ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2017  :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  ......
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !!!!!!!
 ~ ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  !!!
Ανάσταση του Κυρίου 
 ~  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ για όλους μας !!!
Εάν δουλεύουμε αδιάκοπα (τις εντολές του Θεού, την αρετή) θα βρούμε τον δρόμο της ζωής.Γεροντικόν
~ Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου
~** ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ  !!!
Χριστὸς κατελθὼν πρὸς πύλην ᾍδου μόνος
Λαβὼν ἀνῆλθε πολλὰ τῆς νίκης σκῦλα.
Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου - Ιερόν Ησυχαστήριον Αναστάντος Χριστού (Πειραιεύς) Ανάσταση του Κυρίου Ανάσταση του Κυρίου - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.com Ανάσταση του Κυρίου - Σάββας Παντζαρίδης©
Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, δηλαδή η Μαρία η Μαγδαληνή και οι υπόλοιπες, όταν επέστρεψαν από το Γολγοθά στην πόλη, ετοίμασαν αρώματα και μύρα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού· και την επομένη μέρα απείχαν από κάθε δραστηριότητα λόγω της αργίας του Σαββάτου. Κατά το βαθύ όρθρο, όμως, της Κυριακής, η οποία ονομάζεται από τους Ευαγγελιστές «πρώτη Σαββάτου» και «μια Σαββάτων», δηλαδή πρώτη μέρα της εβδομάδος, μετά από τριάντα έξι σχεδόν ώρες από τη νέκρωση του ζωοδότη Λυτρωτή, έρχονται με νεκρώσιμα αρώματα στον τάφο. Και ενώ σκέπτονταν τη δυσκολία της αποκυλίσεως του λίθου από την είσοδο του τάφου γίνεται σεισμός φοβερός· και Άγγελος με αστραπηφόρα όψη και χιονόφωτη στολή, αφού αποκύλισε το λίθο και κάθισε πάνω σ’ αυτόν, έκανε τους φύλακες να τρομάξουν και τους έτρεψε σε φυγή. Οι γυναίκες, στο μεταξύ, αφού μπήκαν στον τάφο και δε βρήκαν το σώμα του Ιησού, βλέπουν δυο Αγγέλους λευκοφορεμένους, με αντρική μορφή, οι οποίοι αφού τους φανέρωσαν την ανάσταση του Σωτήρα, τις στέλνουν για να αναγγείλουν στους μαθητές την χαρούμενη είδηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα φθάνουν στον τάφο ο Πέτρος με τον Ιωάννη, αφού έμαθαν τι έγινε από τη Μαρία τη Μαγδαληνή, όπως ήδη ειπώθηκε, αλλά μπαίνοντας μέσα βρίσκουν μόνο τα σάβανα. Γι’ αυτό ανέρχονται όλοι στη πόλη με χαρά, κήρυκες της ανάστασης του Χριστού, τον οποίον και είδαν πραγματικά ζωντανό πέντε φορές κατά τη σημερινή γιορτή.
Ανάσταση του Κυρίου - Μεγάλο Μετέωρο, 1483 μ.Χ. Ανάσταση του Κυρίου - Εικόνα από το Aγιογραφείο της Μονής Βατοπαιδίου Ανάσταση του Κυρίου - Φορητή εικόνα από τον Ναό της Αγίας Τριάδας στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους Η Εις Άδου Κάθοδος - άγνωστος ζωγράφος από την Κωνσταντινούπολη, τέλη 14ου αιώνα μ.Χ. Η Εις Άδου Κάθοδος - Μάρκος Μπαθάς (1498 - 1578 μ.Χ)
Αυτή την χαρμόσυνο Ανάσταση γιορτάζοντας σήμερα ασπαζόμαστε μεταξύ μας τον εν Χριστώ ασπασμό, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη διακοπή της πρώτης έχθρας ανάμεσα σ’ εμάς και το Θεό και τη διαλλαγή του Θεού προς εμάς για άλλη μια φορά, διαλλαγή που έγινε φανερή με το πάθος του Σωτήρος. Και η εορτή ονομάζεται Πάσχα, έχοντας έτσι το ίδιο όνομα με το Πάσχα των Εβραίων, το οποίο, στη γλώσσα τους σημαίνει διάβαση• διότι ο παθών και αναστάς Ιησούς μας διεβίβασε από την κατάρα του Αδάμ και τη δουλεία του διαβόλου στην ελευθερία και μακαριότητα. Και αυτή η μέρα της εβδομάδος, κατά την οποία έγινε η Ανάσταση του Χριστού, η οποία είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες μέρες, επειδή, αφιερώθηκε στην τιμή του Κυρίου ονομάστηκε από το όνομα Του Κυριακή, και σ’ αυτή μετατέθηκε από τους Αποστόλους η αργία και η ανάπαυση της εορτής του Σαββάτου του παλαιού νόμου..-

~***   ΑΝΑΣΤΑΣΗ στους Αγίους Θεοδώρους στο Αρφαρά Καλαμάτας

 
 
 Βίντεο 2 : Ανάσταση 2017 Καλαμάτα  ,
 https://youtu.be/g9vmco_cUic  .-


~  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , 1η ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι  16/04/2017: https://youtu.be/hgcO-2P7HBw   .-






~ "ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ" από Παπά-Μιχάλη στο Αρφαρά 15,16/04/2017 : https://youtu.be/PAGiAtpTQ2U   .-


 

 
 ***  Μεσσηνίας Χρυσόστομος: "Η εορτή της Αναστάσεως φέρνει την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο" 
«Η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου είναι μια γιορτή που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο», τονίζει στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η ελπίδα και η προσδοκία για κάτι καλύτερο στηρίζονται στην πραγματικότητα «της Ανάστασης ενός προσώπου, που είναι ο Χριστός, ο Θεός ο οποίος φανερώθηκε πάνω στη γη εν σαρκί».
Ωστόσο, όπως αναφέρει, «εμείς πρέπει μέσα από τη ζωή μας να επιβεβαιώνουμε πρώτα το πνεύμα της εμπιστοσύνης, το πνεύμα της σταθερότητας, το πνεύμα της εγρήγορσης και το πνεύμα της μη απογοήτευσης, ενστερνιζόμενοι στη ζωή μας αυτά που ο ίδιος ο Χριστός μάς έδωσε, δηλαδή την άσκηση, την υπομονή, την αυταπάρνηση, την αγαπητική προσφορά και τη θυσία». Διότι, «αυτά τα στοιχεία χαρακτήρισαν τον ίδιο τον Χριστό, με τα οποία κατάφερε μέσα από τη ζωή του να πατήσει θανάτω τον θάνατο».
Επιπρόσθετα, κάνει λόγο για τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και ερμηνεύει το συναίσθημα της χαρμολύπης που μας διακατέχει με την εξήγηση ότι «αν θα δείτε τόσο από τον τρόπο με τον οποίο ψάλλονται αυτά τα Εγκώμια όσο και από το περιεχόμενο το θεωρητικό αυτών των Εγκωμίων, μας δείχνουν ότι τίποτε δεν χάνεται με τον σταυρό και τον θάνατο. Γιατί όλα αυτά τα διαδέχεται η Ανάσταση που είναι η ελπίδα του κόσμου».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κάνει μνεία και στο πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στις εκκλησίες της Αιγύπτου, εκφράζοντας την άποψη ότι «όλα αυτά τα οποία βλέπουμε σήμερα και που είναι, δυστυχώς, γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν, καταστρέφουν αυτή την εικόνα της ελπίδας, -και αναφέρομαι στα γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, του θρησκευτικού φανατισμού- αποδεικνύουν ακριβώς ότι μέσα από τον άνθρωπο έχει χαθεί το πνεύμα της ελπίδας και της προσδοκίας ως εμπιστοσύνη στον Θεό».
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει την εκτίμηση κάποιων ότι «οι άνθρωποι μπορούν από μόνοι τους να επιβάλλουν ή να επιβληθούν στους ανθρώπους, που δυστυχώς μέσα από μια τέτοια δυνατότητα, από μια τέτοια διαδικασία επιβουλής δεν δίνουν τη χαρά, αλλά τη λύπη, δεν μπορούν να δώσουν την ελπίδα, αλλά μια απέλπιδα κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν ζωή, αλλά δίνουν θάνατο και πλέον αντί να δίνουν μια προοπτική μέλλοντος στη ζωή των ανθρώπων, δημιουργούν μια κατάσταση σταθερότητας, ίσως και οπισθοδρόμησης, που συγχρόνως δεσμεύει τους ανθρώπους και δεν τους αφήνει ελεύθερους να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παροτρύνει η ελπίδα της Ανάστασης να μας συντροφεύει όλους. «Η προσδοκία που έρχεται από αυτή την ελπίδα εκ μέρους των ανθρώπων πρέπει να είναι το γεγονός εκείνο μέσα από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό. Και τότε υπάρχει και σταθερότητα ζωής και ελπίδα ζωής και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο».
 Τέλος, εκφράζει την ευχή: «Καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Κύριος να είναι πάντα Φως. Φως που λάμπει στους ανθρώπους και εκπέμπει το φως της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο».
  Ακολουθεί το κείμενο του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για την γιορτή της Αναστάσεως:
Η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου είναι μια γιορτή που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο. Και αυτή η ελπίδα και η προσδοκία δεν είναι μια ιδέα, δεν είναι μια ψυχολογική κατάσταση, αλλά στηρίζεται πάνω σε μια πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα της Ανάστασης ενός προσώπου, που είναι ο Χριστός, ο Θεός ο οποίος φανερώθηκε πάνω στη γη εν σαρκί. Αυτή η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα στον άνθρωπο επειδή ακριβώς μέσα της κρύβει τη δύναμη της προσδοκίας και εκφράζει την εμπιστοσύνη στον Θεό ως μια κατάσταση σταθερότητος, ζωής και επιπλέον ως μια κατάσταση τέτοια, η οποία δεν οδηγεί στην απογοήτευση, αλλά αντίθετα δίνει μια δυναμικότητα και μια εγρήγορση. Όλα αυτά φαίνονται μέσα από τη ζωή του Χριστού, έτσι όπως εκείνος μας τη φανέρωσε, και τα οποία συγκεκριμενοποιούνται μέσα από την άσκηση της υπομονής που εκείνος υπέδειξε.
  Ακόμη και απέναντι σε αυτούς οι οποίοι τον κυνηγούσαν, στην άσκηση και την αυταπάρνηση όταν θυσίαζε τα πάντα για τη ζωή του. Και από τη ζωή του προς όφελος όλων των ανθρώπων, όταν προσέφερε την ίδια τη ζωή του θυσιαστικά πάνω στον σταυρό για να μπορέσει έτσι με τον τρόπο αυτό να δώσει τη δυνατότητα της απόλυτης σωτηρίας στους ανθρώπους. Εμείς, λοιπόν, οι οποίοι αναζητούμε αυτό ακριβώς το μήνυμα της Ανάστασης, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, πρέπει μέσα από τη ζωή μας να επιβεβαιώνουμε πρώτα το πνεύμα της εμπιστοσύνης, το πνεύμα της σταθερότητας, το πνεύμα της εγρήγορσης και το πνεύμα της μη απογοήτευσης, ενστερνιζόμενοι στη ζωή μας αυτά που ο ίδιος ο Χριστός μας έδωσε, δηλ. την άσκηση, την υπομονή, την αυταπάρνηση, την αγαπητική προσφορά και θυσία. Αυτά τα στοιχεία χαρακτήρισαν τον ίδιο τον Χριστό, με τα οποία κατάφερε μέσα από τη ζωή του να πατήσει θανάτω τον θάνατο.
  Τελικά, όσο ο άνθρωπος μπορεί και αυξάνει μέσα του την ελπίδα ως εμπιστοσύνη και προσδοκία τόσο εδραιώνει αυτό το οποίο του φανερώνει ο Θεός μέσα από την Ανάσταση του προσώπου του Χριστού και με τον τρόπο αυτό του δίνει και την προοπτική, όχι μόνο μια προοπτική σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά μια προοπτική με δυναμικότητα και εγρήγορση που για μεν τους ανθρώπους είναι πρόξενος χαράς, για δε τον ίδιο είναι προσδοκία και εκπλήρωση αυτού του πράγματος που περιμένουμε και γι? αυτό το πράγμα που αγωνιζόμαστε.
  Όλο αυτό το πλαίσιο της φαινομενικής αντινομίας μεταξύ θανάτου και Αναστάσεως, λύπης και χαράς, ελπίδας και απελπισίας το βλέπουμε στα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Είναι ακριβώς οι ύμνοι οι οποίοι προήλθαν μέσα από την έκφραση της λαϊκής ευσέβειας και αποτυπώθησαν λειτουργικά και διασώζονται λειτουργικά. Αν θα δείτε τόσο από τον τρόπο με τον οποίο ψάλλονται αυτά τα Εγκώμια όσο και από το περιεχόμενο το θεωρητικό αυτών των Εγκωμίων, μας δείχνουν ότι τίποτε δεν χάνεται με τον σταυρό και τον θάνατο. Γιατί όλα αυτά τα διαδέχεται η Ανάσταση που είναι η ελπίδα του κόσμου. Αρκεί εμείς να εμπιστευθούμε τη ζωή μας στον Αναστημένο Χριστό, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς να ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας και επιπλέον να έχουμε μέσα μας εδραία την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε αυτά τα οποία ελπίζουμε και προσδοκούμε να γίνουν πραγματικότητα. Μόνο τότε, μέσα από μια τέτοια στάση ζωής, μπορούμε να ενστερνιστούμε στη ζωή μας το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού ως ένα μήνυμα ελπίδας, να δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας, να δώσουμε ελπίδα στους συνανθρώπους μας και εμείς να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση μέσα από την οποία θα επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό.
  Όλα αυτά τα οποία βλέπουμε σήμερα και που είναι, δυστυχώς, γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν, καταστρέφουν αυτή την εικόνα της ελπίδας, -και αναφέρομαι στα γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, του θρησκευτικού φανατισμού- αποδεικνύουν ακριβώς ότι μέσα από τον άνθρωπο έχει χαθεί το πνεύμα της ελπίδας και της προσδοκίας ως εμπιστοσύνη στον Θεό. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι μπορούν από μόνοι τους να επιβάλλουν ή να επιβληθούν στους ανθρώπους που δυστυχώς μέσα από μια τέτοια δυνατότητα, από μια τέτοια διαδικασία επιβουλής δεν δίνουν τη χαρά, αλλά τη λύπη, δεν μπορούν να δώσουν την ελπίδα, αλλά μια απέλπιδα κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν ζωή, αλλά δίνουν θάνατο και πλέον αντί να δίνουν μια προοπτική μέλλοντος στη ζωή των ανθρώπων, δημιουργούν μια κατάσταση σταθερότητας, ίσως και οπισθοδρόμησης, που συγχρόνως δεσμεύει τους ανθρώπους και δεν τους αφήνει ελεύθερους να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους.
  Η ελπίδα της Ανάστασης πρέπει να μας συντροφεύει όλους, η προσδοκία που έρχεται από αυτή την ελπίδα εκ μέρους των ανθρώπων πρέπει να είναι το γεγονός εκείνο μέσα από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό. Και τότε υπάρχει και σταθερότητα ζωής και ελπίδα ζωής και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.
  Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Κύριος να είναι πάντα Φως, Φως που λάμπει στους ανθρώπους και εκπέμπει το φως της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** Πώς και πότε φτάνει το Άγιο Φως στην Ελλάδα
Αναχωρεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.
Η αποστολή θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.
Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.
~  Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.
Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.
Άγιοι Τόποι: Εκεί που χτυπά η καρδιά του Χριστιανισμού (εικόνες)
Τις μέρες αυτές, που το Θείο Δράμα αναβιώνει και κορυφώνεται με τη λύτρωση της Ανάστασης, το ενδιαφέρον των πιστών από όλο τον κόσμο είναι στραμμένο στους Αγίους Τόπους, τα μέρη που έχουν ξεχωριστή θρησκευτική αξία.
Τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα», όπως λέγονται, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστηνιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά, στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό.
Οι Άγιοι Τόποι αποτέλεσαν μαγνήτη για τους προσκυνητές από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, καθιερώνοντας έτσι τα προσκυνήματα. Με το βαρύ θρησκευτικό και πνευματικό φορτίο τους, έγιναν πολλές φορές στόχος διαφόρων καταστροφών, λεηλασιών των ιερών κειμηλίων ενώ με την επίκληση της «απελευθέρωσής» τους έγιναν και Σταυροφορίες.Πληροφορίες newsbeast.gr
~
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το 1517 αναγνωρίστηκαν με φιρμάνι κυριαρχικά δικαιώματα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο, κι έτσι αυτό απέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των Προσκυνημάτων. Τα δικαιώματα και τα προνόμια δόθηκαν σε «εθνικές» εκκλησίες κι έτσι από πλευράς ορθοδόξων τα προνόμια κατέχει το Πατριαρχείο, από τους Μονοφυσίτες προνόμια έχουν η Αρμενική, η Αιθιοπική και η Κοπτική Εκκλησία  ενώ η Καθολική Εκκλησία έχει προνόμια μέσω του Τάγματος των Φραγκισκανών.
Το Μεγάλο Σάββατο, η καρδιά κάθε πιστού χτυπά στον Πανάγιο Τάφο, όπου γίνεται η αφή του Αγίου Φωτός, διαδικασία που από πολλούς περιβάλλεται με το πέπλο του θαύματος. Η τελετή αφής γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι και αποτελείται από τρία στάδια, τη Λιτανεία, την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και τις προσευχές του για τον αγιασμό και λήψη του Αγίου Φωτός.
Με το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός…», το πλήθος των πιστών που ζει από κοντά τη μυσταγωγία και την κατάνυξη, σπεύδει να ανάψει το κερί του, αφήνοντας τη φλόγα να ζεστάνει και την ψυχή του, καθώς ετοιμάζεται για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. ~

~ ***  «Ό,τι έχει αγάπη, έχει ζωή, ελπίδα, και ανάσταση…»  Η μεγάλη προσευχή των χριστιανών που αρχίζει την Κυριακή των Βαΐων για να περάσει από τις ώρες του υψηλού Μαρτυρίου και να ανέβει ως την κορυφή του αναστάσιμου θριάμβου, δεν ανανεώνει μόνο την πίστη του ανθρώπου, μια πίστη που πολιορκούν, ιδιαίτερα στις μέρες μας, τόσες δόλια ή ανεύθυνα μεθοδευμένες προσεγγίσεις... Πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, οδηγεί σε μια περισυλλογή που εμπεριέχει τόσο το θρησκευτικό συναίσθημα όσο και την απιστία και την αμφιβολία και θέτει ακριβώς τις προϋποθέσεις για την ανακάλυψη της προσωπικής μας αναγέννησης μέσα από τη νίκη της αέναης «οδυνώμενης αγάπης». «Κραταιά ως θάνατος αγάπη... ύδωρ πολύ ου δυνήσεται σβέσαι την αγάπην» (Άσμα Ασμ. 8, 6-7).
Η περισυλλογή αυτή, μας περνάει από αυστηρή κάθαρση, μας ελαφρύνει από τα βάρη που μας κυρτώνουν, μας προετοιμάζει για μια συνολική εποπτεία και αξιολόγηση της ζωής μας και σιγά σιγά, άλλωστε σε αυτό το απώτερο μα και σημαντικό αποτέλεσμα πρέπει να καταλήγει, μας φέρνει αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό τοποθετώντας μας σε μία αφετηρία νέας ζωής. Το προσδοκώμενο αυτό πέρασμα (Πάσχα) σηματοδοτεί τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που επιτρέπουν το πέρασμα του καθενός προσωπικά σε μια άλλη λογική, αυτή που οδηγεί τον άνθρωπο στην ουσιαστική αυτοπραγμάτωσή του...
Η αλλαγή αυτή καθίσταται δυνατή, όχι μέσα από τη γνώση των γεγονότων ή τη συμμετοχή σε μια σειρά από εκκοσμικευμένες εκδηλώσεις εθιμοτυπικού πλέον χαρακτήρα. Πραγματοποιείται με την ανατοποθέτηση του εσωτερικού μας εγωκεντρικού παρόντος, τη λύτρωση της αβεβαιότητας και της μοναξιάς, την αποδοχή της ελπίδας, της προσδοκίας και της αγάπης σε μια τροπική διάσταση πέρα από το χώρο και το χρόνο. Η αλλαγή αυτή επέρχεται μέσω του τρόπου και όχι μέσω του τόπου ή του χρόνου.
Αν επισκεφθούμε την Ιερουσαλήμ, θα βρούμε τον τάφο του Ιησού Χριστού, όχι όμως το σώμα Του. Εδώ ακριβώς έγκειται η αφετηρία του χριστιανισμού που δεν αποτελεί μια φιλοσοφική θεώρηση. Με τη σταύρωση και την ταφή του Ιησού οι πολέμιοί Του πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν. Έσφαλαν, όμως, γιατί το τέλος Του και στη συνέχεια το κενοτάφιό Του σηματοδότησαν την αρχή της εκκλησίας Του… Χριστιανισμός είναι ο Χριστός ζων. Και επειδή ο Χριστός ζει, δίνει καινούργια ζωή σε όσους δέχονται να τον βάλουν στη ζωή τους, σε όσους αποδέχονται την ευεργετική παραμυθία της αγάπης Του.
Την ανάσταση του Χριστού ας μην τη δούμε μόνο ως ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη σε ένα απώτερο παρελθόν και δεν έχει καμιά σχέση με τη ζωή μας. Η ανάσταση του Κυρίου έχει τη δύναμη να ανακαινίσει ριζικά τη ζωή μας, αρκεί να είμαστε ανοικτοί να πιστέψουμε και να αναγεννηθούμε ανά πάσα στιγμή. Χάρη στην τριήμερη Ανάσταση του Θεανθρώπου οι αγωνίες έσβησαν, η αναμονή τελείωσε, η ζωή μας πλούτισε αφάνταστα. Ευθύς μετά την Ανάσταση οι άγγελοι μας περίμεναν στον κενό τάφο, για να μας ρωτήσουν και να μας βεβαιώσουν: «Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών; ουκ έστιν ώδε, αλλ᾿ ηγέρθη» (Λουκ. κδ’ 5-6):
Οι χριστιανοί γιορτάζουμε σήμερα την ανάσταση. Όχι όμως το γεγονός που έδωσε, αν έδωσε, σε μας τους ίδιους ζωή. Ας προσέξουμε τι λέει ο Παύλος: «καθώς ο Χριστός, ανέστη εκ νεκρών δια της δόξης του Πατρός ούτω και ημείς περιπατήσωμεν εις νέαν ζωήν» (Ρωμ. στ.4)
Ο Χριστός παραδόθηκε και απέθανε για το βάρος των αμαρτιών μας και αναστήθηκε για τη δικαίωσή μας (Ρωμ. Δ. 25). Άραγε, έχουμε δεχθεί στη ζωή μας την επέμβαση της αγάπης του Χριστού ως αποτέλεσμα της σταύρωσης και της ανάστασής Του; Αν όχι, όσα «Χριστός ανέστη» και να εκφωνήσουμε δεν είμαστε χριστιανοί. Δε βιώνουμε το χαρμόσυνο και λυτρωτικό πνεύμα της ανάστασης. Η γνώση του ιστορικού γεγονότος δεν εξασφαλίζει την καινούργια εν Χριστώ ζωή.
Η κατά χάρη θέωση προϋποθέτει την αποδοχή του σταυρωμένου και αναστημένου Χριστού ως Σωτήρα. Σημαίνει «συσταύρωση» και «συνανάσταση» με στόχο τη νίκη της αγάπης πάνω στο μίσος, μιας αγάπης δυνατής σαν το θάνατο. Χάρη στη λαμπροφόρο Ανάστασή Του μπορούμε να ψάλλουμε χαρμόσυνα: «Γένος ανθρώπων αφθαρσίαν ενδέδυται, «αφθαρσίαν και ζωήν, πάντες ελάβομεν», δηλαδή το ανθρώπινο γένος, που ζούσε μέσα στα όρια του χρόνου, τα ξεπέρασε, τώρα βαδίζει προς την αιωνιότητα. Όλοι κληρονομήσαμε αφθαρσία και αιώνια ζωή.
Εξάλλου, το θαύμα της ανάστασης δεν έγινε μια φορά. Την ανάσταση τη βλέπουμε γύρω μας κάθε μέρα παντού. Γεννιόμαστε, βαπτιζόμαστε, πεθαίνουμε, και εγειρόμαστε με τον Χριστό. Βλέπουμε την ανάσταση του σκεπτόμενου στην επικράτηση της σκέψης του. Την ανάσταση του καλλιτέχνη στην επιβίωση των έργων του. Την ανάσταση του γεωργού στη συγκομιδή των αγρών που ξεχέρσωσε. Την ανάσταση της μητέρας στα σκιρτήματα του νεογέννητου παιδιού της. Τη νίκη της ζωής επί του θανάτου μέσα από τη διαιώνιση των ειδών. Την ανάσταση της πίστης μέσα από τη δοκιμασία της ασθένειας και της συνειδητοποίησης του εφήμερου της ζωής. Την ανάσταση της αγάπης στην ταπείνωση της σιωπής μπρος στη βεβαιότητα της αλαζονείας. Την ανάσταση της αφθαρσίας επί της φθοράς. «Το φθαρτό σώμα θα αντικατασταθεί με σώμα άφθαρτο». (Α΄ Κορ. ιε. 42-54).
Το εύθραυστο κέλυφος της ατομικής και πρόσκαιρής ύπαρξής μας είναι το μόνο λάφυρο του θανάτου. Η ανάσταση του Χριστού και η θαλπωρή της αγάπης Του είναι το διαρκές νόημα της δημιουργίας και της αιωνιότητας. Η αγάπη, η πίστη, και η ελπίδα του ανθρώπου συνδέονται με το πρόσωπο του Χριστού και αποτελούν το θεμέλιο λίθο της σταυρικής θυσίας Του... Ό,τι έχει αγάπη, έχει ζωή, ελπίδα, και ανάσταση. Η ελπίδα είναι μια διαρκής ανάσταση. Στηρίζεται στην πίστη και την αγάπη και δίνει νόημα στη ζωή. Το νόημα αυτό βρίσκει την ουσία του όταν ο Χριστός «συσταυρώνεται» και «συνανασταίνεται» ελπιδοφόρα μέσα μας!
Του Δρ. Φωτίου Πετροπούλου~
~* Στις 16/04/2017 εορτάζουν:
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ, Αγίες Αγάπη, Ειρήνη και Χιονία, Άγιος Μιχαήλ ο Βουρλιώτης
~   Ἦχος πλ. α'
~    Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος.
~* Χριστός Ανέστη : https://youtu.be/8ZSyTUsdpu0 .-

~
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
  
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως
***  Όσα δεν ξέρετε για το έθιμο του σουβλίσματος ! Το αρνί και ο συμβολισμός του...

~ Τα έθιμα του Πάσχα είναι πολλά, όμως λίγοι από εμάς γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβολίζουν.
Το έθιμο της Κυριακής του Πάσχα είναι το σούβλισμα του οβελία. Όμως γιατί το σουβλίζουμε την Κυριακή. Τι συμβολίζει το σούβλισμα και τι το αρνί;
 Γιατί την Κυριακή
Το Πάσχα ή Πασχαλιά ή ελληνοπρεπώς Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους.
Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου μη συμπεριλαμβανομένης, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ορθόδοξη εκκλησία και κατά το Γρηγοριανό στην Ρωμαιοκαθολική. Γιορτάζεται η ανάσταση του Ιησού Χριστού.
Στην Καινή Διαθήκη, δεν καταγράφονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που τηρούσαν την εορτή της Ανάστασης τα μέλη της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας. Έτσι, μεταγενέστεροι Χριστιανοί άρχισαν να επιχειρηματολογούν όσον αφορά τις πρακτικές των πρώτων Χριστιανών. Η πρώτη «πασχάλια έριδα» σχετικά με τον ετήσιο εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα, δηλαδή της Ανάστασης, εμφανίστηκε κατά το 2ο αιώνα. Οι εκκλησίες της Μικράς Ασίας ακολουθούσαν την αρχαία ιωάννεια «τεσσαρεσκαιδεκατική» πρακτική, τηρώντας σε ετήσια βάση τον "Μυστικό Δείπνο" —ορθότερα, το αναμνηστικό «Δείπνο του Κυρίου» — την ίδια ημερομηνία με το Πάσχα των Εβραίων. Αυτό σήμαινε ότι εορταζόταν το Πάσχα την ημέρα που αντιστοιχούσε στις 14 του ιουδαϊκού μήνα Νισάν, ανεξαρτήτως από το αν αυτή η ημέρα συνέπιπτε να είναι Κυριακή (η οποία ονομαζόταν τότε «Ημέρα του Ήλιου»).
Οι αντίπαλοί τους επιχειρηματολογούσαν υπέρ της άποψης ότι την Ανάσταση θα έπρεπε να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά το ιουδαϊκό Πάσχα. Η διαμάχη συνέχισε να εντείνεται ως το δεύτερο μέρος του 2ου αιώνα, με την πλειονότητα των εκκλησιών να προσκολλούνται στην άποψη της τήρησης της Ανάστασης την Κυριακή.
 Γιατί αρνί
Τα αρνιά και τα κατσίκια αποτελούν εύκολη λήψη κρέατος αφού υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους την Κυριακή του Πάσχα.
 Τι συμβολίζει το αρνί
O αμνός συμβολίζει τον Χριστό, διότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό θεού που θα πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου. Οι Εβραίοι ποιμένες ήταν αυτοί που έσφαζαν και προσέφεραν τα αρνιά ως θυσία στο Θεό για να τον τιμήσουν και να τον ευχαριστήσουν. Στη συνέχεια όμως οι Χριστιανοί καθιέρωσαν το Πάσχα ως δική τους εορτή.
 Τι συμβολίζει το σούβλισμα
Οι πιστοί μοιράζονται το αρνί του Πάσχα που συμβολίζει τον Χριστό, o οποίος θυσιάστηκε για μας.  ant1news

*** ΠΑΣΧΑ στο χωριό (Αρφαρά -Καλαμάτας) 16-04-2017  :
Βίντεο -παρουσιάσεις :

 
~*  Πάσχα 16/04/2017  ο Νικόλας ψήστης:
~*  Χριστός Ανέστη Ευλογία Κυρίου 16/04/2017 ΠΑΣΧΑ:
https://youtu.be/GGbwN8kg83U .-
~*Pasxa Αρφαρά  16/04/2017 διασκέδαση εγκονάκια:
 https://youtu.be/pNrNPRdk4L8  .-
~*  PASXA στο Αρφαρά  16/04/2017:
https://youtu.be/bb6t3mUa2iQ  .-
~*Αρφαρά πάσχα στο χωριό 16/04/2017:
~* ΠΑΣΧΑ 16/04/2017 Στο σπίτι του παππού:
~*Πάσχα στο Αρφαρά χορός διασκέδαση 16/04/2017:
https://youtu.be/7uUwUsFFDt8
 .- 
~*Πάσχα δώρα Θείου Βλάση 16/04/2017:
https://youtu.be/Xf1i99qhMeI  .-

~**Πάσχα 2017 διασκέδαση εγκονάκια Χρόνια πολλά Αρφαρά:
https://youtu.be/XaRV46NJvdk  .-
~**Πάσχα Αρφαρά  ψήσιμο διασκέδαση 16/04/2017:
 https://youtu.be/myi-BunAmLs  .-
Βίντεο κάτι από τα παλιά ..Ας  θυμηθούμε  :
~** ΑΡΦΑΡΑ Μ Παρασκευή 3-5-2013:
*Μ Παρασκευή 3-5-2013 Αρφαρά:
Μ Παρασκευή 2013 Αρφαρά ΙΝΒΙ επιτάφιου:
Αρφαρά 2013 Ευαγγέλιο προ της 1ης Ανάστασης:: 
---------------------
~* ΠΑΣΧΑ ΑΡΦΑΡΑ ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 20/4/2014:
 https://youtu.be/JVDR4U9ksF0 .-
~**Θεία Λειτουργία στο Αρφαρά 12/04/2014 μετά 1ης Ανάστασης: https://youtu.be/hCLV7twk0KM .-
~** Ανάσταση στο Αρφαρά 19, 20-4-2014:
https://youtu.be/vFnE07BU_uw .-
~** Ανάσταση Ι Ν Αγ Θεόδωροι Αρφαρών 20/4/2014:
https://youtu.be/Z8NOfF-H4JU .-
~** Ανάσταση στό Αρφαρά 1/5/2015 προσκύνημα Ι Ευαγγελίου: https://youtu.be/yCPPk_V3muI .-
~* Θεία Λειτουργία 1ης Ανάστασης 1/5/2016 στο Αρφαρά:
~** ΑΝΑΣΤΑΣΗ στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 30/4 - 01/05/2016: https://youtu.be/EfB99r9HWjk .-
~*ΠΑΣΧΑ 1/5/2016 στο σπίτι μας ψήνοντας τρώγοντας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/fJajsWH7yUg  .-
 -------------------------------
~** Επιτάφιος Αρφαρά επιστοφή από περιφορά 14/04/2017 :
~**ΑΡΦΑΡΑ Περιφορά επιταφίου 14/04/2017 :
~ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ από Παπά-Μιχάλη στο Αρφαρά 15,16/04/2017 :  https://youtu.be/PAGiAtpTQ2U .-
~  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , 1η ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι  16/04/2017: https://youtu.be/hgcO-2P7HBw  .-
~*  Πάσχα 16/04/2017  ο Νικόλας ψήστης:
~*  Χριστός Ανέστη Ευλογία Κυρίου 16/04/2017 ΠΑΣΧΑ:
~*Pasxa Αρφαρά  16/04/2017 διασκέδαση εγκονάκια:
~*  PASXA στο Αρφαρά  16/04/2017:
~*Αρφαρά πάσχα στο χωριό 16/04/2017:
~* ΠΑΣΧΑ 16/04/2017 Στο σπίτι του παππού:

*** Γιατί τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα;
 ~ Το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών το Πάσχα, λέγεται ότι ξεκίνησε από την Βόρεια Αγγλία ως παιχνίδι: Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού, ήταν ο νικήτης!
Μπορεί το Πάσχα το έθιμο να επιβάλει να τσουγκρούζουμε κόκκινα αυγά, ωστόσο επιτάσσει παράλληλα το πρώτο αυγό που βάφεται σε κάθε σπίτι ν’ ανήκει στην Παναγία, γι’ αυτό και δεν πρέπει να το «τσουγκρίζουμε».
Πολλές νοικοκυρές ακόμα και σήμερα το φυλάνε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα, αφού λένε πως δεν χαλάει όλη την χρονιά!
~
Την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου έτους το φυτεύουν στα χωράφια τους για να είναι εύφορα, ή το κρεμάνε στα μαντριά των ζώων για να είναι γόνιμα.
Επίσης το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών έχει τις ρίζεςτου στο Βυζάντιο και συμβολίζει πάλι την Ανάσταση.Όπως το κλωσσόπουλο σπάει το κέλυφος του αυγού και βγαίνει στο φως της ζωής, έτσι -αυτός ήταν ο συμβολισμός- κομματιάζονται του θανάτου τα δεσμά και από του τάφου τα βάθη ξανάρχεται η ζωή.
Το έθιμο αυτό καθιερώθηκε για πρώτη φορά στη βυζαντινή αυλή από το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Αγία Ελένη, με επίσημη τελετή που γινόταν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Οι καλεσμένοι τσούγκριζαν με τον αυτοκράτορα και τη βασιλομήτορα τα αυγά και στη συνέχεια ακολουθούσε γεύμα στο πασχαλινό τραπέζι.
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη,προχριστιανικό συμβόλο της ζωής, ενισχυμένο με τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού και  αποτελεί για το Πάσχα απαραίτητο σύμβολο.Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός – όπως το περίβλημα του αυγού , αλλά έκρυβε μέσα του τη «Ζωή», αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!
~ Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.  dogma

*** Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου η Αναστάσιμη Λειτουργία στο Ναό της Υπαπαντής (φωτογραφίες και βίντεο) 
Στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Μεταξύ του κόσμου βρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Γιώργος Κατρούγκαλος, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έυη Χριστοφιλοπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και τον Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη Λειτουργία της Ανάστασης στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Μήνυμα ενότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τριπλές ευχές, προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και τον κόσμο όλο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη».
«Το ανέσπερο φως της Ανάστασης και ο συμβολισμός του Πάσχα να φανερώσουν: Στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο Λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας.
Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Και στον Κόσμο ολόκληρο, το πέρασμα από τον πόλεμο στην Ειρήνη και στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας. Χριστός Ανέστη».
Βίντεο : Προκόπης Παυλόπουλος Καλαμάτα Πάσχα , https://youtu.be/iwpB9dMF4IU .-
Βίντεο 2 : Ανάσταση 2017 Καλαμάτα  , https://youtu.be/g9vmco_cUic .-

***  Αναβίωσε το έθιμο με τους «γλόμπους» ( Αερόστατα) στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας
Ένα έθιμο που η ιστορία του «χάνεται» στα βάθη του χρόνου, το πέταγμα «γλόμπων», αναβίωσε με πρωτοβουλία πολιτών, για ακόμα μία χρονιά, στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας!
Κάτοικοι της περιοχής είχαν φτιάξει γλόμπους και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, που ο καιρός το επέτρεψε, σε κατάλληλο χώρο, στο δρόμο προς τον «Αγιοδημήτρη» τους πέταξαν!
Στόμα με στόμα, η αναβίωση του εθίμου μαθεύτηκε και αρκετοί ,από κάθε γωνιά της πόλης και ιδίως από όλες τις «ρούγες» της Άνω Πόλης, έσπευσαν στο χώρο και απήλαυσαν το εκπληκτικό, πραγματικά, θέαμα με τους «γλόμπους» στον ουρανό της Κυπαρισσίας!
Η επιτυχημένη αναβίωση του εθίμου και οι άριστες εντυπώσεις που άφησε, έκαναν τους πολίτες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για αυτό, να δώσουν την «υπόσχεση» ότι θα επαναληφθεί το πέταγμα των γλόμπων, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου, ακόμη καλύτερα και με περισσότερους γλόμπους και περισσότερο κόσμο…
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
~ *** Με συννεφιά θα σουβλίσουμε  σήμερα Κυριακή του ΠΑΣΧΑ  στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή του Πάσχα 16/4/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ! Η Ορθοδοξία μας ΦΩΤΙΖΕΙ το δρόμο για το ΜΕΛΛΟΝ...

~ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ. Σε αντίθεση μάλιστα με τα άλλα κόμματα τα… ‘προοδευτικά’  είναι περήφανη για τη θρησκεία και το δόγμα μας.
Στο πλαίσιο αυτό δε θα ήταν δυνατόν να λείπει αντιπροσωπεία του κόμματος από την άφιξη του Αγίου Φωτός, το οποίο όπως γνωρίζετε μόνο ο Ορθόδοξος ιερέας λαμβάνει και κανένας άλλου δόγματος.
Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι οι : Θόδωρος Μεχλιζόγλου, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου και τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, η Γερασιμούλα Στάμου από το νομικό τμήμα του κόμματος, ο πολιτευτής στο Υπ. Αττικής Σταύρος Πετρόπουλος, η Παναγιώτα Αλεξοπούλου από τη γραμματεία του Προέδρου και τέλος ο Νίκος Πολίτης από το νομικό τμήμα του κόμματος.
~ Ο πρόεδρος του κόμματος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ γνωρίζουν πως οι δύο πυλώνες της Ελλάδας είναι η Ιστορία μας και η Ορθοδοξία μας. Στηριζόμενοι σε αυτούς τους δύο πυλώνες μπορεί να βρεθεί η Λύση για την Πατρίδα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η μοναδική λύση.

*** Βόλτα στην παραλία της Καλαμάτας με ποδήλατο έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης (φωτογραφίες) 
Τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να κάνει ποδήλατο στην παραλία της Καλαμάτας είδαν αρκετοί Καλαματιανοί και επισκέπτες που βρίσκονταν στη Ναυαρίνου.
Όπως ήταν λογικό ο Υπουργός τράβηξε τα βλέμματα αφού δεν είναι συνηθισμένη μια τέτοια εμφάνιση Υπουργού.
Όπως μάθαμε βρίσκεται στην πόλη μας προσκεκλημένος από φίλο του και θα περάσει και την αυριανή ημέρα στην πόλη μας.

***  Πάσχα με σαϊτοπόλεμο και φέτος στην Καλαμάτα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 
Ο σαϊτοπόλεμος είναι από τα έθιμα που έχουν ταυτιστεί με την Καλαμάτα και θα διεξαχθεί και φέτος την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου και ώρα 20.00, στο χώρο του βορείου πάρκινγκ, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, απέναντι από το 5ο (Μπενάκειο) Δημοτικό Σχολείο.
Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει έμπρακτα τη διενέργεια του σαϊτοπολέμου, όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Σαϊτολόγων Δημήτρη Ξωξάκου και ορισμένων επικεφαλής των μπουλουκιών (μίλησαν ακόμα για το έθιμο, προσκαλώντας τον κόσμο να το παρακολουθήσει οι Γιάννης Βαρελάς και Σοφοκλής Μάρκου).
Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ο Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, ενώ θα προσφερθούν κεράσματα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου, από τις 18.30 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αρτέμιδος και στα δύο ρεύματα, από την οδό Λαιΐκων μέχρι την οδό Μεσσήνης και στην οδό Νέδοντος, από την 23ης Μαρτίου μέχρι την πλατεία Όθωνος.
Στο φετινό σαϊτοπόλεμο θα πάρουν μέρος 9 ομάδες σαϊτολόγων, που είναι, κατά σειρά εμφάνισης: «Το μπουλούκι της Φυτειάς» των Γιάννη Καραβλίδη και Σοφοκλή Μάρκου, «Επίλεκτοι» του Παντελή Ζησιμάτου, «Πρωτοπόροι Αγίου Σίδερη» του Κώστα Σωτηράκου, «Βετεράνοι Ράχης-Κουφού Ελιές» του Τάκη Παντελόπουλου, «Κούγκι» του Κώστα Μπουρδέκα, «Παραδοσιακή Φυτειά» του Παύλου Κρεμμύδα, «Νικηταράς» του Γιάννη Βαρελά, «Κρυφό Σχολειό» των Κυριάκου και Σπύρου Ζησιμάτου, «Αγία Λαύρα» των Γιάννη και Παναγιώτη Σωτηράκου.
  Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου
Σαϊτοπόλεμος
ώρα 20.00, Βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα και Πλατεία Όθωνος
Ρίψη σαϊτών, παρέλαση, κεράσματα και παραδοσιακή μουσική
Συμμετέχουν: Σύλλογος Σαΐτολόγων Δήμου Καλαμάτας, Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας
 Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου
Κάψιμο Ιούδα και Σαΐτες
•ώρα 19.00, Αιθαία - κεντρική πλατεία
Τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και πασχαλινό παραδοσιακό γλέντι
•ώρα: 13.00, Καρβέλι - κεντρική πλατεία
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καρβελαίων

*** Εγκαίνια ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχαήλ Ιωάν. Μανωλακάκη 
Τα εγκαίνια της τέταρτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχαήλ Ιωάν. Μανωλακάκη θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη, 19 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ αυτή θα διαρκέσει έως τις 24 του μήνα.
Η μνήμη του «φωτός» έρχεται εντονότερα στην επιφάνεια σε αυτήν την έκθεση του Μιχάλη Μανωλακάκη και αντανακλά την αντίληψη της πραγματικότητας. Ο καλλιτέχνης διαχειρίζεται την πραγμάτωση του «φωτός» μέσα από τις αλλεπάλληλες στρώσεις χρώματος, εντυπώνοντας και σμιλεύοντας την εικαστική απεικόνισή του. Τα αλλεπάλληλα στρώματα των αποχρώσεων διαθλώνται και εκπέμπουν την ψυχή της ζώσης φύσης, οργανικής ή ανόργανης. Το κάθε θέμα αποκτά τη δική του υπόσταση και αυτοτέλεια. Η δυναμική της αίσθησης απογειώνει το τετριμμένο και το συνηθισμένο. Κάθε πινελιά είναι μια αλληλουχία προσπάθειας και ανάγκης του καλλιτέχνη να αισθανθεί, να περιγράψει, να εκφράσει και να επικοινωνήσει με το εκάστοτε θέμα του. Φως και σκιά επικοινωνούν άρτια, ισορροπούν και εκπνέουν την ηρεμία, αλλά και ταυτόχρονα τη μαγευτική, τη μυσταγωγική ένταση, χαρακτηριστικά της τέχνης του. Κόσμος, φως, ψυχή αποτελούν την ενιαία γραφίδα στο παλίμψηστο οπτικοποίησης της πραγματικότητας του δημιουργού.
  Λίγα λόγια
Καλαματιανός ζωγράφος (γεννήθηκε το 1963). Μεγάλωσε σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, γιος του διεθνώς βραβευμένου ζωγράφου Γιάννη Μανωλακάκη και της φιλολόγου-λυκειάρχη και ζωγράφου, Κωνσταντίνας Βαβαλέα.
Μυήθηκε για χρόνια στα μυστικά της φωτογραφίας από τον Μιχάλη Μοντάλδο και το αθηναϊκό studio του Νίκου Μαυρογένη. Έκανε φροντιστηριακά μαθήματα σχεδίου και χρώματος στον Τάσο Ρήγα. Σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή στη ζωγραφική τον Νίκο Κεσσανλή, στην αγιογραφία τον Ηλία Ξυνόπουλο και στο ψηφιδωτό τον Γιάννη Βαλαβανίδη.
Από το 1991 είναι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση στα καλλιτεχνικά μαθήματα, στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο και στην ιστορία της τέχνης.
Έχει αγιογραφήσει εκκλησίες. Είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Ζει μόνιμα και εργάζεται στην Καλαμάτα.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Πινακοθήκη Μανωλακάκη».
Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.

***   ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΗΠΑ τελειώνουν τον Κιμ ΤΩΡΑ...

~   Δήλωση υπέρ της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη Βόρειο Κορέα, έκανε ο Ρώσος Γερουσιαστής Αλεξέι Πούσκοφ, που δημιουργεί σενάρια.
Ο Ρώσος πολιτικός έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο twitter: «Ο Τραμπ δεν είναι απερίσκεπτος  Ο ίδιος ζυγίζει τους κινδύνους. Αυτό αποδεικνύεται από την άρνηση της επίθεσης στην  (Βόρεια) Κορέα και η επιλογή της συμμετοχής της Κίνας στο μεγάλο παιχνίδι, αντί να έλθει σε σύγκρουση μαζί της».

Το tweet του Πούσκοφ δείχνει την πολύ θετική αντ΄διραση της Ρωσίας για την συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας και επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον παράγοντα της Κίνας (με την οποία η Βόρειος Κορέα έχει εμπορικές σχέσεις) ώστε να δημιουργήσει πολιτική πίεση στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Και όπως φαίνεται,  αυτή η πολιτική θα επεκταθεί μέσω περαιτέρω κυρώσεων από τον ΟΗΕ, αν τελικά γίνει η επόμενη προγραμματισμένη πυρηνική δοκιμή.
Το Αμερικανικό δίκτυο NBC είπε σε ρεπορτάζ του ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές η Ουάσιγκτον σκέφτονται, ακόμη, το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος στη Βόρειο Κορέα, ώστε να ματαιωθεί πιθανή άλλη δοκιμή πυρηνικών όπλων. Γι’ αυτό ίσως έστειλαν στις ακτές της Κορεατικής χερσονήσου ομάδος κρούσεως με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Καρλ Βίνσον».
Το άμεσο μέλλον θα δείξει κατά πόσο η πολιτική του Τραμπ έχει λογική, πάντως η Ρωσία φαίνεται ότι δεν θα είχε πρόβλημα, ως σύμμαχος της Κίνας, σε μια συνεργασία των τριών για την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων...

*** Μέχρι 31/5 η εξυπηρέτηση της Μεσσήνης από την Πολεοδομία Καλαμάτας 
Ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να αποκτήσει τη δική του Πολεοδομική Υπηρεσία, τουλάχιστον για την έκδοση αδειών και θέματα αυθαιρέτων, από τον προσεχή Ιούνιο. Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη Μεγάλη Τετάρτη, με τη συμμετοχή των δημάρχων Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, συνοδευόμενου από υπηρεσιακό στέλεχος, καθώς και ειδικού συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, όπως γνωστοποίησε χθες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας εξήγησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει επάρκεια υπαλλήλων, καθώς μάλιστα καλύπτει και τις ανάγκες της Μάνης που δεν έχει προσωπικό, την Οιχαλία, εν μέρει την Πύλο (αν ζητήσει τεχνικό που δεν έχει ειδικότητα), ακόμα και περιπτώσεις στην Τριφυλία.
«Τελικά, συμφωνήσαμε μέχρι 31 Μαΐου να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση και από την 1η Ιουνίου να λειτουργεί Υπηρεσία Πολεοδομίας στο Δήμο Μεσσήνης, τουλάχιστον για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τα αυθαίρετα» κατέληξε ο κ. Νίκας.

*** Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ! Τα βάζει με το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ των ΗΠΑ...

~ Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 17 προσώπων που διαμένουν στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών τον πρώην αρχηγό της CIA Τζον Μπρέναν, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Την έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αφού μια ομάδα Τούρκων δικηγόρων κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι διατηρούν σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Ανατολή.
Ο κατάλογος των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης περιλαμβάνει Αμερικανούς πολίτες και Τούρκους πολίτες που διαμένουν στις ΗΠΑ.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα, τον οποίο ανάγκασε σε παραίτηση ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, το πρώην στέλεχος της CIA Γκράχαμ Φούλερ όπως και ακαδημαϊκοί.
Επιπλέον διώκονται οι Τούρκοι υπήκοοι Φαρούκ Ταμπάν, πρόεδρος της Turkic American Alliance (TAA) και ο Τάλχα Σαράτς του Turkish American Business Network, σύμφωνα με το Ανατολή.
Κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης» και «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», συμπληρώνει το τουρκικό πρακτορείο.
Το Ανατολή εξηγεί ότι ορισμένοι από τους υπόπτους συναντήθηκαν σε νησί στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης την ημέρα που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα και σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη δύο ημέρες αργότερα.  mignatiou

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ! Βρέθηκε ύποπτο δέμα, εκκενώνεται...

~  Συναγερμό έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά στον Λευκό Οίκο λόγω ενός υπόπτου δέματος που βρέθηκε στο φράχτη της βόρειας πλευράς.
Αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί ο ο δρόμος έξω από το προεδρικό Μέγαρο και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών των μυστικών υπηρεσιών…
* Δείτε ΕΔΩ το έκτακτο ανακοινωθέν του CBSN  . -

***  ΧΑΜΟΣ σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΙΕΡΕΑ-Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία...

~  Σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο ιερέας για το συμβάν:
Κατά την διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κλειδί Ημαθίας ο εφημέριος Ψ.Ε 53 ετών αρνήθηκε να κοινωνήσει έναν 23χρονο κάτοικο του χωριού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο 69χρονος πατέρας μαζί με τον 23χρονο γιό του περίμεναν τον ιερέα στον προαύλιο χώρο του Ναού και αφού προηγήθηκε προφορικός διαπληκτισμός, απείλησαν και εξύβρισαν τον ιερέα και ο 23χρονος τον τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στην παλάμη, ενώ του αφαίρεσαν και το κινητό του τηλέφωνο.
Μετά το περιστατικό ο ιερέας μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά  κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για το δυσάρεστο αυτό συμβάν ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της οικογένειας των φερόμενων  δραστών και του ιερέα.
Πάντως δεν έχει ακουστεί η άποψη των φερόμενων δραστών και από την πλευρά τους περιγραφή του συμβάντος.
Οι δράστες συνελήφθησαν και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Βέροιας.  emvolos

***  ΧΟΛΗ από τα τουρκικά ΜΜΕ ! «Δηλητηρίασαν» το ΠΑΣΧΑ ΜΑΣ

~  «Προκλητική» χαρακτήρισαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την κίνηση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, να φωτογραφηθεί με φόντο τα Ίμια, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Καλόλιμνο τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Έλληνας στρατηγός επισκέφθηκε την τουρκική μονάδα και καθ’όλη τη διάρκεια, υπήρχαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας της ελληνικής ακτοφυλακής.
Η τουρκική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ συνεχίζεται, ειδικά τέτοιες συμβολικές ημέρες για την Ελλάδα αλλά και λίγες ώρες πριν το αποτέλεσμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος της γείτονας χώρας.

***  Κυβερνητική ΚΟΝΤΡΑ για το Άγιο Φως ! Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει την Ορθοδοξία...

~  Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης βρέθηκε το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα, μαζί με την Ελληνική αποστολή για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.
Λίγο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Νιώθω κατάνυξη, μεγάλη τιμή και ευλογία που συμμετείχα στην αποστολή που ταξίδεψε στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων για να φέρει στην πατρίδα μας το Αναστάσιμο Άγιο Φως.”
“Σε μία περίοδο που στη χώρα μας οι συμπολίτες μας "ματώνουν" και περνούν την ύστατη δοκιμασία για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους, οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Οφείλουμε επίσης να μην ξεχνάμε πως στις πολλές δύσκολες στιγμές που έζησε ο ελληνισμός στο διάβα των αιώνων, είχε πάντοτε δίπλα του αρωγό, συμπαραστάτη και πάνω απ' όλα συνεχιστή των παραδόσεων, της κουλτούρας και της ιστορίας μας, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.
Όσο για κάποιους που για μερικά ψήγματα δημοσιότητας, με ισοπεδωτικό λόγο, προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα ενός λαού, αυτούς είμαι βέβαιος πως θα τους κρίνει η ιστορία και θα τους πετάξει για πάντα στο μπαλαούρο της λήθης».  newsit

*** Οι σταθεροί στις απόψεις τους ΣΥΡΙΖΑίοι ΥΒΡΙΖΟΥΝ το Άγιο Φως και μετά πάνε στις εκκλησίες...

~ Αν και πριν από λίγες μέρες η βουλευτής είχε χαρακτηρίσει «ψευδοθαύμα» το Άγιο Φως, δεν παρέλειψε να σταθεί δίπλα στον πρωθυπουργό και να ανάψει τη λαμπάδα της όταν ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε φως» και το «Χριστός Ανέστη»
Τρεις μόνο μέρες κράτησε το «ψευδοθαύμα» για την Φωτεινή Βάκη (στη μέση στη φωτογραφία), την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που την Μεγάλη Πέμπτη είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, καθώς το βράδυ της Ανάστασης κράτησε την λαμπάδα της με το Άγιο Φως, δίπλα στον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα.
Η κυρία Βάκη είχε σταθεί στο πλευρό του Μάκη Μπαλαούρα που είχε χαρακτηρίσει «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως, αλλά και του Χρήστου Καραγιαννίδη που είχε επίσης αναφερθεί στο ζήτημα, παραπέμποντας όσους τους επέκριναν στον... Αδαμάντιο Κοραή.
«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» είχε πει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Βάκη σε συνέντευξή της, ενώ η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα. «Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» έγραφε τότε.

Όλα αυτά πάντως δεν την εμπόδισαν να γιορτάσει την Ανάσταση και το Άγιο Φως, κρατώντας την αναμμένη της λαμπάδα στην εορταστική λειτουργία στην Κέρκυρα, όπου μάλιστα στεκόταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα.
Στην Φωτεινή Βάκη είχε απαντήσει με ένα αιχμηρό σχόλιο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος: «"Ψευδοθαύμα" είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των "λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια". Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.  protothema

*** ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ στα "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" !  Έρχονται μεγάλες μειώσεις...

~  Ρυθμίσεις, πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων, διαγραφές οφειλών, ρευστοποιήσεις και πλειστηριασμοί ενυπόθηκων ακινήτων είναι τα βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες για να μειώσουν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ –στα 66,7 δισεκατομμύρια ευρώ- τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος του 2019.
Ειδικότερα, η συμβολή των επιμέρους χαρτοφυλακίων στη μείωση του υπολοίπου των καθυστερούμενων δανείων θα προέλθει κατά 21% από τα στεγαστικά (περίπου 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ), 22% από τα καταναλωτικά (ποσό 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ) και κατά 58% (23 δισεκατομμύρια) από τα επιχειρηματικά δάνεια.
Σύμφωνα με τους στόχους μείωσης που έχουν συμφωνήσει οι ελληνικές τράπεζες με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), τον Μάρτιο, το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) θα πρέπει να «κλείσει» στα 105,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τον Ιούνιο να διαμορφωθεί στα 103,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τον Σεπτέμβριο στα 102 δισεκατομμύρια ευρώ και στο τέλος του έτους να έχει υποχωρήσει στα 98,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να περιοριστούν οι καθυστερούμενες οφειλές το 2018 και κατά 17 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019.
Σύμφωνα με τη στοχοθεσία, αναμένεται ότι θα πωληθούν δάνεια ύψους 8 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, οι ρευστοποιήσεις ακινήτων θα διαμορφωθούν στα 12 με 13 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα προχωρήσουν και σε διαγραφές οφειλών που θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα δάνεια που θα μεταβιβάσουν πρώτα σε fund οι τράπεζες είναι τα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια που έχουν καταγγελθεί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα απαλειφθούν τα εμπόδια στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, θα ψηφιστούν τα απαραίτητα νομοθετήματα και θα δημιουργηθεί μία αποτελεσματική δευτερογενής αγορά τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα, με την ΤτΕ, το σύνολο των καταγγελμένων δανείων, ύψους 48 δισεκατομμυρίων, με αξία εξασφαλίσεων περίπου 22 δισεκατομμυρίων, θα μπορούσε δυνητικά να μεταβιβαστεί στο 30% της αξίας τους, ήτοι 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να γίνει χρήση του υφιστάμενου περιβάλλοντος κεφαλαιακού αποθέματος (capital buffer). Ωστόσο, οι τραπεζίτες εστιάζουν πρωτίστως στις λύσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και δευτερευόντως λύσεις οριστικής διευθέτησης.
Οι μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις προβλέπουν: μείωση επιτοκίου, παράταση διαρκείας, «σπάσιμο» του δανείου στα δύο, μερική διαγραφή οφειλής, λειτουργική αναδιάρθρωση επιχείρησης, συμφωνία ανταλλαγής χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.
Οι λύσεις οριστικής διευθέτησης προβλέπουν μεταξύ άλλων: ολική διαγραφή οφειλής, πώληση οφειλή, πλειστηριασμό, εθελοντική παράδοση του ακινήτου, μετατροπή της δανειακής σύμβασης σε χρηματοδοτική μίσθωση.  Έθνος της Κυριακής

*** Μετά τους κρυπτοχριστιανούς, οι "κρυφοί οπαδοί του ΟΧΙ" στην Τουρκία !  Βίντεο που σοκάρει...

~  Σε εξέλιξη βρίσκεται το δημοψήφισμα στην Τουρκία , στο οποίο οι ψηφοφόροι καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αναθεώρηση του Συντάγματος. Την ίδια ώρα, τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα BirGun. και στο οποίο «κρυφοί» οπαδοί του «όχι» αποκαλύπτουν τους φόβους τους.
Τη δύσκολη θέση των πολιτών που θα ψηφίσουν «όχι» στη συνταγματική αλλαγή είχε επισημάνει πριν από λίγες ημέρες και ο Μίχαελ Λινκ, διευθυντής του τμήματος δημοκρατικών θεσμών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Σε συνέντευξη που δημοσίευσε η Die Welt ο Λινκ σημείωνε ότι οι πολέμιοι της συνταγματικής αναθεώρησης είναι εκτεθειμένοι σε περιορισμούς που πηγάζουν από το γεγονός ότι η χώρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Υπάρχει εκφοβισμός των οπαδών τού όχι, ενώ πολλά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση τους περιγράφουν με μελανά χρώματα ως εχθρούς», είπε χαρακτηριστικά.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ανατριχιαστικό ΒΙΝΤΕΟ των οπαδών του ΟΧΙ  enikos

***  ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την ΤΟΥΡΚΙΑ !  ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ !  Τα πρώτα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

~  Λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν μια συντριπτική πλειοψηφία του «ΝΑΙ» (ΕVET), έναντι του «ΟΧΙ» (ΗΑΥΙΡ)
Το 22% των καταγεγραμμένων ψήφων απεικονίζει την πραγματικότητα: 63,8% «ΝΑΙ»-36,2% «ΟΧΙ».

Σύμφωνα με την Hurriyet, το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και στις μέχρι τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων.

***  ΒΟΜΒΑ από ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ! Αδειάζει την Ελλάδα...

~ O πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας μετρίασε τις προσδοκίες για ένα δάνειο προς την Ελλάδα, για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν δύσκολο να εξασφαλιστεί η έγκριση του συμβουλίου.
Η Ελλάδα προσέγγισε την Παγκόσμια Τράπεζα, για δάνειο 3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, για τη χρηματοδότηση πολιτικών που θα μειώσουν την ανεργία, σημειώνει η Telegraph.
Ομως, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ επέμεινε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», για το αν θα τεθεί η πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, κάτι που, όπως σχολίασε, θα προκαλούσε μία «πολύ ζωηρή συζήτηση» ανάμεσα στα μέλη.
Η Ελλάδα πληρώνει την Παγκόσμια Τράπεζα από το 2012 για συμβουλές σε ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η διαχείριση των δημόσιων λογαριασμών και η ανταγωνιστικότητα της χώρας, σημειώνει η Telegraph.
Μιλώντας στο Λονδίνο, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόωρη η εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ένα μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο. Οι όποιες επίσημες συζητήσεις για δάνειο προς την Ελλάδα είναι απίθανο να γίνουν προτού η Αθήνα εξασφαλίσει χρήματα από τους Ευρωπαίους δανειστές της, για να αποφύγει μία καλοκαιρινή χρεοκοπία, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.
«Ενα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα αποτελούσε ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς και θα απαιτούσε τη στήριξη των μελών του συμβουλίου, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ζιμπάμπουε», είπε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αθήνα σε μία πλειάδα πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη. Η Telegraph αναφέρει ότι το μερίδιο της Τράπεζας σε ένα πιθανό δάνειο προς την Ελλάδα θα είναι μικρότερο του 1 δισ. ευρώ.
«Σε ό,τι αφορά την παροχή δανείων, δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη. Αν επρόκειτο να το κάνουμε αυτό, θα ήταν μία απόφαση που θα λαμβανόταν από ολόκληρο το συμβούλιό μας. Αυτό θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς. Και θα ήταν, υποπτεύομαι, μία πολύ ζωηρή συζήτηση στο συμβούλιό μας», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρει πολύ χρήσιμες τις συμβουλές της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη χορηγήσει χρήματα στην Ελλάδα μέσω του IFC, σημειώνει η Telegraph, καθώς «εντάχθηκε σε κοινοπραξία δανειστών που θα παρέχουν στη χώρα δάνειο 154 εκατ. ευρώ που θα αποπληρωθούν σε 18 χρόνια για την αναβάθμιση 14 ελληνικών αεροδρομίων».  iefimerida

*** Οι ΑΛΛΑΓΕΣ στα εκκαθαριστικά ! Ποιοι θα πληρώσουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

~ «Φουσκωμένα» για όλους θα είναι τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας μετά τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.
Μισθωτοί συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτό απασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για φέτος μεγαλύτερο, αφού ο προϋπολογισμός προβλέπει για το 2017 περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα από άμεσους φόρους δηλαδή την φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων. Οι επιβαρύνσεις για κάθε κατηγορία φορολογουμένων είναι διαφορετικές. Συγκεκριμένα :
 Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι
Τα συνήθη φορολογικά υποζύγια χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες επιβαρύνσεων αφού η νέα φορολογική κλίμακα είναι μεν ενιαία, αλλά η μείωση του αφορολογήτου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο είναι κλιμακωτή . Από τα 9.505 ευρώ που ήταν για όλους μειώθηκε στα 8.636 για τους άγαμους και τους συνταξιούχους και έμεινε στα 9.505 για οικογένειες με τρία παιδιά και άνω . Η πρόσθετη επιβάρυνση θα ξεκινά από τα 100 ευρώ για εισοδήματα των 10.000 ευρώ και θα κλιμακώνεται στα 175 ευρώ για τα εισοδήματα μέχρι και τα 25.000 ευρώ . Στα κλιμάκια όμως από τα 28.000 ευρώ μέχρι και τα 44.000 ευρώ θα έχουμε ελαφρύνσεις που θα κυμαίνονται από 76 ευρώ έως και 414 ευρώ αν είναι μόνο μισθωτοί κυρίως λόγω της νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. Από τα 44.000 ευρώ και πάνω οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα σε χιλιάδες ευρώ .
Ειδικά για τα εισοδήματα του 2016 όμως, κανείς δεν θα πληρώσει λιγότερο από την προηγούμενη χρονιά αφού στην εκκαθάριση θα έρθει να προστεθεί στον τελικό φόρο και η αυξημένη παρακράτηση λόγω μειωμένου αφορολόγητου από 1/1/2016 μέχρι και 30/6 /17 η οποία αποφασίστηκε να χρεωθεί ετεροχρονισμένα και στο σύνολό της στο εκκαθαριστικό του 2017 .
 ~   Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες
Όλοι οι κλάδοι εργαζόμενων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν να περιμένουν ελαφρύνσεις στα εισοδήματα μέχρι και τα 20.000 ευρώ λόγω του ότι η νέα ενιαία κλίμακα που θεσπίστηκε από πέρσι τον Μάιο έχει ως πρώτο συντελεστή ( από το πρώτο ευρώ ) το 22% και όχι το 26% όπως ίσχυε για τα εισοδήματα του 2015 . Ούτε και αυτοί όμως θα πληρώσουν λιγότερο φόρο γιατί η προκαταβολή φόρου που θα πρέπει να καταβάλουν για τα εισοδήματα του 2016 αυξήθηκε από 75% στο 100% οπότε μοιραία το εκκαθαριστικό του 2017 θα είναι και γι αυτούς «φουσκωμένο» .
 Τα εισοδήματα από ενοίκια
Όσοι έχουν την τύχη να ενοικιάζουν ακίνητα θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη . Η αυτοτελής φορολόγηση για τα ενοίκια παρέμεινε μεν αλλά οι συντελεστές αυξήθηκαν
• Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Έτσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που αποκτά εισοδήματα από ενοίκια 10.000 ευρώ, ενώ πέρσι πλήρωνε φόρο 1.100 ευρώ το 2017 ο φόρος αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 400 ευρώ.
• Από 33% σε 35% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.
• Από 33% σε 45% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 35.001 και άνω.
 Οι επιχειρήσεις
Για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις μέχρι και 50.000 η πρόσθετη επιβάρυνση θα έρθει από την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 26% στο 29% . Φυσικά οι επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν περαιτέρω και από την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 75% στο 100 % . Για τις επιχειρήσεις με κέρδη υπάρχουν μόνο επιβαρύνσεις .
 Τα μερίσματα
Οι τυχεροί που εισπράττουν ακόμα μερίσματα, θα έχουν και αυτοί μια πρόσθετη επιβάρυνση . Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία εκτός από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή και την αύξηση της προκαταβολής, θα αντιμετωπίσουν και την αύξηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% που είναι σήμερα στο 15%.  enikonomia

***  Οδεύει προς Σουλτάνος ο Ερντογάν -Με 63% προηγείται το «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση
Με καταμετρημένο το 24% των ψήφων, το «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση προηγείται με ποσοστό 63%, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το ποσοστό αυτό αναμένεται να υποχωρήσει στη συνέχεια, καθώς τα πρώτα αυτά αποτελέσματα προέρχονται κυρίως από την ανατολική Τουρκία, όπου οι κάλπες έκλεισαν μία ώρα νωρίτερα (4 το απόγευμα, αντί για 5) και όπου οι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν είναι περισσότεροι απ” ό,τι στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκλογολόγων που έρχονται από τη γείτονα, το «ναι» θα επικρατήσει τελικά με ποσοστό άνω του 55%.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Εφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό ο Ολυμπιακός
Εχασε 3-0 σετ από την Μπούρσα
~Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή του καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τη Μπούρσα, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ, σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκες» που πάλεψαν στου Ρέντη και έκαναν την ανατροπή, όμως σήμερα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και οι γηπεδούχες έφτασαν σε καθαρή νίκη και πήραν τον τίτλο.
Ωστόσο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την προσπάθειά του και τη διαδρομή που έκανε, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα σετ: 25-15, 25-16, 25-23.
ΜΠΟΥΡΣΑ: Γιλντιρίμ 10, Σορόγλου 4, Κιρντάρ 1, Ντα Σίλβα 21, Πρόκοπιτς 10, Χόρβατ 16/ Σαριόγλου / Τσιχάν, Ιντσέ 1, Χατίπογλου, Αλπαϊράκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιώτα 3, Λαζάρεβιτς 13, Μαλασάι 4, Λαμπρούση 2, Χριστοδούλου, Χίπε 7, Κονόμι/ Κοκκινάκη, Βλαχάκη 3, Τέζα, Εμμανουηλίδου 1.

***  ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ! Ούτε με ΑΙΤΗΣΗ δε βάζει γκολ...

 ~   Το Contra.gr ασχολείται με τους επιθετικούς των «ερυθρολεύκων» και τα ποσοστά ευστοχίας τους, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα στο γκολ. Πολύ ανώτεροι οι Αραούχο και Πέκχαρτ στα τελειώματα από τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο. Γράφει και αναλύει ο Αλέξης Βιρβίλης.
Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο… Για κάποιους οι αριθμοί δεν λένε 100% την αλήθεια. Στην περίπτωση των επιθετικών του Ολυμπιακού όμως φαίνεται ότι την λένε και την… παραλένε!
Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την ΑΕΚ με 1-2, με τον «Δικέφαλο» να κάνει λιγότερες τελικές (8 συγκεκριμένα έναντι 10 των Πειραιωτών), αλλά στο τέλος να φεύγει με το διπλό από το Φάληρο.
Αποτελεί κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τα ποσοστά ευστοχίας των Πειραιωτών. Τόσο συνολικά ως ομάδα, αλλά και ειδικά ως μονάδες.
Το Contra.gr με τη βοήθεια των αριθμών θα αναδείξει ορισμένα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυστοκία του Ολυμπιακού σε σύγκριση με την ΑΕΚ, μιας και αναμετρήθηκε μαζί της το βράδυ της Μ. Πέμπτης (13/4) στο Φάληρο.
ΜΟΛΙΣ 11,1% ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ
Ας πάρουμε τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή. Στα τέσσερα ματς με Πλατανιά, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και ΑΕΚ, οι παίκτες του ενώ έχουν βγάλει ευκαιρίες και τελικές (54 συνολικά), έχουν βρει μόλις έξι φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Πρόκειται δηλαδή για ένα ποσοστό ευστοχίας της τάξης του 11,1%.
Δεν φταίει φυσικά ο Λεμονής. Ίσα-ίσα που με τον Τάκη ο Ολυμπιακός βγάζει και περισσότερες φάσεις από την εποχή που προπονητής ήταν ο Πάουλο Μπέντο. Από την άλλη όμως είναι ολοφάνερο το πρόβλημα στο γκολ, για το οποίο μιλούσε ο 57χρονος Έλληνας τεχνικός σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα.
ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Η ΑΕΚ
Πάμε να δούμε και ένα άλλο στοιχείο σε σχέση με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο σκόραρε πολύ πιο εύκολα από τους αντιπάλους του.
Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν μία φορά ανά 7,5 τελικές προσπάθειες και έχουν λίγο καλύτερα νούμερα από τον Παναθηναϊκό (1/7,9).
Η δε ΑΕΚ σκοράρει πιο εύκολα και από τους δύο. Κάνει λιγότερες φάσεις, αλλά έχει τους παίκτες που βλέπουν πιο εύκολα το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος» σκοράρει ανά 6,7 τελικές!
ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ
Δεν αποτελεί φυσικά είδηση ότι ο Όσκαρ Καρντόσο διανύει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του. Και ο Ανσαριφάρντ όμως ενώ ξεκίνησε δυναμικά με τον Ολυμπιακό, στην πορεία σαν να… κάθισε κάπως.
Συγκεκριμένα ο Ιρανός στράικερ σκοράρει ανά 6 τελικές προσπάθειες! Συνολικά έχει 4 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, έχοντας παίξει σε 16 ματς.
Όσο για τον Καρντόσο; Μόλις 3 γκολ σε 31 συμμετοχές! Και το πιο φοβερό απ’ όλα είναι ότι βρίσκει δίχτυα ανά… 12,3 τελικές!!!
Την ίδια στιγμή ο Πέκχαρτ έχει 12 γκολ σε 25 αγώνες και σκοράρει ανά 3 προσπάθειες. Ο δε Αραούχο έχει 7 τέρματα σε 11 ματς και σκοράρει ανά 4,3 τελικές.
Προφανώς και οι αριθμοί λένε εν μέρει την αλήθεια και ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού ως προς το σκοράρισμα, λένε 100% την αλήθεια.  contra

  ***  Τα ζευγάρια των πλέι οφ (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες - τζάμπολ στις 18/4):
1. Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια
3. Ολυμπιακός-Εφές
4. Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ
~* Στα πλέι οφ της Euroleague  των  8 :
Τα ζευγάρια με πλεονέκτημα  των πρώτων ομάδων ... σε 5 αγώνες ,  για τις τρείς  3  νίκες  για τα Ημιτελικά ... (για τους 4) .-
~   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  ;      (Τρίτη 18/8/2017 και  Πέμπτη 20/4) , {Τρ . 25/4 και 27/4 2017} , Αν χρειαστεί 5η Τρ.  2/5/2017 .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    ;       (Τετάρτη 19/4/2017 και Παρασκευή 21/4) {Τε 26/4 και 28/4}, αν χρειαστεί 2,3/5/2017 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

~* Στους ημιτελικούς του Final-4 της Πόλης (19-21/5) θα αναμετρηθούν:Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 2-Νικητής 3

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5476  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3550   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3551  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.577  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου