ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 :

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :
Φωτογραφία του Stamatios Skoulikas.




~ DAFFY  fast food   Όλοι  στο    ΝΤΑΦΙ  για μάσα όλο το 24ωρο Καλαμάτα κεντρική πλατεία  31/ 03/2015 : http://youtu.be/Rkh3gK9Cr-4 ,

~  Daffy  fast food  στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας 2015: http://youtu.be/enovkbxS8Es ,



***Συνελήφθη 32χρονος στην Καλαμάτα με σύριγγα ηρωίνης
     
Με μια σύριγγα που περιείχε ηρωίνη συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, στην Καλαμάτα, ένας 32χρονος. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Καλαμάτας, έκαναν έρευνα σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο 32χρονος.
Οι αστυνομικοί βρήκαν μια σύριγγα με 5,5 ml διαλύματος με ηρωίνη και 8 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

*** Πετυχημένη προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)
       
 
 
 
 Επόμενος στάση για την πόλη και τα προϊόντα της η πόλη των Ιωαννίνων
 Πετυχημένη ήταν η προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της στη Θεσσαλονίκη επί τριήμερο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις και υπήρξε συμφωνία για περαιτέρω συνεργασίες.
Ο τοπικός Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, περιέλαβε στη θεματολογία του τις εκδηλώσεις προβολής του τόπου μας, των πολιτιστικών του θησαυρών, της μεσσηνιακής γαστρονομίας, ενώ ενδυναμώθηκαν οι δεσμοί της Καλαμάτας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με την πολυάριθμη κοινότητα Μεσσηνίων που ζουν και σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας τη ζωντανή «γέφυρα» μεταξύ των δύο περιοχών.
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η επιτυχία των προαναφερθεισών εκδηλώσεων, καθώς «η επαφή διά ζώσης είναι μάλλον πολύ καλύτερη από την επαφή μέσω τηλεόρασης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, οδηγεί στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας.
Στις 13.00, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας επρόκειτο να επισκεφθεί το Δημαρχείο Ιωαννιτών και να συναντηθεί με τον ομόλογό του Θωμά Μπέγκα. Σκοπός είναι «η παρουσία της Καλαμάτας στα Ιωάννινα, η προβολή της πόλης και της περιοχής της, των προϊόντων της και του πολιτισμού της. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε δηλώσεις του.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Ο κ. Νίκας προσέθεσε ότι «πολύ σημαντική εξέλιξη είναι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ώστε το Σεπτέμβριο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα ένα σεμινάριο μεταπτυχιακού επιπέδου, με αντικείμενο που έχει σχέση με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (σ.σ. το Πανεπιστήμιο αυτό έχει πολλά Τμήματα με οικονομικό επιστημονικό προσανατολισμό κ.ά.). Ελπίζω – και είναι και η διάθεση καθηγητών του Πανεπιστημίου, με τους οποίους συναντήθηκα – αυτό το σεμινάριο να γίνεται πάντοτε αρχές φθινοπώρου και να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα».
Ο δήμαρχος είπε πως καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «συναντήθηκαν και με εκπροσώπους ξενοδοχείων της Καλαμάτας, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής αυτού του σεμιναρίου στον τόπο μας, με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Θα καταβληθεί προσπάθεια αυτό το σεμινάριο να λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου».
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη «γίνανε πολύ σημαντικές προσπάθειες και προς την κατεύθυνση των ΚΑΠΗ και προς την κατεύθυνση των σχολείων. Ενδυναμώθηκε ο δεσμός των Μεσσηνίων που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα, καθώς αυτοί αποτελούν “γέφυρα” της Θεσσαλονίκης με την Καλαμάτα.
Έγινε και μία σημαντική προβολή στο “Ολύμπιον” για τη ζωή και το έργο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που ως Θεσσαλονικεύς είναι κι αυτός μία σημαντική πνευματική “γέφυρα” μεταξύ Θεσσαλονίκης και της περιοχής μας».
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ
Τα ποιοτικά μεσσηνιακά αγροδιατροφικά προϊόντα και ιδιαιτέρως οι ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ και το ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ, προβλήθηκαν σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, στο φουαγιέ του Δημαρχείου και σε τουριστικό περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους.
Είχαν, όμως, επιλεγεί και πέντε εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου, σε κάθε πελάτη προσφέρονταν μεσσηνιακά προϊόντα, όπως λαλάγγια, παστό, σφέλα, αλλά και ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας στις σαλάτες.
Επισημαίνεται πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρέθεσε δείπνο στην ομάδα των Μεσσηνίων που ετοίμασε την προβολή του τόπου μας, σε ένα από τα επιλεγμένα εστιατόρια όπου προσφέρονταν μεσσηνιακά εδέσματα, στην πλατεία Αριστοτέλους.



*** Παραίτηση Κωνσταντινέα από τη θέση του προέδρου της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας
     
Κατόπιν παλαιότερης δήλωσής μου σχετικά με την αρνητική μου στάση απέναντι σε ανθρώπους που καταλαμβάνουν δύο και τρεις θέσεις, με το παρόν κείμενο θα ήθελα να ανακοινώσω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας.
Οι θέσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Σκοπός είναι η δημιουργία και η πλήρης αφοσίωση στο στόχο. Αυτά είναι τα νέα ήθη που πρεσβεύουμε.
Έπειτα από δική μου πρωτοβουλία και την ομόφωνη στάση του Δ.Σ., παραμένω ενεργό μέλος της Συντεχνίας. Θα σταθώ αρωγός και θα πρωτοστατήσω σε κάθε πρωτοβουλία της. Εύχομαι από καρδιάς στο νέο πρόεδρο, κ. Μυλωνά Απόστολο και στο νέο γραμματέα, κ. Μπιρμπίλη Παναγιώτη, να συνεχίσουν με απαράμιλλο ζήλο να εργάζονται για τα ιδανικά του κλάδου μας και είμαι απόλυτα σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί.  Πέτρος Κωνσταντινέας   Βουλευτής Μεσσηνίας


*** Συνελήφθησαν 6 άτομα για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια»
        Κατασχέθηκαν ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, χρήματα και ζάρια
 Συνελήφθησαν, χθες (30.3.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 49, 54, 57 και 72 ετών, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους υπολοίπους, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.
Πέντε (5) ζάρια.
Το χρηματικό ποσό των -1.040- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.


***  Για χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. Τριφυλίας
      
Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 6ης τακτικής συνεδρίασης τη «Χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Τριφυλίας», συνεδριάζει στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο!
Τόσο η εισήγηση όσο και οι τοποθετήσεις, αλλά και η απόφαση που το Σώμα θα κληθεί να λάβει, αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ταλανίζει εδώ και χρόνια ολόκληρη την περιοχή, έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, και όλοι επιθυμούν και επιδιώκουν την επίλυσή του.
Θυμίζουμε πως, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις 7 Νοεμβρίου 2014, ελήφθη απόφαση – κατά πλειοψηφία – για την επικαιροποίηση και επαναβεβαίωση της απόφασης του Σώματος του 2012 για (προσωρινή) Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων. Παράλληλα, ομόφωνα αποφασίστηκε το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, με πρώτο των Φιλιατρών, στη συνέχεια των Γαργαλιάνων και τελευταίο της Κυπαρισσίας. Κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να προταθούν στην Περιφέρεια 6 θέσεις προς διερεύνηση για καταλληλότητα, ώστε, έπειτα από απόφαση του Σώματος, να εγκατασταθεί εκεί η Μονάδα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Σε εκείνη τη συνεδρίαση, από πολλούς, εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο γρήγορα θα προωθηθούν διαδικασίες και θα υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε την άνοιξη να καταστεί εφικτό να λειτουργήσει το μοντέλο αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, με ερωτηματικά για το εάν αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε χρόνο dt (από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο) λόγω της πρεμούρας της Δημοτικής Αρχής, πριν εκπνεύσουν όλα τα περιθώρια εξέτασης εναλλακτικών επιλογών και προτάσεων, μετά από μελέτη, να γλιτώσει ο Δήμος τα πρόστιμα.
Από περισσότερους, δε, με πρώτο τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας, αφέθηκαν αιχμές και σαφέστατες μομφές για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, που ενώ από το 2011 είχε τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα και από το 2012 είχε ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή δεν προωθήθηκε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με συνέπεια, τώρα, να πρέπει ο Δήμος να τρέξει να κάνει ό,τι και όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 2 χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερα, για να διαχειριστεί τα απορρίμματα και να γλιτώσει τα πρόστιμα, που είναι εξοντωτικά.
Τότε, δια στόματος δημάρχου, αλλά και στην εισήγηση και το κείμενο της απόφασης, αναφέρθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το σταδιακό κλείσιμο των ΧΑΔΑ Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, με τη σειρά που αναφέρονται, κάτι ωστόσο που πήγε πολύ πίσω, μέχρι σήμερα, και μόνο ένας ΧΑΔΑ, αυτός των Φιλιατρών, έχει κλείσει.
Σχετικά με τη χωροθέτηση, προτάθηκαν έξι χώροι, για να τους διερευνήσει ο Δήμος με την Περιφέρεια και στο απόσπασμα εκείνης της απόφασης του Δ.Σ. Τριφυλίας (αριθ. απόφασης 285/2014) αναφέρεται συγκεκριμένα: «Χωροθέτηση των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Προτείνονται οι κάτωθι περιοχές, οι οποίες, αφού αξιολογηθούν (περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κ.λπ.) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα γίνει η τελική πρόταση προς το ∆ήμο μας και θα ληφθεί εκ νέου απόφαση ∆ημοτικού Συμβουλίου:
Α. ∆ημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων: 1. ΧΑ∆Α ∆Ε Γαργαλιάνων και περιβάλλοντες χώροι, 2. Λατομική ζώνη Γαργαλιάνων
Β. ∆ημοτική Ενότητα Φιλιατρών: 1. ΧΑ∆Α ∆Ε Φιλιατρών και περιβάλλοντες χώροι, 2.Λατομική ζώνη Φιλιατρών
Γ. ∆ημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας: 1. ΧΑ∆Α ∆Ε Κυπαρισσίας και περιβάλλοντες χώροι, 2. ∆ασώδης περιοχή Τ. Κ. Περδικονερίου (πρώην Λατομείο)».   του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Έληξε η δράση των ληστών στη Χώρα
   
Μέσα σε λίγες ημέρες στα χέρια της αστυνομίας
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Σύντομη ήταν, ευτυχώς, η δράση της ομάδας των τριών κουκουλοφόρων ληστών στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού το Σάββατο το πρωί έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.
Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, μέσα στο Μάρτιο είχαν κάνει 4 ληστείες και 2 κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων. Οι ληστές παραβίαζαν τα σπίτια ξημερώματα, έπιαναν τους ηλικιωμένους στον ύπνο, τους απειλούσαν και έκλεβαν ακόμα και ελάχιστα ευρώ.
Συλλήψεις
Την υπόθεση ανέλαβε από τα πρώτα κρούσματα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. Σύντομα έφτασαν στα ίχνη των δραστών και έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Γαργαλιάνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, το πρωί του Σαββάτου συνέλαβαν στη Χώρα, όπου διέμεναν, 3 Αλβανούς, ηλικίας 42, 29 και 23 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών.
Ευρήματα
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι τρεις τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους «στόχους», εισέρχονταν σε σπίτια από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει τις ακόλουθες ληστείες και κλοπές:
-Στις 16 Μαρτίου, στις 3.00 τα ξημερώματα, μπήκαν στο σπίτι όπου διαμένουν ένας 91χρονος με την 79χρονη σύζυγό του στη Χώρα, από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας. Με την απειλή σωματικής βίας και χρησιμοποιώντας ένα αγροτικό εργαλείο (κόσα), τους πήραν 300 ευρώ, καθώς και 2 τραπεζικά βιβλιάρια.
-Στις 24 Μαρτίου, πάλι ξημερώματα στις 3.00, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένων στη Χώρα. Οι ληστές παραβίασαν το παράθυρο του υπνοδωματίου όπου κοιμούνταν ο 78χρονος με την 68χρονη σύζυγό του και, αφού τους απείλησαν, πήραν 27 ευρώ και έφυγαν.
-Στις 27 Μαρτίου μπήκαν στο σπίτι 92χρονης, παραβιάζοντας την πόρτα. Με απειλές την ανάγκασαν να τους δώσει 50 ευρώ και μια χρυσή βέρα.
-Την ίδια νύχτα παραβίασαν την κεντρική είσοδο σπιτιού στο Αμπελόφυτο του Δήμου Πύλου - Νέστορος, όπου μένει ένας 90χρονος. Εκείνο το βράδυ φιλοξενούσε και έναν 79χρονο. Με απειλές τούς πήραν 750 ευρώ.
-Τέλος, στις 18 και τις 21 Μαρτίου διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι στη Χώρα όπου διέμεναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Τρία μαχαίρια. Πέντε κινητά τηλέφωνα. Το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ. Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Διαρρηκτικά εργαλεία. Τέσσερα ζευγάρια γάντια. Κοσμήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ, όπως προέκυψε, διέμεναν παράνομα στη χώρα. Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν στην ανακρίτρια.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων συναφών αδικημάτων και τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην εγκληματική ομάδα. 

*** Διάρρηξη-Ληστεία στο Αρφαρά :
~Προ-Χθές  βράδυ έγινε  διάρρηξη  με κλοπή στην οικία της κ. Κασσιανής Α. Λαγανά- Πετροπούλου   στην οικία  της στο Αρφαρά  με αφαίρεση χρυσαφικών και χρηματικού ποσό .- Έρευνα  διενεργεί η  ασφάλεια  Καλαμάτας .-

*** Στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση στον Καλαματιανό γιατρό Δημήτρη Μακρέα (βίντεο)
      
Το παραπάνω βίντεο είναι η στιγμή της πισώπλατης δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες. Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δημήτρη Μακρέα και του επιτέθηκαν.
Εντωμεταξύ ανοιχτή επιστολή  εξέδωσε και η οικογένεια του Καλαματιανού γιατρού.
Αναλυτικά:
Στις 25 Μαρτίου στις 9 η ώρα το βράδυ, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, στην οδό Δασκαλογιάννη,ο Δημήτρης που μόλις λίγα λεπτά πριν είχε φύγει από το Στέκι Μεταναστών ,δέχτηκε απρόκλητη και οργανωμένη δολοφονική επίθεση με ξύλινο ρόπαλο από πέντε άτομα που πιθανότατα στον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής.
Διακομίστηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου δέχτηκε την αμέριστη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού.
Πλέον η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο Δημήτρης μας στάθηκε τυχερός!
Εμείς, η οικογένειά του, σήμερα βαθιά ανακουφισμένη , γνωρίζοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις άλλοι άνθρωποι δεν υπήρξαν το ίδιο τυχεροί και ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι υποθέσεις που δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε δημόσια.
Ο Δημήτρης μας στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε απο τους φασίστες γι’ αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει στην κοινωνία των Χανίων. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε γιατί ως γιατρός ταγμένος να υπηρετεί την ανθρώπινη ζωή, ταγμένος στη δημόσια φροντίδα της υγείας, δεν θα μπορούσε να μην έχει αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση. Δε θα μπορούσε να μην είναι παρόν σε όλες αυτές τις πράξεις που υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα της καταγωγής του να ζει ελεύθερος και αξιοπρεπής.
Ο Δημήτρης έμπρακτα έχει δηλώσει το σεβασμό του στον άνθρωπο είτε αυτός είναι Έλληνας είτε μετανάστης. Αυτό είναι το προσωπικό και πολιτικό ήθος που επιχειρήθηκε να εξοντωθεί με τη δολοφονική επίθεση στο πρόσωπό του.
Η σχεδιασμένη φασιστική επίθεση στο Δημήτρη είναι επίθεση προς ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που σκεφτόμαστε και νιώθουμε ανάλογα.
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ:
Την οικογένειά του, τους φίλους του, τους μουσικούς και πολιτικούς του συντρόφους των YAR AMAN, από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών και την κατάληψη Rosa Nera και όλους εκείνους τους ανθρώπους στην πόλη των Χανίων που σέβονται και αγωνίζονται για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Video: video επίθεσης Μακρέα , https://youtu.be/tkzAj2BJGNU ,.-





*** Αντιδράσεις από τους γονείς της νεκρής 38χρονης στη δίκη των 23 γιατρών
     
Ξεκίνησαν οι απολογίες των
γιατρών για το θάνατο της 38χρονης
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Με τις απολογίες των τριών πρώτων γιατρών συνεχίσθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη των 23 γιατρών από Καλαμάτα και Αθήνα που κατηγορούνται για το θάνατο από αμέλεια, λόγω ιατρικών παραλείψεων, μιας 38χρονης μητέρας στην Καλαμάτα, το Δεκέμβριο του 2008.
Ειδικότερα, απολογήθηκε ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την αρχική επέμβαση παχυσαρκίας «γαστρικό μανίκι» στην  άτυχη 38χρονη και δύο γιατροί του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Αρκετές φορές κατά την απολογία του ιδιώτη γιατρού υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς της άτυχης κοπέλας και, μάλιστα, χρειάσθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου να ζητήσει από το πατέρα να απομακρυνθεί από την αίθουσα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Οι απολογίες των υπόλοιπων γιατρών θα συνεχισθούν στις 20 Απριλίου, οπότε και ορίσθηκε να συνεχισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Ειδικότερα, κατηγορούνται ένας ιδιώτης γιατρός και 22 νοσοκομειακοί: 6 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 2 του Νοσοκομείου «Σωτηρία», 11 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου και 3 γιατροί από το Ιπποκράτειο.
  Απολογίες
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί με την κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης και αμέσως μετά άρχισαν οι απολογίες των γιατρών.
Πρώτος απολογήθηκε ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την επέμβαση «γαστρικό μανίκι» στην 38χρονη. Σημειώνεται ότι οι γιατροί κατηγορούνται ότι από έλλειψη της προσοχής τους και παραλείψεις προκάλεσαν το θάνατο της νεαρής μητέρας.
Αρχικά, εξήγησε στο δικαστήριο ορισμένα ιατρικά ζητήματα που θεώρησε ότι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαστές, ενώ ακολούθως εξιστόρησε τα γεγονότα και απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας.
Καθώς η κοπέλα είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (μυοσίτιδα, θρομβοφιλία, λεύκη), απαντώντας ο ιδιώτης γιατρός είπε πως δεν υπήρχαν προβλήματα για την επέμβαση που ο ίδιος θα της έκανε και καλώς προχώρησε σε αυτή. Ο συγκεκριμένος ιατρός, με κλινική στην Αθήνα, λειτουργούσε και ιατρείο κάποιες ημέρες στην Καλαμάτα.
Το Μάιο του 2008 έγινε η επέμβαση και, όπως είπε ο γιατρός απολογούμενος, το σύνολο της επέμβασης, μαζί με όλες τις διαδικασίες, διήρκεσε 8 ώρες. Αμέσως μετά την επισκέφθηκε στο δωμάτιό της και η κοπέλα ήταν σε καλή κατάσταση. Το χειρουργείο έγινε στην Αθήνα και την ημέρα εκείνη τη συνόδευε η μητέρα της, ενώ πήρε εξιτήριο 5 ημέρες μετά.
Την απορία της Έδρας προκάλεσε το γεγονός ότι μέχρι την ημέρα του χειρουργείου η 38χρονη δεν είχε ενημερώσει το οικείο περιβάλλον της και, μάλιστα, ο ιδιώτης γιατρός ρωτήθηκε, γιατί αυτό δεν του προκάλεσε εντύπωση. Ο γιατρός απάντησε ότι τις δύο πρώτες φορές που τον είχε επισκεφθεί, του είχε πει ότι το έκανε κρυφά από τους δικούς της και ο ίδιος, όπως είπε, τη μάλωσε. Το ότι τελικά όλα τα έκανε κρυφά, το έμαθε την ημέρα του χειρουργείου.
  Ιδιώτης γιατρός
Συνεχίζοντας την απολογία του, είπε πως η κοπέλα πήρε εξιτήριο, λαμβάνοντας τις απαιτούμενες οδηγίες για τη διατροφή και την αγωγή που έπρεπε να ακολουθήσει. Της συνέστησε, όπως ανέφερε, τις πρώτες ημέρες να παραμείνει στην Αθήνα, για να μπορεί να την παρακολουθεί, κι έτσι και έγινε. Η κοπέλα έμεινε για λίγες ημέρες στην Αθήνα και την είδε άλλες δύο φορές. Όπως είπε χθες στο δικαστήριο, η κατάστασή της ήταν πολύ καλή, ενώ την ξαναείδε στο τέλος Μαΐου στην Καλαμάτα. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι με όλους τους ασθενείς που έχουν κάνει επέμβαση επικοινωνεί τηλεφωνικά τουλάχιστον βράδυ παρά βράδυ για να του λένε τις παρατηρήσεις τους και να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία τους. Το ίδιο έκανε και με την κοπέλα, αλλά δεν του είχε αναφέρει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κάποιες ζαλάδες και «τραβήγματα» που του είχε αναφέρει, είπε πως ήταν φυσιολογικά έπειτα από τέτοια επέμβαση.
Πρόσθεσε ότι, ύστερα από αίτημα του πλαστικού χειρουργού, προχώρησε σε παρακέντηση στο τραύμα, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, ενώ μετέφερε ότι και η ίδια η κοπέλα ήταν χαρούμενη για τη μέθοδο που επέλεξε. Παρατήρησε πως δεν υπήρχε πρόβλημα ούτε με τις παροχετεύσεις που της είχε κάνει.
Η επόμενη ιατρική συνάντησή του με την κοπέλα ήταν στις 4 Ιουλίου. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, όπως είπε, βρέθηκε στην Καλαμάτα άλλες δύο φορές, αλλά η κοπέλα δε ζήτησε ραντεβού μαζί του, παρότι η γραμματέας του ενημέρωνε όλους τους ασθενείς για το πότε θα βρίσκεται στο ιατρείο.
Πρόσθεσε δε, ότι και στις 4 Ιουλίου που την είδε η κοπέλα ήταν ευχαριστημένη και ήδη είχε χάσει 10 κιλά.
  Από το ένα νοσοκομείο στο άλλο
Η επόμενη φορά που την είδε, όπως κατέθεσε, ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου, κατά τη δεύτερη εισαγωγή της στο «Σωτηρία», όταν ειδοποιήθηκε από γιατρό του νοσοκομείου. Την επισκέφθηκε και η κατάστασή της σημείωσε πως δεν ήταν άσχημη. Πρόσθεσε, δε, ότι πριν πάει στην Αθήνα, είχε νοσηλευθεί και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί είχαν επιδείξει ζήλο και της είχαν κάνει πολλές εξετάσεις. Μάλιστα, είπε πως και στην Αθήνα υπήρχε υποψία μήπως συμβαίνει κάτι με το στομάχι της, αλλά όλες οι εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάτι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε πως όταν πήρε εξιτήριο από το «Σωτηρία» συναντήθηκε με τους γονείς της, και εκεί σημειώθηκε η πρώτη αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και χρειάσθηκε να παρέμβει η πρόεδρος του δικαστηρίου, για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση.
Συνεχίζοντας την απολογία του, ο ιδιώτης γιατρός είπε ότι στις 5 Οκτωβρίου του τηλεφώνησε η ίδια η κοπέλα, λέγοντάς του πως όταν έτρωγε, την έπιανε βήχας, στον οποίο υπήρχαν ίχνη τροφών. Ο γιατρός είπε πως την ενημέρωσε ότι άμεσα πρέπει να πάει στην Αθήνα για να κάνουν γαστροσκόπηση, αλλά η κοπέλα δεν πήγε εκείνη την εβδομάδα. Επικοινώνησε εκ νέου μαζί του και του είπε ότι το πρόβλημα συνεχίζεται, ζητώντας της και πάλι να πάει στην Αθήνα.
  Δεν του είχε εμπιστοσύνη
Στις 15 Οκτωβρίου, από οικογενειακή της φίλη ενημερώθηκε ότι της έγινε γαστροσκόπηση στο ΙΑΣΩ και βρέθηκε οπή 3 εκατ. στον οισοφάγο. Ο γιατρός εξήγησε στο δικαστήριο ότι η περιοχή αυτή δεν είχε αγγιχθεί από το χειρουργείο που είχε κάνει αυτός.
Δίνοντας τη δική του εξήγηση για το τι έγινε, είπε ότι από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού δημιουργήθηκε φλεγμονή στον πνεύμονα. Αυτή μεταδόθηκε σε παρακείμενο ιστό και προφανώς στον οισοφάγο και μέσω συριγγίου που δημιουργήθηκε, ένα μέρος της τροφής μεταφερόταν στον πνεύμονα. Ανακλαστικά αυτό της προκαλούσε βήχα και έτσι παρουσιάζονταν ίχνη τροφής στο βήχα.
Περίπου στις 20 Οκτωβρίου την επισκέφθηκε ξανά και οι γιατροί που την παρακολουθούσαν του είπαν ότι εφόσον είναι καλή η κατάστασή της, θα υποβληθεί σε συμπληρωματική επέμβαση.
Ο γιατρός υποστήριξε πως τότε μίλησε με τους γονείς της και τους είπε να την πάρει στη δική του κλινική για καλύτερη παρακολούθηση, όμως του ανέφεραν ότι η κοπέλα δεν του έχει πλέον εμπιστοσύνη. Μάλιστα, ανέφερε ότι μίλησε και με την ίδια, τη ρώτησε αν αισθάνεται ότι την πίεσε για την επέμβαση και αυτή του απάντησε όχι. Κι αυτή η απάντηση του γιατρού προκάλεσε την αντίδραση των οικείων της που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Μετά, όπως κατέθεσε, δεν ξανασυνάντησε την κοπέλα, ενημερωνόταν από τους γιατρούς της και το Δεκέμβριο έμαθε ότι κατέληξε.


***  Εμπλοκή υπουργείου εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Τουρκίας για το τσιγαράδικο στην Καλαμάτα
     
 
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 11 ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ
Σε περίεργη ιστορία εξελίσσεται η υπόθεση του πλοίου
Με εμπλοκή Εσωτερικών Υποθέσεων, υπουργείου Εξωτερικών, Αιγύπτου και Τουρκίας
Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε, τελικά, τη λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί τόσες ημέρες με το φορτίο των εκατό και πλέον εκατομμυρίων τσιγάρων στο πλοίο Genc 3, σημαίας Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, το οποίο την Πέμπτη το πρωί οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Έγγραφο των αιγυπτιακών Αρχών επιβεβαίωσε ότι τα τσιγάρα είναι απομίμηση και έτσι οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας κατάφεραν να εκδώσουν εντάλματα και το βράδυ του Σαββάτου να συλληφθούν τα 8 μέλη του πληρώματος.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ίσως και πανελληνίως, ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που εντοπίζεται, ενώ είναι σίγουρο ότι οι διαφυγόντες δασμοί θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Νόμιμα τα έγγραφα, παράνομο το φορτίο
Το πλοίο εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τις Λιμενικές Αρχές Γυθείου αγκυροβολημένο βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κηπούλα στο Δυρό. Σε έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με 11 κοντέινερ με τσιγάρα. Ο καπετάνιος τους ενημέρωσε ότι το πλοίο έχει 8μελές πλήρωμα (5 Τούρκους, 2 Γεωργιανούς και 1 Ινδό), μεταφέρει νόμιμο φορτίο και έχει αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο. Προορισμός ήταν το Tobruk της Λιβύης και αγκυροβόλησε σε εκείνο το σημείο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν προσέγγιση στο Γύθειο και το πλοίο ήρθε στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Ωστόσο, όλα τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά του φαίνονται νόμιμα και καθαρά, το δε πλοίο σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, δεν προέκυπτε από πουθενά ότι θα ξεφόρτωνε τσιγάρα σε ελληνικό ή γενικότερα ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά ούτε και το αντίθετο.
Απολογίες
Οι αιγυπτιακές Αρχές, όμως, ενημέρωσαν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ότι τα τσιγάρα «Cleopatra» που μεταφέρει είναι απομίμηση των δικών τους και, άρα, λαθραία. Έτσι, το Σάββατο το απόγευμα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία για όλο το πλήρωμα και νωρίς το βράδυ το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, προχώρησε στη σύλληψη και των 8 μελών του.
Την Κυριακή οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σήμερα θα απολογηθούν ο Τούρκος καπετάνιος και οι άλλοι τρεις Τούρκοι, μέλη του πληρώματος. Οι άλλοι τέσσερις θα απολογηθούν αύριο.
Από την Κυριακή το πρωί ξεκίνησαν να ξεφορτώνονται τα κοντέινερ από το πλοίο. Πρόκειται για 11 κοντέινερ, βάρους 40 τόνων έκαστο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 10.700 κιβώτια με τσιγάρα, με κάθε κιβώτιο να έχει 50 κούτες τσιγάρων.
Τα τσιγάρα θα μεταφερθούν στους χώρους του Τελωνείου, όπου θα γίνει καταμέτρησή τους και υπολογισμός των δασμών.
Εσωτερικών Υποθέσεων
Η υπόθεση, όμως, από χθες έχει αρχίσει να παίρνει μια πιο περίεργη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν στην Καλαμάτα και παρέλαβαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στο πλοίο και το φορτίο.
Στην όλη υπόθεση έχει εμπλακεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ νομικά, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο, φαίνεται πως έχουν κινηθεί τόσο η Αίγυπτος όσο και η Τουρκία.
Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι τους προηγούμενους μήνες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στην Ελλάδα άλλο ένα πλοίο, αυτή τη φορά με 31 κοντέινερ, με τα ίδια αιγυπτιακά τσιγάρα.
Δήλωση Κ. Μαργέλη
Δήλωση για το θέμα, πάντως, έκανε και ο δικηγόρος της υπόθεσης, Κώστας Μαργέλης: «Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα λαθρεμπορίας και σαφώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τα μέλη του πληρώματος.
Έχει προκύψει αναμφισβήτητα ότι το πλοίο είχε προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχοντας ενημερώσει προς τούτο τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές.
Σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκε ύποπτα και σαφώς σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε η δυνατότητα να ξεφορτώσει εμπορεύματα στην ελληνική επικράτεια.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Μαυροβουνίου με προορισμό το λιμένα Tobruk της Λιβύης. Μετέφερε 11 κοντέινερς με σιγαρέτα, τα οποία, κατά την αναχώρησή του από το Μαυροβούνιο, είχαν ελεγχθεί από τις εκεί τελωνειακές αρχές και ακολούθως σφραγίστηκαν τα κοντέινερς με μολυβοσφραγίδες, έχοντας ο καπετάνιος κοντά του τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα και, μάλιστα, οι αρμόδιες τελωνειακές Αρχές δε διαπίστωσαν καμία τελωνειακή παρατυπία ή παράβαση.
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε, όπως προκύπτει από τη σχηματισθείσα δικογραφία, από το γεγονός ότι η υπηρεσία πληροφοριών και πάταξης λαθρεμπορίου της Αιγύπτου, δια του εκπροσώπου της, παρακάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για κράτηση του φορτίου, ώστε να δοθεί πολύτιμος χρόνος στην υπηρεσία αυτή να προβεί σε δήθεν νόμιμες ενέργειες ενάντια στις εταιρείες που αναφέρονται στις φορτωτικές ως παραλήπτης και αποστολέας, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, προφανώς για θέματα αστικού ενδιαφέροντος, που έχουν σχέση με ενδεχόμενο παραποίησης σήματος». Της Βίκυς Βετουλάκη 


*** Ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016
      
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 68.345 θέσεις και αναλυτικά:
- 44.200 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
- 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.

Συγκριτικός Πίνακας Εισακτέων ακαδ. έτους 2014-5 και 2015-6
Ακαδ. έτοςΣυνολικός αριθμός εισακτέωνΠανεπιστήμιαΤΕΙ/ΑΣΠΑΙΤΕ/ΑΣΤΕ
2014-201570.30546.73523.570
2015-201668.34544.20024.145

Στον ανωτέρω αριθμό εισακτέων (68.345 θέσεις) δεν συμπεριλαμβάνονται και άρα προστίθενται οι θέσεις εισακτέων:
1.       Για τις Στρατιωτικές Σχολές
2.       Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
3.       Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
4.       Οι θέσεις που ορίζονται καθ’ υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως αθλητές με διακρίσεις, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις κλπ.
Με την σχετική Υπουργική Απόφαση που ήδη υπογράφηκε, καθορίζονται οι θέσεις καθ’ υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων και η ποσοστιαία κατανομή των θέσεων εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-6.
Τις ανωτέρω θέσεις εισακτέων αναμένεται να τις διεκδικήσουν οι  101.508 υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι υποψήφιοι υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο χωρίς νέα εξέταση για το 10% των θέσεων εισακτέων.
 Από τον ανωτέρω συνολικό αριθμό των 68.345 θέσεων διατίθενται:
  • ποσοστό 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, στους μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
  • Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων.
  • ποσοστό 10% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, σε υποψήφιους που δε συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις το έτος 2015 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων Γενικών Λυκείων ή Ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη  2013 ή 2014. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων. Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
  • ποσοστό 20% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων της Αστυνομίας και τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων.
  • ποσοστό 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των δύο μαθημάτων. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.
  • Ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες πανελλήνιες εξετάσεις της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ                                 80
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ95

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ160
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ110
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ120
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ115
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ110
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ130
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ120
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ245
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ115
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ125
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ120
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)145
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΕΡΡΕΣ)120
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ150
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ200
ΘΕΑΤΡΟΥ70
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ210
ΙΑΤΡΙΚΗΣ190
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ170
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ90
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ80
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ85
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ170
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ105
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ110
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ60
ΝΟΜΙΚΗΣ370
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ85
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ320
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ220
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ100
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ180
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ130
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ170
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ100
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ235
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ175
ΦΥΣΙΚΗΣ190
ΧΗΜΕΙΑΣ160
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ110
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ160

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ110
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ120
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ110
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ110
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ160
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ110

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 210
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 125
ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ150
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 150
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 210
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 310
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 190
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 230
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 150
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ200
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 120
ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ 130
ΝΟΜΙΚΗΣ 420
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ270
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 200
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 210
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ180
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ220

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ210
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ110
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ130
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ140
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ115
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ135
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ125
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ120
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ85
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ180
ΙΑΤΡΙΚΗΣ180
ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ80
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ200
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ80
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ210
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ250
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ140
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ70
ΝΟΜΙΚΗΣ420
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ120
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ95
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ335
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ200
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ180
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ225
ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ70
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ120
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ310
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ270
ΦΥΣΙΚΗΣ200
ΧΗΜΕΙΑΣ105
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ145
ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ110

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ120
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ110
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ170
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ230
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ110
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ120
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ90
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ140
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ140

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ125
ΙΣΤΟΡΙΑΣ170
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ100
ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ120
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ200
ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ100

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ140
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ150
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ230
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ150
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ220
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ260
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ200
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ115

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ200
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ300
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ130
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ105
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ270
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ200
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ200
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ125
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ220
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ125
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ160
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ230
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ100
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ140
ΜΑΘΗMΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ230
ΜΑΘΗMΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ180

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ140
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ150
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ170
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ160
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ60

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ120
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ110
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ160
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ140
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ160
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ180
ΙΑΤΡΙΚΗΣ95
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ105
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ85
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ120
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ130
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ205
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ160
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ120
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ140
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ200
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ150
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ130

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ125
ΙΑΤΡΙΚΗΣ145
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ280
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ280
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ140
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ200
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ230
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ210
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ250
ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ110
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ230
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ280
ΦΥΣΙΚΗΣ210
ΧΗΜΕΙΑΣ200
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ40

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 135
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ 145
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 150
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 125
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 165
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ170
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ260
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ185
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ180
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ220
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 180
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ185
ΦΥΣΙΚΗΣ 170
ΧΗΜΕΙΑΣ 130
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ170
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ170
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ170

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ180
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ160
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ160
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ200
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ180
ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ80
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ260
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ260

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ115
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ150
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ180
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ160
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ120
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ270
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ170
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ140
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ170
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ280
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ100
ΙΑΤΡΙΚΗΣ170
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ310
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ180
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ160
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ270
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ190
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ210
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ160
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ180
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ170
ΦΥΣΙΚΗΣ200
ΧΗΜΕΙΑΣ170
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ140

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ135
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ150
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ195
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ270
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ290
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ150
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ220
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ160
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ175

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ140
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ140
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ140
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ140
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ280
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ135
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ190
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ125
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ170

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ300
ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ160
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ150
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ130
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ130
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ170
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ200
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ160
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ130

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  115
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  180
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ  120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  175
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  130

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ90
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ70
ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ90
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ70

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ50
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ70

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ60
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ60

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ90
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ80

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ60
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ70

ΤΕΙ

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ)75
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΣΤΕΚ)75

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ105
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ105
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ105
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ90
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ90
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ105
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ105
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ105
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕ105
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕ90
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ110
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ90
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ180
ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ105
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ105
ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ105
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ105
ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ105
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ65
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ105
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ105
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ90
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ90
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ90
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ90
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ90
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ90
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ105
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ105
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ90
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΤΕ105

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ190
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ380
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ140
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ170
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ220
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕ170
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΤΕ170
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ170
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ  ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ  ΤΕ120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ  ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ120
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)330
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ220
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ170

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ110
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ220
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ200
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ190
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ120
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ170
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ100
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ120
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ120
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ110
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΤΕ160
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ110
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ160
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ110
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ110
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ150
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕ125
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ110
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ120
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ100
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ110
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ220
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ110
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ140
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ110

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ170
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ170
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕ110
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ110
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ170
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕ190
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ190

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ120
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ140
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ140
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ120
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ190
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΕ140
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ140
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ140
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ140
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ140
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ170
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)180
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ100

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ110
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ135
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ110
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ180
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ220
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ135
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ150
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ)160
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΤΡΙΚΑΛΑ)110
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ  ΤΕ110
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ140
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ220
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ170
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ140

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ100
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ100
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ180
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ160
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕ120
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ110
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ110

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ95
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ95
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ95
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ95

ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 145
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ320
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ220
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ280
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ160
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 200
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ110
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ170
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ  - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ170

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ170
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ140
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ200
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ165
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ135
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ170
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ110
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ130
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ165
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ120
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ)200
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)230

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ220
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ150
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ220
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ130
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ130
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ120
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ100

ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ170
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ140
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ130
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ160
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ150

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ130
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ220
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ150
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ180
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ130
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ280
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ220
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ130
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΕ130
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ170
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ170
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ110






***  Διαμαρτυρία στα διόδια της χώρας την ερχόμενη Κυριακή
     
Πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας, την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου, και την Κυριακή 19 Απριλίου, αποφάσισαν οι  Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα.
Οι Επιτροπές Αγώνα «παλεύουν για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης, έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητόδρομων από Δημόσιο Φορέα».
Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών περιλαμβάνονται η απόσυρση της Αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

***  Re:Think Project: «Να γνωρίσουμε την κομποστοποίηση για να μη μοιάσουμε στην Τρίπολη»
     
  Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί η ομάδα του Re:think Project στην Καλαμάτα, με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες της πόλης για την ολοκλήρωση της 3ης φάσης της Συνοικιακής Κομποστοποίησης, που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
Η Μυρτώ Φοίφα μίλησε αρχικά για τα αποτελέσματα αυτής της φάσης, καθώς με 37 νέους κομποστοποιητές σε γειτονιές της Καλαμάτας, από τον Ιούλιο του 2014 έως και το Φεβρουάριο του 2015, η πόλη έφτασε πλέον τους 61 συνοικιακούς κομποστοποιητές, από τους οποίους παράχθηκαν περίπου 370 τόνοι οργανικής ύλης.
Φιλοδοξία της ομάδας Re:think, όπως τόνισε η Μυρτώ Φοίφα, είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ακόμα περισσότεροι κομποστοποιητές σε ολόκληρο το Δήμο. Κλείνοντας, η ίδια δήλωσε αρκετά χαρούμενη που η δράση αυτή, με το πρόγραμμα κομποστοποίησης, αναφέρθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του «Καλαμάτα ‘21», κα Πέγκα, ως μια πράξη καθημερινού πολιτισμού στην πόλη της Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Δημητρόπουλος μίλησε για το κατασκευαστικό κομμάτι των κομποστοποιητών και, όπως είπε χαρακτηριστικά, επιδίωξη της ομάδας είναι να αποτελέσουν σύντομα εργαλείο αστικού πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι σκοπός τους είναι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη διαχείριση των αποβλήτων.
Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, υπεύθυνος πιστοποίησης του παραγόμενου «κομπόστ», μίλησε για τα πολύ καλά αποτελέσματα αυτής της φάσης του προγράμματος, καθώς τα επίπεδα της παραγόμενης οργανικής ύλης από τους κομποστοποιητές ήταν πολύ θετικά και οι πολίτες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για γλαστρικά φυτά, αλλά και για τα φυτά στους κήπους τους.
Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν την κομποστοποίηση, αν θέλουν να μη μοιάσει η πόλη μας στο μέλλον στην Τρίπολη και αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα με τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισαν δύο πολίτες της Καλαμάτας υπεύθυνοι για τους συνοικιακούς κομποστοποιητές στη γειτονιά τους.
Η Χριστίνα Καραλέκα, υπεύθυνη για τον κομποστοποιητή στο κηπάριο στη διασταύρωση της Φαρών με τη Βασ. Όλγας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βλέπει όλο και περισσότερους γείτονές της να δείχνουν ενδιαφέρον για την κομποστοποίηση και, όπως είπε, σύντομα θα μπορούν να πάρουν και χώμα από το συγκεκριμένο κομποστοποιητή για τους κήπους και τις γλάστρες τους.
Τέλος, ο Δημήτρης Μαγγανάς, υπεύθυνος για τον κομποστοποιητή στο Πάρκο του ΟΣΕ, μίλησε για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η επιτυχία αυτού του προγράμματος σε όλους τους δημότες της Καλαμάτας, καθώς θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη και ο όγκος των σκουπιδιών και δε θα χρειάζονται υπέρογκα ποσά για τους σκουπιδεργολάβους.
του Κώστα Γαζούλη

*** Ρεσιτάλ από τον Καλαματιανό πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο
     
Αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 
 Με ρεσιτάλ του νέου, πολλά υποσχόμενου Καλαματιανού πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου, συνεχίζεται ο κύκλος «Άνοιξη των Πλήκτρων», που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις». Το ρεσιτάλ θα δοθεί αύριο, στις 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία από τις πιο δημοφιλείς σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν, το έργο 110, οι 8 Νησιώτικοι Χοροί του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά έργα βασισμένα στην παράδοσή μας, το έργο Black Earth του γνωστού σε ολόκληρο τον κόσμο Τούρκου συνθέτη και πιανίστα Φαζίλ Σάυ και η Σονάτα, έργο 26 του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου για πιάνο του 20ού αιώνα.
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο MΑΝΟΣ ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πιανίστας Mάνος Κιτσικόπουλος πρόσφατα αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μaster of Arts, με την πιανίστα Joanna MacGregor και απέσπασε τον τιμητικό τίτλο DipRam Αward, την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία, όπως τα Dorothy Briant Award (2012,2013), LIoyd Hartley Prize (2013) και συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Μaster classes των Pascal Nemirovsky, Yevgeny Sudbin, Hamish Milne and Ian Fountain.
Έχει, επίσης, δουλέψει με τους Pascal Devoyon, Bernand Ringeissen, Alberto Portugues και Karin Merle.
Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει τιμηθεί με υποτροφία από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
Ο Mάνος Κιτσικόπουλος σπούδασε πιάνο στην Αθήνα με τους καθηγητές Μάξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το Ωδείο «Μαξ Χάλλεκερ» με Δίπλωμα Πιάνου και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο» και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, με Άριστα (Τάξη Αλέξανδρου Διονάτου).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του απέσπασε βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου, όπως στο διεθνή διαγωνισμό “Konzerteum” (Β΄ Βραβείο) και το διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου - Σιγάρα» (Γ΄ βραβείο και ειδικό βραβείο καλύτερης ερμηνείας Mozart).
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ.
Ανάμεσα στις πρόσφατες εμφανίσεις του ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με τη Royal Academy Big Band, ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin στο Duke's Hall του Λονδίνου και με την ορχήστρα Janacek Philharmonic Orchestra , ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο για πιάνο του L.v. Beethoven, υπό τη διεύθυνση της Bettina Smith, στην Τσεχία.
Το Νοέμβριο του 2014 έπαιξε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Ιδρύματος Life Action Trust - με πρόεδρο τη Χρυσάνθη Λαιμού - στο Kensington Palace, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας.
Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Αυτήν την περίοδο, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκληρώνει κύκλο τραγουδιών από τον επικείμενο δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης, Τριπολίτης, Γκανάς).



*** ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Το FONH στον Στρυμόνα της Βουλγαρίας :

~ Ο μεγαλύτερος φόβος και τρόμος για το ζήτημα της υπερχείλισης του Στρυμόνα τα επόμενα 24ώρα, είναι τι θα γίνει όταν λιώσουν τα χιόνια στη γειτονική Βουλγαρία, μιας και ο καιρός καλυτερεύει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στρυμόνας στη γείτονα χώρα έχει πιο πολλά ορμητικά νερά σε σχέση με την Ελλάδα και τον Νομό Σερρών. Το FONH.GR βρέθηκε στην επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και κατέγραψε εικόνες και βίντεο από τον ποταμό Struma. [Στρυμόνας]. 


   Σύμφωνα με τα Βουλγαρικά ΜΜΕ η στάθμη του ποταμού Στρούμα από το πρωϊ της Δευτέρας έχει μειωθεί κατά 30 εκατοστά όπως ανέφερε και η Επαρχιακή Διοίκηση στο Μπλαγκόεβγκραντ. Επί του παρόντος, τα νερά της λεκάνης απορροής του ποταμού είναι 130 cm. Παρά τα χαμηλά επίπεδα του νερού παραμένει υψηλή και επικίνδυνη η στάθμη, αλλά βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους ειδικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως συνεχιζόμενη είναι η ενίσχυση του αναχώματος του ποταμού Strumyani (Στρυμόνα) αλλά και του ποταμού Μεστά στην περιοχή του Γκότσε Ντέλτσεφ. Πατήστε και εδώ για να δείτε το video από το Βουλγαρικό Κανάλι
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-blagoevgrad/nivoto-na-reka-struma-pada 
Η Επαρχιακή Διοίκηση στο Blagoevgrad, δήλωσε ότι ανέστειλε προς το παρόν την απελευθέρωση του νερού από το φράγμα "Cold" να μην βγει από τον ποταμό Στρυμόνα. Η Πολιτική προστασία δήλωσε πάντως πως δεν υπήρχαν σήματα από τους πολίτες και δεν απειλήθηκαν σπίτια.

  Στο video που ετοίμασε το Fonh.gr φαίνεται πως είναι τώρα ο ποταμός Στρυμόνας στη Βουλγαρία και στη συνέχεια βλέπετε εικόνες από την Ελληνική πλευρά στον Προμαχώνα, αλλά και εικόνες από την διασταύρωση του Νέου Πετριτσιού.
https://www.youtube.com/watch?v=iIer13tYGsA&feature=youtu.be


***  Κινδυνεύει να πλημμυρίσει κτηνοτροφική μονάδα. Δεν εγκαταλείπει τα ζώα του κτηνοτρόφος
Κινδυνεύει να πλημμυρίσει κτηνοτροφική μονάδα. Δεν εγκαταλείπει τα ζώα του κτηνοτρόφος
~ Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται κτηνοτροφική μονάδα, στην περιχοή Αχινού, του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, όπου τα ορμητικά νερά έχουν κατακλύσει μεγάλες εκτάσεις.

Η εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων, από το σημείο που έσπασε ανάχωμα,
αλλά παρά τις συστάσεις που έγιναν από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, 
ο κτηνοτρόφος αρνείται να μεταφέρει τα ζώα σε ασφαλές σημείο (περισσότερα από 300 μοσχάρια και αγελάδες), 
καθώς - όπως αναφέρει ο ίδιος - δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για τη μετακίνησή τους.

"Τριακόσια ζώα με αγελάδες και μοσχάρια δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν. Ο θεός να βάλει το χέρι του", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Γιώργος Καραγκιόζης, 
που αψηφώντας τον άμεσο κίνδυνο πλημμύρας παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, η μόνη ελπίδα του κτηνοτρόφου είναι να μεταφερθούν κάποια από τα ζώα του, με ελικόπτερο του στρατού
ενώ σε έκτακτη ανάγκη, σκοπεύει να τα μεταφέρει, μέσα από τα νερά του Στρυμόνα, σε ασφαλές σημείο, με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Την ίδια ώρα στιγμές αγωνίας βιώνουν και οι κάτοικοι του Αχινού, που θυμούνται τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν στην περιοχή άλλες δύο φορές, το 1956 και το 1977. 
"Και τις δύο φορές ήταν καλοκαίρι, το φράγμα της λίμνης Κερκίνης δεν είχε κατασκευαστεί. Πνιγήκαμε. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις κατάστρεψαν όλες τις σοδειές. Ο Αχινός είχε μετατραπεί ξανά σε μία απέραντη λίμνη",
θυμάται ο 66χρονος αγρότης, Κρίτων Ταγήρης.

"Εδώ κάποτε δεν υπήρχε οικισμός όλα ήταν μία απέραντη λίμνη, η λίμνη του Αχινού. Οι γιαγιάδες μας, μας έλεγαν ότι τότε η λίμνη ξεπερνούσε τα 250.000 στρέμματα, καλύπτοντας ολόκληρη την νοτιοανατολική πεδιάδα των Σερρών, από την Αμφίπολη έως την Κάτω Καμήλα. Οι παππούδες και οι γονείς μας ψάρευαν σε αυτή τη λίμνη. Το 1936 την αποξέραναν και τη "βάλτα" τη μετέτρεψαν σε οικόπεδα και χωράφια που μοιράστηκαν στους πρόσφυγες της Μ. Ασίας και του Πόντου", θα θυμηθεί η 74χρονη Τσίγκα Στυλιανή, που εξιστορεί ότι η περιοχή βούλιαζε πάντα όταν έβρεχε, μέχρι να γίνει το φράγμα της Κερκίνης.

"Με τη λίμνη Κερκίνης σωθήκαμε", θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσύγκα, αλλά - όπως αναφέρει - και παλίοτεραη περιοχή πλημμύριζε, "αλλά αυτή που ήρθε τώρα δυστυχώς θα καταστρέψει τα πάντα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ









































































































































































































 ***Αμερική: Το χαμένο (;) όνειρο για το ελληνικό ελαιόλαδο         
     
Πόσο απατηλό είναι το όνειρο της τυποποίησης 
 Άρθρο του Κώστα Λύρη στο agrocosmos.gr
  Οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ελαιολάδου είναι πολλές, πόσες όμως μπορούν και είναι σε θέση να υποστηρίξουν το προϊόν τους; Κάνοντας μια κριτική ανάλυση των εξαγωγικών εταιρειών, τις χωρίζουμε αμέσως σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτές που έχουν ζωή πάνω από 5 χρόνια και τις εταιρείες με παρουσία μικρότερη των 3 χρόνων στην αγορά, που μπορεί να είναι και «κομήτες».
  Τι γίνεται τελικά; Πόσο απατηλό είναι το όνειρο της τυποποίησης ελαιόλαδου και της πώλησης; Στόχος και όνειρο των περισσοτέρων είναι αναμφισβήτητα η Αμερική, ο θείος από το Αμέρικα, εξακολουθεί να είναι ζωντανός θρύλος και αυτός θα βοηθήσει να πουλήσουμε. Σύμφωνα με μια έρευνα διάθεσης ελαιολάδου από την DK CONSULTANTS (Μάιος 2011-Ιούνιος 2013), το 63,4% των ετικετών που υπήρχαν στην αγορά δεν επανεμφανίστηκαν. Τις πταίει;
Με τα σημερινά δεδομένα, χαμηλό ευρώ έναντι δολαρίου, οι ελληνικές εξαγωγές προς Αμερική έπρεπε να πετούν! Πετούν αλλά με χαμηλή πτήση και μάλλον βρίσκουν πάνω στα Πυρηναία. Μια προσεκτική ανάλυση των ελαιολάδων (των τοπ 10) της Αμερικής μάς δείχνει ότι αυτές οι θέσεις καλύπτονται, από καθαρά ιταλικές εταιρείες και εταιρείες ιδιωτικής ετικέτας, δηλαδή ετικέτες των τοπικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Ο όγκος χρήματος μεταφραζόμενος σε ποσότητα είναι τεράστιος. Γενικά τα μεγέθη στην Αμερική είναι τεράστια.
Το 60-70 % των ελληνικών εταιρειών εξάγει εκεί. Τι εξάγει, όμως, και πού; Ποιος είναι ο αποδέκτης; Ποια είναι τα σημεία διάθεσης; Κάνοντας μια ανάλυση, βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό εταιρειών δεν μπορούν τελικά να ξεφύγουν από το «σύνδρομο του θείου στο Αμέρικα». Απευθύνονται σ’ Έλληνες, προτιμούν να κάνουν δουλειές με Έλληνες, οι οποίοι είναι επαγγελματίες.
Το ελληνικό ελαιόλαδο δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα στο διεθνές στερέωμα. Δεν έχει καταφέρει να συνδεθεί με τη μεσογειακή δίαιτα, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το σύνδρομο κατωτερότητας του φτωχού αδελφού των ιταλικών και ισπανικών ελαιολάδων είναι ο φτωχός συγγενής.
Τα ελληνικά BRAND NAME έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε συσκευασίες, σε design, σε ποιότητα; Αυτό όμως που πουλάει περισσότερο στην Αμερική είναι το ιταλικό μπουκάλι γνωστής εταιρείας, διάφανο και σχεδιασμένο τη δεκαετία του ’70. Σε διεθνείς διαγωνισμούς η πρώτη κουβέντα είναι ότι το design των ελληνικών ετικετών είναι υψηλού επιπέδου, το περιεχόμενο λίγο λιγότερο αλλά πολύ καλό, γιατί δεν πωλούν;
  Τα πάντα στην Αμερική
είναι θέμα μεγέθους
Οι ελληνικές εταιρείες χωρίζονται σε άλλες 2 κατηγορίες, στις μεγάλες, αυτές που μπορούν διακινήσουν μερικές χιλιάδες τόνους ελαιολάδου (λιγότερες από 15) και στις μικρές, πάρα πολλές αλλά με περιορισμένες δυνατότητες διακίνησης ελαιολάδου.
Ελαιόλαδο υψηλών προδιαγραφών (όχι πάντα), αλλά σε μικρή ποσότητα και ελαιόλαδο άριστο, σε μεγάλη ποσότητα και ξαφνικά έρχεται και το γνωστό σύνδρομο του Έλληνα «το δικό μου λάδι, είναι το καλύτερο. Άντε τώρα να πουλήσεις… Εκ των πραγμάτων οι μικρές εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδη εξαγωγικά μεγέθη. Καταφέρνουν να κλείσουν μια καλή συμφωνία, αρχίζουν να πωλούν καλά, αρχίζει το λάδι να γίνεται γνωστό ο εισαγωγέας, βλέπει προοπτική, η τιμή είναι καλή, υπάρχει περιθώριο κέρδους, η παλέτα γίνεται κοντέινερ, όλα καλά, δεύτερο κοντέινερ, τρίτο, ο εισαγωγέας ζητά τέταρτο κι ο εξαγωγέας λέει ή ότι δεν έχει ή ότι ακρίβυνε το λάδι.
STOP. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μειωμένη ποσότητα και αλλαγή στην τιμή κτήσης του ελαιολάδου. Οι περισσότεροι όταν μπαίνουν στο μονοπάτι της εξαγωγής, δυο παράγοντες δεν υπολογίζουν, την ποσότητα και την τιμή. Το ελληνικό ελαιόλαδο, ως γνωστόν, εξάγεται χύμα πρωτίστως στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Οι τυποποιητικές μονάδες χωρίζονται σ’ αυτές που χρησιμοποιούν δικά τους ελαιόλαδα και σ’ αυτές που αγοράζουν ελαιόλαδο και με αυτό το σκεπτικό φτάνουμε στο κρίσιμο σημείο. Οι μικροί (αυτοί που πωλούν το δικό τους λάδι) έχουν περιορισμένες ποσότητες. Δεν είναι οι μεγαλοπαραγωγοί της Ισπανίας με τα χιλιάδες στρέμματα, αποφασίζουν πάραυτα να συσκευάσουν ένα καλό προϊόν, να του δώσουν προστιθεμένη αξία και να κερδίσουν, αλλά δεν μπορούν να το υποστηρίξουν, όταν αυτό θα αρχίσει να περπατάει στην αγορά, με αποτέλεσμα ο εισαγωγέας να απευθυνθεί σ’ έναν ομόλογο ισπανόφωνο, ο οποίος θα έχει λάδι όλο το χρόνο…
Οι άλλοι, αυτοί που αγοράζουν ποσότητες και τις τυποποιούν, συνήθως έχουν 2 πηγές τροφοδοσίας, μικρά ή μεγάλα ελαιοτριβεία (τα οποία έχουν λάδι για περιορισμένη χρονική περίοδο) και εμπόρους μικρούς ή μεγάλους που γενικά έχουν λάδι όλο το χρόνο, το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι έμποροι έχουν και άλλους πελάτες, τους Ιταλούς που αγοράζουν σταθερά όλο το χρόνο, σε μεταβαλλόμενες τιμές.
  Τι γίνεται λοιπόν;
Η εξαγωγική εταιρεία προσφέρει ένα άριστο ελαιόλαδο σε ανταγωνιστική τιμή, συνήθως στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου, ο εισαγωγέας αρχίζει να παίρνει σταθερά 1-2 ή και παραπάνω κοντέινερ το μήνα (παρατηρείτε την διαφορά τάξης μεγέθους), φτάνουμε στα τέλη Μαΐου, οι Ιταλοί συνεχίζουν να αγοράζουν λάδι, τ’ αποθέματα έχουν φτάσει στο 50%, ίσως και λιγότερο, η τιμή ανεβαίνει και η εξαγωγική εταιρεία ζητά παραπάνω λάδι, γιατί πηγαίνουν καλά οι πωλήσεις και το λάδι «τραβάει». Ζητά λάδι!
Αλλά ο έμπορος πλέον ενημερώνει ότι η τιμή άλλαξε, ο εξαγωγέας αδυνατεί να συνεχίσει να πουλά σε σταθερή τιμή και ο εισαγωγέας απλά σπρώχνει στην αμερικανική αγορά ένα μέτριο ισπανικό, που μπορεί να έχει εγγυημένη τιμή για έναν ολόκληρο χρόνο. Ποιος έχασε; Ποιος είναι ανακόλουθος; Ποιος αδυνατεί να κρατήσει τα συμβόλαια;
Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς, αυτά είναι τα προβλήματα, όλοι τα ξέρουμε, αλλά όλοι τα παραβλέπουμε, δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε. Έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο (έτσι λέμε) και οι άλλοι έχουν καλό και μερικές φορές άριστο και μερικές φορές και καλύτερο. Φέτος, η Τυνησία αναδείχτηκε σε μεγάλο παίχτη, ίσως η δεύτερη ελαιοπαραγωγός στον κόσμο, φτιάχνει και την ποιότητά της, σε λίγο θα γίνει καλή.
Οι Έλληνες έχουμε μεράκι, αλλά μας διακατέχει ο γνωστός σε όλους ωχαδερφισμός, είμαστε ικανοί να χαλάσουμε χιλιάδες ευρώ για να βρούμε το τέλειο μηχάνημα εμφιάλωσης, για να φτιάξουμε την τέλεια ετικέτα (κατά τη γνώμη μας), για να πάρουμε φορτηγό να μεταφέρουμε τα κιβώτια με το λάδι, που θα εμφιαλώσουμε, αλλά δε δίνουμε δεκάρα τσακιστή σε κάποιον ειδικό για να μας πει τη γνώμη του για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του λαδιού μας, δε δίνουμε μερικά ευρώ για να κάνουμε μια ανάλυση πλαστικοποιητών στο λάδι μας (δεν έχει τίποτα μια χαρά είναι), και φυσικά αυτό που παρουσιάζουμε είναι πάντα το καλύτερο.
Οι εξαγωγές στην Αμερική αποτελούν την επιτομή για μια εταιρεία, εκεί μπορείς να πουλήσεις τα πάντα, πρέπει όμως να ξέρεις τι θέλεις και τι έχεις να πουλήσεις. Σήμερα η Αμερική τραβάει… Το δολάριο είναι ισχυρό, το ευρώ αδύνατο, οι εισαγωγείς κερδίζουν, τα σημεία πώλησης αγοράζουν φθηνότερα, δεν κατέβασαν τις τιμές, άρα κερδίζουν και αυτοί, υπάρχει ευνοϊκό κλίμα. Οι Έλληνες έχουν χρυσή ευκαιρία δεκαετίας, έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια που είχαμε παρόμοια ισοτιμία ευρώ δολαρίου, πού το χάνουν;
Ποιο είναι το μείγμα για την επιτυχία; Ποια η χρυσή συνταγή;
Μία είναι η απάντηση: Συνέπεια. Κάνε το βήμα μέχρι εκεί που μπορείς, μην τάζεις λαγούς με πετραχήλια, πρόσεξε την ποιότητα, δώσε βάση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, κράτα σταθερή τιμή για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείς, μην τη σκοτώνεις για να πουλήσεις, βρες αξιόπιστους συνεργάτες, πήγαινε να τους δεις από κοντά, υποστήριξε το προϊόν σου και η επιτυχία θα έρθει.

*** Στο τραπέζι για επανεξέταση το έργο του Μορέα
     
Η Κυβέρνηση δε συμφωνεί με τη νέα σύμβαση 
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα καθίσουν σύντομα, όπως όλα δείχνουν, ο Μορέας με το αρμόδιο για τα έργα υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς είναι σαφής η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να εξετάσει εκ νέου τη σύμβαση παραχώρησης για το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στόχος είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές που θεωρεί αναγκαίες η κυβέρνηση, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του έργου. Σχολίασε, δε, ότι μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία εξακολουθεί να ισχύει η υφιστάμενη.
Για τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα (Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα), ο οποίος έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η σύμβαση του έργου δεν έχει τροποποιηθεί, μιας και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, τουλάχιστον, μέχρι το 2013. Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι η επιδότηση της λειτουργίας του, μιας και από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι τα διόδια δε θα επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων.
Ωστόσο, πλέον η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ως επικεφαλής των δανειστριών τραπεζών, έχει θέσει θέμα πρόσθετων εγγυήσεων από πλευράς Δημοσίου, καθώς η εκτίμησή της είναι ότι εξαιτίας της μείωσης της κίνησης τα διόδια δε θα επαρκούν για να καλυφθούν τα δάνεια συνολικού ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ (τα 40 εκατομμύρια δεν έχουν εκταμιευτεί).
Οι πρόσθετες εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι προς τις τράπεζες της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 25ετίας (σε καθαρή παρούσα αξία εκτιμώνται σε 80 εκατομμύρια ευρώ), περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ για τους κατασκευαστές και περί τα 76 εκατομμύρια ευρώ για τους παραχωρησιούχους και αφορούν στις καθυστερήσεις με υπαιτιότητα του Δημοσίου.
Μέρος τους αφορά και τη συμφωνημένη επιδότηση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου από το 2012. Να σημειωθεί ότι η σύμβαση του Μορέα συνεχίζει να προβλέπει επιτόκιο δανεισμού 1%, κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες συμβάσεις.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να κλείσει το θέμα του Μορέα συμφωνώντας στις παραπάνω εγγυήσεις και αποζημιώσεις με τις τράπεζες, τους κατασκευαστές και την εταιρεία παραχώρησης, στέλνοντας τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου και συνεχίζει να βρίσκεται.
Με βάση τα όσα ακούγονται, η σημερινή κυβέρνηση δε σκοπεύει να κλείσει το θέμα συνυπογράφοντας τις προαναφερόμενες τροποποιήσεις της σύμβασης του Μορέα. Η διάθεση που φαίνεται να υπάρχει είναι να τεθεί και πάλι το θέμα προς διαπραγμάτευση.
Ταυτόχρονα, από την κυβέρνηση διατυπώνουν ερωτήματα, όπως γιατί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων "παρασύρει" με τις απόψεις της και τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες ανέλαβαν ένα ρίσκο, ως είθισται, ενώ συμπληρώνουν με νόημα πως αν η εταιρεία παραχώρησης του Μορέα δεν ολοκληρώσει το έργο, κινδυνεύει επίσης με καταβολή αποζημιώσεων προς το Δημόσιο.

*** 6 Χρόνια Κέντρο Νέων Καλαμάτας: “Μια ξεχωριστή γωνιά στο κέντρο της πόλης”
      
Τα 6 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και μας καλεί όλους να τα γιορτάσουμε αυτό το Σάββατο, 4 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο χώρο του, στην Πλατεία Όθωνος 10, στο Ιστορικό Κέντρο.
Πριν από 6 χρόνια, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας άνοιξε τις πόρτες του, για να αγκαλιάσει όλους τους νέους –και όχι μόνο- της πόλης. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη και τους εθελοντές του. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια/ δραστηριότητες.
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας δε δημιουργήθηκε από ανάγκη, αλλά από την αγάπη ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας (youth work) για το αντικείμενο της εργασίας τους. Ξεκίνησε και συνεχίζει ως μια εθελοντική δομή, χωρίς νομική μορφή, που διοικείται από τη συνέλευση των εθελοντών του, η οποία και αποφασίζει για την εξέλιξη του εγχειρήματος. Όλοι όσοι προσφέρουν στο Κέντρο Νέων, το κάνουν εθελοντικά και με αυτό το τρόπο έχει καταφέρει να προσφέρει εργαστήρια διαφόρων ειδικοτήτων σε πάνω από 800 άτομα ετησίως και, μάλιστα, δωρεάν.
Στα έξι χρόνια ύπαρξής του έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 πολίτες και έχει προσφέρει πάνω από 100 διαφορετικά αντικείμενα/θεματικές, έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε πάνω από 300 εξωτερικές δράσεις, έχει δημιουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω από 1.000 τίτλους, ενώ αυτή τη στιγμή προσφέρει 40 ώρες εργαστηρίων σε εβδομαδιαία βάση, στα οποία συμμετέχουν περίπου 600 άτομα, ενώ οι εθελοντές του οργανώνουν και υλοποιούν και έκτακτες δραστηριότητες, όπως παρουσιάσεις εργαστηρίων, εκπαιδευτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, συναυλίες, πάρτυ κ.ά.
Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές ξεπήδησε και το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που πλέον είναι διεθνές και μετράει 8 διοργανώσεις, βάζοντας την πόλη στο χάρτη των νεανικών φεστιβάλ.
Πέραν όλων αυτών των επιτευγμάτων, πλέον αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για πολλές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφημίζοντας την Καλαμάτα ως μια πρωτοπόρα πόλη στον τομέα της νεολαίας.
Το ΚΝΚ, απόρροια της έλλειψης στρατηγικής για την νεολαία στην Ελλάδα, δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από κάποιον κρατικό ή ευρωπαϊκό φορέα, επιβιώνοντας μόνο από τις δωρεές των μελών του, με τις οποίες καλύπτει τα μοναδικά του έξοδα, το ενοίκιο και τους λογαριασμούς. Άμεσος στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί χώρος να στεγάσει τα εργαστήρια, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του.

*** Παρέμβαση του ΤΕΕ για τη γέφυρα προς Κουταλά μετά το δημοσίευμα του «Θάρρους» για την περιμετρική οδό
     
 
Άνεμος διαμαρτυρίας από Ν.Ε. ΤΕΕ για περιμετρική
 Αναφορά για άμεση παρέμβαση από «Μορέα» και Ειδική Υπηρεσία Έργων Παραχώρησης
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Νομαρχιακού Τμήματος του ΤΕΕ Μεσσηνίας, μετά το δημοσίευμα του «Θάρρους», για την επικίνδυνη παρέμβαση στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη γέφυρα προς Κουταλά, στα δύο μεσαία ακρόβαθρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του επιστημονικού συλλόγου συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και σε σχετική του ενημερωτική επιστολή ζητά, τόσο από την Ειδική Υπηρεσία Έργων Παραχώρησης του υπουργείου όσο και από την ανάδοχο εταιρεία του «Μορέα», να προβούν σε όλες τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα, το έργο είναι, αν μη τι άλλο, ημιτελές, ενώ τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τους μελλοντικούς χρήστες. Μάλιστα, η πρόεδρος Νατάσσα Κυριακοπούλου σημείωσε στο «Θάρρος» ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο έγγραφο που εστάλη, θα τεθεί το θέμα και στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, μια και η περιμετρική αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα. Σε κάθε περίπτωση, σχολίασε, η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, που οι εθνικοί μας εργολάβοι απολαμβάνουν γη και ύδωρ, τόσο με ζεστό χρήμα από το δημόσιο ταμείο όσο και με το πράσινο φως για λειτουργία νέων διοδίων στους ήδη υπάρχοντες ή στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αποζημίωσης 350 εκατομμυρίων ευρώ που από το περασμένο καλοκαίρι είχε υποσχεθεί ο πρώην υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Κόκκαλη.
Η κοινοπραξία επικαλέστηκε μείωση κατά 40% της κίνησης στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Πελοποννήσου (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) και διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη από τη σύμβαση παραχώρησης.
Ο υπουργός Υποδομών απάντησε πως θα υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση για να ικανοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι, με το επιχείρημα της ανάγκης επανεκκίνησης των έργων. 

***  Και ο Θεός έπλασε… την Καλαματιανή Μαίρη Βιτινάρος (φωτογραφίες)
      
 
Είναι ξανθιά, εντυπωσιακή, με ιδανικές αναλογίες και Ελληνίδα. Ο λόγος για τη διεθνούς φήμης Μαίρη Βιτινάρος, που μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη μακρινή Αυστραλία, φαίνεται όμως να τιμά τις ρίζες της και δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της.
Στα 22 της, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με καταξιωμένους σχεδιαστές και φωτογράφους και να κάνει εξώφυλλα και διαφημιστικά που την καθιέρωσαν ως ένα από τα πολλά υποσχόμενα μοντέλα της γενιάς της. Αγάπη της; Η πασαρέλα. Όνειρό της; Να περπατήσει στα fashion shows της Victoria’s Secret.
Η Μαίρη ξεκίνησε από τα καλλιστεία Miss Universe Australia, όπου κέρδισε τη δεύτερη θέση, ενώ η συμμετοχή της στο Project Runway ανέβασε κι άλλο τις μετοχές της.
Με ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο και φωτογραφίσεις για πασίγνωστα περιοδικά, όπως το Women’s Health και η Vogue, η Μαίρη ήρθε να αποδείξει πως μια θέση στο χώρο της μόδας τής αξίζει και με το παραπάνω.
Η Μαίρη Βιτινάρος γεννήθηκε στη Μελβούρνη από Έλληνες γονείς, όμως τόσο οι ίδιοι όσο και οι παππούδες της, φρόντισαν να τη μεγαλώσουν περισσότερο ως Ελληνίδα και λιγότερο ως Αυστραλέζα. Η σχέση της οικογένειάς της με τη χώρα μας παραμένει δυνατή, ενώ τα καλοκαιρινά ταξίδια στα νησιά και τις πόλεις μας δίνουν και παίρνουν.
Για τη Μαίρη, η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν το περασμένο καλοκαίρι δηλώνοντας… βέρα Καλαματιανή, ενώ φροντίζει να διαφημίζει τις ομορφιές της Πελοποννήσου όπου κι αν βρεθεί. 

*** Ζωντανό το ενδιαφέρον για ξενοδοχειακή μονάδα στους Μύλους
      
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου των μύλων «Ευαγγελίστρια» στο λιμάνι Καλαμάτας κ. Καρυπίδη, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η μετασκευή του σε ξενοδοχείο. 





***  Αθλητική ενημέρωση :


Η αντίδραση του Ταχτσίδη μετά το τροχαίο ατύχημα
*** Στις αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:ΚΑΟ Δράμας - Πανελευσινιακός 76-61
ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών 68-46
Ρέθυμνο - Νέα Κηφισιά 63-58
Τρίκαλα - Κολοσσός Ρόδου 87-94
ΑΕΚ - Άρης 93-77
Κόροιβος Αμαλιάδας - Ολυμπιακός 70-87
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 46-79

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός 43
Παναθηναϊκός 42
ΠΑΟΚ 37
Άρης 36
ΑΕΚ 35
Ρέθυμνο 34
Κολοσσός Ρόδου 33
Απόλλων Πατρών 31
ΚΑΟΔ 30
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 30
Τρίκαλα 30
Κόροιβος Αμαλιάδας 29
Πανελευσινιακός 27
Πανιώνιος 25


«Πράσινη» βόλτα στην... πλατεία πριν από τη «μάχη» στην Ευρωλίγκα
*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  46-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας-Βαρδάλος-Μαλαμάς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κρις Χουγκαζ): Ξανθόπουλος 6 (2), Πετρόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Στρναντ 2, Οικονομόπουλος, Μπιλλης, Σταμάτης 1, Ασελιν 2, Κόλεμαν 21, Κορόλεφ 5 (1), Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 1, Παππάς 12 (2), Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λουντζης 3 (1), Λαουάλ 6.



***   Γλίτωσαν Φετφατζίδης, Μόρας και Ταχτσίδης από τροχαίο στην Ουγγαρία                                                                                                   

Σκοτώθηκε οδηγός άλλου ΙΧ Γλίτωσαν Φετφατζίδης, Μόρας και Ταχτσίδης από τροχαίο στην Ουγγαρία 

Εικόνα από το τροχαίο, διακρίνεται το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι διεθνείς.

«Θύματα» τροχαίου ατυχήματος έπεσαν Φετφατζίδης, Μόρας και Ταχτσίδης, ενώ βρίσκονταν σε ταξί στη Βουδαπέστη καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της πόλης προκειμένου να επιβιβαστούν σε προγραμματισμένη πτήση για να επιστρέψουν στην Ιταλία, όπου και αγωνίζονται με τους συλλόγους τους.
Οι τρεις Έλληνες διεθνείς διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φετφατζίδης έκανε ράμματα στο κεφάλι.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ομάδα βρίσκονταν στην Ουγγαρία για αγώνα στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2016, o οποίος έγινε, χθες, Κυριακή και έληξε ισόπαλος 0-0.
Περισσότερα σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου με το οποίο συγκρούσθηκε το ταξί των διεθνών να είναι νεκρός.
Η ενημέρωση από την ΕΠΟ, αναφέρει: «Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Φετφατζίδης, Μόρας και Ταχτσίδης ενεπλάκησαν σε τροχαίο στη Βουδαπέστη, καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της πόλης προκειμένου να επιβιβαστούν σε προγραμματισμένη πτήση και να επιστρέψουν στην Ιταλία.
Ωστόσο, άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και δεν ανταπροκρίνονται στην πραγματικότητα πληροφορίες περί σοβαρού τραυματισμού τους.
Τα στελέχη της Εθνικής Ομάδας είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους από νωρίς το πρωί.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας».
Παράλληλα ο Λάμπρος Τσόκος, σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SportFM έδωσε λεπτομέρειες για το συμβάν:
«Τα παιδιά είναι πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Έγινε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σήμερα το πρωί. Καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο το ταξί τους συγκρούστηκε με ένα ΙΧ. Οι παίκτες και ο οδηγός είναι καλά στην υγεία τους. Είναι επιπόλαια τα τραύματά τους. Ο οδηγός του άλλου αυτοκίνητου δυστυχώς πέθανε. Οι παίκτες είναι καλά, πήγα και τους είδα. Θα πάρουν εξιτήριο μέσα στην ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα βγουν. Ο Φετφατζίδης έχει κάνει κάποια ράμματα στο κεφάλι. Ο δρόμος είναι λίγο επικίνδυνος, αλλά δεν γίνονται συχνά ατυχήματα εκεί. Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό».
To αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούσθηκε το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι διεθνείς.


*** Έτοιμος για το επόμενο βήμα ο Ράλλης… ίσως και οι συνεργάτες του
     
Στο αγωνιστικό μέρος και την εμφάνιση στο ματς με τη Μαγούλα δεν χρειάζεται ν’ αναφερθούμε, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να συμβεί αυτό, μπορούμε όμως να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης, αναφορικά με την επόμενη μέρα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες κάποιοι από τους συνεργάτες του Γιώργου Ράλλη, όντας απογοητευμένοι από τα όσα διαδραματίζονται και κυρίως από την αδυναμία της διοίκησης να πετύχει το στόχο, δείχνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν το προσεχές Καλοκαίρι. Φαίνεται πάντως ότι την ίδια σκέψη κάνει και ο πρόεδρος της Καλαμάτας, που είναι έτοιμος να πετάξει το «μπαλάκι στην κερκίδα». Μιλάμε για το ενδεχόμενο να καλέσει γενική συνέλευση με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και να ανοίξει το δρόμο της διαδοχής σε όποιον επιθυμεί, χωρίς να επιζητά κανένα οικονομικό αντίκρισμα.
Μ’ αυτό τον τρόπο θα δώσει τις δικές του απαντήσεις σ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι «δεμένος με την καρέκλα» του προέδρου, γνωρίζοντας ταυτόχρονα, ότι εάν δεν έρθει κανένα επίσημο ενδιαφέρον, τότε αυτομάτως θα βρεθεί από πάνω και κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει στη συνέχεια. Αυτές είναι οι σκέψεις που δεν αποκλείεται να γίνουν και πράξεις πολύ σύντομα, χωρίς όμως ν’ αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι διαφορετικό.  του Νίκου Μπαλόπουλου 



*** Οι προτάσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα για τη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου
     
To gazzetta.gr παρουσιάζει τις 11 ανατρεπτικές προτάσεις του βουλευτή Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Από τον αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη μέχρι απομάκρυνση παραγόντων που εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση!
Το πρώτο μέρος του αθλητικού νόμου που φέρει τον τίτλο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός Σταύρος Κοντονής.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ κατέθεσε τις δικές του ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες αποτελούν απόσταγμα της εμπειρίας του από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και αποτέλεσμα των επαφών του με αρμόδιους φορείς.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η προσπάθεια εξυγίανσης που αμέσως ξεκίνησε η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να πετύχει τον σκοπό της. Σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Για να υπάρξει λοιπόν ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που ο καθένας μας θα μπορεί να το χαρεί:
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο που θέλουμε να χαιρόμαστε. Το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς, της βίας, του αυταρχισμού και της ασυδοσίας, ήρθε η ώρα να θαφτεί μια και καλή.
Βασική προϋπόθεση για την εξυγίανση που προσδοκούν οι αγνοί οπαδοί αποτελεί η ανταπόδοση στο ίδιο το άθλημα του τζίρου που παράγεται από το ποδοσφαιρικό προϊόν. Μπορεί οι έως τώρα ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες των επαγγελματικών ομάδων να κρύβονται πίσω από το μεγαλείο του συλλόγου αλλά δεν μπορούν να αποκρύψουν πως η κατάκτηση των 25 εκατομμυρίων ευρώ του Champions League αποτελούν το μοναδικό κίνητρο τους κι όχι η ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού.
Σε αυτό τον αβυσσαλέο επιχειρηματικό πόλεμο το ποδοσφαιρικό σωματείο υποβιβάζεται σε εργαλείο και οι φίλαθλοι σε στρατό πίεσης με στόχο τις δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές προς όφελος του επιχειρηματικού σχεδίου και μόνο.
Κι αν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το προφανές υπέρογκο κέρδος καθορίζει το αποτέλεσμα, στην αντίπερα όχθη, ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας του παιχνιδιού, η ΕΠΟ, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί φορέας δημιουργίας ποδοσφαιρικού ήθους στη χώρα μας.
Πίσω από το περιβόητο αυτοδιοίκητο, μια ολιγαρχία, ένας ελάχιστος αριθμός προέδρων των τοπικών ενώσεων χωρίς κανέναν δημοκρατικό έλεγχο, λόγω του πλειοψηφικού συστήματος, καθορίζει μόνη της την διοίκηση της ομοσπονδίας.
Η διαιώνιση αυτού του μοντέλου εξουσίας αποτελεί τον μοναδικό τους στόχο. Κάθε πτυχή ποδοσφαιρικής λειτουργίας, από την διαιτησία δηλαδή έως τις τιμωρίες των ομάδων και τους παρατηρητές των αγώνων, υποτάσσονται στην αναπαραγωγή του κλειστού αυτού γκέτο, καταρρακώνοντας έτσι κάθε υγιή ποδοσφαιρική συνείδηση.
Σήμερα, κάθε πυλώνας του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος της χώρας (ΕΠΟ, Super League) καταρρέει κάτω από το βάρος της σήψης και της παρακμής. Επιθανάτιος ρόγχος, τα τελευταία επεισόδια βίας και στα γήπεδα αλλά και στις αίθουσες των συμβουλίων».
Σύμφωνα με τον πρώην διαιτητή της Super League 11 είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Αναλυτικά οι προτάσεις Κωνσταντινέα:

1. Ας μην φοβηθούμε να αποκλείσουμε τις ποδοσφαιρικές εταιρείες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Ας διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένα αναλογικό σύστημα εκλογής της διοίκησης με τους ερασιτέχνες παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές μπροστάρηδες μπορεί να κατοχυρώσει την ουσιαστική ανεξαρτησία της.
3. Ας ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν ο οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
4. Ας απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
5. Ας ξεκαθαρίσουν με έγκυρο τρόπο οι διαδικασίες πιστοποίησης των ποδοσφαιρικών εταιρειών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
6. Ας ενισχύονται οικονομικά μόνο εκείνα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικά αθλουμένων μελών τους.
7. Ας διερευνηθεί κάθε δυνατότητα ώστε η διαιτησία να λειτουργήσει με πραγματικά ανεξάρτητο τρόπο, είτε στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, είτε με όποιον άλλον τρόπο γίνεται.
8. Ας τιμωρείται παραδειγματικά κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο μέλος της διοίκησης όταν προκαλούνται επεισόδια στο γήπεδο. Στόχος να ελέγξουν πραγματικά οι διοικήσεις των εταιρειών τα του οίκου τους για την βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού.
9. Ας ελεγχθούν και πιστοποιηθούν από το ίδιο το υπουργείο προστασίας του πολίτη οι εταιρείες security που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Ο κάθε εργαζόμενος αυτών των εταιρειών στα γήπεδα ας ελέγχεται πλήρως κι ας ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής του αγώνα.
10. Οι εκθέσεις των παρατηρητών της ΔΕΑΒ να αξιολογούνται εντατικά, να αξιολογούνται ταυτόχρονα οι ίδιοι οι παρατηρητές και να επικοινωνούν άμεσα με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
11. Ας έχουν τέλος λόγο οι ποδοσφαιριστές και στο συμβούλιο της ΕΠΟ και σε εκείνο της διαιτησίας αλλά και στο επαγγελματικό κλαμπ των ποδοσφαιρικών εταιρειών.

***













***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4108  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 416   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8942  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3633.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 376. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    916/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ     ΑΡΦΑΡΩΝ.-   315 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas  @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-   
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
 Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-      https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ
~                                        

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                        
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-                                                                      ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~ ARFARA NEWS   ~ 
ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015
Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-  
~ARFARA NEWS  ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-        ~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-   ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
  ~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
~   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου