ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013  :







***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα :

*** Τουρισμός: Το «Success story» της Μεσσηνίας         
           Μεγάλη αύξηση αφίξεων σε Καλαμάτα, 20.000 περισσότεροι επισκέπτες το 9μηνο, άνοδος 80,31% μόνο τον προηγούμενο μήνα
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Αποτελεί ίσως μία από τις ελάχιστες ευχάριστες ειδήσεις για το Νομό Μεσσηνίας. Κι αυτή είναι ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη από άποψη προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Μάλιστα, η τάση αυτή δε διατηρήθηκε μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά παραμένει και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Αν συνυπολογίσει, δε, κανείς τα πρώτα μηνύματα για το 2014, τότε η Καλαμάτα αλλά και η ευρύτερη περιοχή μπαίνουν για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, από άποψη υποχρεώσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών αλλά και περιβάλλοντος.
Έτσι, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, εντυπωσιακά ενισχυμένος σε διεθνείς αφίξεις είναι ο Σεπτέμβριος σε σύγκριση με πέρυσι, αποτυπώνοντας την ανοδική πορεία της κίνησης ακόμα και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, η οποία αναμένεται φέτος να κυμανθεί στα 17,5 εκατ. επισκέπτες.
Με βάση τα προσωρινά στοιχεία αεροδρομίων που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το Ηράκλειο πρωταγωνιστεί σε απόλυτους αριθμούς, με 2.318.122 επισκέπτες στο εννεάμηνο από 1.970.169 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας άνοδο 17,66%, ενώ το Σεπτέμβριο η αύξηση άγγιξε ποσοστό 22,98% (443.985 από 361.023 το 2012).
Σε ποσοστά, τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει η Καλαμάτα με ποσοστό 50,36% στο εννεάμηνο (53.507 επιβάτες από 35.585 το 2012) και άνοδο 80,31% το Σεπτέμβριο. Ακολουθεί η Σαντορίνη με αύξηση 21,23% στο εννεάμηνο (236.554 από 195.123 το 2012) και άνοδο 28,66% το Σεπτέμβριο, η Κέρκυρα με αύξηση 11,62% στο εννεάμηνο (892.202 από 799.320 το 2012) και άνοδο 9,98% το Σεπτέμβριο και η Ρόδος, με ποσοστό 10,80% στο εννεάμηνο (1.672.116 από 1.509.074 το 2012) και άνοδο 11,43% το Σεπτέμβριο.
Από την άλλη, οριακή είναι η θετική μεταβολή στη Σκιάθο, με ποσοστό 0,89% στο εννεάμηνο (118.780 από 117.735 το 2012) και μείωση 1,07% το Σεπτέμβριο, ενώ πτώση 3,94% παρουσιάζει η Σάμος (101.390 από 105.546 το 2012) και 5,01% το Σεπτέμβριο.
 
***  Καλαμάτα- Τίρανα με 40 ευρώ, ενώ η εταιρία ενδιαφέρεται να κινήσει και το τρένο         
           Λεωφορείο που καταλήγει στα Τίρανα μετά από 12 ώρες δρομολογεί καθημερινά από την Καλαμάτα η εταιρεία Eurolines, το εδώ υποκατάστημα της οποίας στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ.
Βρεθήκαμε εκεί και μιλήσαμε με το διευθυντή Γιώργο Φλέσσα για τα δρομολόγια προς Τίρανα, αλλά και την πρόθεση της εταιρείας να ασχοληθεί με το τρένο σε τοπικό επίπεδο.
 -Καλαμάτα-Τίρανα, μιλήστε μας για αυτό το ταξίδι…
Ξεκινάμε στις 4.00 το απόγευμα από εδώ και φτάνουμε εκεί στις 4.00 το πρωί, με στάσεις, ενώ πρέπει να υπολογιστεί και η καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει στο Τελωνείο. Έχουμε ακόμη υποκατάστημα στην Κυπαρισσία, όπου γίνεται στάση. Από εκεί και μετά, το λεωφορείο σταματά στον Πύργο και την Πάτρα. Έπειτα ελαχιστοποιούνται οι στάσεις.
Δρομολόγια έχει καθημερινά με εισιτήριο 40 ευρώ.
  -Υπάρχει ενδιαφέρον;
Ναι, φυσικά. Έχουμε πληρότητα 70 με 80% σε κάθε πούλμαν, γιατί εξυπηρετούμε όλο το Νομό Μεσσηνίας. Ξεκινά, για παράδειγμα, το λεωφορείο από εδώ με 15 άτομα και στις στάσεις μπορεί να φτάσει τα 30, αλλά και τα 40. Ό,τι κι αν γίνει, το λεωφορείο θα φύγει, αφού θα φέρει άτομα από την Αλβανία.
Ποτέ, πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε πέσει κάτω από τα 20 άτομα.
  -Είστε τουριστικό γραφείο;
Ναι, είμαστε τουριστικό γραφείο. Από εκεί και μετά, μέσω του υπουργείου Μεταφορών, η Eurolines έχει κάνει συμβάσεις και έχει πάρει τη γραμμή Καλαμάτα – Τίρανα. Δεν είναι μονοπώλιο, αλλά για να ασχοληθεί κάποια εταιρεία, πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, που είναι αυστηρές, δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει αίθουσα αναμονής, εκδοτήρια κ.λπ.
  -Το συγκεκριμένο κτήριο που είμαστε τώρα είναι ο σταθμός του ΟΣΕ. Με τι συνθήκες έχει παραχωρηθεί;
Η Euroline έχει νοικιάσει το κτήριο που ανήκει στον ΟΣΕ, για 12 χρόνια το ελάχιστο.
  -Άρα, όσα λέγονται για λειτουργία του τρένου, εφόσον το κτήριο είναι νοικιασμένο, δεν ισχύουν…
Θα πρέπει είτε να υποχωρήσουμε εμείς, είτε να μας αποζημιώσει, είτε να συνεκμεταλλευτούμε τη γραμμή. Για παράδειγμα, να βγάζουμε τα εισιτήρια εμείς.
  -Είναι, δηλαδή, εφικτή η συνύπαρξή σας;
Εμείς το έχουμε προτείνει στον ΟΣΕ, όπως έχουμε προτείνει να κινήσουμε και το τρένο, έστω σε τοπικό επίπεδο. Η εταιρεία μας έχει την εμπειρία να το κάνει αυτό. Κοιτάξαμε τον τομέα του τρένου αρχικά προαστιακά για τη Μεσσηνία και θεωρούμε ότι είναι βιώσιμο. Έχω κάνει μελέτη εγώ ο ίδιος και, μάλιστα, να ξεκινά από το λιμάνι και να πηγαίνει Μεσσήνη, ΤΕΙ, Θουρία σε πρώτη φάση και αν βλέπαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, να φτάνει μέχρι την Κυπαρισσία.
  -Γιατί δεν ξεκινά πάλι το τρένο, αφού είναι βιώσιμο όπως λέτε;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν, ό,τι λέγεται από το Δήμο ή την Περιφέρεια ή το Επιμελητήριο είναι μπαρούφες, κανείς δεν ασχολείται, όλα είναι επικοινωνιακά και για ψήφους. Εάν ήθελαν η γραμμή του τρένου και με τη δική μας συνδρομή ή και μόνοι μας, θα μπορούσε να λειτουργεί.
 -Σε τι καθεστώς θα λειτουργούσε;
Εμείς θα νοικιάζαμε τα τρένα και τον εξοπλισμό, ενώ θα είχαμε δικό μας προσωπικό. Με 10 άτομα δούλευε το τρένο, πριν είχαν 123.
  -Γιατί μιλάμε μόνο για τοπικά δρομολόγια;
Η βιωσιμότητα απαιτεί νέα χάραξη. Δε θα πάει κάποιος στην Αθήνα με το τρένο, αφού θέλει 8 ώρες. Γι’ αυτό και εμείς μιλάμε για την Κυπαρισσία. Έπρεπε το κράτος να μεριμνήσει τότε που γινόταν ο δρόμος, ανάμεσα ή δίπλα, να πάει και το τρένο. Έτσι και αλλιώς είχαν γίνει οι απαλλοτριώσεις. Έπρεπε μέσω προγραμμάτων να γίνει και εκεί να έμπαιναν intercity, γιατί στις υπάρχουσες γραμμές δεν μπορεί να μπει γρήγορο τρένο.
 -Γιατί, τελικά, σταμάτησε το τρένο;
Δυστυχώς, δεν ενδιαφέρονται και, πάνω από όλα, είναι τα συμφέροντα. Αρχικά οι ανταγωνιστές. Για παράδειγμα, είχε μπει το τρένο για ΤΕΙ, οι σπουδαστές το προτιμούσαν και γινόταν χαμός. Τότε στο Δήμο μετέτρεψαν τη στάση απέναντι σε αφετηρία, κάτι που σημαίνει ότι το λεωφορείο θα περιμένει το σπουδαστή που θα έρθει. Δεν είπαμε να μη διατηρηθεί η στάση, αλλά όχι και αφετηρία. Έτσι έκλεισε και ο μισός δρόμος. Άραγε, γιατί το έκανε;
Όμως, το σαμποτάρισμα ήλθε και μέσα από το τρένο, δηλαδή δόθηκε εντολή να αλλάξουν οι ώρες των δρομολογίων, που μέχρι τότε είχαν προσαρμοστεί στα μαθήματα των παιδιών. Έτσι κανένας σπουδαστής δεν προτιμούσε το τρένο.
Εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε προσπάθειες να πάρουμε τη γραμμή, ο διοικητής του ΟΣΕ μάς αποφεύγει, αλλά, τελικά, καταφέραμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον υποδιοικητή και, μάλιστα, άμεσα.
Εμείς έχουμε νοικιάσει και το σταθμό των τρένων της Πελοποννήσου στην Αθήνα, όπως και της Κυπαρισσίας. Έτσι αποκτήσαμε μια εμπειρία με το αντικείμενο και θεωρούμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στην Καλαμάτα υπηρεσίες.
  -Σας ενοχλεί η εικόνα του παλιού κτηρίου που έχει μετατραπεί σε τουριστικό γραφείο;
Πριν το πάρουμε ήταν έρημο, εμείς το βάψαμε, το φτιάξαμε, πλέον έχει μια ζωή, δεν έχει σημασία αν είναι Αλβανός ή Έλληνας, το θέμα είναι ότι μπαίνει κόσμος.
Από εκεί και πέρα, είχαν ξεκινήσει τους βανδαλισμούς στο χώρο. Πλέον είναι πιο ασφαλές, ενώ έχουμε βάλει και κάμερες.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  Το σκεπτικό των αποφάσεων
Γιατί εισηγήθηκε τις πέντε προφυλακίσεις στην υπόθεση της ΧΑ ο εισαγγελέας
*   Γιατί εισηγήθηκε τις πέντε προφυλακίσεις στην υπόθεση της ΧΑ ο εισαγγελέας
 ~  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποινική αξιολόγηση των κατηγορουμένων, παρουσιάζει το σκεπτικό του Εισαγγελέα που εισηγήθηκε τις προφυλακίσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, των δύο βουλευτών του κόμματος, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων τους - μελών του κόμματος, στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε, και έγινε δεκτό από τους ανακριτές της υπόθεσης, να κρατηθεί προσωρινά ο αρχηγός του κόμματος καθώς «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».
Η εισήγηση του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του βουλευτή Γιάννη Λαγού αναφέρει αντίστοιχα ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα χαρακτηριστικά της πράξης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με δυνατότητα συνέχισης με την διοχέτευση εντολών και διαταγών προς τέλεση πράξεων βίας -τουλάχιστον σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης- στα μέλη της οργάνωσης που ακόμη παραμένουν σε ετοιμότητα δράσης και υπακοής στις εντολές του, κρίνεται πιθανό εάν αφεθεί ελεύθερος να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα».
Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς, κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς «από τα στοιχεία της δικογραφίας, τα κατασχεθέντα στην οικία του έγγραφα, τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου και ειδικότερα την εμφάνιση αυτού στις αστυνομικές αρχές μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την σύλληψη των λοιπών κατηγορουμένων, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, προκύπτει η εξακολουθητική, συστηματική και συντονισμένη δράση του, με την θέση του ηγετικού στελέχους στην οργάνωση και η δυνατότητα καθοδήγησης και κρίνεται με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα».
Ως «σημαντικό μέλος» της εγκληματικής οργάνωσης κρίνεται από τον εισαγγελέα ο αποκαλούμενος και πυρηνάρχης της Τ.Ο Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, σε βάρος του οποίου προκύπτει σημαντική εμπλοκή, με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Κατά την εισήγηση για προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει «και άλλα εγκλήματα» καθώς εμφανίζει «διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας.
Τέλος για την αστυνομικό Βενετία Πόπωρη ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε προφυλάκιση, θεωρώντας ότι είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων, «όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, προσπάθεια απόκρυψης από την υπηρεσία της, της ιδιότητας μέλους της οργάνωσης, κατοχή μεγάλου αριθμών όπλων και πυρομαχικών, που εξυπηρετούν τους εγκληματικούς σκοπούς της οργάνωσης που στρέφεται σε βάρος πολλών παθόντων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Νομικά θα κινηθεί η ΦΑΡΙΣ για το φιάσκο της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα         
          
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΦΑΡΙΣ για τη χθεσινή συναυλία που ακυρώθηκε.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Για την προγραμματισμένη αρχικά την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα, οργάνωση και παραγωγή αποκλειστικά της Εταιρείας Back Stage, με εκπρόσωπο την κ. Αθηνά Μπαλτά, παραχωρήθηκε από τη ΦΑΡΙΣ με βάση συμφωνητικό, η χρήση του αμφιθεάτρου του Κάστρου.
Η έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων, όπως γίνεται συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, έγινε αποκλειστικά με ευθύνη της εταιρείας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΦΑΡΙΣ παρείχαν στήριξη στην προβολή της συναυλίας, αφού πρόκειται για ένα καλλιτέχνη εγνωσμένης αξίας όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, στη λογική ότι τέτοια καλλιτεχνικά γεγονότα ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της πόλης.
Η συναυλία ακυρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανώτριας εταιρείας για λόγους ανωτέρας βίας. Λόγοι αόριστοι και κατά κοινή αίσθηση μη αποδεκτοί. Λόγοι που δημιούργησαν μια δικαιολογημένη αναστάτωση και που εκθέτουν πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Παρά τη διαβεβαίωση της οργανώτριας εταιρείας, ότι η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων θα γίνει άμεσα, η ΦΑΡΙΣ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο για να προστατεύσει την αξιοπιστία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην πόλη, όσο και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ
 Νίκος Μπασακίδης

12:30 μ.μ
Έντονες αντιδράσεις έχουμε τώρα στο Πνευματικό Κέντρο όπου κόσμος έχει μαζευτεί και ζητά πίσω τα χρήματα που έδωσε για τη συναυλία που δεν έγινε ποτέ, αλλά τους λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα
 Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η διοργανώτρια είναι στο Νοσοκομείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η διοργανώτρια της συναυλίας σχετικά με την ακύρωση αλλά και την επιστροφή των χρημάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου έχει χθεσινή ημερομηνία αλλά στο Θάρρος έφθασε στις 8:42 π.μ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση.
     Σας ενημέρωνουμε ότι η αναβλειθησα συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα για 3/10/2013 στο χώρο  ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  για λόγους ανωτέρας βίας  ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ
      Παρακαλούμε τους θεατές που αγόρασαν εισιτήρια μπορούν να επιστρέψουν τα ειστήριά τους στα σημεία προπώλησης που αγόρασαν τα εισιτήρια και να λάβουν το αντίστοιχο ποσό.
       Ζητάμε συγνώμη για την μη διεξαγωγή της συναυλίας.
       ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
 
 *** Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα, ενώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους         
          
Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Από την ίδια ημέρα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές. Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα, μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** 36χρονος έπνιξε τη μητέρα του με μπαλαντέζα                                             
Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Ιλιον αφού εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της 61χρονης στο Ίλιον, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στις 23 Σεπτεμβρίου και δράστης ήταν τελικά ο 36χρονος γιος της. Αν και αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Όπως είπε κίνητρο της πράξης του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης. Σύμφωνα με τον 36χρονο, το θύμα τού επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, φραστικά και σωματικά με τη χρήση καλωδίου μπαλαντέζας, το οποίο -αφού της το πήρε από τα χέρια- χρησιμοποίησε για να τη στραγγαλίσει. Στη συνέχεια δημιούργησε την εικόνα έρευνας, πήρε το χρηματικό ποσό, που έκρυψε στην κρεβατοκάμαρα, όπου άφησε νεκρή τη μητέρα του, και έφυγε από το διαμέρισμα. Όταν επέστρεψε μετά από λίγη ώρα, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Πηγή:iefimerida.gr 
 
*** Εκδήλωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους αύριο στο προαύλιο των «Sprider stores»                                               
Οι 18 εργαζόμενοι του SPRIDER STORES Καλαμάτας διοργανώνουν εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του καταστήματος το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 8.00 μ.μ. και καλούν όλους τους συμπολίτες μας να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Όπως είναι γνωστό οι ιδιοκτήτες του SPRIDER STORES προέβησαν σε αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης, αφήνοντας στο δρόμο 890 οικογένειες πανελλαδικά. -
 
*** Κατσίβελας για τις μονάδες Υγείας Μεσσηνίας «Τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά»         
    Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Την πεποίθησή του ότι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις μονάδες υγείας της Μεσσηνίας, στην αξιολόγηση που γίνεται, θα πάνε πάρα πολύ καλά, εξέφρασε χθες από τους Γαργαλιάνους ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τάκης Κατσίβελας, αναφερόμενος και στην ένωση του ΕΟΠΥΥ με τις δομές της δημόσιας υγείας. Ένωση που θα ενισχύσει τόσο τη δημιουργία και λειτουργία του αστικού τύπου Κέντρου Υγείας στην Καλαμάτα όσο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο Κέντρο Υγείας του!
Ο Γαργαλιανιώτης διοικητής της 6ης ΥΠΕ, αφού ευχήθηκε «υγεία, δύναμη και κυρίως ελπίδα», διαβεβαίωσε ότι «γίνεται μια πολύ σκληρή και πολύ επίμονη δουλειά, η οποία θα μας βγάλει στην απέναντι όχθη. Αυτό που όλη η κοινωνία επιθυμεί».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Θέλω να επισημάνω, για την υγεία, αυτές οι μέρες που εξελίσσονται είναι πάρα πολύ σημαντικές. Η παρουσία μου στη Μεσσηνία έχει να κάνει με το να απελευθερώσει πάρα πολλές διαδικασίες οι οποίες έχουν λιμνάσει από πολύ καιρό και, κυρίως, θέλω να κάνω την προετοιμασία της ένωσης του ΕΟΠΥΥ με τις δημόσιες δομές υγείας. Έτσι, έχουμε προς ορισμό και εκτέλεση το να δημιουργήσουμε το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας, να προετοιμάσουμε την αφομοίωση του ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο σκέλος του που λέγεται Κέντρο Υγείας, και σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια να ολοκληρώσουμε όλες τις ενέργειες ώστε να φτάσει το Κ.Υ. των Γαργαλιάνων να αποκτήσει μια σύγχρονη μορφή, η οποία λείπει από την περιοχή.
Θα ήθελα, πάλι, να επισημάνω ότι οι προσπάθειες της αιρετής Περιφέρειας είναι εξαιρετικές, έχουν θέληση, έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν και τους βρίσκουμε συμμαχητές και αρωγούς σε αυτά που εμείς κρίνουμε ότι χρειάζονται για την υγεία, και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαιτέρως!
Θέλω να επισημάνω ότι η Δευτέρα που έρχεται είναι μια πολύ σημαντική μέρα, διότι θα γίνει η πρόδρομη αξιολόγηση των μονάδων υγείας της Υγειονομικής μας Περιφέρειας και, κατά συνέπεια, του Νομού Μεσσηνίας. Θα έχουμε μια πρώτη εικόνα και νομίζω πως τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά».  -
 
***  Σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Κακουλίδη στην Καλαμάτα          
            Δικαιώνεται η πολιτική  της στο θέμα με τη Χ.Α.
  Στις 30 Οκτωβρίου ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα
 Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν το θέμα σύσκεψης που έγινε χθες με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή του Γιάννη Κακουλίδη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Προηγουμένως, ο κ. Κακουλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, Σπ. Σαρδέλη και τους σχολικές φύλακες, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στο πλαίσιο της κινητικότητας να ενταχθούν στις μονάδες πρόνοιας των Δήμων.
Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, όπου και ανακοίνωσε την κάθοδο του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, στην Καλαμάτα στις 30 Οκτωβρίου.
Για τα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ότι δικαιώθηκε η πολιτική του κόμματός του, αφού, αν είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, σήμερα δε θα υπήρχαν όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη Δημοκρατία. Τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δράση, αλλά με εγκληματικές ενέργειες.
Οι κυβερνητικές αντιφάσεις δε βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης. Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό μέτωπο και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού. Η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, θα επιμείνει για να υπάρξει αυτός ο νόμος και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση».
Τέλος, για τη δημιουργία ενός νέου πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον.  Α.Π.

*** «Βουλιάζει» η αγορά ακινήτων και στη Μεσσηνία λόγω φόρων          
           Σπιράλ... θανάτου στην αγορά ακινήτων, λόγω της υπέρογκης φορολογίας και της οικονομικής στενότητας που προκαλούν κατρακύλα τιμών, αδυναμία αποπληρωμής των δανείων και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 45% των ιδιοκτητών ακινήτων δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους, ενώ τέσσερις στους δέκα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο, ακόμα και μετά τη ρύθμιση.
Την παραπάνω εικόνα βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη Μεσσηνία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Την ασφυξία στην αγορά περιέγραψαν προχθές οι ειδικοί και παράγοντες της κτηματαγοράς σε ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία Prodexpo. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και οικονομικός σύμβουλος της Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης, ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αυξήθηκε 6,5 φορές. Το 2010 η αγορά ακινήτων έδωσε φόρους 487 εκατ. ευρώ και εκτοξεύτηκαν στα 3,18 δισ. το 2013.
Ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank υποστήριξε ότι η υπέρμετρη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να οδηγήσει σε εκποίηση, η οποία με τη σειρά της θα πιέσει περαιτέρω τις τιμές των κατοικιών.
Πρόσθεσε ότι η αγορά ακινήτων θα ανακάμψει, αφού γυρίσει σε θετικό πρόσημο η ελληνική οικονομία. Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων θα έρθει πρώτα από τα επαγγελματικά ακίνητα και όχι από τις κατοικίες.
Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Real Estate Solutions, Δημήτρης Ανδρίτσος. Τόνισε ότι το 40% των δανειοληπτών δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το στεγαστικό του δάνειο, ακόμη και μετά τη ρύθμιση που έκανε με την τράπεζά του, και οδηγείται αναπόφευκτα στην εκποίηση της περιουσίας του, αν καταργηθεί η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ο κ. Ανδρίτσος υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει νέο κύκλο πτώσης των τιμών των ακινήτων.
Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιάννης Μουρμούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο καυτό θέμα των πλειστηριασμών και τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα έχει στην περίπτωση που το φαινόμενο λάβει μαζική διάσταση. Ανέφερε ότι η άρση θα πλήξει την ελληνική οικονομία και θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη της ανάπτυξης το 2014.
  Διαμερίσματα
Στα διαμερίσματα οι τιμές έχουν υποχωρήσει έως 30% τα τρία τελευταία χρόνια. Τα δε επαγγελματικά ακίνητα δέχθηκαν μεγαλύτερες πιέσεις, με αποτέλεσμα οι τιμές να κάνουν βουτιά έως 60%.
Ο αριθμός των νεόδμητων κατοικιών που παραμένουν στα αζήτητα φθάνει τις 250.000, ενώ στην περίπτωση που οι πλειστηριασμοί αρχίσουν από τις αρχές του νέους έτους, η προσφορά θα αυξηθεί κατακόρυφα, με συνέπεια την περαιτέρω πτώση των τιμών.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έρευνα της εταιρείας MARC, η οποία ανέδειξε ότι ένας στους τρεις δανειολήπτες έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με τις τράπεζες για την καταβολή μικρότερης δόσης του στεγαστικού του δανείου. Σχεδόν τέσσερις στους δέκα δανειολήπτες ανησυχούν στην περίπτωση που γίνει άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Το ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας απασχολεί μόλις το 4,2% των ερωτηθέντων, από 22,6% το 2006. Αντίθετα, το ποσοστό αυτών που θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους ανέρχεται σήμερα στο 18,5% έναντι 12,3% το 2006.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
***  Συμμετέχει ο κορυφαίος Καλαματιανός επιστήμονας Παν. Νταγιόπουλος στο 69ο συνέδριο ορθοπαιδικής χειρουργικής          
           Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ένας από τους καλύτερους και σημαντικότερους επιστήμονες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας στο χώρο της Ιατρικής, ο Καλαματιανός ορθοπαιδικός Παναγιώτης Νταγιόπουλος, ο οποίος αυτή την περίοδο προσφέρει τις γνώσεις του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Lyon-Ortho-Clinic, Clinique de la Sauvegarde, Lyon, συμμετέχει στο 69ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου καλύπτει όλα τα θέματα της Ορθοπαιδικής.
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος παίρνει μέρος μαζί με το χειρουργό ορθοπαιδικό, David Dejour, για να μιλήσουν για τη χειρουργική του γόνατος και συγκεκριμένα για τα νεότερα δεδομένα στις διαφορετικές τεχνικές χειρουργικής επέμβασης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, την ολική αρθροπλαστική του γόνατος και για το αντικείμενο που έχει ταξινομήσει η συγκεκριμένη κλινική και είναι διεθνώς γνωστό: το εξάρθρημα της επιγονατίδας.
Οι δύο κορυφαίοι στο είδος τους χειρουργοί μιλούν σήμερα, ο μεν  Π.Γ. Νταγιόπουλος  με θέμα εξάρθρημα επιγονατίδας και ο David Dejour για την οστεαρθριτιδα του γόνατος.
Η συμμετοχή τους στο συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο, οπότε ο Καλαματιανός επιστήμονας θα μιλήσει για την αρθροπλαστική γόνατος και τα προβλήματα με τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο, ενώ ο διεθνούς φήμης Γάλλος για την αστάθεια της επιγονατίδας.
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος είναι αριστούχος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και το βιογραφικό του είναι γεμάτο κλινικό έργο, επιστημονική δραστηριότητα και ερευνητικό έργο. Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία αρχικά στο Νοσοκομείο Guy's & St. Thoma's στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στην κλινική ATOS στη Χαϊδελβέργη στη χειρουργική του κάτω άκρου.
Εργάζεται στη Λυών μαζί με το διεθνούς φήμης ορθοπαιδικό David Dejour, με ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντος τη χειρουργική του γόνατος και του ισχίου, τόσο στην επανορθωτική χειρουργική των ενηλίκων όσο και στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.
 
***   Έπιασαν χασισοφυτεία στην Οιχαλία          
          Εντοπίστηκαν, χθες  το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, -26- φυτά κάνναβης, ύψους έως -5- μέτρων, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους -260- γραμμαρίων. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των καλλιεργητών, καθώς και τη σύλληψη τους.  
 


***  Η φλόγα της λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών στην Κυπαρισσία! (φωτογραφίες)         
   Στην Κυπαρισσία έφτασε  το πρωί η φλόγα της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών για την 26η Αμφικτιονία των Συλλόγων και Φορέων για την Εθελοντική Αιμοδοσία η έναρξη της οποίας θα γίνει το απόγευμα στην Καλαμάτα. Τη φλόγα μετέφεραν, από το Ξυλόκαστρο προχθές, στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα, μέλη της ποδηλατικής ομάδας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτωλοακαρνανίας! Στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας του υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βιβή Παντελάκη, μαθητές τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας, με τους διευθυντές τους και τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων τους καθώς και ο ο αιματολόγος, επιμελητής του Β΄ Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σταύρος Χυδεριώτης με νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας και την κινητή μονάδα αιμοληψίας. Μετά το καλωσόρισμα και σύντομους χαιρετισμούς, μαθητές, με τη φλόγα, έκαναν λαμπαδηδρομία στην πόλη περνώντας από το νοσοκομείο, το Γυμνάσιο και λύκειο, το ΕΠΑ.Λ. και κεντρικά σημεία της πόλης με κατάληξη την πλατεία όπου παρέδωσαν τη φλόγα στη νοσηλεύτρια Μαρία Καπράλου και εκείνη με τη σειρά της στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτωλοακαρνανίας για να συνεχίσουν τη λαμπαδηδρομία με επόμενους σταθμούς το Διαβολίτσι και τον Μελιγαλά. Το απόγευμα η φλόγα θα φτάσει στην Καλαμάτα για να ξεκινήσει τις  εργασίες  της  η 26η αμφικτιονία!  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών         
           Από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 7.00 το απόγευμα.
Οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, που με χαρά μετέφεραν τη φλόγα στο Ιστορικό Κέντρο.
Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την εθελοντική προσφορά αίματος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) οραματίζεται μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα και στην επίτευξη αυτού του στόχου έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας.
Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Η έναρξή της θα κηρυχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», αμέσως μετά την κατάληξη στην κεντρική πλατεία της 11ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Παν. Νίκας έχει εκφράσει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί δώρο ζωής και σώζει ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν.
Προχθές η φλόγα των αιμοδοτών βρέθηκε  στα Αρφαρά. Οι εθελοντές ποδηλάτες του Ευκλή, με ποδήλατα τύπου mountain, διήνυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα, πολλά από τα οποία σε χωμάτινες διαδρομές, προκειμένου να μεταφέρουν τη φλόγα και μαζί της το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον Άγριλο, στου Σταματινού, στη Βελανιδιά, στη Βρωμόβρυση και στα Αρφαρά, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Νωρίτερα, τη φλόγα – που διάβηκε μέσα από πανέμορφα τοπία - είχαν υποδεχθεί σε κάθε χωριό πολλοί κάτοικοι και τα μέλη των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με κεράσματα και χαρούμενη διάθεση.
Στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, η Αγγελική Καπόγλη, ιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, κοινωνική λειτουργός του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, μίλησαν για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της.
Σημειώνεται πως η φλόγα πέρασε και από Τοπικά Διαμερίσματα (Λέικα, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία, Θουρία, Πήδημα, Αρφαρά) του Δήμου Καλαμάτας, όπου την περίμεναν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των κατά τόπους Πολιτιστικών Συλλόγων.
Στο Δημαρχείο έφεραν τη φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών χθες μαθήτριες και μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η στάση στο Δημαρχείο έγινε κατά τη διαδρομή μεταφοράς της φλόγας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, προκειμένου να ανάψει ο βωμός που έχει τοποθετηθεί εκεί.
Α.Π.
 
***  Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή;
Απ’ αυτήν εδώ τη στήλη έγραφα πριν από τις τελευταίες εκλογές που έδωσαν δύναμη και δυναμική στη Χρυσή Αυγή, ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται, γιατί έχει τα εργαλεία να καταπολεμήσει τέτοιου είδους φαινόμενα.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και, δυστυχώς, έπρεπε να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας για να ενεργοποιηθεί το κράτος. Μεταξύ μας, τα κόμματα της εξουσίας είδαν και τα ποσοστά τους στο ναδίρ, συν τοις άλλοις, για να ενεργοποιηθούν αποτελεσματικά, αν και- μιας και τα λέμε όλα - ήταν εκείνα που ευθύνονται αποκλειστικά για την εκτροφή και γιγάντωση αυτού του πρωτόγνωρου για την ελληνική  κοινωνία φαινομένου.
Τελειώσαμε, λοιπόν, με τη Χρυσή Αυγή, τώρα που συνελήφθη το αρχηγείο της, ή πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι; Θα έλεγα το δεύτερο, ακόμη και αν δεν είδαμε μαζικές συγκεντρώσεις φίλων και οπαδών της έξω από τη ΓΑΔΑ. Άλλωστε, δεν είναι η γενναιότητα από τα χαρακτηριστικά των μελών της. Τούτη τη λέξη την έχουν μπερδεμένη στο κεφάλι τους, γι’ αυτό και σπάνε κεφάλια μεταναστών, ως τάγματα εφόδου, μέσα στα σκοτάδια. Στη μέρα φοβούνται να βγουν, όπως οι βρικόλακες. Γι’ αυτό και η μάζωξη στη ΓΑΔΑ ήταν μεταξύ συγγενών και φίλων.
Ως βρικόλακες, όμως, τρέφονται με αίμα, γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν ξεμπερδέψαμε μαζί τους. Έχουν «δαγκώσει» πολλά νέα παιδιά στο λαιμό και τα έχουν φτιάξει κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους.
Το ζητούμενο, λοιπόν, πλην του έργου που έχει, αμείλικτα, να επιτελέσει η Δικαιοσύνη, είναι διάλογος στα σχολεία με τα παιδιά από δημοκράτες δάσκαλους και καθηγητές, οι οποίοι πρέπει να εξηγήσουν κατ’ επανάληψη, με ιστορικές αναφορές και παραδείγματα, τι σημαίνει φασισμός και ποια τα εγκλήματά του σε βάρος της ανθρωπότητας και της πατρίδας μας.
Γιατί, πλην των άλλων, ακούω δια ζώσης, αλλά διαβάζω και στο Facebook, πόσο ωραίος γκόμενος είναι ο Κασιδιάρης. Ναι, υπάρχει και αυτή η πλευρά, που αρνείται ή δεν μπορεί να δει ότι ο εν λόγω τύπος από το βλέμμα του και μόνο είναι για το Ψυχιατρείο.
Θέλει, λοιπόν, πολλή δουλειά για γυρίσει ο ήλιος και επειδή η κρίση θα κρατήσει αρκετά, τα αυγά του φιδιού που επωάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της χώρας μας, αλλά και έξω από αυτά, κάποια στιγμή θα εκκολαφθούν. Αυτό πρέπει να προληφθεί. Διαφορετικά, ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και οι λοιποί, ειδικά μέσα από τη φυλακή, μπορεί να γίνουν οι ήρωές τους.
του Δημήτρη Γιατράκου
 
*** Προσοχή στις παγίδες…                                                                   
Ζήσαμε ένα Σαββατοκύριακο, και έπονται μέρες πολλές, που οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής κάλυψαν μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας. Σε μικρότερο βαθμό αυτό συνέβη σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι βέβαια άδικα. Ο φασισμός αποτελεί πάντα ένα μεγάλο κίνδυνο για ένα κράτος, όπως και η φασιστική νοοτροπία για μια κοινωνία. Ανατρίχιασα ακούγοντας το βουλευτή της Χ.Α. Παναγιώταρο, κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, να κραυγάζει προς τους δημοσιογράφους: «Για βραδινό φάτε το μνημόνιο»… Η λογική μου βρέθηκε για δευτερόλεπτα σε χαοτική κατάσταση. Λέει, αναρωτήθηκα, πως συλλαμβανόμενοι οι της Χ.Α., μένουν έξω ανενόχλητοι οι μνημονιακοί; Κι αυτοί μεν, παίζουν το δικό τους πολυεπίπεδο παιχνίδι. Οι οπαδοί τους, όμως, πιστεύουν, άραγε, ότι στηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή θα απεμπλακούν από το μνημόνιο; Οι πολιτικοί και τα κόμματα, τώρα περισσότερο από ποτέ, σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες τους. Απ’ όσα αυτή την εποχή λένε, απ’ όσα διεκδικούν και βροντοφωνάζουν, αποδεικνύουν τη σοβαρότητά τους και κατά πόσον είναι άξιοι να αντιμετωπίσουν αυτά που ζούμε. Οι κορώνες για ευρεία κατανάλωση δεν έχουν θέση… Τα πολιτικά τους συμφέροντα είναι ή θα πρέπει να μας είναι αδιάφορα… Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύουν αν αξίζουν να βρίσκονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρέπει, εμείς οι πολίτες να ξαναβρούμε την καθαρή και ανεπηρέαστη κριτική μας σκέψη. Ειδάλλως, είμαστε συνυπεύθυνοι. Η Δημοκρατία έχει και τα τρωτά της, ειδικά όταν τη διαχειρίζονται ανεύθυνοι. Φταίει τότε η Δημοκρατία; Ο φασισμός, όμως, είναι πάντα επικίνδυνος. Και οι παγίδες πολλές… Η σοβαρότητα πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Άντα Αποστολάκη - 
 
*** Αίμα, τιμή, μας πάνε για σφαγή
          
Η μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου, διαβάζω από έγκυρους νομικούς και εκπροσώπους κομμάτων, δε σημαίνει πως είναι αθώοι, καθώς δεν αναιρεί το κατηγορητήριο, η δε δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται. Να συμφωνήσω κατ’ αρχήν μαζί τους, αλλά στη συνέχεια να θέσω δυο καίρια ερωτήματα κοινής λογικής.
Το πρώτο είναι πως στο εννεασέλιδο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που διέταξε την προφυλάκιση των παραπάνω μαζί με εκείνες των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού,  περιέγραφε τη δομή και τη συγκρότηση της οργάνωσης, και έδωσε εντολή να γίνει έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα για το οποίο γινόταν η έρευνα ήταν αυτό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Η δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης συνδέεται με δέκα δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Το δεύτερο, λοιπόν, ερώτημα έχει να κάνει με το πού πήγαν ξαφνικά όλες τούτες οι κατηγορίες που συνιστούσαν την προφυλάκισή τους; Γιατί όσον αφορά στο ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά και στο επικοινωνιακό, που είναι τεράστιας σημασίας, η συγκυβέρνηση υπέστη ολέθρια ήττα. Τούτο μεθερμηνευόμενο σημαίνει πως, αν δεν έχεις δεμένη την υπόθεση, ποιείς την νήσσαν και όταν αποκτήσεις τα αδιάσειστα εκείνα στοιχεία που θα τους χώσουν, έτσι ακριβώς, μέσα, τότε τους μπαγλαρώνεις. Διαφορετικά, θα γίνεις αντικείμενο χλευασμού, όπερ και εγένετο.
Στο παρασκήνιο μου λένε πως ο πρωθυπουργός είχε πειστεί από τους συμβούλους του ότι η υπόθεση ήταν δεμένη, αλλά αν, όντως, είναι έτσι,  γυρίζοντας από τις ΗΠΑ πρέπει να ξηλώσει κόσμο. Ωστόσο, πάλι δεν αλλάζει κάτι.
Ένα τρίτο ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι γιατί δε «σήκωσαν» αυθωρεί και παραχρήμα τον Κασιδιάρη και τους λοιπούς για την επίθεση, μετά την αποφυλάκισή τους, στους δημοσιογράφους, αλλά και τον αστυνομικό φρουρό της πύλης με τη διαδικασία του αυτοφώρου; Δε συνιστά αδίκημα η συμπεριφορά τους; Υπάρχει κράτος ή όχι; Τυφλοί ήταν οι αστυνομικοί ή μήπως τα έκαναν επάνω τους; Αν, π.χ., εγώ την πέσω σε κάποιον της ομάδας ΔΙΑΣ με κλωτσομπουνίδια και μπινελίκια, δε θα με πάρουν σηκωτό;
Οι εικόνες αυτές κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου,  γιατί μεταξύ εκείνων που δέχτηκαν την επίθεση ήταν και φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερ.
Εκείνο στο οποίο καταλήγουμε προς το παρόν, ειδικά αν αφεθούν ελεύθεροι και οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, είναι ότι οι τύποι αυτοί θα ξεσαλώσουν εντελώς, η αλαζονεία τους θα πιάσει peak και τα εκλογικά ποσοστά τους θα εκτιναχθούν. Μεγαλύτερη αβάντα δε θα μπορούσε να τους κάνει η συγκυβέρνηση. Επίσης, μετά από αυτές τις εξελίξεις, επειδή η αντίπερα όχθη θα κόψει άλυσο, θα συμβεί το «αίμα, τιμή, μας πάνε για σφαγή», όπως διάβασα σε ένα τιτίβισμα της Popi  Delafraga στο twitter, απ’ όπου και δανείστηκα τον τίτλο του σημερινού σημειώματος.
 Υ.Γ. Ακόμη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο είχαμε περισσότερες προφυλακίσεις. Αν σας λέει κάτι αυτό...του Δημήτρη Γιατράκου-
 
***  Να είμαστε δυνατοί, θα είναι καλύτερα
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Εκ των πραγμάτων απαιτείται να είμαι φυσιογνωμιστής και να θυμάμαι ονοματεπώνυμα και ιδιότητες, προκειμένου να είμαι συνεπής στα εργασιακά μου καθήκοντα.
Θέλοντας και μη, λοιπόν, παρακολουθώ πρόσωπα και συγκρατώ φυσιογνωμίες, και ειλικρινά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους δυνατούς, να παλεύουν την καθημερινότητά τους, να αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό που μπορούν να επιτύχουν, δεδομένων των συνθηκών, αλλά και να μπορούν να στέκονται αξιοπρεπώς στα πόδια τους, χωρίς να δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Κι όλα αυτά τα αναφέρω γιατί είδα το μεσημέρι μια γυναίκα, την οποία γνωρίζω φυσιογνωμικά, αφού τη βλέπω να μοιράζει φυλλάδια διαφόρων ειδών σε σημεία της Καλαμάτας, χειμώνα – καλοκαίρι, ντυμένη με την κατάλληλη ενδυμασία, πιστή στο καθήκον.
Και θυμήθηκα ότι την είχα δει προ καιρού σε ένα χορό, με την κατάλληλη ενδυμασία, να διασκεδάζει με την ψυχή της.
Και τώρα που τα συνδύασα αυτά, το χάρηκα γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά και άλλα άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, παλεύουν για να μείνουν όρθιοι.
Γιατί χρειάζεται δύναμη και μεγαλείο ψυχής να μη λυγίζει κάποιος στις δυσκολίες, αλλά να αντιστέκεται σθεναρά, να στέκεται γερά στα πόδια του και, τελικά, να επιβιώνει. Στον αντίποδα, μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη εικόνα. Ενός ανθρώπου φοβικού, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής, που λυγίζει, τσακίζεται και πέφτει. Κι όσο πέφτει, τόσο νομίζει πως προσπαθεί να σηκωθεί κι άλλο τόσο βουλιάζει. Και μοιραία ξεφεύγει κι αναζητά βοήθεια σε άλλους παραδείσους, αυτούς του αλκοόλ ή γενικότερα των ουσιών. Και ποιο το αποτέλεσμα; Επί της ουσίας μηδενικό. Μόνο αυτός νομίζει πως περνά καλά, αφού η πραγματικότητα γύρω του είναι τελείως διαφορετική. Ουσιαστικά, όμως, ούτε ο ίδιος περνά καλά, καθώς του δημιουργούνται διάφορα συμπλέγματα και ενοχές καταδίωξης ή κατωτερότητας ή ό,τι άλλο.
Τη λύση δεν ξέρω αν μπορώ να τη δώσω. Δεν είμαι ειδικός, οπότε δεν έχω τη γνώση. Έχω, όμως, την εντύπωση ότι, αν όλοι μας προσπαθούσαμε λίγο περισσότερο και δεν υποκύπταμε με την πρώτη δυσκολία που συναντάμε, η ζωή μας θα ήταν μεν πιο δύσκολη, αλλά καλύτερη…
harhar@tharrosnews.gr  
 
*** Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;         
   Σφίγγει ο κλοιός. Όχι, όπως ίσως θα περιμένατε, για τη Χρυσή Αυγή, αλλά για τους Έλληνες, Ισπανούς, Πορτογάλους, Ρουμάνους και Βούλγαρους που θέλουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Οι Νοτιοευρωπαίοι είναι ανεπιθύμητοι στους Βορειοευρωπαίους Βρετανούς, Ολλανδούς, Σουηδούς και Γερμανούς, οι οποίοι ζητούν, όπως διαβάζω, από την Ε.Ε. να εφαρμόσει σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος μετανάστευσης από τις χώρες του νότου. Θέλουν πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από τις Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι πολίτες των κρατών-μελών μετακινούνται ελεύθερα εντός των ορίων της Ε.Ε. είτε για τουρισμό είτε ακόμη και για εργασία, απλώς χρησιμοποιώντας την ταυτότητά τους. Τώρα θέλουν το πράγμα τούμπα. Μας δανείζουν με επιτόκια που σε κάνουν να θροΐζεσαι από τη μια και μας ρίχνουν στις χωματερές σαν απόβλητα από την άλλη.
Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Η δικτατορία του βορρά σε βάρος του νότου. Η Ευρώπη των δυο-τριών ταχυτήτων, ο συνεχώς αυξανόμενος πλουτισμός του βιομηχανικού βορρά και η περιθωριοποίηση του αποβιομηχανοποιημένου νότου σε σημείο εξαθλίωσης. Το βιώνουμε στο πετσί μας, καθημερινά πια. Όχι πως είμαστε άμοιροι ευθυνών, γιατί επί δεκαετίες σπαταλούσαμε δανεικά χρήματα και απομυζούσαμε το κράτος- τρώγαμε, με άλλα λόγια, τις ίδιες μας τις σάρκες-, αλλά η βόρεια Ευρώπη δείχνει ολοένα και περισσότερο το σκληρό της πρόσωπο. Πρόκειται για την Ευρώπη των μονοπωλίων και των αγορών. Η αλληλεγγύη υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Στην πράξη παντοτινός βασιλιάς είναι το χρήμα. Για του λόγου το αληθές, το συνολικό όφελος των χωρών του βορρά από την κρίση των χωρών του νότου υπερβαίνει τα 60 δισ. ευρώ την τετραετία 2009-2013 -και είναι πιθανόν να πλησιάζει τα 100 δισ. ευρώ- σε επίπεδο και ιδιωτικού τομέα...
Παρεμπιπτόντως, η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη ζήτησε τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης, αλλά σε ώτα μη ακουόντων για το προαναφερθέν θέμα, καθώς η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλμστρομ, αλλά και η ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες, «φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών». Περαστικά μας! Είδαμε το τυρί με τα πακέτα Ντελόρ, αλλά όχι τη φάκα...
  Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Η δικτατορία του βορρά σε βάρος του νότου.
του Δημήτρη Γιατράκου 
 
 *** ΒΟΜΒΑ  ΜΑΚΗ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  για ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ ..   Βίντεο :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v3PHPgUFOu4 ,

Δημοσκόπηση zougla.gr: Οι διώξεις ανεβάζουν 4 μονάδες την Χρυσής Αυγή!
Ξεπερνάμε το 15% και φτάνουμε σε απόσταση αναπνοής ΝΔ και Σύριζα
Η κατασκευασμένη σκευωρία και οι άδικες προφυλακίσεις του Αρχηγού και των βουλευτών μας επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που επεδίωκε το κατεστημένο. Αντί τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να μειωθούν, αυξήθηκαν ραγδαία.
Σε δημοσκόπηση του zougla.gr που εξελίσσεται αυτή την στιγμή ο Λαϊκός Σύνδεσμος από το 11% της τελευταίας έρευνας, την χθεσινή ημέρα ξεπέρασε το 15%!
Η έρευνα συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα θα κάνουν τους υπαλλήλους των τοκογλύφων να τρίβουν τα μάτια τους. Σύριζα και ΝΔ βρίσκονται στο 19%, μία μόλις ανάσα μπροστά από την Χρυσή Αυγή. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως όσο συνεχίζονται οι παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις, τόσο αυξάνονται τα ποσοστά του Εθνικιστικού Κινήματος.
Οι φυλακισμένοι Συναγωνιστές και ο Αρχηγός μας αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που συνεχίζουμε τον εθνικό αγώνα. Ο ελληνικός λαός, που πλήττεται βάναυσα από το ανθελληνικό, μνημονιακό κράτος, έχει κατανοήσει ποια είναι η μοναδική δύναμη που αντιμάχεται το κατεστημένο. Οι Έλληνες παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ αγκαλιάζουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής.

*** Οι τράπεζες γεμίζουν με χρήματα τα ΑΤΜ – Φοβούνται στάση πληρωμών
  ,    

''Κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά'' αναφέρουν οι Financial Times που μιλάνε ξεκάθαρα για κίδυνο στάσης πληρωμών στις Η.Π.Α..
ΗΠΑ: Φόβος της στάσης πληρωμών
Οι αμερικανικές τράπεζες φορτώνουν τα ΑΤΜ με επιπλέον κεφάλαια, οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα και οι μετοχές βουλιάζουν, καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι για τον κίνδυνο να κάνει η Ουάσιγκτον στάση πληρωμών μέσα στον μήνα.
αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί ηγέτες δήλωναν όλο και πιο ανήσυχοι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου για αύξηση στο «ταβάνι» του χρέους
Στην χθεσινή 3η ημέρα διακοπής της λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών, αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί ηγέτες δήλωναν όλο και πιο ανήσυχοι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου για αύξηση στο «ταβάνι» του χρέους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, αν δεν επιλυθεί η κρίση.  
«Το λουκέτο σε κυβερνητικές υπηρεσίες είναι αρκετά κακό, αλλά αν δεν αυξηθεί το όριο του χρέους, θα είναι πολύ χειρότερο», δήλωσε. Είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας αποστολή να επιλυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα, τόνισε.
Δύο από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή ένα «σχέδιο δράσης» που είχαν χρησιμοποιήσει τον Αύγουστο 2011, την τελευταία φορά που η κυβέρνηση κόντεψε να ξεπεράσει το όριο του χρέους.
Ένας κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά. Οι τράπεζες διεξάγουν καθημερινές έκτακτες συναντήσεις συζητώντας πρόσθετα μέτρα, όπως ανοιχτές υπερ-αναλήψεις για πελάτες που εξαρτώνται από τις πληρωμές της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις 17 Οκτωβρίου
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις 17 Οκτωβρίου, αν δεν βρει το Κογκρέσο συμφωνία.
«Μια στάση πληρωμών θα ήταν πρωτοφανής και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή: Να παγώσουν οι πιστωτικές αγορές, να βουλιάξει η αξία του δολαρίου, να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια», αναφέρει σε έκθεσή του υπουργείο, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και «αρνητικές επιδράσεις σε όλο τον κόσμο». Προσθέτει: «Μπορεί να εκδηλωθεί χρηματοπιστωτική κρίση και ύφεση που θα μοιάζει με τα γεγονότα του 2008 ή και χειρότερα».
Οι χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν συγκριτικά ψύχραιμες και ο δείκτης S&P 500 περιόρισε χθες τις μεγάλες απώλειες, αλλά τα premiums στα CDS των ετήσιων αμερικανικών χρεογράφων αυξήθηκαν από 30 ως 54 μονάδες βάσης.
Εχουν τοποθετηθεί μεγάλα ποσά σε βραχυπρόθεσμα κρατικά χρεόγραφα, που θεωρούνται υποκατάστατο του ρευστού και υποστηρίζονται πλήρως από το αμερικανικό δημόσιο. Όμως καθώς πλησιάζει το τελεσίγραφο για το ταβάνι του χρέους και δεν βρίσκεται συμφωνία στην Ουάσιγκτον, τα money funds προσπαθούν να ελαφρύνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, σημειώνουν οι traders.«Δεν διαπραγματεύεσαι βάζοντας το όπλο στο κεφάλι του άλλου»
Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες, ο Πρόεδρος Barack Obama παρέθεσε μια εξοργισμένη ομιλία, επιτιθέμενος στους Ρεπουμπλικανούς που επιμένουν να καθυστερούν την χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων του στην ασφάλιση υγείας, σε αντάλλαγμα για την έγκριση του προϋπολογισμού.
Χθες το βράδυ, ο κ. Obama συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων του Κογκρέσο, αλλά δεν κατόρθωσε να γεφυρώσει τις διαφορές του. Η κυβέρνησή του και οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η χρηματοδότηση της κυβέρνησης και η εξουσιοδότηση νέου δανεισμού για να πληρωθούν οι οφειλές της χώρας, δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμο ζήτημα.
Όμως οι Ρεπουμπλικανοί και το Κογκρέσο προσπαθούν σταθερά να κερδίσουν παραχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο, κυρίως για να υπονομεύσουν την μεταρρύθμιση της ασφάλισης υγείας που είναι γνωστή ως "Obamacare".
Μέσα σε δύο εβδομάδες, η αμερικανική κυβέρνηση θα μείνει με μόνο 30 δισ. δολ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της κι έχει προειδοποιηθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα, οι πραγματικές υποχρεώσεις της πιθανόν θα ξεπεράσουν αυτό το σύνολο
Καθώς οι προσπάθειες να λήξει η διακοπή λειτουργίας (shutdown) κυβερνητικών υπηρεσιών συγχέονται με τις συνομιλίες για να αποτραπεί η στάση πληρωμών, οι Ρεπουμπλικανοί ίσως επαναφέρουν τις απαιτήσεις τους για σημαντικές δημοσιονομικές παραχωρήσεις, όπως μεγάλες περικοπές δαπανών χωρίς αυξήσεις φόρων, από τον Πρόεδρο. Όμως ο κ. Obama επέμεινε ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να επιτρέψουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς προϋποθέσεις και να αυξήσουν το όριο του χρέους. «Δεν διαπραγματεύεσαι βάζοντας το όπλο στο κεφάλι του άλλου», δήλωσε.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποφεύγουν να προσδιορίζουν ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι και σε ποιο βαθμό θα πυροδοτηθεί στάση πληρωμών
Μέσα σε δύο εβδομάδες, η αμερικανική κυβέρνηση θα μείνει με μόνο 30 δισ. δολ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της κι έχει προειδοποιηθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα, οι πραγματικές υποχρεώσεις της πιθανόν θα ξεπεράσουν αυτό το σύνολο.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποφεύγουν να προσδιορίζουν ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι και σε ποιο βαθμό θα πυροδοτηθεί στάση πληρωμών. Εχουν απλώς σχολιάσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην εξουσιοδότηση της αύξησης του δανεισμού και ότι δεν είναι λειτουργικό να δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένες πληρωμές εις βάρος άλλων, όπως προτείνουν πολλοί Ρεπουμπλικανοί.
newsit.gr
 
*** ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΟΣ

 

Ελληνες.Η χωρα μας βαλετε απο παντου.Αυτο που ποναει περισσοτερο την χωρα μας ειναι η παιδεια που την εχουν βιασει εντελως.Κανουμε την μεγαλη ανατροπη στο συστημα εμεις οι απλοι πολιτες.Τωρα η Ομας Ελληνων Ολυμπος με το προγραμμα ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δινει στα Ελληνοπουλα αυτο που τους εχει στερηση το Ελληνικο κρατος.Δωρεαν μαθηματα αρχαιων Ελληνικων αλλα και για παιδια γυμνασιου και λυκειου δωρεαν φροντιστηριο σε ολα τα μαθηματα.Αναζηταμε δασκαλους απο ολα τα μαθηματα ωστε να στελεχωσουμε το σχολειο μας στην Θεσσαλονικη.Ελληνες.....πρεπει να γεμισουμε την χωρα με τα σχολεια μας,οργανωθειτε βρητε τον χωρο που θα εδρευει το σχολειο στην περιοχη σας και μετα ολοι μαζι τα φτιαχνουμε ολα......ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.......ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,,,,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...........
Στο facebook μας βρισκεται πατωντας στο παρακατω συνδεσμο https://www.facebook.com/groups/keraynos/

***   Ελληνες.Η χωρα μας βαλετε απο παντου.Αυτο που ποναει περισσοτερο την χωρα μας ειναι η παιδεια που την εχουν βιασει εντελως.Κανουμε την μεγαλη ανατροπη στο συστημα εμεις οι απλοι πολιτες.Τωρα η Ομας Ελληνων Ολυμπος με το προγραμμα ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δινει στα Ελληνοπουλα αυτο που τους εχει στερειση το Ελληνικο κρατος.Δωρεαν μαθηματα αρχαιων Ελληνικων αλλα και για παιδια γυμνασιου και λυκειου δωρεαν φροντιστηριο σε ολα τα μαθηματα.Αναζηταμε δασκαλους απο ολα τα μαθηματα ωστε να στελεχωσουμε το σχολειο μας στην Θεσσαλονικη.Ελληνες.....πρεπει να γεμισουμε την χωρα με τα σχολεια μας,οργανωθειτε βρητε τον χωρο που θα εδρευει το σχολειο στην περιοχη σας και μετα ολοι μαζι τα φτιαχνουμε ολα......ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.......ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,,,,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...........
Στο facebook μας βρισκεται πατωντας στο παρακατω συνδεσμο https://www.facebook.com/groups/keraynos/

***Όλη η κόλαση πρόκειται να ξεσπάσει! Τραγικό, Τρομακτικό και σχεδόν εδώ! Είστε έτοιμοι; Βίντεο
      
Μια μέρα σύντομα, θα ξυπνήσετε και θα ανακαλύψετε ότι οι τράπεζες έκλεισαν, και όλα τα χρήματά σας είναι «ιστορία». Θα συμβεί ξαφνικά, έτσι απλά. Για μήνες, άνθρωποι που γνωρίζουν μας προειδοποιούν για μια προσεχή μεγάλη οικονομική καταστροφή. Καθώς οι μήνες περνούν, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε αυτό που θα είναι μια μεγάλη καταστροφή. Βλέπουμε εμφανή σημεία και συμπτώματα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν όλα πέσουν σαν χάρτινος πύργος, θα είστε προετοιμασμένοι για το τι θα επακολουθήσει; Ποια θα είναι η αντίδρασή σας, όταν ο "Σατανικός" Στρατός φτάσει στην πόρτα σας;
Μην έχοντας προβλέψει μέτρα αφάλειας για τις οικογένειές τους, οι άνθρωποι πρόκειται να ενεργήσουν τρελά και βίαια. Πώς θα αντιδράσετε όταν τα παιδιά σας κλαίνε επειδή είναι πεινασμένα;
Ή το μωρό πεθαίνει επειδή δεν έχει πάρει τροφή για πολλές ημέρες; Δεν έχετε τρόφιμα, ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο σας είναι κλειστό επειδή δεν έχετε πληρώσει. Εσείς και οι αγαπημένοι σας κρυώνετε και πεθαίνετε από την πείνα. Που θα μπορούσατε να φτάσετε για λίγη ζεστασιά και να δείτε τα στομάχια των παιδιών σας γεμάτα;


Αν δεν έχετε περάσει πολύ χρόνο να σκεφτείτε αυτά τα πράγματα, ή να προσευχηθείτε γι 'αυτά, φίλοι μου, έχετε αυταπάτες. Πάρα πολλοί άνθρωποι σας προειδοποιούν για να σας αποπροσανατολίσουν, «Ω, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!" Ή, "Οι τρελοί συνωμοσιολόγοι! Δεν ξέρουν τι λένε! καθώς προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω σας. Μπορείτε να κάνετε κριτική σε αυτού του είδους τα άρθρα και να τα ειρωνεύεστε, ακόμη και να τα δυσφημείτε, και αυτό είναι εντάξει.
Επειδή όσοι από εμάς σας προειδοποιούν θα είναι έτοιμοι!! Περισσότερο από αυτό, θα αισθανόμαστε άνετα μέσα μας γνωρίζοντας ότι προσπαθήσαμε. Και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Κυριολεκτικά προειδοποιούμε, κραυγάζοντας όσο μπορούμε, όλους , όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Ακούτε;
ΝΈΑ ΤΆΞΗ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΆΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΑΣ! 2013


Η ΕΠΌΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ


Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αναζητούν ισχυρούς ηγέτες και απλές λύσεις. Τι γίνεται όμως αν οι λύσεις τους είναι ίδιες με τα λάθη που προκάλεσαν την ίδια την κρίση; Αυτή είναι η ιστορία της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της εποχής μας, αυτό που μας περιμένει. Όταν η οικονομική φούσκα του κόσμου έσπασε, η λύση ήταν μείωση των επιτόκιων και άντληση τρισεκατομμύριων δολάριων στο άρρωστο τραπεζικό σύστημα. "Η λύση είναι το πρόβλημα, γι 'αυτό είχαμε ένα πρόβλημα στην πρώτη θέση". Για τον νομπελίστα Οικονομικών Vernon Smith, το Catch 22 είναι αυτονόητο. Όμως, τα επιτόκια έχουν πιάσει πάτο για πολλά χρόνια, και οι κυβερνήσεις ξεμένουν από καύσιμα για να τροφοδοτήσουν την οικονομία. "Οι κυβερνήσεις μπορεί να σώσουν τις τράπεζες, αλλά ποιος μπορεί να σώσει τις κυβερνήσεις;"
Σύμφωνα με τις προβλέψεις το χρέος όλων των χωρών θα φτάσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το επόμενο έτος. Ελλάδα και Ισλανδία έχουν ήδη καταρρεύσει, ποιος θα είναι ο επόμενος;
Η καταιγίδα που θα ταρακουνούσε τον κόσμο, ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όταν το Κογκρέσο ώθησε την ιδέα της ιδιοκατοίκησης για όλους, με σκοπό την ενδυνάμωση εκείνων που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις προκαταβολές. Η αγορά έπλασε ακόμη έναν όρο, Δάνεια NINA : "! Χωρίς εισόδημα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, δεν υπάρχει πρόβλημα". "Θέλετε εκείνες τις διακοπές; Θέλετε να αγοράσετε μερικά καινούρια ρούχα; Χρησιμοποιήστε το σπίτι σας, όπως μια τράπεζα! "Γιατί να κερδίζετε χρήματα για να πληρώσετε για το σπίτι σας, όταν μπορείτε να κερδίζετε χρήματα απλά για να ζείτε σε αυτό; Με την κυβέρνηση να καλύπτει όλες τις ζημιές, θα έπρεπε να είσαι ανόητος να μην δανειστείς.
Τα χρόνια της ανάπτυξης ήταν ένα συνεχές party. Αλλά όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, ως συνήθως, η Federal Reserve γέμισε πάλι την αγορά με ψεύτικο χρήμα. Για τον αναλυτή Peter Schiff, η συνέπεια της ευκαιριακής άμετρης δαπάνης ήταν απόλυτα σαφής: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση τώρα, γιατί μέθυσαμε από όλο αυτό το αλκοόλ της Fed". Ωστόσο, αυτός και άλλοι εμπειρογνώμονες που ανησυχούσαν, χλευάζονταν κατά τη διάρκεια της άνθησης.
ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΚΏΝ ΔΙΑΣΤΆΣΕΩΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘ'ΟΔΌΝ


FEMA Προετοιμασία για καταστροφή Μέχρι τον Οκτώβριο; - "DHS στεγάζει Έναν στρατό», προειδοποιεί Συνταγματάρχης των Πεζοναυτών


ΕΞΟΜΟΛΟΓΉΣΕΙΣ ΕΝΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΔΟΛΟΦΌΝΟΥ


Και, αν αυτό δεν είναι αρκετό, δείτε αυτό το πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε εδώ μόλις λίγες ημέρες πριν από το Live Free or Die: η μεγαλύτερη τράπεζα Παγκόσμια ανακοινώνει Χρεοκοπία.
 

Από beforeitsnews      Απόδοση Κειμένου dorieas     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

***Eρντογάν: “Aς δώσει κάτι η Ελλάδα για να επαναλειτουγήσει η Χάλκη”
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 
  Τον όρο της  αμοιβαιότητας θέτει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A haber o τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που δεν εντάχθηκε το θέμα της Χάλκης στο πακέτο εκδημοκρατισμού που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες. Ο Ερντογάν τόνισε πως «το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Αυτό το μιλήσαμε με έλληνες υπουργούς. Αυτό είναι θέμα μιας στιγμής. Όμως τους είπα πως στην Αθήνα έχουμε δυο τζαμιά δικά μας, ζήτησα να μας δοθεί η άδεια να τα αναπαλαιώσουμε..όλο μας λένε «δώσε , δώσε» . Μια φορά ας δώσουν κι εκείνοι κάτι».Ο τούρκος πρωθυπουργός αφού τόνισε πως στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε πολλού Μητροπολίτες από το εξωτερικό. « Όμως στην δυτική Θράκη έχουμε 150.000 συμπατριώτες μας. Η ελληνική κυβέρνηση όμως διόρισε έναν μουφτή για ικανοποιήσει τις θρησκευτικές τους ανάγκες.  Μας υποσχέθηκαν πως κάτι θα κάνουν αλλά το καθυστέρησαν».Ο Ερντογάν αφού θύμισε την επαναλειτουργία της εκκλησίας της Παναγίας Σουμελάς όπως και του ελληνικού σχολείου τόνισε « εμείς όλο ανοίγουμε κάτι αλλά από εκεί δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ολο στηρίξαμε και δεν εμποδίσαμε. Φροντίσαμε ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις  να δοθεί ρεύμα και νερό δωρεάν».Η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει πως το θέμα της Χάλκης υπήρχε στο πακέτο εκδημοκρατισμού αλλά εξαιρέθηκε την τελευταία στιγμή για λόγους πίεσης προς την Ελλάδα στο θέμα της δυτικής Θράκης και του τεμένους στην Αθήνα.   onalert.gr

***  Η 340 Μοίρα στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση Blue Flag του Ισραήλ
f_16_ELLHNES-AETOI

Η 340 Μοίρα θα συμμετάσχει στην πολυεθνική άσκηση Blue Flag του Ισραήλ με 4 αεροσκάφη F-16 Block52+.     Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την Ισραηλινή Αεροπορία για το μήνα Οκτώβριο.   Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2013, στις 8-9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών (F-16 και F-15) καθώς και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε περιοχές του Κεντρικού και Νότιου FIR Αθηνών ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από ισραηλινό α/φος σε περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.  Η πλέον ενδιαφέρουσα δραστηριότητα όμως έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο καθώς η ΠΑ θα συμμετάσχει στην απαιτητική άσκηση Blue Flag, την πρώτη πολυεθνική άσκηση που διοργανώνει το Ισραήλ με τη συμμετοχή 5 χωρών.   Σύμφωνα με πληροφορίες του defence-line.gr, η Βlue Flag θα διεξαχθεί από 13 έως 29 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Βάση Ovda, στην έρημο Negev, και θα συμμετάσχουν:

  • Η Ισραηλινή Αεροπορία με αεροσκάφη F-15C/D και F-16 blk 30/52

  • H ΠΑ με τα 4 αεροσκάφη F-16 Βlock 52+ της 340 Μοίρας και κλιμάκιο 45 ιπταμένων και τεχνικών

  • H USAF με F-15E Strike Eagle

  • H Πολωνική Αεροπορία με F-16 blk 52+

  • H Iταλική Αεροπορία με αεροσκάφη TORNADO και AMX.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη των αποστολών που μπορούν να αναλάβουν τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις αποστολές εναέριας μάχης και στα πακέτα CΟΜΑΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η Blue Flag χωρίζεται σε δύο στάδια:    Την πρώτη εβδομάδα της άσκησης, από τις 17 έως 21 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν πτήσεις εξοικείωσης, αποστολές Εναέριας Μάχης, mini COMAO, αποστολές Ηλεκτρονικού Πολέμου και αφέσεις πραγματικών βομβών (GBU/JDAM) σε ειδικό πεδίο βολής της Ισραηλινής Αεροπορίας.    Τη δεύτερη εβδομάδα της άσκησης και συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν αποστολές COMAO εναντίον Ισραηλινών αεροσκαφών F-15 και F-16 και αποστολές Ground Base Air Defence. Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη άσκηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία και τη 340 Μοίρα να δείξουν για μία ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται.   Τα μηνύματα που θα σταλούν σε εχθρούς και φίλους θα είναι για μια ακόμα φορά πολυεπίπεδα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις αποστολές της ΠΑ στο εξωτερικό.  strategyreports.wordpress.com

 ***  Τουρκία-παραλογισμοί: Μη… σώσουν και ανοίξουν τη Χάλκη
AAA

Ο Νταβούτογλου προέβη σε μία ακόμη επίδειξη του… ανατολίτικου χαρακτήρα του, που αντιπροσωπεύει βεβαίως απόλυτα την τουρκική εξωτερική πολιτική, ζητώντας πλήθος ανταλλαγμάτων για να επιτρέψει η Άγκυρα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.   Μιλώντας στο CNN Turk, έθεσε ευθέως θέματα – γνωστές επιδιώξεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, όπως η εκλογή του μουφτή στη Θράκη, αλλά και η ίδρυση τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.   Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι όσο κι αν δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η αποκατάσταση μιας τουρκικής αθλιότητας του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν στο τραπέζι να μπαίνει μαζί με ζητήματα που άπτονται του πυρήνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.  Ούτε είναι δυνατό να μας πουλάει ως εξυπηρέτηση το ότι δίνουν τουρκική ιθαγένεια σε ξένους ιερείς για να συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο στο Φανάρι! Σιγά την παραχώρηση!   Η απαίτηση αυτή από μόνη της είναι απαράδεκτη. Ή θεωρούν τιμή που φιλοξενούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, ή να αναλάβουν το κόστος και αν το διώξουν.Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αναγορεύσει έμμεσα τον Νταβούτογλου ως «προστάτη» των μουσουλμάνων της περιοχής και μάλιστα σε μια περίοδο που ο υπερφίαλος και υπερεκτιμημένος Τούρκος αξιωματούχος, ευθύνεται προσωπικά για το σύνολο των προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα του η πολιτική του για τη Μέση Ανατολή.Για να μην αναφέρουμε ότι έτσι θα αποδεχόμασταν εμμέσως ότι υπάρχει ζήτημα θρησκευτικής ελευθερίας και στη χώρα μας, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι μουφτήδες είναι βραχίονας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της ΜΙΤ.Όταν όλες οι χώρες της περιοχής τον αδειάζουν μεγαλοπρεπώς και διατείνονται ανοικτά ότι η νεοθωμανική και ισλαμική ατζέντα του έχει άλλες στοχεύσεις, ελπίζουμε να μη βρεθούν οι συνήθειες εύπιστοι να του κάνουν τα χατίρια.Ας μην ανοίξουν ποτέ τη Σχολή.Δεν θα του δώσουμε ανταλλάγματα για θέματα που αφορούν… την UNESCO.Εκτός κι αν ξαφνικά αποφασίσουμε ότι θα… διεισδύσουμε πολιτισμικά μέσα στην Τουρκία, μέσω της θρησκείας μας.Ας σοβαρευτούμε.  defence-point.gr


***  Τουρκία: Mειώνει τη στρατιωτική θητεία
F201208311252139238144979

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στα τηλεοπτικά δίκτυο ΑΤV και Α Haber.   “Σκεφτόμαστε τη μείωση της θητείας μακράς διάρκειας σε 12 μήνες και η θητεία μικρής διάρκειας θα παραμείνει στους 6 μήνες» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στην τουρκικής η στρατιωτική θητεία διαρκεί 15 μήνες.

Οι πτυχιούχοι αν δεχθούν να υπηρετήσουν ως απλοί φαντάροι υπηρετούν 6 μήνες σε διαφορετική περίπτωση ως έφεδροι αξιωματικοί υπηρετούν 15 μήνες. Στην ίδια συνέντευξη πάντως ο Ερντογάν έδωσε σημάδια της υποψηφιότητας τους για την προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας.   « Αν το κόμμα μου αποφασίσει να με παρουσιάσει ως υποψήφιο τότε δεν θα το αρνηθώ» δήλωσε ο ίδιος.   Όλοι στην γειτονική χώρα τονίζουν πάντως πως το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ελέγχεται από τον Ερντογάν και σε περίπτωση που αποφασίσει ο ίδιος να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια το AKP απλά θα εκτελέσει τις εντολές του. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τον νυν πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιουλ , φίλος και συνοδοιπόρος του Ερντογάν στην πολιτική.   Ο τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να παραμείνει στα καθήκοντα του για άλλη μια θητεία.  Η εκλογή του νέου προέδρου της Τουρκίας θα γίνει τον Αύγουστο του 2013.  onalert.gr

*** Γκάφα – ζημιά για την ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή – Θα “παραδίδαμε” τη Στρογγύλη
 Μια απίστευτη γκάφα που θα είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή.    Με γνωμοδότησή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτηρισε το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας, τη Στρογγύλη, αρχαιολογικό χώρο.   Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως “ασπίδα” για το νησί στο οποίο υπάρχει μία μικρή στρατιωτική δύναμη. Η οποία αν επικυρωνόταν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα έπρεπε να αποχωρήσει! Και αυτό θα ήταν μέγα λάθος, γιατί η Στρογγύλη θα έμενε ακατοίκητη. Τι θα σήμαινε αυτό;    Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν εχουν οικονομική δραστηριότητα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούε η Στρογγύλη να έχει ΑΟΖ. Η ζημιά θα ήταν τεραστίων διαστάσεων αφού αν …σβήναμε τη Στρογγύλη από το χάρτη της ΑΟΖ δεν θα μπορούσαμε να “ενωθούμε” με την ΑΟΖ της Κύπρου.   Η γκάφα ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προχώρησε παραπέρα με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην υπογράφει.   Γράφτηκαν πολλά περί διαταγής αποχώρησης της ολιγομελούς στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο νησί και για “παράδοση” της Στρογγύλης. Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Αλλά άπαντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.   onalert.gr

***   Άσαντ: Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους “τρομοκράτες”
AAA1-630x393

Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους “τρομοκράτες” που μάχονται για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ ‘Ασαντ σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία μεταδόθηκε σήμερα. “Στο εγγύς μέλλον, οι τρομοκράτες αυτοί θα προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία. Και η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά”, τόνισε ο ‘Ασαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk-TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία στα τουρκικά σύνορα τζιχαντιστών της Αλ-Κάιντα.
“Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιεί κάποιος την τρομοκρατία σαν τραπουλόχαρτο και να το βάζει στην τσέπη του.   Γιατί (η τρομοκρατία) είναι σαν το σκορπιό που δε διστάζει να δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή”, πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος. Η τουρκική κυβέρνηση είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της συριακής εξέγερσης.
Ο ‘Ασαντ καταφέρθηκε εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο είχε κάποτε στενές σχέσεις.
“Ο,τι λέει για τη Συρία και το λαό της είναι ψέματα.   Ο Ερντογάν το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία”, πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το συριακό ελικόπτερο που κατέρριψε η τουρκική αεροπορία στις 16 Σεπτεμβρίου μετά την είσοδό του στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος ‘Ασαντ παραδέχθηκε ότι το ελικόπτερο αυτό, το οποίο κατέπεσε σε συριακό έδαφος, είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.   Ο σύρος πρόεδρος εξήγησε ότι το ελικόπτερο εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο σε μια προσπάθεια να εμποδίσει “την είσοδο ενός μεγάλου αριθμού τρομοκρατών” από τη Συρία στην Τουρκία. Ο πρόεδρος ‘Ασαντ πρόσθεσε ότι οι δύο κυβερνήτες του ελικοπτέρου “αποκεφαλίστηκαν” αφού αιχμαλωτίστηκαν από σύρους αντάρτες.   onalert.gr

*** ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΡΕΕΕ! ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!! ΤΙ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!
Ποιο κόμμα έχασε έδαφος (Ιμια), έγδυσε τους πάντες (Χρηματιστήριο), μάγκωνε μίζες (Siemens), μας έμπασε στο Μνημόνιο. Και μόνο ο Άκης, ένα πολιτικό πτώμα (!!!!) είναι μέσα!
Στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας οι αρχιλοβιτουρατζήδες δεν ήταν στα ισόγεια, στα ημιυπόγεια και οι υπόγες. Στα ρετιρέ γινόταν το «έλα να δεις».
Ολυμπιακοί Αγώνες, εξοπλιστικά, δημόσια έργα, τούβλα με μετρητά που σφύριζαν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, βίλες, οφσόρ, «κωλόσπιτα», τράπεζα Κρήτης, Μένιοι με καταθέσεις, εμβάσματα, δικαιώματα για… δωράκια στον εαυτό μας. Σκέτη Πομπηϊα με μπόλικα Σόδομα και γαρνιτούρα Γόμορα.
Ο Τσουκάτος (δεξί χέρι του Σημίτη) ομολογεί ότι πήγε βαλιτσούλα της Siemens (τίγκα στα μάρκα) στα γραφεία του κόμματος. Ο Μαντέλης (γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου) ομολογεί ότι έπαιρνε «προεκλογικές χορηγίες» από τη Siemens. Ο Βενιζέλος μοντάρει τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» και ξελασπώνει τους συντρόφους του και αυτοί λίγο αργότερα εαυτόν!
Ο Σημίτης μάς βάζει από το παράθυρο στην ευρωζώνη και η οικονομία μας μετετράπη σε χρόνο μηδέν σε χοάνη εισαγωγών από τη Γερμανία, πάντα οι αγορές κινούνται με δάνεια!
Ο Γιωργάκης μας στριμώχνει με το στανιό στο ΔΝΤ και η χώρα μαζί με τους κατοίκους της στεγνώνει, διασύρεται, αυτοκτονεί…  
Λοιπόν, αυτό το μόρφωμα, που κατέστρεψε την Ελλάδα, δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα εγκληματική οργάνωση. Κι όμως, έχουν μαζευτεί τόσες δικογραφίες εις βάρος του, που θέλουν δυο τρεις νταλίκες για να τις μεταφέρουν…. Λέτε;;; Ποτέ δεν είναι αργά!…  ethnikismos.
 
***  Τα 15 μεγάλα ερωτήματα της επιστήμης
    

Από τη φύση του σύμπαντος (αν υπάρχει μόνο ένα) μέχρι το σκοπό των ονείρων, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα - αλλά μπορεί να γνωρίζουμε σύντομα. Ένα καινούργιο βιβλίο προσπαθεί να δώσει κάποιες απαντήσεις. 
1. Από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν;  
Οι αστρονόμοι αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο αίνιγμα : δεν ξέρουν από τι αποτελείται το 95 % του σύμπαντος . Τα άτομα, τα οποία αποτελούν όλα όσα βλέπουμε γύρω μας , αντιπροσωπεύουν μόνο ένα ευτελές 5% του συνόλου. Κατά τα τελευταία 80 χρόνια έχει καταστεί σαφές ότι το υπόλοιπο μέρος αποτελείται από δύο σκοτεινές οντότητες -
τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια. Η πρώτη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1933. Λειτουργεί σαν αόρατη κόλλα, συνδέοντας τους γαλαξίες μεταξύ τους. Η δεύτερη ανακαλύφτηκε το 1998 και έχει ως αποτέλεσμα τη διαστολή του σύμπαντος σε ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες. Οι αστρονόμοι προσπαθούν να κατανοήσουν την πραγματική ταυτότητα αυτών των αόρατο οντοτήτων.

2. Πώς άρχισε η ζωή;
Τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν, κάποιες απλές χημικές ουσίες αντέδρασαν μεταξύ τους και έκαναν "βιολογία" - εμφανίστηκαν τα πρώτα μόρια που μπορούσαν να αναπαράγουν τον εαυτό τους. Εμείς οι άνθρωποι συνδεόμαστε εξελεκτικά με αυτά τα πρώτα βιολογικά μόρια. Αλλά πώς οι βασικές χημικές ουσίες που βρέθηκαν αρχικά στη Γη κατάφεραν να δημιουργήσουν τη ζωή ; Πώς δημιουργήθηκε το DNA ; Πως έμοιαζαν τα πρώτα κύτταρα ; Έχει περάσει περισσότερο από μισός αιώνας από τότε που ο χημικός Stanley Miller πρότεινε την θεωρία της «αρχέγονης σούπας », αλλά ακόμα δεν μπορούν οι επιστήμονες να συμφωνήσουν για το τι συνέβη . Μερικοί ισχυρίζονται ότι η ζωή ξεκίνησε σε ζεστά ύδατα κοντά σε ηφαίστεια , άλλοι ότι το έναυσμα ήταν μετεωρίτες που συγκρούστηκαν με τη γη.                          


3. Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν;

Ίσως όχι . Οι αστρονόμοι ψάχνουν το σύμπαν για μέρη όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί ζωή, από την Ευρώπη και τον Άρη στο ηλιακό μας σύστημα μέχρι σε πλανήτες πολλά έτη φωτός μακριά. Τα ραδιοτηλεσκόπια αναζητούν σήματα στον ουρανό, και το 1977 ανιχνεύτηκε ένα σήμα που είχε όλα τα πιθανά χαρακτηριστικά ενός εξωγήινου μηνύματος. Οι αστρονόμοι είναι πλέον σε θέση να εξετάσουν την ατμόσφαιρα των εξωγήινων κόσμων για οξυγόνο και νερό . Τις επόμενες δεκαετίες θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία να είναι κάποιος κυνηγός εξωγήινων κόσμων, αφού υπάρχουν έως και 60 δισεκατομμύρια δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες μόνο στο δικό μας Γαλαξία.

 

4. Τι μας κάνει ανθρώπους;
Απλά κοιτάζοντας στο DNA μας, δεν θα πάρουμε την απάντηση. Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι ίδιο κατά 99 % με το γονιδίωμα ενός χιμπατζή, και κατά 50 % ίδιο με της μπανάνας. Όμως εμείς έχουμε μεγαλύτερο εγκέφαλο από ό, τι τα περισσότερα ζώα. Δεν έχουμε τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, αλλά έχουμε τριπλάσιους νευρώνες από γορίλα ( 86 δισεκατομμύρια για να είμαστε ακριβείς ). Πολλά από τα χαρακτηριστικά που κάποτε νομίζαμε ότι μας κάνουν να ξεχωρίζουμε - όπως η γλώσσα , η δυνατότητα χρήσης εργαλείων και αναγνώρισης του εαυτού μας στον καθρέφτη - έχουν βρει να υπάρχουν και σε άλλα ζώα . Ίσως η διαφορά οφείλεται στον πολιτισμό μας - και την επακόλουθη επίδρασή του στα γονίδια μας ( και το αντίστροφο ). Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γνώση που αποκτήσαμε να μαγειρεύουμε και να χειριζόμαστε τη φωτιά, μπορεί να μας βοήθησαν να αποκτήσουμε μεγάλο εγκέφαλο. Αλλά είναι πιθανό ότι η ικανότητά μας για συνεργασία καθώς και το εμπορικό μας δαιμόνιο, είναι οι πραγματικοί λόγοι που κυριαρχήσαμε εμείς στον πλανήτη, και όχι οι πίθηκοι.
5. Τι είναι συνείδηση;
Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι. Γνωρίζουμε ότι έχει να κάνει με διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται μεταξύ τους, και όχι μ' ένα μόνο μέρος του εγκεφάλου. Η σκέψη των επιστημόνων είναι ότι αν καταλάβουμε ποια είναι τα κομμάτια του εγκεφάλου που εμπλέκονται καθώς και πώς λειτουργεί το κύκλωμα των νευρώνων, τότε θα καταλάβουμε πώς δημιουργείται η συνείδηση. Το πιο δύσκολο και πιο φιλοσοφικό, ερώτημα είναι γιατί πρέπει να υπάρχει συνείδηση από την πρώτη στιγμή. Μια καλή απάντηση είναι ότι με την ενσωμάτωση και την επεξεργασία των πληροφοριών που μας βομβαρδίζουν, μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ του τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι, και να σκεφτούμε πολλαπλά σενάρια για το μέλλον, κάτι που μας βοηθάει να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε.
 

6. Γιατί ονειρευόμαστε ;
Κοιμόμαστε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας. Αναλογιζόμενοι πόσο χρόνο ξοδεύουμε για να κοιμόμαστε, μπορεί να σκεφτείτε ότι θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα πάντα για τον ύπνο. Όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να ψάχνουν για μια πλήρη εξήγηση γιατί κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε. Υποστηριχτές των απόψεων του Σίγκμουντ Φρόιντ πίστευαν ότι τα όνειρα ήταν εκφράσεις ανεκπλήρωτων επιθυμιών, συχνά σεξουαλικών. Άλλοι αμφιβάλλουν αν τα όνειρα είναι κάτι διαφορετικό από τυχαίες ενεργοποιήσεις του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μελέτες σε ζώα και η πρόοδος στην τεχνολογία απεικόνισης του εγκεφάλου, μας έχουν οδηγήσει σε μια πιο σύνθετη αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα όνειρα διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη μνήμη , τη μάθηση και τα συναισθήματα . Για παράδειγμα, πειράματα έδειξαν ότι οι οι αρουραίοι επαναλαμβάνουν στα όνειρα τους τις εμπειρίες που είχαν όταν ήταν ξύπνιοι, κάτι που τους βοηθάει να λύσουν πολύπλοκα καθήκοντα όπως η πλοήγηση σε λαβύρινθους 


7. Γιατί υπάρχει ύλη;

Πραγματικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουμε. Είμαστε κατασκευασμένα από ύλη, για την οποία υπάρχει αντίστοιχη ύλη που ονομάζεται αντιύλη. Διαφέρουν μόνο στο ηλεκτρικό φορτίο. Όταν συναντιούνται εξαφανίζονται και οι δύο, και δημιουργείται μια λάμψη ενέργειας. Οι πιο προηγμένες θεωρίες αναφέρουν ότι το Big Bang δημιούργησε ίσες ποσότητες των δύο. Οπότε, όλη η ύλη θα μπορούσε να έχει συναντήσει την ισοδύναμη αντιύλη της , με συνέπεια να χαθούν και οι δύο και να αφήσουν το σύμπαν γεμάτο μόνο με ενέργεια. Είναι σαφές ότι η φύση έχει προνοήσει γι' αυτό το θέμα, διαφορετικά δεν θα υπήρχαμε. Οι ερευνητές μελετούν δεδομένα από πειράματα όπως το πείραμα του LHC ( Large Hadron Collider) προσπαθώντας να βρουν την εξήγηση.
8. Υπάρχουν άλλα σύμπαντα;
Το σύμπαν μας είναι ένα πολύ περίεργο μέρος. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε ορισμένες από τις ρυθμίσεις του, έστω και λίγο, η ζωή όπως την ξέρουμε θα ήταν αδύνατη. Σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν οι φυσικοί το πρόβλημα της "τέλειας ρύθμισης ", στρέφονται όλο και περισσότερο στην έννοια των άλλων συμπάντων . Αν υπάρχει άπειρος αριθμός από αυτά μέσα σε ένα " πολυσύμπαν ", τότε κάθε συνδυασμός ρυθμίσεων θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού, και φυσικά θα υπάρχει και άλλο σύμπαν όπου θα μπορούσαμε να υπάρχουμε. Μπορεί να ακούγεται τρελό , αλλά τα στοιχεία από την κοσμολογία και την κβαντική φυσική δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
9. Πώς μπορούμε να πάρουμε περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο;

 Οι διαρκώς μειούμενες ποσότητες διαθέσιμων ορυκτών καυσίμων μας αναγκάζουν να σκεφτούμε νέους τρόπους για παραγωγή ενέργειας. Το κοντινότερο αστέρι μας προσφέρει περισσότερες από μία πιθανές λύσεις. Αξιοποιούμε ήδη την ενέργεια του ήλιου για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια στο φως του ήλιου για να διασπάσουμε το νερό στα συστατικά του: οξυγόνο και υδρογόνο, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα καθαρό καύσιμο για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Οι επιστήμονες εργάζονται επίσης για μια ενεργειακή λύση που στηρίζεται στην αναδημιουργία των διαδικασιών που συμβαίνουν μέσα στα αστέρια - προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα πυρηνικό μηχανισμό σύντηξης . Η ελπίδα είναι ότι οι λύσεις αυτές θα μπορέσουν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες μας στο μέλλον .
10. Τι είναι τόσο παράξενο με τους πρώτους αριθμούς;
Το γεγονός ότι μπορείτε να ψωνίσετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο οφείλεται στους πρώτους αριθμούς - τους αριθμούς που μπορούν να διαιρεθούν μόνο με τον εαυτό τους και τον αριθμό ένα. H κρυπτογράφηση "Δημόσιου κλειδιού" - η καρδιά του ηλεκτρονικού εμπορίου - χρησιμοποιεί τους πρώτους αριθμούς για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα μας από τα αδιάκριτα βλέμματα . Και όμως , παρά την θεμελιώδη σημασία τους στην καθημερινή μας ζωή , οι πρώτοι αριθμοί παραμένουν ένα αίνιγμα . Το μοτίβο που ακολουθούν - η υπόθεση Riemann - έχει βασανίσει μερικά από τα λαμπρότερα μαθηματικά μυαλά . Ωστόσο , μέχρι στιγμής, κανείς δεν κατάφερε να αποκαλύψει το μυστικό τους. Πάντως, αν το βρει κάποιος, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο διαδίκτυο.
                   
11. Πώς κερδίζουμε τα βακτήρια;
Τα αντιβιοτικά είναι ένα από τα θαύματα της σύγχρονης ιατρικής. Η ανακάλυψη του νομπελίστα Sir Alexander Fleming οδήγησε στη δημιουργία φαρμάκων που καταπολέμησαν κάποιες από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες και έκανε εφικτές κάποιες δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, τις μεταμοσχεύσεις και τις χημειοθεραπείες. Ωστόσο, αυτή η κατάσκτηση βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην Ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο περίπου 25.000 άνθρωποι από πολυανθεκτικά βακτήρια . Έχουμε συμβάλει στο να γίνει το πρόβλημα χειρότερο μέσω της υπερσυνταγογράφησης και της κακής χρήσης των αντιβιοτικών - περίπου το 80% των αντιβιοτικών στην Αμερική προορίζεται για την τόνωση της ανάπτυξης των ζώων στις φάρμες. Ευτυχώς , η πρόοδος στην έρευνα του DNA μας βοηθά να ανακαλύψουμε αντιβιοτικά που δεν γνωρίζαμε ότι μπορούν να παράγουν τα βακτήρια. Παράλληλα με χρήση καινοτόμων μεθόδων όπως η μεταφύτευση "καλών" βακτηρίων από περιττώματα , και με την αναζήτηση νέων βακτηρίων βαθιά στους ωκεανούς, θα μπορέσουμε και στο μέλλον να πολεμήσουμε με επιτυχία οργανισμούς 3 δισεκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερους από εμάς.
12. Θα καταφέρουμε ποτέ να θεραπεύσουμε τον καρκίνο; 

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Δεν είναι μια ενιαία ασθένεια, αλλά πολλές εκατοντάδες ασθενειών. Ο καρκίνος υπάρχει ακόμα και από την εποχή των δεινοσαύρων, και προκαλείται από "τρελά" γονίδια , ο κίνδυνος υπάρχει σε όλους μας. Όσο περισσότερο ζούμε, τόσο πιο πιθανό είναι να πάει κάτι στραβά, με οποιοδήποτε τρόπο. Ο καρκίνος είναι ένα ζωντανό πράγμα - συνεχώς εξελίσσεται για να επιβιώσει. Ωστόσο, αν και εξαιρετικά περίπλοκος, μέσω της γενετικής μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το τι τον προκαλεί , πώς εξαπλώνεται και βρίσκουμε καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία και την πρόληψή του. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο μέχρι το ήμισυ του συνόλου των καρκίνων - 3.7 εκατομμύρια ανά έτος - μπορούν να προληφθούν. Σταματήστε το κάπνισμα και το πιοτό, τρώτε με μέτρο, παραμείνετε ενεργοί, και αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο το μεσημέρι.
               
13. Πότε μπορώ να έχω ένα ρομπότ μπάτλερ;
Τα ρομπότ μπορούν ήδη να σερβίρουν ποτά και να μεταφέρουν αποσκευές . η σύγχρονη ρομποτική μπορεί να μας προσφέρει εξατομικευμένα εξειδικευμένα ρομπότ: να ελέγχουν τις παραγγελίες μας προς παράδοση στο Amazon, να αρμέγουν τις αγελάδες, να ταξινομούν το email και να μας κατευθύνουν μεταξύ των τερματικών σταθμών των αεροδρομίων. Αλλά ένα πραγματικά "έξυπνο" ρομπότ απαιτεί να κάνουμε μεγάλη πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη. Το πραγματικό ερώτημα είναι κατά πόσο θα αφήναμε ένα ρομποτικό μπάτλερ μόνο στο σπίτι με κάποιον ηλικιωμένο. Στην Ιαπωνία που έχουν θέσει ως στόχο από το 2025 να μπορούν να προσφέρουν φροντίδα για τους ηλικιωμένους τους με τη βοήθεια ρομπότ, μελετούν εντατικά αυτό το θέμα.
14. Τι υπάρχει στο κάτω μέρος του ωκεανού;
Το ενενήντα πέντε τοις εκατό των ωκεανών είναι ανεξερεύνητο. Τι βρίσκεται εκεί κάτω ; Το 1960 , ο Don Walsh και ο Jacques Piccard, κατέβηκαν σε βάθος 7 μιλίων, σε αναζήτηση της απάντησης. Το ταξίδι τους άγγιξε τα όρια του ανθρωπίνων εφικτού, αλλά τους έδωσε μόνο μια μικρή γεύση από τη ζωή στο βυθό. Είναι τόσο δύσκολο να φτάσουμε στο κατώτατο σημείο του ωκεανού, που θα πρέπει να καταφύγουμε σε αποστολή μη επανδρωμένων οχημάτων. Οι ανακαλύψεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα - από παράξενα ψάρια όπως ο barreleye (το ψάρι με το διάφανο κεφάλι), μέχρι μια πιθανή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ που μπορεί να είναι εφικτή από τα μαλακόστρακα - είναι ένα μικρό κλάσμα του παράξενου κόσμου που κρύβεται κάτω από τα κύματα.
                  
15. Πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού;  
Ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη μας έχει διπλασιαστεί από το 1960 και έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ανθρώπων. Που θα ζήσουμε και πώς θα έχουμε αρκετά τρόφιμα και καύσιμα για το συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό μας; Ίσως Θα μπορούμε να στείλουμε κάποιους ανθρώπους στον Άρη ή να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση πολυκατοικιών κάτω από το έδαφος. Θα μπορούσαμε ακόμη και να βασίσουμε τη διατροφή μας με εργαστηριακώς παραγόμενο κρέας .
-->
Αυτά μπορεί να ακούγονται λύσεις επιστημονικής φαντασίας, αλλά μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να τις παίρνουμε πιο σοβαρά.

  ~ από το βιβλίο: The Big Questions in Science: The Quest to Solve the Great Unknowns           guardianbookshop.co.uk

 
 
***  Προφυλακιστέος και ο Χρήστος Παππάς!!!
Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του
Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Χρήστος Παππάς, που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία του «υπαρχηγού εγκληματικής οργάνωσης».
Ο Χρήστος Παππάς ήταν ο τελευταίος εκ των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.    newsbeast

*** ''Η ΝΤΡΟΠΗ της Ελληνικής «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»....!!

.....ζήσαμε το αποκορύφωμα του αίσχους της ελληνικής δημοσιογραφίας σε όλες του τις διαστάσεις που πραγματικά αποτελούν μαύρη κηλίδα στον χώρο.Διαστρεβλώθηκε και καταστρατηγήθηκε
με τον πιο ασυνείδητο τρόπο το θεμελιώδες αξίωμα της δημοσιογραφίας, που είναι πρωτίστως η αμερόληπτη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.
Αντί αυτού, είχαμε το παραλήρημα μιας μαύρης απροκάλυπτα προκατειλημμένης δημογραφίας βλέποντας τους μεγάλο-«δημοσιογράφους» να μετατρέπονται σε ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, καταδικάζοντας στην κυριολεξία όσους αντιτίθενται στην μνημονιακη προδοσία...''

***   Η θεωρία του Αιθέρα και η σύγχρονη εξέλιξή της
,    


Το μοντέλο του αιθέρα έχει γίνει κάτι σαν θέμα ταμπού από τις αρχές του 20ου αιώνα.Αρκετά συχνά οι θεωρίες περί αιθέρα χαρακτηρίζονται ως αντιφατικές με τις θεωρίες της σχετικότητας του Αϊνστάιν.  
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι θεωρίες του Αϊνστάιν δεν ήταν και τόσο πρωτότυπες: η ειδική θεωρία της σχετικότητας ενσωμάτωσε πολλές σχετικιστικές έννοιες (π.χ  ο παράγοντας Lorentz στη συστολή του μήκους και την διαστολή του χρόνου, κλπ.) από την Θεωρία αιθέρα του Lorentz και στη συνέχεια επεσήμανε τον αιθέρα ως «περιττό», καθώς και αρνήθηκε τον ίδιο τον χώρο ως μια πραγματική ύπαρξη.
Στο ενδιάμεσο διάστημα της εισαγωγής της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας (SRT) από τον  Αϊνστάιν το 1905, και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (GRT) μέσα στα  επόμενα 10-20 χρόνια, φαίνεται να έχει επιστρέψει στην έννοια του αιθέρα σε μια ήπια μορφή, τουλάχιστον,  καθορίζοντας τον χώρο ως ένα δίκτυο δυναμικών σχέσεων μεταξύ των συστατικών του (που ορίζεται από μετρικούς τανυστές). 

Ο αιθέρας όπως τείνουμε να καταλάβουμε  φαίνεται να είναι σε μια διαρκή κατάσταση  ανάδρασης και δυναμικής δραστηριότητας. Συχνά ωστόσο ο αιθέρας εξακολουθεί να συνδέεται με την έννοια του «απόλυτου χώρου» του Νεύτωνα που είναι στατική / μη δυναμική και δεν υπόκειται σε κοσμολογική ανάδραση. Η Ειδική και η Γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν εξόρισαν τον κλασικό (στατικό) Νευτώνειο αιθέρα και τον αντικατέστησε με ένα  σχετικιστικό (δυναμικό/ σχεσιακό) χωροχρονικό πεδίο που υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες της   θεωρίας ομάδων και της διαφορικής γεωμετρίας . Όπως  δήλωσε ο ίδιος ο Αϊνστάιν σε μια διάλεξη στο Leiden, στην Ολλανδία:
«Η έννοια του αιθέρα έχει για μια ακόμη φορά αποκτήσει σαφές περιεχόμενο. Ο αιθέρας στη Γενική θεωρία της σχετικότητας είναι ένα μέσο το οποίο το ίδιο στερείται όλες τις μηχανικές και κινητικές ιδιότητες, αλλά έχει μερίδιο στον προσδιορισμό μηχανικών και ηλεκτρομηχανικών περιστατικών».
Όταν η κβαντομηχανική συμβιβάστηκε με την Ειδική θεωρία της σχετικότητας από τον Dirac το 1930, με έναν τρόπο που ο Αϊνστάιν δεν ήταν σε θέση να κάνει , θεωρώντας μια κλασική (όχι κβαντομηχανική) περιγραφή του χώρου, ο Dirac αναβίωσε κατά λάθος τον αιθέρα με τη σύλληψη του, περί μιας  « θάλασσας» ηλεκτρονίων αρνητικής  ενέργειας .  Όπως ήταν αναμενόμενο η «θάλασσα Dirac» δέχτηκε επιθέσεις κυρίως από τον Heisenberg και τον Pauli  που την αναγνώρισαν ως απειλή για το επικρατούν  θεωρητικό υπόβαθρο.
 
Αυτό το δοκίμιο  επιδιώκει να προσφέρει  μια καλύτερη κατανόηση του πραγματικού χαρακτήρα του αιθέρα. Στο τέλος του 19ου αιώνα η σύλληψη ενός ρευστού-μηχανικού αιθέρα έχει επισκιαστεί από μια σειρά από εξελιγμένα μοντέλα. Ο νέος αιθέρας  καταφέρνει να μένει μακριά από τις κλασικές ελλείψεις (στηριζόμενος στη σχετικότητα και την κβαντική επανάσταση), ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και περιλαμβάνει το ευρέως αναγνωρισμένο / αποδεδειγμένο επιστημονικό corpus. Παρακάτω παρέχεται μια συνοπτική λίστα των μοντέλων που θεωρούνται ότι είναι τα πιο ελπιδοφόρα:
 
1) Zero Point Field (ZPF) (γνωστό και ως κβαντικό κενό) 
Η σημερινή διαμόρφωση του κβαντικού κενού έχει τις ρίζες της στο έργο του Paul Dirac από τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Στην προσπάθεια του για την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονταν με το άπειρο σε πρόσφατους υπολογισμούς  του, που αφορούσαν το ηλεκτρόνιο, παρήγαγε την ύπαρξη ενός αντι-σωματίδιου του ηλεκρονίου (ποζιτρόνιο) που περιέγραψε ως «οπή» της θάλασσας των ηλεκρονίων αρνητικής ενέργειας μέσα στο χώρο, που δεν μπορεί παρά να είναι «κατεχόμενη» από ένα κβάντο / ηλεκτρόνιο οποιοδήποτε στιγμή. Κάλεσε «ποζιτρόνια» αυτά τα αντι-σωματίδια -«οπές», τα οποία επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα, κερδίζοντας έτσι ο Dirac ένα βραβείο Νόμπελ. Ωστόσο το αρχικό μοντέλο του Dirac (θάλασσα ηλεκτρονίων- ποζιτρονίων) ερμηνεύθηκε από τον Heisenberg ως ένα σύνολο «εικονικών σωματιδίων», των οποίων οι ιδιότητες ορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την δική του αρχή της αβεβαιότητας (HUP). Η αρχή αυτή υποθέτει   κβαντικές διακυμάνσεις του χώρου οι οποίες αντλούνται  από τον μη απόλυτο προσδιορισμό ιδιοτήτων(π.χ τον χρόνο ή την ενέργεια, τη θέση ή την ορμή, κ.λπ.) μιας κβαντικής οντότητας. 
Με τον τρόπο αυτό η αρχή της αβεβαιότητας επεκτάθηκε πέρα από τον αρχικό της ρόλο και την αρχική της ισχύ διέποντας ολόκληρη τη χωροχρονική υφή.
Έτσι, ο αιθέρας είναι ζωντανός και καλά ενσωματωμένος στο κβαντομηχανικό καθιερωμένο πρότυπο (κβαντική θεωρία πεδίου). Αλλά επειδή η θεωρία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ασυνεπών μαθηματικών, περιορισμένης προγνωστικής δύναμης και κοσμολογικών αντιφάσεων, το πρότυπο μοντέλο κενού (κβαντικό κενό)  έχει κληρονομήσει παρόμοιες ελλείψεις. Αλλά αυτό που τραβάει την προσοχή των οπαδών της ελεύθερης ενέργειας είναι η τιμή της ενέργειας του κενού όταν αυτό βρίσκεται στη θεμελιώδη (χαμηλότερη) ενεργειακή του κατάσταση. Ενώ υπάρχουν πολλές υποθέσεις  γύρω από την πραγματική ενεργειακή πυκνότητα του κενού στη θεμελειώδη του κατάσταση, αναμφίβολα υπάρχει ενέργεια, ακόμη και όταν ένα θεωρητικό σύστημα είναι απαλλαγμένο από κάθε άλλη ορατή ύλη / ενέργεια. Συντηρητικοί θεωρητικοί (π.χ.Haische , Puthoff) είδαν το πεδίο μηδενικού σημείου (ZPF) ως υποπροϊόν / υπολειμματική επίδραση ενός Κοσμολογικού μηχανισμού ανάδρασης  που δημιουργείται μεταξύ όλης της ύλης / ενέργειας στο Σύμπαν.
 
 
  Άλλοι (π.χ. οι Sarfatti , Funaro , Hotson , Rowe ) είδαν  το ZPF ως μία νεοκλασική, πρωταρχική οντότητα που  πιθανά δημιουργεί  φωτονικά σωματίδια δίνης (ηλεκτρόνια, κ.λπ.) και σπάσιμο της συμμετρίας των αποθεμάτων ενέργειας  (ενεργειακές διακυμάνσεις / παραγωγή ζευγών σωματιδίων-αντισωματιδίων/ σκοτεινή ενέργεια ) στον παρατηρήσιμο τρισδιάστατό  μας  χώρο. Το ZPF μπορεί λοιπόν να είναι μια εκδήλωση στην επιφάνεια του τρισδιάστατου χώρου, κάτι σαν ένα συμπύκνωμα Bose-Einstein (π.χ η θεωρία Hotson Big-BEC) που ελαχιστοποιεί τις τριβές (όπως στους υπεραγωγούς) και συμπεριφέρεται σαν ένα σύμφωνο σύνολο (εγγενώς μη-τοπικό) όταν βρίσκεται σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, οποιοδήποτε μοντέλο αιθέρα θα μπορούσε εξίσου εύκολα να θεωρήσει το πεδίο  ZPF ως «επιφανειακό αποτέλεσμα» ενός βαθύτερου συνεχούς / μηχανισμού. 
2) Μοντέλο G Κινητικού αιθέρα
 

Το συγκεκριμένο μοντέλο αιθέρα αναπτύχθηκε από τον αμερικανό φυσικό Paul LaViolette. Ο Δρ LaViolette έλαβε πτυχίο στη φυσική από το Johns Hopkins και έλαβε το διδακτορικό του στη θεωρία των συστημάτων από το Portland State University. Αυτός είναι σήμερα ο διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος  Starburst Foundation. Έχει αναπτύξει τη θεωρία του από το 1970 και είχε δημοσιευτεί επίσημα στο περιοδικό International Journal of General Systems στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Ο κινητικός Αιθέρας είναι το βασικό συστατικό της συνολικής θεωρίας του Paul LaViolette γνωστή ως Subquantum Kinetics : Μια γενική συστημική προσέγγιση στη μικροφυσική και κοσμολογία. Μέσα στο μοντέλο G-πλαισίου, ο αιθέρας συμπεριφέρεται παρόμοια με ένα μεταλλασσόμενο κινητικό βαθμωτό πεδίο  που αποτελείται από υποθετικά αιθερόνια (Etherons). Ο Αιθέρας του  LaViolette μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μεταλλασσόμενο ανοιχτό σύστημα που καθοδηγείται μέσω ανάδρασης. Ενώ υπάρχουν μια σειρά από αντιδράσεις από μεταλλασσόμενα είδη αιθερονίων εντός του αιθέρα, μόνο τα X-ons(που ενσωματώνουν το αρνητικό φορτίο), τα Y-ons (που ενσωματώνουν το  θετικό φορτίο) και τα G-ons(που ενσωματώνουν τη βαρύτητα) έχουν ορατή επίπτωση στο Σύμπαν μας. Αυτά τα αιθερόνια  είναι εγκλωβισμένα σε σταυρωτούς καταλυτικούς βρόχους αντίδρασης που είναι αυτο-παραγόμενοι και αυτο-οργανούμενοι. Αυτό οδηγεί όχι μόνο σε όλες τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης (εφόσον επιτευχθούν επαρκείς συγκεντρώσεις αιθερονίων), αλλά και να παρέχει μια λογική / συνεπή θεωρία για το πώς η ύλη αυτοδημιουργείται συνεχώς στο Σύμπαν με τη μορφή σολιτονικών κυμματικών δομών .


3)  Αιθέρας υγρών κρυστάλλων 
Αυτό το μοντέλο αιθέρα είναι δημιούργημα του Βρετανού φυσικού Harold Aspden . Ο Δρ Aspden έλαβε το διδακτορικό του από το Trinity College του Cambridge, ήταν ένας μηχανικός, και υπηρέτησε ως  Εισαγγελέας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για την IBM για 20 χρόνια. Ανέπτυξε το μοντέλο του / θεωρία σε διάρκεια  50 ετών, από το 1955 μέχρι που απεβίωσε το 2011, με κίνητρο σε μεγάλο βαθμό  την διδακτορική του διατριβή στο σιδηρομαγνητισμό.
Χρησιμοποιώντας το μοντέλο Αιθέρα και ξεκινώντας από τις πρώτες αρχές, ο Aspden ήταν σε θέση να αντλήσει, να προβλέψει μια σειρά από εντυπωσιακές αριθμητικές τιμές πριν από τη διαθεσιμότητα των υπολογιστικών τεχνολογιών. Παρήγαγε  σωστά την αναλογία μάζας πρωτονίων-ηλεκτρονίων. Προέβλεψε σωστά την τιμή της σταθεράς της  λεπτής υφής χρόνια πριν από την «επίσημη ανακάλυψη» της. Προέβλεψε επίσης με υψηλό βαθμό ακρίβειας τη μαγνητική ροπής του πρωτονίου.
Ο Aspden αναφέρεται στον αιθέρα ως «υγρό κρύσταλλο», διότι συμπεριφέρεται ως ένα συνεχές δυναμικό ρευστό που περιέχει επίσης κρυσταλλική δομή. Ο ίδιος δανείζεται ένα ποσό της ορολογίας  του από το Καθιερωμένο Μοντέλο για την περιγραφή του αιθέρα, έτσι ώστε το μοντέλο Aspden θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως αδρονικός αιθέρας. Ο Aspden είδε τον αιθέρα ως μία ηλεκτρικά φορτισμένη οντότητα, αλλά ουδέτερη συνολικά. Αποτελείται από quons που σχηματίζουν  πλεγματικές  δομές και καθορίζει  το πλαίσιο αναφοράς του  ηλεκτρομαγνητισμού, από muons που καθορίζουν το αδρανειακό σύστημα αναφοράς βοηθώντας την ισορροπία της περιστροφής των Quons, και βοηθάει να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας σωματιδίων και από tauons που λειτουργούν ως βαρυτόνια και σε συνδυασμό με το συνεχές των muons.
 



4) Κοσμικό υπόβαθρο Νετρίνων 

Ο Wallace Thornhill ένας Αυστραλός ηλεκτρολόγος  μηχανικός  και ο Γερμανός φυσικός  Konstantin Meyl   τηρούν την ιδέα ότι η συντριπτική ακτινοβολίας νετρίνων που διαπερνά το Σύμπαν μπορεί να παρομοιαστεί με ένα κλασικό, ατμοσφαιρικό αιθέρα. Τόσο η θερμοκρασία του  κοσμικού  υπόβαθρου των νετρίνων και η  πανταχού παρούσα εκπομπών  νετρίνων από τα αστέρια είναι καθιερωμένα μέσα στο σώμα του της καθιερωμένης κοσμολογίας. Τα νετρίνα είναι πραγματικά περίεργα: δεν εμφανίζουν αισθητό  φορτίο, έχουν μικρή μάζα, και είναι πιθανό να διαθέτουν ιδιότητες Majorana (ενεργούν τα ίδια ως τα δικά τους αντι-σωματίδια).
Σχετικά με το θέμα ο Thornhill έχει δηλώσει:  "Μία απέραντη θάλασσα αδρανών νετρίνων θα μπορούσε να είναι ο λεγόμενος « αιθέρας », που διαπερνά το χώρα. Ο χώρος δεν είναι κενός.  Τότε θα είχαμε ένα ηλεκτρικά ανταποκρινόμενο μέσο για τη μετάδοση του φωτός στο οποίο η χαρακτηριστική ταχύτητα για μια ηλεκτρική διαταραχή στο εν λόγω μέσο είναι η λεγόμενη ταχύτητα του φωτός. (c)
Στο μοντέλο Electric Universe , επειδή τα ηλεκτρόνια και τα ποζιτρόνια αποτελούνται από ένα είδος υπο-κουάρκ που φέρουν την ένδειξη «subtrons», αυτά τα εικονικά σωματίδια δεν καταστρέφονται πραγματικά αλλά μάλλον συγχωνεύονται, εκπέμποντας το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους ως ένα φωτόνιο, και  αλλάζουν τη κατάστασή τους με ένα νετρίνο.
Η δημιουργία και καταστροφή ζεύγους σωματιδίων - αντισωματιδίων είναι τυχαία στο Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής. Το ερώτημα σχετικά με το εάν τα σωματίδια αληθινά καταστρέφουν  το ένα το άλλο, είχε  επίσης συζητηθεί σε βάθος ως προϊόν της παραπάνω διαδικασίας από τον φυσικό Mendel Sachs . Αν και ποτέ δεν υπέθεσε τον σχηματισμό νετρίνων ως υποπροϊόν, πίστευε ότι η εξαύλωση των σωματιδίων ήταν μια ψευδαίσθηση και ότι υπήρχαν βαθιά συνδεδεμένα μέρη μηδενικής ενέργειας (σωματίδια),που παρέχουν μόνο έμμεσες νύξεις της ύπαρξής τους και  διαπερνούν τον χώρο και πιθανότατα αποτελούν αυτό που γνωρίζουμε ως «σκοτεινή ύλη» .

Και κατά την άποψη του Δρ Konstantin Meyl : «Τα νετρίνα είναι [πεδιακές διαμορφώσεις], τα οποία κινούνται μέσα στο χώρο, ως σολιτόνια[solitons]. Είχαν εισαχθεί από τον Pauli  ως άμαζα αλλά η ενέργεια που μεταφέρουν τα σωματίδια να είναι σε θέση να εκπληρώνει την αρχή της διατήρησης της ενέργειας για τη β διάσπαση.Τίποτα δεν θα ήταν πιο προφανές από το να χρησιμοποιηθεί  ακτινοβολία νετρίνων τεχνολογικά ως πηγή ενέργειας. "

 5) Διπολικό Ηλεκτρικό μέσο (Electric Continuum)
 
Ο  Frederick David Tombe είναι ένας Ιρλανδός φυσικός που δίδαξε στο Μπέλφαστ για μια σειρά ετών. Το μοντέλο του στηρίζεται πίσω στις κλασικές αντιλήψεις  του αιθέρα, όπως σχεδιάστηκε από τον JC Maxwell και ET Whittaker.Ο Tombe αναγνωρίζει ότι ο αιθέρας είναι δυναμικός: τεντώνεται, συμπιέζεται, και είναι γεμάτος  με δίνες. Αλλά υπάρχει επίσης ένας χώρος για τον υγρό αιθέρα, μέσω αυτού  που ο ίδιος αποκαλεί ηλεκτρική θάλασσα,  που αποτελείται από περιστρεφόμενα δίπολα(ζεύγη ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων)  που δημιουργούν δυναμική δινών εντός του αιθέρα.
Όπως άλλα μοντέλα δείχνουν τα δίπολα  ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων μάλλον είναι πυκνά κατασκευάσματα του αιθέρα (δηλαδή σολιτονικά ζεύγη σωματιδίων). Περιστρέφεται το ένα γύρω από το άλλο σε μορφή δίνης (παρόμοια με όταν ένα Positronium περιστρέφεται εσωτερικά και τελικά εξαϋλώνεται) που παρασύρουν τον αιθέρα περισσότερο ( γύρω από αυτά και μέσα τους). Αυτές οι διπολικές  δίνες τελικά αυτομετατρέπονται σε διπλής έλικας μοτίβα που αποτελούν στη συνέχεια  τις ηλεκτρικές και μαγνητικές γραμμές δύναμης . Σύμφωνα με τον Tombe αυτό το μοντέλο πηγαίνει πιο βαθειά από τον κλασικό αιθέρα του Maxwell ακόμα κι αν φαίνεται ανάλογο με την θάλασσα αρνητικής ενέργειας του Dirac.
 


6) ‘Αλλα αξιοσημείωτα Μοντέλα:
 
Α) Η θεωρία  κυβικού πλέγματος  (EPOLA) Του  Ισραηλίτη καθηγητή Μ. Simhony : Αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από τους  Aspden και Hotson, αλλά όλοι βγάζουν παρόμοια συμπεράσματα σχετικά με την κυβική δομή του πλέγματος και της δυναμικής συμπεριφοράς του «αιθέρα». Ενώ ο Simhony, δεν εξισώνει ρητά το μοντέλο του με το αιθέρα, παραδέχτηκε:
"Η θεωρία EPOLA θα είχε ικανοποιήσει την αναζήτηση του Faraday για ένα διηλεκτρικό αιθέρα και τη μηχανιστική βάση για τις εξισώσεις του Maxwell που δημοσίευσε το 1873."
 
Β) Η θεωρία Ambipolar Aether των Paulo και Alexandra Correa :  Ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε από ένα ανδρόγυνο από τον Καναδά. Είναι σύνθεση των θεωριών αιθέρα των Tesla, Reich, και Aspden ενισχυμένες περαιτέρω από συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν μέσω των δικών τους πειραματικών εργασιών . Εκτιμήθηκε πολύ τόσο από τον Eugene Mallove όσο και από τον  Harold Aspden .
 
Γ) Η θεωρία Space Vortex  του P. Tewari : Είναι σύλληψη ενός  Ινδού πυρηνικού μηχανικού με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Είναι ένα ενδιαφέρον υβρίδιο που ανήκει ως επί το πλείστον εντός της οικογένειας των μοντέλων περί ενός  δυναμικού ρευστού αιθέρα.Ο  David Tombe είχε να πει για αυτό: "Έχει κάποιες σωστές ιδέες, αλλά δεν έχει ενωθεί όλες μαζί ακόμα με λογικό τρόπο."
Φαίνεται ότι όλες αυτές οι προτάσεις είναι υποσχόμενες. Παρόλο που σαφώς διαφέρουν η μία από την άλλη, είναι όλες αυστηρές και υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ τους, που υποδηλώνουν την πιθανότητα τελικά να υπάρξει συναίνεση / ενοποίηση για αυτό που ο αιθέρας είναι με βάση τα συμφωνηθέντα χαρακτηριστικά του

Μετάφραση/επιμέλεια Andreas Apollon EL από το http://www.blue-science.org/
για το THE CURIOSITY OF CAT      THE CURIOSITY OF CAT

*** 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** Δυνατά τεστ προετοιμασίας με Ταταύλα για την Καλαμάτα ’80          
   Στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, η ομάδα της Καλαμάτα 80 θα υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο σε διπλή φιλική αναμέτρηση την ομάδα του ΑΟ Ταταύλα. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 5 Οκτωβρίου & ώρα: 19:30μμ
Κυριακή 6 Οκτωβρίου & ώρα: 17:30μμ
Ο Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1896 στην Κωνσταντινούπολή και μετέφερε τις δραστηριότητές του το 1968 στην Αθήνα. Στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 που συμμετείχε στον 1ο όμιλο κατέλαβε την 3η θέση συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς. Ως εκ τούτου τα δύο αυτά φιλικά θα αποτελέσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συγκομιδή συμπερασμάτων από την πλευρά του Παναγιώτη Ντάκουρη, που συνεχίζει την προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών.
Η αποστολή της ομάδας για τα επερχόμενα φιλικά θα αποτελείται από τους: Μπουσούνης Δήμος, Αποστολόπουλος Σπύρος, Μανιατέας Νίκος, Βραχνάς Γιάννης, Περπινάκης Μάριος, Σπάλλας Μάριος, Εξαρχέας Διαμαντής, Κακαλέτρης Παναγιώτης, Μάνα Στέφανος, Γιατράκος Νίκος, Δημητρακόπουλος Χρήστος, Κωτσάκης Φρίξος, Σμυρλής Παναγιώτης.
Είναι τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που δίνει η Καλαμάτα 80 στη Μεσσηνία και αποτελούν ουσιαστικά τα αποκαλυπτήριά της. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η διοικούσα επιτροπή του τμήματος βόλεϊ, καλεί τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και να βοηθήσει τους παίκτες με την παρουσία του στο γήπεδο.
Τέλος υπενθυμίζει ότι σε κυκλοφορία βρίσκονται τα εισιτήρια διαρκείας για την φετινή σεζόν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λάβουν πληροφορίες για τα σημεία πώλησης στα εξής τηλέφωνα: Βλάσσης Κώστας: 6934247536,
Δροσινός Χρήστος: 6975853358, Αγγελής Γιώργος: 6937363034.
 
*** Οριστικά ο Μίλτος Γκόφας στο «τιμόνι» της Μαύρης Θύελλας          
           Σε συμφωνία ήρθαν σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της Καλαμάτας και ο  Μίλτος Γκόφας ο οποίος αναλαμβάνει προπονητής της Μαύρης Θύελλας καθώς και το δύσκολο έργο να αλλάξει το αγωνιστικό της πρόσωπο μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα.
Ο έμπειρος τεχνικός την Κυριακή θα μεταβεί στην Ερμιόνη όπου θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα. Στο πάγκο της Καλαμάτας στην Κυριακάτικη αναμέτρηση θα κάτσει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος ενώ ο Γκόφας θα αναλάβει την προπόνηση της ομάδας από την Δευτέρα.
Διαβάστε στο αυριανό φύλλο του "Θάρρους" όλο το ρεπορτάζ της συμφωνίας με τον έμπειρο τεχνικό καθώς και τις πρώτες του δηλώσεις ώς προπονητής της Καλαμάτας

 Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό Μίλτο Γκόφα βρίσκεται η Μαύρη Θύελλα.
Οι 2 πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα και ο  Γκόφας αναμένεται στην Καλαμάτα σήμερα ώστε να συναντηθεί με το Γιώργο Ράλλη και να οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του στον πάγκο της ομάδας.
Αν όλα πάνε καλά ο Μίλτος Γκόφας θα αναλάβει από τη Δευτέρα καθώς στο πάγκο της Μαύρης Θύελλας στο ματς της Κυριακής με την Ερμιονίδα θα βρίσκεται ο Τάκης Σακελλαρόπουλος.
Ο Γκόφας πέρυσι ήταν προπονητής στον Πανηλειακό και στο Βύζαντα Μεγάρων ενώ έχει τεράστια εμπειρία σε πάγκους ομάδων Β και Γ εθνικής. 

***  Από Δευτέρα τα σπουδαία για προπονητή – Χωρίς Οντβονγκ στην Ερμιονίδα         
             ΧΩΡΙΣ ΟΝΤΒΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ… ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΟΥΤΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
 ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΣΟΠΕΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Από Δευτέρα πάει πλέον το θέμα του νέου προπονητή της Καλαμάτας, με τους διοικούντες να συνεχίζουν τις επαφές τους με τα ονόματα τα οποία έχουμε αναφέρει τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει μέχρι τώρα στον… «εκλεκτό». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», φαίνεται πως στη λίστα μπήκε και όνομα Μεσσήνιου προπονητή, όμως για συγκεκριμένους λόγους το σενάριο συνεργασίας δεν προχώρησε και ως εκ τούτου οι παράγοντες της Μαύρης Θύελλας καλούνται να πάρουν σύντομα τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε η ομάδα να βαδίσει από την ερχόμενη εβδομάδα με νέο «καπετάνιο στο τιμόνι».
Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμάτα θα παραταχθεί στο δύσκολο Κυριακάτικο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο στον πάγκο, που προσπαθεί να δώσει ό,τι μπορεί από την πλευρά του, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι, έτσι ώστε η ομάδα να διεκδικήσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
  Από Δευτέρα και του Οντβόνγκ
Δεν πάει όμως μόνο το θέμα του προπονητή πίσω, αλλά το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Μπορίς Οντβόνγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπλε κάρτα του θηριώδους επιθετικού δεν πρόκειται να φθάσει στα χέρια των ιθυνόντων πριν τον αγώνα στην Ερμιόνη και αυτό σημαίνει ότι θα λείψει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.
  Ανησυχία για Καντούτση αλλά και Γεωργακόπουλο
Από κει και πέρα, δυστυχώς φαίνεται ότι η ατυχία έχει «στρογγυλοκαθίσει» στα μονοπάτια της Μαύρης Θύελλας και τα προβλήματα τραυματισμών δεν λένε ν’ αφήσουν την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έγινε στο στάδιο υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό ο Τάσος Καντούτσης, και η συμμετοχή του θα κριθεί στο σημερινό ραντεβού. Η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνει ιδιαίτερα ανησυχητικός, όμως είναι ικανός για να φέρει την ανησυχία. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος που ακολουθούσε ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας, αισθάνθηκε ένα έντονο τσίμπημα και η επιστροφή του θα πάει κάποιες μέρες πίσω. Υπάρχει ανησυχία απέναντι στο ενδεχόμενο υποτροπής, όμως σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπολογίζεται την Κυριακή, κάτι που ισχύει και για τους επίσης τραυματίες Κωνσταντόπουλο, Κάνιστρα, Ι. Καλογερόπουλο αλλά και τον στρατευμένο Ηλιόπουλο.
  Τιμώρησε για πειθαρχικό παράπτωμα τον Τσόπελα η διοίκηση
Δυστυχώς το κλίμα δεν δείχνει ιδανικό μετά την ήττα από την Κόρινθο και η αποχώρηση του Κακαλέτρη δεν ήταν το μόνο χαρακτηριστικό περιστατικό. Την Τρίτη υπήρξε μια μικρή λεκτική ένταση ανάμεσα στον Τάκη Σακελλαρόπουλο και τον Γιάννη Τσόπελα, με επίκεντρο τον τρόπο αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο όταν έγινε αλλαγή, που έφερε τον 23χρονο αμυντικό εκτός προπονήσεων. Η διοίκηση έκρινε ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα έπρεπε να τιμωρηθεί και γι’ αυτό ο Τσόπελας θα μείνει εκτός αποστολής στο ματς με την Ερμιονίδα. Πάντως αργά χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Ράλλη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να επανέλθει για τα καλά η ηρεμία στα αποδυτήρια, κάτι που επιθυμούν άλλωστε όλοι στην ομάδα.

****  Γιά  το Α΄ τοπικό  στο  ποδόσφαιρο  της ΕΠΣΜεσσηνίας  1η  αγωνιστική Σαββατο-Κύριακο 5  και  6  Οκτωβρίου  2013 :
Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 :
Α.Ο ΔΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλα
Α.Ο ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων
Κυριακή  06 Οκτωβρίου  2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
 
Α΄ Κατηγορία "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"
(1η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΔΩΡΙΟΥΣάββατο05/10/1316:30ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Π., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ.
2.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΣάββατο05/10/1316:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο05/10/1316:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
4.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο05/10/1319:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΛΟΥΚΑΣ Ι.
5.ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή06/10/1316:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.
6.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή06/10/1316:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε.
7.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚυριακή06/10/1316:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή06/10/1319:30ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.

*** Για  την Σούπερ Λίγκα  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο Σα, Κυ  και  Δευτ., 5  , 6 ,, και  7  Οκτωβρίου  2013  :
7η Αγωνιστική
05/10/2013 Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος -
05/10/2013 Εργοτέλης Πλατανιάς Χανίων -
05/10/2013 Πανιώνιος Αρης -
06/10/2013 Ολυμπιακός Βέροια -
06/10/2013 Ξάνθη Απόλλων Σμύρνης -
06/10/2013 Λεβαδειακός Καλλονή -
06/10/2013 Πανθρακικός ΟΦΗ -
06/10/2013 ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός -
07/10/2013 Παναιτωλικός ΠΑΣ Γιάννινα -

*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
 ~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
 ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
1955 ASTERAS    ARFARON
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , 
  ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου