ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη   01  Απριλίου  2014   :
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !
Σήμερα  είναι  Πρωταπριλιά ,.... επιτρέπονται  τα  ψέματα  ...  για  όλους  όσους  αντέχουν ή  δεν  αντέχουν ...   !


*** Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  και  άλλα  :

***  Υπέβαλλε την παραίτησή του ο Παν. Αλευράς, από αντιπεριφερειάρχης         
           
Με μια επιστολή – κατηγορώ προς τον Π. Τατούλη και τους στενούς συνεργάτες του
Στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αποδίδει το σύνολο της ευθύνης για τη διαφοροποίηση και ανεξαρτητοποίησή των «4», ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος χθες, όπως είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή, υπέβαλλε την παραίτησή του, αποστέλλοντας στην Τρίπολη σχετική επιστολή. Μάλιστα, συνεχίζει να προκαλεί τις αντοχές του κ. Τατούλη, υπενθυμίζοντάς του ότι τον διευκολύνει με την παραίτησή του, καθώς θεσμικά δεν μπορούσε να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση!
Αν και για το επόμενο πολιτικό του βήμα, ο κ Αλευράς, δεν άνοιξε καθαρά τα χαρτιά του, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, οι πληροφορίες τον θέλουν να ηγείται του μεσσηνιακού ψηφοδελτίου της υποψηφιότητας του Γ. Δέδε, με τον οποίο όπως έχει πει θα ακολουθήσουν κοινή πορεία.
Ως αντικαταστάτη του κ. Αλευρά, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, οι πληροφορίες θέλουν να ορίζεται ο κ. Γ. Μπακούρος και αυτό αναμένεται από  μέρα σε μέρα.
  «Με ευθύνη σας»
Στη χθεσινή του επιστολή - παραίτηση προς τον Περιφερειάρχη, ο κ. Αλευράς, του υπενθυμίζει ότι το 2010, συγκρότησαν το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», στον οποίο τέθηκε επικεφαλής, με σκοπό, με την πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή, να σηματοδοτηθεί η έναρξη μιας νέας εποχής για τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου και τους κατοίκους τους.
«Δυστυχώς όμως, στην πορεία του χρόνου, με ευθύνη καθαρά δική σας και της κλειστής ομάδας σας, υπήρξαν τριβές και διαφωνίες, τις οποίες προσπαθήσαμε να μην αναδεικνύουμε, προς χάριν της ενότητας και κυρίως προς όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δυστυχώς, εκλάβατε την στήριξη που σας εδόθη, ως λευκή επιταγή στο πρόσωπό σας και δεν κινηθήκατε  στην κατεύθυνση δημοκρατικής σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και σεβασμού όλων των στελεχών που ανήκαν στην παράταξη. Όταν όμως  μπροστά στην προσωπική ανάδειξη, προβολή και δικαίωση, παραμερίζεται η ηθική της πολιτικής  και τραυματίζεται  ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία των αρχόντων, τότε τα πράγματα οδηγούνται οπωσδήποτε στο αδιέξοδο.
Επιπλέον, τα φαινόμενα  ελλείμματος δημοκρατίας και ο αυταρχισμός στενών συνεργατών σας, που ήθελαν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και να διοικούν εν κρυπτώ και παραβύστω, πέρα και πάνω από τις θεσμικές και τις δημοκρατικές διαδικασίες συλλογικότητας, εξάντλησαν την υπομονή μας και την ανοχή μας, τόσο εμού προσωπικά, όσο και άλλων συναδέλφων, με τους οποίους επιλέξαμε το δρόμο της διαφοροποίησης», επισημαίνει ο κ. Αλευράς.
  «Σας διευκολύνω»
Αναφερόμενος δε σε ότι τον αφορά, σημειώνει:
«Όσον με αφορά, σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος, ακόμα και αμυνόμενος των προσπαθειών που απεργάζεστε, να συμβάλω στην υποβάθμιση του θεσμού της Περιφέρειας, προδίδοντας αρχές και αξίες που με συνοδεύουν σε όλο τον πολιτικό μου βίο. Πεποίθησή μου είναι ότι η πολιτική χρειάζεται ενεργούντες ανθρώπους και όχι ενεργούμενα παλαιοκομματικής κοπής. Το απέδειξε ήδη ο μεσσηνιακός λαός, που με τίμησε με πάνω από 11.000 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές και με ανέδειξε πρώτο περιφερειακό σύμβουλο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επειδή διαθέτω και ήθος και αξιοπρέπεια, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Μεσσηνίας, για όλους τους λόγους τους οποίους σας προανέφερα, προκειμένου να σας διευκολύνω, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι εσείς δεν έχετε καμία θεσμική δυνατότητα, ως Περιφερειάρχης, να με απαλλάξετε  των καθηκόντων μου.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός της Μεσσηνίας και όλης της Περιφέρειας, με το αλάνθαστο κριτήριό του, θα κάνει τις επιλογές του, χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις, με γνώμονα  την πρόοδο της Πελοποννήσου και των κατοίκων της».   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Καλαματιανό... χρώμα στην "Ελιά" με τον Τάκη Αναστόπουλο

 Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του Μαΐου Του Αντώνη Πετρόγιαννη Χρώμα από την Καλαμάτα θα έχει το ψηφοδέλτιο της "Ελιάς" στις ευρωεκλογές του Μαΐου, μέσω της συμμετοχής του Τάκη Αναστόπουλου, τ. Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πολιτικής κίνησης Πολιτεία 2012. Ο κ. Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Από το 1977 ως το 1981 εργάσθηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων για την ελληνική ένταξη στην ΕΟΚ του Υπουργείου Συντονισμού. Από τις αρχές του 1981 μέχρι το τέλος του 2011 ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες υπαλλήλους της ΕΕ, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις. Διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής αρμόδιος για τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τα εθνικά κοινοβούλια. Την περίοδο της Δικτατορίας ήταν πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών Στρασβούργου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας από το 1975 ως το 1977. Προσχώρησε στο Πασοκ το 1996. Σήμερα είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πολιτικής κίνησης Πολιτεία 2012. Αρθρογραφεί τακτικά στον αθηναϊκό Τύπο για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές και δύο συλλογές διηγημάτων (εκδόσεις Γαβριηλίδης). Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει την πορεία της και μετά τις ευρωεκλογές, με στόχο τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Πρόσθεσε ότι το προοίμιο είναι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και ότι η ψήφος στην Ελιά είναι ψήφος στη σταθερότητα της χώρας, υπέρ των προοδευτικών αντιλήψεων στο κυβερνητικό σχήμα και ψήφος υπέρ της ενότητας του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ως υποψήφιοι 42 προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς και προχθές ανακοινώθηκαν 41 ονόματα, ενώ τις επόμενες ημέρες ο κατάλογος θα κλείσει με την προσθήκη του ονόματος ενός μουσουλμάνου πολίτη της Θράκης. Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ευρωψηφοδελτίου, το 90% των υποψηφίων θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα, ενώ κατά το ένα τρίτο του συγκροτείται από νέους κάτω των 40 ετών. Περισσότεροι από το 50% των υποψηφίων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ενώ στην λίστα περίπου το 35% είναι γυναίκες. Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από την Πρωτοβουλία των 58 και άλλοι από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Υπάρχει περιφερειακή εκπροσώπηση αλλά και εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού, των μεταναστών και των ΑΜΕΑ. - 

***   Μέσα στο καλοκαίρι γεωτρήσεις για κοιτάσματα πετρελαίου στα Φιλιατρά!

 Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να στηθούν τα πρώτα γεωτρύπανα για κοιτάσματα πετρελαίου στη χερσαία ζώνη της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με πρώτο οικόπεδο αναζήτησης και ερευνών στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, μετά την προχθεσινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου! Στο Πολυνομοσχέδιο εισήχθη νομοτεχνική βελτίωση με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, κατόπιν εισηγήσεως της γενικής γραμματείας του ΥΠΕΚΑ και Εκθέσεως Δεδομένων της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ. Συγκεκριμένα, στον ψηφισθέντα προχθές το βράδυ Νόμο «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν.4046/2012 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ∆ΙΑΤΑΞΕΙΣ» , στο Άρθρο Πρώτο, Παράγραφος Β: Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας ∆ηµόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Υποπαράγραφος Β.13.: Συμπλήρωση διατάξεων για τη Δημόσια Περιουσία [Θαλάσσια και Χερσαία Οικόπεδα ΕΔΕΥ ΑΕ] αναφέρεται: «Με Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Δεσμεύεται, Μεταβιβάζεται και Περιέρχεται χωρίς αντάλλαγµα στην ανώνυµη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων» κατά κυριότητα, νοµή και κατοχή, εφαρµοζοµένων κατά τα λοιπά των διατάξεων των ν. 2190/1994, 2321/1995, 2289/2005, 3587/2007, 3986/2011, 4001/2011 Χερσαίο Οικόπεδο, έκτασης 12.502,4 τ.χλμ της Επικράτειας της Ελληνικής Δημοκρατίας των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, το οποίο εμφανίζεται με τα στοιχεία Α, Β, Γ, ∆, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Α στο µε κλίµακα 1:5000 Χάρτη Παραχωρήσεων στις καταργηθείσες ΔΕΠ/ΔΕΠ-ΕΚΥ ΕΛΠΕ αρμοδιότητας ευθύνης ΥΠΕΚΑ». Στην Παράγραφο ΙΓ: Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Υποπαράγραφο ΙΓ.15: Τροποποίηση του Άρθρου 26 του ν. 4001/2011 αναφέρεται: «1. Η περίπτωση β’ της παραγράφου 9 του άρθρου 69 του ν. 4001/2011, αντικαθίσταται για όλη την έκταση του Οικοπέδου, μετά την έναρξη της ισχύος της παρούσας παραγράφου ως εξής: Σε όλη την έκταση του Χερσαίου Οικοπέδου έκτασης 12.502,4 τ.χλμ της Επικράτειας της Ελληνικής Δημοκρατίας των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, το οποίο εμφανίζεται με τα στοιχεία Α, Β, Γ, ∆, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Α στο µε κλίµακα 1:5000 Χάρτη Παραχωρήσεων στις καταργηθείσες ΔΕΠ/ΔΕΠ-ΕΚΥ ΕΛΠΕ αρμοδιότητας ευθύνης ΥΠΕΚΑ. Η Διαγωνιστική Διαδικασία για δραστηριότητες αναζήτησης, έρευνας, συλλογής δεδομένων, καταγραφής, συμπερασμάτων, πρότασης αξιοποίησης ή και εκμετάλλευσης θα ξεκινήσει από το πρώτης προτεραιότητας Οικόπεδο στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, περιοχή Κυπαρισσίας – Πύλου [Φιλιατρά]». Με την προτεινόµενη νοµοθετική ρύθµιση προωθείται περαιτέρω, στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων «ΕΔΕΥ ΑΕ», ο οποίος διαχειρίζεται τα αποκλειστικά δικαιώµατα του Δηµοσίου σε θέµατα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας και εισηγείται την παραχώρηση αυτών των δικαιωμάτων σε ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες επ’ανταλλάγµατι, του Χερσαίου Οικοπέδου έκτασης 12.502,4 τ.χλμ της Επικράτειας της Ελληνικής Δημοκρατίας των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, το οποίο εμφανίζεται με τα στοιχεία Α, Β, Γ, ∆, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Α στο µε κλίµακα 1:5000 Χάρτη Παραχωρήσεων στις καταργηθείσες ΔΕΠ/ΔΕΠ-ΕΚΥ ΕΛΠΕ αρμοδιότητας ευθύνης ΥΠΕΚΑ. Η συμμετοχή του πετρελαίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας παραµένει κυρίαρχη, µε ποσοστά σταθερά πάνω από 50%-55%. Οι ανάγκες της Ελλάδας υπολογίζονται σε περίπου 120 εκατ. Βαρέλια το χρόνο. Το 56% της συνολικής κατανάλωσης παρατηρείται στον τοµέα των µμεταφορών. Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 18,5% ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι ( οικιακός, εµπορικός, κ.α.) το 25%. Ένα σηµαντικό µέρος του πετρελαίου χρησιμοποιείται από τη ΔΕΗ για ηλεκτροπαραγωγή, κυρίως στα µη διασυνδεδεμένα νησιά. Το πετρέλαιο είναι βέβαιο ότι για αρκετά χρόνια ακόµα θα εξακολουθεί να καλύπτει σηµαντικό μερίδιο της αγοράς. Το 99,5% του αργού πετρελαίου που διατίθεται για διύλιση στη χώρα εισάγεται από το εξωτερικό και µόνο το 0,5% παράγεται στην Ελλάδα. Η έρευνα και η παραγωγή (Ε&Π) υδρογονανθράκων είναι µια εξαιρετικά περίπλοκη επιχειρηματική δραστηριότητα, κατά την οποία εφαρμόζονται εξειδικευμένες τεχνολογίες, απαιτείται υψηλή ένταση κεφαλαίων ενώ εμπεριέχονται σημαντικοί κίνδυνοι αποτυχίας (γεωλογικοί, τεχνικοί, περιβαλλοντικοί, εµπορικοί, πολιτικοί). Βεβαίως, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι τα τελικά οικονοµικά αποτελέσµατα είναι ιδιαιτέρως θετικά τόσο για τα κράτη που έχουν στην κατοχή τους κοιτάσματα υδρογονανθράκων όσο και για τις πετρελαϊκές εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται. Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονοµικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, µε την οποία θα καθορίζεται η διαδικασία παραχώρησης στην ανώνυµη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων» του ως άνω Χερσαίου Οικοπέδου και η διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που εισπράττει η εταιρεία από την άσκηση των δραστηριοτήτων της, το ποσοστό που παρακρατεί υπέρ αυτής, η διαδικασία απόδοσης του υπολοίπου στο Δηµόσιο καθώς και άλλα θέµατα. Επίσης, ορίζεται ότι η Διαγωνιστική Διαδικασία για δραστηριότητες αναζήτησης, έρευνας, συλλογής δεδομένων, καταγραφής, συμπερασμάτων, πρότασης αξιοποίησης ή και εκμετάλλευσης θα ξεκινήσει από το πρώτης προτεραιότητας Οικόπεδο στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, περιοχή Κυπαρισσίας – Πύλου [Φιλιατρά]. Η διαδικασία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων διέπεται από την Εθνική νομοθεσία όπως σήμερα ισχύει, εναρμονισμένη τη σχετική κοινοτική οδηγία 94/22 ΕΚ, στο πλαίσιο αναμόρφωσης του τροποποιηθέντος νόµου, µε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις Παραγράφων και Υποπαραγράφων του παρόντος νόμου. 2. Επί των ρυθμίσεων: Αναλυτικότερα, Η αναμόρφωση των ρυθμίσεων των Παραγράφων και Υποπαραγράφων και ο καθορισμός έναρξης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας από το πρώτης προτεραιότητας Οικόπεδο στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, περιοχή Κυπαρισσίας – Πύλου [Φιλιατρά] είναι όρος αυτής διότι: [Δεδομένα] «Στην περιοχή Μάραθος Γαργαλιάνων και στη θέση «Χωματερή» προπολεμικά γινόταν εκμετάλλευση της ασφάλτου με παραγωγή 25.000 τόνους στη δεκαετία 1920-30. Οι ασφαλτούχοι ασβεστόλιθοι έχουν ειδ. βάρος 1,054 και η πισσάσφαλτος παρουσιάζεται σε ποσοστό 5-17,8%. Παρόμοιες εμφανίσεις υπάρχουν και στην περιοχή της Πύλου ανατολικά του ασβεστολιθικού οροπεδίου Δαφνόρεμα. Προπολεμικά οι έρευνες είχαν ανατεθεί στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Χέλη, ο οποίος έκανε 2-3 γεωτρήσεις στην περιοχή. Για πρώτη φορά έγιναν συστηματικές έρευνες στη δεκαετία του 1950 σε συνεργασία του ΙΓΜΕ με τον Ούγγρο ειδικό καθηγητή Ντε Λόζι. Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίων, που έγινε στη Ρώμη το 1955, ο παραπάνω καθηγητής στην εισήγησή του ανακοινώνει ότι από τις μέχρι τότε έρευνες οι περισσότερο πιθανές πετρελαιοφόρες περιοχές της Ελλάδος είναι η Θράκη, η Ήπειρος, η Δ. Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου. Τρία χρόνια αργότερα και το Φλεβάρη του 1958, ανακοινώνεται ότι από τις έρευνες που είχαν γίνει, τα 13,8% της όλης επιφάνειας της Ελλάδος χαρακτηρίζονται «μάλλον ευνοϊκά» για την ύπαρξη πετρελαίων και άλλα 9,3% σαφέστατα ευνοϊκά. Χωρίζονται 10 πετρελαιοπιθανές περιοχές και ανάμεσα σ‘ αυτές και η Ν/Δ Πελοπόννησος. Το Μάρτη του 1959 δίνονται τα πρώτα στοιχεία για την περιοχή. Η πετρελαιοπιθανή περιοχή Μεσσηνίας περιλαμβάνει τα τμήματα κεντρικής Μεσσηνίας και Πυλίας – Τριφυλίας. Στην περίοδο 1960-62 παραχωρείται το δικαίωμα ερευνών στην περιοχή Παξών - Ζακύνθου - Πύλου, στην εταιρεία «ΕΣΣΟ ΕΛΛΕΝΙΚ INK», με αποικιακούς όρους. Σύμφωνα με τη σύμβαση, πληροφορίες για τα συμπεράσματα από τις έρευνες στο Δημόσιο δίδονται κατά βούληση από την εταιρεία. Το Δημόσιο συμμετέχει με ελάχιστο ποσοστό στα κέρδη από την εκμετάλλευση κλπ. Μετά από πέντε γεωτρήσεις μικρού σχετικά βάθους οι έρευνες διακόπηκαν και η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιάσει την διακοπή σαν προσωρινή. Τίποτα δεν δίνεται όμως στη συνέχεια στη δημοσιότητα. Ελάχιστες μόνον πληροφορίες δίνονται από μια εργασία της «ΜΠΡΙΤΙΣ ΠΕΤΡΟΛΙΟΥΜ» (ΒΡ) για τις έρευνες στη Δ. Ελλάδα το 1971. Ανακαλύφθηκε στρώμα εβαποριτών μεγάλου πάχους (οι εβαπορίτες είναι στρώμα φορέας των πετρελαίων). Οι γεωτρήσεις της «ΕΣΣΟ ΕΛΛΕΝΙΚ INK» ήταν oι ακόλουθες: Περιοχή Φιλιατρά, βάθος γεώτρησης 3.754 μ. κορυφή στρώματος εβαποριτών 3.100 μ., Σώστης 3.950 μ., 3.900 μ., Ζάκυνθος 3.679 μ., Παξοί 3.180 μ., 1.500 μ. Στις 27.7.73 και με το Ν.Δ. 25 παραχωρείται στην εταιρεία «ΣΕΡΕΣ ΣΙΠΙΝΓΚ INK» (οίκος Λιβανού) δικαίωμα «ερεύνης και εκμεταλλεύσεως υδρογονανθράκων στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας», με τα τμήματα Στροφάδων και Ναυαρίνου. Στις 3.4.74 νέα σύμβαση με την ίδια εταιρεία για την περιοχή Πύλου - Ναυαρίνου. Η εταιρεία δέσμευσε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής για έρευνες που δεν έγιναν. Το 1976 συζητήθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες με αναφορές για τα πετρέλαια της περιοχής. Ακολούθησαν έρευνες από Γαλλική εταιρία στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Στη συνέχεια ανατέθηκαν έρευνες στη Ρουμανική κρατική εταιρεία ΡΟΜ-ΠΕΤΡΟΛ. Τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που έχει στη διάθεσή του το ΥΠΕΚΑ σε εμπιστευτικό αρχείο, επιβάλλουν, στα πλαίσια της Ενεργειακής πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας, την επανεκκίνηση των ερευνητικών εργασιών για κοιτάσματα πετρελαίου στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, περιοχή Κυπαρισσίας – Πύλου [Φιλιατρά]». Μιλώντας, το βράδυ της Κυριακής, στο βήμα της Βουλής, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης είπε χαρακτηριστικά: «όπως μας το μεταφέρουν οι επιστήμονες που εξέτασαν τα δεδομένα του Χερσαίου Οικοπέδου της Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνέχεια μελετών για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές που έχουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε γειτονικές χώρες που έχουν κοιτάσματα πετρελαίου. Αυτό για τους επιστήμονες είναι πολύ σημαντικό. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις έρευνες στη χερσαία ζώνη για να έχουμε ασφαλή στοιχεία και συμπεράσματα από τόσο εκτεταμένες γεωφυσικές έρευνες. Αυτό που μας λένε τώρα, είναι ότι έχουμε συνέχεια των γεωλογικών δομών και ομοιότητες στη Νοτιοδυτική Ελλάδα και ιδίως στην περιοχή Κυπαρισσίας – Πύλου, στα Φιλιατρά. Άρα, αυτό είναι ένα επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο για τα επόμενα βήματά μας στην Ενεργειακή πολιτική της χώρας, με τις έρευνες και την αξιοποίηση/εκμετάλλευση στοιχείων και κοιτασμάτων πετρελαίου». Του Ηλία Γιαννόπουλου -

***   Διαλύθηκε ο συνδυασμός Αλειφέρη «Ενότητα για δημιουργία» στο Δήμο Οιχαλίας, «όχι» από Χρ. Ριζά             
           
Οι τίτλοι τέλους για το συνδυασμό «Ενότητα για δημιουργία» του Δήμου Οιχαλίας, «έπεσαν» το απόγευμα της Κυριακής, όταν κατά τη συνάντηση των μελών του συνδυασμού στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, δεν βρέθηκε κάποιο από τα μέλη του να αναλάβει να ηγηθεί, μετά την αποχώρηση της μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ελένης Αλειφέρη, η οποία θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο κ. Σπ. Αδαμόπουλος, ο οποίος στην έναρξή της ζήτησε από τους παριστάμενους να εκφράσουν την πρόθεσή τους και να τεθούν επικεφαλής.
Η συνέχεια ήταν απογοητευτική, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ενδεχομένως όχι αδικαιολόγητα, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα που απομένει έως την κατάρτιση των συνδυασμών είναι ιδιαιτέρως σύντομο (απομένουν περί τις 25 ημέρες). Χρόνος, που, όπως μας επισημάνθηκε, είναι ελάχιστος για την κατάρτιση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου, δεδομένου ότι σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι ημέρες του Πάσχα. Αν αναλογιστεί κανείς τον μεγάλο αριθμό των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε αυτές, το εγχείρημα φαίνεται ακατόρθωτο.
Θα πρέπει να σημειωθεί, όπως μας ανέφεραν, η αγωνία των παρισταμένων για τη συνέχιση της ύπαρξης του συνδυασμού, που την εξέφρασε ο κ. Δημ. Καραμπούλας, λέγοντας πως είναι κρίμα να διαλυθεί ένας συνδυασμός που ιδρύθηκε το 1998 από τον αείμνηστο Στ. Μπένο με επιτυχία στα κοινά και με αξιόλογους ανθρώπους και συνεχίστηκε με την κα Αλειφέρη.
Πλέον, μετά την απροθυμία των στελεχών του να αναλάβουν το βάρος του προεκλογικού αγώνα, ο συνδυασμός σταμάτησε να υφίσταται. Κάποιοι εκ των παρισταμένων σχολίασαν πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά, ενώ, άλλοι θα ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών.
Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόταση να ηγηθεί του συνδυασμού, μιας και κατάγεται από την περιοχή, έγινε στο σημερινό αντιδήμαρχο Καλαμάτας Χρ. Ριζά, αλλά αυτός αρνήθηκε.   Χ.Χ.     

***   Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας ρυθμίσθηκαν τα χρέη υπερχρεωμένου ηλικιωμένου ζευγαριού

 Τη ρύθμιση των χρεών ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με παράλληλη προστασία από εκποίηση της οικίας του συζύγου, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας, ενώ βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια της χώρας. Ο λόγος είναι πως το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εκποίησή της δεν θα συνεισέφερε οικονομικά τίποτα αξιόλογο.Ηλικιωμένο ζευγάρι Η αίτηση στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατατέθηκε από έναν 71χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ, όπου από το 2001 λαμβάνει μηνιαία σύνταξη αναπηρίας 697,52 ευρώ και την 70χρονη σύζυγό του, η οποία είναι άνεργη και δεν λαμβάνει σύνταξη. Έχουν 6 ενήλικα παιδιά και κατοικούν σε σπίτι της 70χρονης. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας ανέρχεται σε 600 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι από το 2011 αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Ο 71χρονος έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια 5 καταναλωτικά δάνεια (στο ένα είναι εγγυητής) συνολικού ύψους 52.281,20 ευρώ, ενώ η σύζυγός του είναι εγγυήτρια σε 2 καταναλωτικά δάνεια, ύψους 41.207,38 ευρώ. Μάλιστα, γι’ αυτά υπάρχει προσημείωση της κύριας κατοικίας της οικογένειας.Προστασία κατοικίας Σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των αιτούντων, ο 71χρονος έχει στην κατοχή του το 25% εξ αδιαιρέτου από μια μονοκατοικία 80 τ.μ. του 1965, εμπορικής αξίας 10.000 ευρώ. Επίσης, το 25% ενός χέρσου αγροτεμαχίου, 10.800 τ.μ. και με εμπορική αξία του τμήματος αυτού 1.500 ευρώ και το 25% ενός αγροτεμαχίου 3.800 τ.μ., αξίας του ποσοστού αυτού 1.000 ευρώ. Όλα βρίσκονται σε άλλη περιφέρεια της χώρας και ο 71χρονος ζήτησε την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία της εκποίησης για την αποπληρωμή των οφειλών του. Το δικαστήριο έκρινε ότι, όσον αφορά τη μονοκατοικία, μπορεί να μην είναι η κύρια κατοικία, αλλά η εκποίησή της, όπως και η εκποίηση των υπολοίπων, δεν θα συνεισφέρουν κάποιο σημαντικό ποσό και άρα δεν διατάσσει την εκποίησή τους. Η σύζυγος διαθέτει μονοκατοικία 85 τ.μ. του 1986 σε οικόπεδο 165 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 47/100 και αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας. Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη και αποφάσισε την καταβολή για μια 4ετία του ποσού των 100 ευρώ από το σύζυγο και των 65 ευρώ από τη σύζυγο, ενώ δύο χρόνια μετά θα ξεκινήσουν να καταβάλλουν και οι δύο δόσεις για τη διάσωση της κατοικίας που διαμένουν. Ειδικότερα, για χρονικό διάστημα 10 ετών, ο 71χρονος θα καταβάλλει το ποσό των 70,83 ευρώ και η γυναίκα το ποσό των 231,12 ευρώ. της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την Κυριακή 6 Απριλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος         
         
Επίσκεψη στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 6 Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενόψει των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει 2ήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσο αυτής της επίσκεψης θα πραγματοποιήσει και ομιλία στην Καλαμάτα , την Κυριακή 6 Απριλίου , στις 8 μ.μ. το βράδυ , στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. 

***  Θερινό ωράριο καταστημάτων από σήμερα         
            
Σε εφαρμογή από σήμερα το θερινό ωράριο των καταστημάτων που έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00-14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 8:00-13:30 18:00-21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00-14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8:00-13:30 18:00-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00-13:30 18:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00-14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

***  Εντάλματα σύλληψης υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού κατάδικου

  Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας και Μαλανδρίνου και αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν βλάβη και βασάνισαν μέχρι θανάτου το δολοφόνο του δεσμοφύλακα Γιώργου Τσιρώνη Εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών εκδόηκαν πριν από λίγα λεπτά από τον εισαγγελέα Αμφισσας. Μέσα στην ημέρα αναμένονται εντάλματα και σε βάρος αστυνομικών που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη δολοφόνου Ιλία Καρέλι, αλλά και άλλων δεσμοφυλάκων. Οι διώξεις ασκήθηκαν: 1.Για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, 2. Για απλό βασανισμό και 3. Για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων (in personam) και κατά παντός υπευθύνου για τις φυλακές Μαλανδρίνου και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας (in rem, δηλαδή οι διώξεις στο Μαλανδρίνο και την Ιτέα δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί). Η έρευνα για τις αιτίες του θανάτου του Αλβανού που ανήμερα της 25ης Μαρτίου δολοφόνησε τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου και έχασε τη ζωή του λίγα 24ωρα αργότερα διεξήχθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας. Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου στις 25 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τουλάχιστον δέκα άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του. Πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν ένα σημάδι που υπάρχει στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού. Αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι ο Καρέλι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ωστόσο, οι αρχές θέλουν να δουν πόσο βάναυσα ξυλοκοπήθηκε κι αν ο θάνατος του προήλθε -εκτός από τα χτυπήματα- και από ηλεκτροσόκ. Σημειώνεται ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. πηγή: protothema.gr - 

***  Παρουσίαση αρχών και θέσεων από το Δημ. Σαμπαζιώτη         
              
Τις αρχές και τις θέσεις της δημοτικής κίνησης «Συμμαχία Πολιτών», παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Δημ. Σαμπαζιώτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Ανάμεσα σε άλλα και αφού αναφέρθηκε στην κρίση, λέγοντας πως δεν είναι μόνο οικονομική, κοινωνική, αλλά και ηθική, πρόσθεσε: «Η διαφθορά έχει γενικευτεί. Οι θεσμοί απαξιώνονται. Ο αμοραλισμός κυριαρχεί παντού»  και  αναρωτήθηκε αν «πρέπει να δεχτούμε μοιρολατρικά τη δυσβάσταχτη κατάσταση ή να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τον τόπο μας. Εμείς, πιστεύουμε το δεύτερο. Και μπορούμε να το κάνουμε. Φτάνει να έχουμε πυξίδα που δείχνει καθαρά το στόχο μας και ακολούθως να κινηθούμε  γρήγορα, δυνατά και συντονισμένα όλοι μαζί».
Υποστήριξε πως οι δήμοι που αντιμετωπίζουν τις κρίσεις μεθοδικά και έξυπνα, τις ξεπερνούν ευκολότερα ή τουλάχιστον υφίστανται λιγότερο τις συνέπειές τους και ανέφερε πως πρέπει ν’ αλλάξουν ή να βελτιωθούν πολλά πράγματα και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.
«Είμαστε βέβαιοι ότι, αν εργαστούμε σκληρά και εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο τόπος, μπορούμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του νέου  μεγάλου δήμου  Μεσσήνης», υποστήριξε.
  Γιατί ονομάστηκε «Συμμαχία πολιτών»
Αφού αναφέρθηκε στον τίτλο του συνδυασμού («Συμμαχία πολιτών»), εξήγησε πως  επιλέχθηκε «όχι μόνο επειδή παραπέμπει στη δίψα όλων να δημιουργήσουμε για το Δήμο μας, αλλά και για να συμβολίσει τη δυνατότητά του να προσφέρει προοπτική και βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους δημότες».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις θέσεις και τις γενικές αρχές, που θα τηρεί απαρέγκλιτα ο συνδυασμός για όσο διάστημα θα δραστηριοποιείται στα κοινά. Μίλησε για τις αρχές του στην προεκλογική συμπεριφορά, τη διοικητική πρακτική, αλλά και τις θεσμικές μεταβολές.
Οι δε προγραμματικές του δεσμεύσεις, είναι: η ενδυνάμωση και η αυτοτέλεια του Δήμου, ο  εκσυγχρονισμός του, η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η υλοποίηση πολιτικών και δράσεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, η υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε σοβαρής και μελετημένης πρότασης που θα αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας, η δρομολόγηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπεδώνουν την οικολογική συνείδηση, θα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζουν την αειφορία της περιοχής, η θεσμοθέτηση συνεργασιών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, τοπικών και περιφερειακών φορέων, επιστημονικών συλλόγων και δημοτών που γεννούν ιδέες και έχουν αξιόλογες προτάσεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις, η δημιουργία προϋποθέσεων ύπαρξης νέων δημοτικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής και προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους δημότες, ο  επανασχεδιασμός   του τουριστικού προϊόντος του δήμου, που πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό αλλά και να αυξήσει την χαμένη του επιρροή ανάμεσα στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, η αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του τόπου, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό, τη μελέτη και την κοινή προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι φυσικοί πόροι και η εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, ώστε τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά, η ανάδειξη  του Δήμου Μεσσήνης σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στο πεδίο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ώστε να γίνει δήμος αντάξιος της θέσης και της ιστορίας του».
Ανέφερε επίσης πως σε σύντομο διάστημα θα παρουσιάσει το αναλυτικό  πρόγραμμα του συνδυασμού. Περιορίστηκε δε να προσθέσει πως η ανάπτυξη της περιοχής θα είναι απολύτως δίκαιη και αναλογικά ισόρροπη.
Ζήτησε τη βοήθεια και την συμμετοχή των δημοτών και των φορέων, προκειμένου ο συνδυασμός να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδια και τις επιδιώξεις του, ενώ, κατέληξε πως με τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη όλων  θα έλθει η νίκη, διαβεβαιώνοντας ότι ο συνδυασμός διαθέτει και τη θέληση και την εμπειρία και τις δυνατότητες για να κάνει το Δήμο Μεσσήνης ένα δήμο φιλικό, σύγχρονο, δημιουργικό, πολιτισμένο, Δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
  Διακήρυξη αρχών
Προχωρώντας, στη συνέχεια, στη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του, κάλεσε όλους τους δημότες και όλους τους φορείς, «στο όνομα της αγάπης και της προσφοράς για τον τόπο, σε μια πλατιά, ανεξάρτητη, ενωτική και αγωνιστική Δημοτική Κίνηση».
«Κοινός τόπος όλων μας είναι», συνέχισε, «ότι με τόλμη και ανοιχτή σκέψη συζητάμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, επιδιώκοντας να προτείνουμε δίκαιες και να υλοποιούμε εφικτές λύσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη και να μας ξαναδώσουν ελπίδα για το μέλλον.
Θέλουμε το Δήμο Μεσσήνης ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό, διεκδικητικό, που θ’ απαιτεί και θα παίρνει ό,τι του ανήκει και θα υπηρετεί το λαό τους πολίτες με συνέπεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό».
Όπως είπε, «η δημοτική μας κίνηση είναι ανοιχτή σε εκείνους που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στην ενεργό συμμετοχή, στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας, στο ξημέρωμα μιας ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, όπου, δημότες και Δήμος θα αποτελούν ενιαίο οργανισμό, ισόρροπα ανεπτυγμένο και λειτουργικά αυτοδύναμο».
Στη συνέχεια, κάλεσε τις δυνάμεις του τόπου σε πανστρατιά, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε (τους οποίους είχε αναφέρει νωρίτερα).
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «η ‘ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ’ δεν είναι απλώς το όνομα του συνδυασμού, αλλά η σύνθεση δημιουργικών δυνάμεων έτοιμων να αγκαλιάσουν όλους τους πολίτες και να αναμετρηθούν με τα προβλήματα ανατρέποντας το κλίμα ακινησίας και αδράνειας».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
***  Αποκάλυψη καλλιτεχνήματος και εκδήλωση στη μνήμη του Μ. Τούμπουρου
 
 
Η Καλαμάτα και οι Καλαματιανοί θυμούνται και τιμούν τον αείμνηστο Μιχάλη Τούμπουρο, ιατρό, μουσικό και ερασιτέχνη ηθοποιό, στη μνήμη του οποίου προχθές, Κυριακή 30 Μαρτίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», έγιναν αναφορές στην πολυσχιδή προσωπικότητα του γιατρού και καλλιτέχνη, που είχε κατ’ επιλογήν πολιτογραφηθεί Καλαματιανός, ανεγνώσθη εκτενές βιογραφικό του και προβλήθηκαν αποσπάσματα συνεντεύξεώς του στο δημοσιογράφο Θανάση Παντέ. Επίσης, παρουσιάσθηκαν ψήγματα της καλλιτεχνικής του προσπάθειας, η οποία είχε τύχει αναγνωρίσεως ανά το πανελλήνιο. Πριν την αποκάλυψη της πλάκας, την οποία πραγματοποίησαν οι κόρες του αειμνήστου γιατρού, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τραγικό γεγονός «για την πόλη και την Ελλάδα το ότι ο Μιχάλης Τούμπουρος ‘έφυγε’ τη στιγμή που γινόταν πανελλήνια γνωστός και καταξιώνονταν». Αναφέρθηκε ακόμη στην τιμή που ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει στο πρόσωπο του Μιχάλη Τούμπουρου, επισημαίνοντας πως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει δοθεί το όνομά του σε δρόμο στην ανατολική πλευρά της Αριστομένους (νοτίως του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου). Ακολούθως, ανέγνωσε μήνυμα της αδελφής του Μ. Τούμπουρου, Μαρίας, ο σύζυγός της Αντώνης Κατσάς. Η εκδήλωση για το Μιχάλη Τούμπουρο ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους της χήρας του Ελένης, που ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη διοργάνωση της βραδιάς, καθώς και το γλύπτη Χρήστο Ρηγανά ο οποίος αφιλοκερδώς φιλοτέχνησε την αναθηματική πλάκα. Στη συνέχεια, προβλήθηκε σύντομο βίντεο, που πλαισίωσε με εικόνες την απαγγελία από τον αείμνηστο καλλιτέχνη του ποιήματός του «Λυπάμαι». Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και φίλος του Μ. Τούμπουρου, Μιχάλης Μιχαήλ, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ το ίδιο έγινε και από εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη. Στη συνέχεια, η Όλγα Θεοδώρου, Πρόεδρος του θεατρικού σχήματος «Συν Ένα - Μιχάλης Τούμπουρος» που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος γιατρός και καλλιτέχνης, διάβασε ένα κείμενο, το οποίο περιελάμβανε εκτενές βιογραφικό του εκλιπόντος, στοιχεία για την καλλιτεχνική του δράση ως συνέχεια της στάσης του απέναντι στη ζωή και ιστορικό του πώς και γιατί προέκυψε ως σύμβολο του «Συν Ένα» η σπείρα. Το κείμενο αυτό μπορείτε να δείτε εδώ. - 
 
***   Πρόγραμμα πρόληψης γυναικείου καρκίνου επαναλειτουργεί στην Καλαμάτα          
           
Από τις 28 Απριλίου 2014, θα εφαρμοσθεί και πάλι, δωρεάν για όλες τις εξεταζόμενες, το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα θα εκτελεσθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, του οποίου τον επιστημονικό υπεύθυνο Μανώλη Αμπατζόγλου, ιατρό χειρουργό, δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρεί δωρεάν με σύμβαση χρησιδανείου για 5 χρόνια τους οικίσκους 31 και 32 στο Ανατολικό Κέντρο προς εκτέλεση του προγράμματος αυτού. Μάλιστα, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου και των εγκαταστάσεων και στις αναγκαίες συνδέσεις – ατελώς - με το δίκτυο ύδρευσης.
Ο κ. Νίκας, σε δηλώσεις του,  κάλεσε «όλες τις γυναίκες της Μεσσηνίας να κάνουν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».
 Επίσης, ευχαρίστησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τον Πρόεδρό του Ευστάθιο Φραγκούλη για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και πάλι στην Καλαμάτα.
  Εξετάσεις που σώζουν ζωές
Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με την επανέναρξη του προγράμματος και τη διεξαγωγή του. Υπενθύμισε, δε, ότι από το 1991, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου στη Μεσσηνία, εξετάσθηκαν πολλές δεκάδες χιλιάδες γυναικών για καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
«Η προσπάθειά μας είναι να εξετασθεί, ει δυνατόν, το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού. Στο παρελθόν, εξετάζαμε γύρω στις 13.000 γυναίκες κάθε φορά. Έξι φορές έγινε επανέλεγχος και συνήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.
Λόγω, μάλιστα, διακοπής της διεξαγωγής του προγράμματος από το 2008 μέχρι σήμερα κι επειδή έχει περάσει ικανό διάστημα, θα συναχθούν εκ νέου σπουδαία συμπεράσματα όσον αφορά στις ασθένειες αυτές και στην εξέλιξή τους.
Ο Μ. Αμπατζόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του "Θ", τόνισε ότι «στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό χώρο, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Σε κάποιους δείκτες, η Ελλάδα είναι πιο χαμηλά από το μέσο ευρωπαϊκό όρο». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «χάρη σ’ αυτά τα προγράμματα οι μορφές αυτών των ασθενειών ανακαλύπτονται σε αρχικά στάδια. Τότε η θεραπεία είναι ουσιαστική», με την επιτυχία να φθάνει το 100% και μάλιστα χωρίς μετεγχειρητικές θεραπείες. Τόνισε, τέλος, ότι «ο καρκίνος εξακολουθεί να υπάρχει όσο τον αντιμετωπίζουμε χτυπώντας ξύλο. Πρέπει να τον ‘πιάσουμε’ νωρίς»!
 
***  Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση οινοπνευματωδών
 Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας οργανώνει τη 2η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση οινοπνευματωδών προϊόντων, υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, κάτι που θα συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με επιστολή του Προέδρου του και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ζητεί τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος, από την πλευρά του αποφάσισε, να παρέχει δημοσιότητα για την επιτυχία αυτής της εκστρατείας και θα βοηθήσει στη διανομή φυλλαδίων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα drinkiq.com - 
 
***  Ολομέλεια Δικηγόρων: Επαναβεβαίωση της αποχής στα ποινικά δικαστήρια           
          
Με ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πρώτη Ολομέλεια των νέων Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχε και ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης.
Μάλιστα, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, θα απασχολήσουν και τη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
  Φλέγοντα ζητήματα
Όπως σημείωσε ο κ. Μαργέλης, την Ολομέλεια απασχόλησαν με εισήγηση του Προέδρου τα φλέγοντα προβλήματα των Δικηγόρων που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, τα φορολογικά θέματα, η φορολόγηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων, η αποζημίωση των εμμίσθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα, η διαμεσολάβηση και η εναντίωση στην είσοδο άλλων επαγγελματιών ως διαμεσολαβητών πλην των δικηγόρων, το Σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και διάφορα άλλα επαγγελματικά θέματα.
Ωστόσο, η Ολομέλεια διέκοψε τις εργασίες της, προκειμένου το Προεδρείο της με αντιπροσωπεία Προέδρων να μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και να εκθέσει τις απόψεις της στους Βουλευτές των κομμάτων, εν όψει και της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου για τις διατάξεις που αφορούν τους δικηγόρους και ειδικότερα για την κατάργηση της αποζημίωσης των εμμίσθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα και την ανάθεση του ρόλου του διαμεσολαβητή σε πρόσωπα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
  Αποχή
Οι δικηγόροι κάλεσαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει από το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο τις ανωτέρω διατάξεις και στην αντίθετη περίπτωση επιφυλάχθηκε να επανακαθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος απέναντι στον θεσμό της διαμεσολάβησης.
Ορίσθηκε δε Επιτροπή από Προέδρους για την υποβολή προτάσεων του Σώματος για το σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε παλαιότερη απόφαση για αποχή των δικηγόρων στα ποινικά δικαστήρια μετά από πρώτη διακοπή στα Πλημμελειοδικεία και μετά από δεύτερη στα Εφετεία.
    Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***   Η Δημ. Λυμπεροπούλου υποψήφια στην περιφέρεια από τους Οικολόγους Πράσινους         
           
Και μια γυναίκα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από χθες. Πρόκειται για τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου, από τους Οικολόγους Πράσινους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους «οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου σεβόμενοι  τις Πράσινες Αρχές και Αξίες και την Τοπικότητα, όπως πάντα με εσωτερική διαβούλευση και Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, αποφασίσαμε ομόφωνα την κάθοδο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής την μοναδική γυναίκα υποψήφια στην Πελοπόννησο, την Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Σύσσωμο το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων έκανε δεκτή και χαιρέτησε την απόφαση μας.
Σε μια εποχή που το μάρμαρο της ανάπτυξης καλείται να πληρώσει το περιβάλλον και ο άνθρωπος, η  κάθοδος  Πράσινου Αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για την Πελοπόννησο είναι επιβεβλημένη», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
***  Από σήμερα 1η Απριλίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους»           
   
Aπό  σήμερα , 1η Απριλίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» της Aegean Airlines, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα ξεκινά από τη φετινή πανεπιστημιακή χρονιά 2013- 2014, με στόχο να προσφέρει σε 250 πρωτοετείς που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, οκτώ δωρεάν εισιτήρια κάθε χρόνο και για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Απριλίου, ενώ οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.
Οι φετινοί πρωτοετείς δεν έχουν παρά να επισκεφθούν, από  σήμερα,  1η Απριλίου 2014, το ειδικό microsite www.kontastousneous.gr, όπου θα βρουν όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή τους και θα μπορέσουν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τις 15 Απριλίου 2014. Η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου 2014.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και για τους πρωτοετείς της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς 2014- 2015 και στο σύνολό του θα προσφέρει περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 φοιτητές από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013 και 2014, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων, συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 και 250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την Aegean Airlines δωρεάν οκτώ εισιτήρια ανά έτος για όλη την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.
Σημειώνεται ότι αφορά για κάθε ένα από αυτά τα δυο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
***   Ε, λοιπόν, όχι! Δεν συμμετέχω στα παιχνίδια σας αυτή τη φορά         
           
Είχα μια ελπίδα ότι σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ιδιαίτερα τις αυτοδιοικητικές, οι «άρχοντές» μας και ιδιαίτερα αυτοί που θέλουν να γίνουν «άρχοντές» μας θα είχαν βάλει λίγο μυαλό.
Θα είχαν πάρει δηλαδή τα μαθήματά τους από τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων – δικά τους ή συναδέλφων τους -, κυρίως από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κόσμου, που όχι απλώς βγάζει πολιτικό αρνητισμό, αλλά επιθετικό.
Αυτοί όμως τίποτα. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους αλλάξει την πορεία που έχουν χαράξει. Και συνεχώς αποδεικνύουν με ίντριγκες, δολοπλοκίες, πανηγυρικές συμφωνίες που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αναθεμάτιζαν, ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η εξυπηρέτηση και υλοποίηση των δικών τους προσωπικών συμφερόντων, με απώτερο σκοπό την οικονομική ή «επαγγελματική» τους επιβίωση ή το λιγότερο την ικανοποίηση των υπέρμετρων φιλοδοξιών τους.
Κάποιοι, θα με κρίνετε ως αφοριστική. Είμαι όμως; Μπορεί και ναι. Και προφανώς κάποιες εξαιρέσεις θα υπάρχουν. Ωστόσο, είναι τόσο λίγες που δεν κάνουν τη διαφορά ή σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι «επαγγελματίες» να επιβιώσουν αυτές οι λίγες.
Με μια προσεκτική ματιά στο εκλογικό τοπίο που διαμορφώνεται, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται: Υποψήφιοι που έβριζαν και «ξεκατινιάζονταν» με τον τάδε υποψήφιο, τώρα περπατάνε αγκαλιά, γιατί αυτή τη φορά είδαν ότι έχουν «κοινούς» στόχους. Υποψήφιοι που δεν τους έκατσε η μια καρέκλα, αναζητούν την επόμενη διαθέσιμη και με υπόγειους μηχανισμούς τη διεκδικούν για να μην προλάβει κανένας άλλος. Συναδελφικά μαχαιρώματα συνυποψηφίων, για την πολιτική επικράτηση του ισχυρότερου «μηχανορράφου». Αν συνεχίσω να αναφέρω παραδείγματα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι το εκλογικό Σώμα (δυστυχώς όχι στο σύνολό του), έχει αρχίσει να βλέπει πια όλα αυτά που συμβαίνουν. Φίλη, καθόλου άσχετη με τα τεκταινόμενα στη Μεσσηνία, μου έλεγε χθες ότι τα τελευταία χρόνια συνειδητά δεν έχει πάει ούτε μια φορά στις κάλπες. Και με όλα όσα βλέπει, μόνο να την πείσουν για το αντίθετο δεν καταφέρνουν οι «σωτήρες» μας.
Και επειδή, οι «σωτήρες» μας δεν έχουν όρια πουθενά, ξέρετε τι λένε ακόμα και γι’ αυτή την πολιτική στάση; Μετράνε αν η αποχή, το άκυρο ή το λευκό, λειτουργεί υπέρ των δικών τους συμφερόντων και κατά των αντιπάλων τους.
Ε. λοιπόν, αυτή τη φορά, δεν έχω κι εγώ καμία όρεξη να δώσω μεροκάματο και επαγγελματική αποκατάσταση, σε κανέναν.
 
***  Στο Ιστορικό Κέντρο
            Ανέκαθεν πίστευα πως ο κάθε χώρος έχει και συγκεκριμένους χρήστες. Άντε, να υπάρχει και μια μικρή κατανόηση στην περίπτωση που «παραβιαζόταν» η χρήση του από κάποιους άλλους, όχι όμως στην περίπτωση να γίνεται κάτι κατά συνήθεια ή, κατά συρροή.
Όμως, αρκετά σας ζάλισα με την αοριστολογία που μόλις διαβάσατε και περνάω ευθύς αμέσως στο θέμα, που έχει να κάνει με το Ιστορικό Κέντρο και τη συνεχιζόμενη σε αυτό στάθμευση τροχοφόρων ή και ακόμη την κίνησή τους σε δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής.
Το Ιστορικό Κέντρο είναι στην ουσία ένας μεγάλος πεζόδρομος, με κάποια ασφάλτινα τμήματα για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων. Στην πραγματικότητα όμως, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Μια και μόνο επίσκεψη κάποιου στο χώρο, χωρίς να είναι συγκοινωνιολόγος, αλλά να έχει έστω μια στοιχειώδη γνώση των πινακίδων της τροχαίας κυκλοφορίας, θα είναι αρκετή για να καταλάβει την καταστρατήγηση των παραπάνω και να αναδείξει την ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο.
Σταθμευμένα αυτοκίνητα στα πλακόστρωτα να καταλαμβάνουν ένα ικανό μέρος του διαθέσιμου χώρου, μηχανάκια να περνούν είτε με μεγάλη ταχύτητα είτε με μικρότερη, αδιαφορώντας αν μπορεί να τρέχουν πιτσιρίκια στο χώρο, αν βρίσκονται ζώα και αν γενικότερα οι πεζοί, που θεωρούν πως ο χώρος τους ανήκει, κυκλοφορούν αμέριμνοι και, συνεπώς, απρόσεκτοι.
Θα παραβλέψω τη χρήση του χώρου από τους ποδηλάτες με την παραδοχή ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν τρέχουν τόσο πολύ και με το ότι το ποδήλατο χωρά, με πολύ προσοχή όμως, σε τέτοιους χώρους.
Και φυσικά τίθεται το ερώτημα αν η Δημοτική Αρχή θέλει να προστατεύσει το χώρο. Το έκανε, τοποθετώντας κάποιες γελοίες σιδεριές που μπαινοβγαίνουν και υποτίθεται ότι στερούν την πρόσβαση στα τετράτροχα, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν και τις ανάγκες εφοδιασμού των καταστημάτων της περιοχής. Με τη βασική προϋπόθεση όμως ότι θα σέβονταν την τοποθέτησή τους οι καταστηματάρχες, οι οποίοι όμως «ξεχνούν» κατεβασμένες τις σιδεριές κι έτσι η κατάσταση διαιωνίζεται.
Το χειρότερο όμως είναι να μην μπορείς να περπατήσεις στην οδό Γερμανού, για παράδειγμα, χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος με σχετική σήμανση στο τμήμα της από την Όθωνος και νότια, όπου κυκλοφορούν ανερυθρίαστα, όλα σχεδόν τα τετράτροχα της Καλαμάτας. Έτυχα δε μια φορά σε περιστατικό, όπου πεζός βάδιζε αμέριμνος και από πίσω του κορνάριζε ο οδηγός αυτοκινήτου για να παραμερίσει και να πάει αυτός στον προορισμό του  (ο οδηγός).
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Αν θα πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση ή όχι ή αν θα πρέπει να αυξηθεί η «ευαισθησία» των οδηγών, κάτι που φαίνεται αδύνατο. Η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε, η Ελληνική Αστυνομία ψάχνει να βρει προσωπικό, οπότε καταλαβαίνετε πως η κατάσταση, δυστυχώς, θα διαιωνιστεί. Εκτός αν…  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου    harhar@tharrosnews.gr 
  
 ***   Καθαρές κουβέντες…         
 Ολοένα και συχνότερα ο λόγος των πολιτικών απογυμνώνεται από επιχειρήματα και, με αφορμή την οικονομική κρίση, αδυνατεί να αρθρωθεί αποδεικτικός και πειστικός. Σε κάθε ερώτηση, που συνοδεύεται με παράθεση στοιχείων, οι πολιτικοί απαντούν στερεότυπα «όχι ακριβώς», δηλαδή «περίπου, σχεδόν». Αποφεύγουν, έτσι, την ανάληψη ευθύνης, δημιουργούν προσποιητή αισιοδοξία, «στρογγυλεύουν» ανακολουθίες, διαχέουν εντυπώσεις και συσκοτίζουν.
Η αμηχανία και ο φόβος της αλήθειας τούς οδηγεί σε αοριστίες και σε μια ευρυχωρία λόγου για να δεσμεύουν συνειδήσεις. Φλυαρούν, περιγράφουν επιτηδευμένα λογαριασμούς και απέναντι στην ανασφάλεια και στο φόβο των πολιτών προτάσσουν τεχνητά διλήμματα, που εμπεριέχουν πάντοτε στο δεύτερο σκέλος τους το αδιέξοδο και την καταστροφή.
Γιατί οι πολιτικοί, στοχεύοντας σταθερά στην εξουσία, καταφεύγουν στο μεσσιανισμό και στο λαϊκισμό, όσο κι αν υποστηρίζουν ότι τον αντιμάχονται. Μονοπωλούν την ορθότητα της μοναδικής, κατ’ αυτούς, λύσης.
Η έπαρση, όμως, ενός τέτοιου λόγου πολύ απέχει από τη συμπάθεια και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Στο βάθος, περιφρονεί το λαό στον οποίο απευθύνεται, επιβάλλει τη σιωπή σαν συμφωνία και ανοχή και καταργεί το δικαίωμα της διαφωνίας, βασικό στοιχείο της δημοκρατίας.
Αυτή την επικαλείται ο πολιτικός για νομιμοποίηση των αποφάσεών του και για εξασφάλιση αξιωμάτων και προνομίων. Ο Άρθουρ Κλαρκ είχε πει «ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές, ένας πολιτικός τις επόμενες γενιές». Και τώρα, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, αντί για παροχές και αμφίβολες ρυθμίσεις, οφείλουν οι πολιτικοί να προτείνουν σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, με ακρίβεια ευθύνης και σεβασμού προς τις θυσίες και την αξιοπρέπεια του λαού και προς τα όνειρα των νέων για πατρίδα ελεύθερη και δίκαιη.
Όλα τ’ άλλα, τα «περίπου», τα «σχεδόν», τα «όχι ακριβώς», προσβάλλουν την περηφάνια και υποτιμούν την ιστορία μας.
Να το ορίσουμε και διαφορετικά. Λειψανδρία ή, κάτι χειρότερο, ο συντηρητισμός της ανασφάλειας, το φοβικό σύνδρομο της μετριότητας. Ο μέσος όρος της ελληνικής κοινωνίας είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από το μέσο όρο της πολιτικής της εκπροσώπησης. Κι αν οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα αλλάζει πορεία, πως η έξοδος από την κρίση είναι μπροστά μας, δεν πείθουν ούτε καν όσους τις διατυπώνουν δημόσια, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια διαψεύσθηκαν όσοι πίστευαν πως η κρίση θα μας αναγκάσει να βγάλουμε στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό. Να αναδείξουμε την αριστεία απέναντι στη μετριότητα. Και στο σημείο αυτό εντοπίζεται και το ενδεχόμενο πολιτικό αδιέξοδο.
Το πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια δεν καταφέρνει να ξεφύγει από το μέσο όρο της κατεστημένης μετριότητας.
  Υ.Γ. Λαμπρό παράδειγμα των παραπάνω είναι όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όταν ο ιατρός Δημήτρης Κουτσούλης μίλησε για το ξεχαρβάλωμα σε προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και παραλίγο να τον πάρουν με τις... πέτρες. Λες και είχε κάποιο όφελος μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας...
Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***   Η δημοκρατία εξέπνευσε… η Τριφυλία πληγώνεται!
 Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, όπως κάθε νέος ιατρός που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του, θέλησα να ενημερωθώ πρωτίστως για την πλήρωση θέσεων επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος, ως όφειλε, ως κρατικός λειτουργός που ενημερώνει έναν επιστήμονα από το χώρο της υγείας, μου ανέφερε ότι για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν προβλέπεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών. Η επικοινωνία μας έληξε εκεί. Από εκεί και έπειτα, ως ενεργός πολίτης θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση. Εξάλλου, από τη στιγμή που η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας -από διμήνου και πλέον- δεν έχει ιατρό και εφόσον δεν προβλέπεται σε επόμενη προκήρυξη η πλήρωση θέσεων, αφενός, είναι κλειστή και, αφετέρου, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή οποιασδήποτε εγκύου, εάν προκύψει επιπλοκή, π.χ. αιμορραγία. Επίσης, τόνισα ως προσωπική μου εκτίμηση ότι ήδη έχει κλείσει μία κλινική, ήδη υπολειτουργούν η Χειρουργική, η Ορθοπαιδική και η Καρδιολογική και εξέφρασα την ανησυχία μου για τη γενικότερη πορεία του ιδρύματος, θεωρώντας ότι θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας με μαθηματική ακρίβεια. Ένα τέτοιο γεγονός θα σημαίνει την πλήρη υγειονομική απομόνωση των πολιτών της Τριφυλίας, που χρειάζονται έως και 90 χλμ. για να βρεθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Η θλιβερή εικόνα που παρουσίαζε έως εκείνη την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο μετετράπη σε τραγική, που μόνο σε δημοκρατικό πολιτικό σύστημα δεν ταιριάζει. Δέχτηκα απρόκλητη επίθεση από μερίδα συμβούλων της πλειοψηφίας και από τον ίδιο το δήμαρχο. Εκφράσεις πεζοδρομίου, απειλές, κραυγές με προστακτική χροιά, βγαλμένες από άλλες εποχές. Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι κακώς μου έδωσαν το λόγο! Να μου πουν ότι ενδιαφέρομαι να διοριστώ, τη στιγμή που τους εξηγούσα ότι για εμάς τους ιδιώτες γιατρούς θα ήταν ό,τι καλύτερο να κλείσει το νοσοκομείο. Θα μπορούσα να ήμουν το παιδί του καθενός από εσάς, ο αδερφός σας, ο εγγονός σας… Σκεφτείτε αντιμετώπιση από ανθρώπους που, δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς διδάσκουν στα σχολεία τα παιδιά σας γράμματα. Άραγε, έτσι μεταλαμπαδεύουν την αρχή της ισότητας και της ισονομίας; Προφανώς, δεν τη γνωρίζουν. Πιθανώς, αν ήμουν «κολλητός» τους, παιδί κομματικού σωλήνα, ισόβιος συνδικαλιστής, η συμπεριφορά τους να ήταν διαφορετική. Ατύχησαν, όμως! Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη σημερινή εποχή, οι ιαχές δεν τρομάζουν. Θα λέω την αλήθεια με όποιο τίμημα. Το 2014, μέθοδοι πολιτικής δεν είναι αυτές του 1950. Σας χαιρετούν στα καφενεία, σας κερνούν με αλαζονεία, θαρρείς και είστε εσείς οι φτωχοί και αυτοί οι πλούσιοι. Σας χτυπούν στον ώμο, όταν αυτοί βολεύουν και βολεύονται. Ρίχνουν λίγη άσφαλτο σε καμιά λακκούβα, τώρα, όψιμα, σαν να σας ρίχνουν λάσπη στα μάτια, άντε να αλλάξουν και καμία λάμπα. Τσακώνονται για το ποιος θα καταθέσει στεφάνι, ποιος θα γίνει αντιδήμαρχος, στέλνουν τώρα χρήματα για αναβάθμιση υπηρεσιών. Ουσιαστικό έργο ανάπτυξης πουθενά. Η Τριφυλία αποψιλώνεται από υπηρεσίες, σβήνει από το χάρτη και αυτοί καμαρώνουν σαν να ζουν σε άλλη περιοχή. Ξέχασα, όμως. Εδώ δεν πρέπει να μιλάς. Δεν πρέπει να έχεις καν άλλη γνώμη. Το σύστημα, εκμεταλλευόμενο την εκλογική γεωγραφία της περιοχής, «φυτεύει» τους δικούς του ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν την έννοια της άλλης άποψης και, κυρίως, να δουν την αλήθεια κατάματα. Με τιμή, Δημήτρης Π. Κουτσούλης Ιατρός ΑΠΘ, μαιευτήρας- χειρουργός- γυναικολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν. Ιωαννίνων, πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, Παν. Πελοποννήσου - 

*** Επιδημία στα φανάρια της Καλαμάτας

   Επιδημία έχει πέσει στους φωτεινούς σηματοδότες της Καλαμάτας, οι οποίοι επιμένουν να μένουν σβηστοί. Δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα, διότι η κατάσταση στις διασταυρώσεις είναι επικίνδυνη. Β.Β. - 

***  Άντεξε στην πίεση ο Χρ. Ριζάς
 
  Η ξαφνική, για ορισμένους, αποχώρηση της Ελένης Αλειφέρη από τα δημοτικά της περιοχής της, οδήγησε πολλούς από το συνδυασμό της να στραφούν στη λύση του Χρήστου Ριζά, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε. Όπως έλεγαν, ο καταγόμενος από την περιοχή τους πολιτικός μηχανικός, είναι αγαπητός σε πολύ κόσμο, γνώστης των προβλημάτων της περιοχής και με μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση (αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος Αναπτυξιακής κ.λπ.). Παρά την τρομερή πίεση, όμως, που του ασκήθηκε δεν κατάφεραν να πάρουν τη συγκατάθεσή του. Τώρα τι θα κάνει ο κ. Ριζάς, άγνωστες οι βουλές του... Α.Π. - 

*** Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή ναρκωτικών, όπλου και κροτίδων στην Καλαμάτα
 
 Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, αεροβόλο περίστροφο, κροτίδες κ.α Συνελήφθη, σήμερατο πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε κατάστημα του 47χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν: Ποσότητα κάνναβης, βάρους -9,1- γραμμαρίων. Αεροβόλο περίστροφο και μία μεταλλική αμπούλα. Τριάντα επτά (37) κροτίδες. Ζυγαριά ακριβείας. Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. - 

***  Νεκρός ο δολοφόνος του 46χρονου υπαρχιφύλακα         
           
Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης νεκρός μέσα στο κελί του.
Ο βαρυποινίτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, είχε μεταφερθεί στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών και είχε εγκλειστεί μόνος του σε κελί. Εκεί γύρω στις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης τον εντόπισε νεκρό σωφρονιστικός υπάλληλος.
Οπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν σπεύσει κλιμάκιο της αστυνομίας και ιατροδικαστής προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του Αλβανού ισοβίτη.
real.gr

***     «Ηλεκτρονικό δέρμα» με μνήμη
Ερευνητές δημιούργησαν μια «φορετή» συσκευή, λεπτή όσο ένα αυτοκόλλητο τατουάζ, που μπορεί να αποθηκεύει και να μεταδίδει δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις ενός ατόμου, να λαμβάνει ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του και να εκλύει φάρμακα στο δέρμα του.
Πρώτη φορά συνδυασμός παρακολούθησης και θεραπείας
 
Εχουν γίνει και άλλες προσπάθειες ανάπτυξης τέτοιου είδους «ηλεκτρονικού δέρματος», ωστόσο η συγκεκριμένη συσκευή είναι η πρώτη που μπορεί να αποθηκεύει πληροφορίες και συγχρόνως να χορηγεί φάρμακα - με τον τρόπο αυτόν συνδυάζεται η παρακολούθηση ασθενών και η θεραπεία τους. Οι δημιουργοί του «τατουάζ-γιατρού» αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Nanotechnology», ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με νόσους που πλήττουν την κινητικότητα όπως η νόσος του Πάρκινσον και η επιληψία.
Η συσκευή αποτελείται από στρώματα εύκαμπτων νανοϋλικών – αισθητήρες που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία και την κίνηση, νέας τεχνολογίας μνήμη RRAM με υψηλή χωρητικότητα για αποθήκευση δεδομένων και φαρμακευτικές ουσίες – τα οποία βρίσκονται μέσα σε ένα υλικό που μιμείται την ευκαμψία του ανθρώπινου δέρματος. Το αποτέλεσμα αυτού του «παντρέματος» είναι ένα επίθεμα που κολλά στο δέρμα και περιέχει μια συσκευή με μήκος μόλις 4 εκατοστόμετρα, πλάτος 2 εκατοστόμετρα και πάχος 0,3 χιλιοστόμετρα, όπως ανέφερε μια εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης, η δρ Νάνσου Λου, μηχανολόγος μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ωστιν.
Καινοτόμος η ενσωμάτωση συσκευής μνήμης στο σύστημα
 
«Η καινοτομία του νέου συστήματος είναι η ενσωμάτωση της συσκευής μνήμης σε αυτό» σημείωσε από την πλευρά της η δρ Στεφανί Λακούρ, μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης στην Ελβετία, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη και προσέθεσε ότι καμία άλλη παρόμοια συσκευή δεν μπορεί να αποθηκεύσει στοιχεία τοπικά.
Πρέπει βέβαια να υπογραμμιστεί ότι η προηγμένη αυτή συσκευή έχει και τα μειονεκτήματά της: λειτουργεί μόνο όταν είναι συνδεδεμένη με μια πηγή ενέργειας και έναν αναμεταδότη δεδομένων, που αμφότερα πρέπει να… συρρικνωθούν και να γίνουν άκρως ευλύγιστα προκειμένου το πρότυπο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς σε ευρεία κλίμακα. Παρότι υπάρχουν στο εμπόριο ορισμένα «εργαλεία» που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά – όπως οι μπαταρίες λιθίου – δεν έχουν την κατάλληλη ευκαμψία ώστε να χρησιμοποιηθούν στη «συσκευή-δέρμα», εξηγεί η δρ Λου.
Ακόμη και αν υπήρχαν διαθέσιμα πιο «μαλακά» μέρη του συστήματος, η ασύρματη μετάδοση δεδομένων θα έπρεπε να μετατραπεί σε μια ψηφιακή ευανάγνωστη μορφή και το σήμα πιθανότατα θα χρειαζόταν ενίσχυση. «Πρόκειται για ένα άκρως πολύπλοκο σύστημα ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί σε ένα λεπτό υλικό που μοιάζει με τατουάζ» είπε η δρ Λου και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή σε ασθενείς».    
 tovima




 
***  Η "Ελλάδα Παντού" ανοίγει τα φτερά της σε όλο τον κόσμο!
Αρχίσαμε να δεχόμαστε προτάσεις και από φορείς εκτός Ευρώπης για τη συμμετοχή τους στο ανοιχτό φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" .
Τι είναι το φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού";
Αρχικά, μια γιορτή του Ελληνισμού, μια αναφορά πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και μπορούν και θέλουν να συνεργαστούν.
Μια γιορτή, που φιλοδοξεί να γίνει στο άμεσο μέλλον η βάση γ...ια να στηθούν φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" σε όλο το κόσμο, με σκοπό να δημιουργηθούν, μέσα από το συνεργατικό και συνεταιριστικό ιδεώδες, νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας εντός και εκτός Ελλάδας.
Δεν είναι ανάγκη να μετακινηθείτε από εκεί που μένετε: Σχεδιάστε κάτι απλό, χωρίς άγχος και στείλτε μας αίτημα για να περιληφθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Π.χ. μια βραδιά με Ελληνικό φαγητό στα γραφεία του συλλόγου σας και καλέστε τους "ντόπιους" φίλους σας, μια προβολή Ελληνικής ταινίας, μια μικρή διάλεξη, μια μουσική βραδιά!
Και πάλι τονίζουμε:
Το ανοιχτό φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" είναι μια μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού, μια πράξη που θέλει να καταδείξει πως, και μπορούμε, και θέλουμε να συνεργαστούμε οι Έλληνες μεταξύ μας.
Είναι μια γιορτή που στο άμεσο μέλλον φιλοδοξεί να γίνει ένα κανονικό φεστιβάλ προώθησης του Ελληνικού πολιτισμού, των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγει η Ελλάδα.
Κάθε αρχή και δύσκολη θα πει κάποιος, μα υπάρχει όραμα,στόχος και σκοπός:
Να φτάσει η "Ελλάδα Παντού"!

***  Η αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα - Ακόμα να "χωνέψει" την ήττα!!!


Δεν μπορούν να χωνέψουν την νίκη Ερντογαν ούτε οι αντίπαλοι του στο εσωτερικό, αλλά ούτε και αυτοί στο εξωτερικό που προσπαθούν να τον ρίξουν τόσο καιρό, έτσι ξε΄κίνησαν πάλι τα περί νοθείας, απόδειξη ότι αν δεν είσαι αρεστός στη Δύση, ούτε η θέληση του λαού αναγνωρίζεται. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καταθέσει σήμερα προσφυγή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά στην πρωτεύουσα το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών κόμμα.

 «Θα προσφύγουμε σήμερα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊκάν Ερντεμίρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

 «Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές μας εργάζονται εδώ και πάνω από 48 ώρες για να ελέγξουν τα δεδομένα στο γενικό επιτελείο του κόμματός μας. Έχουμε αποδείξεις για παρατυπίες», πρόσθεσε ο Ερντεμίρ.


 «Σημαντική νοθεία αποδείχθηκε πως έγινε σε πολλά εκλογικά τμήματα» της τουρκικής πρωτεύουσας, δήλωσε εξάλλου προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας δικηγόρος που πρόσκειται στο CHP και ζήτησε να μην κατονομασθεί.

 Χιλιάδες οπαδοί του CHP συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου στην Άγκυρα κρατώντας τουρκικές σημαίες για να καταγγείλουν μια «μαζική νοθεία» στην πρωτεύουσα, η οποία αριθμεί 5 εκατ. κατοίκους, και να ζητήσουν νέα καταμέτρηση των ψήφων.
 Ο πρόεδρος του θεσμού αυτού, ο Σαντί Γκιουβέν, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιδείξουν ηρεμία και τους διαβεβαίωσε πως η "αλήθεια" θα αποδειχθεί.
 Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ, μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το πρωί ότι κέρδισε μια πέμπτη διαδοχική θητεία συγκεντρώνοντας το 44,79% των ψήφων, έναντι 43,77% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Μανσούρ Γιαβάς.
 Οι δύο αντίπαλοι είχαν ανακηρύξει διαδοχικά τη νίκη τους το βράδυ της Κυριακής, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα που τροφοδοτούνταν από τις κατηγορίες για νοθεία και διακοπές της ηλεκτροδότησης οι οποίες προκάλεσαν υποψίες

 
*** Έκρυψαν «θερμό» επεισόδιο στο Καστελόριζο - Τούρκοι «εγκλώβισαν» Ελληνική πυραυλάκατο 
 
Αυξάνονται κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.Ο Ερντογάν ακολουθώντας την συνήθη τακτική των Τούρκων όταν έχουν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους, στήνουν σκηνικό έντασης με την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας τους.Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια, το οποίο αποκρύφθηκε επιμελώς από το ΥΠΕΘΑ, έγινε όπως αποκαλύπτει το koolnews πριν από λίγες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου.Εκεί τουρκικά σκάφη «εγκλώβισαν» Ελληνική πυραυλάκατο. Αμέσως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα επιτελεία σήμανε συναγερμός αφού ο «εγκλωβισμός στόχου» σημαίνει αυτόματα εχθρική πράξη. Αρχικά επικράτησε πανδαιμόνιο, με τα τηλέφωνα και τις επικοινωνίες να έχουν πάρει «φωτιά» και τον κυβερνήτη της πυραυλάκατου να περιμένει εντολές για το τι θα κάνει.Ευτυχώς επικράτησε τελικά ψυχραιμία και αφού και οι δύο πλευρές έπαιξαν κάμποση ώρα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, τελικά αποχώρησαν χωρίς να δοθεί συνέχεια.Το περιστατικό αυτό που αποκαλύπτει το koolnews αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών τον τελευταίο μήνα από την πλευρά των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίες έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και προβληματισμό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.Άλλωστε μόλις την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η τουρκική κορβέτα «Bandirma» «αλώνιζε» επί 19 ώρες στο Αιγαίο παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα και κάνοντας «κρουαζιέρα» από τη Ρόδο μέχρι τα στενά μεταξύ Κέας και Κύθνου.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δώσει ρητή εντολή σε κάθε τέτοια ενέργεια των Τούρκων να παρακολουθούνται στενά από τα Ελληνικά πολεμικά σκάφη μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι αποχώρησαν τελικά από τα εθνικά χωρικά μας ύδατα. - 

Το 1977 κυκλοφόρησε το βιβλίο ECOSCIENCE: Population, Resources, Environment, στις σελίδες του οποίου οι τρεις συγγραφείς του (Paul R. Ehrlich, Anne H. Ehrlich, John P. Holdren )
αναφέρονται στη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό, προτείνουν να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή που τρώμε και στο νερό που πίνουμε.
 Η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με τους συγγραφείς, πρέπει να γίνει από μία παγκόσμια κυβέρνηση η οποία στο βιβλίο ονομάζεται ως “παγκόσμιο καθεστώς”. 
Στο βιβλίο, προκειμένου να μην ξεφύφει ο πληθυσμός,προτείνουν ως λύση την υποχρεωτική άδεια για κάθε γεννηση, την υποχρεωτικής έκτρωση για τα “παράνομα” έμβρυα (δηλαδή για τις περιπτώσεις κύησης δίχως άδεια) ακόμη και της βρεφοκτονίας για τα “παράνομα” γεννηθέντα βρέφη. Προκειμένου να αποφεύγονται οι ανεπιθυμήτες εγκυμοσύνες προτείνεται ως λύση η μαζική στείρωση μέσω της τροφής και του νερού και τα υποχρεωτικά σωματικά εμφυτεύματα για την πρόληψη των κυήσεων.  
Εκτός από τα τρομακτικά- που αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο- εξίσου τρομακτικό αποτελεί και το γεγονός ότι ένας εκ των τριών δημιουργών του, είναι ο John P. Holdren, επιστημονικός σύμβουλος του Barack Obama σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, διευθυντής του Λευκού Οίκου στο Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο προεδρείο των Συμβούλων του Barack Obama για την Επιστήμη και την Τεχνολογία
 Φαίνεται, όμως, ότι ο Holdren, αν και δημοκρατικός είχε εμπνευστεί από τον ρεπουμπλικάνο Henry Alfred Kissinger. Το 1974 o  Kissinger είχε συντάξει  το έγγραφο Νational Security Memorandum 200 ( έγγραφο για την εθνική ασφάλεια ) το οποίο αποχαρακτηρίστηκε από απόρρητο και δόθηκε στη δημοσιότητα το 1989. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, 13 χώρες αναγνωρίζονται σαν στόχος δραστικής μείωσης του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νέων. Το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Τουρκία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη,η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και η Κολομβία είναι οι χώρες στις οποίες ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι υπό συνθήκες αργής ή μηδενικής ανάπτυξης. Χώρες με ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον λόγω της γεωγραφικής τους θέσης στον παγκόσμιο χάρτη, των σχέσεων με τα γειτονικά τους κράτη και του ορυκτού τους πλούτου ή των φυσικών πόρων που διαθέτουν. Οι τρόποι ελέγχου σύμφωνα με το έγγραφο είναι ο οικογενειακός προγραμματισμός, ενώ αναφέρεται πως η επάρκεις τροφής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο σε μια πολιτική ατζέντα προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες πείνας στις υποανάπτυκτες χώρες. Το πρόγραμμα θα πρέπει να προωθηθεί μέσω του United Nations Fund for Population Activities έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος οι πολιτικοί αρχηγοί των εν λόγω χωρών να λάβουν αυτή την πίεση για οικογενειακό προγραμματισμό ως ρατσιστική επίθεση.
 Στο ίδιο μήκος κύματος περί στοχευμένης μείωσης του πληθυσμού κινήθηκε το 2010 και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Martin Kramer ο οποίος έκανε λόγο για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού του μουσουλμανικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Kramer υποστήριξε ότι το πρόβλημα των προσφύγων από τη Γάζα θα λυθεί με τον έλεγχο πληθυσμού, δηλαδή «τη διακοπή των επιχορηγήσεων υπέρ τεκνοποίησης των Παλαιστινίων σε καθεστώς ασύλου». Αυτό θα μειώσει την τρομοκρατική απειλή αφού θα αποτρέπει τα μωρά των Παλαιστινίων από το να γίνουν «περιττοί νέοι άντρες». Αυτοί οι «περιττοί νέοι άντρες»,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kramer, οι οποίοι γίνονται ριζοσπαστικοί.Ο Kramer υποστηρίζει ότι η ρύθμιση στο ρυθμό γεννήσεων πρέπει να εφαρμοστεί κυρίως στους Άραβες, το μέγεθος της οικογένειας των οποίων του προκαλεί ανησυχία, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες εθνικές ομάδες.
Όλα τα παραπάνω μας φέρνουν στο νου τη θεωρία του Άγγλου κληρικού, οικονομολόγου και φιλόσοφου Μάλθους (Thomas Malthus 1776-1834) ο οποίος  το 1798 δημοσίευσε την εργασία με τίτλο " Ένα Δοκίμιο στην Αρχή του Πληθυσμού" και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας για τη μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τον Malthus ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο(1, 2, 4, 8, 16, 32, κλπ) ενώ τα διαθέσιμα τρόφιμα με αριθμητική πρόοδο(1, 2, 3, 4, 5, 6, κλπ) δημιουργώντας μια δυσαναλογία ικανοποίησης των αναγκών επιβίωσης. Έτσι, ισχυρίζονταν ότι αν ο πληθυσμός αφήνονταν να αυξάνεται ανεξέλεγκτα σύντομα ο πληθυσμός θα εξαντλούσε τις διαθέσιμες πηγές τροφίμων με αποτέλεσμα την αύξηση της εξαθλίωσης,της φτώχειας και του αγώνα για την επιβίωση. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο πρότεινε δυο κατηγορίες ελέγχων τους προληπτικούς και  τους θετικούς.
 Οι προληπτικοί έλεγχοι αναφέρονται σε τρόπους που περιορίζουν την αναπαραγωγή όπως αγαμία και χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων. Οι θετικοί έλεγχοι αναφέρονται σε περιστατικά που αυξάνουν τους θανάτους των ατόμων πριν εισέλθουν σε αναπαραγωγική ηλικία ή σε επιδημίες που αφανίζουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού προκαλώντας μείωση του συνολικού πληθυσμού όπως πόλεμοι, επιδημίες, λιμοί.
 
''Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί το ταχύτερο δυνατό, όπως και η κατανάλωση στις αναπτυγμένες χώρες ώστε να αποφευχθεί ένα ντόμινο οικονομικών και περιβαλλοντικών δεινών'', είχε αναφέρει σε έκθεσή της η Βασιλική Εταιρεία της Βρετανίας.Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η διάδοση της αντισύλληψηςμεταξύ των γυναικών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και ο περιορισμός της κατανάλωσης στον ανεπτυγμένο.
 Η Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Βρετανίας και 23 επιστήμονες της επί 2 χρόνια, συνέταξαν μια μελέτη 133 σελίδων η οποία είναι και οικονομική και κοινωνική και ιατρική περιβαλλοντική και δόθηκε στο φως της δημοσιότητας το 2012. Μεταξύ άλλων, η έκθεση με τίτλο «Οι άνθρωποι και ο πλανήτης» προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου των γεννήσεων και  ο αριθμός γεννήσεων στις φτωχές χώρες δεν πέσει στο επίπεδο σχεδόν των πιο πλούσιων, τότε υπάρχει κίνδυνος ο πληθυσμός της Γης να εκτιναχθεί στα 22 δισεκατομμύρια, από τα οποία τα 17 δισ. μόνο στην Αφρική, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μαζική μετανάστευση προς τις πιο ανεπτυγμένες χώρες.
 Οι επιστήμονες δεν έδωσαν συγκεκριμένο νούμερο ενός βιώσιμου παγκόσμιου πληθυσμού, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και κατανάλωσης.
 “Ο πλανήτης μπορεί να συντηρήσει 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους μόνο αν διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους αντιμετωπίζοντας τις τεράστιες ανισότητες στην κατανάλωση” αναφέρουν οι ερευνητές και προσθέτουν πως αυτή τη στιγμή, το 10% του πληθυσμού καταναλώνει τη μερίδα του λέοντος των πόρων της Γης.
 Παρόμοιες δηλώσεις κατά καιρούς έχουν κάνει και άλλοι. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ομ Bill Gates σε συνέδριο της TED το 2010 όπου μιλάει για την μείωση των πληθυσμού μέσα από τα εμβόλια.
''Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αυτός ο πληθυσμός σύντομα θα είναι 9 δισεκατομμύρια . Τώρα αν κάνουμε μια πραγματικά καλή δουλειά σχετικά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη, τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό ίσως στο 10 ή 15 %'' αναφέρει συγκεκριμένα.
 Ο ιδρυτής του CNN Τed Turner  θα πάει ακόμα πιο μακριά: ''Ένας συνολικός πληθυσμός 250 με 300.000.000 ανθρώπους, δηλαδή, με μία κατά 95% πτώση από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανικός."
"Ο κ. Turner - εδώ και πολύ καιρό υπέρμαχος του ελέγχου του πληθυσμού - είπε ότι η περιβαλλοντική πίεση στη γη απαιτεί ριζικές λύσεις, γεγονός που υποδηλώνει πως οι χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας, στη θέσπιση μιας πολιτικής του ενός παιδιού για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε ότι τα δικαιώματα της γονιμότητας θα μπορούσαν να πουληθούν έτσι ώστε οι φτωχοί να επωφεληθούν από την απόφασή τους να μην αναπαράγουν'', αναφέρει η Globe and Mail.
 Στις αστικές περιοχές τα ζευγάρια επιτρέπεται να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί (το μέτρο εξαιρεί τα ζευγάρια που έχουν ανάπηρο παιδί), ενώ στις αγροτικές επιτρέπεται να έχουν δύο παιδιά, εάν το πρώτο είναι κορίτσι. Όσο για τρία παιδιά… ούτε συζήτηση, αφού τους παραβάτες τούς περιμένουν αυστηρότατα πρόστιμα -χρηματικά και όχι μόνο. Ενδεικτικά της αυστηρότητας που επιδεικνύει το κράτος είναι τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, βάσει των οποίων δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί όχι μόνο σε υποχρεωτική άμβλωση, αλλά και σε στείρωση. Για τις ανύπαντρες, δε, γυναίκες, η άμβλωση είναι επιβεβλημένη.
 Ο Dave Foreman, συν-ιδρυτής του ‘Earth First’, λέει ότι η μείωση του πληθυσμού μας μέχρι τα 100 εκατομμύρια είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους του: ''Οι τρεις κύριοι στόχοι μου θα ήταν να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός σε περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, να καταστραφεί η βιομηχανική υποδομή και να δούμε την άγρια ​​φύση, με όλα τα είδη, να επιστρέφουν σε όλο τον πλανήτη''. 
Στην Ελλάδα:
''Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους'' είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός υγείας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου(της κυβέρνησης που μας έβαλε στο ΔΝΤ)  Ανδρέας Λοβέρδος.
 Το σύνθημα no people no problems φαίνεται ότι αποτελεί το moto του ΔΝΤ καθώς έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο  αναφερόμενη σ εργασία δύο φοιτητών του Cambridge University, (η έρευνα της οποίας επικεντρώθηκε στις 21 χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ), έδειξε ότι σε χώρες όπου το ΔΝΤ υπέγραφε δανειακή σύμβαση ο πληθυσμός εμφάνιζε 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων, χωρίς όμως να βρίσκονται εντός προγράμματος ΔΝΤ. Κάθε χρόνο παραμονής στο πρόγραμμα του Ταμείου, η θνησιμότητα αυξανόταν κατά 4,1%. Στην Αργεντινή, όπου πέρασε για μια δεκαετία το ΔΝΤ (1991-2001), ο μισός πληθυσμός της χώρας έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα των πολιτών κατά 5% κάθε χρόνο, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους, λόγω κατάθλιψης.
Δεν είναι, όμως, μόνο η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες ( των αριθμών των οποίων αδυνατούμε πλέον να μετρήσουμε καθώς παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση ) είναι και τα κρούσματα από τον ιό της γρίππης που έχουν φτάσει στα 114 άτομα.Οι περισσότεροι δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο!
Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει περίτρανα την απουσία εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού την περίοδο πριν την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων γρίπης λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δημόσιας υγείας και κράτους πρόνοιας στη χώρα μας. 
Η Ελλάδα  εμφανίζει και μία θλιβερή πρωτιά σε σχέση με την Ευρώπη, καθώς η φετινή γρίπη στην χώρα μας εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση σε όλη την ΕΕ. Είναι φανερό ότι η ύφεση, που ξεκίνησε ως οικονομική και πήρε διαστάσεις κοινωνικής και υγειονομικής λαίλαπας, στιγμάτισε σοβαρά την δημόσια υγεία.
 Στη Γαλλία με πληθυσμό 65 εκατομμύρια οι συνολικοί θάνατοι ανήλθαν στους 52. Στη Μεγάλη Βρετανία με 61 εκατομμύρια κατοίκους δεν σημειώθηκε κανένας θανάτος. Στην Ισπανία με πληθυσμό 46 εκατομμύρια οι θάνατοι ανήλθαν στους 155, στη Ρουμανία με 21,5 εκατομμύρια κατοίκους οι θάνατοι προσδιορίζονται σε 4, στη Σουηδία με 9 εκατομμύρια και κάτι κατοίκους οι θάνατοι έφτασαν τους 4, στην Ιρλανδία με 4,5 εκατομμύρια ανήλθαν στους 9 και στην Ελλάδα με πληθυσμό 10 εκατομμύρια  εκτοξεύτηκαν στους 114.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  δήλωσε ότι ''δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο'' ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Ταυτόχρονα σε περίπου 10 χρόνια θα φανούν οι δραματικές συνέπειες στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης. Τι καταγράφουν ειδικοί επιστήμονες και πως μπορούμε να μεγαλώσουμε με Υγεία χωρίς κόστος για το σύστημα υγεία
 Τα μνημόνια και η κρίση φέρνουν δραματικές επιπτώσεις στην Υγεία των πληθυσμών. Εκτός από τις άμεσες συνέπειες που καταγράφονται καθημερινά με πολλούς συμπολίτες μας να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, υπάρχουν και εκείνες οι επιπτώσεις που θα φανούν σε πεείπου 10 χρόνια.
 Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με αφορμή το πρόγραμμα που εστιάζει στην πρόληψη των ασθενειών «Μεγαλώνουμε με Υγεία» ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης σημειώνει ότι χάνουμε πλέον χρόνια από τη ζωή μας επειδή λόγω κρίσης οι Έλληνες δεν ακολουθούν πρόγραμμα πρόληψης ενώ αυξάνουν τις κακές συνήθειες.
 Μια χώρα που γερνάει και πεθαίνει.... death solves all problems- no people no problems.   Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics.com.gr .-
 

*** Aεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες επιβάτες χτυπήθηκε όχι μία, ούτε δύο... αλλά τρεις φορές από κεραυνό λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Birmingham της Αγγλίας. 

Η ψυχραιμία του πιλότου έκανε τους επιβάτες να νιώσουν ασφάλεια, ενώ η προσγείωση έγινε κανονικά και κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε. Όπως είπε στην εφημερίδα «Birmingham Mail» ένας από τους επιβάτες, ο 51χρονος Tony Everitt, «οι επιβαίνοντες έμειναν ήρεμοι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης».

Μάλιστα μόλις το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος ο πιλότος είπε με απόλυτη ηρεμία: «Κυρίες και κύριοι μπορεί να το καταλάβατε αλλά μας χτύπησε κεραυνός».
Οι εικόνες και το βίντεο που τράβηξε μια γυναίκα στο Birmingham της Αγγλίας είναι πραγματικά εντυπωσιακές!



***
 
***Αθλητικό  αγιάζι   ενημέρωσης  :

  ***  Ισοπαλία 1-1 στον Πειραιά για τους Δικηγόρους της Καλαμάτας

 Ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του πανελλήνιου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων διατηρεί η ομάδα της Καλαμάτας μετά τη χθεσινή ισοπαλία που απέσπασε χθες στον Πειραιά από το αντίστοιχο τοπικό συγκρότημα που είχε μάλιστα την διαιτητική εύνοια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20, με την καλαματιανή ομάδα να καταφέρνει να κάνει το 1-1 στο 60’ με γκολ του Γιώργου Αλεξόπουλου και το οποίο έμελλε να είναι το τελικό, καθώς μάλιστα οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το πέναλτι που “κέρδισαν” στο 80’ και απέκρουσε σωτήρια ο Κώστας Αθανασόπουλος! Εκτός από τον έμπειρο γκολκήπερ στην αρχική 11άδα αγωνίστηκαν οι Σουρίλας, Μιχαλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Δρακόπουλος, Αλεξόπουλος, Νικολακέας, Πετρόπουλος, Πολίμος, Καρμοιράντζος, Φωτεινάκης, ενώ έπαιξαν ακόμη οι Κοντούλης, Ορφανός και Χούλιαρης. - 

*** Βίντεο   από  αγώνες  ποδοσφαίρου  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαύρη Θύελλα )   και  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ.   :
ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-4  30/3/2014: http://youtu.be/HQcDFEiSSA4 .-
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  4-0  30/3/2014 : http://youtu.be/HLXm1V_dvCs ,


***  Αφιερωμένη στον Καραχάλιο η νίκη στην Αμαλιάδα

   ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΥ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ Του Νίκου Μπαλόπουλου Επιτακτική ήταν η ανάγκη κατάκτησης του νικηφόρου αποτελέσματος στο Κυριακάτικο ματς στην Αμαλιάδα με αντίπαλο τον αδύναμο και υποβιβασμένο Αστέρα για την ομάδα της Καλαμάτας, οι ποδοσφαιριστές της οποίας είχαν έναν επιπλέον λόγο να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Η νίκη λοιπόν αφιερώθηκε στον συμπαίκτη τους Αλέξανδρο Καραχάλιο, που έχασε πριν από λίγες ημέρες τελείως ξαφνικά τον πατέρα του, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν αγωνίστηκε στην προχθεσινή αναμέτρηση. Το θετικό αποτέλεσμα ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες της Μαύρης Θύελλας, αντιπροσωπεία της οποίας θα βρεθεί σήμερα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής στη νεκρώσιμη ακολουθία. Πιο συγκεκριμένα εκ μέρους της διοίκησης στην κηδεία θα βρίσκεται ο Κώστας Γυφτέας, ενώ από την πλευρά των ποδοσφαιριστών οι Σκαρλάτος, Τσόπελας, Καντούτσης και Ριγανάς. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές φαίνεται πόσο κοντά βρίσκονται οι παίκτες της Καλαμάτας, που αν μη τι άλλο αγκάλιασαν τον Καραχάλιο, φανερώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τη στήριξή τους, σε μια πολύ δύσκολη και επίπονη στιγμή για τον πολυσύνθετο μεσοεπιθετικό.Τιμωρημένοι Κωνσταντόπουλος, Καλογερόπουλος… Επιστρέφουν Καντούτσης, Πούτσης Από κει και πέρα, μέσα σε κλίμα ικανοποίησης λόγω του θετικού αποτελέσματος, αλλά και αισιοδοξίας, κάτι που ταυτίζεται με το παιχνίδι της Ερμιονίδας στην Αχαΐα και την απώλεια που είχαν οι πρωτοπόροι κόντρα στον Ατρόμητο, έγινε η χθεσινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στην Αμαλιάδα ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι είχαν πιο χαμηλούς ρυθμούς, ακολουθώντας το πρόγραμμα αποθεραπείας. Ατομικό συνέχισαν και χθες οι Οντβόνγκ και Γεωργακόπουλος, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών – ο πρώτος στον αστράγαλο και ο δεύτερος στους προσαγωγούς – με τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Εκτός μάχης από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχουν τεθεί οι Κωνσταντόπουλος και Καλογερόπουλος, που συμπλήρωσαν κάρτες – τις επεδίωξαν για να εκτίσουν την ποινή τους στο ματς που ακολουθεί με αντίπαλο την αδύναμη ομάδα του Αιτωλικού – όμως στον αντίποδα επιστρέφουν οι Καντούτσης και Πούτσης που εξέτισαν τις ποινές τους. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει το καθιερωμένο ρεπό και η προετοιμασία μπαίνει από αύριο σε ρυθμούς Αιτωλικού, με την κατάκτηση του τριπόντου να είναι βεβαίως και πάλι μονόδρομος. - 

***  Επιστροφή με επιτυχίες για τον Γιώργο Λαζαρίδη από την Ιταλία

    Επιστροφή για τον Γιώργο Λαζαρίδη από το διεθνές τουρνουά Alpi del Mare 27-30 Μαρτίου, που διεξήχθη στην πόλη του Cuneo,Ιταλία. Στους αγώνες στο μονό, μετά από δυο νίκες έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά. Στους αγώνες στο διπλό, με παρτενέρ τον συναθλητή του στην Εθνική ομάδα Στέφανο Διαμαντή, μετά από δυο νίκες κατάφεραν και έφτασαν στον τελικό του τουρνουά, νίκησαν και κατέκτησαν την Πρώτη θέση. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις προπονήσεις του, στο γήπεδο τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας με την επίβλεψη του προπονητή του Ανδρέα Νίκα και γυμναστήριο με την γυμνάστριά του Χριστίνα Πανταζοπούλου. Ενώ θα βρεθεί και στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο 1ο Αθλητικό Κέντρο του Δ.Γέρακα για να κάνει προπονήσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο. Αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται την άλλη εβδομάδα με την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο,που διοργανώνει η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ( ΕΑΟΜ-ΑμεΑ),11 και 12 Απριλίου στα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ, στην Αθήνα. - 

***  Ν. Χατζής: “Είναι ό,τι καλύτερο έχω πετύχει…”         
   
Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηλυσιακού με αντίπαλο τον Ίκαρο Χαλκίδας, ο Καλαματιανός αρχισκόρερ πλέον της Α1, Νίκος Χατζής, μίλησε  στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), για το μεγάλο του επίτευγμα, τη νίκη επί του Ικάρου, τη μάχη της παραμονής, ενώ  αποκάλυψε, τι σκέφτεται για το μέλλον του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιθυμία του ν’ ασχοληθεί με την προπονητική…
 Νίκο, θεωρείς ότι το γεγονός, ότι είσαι πλέον πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, είναι ότι καλύτερο έχεις πετύχει στην καριέρα σου;
“Θεωρώ ότι είναι, ότι καλύτερο έχω πετύχει σε προσωπικό επίπεδο. Σίγουρα το να βγαίνεις πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, είναι κάτι σπουδαίο. Μου αρέσει που μετά από 18 χρόνια έφθασα σε αυτό το σημείο και είχα τις δυνάμεις να το καταφέρω”.
  Το ματς με τον Ίκαρο, κρίθηκε ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Θεωρείς ότι έπαιξε ρόλο η έδρα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και φθάσατε στη νίκη;
“Έπαιξε ρόλο η έδρα, όμως, έπαιξε ρόλο και το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά. Παρουσιαστήκαμε πιο ψύχραιμοι στο τέλος σε αντίθεση με τον Ίκαρο. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας”.
  Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Κολοσσό, που ακόμη και η νίκη, ίσως να μην αρκεί για να παραμείνετε στην κατηγορία. Τι πιθανότητες δίνεις να είστε και του χρόνου στην Α1;
“Δεν ξέρω τι πιθανότητες έχουμε. Σίγουρα όμως υπάρχουν πιθανότητες για την παραμονή. Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν πάρουμε 2 νίκες στα επόμενα παιχνίδια, είναι πολύ πιθανόν να παραμείνουμε”.
  Τον Ιούνιο κλείνεις τα 38 σου χρόνια. Έχεις πάρει την οριστική απόφαση για το πότε θα κρεμάσεις τα παπούτσια σου; Θέλεις να ασχοληθείς με την προπονητική;
“Από τη στιγμή που νιώθω καλά, δεν σκέφτομαι να σταματήσω. Εγώ θέλω να συνεχίσω και ευελπιστώ να τελειώσουν όλα καλά και με τον Ηλυσιακό εφέτος και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όταν όμως σταματήσω, θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Θεωρώ ότι έχω να δώσω πολλά στο χώρο. Το αγαπώ πολύ το μπάσκετ και θέλω να συνεχίσω κι από άλλο πόστο. Θα αποτελεί για μένα το δεύτερο στοίχημα στην καριέρα μου”.

*** ΧΘΕΣ  ***Δευτέρα 31 Μαρτίου  2014  : 
Ξάνθη - Πλατανιάς  2-3 , (0-2) .- ^
Τα  γκολ :  4΄ Τόρες, 35΄ Βλαχοδήμος , 48΄ , 79΄ Σολτάνι , 77΄ Κατάϊ ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Τριτσώνης με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Τουμπακάρη , .
Κάρτες : Δημήτρης ,στο 37΄ διαμαρτυρία για  πέναλτι υπέρ  Ξάνθης , Κατάϊ , Μενδρινός , Χοσέμι , Ντε  Γκουσμάν ,Αγκιλέρα (2)  κόκκινη  , Τετέ , Γεωργαλίδης ,
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο(Ράνος), Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι, Χοσέμι, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι (Σακκάς), Μπαξεβανίδης(Τριάδης) .-
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (Γουνδουλάκης) , Ινκούμ, Γιαχία, Ζαραδούκας(Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (Σαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τετέ, Τόρες
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Τσέμα, Σουάρες, Ράνος, Νάκας, Τριάδης, Μαρίν, Τσαμούρης.,.
 Αναπληρωματικοί για τους Κρητικούς είναι οι: Περιστερίδης, Γουνδουλάκης, Θέρα, Σιαλμάς, Σιώπης, Ντεντάκης, Σουκιάς.
Βίντεο  από  αγώνα  :
Ξάνθη-Πλατανιάς   2ο  γκολ  0-2  31/3/2014 : http://youtu.be/w2giQUM5BDk ,
ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ημίχρονο  0-2  τα  γκολ 31/3/2014: http://youtu.be/hW7-yNNft6k ,
Ξάνθη-Πλατανιάς   μείωση  1-2  31-3-2014 : http://youtu.be/MkICc0jF9zE ,
Ξάνθη-Πλατανιάς το  2ο  γκολ  31/3/2014 : http://youtu.be/zW8FyDIcSws ,
Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3 τα δύο 2ο  τελευταία  γκολ  31/3/2014: http://youtu.be/_iRidFKZ8z4 ,
ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-3   γκολ  δηλώσεις γκολ  3-1-3-2014 : http://youtu.be/i-j4tkVQQjY ,

***  Ένταση για τη διαιτησία και μετά... ανακωχή για το «προϊόν»  , Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ
Το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο... καλά κρατεί. Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι πρόεδροι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος, «σφάχτηκαν» με αντικείμενο... τι άλλο... τη διαιτησία, αλλά στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης απέσπασε τη συγκατάθεση όλων, μεταξύ αυτών και του ΠΑΟΚ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του, Ζήση Βρύζα, για «παύση πυρός».
Ωστόσο, πόσο θα κρατήσει αυτή η δημόσια ανακωχή για το καλό του «προϊόντος», κανείς δεν ξέρει, αφού στην πραγματικότητα, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τις ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΣ. εκπροσωπήθηκαν όλες οι ΠΑΕ πλην του Απόλλων Σμύρνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Αλαφούζος και Μαρινάκης είχαν αρκετούς διαξιφισμούς σε θέματα διαιτησίας, ενώ σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης πήγε να ξεφύγει η κατάσταση, καθώς ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο «ισχυρός» άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είχαν έντονη λογομαχία. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε κάποια στιγμή προς τον Μαρινάκη και σε έντονο ύφος «πάμε έξω από την αίθουσα να τα πούμε οι δύο μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαφούζος έθεσε θέμα διαιτησίας, ξεκαθαρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί σε κανένα θέμα από εδώ και πέρα αν δεν συζητηθεί το πρόβλημα με τους διαιτητές. Από την πλευρά του, ο Μαρινάκης πρότεινε την εκπαίδευση των διαιτητών από ξένους αρχιδιαιτητές. Σημείο, στο οποίο συμφώνησε και η πλευρά του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως θα πρέπει να έρθουν και ξένοι παρατηρητές, μιας και το επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα είναι αρκετά χαμηλό.
Μεταξύ άλλων, και όπως αναμενόταν οι εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» αναφέρθηκαν και στα πρόστιμα που δέχεται η ΠΑΕ, είτε γίνεται κάτι στο γήπεδο της, είτε δεν γίνεται το παραμικρό.
Στο τέλος, πάντως, οι τόνοι έπεσαν και επικράτησε η... λογική με σύνθημα «να μην ευτελίζουμε μόνοι μας το προϊόν», ενώ ακολούθησε η παρακάτω ανακοίνωση που μόνο για τα... μάτια του κόσμου, μπορεί να έχει ισχύ:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων). Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.
Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.
Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος».
Αλαφούζος: «Όλα καλά»
Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο μετά τις 17:30 αποχώρησε από το Δ.Σ ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να μην θέλει να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και το μόνο που είπε όταν ρωτήθηκε για το πώς κύλησε η συνεδρίαση, ήταν «όλα καλά».

**

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3222   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1692  video.-                          Σύνολον                                                      6597   βίντεο    

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    531. 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :

 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         

~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-

~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-

~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-

~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-

 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-

~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-

~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-

~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  

~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-

~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-

~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-

~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  , .-
~


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014    :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου