ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ARFARA  NWES  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015 :
 
 

*** 13 Απριλίου 
Μαρτίνου (1) πάπα Ρώμης, του ομολογητού (†655). Μαρτύρων Δάδα, Κυντιλλιανού, Μαξίμου, Ελευθερίου του Πέρσου (2), Ζωίλου, Θεοδοσίου, Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου.

(1)Ο άγιος Μαρτίνος γεννήθηκε στο Τόδι της Ομβρικής στην Κεντρική Ιταλία. Ανήλθε στο παπικό θρόνο το 649, όταν η εκκλησία ταλαιπωρούνταν από την αίρεση των Μονοθελητών. Δυστυχώς όμως και η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είχε πέσει στα δίχτυα αυτής της αίρεσης διότι ακόμη και ο Πατριάρχης Παύλος ο Β` ήταν υπέρμαχος του Μονοθελητισμού μαζί με τον αυτοκράτορα Κώνστα τον Β`. Ο πάπας Μαρτίνος προσπάθησε με επιστολή του αλλά και με ειδικούς απεσταλμένους κληρικούς να επαναφέρει τον Πατριάρχη και τον αυτοκράτορα στο ορθόδοξο δόγμα. Όμως ο Πατριάρχης επηρεασμένος από τον αυτοκράτορα επέμενε στον Μονοθελητισμό και εξόρισε τους απεσταλμένους του πάπα Μαρτίνου σε διάφορα νησιά. Ο αυτοκράτορας μάλιστα με δόλο κατόρθωσε να συλλάβει και τον ίδιο τον άγιο τον οποίο αφού οδήγησε στην Κωνσταντινούπολη τον εξόρισε στη Χερσώνα. Εκεί εκοιμήθη εν μέσω κακουχιών στις 16 Σεπτεμβρίου του 655.
(2) Ο άγιος Ελευθέριος ήταν χριστιανός από τη Ρωσία, ο οποίος προσέφυγε στον επίσκοπο Συμεών για να διδαχθεί τελειότερα τον λόγο της αλήθειας. Και κάθε φορά που επέστρεφε στο σπίτι του, στο δρόμο δίδασκε τα δόγματα της ορθόδοξης πίστης και τον λόγο του Θεού. Με τη στάση του αυτή κατόρθωσε να φέρει στη χριστιανική πίστη δεκάδες άπιστους και να τους βαπτίσει. Όμως οι πυρολάτρες Πέρσες τον κατήγγειλαν στο βασιλιά, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του και προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό. Επειδή όμως δεν το κατόρθωσε ο ίδιος τον παρέδωσε στους αρχιμάγους για να τον πείσουν εκείνοι. Και εκείνοι όμως αντιμετώπισαν το ορθόδοξο φρόνημα του αγίου, έτσι στο τέλος τον αποκεφάλισαν χαρίζοντάς του ουράνια δόξα. 
~* 13/04 Απολυτίκιο Αγ. Μαρτίνου - 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :
https://youtu.be/ABk-nfvznZM ,


~

Άγιος Νεκτάριος και Προφήτης Ηλίας Αρφαρών  2015

Προφήτης Ηλίας και Άγιος Νεκτάριος  Μονή  εξωκκλήσι Αρφαρών , Ανάσταση Εσπέρα Δευτέρα του Πάσχα 13/04/2015  , κατά την είσοδο της μονής : http://youtu.be/DxEpj5-ZSIQ ,


 Προφήτης Ηλίας Αρφαρών 2015

 Προφήτης Ηλίας Αρφαρών  2015

~ Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Αρφαρών εντός Δευτέρα του Πάσχα 13/04/2015  , Δίπλα στο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία γίνεται  ακολουθία Εσπέρας Αναστάσεως : http://youtu.be/6t310cXiidw ,



Κτίσματα της παλαιάς μονής Προφήτη Ηλία Αρφαρών  2015 {Χρειάζονται ανακατασκευής }
 Κοιμητήριο μονής Προφήτου Ηλία Αρφαρών και μια άποψη των Αρφαρών 2015

*** Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 24χρονος που τραυματίστηκε την Ανάσταση         
     
Σε νοσοκομείο της Αθήνας έχει μεταφερθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, ο 24χρονος Η.Π. ο οποίος τραυματίστηκε το βράδυ της Ανάστασης στο γήπεδο Παναγιώτης Μπαχράμης από αυτοσχέδια κροτίδα
Ο 24χρονος έχει χάσει τα χέρια του και το ένα του μάτι, ενώ δίνει μάχη με τη ζωή, αφού έχει τραυματιστεί και στον πνεύμονα, αυτή τη στιγμή είναι στην εντατική διασωληνομένος.
Ο φίλος του 24χρονου, Π.Β. 24 ετών επίσης είναι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με εγκαύματα και σοκαρισμένος από την εικόνα που αντίκρισε όταν είδε το φίλο του σε αυτή την κατάσταση.
 
*** Διακομίστηκαν σε Νοσοκομείο της Αθήνας οι 2 τραυματίες από το βαρελότο στη Μεσσήνη
      
Σε Νοσοκομείο της Αττικής διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ, οι 2 άνδρες που τραυματίστηκαν από αυτοσχέδιο βαρελότο, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στη Μεσσήνη. Και οι 2 έχουν ακρωτηριαστεί στο ένα τους χέρι και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς.
*Δείτε εδώ πως έγινε το ατύχημα στη Μεσσήνη
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας : 
Διερεύνηση τραυματισμού δύο (2) ημεδαπών από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας στη Μεσσηνία
Σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίστηκαν στην Αθήνα οι 2 τραυματίες από το βαρελότο στη Μεσσήνη
 Χθες (12.4.2015) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 61 και 62 ετών, τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 61χρονος, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου, καθώς και του 62χρονου, που βρισκόταν στο σημείο.
Οι ανωτέρω τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και νοσηλεύονται.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας
 
*** Το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα από 17-19 Απριλίου
     
Στην Καλαμάτα θα χτυπά, από τις 17 έως και τις 19 Απριλίου, η «καρδιά» του ελαιολάδου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite Μεσσηνίας, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
-Συνέδριο με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες και σκοπό τη συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του
ελαιόλαδου και της ελιάς σχετικά με τις τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.
-Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου
-Διαγωνισμό Ελαιολάδου: διοργάνωση του 3ου διαγωνισμού ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «ΠανΕλαίον», σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) και το εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
-Εκδήλωση Γαστρονομίας: Παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ.
Το Φεστιβάλ έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας, να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών και να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας και την ΠΟΠ ελιά Καλαμών).
Θα συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση, στις νέες πρακτικές καλλιέργειας, μεταποίησης και διάθεσης του ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών, που αποτελούν το βασικό προϊόν της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας στη Μεσσηνία.
Η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή θα επωφεληθούν από τη διοργάνωση, αφού κατά τη διάρκειά της αναμένεται να την επισκεφθούν 90 άτομα περίπου ως εκθέτες και άνω των 12 ως συμμετέχοντες στις εργασίες του συνεδρίου, καθώς και περισσότεροι από 600 επισκέπτες, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνολικά περί τις 400 και πλέον διανυκτερεύσεις με θετική οικονομική συμβολή σε ξενοδοχεία και σε επιχειρήσεις εστίασης.
Τα οφέλη για την τοπική οικονομία πολλαπλασιάζονται από τη δυναμική που αναπτύσσεται από την καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ετήσιας διεθνούς εκδήλωσης στην Καλαμάτα. Έτσι, προάγεται ο συνεδριακός τουρισμός στη Μεσσηνία, που είναι και στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με όλες τις θετικές συνέπειες στην τουριστική προβολή, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης ανέρχεται σε 34.900 και σε αυτή συμμετέχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 1.300 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την κάλυψη των εκτυπώσεων προωθητικού υλικού.
 
***  Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/4/2015 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/
Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Καλαμάτας σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη !!!
 
 Μετά το πασχαλινό φαγοπότι… διατροφή   Καιρός για αποτοξίνωση
Και μετά το Πάσχα τι; Είναι η εύλογη ερώτηση που θέτουμε οι περισσότεροι από εμάς μετά το πασχαλινό φαγοπότι.
Μετά από τη μεγάλης έκτασης κατανάλωση μαγειρίτσας, αρνιού (συνήθως με την αγαπημένη μας πέτσα), κοκορετσιού, πασχαλινών αυγών και όλων των άλλων αγαπημένων πασχαλινών γεύσεων. Γεύσεις που μπορεί σε πολλούς να είναι ευχάριστες, μας δίνουν όμως πολλές θερμίδες, λιπαρά – ιδιαιτέρως κακά κορεσμένα – και γενικότερα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, με πιο άμεσες συνέπειες φουσκώματα, δυσπεψίες, δυσκοιλιότητα και ένα γενικότερο αίσθημα βάρους.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να αποτοξινωθούμε λιγάκι και να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση;
 Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε στον οργανισμό μας της επόμενες ημέρες του Πάσχα τα συστατικά που του έλειψαν και να μειώσουμε αντίστοιχα αυτά που υπερπροσλήφθηκαν. Και για να γίνουμε πιο πρακτικοί:
Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας
 Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα. Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες : Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
Μειώστε τα πολλά λιπαρά
 Προτιμήστε την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι). Αποφύγετε λίγο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.
Πίνετε αρκετό νερό
Ασκηθείτε λίγο παραπάνω στην καθημερινότητά σας
 Οι συνέπειες του ξενυχτιού στην υγεία  Όσοι κοιμούνται αργά μπορεί να εμφανίσουν διαβήτη και... μεγάλες κοιλιές
Όσοι αγαπούν το ξενύχτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είτε διασκεδάζουν έξω με τους φίλους τους ή είναι στο σπίτι τους αλλά πέφτουν αργά για ύπνο, αυξάνουν τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν σοβαρές για την υγεία τους ασθένειες.
Με απλά λόγια, οι ειδικοί προειδοποιούν: το ξενύχτι κάνει κακό στην υγεία.
Όσοι δεν κοιμούνται αρκετές (και στις σωστές) ώρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη, ακόμη κι όταν κοιμούνται τις ίδιες ώρες με αυτούς που πέφτουν για ύπνο νωρίς.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από τη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Κορέας, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο νυχτερινός τρόπος ζωής διαταράσσει τη λειτουργία του εσωτερικού ρολογιού του οργανισμού, ενώ παράλληλα χειροτερεύουν και οι διατροφικές επιλογές και συνήθειες.
Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1.600 άτομα (άντρες και γυναίκες), ηλικίας 40-50 ετών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και έδωσαν δείγματα αίματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η συγκέντρωση λίπους στον οργανισμό τους και η κατάσταση των οστών τους.
Όσοι δήλωσαν ότι συνήθιζαν να κοιμούνται πιο αργά ήταν νεότερης ηλικίας, όμως η υγεία τους ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτή των υπολοίπων, καθώς είχαν περισσότερο λίπος στο σώμα τους και ανθυγιεινά λίπη στο αίμα τους.
Οι άντρες-ξενύχτηδες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με εκείνους που έπεφταν για ύπνο πιο νωρίς. Ακόμη, διέτρεχαν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σαρκοπενία, μια πάθηση που σχετίζεται με την ηλικία και προκαλεί σταδιακή αδυναμία στους μύες, επηρεάζοντας τη δύναμη και την κινητικότητά τους.
Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσες συνήθιζαν να κοιμούνται αργά, έβλεπαν τις κοιλιές τους να… μεγαλώνουν περισσότερο. Επιπλέον, εμφάνιζαν σε μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και διαβήτη.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Endocrinology & Metabolism.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr Nan Hee Kim, μια εξήγηση για αυτές τις επιδράσεις από το ξενύχτι, θα μπορούσε να είναι «η τάση αυτών που δεν έχουν καλή ποιότητα ύπνου να υιοθετούν ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως το κάπνισμα, το τσιμπολόγημα αργά τη νύχτα και ο καθιστικός τρόπος ζωής».

***  Η σχέση αυγών-χοληστερίνης
 Η σχέση αυγών-χοληστερίνης  Τι δείχνει έρευνα για το πιο αμφιλεγόμενο φαγητό
Τα αυγά ίσως είναι το πιο αμφιλεγόμενο φαγητό του κόσμου. Από μόνα τους, είτε τα φάτε τηγανητά, ψητά, σκραμπλ, ομελέτα, μπορεί να είναι από βραδινό έως μεσημεριανό και δείπνο.
Παράλληλα, το αυγό είναι ιδανική προσθήκη σε κάθε γεύμα σχεδόν. Μπορείτε να το βάλετε ακόμη και σε πίτσα ή στο σάντουιτς, ακόμη και να ρίξετε ένα στο πιάτο με μακαρόνια! Ωστόσο, τα αυγά είναι ένα φαγητό γεμάτο χοληστερίνη και τα υψηλά επίπεδα αυτού του τύπου της χοληστερόλης σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις και με αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό.
Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα αυγά; Όχι!
Κάθε αυγό έχει περίπου 186 mg χοληστερόλης. Οι τελευταίες οδηγίες που έδωσαν οι αρμόδιες αρχές στους αμερικανούς καταναλωτές ήταν να καταναλώνουν λιγότερα από 300 mg χοληστερόλης την ημέρα -η ουσία υπάρχει επίσης στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά και στα γαλακτοκομικά- ουσιαστικά σε οτιδήποτε βγαίνει από τα ζώα.
Όταν οι επιστημονική κοινότητα ενοχοποίησε τα λίπη, είπε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να τρώνε πάνω από δύο αυγά την εβδομάδα. Και τότε πολλοί έκοψαν τα αυγά ή τον κρόκο.
Όμως τα αυγά επέστρεψαν.
Κάποιοι από τους κορυφαίους ειδικούς για τη διατροφή έδωσαν στη δημοσιότητα νέα έρευνα. Όπως προκύπτει, οι ειδικοί ζητούν να φύγει από την κατηγορία «ανησυχίες στη διατροφή» η χοληστερόλη από το φαγητό, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η χοληστερίνη αυτή δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη του αίματος των ανθρώπων.
Με άλλα λόγια, παρότι τα αυγά έχουν πολλή χοληστερίνη, το να τα τρώει κανείς δε σημαίνει ότι αυξάνεται η χοληστερίνη του αίματος.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι το να έχει κανείς υψηλή χοληστερίνη στο αίμα του δεν είναι λόγος ανησυχίας. Φυσικά και είναι και σίγουρα δημιουργεί καρδιακά προβλήματα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι το να κόψει κανείς τα αυγά, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η χοληστερίνη.
Πάντως, μέχρι οι επιστήμονες να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, ένα-δυο αυγά δε σας πειράξουν.
 
 Έρευνα φέρνει τα πάνω-κάτω για την... αποχή από το αλκοόλ 
Πίνετε τακτικά, αλλά με μέτρο
Μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι τακτικοί πότες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόωρο θάνατο από τους ανθρώπους που δεν έχουν βάλει γουλιά αλκοόλ στο στόμα τους.
Όσο απίστευτο και να φαίνεται, είναι αληθινό: Σύμφωνα με το Time, η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τελικά μία συντομότερη ζωή σε σχέση με το να πίνει κανείς αλκοόλ με μέτρο.
Όλα αυτά τα εκπληκτικά προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε ενήλικες ηλικίας από 55 έως 65 ετών για μία διάρκεια 20 ετών, από διάφορα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα και από διαφορετικά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.
Ο επικεφαλής της μελέτης ήταν ο ψυχολόγος, Charles Holahan, του Πανεπιστημίου του Τέξας και, όπως προκύπτει, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα στους ανθρώπους που δεν είχαν βάλει ποτέ γουλιά στο στόμα τους από τους ανθρώπους που πίνουν με μέτρο και συχνότητα, δηλαδή από ένα έως τρία ποτά την ημέρα.
Πιο συγκεκριμένα, από τους 1.824 ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη, μόνο 41% από τους πότες πέθαναν πρόωρα σε σύγκριση με το 69% των ανθρώπων που δεν πίνουν ποτέ.
Εν τω μεταξύ, οι «δυνατοί» πότες τα πάνε καλύτερα από όσους απέχουν, με το ποσοστό θνησιμότητας τους να αγγίζει το 60%.
Παρά τους αυξημένους κινδύνους κίρρωσης και πολλών ειδών καρκίνου, για να μην πούμε για την εξάρτηση, τα ατυχήματα και την κακή κρίση που σχετίζεται με το πολύ αλκοόλ, οι άνθρωποι που πίνουν πάρα πολύ είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από τους «στεγνούς».
Μία πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι ότι το αλκοόλ είναι μία συνήθεια της κοινωνικής ζωής ενός ανθρώπου και όταν κάποιος έχει ικανοποιητική ζωή, αυτό βοηθάει για να ξεπερνάει τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Σε όσους δεν πίνουν έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ενδείξεις κατάθλιψης.
Παρότι λοιπόν το ποτό είναι κάτι που πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και με υπευθυνότητα, μετά από αυτή τη μελέτη, ας βάλουμε ένα ποτηράκι!
***  Σύντομες και έντονες ασκήσεις για πρόληψη κατά του πρόωρου θανάτου
Σύντομες και έντονες ασκήσεις για πρόληψη κατά του πρόωρου θανάτου   Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου στους μεσήλικες άντρες και γυναίκες μειώνεται έως 13%
Οι σύντομης διάρκειας, αλλά έντονες και δυναμικές ασκήσεις που «κόβουν» την αναπνοή έχουν πιο θετικές επιπτώσεις απ’ ό,τι η μέτριας ένταση γυμναστική, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη κατά του πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε μεσήλικες άντρες και γυναίκες.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία της υγείας περισσοτέρων από 200.000 ανθρώπων για έξι χρόνια και βρήκαν ότι αυτοί που εμπλέκονταν με κάποιο είδος έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το τρέξιμο ή η αεροβική ζούσαν περισσότερο (κατά μέσο όρο) σε σχέση με αυτούς που ακολουθούσαν μέτριας έντασης προγράμματα γυμναστικής.
Οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι το αποτέλεσμα είναι στατιστικά σημαντικό, με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου να μειώνεται από 9% έως και κατά 13%.
«Η έρευνά μας υποδηλώνει, ότι ακόμη και μικρές ‘ποσότητες΄ έντονης και εκρηκτικής σωματικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες πρόκλησης πρόωρου θανάτου» σχολίασε ο επικεφαλής της μελέτης από το πανεπιστήμιο James Cook του Κουήνσλαντ, Klaus Gerbel.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.
 
*** Εκπλήξεις επιφυλάσσει η φορολογική δήλωση φέτος- Οι νέες ρυθμίσεις που εξετάζονται 
forologia2
Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον φέτος προκειμένου να στηριχθεί στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού. Επιπλέον, δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η φετινή φορολογική δήλωση για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων.
Οι εν λόγω επιβαρύνσεις είτε έχουν ήδη θεσπιστεί είτε βρίσκονται καθ' οδόν στο πλαίσιο της αναζήτησης «ζεστού χρήματος» από την κυβέρνηση ούτως ώστε να επιτευχθούν οι φετινοί δημοσιονομικοί στόχοι.
 Πιο συγκεκριμένα, ποιοι θα δουν αυξημένο φόρο εισοδήματος
Αγρότες: Από τα εισοδήματα του 2014 οι αγρότες λογίζονται ως επιχειρηματίες και το καθαρό εισόδημά τους αναμένεται να φορολογηθεί με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το www.capital.gr , ένας αγρότης, κτηνοτρόφος ή ψαράς που το 2014 είχε καθαρό εισόδημα ύψους 5.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή 55%) ύψους 1.007,5 ευρώ. Πόσο φόρο είχε πληρώσει για το ίδιο εισόδημα πέρυσι; Μηδέν. Και αυτό διότι οι αγρότες για το εισόδημα του 2012 φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων και έτσι είχαν έμμεσο αφορολόγητο όριο έως και 9.550 ευρώ.
Μισθωτοί και «μπλοκάκια»: Εκείνοι που θα δουν «φουσκωμένο» τον φόρο είναι και οι μισθωτοί με χαμηλό εισόδημα από μισθούς, οι οποίοι αμοίβονται με «μπλοκάκι». Από τη φετινή φορολογική δήλωση το εισόδημα από μπλοκάκι όσων είναι και μισθωτοί φορολογείται υποχρεωτικά με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ. Με βάση όσα ίσχυαν έως και το εισόδημα του 2013 το εισόδημα από το μπλοκάκι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, φορολογούνταν και για όσους είχαν εισόδημα από μισθούς, με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Έτσι, πρόκειται να επιβαρυνθούν όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα από μισθούς και έχουν και εισόδημα από μπλοκάκι αφού θα φορολογηθούν απευθείας με συντελεστή 26%, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς καρπώνονταν το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
Μισθωτοί με παροχές σε είδος: Η τρίτη κατηγορία φορολογουμένων είναι οι μισθωτοί που λαμβάνουν και παροχές σε είδος από τον εργοδότη τους, εφόσον αυτές δεν προβλέπονται στη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας. Για παράδειγμα, παροχές όπως η κάλυψη κόστους παιδικού σταθμού, ενοικίου ή ασφάλειας ζωής θεωρείται παροχή σε είδος, προστίθεται στο εισόδημα και φορολογείται.
 Ο φόροι που έρχονται
Την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετά σενάρια για τη λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα εντός του 2015, ώστε να «βγει» ο φετινός προϋπολογισμός.
Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ο φόρος επιβάλλεται σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη.
Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα. Υπάρχουν, ωστόσο, ενστάσεις από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι μια νέα αύξηση το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αυξήσει την κατανάλωση λαθραίων ποτών και τσιγάρων και έτσι να μειώσει αντί να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.
Υπαγωγή σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (δηλαδή από το 13% στο 23%) ορισμένων προϊόντων τα οποία όμως ακόμη αναζητούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για υπαγωγή σε υψηλότερο συντελεστή των τροφίμων με υψηλά λιπαρά.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Η αύξηση εξετάζεται να γίνει με αφορμή την επαναφορά του μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΕΦΚ στο κίνησης είχε μειωθεί όταν έγινε η εξίσωση του φόρου μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης προκειμένου το πετρέλαιο θέρμανσης να μην ακριβύνει υπερβολικά. Τυχόν αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης ενδέχεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω και τον ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης (έχουν σήμερα τον ίδιο φόρο)
Μεγάλη αύξηση του φορολογικού βάρους με τον νέο φόρο ακινήτων (που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ) των φορολογούμενων που έχουν ακίνητα σημαντικής αντικειμενικής αξίας (π.χ. άνω του 1.000.000 ευρώ).
 
 ***  ΒΙΝΤΕΟ - Γνωρίστε τους 7 Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας
Οι 7 Σοφοί της αρχαιότητας  
Video : https://youtu.be/7zYl6QRKb5Y
 
ancien
 Οι Επτά Σοφοί έζησαν και χάρισαν τις γνώσεις τους κατά τον 6ο και τον 7ο αιώνα π.Χ.
Αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και θεωρούνται θεμελιωτές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

***  ΒΙΝΤΕΟ - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα - Γέρων Παΐσιος
Gerontas
Δείτε τι αποκαλύπτει ο Άγιος Παΐσιος σχετικά με την Ελλάδα.
Απίστευτο βίντεο:
~ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ , https://youtu.be/DIvPR62I9IQ ,


***  Κάψιμο του Ιούδα με ανατίναξη στη Μαραθόπολη Τριφυλίας! (Φωτογραφίες)
       
 
 
 
  Το κάψιμο του Ιούδα, έθιμο από τον προηγούμενο αιώνα, με ελαφρά παραλλαγή την «ανατίναξή» του, αναβίωσε και φέτος, την Κυριακή του Πάσχα, στη Μαραθόπολη Τριφυλίας, από το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης! Η πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτα Λάππα, με τους συνεργάτες της και τα μέλη του Συλλόγου και, βεβαίως, με τις νέες και τους νέους του χωριού τίμησαν το έθιμο και κράτησαν ζωντανή τη λαϊκή παράδοση, εντυπωσιάζοντας , μάλιστα, και τους επισκέπτες! Μετά την Ακολουθία της Αγάπης, που τελέστηκε το απόγευμα, ντόπιοι και επισκέπτες, όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην ακτή και απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα της ανατίναξης του Ιούδα από 3 πολύ δυνατές κροτίδες. Όλοι τους, το χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν, ενώ με το θερμό τους χειροκρότημα ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τη νεολαία του χωριό για την αναβίωση του εθίμου. Την αναβίωση του εθίμου, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, Γιάννης Κατσούλας και ο περιφερειακός σύμβουλος, Άγγελος Χρονάς. «Το κάψιμο του Ιούδα είναι ενα έθιμο του τόπου μας πολύ παλιό και όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Σας Ευχαριστούμε όλους και όλες που περάσετε τις Άγιες μέρες κοντά μας. Σας ευχόμαστε υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία απο τα βάθη της καρδιάς μας», αναφέρει στη σελίδα του στο facebook ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης.  Η.Γ.

*** Κάλαντα του Πάσχα από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών! (Φωτογραφίες)
      
 
 
Όμορφες μελωδίες και κάλαντα του Πάσχα πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί την Κυριακή του Πάσχα τα Φιλιατρά από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών! Για μια ακόμη χρονιά, η Φιλαρμονική κράτησε ζωντανό το έθιμο στην πόλη και βγήκε σε δρόμους και γειτονιές για τα κάλαντα του Πάσχα, σκορπίζοντας χαρά στους κατοίκους, που έψηναν τον οβελία, ανταλλάσσοντας Αναστάσιμες ευχές!  Η.Γ.

***  Ο Π. Τσούσης για τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Θεατρικό Όμιλο του Λυκείου Μεσσήνης
    
Τις απόψεις του σχετικά με την παράσταση που ανέβασε ο Θεατρικός Όμιλος του Λυκείου Μεσσήνης εκφράζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούσης, αναφέροντας πως «για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά, υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου καθηγητού του Νικολάου Φουσιάνη, παρουσίασε στην αίθουσα του Λυκείου το έργο του Ευριπίδη “Φοίνισσες”.
Πιθανόν το έργο να μη είναι από τα πολύ γνωστά, κι εδώ ήταν η μεγάλη έκπληξη και κυρίως για εμάς που δεν έχουμε και μεγάλη επαφή με τα αρχαία αριστουργήματα του ελληνικού πνεύματος, να βρεθούμε 2.450 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου σε μία περιγραφή γεγονότων σχεδόν πανομοιότυπων με τη σημερινή πραγματικότητα, και στις πράξεις και στα νοήματα και στα γεγονότα.
Και έτσι επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι ο ελληνισμός έχει μείνει ανά τους αιώνες πανομοιότυπος, και εμείς ως κράτος και λαός δεν έχουμε διδαχθεί αυτά που έπρεπε στο πέρασμα των αιώνων. Διδαχές που έπρεπε να μας έχουν γίνει και κτήμα και φάρος στο διάβα των…
Αλλά και αν δεν υπήρχε η εμβάθυνση των εκτελεστών στα σημεία που ο Ευριπίδης ήθελε να τονίσει και να διδάξει, θα ήταν μία παράσταση απλή, και η παρουσία μας θα περιορίζετο στο να δούμε τα παιδιά μας στη σκηνή και να τα καμαρώνουμε.
Η πραγματικότητα ήταν, όμως, τελείως διαφορετική.
Η εμβάθυνση στα λόγια του Ευριπίδη των εκτελεστών, (αγοριών και κοριτσιών), που είναι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, χωρίς ίχνος επαγγελματικής απασχόλησης, ξάφνιασε τους θεατές.
Η διδασκαλία, πιστεύω τόσο του κ. Νίκου Φουσιάνη όσο και της κας Αγγελικής Ρακιντζή, έδωσε τον τόνο και το χρώμα των ιδεών ώστε να μιλήσουν στην ψυχή μας.
Για να μην παρεξηγηθώ και για να μη επαινέσω κάποιους και κάποιες και αφήσω εκτός περιγραφής άλλους, θα πω ότι όλοι οι εκτελεστές, κορίτσια και αγόρια ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΙ. Τον ζούσαν το ρόλο τους. Δεν ήταν μια απλή περιγραφή και τέλος. Ήξεραν τι έλεγαν, εννοούσαν αυτά που έλεγαν, πίστευαν αυτά που έλεγαν σα να ζούσαν την μακρινή εκείνη εποχή, σα να ζούσαν αυτά ταύτα τα γεγονότα (και σχολιάζει στη συνέχεια τους ρόλους του χορού, της Ιοκάστης, της Αντιγόνης, της παιδαγωγού, του Πολυνείκη, του Ετεοκλή, του Κρέοντα, του Τειρεσία, του Μενοικέα, των αγγελιοφόρων και του Οιδίποδα, που λόγω στενότητας χώρου ήταν αδύνατη η δημοσίευσή τους).
Μια παράσταση που έπρεπε να δουν όλοι οι κάτοικοι, είτε έχοντες είτε μη έχοντες μαθητές ή μαθήτριες εκτελεστές.
Εκείνο που με λύπησε από την όλη εκδήλωση ήταν η παντελής απουσία αιρετών του Δήμου Μεσσήνης. Ουδείς δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας ή μειοψηφίας, ουδείς αντιδήμαρχος, ούτε και ο κ. δήμαρχος παρακολούθησαν την παράσταση, ώστε να τιμήσουν το μόχθο κυρίως των παιδιών σε μια τους προσπάθεια πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων και σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους, αν υπάρχει, στις σημερινές συνθήκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος». 

*** Επιστολο-πόλεμος και από ουσία μηδέν για το Καλό Νερό-Τσακώνα
     
Τον άμεσο κίνδυνο να μείνει εκτός το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα επισημαίνει σε επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, καλώντας σε… αφύπνιση τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Από την άλλη πάλι, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, με ανακοίνωσή του προς τους «όψιμα ανησυχούντες» υπενθυμίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχες για τα θέματα τη Μεσσηνίας.
Ελ. Αλειφέρη
Με επιστολή στους βουλευτές της Μεσσηνίας, τους δημάρχους του νομού, το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η κα Αλειφέρη τονίζει αναφερόμενη στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών για το έργο Πάτρα –Πύργος –Καλό Νερό- Τσακώνα, ότι η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγνοήθηκαν εντελώς: «Η ανωτέρω ενέργεια υποδηλώνει προφανώς την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου να είναι εκτός της ατζέντας συζήτησης το Τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τόσο όλους τους φορείς της Μεσσηνίας όσο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο οδικός άξονας Καλό Νερό-Τσακώνα είναι κυρίαρχης σημασίας για τη Μεσσηνία και για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει γίνει μεγάλος αγώνας για την τύχη αυτού του έργου, το οποίο τώρα κινδυνεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα σχεδόν υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως και το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του οδικού άξονα Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ηπείρου».
Κλείνοντας την επιστολή της καλεί όλους τους φορείς της Μεσσηνίας, και ιδιαίτερα τους Μεσσήνιους βουλευτές της κυβέρνησης, να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου, να αντιδράσουν και να καταγγείλουν το ενδεχόμενο να είναι εκτός στόχευσης και εκτός ατζέντας του υπουργείου Υποδομών το Τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα.
ΣΥΡΙΖΑ
Από πλευρά του, ο κ. Πετράκος –λαμβάνοντας προφανώς την επιστολή της κας Αλειφέρη- σε ανακοίνωση του και απευθυνόμενος στους «όψιμα ανησυχούντες που αναρωτιούνται γιατί δεν ήταν οι Μεσσήνιοι βουλευτές στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σπίρτζη», τους ενημερώνει για τα εξής: «Πριν ακριβώς από ένα μήνα και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Σπίρτζη, για τα τμήματα αυτά, καθώς και για τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Αν, όμως, ο ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα και ξεχνάνε, οφείλω να τους υπενθυμίσω πάλι ότι στις 27/3/2015 είχα συνάντηση με τον ίδιο υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη για το θέμα αυτό, και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση την ίδια ημέρα: “…Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι με βάση το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων, εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση-αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά). Συνεπώς, είναι αδύνατη η δημοπράτηση του τμήματος στην παρούσα φάση χωρίς τις υποστηρικτικές μελέτες. Ο κ. Πετράκος ζήτησε να δημοπρατηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποστηρικτικές μελέτες, ώστε να καταστεί ώριμο για δημοπράτηση.
Ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση άμεσα, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και για το θέμα αυτό”.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούμε πολύ συστηματικά τα θέματα του νομού μας και αγωνιζόμαστε προβλήματα δεκαετιών να επιλυθούν».
της Βίκυς Βετουλάκη

***  Επιστολή σε Τσίπρα για τα πυροδάνεια και προτάσεις αντιμετώπισης της ύφεσης    
Αίτημα με προτάσεις ρύθμισης πυροδανείων των πυρόπληκτων νομών και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, περιλαμβάνει η επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συμμετοχή των προέδρων των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας και τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων προέδρων (Αχαΐας, Ευβοίας, Λακωνίας) των πυρόπληκτων νομών με τους εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
Για τα πυροδάνεια
Η συνάντηση αφορούσε ενημέρωση και προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυροδανείων των πυρόπληκτων νομών και τα αιτήματα που υποβάλλονται στον πρωθυπουργό έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία βρέθηκαν λόγω της μεγάλης φυσικής καταστροφής του 2007.
Σύμφωνα με αυτά, προτείνεται στο νέο νόμο που έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του προηγούμενου όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, να υπάρχει διάταξη που να υποχρεώνει τις τράπεζες για την υλοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων, εφόσον οι αιτούμενοι δανειολήπτες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που αναφέρει ο νόμος
Επειδή τα πυροδάνεια ελήφθησαν υπό ειδικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης και σε μια χρονική περίοδο που δεν είχε διαφανεί η οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν δεχθεί με αποφάσεις τις συνεχείς παρατάσεις της περιόδου χάριτος, καθώς αφορούσαν επιχειρήσεις κυρίως μικρού μεγέθους, εγκατεστημένες σε περιοχές που αντιμετώπισαν έκτακτες συνθήκες λόγω των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές, προτείνεται, ειδικά για τα δάνεια αυτά, να γίνει «κούρεμα» 50% (υποχρεωτικά) του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να καταβληθεί σταδιακά σε βάθος δεκαετίας, τουλάχιστον με μηνιαίες άτοκες δόσεις, με περίοδο χάριτος δύο χρόνια, δηλαδή από το 2017, με κεφαλαιοποίηση των τόκων που μένουν ανεξόφλητες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014.
Προτάσεις αναστροφής της ύφεσης
Τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ηλείας διατύπωσαν σειρά προτάσεων που στοχεύουν στην αναστροφή της ύφεσης και επιστροφή στην ανάπτυξη, με στόχο την παραγωγή πλούτου και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει με μεγάλο ενδιαφέρον πάνω από τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, να άρει τα αντικίνητρα και να θεσπίσει κίνητρα για την επιβίωση των υπαρχόντων, αλλά και για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, διότι χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, ούτε και εργαζόμενοι».
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει:
-Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος
-Διαμόρφωση σαφούς Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης
-Απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα
-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
-Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής (π.χ. μείωση κόστους ενέργειας, μείωση κόστους ίδρυσης επιχειρήσεων, δημιουργία βιομηχανικών και επιχειρηματικών πάρκων κ.λπ.)
-Στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως παροχή εγγυήσεων για εξαγωγικές επιχειρήσεις, δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας εξαγωγών – εισαγωγών (στα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων του εξωτερικού), ειδικά κίνητρα μέσω της φορολογίας
-Άμεσα διοικητική μεταρρύθμιση με προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των δημόσιων φορέων (κ.λπ.).
Σημειώνεται, επίσης, ότι «το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι, ως θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας, με τη συνεργασία των εκλεγμένων βουλευτών του νομού, μπορεί να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και να συμβάλει στην υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων.
Όμως, η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι όσα μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρηματιών και αν ληφθούν, αν δε συνδυαστούν με αναπτυξιακές πολιτικές, δε θα έχουν αποτέλεσμα».

***  449 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για ανέργους στη Μεσσηνία
     
Άνοιξε το πρόγραμμα, ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Ανακοινώθηκε και επίσημα χθες το Πρόγραμμα
Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας θα προσληφθούν συνολικά 449 άνεργοι. Το πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη και απασχόληση ανέργων για διάστημα 5 μηνών.
Οι θέσεις απασχόλησης είναι όλων των κατηγοριών ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ. Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (σύνδεσμος http://eservices.oaed.gr:7777/pls/apex/f?p=1001 ) και η κατάταξη τους θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση τους στα αντικειμενικά κριτήρια συμμετοχής.
Σε ποιους απευθύνεται
Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως 27/4/2015. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων που θα προσληφθούν από τους Δήμους και τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη-εργαζόμενου).
Το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί:
-σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών και
-σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την Ελλάδα είναι 82.000.000 ευρώ,
Οι θέσεις στη Μεσσηνία
Αναλυτικά, οι θέσεις του προγράμματος σε κάθε Δήμο της Μεσσηνίας είναι οι εξής:
Δήμος Δυτικής Μάνης
-9 ΥΕ Γενικών καθηκόντων
-4 ΔΕ Διοικητικού
-2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού
-2 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-2 ΔΕ Υδραυλικών
Δήμος Καλαμάτας
-18 ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι
-6 ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών
-119 ΥΕ Γενικών καθηκόντων
-15 ΔΕ Διοικητικού
-3 ΤΕ Διοικητικού
-3 ΠΕ Διοικητικού – Λογιστικού
-4 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
-4 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού
-16 ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
-3 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
- 4 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-2 ΠΕ Κοινωνιολόγων
Δήμος Μεσσήνης
-2 ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι
-2 ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών
-1 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
-38 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
-1 ΠΕ Γεωπόνων
-5 ΔΕ Διοικητικού
-2 ΠΕ Διοικητικού
-1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
-1 ΤΕ Δομικών Έργων
-1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
-1 ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών
-1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-1 ΔΕ Μαγείρων
-1 ΤΕ Νοσηλευτών
-1 ΔΕ Οδηγός με άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας
-1 ΠΕ Οικονομικού
-1 ΠΕ Πληροφορικής
-1 ΤΕ Πληροφορικής
-1 ΤΕ Τοπογράφων – Μηχανικών
-3 ΔΕ Υδραυλικών
Δήμος Οιχαλίας
-3 ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών
-8 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
-1 ΤΕ Γεωπόνων
-4 ΔΕ Διοικητικού
-1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
-1 ΤΕ Δομικών Έργων
-2 ΔΕ Ελαιοχρωματιστών
-3 ΔΕ Κλητήρων- Οδηγών (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β)
-1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-1 ΤΕ Μηχανολόγος
-1 ΔΕ Οικοδόμων
-2 ΤΕ Οικονομικού
-3 ΔΕ Υδραυλικών
Δήμος Πύλου-Νέστορος
-3 ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων
-34 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
-1 ΠΕ Γεωπόνων
-4 ΔΕ Διοικητικού
-2 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
-1 ΤΕ Δομικών Έργων
-2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
-2 ΤΕ Ηλεκτρολόγων
-1 ΔΕ Μαγείρων
-2 ΔΕ Οδηγός Λεωφορείου (με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ')
-2 ΔΕ Πληροφορικής
-1 ΤΕ Πληροφορικής
-3 ΔΕ Υδραυλικών
-1 ΠΕ Χημικών
Δήμος Τριφυλίας
-1 ΠΕ Αρχαιολογίας
-1 ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων
-8 ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι
-4 ΤΕ Βρεφοκόμων
-20 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
-1 ΤΕ Δασολόγων – Δασοπόνων
-11 ΔΕ Διοικητικού
- 1 ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού
- 1 ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού
- 3 ΔΕ Ελαιοχρωματιστών
- 3 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
-6 ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες
-1 ΔΕ Κλητήρων
-1 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-1 ΠΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος
-2 ΠΕ Μουσικής
-2 ΔΕ Οικοδόμων
-1 ΤΕ Πληροφορικής
-1 ΠΕ Πληροφορικής - Μηχανικών Η/Υ
-6 ΔΕ Υδραυλικών
-2 ΠΕ Χημικών Μηχανικών 2
*** Εντυπωσίασε για ακόμα μια χρονιά ο "χορός της φωτιάς" στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή από τον κόσμο, Καλαματιανούς αλλά και επισκέπτες,αλλά ευτυχώς και χωρί απρόοπτα,  πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθιερωμένος για την Καλαμάτα Σαϊτοπόλεμος.
Μια εκδήλωση που εκατό και πλέον  χρόνια γίνεται στην Καλαμάτα, την Κυριακή του Πάσχα και στην οποία λαμβάνουν μέρος τα ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ, ομάδες Σαιτολόγων απο τις γειτονιές της πόλης που με φροντίδα και μεράκι κατασκευάζουν και ρίχνουν τις Σαΐτες τους.
Για δεύτερη χρονιά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Όθωνος.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Στη φετινή εκδήλωση πήραν μέρος τα μπουλούκια :
1.       «Κούγκι» - Κολόζης Θανάσης. 2. «Κρυφό σχολειό» - Ζησιμάτος Σπύρος. 3. «Επίλεκτοι της Ράχης» - Ζησιμάτος Κυριάκος και Καπετάν Γιούρας 4. «Πρωτοπόροι του Αγίου Σίδερη» - Σωτηράκος Κώστας μπάρμπας και ανηψιός 5. «Άγια Λαύρα του Αγίου Σίδερη» - Σωτηράκος Γιάννης και Παναγιώτης 6. «Το μπουλούκι της Φυτειάς» - Καραβλίδης Γιάννης και Μάρκου Σοφοκλής  7. «Παραδοσιακή Φυτειά» - Ξωξάκος Δημήτριος
Το έθιμο έρχεται απο πολλά χρόνια πρίν, όταν η πυρίτιδα έγινε δύναμη στα χέρια των λαών, για λόγους πολεμικούς.
Λέγεται πως η πυρίτιδα αρχικά ήρθε στην Καλαμάτα ως πυροτέχνημα απο Ιταλούς.
Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, λέγεται οτι η μπαρούτη χρησιμοποιήθηκε με τη φωτιά και το θόρυβο που έκανε, για να τρομάζουν τα άλογα  του Ιππικού των Τούρκων.
Μετά έγινε γιορτή, ιεροτελεστία που για 100 και πλέον χρόνια, την έχουν αναλάβει οι Σαϊτολόγοι, οι οποίοι μετεξέλιξαν το έθιμο έτσι όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Η Σαΐτα πρωτοεμφανίστηκε στις θρησκευτικές τελετουργίες μαζί με τρομπόνια και άλλα εκρηκτικά πυροτεχνήματα.
 Οι Καλαματιανοί την ανέλυσαν  και πειραματίστηκαν μαζί της. 
Στην αρχή τις έφτιαχναν καλαμένιες,
  • μετά από χαρτόνι,
  • της βάλανε χωρίσματα και στουπώματα,
  • ανακάτεψαν μπαρούτι με πετρέλαιο και της έδωσαν φωνή,
  • βρήκανε το ρυθμό της και χορεύουν μαζί της το Ζεϊμπέκικο της Φωτιάς.
 Η Σαΐτα, όπως όλα τα πυροτεχνήματα  με κρότο και φωτιά, συνδυάζεται  με το Πάσχα και την Ανάσταση του  Χριστού.
Συνδυάζεται όμως και με την αναζωογόνηση της φύσης μετά τη νάρκη του  Χειμώνα.
Η Σαΐτα κάνει κρότο για να διώξει το κακό.
Βγάζει φωτιά, με τη δύναμη της οποίας οι άνθρωποι, στην αρχή μιας νέας περιόδου της Άνοιξης, θέλουν να εξασφαλίσουν την ευφορία της φύσης και την ευτυχία τους.
Οι Σαΐτολόγοι, άτομα με ψυχή και καρδιά προέρχονταν απο όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Οργανώθηκαν σε ομάδες «τα μπουλούκια»,
ιεράρχησαν τα μέλη τους,
  • στήσανε τσαρδιά και κονάκια,
  • ανακάλυψαν εργαλεία,
  • κρύψανε μυστικά ο ένας από τον άλλο,
  • βρήκανε πατέντες,
  • ανταγωνιστήκανε για ενα χειροκρότημα.
  • Δύο μήνες παίρνει η προετοιμασία, χαρμάνια, χαρτόνια, λαιμοπινίγματα, καβίλιες, περμανίτες, στουπώματα, βαριές και καλέμια, αλλά και παρέα, με λίγο κρασί και μεζέ μπεκρή.
    Ωρες ατελείωτες στο τσαρδί του καπετάνιου, κούραση και αγωνία, δοκιμές, τριβέλισμα και ξανά χαρμάνιασμα.
    Το Μεγάλο Σάββατο όμως, όλα ειναι έτοιμα.
    Η Κυριακή του Πάσχα ειναι μια γιορτή.
    Τα μπουλούκια έτοιμα.
    Φτάνουν στο χώρο παρατεταγμένοι.
    Μπροστά ο Καπετάνιος.
    Ρούχα πρόχειρα, στρατιωτικά, μπερέδες, φεσάκια, τραγιάσκες και κόκκινα γαρύφαλλα.
    Ταγάρια γεμάτα σαΐτες. Οι παλιοί και  έμπειροι απο δύο.
    Το κάθε μπουλούκι στη θέση του.
    Η κλήρωση για τη σειρά.
    Αυτοσυγκέντρωση για την μάχη.
    Η αδρεναλίνη στα ύψη.
    Ηρθε η ώρα.
    Το μπουλούκι στήνεται, στο κέντρο του γηπέδου και σε κύκλο. Για να μείνει το κακό απέξω.
    Το τσιγάρο με τη φωτιά στα  χείλη.
    ΒΑΡΔΑ ΦΟΥΡΝΕΛΟ ο Καπετάνιος.
    Ντουμάνι ο καπνός.
    Η μυρωδιά μεθυστική.
    Αρχίζει ο Ζειμπέκικος Χορός της Φωτιάς.
    Όλα τα μέλη του σώματος σε αρμονία.
    Κεφάλι, χέρια, πλάτες, γόνατα, πόδια  και φυσικό το μυαλό σε ισορροπία.
    Θέλει ψυχή για να χορέψεις τη σαΐτα.
    Το Ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός
    Για να χορέψεις πρέπει να είσαι σε έκσταση, έτοιμος να φύγεις.
  • Θέλει αρρενωπότητα,
  • κοφτές κινήσεις,
  • περπατησιά κατα γης,
  • πόδια λυγισμένα και χέρια σηκωμένα.
 Ο Μαντραγούδας, ο Χαλές, ο Κουραμάνας, ο Καρνέρης, ο Καλαμάτας, οι Κοντοζαμάνηδες, οι Καπογιανναίοι, ο Κατασχετής, ο Γαλλικός, ο Κεφάλας, ο Περχαβάνας, ο Παπαδάκος, ο Ρομπόγλου,  ο Τρομπονέας, ο Γιούρας, ο Μπουρμπουνας, κ.α, συνέβαλαν στη διατήρηση του εθίμου και στη μνήμη τους, εκφράζονται ευχαριστίες προς το κόσμο που συμμετέχει τόσα χρόνια αλλά και στους καπεταναίους με τα μπουλούκια τους γιατί συνεχίζουν με μεράκι ενα έθιμο που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας.
Video: Σαϊτοπόλεμος 2015 Καλαμάτα   , https://youtu.be/K-Cjzg2DVLM ,
Video 2 : Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα , https://youtu.be/4l3eUlnGPvQ ,
Video 3 : Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα 2015 , https://youtu.be/zb1ZKXwwMrc ,.-
 
***  Ο Διάλογος Τσίπρα-Πούτιν! Η Αποκάλυψη Πούτιν, που άφησε άφωνο τον Τσίπρα
poutin
Σε ύψιστο Συναγερμό ήταν το Μαξίμου από την Τετάρτη, μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι… επίκειται τηλεφώνημα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, την Πέμπτη στον Έλληνα Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα!
Ρώσοι Αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει για την επικείμενη τηλεφωνική επαφή Πουτιν-Τσίπρα, από τις αρχές της εβδομάδας, με τον Πάνο Καμμένο, να δίνει άμεση εντολή στην ΕΥΠ και σε ειδικά τεχνικά κλιμάκια, να πάνε στο Μαξίμου και να το κάνουν φύλλο και φτερό, ώστε να προστατέψουν την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, από ξένα συστήματα υποκλοπής και προσπάθειας παρακολούθησης!
Προς μεγαλη εκπληξη ο Π. Καμμενος ακουσε τα εξης απο τους Ρωσους Αξιωματούχους «Γνωριζουμε πολυ καλα, και ειναι επισης ενημερος και ο Προεδρος Μας, οτι η τηλεφωνικη επαφη θα υποκλαπεί! Ξερουμε και ποιοι θα ειναι πισω απο αυτην την υποκλοπη, κατονομαζοντας ΗΠΑ-Γερμανια!».
Και εδώ σκάει η βόμβα «Δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα αυτο το Προεδρο μας! Διότι ειπε τα εξής… Καλύτερα, αφήστε τους να τα ακούσουν!»
Την πεμπτη το μεσημερι χτυπα το τηλεφωνο στο Πρωθυπουργικο Γραφειο του Α.Τσιπρα. Στην αλλη Γραμμή ειναι ο Ρωσος Προεδρος Πουτιν, που αιφνιδιάζει τον Α.Τσιπρα, (οχι γιατι δεν περιμενε αυτο τηλεφωνημα εννοειται), αλλα γιατι ακουσε τον Πουτιν να τον χαιρετα μιλωντας Ελληνικα! Τι ειπε στα Ελληνικα «Καλησπερα Συντροφε».
Γελώντας απο ευχαριστηση ο Α.Τσιπρας του ανταπαντησε και αυτος στα Ελληνικα «Καλησπερα Φιλε Συντροφε» και ξεκινησε η συζητηση! Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία, και η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream.
Ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αφου τελειωσαν με τις φιλοφρονησεις ο ενας για τον αλλον, ο Πουτιν μπηκε στο ψητο χωρις να μασαει τα λογια του λεγοντας, «Συντροφε Αλεξη, ξερω τι περναει ο Ελληνικος λαος, το εχει ζησει και η Ρωσια το 1989-90 με την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης! Οπως επισης ξερω και ποιος ευθύνεται!».
Και συνεχίζει ο Προεδρος Πουτιν, «Η Γερμανια εξακολουθεί να κανει τα ιδια ιστορικα Λαθη του παρελθόντος (Β Παγκοσμιος Πολεμος). Και δεν της εγινε μαθημα η διχοτομηση σε δυο κρατη Δ.Γερμανιας-Α.Γερμανιας».
«Δεν μπορουμε να αφησουμε την Γερμανια για Δευτερη Φορα, να εξοντώσει τον Ελληνικο ΛΑΟ, για να δειξει ποιος κανει κουμαντο στην ΕΕ, και να φοβερισει τα αλλα Κρατη του Νοτου». Λεει με οργισμενο υφος ο Πουτιν!
Και εδώ αρχίζουν να σκάνε οι Ατομικες Βομβες Πουτιν… «Η Ρωσια θα ζητησει και θα αξιώσει Πολεμικές Αποζημιώσεις από την Γερμανια» και ζητησε απο τον Ελληνα πρωθυπουργο Α.Τσιπρα, να προσφύγουν απο κοινου στο Ευρωπαικο Δικαστηριο! «Αν και αυτο μπορεί να μην χρειαστει» τόνισε ο Πουτιν, «αναλογως με την εκβαση του Ουκρανικου Προβληματος, μπορεί να μην προλαβουμε να προσφύγουμε στο Ευρωπαικο Δικαστηριο, και να λυσουμε τις διαφορες μας μια και καλη… ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ»! Εκει εμεινε Αφωνος ο Α.Τσιπρας! Το ιδιο αφωνοι, ή μαλλον, εμειναν καγκελο-και οι Ξενοι Πρακτορες των ΗΠΑ-Γερμανιας που ακουσαν μεσω της Υποκλοπης το Μηνυμα Πουτιν!
www.hellasforce.com .-

***  Έκρηξη ατομικής βόμβας! Ποιούς στέλνει ο Πούτιν στην Ελλάδα για να προστατεύσουν την ζωή του Τσίπρα;
ekrhjh
Μια άκρως Απόρρητη νέα έκθεση που κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο σήμερα,και… εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών ( ΥΠ.ΕΞ ) αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε την άμεση ανάπτυξη τουλάχιστον 125 ανδρων τον Ρωσικων ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα, για να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής με κάθε κόστος» του νέου πρωθυπουργόυ Αλέξη Τσίπρα!
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, Ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας με το που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ειχε διαδοχικες επαφες τοσο με Ευρωπαιους Αξιωματουχους, αλλα και με Αξιωματουχους απο την πλευρα των ΗΠΑ «σοκαρισμένος και έκπληκτος » Από την στάση της ΕΕ,αλλα και τον ΗΠΑ, Ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ρωσο Πρέσβη Maslov. Σε μυστικη εκθεση του Ρωσου Πρέσβη προς το Κρεμλινο, αναφέρει ότι η Ζωη του Ελληνα Πρωθυπουργου κινδυνευει απο σκοτεινους παραγοντες τόσο από την ΕΕ, οσο και τις ΗΠΑ!
Για τον λόγο αυτό εκτάκτως ο Προέδρος Πούτιν επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα της επίλεκτης Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR RF)  , . www.trikalaweb.blogspot.gr  .-

***   Eίδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα! Σοκ στην Γερμανία από δηλώσεις Τσίπρα για Μέρκελ… (Εικόνες)
 
Συγκλονιστική είδηση…Τα ΜΜΕ το κρύβουν. Στην Ελλάδα η είδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.
Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοί βιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας.
Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.
Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έμεινε ζαλισμένος και με κομμένη την ανάσα δεν ήξερε τι να πει μπροστά στα έγραφα που του κατέθεσε ο Τσίπρας.

***   Πως να αφαιρέσετε γρήγορα τις μικροσκοπικές ελιές απο το δέρμα με μόνο ένα συστατικό (Βίντεο)

Πως να αφαιρέσετε γρήγορα τις μικροσκοπικές ελιές απο το δέρμα με μόνο ένα συστατικό
Τα μικρά κονδυλώματα είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος που μοιάζουν με μικρά, μαλακά μπαλόνια που κρέμονται από το δέρμα. Αν και ακίνδυνα, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τα αφαιρέσουμε επειδή εμφανίζονται συνήθως στο λαιμό.
Το καλό είναι ότι μπορείτε να τα αφαιρέσετε στο σπίτι σας χωρίς να πάτε στο γιατρό.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μόνο ένα συστατικό, το οποίο είναι το ξύδι μήλου μηλίτη. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να τις αφαιρέσετε χωρίς αιμορραγία και χωρίς ουλές.
Το ξύδι μήλου μηλίτη περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξικό οξύ. Μηλόξιδο περιέχει επίσης γαλακτικό, κιτρικό και μηλικό.οξυ
Δείτε το παρακάτω Βίντεο : https://youtu.be/GIpT3CXXlOc  ,
Οι υπερασπιστές του υποστηρίζουν ότι το ξύδι μηλίτη μήλων μπορεί να βοηθήσει στα ακόλουθα προβλήματα υγείας:
ακμή
αλλεργίες
αρθρίτιδα
σύνδρομο
χρόνιας
κόπωσης
διαβήτης
γρίπη
αρθρίτιδα
καούρα
υψηλή
χοληστερόλη
πονόλαιμος

***  Ματαίωσαν εκδήλωση στην Εύα λόγω των θυμάτων από κροτίδες στη Μεσσηνία
     
Σοκαρισμένη εδώ και 3 ημέρες είναι η Μεσσηνία, από τους θανάτους και τους τραυματισμούς ανθρώπων από κροτίδες στην περιοχή.
Έτσι ο πολιτιστικός σύλλογος Εύας αποφάσισε φέτος να ματαιώσει τη φετινή του εκδήλωση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Ο πολιτιστικός σύλλογος Εύας - Καλαμαρά σε συμπαράσταση στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά ανακοινώνει την ματαίωση του καψίματος του Ιούδα. Αν και τα συμβάντα δεν έχουν ουδεμία σχέση με το έθιμο μας.
Εκ του συλλόγου

***  Υπόθεση Γιακουμάκη: Δεν είναι βέβαιος για την αυτοκτονία ο ιατροδικαστής
     
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή.
Μιλώντας στο δελτίο του Star, ο ιατροδικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 20χρονος να μην έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του, αλλά να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Ενόψει του ότι λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη, εμποδίζει τον ιατροδικαστή να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα», αναφέρει ο κ. Μπούκας ο οποίος συμπληρώνει πως ο ιατροδικαστής δεν είναι 100% βέβαιος για τα συμπεράσματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνουν ακόμη δυο συμφοιτητές του Βαγγέλη, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν τραβήξει την προσοχή των αρχών.
 Βίντεο . , Ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη: Τι είπε ο δικηγόρος :

***  Φαντασμαγορικό το Κάψιμο του Ιούδα στο Καλό Νερό (φωτογραφίες)
      
 
 
   
  Φαντασμαγορικό ήταν, για μια ακόμη χρονιά, το Κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο Καλό Νερό! Το έθιμο αυτό αναβιώνει, τα τελευταία 3 χρόνια, ο δραστήριος Σύλλογος Επαγγελματιών Καλού Νερού και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής για τις Πασχαλινές διακοπές τους σπεύδουν να το παρακολουθήσουν. Φέτος, ο Ιούδας παραδόθηκε στις φλόγες στο χώρο των γραμμών του ΟΣΕ, κάτω από την πλατεία του χωριού, η οποία είχε γεμίσει με κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει το θέαμα. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Μέλλου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στην αναβίωση του εθίμου! Αξίζει να σημειωθεί πως με πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και δράσεις τις δράσεις – εκδηλώσεις των επαγγελματιών του Καλού Νερού και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, μαζί με τη ζεστή τους φιλοξενία και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα των κατοίκων, σε συνδυασμό με τη μαγευτική παραλία και τη γραφικότητα του τοπίου, το Καλό Νερό αναδεικνύεται διαρκώς και περισσότερο σε τουριστικό προορισμό! Ο Νίκος Μπαγουρδής με τη δάδα στα χέρια, άναψε τη φωτιά και ο Ιούδας παραδόθηκε στις φλόγες, για την προδοσία του! Το εντυπωσιακό θέαμα με τον Ιούδα στις φλόγες, έγινε φαντασμαγορικό με τα βεγγαλικά που φώτισαν πολύχρωμα τον ουρανό του Καλού Νερού! Για όλο, δε, τον κόσμο ο Σύλλογος είχε κέρασμα με εδέσματα, γλυκίσματα, αναψυκτικά και ποτά, ενώ παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε χορευτικό τμήμα της Σχολής «ΕΝ ΧΟΡΩ» και το γλέντι «άναψε»!   Η.Γ.

***  Ένα ακόμα παρκάρισμα για Όσκαρ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
       
 
 Για ακόμα μια φορά ένας οδηγός κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα των διερχομένων με το παρκάρισμά του στην Καλαμάτα.
Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είχε “σκαρφαλώσει” στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους στο ύψος της παλιάς Αστυνομιάς.
Η εικόνα αυτή έκανε για ακόμα μια φορά τον κόσμο να απορεί για την αδιαφορία κάποιων “βιαστικών” που παρκάρουν όπου πραγματικά θέλουν.

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 14/4/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Είτε το πείτε καταυλισμό είτε κατασκήνωση, γκέτο είναι!     
       Το λιγότερο που μπορείς να σχολιάσεις για τα όσα αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας με την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων με τσιγγάνους που διακινούσαν ηρωίνη, είναι πως πρόκειται για κάτι πολύ ανησυχητικό.
Σε σχετικά μικρή απόσταση από το κέντρο της Καλαμάτας γινόταν ένα αλισβερίσι ναρκωτικών άνευ προηγουμένου, με περίπου ένα κιλό ηρωίνης κάθε εβδομάδα να αλλάζει χέρια και να πωλείται σε χρήστες της Καλαμάτας.
Αυτό έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της πόλης, καθώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι πολλών ότι στους καταυλισμούς των τσιγγάνων «γίνονται πολλά».
Είναι αλήθεια ότι η Αστυνομία πρέπει να οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση και να φέρει ενισχύσεις για να μπορέσει να μπει στους καταυλισμούς και να ελέγξει.
Φυσικά, δεν είναι όλοι οι τσιγγάνοι παράνομοι. Αλλά μέσα σε έναν καταυλισμό, όπως αυτός της Αγίας Τριάδας, όταν τόσοι πολλοί τσιγγάνοι ασχολούνται τόσο έντονα με τη διακίνηση ηρωίνης, απορείς ποιος είναι ο ρόλος των υπολοίπων.
Οι τσιγγάνοι αυτοί που ζητούν τη βοήθεια της Πολιτείας και του κόσμου, για να ενταχθούν στην κοινωνία, να χρηματοδοτηθούν, να τους δοθούν σπίτια και κάθε άλλη παροχή, δυστυχώς δεν έχουν δείξει σημάδια ότι επιθυμούν να απομονώσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες ορισμένων ομοφύλων τους.
Έτσι, στην κρίση του πολίτη, τους παίρνει όλους «η μπάλα». Από εκεί πηγάζει και η αντίδραση του κόσμου, όταν βιώνοντας τέτοια οικονομική κρίση, ακούει για ενίσχυση ομάδων τσιγγάνων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
Η δημιουργία καταυλισμών, εκτός από την γκετοποίηση, φέρνει κι άλλα κακά. Γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή και σίγουρα αυστηρό έλεγχο σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την γκετοποίηση αυτή, είτε το βαφτίζουμε καταυλισμό, είτε κατασκήνωση, είτε όπως αλλιώς θέλει ο καθένας….
Βίκυ Βετουλάκη

 
*** Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς     8/4/2015 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς εψάλλη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Παρέστησαν αρκετοί Μητροπολίτες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί από την Μητρόπολη, αλλά και από άλλες περιοχές.
Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά και ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και στον χαρακτήρα του μακαριστού Μητροπολίτη, τον οποίο, όπως είπε, γνώριζε από λαϊκός.
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ως εκπρόσωπος της Συνόδου στον επικήδειο λόγο αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη λέγοντας πως "κατά την τεσσαρακονταετίαν ην επαξίως διήνυσεν, ο αοίδιμος Γέρων ανήλωσε μετά ζήλου πάσας τας πνευματικάς και σωματικάς του δυνάμεις εις την διακονίαν του κατ’ αυτόν χριστεπωνύμου λαού. Μία παρουσία, η οποία ενεσάρκωνε την διακονίαν. Μία ένζηλος μαρτυρία ενός πνευματικού ηγήτορος, ο οποίος με την βοήθεια και την Χάριν του Θεού ανεμόρφωσε κυριολεκτικώς εκ βάθρων την επιτόπιον Εκκλησίαν. Από της πρώτης ημέρας επεδόθη εις το έργον της απ’ αρχής οργανώσεως όλων των ενοριών και των εκκλησιαστικών δομών. Με πολύ σεβασμό, αγάπη και τιμή περιέβαλε τους υπάρχοντας ιερείς. Μετά πολλής προσοχής και συνέσεως εχειροτόνησε νέους κληρικούς για να βοηθήσουν το έργον της Εκκλησίας".
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιγραμματέας τόνισε: "Επρωτοστάτησε εις την ανέγερσιν και ανακαίνισιν πλήθους ιερών ναών, πνευματικών κέντρων και ευκτηρίων οίκων, την κάλυψιν πολυαρίθμων εφημεριακών θέσεων (με 62 χειροτονίες και χειροθεσίες Οικονόμων, Πρωτοπρεσβυτέρων και Αρχιμανδριτών), την οργάνωσιν και στέγασιν των Γραφείων της Μητροπόλεως, την ανέγερσιν Επισκοπείου, την ανακούφισιν εμπεριστάτων συνανθρώπων μας (με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις τράπεζες αγάπης, τις τράπεζες αίματος, την προσφορά ενδυμάτων, τις τακτές επισκέψεις στα Νοσοκομεία «Παναγία» και «Άγιος Παύλος»), την καθοδήγησιν των νέων διά των Κατηχητικών Σχολείων, την ίδρυσιν του «Μαντουκείου» κοινωφελούς ιδρύματος, του «Κρεουζίου» Οίκου Ευγηρίας και Εκκλησιαστικής Εστίας, την ανέγερσιν παρεκκλησίου στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, την ανέγερσιν και ανάδειξιν του περιλάμπρου και περικαλλούς Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας, ένθα φυλάσσεται και η αρχαία θαυματουργός Εικών της Υπεραγίας Θεοτόκου, μεταφερθείσα εκ της παλαιάς Μηχανιώνας της Κυζικηνής Χερσονήσου εις την Προποντίδα και συγκεντρούσα πλήθη ευλαβών προσκυνητών. Κάθε Κυριακή ευρίσκετο και εις διαφορετικήν ενορίαν προκειμένου να ιερουργήσει, να διδάξει, να οικοδομήσει και να στηρίξει τους πιστούς. Η θύρα του γραφείου του υπήρξε πάντοτε ανοικτή εις ον ήθελε να τον συμβουλευθεί, να του εκφράσει τις αγωνίες του, να λάβει παντός είδους βοήθεια, να αντλήσει θάρρος, ελπίδα, οικοδομή κατά Θεόν, κατανόησιν και προ πάντων σεβασμό και αγάπη".
Στη συνέχεια ως πνευματικό του τέκνο μίλησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και αμέσως μετά ως εκπρόσωπος του κλήρου της Μητρόπολης ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τριπολίτης.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρός Προκόπιος (κατά κόσμον Αντώνιος Γεωργαντόπουλος) γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1956 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Προκόπιο και Πρεσβύτερος το 1960 από τον τότε βοηθό Επίσκοπο Θαυμακού και κατόπιν Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο, λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησεν ως εφημέριος, ιεροκήρυξ, πνευματικός και ιερατικώς Προϊστάμενος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς καθώς και του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Μετείχε επίσης επί σειράν ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Αγίου Σπυρίδωνος και της μετά ταύτα Επαγγελματικής Σχολής Θηλέων. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς χειροτονήθηκε στις 26 Μαΐου 1974.

*** Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου   ,  12/4/2015
Ἀγαπητά μου παιδιά,
Χριστός "ἐγήγερται" καί ὁ Ἅδης "ᾐχμαλώτισται". Χριστός "ἐγήγερται" καί ὁ Ἅδης "ἐπικράνθη". Χριστός "ἐγήγερται" καί ὁ Ἅδης "συνετρίβη".
Ὁ Ἅδης στή συμβολική γλῶσσα τῆς λατρείας μας εἶναι τό κράτος τοῦ θανάτου, τό μεταθανάτιο δεσμωτήριο τῶν ψυχῶν. Ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος δέν πιστεύει στόν Ἅδη. Ἀφοῦ ἀποπνευμάτωσε τήν φυσική καί πολιτική ἱστορία του, τήν τέχνη, τήν μόρφωση, τήν ἴδια του τή ζωή, ἔχει πλέον ἀποπνευματώσει καί τόν θάνατο. Ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος δέν ἔχει "σκοτώσει" μόνον τόν Θεό, ἀπονέκρωσε καί τόν θάνατο.
Κάποτε οἱ κοινωνίες συμπεριφέρονταν σέ ἀκολουθία μέ τήν πίστη στήν ἀθανασία τῆς ψυχῆς. Οἱ ἄνθρωποι εἶχαν τήν ἀπόλυτη βεβαιότητα ὅτι ἡ ψυχή τους δέν θά χαθεῖ, θά ζεῖ, ἔστω καί σέ ἕναν στενάζοντα καί ὀδυρόμενο Ἅδη. Μά τώρα, ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος θεωρεῖ ὅτι μέ τόν θάνατο τελειώνουν ὅλα. Καί σῶμα καί ψυχή. Ὅλο καί περισσότεροι παύουν νά φέρονται προσχηματικά καί ὑποκριτικά καί προσχωροῦν ἀνοικτά στήν νοοτροπία τοῦ "φάγωμεν, πίωμεν, αὔριο γάρ ἀποθνήσκομεν". Αὐτή τή γνωστή ρήση ἀντιμετωπίζει αὐστηρά τό χωρίο τῆς Ἀποκαλύψεως "οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, καί νεκρός εἶ" (Ἀποκ. 3, 1).
Γέμισε ὁ κόσμος νεκρούς ἀνθρώπους πού ζοῦν περιμένοντας νά πεθάνουν. Ἀνθρώπους ὑποκρινόμενους τούς εὐτυχεῖς μέσα ἀπό τήν ἐπιφανειακή καί ἐπίπλαστη εὐθυμία, ἤ κάποιους πιό εἰλικρινεῖς, ὡς πρός τήν ἀπελπισία τους, καί γι' αὐτό βαθειά μελαγχολικούς. Ἀνθρώπους συμβιβασμένους μέ τή θνητότητα τῆς ὕπαρξής τους. Ἐκεῖνος πού συμβιβάζεται μέ τήν ἐπικείμενη ἀνυπαρξία του, εἴτε χάνει τό ἐνδιαφέρον του γιά τή χαρά τῆς ζωῆς, εἴτε ἀνάγει σέ ὕψιστη καί μοναδική ἀξία τήν εὐζωΐα, μή διστάζοντας νά πατήσει ἐπί πτωμάτων γιά νά τήν ἐξασφαλίσει. Στή συνείδησή του ὅλοι εἴμαστε πτώματα. Τά πτώματα δέν νιώθουν. Δέν πονοῦν. Ἄν ἕνα πτῶμα πατήσει ἕνα ἄλλο πτῶμα δέν ὑπάρχει βλάβη, δέν ὑφίσταται καμία μεταβολή στόν ἄδικο καί μάταιο τοῦτο κόσμο.
Χωρίς Ἀναστημένο Χριστό δέν ἔχει σημασία ἄν ὁ Ἅδης εἶναι ὑπαρκτός ἤ ἀνύπαρκτος. Χωρίς Ἀναστημένο Χριστό ὁ κόσμος παραμένει ἕνας σφαλιστός τάφος. Τάφος ὁ σκοτεινός Ἅδης, τάφος καί ἡ ἡλιόλουστη κτίση. Θαμμένες οἱ ψυχές, εἴτε μέσα στήν θνητή σάρκα, εἴτε ἔξω ἀπό αὐτήν. Ἐπειδή "Ἀνέστη ὁ Χριστός" ἡ πέτρα τοῦ τάφου κύλισε. Ἐπειδή "Ἀνέστη ὁ Χριστός" ὁ Ἅδης "ἐπικράνθη, κατηργήθη, ἐνεπαίχθη, ἐνεκρώθη, καθῃρέθη, ἐδεσμεύθη". Ἐπειδή "Ἀνέστη ὁ Χριστός" νικήθηκε μέ θάνατο τό κράτος τοῦ θανάτου.
Μέσα σέ ἕναν κόσμο ἀδικίας, σκληρότητας, κακότητας καί μισανθρωπίας κάθε συνειδητός χριστιανός παλεύει νά κρατηθεῖ ἀπό τά κράσπεδα τῶν ἱματίων τοῦ Ἀναστημένου Χριστοῦ, μέχρι νά ἑνωθεῖ γιά πάντοτε μαζί Του στήν αἰώνια Ζωή. Μέ αὐτόν τόν τρόπο μετέχει στό μυστήριο τῆς Θείας Οἰκονομίας γιά τή σωτηρία τῆς ἀνθρωπότητας. Ὁ Χριστός δέν ζητᾶ ἀπό τόν καθένα μας νά ἐργαστεῖ μέ ἕναν τρόπο αὐτιστικό καί ἀτομικιστικό γιά τή σωτηρία του. Ἡ σωτηρία τοῦ καθενός περνᾶ μέσα ἀπό τή σωτηρία τῶν ἄλλων. Καί πολλές φορές, ἄν ὄχι ὅλες, ἀπαιτεῖται ἡ δική μας σταύρωση γιά τήν σωτηρία τῶν ἄλλων.
Νά χαιρόμαστε γιά τό ὑπαρκτό τοῦ συντετριμμένου Ἅδη. Νά χαιρόμαστε γιά τίς σταυρώσεις μας, τά βάσανα καί τίς ὀδύνες μας. Γιατί ὅλα αὐτά, ὅποτε καί ἄν συνέβησαν, ὅποτε συμβαίνουν καί ὅποτε καί ἄν συμβοῦν, θά ἀνήκουν στό χθές. Μετά τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ τά μέλη τῆς Ἐκκλησίας ζοῦμε ἤδη στό αἰώνιο σήμερα, μετέχουμε στόν θρίαμβο τοῦ πνεύματός Του, γευόμαστε τή δόξα τοῦ τεθεωμένου σώματός Του. Ὁ καθένας μπορεῖ νά ἀπευθυνθεῖ στόν Κύριό του καί Θεό του, τόν Ἰησοῦ Χριστό, μέ τά λόγια τοῦ ψαλμωδοῦ: "Χθές συνεθαπτόμην σοι Χριστέ", σήμερα "συνεγείρομαι ἀναστάντι σοι". "Συνεσταυρούμην σοι χθές". Σήμερα "συνδόξασόν με Σωτήρ, ἐν τῇ βασιλείᾳ σου".
Ἀγαπητά μου παιδιά,
Χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε ὅτι κραταιός ὁ Ἀναστάς Κύριος καί σήμερα καί πάντοτε καί εἰς τούς αἰῶνες.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!       Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

***  Επικίνδυνος μύκητας σκοτώνει τα βατράχια
vatraxiaΟ Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά ενημερώνει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του, ότι ο επικίνδυνος μύκητας Batrachochytrium Dendrobatidis που ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλων πληθυσμών βατράχων σε όλο τον κόσμο εντοπίστηκε σε πληθυσμούς βατράχων στη Θράκη (Βιστωνίδα) και τη δυτική Πελοπόννησο (Στροφυλιά).
Ενδέχεται ο συγκεκριμένος μύκητας να υπάρχει και σε άλλα υγροτοπικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα (λίμνες, ποτάμια, ρυάκια, πηγές, ρέματα και γενικότερα σε γλυκά/ υφάλμυρα νερά) καθώς δεν έχουν ελεγχθεί όλοι οι υγρότοποι, και κατά συνέπεια και στο Ν. Θεσπρωτίας.
Η ταχύτητα εξάπλωσης του Batrachochytrium dendrobatidis σε συνδυασμό με την υψηλή μεταδοτικότητα και την εγνωσμένη θανατηφόρο του δράση, τον καθιστούν σημαντικότατη απειλή για όλα τα είδη των ελληνικών αμφιβίων. Καθώς δεν υπάρχουν ακόμη μέτρα για τη σωτηρία των ήδη προσβεβλημένων πληθυσμών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του μύκητα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσής του.
Ο Φορέας Διαχείρισης παρακαλεί όσους κινούνται (κατοίκους ή επισκέπτες) στις υγροτοπικές περιοχές ευθύνης του, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που παρατηρήσουν νεκρά άτομα βατράχων να απευθυνθούν στο Φορέα.

***  Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα
LIMNH IOANNINΜε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από την Τετάρτη 15 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου.
Υπεύθυνες για την τήρηση της ανωτέρω απόφασης, είναι οι Αστυνομικές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές
 
***  Επαναλειτουργεί το CERN μετά από δύο χρόνια
CERNΟι επιστήμονες στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν και πάλι σε λειτουργία τον LHC -Μέγας Επιταχυντής Αδρονίων- έπειτα από διετή διακοπή, σε μία νέα προσπάθεια επίλυσης ορισμένων από τα μυστικά του σύμπαντος.
Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για δύο χρόνια προκειμένου οι επιστήμονες να επιδιορθώσουν κάποια τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν.
Αρχικά η κυκλοφορία των δεσμών των σωματιδίων και προς τις δύο κατευθύνσεις του LHC, μέσα στο υπόγειο τούνελ κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, θα γίνει με χαμηλή ενέργεια εκτόξευσης 450 GeV.
Οι κανονικές συγκρούσεις σωματιδίων με ενέργειες της τάξεως των 13 TeV θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Οι όποιες νέες ανακαλύψεις του LHC δεν αναμένονται πριν από τα μέσα του 2016.
Ο Μέγας Επιταχυντής Ανδρονίων βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του σωματίδιο Χιγκς (Higgs Boson), η έως τώρα μη παρατήρηση του οποίου είναι ένας από τους "χαμένους κρίκους" του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του σωματιδίου Χιγκς θα ερμηνεύσει πώς τα υπόλοιπα στοιχειώδη σωματίδια αποκτούν μάζα κατά το μοντέλο Χιγκς.
Η τυχόν επαλήθευση της ύπαρξης του μποζονίου Χιγκς θα αποτελέσει και ένα πολύ σημαντικό βήμα στην αναζήτηση μίας Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας που προσπαθεί να ενοποιήσει τρεις από τις τέσσερις Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις: τον ηλεκτρομαγνητισμό, την ισχυρή αλληλεπίδραση, και την ασθενή αλληλεπίδραση.
Το μποζόνιο Χιγκς μπορεί επίσης να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί η απομείνουσα αλληλεπίδραση, η βαρύτητα, είναι τόσο ασθενής σε σύγκριση με τις άλλες τρεις.
 
***   Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια συμφωνίας με τους πιστωτές μας
Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ώστε μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου να έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων.
Στόχος είναι μέχρι τις 20 Απριλίου να έχει επιτευχθεί μια καταρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ώστε αυτή να αξιολογηθεί από τα κλιμάκια των Θεσμών, να παραπεμφθεί για επεξεργασία στο Euro Working Group και στη συνέχεια στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Ετσι, οι δυσκολίες της διαπραγμάτευσης αναμένεται να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο από τη Δεύτερα του Πάσχα, ενώ χθες, Μεγάλο Σάββατο, τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας πραγματοποίησε το Brussels Group, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της Ελλάδος με τους Θεσμούς. Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου, όταν πραγματοποιηθεί το Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.
Ευρωπαίοι θεωρούν πιθανό να υπάρξει τελική συμφωνία μετά τις 24 Απριλίου
Βέβαια, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πλέον πιο πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη του μήνα και μετά το Eurogroup της 24ης Απριλίου, αφού η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης αφήνει το χρονικό περιθώριο μέχρι και το τέλος του Απρίλη.
Πάντως, η διαπραγμάτευση, όπως μετέδωσε το Mega, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικεντρωθεί στο πιεστικό αίτημα των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις, αίτημα που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.
«Αγκάθια» θεωρούνται:
Το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού
Η απαίτηση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ
Η απαίτηση των πιστωτών για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
Οι ομαδικές απολύσεις και
Οι ιδιωτικοποιήσεις. Πάντως, ειδικά για τις τελευταίες ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη έδειξαν πως η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη, αφού o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, δηλώνοντας: «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόλυτη ανάγκη να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ και όλος ο όμιλος της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο. Η δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Καθόλου ευνοϊκό το κλίμα για την Αθήνα
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το κλίμα για την Αθήνα δεν μοιάζει καθόλου ευνοϊκό.
Ενδεικτική είναι η δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στη γερμανική εφημερίδα FAZ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Euro-working group, όπου εκφράζει απογοήτευση για την στάση της Αθήνας και μιλά απαξιωτικά για τον Έλληνα εκπρόσωπο, χαρακτηρίζοντάς τον «ταξιτζή». Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει την εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και πως τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν όχι μόνο τη διαπραγμάτευση, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως λιγοστεύουν οι ελπίδες της Ελλάδας για μια αξιοπρεπή λύση, αφού οι Ευρωπαίοι είναι οργισμένοι με την ελληνική κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι πως το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα ίσως να «έκαψε» την καλύτερη ευκαιρία της για μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος, με την αποξένωσή της από τους εταίρους της ευρωζώνης, τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο την υποστήριξή τους.
Πηγή: www.iefimerida.gr  .-

***   Κεφαλονιά: Αποκλεισμένη εδώ και μήνες η παραλία στα Καμίνια
Μια τις ωραιότερες και άκρως τουριστική παραλία τα ΄΄Καμίνια στη διαδρομή Κατελειός _ Σκάλα , είναι απροσπέλαστη με αυτοκίνητο λόγων των κατολισθήσεων που έγιναν από τις βροχές εδώ και μήνες. Οι επισκέπτες για το Πάσχα αλλά και αυτοί που θα κατακλύσουν σε λίγο την Σκάλα και τον Κατελειό θα κατεβαίνουν για την θάλασσα με τα πόδια η πρέπει να διαλέξουν τον δρόμο της Μούντας σαν εναλλακτική.
Πρέπει να επισημανθεί ότι στο κεντρικό δρόμο Σκάλας Κατελειού που υπάρχει η πινακίδα ΄΄Παραλία Καμίνια΄΄οι υπεύθυνοι δεν έχουν τοποθετήσει πινακίδα που να αναφέρει το πρόβλημα των κατολισθήσεων , ταλαιπωρώντας τους οδηγούς που κατεβαίνουν και βρίσκουν τον δρόμο κλειστό.
kaminiakef2
Πηγή: www.kefaloniapress.gr .-

***  Κέρκυρα: Καθαρισμός των Βενετσιάνικων Ναυπηγείων
 
 Εθελοντικός καθαρισμός των Βενετσιάνικων Ναυπηγείων στα Γουβιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου στις
9:00 π.μ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου Γουβιών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γουβιών και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο εθελοντικός καθαρισμός των Βενετσιάνικων Ναυπηγείων αφορά τον καθαρισμό των χόρτων και το βάψιμο στα κάγκελα της περιφραξης.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:Μικάλεφ Μαρίνος 69444715336944471533-Σπύρου Εντυ 69445083316944508331-Νεράντζης Σπύρος 69366913216936691321
Πηγή: www.kerkyrainfo.gr  .-

*** Πασχαλιάτικη φωτογραφία απο τα Τρίκαλα με φόντο το φρούριο...
 
 




 Τα Τρίκαλα φόρεσαν τα γιορτινά για το Πάσχα... 
Η φωτογραφία αφιερώνεται σε όλους όσους είναι μακριά απο τα Τρίκαλα.

 
 
 
 





*** ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τα 17 μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί πριν πεθάνει – Τα Μετέωρα και η Σαντορίνη ανάμεσα τους [εικόνες]
Ο πλανήτης είναι γεμάτο παραδεισένια μέρη, με τη φύση να «οργιάζει» και το αποτέλεσμα που δημιουργεί να είναι απαράμιλλης ομορφιάς.
Μια ολόκληρη ζωή, όμως, φαίνεται να μην είναι αρκετή για κάποιον, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Γι΄ αυτό συγκεντρώσαμε τα 15+2 μέρη του κόσμου, που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο με τα Μετέωρα και τη Σαντορίνη να συγκαταλέγονται στις περιοχές, που «κόβουν» την ανάσα.
Μπαγκάν, Μιανμάρ

Zhangye Danxia Landform, Γκανσού Κίνα


Ποταμός Λι, Κίνα

Μετέωρα, Ελλάδα


Salar de Uyuni, Βολιβία

Βουνά Tianzi, Κίνα

Σαντορίνη, Ελλάδα


Angkor Wat, Καμπότζη

Yosemite Valley, ΗΠΑ


Hitachi Seaside Park, Ιαπωνία

Το Δάσος των Μπαμπού, Ιαπωνία

Πέτρα, Ιορδανία

Μάτσου Πίτσου, Περού

Η Σπηλιά του Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Halong Bay, Βιετνάμ

Hang Son Doong, Βιετνάμ

Lençóis Maranhenses, Βραζιλία


*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ του ΜΑΡΤΙΟΥ 2015  :
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-
~
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2447    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9022  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3982.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 381. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    972/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
** .AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas    @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-\
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-
***

 ***  Η  ΑΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  ΜΑΣ  μέσα από Βίντεο  στο ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  το  2015  :
~* Αρφαρά  ΙΔΟΎ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων  5-4-2014 :  http://youtu.be/CE3wDm2qKOE ,
~* Ακολουθεία βράδυ Κυριακή Βαΐων Ι  Ευαγγέλιον   5/4/2015 στο Αρφαρά: http://youtu.be/9K50YlQy73Q ,
~*Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών  Κυριακή Βαΐων ακολουθεία Νυμφίου 5/4/2015: http://youtu.be/4K8QsY6dCMg ,
~*Ακολουθεία Νυμφίου απόγευμα Κυριακής Βαΐων Αρφαρά  5-4-2015: http://youtu.be/LQCPV3uMztg ,
~*Κυριακή βράδυ στην ακολουθεία του Νυμφίου 5/4/2015 ΑΡΦΑΡΑ: http://youtu.be/F9qNlx1MKt8 ,
~* Μ  Δευτέρα Ευαγγέλιο ακολουθίας Νυμφίου στο Αρφαρά 06/04/2015:  http://youtu.be/vXKNsZHOMuM 
~*Μ Δευτέρα Ακολουθία  του Νυμφίου στον Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 06/04/2015: http://youtu.be/FnpzmjUDq_M ,
~*Μ Δευτέρα Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 06/04/2015: http://youtu.be/5jHjs13dWp8 ,
~* Μ Τρίτη 07-04-2015 Άγιοι Θεόδωροι Ι. Ευαγγέλιον: http://youtu.be/o6HOF2pJIxQ ,
~* Μ. Τρίτη στο Αρφαρά  Άγιοι Θεόδωροι 07/04/2015: http://youtu.be/M2XpOvjUJPY,
~*Μ. Τρίτη Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών ψάλτες ψέλνουν  07-04-2015: http://youtu.be/Hz-1SVbGMe0 ,
~*Μ. Τρίτη  ψέλνουν Ι. Δ.  Πετρόπουλος και Παν. Κουτσομίτης 07-04-2015: http://youtu.be/NJdYh_r-SaI ,
~*  Αρφαρά Μ. Τρίτη 07/04/2015 ψέλνουν Ι. Πετρόπουλος Π. Κουτσομίτης: http://youtu.be/_thUedYD6c4 ,
~*ΚΕΠ  Αρφαρών Καλαμάτας  7-4-2015 http://youtu.be/7Dmsl8o24BM,
~* Μ. Τετάρτη  Ευχέλαιο στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών 08/04/2015: http://youtu.be/sBWIlzrXLGg ,
~*Μ. Τετάρτη  Ευχέλαιο στο Αρφαρά 08/04/2015: http://youtu.be/LHsGr0wRgpk ,
~*Ο  Σταματάκος εν δράση  8/4/2015: http://youtu.be/3Lfn8MTMZww ,
~*Από Ευχέλαιο στο Αρφαρά Μ.Τετάρτη 8/4/2015: http://youtu.be/bdlqX7FLWzw ,
~*Δεσποινούλα και νονός Γιώργος  8-4-2015: http://youtu.be/JVImCEBukuM ,
~* Μ. Τετάρτη στο αριστερό ψαλτήρι Γιάννης Αργυράκης 8/4/2015: http://youtu.be/VRGgTYoqslo ,
~* Μ. Τετάρτη στο δεξί ψαλτήρι ο ιερέας και ιεροψάλτης Μιχάλης Ε .Μπούρας 8/4/2015: http://youtu.be/JFWY5miFntQ ,
~* Μ. Τετάρτη ψέλνει ο ιερέας Μιχ. Ε. Μπούρας  8/4/2015 Αρφαρά: http://youtu.be/23Rh_R4Ar14 ,
~*Μ .Τετάρτη ακολουθία Παθών Κυρίου μας Ευαγγέλιο στο Αρφαρά 8/4/2015: http://youtu.be/ibZZYSO5XG4 ,.
~* Μ. Πέμπτη  09/04/2015 Σήμερον κρεμάτε επί ξύλου Εβδομάδα Παθών Arfara : http://youtu.be/lKgJMI8QrtI ,  
~*13  Μ.Πέμπτη 12ο Ευαγγέλιο Αρφαρά Εβδομάδα Παθών  09-04-2015 γιοι Θεόδωροι: http://youtu.be/0JaMhYjnPbw ,
~* 12 Μ. Πέμπτη 11ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 09/04/2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/ybbIXIsV2OA ,
~* 11 Μ.Πέμπτη 10ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 09-04-2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/5zajBQshRZ0  ,
~*10 Μ. Πέμπτη Αρφαρά 9ο Ευαγγέλιο Εβδομάδα Παθών 09-04-2015: http://youtu.be/L5a9_h_oipU ,
~*  9 Μ. Πέμπτη Αρφαρά 8ο Ευαγγέλιο 9/4/2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/SqGpdjYYwKw ,
~* 8 Μ. Πέμπτη Αρφαρά 7ο Ευαγγέλιο 9-4-2015 Εβδομάδα Παθών : http://youtu.be/OOs4aeI_lhA ,
~7 Μ. Πέμπτη 6ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/c7VwuINJsSw .
~ 5 Μ. Πέμπτη 5ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/lDq3DSxJ-OM ,
~*4 Μ.Πέμπτη 4ο ευαγγέλιο Αρφαρά 09/04/2015 Εβδομάδα Παθών: http://youtu.be/bTRBOg_VW04 ,
~3  Μ. Πέμπτη   3ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 εβδομάδα Παθών:: http://youtu.be/1GSxX5DI4Rk ,
~2  Μ. Πέμπτη  09/04/2015 Αρφαρά  2ο  Ευαγγέλιο Εβδομάδα Παθών : http://youtu.be/FYMXV-adPpQ ,
~   1 Μ. Πέμπτη 1ο  Ευαγγέλιο Εβδομάδα Παθών Αρφαρά 09-04-2015: http://youtu.be/lNUrUea6uXM ,
~* Μ. Παρασκευή Εσπέρα Ακολουθία αποκαθήλωσης στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών 10-4-2015: http://youtu.be/jlfHVie0fH4 ,
~* Μ. Παρασκευή εσπέρα ακολουθία Ι.Χ. Επιταφίου Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 10/4/2015: http://youtu.be/r8IZ3I1cslo ,
~* Μ. Παρασκευή εσπέρα Ευαγγέλιο αποκαθήλωσης 10-04- 2015 Αρφαρά Καλαμάτας: http://youtu.be/0dekjesdtDM ,
~*1 α Μ. Παρασκευή Αρφαρά Επιτάφιος θρήνος από χορωδία 10/04/2015 Άγιοι Θεόδωροι: http://youtu.be/wySiZe1hWUQ ,
~* 2 α Μ  Παρασκευή Επιτάφιος Θρήνος στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 10/04/2015: http://youtu.be/5GcBnUG7Q80 ,
~*3 α Μ  Παρασκευή 10 04 2015 Επιτάφιος Θρήνος από χορωδία Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών: http://youtu.be/MdMg4O50j-s ,
~*4 α Μ Παρασκευή Αρφαρά  Ευαγγέλιο  επιταφίου θρήνου 10/04/2015: http://youtu.be/IM2C5U3X5U4 ,
*** ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο ΑΡΦΑΡΑ  Καλαμάτας  μέσα από Βίντεο  2015  :
~*ΑΝΑΣΤΑΣΗ στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών 12 Απριλίου  2015 Αρφαρά: http://youtu.be/fkwkAlFcAdo ,
~*Αρφαρά  Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 12/04/2015 P101Παπά Μιχάλης: http://youtu.be/okMxWLgDDHo ,
~*Ασπασμός Ι. Ευαγγελίου στην 1η Ανάσταση στο Αρφαρά 12/04/2015 :  http://youtu.be/5FFBbh7T9rI , 
~*1η  Ανάσταση στο Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι 11, 12/04/2015: http://youtu.be/DHh3T2uAbNc ,
~* Ι. Ευαγγέλιον Θ. Λ.  μετά την 1η Ανάσταση στο Αρφαρά 12/04/2015: http://youtu.be/dvPyoVVrRJ0 ,
~*Αναστάσιμη 1η Θεία Λειτουργία νύκτα πρωίας 12/04/2015 Αρφαρά: http://youtu.be/aKFfDJ-PJJE ,
~*Αναστάσιμο μήνυμα του Μητρ.  Χρυσόστομου Μεσσηνίας Αρφαρά 12/04/2015: http://youtu.be/yuuzyIQRD14 ,
~* Μυστήριον Θεία Μεταλήψεως στην 1η αναστάσιμη Θ.Λ.   στο Αρφαρά 12/04/2015: http://youtu.be/72uPr5plATg ,
~*Θεία Λειτουργία στο Αρφαρά  12/04/2014 μετά 1ης Ανάστασης: http://youtu.be/hCLV7twk0KM . 
~ Ο  Σταματάκος διασκεδάζει ! Πάσχα  12/04/2015 : http://youtu.be/R50kjCOHx74 ,
~ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΑΛΗΘΩΣ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΑΡΦΑΡΑ  12/04/2015: http://youtu.be/TXex7DF_s6g .-
~ΠΑΣΧΑ στο ΑΡΦΑΡΑ 12/04/2015 χορός και ψησίματα !: http://youtu.be/Au1i3qNxCNA
~** Ο Θείος Λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγεί την κάθε σκέψη μας , για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση , μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!! sns Stamos01  Arfara Kalamata  GREECE !! Σ.Ν.Σ. 2015  !!!!!!!!!!

****

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου