ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016  :
~ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ  !
Ημείς να ζητώμεν το έλεος της αφέσεως των αμαρτιών μας, και να επιμεληθώμεν την καθαρότητα της ψυχής, και τα του Θεού έρχονται μόνα τους χωρίς την ημών ζήτησιν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)


~ 8 Δεκεμβρίου
Προεόρτια της Συλλήψεως της αγίας Άννης. Αποστόλων (Ο΄) Σωσθένους επισκόπου γενομένου Κολοφώνος, Απολλώ επισκόπου Καισαρείας και Επαφροδίτου επισκόπου Αδριακής, Καίσαρος επισκόπου Δυρραχίου, Κηφά, Ονησιφόρου επισκόπου Κορώνης (εν Μεσσηνία) και Τυχικού. Οσίων Παταπίου (1) († η΄αι.) του εν Λουτρακίω Δαμιανού και Σωφρονίου επισκόπου εν Κύπρω.Παρθενίου του εν Χίω (†1883)•
(1)Ο όσιος Πατάπιος καταγόταν από τις Θήβες της Αιγύπτου και από την παιδική του ηλικία, γνώρισε το λόγο του Θεού. Σε νεαρή ηλικία μοίρασε την περιουσία του και αποσύρθηκε στο μοναχικό βίο. Ασκήτεψε πολλά χρόνια στην έρημο, πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί συνέχισε τις προσευχές του και το φιλανθρωπικό του έργο. Φρόντισε δε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, διαβάζοντας θεολογικά συγγράμματα, κάτι που πραγματοποιούσε μέσω των προσευχών του αφού ήταν εκ γενετής τυφλός. Η ταπεινοφροσύνη και η ενάρετη ζωή του Πατάπιου, τον αξίωσαν να θαυματουργεί και μπόρεσε έτσι να βοηθήσει πλήθος ανθρώπων που τον είχαν ανάγκη.~
Βυζαντινή αγιογραφία του Οσίου Παταπίου που βρέθηκε στο σπήλαιό του στο Λουτράκι,και δημιουργήθηκε από άγνωστο αγιογράφο και χρονολογείται αιώνες πριν, πιθανώς τον 15ο αιώνα μ.Χ.  Η Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι  Όσιος Πατάπιος 

Σήμερα 08/12/2016 εορτάζουν:

Όσιος Πατάπιος, Άγιοι Σωσθένης, Κηφάς, Απολλώς, Τυχικός, Καίσαρ και Επαφρόδιτος οι Απόστολοι εκ των Εβδομήκοντα
~  
Ο Όσιος Πατάπιος γεννήθηκε στην Αίγυπτο και από μικρό παιδί είχε «πνεῦμα ἀγάπης καὶ σωφρονισμοῦ» (Β' προς Τιμόθεον, α' 7). Δηλαδή, πνεύμα αγάπης και πνεύμα που σωφρονίζει, ώστε φρόνιμα και συνετά να κυβερνά τον εαυτό του, αποφεύγοντας κάθε ηθική παρεκτροπή, διατηρώντας την αγνότητα, αλλά συγχρόνως παραδειγμάτιζε και τους συνανθρώπους του. Και αυτό το απέδειξε ακόμα περισσότερο, όταν μεγάλωσε.
Όσιος Πατάπιος  Η Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Όσιος Πατάπιος
Αφού διαμοίρασε την κληρονομιά του στους φτωχούς, αποσύρθηκε στην έρημο. Εκεί γέμιζε το χρόνο του με προσευχή, μελέτη και αγαθοεργίες. Σε κάθε κουρασμένο οδοιπόρο που περνούσε από το κελί του, πρόσφερε ανάπαυση και φιλοξενία. Αλλά εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία του παρείχε με διάκριση και πνευματικές οδηγίες και συμβουλές, χρήσιμες για τη σωτηρία της ψυχής του. Έτσι, η φήμη του Παταπίου εξαπλώθηκε γρήγορα και κάθε μέρα πολλοί έφθαναν στο κελί του για να ακούσουν από τα χείλη του επωφελή διδασκαλία.
Μετά από καιρό, ο Πατάπιος πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, θέλοντας να μείνει άγνωστος, εξέλεξε ένα ησυχαστήριο στις Βλαχερνές. Όμως, η ταπεινή και καθαρή ζωή του Παταπίου, τον αξίωσε να θαυματουργεί. Έτσι και πάλι έγινε γνωστός και πέθανε θεραπεύοντας αρρώστους.
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Θείας κλήσεως, ἰχνηλατήσας, ἐκ νεότητας, τᾶς ἐπιδόσεις, δι' ἀσκήσεως τῷ κόσμῳ ἐξέλαμψας, καὶ δοξασθεῖς ἀπάθειας ταὶς χάρισι, πάθη ποικίλα ἴασαι Πατάπιε, Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Παταπίου - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/GtVbwDOb3CA  .-

~
Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων

Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος
 
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
 
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
 
Προφήτης Σοφονίας

Προφήτης Σοφονίας
 
Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
 
Προφήτης Αββακούμ

Προφήτης Αββακούμ
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
***  Σενάρια τρόμου από το Bloomberg για το 2017    Χειρότερη χρονιά από την περσινή
Σενάρια τρόμου από το Bloomberg για το 2017
Όπως κάθε χρόνο, το Bloomberg παρουσίασε τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις του για την επόμενη χρονιά. Μερικές είναι ίσως «τραβηγμένες» κι άλλες που μοιάζουν «τραβηγμένες», ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι προέβλεψε το Brexit και την εκλογή Τραμπ...
Οι φετινές εκτιμήσεις του Bloomberg, που στηρίζονται σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, αφορούν την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και ένταση στις ΗΠΑ λόγω Τραμπ. Το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016 είναι το γενικό συμπέρασμα.Ειδικά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η πρόβλεψη είναι ότι παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία συνεχίζονται η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.
Αναλυτικά τα σενάρια έχουν ως εξής:
Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει τις γαλλικές εκλογές. Οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και κερδίζει και αυτό. Η Γαλλία γίνεται η δεύτερη μεγάλη χώρα μετά την Αγγλία που θα αποχωρήσει και αυτό ουσιαστικά διαλύει την ΕΕ, τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε.
Στην Ιταλία γίνονται εκλογές τις οποίες κερδίζει ακόμη ένας λαϊκιστής, ο Μπέπε Γκρίλο των 5 αστέρων, κάτι που δημιουργεί ακόμη πιο εκρηκτικο πολιτικό μείγμα στην Ευρώπη.
Στη Γερμανία, η Ανγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη Βρετανία την εξουσία χάνει η Τερίσα Μέι την οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.
Ένταση στις ΗΠΑ
 Το Bloomberg τονίζει πως οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στη εξουσία θα είναι ομαλές και εκτιμά ότι σε περίπτωση που μεταξύ των πρώτων ενεργειών του είναι, για παράδειγμα, κάποια οικονομική μεταρρύθμιση, θα αυξήσει και τα ποσοστά δημοτικότητάς του.
Ωστόσο, παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις εναντίον του, ειδικά από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην συγκεκριμένη πολιτεία το Bloomberg αναφέρει πως τα κινήματα θα είναι τόσο ισχυρά και οι αντιδράσεις τόσο έντονες που δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και ένα δημοψήφισμα για Calexit…
Οι ΗΠΑ ενάντια στον υπόλοιπο πλανήτη
Το χειρότερο το Bloomberg το κρατά για το τέλος αναφέροντας πως δεν είναι απίθανο οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικώς να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο παγκοσμίων εξελίξεων.
Μία από αυτές ίσως να είναι η εκ νέου «ψυχρότητα» στις σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας, αλλά και ένας επίσημα κηρυγμένος οικονομικός πόλεμος με την Κίνα.
Παράλληλα, η έξοδος των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα αφήσει ανοιχτό το πεδίο στη Ρωσία για εγκαθίδρυση δικών της συστημάτων και επιρροών τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία. Newsroom ΔΟΛ

***   Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
 Γενική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.
Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
»Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
 Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη για πολλές ώρες. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία - τρόλεϊ: Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.  Newsroom ΔΟΛ

***  O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επίτιμος δημότης Καλαμάτας 
Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο επίτιμο δημότη Καλαμάτας «σε ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό του, ως κορυφαίου Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, από το σύνολο των συνδημοτών μας και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του υπέρ του πάσχοντος συνανθρώπου, καθώς και της σπουδαίας συμβολής του στην προαγωγή της επιστήμης, της διεθνούς συναντίληψης και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων».
Η εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Στο σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο.
Έδρασε σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, στην Ελλάδα, στην Ανατολική Αφρική, στη Γερμανία, στην Αλβανία, καθώς και στο πλαίσιο διεθνών Οργανισμών, διακηρύττοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές του Χριστιανισμού και του ανθρωπισμού, όπου κι αν βρέθηκε.
Παραμένει στα 87 του χρόνια στις επάλξεις του θρησκευτικού, ηθικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου, με έδρα του την Αλβανία και με διεθνή ακτινοβολία.
Οι παρεμβάσεις του, με τα γραπτά ή το λόγο του και ακόμη περισσότερο με το έργο του, συζητούνται, αναλύονται, παραδειγματίζουν και παρακινούν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στη δύσκολη και ταραγμένη εποχή μας. Το μήνυμά του είναι μήνυμα ειρήνης, καταλλαγής, εργασίας και συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των ανθρώπων».
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος (Γιαννουλάτος) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1952, με άριστα. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Θρησκειολογίας, Εθνολογίας, Ιεραποστολικής, Αφρικανολογίας στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Mαρβούργου Γερμανίας, καθώς και ερευνητική εργασία στο Makerere University College, Καμπάλα, Oυγκάντα, ως υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Alexander von Humboldt (1965-69). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1970, με άριστα ομοφώνως. Είναι γνώστης πολλών ξένων γλωσσών. Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Χειροτονήθηκε εις διάκονο το 1960 και ίδρυσε το Διορθόδοξο Iεραποστολικό Kέντρο «Πορευθέντες» το 1961. Xειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου το 1964. Ακολούθησε ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Αφρική (1964). Στη διάρκεια των σπουδών του στη Γερμανία εξυπηρέτησε ιερατικώς τους εκεί Έλληνες εργάτες και φοιτητές.
Το Νοέμβριο 1972 χειροτονήθηκε Tιτουλάριος Eπίσκοπος Aνδρούσης. Ως Γενικός Διευθυντής της «Aποστολικής Διακονίας της Eκκλησίας της Eλλάδος» προώθησε διάφορα θεολογικά, εκπαιδευτικά, οικοδομικά και εκδοτικά προγράμματα της Εκκλησίας.
Tο εκκλησιαστικό έργο του κ. Αναστασίου κορυφώθηκε στην αποστολή που του εμπιστεύθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκ των ερειπίων αναστήλωση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία είχε καταρρεύσει ύστερα από τον επί 46 έτη διωγμό του μοναδικού «αθεϊστικού κράτους» της υφηλίου.
Συγχρόνως αγωνίσθηκε για την άμβλυνση των αντιθέσεων στα Βαλκάνια. Το 2000, κατόπιν προτάσεως 33 Ακαδημαϊκών της Ακαδημίας Αθηνών και πολλών προσωπικοτήτων της Αλβανίας, υπήρξε υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης. Έχει τιμηθεί με δεκάδες διακρίσεις, βραβεία και παράσημα. Συνέγραψε πλήθος βιβλίων και πάνω από 240 πραγματείες και μελετήματα.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα έλθει στην Καλαμάτα με την ευκαιρία της επιδόσεως σε αυτόν του βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού, έτους 2015, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το βιβλίο του με τίτλο: «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση». Η επίδοση του βραβείου θα γίνει στο πλαίσιο της τελετής ανακηρύξεώς του σε επίτιμο δημότη.

***  Ρητορικοί αγώνες σε επίκαιρα θέματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα η Α΄ Προπόνηση Αγώνων Λόγου που διοργανώθηκε από το Ρητορικό Όμιλο του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Ελένη Βολονάκη.
Φοιτητές και πολίτες πρόβαλλαν τα επιχειρήματά λόγου: «Πρέπει να νομοθετηθεί η ευθανασία» και αντιλόγου: «Δεν πρέπει να νομοθετηθεί η ευθανασία». Οι δε κανόνες αγώνων λόγου ανακοινώθηκαν και διευκρινίσθηκαν στην πρώτη συνάντηση.
Η B΄ Προπόνηση Αγώνων Λόγου θα γίνει την προσεχή
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 4.00-6.00 μ.μ., με θέμα: «Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας είναι προτιμότερο οι νέοι να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό».     Της Νίκη Γιαννακοπούλου

***  Τροχαίο με τραυματισμό στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας, στη διασταύρωση με τη Διασπορά το βράδυ της Τετάρτης.
Το ατύχημα συνέβη υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ να σημειωθεί ότι στο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.
Άμεσα έφθασαν στο συμβάν δύο ασθενοφόρα, με το ένα να διακομίζει τον ένα νεαρό οδηγό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

*** Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στην Καλαμάτα 
Αιχμή του αγώνα για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας αποτελεί η διεκδίκηση κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων.
"Μόνο ψευτο-οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω της αποδιάρθρωσης των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων" σημειώνει, μετά τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων Ράινερ Χόφμαν. Το σύνθημα της σημερινής πανεργατικής απεργίας «ενάντια στις πολιτικές λιτότητας» σ’ αυτή τη φάση συμπυκνώνεται στον αγώνα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στην Καλαμάτα θα γίνουν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Η μία από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του το  Εργατικό Κέντρο αναφέρει μεταξύ άλλων: "Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.
Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές.
Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία».
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να βγουν στους δρόμους για:  «Να σταματήσει επιτέλους  ο κατήφορος. Να πούμε όχι στις μνημονικές πολιτικές. Ναι στην προστασία των δικαιωμάτων μας. Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Τέλος στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων.
Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Απαιτούμε όσα μας κατάργησαν. Τα δικαιώματά μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα, δεν τα χαρίζουμε".  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Γέμισε με κόσμο & μουσική το Πνευματικό Κέντρο στη γιορτή των εθελοντών 
 
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μια γιορτή, με την οποία ο Δήμος Καλαμάτας θέλησε να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές που πλαισιώνουν τις δραστηριότητές του.
Η γιορτή διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο και πλαισιώθηκε από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο τραγούδησαν εθελοντικά οι ερμηνεύτριες Σταυρούλα Νικολόπουλου, Μιμίκα Τάσση, Claudia Delmer, Σοφία Γιαννοπούλου και Ευτυχία Δημητρακοπούλου. Μουσική έπαιξε εθελοντικά το συγκρότημα «Εκτός απροόπτου», με μέλη του τους: Παναγιώτη Συντέτα, Στράτο Νικολόπουλο, Μπάμπη Κληρονομίδη, Περικλή Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Τιόπουλο, Διονύση Αντωναίο και Δημήτρη Μπρατσιάκο.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τους εθελοντές για την προσφορά τους και αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς δράσης των εθελοντών στο Δήμο Καλαμάτας, όπως σε θέματα πολιτισμού, κοινωνικά, αθλητισμού, πολιτικής προστασίας, υγειονομικής κάλυψης και παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Συνεχάρη, επίσης, τους εκπροσώπους 25 συλλόγων με εθελοντική δράση, οι οποίοι παρίσταντο στη γιορτή, για τη συνεισφορά τους στη ζωή της πόλης και ευχαρίστησε την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο, που οργάνωσε την εκδήλωση.
Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους καλλιτέχνες που έπαιξαν μουσική ή τραγούδησαν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς.
Τέλος, έκανε έκκληση προς τους πολίτες της Καλαμάτας να βοηθήσουν το συνάνθρωπο στις δύσκολες μέρες που έρχονται, πυκνώνοντας τις τάξεις των εθελοντών και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

***   Ηλεκτροφωτισμός των συνδετήριων δρόμων του περιμετρικού 
Από το Δήμο Καλαμάτας θα γίνει ο ηλεκτροφωτισμός των συνδετήριων με τον περιμετρικό οδών, δηλαδή της οδού από τον κόμβο εργοστασίου Καρέλια του περιμετρικού μέχρι τον κόμβο της οδού Αθηνών, καθώς και στο συνδετήριο με τον περιμετρικό δρόμο μέσω Αγιάννας. Η εκτίμηση είναι ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Κρίσιμο ζήτημα είναι η αποστολή των κατασκευαστικών σχεδίων από την κοινοπραξία «Μορέας», τα οποία αναμένεται να φθάσουν στο Δήμο Καλαμάτας εντός των προσεχών ημερών. Με το ΔΕΔΔΗΕ έχει υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση για γρήγορη προώθηση των διαδικασιών.
Για τον οδοφωτισμό στο βόρειο τμήμα της οδού Αρτέμιδος έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, έχουν διασφαλισθεί τα χρήματα και ξεκινά η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού.

*** Καράβι λαθραίας διακίνησης 45 μεταναστών «κόλλησε» σε ακτή της Κυπαρισσίας 
 
 
Καράβι με ουκρανικά στοιχεία, όπως φέρεται να διαθέτει, «κόλλησε» χθες το πρωί στην ακτή του Αγιαννάκη Τριφυλίας, με πλήρωμα τρία άτομα που δηλώνουν Ουκρανοί, ενώ σαράντα πέντε μετανάστες βρέθηκαν να κρύβονται στο δάσος της Ελαίας.
Την περίεργη αυτή υπόθεση ερευνά το Λιμενικό Σώμα, καθώς από νωρίς χθες το πρωί έσπευσαν στο σημείο αξιωματικοί και στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου και του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, όπως και άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας.
Το ερώτημα στο οποίο αναζητείται απάντηση είναι εάν το καράβι «άδειασε» τους μετανάστες που βρέθηκαν να κρύβονται στο δάσος ή εάν είχε έρθει να «φορτώσει» τους μετανάστες, με προορισμό, προφανώς, την Ιταλία.
Ερωτηματικά, επίσης, προκαλεί το γεγονός, γιατί τα τρία άτομα του πληρώματος δεν ετράπησαν σε φυγή, αλλά παρέμεναν στο καράβι που είχε κολλήσει στην ακτή. Οι τρεις Ουκρανοί φέρεται να έδειξαν στους αξιωματικούς του Λ.Σ. έγγραφα σχετικά με το καράβι και τους ίδιους, αλλά θα πρέπει να γίνει ταυτοποίησή τους και, φυσικά, επίσημη μετάφρασή τους.
Το γεγονός ότι πρόκειται για «λαθραία» διακίνηση αλλοδαπών θεωρείται αδιαμφισβήτητο. Σε έρευνα αστυνομικών υπαλλήλων στο δάσος της Ελαίας διαπιστώθηκε πως υπήρχαν περί τους 45 μετανάστες, εκ των οποίων τουλάχιστον 9 γυναίκες και 6 παιδιά.
Οι μετανάστες, πάντα φρουρούμενοι από άνδρες της Αστυνομίας, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του Δήμου Τριφυλίας και μεταφέρθηκαν για προσωρινή διαμονή στο Κοινοτικό Κατάστημα Ελαίας. Εκεί είχαν σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατρικό και λοιπό προσωπικό από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.
Από το Δήμο Τριφυλίας, με τη συνδρομή κατοίκων και την παρότρυνση του προέδρου της Τ.Κ. Ελαίας, Άρη Σκλάβου, μερίμνησαν για τη σίτιση και φροντίδα τους.
Ο Δήμος Τριφυλίας ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και άλλες υπηρεσίες και οργανώσεις, για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Στην Ελαία μετέβησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, αντιδήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του Δήμου.
Μιλώντας στο «Θ», ο κ. Κατσίβελας είπε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) και περί τις 2 η ώρα και τελευταία από τις δημόσιες υπηρεσίες, ενημερώθηκε ο Δήμος για λαθρομετανάστες οι οποίοι ανευρέθησαν στην περιοχή της Ελαίας, παρότι οι άλλες υπηρεσίες και το Λιμενικό και η Αστυνομία το γνώριζαν πολύ νωρίτερα. Παρόλα αυτά και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, ο Δήμος λειτούργησε με απόλυτα γρήγορα αντανακλαστικά. Έτσι, από νωρίς, εγκαταστάθηκαν οι μετανάστες αυτοί στο κτήριο Βουδούρη στην περιοχή της Ελαίας. Ήδη οι κάτοικοι αγκαλιάσανε, με πολλή συμπάθεια, όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος…».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο Δήμος και οι κάτοικοι μεριμνούν για τη φροντίδα, για κλινοσκεπάσματα, ιματισμό και τη σίτισή τους, καθώς και για χημικές τουαλέτες στο χώρο προσωρινής διαμονής τους.
Ωστόσο, τόνισε πως «το βέβαιον είναι ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει ν’ αντιμετωπίσει το θέμα πολύ σοβαρά και με μεγάλη προοπτική».

***  «Ο Λεξιλογικός Δανεισμός της Ελληνικής προς την Αγγλική» απόψε στην Καλαμάτα 
Παρουσίαση του βιβλίου του Φίλιππου Παπαδημητρίου, «Ο Λεξιλογικός Δανεισμός της Ελληνικής προς την Αγγλική», θα γίνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Bookmark, στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου 12.
«Η παρούσα μελέτη επιχειρεί να ερευνήσει θέματα που σχετίζονται με την υιοθέτηση εκ μέρους της αγγλικής γλώσσας δανείων από την ελληνική, καθώς και τον τρόπο που τα λεξιλογικά αυτά δάνεια ενσωματώθηκαν στο νέο τους γλωσσικό περιβάλλον. Έτσι, θα προσπαθήσουμε καταρχάς να δούμε γιατί η αγγλική, κυρίως σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της εξέλιξής της, αλλά και αργότερα, έως και την εποχή μας, υπήρξε ικανή, καθαρά από γλωσσολογική άποψη, να δέχεται και να ενσωματώνει τέτοιου είδους δάνεια και, τελικά, σε ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους, για ποιους λόγους και με ποιους τρόπους αυτός ο δανεισμός έγινε πραγματικότητα» σημειώνεται στην εισαγωγή του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αγγελική Αναγνωστοπούλου, εκπαιδευτική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και Λακωνίας, ο ίδιος ο συγγραφέας και φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας, ενώ θα συντονίσει ο Χρήστος Μπένος, συνδικαλιστής-εκπαιδευτικός.

***  "Καλπάζουν" οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, υποστηριζόμενες από τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και τη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 4 σεντς ή στα 53,04 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 14 σεντς στα 49,90 δολάρια το βαρέλι.
Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για μείωσή τους, κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια.
Η ισοτιμία του δολαρίου στο οποίο γίνεται η τιμολόγηση του πετρελαίου μειώθηκε ενόψει τη συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πρωτοποριακή μέθοδος συρρικνώνει τις πλάκες του Αλτσχάιμερ
Επιστήμονες στις ΗΠΑ αισιοδοξούν ότι ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μη επεμβατική τεχνική αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ χωρίς φάρμακα, η οποία χρησιμοποιεί απλώς φως που αναβοσβήνει γρήγορα μπροστά από τα μάτια. Στο μέλλον, οι άνθρωποι με Αλτσχάιμερ μπορεί να φορούν ειδικά γυαλιά που θα εκπέμπουν φως ή να κάθονται μπροστά σε μια συσκευή που θα παράγει τέτοιο φως.
Χρησιμοποιώντας ένα στροβοσκοπικό φως LED που -όπως σε μια ντίσκο ή ένα φάρο- αναβοσβήνει σε συγκεκριμένη συχνότητα, ενίσχυσαν τα ηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα γάμμα και κατάφεραν έτσι να συρρικνώσουν σε μεγάλο βαθμό τις χαρακτηριστικές πλάκες της πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο πειραματόζωων με Αλτσχάιμερ.
Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, τα συγχρονισμένα κύματα γάμμα βοηθούν τον εγκέφαλο να καταπολεμήσει μόνος του τις τοξικές πλάκες του αμυλοειδούς, καθώς ενισχύουν τα μικρογλοιακά ανοσοκύτταρα, που με τη σειρά τους μπορούν να «καθαρίσουν» αυτές τις καταστροφικές για τους νευρώνες πλάκες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευροεπιστήμης Λι-Χουέι Τσάι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», δήλωσαν αισιόδοξοι, αλλά επιφυλακτικοί. «Πρόκεται για ένα μεγάλο "εάν", καθώς τόσα πράγματα έχουν δουλέψει αποτελεσματικά στα ποντίκια, αλλά στη συνέχεια έχουν αποτύχει στους ανθρώπους. Αν όμως όντως οι ασθενείς ανταποκριθούν στη νέα θεραπεία, τότε οι δυνατότητές της θα είναι τεράστιες, επειδή είναι μη επεμβατική και πολύ προσιτή», τόνισε η κ. Τσάι.
Θα ακολουθήσουν περαιτέρω μελέτες για το κατά πόσο η τεχνική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με Αλτσχάιμερ. Πάντως η μέθοδος είναι ανώδυνη, φαίνεται ασφαλής, γρήγορη, φθηνή και δεν δημιουργεί κίνδυνο επιληψίας. Ήδη οι ερευνητές κατέθεσαν αίτηση για έγκριση στην αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ δημιούργησαν και την εταιρεία Cognito Therapeutics που θα ξεκινήσει δοκιμές σε ασθενείς.
Άλλοι επιστήμονες έκαναν λόγο για «σημαντική ανακοίνωση που μπορεί να αποδειχθεί ορόσημο στην κατανόηση και στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, ανοίγοντας μια νέα τελείως ερευνητική κατεύθυνση». Αυτό που δείχνει η νέα έρευνα, είναι ότι η συσσώρευση των τοξικών πλακών του Αλτσχάιμερ μπορεί να οφείλεται ή να επιδεινώνεται από τη διαταραχή στα ηλεκτρικά κύματα του εγκεφάλου, τα οποία παράγονται από τα δίκτυα των νευρώνων. Η αποκατάσταση των ηλεκτρικών κυμάτων στον εγκέφαλο «καθαρίζει» σε σημαντικό βαθμό και τις πλάκες που έχουν σχηματισθεί.
Τα εγκεφαλικά κύτταρα γάμμα έχουν συχνότητα 25 έως 80 Hertz (κύκλους ανά δευτερόλεπτο) και θεωρούνται ότι συμβάλλουν, ώστε να είναι ομαλές διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως η προσοχή, η αντίληψη και η μνήμη. Οι ερευνητές εξέθεσαν ποντίκια (γενετικά προγραμματισμένα για να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ) σε εγκεφαλικά κύματα γάμμα συχνότητας 40 Hertz, στη ζωτική για την μνήμη περιοχή του ιπποκάμπου.
Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν αρχικά τη μέθοδο της οπτογενετικής, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των εγκεφαλικών νευρώνων μέσω οπτικών ερεθισμάτων. Στη συνέχεια εφάρμοσαν μια απλή συσκευή που γεννούσε λάμψεις φωτός που αναβόσβηναν σαν φλας με συχνότητα 40 λάμψεων ανά δευτερόλεπτο (τέσσερις φορές πιο γρήγορα από το στροβοσκοπικό φως σε μια ντίσκο).
Μετά από μια ώρα έκθεσης των ματιών των πειραματόζωων στο φως, υπήρξε συρρίκνωση σε ποσοστό έως 60% -δηλαδή πάνω από το μισό- των πλακών του αμυλοειδούς στον ιππόκαμπο και στον οπτικό φλοιό των ποντικιών. Δεν συνέβη το ίδιο σε άλλες συχνότητες από τα 20 έως 80 Hertz.
Παραμένει ασαφές ακόμη σε ποιο βαθμό είναι πρόσκαιρη ή πιο μόνιμη η μείωση των πλακών του αμυλοειδούς. Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι τα κύματα γάμμα μείωσαν επίσης το επίπεδο της άλλης χαρακτηριστικής πρωτεΐνης του Αλτσχάιμερ, της ταυ.
Υπό εξέταση είναι αν η συρρίκνωση των τοξικών πρωτεϊνών έχει θετική επίπτωση στη συμπεριφορά των πειραματόζωων, καθώς και κατά πόσο η ίδια τεχνική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλες νευρολογικές διαταραχές.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στη Γενεύη τον Ιανουάριο, για το Κυπριακό, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτό το αίτημα των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων να τον συνοδεύσουν, στις 9 Ιανουαρίου, στη Γενεύη για το Κυπριακό. Το αίτημα υποβλήθηκε από τα κόμματα, που ασκούν έντονη κριτική στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του. Από την πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθειά του.
Σε δηλώσεις ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πάντοτε μιλούμε για πολυμερή. «Η παρουσία της ΕΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ και η παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι επιβεβλημένη, συνεπώς δεν θεωρώ ότι θα ήταν φρόνιμο να αρχίσουμε να συζητούμε με βάση άλλη αντίληψη», είπε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι, όταν αντικείμενο συζήτησης σε μια πολυμερή διάσκεψη αφορά ένα κράτος, «δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το κράτος, εκείνο για το οποίο θα συζητήσουν». Σημείωσε ότι «εκείνο που έχει σημασία δεν είναι να έχουμε ανησυχίες, αλλά να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην υφίστανται τέτοιου είδους ανησυχίες». Επίσης, διέψευσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για πενταμερή διάσκεψη, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.
Στόχος στη διάσκεψη για την Κύπρο είναι η Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ. Ο Μ. Ακιντζί φέρεται να δέχεται ως παρατηρητή την Κομισιόν
Στόχος στη διάσκεψη για την Κύπρο είναι η Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της για το Κυπριακό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Μιλώντας στο ΡΙΚ και σχολιάζοντας τις επιδιώξεις της Τουρκίας, ο κ. Κασουλίδης τόνισε: «Ούτε να το διανοηθούν για στρατιωτική βάση στην Κύπρο».
Όσο αφορά τα περί ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η παρούσα φάση των συνομιλιών βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 19 μήνες.
Τόνισε πως δεν θεωρεί σωστό να αφεθούν τα πράγματα να αποτύχουν, ενώ δήλωσε ότι έχει δίκαιο η Αθήνα στη θέση για συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν πριν από τη διάσκεψη. Διευκρίνισε δε ότι η διάσκεψη για την Κύπρο, δεν είναι πενταμερής, επικαλούμενος το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών, στο οποία αναφέρεται «η συμμετοχή των μερών, όπως απαιτείται».
Εξάλλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι δεν έχει αντίρρηση με την παρουσία της ΕΕ (Κομισιόν) ως παρατηρητή στη διάσκεψη για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι η Ένωση θα μπορούσε π.χ. να εκπροσωπηθεί από την ύπατη εκπρόσωπο, Φρεντερίκα Μογκερίνι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί, αντί της κ. Μογκερίνι, να είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε δηλώσεις στην κοινοτική εφημερίδα «NEW EUROPE», πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες, και σε ερώτηση για το ρόλο της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι η ΕΕ είχε έναν παρατηρητή, τον Γκιούντερ Φερχόιγκεν, πριν από 12 χρόνια και πρόσθεσε ότι «ο εκπρόσωπος της ΕΕ μπορεί επίσης να είναι παρών κατά τη διάρκεια των προσεχών συνεδριάσεων στη Γενεύη».
Σε ό,τι αφορά τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο Ακιντζί είπε ότι ήταν «πολύ παραγωγικές» και ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την ύπατη εκπρόσωπο, Φρεντερίκα Μογκερίνι, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Επίσης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ και τη Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ανοικτό ακόμη, σύμφωνα με τον Έ. Άιντε, το θέμα της σύνθεσης της διάσκεψης για το Κυπριακό
Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τελεσίδικα η σύνθεση της διάσκεψης για την Κύπρο, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Άιντε, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος έχει ρόλο όταν θα έρθει η στιγμή επίσημων αλλαγών στις συνθήκες της Δημοκρατίας».
Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο κ. Άιντε σημείωσε ότι δεν χρησιμοποιείται ο όρος πενταμερής ή πολυμερής, αλλά και πως δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν περισσότερες από μια απόψεις για το θέμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιλυθεί.
Ανέφερε παράλληλα πως είναι απολύτως ξεκάθαρο πως στη διάσκεψη θα είναι οι Ελληνοκύπριοι, οι Τουρκοκύπριοι, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία. Βασικός παίκτης, πρόσθεσε, θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού σε αυτήν θα ανήκει η ενωμένη Κύπρος.
Σε ερώτηση ποιος θα αποφασίσει για τη σύνθεση της διάσκεψης, ο κ . Άιντε απάντησε ότι θα είναι τα Ηνωμένα Έθνη σε διαβούλευση με τις δύο πλευρές στην Κύπρο. Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της διάσκεψης τόνισε πως στόχος είναι να τεθούν όσα πιο λίγα θέματα σε αυτήν.
Συνάντηση Ακιντζί-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
Συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.
«Ήταν μια συνάντηση μεταξύ φίλων. Ο κ. Γιούνκερ ήθελε να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων και για τις μέλλουσες εξελίξεις», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Ερωτηθείς εάν αυτό συμπεριλαμβάνει και οικονομική βοήθεια, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε καταφατικά. Την Τρίτη, ο Μ. Ακιντζί συναντήθηκε επίσης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αεροπορική τραγωδία με 48 νεκρούς, στο Πακιστάν
Ένα επιβατικό αεροσκάφος ATR-42 συνετρίβη χθες σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βόρειο Πακιστάν, με αποτέλεσμα και οι 48 επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσαν αξιωματούχοι αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Το αεροσκάφος της εταιρείας Pakistan International Airlines το οποίο εκτελούσε πτήση από την πόλη Τσιτράλ στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ συνετρίβη--ήδη φλεγόμενο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η αστυνομία--σε μια ακατοίκητη περιοχή της επαρχίας.
Στα συντρίμμια, που εν μέρει φλέγονταν ακόμα 5 ώρες μετά τη συντριβή, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, δεν βρέθηκε «κανένας επιζών», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, κάτι που επιβεβαίωσε και η εταιρεία. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τρεις ξένοι--δύο Αυστριακοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στη Βιέννη, και ένας Κινέζος, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.
Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη σαφή, ωστόσο ο πρόεδρος της PIA, Αζάμ Σάιγκολ, ανέφερε πως το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω τεχνικού προβλήματος στον ένα κινητήρα λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροσκάφος «είχε υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο τον Οκτώβριο», ενώ ο κυβερνήτης του ήταν έμπειρος, με πάνω από 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ιταλία: Παραιτήθηκε και επίσημα ο Μ. Ρέντσι
Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε και επίσημα από την πρωθυπουργία μεταβαίνοντας χθες βράδυ στις επτά, τοπική ώρα, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του ζήτησε να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με θεσμικούς ιθύνοντες και εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα.
Ο Ρέντσι παραιτήθηκε μετά την καθαρή ήττα του στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας την Κυριακή, και μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 από τη Γερουσία.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο Ιταλός πρόεδρος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να συσταθεί κυβέρνηση η οποία να καταφέρει να προωθήσει την έγκριση νέου εκλογικού νόμου. Στις 24 Ιανουαρίου, άλλωστε, αναμένεται και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με σειρά προσφυγών που θέτουν υπό αμφισβήτηση την συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου της Βουλής και - ειδικότερα - το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Μετά την απόφαση αυτή, πιθανώς, θα είναι αναγκαία και νέα νομοθετική παρέμβαση από μέρους της Βουλής και της Γερουσίας.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Βορρά τάσσονται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι διχασμένη (επισήμως μιλά για εκλογές, αλλά θα ήθελε να κερδίσει χρόνο για να ανασυγκροτηθεί), ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα κάνει γνωστό ότι θα πάρει μέρος σε μια νέα κυβέρνηση, με ευρύ πεδίο δράσης, μόνον αν υπάρξει και η συνεργασία άλλων κομμάτων. Δεν αποκλείεται, όμως, οι θέσεις αυτές (ιδίως σε ότι αφορά το κόμμα του Ματέο Ρέντσι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) να αλλάξουν - ως ένα βαθμό - αν ο πρόεδρος Ματαρέλα καταφέρει να δημιουργήσει ένα κοινό πεδίο με στόχο την επίτευξη συμβιβασμού.
Όσο για τον Ματέο Ρέντσι, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν θα καταφέρει να περιορίσει την δυσαρέσκεια μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, αν θα οργανωθεί συνέδριο των Δημοκρατικών πριν τις εκλογές, και με ποια κριτήρια και ισορροπίες θα επιχειρήσει να συνθέσει τα ψηφοδέλτια της κεντροαριστεράς για την εκλογική αναμέτρηση.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΤΕΙ Πελοποννήσου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αξιοποίηση του ελαιολάδου 
 Ξεκίνησαν χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου οι εργασίες της 1ης Διακρατικής Συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Aristoil Interreg Mediterranean.
Στις εργασίες συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, στο καλωσόρισμά της προς τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη σύνδεση του ελαιολάδου με τον πολιτισμό και την οικονομία της Μεσογείου γενικότερα. Στο πλαίσιο των άρρηκτων δεσμών των μεσογειακών λαών, το ελαιόλαδο «αποτελεί βασική παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα αυτών των περιοχών, σε μια μακρά πορεία χιλιάδων ετών».
Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ως δεδομένο ότι η στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η στήριξη της παραγωγής ελαιολάδου και ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος.
Σήμερα στις 12 μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ  θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα, όπου θα περιγράφονται ο τρόπος υλοποίησής του, οι στόχοι, καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η παρουσίαση είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό και μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς και πολίτες. 

 ***  Έρευνες για εντοπισμό επιζώντων, μετά τον σεισμό των 6,5 Ριχτερ στην Ινδονησία
Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή χθες και κόστισε τη ζωή περισσοτέρων από 100 ανθρώπων.
Παράλληλα, οι ιατρικές ομάδες των νοσοκομείων προσπαθούν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες, ενώ η βοήθεια αργεί να φτάσει στην αναφερόμενη περιοχή.
Ο σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών που έγινε χθες και έπληξε την επαρχία Άτσεχ είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε η περιοχή από το τσουνάμι του Ινδικού ωκεανού το 2004, το οποίο προκάλεσε περισσότερα από 120.000 θύματα, μόνο στο Άτσε.
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο γύρο από την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού, έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της αποστολής των εφοδίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε στην περιοχή η κυβέρνηση της Ινδονησίας, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι αρχές της χώρας
Οι αρχές της Ινδονησίας απηύθυναν σήμερα έκτακτη έκκληση για βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες από τον χθεσινό σεισμό των 6,5 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Άτσεχ από τον οποίο περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Εξαιτίας του σεισμού, που είχε μικρό εστιακό βάθος, έχουν ισοπεδωθεί εκατοντάδες σπίτια, τεμένη και άλλα κτίσματα στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουμάτρα, λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν τις τελετές στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από το γιγάντιο τσουνάμι που έπληξε την περιοχή το 2004 έπειτα από ένα σφοδρό σεισμό.
Οι ομάδες των διασωστών εξοπλισμένες με μηχανήματα εντοπισμού εγκλωβισμένων δυσκολεύονται πάρα πολύ εξαιτίας του όγκου των ερειπίων, ενώ όσο περνούν οι ώρες μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες.
«Οι ομάδες αυτές ελέγχουν τα ερείπια για να δουν αν υπάρχει κάποιος εκεί, νεκρός ή ζωντανός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.
Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 102 νεκρούς και περισσότερους από 700 τραυματίες, διευκρίνισε ο ίδιος.
Χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης με εκσκαφείς αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών που εργάζονται ακόμη και με γυμνά χέρια ή με φτυάρια.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο ζήτησε από όλους τους Ινδονήσιος να προσευχηθούν για τους συμπατριώτες τους που ζουν στην επαρχία Άτσεχ. «Η Άτσεχ δεν είναι μόνη», έγραψε ο Γουιντόντο στον λογαριασμό του στο Twitter.
Όμως τώρα η προσοχή έχει στραφεί και στους τραυματίες και στους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.
Ο στρατός έχει αρχίσει να αναγείρει πρόχειρους καταυλισμούς, κουζίνες και ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην πόλη Μεουρέουντου, που έχει πληγεί πολύ από τον σεισμό, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού.
«Προτεραιότητά μας σήμερα είναι να ελέγξουμε όλα τα κτίρια για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν είναι εγκλωβισμένος και να βοηθήσουμε όσους έμειναν άστεγοι», διευκρίνισε ο Τάτανγκ Σουλεϊμάν.
Όμως στην περιοχή υπάρχει έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους.
Στην περιοχή Πίντιε Τζάγια, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές, οι ομάδες των διασωστών έχουν άμεση ανάγκη φαρμάκων, εξοπλισμού και προσωπικού, τόνισε ο Σάιντ Μουλιάντι αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής.
Η πλειονότητα των τραυματιών πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο διότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή επειδή φοβούνταν από τους συνεχιζόμενους μετασεισμούς, πρόσθεσε.
 Η επαρχία Άτσεχ, που βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό, είχε καταστραφεί στις 26 Δεκεμβρίου 2004 από έναν ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό, ο οποίος προκάλεσε ένα γιγάντιο τσουνάμι και τον θάνατο περισσότερων από 170.000 ανθρώπων στην Ινδονησία, αλλά και χιλιάδων ακόμη σε άλλες χώρες στον Ινδικό Ωκεανό.
Σεισμός 6,1 βαθμών έπληξε την Κίνα
Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα τη δυτική Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα ή καταστροφές από το σεισμό αυτό.
Το επίκεντρo του σεισμού, έχει εντοπιστεί σε απόσταση 51 χλμ., νοτίως από την πόλη Σιχεζι, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 55 χλμ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Καλαμάτα: 73χρονος εξαργύρωσε ξυστά που είχε κλέψει  
Ξυστά λαχεία αξίας 350 ευρώ κατηγορείται ότι έκλεψε προχθές ένας 73χρονος, από βιβλιοχαρτοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ο ηλικιωμένος Ελληνας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μετά από καταγγελία που έκανε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοχαρτοπωλείου. Σύμφωνα με όσα μάθαμε, τα λαχεία έκλεψε ο ηλικιωμένος την ώρα που περίμενε στο ταμείο, χωρίς κανένας να τον δει εκείνη την ώρα.
Οπως φαίνεται προδόθηκε γιατί ένα από αυτά κέρδισε 85 ευρώ, οπότε πήγε και τα εξαργύρωσε κι έτσι "πιάστηκε" από την ιδιοκτήτρια, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί μάλιστα βρήκαν τα 85 ευρώ όταν τον συνέλαβαν και τα επέστρεψαν στο βιβλιοχαρτοπωλείο. 

***  12 χρόνια φυλάκιση στο Νίκο Φλαούνα
Σε κάθειρξη 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα και τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, καταδικάστηκε ο πρώην ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα Νίκος Φλαούνας.
Οπως γράφει η εφημερίδα «Κόντρα» που αποκάλυψε το θέμα από το 2010 και αναδημοσίευσαν πολλές ιστοσελίδες (aftodioikisi.gr, palo.gr, olatanea.gr κ.λπ.), ο Ν. Φλαούνας καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 235.000 ευρώ, καθώς από το 1989 μέχρι το 2009 εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Ν. Φλαούνας ήταν από το 1989 μόνιμος υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κατηγορία Διοικητικό ΔΕ) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας. Στο μεταξύ, ο κ. Φλαούνας είχε ήδη γίνει (από το 1998) ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα, αλλά συνέχισε να μισθοδοτείται κανονικά από το Δημόσιο. Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ξέσπασε σάλος και ο κ. Φλαούνας εμφανίστηκε στο κανάλι του δηλώνοντας ότι «ουδέποτε ήμουν δημόσιος υπάλληλος», ενώ, όπως γράφει η εφημερίδα, δύο μέρες μετά υπέβαλε παραίτηση από τη θέση του υπαλλήλου του υπουργείου Γεωργίας, με φαξ!
Η «Ε» προσπάθησε αλλά λόγω της απεργίας ήταν δύσκολο να διασταυρώσει απόλυτα την είδηση. 

*** Στην Ιερουσαλήμ ο Αλ. Τσίπρας για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.
Στην τριμερή Συνάντηση, που είναι η δεύτερη μετά τον Ιανουάριο του 2016, αναμένεται να υπάρξει κοινή Δήλωση των τριών ηγετών και υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας. Θα συζητηθούν, ακόμη, θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού, ενώ τη Συνάντηση θα απασχολήσουν επίσης οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την μετάβαση από την προεδρία Ομπάμα στην προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ.
Πριν από την τριμερή Συνάντηση θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου-Ισραήλ. Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ αναμένεται να συζητήσουν για την προώθηση της συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, στην έρευνα και τεχνολογία, στον τουρισμό, το εμπόριο και στην ενέργεια.
Ήδη θεωρείται ότι η μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο και παράδειγμα συνδρομής της μιας προς την άλλη είναι η αποστολή ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Ισραήλ για την κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.
Τον Πανάγιο Τάφο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός
Τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου από την επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ και την καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, πριν από την έναρξη των διμερών διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Η επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φτάσει στις 9.10 στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχθούν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο Πατριαρχικός Επίτροπος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. Στη συνέχεια θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο όπου θα τον υποδεχθεί ο Πατριάρχης Θεόφιλος και όλοι μαζί, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το όνειρο σταμάτησε στην Ελαία για 38 μετανάστες με 7 παιδιά
Στο πευκοδάσος της Ελαίας ήταν κρυμμένοι οι 45 μετανάστες, μεταξύ τους και 7 παιδιά, που περίμεναν χθες για να φύγουν παράνομα από τη χώρα με ένα πλοιάριο, το οποίο όμως προσάραξε στην ακτή και έτσι τα σχέδιά τους για μια καλύτερη ζωή μακριά από την Ελλάδα, ναυάγησαν.
Στο πλοιάριο επέβαιναν 3 Ουκρανοί, ο καπετάνιος και δύο ακόμη ως βοηθητικό πλήρωμα, οι οποίοι προσήχθησαν από λιμενικούς της Πύλου και της Κυπαρισσίας για να ανακριθούν ως πιθανοί διακινητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο καπετάνιος δεν παραδεχόταν ότι πήγε για να πάρει μετανάστες και προέβαλε ως δικαιολογία για την παρουσία του στην ακτή της Ελαίας ότι έπαθε βλάβη το πλοιάριο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί το Λιμενικό εξέτασε το σκάφος και δεν φάνηκε να έχει βλάβη.
Να σημειωθεί ότι η προανάκριση και συγκέντρωση στοιχείων για το σχηματισμό της δικογραφίας συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ, και μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο η λιμενική αρχή Πύλου δεν είχε ακόμη προχωρήσει στη σύλληψη των 3 Ουκρανών. Επίσης, δεν υπήρχαν ξεκάθαρα στοιχεία για το πώς οι 45 μετανάστες ήρθαν στη Μεσσηνία ή από πού ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΡΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ
Αρχικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Κυπαρισσίας βρήκαν να κρύβονται στο δάσος οι 42 από τους συνολικά 45 μετανάστες (29 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά), οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι Σύροι και Ιρακινοί. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10 το πρωί, εντοπίστηκε το σκάφος να έχει προσαράξει στην ακτή. Οι έρευνες πάντως συνεχίστηκαν μη τυχόν και κρύβονταν περισσότεροι μετανάστες, και έτσι γύρω στη 1 το μεσημέρι βρέθηκαν ακόμη 3, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κτήριο Βουδούρη της Ελαίας, που παραχώρησε ο Δήμος Τριφυλίας για την προσωρινή φιλοξενία τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το προχωρημένο της ώρας (σ.σ. η δημοτική αρχή Τριφυλίας ειδοποιήθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι), ο δήμος κινήθηκε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα. Βρέθηκαν, σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας στρώματα και κλινοσκεπάσματα, χημικές τουαλέτες και τρόφιμα. Συγκινητική ήταν και η ευαισθητοποίηση που έδειξαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συγκέντρωσαν φαγώσιμα, λαχανικά, ψωμί και φρούτα για να τα δώσουν στους μετανάστες. Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, μας είπε ότι τα παιδιά είναι περίπου στην ηλικία των 8 έως 10 χρόνων, όλα καλοβαλμένα και περιποιημένα, όπως και οι γονείς τους. Ο δήμαρχος μάλιστα μίλησε για την ευπρέπεια που έδειξαν όλοι οι μετανάστες απέναντι στη βοήθεια που δέχτηκαν, ενώ όπως τον διαβεβαίωσαν από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι αύριο θα έχουν μεταφερθεί από το δημοτικό κτήριο.  Ν.Κ. 

***  Yπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχος μόνον ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής
Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ έκρινε αθώους την υπεύθυνη της εστίας και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για την υπόθεση του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση τον πρώην διευθυντή και αθώωσε, την υπεύθυνη εστίας για τον ίδιο αδίκημα και τον κ. Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε 8 ημέρες και η πρόταση της εισαγγελέως ήταν η αθώωση και των 3 κατηγορουμένων. Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις υποστήριξε πως ο εντολέας του είναι αθώος και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο. Μετά την απόφαση τόσο ο πρώην υπουργός όσο και οι συνήγοροί του Αντώνης Φούσας και Κώστας Τζούμας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον όσων τον συκοφάντησαν.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ρομποτικός εξωσκελετός χειρός επέτρεψε σε τετραπληγικούς να πιάσουν αντικείμενα
Ένας νευρο-ρομποτικός εξωσκελετός, που φοριέται στο χέρι και δημιουργήθηκε από Eυρωπαίους επιστήμονες, επέτρεψε για πρώτη φορά σε έξι τετραπληγικούς να πιάσουν και να χειρισθούν αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα για να φάνε ή να υπογράψουν έγγραφα με στιλό.
Οι παράλυτοι ασθενείς που έπασχαν από παραπληγία και έως τότε αδυνατούσαν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς βοήθεια, κατάφεραν να λειτουργήσουν αυτόνομα χάρη στον εξωσκελετό, ο οποίος ελέγχεται από μια ηλεκτρονική κάσκα που φοριέται στο κεφάλι και φορτίζεται από την μπαταρία ενός υπολογιστή ταμπλέτας. Το σύστημα είναι αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να προκαλεί δυσφορία κατά τη χρήση του.
Από τετραπληγία -απώλεια κίνησης σε άνω και κάτω άκρα- πάσχει περίπου ένας στους 10.000 ανθρώπους στον κόσμο. Για να υπάρξει μια μερική αποκατάσταση της κινητικότητας των ασθενών, οι επιστήμονες μέχρι σήμερα έχουν δοκιμάσει την εμφύτευση συσκευών (διεπαφών) εγκεφάλου-μηχανής, που «μεταφράζουν» τα σήματα του εγκεφάλου των παράλυτων ανθρώπων σε εντολές προς κάποιο εξωτερικό ρομπότ. Όμως η εμφύτευση με χειρουργική επέμβαση είναι μια επεμβατική διαδικασία που κρύβει κινδύνους.
Το νέο σύστημα δεν απαιτεί κάποια εμφύτευση στον εγκέφαλο, απλώς ο ασθενής πρέπει να φορέσει μια κάσκα στο κεφάλι του και τον εξωσκελετό στο μπράτσο και το χέρι του. Το σύστημα «διαβάζει» την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και τις κινήσεις των ματιών του ασθενούς και τα «μεταφράζει» σε εντολές προς τον εξωσκελετό, ο οποίος κινεί έτσι το χέρι με τον επιθυμητό τρόπο, σχεδόν αποκαθιστώντας τη φυσιολογική κίνησή του.
Ο ασθενής συνηθίζει να χρησιμοποιεί το σύστημα μέσα σε δέκα λεπτά το πολύ. Επιπλέον, μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο σπίτι του και όχι μόνο σε κάποια κλινική. Το σύστημα επίσης προσαρμόζεται σε αναπηρικό καροτσάκι και έτσι ο ασθενής μπορεί να κινηθεί στο χώρο μαζί με τον εξωσκελετό.
Οι ερευνητές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Σούριο Σοεκαντάρ του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της γερμανικής πόλης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics», δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές.
 «Σε μια διετία περίπου συστήματα όπως αυτό θα είναι εμπορικά διαθέσιμα, αν και θα χρειασθούν λίγα ακόμη χρόνια, εωσότου γίνουν πραγματικά έξυπνα», δήλωσε ο Σοεακαντάρ.
Εντυπωσιακά άλματα από μονοπόδαρο ρομποτάκι - σαλταδόρο
Stephen McNally
Μηχανικοί στις ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα αεικίνητο μικρό ρομπότ, που στέκεται στο ένα πόδι του και κάνει εντυπωσιακά συνεχόμενα κάθετα πηδήματα, καθώς και πλάγια πηδήματα κόντρα σε τοίχους, με τρόπο που θυμίζει αθλητή... παρκούρ.
Το ρομπότ-σαλταδόρος με το ανάλογο όνομα «Salto» (Σάλτο) μιμείται την ικανότητα του γαλάγου, ενός μικρόσωμου νυκτόβιου αφρικανικού ημιπιθήκου που κάνει εντυπωσιακά άλματα.
Το «Σάλτο» προορίζεται μια μέρα να συμμετάσχει σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, π.χ. ανάμεσα σε χαλάσματα μετά από σεισμό.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον ρομποτιστή Ντάνκαν Χαλντέιν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο νέο περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics».
Το «Σάλτο» ζυγίζει 100 γραμμάρια, έχει ύψος 26 εκατοστών και μπορεί να πηδήσει σε ύψος ενός μέτρου απανωτά, με ταχύτητα 1,75 μέτρα το δευτερόλεπτο (συγκριτικά, ο βάτραχος πηδά με ταχύτητα 1,71 μέτρα το δευτερόλεπτο).
Αν και δεν είναι το ρομπότ που πηδά ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο (το ρομπότ-ακρίδα ΤΑUB μπορεί να πηδήσει σε ύψος 3,2 μέτρων), το "Σάλτο" κάνει πηδήματα στον αέρα όπως κανένα άλλο υπάρχον ρομπότ, τόσο γιατί μπορεί να κάνει διαδοχικά άλματα, όσο και γιατί χρησιμοποιεί τους τοίχους για τα άλματά του.
Στο μέλλον αναμένεται να αποκτήσει δύο πόδια και να γίνει πιο σταθερό, πράγμα που θα το καταστήσει και πιο χρήσιμο για πρακτικές εφαρμογές. Καθόλου τυχαία, η χρηματοδότηση της ανάπτυξής του γίνεται και από τον Αμερικανικό Στρατό.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Θεσσαλονίκη: 46χρονη αλλοδαπή αποπειράθηκε να κάψει τον σύντροφό της
Φρουρούμενη στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 46χρονη Ουαλή, η οποία φέρεται ότι έβαλε φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα τόσο η ίδια όσο κι ο 61 ετών Έλληνας σύντροφός της.
Ο τελευταίος νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα πόδια στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, την ώρα που η αλλοδαπή γυναίκα φέρει ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σε βάρος της 46χρονης σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου ζει το ζευγάρι, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 23, ενώ έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες. Ο 61 ετών άνδρας απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο διαμέρισμα και διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 46χρονη την προκάλεσε βάζοντας φωτιά στα κλινοσκεπάσματα κρεβατιού, όπου βρισκόταν ο σύντροφός της. Η ίδια συνελήφθη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.
Γείτονες κατέθεσαν ότι λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν φωνές από το διαμέρισμα, ενώ φαίνεται ότι το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά στο παρελθόν.
Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Πόλης - Αγίου Παύλου.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κάποτε το 24ωρο θα γίνει 25ωρο, καθώς η διάρκεια της μέρας στη Γη μεγαλώνει
Το 24ωρο δεν θα είναι πάντα 24ωρο. Η Γη περιστρέφεται όλο και πιο αργά, με συνέπεια η διάρκεια της μέρας στον πλανήτη μας να μεγαλώνει κατά σχεδόν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε αιώνα που περνάει. Αυτό τον υπολογισμό έκανε μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που βασίσθηκε στην ανάλυση αστρονομικών δεδομένων για μια περίοδο σχεδόν 3.000 ετών.
Οι αστρονόμοι γνωρίζουν από καιρό ότι ο πλανήτης μας σταδιακά «κατεβάζει στροφές», γι' άλλωστε ο δορυφόρος μας, η Σελήνη, απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ο ρυθμός επέκτασης της μέρας ασφαλώς είναι πολύ αργός και έτσι το γεγονός περνάει απαρατήρητο από τους ανθρώπους. Για να μεγαλώσει η μέρα κατά μια ώρα και το 24ωρο να γίνει 25ωρο, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα... δύο εκατομμύρια αιώνες περίπου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντάραμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Proceedings of Royal Society A» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», μελέτησαν ιστορικές περιγραφές για εκλείψεις και άλλα ουράνια φαινόμενα που συνέβησαν από το 720 π.Χ. μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων, έλαβαν υπόψη τους βαβυλωνιακές πήλινες πινακίδες με σφηνοειδή γραφή, ελληνικά κείμενα όπως την «Αλμαγέστη του Πτολεμαίου, κινεζικά, αραβικά, ευρωπαϊκά μεσαιωνικά κ.ά.
Με τη βοήθεια υπολογιστή, οι επιστήμονες υπολόγισαν πού και πότε οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν δει στον ουρανό συγκεκριμένα συμβάντα, αν η περιστροφή της Γης ήταν σταθερή και η μέρα δεν μεγάλωνε αργά.
Τελικά, εκτίμησαν ότι κατά μέσο όρο η μέση ηλιακή μέρα μεγαλώνει κατά 1,8 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε αιώνα. Ο ρυθμός αυτός δεν είναι απολύτως σταθερός, αλλά εμφανίζει διακυμάνσεις με το πέρασμα του χρόνου για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Τα κορυφαία βίντεο στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών στο YouTube
Ποσοστό 82% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου επισκέπτονται το YouTube το λιγότερο μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρείχε η στατιστική εταιρεία TNS. Επιπλέον, 30% των χρηστών, μεταξύ 25 και 44 ετών, δηλώνουν ότι παρακολουθούν βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα πιο συχνά από ό,τι βλέπουν τηλεόραση.
Με τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το YouTube αποτελεί πλέον ορόσημο στην αναπαραγωγή βίντεο, κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα. Οι χρήστες χρησιμοποιούν πλέον την πλατφόρμα για να αναζητήσουν περιεχόμενο, η γκάμα του οποίου είναι ατελείωτη. Από μουσικά βίντεο έως μικρού μήκους ταινίες ή πώς να φτιάξει κανείς κάτι... Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο χρήστης μπορεί από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό του να αναζητήσει το περιεχόμενο που επιθυμεί.
Σημειώνεται ότι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών επισκέπτονται την πλατφόρμα κάθε εβδομάδα. Ειδικότερα, 94% των χρηστών είναι ηλικιών 15-24, 89% από 25 έως 34, 80% από 35 έως 44, 65% από 45 έως 54 και 47% άνω των 55 ετών.
Σύμφωνα με τις λίστες των τραγουδιών που ξεχώρισαν το τρέχον έτος, οι Έλληνες χρήστες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο τραγούδι του Κωνσταντίνου Νάζη ft Knock Out: «Όταν πονάω το γλεντάω», ενώ δεύτερο στην κατάταξη βρίσκεται το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη: «Θυμάμαι».
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τα top 10 μουσικά βίντεο δείχνουν την τάση των Ελλήνων να στηρίζουν πολύ την εγχώρια μουσική βιομηχανία.
Ωστόσο, η λίστα με τα αγαπημένα βίντεο των Ελλήνων είναι μοιρασμένη μεταξύ εγχώριων και ξένων δημοφιλών μουσικών κομματιών.
Κορυφαία Μουσικά Video
1. Knock Out ft. Κωνσταντίνος Νάζης - Όταν Πονάω Το Γλεντάω (Official Videoclip)
2. Παντελής Παντελίδης - Θυμάμαι
3. Κωνσταντίνος Κουφός - Μετρώ Αντίστροφα (5,4,3,2,1) | Official Music Video [HD]
4. Era Istrefi - Bonbon (Official Video)
5. Sia - Cheap Thrills (Lyric Video) ft. Sean Paul
6. SNIK feat Ypo - DAB
7. Παντελής Παντελίδης - Της Καρδιάς Μου Το Γραμμένο
8. Ypo - Maradona
9. Calvin Harris - This Is What You Came For (Official Video) ft. Rihanna
10. Coldplay - Hymn For The Weekend (Official video)
Το YouTube εκτός από πλατφόρμα φιλοξενίας μουσικών βίντεο, είναι και ο χώρος όπου μπορούν να εκφράζονται οι δημιουργοί περιεχομένου.
Στην top 10 λίστα ξεχωρίζουν ο 2J και ο Jeremy ως οι πιο κορυφαίοι, πιο δημοφιλείς και αγαπημένοι YouTubers.
Κορυφαία Video
1. 2J - The Comments Song 6
2. Έλληνες Καλλιτέχνες 4! (Οι Παρωδίες #15)
3. Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο - Μέρος 1
4. Manos - Είμαι SWAG ft. Ελληνίδα Μάνα (Official Video Clip)
5. Το Χειρότερο Μουσικό Γκρουπ!
6. Jeremy | DAB
7. Jeremy | Αγάπη Μόνο - Maradona
8. Pokémon Go Τραγούδι?! (Βίντεο Αντιδράσεις #8)
9. ΚΟΤΕΣ! (Βίντεο Αντιδράσεις #7)
10. Τι Να Μην Πεις Σε Κηδεία! (Π.Μ.Ε #12)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ η ΕΛΛΑΔΑ!Δεν είναι ΜΟΝΟ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Σχέδιο της Ε.Ε...

Νέα γερμανικά κόλπα θέλουν να εφαρμόσουν στη χώρα μας. Σκοπός τους είναι η μετατροπή της χώρας μας σε «αποθήκη ψυχών».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει τελεσίγραφο στην χώρα μας και προθεσμία για να καθοριστεί ολόκληρο  το σύστημα της μετανάστευσης και να συνεχιστεί η αποδοχή αιτούντων ασύλου από τον Μάρτιο του επόμενου έτους, θέτοντας  τέλος στα έξι χρόνια  απαλλαγής  από την ευρωπαϊκή συνθήκη του « Δουβλίνου»  για το άσυλο. Η πηγή της είδησης είναι το περιοδικό politico.
Θυμίζουμε πως η συμφωνία που υπεγράφη το 1990 έθετε το πλαίσιο για τη διαδικασία ασύλου. Λέει λοιπόν το Δουβλίνο πως οι αιτούντες ασύλου στην ΕΕ, έχουν την υποχρέωση να επεξεργάζονται την αίτησή τους και να τους αποστέλλουν πίσω, αν έχουν φτάσει σε άλλες χώρες της Ε.Ε χωρίς άδεια.
Η 17σέλιδη πρόταση της ευρωπαϊκής  επιτροπής, που θα εγκριθεί σήμερα  Πέμπτη αναφέρει : «Συνιστάται η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα η οποία  πρέπει να συνεχιστεί».
Ειδικά οι χώρες που επέβαλλαν ελέγχους στα σύνορά τους όπως η Αυστρία και η Γερμανία θα στείλουν τους μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, καθώς εμείς είμαστε η χώρα εισόδου τους.
Έχουμε τις απειλές του Ερντογάν, τώρα έχουμε και τους εταίρους να μας πιέζουν.

***  EKTAKTO!Έστειλαν Τσετσένους Spetsnaz στη Συρία!Στόχος το ISIS...βίντεο

~ Ασταμάτητη εμφανίζεται η Ρωσία στη Συρία. Μετά την ολοκληρωτική νίκη στο Χαλέπι δόθηκαν πλάνα, από τους Τσετσένους Spetsnaz που έχουν αποσταλεί στην περιοχή. To βίντεο είναι από τη στρατιωτική βάση στη Hankala, κοντά στη πρωτεύουσα Grozny λίγο πριν την αναχώρηση για Συρία.       VIDEO :
Отправку сотен бойцов чеченской военной полиции в Сирию сняли на видео  , https://youtu.be/jhXzpqsMnxc  .-
Βασικό τους καθήκον είναι η φρούρηση κρίσιμων υποδομών, πολιτικών και στρατιωτικών στόχων στη Συρία ενώ μεγάλο μέρος αυτών θα αναπτυχθούν στο Χαλέπι και θα πάρουν τα «σκαλπ» των Τζιχαντιστών. Κρίνεται ως μη τυχαίο το γεγονός πως έχει πέσει… επιδημία θανάτων υψηλά ιστάμενων τζιχαντιστών.
Δέκα στρατιωτικοί διοικητές των ισλαμιστών πέθαναν μυστηριωδώς και όχι κατά τη διάρκεια μάχης… όπως ο Abdul Hamid Haji Ahmad, αρχηγός του FSA, Saeed Shahabi και Hasema al-Musa διοικητές της Jabhat al-Shamiyah, Omar Muhammad al-Haji – εμίρης της Harakat Nour al-Din al-Zenki , ο ηγέτης της Harakat Ahrar al-Sham στο Χαλέπι, ο Abu al-Haris, και ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες της Jabhat Fateh al-Sham (Al-Nusra Front),  ο Abu al-Mugheerah al-Shishani.
VIDEO: НАСТАВЛЕНИЕ ОТ МУФТИЯ ЧЕЧНИ ДЛЯ ВОЕННЫХ ОТПРАВЛЯЮЩИХСЯ В СИРИЮ , https://youtu.be/df7RKudolyA .-

***  Νέα γκάφα Κοτζιά ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΡΩΣΙΑΣ! ΕΞΑΛΛΗ η Μόσχα...

~  "Πυρά" εναντίον της Ρωσίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,  στους υπουργούς Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Στη συνάντηση, που είχε θέμα τις ενέργειες που πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας αλλά και την ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο, ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε τη Ρωσία "αδύναμη δύναμη". Χαρακτηριστικά, είπε: "Είναι δύναμη και διεκδικεί, αλλά είναι αδύναμη και δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που θέλει. Και είναι μία αναθεωρητική δύναμη που θέλει να αλλάξει τις δομές του διεθνούς συστήματος αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνει. Αυτό εξηγεί τη συμπεριφορά της".
Θα ήταν φρόνιμο η ελληνική κυβέρνηση να μην επιτίθεται στη Ρωσία, η οποία πολλάκις έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια στη χώρα μας, αλλά συνεχώς της γυρνάμε την πλάτη.
H ομόθρησκη χώρα έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την Ελλάδα και πρέπει κάποια στιγμή οι κυβερνώντες να καταλάβουν προς ποια πλευρά του χάρτη είναι το συμφέρον μας.

***  Ο άθρησκος κος ΤΣΙΠΡΑΣ στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ! Τι μπορεί να συμβαίνει;..

~ Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο.
«Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόσθεσε: «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας, αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το Πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».
Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.
Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.
Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ο, κατά δική του δήλωση άθρησκος, κος Τσίπρας να επισκέπτεται το μέγιστο χριστιανικό σύμβολο. Ελπίζουμε να μην είναι μία προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων…

***  Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ!ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

~  ‘’Χρειάζεται η αυτοκριτική και του ΣΥΡΙΖΑ για τις λάθος εκτιμήσεις, τις υποσχέσεις και τα όποια λάθη έγιναν όχι αυτοκριτική και ξεμπερδέψαμε. Αυτοκριτική με πειστική δέσμευση για αλλαγή μεθόδου και νοοτροπίας όλου του πολιτικού συστήματος, αυτοκριτική και κάθαρση, αυτοκριτική και συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τις τεράστιες δυσκολίες»,είπε ο Γιώργος Δημαράς για την απόφαση του Eurogroup ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στους Έλληνες.Όπως υποστηρίζει ο κ. Δημαράς η αλήθεια αυτή είναι θα μπορούμε να ζούμε μόνο με ό,τι εμείς παράγουμε και με όσα παράγουμε και έπειτα θα γίνεται ίση κατανομή των βαρών.
Και συνέχισε λέγοντας:«Μας ζητάνε οι θεσμοί για πολλά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Αυτό σημαίνει ότι με μηδενικά επιτόκια θα ξεχρεώναμε σε πενήντα δύο χρόνια. Για να πάμε το δημόσιο χρέος στο 60%, πάλι αν είχαμε μηδενικά επιτόκια θα θέλαμε τριάντα δύο χρόνια και πρωτογενή πλεονάσματα -αυτό που μας ζητάνε- 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ το έτος που θα πηγαίναν όλα στα χρέος. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι είναι αδύνατον».
Όλα αυτά που είπε ο κ. Δημαράς τα θυμήθηκε λίγο αργά ,αφού το σύστημα έχει αποδομήσει πλήρως τους τομείς της παραγωγής στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.
Ωστόσο τα λεγόμενα αυτά αποτελούν τεράστια δικαίωση του κ. Βελόπουλου ο οποίος χρόνια τώρα το φωνάζει ενώ κανένας από το πολιτικό σύστημα δεν το παραδεχόταν.
Για ακόμη μία φορα βγαίνει αληθινός ο κ.Βελόπουλος.

***  ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ!«Στο τιμόνι της Ελλάδος είναι η Παναγία»…BINTEO

~ «Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: Να το λες σε όλον τον κόσμο, ότι στο τιμόνι της Ελλάδος είναι η Παναγία και αυτή κανονίζει τα της Ελλάδος και αυτοί τώρα που κάνουν τα προγράμματα και κάνουν τα όνειρα….., το σχέδιο του Θεού είναι άλλο και σύντομα θα τακτοποιηθούνε»!
Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
«Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: Να το λες σε όλον τον κόσμο, ότι στο τιμόνι της Ελλάδος είναι η Παναγία και αυτή κανονίζει τα της Ελλάδος και αυτοί τώρα που κάνουν τα προγράμματα και κάνουν τα όνειρα….., το σχέδιο του Θεού είναι άλλο και σύντομα θα τακτοποιηθούνε»!
~ VIDEO : Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού - Π. Χριστόδουλος Ι.Μ.Κουτλουμουσίου  ,  https://youtu.be/vSBdBBLHb0s .-      Πηγή: www.apantaortodoxias.gr .-

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ! Η Τουρκία θα

Το μυστικό λέει ο Πατροκοσμάς σχετίζεται με το πράσινο φως για να χτυπήσουν τη Συρία. “Οι Τούρκοι θα το μάθουν πιο σύντομα σε σχέση με τους λοιπούς χριστιανούς συμμάχους στη Βορειοανατολική Συμμαχία (ΝΑΤΟ)».
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός , γνωστός και ως Πατροκοσμάς, έζησε σε χρόνους δύσκολους για το γένος. Έφερε το μήνυμα της σωτηρίας, της αλήθειας, της αγάπης και της μετανοίας. Στήριξε σε χρόνια δύσκολα τον λαό στην πίστη γιατί γνώριζε ότι μέσα από τους εξισλαμισμούς υπήρξε μέγιστος κίνδυνος να χαθεί το γένος, γιατί γνώριζε πως όποιος χάνεται για την πίστη χάνεται και για την Ελλάδα. Ήξερε ότι αυτός ο λαός πρέπει να μείνει σταθερός στις ρίζες και στα πιστεύματά του, στα ήθη του και στη γλώσσα των Πατέρων του.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που στα λόγια του αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας, αλλά και στο μέλλον της. Ξαναδιαβάζοντας κανείς τις διδαχές του, καταννοεί πως τα σημάδια των καιρών, καθιστούν τον Κοσμά τον Αιτωλό πιο επίκαιρο από ποτε.
«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Όταν δείτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Από τα τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Θα υπάρξει ουδετερότητα της Ελλάδας κατά την τριήμερη σύγκρουση στην Πόλη. Στην Πόλη θα χυθεί αίμα τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύση. Και συνεχίζει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για το ρόλο της Τουρκίας : “Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό τρεις μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς”. Εύλογα κάποιος αναρωτιέται ποιο είναι αυτό το μυστικό. Το μυστικό λέει ο Πατροκοσμάς σχετίζεται με το πράσινο φως για να χτυπήσουν τη Συρία. “Οι Τούρκοι θα το μάθουν πιο σύντομα σε σχέση με τους λοιπούς χριστιανούς συμμάχους στη Βορειοανατολική Συμμαχία (ΝΑΤΟ).   www.apokrifaperasmata.gr .-

*** Αθλητική  ενημέρωση :
Ο τελικός του ΠΑΟΚ, η ρεβάνς του ΟΣΦΠ και το γόητρο του ΠΑΟ
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα  στην 6η -και τελευταία- αγωνιστική των ομίλων του Europa League :
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Φέγενορντ - Φενέρμπαχτσε
 Ζορία Λουχάνσκ - Μάντσεστερ Γ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 3-1-1 7-5 10
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 3-0-2 10-4 9
Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-1-2 3-6 7
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 0-2-3 2-6 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Γιούνγκ Μπόις - Αστάνα
 ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 3-0-2 6-6 9 -ΦΑΣΗ «32»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-2-1 7-4 8 -ΦΑΣΗ «32»
Αστάνα (Καζακστάν) 1-2-2 5-8 5
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 1-2-2 4-4 5

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μάιντς - Καμπάλα
 Αντερλεχτ - Σεντ Ετιέν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 3-2-0 14-5 11 -ΦΑΣΗ «32»
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 2-3-0 5-3 9 -ΦΑΣΗ «32»
Μάιντς (Γερμανία) 1-3-1 6-10 6
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 0-0-5 5-12 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αλκμααρ - Ζενίτ Αγ.Πετρ.
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντάνταλκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρ.(Ρωσία) 5-0-0 15-5 15 -ΦΑΣΗ «32»
Άλκμααρ (Ολλανδία) 1-2-2 3-8 5
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1-3 4-6 4
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-1-3 5-8 4

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πλζεν - Αούστρια Βιένης
 Άστρα Τζούρτζιου - Ρόμα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρόμα (Ιταλία) 3-2-0 16-7 11 -ΦΑΣΗ «32»
Άστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία) 2-1-2 7-10 7
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-2-2 9-11 5
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-3-2 4-8 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ραπίντ Βιένης - Αθλέτικ Μπιλμπάο
 Σασουόλο – Γκενκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γκενκ (Βέλγιο) 3-0-2 11-9 9 -ΦΑΣΗ «32»
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 3-0-2 9-10 9 -ΦΑΣΗ «32»
Σασουόλο (Ιταλία) 1-2-2 9-9 5
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 1-2-2 6-7 5

7ος ΟΜΙΛΟΣ
 Σταντάρ Λιέγης - Αγιαξ
 Παναθηναϊκός - Θέλτα Βίγκο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Άγιαξ (Ολλανδία) 4-1-0 10-5 13 -ΦΑΣΗ «32»
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 1-3-1 7-5 6
Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) 1-3-1 8-7 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-1-4 3-11 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
 Κονιασπόρ - Γάνδη
 Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 5-0-0 17-3 15 -ΦΑΣΗ «32»
Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-3-1 7-7 6
Γάνδη (Βέλγιο) 1-2-2 8-13 5
Κόνιασπορ (Τουρκία) 0-1-4 2-11 1

9ος ΟΜΙΛΟΣ
 Σάλτσμπουργκ - Σάλκε
 Νις – Κράσνονταρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Σάλκε (Γερμανία) 5-0-0 9-1 15 -ΦΑΣΗ «32»
Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-1-2 7-6 7 -ΦΑΣΗ «32»
---------------------------------------------
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-1-3 4-6 4
Νις (Γαλλία) 1-0-4 3-10 3

10ος ΟΜΙΛΟΣ
 Καραμπάχ - Φιορεντίνα
 ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-1-1 13-5 10
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1-2 6-10 7
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-1-2 5-6 7
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 1-1-3 7-10 4

11ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ιντερ - Σπάρτα Πράγας
 Σαουθάμπτον - Χαποέλ Μπερ Σεβά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 4-0-1 7-4 12 -ΦΑΣΗ «32»
Σαουθάμπτον (Αγγλία) 2-1-2 5-3 7
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 2-1-2 5-5 7
Ίντερ (Ιταλία) 1-0-4 5-10 3

12ος ΟΜΙΛΟΣ
 Οσμανλισπόρ - Ζυρίχη
 Βιγιαρεάλ - Στεάουα Βουκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.         
Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 2-1-2 8-7 7
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 1-3-1 4-5 6
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-3-1 7-7 6
Ζυρίχη (Ελβετία) 1-3-1 5-5 6

Συμπληρώθηκε το παζλ των «16» του Champions League
***   Champions League
Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ   2-2 , (1-0).-
 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μονακό  3-0 ,(1-0).-
Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας   3-1 ,(2-1).-
Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ  2-0 ,(0-0) .-
Λιόν - Σεβίλλη  0-0 , (0-0) .-
Πόρτο - Λέστερ   5-0 ,(3-0) .-
Λέγκια - Σπόρτινγκ  1-0 ,(1-0) .-
Κλάμπ Μρίζ -Κοπεγχάγη  0-2 , (0-2) .-

5ος όμιλος Τότεναμ-ΤΣΣΚΑ 3-1
Λεβερκούζεν-Μονακό 3-0
Βαθμολογία
1. Μονακό 11
2. Λεβερκούζεν 10
3. Τότεναμ 7
4. ΤΣΣΚΑ 3

6ος όμιλος
 Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-2
(28', 53' Μπενζεμά – 60' Ομπαμεγιάνγκ, 88' Ρόις)
Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(30' Γκιγέρμε)
Η βαθμολογία 
1.Ντόρτμουντ 14 (20-9)
2.Ρεάλ Μαδρίτης 12 (16-10)
3.Λέγκια Βαρσοβίας 4 (9-24)
4.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3

7ος όμιλος
 Πόρτο-Λέστερ 5-0
(6’, 64’ πέν. Σίλβα, 26’ Κορόνα, 44’ Μπραχίμι, 77’ Γιοτά)
λαμπ Μπριζ-Κοπεγχάγη 0-2
(8’ Μεσέλ αυτ., 15’ Γιόργκενσεν)
Η βαθμολογία
1 Λέστερ 13 (7-6)
2 Πόρτο 11 (9-3)
3 Κοπεγχάγη 9 (7-2)
4 Κλαμπ Μπριζ 0 (2-14)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν-Σεβίλλη 0-0
Γιουβέντους-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0
(52’ Ιγκουαΐν, 73’ Ρουγκάνι)
Βαθμολογία
Γιουβέντους 14
Σεβίλλη 11
Λιόν 8
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0

 
Αναλυτικά οι ομάδες που θα βρεθούν στην κληρωτίδα της Δευτέρας:
Γκρουπ ομάδων που τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους:
Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους.
Γκρουπ ομάδων που τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου τους:
Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη.
 *** Basketball Champions League
ΣΑΛΝΟΚΙ-ΑΕΚ  76-89 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-50, 58-74, 76-89
ΣΟΛΝΟΚΙ: Μπάρνις 4, Ράιτ 5, Έιλινγσφελντ, Ουίτμαν 6 (2), Βοϊβόντα 11 (1), Τοτ 9, Μπορίσοφ 13 (1), Πόποβιτς 6, Παβλίσεβιτς 22 (6).
ΑΕΚ: Ούκιτς 20 (3), Σάκοτα 10 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 29 (8/12 τρίπ.), Λαρεντζάκης 10 (2), Φάλκερ 4, Ιβάνοβιτς 3, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας 2, Ουίλιαμς 2.


 Άρης -   ΕΛΙΟΣ ΣΑΝΣ  72-54 .-
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-37, 53-46, 72-54
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 6 (2), Ξανθόπουλος 7 (1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 10 (1/2β., 3/7διπ., 1/1τρ., 8ριμπ.), Τζένκινς 2, Κάμινγκς 18 (3/4β., 3/6διπ., 3/8τρ.), Ζάρας 4, Μούρτος 8, Σίμτσακ, Ντραγκίσεβιτς 17 (6/6β., 1/6διπ., 3/4τρ.)
ΕΛΙΟΣ ΣΑΝΣ (Βούλιτς): Μότσνικ 7, Κίζλινκ 8 (2), Μπράτετς, Βέσελ 2, Ρεμεκούν 8, Κοβάτσεβιτς 13 (2/2διπ., 3/10τρ.), Ατανάτσκοβιτς 12 (1/2β., 4/6διπ., 1/3τρ.), Μπόλτσινα, Βόντσινα 4

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
  Europa League
ΣΑΣΟΥΑΝΑ-ΓΚΕΝΚ   -  Αναβλήθηκε
 ΑΣΤΡΑ Τζούρτζου-ΡΟΜΑ   0-0  ,(0-0) .-
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΕΣΝ- ΑΟΥΣΤΡΙΑ Βιένης 3-2   ,(1-2) .-
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΣΕΝΤ ΤΕΤΙΕΣ  2-3   ,(2-0) .-
ΡΑΠΙΝΤ Βιένης- ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μπιλμπάο    , (0-0) .-
ΑΛΚΜΑΡ- ΖΕΝΕΤ  2-2   , (2-0) .-
ΖΟΡΙΑ  -ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ Γιουν. 1-2    , (0-0) .-
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.- ΝΤΑΝΤΑΛΚ 2-1     ,(2-1) .-
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   0-1   , (0-1) .-
ΜΑΪΝΤΣ- ΓΚΑΜΠΑΛΑ  2-0   ,(2-0)  .-
ΓΙΑΝΚ ΜΠΟΪΣ –ΑΣΤΑΝΑ  3-0   , (0-0) .-
ΑΠΟΕΛ-ΟΣΦΠ   2-0   ,(1-0) .- 
 ΝΙΣ-ΚΡΑΣΝΟΣΤΑΡ         2-1   , (0-0) -
ΣΑΟΥΘΑΠΤΟΝ-ΧΑΠΟΕΛ Μπέρ Σαβά   1-1  , (0-0) .-
ΣΤΑΝΤΑΡ Λιέγης – ΑΓΙΑΞ   1-1  , (0-1) .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΘΕΛΤΑ   0-2  ,(0-1) .-
ΙΝΤΕΡ – ΣΠΑΡΤΑΚ Πράγας   2-1      , (1-0) .-
ΣΑΛΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΑΛΚΕ    2-0      ,(1-0) .-
Βίντεο αγώνων ελληνικών ομάδων :
ΠΑΟΚ-ΣΛΟΒΑΝ Λίμπερετς 2-0   τα  γκολ  8/12/2015 6η  αγων:
 https://youtu.be/HK6lyXAd0us .-
 ΠΑΟΚ-ΣΛΟΒΑΝ 2-0  2ο  γκολ 8/12/2016:
 https://youtu.be/H0zRlHDbtwE .-
ΑΠΟΕΛ-ΟΣΦΠ  2-0 1ο  γκολ για ΑΠΟΕΛ 1-0  8/12/2016:
 https://youtu.be/ckVv5gzjTuk .-
~ΑΠΟΕΛ- ΟΣΦΠ  2-0 2ο  γκολ  8/12/2016 :
 https://youtu.be/DBX7TCCVc0E
 Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 
Κόνιασπορ - Γάνδη  0-1 ,(0-0) .-^
Europa League
  Μπράγκα - Σαχτάρ   2-4 ,(1-2) .-^
Europa League
 18:00 NOVASPORTS 1
Ολυμπιακός - Αλούινβεντ Μίσκολτς (Γυναικών)
Eurocup
  Βιγιαρεάλ - Στεάουα  2-1 ,(1-0) .-^
Europa League
 Καραμπάγκ - Φιορεντίνα   1-2,(0-0) .- ^
Europa League
 ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς  2-0 ,(1-0) .-^
Europa League
Οσμάνλισπορ - Ζυρίχη  2-0 , (0-0) .- ^
Europa League

 19:45 NOVASPORTS 3
Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας
Euroleague
 
Άστρα Τζούρτζου - Ρόμα
Europa League

Άντερλεχτ - Σεντ Ετιέν
Europa League

Άλκμααρ - Ζενίτ
Europa League

Ζόρια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Europa League
 
Φέγενορντ - Φενέρμπαχτσε
Europa League

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός
Europa League
 21:00 NOVASPORTS 2
Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague
 22:00 NOVASPORTS 1
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις
Euroleague
 22:05 OTE Sport 8
Νις - Κρασνοντάρ
Europa League
 22:05 OTE Sport 5
Σαουθάμπτον - Χαποέλ Μπερ Σεβά
Europa League
 22:05 OTE Sport 4
Σταντάρ Λιέγης - Άγιαξ
Europa League
 22:05 OTE Sport 3
Παναθηναϊκός - Θέλτα
Europa League
 22:05 OTE Sport 6
Ίντερ - Σπάρτα Πράγας
Europa League
 22:05  OTE Sport 7
Ζάλτσμπουργκ - Σάλκε
Europa League

~

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/29-2016-5.html .-  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-
-------------------------------------------
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
~

~* ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3257   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3254 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 591  βίντεο   .-  

 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

~**  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ - ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  :
~ Χρήσιμες πληροφορίες για μετάβαση προσκυνητών στο Άγιον Όρος
Δρομολόγια - Τηλεφωνικός κατάλογος   Δρομολόγια πλοίων   Καθημερινά δρομολόγια πλοίων απο/προς το Άγιον Όρος                                                               ''Αγιορείτικες γραμμές''
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 0030 23770 21041 – 0030 23770 71149                        
Αναχώρηση απο
Ουρανούπολη
Άφιξη στην
Δάφνη
Αναχώρηση απο
Δάφνη
Άφιξη στην
Ουρανούπολη
Ταχύπλοο
08:45
09:25
09:35
10:15
Φέρρυ
09:45
11:45
12:10
14:10
Ταχύπλοο
10:40
11:30
12:00
12:50
Ενδιάμεσες στάσεις: ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ– ΖΩΓΡΑΦΟΥ– ΚΟΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ– ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ– ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ– ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Αναχώρηση απο
Ιερισσό
Άφιξη στην
Μορφωνού
Αναχώρηση απο
Μορφωνού
Άφιξη στην
Ιερισσό
Ταχύπλοο
08:35
10:30
10:40
13:00
Ενδιάμεσες στάσεις: ΧΙΛΑΝΔΑΡΙ– ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ– ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ– ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΟΣ– ΣΤΑΒΡΟΝΙΚΗΤΑ– ΙΒΗΡΩΝ– ΦΙΛΟΘΕΟΥ– ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ.
''Μικροάθως''
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 0030 23770 71400

Δρομολόγια πλοίου ‘’Αγία Άννα’’.
Ημέρα
Ουρανούπολη – Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Δάφνη – Καυσοκαλύβια
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Καυσοκαλύβια– Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Ουρανούπολη – Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Δευτέρα–Παρασκευή
06:30 – 08:00
08:05 – 09:30
12:45 – 14:15
09:35 – 11:05
14:20 – 15:40
15:45 – 17:10
Σάββατο
07:00 – 08:30
*08:35 – 09:55
*12:15 – 13:10
*10:00 – 11:30
*13:15 – 14:10
14:45 – 16:15
Κυριακή
10:30 – 12:00
*12:15 – 13:15
*13:15 – 14:15
14:30 – 16:15
* Τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιούνται μέχρι την Σκήτη της Αγίας Άννης.
Δρομολόγια ταχυπλόου ‘’Μικρά Αγία Άννα’'.
Ημέρα
Ουρανούπολη – Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Δάφνη – Καυσοκαλύβια
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Καυσοκαλύβια– Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Ουρανούπολη – Δάφνη
(Αναχώρηση - Άφιξη)
Δευτέρα–Παρασκευή
08:00 – 08:40
11:45 – 12:30
08:45 – 09:25
12:35 – 13:15
09:30 – 10:20
13:20 – 14:15
11:00 – 11:40
14:45 – 15:30
Σάββατο
08:00 – 08:40
11:45 – 12:30
08:45 – 09:25
12:35 – 13:15
09:30 – 10:20
13:20 – 14:15
11:00 – 11:40
14:15 – 15:00
Κυριακή
08:30 – 09:05
11:00 – 11:40
*09:10 – 09:25
11:45 – 12:25
*09:30 – 10:00
12:30 – 13:10
10:15 – 10:50
13:15 – 14:00
*Το πρωινό δρομολόγιο της Κυριακής πραγματοποιείται μέχρι την Σκήτη της Αγίας Άννης.
Σχετικός ιστότοπος :
http://www.microathos.gr/comewus.html
Θαλάσσιο ταξί
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ταξιδέψετε με το θαλάσσιο ταξί 'Αρχάγγελος' το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 8 άτομα απο την Ουρανούπολη προς την Δάφνη, ή/και ενδιάμεσες στάσεις μετά απο συνενόηση. Η διάρκεια του ταξιδίου δεν ξεπερνά τα 35 λεπτά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας :0030 23770 23603 , 0030 6979 110022
Δρομολόγια λεωφορείων
Δρομολόγια απο Θεσσαλονίκη (ΚΤΕΛ Χαλκιδικής) προς Ουρανούπολη και επιστροφή.
Δευτέρα - Παρασκευή
Αναχώρηση απο Θεσσ/νίκη
προς Ουρανούπολη
Αναχώρηση απο Ουρανούπολη
προς Θεσσ/νίκη
05:30
05:30
06:00
08:00
09:00
09:30
12:45
13:00
14:30
14:30
17:45
18:00
Σάββατο
Αναχώρηση απο Θεσσ/νίκη
προς Ουρανούπολη
Αναχώρηση απο Ουρανούπολη
προς Θεσσ/νίκη
06:00
08:00
09:00
09:30
12:45
13:00
14:30
14:30
17:45
18:00
Κυριακή & Αργίες
Αναχώρηση απο Θεσσ/νίκη
προς Ουρανούπολη
Αναχώρηση απο Ουρανούπολη
προς Θεσσ/νίκη
06:00
-
09:00
09:30
12:45
13:00
14:30
14:30
17:45
18:00
Πως θα φτάσετε στα ‘ΚΤΕΛ Χαλκιδικής’ :
  Απο το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ επιβιβάζεστε στο λεωφορείο με τον αριθμό 79Α.Σχετικός ιστότοπος : http://oasth.gr/#el/stopinfo/screen/36013/
  Απο το κέντρο της πόλης ή/και τα ‘ΚΤΕΛ Μακεδονία’ επιβιβάζεστε στο λεωφορείο με τον αριθμό 45.Σχετικός ιστότοπος : http://oasth.gr/#el/masterinfo/list/76/78/
  Τηλέφωνο επικοινωνίας ‘ΚΤΕΛ Χαλκιδικής’ : 0030 2310 308500 – 316555Δρομολόγια απο Αθήνα ‘ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης’ προς Θεσσαλονίκη ‘ΚΤΕΛ Μακεδονία’.
Αναχώρηση απο Αθήνα (Π. Άρεως)
προς Θεσσαλονίκη ‘ΚΤΕΛ Μακεδονία’
Αναχώρηση απο Αθήνα (Κηφισσός)
προς Θεσσαλονίκη ‘ΚΤΕΛ Μακεδονία’ 
06:15
06:30
07:30
08:00
09:30
10:00
11:30
12:00
13:00
13:30
14:30
15:00
16:00
16:30
17:30
18:00
22:30
23:00
23:00
23:30
23:30
23:55
Σχετικοί ιστότοποι :
  Κηφισσός : https://ktelthes.e-ticketing.gr/Pages/Destinations.aspx Χρήσιμα τηλέφωνα
Τηλεφωνικός κατάλογος Αγίου Όρους.
Τηλέφωνο
Φαξ
Ιερά επιστασία, Πρωτεπιστάτης
23770 23221
23770 23713
Ιερά επιστασία, Αρχονταρίκη
23770 23714
Γραμματεία, κέντρο
23770 23224
23770 23315
Σερδάρης Φραγκοκάστρου
23770 71467
Εκκλησιαστική ακαδημία, εφορεία
23770 24101
Εκκλησιαστική ακαδημία, οικοτροφείον
23770 23220
Γραφείο προσκυνητών, εκδόσεις Διαμονητηρίων
23770 71421 – 422
23770 71450
Γραφείο προσκυνητών, άδειες εισόδου οχημάτων
23770 71425
Γραφείο προσκυνητών Θεσσαλονίκης
2310 252575
2310 222424
Αγιορείτικη εστία
2310 263308 – 23770 250645
Ιερά Μονή Μ. Λαύρας
23770 23761 – 4 – 2
23770 23013
Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
23770 41488
23770 41462
Ιερά Μονή Ιβήρων
23770 23643 – 23248
23770 23644
Ιερά Μονή Χιλανδαρίου
23770 23797 – 23108
23770 23494
Ιερά Μονή Διονυσίου
23770 23687
23770 23686
Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου
23770 23226
23770 23731
Ιερά Μονή Παντοκράτορος
23770 23253
23770 23685
Ιερά Μονή Ξηροποτάμου
23770 23251
2377023733
Ιερά Μονή Ζωγράφου
23770 23247
Ιερά Μονή Δοχειαρίου
23770 23245
23770 23271
Ιερά Μονή Καρακάλου
23770 23225
23770 23746
Ιερά Μονή Φιλοθέου
23770 23256 – 23678
23770 23674
Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας
23770 23254
23770 94098
Ιερά Μονή Αγίου Παύλου
23770 23250 – 23609
23770 23355
Ιερά Μονή Σταυρονικήτα
23770 23255
Ιερά Μονή Ξενοφώντος
23770 23249
23770 23631
Ιερά Μονή Γρηγορίου
23770 23218 – 23670
23770 23671
Ιερά Μονή Εσφιγμένου
23770 23229
23770 23653
Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρώσικο)
23770 23252
23770 23682
Ιερά Μονή Κονσταμονίτου
23770 23228
Αστυνομικό τμήμα Καρυών
23770 23212
Αστυνομικός σταθμός Δάφνης
23770 23222
Λιμενικός σταθμός Δάφνης
23770 23300
Λιμενικός σταθμός Ουρανουπόλεως
23770 71248
Λιμενικός σταθμός Ιερισσού
23770 22576
Κέντρο Υγείας Καρυών
6944959682 – 23770 23217
ΕΛ. ΤΑ (ταχυδρομείο) Καρυών
23770 23214
ΕΛ. ΤΑ (ταχυδρομείο) Δάφνης
23770 23297
Πυρσοσβεστική υπηρεσία Καρυών
23770 23199
Υπηρεσία Courier ACS
23770 23773 – 6999904850 – 51
Γραφείο κινήσεως αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ)
23770 23266 – 24121 – 6944302451
Γραφείο κινήσεως αυτοκινήτων ( ΤΑΞΙ) Μοναχός Αβέρκιος
23770 23745 – 6972386052
Γραφείο κινήσεως αυτοκινήτων ( ΤΑΞΙ) Μοναχός Ευθύμιος
23770 23798 – 6977661497
Γραφείο κινήσεως αυτοκινήτων ( ΤΑΞΙ) Μοναχός Μακάριος
23770 23267 – 6977938300
Γραφείο κινήσεως αυτοκινήτων ( ΤΑΞΙ) Μοναχός Στέφανος
23770 23680
Κατάστημα εργοχείρων Καρτσιότης Βασίλειος
23770 23662
Μεταφορές προς Άγιον Όρος, Μανάβης Ευάγγελος
23130 13797 – 6944333099
Σταθμός λεοφωρείον ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
2310 308500 – 2310 316555
Ι. Κ. Γενεσίου Θεοτόκου, Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 24087
Ι. Κ. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23795
Ι. Κ. Αγ. Προκοπίου, Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23303
Ι. Σκ. Αγ. Ανδρέα (Σαράι), Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23824 – 23770 23810
Ι. Κ. Αγ. Αναργύρων (Κολιτσού), Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23302
Ι. Κ. Αγ. Νικολάου (Αιγυπτάδικα), Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23267
Ι. Κ. Προφ. Ηλίας, Ι. Μ. Βατοπαιδίου
23770 23991
Ι. Σκ. Τιμίου Προδρόμου (Ρουμάνικη), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23294 – 23770 23788
Ι. Σκ. Αγ. Άννης (Κυριακόν), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23320 – 23770 23922
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Αποστόλων, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23661
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αποτομής Τ. Προδρόμου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23323 – 23770 23333
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Αγ. Αρτεμίου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23348
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Γεννήσεως της Θεοτόκου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23777 70097
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Εισόδια της Θεοτόκου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23326
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Εισόδια της Θεοτόκου (Θεοφιλαίοι), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23344
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Γεωργίου (Καρτσωναίοι), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23338
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Δημητρίου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23898
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αναλήψεως, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23343
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 22121
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Πάντων, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23327
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Τιμίου Σταυρού (Ανανιαίοι), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23335
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Τριάδος, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23334
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23339
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Μεταμορφώσεως, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23181
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ι. Κ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
6945636343
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ησυχ. Αγ. Αθανασίου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
6970048887
Ι. Σκ. Αγ. Άννης, Ησυχ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
6986796934
Ι. Σ. Τιμ. Προδρόμου, Ι. Κ. Αγ. Νικολάου, Ι. Μ. Ιβήρων
23770 23296
Ι. Σ. Τιμ. Προδρόμου, Ι. Κ. Μεταμορφώσεως του Χριστού, Ι. Μ. Ιβήρων
237744 0021
Ι. Σ. Τιμ. Προδρόμου, Ι. Κ. Πορταΐτισσας, Ι. Μ. Ιβήρων
23770 23210
Ι. Σ. Τιμ. Προδρόμου, Ι. Κ. Τριών Ιεραρχών, Ι. Μ. Ιβήρων
23770 23779
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αγ. Αναργύρων, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 22252
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αρχαγγέλων, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23577
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αγ. Γερασίμου, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23393
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Εισοδίων της Θεοτόκου, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23389
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Ζωοδόχου Πηγής, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23458
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23370
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αγ. Σάββα, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23259
Ι. Σ. Αγ. Παντελεήμονος, Ι. Κ. Αγ. Σπυρίδωνος (Κερκυραίοι), Ι. Μ. Κουτλουμουσίου
23770 23375
Σκ. Προφήτου Ηλία, Ι. Μ. Παντοκράτορος
23770 23665 – 23770 23304
Ι. Κ. Γενέσιον της Θεοτόκου, Ι. Μ. Παντοκράτορος
23770 23376
Ι. Κ. Οσ. Θεοφίλου (Καψάλα), Ι. Μ. Παντοκράτορος
23770 23696
Ι. Κ. Αγ. Μητροφάνους (Καψάλα), Ι. Μ. Παντοκράτορος
23770 23384
Ι. Κ. Αγ. Τύχωνος (Καψάλα), Ι. Μ. Παντοκράτορος
23770 22473
Ι. Κ. Θείας Αναλήψεως, Ι. Μ. Ξηροποτάμου
23770 23663
Ι. Κ. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Ι. Μ. Ξηροποτάμου
23770 23664
Ι. Κ. Αγ. Νικολάου, Ι. Μ. Καρακάλου
23770 23903
Ι. Κ. Τριών Ιεραρχών, Ι. Μ. Καρακάλου
23770 23748
Ι. Κ. Τιμίου Σταυρού (Προβατά), Ι. Μ. Καρακάλου
23770 22690
Ι. Κ. Αγ. Γεωργίου, Ι. Μ. Φιλοθέου
23770 22386
Ι. Κ. Αγ. Δημητρίου, Ι. Μ. Φιλοθέου
23770 23307
Ι. Κ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Ι. Μ. Φιλοθέου
23770 23305
Ι. Κ. Αγ. Τριάδος, Ι. Μ. Φιλοθέου
23770 23306
Ι. Κ. Παναγίτσας, Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας
23770 23708
Ι. Κ. Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας
23770 23709
Ι. Νέα Σκήτη, Ι. Μ. Αγ. Παύλου
23770 23351
Ι. Κ. Αγ. Ανδρέου (Αβραμαίων), Ι. Μ. Αγίου Παύλου
23770 23322
Ι. Κ. Αγ. Αναργύρων, Ι. Μ. Αγίου Παύλου
23770 23628
Ι. Κ. Αποτομής Τ. Προδρόμου, Ι. Μ. Αγίου Παύλου
23770 23738
Ι. Κ. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Ι. Μ. Αγίου Παύλου
23770 23617
Ι. Κ. Αγ. Χαραλάμπους, Ι. Μ. Αγίου Παύλου
23770 23629
Ι. Κ. Αρχαγγέλων, Μικρά Αγ. Άννα, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23331 – 23770 23380
Ι. Κ. Αποστόλου Θωμά (Θωμάδες), Μικρά Αγ. Άννα, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23336
Ι. Κ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Υμνογράφοι), Μικρά Αγ. Άννα, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23321 – 23770 23739
Ι. Σκ. Καυσοκαλυβίων, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23319
Ι. Ησυχ. Αγιορειτών Πατέρων (Δανιηλαίοι), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23316
Ι. Ησυχ. Γεννήσεως Χριστού (Κλημαίοι), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23619
Ι. Ησυχ. Άξιον Εστί, Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23736
Ι. Ησυχ. Αγ. Τριάδος (Καρούλια), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 22907
Ι. Ησυχ. Αγ. Σκέπης (Βίγλα), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23941
Ι. Ησυχ. Αγ. Φανουρίου (Βίγλα), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 24149
Ι. Κ. Αγ. Ανδρέα (Προβάτα), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 24024 – 23770 23623
Ι. Κ. Αγ. Ευσταθίου (Μυλοπόταμος), Ι. Μ. Μ. Λαύρας
23770 23774 – 23770 23932
Ι. Κ. Προφ. Ηλία (Καψάλα), Ι. Μ. Σταυρονικήτα
23770 23936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου