ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης foto-album

Μεγάλη Παρασκευή  13  Απριλίου  2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης foto-album :
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 2012

Αποκαθήλωση - Επιτάφειος Μ. Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά Καλαμάτας 13/04/2012 Πατέρας- Μιχάλης.-
To  ποντικάκι στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ! :
*** Σήμερα Μαύρος Ουρανός, Σήμερα Μαύρη Μέρα..!!! Κ.Βάρναλη: Ο Πόνος της Μητέρας...
 σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται σήμερα τόβαλαν βουλή οι άνομοι εβραίοι για να σταυρώσουν το Χριστό τον πάντων Βασιλέα .-
Η Παναγιά η Δέσποινα καθόταν μοναχή της την προσευχή της έκαμε για τον Μονογενή της ** *Ο πόνος της Μητέρας - **Οι Πόνοι της Παναγίας* Πού να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί; Σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική; Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ' άδικο φωνάζεις. Ξαίρω πως θάχεις την καρδιά τόσο καλή, τόσο γλυκή, που με τα βρόχια της οργής ταχιά θε να σπαράζεις. Συ θάχεις μάτια γαλανά, θάχεις κορμάκι τρυφερό,...
ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 20-10-2010 :

~ Στην φωτογραφία αυτή βλέπετε την παρουσία μικρών Αγγέλων που απεικονίζονται στην αναμνηστική φωτογραφία των προσκυνητών αυτών στο Άγιον Όρος.
~ Την φωτογραφία τράβηξε ένας γέροντας λέγοντας στους προσκυνητές: "Ελάτε γρήγορα να σας τραβήξω τώρα που κατεβαίνουν οι Άγγελοι".


** Εκλογές ανάστασης ή αυτοκτονίας;
~ «Σ*ήμερον κρεμάται επί ξύλου»*! ακούσαμε στη χθεσινοβραδινή ακολουθία των Παθών του Χριστού.Ποια όμως σχέση μπορεί να έχει το «σήμερον» αυτό με τα γεγονότα, που συνέβησαν εδώ και δυο, περίπου, χιλιάδες χρόνια;Την απάντηση μας τη δίνει ο ίδιος Χριστός, που μας λέει πως το «σήμερον» αυτό έχει διαχρονική επικαιρότητα. Αφού και σήμερα, όπως και σε κάθε εποχή και σε κάθε τόπο, σταυρώνονται οι *«ελάχιστοι αδελφοί»* του:Τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που δεινοπαθούν και πεθαίνουν απ’ τη σκλαβιά, τη φτώχεια, την αρρώστια, τους πολέμους, την πείνα…Και, βέβαια, όχι επειδή οι χώρες τους…..

*** Καλή Ανάσταση στην ψυχή μας !!!
~ *Από όλους εσάς και εμάς σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση ****στηψυχή μας !!!!*

Το ψήσιμο του αρνιού  ελληνικό έθημο  του ΠΑΣΧΑ !!

~*** Δημοσκόπηση MRB. Σταύρωση για Ν.Δ. και ΠαΣοΚ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2012
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  


~ *** Τουρκικά ελικόπτερα θα σβήνουν τις φωτιές στα ελληνικά δάση;
~ Συναγερμός σε Κατεχάκη και Πυροσβεστική από το ενδεχόμενο να κερδίσει διαγωνισμό για τη δασοπυρόσβεση τουρκική εταιρεία  Είναι δυνατόν την κατάσβεση των πυρκαγιών στα ελληνικά δάση, το ερχόμενο καλοκαίρι, να αναλάβουν εξ ολοκλήρου... τουρκικά ελικόπτερα; Μπορεί για πολλούς μήνες ελικόπτερα από την...Τουρκία να «σαρώνουν» τον ελληνικό εναέριο χώρο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις και να αποτελούν τον μοναδικό αρωγό των ελλήνων πυροσβεστών;Μπορεί το κύριο μέρος της προσπάθειας περιορισμού μεγάλων πυρκαγιών σε ελληνικά δάση να αφεθεί σε πτητικά μέσα …..
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2012
~** Μυστικά και ψέματα για το φαινόμενο Καμμένου
~ Όχι μόνο δεν ξεφουσκώνει, όπως περίμεναν μερικοί, αλλά δείχνει μια πρωτοφανή σταθερότητα... «στα ψηλά» το κόμμα του Καμμένου. Κι αυτό γιατί, όπως πολύ ωραία ο είπε ένας παλιός κοινοβουλευτικός της δεξιάς, «ο Καμμένος είναι η τιμωρία για τις αμαρτίες μας…».Ειδικού ΣυνεργάτηΣτα επιτελεία των....... δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά και στα επιτελεία των μικρότερων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν πραγματικό πονοκέφαλο. Στο βιογραφικό του πρώην υπουργού δεν βρίσκουν, παρά το ξεσκόνισμα, εκείνες τις λαδιές που θα επέτρεπαν να του επιτεθούν προσωπικά. Με τα μνημόνια δεν έχει λερώσει τα …
ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ (γυναικονήτης) 2012

~** Αφήστε Τον Χριστό να αναστηθεί.
~ Τα παιδάκια μου ανυπομονούν να ακούσουντο "Δεύτε λάβετε Φώς" και να ανάψουν τις παιδικές τους λαμπάδες. Αυτές οι λαμπάδεςθα αποτυπώσουν την λάμψη της φλόγας στηνψυχή τους καθως είναι και οι τελευταίεςπου θα ανάψουν στην Ελλάδα στην Πατρίδατους, τώρα, λίγο πρίν μεταναστεύσουμε.Έχουμε σφραγίσει Τον Χριστό στο μνήμα Τουκαι δέν Τον αφήνουμε να βγεί, να αναστηθείγιατι εμείς προτιμούμε τον Άδη απο την Ζωή.Ας ρωτήσουμε και τα παιδιά μας τι θέλουν.*Let Christ to resurrect.*My children are can't wait to hearing the"Come and receive the Light" and then tolight their children candles.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 2012

  ~** Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών : M. Παρασκευή

** http://youtu.be/oRPvSoaJZcw ,



~** Μ. Παρασκευή Άγιοι Θεόδοροι Επιτάφειος Αρφαρά : **  http://youtu.be/1jfuKjgcP7s



~** Επιτάφειος 2012 Αρφαρά Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων :
** http://youtu.be/ECTJ4Hc9tWI ,



~** ΑΡΦΑΡΑ Μ. Παρασκευή 2012 :
** http://youtu.be/J9tVBBO96YA  ,



~** Αρφαρά Μεσσηνίας Επιτάφειος 2012 :
** http://youtu.be/0c1LJrzbYxE




*** Ο Αντ. Σαμαράς στην Πύλο για τον Επιτάφιο
Image** Στην Πύλο θα βρίσκεται σήμερα μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, να παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
* Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει αύριο μεγάλο Σάββατο, πιθανότατα για το Ναύπλιο, όπου θα δεχτεί το Αναστάσιμο φως.
*** Πασχαλινός οβελίας
Image
~**   Από 40 έως 50 ευρώ μια ψησταριά «κομπλέ»
*   Οι ψησταριές και οι σούβλες, με ηλεκτρικό μοτέρ ή χειροκίνητες, αλλά και τα σακιά με κάρβουνα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μέρες στα χρωματοπωλεία - σιδηροπωλεία της Καλαμάτας. Η οικονομική κρίση θα επηρεάσει φέτος το έθιμο του πασχαλινού οβελία στη σούβλα;
~*   Παναγιώτης Καλλιάνης
*  «Κάποιοι δε θα ψήσουν ούτε κοκορέτσι»
 Οι δουλειές έχουν πέσει αρκετά» μας είπε χθες ο έμπορος Παναγιώτης Καλλιάνης. «Ανάκαμψη δε βλέπω. Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις εκλογές για να ανοιχτούν και να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση. Όχι αρνί στη σούβλα δε θα βάλουν κάποιοι, αλλά έχουν ξεχάσει και το κοκορέτσι. Κάρβουνα προμηθευτήκαμε την τελευταία εβδομάδα, ενώ παλιότερα παίρναμε 15 μέρες νωρίτερα. Και αυτά με φόβο, γιατί δεν ξέρουμε πού θα πάει η κατάσταση. Επίσης, φέτος προμηθευτήκαμε με τη συμφωνία ό,τι πουλήσουμε και μετά θα τα επιστρέψουμε. Δεν αγοράσαμε πράγματα. Γιατί, στο εποχιακό, είναι ελάχιστο το κέδρος. Άμα δεν τα πουλήσουμε, τι θα γίνει;».
 *Όσο για τις τιμές, οι ψησταριές αρνιού έχουν από 25 ευρώ (χωρίς το μοτέρ) και οι μικρότερες 8, 10 ή 15 ευρώ. Ο μηχανισμός ξεκινά από 15 ευρώ.
~   Κωνσταντίνος Σαρέλλας
 Πτώση 80%»
 Η κίνηση φέτος έχει πέσει κατά 80% σε σχέση με πέρυσι» παρατήρησε ο Κωνσταντίνος Σαρέλλας. «Δεν είναι το αναμενόμενο. Περιμέναμε πτώση, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Ούτε ψησταριές ζητάει ο κόσμος ούτε κάρβουνα, γιατί δεν έχει χρήματα. Θα ψήσουν πολύ λιγότερο, θα μαζευτούν όλοι μαζί σε σπίτια, με συγγενείς κ.λπ.».
Όσο για τις τιμές: «Είναι οι περσινές. Γύρω στα 40 ευρώ η ψησταριά του αρνιού με το μηχανισμό και οι σκέτες σούβλες 12 ευρώ. Το μοτεράκι από 18, 25, 30 έως 35 ευρώ, ανάλογα τι θα πάρεις».
~*  Βασίλης Γαλάνης
 Ο κόσμος έχει αρχίσει να ψωνίζει»
 Ο κόσμος ετοιμάζεται. Βέβαια, ο Έλληνας πάντα τελευταία στιγμή τα φτιάχνει όλα, αλλά, ευτυχώς για μας, έχει αρχίσει και ψωνίζει. Σήμερα και αύριο, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, πιστεύω θα αρχίσει να ανεβαίνει πιο πολύ η ζήτηση και ελπίζω να δουλέψουν όλα τα μαγαζιά.
 Βάζουν απ’ όλα, αρνί, κοκορέτσια, κοντοσούβλια. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές για φέτος, υπάρχουν προσφορές σε όλα τα μαγαζιά και πολύ καλή ποιότητα. Μία σούβλα κομπλέ με το μοτέρ της, για αρνί, κοκορέτσι κ.λπ., είναι στα 50 ευρώ».  Της Μαρίας Νίκα  Εφημερίδα "Θάρρος"  Καλαμάτας 2012 .-

*** Aνεξέλεγκτος σκουπιδότοπος στο πεδίο βολής
Image  ** Μια εικόνα, λένε, ισούται με χίλιες λέξεις. Όποιος περάσει αυτές τις ημέρες από την περιοχή του πεδίου βολής στο Νέδοντα, θα καταλάβει για τα καλά το πρόβλημα που υπάρχει στην Καλαμάτα με τα σκουπίδια και πώς το όλο θέμα μέχρι σήμερα «κρύβεται» από τη Δημοτική Αρχή κάτω από τη… μύτη μας.
* Έχει δημιουργηθεί, λοιπόν, ένα βουνό σκουπιδιών, σ’ ένα χώρο, μάλιστα, που δεν εποπτεύεται, ενώ σε περίπτωση αυτανάφλεξης ή και εσκεμμένης ενέργειας, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αρπάξει φωτιά ο τόπος, με τις όποιες συνέπειες για την πόλη και την υγεία των κατοίκων.
* Στο πεδίο βολής γίνεται η μεταφόρτωση των σκουπιδιών, όμως ο χώρος από σταθμός μεταφόρτωσης έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Προφανώς, ο εργολάβος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συμβατική του υποχρέωση για καθημερινή απομάκρυνση του συνόλου των απορριμμάτων του Δήμου.
* Ωστόσο, μόλις προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε τη νέα σύμβαση, με την οποία παρατείνεται από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 31 Μαΐου η ανάθεση απομάκρυνσης των σκουπιδιών στον εργολάβο (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ για δύο μήνες).
* Πάντως, η εικόνα στο πεδίο βολής δείχνει και κάτι ακόμα. Την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και των όποιων άλλων ευθύνονται να διαχειριστούν ένα πρόβλημα πρώτιστης σημασίας για την Καλαμάτα.  Α.Π.

*** Συνέστησε ο δήμαρχος για την πλατεία
*  Υπομονή μέχρι το τέλος του χρόνου  Στροφή 180ο μοιρών έκανε χθες η Δημοτική Αρχή στο θέμα του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης των εργασιών στην κεντρική πλατεία. Εκεί που τις προηγούμενες ημέρες ήταν πρόθυμη και λαλίστατη να προσφέρει εγγυήσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το έργο, μόλις παρουσιάστηκαν οι πρώτες καθυστερήσεις στις εργασίες στο βόρειο τμήμα άλλαξε τακτική.
 Έτσι χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού, είπε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής και του εργολάβου είναι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας μέχρι τέλος του χρόνου, βάζοντας έτσι στην άκρη όλα όσα είχε πει το προηγούμενο διάστημα για συγκεκριμένους χρόνους και τμηματικές παρεμβάσεις.
Συνέστησε, δε, στους πολίτες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να κάνουν υπομονή, μια και υπάρχουν προβλήματα με τέτοιας έκτασης έργα, ενώ διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι οι επαγγελματίες δε θα πληρώσουν τέλη στο Δήμο Καλαμάτας κατά την περίοδο που γίνονται παρεμβάσεις μπροστά από τα καταστήματά τους.  Α.Π.

*** Bραχνάς τα ενοίκια για σπίτια και καταστήματα
Image
*   Πάνω από 100 ιδιώτες και επαγγελματίες έχουν προσφύγει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αναζητώντας τρόπο μείωσης των ενοικίων στις επιχειρήσεις ή τα σπίτια τους, όπως σημείωσε ο πρόεδρός του Κώστας Μαργέλης.
* Σε πολλές περιπτώσεις η μείωση επιτυγχάνεται μόνο με απλή συνεννόηση ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, όμως ο κ. Μαργέλης προτρέπει όσους δεν μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη τους να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, απ’ όπου θα δικαιωθούν, αφού ήδη έχουν εκδοθεί τέτοιες αποφάσεις.
~*  Μείωση 20-30%
* Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, η προσέλευση κόσμου για το ζήτημα μείωσης του ενοικίου τους έχει αυξηθεί το τελευταίο τετράμηνο στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου: «Η οικονομική κρίση είναι ο πρώτος λόγος που οδηγεί τον κόσμο σε αυτή την απόφαση, αφού με τα νέα δεδομένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους, ενώ συνεπακόλουθο είναι η σημαντική μείωση του τζίρου που παρατηρείται στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Τους συμβουλεύουμε να προσφύγουν σε δικηγόρο της επιλογής τους. Έχουν δικαίωμα να κάνουν δικαστήριο και να ζητήσουν την αναπροσαρμογή – μείωση των μισθωμάτων. Οι αποφάσεις που έχουν βγει μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα, αφορούν μείωση από 20- 30%, ενώ χαρακτηριστικά σε κατάστημα – καφετέρια στο Σύνταγμα πριν από λίγες ημέρες το μίσθωμα μειώθηκε κατά 45%. Τα δικαστήρια λαμβάνουν πλέον υπόψη το αδιαμφισβήτητο γεγονός της οικονομικής κρίσης και της μειώσεως του τζίρου και των εισοδημάτων».
* Κατά τον κ. Μαργέλη ακόμα, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αντιληφθεί το αντικειμενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές και προβαίνουν σε μειώσεις. Διευκρίνισε δε, πως έχει πληροφορηθεί πως έχουν γίνει πολλές τέτοιες συμφωνίες.
* Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας έχει ήδη εκδοθεί σχετική απόφαση. Μετά από αγωγή ιδιοκτήτριας καταστήματος εστίασης στην Καλαμάτα, το Δικαστήριο αποφάσισε, λόγω οικονομικής κρίσης, τη μείωση του μηναίου μισθώματος κατά 19%. Συγκεκριμένα, το συμφωνημένο μίσθωμα των 800 ευρώ μειώθηκε στα 650 ευρώ.  Της Βίκυς Βετουλάκη  "Θάρρος  " Καλαμάτας  2012 .-

*** Επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Ανηλίκων
** Με εκ περιτροπής επιμελητές από την Πάτρα
*   Μια σημαντική εξέλιξη για την επαναλειτουργία – έστω και εν μέρει - της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας σημειώθηκε με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης τις προηγούμενες ημέρες.
* Ως γνωστόν, η Υπηρεσία της Καλαμάτας έχει κλείσει από το Νοέμβριο, μετά τη συνταξιοδότηση και των δύο επιμελητριών ανηλίκων που τη στελέχωναν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό.
*  Μετά και τις παρεμβάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με αναφορές στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 5 Απριλίου εκδόθηκε απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή.
* Η δε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει μείνει χωρίς Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, αφού της Τρίπολης έχει κλείσει εδώ και 2,5 χρόνια, της Σπάρτης εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ κλείνει και η ανάλογη υπηρεσία του Ναυπλίου. Στην απόφασή του ο κ. Πεταλωτής αναφέρει ότι η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πάτρας, όπου υπηρετούν 4 υπάλληλοι, είναι η μοναδική από όσες λειτουργούν στις πλησιέστερες με την Καλαμάτα χιλιομετρικά πόλεις.
* Βάσει της απόφασής του ορίζεται ότι οι 4 επιμελητές – επιμελήτριες της Πάτρας θα παρίστανται εκ περιτροπής κατά τις δικασίμους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας. Παράλληλα, αναλαμβάνουν και τη σύνταξη των σχετικών εκθέσεων για την αντιμετώπιση των εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών της Υπηρεσίας Ανηλίκων της Καλαμάτας.
* Η εν λόγω απόφαση λύνει εν μέρει το πρόβλημα, αφού η περιοχή και οι ανάγκες της επιβάλλουν τη μόνιμη παρουσία επιμελητή ανηλίκων στη Μεσσηνία. Η Καλαμάτα είναι από τις λίγες πόλεις όπου το Δικαστήριο Ανηλίκων συνεδριάζει κάθε μήνα με περίπου 80 υποθέσεις κάθε φορά.
* Τώρα που το φαινόμενο της παραμέλησης και κάθε μορφής κακοποίησης παιδιών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, τώρα που η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας, η ανάγκη μόνιμης λειτουργίας της υπηρεσίας είναι επιτακτικότερη.
Της Βίκυς Βετουλάκη εφημερίδα "Θάρρος" Μεσσηνίας 2012 .-

*** 35χρονος Καλαματιανός
Image~* Οπλισμένος με καραμπίνα μπούκαρε στην Αστ. Διεύθυνση
* Με οπλισμένη καραμπίνα εισέβαλε χθες το μεσημέρι ένας 35χρονος Καλαματιανός στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αλλά αφοπλίσθηκε άμεσα.
* Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν στην οδό Αριστομένους για έλεγχο τον 35χρονο, που επέβαινε σε μηχανάκι. Αυτός για κάποιον λόγο εκνευρίσθηκε. Έτσι, πήρε μια καραμπίνα, την οποία είχε γεμίσει με φυσίγγια και περίπου στη μια μετά το μεσημέρι πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
*  Πριν προλάβει ο σκοπός να αντιδράσει, μπήκε στο ισόγειο φωνάζοντας ασυνάρτητα πράγματα. Μάλιστα, συνέπεσε με την αλλαγή βάρδιας της Ομάδας ΔΙΑΣ και βλέποντας τους αστυνομικούς που νωρίτερα τον είχαν ελέγξει, άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί.
* Ευτυχώς, αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο από τη ΔΙΑΣ, τα διοικητικά γραφεία και το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, τον αφόπλισαν χωρίς να κινδυνέψει κανείς. -

*** Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μεσσήνης
* Ξεκίνησε χθες την λειτουργία του στο υπόγειο του ΚΑΠΗ με κατ' οίκον διανομή * Τη λειτουργία του Κοινωνικού του Παντοπωλείου ξεκίνησε χθες ο Δήμος Μεσσήνης, στο υπόγειο του κτηρίου που στεγάζει το ΚΑΠΗ. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου, θα διανέμονται τρόφιμα κατ’ οίκον σε 10 οικογένειες που «πέρασαν» τα κριτήρια επιλογής, ενώ, κατά το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, υπάρχουν περισσότερες από 700 αιτήσεις, χωρίς όμως τα δικαιολογητικά να είναι πλήρη. Προέβλεψε δε ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει υπερβολικά και σύντομα.
* Ο κ. Αναστασόπουλος έκανε λόγο για εσπευσμένη λειτουργία του Παντοπωλείου, προκειμένου «να δώσουμε ανακούφιση στους αδύναμους αυτές τις Άγιες Ημέρες και να βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες συνδημότες μας», ενώ ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΓΠΣ «Πάμισος», που διοργάνωσε σχετικά ποδοσφαιρικό αγώνα.
* Το παντοπωλείο, όπως είπε, θα είναι παντού, καθώς υπάρχουν προβλήματα πολύ μεγάλα, σε όλο το Δήμο. Μίλησε για αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, ώστε «να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, με διαφάνεια», ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο λογισμικό για ό,τι εισέρχεται και εξέρχεται, προκειμένου να μην υπάρχουν ενδοιασμοί από όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν. Πρόσθεσε πως η επιτροπή αξιολόγησης που έχει συσταθεί, είναι διαπαραταξιακή, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια, ενώ θα βελτιωθούν οι συνθήκες στο υπόγειο του ΚΑΠΗ με την τοποθέτηση ραφιών για τα προϊόντα.
~* Ελένη Τσέλιου
* Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου ανέφερε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ακόμη υπηρεσία που θα ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Απευθύνεται σε όλους τους δημότες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση από κάποιους άλλους, ενώ σημείωσε πως σκοπός του είναι η ενίσχυση, η καλύτερη διαβίωση των δημοτών και η κοινωνική αλληλεγγύη.
* Γνωστοποίησε πως προχθές συνεδρίασε η επιτροπή λειτουργίας του Παντοπωλείου και έγινε η πρώτη επιλογή εκείνων που θα λάμβαναν τη βοήθεια, ενώ χθες «έγιναν οι πρώτες διανομές σε άτομα που είχαν ανάγκη τη συμπαράστασή μας». Συνέχισε λέγοντας πως «στο κάλεσμα αυτό για τη συγκέντρωση εφοδίων ανταποκρίθηκαν πολλοί δημότες», ενώ ευχαρίστησε και τους Συλλόγους Στέρνας, Μαθίας, Διοδίων, Χράνων και Πανιπερίου, τον Πάμισο, την επιχείρηση Ναυαρίνο, τους διευθυντές των σχολείων που συντόνισαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τους γονείς να συγκεντρώσουν τρόφιμα, αλλά και τους εθελοντές του δικτύου εθελοντών Μεσσήνης.
~* ΚΕΑΔΗΜ
* Στη διάθεση του Δήμου έθεσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης Δήμου Μεσσήνης, Ηλίας Πατσιώτης, το προσωπικό της Επιχείρησης, λέγοντας πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου, θα μεταφέρει τη βοήθεια προς την περιφέρεια και την πληροφορία για το ποιοι έχουν ανάγκη αυτής της στήριξης. Θα καταβληθεί προσπάθεια, όπως είπε, με περισσότερη αξιολόγηση και με τον πιο σωστό τρόπο, να δίνεται κάθε μήνα η βοήθεια.
~* ΚΑΠΗ
* Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Γ. Δαβίλλας, μίλησε για τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξε το προσωπικό, συμβάλλοντας στην προσπάθεια. Επικαλέστηκε και το γνωμικό «όταν δεις κάποιον να σκοντάφτει, μη γελάσεις και πήγαινε να τον σηκώσεις, γιατί ενδέχεται να σηκωθεί εκείνος και να πέσεις εσύ». Όπως επισήμανε, «πολλοί συνδημότες μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε, προστατεύοντας την αξιοπρέπειά τους».
* Κατέληξε δε ευχόμενος η Ανάσταση του Χριστού να είναι και Ανάσταση της πατρίδας μας.
~* Ο Πάμισος
* Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος του Παμίσου, Γ. Πετρουλάκης. Όπως σημείωσε, η παρουσία της ομάδας είναι συνυφασμένη με τη Μεσσήνη και πρόσθεσε πως σε τέτοιες πρωτοβουλίες η ομάδα είναι πρωτοπόρος, και άφησε ανοιχτό για το μέλλον το ενδεχόμενο στελέχωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
* Δήλωσε πως ο Πάμισος βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια, ανακοινώνοντας πως θα διεξαχθούν και άλλοι αγώνες για τον ίδιο λόγο. Γνωστοποίησε ακόμη πως έχει πρόθεση να καλέσει τον Αστέρα Τρίπολης και την Καλαμάτα, προκειμένου να προσέλθει στο γήπεδο περισσότερος κόσμος και, κατά συνέπεια, να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.
~ Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012  .-

***  Δήμος Πύλου-Νέστορος
Image* Ξενάγηση Σουηδών δημοσιογράφων στην οικία Κωστή Τσικλητήρα
* Δεκαέξι Σουηδούς δημοσιογράφους στο σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο υποδέχτηκε προχθές ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτριος Καφαντάρης.
* Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Τσικλητήρα στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της οικίας του Ολυμπιονίκη και περιηγήθηκαν στις αίθουσες με τα εκθέματα από τις επιτυχίες του Πύλιου αθλητή. Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρέθεσε σύντομη δεξίωση ως ένδειξη καλωσορίσματος, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
 *  Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο κ. Μπο Πέττερσον, εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας. Αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη φιλοξενία, του προσέφερε ένα βιβλίο για την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912 και τον προσκάλεσε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Κωστή Τσικλητήρα στη Στοκχόλμη, στις 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Ολυμπιάδα του 1912. Επίσης, ο κ. Χανς Χολμ, εκ μέρους του δημάρχου της πόλης Φέστερβικ της Σουηδίας, προσέφερε στον κ. Καφαντάρη το έμβλημα της πόλης ως ένδειξη φιλίας.
*  Από την πλευρά του, ο κ. Καφαντάρης απέστειλε ένα βιβλίο της Πύλου στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και στο δήμαρχο της πόλης Φέστερβικ. Προανήγγειλε, δε, την έκδοση ενός επετειακού τεύχους με ανέκδοτα χειρόγραφα του Κωστή Τσικλητήρα. Ακόμα, στο πλαίσιο του επετειακού έτους «Κωστή Τσικλητήρα», εντάσσεται η διοργάνωση μαθητικών αγώνων, αλλά και μια τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον ανιψιό του Κωστή Τσικλητήρα που βρίσκεται εν ζωή.
* Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κα Πόλα Κούλη, γραμματέας της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ν. Μεσσηνίας, καθώς και η κα Ελένη Στασινοπούλου - Βέργη, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Πύλου- Νέστορος. -


*** Παιδικά Χωριά SOS
Image
~ Μια ιδέα που γέννησε ένα όνειρο και δημιούργησε ένα Κέντρο
* Εδώ και σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια το Κέντρο Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS βοηθά οικογένειες σε κρίση. Οι σύγχρονες συνθήκες αύξησαν κατακόρυφα τα αιτήματα και το έργο των δεκάδων εθελοντών
* Από μια κρίση γεννήθηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Ο καταστροφικός σεισμός του 1986 έφερε κοντά τους πρώτους εθελοντές. Στην πορεία των ετών κέρδισε τους Καλαματιανούς με το έργο του, έγινε γνωστό για τις δράσεις του, έστησε το δικό του χώρο στην οδό Β. Αμαλίας, οι εθελοντές συνεχώς αυξάνονταν και μαζί τους οι οικογένειες που ζητούσαν τη στήριξη του θεσμού. Η οικονομική κρίση που ήρθε να δοκιμάσει όλους μας, άλλαξε τα δεδομένα και για το Κέντρο. Άνθρωποι που μέχρι πρότινος τα έβγαζαν πέρα, έγιναν οι «νεόπτωχοι» της ύφεσης. Οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με εσωτερικά προβλήματα σοβαρά που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση, χτυπούν καθημερινά την πόρτα του. Χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος, ήδη από το ξεκίνημά τους, με τον «οβολό» του ευαισθητοποιημένου πολίτη να μην περισσεύει, τα Παιδικά Χωριά SOS ωστόσο συνεχίζουν και προσφέρουν την ευκαιρία για μια καινούρια ζωή σε εκατοντάδες παιδιά.
* Σε μια άκρη του δωματίου περίμενα την Αγγελική Ρουμελιώτου, που θα μου μιλούσε εκ μέρους του Κέντρου, να βρει ένα κενό ανάμεσα στα αιτήματα για να τα πούμε. «Αιτήματα». Ακούγεται ψυχρό. Άνθρωποι σε απόγνωση ήταν αυτοί που είχα μπροστά μου, οικογένειες χωρίς έσοδα, παιδιά με ειδικές ανάγκες, μητέρες χωρίς στήριγμα και γνώση για το πώς και από πού μπορούν να βοηθηθούν.
* «Έχουμε αυτή τη στιγμή κοντά μας και υποστηρίζουμε 40 οικογένειες και ο στόχος μας μέχρι το τέλος του 2012 είναι να φτάσουν στις 100», μου είπε. «Υπάρχουν πολλά αιτήματα και λόγω της κρίσης είναι ιδιαίτερα αυξημένα, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θέλουμε να είναι στη βάση των δυνατοτήτων που έχουμε. Δε θέλουμε να συσσωρεύουμε ανθρώπους και οικογένειες για να έχουμε αριθμούς να επιδείξουμε, αλλά να μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά με αυτές τις οικογένειες».
* Έτσι ξεκίνησε το Κέντρο, με αυτή την αρχή: «Να πηγαίνουμε μέχρι εκεί που φτάνουν τα χέρια μας, μέχρι εκεί που μπορούμε. Αν δημιουργήσεις μεγάλες προσδοκίες με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε κρίση, αν τους τάξεις πολλά και δεν είσαι σε θέση να τα δώσεις, τους κάνεις χειρότερο κακό».
* Η σχέση των Παιδικών Χωριών SOS με την ομάδα της Καλαμάτας «ήταν σαν μια ιδέα που δημιούργησε ένα όνειρο και το όνειρο δημιούργησε ένα Κέντρο», λέει η Αγγελική Ρουμελιώτου. Στους σεισμούς του 1986 έγινε η πρώτη επαφή με τη Μοίρα Μαυροπούλου, την τότε πρόεδρο των Χωριών SOS, η οποία ήρθε στην Καλαμάτα για να οργανώσει τις προσπάθειες βοήθειας των πληγέντων.
* «Εκεί που μαζευόμασταν όλοι οι εθελοντές, όσοι ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια, η Μοίρα Μαυροπούλου μάς μίλησε για τα SOS. Θελήσαμε, όσο μπορούσαμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας –γιατί η Καλαμάτα τότε περνούσε τη δική της κρίση- να στηρίξουμε το έργο των Παιδικών Χωριών».
* Ήδη είχαν δημιουργηθεί τα δύο πρώτα χωριά, στη Βάρη και στο Πλαγιάρι, που πρόσφεραν οικογενειακό περιβάλλον και υποστήριξη ειδικών, σε παιδιά που στερούνταν τους βιολογικούς τους γονείς, επουλώνοντας παράλληλα τα «τραύματά» τους. Στη συνέχεια προστέθηκε το χωριό της Αλεξανδρούπολης και άρχισαν να ξεπηδούν κέντρα στήριξης σε όλη την Ελλάδα.
* Η πρώτη ομάδα δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα το 1988 και άρχισε μικρές δράσεις, αποκριάτικες γιορτές για τα παιδιά, πώληση καρτών, χριστουγεννιάτικα παζάρια. Η ιδέα και οι συνθήκες ωρίμασαν και, από ένα μικρό γραφείο στο κέντρο της πόλης, ενοικίασαν το σπίτι του Κέντρου, στη Β. Αμαλίας 13. Ο ρόλος του Κέντρου είναι κατ’ αρχάς προληπτικός. Διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, «ώστε να μη φτάνουμε σε ακραία επίπεδα, όπου πλέον η οικογένεια, έχοντας φτάσει σε αποδιοργάνωση, είναι αναγκασμένη να απομακρύνεται το παιδί της για να μεγαλώσει σωστά».
* Ο δεύτερος άξονας δράσεων ήταν η ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS: «Δε θέλουμε κάποιος να μπαίνει σε μια διαδικασία φιλανθρωπίας και ενίσχυσης αν δεν ξέρει τι είναι αυτό το έργο, αν δεν ξέρει ποια είναι η φιλοσοφία του. Πίσω από το οικοδόμημα του SOS υπάρχουν βασικές αρχές, αξίες που δε διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε ο κόσμος να τις γνωρίσει και να στηρίξει το έργο συνειδητά».
* Ο τρίτος άξονας προέκυψε από τους ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους στο Κέντρο. Σήμερα έχει 150 εθελοντές. Εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς. Προσφέρει εκπαιδευτική και κοινωνική υποστήριξη των παιδιών, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας, εργαστήρια για μητέρες και παιδιά, ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλα με τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Ο χώρος της οδού Αμαλίας πλέον δεν επαρκεί και είναι σε αναζήτηση νέου, μεγαλύτερου, με τις κατάλληλες προδιαγραφές.
* Έχετε κάνει κάποιες συζητήσεις με το Δήμο, με φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν; τη ρωτάω.
* «Παλαιότερα, αλλά δεν απέδωσαν», απαντά. «Τώρα πληρώνουμε ενοίκιο και θα πληρώνουμε. Κινούμαστε σε ρεαλιστική βάση, μέχρι να έρθει η στιγμή και για εμάς στην Καλαμάτα να αποκτήσουμε το δικό μας χώρο».
* Η οικονομική κρίση αύξησε τις ανάγκες των πολιτών και άρα τα αιτήματα προς τα SOS. Το κράτος, παρότι ουδέποτε χρηματοδότησε τα Χωριά, με τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση τα φορολογεί, δυσχεραίνοντας το έργο τους.
* «Παράλληλα, η οικονομική κρίση έπληξε αυτό το 1 ευρώ που μπορούσε να δώσει ο συνάνθρωπός μας για να υποστηριχθεί κάποια άλλη οικογένεια που έχει ανάγκη. Ο κύριος κορμός της υποστήριξης των SOS ήταν αυτός. Οι πολίτες είναι σε μεγάλη δυσκολία, μετρούν πλέον τα πάντα. Αυτό δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των Παιδικών Χωριών, δεδομένου ότι έχουν αυτή τη βασική αρχή: Δεν παζαρεύουν τίποτα. Δε θα παζαρέψουν βασικές ανάγκες για να μειώσουν την ποιότητα. Αυτά που πρέπει να γίνουν για την υποστήριξη των παιδιών θα γίνουν. Για παράδειγμα, θα μειώσουμε τον αριθμό των εξυπηρετουμένων, αλλά δε θα μειώσουμε από αυτά που πρέπει να γίνουν προς τα παιδιά. Ένα παιδί που έχει υποστεί μια κρίση, που έχει φύγει από την οικογένειά του και το έχουν παραλάβει τα SOS, γιατί η ζωή τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, αν θέλετε, δεν μπορείς να το κλονίσεις. Πρέπει να είσαι εκεί και να το υποστηρίξεις», μου λέει η Αγγελική Ρουμελιώτου και συνεχίζει: «Η οικονομική κρίση δημιούργησε μια καινούρια ομάδα φτωχών, ανθρώπων που πριν δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση και τώρα δεν ξέρουν πού να στραφούν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα αιτήματα προς εμάς. Για οποιαδήποτε περίπτωση οικογένειας έρθει να μας βρει ζητώντας βοήθεια, υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης. Λειτουργούμε ως κοινωνική υπηρεσία. Προσπαθούμε να συνδέσουμε τους ανθρώπους με οικονομικά αιτήματα με φορείς της πόλης που μπορούν να δώσουν υποστήριξη. Χαρακτηριστικός τέτοιος φορέας είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο».
* Παραδέχεται ότι τα περισσότερα αιτήματα είναι οικονομικά: «Τα SOS μέσα στο γενικό πλαίσιο των προγραμμάτων τους έχουν και την υλική ενίσχυση. Πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία, μας φέρνουν τρόφιμα και άλλα αναγκαία για τις οικογένειες, τα οποία έπειτα από αξιολόγηση τους δίνονται. Δε μπορείς να δουλέψεις συμβουλευτικά όταν ο άνθρωπος πεινάει. Δεν μπορείς να διδάξεις στο παιδί βασικές γνώσεις, όταν αυτό το παιδί δεν έχει πιει γάλα. Δεν είναι δυνατό να τα αγνοήσουμε».
~ Έχουν υπάρξει παιδιά από τη Μεσσηνία που ζουν στα χωριά SOS; τη ρωτάω.
* «Βέβαια. Έτσι ξεκίνησε και η δική μου εμπλοκή. Την τοπική ομάδα την απαρτίζουν άνθρωποι που έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες. Εγώ είμαι κοινωνική λειτουργός, υπάρχει παιδαγωγός, επιμελήτρια ανηλίκων, νομικός. Όλοι εμείς είχαμε πρότερη επαφή με τα SOS, λόγω δικών μας περιπτώσεων που μας έφεραν να τα γνωρίσουμε. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να αναγκάζεσαι να απομακρύνεις ένα παιδί από την οικογένειά του, για κάποιους λόγους πάρα πολύ σοβαρούς, και το βλέπεις, ζώντας στα SOS, να εξελίσσεται, να αλλάζει η ροή της ζωής του, να ενηλικιώνεται με καινούρια δεδομένα, αυτό δε σου αφήνει κανένα άλλο περιθώριο ως επαγγελματία, παρά να αγαπήσεις αυτό το έργο, γιατί ξέρεις ότι πραγματικά σώζονται ζωές. Και σε απλό επίπεδο, η φροντίδα τους, η καθημερινότητά τους αλλάζει, αλλά στο πώς επουλώνονται τα τραύματα μέσα από τις θεραπευτικές παρεμβάσεις. Υπάρχει ελπίδα. Βλέπεις ότι αλλάζουν ζωές».
* Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας
Β. Αμαλίας 13, τηλ. 27210 98660. Ανοιχτό καθημερινά 10.00-20.00
Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** Ο Π. Νίκας για το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου
~ «Πληρώσαμε πολλά με πενιχρά αποτελέσματα…» * Απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
* Συνέχεια στο θέμα του 5ου Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου και στην απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά σε προηγούμενες δικές του δηλώσεις έδωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.
* Συγκεκριμένα, είπε: «Να μην υπερβάλλουμε με το Φεστιβάλ. Ήταν ένα πανηγύρι, να μη το πω πανηγυράκι, το οποίο οργάνωσε μια ιδιωτική εταιρεία. Εμείς συμμετείχαμε ως Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πληρώσαμε για αυτή μας τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτό το οποίο εισπράξαμε, δεν είναι αντίστοιχο για τα χρήματα που δώσαμε.
* Τώρα δεν έχουμε και διάθεση να δώσουμε πολύ περισσότερα, για να βγούμε πρώτοι του χρόνου ή για να πάρουμε τα οποιαδήποτε εύσημα. Θα προβληματιστούμε πάρα πολύ σ’ αυτό.
* Λυπούμαι, πάντως, γιατί σ’ ένα τέτοιο γεγονός δεν υπήρχε εκπροσώπηση της κυβέρνησης. Απουσίαζε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν αντιλήφθηκα να βρίσκονται εκεί οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των χωρών προς τις οποίες στοχεύουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας, δεν αντιλήφθηκα να συνάπτονται συμφωνίες όσον αφορά στη διαχείριση του ελαιολάδου.
* Εν πάση περιπτώσει, χρειάζονται να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα. Καλά είναι τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια και οι γιορτές, αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το λάδι έχει 2 ευρώ το κιλό, να μην ξεχνάμε ότι καμιά 40αριά άνθρωποι ήμαστε στην έναρξη των εκδηλώσεων. Εμείς κι εμείς, δηλαδή, και είπαμε και κάποια λόγια που ακούσαμε οι ίδιοι.
* Ως πρόεδρος της ΠΕΔ που το πρότεινα θεωρώ ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά σε σχέση με τα αποτελέσματα που είχαμε. Να φροντίσουμε του χρόνου να πάμε καλύτερα. Αν δε λέμε την αλήθεια, έτσι θα σερνόμαστε και δε θα έχουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα που θέλουμε για το προϊόν μας».
~ Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Δημήτρης Αδαμόπουλος
Image~* «Βαδίζω πάντα στο γράμμα του νόμου»
* Διάβασα με προσοχή τις δηλώσεις περί αψυχολόγητων ενεργειών μου που δήθεν δυσφημίζουν το θεσμό του Επιμελητηρίου και σκιάζουν την απόλυτα διαφανή λειτουργία της ΕΤΑΠ, σπέρνοντας ζιζάνια.
* Απαντώ, λοιπόν, πρώτον, εγώ δεν έκλεισα το Επιμελητήριο όπως αναφέρουν τη Δευτέρα 09/04/12, αλλά συμβολικά δεν επέτρεψα για 2 ώρες περίπου στο προσωπικό της ΕΤΑΠ να δουλέψει στο Επιμελητήριο. Φυσικά και εξυπηρετήθηκαν όλοι οι επαγγελματίες στα θέματά τους. Αλλά πώς συνεδρίασαν τα 3 εκ των 5 μελών της Διοικητικής Επιτροπής με τον κ. Καραμπάτο στις 2.30 μ.μ., όπως με πληροφόρησε την άλλη μέρα ο αναπλ. διοικητ. προϊστάμενος, και εξέλεξαν εν κρυπτώ το νέο Δ.Σ. της ΕΤΑΠ, αφού είχα κλείσει το Επιμελητήριο; Επίσης, εγώ κύριοι, σκιάζω την ΕΤΑΠ, ζητώντας οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές ή μήπως ευθύνομαι για την εν κρυπτώ πρόσληψη της νέας διευθύντριας-μη πιστοποιημένης στο Κέντρο Εκπαίδευσης;
* Δεύτερον, όσον αφορά στην απειρία μου και την εμφάνισή μου με στυλ δικτατορίσκου που επικαλούνται, φυσικά και δεν έχω 14 χρόνια στην προεδρία που είχε ο τέως, αλλά φροντίζω να ενημερώνομαι και να συμβουλεύομαι τους νομικούς συμβούλους, ώστε να βαδίζω πάντα στο γράμμα του νόμου. Είναι γνωστό κατά το παρελθόν στα ΜΜΕ ότι ο κ. Καραμπάτος είχε ζητήσει την αναγόρευση του Μουαμάρ Καντάφι σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελ/νήσου, αφού τον θαύμαζε με πάθος, κι εγώ είχα συγκρουστεί μαζί του στο προηγούμενο Δ.Σ., χαρακτηρίζοντας τον Καντάφι αιμοσταγή δολοφόνο. Επίσης, στη σύγκληση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που αναφέρεστε ότι έπρεπε να κάνω, κ. σύμβουλε, φυσικά και είχα στείλει πρόσκληση, όπως γνωρίζετε, για την 4η Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε, γιατί προέκυψε εκτάκτως η συνάντηση των προέδρων των 6 πυρόπληκτων νομών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη, για την παράταση των δόσεων αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων. Η νέα πρόσκληση για τη σύγκληση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, που απηύθυνα με βάση τη διάταξη του άρθρου 3ε, παράγρ. 3 της επιμελητηριακής νομοθεσίας, σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα, αρκεί να παρευρεθείτε. Ελπίζω να μην απουσιάσετε, επικαλούμενοι δήθεν νομικούς όρους που αναφέρει άλλος σύμβουλος της παράταξής σας, προσπαθώντας να αναβάλει το Δ.Σ.
~ Δημήτρης Αδαμόπουλος
~ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

*** Πρώιμη πατάτα
Image~  Χαμηλές οι τιμές, απογοητευμένοι οι παραγωγοί
* Ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί σε Καλαμάτα και Μεσσήνη που άρχισαν να βγάζουν πρώιμη πατάτα, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι τιμές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εμφανίζονται απογοητευμένοι.
* Πρόβλημα έχει δημιουργήσει και η αιγυπ τιακή πατάτα, αφού μεγάλες ποσότητες κατέκλυσαν την αγορά το τελευταίο διάστημα.
* Δύο συσκευαστήρια και πατατοχώραφα σε Μεσσήνη και Καλαμάτα επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Στη Μεσσήνη βρέθηκε στο συσκευαστήριο Θωμόπουλου, ενώ στην περιοχή Μπουρνιά στου Γεωργίου Γκούμα.
* Οι παραγωγοί ξεκίνησαν να βγάζουν πρώιμη πατάτα από προχθές, όμως είναι ελάχιστοι. Στην περιοχή του Μπουρνιά μόνο 2-3 παραγωγοί άρχισαν.
* Οι ποσότητες απευθύνονται κυρίως στην εσωτερική αγορά, όμως οι τιμές δεν είναι ικανοποιητικές. Αυτή τη στιγμή είναι 45 λεπτά του ευρώ για τις χοντρές πατάτες για την εσωτερική αγορά και 35 λεπτά του ευρώ για τις μεσαίες και τις ψιλές για εξαγωγή. Πέρυσι, οι τιμές ξεκινήσουν από 55- 60 λεπτά του ευρώ.
* Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις, αυτές εκτιμάται ότι είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, με 2,5 – 3 τόνους το στρέμμα.
* Αυτή τη στιγμή, η αγορά έχει κατακλυσθεί από αιγυπτιακές πατάτες, καθώς φέτος βγήκαν αργότερα στην αγορά, αφού καθυστέρησε ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος και συνέπεσαν με τη δική μας πρώιμη.
* «Οι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι, διότι η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη από άποψη καιρικών συνθηκών και το κόστος παραγωγής ήταν μεγαλύτερο. Αυτό οφείλεται στο ότι η ρώσικη αγορά φέτος δεν προτίμησε την αιγυπτιακή πατάτα, με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή αγορά να κατακλυσθεί από αιγυπτιακή και γαλλική πατάτα χαμηλής τιμής, αλλά διαφορετικής, υποδέεστερης θα έλεγα, ποιότητας από τη δική μας. Όταν, όμως, υπάρχει η οικονομική κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, το κριτήριο είναι η τιμή και όχι η ποιότητα. Ας ελπίσουμε ότι μετά το Πάσχα θα βελτιωθούν οι τιμές», σχολίασε σχετικά ο κ. Αλευράς.
~ Της Βίκυς Βετουλάκη
ΤΑ  ΑΓΙΑ  ΠΑΘΗ ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ   ΣΩΤΗΡΙΑ ...
ΤΑ  ΠΑΘΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ  Ε.Ε.  ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ
ΜΑΖΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ
ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΑ  ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ !!


***


  ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- 
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
*** ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ

~**

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ 2012

**  ARFARA KALAMATAS diadromi :
~**  http://www.youtube.com/watch?v=uI9gvYVzT4w  ,


** Αρφαρά διαδρομή εκκλησία –πλατεία :
 ~** http://www.youtube.com/watch?v=Vm8qg25JXeY  


ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !
** ΘΕΣΕΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ ...ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ !!! :
***
* Στα 6,5 εκατ. ευρώ κοστολογείται η επένδυση της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου στο γνωστό σπίτι τςη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, η ακίνητη περιουσία συμφερόντων του πρώην "ωραίου Μπρούμελ" προσλαμβάνει ...μυθικές διαστάσεις στα μάτια ενός απλού πολίτη. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κατοικία που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, τα δύο διαμερίσματα συνολικής εμπορικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, το σημερινής αξίας περίπου 700.000 ευρώ διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.
*  Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το πρώτο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι, τότε η συνολική ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του αγγίζει τα 10 εκατ. Ευρώ!... * Σε μια ήσυχη γειτονιά κοντά στο Πεδίον του Αρεως βρίσκεται το ακίνητο στο οποίοδιαθέτει δύο διαμερίσματα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Στο ακίνητο της οδού Κομνά Τράκα, στον αριθμό 3, ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε τον Ιούνιο του 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αντί 115.000 ευρώ (αξία που δηλώθηκε στα συμβόλαια) δύο διαμερίσματα. Ιδιοκτήτης εμφανίζεται συνταξιούχος του ΙΚΑ, ο οποί- ος πούλησε στον πρώην υπουρ-γό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μαζί με μια αποθήκη, αλλά και ένα διαμέρισμα στο ημιυπόγειο. Το πρώτο έχει εμβαδόν 142,30 τ.μ., ενώ το δεύτερο 59,20 τ.μ. Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων, η συνολική εμπορική αξία και των δύο διαμερισμάτων στην οδό Κόμνα Τράκα 3 αγγίζει τα 380.000 ευρώ.
* Και στο ακίνητο της Κομνά Τράκα, όπως και σε εκείνο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπάρχουν μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται offshore εταιρείες... Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 29/1/2001 η «Torcaso», υπεράκτια κυπριακή εταιρεία, είχε πουλήσει το ακίνητο στην επίσης υπεράκτια «Nobilis Int. LLC», η οποία μεταπώλησε το οίκημα στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη. Πρόκειται μάλλον για μια εταιρεία-παραγγελιοδόχο, με σκοπό να υλοποιήσει σε χρόνο ανύποπτο το «πέρασμα» του ακινήτου στην ιδιοκτησία του πολιτικού.
* Η «Torcaso» δεν ήταν καθόλου άγνωστη στον σοσιαλιστή πολιτικό. Και αυτό διότι σε μία ακόμα «σύμπτωση» η offshore διατηρούσε πενταώροφο κτίσμα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα 1, δηλαδή ακριβώς δίπλα (είναι μεσοτοιχία) στα δύο γραφεία που ο κ. Τσοχατζόπουλος δή-λωνε στο «πόθεν έσχες» του ότι διατηρεί επί της Κομνά Τράκα 3! Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, την κατασκευή του ακινήτου της «Torcaso» είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική κατασκευαστική εταιρεία που ανακαίνισε τα γραφεία του πολιτικού το 2002, καθώς και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ αλλά με τα μπλε μάρμαρα από την Αργεντινή και τα τζακούζι των 60.000 ευρώ ξεπέρα-σε το 1,5 εκατ. ευρώ.
* Πολλά λεφτά δεν είναι για ανακαίνιση όταν η αγορά ύστερα από έξι χρόνια ήταν μόλις 1.100.000 ευρώ; Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου που παρουσιάζουμε, ο ίδιος αγόρασε δύο γραφεία επιφάνειας 59 τ.μ. και 142 τ.μ. το 2004. Λίγα χρόνια δηλαδή προτού προχωρήσει και στην τοποθέτησή του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενώ είχε φυσικά ολοκληρώσει ευδοκίμως την υπουργική του θητεία.
* Να ήταν άραγε τόσο τραγική σύμπτωση που ακριβώς δίπλα στα γραφεία του η εταιρεία που ενεπλάκη και στην αγοραπωλησία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η «Torcaso» δηλαδή, διατηρούσε οίκημα; Και ποιο οίκημα! Αυτό που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για τις τραπεζικές πράξεις της μονής, στις αναλυτικές καταστάσεις ο ηγούμενος Εφραίμ και οι συνεργάτες του είχαν εκδώσει επιταγή 700.000 ευρώ, την οποία είχε εισπράξει η «Torcaso Investment» στις 15/7/2007 για την πώληση από την τελευταία του επίμαχου ακινήτου στις οδούς Κεφαλληνίας και Κομνά Τρακά 1 στα Πατήσια.
* Το συμβόλαιο που μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών είχε αριθμό 4730/422 και συντάχθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη συμβολαιογράφο κυρία Ελένη Ζαφειρίου-Γκιουλέκα (σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Γκιουλέκα) στις 30/4/2007. Το τίμημα της αγοράς τού εν λόγω ακινήτου έφτανε στα 3,7 εκατ. ευρώ! Αφορούσε σε οικόπεδο 335,05 τ.μ. με εξαώροφη οικο- δομή και δύο υπόγεια. Κατά το χρονικό διάστημα της αγοραπωλησίας, η οικοδομή βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσης, καθώς η κυπριακή εταιρεία έχοντας άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών (εκδόθηκε το 2002) κατεδάφισε την παλιά διώροφη οικοδομή και έχτισε από την αρχή την εξαώροφη πολυκατοικία.
* Θα πρέπει να σημειώσουμε πως νομικός σύμβουλος της «Torcaso» υπήρξε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος ήταν μέλος στις γνωστές από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εταιρείες «Ανθεμιάς» και «Rassadel».
* Τέλος, η «Torcaso» είχε εμπλακεί και με άλλη αγοραπωλησία της Μονής Βατοπεδίου, και ειδικότερα με συμβόλαια αγοράς ακινήτων πίσω από τον Πύργο Αθηνών, τα οποία είχε κάνει η σύζυγος του «γαλάζιου» πρώην υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη ~* Σπαρτιάτης...
* Αν πιστέψουμε, πάντως, τη δήλωση πόθεν έσχες, η οποία βεβαίως έχει κριθεί ως διάτρητη τόσο από τη Βουλή όσο και από τη δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος διάγει ...λιτό βίο κατά τα πρότυπα του σπαρτιάτικου τρόπου ζωής.
* Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ο «ωραίος Μπρούμελ» του Κινήματος καταφέρνει μέσα στις 8, κυριολεκτικά λευκές, κόλλες χαρτιού της δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων να «αποδομήσει» την εικόνα του άκρατου πλουτισμού που τον «καταδιώκει» τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, η αναγνωρισμένη από πολιτικούς φίλους και εχθρούς επικοινωνιακή μαεστρία του «χωλαίνει» αναφορικά με την περιγραφή της περιουσιακής του κατάστασης από τον ίδιο, αφού μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των πρώην και νυν κοινοβουλευτικών ανδρών ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» τον συνέλαβε να επισκέπτεται, με τον επιβεβλημένο σταθερό βηματισμό, τον διάσημο, και σχεδόν απαγορευτικό για το πορτοφόλι του μέσου Ελληνα, γαλλικό οίκο Hermès.
* Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική δήλωση που υπέβαλε ο κ. Τσοχατζόπουλος στις 30 Ιουνίου 2009, ως μοναδικό εισόδημά του αναγράφεται η βουλευτική του αποζημίωση  που ανέρχεται στα 100.431,94 ευρώ. Η οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού είναι μάλλον δύσκολη αν κρίνει κανείς από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική, με το υπόλοιπό τους να διαμορφώνεται μόλις στα 13.500 ευρώ.

Ακόμα πιο «σφιχτό» είναι το πλαίσιο των οικονομικών της συζύγου του, υπαλλήλου της ΔΕΗ, κυρίας Βίκυς Σταμάτη, διαμορφώνοντας συνθήκες οικογενειακής οικονομικής στενότητας ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Τα ετήσια εισοδήματα της κυρίας Σταμάτη είναι της πενιχρής τάξης των 15.330,35 ευρώ, ενώ άνεμο ελπίδας και δυναμική αισιοδοξίας αποπνέει μόνο το τραπεζικό «κομπόδεμά» της σε Citibank και ALPHA, ύψους 18.000 ευρώ. Ούτε λόγος φυσικά για μετοχές και ομόλογα, με το Smartάκι των 650 κυβικών εκατοστών να αποτελεί τη μοναδική σπατάλη αλλά και διασκέδαση του ζευγαριού. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα στην εικόνα που απαντάται στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Τσοχατζόπουλου.
* Η αγορά των δύο περιβόητων διαμερισμάτων, 142 και 59 τ.μ. αντίστοιχα, στην οδό Κόμνα Τράκα 3, προ εξαετίας και συνολικής εμπορικής αξίας  80.000 ευρώ, ήρθε να ενισχύσει αισθητά το «χαρτοφυλάκιο» real estate του ζευγαριού, που έως τότε περιελάμβανε, κατά δήλωσή του, ένα οικόπεδο στην Αμάρυνθο Ευβοίας, τη γνωστή κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, σημερινής εμπορικής αξίας 700.000 ευρώ, και ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. που περιήλθε στην κατοχή της κυρίας Σταμάτη το 1990
*** Το Φεβρουάριο του 2011 ξεκινήσαμε τον αγώνα κατά της προσωποποίησης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα, της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Lidl.!!!!
* Τα προϊόντα στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων αυτής της γερμανικής αλυσίδας πουλιούνται σε τιμές κατά 100% έως 300% ανώτερες από τις τιμές που αναγράφονται για τα ίδια προϊόντα στα καταστήματα της στη Γερμανία! Το παράδοξον είναι ότι τα ελληνικά προϊόντα πουλιούνται στα γερμανικά καταστήματα του Lidl κατά 30% έως 80% φθηνώτερα απ’ ότι στα ελληνικά μάρκετ! ( Μάλλον λόγω των μεταφορικών εξόδων).
* Αν λάβουμε υπ’ όψην μας ότι οι αποδοχές των Ελλήνων υπαλλήλων του Lidl είναι κατά 60% μικρότερες από αυτές των Γερμανών και ότι τα λειτουργικά έξοδα των ελληνικών μάρκετ αντιστοιχούν στο 30% από αυτά των γερμανικών, θα μπορούσαμε να βγάλουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι η εταιρεία Lidl θέλει να αισχροκερδεί σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών. * Η γερμανική οικογένεια Schwarz είναι η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Lidl και με την ιδιότητα του Γερμανού, κάνουν στην Ελλάδα ότι γουστάρουν!
* Στη Γερμανία η εταιρεία Lidl έχει αποδεδειγμένα και πολλάκις γράψει τους γερμανικούς εργασιακούς και καταναλωτικούς νόμους στα «παλαιότερα των υποδημάτων της». * Στην Ελλάδα είναι η γερμανική εταιρεία Lidl κράτος εν κράτει! Επί χρόνια «πίνουν το αίμα» του Έλληνα καταναλωτή.
* Τα ιδρυτικά μέλη της «Νέας Φιλικής Εταιρείας» έκαναν τον Φεβρουάριο του 2011 τις αγορές τους ταυτόχρονα στα καταστήματα της αλυσίδας Lidl στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Αγοράστηκαν προϊόντα με την ίδια ετικέττα, συσκευασία και το ίδιο περιεχόμενο. Πήγαμε ταυτόχρονα στα ταμεία και πληρώσαμε 89,00€ στο ελληνικό κατάστημα και για τα ίδια προϊόντα 42,00€ στο γερμανικό κατάστημα του Lidl. * Φωτογραφήσαμε τα προϊόντα , βάλαμε τις ταμειακές αποδείξεις δίπλα-δίπλα και καταθέσαμε στις 22.02.2011 στην Εισαγγελία του Αιγίου, μήνυση κατά της Lidl Hellas και Lidl Deutschland και κατά της ιδιοκτήτριας τους , της οικογένειας Schwarz, για αισχροκέρδεια.
* Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ερεύνησε μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης το αληθές της καταγγελίας μας, ανακοίνωσε στις 30.03.2012 ότι απεδέχθη την μήνυσή μας!
* Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, στο Εφετείο του Βερολίνου ( Staatsanwaltschaft beim Kammergericht Berlin) μήνυση κατά της μητρικής εταιρείας του Lidl και θα κοινοποιήσουμε τα λοιπά στοιχεία στη Δίωξη της Εφορίας του Βερολίνου (Steuerfahndung Berlin) και στη Δίωξη των Τελωνείων του Βερολίνου (Bundeszollamt Berlin) για να αρχίσουν να ψάχνουν και αυτές οι υπηρεσίες.
~ Βοηθειά τους! Αν είχαν λίγο νιονιό, δεν θα τα έβαζαν με τους Έλληνες....
* Τώρα θα πάρουν σειρά τα σούπερ-μάρκετ, ελληνικών συμφερόντων και οι προμηθευτές τους....!
~ Νέα Φιλική Εταιρεία
** http://www.nea-filiki-eteria.blogspot.com/
**** Μην τρομάζετε δεν πρόκειται για την Ανάσταση του Κυρίου,η τρόικα δεν έχει τέτοια δυνατότητα!Αλλωστε η πρώτη Ανάσταση έχει ήδη γίνει. Μιλάμε για τη δική μας ανάσταση,που ίσως έλθει στις 6 Μαϊου αν δεν περάσει η τρομοκρατία των "ισχυρών".

~** Θαυματουργή η δράση της ρίγανης
~ Αναφορές από την Αρχαία Ελλάδα το καθιστούν σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς συνήθιζαν το στεφάνι στους γάμους να περιέχει και κλαδιά ρίγανης. Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν τη δράση διαφόρων μικροοργανισμών προφυλάσσοντας τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες. Παράλληλα η ρίγανη εμφανίζει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα δύο συστατικά της, τα thymol και carvacrol, εμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών και μάλιστα πειραματικά δεδομένα δείχνουν... εντονότερη αντιοξειδωτική ικανότητα ακόμα.,,….. και από δύο συνθετικά παρασκευασμένα αντιοξειδωτικά (BHT και BHA) που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στα συσκευασμένα κρέατα. Μπορεί η γιαγιά μας να μη γνώριζε ότι το κρέας που έτρωγε περιείχε νιτρικά που συνδυαζόμενα με τις αμίνες του στομάχου δημιουργούσαν νιτροζαμίνες που είναι εν δυνάμει καρκινογόνες ουσίες, ενώ παράλληλα βάζοντας ρίγανη στο κρέας της, προστάτευε τον οργανισμό της από την παραπάνω συμπαιγνία. Ριγανίζοντας λοιπόν το κρέας όχι μόνο του δίνουμε γεύση, αλλά τονώνουμε και τη θρεπτική του αξία. Μάλιστα, έχει βρεθεί ότι η ρίγανη έχει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο. Παράλληλα, η ρίγανη αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου και β-καροτίνης. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα καθιστώντας ακόμα αρμονικότερη έως και ιδανική τη σχέση ρίγανης-κρέατος. Η ποσότητα φυτικών ινών που παίρνουμε βάζοντας ρίγανη στη μερίδα της μπριζόλας που τρώμε είναι περίπου 1 γρ, ποσότητα σχετικά μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος άνθρωπος δύσκολα ξεπερνά τα 8-12 γρ/μέρα όταν η συνιστώμενη πρόσληψη φτάνει τα 30 γρ.

 ** Πέταξαν Αυγά στον Βουλευτή του Πασοκ Δημήτρη Λιντζέρη στην Σαλαμίνα
~ Μεγάλη Παρασκευή και ώρα 14:00 Ο Δημήτρης Λιντζέρης στον παραλιακό δρόμο της Λεωφ. Αιαντίου στην Σαλαμίνα, απέναντι από το Δημαρχείο Σαλαμίνας (Φωτογραφία), αποβιβάστηκε από το δεύτερο (όχι το Lexus) αυτοκίνητο που έχει, μαζί με τον οδηγό του, και μπήκαν από την πίσω είσοδο στο Ι.Κ.Α Σαλαμίνας σαν τους κλέφτες....Πηγαίνοντας κρυφά να επισκεφτεί τον γιατρό και κουμπάρο του Μιχάλη Καραγιάννη.Σαλαμίνιοι πολίτες τους αναγνώρισαν και έριξαν αυγά στο παράνομα παρκαρισμένο (επάνω στο πεζοδρόμιο) αυτοκίνητο του.Εξευτελισμός και κατάντημα για τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς.

** Σε σύνδεση αυτοί που μας παρακολουθούν σήμερα και χθές :


William hill, 888CASINO, fx, Counter Code, Europalace

* https://www.facebook.com/notifications    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692 . 2082.-
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258 .-  398 .-
~ http://www.sync.gr/stamos1 : Φίλοι : 4439 /Σε έχουν 1815 φίλο : 1811 .- Eεπισκέψεις : 37.479 , Μοναδικά Μέλη : 1216 .-
~ http://www.youtube.com/stamos01  .-
Stamos01 = 1549 , Βίντεο , stamatios01=63 βίντεο , vlasiskal= 134 βίντεο .-=1706 .-
~ http://snsarfara.blogspot.com/  .-
~ http://www.twitter.com/stamos01 .- Following : 177,
followers : 12 , Tweets : 2,714 ,
**     https://www.facebook.com/pages/ΑΠΣ-Αστέρας-Αρφαρών/242460325812829 : Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-
*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-
*** http://snsarfara.blogspot.com/  .-
*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb  ,
** ** http://ereplaka.blogspot.com/2009/11/blog-post_90.html  , E RE PLAKA - ANEKDOTA
** , http://asterasarfaron2011.blogspot.com/ 
** http://www.seismoi.gr/    .,SEISMOI
** *** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .**
*** * http://messiniaka.blogspot.com/  ,
*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-
*** http://lyrasi.blogspot.com / , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-
*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-
*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-
~** http://www.aetosmess.blogspot.com/  , ΑΕΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-
*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-
*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-
*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-
*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-
*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-
*** http://megalopoli.blogspot.com/  /, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-
*** http://valta-trifilias.blogspot.com/   , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-
*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-
*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-
*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-
*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-
*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-
*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .- http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  . - ARFARA KALAMATAS .-
KALAMATA 1981 Σχολική φωτογραφία 5ου Δημοτικού Μπενάκειον  από θεατριθκή παράσταση μαθητών
Θεσσαλονίκη 1974-75 Γιώργος Ατλαμάζογλου
1975 Θεσσαλονίκη Αναστασία Βλασίου -Ατλαμάζογλου . Γιώργος και σύζυγος Δέσποινα Ατλαμάζογλου
Ιωάννα  Γ.  Παπαϊωάννου (από Παραβόλα Αγρινίου)
Δέσποιν Σταμ. Σκούλικα -Βλασίου (εκ Θεσσαλονίκης)
Αγγελική Στέφ. Μπαρτσώκα (από Τρίκαλα) -Βασίλη Σκούλικα
Φωτογραφίες 2012
Ιωάννα - Δέσποινα - Αγγελική
1979-80 στ΄ Αρφαρά Μεσσηνίας
1979-80 στο Αρφαρά
Στο  Οδοντιατρείο στην Ανδρούσα 1980-81
Στα δίχρονα γεννέθλια του Βλάση 1979 στ΄ Αρφαρά
Σταμάτης και Ηλίας Ν.  Σκούλικας
Αρφαρά 1950-51
Σταμάτης -Δέσποινα Σκούλικα- Ελενάκι Ηλ. Λαγανά -Νικολάκης ,
Ούτε Ιωάν. Λαγανά
 Ηλίας Ν.Σκούλικας και Μαρία -Ηλίας Σταυρ. Λαγανάς 1976 Αρφαρά 
    
Αρφαρά  1979 Σταμάτης και Νικολάκης
Δέσποινα -Νικολάκης 1976 -77
Ηρωϊκή Βλάσενα Βλ.  Βλασίου (Αναστασία)
1980 Αρφαρά Μεσσηνίας
1980 Το  Οδοντιατρείο στην Ανδρούσα
Δεσποινούλα η γιαγιά και
Σταματάκος το εγκονάκι Αρφαρά 2012
Δέσποινα Στ. Σκούλικα
Σταμάτης Βασ. Σκούλικας 2012 Αρφαρά
Σταματάκος και μπολντόζα -εκσκαφέας 2012
γιαγιά Δέσποινα - εγκονός Σταματάκος 2012
Νικολάκης και μπαρμπα - Θόδωρος Γρ. Μπούρας Αρφαρά 1978
Βάπτιση Βλάση Στ. Σκούλικα
Νικολάκης Στ. Σκούλικας 1977 Αρφαρά
Δέσποπινα -Νικολάκης
Σταμάτης - Βλασάκης
Αναστάσιος Σταύρ. Λαγανάς
1979 Αρφαρά
Σταμάτης -Νίκος , Βλάσης 1978-1979 Αρφαρά
Παπα-Γιάννης Συμεών Β. Βλασίου
Βλάσης και νουνός Δημ. Γ. Φέστας Αρφαρά 1978-79
1978 I.N.Aγίων Θεοδώρων Αρφαρών
Νονός Φέστας Γ. Δημήτριος
αναδεξιπνιός Βλάσης Σταμ. Σκούλικας
και Μαρίνα Ιωάν. Λαγανά  

~ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

http://youtu.be/LjdCuTm3wuk


** Εικόνα 277.avi Stamatakos ston ekskafea 2012 : διεύθυνση: http://youtu.be/3ogBCRpaMJM :
~ http://youtu.be/3ogBCRpaMJM


                           Ο μικρός Σταμάτης Βασ. Σκούλικας εν δράση 2012 :
Δημητράκος -Σταματάκος , Βλάσης
και Χρήστος Κουρής Καλαμάτα 2012
Στην Καλαμάτα 2012 ο μικρός μας Σταματάκος
Δημητράκης - Σταματάκος
και Βλάσης Σκούλικας
Στην  βεράντα του οδοντιατρείου στο Αρφαρά
σαλόνι αναμονής και υποδοχής 1976-77
Σταμάτης Σκούλικας οδοντίατρος στο Οδοντιατρείο
στο Αρφαρά  1976-77
Άννα Κ.  Ζαλαχώρης  1976-77 Αρφαρά
1976-77 Γιώργος Κ. Κοτταρίδης -Σταμάτης Ν. Σκούλικας
Στο 1ο  Οδοντιατρείο στο Αρφαρά
1976 Αρφαρά  1ο  Οδοντιατρείο
Γιάννης Δημ. Σκούλικας
Βασιλική χήρ. Νικ. Σκούλικα
Δημήτριος Ι. Σταθόπουλος
1976-77 Αρφαρά Μεσσηνίας
Θεσσαλονίκη 1982
1972-73 οι ερωτευμένοι πο έφτασαν στο γάμο το 1975
Σταμάτης Ν. Σκούλικας
Γερασίδης
1977 Δέσποινα - Νικολάκης
1973 Θεσσαλονίκη
Υπογράφοντας  για την ορκομοσία Πτυχιούχων Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης
Ηλίας - Ούτε , Σταύρος , Μαρίνα Ι. Λαγανα ,
 Σταμάτης  και Βασ. Ν. Σκούλικα 1973-74 
Βασ. χήρ. Ν. Σκούλικα , Σταμάτης , Γιάννης Σταυρ. Λαγανάς
Ηλίας Ν. Σκούλικας και  Μαρίνα -Σταύρος Ιωάν. Λαγανά
Ηλίας -Βασιλικά και Σταμάτης Σκούλικα 1973-74
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου