προσπάθεια από την οποία η Καλαμάτα δεν έχει να χάσει, αλλά να ωφεληθεί μόνο. Στον επίλογο του εν λόγω σημειώματος έγραφα πως, «αν θέλει ο δήμαρχος να αναβαθμίσει την πόλη, ας το κάνει και χωρίς να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας». Έχει ζητήματα να λύσει ο Δήμος για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και αυτά που ακούστηκαν περί μικρής Ολυμπιάδας στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα είναι, τουλάχιστον, παραληρηματικά. Πρέπει να υποβάλει φάκελο η Καλαμάτα για να λύσει προβλήματα, π.χ., από πλημμύρες, όπως πριν από τρεις ημέρες που πλημμύρισε το κλειστό δημοτικό στάδιο της παραλίας και μάζευαν τα νερά με τους κουβάδες; Πρέπει να υποβάλει φάκελο, ώστε να μαζέψει σ’ ένα χώρο τα αδέσποτα της πόλης που δηλητηριάζονται από ανθρώπινα δίποδα; Επίσης, χρειάζεται να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα για να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμΕΑ στις διαβάσεις που παρκάρουν αυτοκίνητα και η Δημοτική Αρχή αγρόν αγοράζει; Με τα σκουπίδια, αλήθεια, ως Δήμος τι κάνουμε; Έχει ευρωπαϊκό προφίλ η πόλη σ’ αυτό τον τομέα; Με τα διατηρητέα κτήρια, κυρίως τα ιδιωτικά, ώστε να αναδειχθούν και να της δώσουν άλλη όψη, τι μέλλει γενέσθαι; Θα λύσει κι αυτό το ζήτημα η πολιτιστική πρωτεύουσα; Με τις φτωχογειτονιές της πόλης που έχουν τριτοκοσμική εικόνα, τι έχει κάνει οκτώ χρόνια τώρα; Για το κάστρο της πόλης που είναι ερείπιο, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τα χρόνια των δύο προηγουμένων θητειών του ο κ. δήμαρχος; Έχοντας, μάλιστα, ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό ο πρώτος πολίτης της πόλης και έχοντας περπατήσει στα ιστορικά κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων, τι σχέση έχουν με το δικό μας εξάμβλωμα, που βρίθει κακόγουστων νεοκατασκευών που αλλοιώνουν την όψη του; Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι εγώ; Μήπως ζω σε άλλη πόλη, κε δήμαρχε; Η πολιτιστική πρωτεύουσα είναι πανάκεια για τη λύση ζητημάτων που έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί; - 

*** Άνθιμος: Παγκόσμιος σεισμός αν βρεθεί ο Μ. Αλέξανδρος
Στις ανασκαφές της Αμφίπολης αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Όπως τόνισε ο Άνθιμος «δεν πιστεύουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός παγκόσμιος, αν αφήσουν βέβαια να βρεθεί, διότι τις διαβάλουν εξωτερικοί παράγοντες».
Επίσης αναφέρθηκε στη νεολαία αλλά και στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί, προτρέποντας τους γονείς να κρατάνε τα παιδιά του κοντά στην εκκλησία και την παράδοση, αναφέρει το romfea.gr.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στους Τζιχαντιστές και στο Ισλάμ, τονίζοντας ότι προσπαθούν να κυριεύσουν τον κόσμο και ζουν ανάμεσά μας.
Σε άλλο σημείο ο Άνθιμος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στον κ. Νίμιτς, αλλά και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Τέλος μίλησε και για την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε, υπογραμμίζοντας πως  «αυτό είναι από την γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε».
Tί θα δείξει το DNA από τα σκληρά οστά του νεκρού της…


***    ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ” ΟΤΙ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΗΝ “ΚΟΠΑΝΗΣΕ” ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ”-”ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΚΗ”!

Το καθεστώς που υπηρετούσε εδώ και δύο δεκαετίες κατάλαβε τώρα ότι του ήταν ενοχλητικός ή μη απαραίτητος και τον έβγαλε στη “σέντρα” για τα “μαύρα”, τα “αδήλωτα”, τις “διαδρομές του χρήματος” αλλά και τα 6.000.000 ευρώ που οι “νταβατζήδες” αποκαλύπτουν και θα αποκαλύπτουν για τα υπέρογκα-όπως εμφανίζονται-περιουσιακά του στοιχεία. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πια σε δεινή θέση και οι πληροφορίες μας λένε ότι ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση με κινήσεις αντιπερισπασμού αλλά και προστασίας της τιμής και της υπόληψής του. Μία από τις κινήσεις που μαθαίνουμε από το παρασκήνιο φέρεται να είναι η φυγή του στο εξωτερικό ή αλλιώς ο “αυτοεξορισμός” του σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, πιθανόν στις Βρυξέλλες, εκεί που διατηρεί και πολυτελή κατοικία. 
karatzaferis-giorgos
Μιμούμενος-κατά το ίδιο σενάριο-τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα “αυτοεξοριστεί”(άγνωστο είναι εάν θα διαλέξει το ψευδώνυμο “Τριανταφυλλίδης” με το οποίο το΄σκασε για το Παρίσι την περίοδο της Χούντας ο Εθνάρχης)για να παραμείνει και να ησυχάσει εκτός Ελλάδος μέχρι να ηρεμήσουν ή να αγριέψουν κι άλλο τα πράγματα. Εάν ασκηθούν εναντίον του διώξεις, θα σκεφτεί πως θα τις αντιμετωπίσει. Είτε μέσω των δικηγόρων του είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενώπιον εισαγγελικών ή ανακριτικών αρχών. Πάντως ο έμπειρος πρόεδρος του ΛΑΟΣ, φαίνεται ότι σαν “αλεπού” της πολιτικής που είναι, δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Αλλά θα αιφνιδιάσει για να γίνει ντόρος και να πετάξει αλλού την “μπάλα” αφού φιλικά του πρόσωπα λένε ότι δεν θα την πατήσει σαν τον φίλο του τον Άκη.
ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΉΔΕΣ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα καθεστωτικών μέσων, σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές, σύμφωνα με το «Βήμα». Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει(πάντα, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των ίδιων ΜΜΕ), είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην ποινική του μοίρα ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο.
Αναλυτικά:                     Κάτοχος της offshore Catalina Ltd, δήλωνε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το “Πόθεν Έσχες” εκείνης της χρονιάς. Όπως αναφέρει η ίδια κυριακάτικη εφημεριδα, στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.                        Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση “Πόθεν Έσχες”. Στον κωδικό “Α1.3″ σχετικά με τη “συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση”, αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται). Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο της δήλωσης από το 1994, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.             Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα “πόθεν έσχες” του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως “εταίρος ΕΠΕ” σε επιχείρηση “παροχής υπηρεσιών” με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.     Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και ηθικό. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξίωμα τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους. Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις “πόθεν έσχες” του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.     Το αργότερο ως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των “πόθεν έσχες”), στον αρμόδιο εισαγγελέα.  Makeleio      www.anexigita.com

***


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ    
   
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3770    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2210     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 204   video.- 
Σύνολον                                                        8184    βίντεο   .-


 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    701.–
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   265 .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,


Αν  θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα."
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-    
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου