ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....
~


~**    4ος  Γύρος ποδηλατοδρομιών  Γύρου Αρφαρών-Πήδημα στης 12  Φεβρουαρίου 2017 :
~ Τέταρτος χρόνος αγώνων ποδηλάτου στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ..............


Κυριακή 12  Φεβρουαρίου 10.00 π.μ. όλοι στην κεντρική πλατεία Αρφαρών , όπου θα δοθεί και η εκκίνησης των αγώνων
~** Ο Διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας ''4ος Γύρος Αρφαρά- Πήδημα'' αποτελεί ΘΕΣΜΟ για την περιοχή μας.
Πέρυσι πήραν μέρος σε όλες τις κατηγορίες 235 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα.
Οι φωτός από περυσινή διοργάνωση.
~
*** ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ το Πολιτικό Κατεστημένο ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Απάντησε σε ΟΛΑ, δεν έκρυψε ΤΙΠΟΤΑ...

~  Η χθεσινοβραδινή εμφάνιση του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, στην εκπομπή Κontra 24, με τον Αιμίλιο Λιάτσο έδωσε σε όλους τους Έλληνες ανάσα ελπίδας και προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν είναι μόνο η προσωπικότητα του Κ. Βελόπουλου, αγαπητός από όλους τους Έλληνες, αλλά και το KYBEΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, που είναι και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Ρεαλιστικό διότι στηρίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε μυθοπλασία, όπως έκαναν τα κόμματα μέχρι τώρα. Εφαρμόσιμο διότι στηρίζεται σε παραδοχές που είναι κοινώς αποδεκτές και απλά δεν υπήρξε η βούληση για την εφαρμογή τους.
Το ότι η εκπομπή εκτοξεύτηκε στην τηλεθέαση δε χρειάζεται να αναλυθεί περισσότερο. Όπου εμφανίζεται ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ τα μηχανάκια της AGB παίρνουν φωτιά.
VIDEO1 : KONTRA24 31/01/2017 ΜΕΡΟΣ 1 , https://youtu.be/RHRw5WbrkZI .-
VIDEO 2 : KONTRA24 31/01/2017 ΜΕΡΟΣ 2  , https://youtu.be/4do08t0xe_c  .-
VIDEO 3 : KONTRA24 31/01/2017 ΜΕΡΟΣ 3 , https://youtu.be/nYxLgNQzFXo  .-

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Τι έγινε το 1964 και μας κατάντησαν ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ...

~ Πολλά και διάφορα είπε χθες ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ και την εκπομπή του ΚΟΝTRA 24 (μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ).
Η βόμβα όμως που έριξε αφορούσε το σκοτεινό σχέδιο, που εφαρμόστηκε εις βάρος της χώρας μας για να γίνει ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ.
Όπως αποκάλυψε ο Κ. Βελόπουλος το 1964, παραθέτουμε και το εξώφυλλο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της εποχής εκείνης, η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, με Υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009).

Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων». Ο λόγος για τα δάνεια της Ελλάδας από το 1881 τα οποία θα αποπληρώνονταν στο διπλάσιο της αρχικής τους αξίας. Αξίζει να τονίσουμε εκ νέου την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, καθώς ήταν προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έγραφε χαρακτηριστικά: : «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».

Τι έγινε το 2009; Μάθαμε ότι η Ελλάδα οδεύει προς την πτώχευση, κάτι που λίγους μήνες μετά (2010) μας οδήγησε στο Μνημόνιο. Ποιος το υπέγραψε; o Γιώργος Παπανδρέου. Εγγονός του τότε Πρωθυπουργού. Ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός μετά τον Αλέξη Τσίπρα (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις); o γιος του τότε Υπουργού Οικονομικών. Τώρα καταλαβαίνετε το λόγο που η Ελλάδα είναι Δυτικόδουλη;…

***  Νόμιμη η παράταση της κράτησης των οκτώ τούρκων αξιωματικών    
Απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Αθηνών Νόμιμη η παράταση της κράτησης των οκτώ τούρκων αξιωματικών
~  Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε νόμιμη την παράταση κράτησης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών και επικύρωσε την απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, με την οποία παρατάθηκε η κράτησή τους για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.Ειδικότερα, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σημειώνει ότι «η ατομική συμπεριφορά των οκτώ συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας».
Ακόμη, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία «η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας, καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους-μέλους.
» Κατά συνέπεια, μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».
Η παράταση τη κράτησης γίνεται εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ή όχι ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ παραμένουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.
Πριν από λίγες ημέρες τα ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί στη γείτονα χώρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τον 49χρονο Νιλ Γκόρσατς πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Αντονιν Σκάλια, ο οποίος πέθανε το 2016.
Συντηρητικός και ο ίδιος, με γνωριμίες στους Ρεπουμπλικάνους, ο Γκόρσατς έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους Δημοκρατικούς.
Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 9 μέλη και στα σκαλοπάτια του επιβλητικού κτιρίου του γράφεται ο επίλογος πολλών από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.
«Έχει εξαιρετικές νομικές ικανότητες, ένα κοφτερό μυαλό, πειθαρχία και κέρδισε διακομματική στήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος, παρουσιάζοντας την επιλογή του.
Ο 49χρονος -Προτεστάντης μάλιστα στο θρήσκευμα, ο μοναδικός εφόσον τελικά πάρει τη θέση- δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για την επιλογή του.
Ο Γκόρσατς ήταν ένα από τα 21 πρόσωπα που παρουσίασε δημόσια ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλυψη της θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ότι θα επιλέξει ένα πρόσωπο «με τις ίδιες αρχές και αξίες» που πρέσβευε ο Σκάλια.
Πάντως, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών εκφράστηκαν ήδη και επίσημα οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ η βάση του κόμματος, όπως παρατηρεί ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Ουάσινγκτον θα επιθυμούσε το κόμμα να δώσει μάχη, ώστε να καταψηφιστεί η συγκεκριμένη επιλογή στη Γερουσία.
Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται 60 ψήφους στην Ολομέλεια της Γερουσίας για να περάσουν την επιλογή τους για το Ανώτατο Δικαστήριο και η πλειοψηφία τους είναι 52.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο τέως πρόεδρος Ομπάμα είχε προτείνει τον δικό του δικαστή για να κάλυψη τη θέση του Σκάλια. Ήταν ο εφέτης Μέρικ Γκάρλαντ. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν εδώ και καιρό τον έλεγχο της Γερουσίας αρνήθηκαν να συζητήσουν καν την επιλογή, επιχειρηματολογώντας ότι ήταν κοντά στις προεδρικές εκλογές.
Ο στόχος ήταν προφανής: εφόσον κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές, ο νέος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα είχε το δικαίωμα να προτείνει το δικό του πρόσωπο και να αποκαταστήσει την συντηρητική πλειοψηφία του 5 προς 4 στις τάξεις των ανώτατων δικαστών. Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ
~ Βίντεο :
  ~*TRAMP  04 παρέλαση μετά 58η  ορκωμοσίας 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/0kNBXAfTLPI .-
~* TRAMP  09  τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου 20/1/2017: https://youtu.be/-8rYWTjJ-t0 .-
~*TRAMP 01 Καπιτώλιο  Ουάσιγκτον Τελετή ορκωμοσίας 20-1-2017: https://youtu.be/OCVXNnSsV5o  .-
 
***  2017: Η χρονιά του «όλα ή τίποτα» για την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Γιούνκερ2017: Η χρονιά του «όλα ή τίποτα» για την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Γιούνκερ
Παρακάμπτοντας προσωπική αναφορά στον νέο αμερικανό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη δική μας ασφάλεια σε άλλους»
~* Εμπνευσμένο από το πνεύμα του Στέφαν Τσβάιχ, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας», είναι το άρθρο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt, καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά.
Στις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες καταγράφει τη μεταναστευτική πολιτική, τη βελτίωση της συλλογικής ασφάλειας, αλλά και την έξυπνη εκμετάλλευση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.
Μεταξύ των επιτευγμάτων σημειώνει τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, «η οποία μπορεί να ενεργήσει αμέσως, χωρίς να περιμένει το πράσινο φως από τα κράτη-μέλη» και διασφαλίζει «τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας σε όλα τα εξωτερικά σύνορα και μπορεί να αντιδρά με ταχύτητα όταν υπάρχει ανάγκη».
Παρακάμπτοντας προσωπική αναφορά στον νέο αμερικανό πρόεδρο, λέει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη δική μας ασφάλεια σε άλλους» και ότι χρειάζεται στενότερη συνεργασία στην έρευνα και την παραγωγή στον αμυντικό τομέα.
«Στην ΕΕ έχουμε 154 διαφορετικούς τύπους οπλικών συστημάτων, ενώ οι ΗΠΑ έχουν μόνον 27. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε από 25 έως 100 δισ. ευρώ τον χρόνο με μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα αυτόν», λέει χαρακτηριστικά.
Πιστεύει στην τεράστια συνεισφορά που μπορεί να προκύψει από την αξιοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια, η γεωργία και οι μεταφορές τονίζοντας ότι «χρειάζονται εναρμονισμένοι κανόνες, ώστε τα δεδομένα να μπορούν να διαβιβάζονται διασυνοριακά, ελεύθερα, αλλά και με ασφάλεια».
Στην ίδια κατεύθυνση, προσθέτει, θα συμβάλει και η εφαρμογή της τεχνολογίας τελευταίας γενιάς για την κινητή τηλεφωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2025 και η διασφάλιση της κάλυψης όλων των δημόσιων χώρων, με δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση μέχρι το 2020.
«Χτυπάει το καμπανάκι» της δημογραφικής συρρίκνωσης της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, στην αρχή του 20ού αιώνα, σήμερα οι Ευρωπαίοι φτάνουμε ποσοστό 8%, και μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα πέσει στο 5%, για να καταλήξει ότι «είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε το 2017 τη χρονιά που η Ευρώπη θα βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, που θα μας προστατεύει και θα μας κάνει πιο δυνατούς», γιατί όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε «δεν μας τα χάρισε ο Θεός».
2017 Η χρονιά του «όλα ή τίποτα» για την Ευρώπη - Η Ευρώπη είναι άγκυρα σταθερότητας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.
Άρθρο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
 Το 2017 μπορεί να αποτελέσει ιστορική χρονιά. Είναι χρονιά γεμάτη κινδύνους αλλά και ευκαιρίες. Χρονιά κατά την οποία μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας, όπως έγραψε κάποτε ο Στέφαν Τσβάιχ. Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στον απομονωτισμό, την ανισότητα και τον εθνικό εγωισμό από τη μια πλευρά και στο άνοιγμα, την κοινωνική ισότητα και τη δύναμη της αλληλεγγύης, από την άλλη, ανάμεσα στην οπισθοδρόμηση και στο μέλλον, ανάμεσα στον τοπικισμό και στην Ευρώπη.
Όποιος έχει δει τους ζοφερούς απολογισμούς του 2016 ξέρει ότι αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις και το 2017 - όπως το ζήτημα του πώς διαμορφώνουμε μακροπρόθεσμα τη μεταναστευτική πολιτική μας, πώς βελτιώνουμε τη συλλογική ασφάλειά μας και πώς εκμεταλλευόμαστε εξυπνότερα το τεράστιο δυναμικό της ψηφιακής ενιαίας αγοράς. Αρχίσαμε να προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις πέρσι και, ευτυχώς, ο κόσμος στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι μπορούμε να προτείνουμε καλύτερες λύσεις εάν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, παρά εάν το κάθε κράτος μέλος φροντίζει μόνο για τα συμφέροντά του.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη σε σχέση με το προσφυγικό, αλλά βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές μας. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε τώρα να μπορούμε επιτέλους να προστατεύουμε τα κοινά εξωτερικά σύνορά μας μαζί. Ο οργανισμός προστασίας συνόρων όχι μόνο διασφαλίζει ότι τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας διατηρούνται σε όλα τα εξωτερικά σύνορα, αλλά μπορεί και να αντιδρά με ταχύτητα όταν υπάρχει ανάγκη. Εάν χρειαστούν ενισχύσεις και εξοπλισμός στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή μπορεί πλέον να ενεργήσει αμέσως, χωρίς να περιμένει το πράσινο φως από τα κράτη μέλη χωριστά. Μπορεί να κινητοποιήσει μια ομάδα 1.500 συνοριοφυλάκων, 395 από τους οποίους είναι από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Μπορεί επίσης να αναπτύσσει τον δικό της τεχνικό εξοπλισμό όπως οχήματα, πλοία και ελικόπτερα. Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαχείρισης Συνόρων, επίσης βοηθά τα κράτη μέλη στην επιστροφή ατόμων που δεν δικαιούνται άσυλο, με την ομάδα των 690 εμπειρογνωμόνων που διαθέτει για τον σκοπό αυτό.
Παράλληλα, καλύπτουμε σημαντικά κενά πληροφόρησης στα εξωτερικά σύνορά μας. Το περασμένο έτος, προτείναμε πρωτοβουλίες που περιλάμβαναν Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου. Αυτό σημαίνει ότι, στο μέλλον, ακόμη και ταξιδιώτες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης, θα υπόκεινται σε ενισχυμένους ελέγχους ασφαλείας. Σε τελική ανάλυση, θέλουμε να ξέρουμε ποιος ακριβώς έρχεται στην Ευρώπη προτού φτάσει εδώ. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά που να επιτρέπουν την είσοδο στους τρομοκράτες.
Όλα αυτά συμβάλλουν στην ασφάλεια και στη σταθερότητά μας, καθώς και στη μακροπρόθεσμη μεταναστευτική πολιτική που υπερβαίνει τα σύνορά μας. Να γιατί η συνολική στρατηγική για τη μετανάστευση, την οποία ανέπτυξα προτού η προσφυγική κρίση γίνει ευρύτερα αντιληπτή, εξετάζει προσεκτικότερα τα αίτια της μετανάστευσης. Στόχος είναι να σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων και να εξασφαλίσει στους ανθρώπους ένα μέλλον στον τόπο τους.
Η αποτελεσματικότητα αυτού του είδους εταιρικής σχέσης είναι φανερή από τη συμφωνία με την Τουρκία, η οποία δημιουργεί νόμιμες και ελέγξιμες οδούς για Σύριους πρόσφυγες ενόσω εμποδίζει την παράτυπη μετανάστευση. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα πέρσι μειώθηκε κατά 80% από το προηγούμενο έτος. Και ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν μέσω των δυτικών Βαλκανίων έπεσε εντυπωσιακά: από 764.000 το 2015 σε 123.000 πέρσι.
Επίσης, εργαζόμαστε νυχθημερόν να βρούμε πιο μακροπρόθεσμες λύσεις για τους πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ιταλία. Πέρσι, 181.000 άτομα έφτασαν στην Ιταλία από τη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικουρεί τη διαδικασία σταθεροποίησης στη Λιβύη και εμβαθύνει εξατομικευμένες εταιρικές σχέσεις για τη μετανάστευση με χώρες καταγωγής και διέλευσης. Το εξωτερικό επενδυτικό σχέδιο που πρότεινε πρόσφατα η Επιτροπή μπορεί να διαδραματίσει και εδώ κάποιον ρόλο. Το σχέδιο χρησιμοποιεί δημόσια κεφάλαια ως εγγυήσεις για τη δημιουργία επενδύσεων και, ως αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμες προοπτικές για την Αφρική και τις γειτονικές χώρες της ΕΕ. Συνολικά μπορούμε να κινητοποιήσουμε επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ. Και εάν συμβάλουν και τα κράτη μέλη, θα μπορούσαμε ακόμη και να τις διπλασιάσουμε για τις χώρες εταίρους και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Τελικά, αυτό έχει να κάνει και με τον ρόλο της Ευρώπης ως άγκυρας σταθερότητας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη δική μας ασφάλεια σε άλλους. Γι’ αυτό και η Επιτροπή έχει προτείνει θεματολόγιο για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, το οποίο θα μας βοηθήσει να συνεργαστούμε αποτελεσματικότερα στον τομέα της σύναψης δημόσιων συμβάσεων και σε άλλους τομείς. Τα κράτη-μέλη δεν θα έπρεπε να διεξάγουν έρευνα και να επενδύουν στον εν λόγω τομέα το καθένα χωριστά, αλλά από κοινού. Είναι θέμα αποτελεσματικότητας. Στην ΕΕ, έχουμε 154 διαφορετικούς τύπους οπλικών συστημάτων, ενώ οι ΗΠΑ έχουν μόνον 27. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε από 25 έως 100 δισ. ευρώ τον χρόνο με μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα αυτόν - χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν πολύ καλύτερα αλλού.
Αργά αλλά σταθερά η Ευρώπη αναλαμβάνει ενεργητικότερο ρόλο και περισσότερες πρωτοβουλίες. Το θετικό πρόγραμμα συγκεκριμένων ευρωπαϊκών δράσεων που ανέφερα στην ομιλία μου για την Κατάσταση της Ένωσης αποτελεί περαιτέρω απόδειξη του γεγονότος αυτού. Τα κράτη-μέλη ενέκριναν ομόφωνα το πρόγραμμα στη συνάντησή μας στη Μπρατισλάβα, την πρώτη χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο. Και θα συνεχίσουμε να το προωθούμε το 2017. Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, υποβάλαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του μεγάλου δυναμικού της ψηφιακής ενιαίας αγοράς. Ενώ το 2015 η αξία της ψηφιακής αγοράς υπολογιζόταν σε 272 δισ. ευρώ, θα μπορούσαμε να την αυξήσουμε σε 643 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.
Το θέμα είναι να έχουμε εξασφαλίσει τις σωστές συνθήκες προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων - δεδομένου, ιδίως, ότι τα ψηφιακά προϊόντα και οι ψηφιακές υπηρεσίες θα αλλάζουν ριζικά όλο και περισσότερους τομείς όπως η γεωργία, η ενέργεια και τα συστήματα μεταφοράς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειαζόμαστε εναρμονισμένους κανόνες, ώστε τα δεδομένα να μπορούν να διαβιβάζονται διασυνοριακά, ελεύθερα και με ασφάλεια. Συγκεκριμένα, θα θεσπίσουμε σαφές, ισχυρό νομικό πλαίσιο για την ψηφιακή οικονομία, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσουμε ότι οι ιδιωτικές υποθέσεις των ανθρώπων θα παραμείνουν ιδιωτικές, με την προστασία, ιδιαίτερα, των προσωπικών δεδομένων και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Προκειμένου να επωφεληθούν όλοι οι Ευρωπαίοι από την επέκταση του δικτύου, η Επιτροπή έχει επίσης προτείνει την εφαρμογή της τεχνολογίας τελευταίας γενιάς για την κινητή τηλεφωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2025. Επιπλέον, θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι κύριοι δημόσιοι χώροι θα διαθέτουν δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση μέχρι το 2020.
Επίσης, η Ευρώπη δημιουργεί και εξασφαλίζει υποδομή για νέες ευκαιρίες. Μια ματιά στους αριθμούς δείχνει πόσο σημαντικό είναι, σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, να βρίσκουν οι Ευρωπαίοι κοινές και μακρόπνοες λύσεις. Ενώ στην αρχή του 20ού αιώνα οι Ευρωπαίοι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, σήμερα φτάνουμε ποσοστό 8%, και μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα πέσει στο 5%.
Για μένα, ωστόσο, η Ευρώπη δεν είναι μόνο ζήτημα του μυαλού αλλά, πάνω απ’ όλα, ζήτημα της καρδιάς. Είναι το βαθύ αίσθημα που δημιουργούν η ειρήνη, η ασφάλεια και οι ευκαιρίες. Για την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, εύχομαι να καταφέρουμε - όπως η προηγούμενη από εμάς γενιά - να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε το σπουδαίο δυναμικό που το σχέδιο τούτο αντιπροσωπεύει για το μέλλον. Αυτό είναι δουλειά όχι μόνο των πολιτικών αλλά όλων των Ευρωπαίων.
Το ότι οι άνθρωποι ταξιδεύουν, σπουδάζουν και ζουν με ασφάλεια στο εξωτερικό, οι καταναλωτές απολαύουν τις υψηλότερες προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας των τροφίμων, και οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά - δεν είναι δικαιώματα που μας χάρισε ο Θεός. Όπως ακριβώς στον καιρό του Στέφαν Τσβάιχ, πρέπει να κάνουμε επιλογές για τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Συνεπώς είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε το 2017 τη χρονιά που η Ευρώπη θα βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, και να δουλέψουμε για μιαν Ευρώπη που μας προστατεύει, μας υπερασπίζεται και μας κάνει πιο δυνατούς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***  Χειμερινή ανάβαση στον Ταΰγετο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 

Έφτασε η ώρα του Ταϋγέτου για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και της ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή του, σε χειμερινές συνθήκες. «Κάθε χρόνο», όπως αναφέρουν, «ανεβαίνουμε αρκετές φορές στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, στα 2.407 μέτρα. Ωστόσο, τουλάχιστον μια φορά, ανεβαίνουμε σε καθαρά χειμερινές συνθήκες, γεγονός που καταλαμβάνει κεντρική θέση στο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου. Η φετινή χειμερινή ανάβαση θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 4-5/2, και θα πραγματοποιηθεί από τη λακωνική πλευρά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης.
Οι συνθήκες θα είναι καθαρά χειμερινές και για τη συμμετοχή απαιτείται σχετικός εξοπλισμός και καλή φυσική κατάσταση.
Η αναχώρηση από την Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου από τα γραφεία μας στις 2.00. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Μαγγανιάρη, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για το καταφύγιο στη θέση Βαρβάρα.
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για τις θέσεις στο καταφύγιο όσο και για το δανεισμό εξοπλισμού από το σύλλογο. Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 2/2)
 Ώρες πορείας: 7.
Βαθμός δυσκολίας: 6
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6977716580, 6944574797».
*** «Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στη Μεσσήνη, απείλησαν ακόμα και τον Τσώνη
Το τεράστιο πρόβλημα με την παραβατικότητα μερίδας τσιγγάνων, που το τελευταίο διάστημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως περιγράψαμε και στο «Θάρρος» της Κυριακής, συζητήθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «Θάρρους» για τη συμμορία με τις τσιγγάνες, που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν απανωτές επιθέσεις στο πάρκο της Μεσσήνης σε αδύναμους και ανυποψίαστους πολίτες… Επίσης, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν υπάλληλοι γνωστής αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ» χαρακτηρίζοντάς την ως μια καλά οργανωμένη ληστεία με σχέδιο, ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος απειλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος.
Για τις επιθέσεις που έχουν κάνει την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης «απαγορευμένη ζώνη», ο κ. Τσώνης έφθασε στο σημείο να διαπληκτιστεί και με το διευθυντή της Αστυνομίας στη Μεσσήνη, κάτι για το οποίο, όπως δήλωσε στη συνέχεια, μετάνιωσε, γιατί κατανοεί ότι και από την πλευρά του ο διοικητής του τμήματος κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό με τις «δυνάμεις» που έχει… Ενημέρωσε, επίσης, το Σώμα ότι σκοπός του ήταν (σ.σ. χθες) να επισκεφθεί την Τρίτη το νέο αστυνομικό διευθυντή, σε εθιμοτυπική συνάντηση για την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και για να του θέσει τα προβλήματα που και ο ίδιος γνωρίζει, καθώς κατάγεται από την περιοχή. Τελικά, ο κ. Πούπουζας τον ενημέρωσε ότι θα βρισκόταν ο ίδιος την Τρίτη στη Μεσσήνη για να συναντήσει το δήμαρχο…
Ο Γιώργος Τσώνης ανέφερε ότι έχει κάνει κι άλλες ενέργειες για αυτό το ζήτημα, που δε γίνεται να ανακοινωθούν… όμως σημείωσε με νόημα ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις… και ούτε πίστευε ότι με τα «έγγραφα» θα δινόταν ουσιαστική λύση. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικό της κατάστασης περιστατικό: παρακολούθησαν τη δράση 2 γυναικών Ρομά, ενημέρωσαν την Αστυνομία, η Αστυνομία τις συνέλαβε, τις πήγε στο αυτόφωρο… και το απόγευμα ήταν στη Μεσσήνη και έκλεβαν ξανά! Ως αίτιο της έξαρσης της εγκληματικότητας ανέφερε τη φτώχεια, καθώς η Μεσσήνη ανέκαθεν «συμβίωνε» με τους Ρομά, όμως πρώτη φορά σημειώνονται ανάλογα και τέτοια έκτασης περιστατικά…
Για το ίδιο θέμα ο Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε με τη σειρά του την έντονη ανησυχία του για την έξαρση του φαινομένου, καθώς και για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αποκτά πρωτόγνωρες διαστάσεις…
Σημείωσε ότι οι ενέργειες του δημάρχου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τόνισε ότι «άργησε» χαρακτηριστικά να λάβει δράση και να διαπιστώσει το πρόβλημα… αναφέροντας, επίσης, ότι και η Τοπική Κοινότητα Μεσσήνης στην επιστολή της στις 12/12/2016 είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για την έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Μεσσήνης. Η καθυστέρηση αυτή του δημάρχου έχει ως αποτέλεσμα να ερημώσει το κέντρο της πόλης πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος, που τον κάλεσε από εδώ και πέρα να κάνει ό,τι πρέπει για να επανέλθει στους πολίτες της Μεσσήνης το αίσθημα της ασφάλειας…
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ο οποίος τόνισε ότι το να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς είναι το σημαντικότερο αγαθό σε οποιαδήποτε κοινωνία…
Ιδιαίτερα σκληρός στις εκφράσεις του για το ίδιο θέμα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές και κατά της Αστυνομίας για αδιαφορία που επέδειξε, όταν υπήρξε θύμα ληστείας από τσιγγάνους.
Ως προς το τι πρέπει να γίνει, πρότεινε ακραίες λύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο αν φάνε το ξύλο της αρκούδας μπορεί να συμμορφωθούν…»
Κλείνοντας τη συζήτηση γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα ο πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Χριστόπουλος, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ζει δίπλα σε δυο καταυλισμούς Ρομά για περισσότερα από 40 χρόνια και γνωρίζει καλά το «πρόβλημα»… Πρόσθεσε, δε, ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και η αντιμετώπισή του χρειάζεται «εμπλοκή» και άλλων υπηρεσιών, εκτός του Δήμου και της Αστυνομίας…
 ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
Επίσκεψη νέου αστυνομικού διευθυντή στο Δημαρχείο Μεσσήνης
Μια ημέρα μετά τα όσα ειπώθηκαν για το σοβαρό ζήτημα της εγκληματικότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο, χθες το πρωί ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας κ. Πούπουζας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Τσώνης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδημάρχων.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης τού ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Λόγω και των γεγονότων των τελευταίων ημερών, και στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, δε θα μπορούσε να μη γίνει εκτενής αναφορά στο ζήτημα της διαρκώς αυξανόμενης παραβατικότητας στην πόλη της Μεσσήνης. Ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε το θέμα της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου ως το σημαντικότερο διακύβευμα της εποχής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πούπουζας διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τσώνη σημείωσε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο νέος αστυνομικός διευθυντής γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όσο και οι ίδιοι θα περίμεναν τα ζητήματα εγκληματικότητας που «καίνε» ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης. Μάλιστα, όπως μας έκανε γνωστό, από χθες το πρωί η κατάσταση στο κέντρο της Μεσσήνης ήταν αρκετά καλύτερη, καθώς ομάδα της ΟΠΚΕ έκανε περιπολίες, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και ομάδες ανδρών της «ΔΙΑΣ», όπως κι εμείς διαπιστώσαμε.    Του Κώστα Γαζούλη 
 
*** Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ! Oι ανόητοι, οι απλοί και ο Γόρδιος Δεσμός...


~ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα. Κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας έχει έναν εκπρόσωπο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ που σκοπός του είναι να ενημερώσει τους ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα, τις Θέσεις και τους Στόχους του κόμματος.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει σαφείς, λεπτομερείς και συγκεκριμένες προτάσεις, που δίνουν ΛΥΣΕΙΣ σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Οι λύσεις που προτείνουμε – έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον – είναι ρεαλιστικές, πρακτικές, σαφείς, καινοτόμες, εναλλακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες και αποδοτικές. Πρόκειται για λύσεις που κανένα από τα μνημονιακά κόμματα δεν είχε την πολιτική βούληση, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να προτείνει. Γι’ αυτό, καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να μας ακολουθήσουν και να γίνουν κοινωνοί του οράματός μας για μια Πατρίδα ελεύθερη, υπερήφανη και ανεξάρτητη.
~*ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ:
https://youtu.be/aJX52fx-ORQ .-
~*  Μπείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΔΩ και δείτε ποιος πυρήνας βρίσκεται στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ.
~Η Ελληνική λύση ανά την Ελλάδα           
***Μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ενημερωθείτε για τα στελέχη μας ανά την Ελλάδα στα τηλέφωνα: 210-3645183 / 210-3387703 και 2310-555302
~  ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ :ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΜΠΟΥΤΗΣ ΦΑΝΗΣ
Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝIAΣ -          "           : ΔΕΛΕΟΓΛΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-           "           : ΜΠΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΛΑΜΙΑ : ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ -      "      : ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ -      "      : ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΟΜΟΚΟΣ : ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΥΠΑΤΗ : ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΣΤΥΛΙΔΑ : ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΘΗΒΑ : ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ -     "      : ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ -     "      : ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΛΕΙΒΑΔΙΑ : ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ : ΚΑΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ - ΦΩΚΙΔΑ : ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ - ΜΑΝΑΓΟΥΛΗ : ΚΑΛΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

 ~ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΒΟΛΟΣ : ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ : ΝΑΣΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ -      "       : ΚΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ -      "       : ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -         "         : ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ- ΤΡΙΚΑΛΑ : ΣΒΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ν.ΤΡΚΑΛΩΝ -       "        : ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ -      "        : ΠΛΕΞΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ
Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ -      "        : ΜΑΓΚΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

~  ΕΥΒΟΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ : ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΧΑΛΚΙΔΑ : ΣΙΜΙΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΙΣΤΙΑΙΑ    : ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ : ΤΟΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΨΑΧΝΑ : ΛΑΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ : ΠΕΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΡΟΣΙΑ : ΖΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΥΤΙΚΑΣ : ΤΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ : ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΣΜΗΝΙΟ : ΠΑΛΙΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΥΜΗ : ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ : ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ : ΜΑΣΤΡΤΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

~  ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Ν.ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ : ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Ν.ΖΑΚΥΝΘΟΥ -         "           : ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΑΛΑΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ -        "        : ΡΕΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ -        "        : ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΓΑΣΤΟΥΡΙ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΙΜΗ : ΑΥΘΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ -        "        : ΖΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΧΑΡΑΒΗ : ΡΑΔΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ
Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : ΤΣΙΒΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙ : ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ν.ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑ : ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
N.ΛΕΥΚΑΔΑΣ -        "        : ΧΑ'Ι'ΔΑΚΗΣ ΑΓΑΠΙΟΣ
Ν.ΛΕΥΚΑΔΑΣ -        "        : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 ~ ΠΕΛΟΠΠΟΝΗΣΟΣ
Ν.ΑΧΑΪΑΣ - ΠΑΤΡΑ: ΜΠΕΝΤΕΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν.ΑΧΑΪΑΣ - ΑΙΓΙΟ : ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ν.ΑΧΑΪΑΣ - ΟΒΡΥΑ : ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ - ΠΥΡΓΟΣ : ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ -      "         : ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ -      "         : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ -      "         : ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ -      "         : ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ : ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ -        "            : ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ -        "            : ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ -        "            : ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΚΙΑΤΟ : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ : ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ : ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ : ΞΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -        "           : ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΩ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΤΖΩΡΤΖΗ ΧΡΥΣΑ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ν,ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ : ΣΑΡΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ : ΜΠΑΧΟΥΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
 Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ : ΚΑΒΑΘΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΓΟΣ : ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 ~  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Ν.ΔΡΑΜΑΣ - ΔΡΑΜΑ : ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ν.ΕΒΡΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ : ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ
Ν.ΕΒΡΟΥ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ : ΔΟΥΔΑΚΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ν.ΕΒΡΟΥ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ : ΠΡΙΓΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ : ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ : ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ν.ΞΑΝΘΗΣ - ΞΑΝΘΗ : ΜΥΛΩΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ
Ν.ΞΑΝΘΗΣ -      "       : ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΞΑΝΘΗΣ -      "       : ΝΑΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ν.ΞΑΝΘΗΣ -      "       : ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 ~ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ : ΚΑΤΖΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Ν.ΠΕΛΛΗΣ - ΠΕΛΛΑ : ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΔΗΜΟΛΙΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ
Ν.ΦΛΩΡΙΝΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ : ΕΛΙΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ν.ΚΙΛΚΙΣ - ΚΙΛΚΙΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ν.ΚΙΛΚΙΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ : ΠΕΡΧΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ν.ΣΕΡΡΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ : ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ - ΝΑΟΥΣΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 ~ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ : ΓΑΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΔΟΣ : ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΒΑΣΙΑ
ΡΟΔΟΣ : ΠΑΠΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΩΣ : ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΥΜΗ : ΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΣΥΜΗ : ΤΣΑΚΑΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΣΥΜΗ : ΧΑΣΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

 ~ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ν.ΑΡΤΑΣ - ΑΡΤΑ : ΠΑΠΠΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ
Ν.ΑΡΤΑΣ -     "       : ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΑΡΤΑΣ -     "       : ΧΑΛΙΚΟΥΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -            "              : ΝΤΑΣΙΝΑΣ ΞΑΝΘΙΠΠΟΣ
Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -            "              : ΝΤΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -         "          : ΤΡΑΝΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -         "          : ΓΙΑΝΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ν.ΠΡΕΒΕΖΗΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ : ΣΟΥΚΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ν.ΠΡΕΒΕΖΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ : ΒΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ~ ΚΡΗΤΗ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -       "            : ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -       "            : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -       "            : ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -       "            : ΚΑΝΟΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ : ΝΤΟΥΜΠΑΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΠΑΛΙ : ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ν.ΧΑΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΑ : ΒΟΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ν.ΧΑΝΙΩΝ -      "     : ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΧΑΝΙΩΝ - ΣΟΥΔΑ : ΧΑΛΚΙΑΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ

~  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ν.ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑ : ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ν.ΣΑΜΟΥ - ΣΑΜΟΣ : ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ν.ΣΑΜΟΥ -      "        : ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΥΦΡΩΣΥΝΗ
Ν.ΧΙΟΥ - ΧΙΟΣ : ΠΛΟΥΜΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ν.ΧΙΟΥ -    "     : ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 ~ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ : ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΥΚΟΝΟΣ : ΣΥΡΓΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΥΘΝΟΣ : ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΔΡΟΣ : ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    

*** Δε θα βρίσκεται στην Καλαμάτα αύριο ο Αντώνης Σαμαράς λόγω ασθένειας 
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», δε θα παραστεί – όπως ήταν προγραμματισμένο – στις εορταστικές εκδηλώσεις αύριο Πέμπτη για την πολιούχο της Καλαμάτας Υπαπαντή του Σωτήρος, λόγω γρίπης, αντίθετα, η σύζυγός του Γεωργία, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα.

***  Χρ. Σπίρτζης: Θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα 
Στην οδική σύνδεση του Πύργου με την Καλαμάτα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο». Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τις μελέτες για να κλείσουν οι οδικές συνδέσεις από τον Πύργο μέχρι την Καλαμάτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, σε χρήση παραδίδονται έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας και οικονομικής αιμορραγίας του Δημοσίου τα πέντε μεγάλα έργα στους οδικούς άξονες, με ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα για τα διόδια που θα οδηγήσει στη μείωσή τους
«Τα έργα έχουν πολλές διαστάσεις. Είχαμε απομονωμένη τη μισή Ελλάδα, το τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Πάτρα, αλλά και την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία. Έντεκα χρόνια δεν είχαν τελειώσει ούτε τις απαλλοτριώσεις, τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εργασίες, τα θέματα στα σημεία που αυτοκινητόδρομος και σιδηρόδρομος τέμνονταν», είπε ο υπουργός.
Το συγκεκριμένο έργο παραδίδεται σε λειτουργική χρήση στο τέλος Μαρτίου, είπε ο κ. Σπίρτζης, που σημαίνει ότι «υπάρχουν δύο σημεία, ένα στο τέλος του δρόμου που δε θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως (ο κόμβος για το Αντίρριο) και ένα σημείο λιγότερο από 500 μ. όπου υπάρχει πρόβλημα και μέχρι θα ολοκληρωθεί το έργο του σιδηροδρόμου θα υπάρχει μία λωρίδα.
Τέλος Φεβρουαρίου δίνεται στην κυκλοφορία όλος ο αυτοκινητόδρομος μέχρι το Ξυλόκαστρο και οι μεγάλες σήραγγες της Παναγοπούλας, παρακάμπτοντας ένα μεγάλο τμήμα του υπάρχοντος αυτοκινητόδρομου όπου συνέβαιναν πάρα πολλά ατυχήματα.
Παραδόθηκε ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα, από την Κόρινθο στην Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα και στη συνέχεια ακολουθεί το τμήμα Πάτρα-Πύργος».
Επίσης, «είναι υποχρεωμένοι οι παραχωρησιούχοι να μας παραδώσουν τις μελέτες για να κλείσουν οι οδικές συνδέσεις από τον Πύργο μέχρι την Καλαμάτα» για να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
  Σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι, αφενός, η ποιότητα των νέων οδικών δικτύων δε θα έχει καμία σχέση με το παλαιό υφιστάμενο, αλλά και ότι «παντού θα έχουμε εναλλακτικό δίκτυο, είναι υποχρέωση της Πολιτείας, με απαγόρευση χρήσης από τα βαρέα οχήματα ... προκειμένου ένας πολίτης που δεν έχει ή δεν έχει ή δε θέλει να πληρώσει για διόδια και δεν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, να μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια όπου θέλει».
«Εάν δεν προχωρούσε η διαδικασία κατ' αυτόν τον τρόπο, το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο θα ήταν τεράστιο, καθώς «θα έπρεπε να γυρίσουμε 4 δισ. ευρώ στην Κομισιόν συν τις ρήτρες ή να πάμε σε διαπραγμάτευση ... να δεσμεύσουμε αυτά τα χρήματα που χρειάζονταν για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων από τη νέα προγραμματική περίοδο. Θα είχαμε πολύ λιγότερα μικρομεσαία έργα σε όλη την Ελλάδα, πολύ μικρότερη ανάπτυξη», σημείωσε ο υπουργός.
Όπως διευκρίνισε μάλιστα, «θα χάνονταν πάρα πολλά χρήματα από σπάνιους σήμερα πόρους», καθώς η «νέα προγραμματική περίοδος δεν είναι σαν το ΕΣΠΑ ή προηγούμενες με πλήθος δισεκατομμυρίων».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** 'ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ' στις ΗΠΑ! Στρέφονται κατά του ΤΡΑΜΠ! Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πεντάγωνο και Ρεπουμπλικάνοι θέλουν ΑΝΑΤΡΟΠΗ...

~  Φαίνεται πως το κατεστημένο της Ουάσινγκτον και του Πενταγώνουν ετοιμάζουν βίαιη πτώση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς βλέπουν την αλλαγή πλεύσης που έχει ξεκινήσει.
Ξεκινάμε με την είδηση πως περίπου 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν εσωτερικό υπόμνημα διαμαρτυρίας ενάντια στα διατάγματα του Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό εισόδου προσφύγων και μεταναστών στις ΗΠΑ από πολίτες συγκριμένων μουσουλμανικών χωρών.
Μάλιστα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι το εσωτερικό υπόμνημα έχει υποβληθεί στην διοίκηση. Ο δε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ δήλωσε πως έχει γνώση του υπομνήματος και προειδοποίησε πως οι καριερίστες διπλωμάτες πρέπει «είτε να εφαρμόσουν το διάταγμα, αλλιώς μπορούν να αποχωρήσουν».
Την ίδια στιγμή ο Γερουσιαστής των Ρεπομπλικανών Τζον Μακέιν προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξάψει τα πάθη των Αμερικανών πολιτών κατά της Ρωσίας, σε πλήρη ταύτιση με τα Γεράκια του Πενταγώνου. Το γεγονός πως Τραμπ και Μακέιν βρίσκονται στο ίδιο κόμμα είναι ενδεικτικό των ριζοσπαστικών αλλαγών που γίνονται στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως το ‘έγγραφο’ που ‘απεδείκνυε’ ότι ο Τραμπ είναι υποχείριο των Ρώσων, δόθηκε στο FBI (και τη δημοσιότητα;) από τον κο Μακέιν.
~* TRAMB 07 Ουάσιγκτον τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/UwVntLOkNhY .-
~*Ο  ΡΕΪ ΠΡΙΜΠΟΥΣ προσωπάρχης στο Λευκό οίκο σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών  20/01/2017:
 https://youtu.be/ma1faXbv_AY  .-
~*TRAMP 06 006 58η ορκωμοσία 45ου προέδρου ΗΠΑ τελετή 20/1/2017: https://youtu.be/o995RwNDGWU .-
~* TRAMP αποφασίζει διορίζει εκδηλώσεις διαμαρτυριών 2-2017:
https://youtu.be/XZC5nJQuzfw 
~* Διχαστική η ομιλία Τράμπ  45ου προέδρου ΗΠΑ  20/01/2017:
 https://youtu.be/WiVR_naUkkc .-

***  Ανοιχτά τα καταστήματα μετά την περιφορά 
Τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν αύριο μετά την περιφορά της εικόνας, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά με βάση το ωράριο της Πέμπτης 

***  ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ σε Γραμμή ΤΣΩΡΤΣΙΛ! 'ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ' το ΒΕΡΟΛΙΝΟ...

~  Θυμήθηκαν τον Τσώρτσιλ οι Πούτιν-Τραμπ, καθώς φαίνεται και ετοιμάζουν ‘βομβαρδισμό’ της Γερμανίας.
Επιγραμματικά οι πρώτες αποφάσεις του Τραμπ είναι:
Αύξηση του φόρου εισαγωγής γερμανικών προϊόντων κατά 35%, την ίδια στιγμή που ο Πούτιν πραγματοποιεί σταθερά πατήματα στην Κύπρο, με στόχο να ελέγξει και να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της, αφήνοντας στο περιθώριο τη Γερμανική παρουσία.
Κανένα προνόμιο όσον αφορά τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου δεν έχει εξασφαλίσει πλέον η Γερμανική κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά την Ελλάδα, χάνει ψηφοφόρους από τους Έλληνες ομογενείς, αλλά και τους Τούρκους, οι οποίοι στηρίζουν Ερντογάν (οι σχέσεις του με την Μέρκελ άλλαξαν λόγω Πούτιν) και λίγο πολύ ξεπερνούν τα 5εκ. πολίτες.
Την ίδια στιγμή, το ευρώ είναι σαν ένα «σιωπηρό γερμανικό μάρκο», του οποίου η χαμηλή αποτίμηση δίνει στη Γερμανία πλεονέκτημα έναντι των βασικών της εταίρων, δήλωσε στους FT ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου Peter Navarro.
«Ένα μεγάλο εμπόδιο στο να θεωρηθεί η TTIP ως μια διμερής συμφωνία είναι η Γερμανία, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες στην ΕΕ καθώς και τις ΗΠΑ, με ένα "σιωπηρό γερμανικό μάρκο", το οποίο είναι κατάφωρα υποτιμημένο», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε και είναι οικονομικός. Αν σκεφτούμε πως η Γερμανία ψάχνει σύμμαχο στην Κίνα καταλαβαίνουμε τα στρατόπεδα που δημιουργούνται.
~*ΤΡΑΜΠ από Ν Υ  στην Ουάσιγκτον 20/01/ 2017:
https://youtu.be/9PiSml0PJac .-
~* TRAMP  02  παρέλαση  ορκωμοσίας από Καπιτώλιο 20-01-2017:  https://youtu.be/cEWYHF2J0Ag .,.-  
~*TRAMP 13 από παρέλαση ορκωμοσίας  Ουάσιγκτον 20/1/2017:
 https://youtu.be/hsXEN0gjtI0
~*Τελετουργικό ορκωμοσίας ΤΡΑΜΠ  20/01/2017:
 https://youtu.be/xX7Z21Uj9xw .-
~* Σατανιστές στην ορκωμοσία ΤΡΑΜΠ 20/01/2017  Ντροπή:
 https://youtu.be/2s50ve7um6k .-

***  Γ. Μπέζος: «Μετατρέπουμε το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου» 
Ανακοινώθηκαν προχθές από τον ΟΑΕΔ τα οριστικά αποτελέσματα 4.000 θέσεων εργασίας του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με αυτά, τις επόμενες ημέρες στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας θα αναλάβουν εργασία 17 άτομα (7 νοσηλεύτριες, 5 τραυματιοφορείς, 1 ιατρικών συσκευών, 1 ιατρικών εργαστηρίων, 1 οδηγός, 1 ειδικός παιδαγωγός, 1 φυσικοθεραπευτής) και στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας 5 άτομα (2 νοσηλεύτριες, 2 ιατρικών εργαστηρίων, 1 ιατρικών συσκευών).
Παράλληλα, μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα διοριστούν στο Γ.Ν. Καλαμάτας τρεις μόνιμες ΤΕ Νοσηλεύτριες από τους κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5Κ του ΑΣΕΠ.
Αισιόδοξα εμφανίζονται τα πράγματα και στο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό. Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί και αναμένονται μέσα στο Φλεβάρη πέντε μόνιμοι ιατροί (2 Παθολογίας, 1 ΜΕΘ, 1 Γαστρεντερολογίας, 1 Αναισθησιολογίας) και δύο (1 Παθολογίας και 1 Καρδιολογίας) για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα γίνει από το υπουργείο Υγείας η κατανομή των 2.000 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, εκ των οποίων στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας αναμένονται 10-15 θέσεις.
Όσον αφορά στο θέμα των επικουρικών ιατρών, σήμερα στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας υπηρετούν 35 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων η μισθοδοσία για τους 22, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕπΑΝΕΚ. Οι υπόλοιποι 13 συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά μέσα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
Επιπρόσθετα, τις επόμενες ημέρες για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας αναμένονται άλλοι 10 νέοι επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Με αφορμή τα ανωτέρω ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε: «Τα πράγματα πάνω στον ευαίσθητο τομέα της στελέχωσης των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινούνται αισιόδοξα. Οι προσλήψεις που γίνονται έρχονται να καλύψουν σημαντικά κενά και μας παρέχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρουμε.
Όλοι μαζί μετατρέπουμε καθημερινά με σχεδιασμό και μεθοδικότητα το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μπροστά μας έχουμε, όμως, ακόμη πολλή δουλειά για την ουσιαστική επίτευξη αυτού του μεγάλου στρατηγικού στόχου.
Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που σε αυτή την προσπάθεια είναι πραγματικά δίπλα μας, παρέχοντας ουσιαστικό στήριξη για τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του νοσοκομείου μας».

*** Ετοιμάζουν ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Παραστρατιωτικές Αλβανικές ομάδες εντός του Φεβρουαρίου θα χτυπήσουν...

~   Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αλλά και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών του Βελιγραδίου γνωρίζουν πως οι Αλβανοί Εθνικιστές ετοιμάζονται πυρετωδώς για ‘‘ειδικού τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις» εναντίον του βόρειου Κοσσυφοπεδίου.
Φυσικά δεν κινούνται χωρίς την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας αλλά και συμμαχικών χωρών που τους παρέχουν πληροφορίες για τις σερβικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Σέρβοι ανώτατοι  αξιωματικοί του στρατού όπως ισχυρίζονται από ακλόνητα στοιχεία και όχι απλές ενδείξεις , αναφέρουν ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν μαζική επίθεση  στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου εντός του Φεβρουαρίου, όπως υπολογίζουν.
«Χασίμ Θάτσι, και  Ίσα Μουσταφά έχουν ήδη κινητοποιήσει δεκάδες παραστρατιωτικές ομάδες του ANA για μια αιφνιδιαστικού τύπου επίθεση  , που «‘θα κόψει  την ανάσα» στους Σέρβους  που κατοικούν στα βόρεια … Οι Αλβανοί βιάζονται να κατακτήσουν τον βορρά, γιατί φοβούνται ότι η νέα πολιτική του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και η φιλία του με την Ρωσία θα επηρεάσει καίρια και τα Βαλκάνια …» και προσθέτουν πως η ρωσική GRU  συνδράμει τους Σέρβους.
«Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και να κατακτήσουν  τον βορρά. Η επίθεση στα βόρεια  θα γίνει με την  σιωπηρή υποστήριξη των ισχυρών δυτικών κέντρων, όπως της ΕΕ και ειδικά του Βερολίνου , και η οποία προετοιμάζεται  εδώ και μήνες   σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ίσα Μουσταφά», αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα .
Βίντεο  : Albanian Special Forces - ROSU (Republic of Kosovo)   , https://youtu.be/OOzgcgcCepY  .-
~  «Τα πάντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε εντός 24 ωρών, όλοι οι Σέρβοι να εκδιωχθούν προς την Σερβία από την συνοριακή πύλη στην περιοχή Γιαρίνιε. Η δράση των αλβανικών ειδικών δυνάμεων  που παραμένουν στο Β. Κοσσυφοπέδιο θα «δικαιολογηθεί»με συνεχή και κλιμακούμενα περιστατικά βίας  στα οποία θα «τραυματιστούν»   ή θα «σκοτωθούν» αρκετοί Αλβανοί αστυνομικοί. Τότε η δράση στην περιοχή  θα παρουσιαστεί ως μια νόμιμη ενέργεια  εναντίον της εισβολής του Βελιγραδίου και συγκεκριμένα για την προστασία των Αλβανών από την σερβική επιθετικότητα », καταλήγει η σερβική πηγή.
Τα Βαλκάνια φλέγονται και αναρωτιόμαστε η ελληνική πλευρά τι κάνει. Ας κάνει κάτι κι ας μην το ξέρουμε…

***  Κυβερνητικές παρουσίες και εκδηλώσεις 
Έκλεισε το παζλ. Στον αυριανό εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πάντως, από την άλλη πλευρά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας.
Κεντρικός ομιλητής φέρεται να είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.  Α.Π. 
~*ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ:
https://youtu.be/aJX52fx-ORQ .-
~*  Η ΕΛΛΑΔΑ από το 1897  1978 Δάνειο :
 https://youtu.be/hurE4d5LUQM .-
~** Νησιώτικο
: https://youtu.be/i8nxY6PgW9U .-
~* Σε  μαντινάδες και πεντοζάλι:
https://youtu.be/fedQiDxDvrg .-
~* Το  ραβασάκι :
 https://youtu.be/9IFeAzGDDeU  .-

***  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται την Αλήθεια...

~  Θυμόμαστε όλοι την κραυγή αγωνίας του Κ.Βελόπουλου για τον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη άμεσης ανάπτυξης της ελληνικής παραγωγής. Θυμόμαστε επίσης τη ρήση του πως «πρώτα γίνεσαι ισχυρός» και μετά κοιτά τις εναλλακτικές.
Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στα συγκαλά του και κατάλαβε αυτό που είναι κοινός τόπος για όλους τους Έλληνες. Ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης είπε τα εξής: «Η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας , όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα» είπε στο ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία».

Είπε δηλαδή αυτό που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Πρόεδρός της Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ φωνάζει συνεχώς. Φτιάξτε παραγωγή. Φτιάξτε πλούτο. Η αυτάρκεια οδηγεί στην ανεξαρτησία και την αποδέσμευση από τα Μνημόνια. Το νόμισμα είναι εργαλείο, όχι η σωτηρία.

***  Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Παναγιώτης Νίκας 
Στα περισσότερα πολιτικά σενάρια και φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην Καλαμάτα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Από πού να ξεκινήσουμε; Από τις φήμες ότι οι σχέσεις του με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο δεν είναι… σαν τον παλιό καλό καιρό; Ότι δεν ήθελε να παραβρεθεί στο πολιτικό μέρος της εκδήλωσης της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας και της ΟΝΝΕΔ; Το… μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη ότι είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πρώτα θα πρέπει να τα βρει με τον πρώην  πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;
Στο γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πολυενδιαφέρεται για βουλευτής αλλά καλοκοιτάζει κάποια θέση γενικού γραμματέα υπουργείου, ενώ στη Βουλή θα ήθελε να δει ένα εκ των παιδιών του;  Κι άλλα πολλά.
Εντάξει, φήμες και σενάρια είναι, αλλά μπορεί κάποια από αυτά να είναι αληθινά…   Α.Π. 

*** ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ από τον «αριστερό» Τσίπρα! Κανένα «παιδί» άνεργο… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Αν δεν διορίσεις τα δικά σου παιδιά, ποιον θα διορίσεις;
Πως θα λέγεσαι μετά κυβέρνηση άξια, που εκπλήρωσε τον σκοπό της;
Α ναι, μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε για τους διορισμούς επί προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά όταν ανέβηκε στην εξουσία…
Έκανε ακριβώς αυτό που κατηγορούσε τους άλλους, διορίζει αβέρτα.
Βλέπουμε μια υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3/8/2013 να κόπτεται να φύγει η κυβέρνηση ΝΔ για να έρθει κάποιος να «ξεσηκώσει τον κόσμο».

Η ίδια κυρία, εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία, διορίστηκε από το κυβερνών κόμμα.



*** Από το «GO BACK» στο «COME BACK αγαπητέ ΤΟΜΣΕΝ»! Γονατιστό το Μαξίμου παρακαλά το ΔΝΤ...

~  GO BACK MERKEL φώναζε κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα πια το μόνο που φωνάζει είναι σε παρακαλώ Τόμσεν COME BACK (γύρνα πίσω).
Από τη στιγμή που ο ESM, δια στόματος Ρέγκλινγκ, ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι sine qua non διαφορετικά δε θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων, το Μαξίμου έχει σταματήσει να χτυπά το Ταμείο και τηρεί σιγή ιχθύος.
Όπως μετέδωσε το Reuters ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης είναι απαραίτητη και ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση επόμενων δόσεων εάν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του. Κατά το Reuters, ο Ρέγκλινγκ προσέθεσε ότι το Tαμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.
Οι ψευτοτραμπουκισμοί, από θέση αδυναμίας προκαλούν μόνο πόνο και ποτέ δεν δείχνουν πυγμή. Το πρόβλημα είναι πως τους τραμπουκισμούς της Κυβέρνησης τους πληρώνουμε εμείς…

*** ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!Όλο το ΠΑΚΕΤΟ για να κλείσει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...

~  Ακόμη μια διαπραγμάτευση με... τελεσίγραφα από τη μεριά των θεσμών που απαντούν με απειλές στην Αθήνα που αρνείται να θεσμοθετήσει οριζόντια μέτρα.
Όλα πλέον δείχνει ότι στο παρασκήνιο το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι για μείωση του αφορολόγητου.
Φαίνεται ότι σε πρώτη φάση και για την επίτευξη πλεονασμάτων 3,5% για τα πέντε επόμενα χρόνια με βάση τους υπολογισμούς και την “φωτογραφία” της οικονομικής κατάστασης αυτή τη στιγμή προκρίνεται η λύση για μείωση μόνο στο αφορολόγητο και μένει σε “εφεδρεία” η μείωση των κύριων συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων μέσω της περικοπής ή της πλήρους κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.
Η μείωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, θα είναι από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στα 6.000 με 6.500 ευρώ, γεγονός που θα σημάνει για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μείωση της έκπτωσης στον φόρο από τα 1.900 στα 1.450, δηλαδή θα σημάνει μια αύξηση στον φόρο για όλους περί τα 450 ευρώ.
Εκτιμάται ότι η μείωση του αφορολόγητου θα αυξήσει τα έσοδα κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αρκετό για το ΔΝΤ και έτσι επανέρχεται στο τραπέζι η προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Η μείωση της προσωπικής διαφοράς θα επιφέρει 1,5 στον κρατικό κορβανά, συμπληρώνοντας ίσως το ποσό που απαιτεί το ΔΝΤ, ωστόσο προς το παρόν σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα φαίνεται πως η περικοπή αυτή αποφεύγεται.
Μένει ωστόσο η απαίτηση για πλεονάσματα 3,5% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάποιοι μάλιστα μιλούν για διάστημα πέντε ετών, και έτσι μένουν στο τραπέζι εκτός της προσωπικής διαφοράς και το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και το πάγωμα ή ακόμη και οι μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Πηγή Νewsit

***  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! Νέο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ...

~  Περισσότερα λεφτά από επιδοτήσεις πήραν οι αγρότες το 2016, αλλά την πάτησαν γιατί μετατάχθηκαν από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να διευθετήσει το θέμα.
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι:
“Το 2016 ήταν μια χρονιά κατά την οποία εκκαθαρίστηκαν και πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) μια σειρά αγροτικών επιδοτήσεων που εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2008. Κατά συνέπεια, το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων που έλαβαν οι αγρότες μέσα στο 2016 έφτασε τα 3,7 δισ. ευρώ. Αυτό οδήγησε αυτομάτως πολλούς παραγωγούς σε μετάταξη από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ καθώς οι συνολικές επιδοτήσεις που έλαβαν τους έφερε πάνω από το προβλεπόμενο όριο παρόλο που οι επιδοτήσεις που αφορούσαν το 2016 τους τοποθετούσε κάτω από αυτό.
Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται διάταξη ώστε να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα αυτό καθώς και να δώσει την απαραίτητη παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών, που κανονικά λήγει σήμερα”.
πηγή newsit

***  ΧΑΟΣ στα ΚΕΠ! Κατάρρευση του Συστήματος και η Οργάνωση... ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ...

~ Απίστευτο αλαλούμ και ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι πολίτες που επισκέπτονται, από σήμερα το πρωί, τα ΚΕΠ όλης της χώρας για να αιτηθούν του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Το σύστημα των ΚΕΠ έχει πέσει όπως και το site που έχει δημιουργηθεί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Έτσι, οι πολίτες πηγαίνουν στα ΚΕΠ, μαθαίνουν ποια δικαιολογητικά χρειάζονται και φεύγουν άπρακτοι αφού το σύστημα είναι πεσμένο.
Ποιοί έπρεπε να επισκεφθούν τα ΚΕΠ σήμερα
Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιείται η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων.
Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης από σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
• 1-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
• 2-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
• 3-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6
• Σάββατο 4-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3
• 6-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8
• 7-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0
• 8-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
• 9-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
• 10-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6
• Σάββατο 11-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6
• 13-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8
• 14-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0
• 15-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
• 16-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
• 17-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6
• Σάββατο 18-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9 και 0
• 20-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8
• 21-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0
• 22-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
• 23-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
• 24-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6
• Σάββατο 25-2-2017, Δευτέρα 27-2-2017 και Τρίτη 28-2-2017 εξυπηρετούνται όλα τα ΑΦΜ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο.
Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι για το Επίδομα Αλληλεγγύης 2017:
Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα,
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα,
Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.
Οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Ειδόδημα Αλληλεγγύης 2017 θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης 2017:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
Εισόδημα - προϋπόθεση για το Επίδομα Αλληλεγγύης 2017:
- Για ένα άτομο Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 7.200 ευρώ.
- Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 10.800 ευρώ.
- Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 12.600 ευρώ.
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 14.400 ευρώ.
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 16.200 ευρώ.
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 18.000 ευρώ.

*** ΣΩΡΡΑΣ! Και ΑΠΕΙΛΕΣ για ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ και χρωστάει λεφτά... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Όλα τα είχε η συνέντευξη που έδωσε ο Αρτέημς Σώρρας στον Αντώνη Σρόιτερ.
Και απειλές, και μηνύσεις, και ύβρεις, και προσβολές ακόμα και… χαστούκια! Φυσικά, όλα αυτά, μέσα σε ένα παραλήρημα του αυτοαποκαλούμενου «δισεκατομμυριούχου», που αρκέστηκε σε αερολογίες, χωρίς να δώσει μια σαφή απάντηση στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.
«Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Εσένα δεν μπορώ να σου βάλω τίποτα. Χαστούκια, κλωτσιές μπορεί να σε φουσκώσω. Πες μου αν είναι τώρα για σένα να σηκωθώ», ήταν η απάντηση του κ. Σώρρα, όταν ο Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε αν εάν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την τεράστια περιουσία του.
Φυσικά, αυτό ήταν μόνο η αρχή.
«Θα μάθεις ποτέ εσύ τι έχω εγώ; Ανάκριση μου κάνεις; Ας έρθει ο εισαγγελέας να μάθει αν θέλει» είπε ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς ήρθε στην κατοχή του το μεγάλο ποσό που υποστηρίζει ότι κατέχει, ενώ πρόσθεσε: «Το πόσο των 2,83 τρισ. προέρχεται από συμβόλαιο που έχω υπογράψει με το αμερικανικό ταμείο. Τα εξακόσια από αυτά τα έχω βάλει στο λογαριασμό της ελληνικής κυριαρχίας. Την ώρα που τα 600 δισ. είναι στην ελληνική κυριαρχία και σε εσένα έχω γράψει χρήματα. Το συμβόλαιο αυτό με την αμερικανική κυβέρνηση είναι νόμιμο και φορολογημένο».
Βίντεο : ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΦΑΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΡΟΙΤΕΡ  , https://youtu.be/Y2WmGofZEG4  .- (Εναλλακτικά ΕΔΩ)
~ Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος έκανα αναφορά στα δημοσιεύματα που θέλουν τον «σωτήρα» Σώρρα να μην έχει κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και να χρωστά 12.000 ευρώ.
Με έντονο εκνευρισμό, επιτέθηκε στον κ. Σρόιτερ, λέγοντας: «Πού το ξέρεις εσυ; Ολα αυτά είναι γελοιότητες και προέρχονται από εγκάθετους. Φέρε μου το χαρτί. Δεν ισχύει ότι χρωστάω χρήματα».
Όταν ο δημοσιογράφος του έδειξε την τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλλε προς την αρμόδια ΔΟΥ των Πατρών, στην οποία είχει δηλ΄ψσει 20.000 ευρώ εισόδημα και μηδενικές καταθέσεις, είπε:  «Δεν είναι δικό μου αυτό. Όποιος έδωσε το χαρτί αυτό το χαρτί είναι κερατάς. Έχει πρόβλημα οικογενειακό, ψυχολογικό και θέμα φύλου. Δώσε μου το όνομά του να του κάνω μήνυση. Αν μου δηλώσεις εσύ ότι το χαρτί είναι δικό μου υπέγραψε το μου τότε εσύ για να κάνω μήνυση σε εσένα».

***  ΑΣΕΠ 7Κ/2016! ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις αιτήσεις για 1.666 θέσεις εργασίας...

~ Έως 15/2 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μετά την παράταση του ΑΣΕΠ να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για 1.666 προσλήψεις στα νοσοκομεία με την 7Κ/2016 προκήρυξη.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην Προκήρυξη 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, παρατείνεται μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη.
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, παρατείνεται για την Προκήρυξη 7Κ/2016 μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
newsbomb

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!  Ραγδαία ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ στην Ουκρανία!Νεκρός ο Έλληνας Επικεφαλής του 3ου Τάγματος...

~  Ραγδαία είναι η επιδείνωση της κατάστασης στην Α. Ουκρανία το τελευταίό 48ωρο με σφοδρές μάχες να λαμβάνουν χώρα. Το αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ του Ουκρανικού στρατού (με συμμετοχή ξένων μισθοφόρων) και Ρώσων αυτονομιστών είναι 90 νεκροί και 50 τραυματίες.
Λόγω αυτής της επιδείνωσης της κατάστασης στην Avdeevka, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκο διέκοψε την επίσκεψη του στη Γερμανία, γεγονός που δηλώνει μεγάλες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό , οι οποίες δεν δικαιολογούνται στους πολίτες, συγκάλεσε έκτακτο πολεμικό συμβούλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μερική επιστράτευση.

Νεκρός είναι και ένας Έλληνας στη βιομηχανική περιοχή της Avdeevka, ο επικεφαλής του 3ου Τάγματος του  Ντονέτσκ. Ήταν επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας γνωστή ως «Δημοκρατική Φρουρά».
~Βίντεο : Нічний обстріл Авдіївки: сотні снарядів з "Граду" і новий штурм , https://youtu.be/Sj-VWEeSODg  .-
~  Ο  Ivan Andreyevich Balakay, ήταν γνωστός με το όνομα Grek…
Ο Mikhail Tolstoy διοικητής του τάγματος «Somalia» γνωστός με το ψευδώνυμο Givi τραυματίστηκε κοντά στην Avdeevka.
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας σε Μαριούπολη με κατεύθυνση το  Mariupol το Kominternovo και σεYasinovataya

***  Χατζηνικολάου Vs Σρόιτερ! Ποιός κέρδισε σε τηλεθέαση την 2η ημέρα της αναμέτρησης...

~  Για δεύτερη μέρα ο Νίκος Χατζηνικολάου "κονταροχτυπήθηκε" με τον Αντώνη Σρόιτερ για το ποιος οικοδεσπότης δελτίου ειδήσεων θα τερματίσει πρώτος.
ΑΝΤ1 και ΑLPHA, ALPHA και ΑΝΤ1, παίζουν τα δυνατά χαρτιά τους και τα νούμερα της τηλεθέασης έβγαλαν τον νικητή.
Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολοθούμε στο www.ladyslife.gr όχι τόσο τα….ίδια τα δελτία των δυό δημοσιογράφων αλλά την τηλεθέαση τους και αφού σχολιάσαμε χθες για το πως ο Νίκος Χατζηνικολάου κέρδισε την πρωτιά στην πρεμιέρα του,βλέπουμε οτι και χθες το βράδυ πήγε εξαιρετικά!Ο Νίκος Χατζηνικολάου σαρώνει στο γενικό σύνολο και κερδίζει έδαφος και στα νεανικά κοινά!
Οι ειδήσεις στον ΑΝΤ1 έκαναν στο γενικό σύνολο 27,3% και ο ALPHA σημείωσε 15,8%. Στα νεανικά κοινά ο ALPHA έκανε 18,3% χάνοντας έδαφος και ο ANT1 ανέβηκε κάνοντας 14,7%.

*** BOMBA για Νέα Δημοκρατία! ΤΡΟΜΟΣ για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

~  Εμφυλιακές καταστάσεις ζει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες βουλευτές και στελέχη αντιδρούν στις μεταγραφές Μητσοτάκη από άλλα κόμματα αλλά και στα μεγάλα ονόματα όπως Ρουβάς, Στεφανίδου, Ρέμος, Μπογδάνος με αποκορύφωμα τον Μένιο Φουρθιώτη, τα οποία θεωρούν ότι απλώς θα καταλάβουν την έδρα εκτοπίζοντας κάποιον σημερινό βουλευτή από τη θέση του.
Το χαρακτηριστικότερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του Σάκη Ρουβά στο υπόλοιπο Αττικής. Η υποψηφιότητα αυτή έχει προκαλέσει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από βουλευτή της περιοχής που τις τελευταίες μέρες δεν μιλιέται με τον Μητσοτάκη και του ζητά να μην περάσει ούτε από έξω από την περιφέρεια του ο Σάκης Ρουβάς.
Τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις περιφέρειες που υπάρχει περίπτωση να κατεβούν ως υποψήφιοι οι άνωθι κύριοι και κυρίες.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί το σενάριο των τελευταίων ωρών (μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις) που αναφέρει πως αν η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο να απαιτήσει την Πρωθυπουργία να την αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς.

*** Κε. ΣΤΑΘΑΚΗ το θέμα δεν είναι σε ΤΙ νόμισμα θα πληρώσουμε, αλλά ΑΝ μπορούμε να πληρώσουμε...

~  O Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Tετάρτη στο Athens Energy Forum 2017, μας διαβεβαίωσε ότι «ότι δεν θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σε δραχμές».
Πάλι καλά, γιατί το είχαμε ένα άγχος σε τι νόμισμα θα πληρώναμε τους υπέρογκους λογαριασμούς, με τον αυξημένο ΦΠΑ.
Ζώντας σε μια άλλη πραγματικότητα, μαζί με όλη την κυβέρνηση βέβαια, ο κ. Σταθάκης δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα του Έλληνα δεν είναι το νόμισμα, αλλά τα έξοδα που αυξάνονται, είτε σε δραχμή είτε σε ευρώ.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΠΕΙΛΗ από ΤΟΥΡΚΙΑ!«Μην παίζετε μαζί μας στα Ιμια, θα σας χτυπήσουμε»...

~  Με πόλεμο απειλεί ανοικτά η Τουρκία. Ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

Μάλιστα δε σταμάτησε εδώ αλλά συνέχισε γράφοντας «Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια και των σημερινών υπερπτήσεων της Τουρκίας, πάνω από το Αιγαίο αλλά κυρίως συνεχίζουν την επιθετικότητα που ξεκίνησε , ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ (το άρθρο μας ΕΔΩ).

*** ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ τα ΣΚΟΠΙΑ! Μοναδική ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Μια ευκαιρία παρουσιάζεται για την Ελλάδα για να βγει νικήτρια στο θέμα των Σκοπίων.
Οι εξελίξεις εντός Σκοπίων είναι ραγδαίες και οδηγούν σε ομοσπονδία μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, ωστόσο δεν αποκλείεται να ενταχθούν και άλλες εθνικές μειονότητες.
Ήδη οι Αλβανοί είναι το 30% του γενικού πληθυσμού και διεκδικούν καθεστώς ισοτιμίας με τους Σλάβους των Σκοπίων. Επιπλέον, η Βουλγαρία θεωρεί Βούλγαρους τους Σλάβους, με μεγάλο αριθμό Σκοπιανών να επιθυμούν τη βουλγαρική υπηκοότητα.
Την πρόβλεψη του για την ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων είχε κάνει και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα διάσπασης ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία, ενώ πρόσφατα, ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων Κρασιμίρ Ουζούνοφ, σε δηλώσεις του είχε υπογραμμίσει ότι τα Σκόπια οδηγούνται με γοργούς ρυθμούς προς αυτόν τον δρόμο.
Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τις αλλαγές εντός των Σκοπίων και να φανερωθεί η αλήθεια.
Ένα κράτος με πολλές εθνικότητες, δεν μπορεί να συνεχίζει να αυτοχαρακτηρίζεται «Μακεδονικό» και επιπλέον, θα πρέπει η χώρα μας να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει μια απογραφή πληθυσμού, ώστε να μαθευτεί και επίσημα πόσοι αποτελούν την ελληνική μειονότητα.


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ  :
Αναλυτικά:
ΤΕΤΑΡΤΗ  1-2-2017 :

  Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (0-3) 1ος  αγώνας .-
~* ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4  Κύπελλο 1/2/2017:
https://youtu.be/6ghM-HvXZE8   .-
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-4 .-
Τα γκολ : 42΄ Κλωναρίδης , 57΄ ο Χατζηγιοβάνης  78΄ ο Πίσπας  , 79΄ ο Μπουμάλ .- 
Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Ρούμπιο, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης, Στογιάνοφ (69’ Κίκε).
Πάγκος: Γκέκας, Τσερκέζος, Καβράκης, Λουβιτάκης, Φυντικάκης, Κουρέλλας.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουλτ, Μολέδο (66’ Κουτρουμπής), Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Ρέις, Ζέκα (61’ Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58’ Πίσπας), Ρινάλντι
Πάγκος: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέστο, Βλαχοδήμος.
Διαιτητής: Γεώργιος Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Α' βοηθός: Τρουλινός Κωνσταντίνος (Ηρακλείου)
Β' βοηθός: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Μάριος Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βίντεο με τα γκολ :
1.-  http://www.sport-fm.gr/videos/24083647 .-
2.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083648 .-
3.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083649 .-
4.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083650  .-

 Ατρόμητος - Λαμία (2-2)  1ος  αγώνας .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ   2-0 .- ^
Πρόκριση για ΑΤΡΟΜΗΤΟ .-
Τα γκολ : 18' ΓΚΟΛ ο Ατρόμητος, 1-0 με τον Ντάουντα! , 44' ΓΚΟΛ ο Ατρόμητος, 2-0. Σκόρερ ο Ντάουντα και πάλι  .-
Διαιτητής: Νίκος Πουλημάς. Βοηθοί του είναι οι Ζησιμόπουλος Δημήτριος και Ισίδωρος Αρμάκολας, ενώ τέταρτος ο Κορδολαίμης Ευάγγελος.
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κατράνης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Μπρίτο, Ούμπιδες, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Αυγενικού, Βαλιός, Κοτσώνης, Μπουλούλης, Ποζατζίδης, Παπαργυρίου, Ματσούκας, Τσούκαλος, Φερφελής
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Λε Ταλέκ, Παντελιάδης, Βασιλείου, Φυτανίδης, Λημνιός
Στον πάγκο για την Λαμία: Τσέναμο, Πατσαρούχας, Ντουρμισάι, Μανιάς, Καραγιάννης, Βάντερσον, Τζόκιτς
~*55' Κίτρινη στον Αυγενικού για μαρκάρισμα στον Μπρίτο , 85' Κίτρινη ο Καραγιάννης για τη Λαμία. ,
~** Καραγιάννης αντί Παπαργυρίου και Βάντερσον αντί Φερφελή στο ματς για τη Λαμία , 59' Κυριακίδης αντί Πλατέλλα στο ματς για τον Ατρόμητο ,
Τζόκιτς αντί Ποτζατζίδη στο ματς για τη Λαμία. Κλείνει τις αλλαγές του ο Τέννες , 72' Βασιλείου αντί Ούμπιδες για τον Ατρόμητο. , Μπρίτο εκτός και Λημνιός εντός για τον Ατρόμητο .-
~* Ατρόμητος-Λαμία 2-0 και Γιάννινα-Πλατανιάς 1-2 κύπελλο  1/2/2017:
https://youtu.be/Fb81-2MofHA  .-

  ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς (0-1)  1ος αγώνας
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-0 .- παράταση  1-2 .-^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΠΛΑΤΑΝΙΑ .-
Τα  γκολ : 84΄ Ζάιρο , 113 ΄ Πέναλτι ο Γιορέντε , 118΄ ο Μανούσος
66'  πέναλτι ,..Χάνει την ευκαιρία ο Πλατανιάς! Ο Μανούσος εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι, σουτ στην επαναφορά, η μπάλα άουτ!
Διαιτητής του παιχνιδιού είναι ο Ιωάννης Δελφάκης από την Αρκαδία με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο από την Αρκαδία και ο Κωνσταντίνο Ποντίκη από την Πρέβεζα.
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Νικολιάς, Ναδάλες, Βιδάλ, Ζάιρο.
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέντα, Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος, Μανούσος, Γιακουμάκης.
~* 23' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα.,30' Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη, Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά ,
~** 27' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Γιάκος, έξω ο Κοζορώνης. , 55' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Στη θέση του Πριντέντα, θα περάσει ο Στάθης , 64' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Στην θέση του Αποστολόπουλου, θα περάσει ο Σίγκνιεβιτς , 69' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Σκόνδρας αντί του Ναδάλες. ,79' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Στανισάβλιεβιτς αντί του Γιακουμάκη. ,
~* Ατρόμητος-Λαμία 2-0 και Γιάννινα-Πλατανιάς 1-2 κύπελλο  1/2/2017:
 https://youtu.be/Fb81-2MofHA  .-

  ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)  1ος αγώνας .-
ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   6-0 .- ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΑΕΚ .-
 Τα γκολ : 21 Μπακασέτας , 28΄ , 61΄ Αραούχο , 68΄ Μπάρκας  75΄ Κολοβέτσιος, , 84΄ Γαλανόπουλος
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Γιαννουλάκης
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο, Αραούχο
Στον πάγκο: Μπάρκας, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Ζεζίνιο, Λάτσι, Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου .-
Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μαχαίρας, Νιασέ, Σίλβα, Γιακουμάκης, Συνοδινός, Σένκα
~* 40' Kίτρινη κάρτα στον Γιουσούφ για φάουλ στον Μπακάκη. ,50΄ Κίτρινη κάρτα στον Κουλιμπαλί για φάουλ στον Μπακασέτα. ,  76' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για φάουλ στον Μπακασέτα ,88' Κίτρινη κάρτα στον Νιασέ.
~** 55' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Νιασέ αντί του Κουλιμπαλί. ,  60' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Πατίτο πέρασε ο Αϊντάρεβιτς. , 60' Νέα αλλαγή και για τον Λεβαδειακό. Στη θέση του Λάτσι μπήκε ο Τόνι Σίλβα. , 66' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαίρας αντί του Μάγκα. ,80' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιαννούτσος στη θέση του Αραούχο, ο οποίος αποθεώνεται. ,
~* ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0 Κύπελλο 1/2/2017:
 https://youtu.be/GR6LlJR7mgI  .-

ΠΕΜΠΤΗ 2-2-2017 :
19:30 Ολυμπιακός - Άρης (1-1)

Τα ζευγάρια της κλήρωσης για τα προημιτελικά:
ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς-ΑΕΚ ή Λεβαδειακός
 Ξάνθη ή ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
 Ολυμπιακός ή Αρης-Ατρόμητος ή Λαμία
 Παναθηναϊκός ή Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης
~ *Τα πρώτα ματς θα γίνουν 7, 8 και 9/2, ενώ οι επαναληπτικοί στις 28/2 και 1, 2/3.

*** Με  δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, που είχαν αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σήμερα, Τετάρτη 1/2/2017 , η 11η αγωνιστική της Super League

 
Το πρόγραμμα  , μετά και την επιστροφή των 3 βαθμών στον Ηρακλή, έχουν ως εξής:

  Ηρακλής-Κέρκυρα  0-0 .- ^
Διαιτητής του αγώνα ο Μπλάνας, με βοηθούς τους Αλεξέα και Γρεβένη.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κούρος, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Δώνης, Γροντής, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε .-
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Κόντος, Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Νίκιτς, Τουράμ .-
~* 30' Κίτρινη κάρτα στον Νίκιτς ,79' Κίτρινη κάρτα στον Σιόντη για φάουλ στον Πασά ,  87' Κίτρινη κάρτα στον Σπίνουλα της Κέρκυρας ,
~**  42' Αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Βενέτης αποχωρεί λόγω τραυματισμού και στη θέση του μπαίνει ο Ντιμιτρόφσκι , 69' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Πασάς παίρνει τη θέση του Λεοζίνιο , 72' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Επστάιν αντί του Γεωργίου, δίνει φρεσκάδα και... πνοή ο Γρηγορίου στο ένα 'φτερό" της επίθεσης. , 74' Έξω ο Περόνε, μέσα ο Μπαστακός για τον Ηρακλή. , 82' Έξω ο τραυματίας Ζαραδούκας, μέσα ο Ντιόγκο για την Κέρκυρα , 86' Μέσα ο Λουκίνας, έξω ο Μοντέιρο για τον Ηρακλή. Όλα για όλα από τον Σάββα Παντελίδη ,

  ΑΕΛ-ΠΑΟΚ  0-2 .-
 Τα  γκολ : 9΄  Μυστακίδης , 61΄ Μάτος ,
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) ,Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών) ,Τέταρτος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) .-
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν, Κόντορ, Ναζλίδης, Γκαγιέχο, Τσακοπίνο.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Αβραάμ, Γκόλιας, Κάπος, Καπός, Ευμορφίδης.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κουλούρης.
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Χαρίσης, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Κάτσε, Βαρέλα, Κίτσιου.
~*70' Κίτρινη κάρτα στον Φάρκας, μετά από μαρκάρισμα στον Ενρίκε. , 
~** 46’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Βαρέλα αντί Τσακοπίνο και Αβραάμ αντί Μονιάκη. , 68' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ενρίκε αντί Μυστακίδη. ,74' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Πρίγιοβιτς αντί Κουλούρη. , 86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Χαρίσης αντί Σάκχοφ. ,
~* ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΟΚ 0-2  Σούπερ Λίγκα  εξ αναβολής 1/2/2017:
 https://youtu.be/OGXMkpKsFig  .-

***  Γιαννακόπουλος για την αθώωση Ολυμπιακού:   «Γελάει ο κόσμος»
Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντέδρασε στην αθώωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.              
«Γελάει ο κόσμος», έγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Instagram σχολιάζοντας την αθώωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 
Πρωτοδίκως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. 


~**  ΒΟΛΕΪ :  ΠΑΟΚ-ΤΟΥΡ   2-3  σετ .- σε εξέλιξη...

***  Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ! Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς - Νιου Γιορκ Νικς 117-101
 Τορόντο Ράπτορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-106(ΠΑ)
 Χιούστον Ρόκετς - Σακραμέντο Κινγκς 105-83
 Σαν Αντόνιο Σπερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 108-94
 Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Σάρλοτ Χόρνετς 115-98
 Λος Άντζελες Λέικερς - Ντένβερ Νάγκετς 120-116

~ Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας... (1/2/2017)
15:00 OTE SPORT 3 Κισσαμικός - Παναθηναϊκός Ποδόσφαιρο
17:15 OTE SPORT 1 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς Ποδόσφαιρο
17:15 OTE SPORT 2 Ατρόμητος Αθηνών - Λαμία Ποδόσφαιρο
17:15 NOVASPORTS 1 Ηρακλής - Αοκ Κέρκυρα Super League
18:00 OTE SPORT 7 Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ - Περούτζια Βόλεϊ
19:30 OTE SPORT 3 ΑΕΚ - Λεβαδειακός Ποδόσφαιρο
19:30 NOVASPORTS 1 Αελ - Πάοκ Super League
21:45 OTE SPORT 1 Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 2 Πεσκάρα - Φιορεντίνα Ποδόσφαιρο
21:45 NOVASPORTS 2 Ρόμα - Τσεζένα Ιταλικό Κύπελλο
22:00 ΕΡΤ1 Ατλέτικο Μ. - Μπαρτσελόνα Κύπελλο Ισπανίας

~~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .- 

 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-

*** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5156   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.938  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου