ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018 .
~




~ **  Τρίτη και 13 σήμερα: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη
 
H Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για Έλληνες και Ισπανούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13 οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.
Οι Ισπανόφωνοι εκφράζουν την ημέρα με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques» («Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι»).
Κάτι ανάλογο ισχύει και σε εμάς όταν οι προληπτικοί μέσα στην Τρίτη αποφεύγουν να αρχίσουν οποιαδήποτε εργασία, να επιχειρήσουν ταξίδι ή να τελέσουν αρραβώνα. Αντίθετα η Τρίτη είναι η κατάλληλη για εκδηλώσεις μαγείας.
Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη, καθώς την ημέρα αυτή η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
Όπως παρατηρεί ο «πατέρας» της ελληνικής λαογραφίας Νικόλαος Πολίτης (1852-1921), η ερμηνεία αυτή είναι υστερογενής, αφού και οι σύγχρονοι στην Άλωση απέδωσαν την εθνική εκείνη συμφορά στην ολέθρια επίδραση της ημέρας. Μαρτυρία για την πρόληψη αυτή υπάρχει ήδη από το 1164 αναφέρει το sansimera.gr.
Η εξήγηση της δεισιδαιμονίας πρέπει να αναζητηθεί, κατά τον Νικόλαο Πολίτη, σε αστρολογικές προβλέψεις. Σύμφωνα με αυτές, την Τρίτη κυρίαρχος είναι ο πλανήτης Άρης, ενώ σε κάποια ώρα της ημέρας (η «κακιά ώρα») επικρατεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο. Γι’ αυτό η ώρα αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Επειδή, όμως, κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει, ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως αποφράς ημέρα.
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ).
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Αυτοί ήταν οι Ελληναράδες κυβερνήτες και αγωνιστές  !!!

*** Διεθνές συνέδριο για το Αθηναϊκό Δράμα και την Αττική Ρητορεία στην Καλαμάτα 
Το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για το Αθηναϊκό Δράμα και την Αττική Ρητορεία, με θέμα «Μάρτυρες και Μαρτυρία. Συλλογή Πληροφοριών και Λήψη Αποφάσεων στο Αθηναϊκό Δράμα και στην Αττική Ρητορεία-Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο» οργανώνει και φιλοξενεί το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» στην Πανεπιστημιακή Σχολή.
  Θεματικό Πλαίσιο - Σκοποθεσία
Αυτό το τριήμερο διεθνές συνέδριο, το οποίο συν τοις άλλοις αποσκοπεί να αναδείξει την αξιοσημείωτη και πολυδιάστατη συνεισφορά του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης στην Καλαμάτα και συνάμα τις ευρείες σχέσεις συνεργασίας του με μια σειρά έγκριτων ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως είναι το Κέντρο Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), το Κέντρο Ρητορείας και Ρητορικής (COR – Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), και το  Eotvos Jozsef College, Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης (Ουγγαρία), έχει ως κεντρικό στόχο να εξετάσει ένα συναρπαστικό και άκρως περίπλοκο θέμα: «Μάρτυρες και Μαρτυρία. Συλλογή Πληροφοριών και Λήψη Αποφάσεων στο Αθηναϊκό Δράμα και στην Αττική Ρητορεία – Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο». Κεντρικός ομιλητής για το Αττικό Δράμα θα είναι ο καθηγητές Patrick Finglass από το Πανεπιστήμιο του Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για την Αττική ο καθηγητής Michael Gagarin από το Πανεπιστήμιο Austin at Texas των ΗΠΑ.
Στο εν λόγω διεθνές συνέδριο θα συμμετάσχουν μελετητές με εξειδίκευση σε ποικίλες πλευρές του αττικού δράματος και της αττικής ρητορείας, της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής φιλοσοφίας, της πολιτικής και της ανθρωπολογίας.
Κεντρικοί θεματικοί άξονες είναι οι ακόλουθοι: κοινωνική, πολιτική, λογοτεχνική και ηθική θεωρία εν σχέσει προς τη δραματική και ομιλητική τέχνη στην αρχαιότητα και στη χριστιανική εποχή, καθώς επίσης η συλλογή πληροφοριών και η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο αθηναϊκό δράμα και την αττική ρητορεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη και ηθική.
Γενικότερα, αυτό το δεύτερο διεθνές συνέδριο, όπως βεβαίως και το εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο, θεωρείται μέρος ευρύτερης προσπάθειας, η οποία αναγνωρίστηκε ως εξόχως έγκυρη και λυσιτελής, να εξετάσει σε βάθος το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η ομιλητική τέχνη στην αττική ρητορεία και στο αρχαίο ελληνικό και βυζαντινό δράμα ως προπάντων ηθική και παιδευτική δύναμη. Π.Μπ.

*** «4,48 ψύχωση (Με σκότωσα)» της Σάρα Κέιν από 1/4 στην Καλαμάτα
Το θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν «4,48 ψύχωση (Με σκότωσα)», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζωντανού, θα παρουσιάζεται καθημερινά από την Κυριακή 1/4 έως την Πέμπτη 5/4 στο Bandapart recording studio, Αναγνωσταρά 20, Καλαμάτα.
Πρόκειται για τη συγκλονιστική παρακαταθήκη της Σάρα Κέιν, ένα σημείωμα θανάτου, ένα ολοκληρωμένο έργο, ένα ψυχολογικό παραλήρημα ενός προσώπου πριν από την αυτοκτονία.
Ζωντανά επί σκηνής εμφανίζονται οι:
Τζον Κουρ: Κιθάρα Α, φωνητικά
Γιάννης Κάρβελης: Κιθάρα Β
Χρήστος Κοτσομύτης: Ντραμς
Πάνος Χαραλαμπόπουλος: Κιθάρα Γ, φωνητικά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947288435, 6941585941
Γενική είσοδος 10 ευρώ.
Το έργο
Η Σάρα Κέιν γεννιέται στο Essex στις 3 Φεβρουαρίου του 1971. Μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια βαθιά θρησκευόμενη. Μετά το γυμνάσιο απαρνείται όλες τις μέχρι τότε πεποιθήσεις της και μετακομίζει στο Bristol όπου σπουδάζει θέατρο.
Το 1995 γράφει και ανεβάζει το πρώτο της θεατρικό έργο, το Blasted (έλεος). Μια σουρεαλιστική σύνθεση με έρωτα, βία και πόλεμο. Μια απάντηση γροθιά στα τότε γεγονότα του πολέμου της Βοσνίας.
Το 1996 ανεβάζει το δεύτερο της θεατρικό έργο, Phaedra’s Love (Φαίδρας έρως). Το έργο αυτό είναι μια ωδή στον έρωτα, τον καταδικασμένο έρωτα και την απόλυτη αγάπη που υπάρχει πέρα από το θάνατο και πλαταίνει με το χρόνο.
Το επόμενο έργο της ανεβαίνει το Μάιο του 1998 και ονομάζεται Cleansed (καθαροί πια). Το έργο της στηρίζεται στον ισχυρισμό του Roland Barthes που είχε πει «το να είσαι ερωτευμένος, είναι σα να είσαι στο Άουσβιτς». «Θέλησα να παρουσιάσω τη βία στη σκηνή, γιατί μερικές φορές πρέπει να βυθιστούμε στην ίδια τη κόλαση με τη φαντασία μας για να αποφύγουμε να πάμε εκεί στη πραγματικότητα» λέει η Κέιν.
Τον Αύγουστο του 1998, μία εποχή που όπως είχε πει η Κέιν, είχε χάσει τη πίστη της στην αγάπη, ανεβάζει το Crave (λαχταρώ). Δεν σχετίζεται με κανένα από τα προηγούμενά της έργα καθώς η σωματική βία δίνει τη σειρά της, στις εσωτερικές αναζητήσεις της Kane. Είναι άκρως περιγραφικό, λίγο πριν την κατάρρευσή της.
Η Σάρα Κέιν υπέφερε από βαριά κατάθλιψη. Στις 17 Φεβρουαρίου του 1999 κάνει απόπειρα αυτοκτονίας καταπίνοντας 150 αντικαταθλιπτικά και 50 υπνωτικά χάπια.
Τρεις μέρες μετά, στις 20 Φεβρουαρίου του 1999 βρίσκεται απαγχονισμένη στο μπάνιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.
Πριν πεθάνει όμως, αφήνει παρακαταθήκη ένα σημείωμα θανάτου 43 σελίδων, ένα ολοκληρωμένο έργο, το 4.48 phychosis (4.48 ψύχωση).
Πρόκειται για την συγκλονιστική παρακαταθήκη της Σάρα Κέιν.
Ένα σημείωμα θανάτου, ένα ολοκληρωμένο έργο, ένα ψυχολογικό παραλήρημα ενός προσώπου πριν την αυτοκτονία. Ένας εσωτερικός ποιητικός λόγος συχνά τεμαχισμένος σε περισσότερες από μια εσωτερικές φωνές. Περικλείει τα θραύσματα ενός μυαλού που προσπαθεί να συνδέσει αίτια και αιτιατά. Η μορφή του έργου θυμίζει περισσότερο Ελληνική Τραγωδία. Είναι ένας ''ψυχογλωσσικός χείμαρρος.''
Το «4.48» του τίτλου αναφέρεται στην ώρα που έκανε επιδρομή η κατάθλιψή της. Μια κατάθλιψη που τη διέλυσε.
Όπως όλα τα είδη καλλιτεχνικής δημιουργίας, έτσι και το θέατρο είναι ένας τρόπος να ξορκίσουμε το θάνατο, να περάσουμε στην αιωνιότητα αφήνοντας το αποτύπωμά μας πίσω. Η Σάρα Κέιν πήγε να συναντήσει το θάνατο πριν εκείνος τη βρει. Μια κίνηση (έστω απελπισμένη) τόσο ανάκτησης του ελέγχου πάνω στη ζωή, όσο και υπέρμετρης θέλησης για ζωή. Αυτοκτονία δε σημαίνει απαραίτητα ότι επιθυμείς να πεθάνεις, ίσως δείχνει ότι φοβάσαι να πεθάνεις χωρίς να ξέρεις το πότε, το πού, το πώς και κυρίως το γιατί. Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι διατείνονται πως πρέπει να βρούμε το νόημα της ζωής μας για να πεθάνουμε γαλήνιοι. Η Σάρα Κέιν το έκανε αντίστροφα. Βρίσκοντας όχι έναν, αλλά πολλούς λόγους για να πεθάνει, έδωσε νόημα στην προ-θανάτια ζωή της.
~*4:48 ψύχωση (Με σκότωσα) Σάρα Κέιν : https://youtu.be/0Lqor5EGH10 .-

*** Καλούνται οι γεννηθέντες το 2002 για συμπλήρωση στρατολογικών πινάκων 
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Νόμου 2119/1993, καλούνται τα αγόρια που έχουν γεννηθεί το έτος 2002 και είναι γραμμένα στα μητρώα αρρένων του Δήμου Καλαμάτας να προσέλθουν τα ίδια ή οι γονείς τους, μέχρι 30 Απριλίου 2018, στο γραφείο του Δημοτολογίου του Δήμου Καλαμάτας, οδός Αθηνών 99, 1ος όροφος ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 27213 60819 και 60822, προκειμένου να συμπληρωθούν οι στρατολογικοί πίνακες.

***  Σήμερα γενική συνέλευση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων 
Γενική συνέλευση συγκαλεί σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στις 8.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει εκδοθεί, τρία είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, προς συζήτηση και ψήφιση, τα οποία έχουν ως εξής:
1. Οικονομικός απολογισμός έτους 2017
2. Διοργάνωση 2ης Λευκής Νύχτας
3. Ωράριο λειτουργίας “Κινέζικων”.
Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

*** Παραλίγο τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας, συγκρούστηκε λεωφορείου με φορτηγό 
 
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λακωνίας συγκρούστηκε με φορτηγό σε Κορίνθου-Τρίπολης, στο λεωφορείο επέβαιναν 8 άτομα, από την σύγκρουση τραυματίστηκαν 3 επιβάτες.  korinthostv.gr

*** Οι κρεμαστοί κήποι των Αγίων Αποστόλων 
Υπό άλλες συνθήκες τα χορτάρια στα κεραμίδια των Αγίων Αποστόλων θα μπορούσαν να θεωρηθούν και αξιοθέατο.
Επειδή, όμως, αυτά μόνο εγκατάλειψη και αδιαφορία προς τον ιστορικό ναό δείχνουν, καλό θα ήταν να αφαιρεθούν. Π.Μπ. 
  1.  *** Έως τις 20 Μαρτίου η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 
Μέχρι τις 20 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση του φετινού αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ... ευνοημένο θα βγει το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Έτσι, περισσότερους εισακτέους από το άθροισμα των περυσινών εισακτέων των δύο ΤΕΙ (Αθήνας και Πειραιά) που συνενώθηκαν για τη δημιουργία του, θα έχει φέτος το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η είδηση ανακοινώθηκε προχθές από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την «πανηγυρική» συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του νέου Ιδρύματος στο κτήριο του Αμαρουσίου.
«Παρά το γεγονός ότι τα τμήματα μειώνονται από 42 σε 26, τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ, αλλά και η μείωση των εργαστηριακών μαθημάτων, θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε τους φοιτητές που θα σπουδάσουν σε αυτό», είπε σχετικά ο κ. Γαβρόγλου.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, ο σχεδιασμός για τις «συνέργειες» μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνεχίζεται και προχθές έγινε γνωστό ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός 10 ημερών και το νομοσχέδιο με τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.
Στα νέα μηχανογραφικά, τα Τμήματα Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής αναμένεται να ενταχθούν πλέον στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης.
«Πρόκειται για ιστορική ημέρα», σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου.
Παράλληλα, το 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι πρώτες διετείς δομές του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

***  Η αντισεισμική προστασία στο προσκήνιο των εκδηλώσεων στο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» 

Εκδήλωση με θέμα «Πολιτική Προστασία – Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» διοργανώνουν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο Δήμος Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Χθες, πρώτη μέρα της εκδήλωσης, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – πρόεδρος ΟΑΣΠ. Θέμα του «Ο σεισμός της Καλαμάτας. Στρατηγική διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στον ελληνικό και διεθνή χώρο».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις με θέματα "Σεισμικός κίνδυνος: Πρόληψη και ετοιμότητα σε ατομικό και εργασιακό επίπεδο" από τη δρα Ασημίνα Κούρου (γεωλόγο και προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης ΟΑΣΠ) και «Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος και των ομάδων έρευνας - διάσωσης μετά από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» από τον αντιπύραρχο Αθανάσιο Μπαλάφα (αξιωματικό Π.Σ. 1ης ΕΜΑΚ). Τέλος, έγινε παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση σεισμού στο Δήμο Καλαμάτας από τον Αθανάσιο Βασιλόπουλο, αντιδήμαρχος Καλαμάτας.
Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών.
Μιλώντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τη συγκεκριμένη δράση, αναφέρθηκε στο ιστορικό των σεισμών του 1986 και των καταστροφών που αυτοί επέφεραν, τονίζοντας πως «η περιοχή μας είναι σεισμογενής, ο σεισμός θα ξανάρθει, όπως όλα τα φυσικά φαινόμενα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο – να έχουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού στο ντουλάπι ή να κάνουμε κάποιες ενέργειες για το θεαθήναι –, αλλά πρέπει ουσιαστικά να εκπαιδεύουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας και τους δασκάλους, φυσικά, για το τι πρέπει να κάνουν όταν συμβεί το φαινόμενο του σεισμού. Πρέπει να γίνονται ασκήσεις γι’ αυτό».

*** Η αντισεισμική προστασία στο προσκήνιο των εκδηλώσεων στο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» 
Εκδήλωση με θέμα «Πολιτική Προστασία – Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» διοργανώνουν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο Δήμος Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Χθες, πρώτη μέρα της εκδήλωσης, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – πρόεδρος ΟΑΣΠ. Θέμα του «Ο σεισμός της Καλαμάτας. Στρατηγική διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στον ελληνικό και διεθνή χώρο».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις με θέματα "Σεισμικός κίνδυνος: Πρόληψη και ετοιμότητα σε ατομικό και εργασιακό επίπεδο" από τη δρα Ασημίνα Κούρου (γεωλόγο και προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης ΟΑΣΠ) και «Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος και των ομάδων έρευνας - διάσωσης μετά από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» από τον αντιπύραρχο Αθανάσιο Μπαλάφα (αξιωματικό Π.Σ. 1ης ΕΜΑΚ). Τέλος, έγινε παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση σεισμού στο Δήμο Καλαμάτας από τον Αθανάσιο Βασιλόπουλο, αντιδήμαρχος Καλαμάτας.
Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών.
Μιλώντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τη συγκεκριμένη δράση, αναφέρθηκε στο ιστορικό των σεισμών του 1986 και των καταστροφών που αυτοί επέφεραν, τονίζοντας πως «η περιοχή μας είναι σεισμογενής, ο σεισμός θα ξανάρθει, όπως όλα τα φυσικά φαινόμενα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο – να έχουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού στο ντουλάπι ή να κάνουμε κάποιες ενέργειες για το θεαθήναι –, αλλά πρέπει ουσιαστικά να εκπαιδεύουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας και τους δασκάλους, φυσικά, για το τι πρέπει να κάνουν όταν συμβεί το φαινόμενο του σεισμού. Πρέπει να γίνονται ασκήσεις γι’ αυτό».

***  BOMBA ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ! 250,000 αλλοδαποί θα πάρουν ‘ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ’ πιο γρήγορα
Πέρασε στα ψιλά αλλά δημοσιεύτηκε από την Κυβέρνηση η (ψηφοθηρική 😉 απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για επιτάχυνση της διαδικασίας απόκτησης ιθαγένειας από αλλοδαπούς.
Όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
«Αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας μέσω πολιτογράφησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής που πολλές φορές ξεπερνά τα πέντε έτη. Υπολογίζεται ότι οι αλλαγές αφορούν στα 200.000- 250.000 αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα ήδη εδώ και πολλά χρόνια.
Οι υποψήφιοι για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας στο εξής, θα καλούνται να απαντήσουν σε τριάντα ερωτήσεις, οι οποίες θα επιλέγονται από μια δεξαμενή 300 συγκεκριμένων ερωτήσεων που αφορούν στην ιστορία, τη γεωγραφία και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα εφαρμόζεται το ίδιο σύστημα για όλους όσους εξετάζονται ανεξάρτητα την επιτροπή που θα πραγματοποιεί την εξέταση. Πρόκειται για μια ρύθμιση που ακολουθεί το παράδειγμα συστημάτων που εφαρμόζονται στη Γερμανία και την Αμερική τονίζει ο επικεφαλής της ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρος Μπαλτσιώτης. Προσθέτει ότι για να εφαρμοστεί το σύστημα των 300 ερωτήσεων δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
~  Σε νομοθέτημα το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα περιέχεται η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στο σύστημα απόδοσης ιθαγένειας που αφορά στο χρονικό διάστημα παραμονής στη χώρα. Εως τώρα ο αιτών θα έπρεπε να μπορεί να αποδείξει 7 χρόνια συνεχούς διαμονής στην χώρα στη διάρκεια της οποίας θα έπρεπε να κατέχει «ισχυρή» άδεια διαμονής όπως π.χ. δεκαετίας. Οπως προβλέπεται ιθαγένεια θα μπορεί να αποκτήσει όποιος έχει νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα για μια δωδεκαετία ανεξάρτητα το είδος αυτής. Σημαντικό όπως διευκρινίζει ο κ. Μπαλτσιώτης είναι ο αιτών να είναι «φορολογικά ορατός» μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να έχει καταθέσει δηλαδή κάποιες φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να φαίνεται ότι έχει κάνει προσπάθεια να ενταχθεί και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ως πολίτης.
Ο αιτών θα εξετάζεται στη γνώση της ελληνικής γλώσσας ωστόσο εξετάζεται η πιθανότητα να απαλλάσσεται αυτής της υποχρέωσης εφόσον αποδεδειγμένα γνωρίζει ελληνικά έχει φοιτήσει για παράδειγμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Επίσης όσοι είναι άνω των 65 ετών είναι πιθανόν να απαλλάσσεται πλήρως ή μερικώς από την εξέταση της γλώσσας. Η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας είναι εξαιρετικά χρονοβόρες ακόμα και για τους ανθρώπους που πληρούν όλα τα κριτήρια. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών το 2017 απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης 3.483 αλλοδαποί.»

***  Ξεχνάει εύκολα o Γεωργιάδης! Τι έλεγε για τον Σαββίδη… (ΕΙΚΟΝΑ)
~ Επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης;» λέγοντας πως είναι αδύνατον να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο, από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε καν οι αστυνομικοί.
~ «Η εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με σόκαρε», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ωστόσο, λίγα χρόνια πριν, το 2013, πόζαρε με τον κο Σαββίδη και ήταν κάθετος σε οποιαδήποτε αναφορά για τυχόν… άνομες συμπεριφορές του ισχυρού άντρα του ΠΑΟΚ…
~*

***  ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΡΙΖΑ!Σχεδιάζουν την απόδραση, τρέμουν τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ απώλειες
~ Κινητικότητα εμφανίζεται στο Μαξίμου. Κινητικότητα που αφορά το μέλλον της Κυβέρνησης και πως θα διασωθεί ο λαοπρόβλητος Αλέξης Τσίπρας. Όπως έχουμε γράψει και σε παλιότερα άρθρα μας ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προετοιμάζει πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι για λόγους Εθνικούς και οικονομικούς.
Εθνικούς καθώς θα αυξάνεται ακόμα περισσότερο η πίεση για κλείσιμο του Σκοπιανού ενώ και από την πλευρά της Τουρκίας φαίνεται πως θα έχουμε ‘θερμό καλοκαίρι’. Στα οικονομικά φαίνεται πως η πίεση του ΔΝΤ θα φέρει τη μείωση του αφορολογήτου ακόμα νωρίτερα ενώ η περιβόητη έξοδος από το Μνημόνιο είναι μόνο επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
Τα πρόσφατα γεγονότα με την εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο (προφανώς άλλο Σαββίδης άλλο ΠΑΟΚ) δείχνουν πως ο Τσίπρας δε μπορεί να ελέγξει τη χώρα ούτε στο αθλητικό επίπεδο.
Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για ηρωική έξοδο Τσίπρα από το Μαξίμου, ανάληψη διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση καταγγέλλουσας αντιπολίτευσης. Στο ρόλο δηλαδή που ξέρει να παίζει πολύ καλά.
Εν συνεχεία και μόλις ο Μητσοτάκης αποτύχει (θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ) θα επανέλθει με δόξα και τιμή ο Τσίπρας στο Μαξίμου. Η δεξιά παρένθεση που τόσο επιθυμούν.
Το θέμα είναι… τα σχέδια Τσίπρα θα βγουν ή όχι;

***  Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ΞΕΣΠΑΣΑΝ στον Κουβέλη: Αν ήταν το δικό σας παιδί;.. (ΒΙΝΤΕΟ)


~ Συνάντηση με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης επί 12 ημέρες, είχε το πρωί της Τρίτης (13/3) ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.
«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κος Κουβέλης, με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες:
~ «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περίσσότερες προσπάθειες θα κάνατε;», αναφώνησε, ενώ, διακρίνεται το χέρι ένστολου να προσπαθεί να τη συγκρατήσει.
~*Συνάντηση Κουβέλη με γονείς Ελλήνων στρατιωτικών : https://youtu.be/8Puc3uCH450  .-
~ «Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι’ αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λέει ο Νίκος Κούκλατζης.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Η Αρμενία τα «έσπασε» με την Τουρκία και ζητά ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
~ Μπορεί να αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας; Οι ειδικοί υποβάλλουν αυτή την ερώτηση μετά την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας, Serzh Sargsyan, να ακυρώσει τα λεγόμενα «πρωτόκολλα της Ζυρίχης». Σε αυτόν τον πόλεμο, όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έμμεσα: με τη συμμετοχή των τουρκικών στρατευμάτων στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν στο νέο -είναι πολύ πιθανό- ξέσπασμα των εχθροπραξιών με την Αρμενία.
Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατέληξαν στο λάθος συμπέρασμα: «Η Αρμενία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία». Στην πραγματικότητα, ο Serge Sargsyan ακύρωσε τα Πρωτόκολλα για την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων που υπεγράφησαν μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας στις 10 Οκτωβρίου 2009 στη Ζυρίχη. Αμέσως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991, η Τουρκία δήλωσε ότι αρνείται να καθιερώσει διπλωματικές σχέσεις με την ανεξάρτητη Αρμενία. Ο λόγος για την άρνηση αυτή που αναφέρθηκε ήταν: «Η επιθετικότητα της Αρμενίας κατά του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».
 Μετά από 18 χρόνια στο Ερεβάν, υπήρχε μια ελπίδα ότι η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να εδραιώνει τις διπλωματικές σχέσεις,τα πρωτόκολλα υπογράφηκαν το 2009 στη Ζυρίχη.
Ωστόσο, τώρα, μετά από άλλα εννέα χρόνια, ήταν τελικά σαφές: το τουρκικό κοινοβούλιο δεν πρόκειται να επικυρώσει τα πρωτόκολλα της Ζυρίχης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα έγγραφα δεν έχουν νομική ισχύ.
Με τα χρόνια, η Τουρκία όχι μόνο μείωσε τον τόνο του διαλόγου με την Αρμενία, αλλά τον καθυστέρησε ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία, σαν ένδειξη αλληλεγγύης προς το Αζερμπαϊτζάν, θα κρατήσει τα σύνορα με την Αρμενία σφικτά κλειστά. Επιπλέον, η Άγκυρα συνεχίζει τον σοβαρό οικονομικό αποκλεισμό του Ερεβάν.
Την άλλη μέρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για μια ακόμη φορά: «Η Τουρκία δεν θα ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία έως ότου οι αρμενικές δυνάμεις εγκαταλείψουν τις επτά κατεχόμενες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν πλησίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ». Ωστόσο, το ζήτημα του Καραμπάχ δεν είναι ο μόνος λόγος για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
Το Ερεβάν ζητά από την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία το 1915, αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν το κάνει. Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε, μια εδαφική διαμάχη δεν έχει ακόμη επιλυθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας. Ως προϋπόθεση για την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεων, η Τουρκία απαιτεί από την Αρμενία να καθορίσει εγγράφως την άρνηση εδαφικών αξιώσεων στην Τουρκία. Το γεγονός ότι τμήμα του εδάφους της σύγχρονης Τουρκίας, σημειώνεται στο χάρτη σαν «Ανατολία», στο Ερεβάν που ονομάζεται «Δυτική Αρμενία», το οποίο κατελήφθη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
~  Ειδικότερα, στο Ερεβάν της Αρμενίας λένε μητρικό το έδαφος της σύγχρονης Τουρκίας στη λίμνη Βαν, στην πόλη του Βαν,το Ερζερούμ, το Μους, την Τραπεζούντα και το Erzincan. Το 1945, ο Στάλιν προβάλλει εδαφικές διεκδικήσεις στην Τουρκία, απαιτώντας τη μεταβίβαση στη Σοβιετική Ένωση της Ανατολίας, ωστόσο, δεν βρήκε την κατανόηση σε αυτό το θέμα με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το 1953, το Κρεμλίνο αφαιρεί την ημερήσια διάταξη της ζήτησης, που απευθύνεται στην Άγκυρα. Επί του παρόντος, η ηγεσία της Τουρκίας απαιτεί από την Αρμενία να αναγνωρίσει τελικά το απαραβίαστο των σημερινών συνόρων μεταξύ των δύο κρατών, αλλά το Ερεβάν αρνείται να υπογράψει μια τέτοια υποχρέωση.
Και στα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Αρμενίας, μέρος των περιοχών της Ανατολίας καλούνται ακόμη ιστορικά εδάφη της Δυτικής Αρμενίας. Με βάση το διάβημα του Ερεβάν – την ακύρωση των πρωτοκόλλων για τις διπλωματικές σχέσεις – οι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν καν τον πόλεμο μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας.
Ο φόβος αυτός δεν είναι αβάσιμος, δεδομένου ότι στα σύνορα με την Αρμενία, η Τουρκία έχει συγκεντρώσει αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες μερικές φορές φτάνουν σε κατάσταση υψηλής προειδοποίησης. Οκτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, στην αρμενική πόλη Gyumri, βρίσκεται η 102η στρατιωτική βάση της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με το Ερεβάν, αποτρέπει τα πιθανά στρατιωτικά μέτρα της Τουρκίας ενάντια στην Αρμενία.
Επιπλέον, η ένταξη της χώρας στην CSTO είναι ένας πρόσθετος εγγυητής ασφάλειας για την Αρμενία. Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη αυτής της στρατιωτικής οργάνωσης, σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον μιας χώρας της CSTO, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό δυναμικό της για να προστατεύσει αυτή τη χώρα από εξωτερική επιθετικότητα.
Αλλά στην Άγκυρα συνειδητοποιούν ότι αν ξεσπάσει ο πόλεμος με την Αρμενία θα υπάρξει συμμετοχή και του στρατού του Αζερμπα’ι’τζάν σε συμμαχία της Τουρκίας. Ο καθένας έχει κατά νου τον «τετραήμερο πόλεμο» μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος ξέσπασε τον Απρίλιο του 2016 στη ζώνη της σύγκρουσης του Καραμπάχ. Τότε η Τουρκία ούτε άμεσα ούτε έμμεσα αποφάσισε να παρέμβει σε αυτόν τον πόλεμο.
~* Армения vs Турция: разрыв дипотношений - шаг к войне : https://youtu.be/PMRFszChHJg .-~
~  Εντούτοις, ο Ερντογάν καλεί ολοένα και περισσότερο τον Ιλχάμ Αλίεφ να καθορίσει εγγράφως την Αμυντική Ένωση μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν. Εάν υπογραφεί αυτό το έγγραφο , οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν, με την πρώτη πρόσκληση του Μπακού, να εισέλθουν στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην Αρμενία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Pravda στις 6 Μαρτίου 2018 και η μετάφραση που παραθέτουμε είναι από το corfiatiko

***  Παιγνίδια τακτικής από τα Σκόπια! Η εμμονή στην «ταυτότητα», η γλώσσα, οι 35 χιλ. τροπολογίες
~   Με την έκκληση να αποφεύγονται οι δημόσιες δηλώσεις που δυσκολεύουν την διαδικασία και με ταυτόχρονες δηλώσεις τους, ο μεν πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ για την διασφάλιση της «ταυτότητας» και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ για τον διαμοιρασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, συνεχίζει η σκοπιανή ηγεσία να παίζει το παιγνίδι τακτικής, ενόψει των συνομιλιών που θα εχει στην Αθήνα και τα Σκόπια ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίτσελ αλλα και της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια που εκκρεμεί.
Ο κ. Ντιμιτρόφ με δηλωση του μετα την συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογο του δήλωσε ότι δεν αρκεί η προσπαθεια μονο της δικής του κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματός της ονομασίας, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις με την Αθηνα αλλάζει διαρκώς και είναι δικαιολογημένη η απαίτηση των πολιτων για ενημέρωση, αλλα δεν πρεπει να δημοσιοποιείται το περιεχόμενο των συνομιλιών Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ δήλωσε ακομη ότι επιδιώκεται ένας συμβιβασμός αξιοπρεπής για τις δυο πλευρές καθως «δυο ευρωπαϊκές χώρες στον 21ο αιώνα, που …μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μοιραστούν και μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη κι αν ο όρος σημαίνει διαφορετικά πράγματα».
Πρόσθεσε όμως ότι η διάκριση αυτή «δεν θα πρεπει να παρεμβαίνει στην ταυτότητά καμιάς από τις δυο πλευρές…». Στην ιδια γραμμη και ο πρωθυπουργός Ζαεφ που απέφυγε τα σχόλια επι της ουσιας της διαφοράς αλλά έσπευσε να επαναλάβει την γνωστή θέση για λυση που θα διασφαλίζει την «αξιοπρέπεια και την ταυτότητά» των δυο πλευρών…
~   Εκτος όμως του ονόματος το άλλο μεγάλο πρόβλημα του κ. Ζάεφ είναι το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε η εθνικιστική αντιπολιτευση του VMRO-DPMNE στην υλοποίηση της βασικής δέσμευσης του πρωθυπουργού για αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης σε ολη την έκταση του κρατους. Μια δέσμευση που αποτελεί την βαση και τον πυρήνα της συνεργασίας με τα αλβανόφωνα κόμματα που προσέφεραν έτσι την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον κ. Ζαεφ
. Ενώ ο νόμος ειχε αρχικά εγκριθεί, ασκήθηκε βέτο από τον Προέδρο Ιβανοφ και αναπέμφθηκε στην Βουλή. Όταν όμως ξεκίνησε η συζήτηση του οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέθεσαν …35.000 τροπολογίες ώστε να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία . Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μόσκοσκι μάλιστα προσφέρθηκε να προσφέρει κοινοβουλευτική στηριξη στον κ. Ζαεφ ad hoc σε θεματα κρίσιμων μεταρρυθμίσεων ώστε να μην εκβιάζεται, όπως ειπε από την αλβανική συμπολίτευση, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα επιχειρηθεί να περάσει ο νόμος για την αλβανική γλώσσα κατά παράβαση των συνταγματικών διαδικασιών.
Το θέμα της Αλβανικής γλώσσας εχει ιδιαίτερη σημασία και για τις συνομιλιες με την Ελλαδα. Εάν εγκριθεί ο νόμος και πλεον η Αλβανική καταστεί επίσημη γλώσσα της χώρας, θα αποδυναμωθεί το επιχείρημα της σκοπιανής πλευράς που επιμένει στην αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας ως επίσημης του νέου κράτους μια και θα πρέπει να υπαρχει προσδιορισμός για την γλώσσα της πλειοψηφίας του πληθυσμού ώστε να μην ταυτίζεται με μια ενιαία «μακεδονική ταυτότητα» .
Ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ Μίτσελ στην επίσκεψη του στην περιοχη είναι σαφές ότι θα επιδιώξει να ενθαρρύνει τις προσπάθειες για λυση του θέματος της ονομασίας, αλλά εχει ενδιαφέρον ότι στις δημόσιες δηλώσεις του στο Κόσσοβο και στην Βοσνία εξέφρασε την αγωνια της Ουάσιγκτον για να αποκρουσθεί η διείσδυση την οποία θεωρούν ότι επιδιώκει η Ρωσία στα Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί αλλα και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η αντιμετώπιση της αυξημένης επιρροής της Ρωσίας αλλα και της Κίνας στα Βαλκάνια προϋποθέτει την επίλυση των εκκρεμοτήτων ώστε οι χώρες της περιοχής να προχωρήσουν στην ευρωατλαντική πορεία τους. Και αυτό φυσικά αφορά και την διαφορά για το όνομα… Ν.Μ. για το HellasJournal

***  Ξεκινούν οι έρευνες!  Έφτασε το σκάφος της ExxonMobil
Στην κυπριακή ΑΟΖ έφτασε το Ocean Investigator, ένα από τα δύο ερευνητικά υποστηρικτικά σκάφη της ExxonMobil που θα διενεργήσουν περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο «10».
~ Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι έρευνες, οι οποίες θα έχουν διάρκεια ενός μήνα και θα χρησιμοποιηθούν υποβρύχια ρομπότ.
Την ίδια ώρα, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η ρετανική Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα δέκα χρόνια, κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου δέκα δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

***  ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Οι ΓΑΛΛΟΙ αναλαμβάνουν την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ με πλοία κι αεροσκάφη
Κίνηση «ματ» από τη Λευκωσία απέναντι στην Τουρκία και στις προκλήσεις γύρω από τα Οικόπεδα της Κύπρου – Πολύ σημαντική εξέλιξη.
Σήμερα οι Κύπριοι βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναμένεται να συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών για τις πρόνοιες της συμφωνίας που καλείται να κυρώσει η Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας για συνεργασία σε θέματα άμυνας.
Όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, το κυρωτικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στην κυπριακή Βουλή στις 20/2/2018 ως απόρρητο.
Η Βουλή καλείται να θέσει σε εφαρμογή την εν λόγω συμφωνία που υπογράφηκε στις 4/4/2017 στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, Χριστόφορου Φωκαΐδη και Jean-Yves Le Drian. Ουσιαστικά, αποτελεί επικαιροποίηση και αναβάθμιση της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 28/2/2007 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Michele Alliot-Marie, η οποία ήταν διάρκειας 10 ετών με πρόνοια για ανανέωση για άλλα 10 χρόνια.
Γίνεται λόγος για αναβάθμιση της συμφωνίας καθώς επεκτείνεται σε νέους τομείς συνεργασίας, όπως στην ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια, στην πειρατεία, στην έγκαιρη προειδοποίηση και διαχείριση κρίσεων καθώς και στην τρομοκρατία.
~  Η επέκταση της αμυντικής συμφωνίας Γαλλίας-Κύπρου κρίνεται άκρως σημαντική, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο όπου εντείνεται ολοένα και περισσότερο η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Οφέλη από αυτή τη συμφωνία αποκομίζει και η Γαλλία. Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις απέκτησαν μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν, οποιαδήποτε στιγμή, τα στρατιωτικά λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
H συμφωνία για αμυντική συνεργασία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας προβλέπει την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας σε τομείς όπως έρευνες στρατιωτικού, τεχνικού χαρακτήρα, σε τομείς εξοπλισμών και αμυντικής τεχνολογίας, στην εκπαίδευση προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων κ.ά.
Στη συμφωνία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό και δη σε περίπτωση που επιτευχθεί συνολική λύση.
Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπονται τα εξής: «η παρούσα συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί με τη γραπτή από κοινού συγκατάθεση των δύο μερών, ιδιαίτερα σε σχέση με τα μέτρα που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης του κυπριακού ζητήματος σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
Προβλέπεται, επίσης, ότι τα δύο μέρη μπορούν να τερματίσουν την παρούσα συμφωνία κατόπιν κοινής γραπτής απόφασης ή κατόπιν αίτησης ενός μέρους υπό την αίρεση προειδοποίησης έξι μηνών. newsbomb

***  «Έτοιμη για σύγκρουση η Ελλάδα»! ‘ΓΚΑΖΩΝΕΙ’ η ΤΟΥΡΚΙΚΗ προπαγάνδα…
 ~ Ασύστολη προπαγάνδα από την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της, με τίτλο «Η άσκηση της κρίσης στο Αιγαίο», φιλοξενεί τη δήλωση ενός απόστρατου συνταγματάρχη της 21ης Τουρκικής Ταξίαρχίας Πεζοναυτών σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι έτοιμη για σύγκρουση.
Στην ανάλυσή του, ο Τούρκος απόστρατος, υποστηρίζει ότι κατατείνουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Liberation, περί “ενός δυστυχήματος” αλλά και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ. “Μιλάει για σύγκρουση” αναφέρει ο Τούρκος συνταγμάταρχης και προσθέτει: “ Η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε μια τέτοια σύγκρουση”.
~Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι η ένταση από την Ανατολική Μεσόγειο μετακινήθηκε στο Αιγαίο και γίνεται μνεία στις εν εξελίξει συνεκπαιδεύσεις(σ.σ.»Τρίαινες») μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Αν και όπως αναφέρει ο τούρκος συνταγματάρχης εν αποστρατεία, “τέτοιες ασκήσεις πάντοτε γίνονταν” επισημαίνει ότι πρέπει να δούμε ως ένα πολιτικό μήνυμα.
Οπως γράφει η Μιλιέτ αυτή η άσκηση έχει αποκλείσει τη δίοδο δεκάδων τουρκικών πλοίων από τα τουρκικά παράλια στα διεθνή ύδατα.Στο ίδιο δημοσίευμα ανακυκλώνεται και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα περί ελληνικής κατάληψης σε 152 νησιά του Αιγαίου. Γι΄’αυτό και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν με τη διεξαγωγή άσκησης επίσης με πραγματικά πυρά.
Milliyet και μετάφραση onalert

***  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! Ο Κυριάκος Βελόπουλος ετοιμάζει ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ την Τετάρτη
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις τηλεοπτικές του παρουσίες τολμώντας να πει όλα όσα οι άλλοι ούτε καν ψιθυρίζουν.
Την Τετάρτη 14/3 θα εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel στις 20:00, καλεσμένος του Γιάννη Παπαγιάννη.
~  Επίσης, το Σάββατο 24/3 ο κ. Βελόπουλος θα βρεθεί το πρωί στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
Πρόκειται για εμφανίσεις που θα προκαλέσουν σίγουρα συζητήσεις, καθώς θα ακουστούν αλήθειες για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

*** EKTAKTO! O Ρουβίκωνας μπούκαρε στο υπουργείο Εσωτερικών
Ντου στο υπουργείο Εσωτερικών έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα.
Η οργάνωση, με ανάρτηση της στο indymedia αναφέρει:
~ «Ένα σύνθημα που έχουμε επανειλημμένα χρησιμοποιήσει σε πανό, σε τρυκάκια, σε πορείες, σε δράσεις είναι το «Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες». Κάθε μέρα που περνάει, σαν το μαρτύριο της σταγόνας , αυτό το σύνθημα αποδεικνύεται προφητικό. Η λίστα των μέτρων που μας οδηγούν βήμα-βήμα στην μετατροπή μας σήμερα σε ολοκληρωμένους δούλους και αύριο σε ζητιάνους, τα εκάστοτε «προαπαιτούμενα» των μνημονίων, έχουν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν, βάλει στο μάτι και τα «βαρέα ανθυγιεινά». Τον Γενάρη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, με 70 νέα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση. Σε αντίθεση με τους βουλευτές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τι ψηφίζουν, αφού άλλωστε τίποτα από όσα ψηφίζουν δεν θίγει τους ίδιους, εμείς διαβάζουμε. Γιατί εμάς μας αφορά».

 
***   Βίντεο σοκ: Τι φοβούνται οι Τούρκοι και δεν πετούν πάνω από τον Ταξιάρχη Μανταμάδου
 
 ~ Το βίντεο που ακολουθεί κυκλοφορεί στο ίντερνετ - Ουδείς γνωρίζει αν πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή για κάτι άλλο
Οι τοπικοί θρύλοι στη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι οι Τούρκοι αναμφισβήτητα φοβούνται τον Ταξιάρχη Μιχαήλ. Οι περισσότεροι βέβαια τον φοβούνται, σε τέτοιο βαθμό που ούτε τ’ όνομα του δεν προφέρουν.

article
Ακόμα και ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και ερευνητής, Fatih Türkmenoğlu έχει διηγηθεί στο παρελθόν με δέος στην Hürriyet το προσκυνηματικό του ταξίδι στη Λέσβο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «το 1963 στην Κύπρο, την περίοδο που είχαν ξεσπάσει αιματηρά επεισόδια μεταξύ των δυο κοινοτήτων της νήσου, προάγγελος της τουρκικής εισβολής μετά από έντεκα χρόνια. Ένα πρωινό του 1963 και ενώ οι Τουρκοκύπριοι ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε θέσεις της ελληνικής εθνοφρουράς της Κύπρου, όταν μπήκε ο νεωκόρος στο ιερό προσκύνημα του Μανταμάδου για να ανάψει το καντήλι του Ταξιάρχη, είδε κατάπληκτος πώς η ολόσωμη εικόνα του έλειπε! Αυτή ή απροσδόκητη εξαφάνιση που κράτησε μια εβδομάδα προκάλεσε σύγχυση και μεγάλη ταραχή στον ευσεβή λαό της νήσου. Ξαφνικά και μετά από μια εβδομάδα η εικόνα βρέθηκε πάλι στη θέση της, όπως είχε εξαφανιστεί και τότε ο κόσμος ησύχασε».
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε χρήστης του ίντερνετ και θα καταλάβετε.

 ***Δικαίωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο! Αφαιρείται το επίθετο του από τη Χαρά
Τέλος στη δικαστική διαμάχη του Τόλη Βοσκόπουλου και της πρώην συζύγου του, Τζούλιας Παπαδημητρίου.

~ Χθες, όπως ανέφεραν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, το μεσημέρι της Τρίτης, παραδόθηκε καθαρογραμμένη η απόφαση του Εφετείου Αθηνών στα χέρια του δικηγόρου του Τόλη Βοσκόπουλου, οπού αναφέρει ότι οριστικά η Χαρά δεν μπορεί να φέρει το επίθετο Βοσκοπούλου.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει στην αγωγή του ο Τόλης Βοσκόπουλος. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη υπόθεση παρέμενε ανοιχτή από το 2007, τότε που ο τραγουδιστής για πρώτη φορά είχε ζητήσει από το Πρωτοδικείο Αθηνών να δοθεί εντολή για τεστ DNA γιατί αμφισβητούσε το γεγονός ότι η Χαρά είναι παιδί του.
Δείτε όλα όσα είπα στην εκπομπή.
~* Δικαίωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο! Αφαιρείται το επίθετο του από τη Χαρά : https://youtu.be/1RKV39lD1p8 .-
~* Δικαίωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο! Αφαιρείται το επίθετο του από τη Χαρά 2 : https://youtu.be/YSgIItb3oFE .-
~* Δικαίωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο! Αφαιρείται το επίθετο του από τη Χαρά 3 : https://youtu.be/nt0zq2VN6kw .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ Τρίτη 13-03-2018  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΥΜΗ  87-64, (40-30) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-10 , 18-20,20-20 , 27-14 .- ^

***  Αμερικανικής κατασκευής  
Το όπλο του Ιβάν
~Πέραν των πολιτικών προεκτάσεων που έχει το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας οπλοφορώντας και των συνεπειών που είχε αυτή η κίνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει και ένα άλλο σαφώς λιγότερο σοβαρο ζήτημα, αλλά που έχει κάποιο ενδιαφέρον: Τι όπλο κουβαλούσε μαζί του ο Ιβάν.
Ο Βηματοδότης απαντά και σε αυτήν την ερώτηση, σημειώνοντας:
«Τώρα θα πείτε τι είδους όπλο είναι αυτό που είχε ζωσμένο στη μέση ο Ιβάν (με μια δερμάτινη θήκη) και μπούκαρε μαζί με αυτό στο γήπεδο της Τούμπας; Απ' ό,τι έμαθα, ο Ιβάν, αν και Ρώσος, δεν έχει εμπιστοσύνη στα ρωσικά όπλα. Χρησιμοποιεί ένα αμερικανικό περίστροφο (και όχι πιστόλι), ένα από τα πιο κλασικά όπλα της εταιρείας Smith and Wesson. Πρόκειται για το δημοφιλές μοντέλο 442. Θεωρείται δημοφιλές επειδή έχει μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος (και μπορεί να χωρέσει ακόμη και σε μια γυναικεία τσάντα). Είναι ένα περίστροφο φονικότατο όταν χρησιμοποιείται, δέχεται σφαίρες διαμετρήματος 38 special και στοιχίζει 470 δολάρια».

*** Η θέση της ΠΑΕ... 
Ολυμπιακός: «Η διακοπή εξυπηρετεί αυτούς που έφεραν ανωμαλία και ανομία»
~Ο Ολυμπιακός εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα. Όπως αναφέρεται στη θέση των Πειραιωτών, «διαφωνούμε κάθετα με τη διακοπή του πρωταθλήματος, που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιρο ανωμαλία και ανομία, αντί για εξομάλυνση και εξυγίανση».
~ Αναλυτικά η θέση του Ολυμπιακού:
«Διαφωνούμε κάθετα με τη διακοπή του πρωταθλήματος, που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιρο ανωμαλία και ανομία, αντί για εξομάλυνση και εξυγίανση.
Αλλωστε, όσες φορές διεκόπη το πρωτάθλημα εξυπηρετούσε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Με τα λουκέτα απλά σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο.
Για όλα όσα συμβαίνουν ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα».  in.gr

***  Σε δύσκολη θέση το Μαξίμου από το φαινόμενο «Σαββίδης»! TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ
Ερωτήματα για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος καθώς τροφοδοτούντα σενάρια ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Ιβάν Σαββίδης «Δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος» διαμηνύει ο ΤσίπραςΜία νέα κρίση, προαναγγελθείσα κατά πολλούς, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με …όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.
Η κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη
να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να παρέχει ασφάλεια έως το τέλος της σεζόν.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ωστόσο το θέμα είναι πιο περίπλοκο πολιτικά και η κυβέρνηση φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με επιλογές, πράξεις, κινήσεις και δηλώσεις της κατά το παρελθόν, που δημιούργησαν βασίμως την εντύπωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο εκλεκτός της επιχειρηματίας, τον οποίο ευνοεί σε όλες του τις κινήσεις.
Εάν δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο, υπό την έννοια ότι η επίδειξη αυστηρότητας απέναντι στον παραδοσιακά διεφθαρμένο και προβληματικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήταν μία στάση, την οποία θα επικροτούσαν σχεδόν όλοι.
~   Όμως, το πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση προκύπτει από το πώς έχουν δομηθεί οι σχέσεις της με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ενώ αμφισβητείται ακόμα και αυτή καθεαυτή απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της: στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή δεν υπάρχει κάποια σύρραξη και εμπλοκή άλλων ομάδων, αλλά το πρόβλημα προήλθε από τη συμπεριφορά ενός και μόνο παράγοντα! Άρα, αρκεί να εφαρμοστούν σε βάρος του οι ήδη αυστηροί νόμοι και τίποτα περισσότερο.
Ακόμη δηλαδή και με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση προκαλεί επιφυλάξεις και τροφοδοτεί σενάρια ότι επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Σαββίδης.
Το πρόβλημα είναι ότι με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία υπάρχει τα τελευταία χρόνια μία προνομιακή σχέση της κυβέρνησης: από το ρόλο του να το παίξει «λαγός», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον περίφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έως τη διαγραφή του προστίμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ και από την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έως τις αποθεωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την παρουσία του στη χώρα μας, έχει διαμορφωθεί η εικόνα ότι ο Σαββίδης είναι ο εμβληματικός ολιγάρχης της «νέας κατάστασης», κόντρα στα «παλαιά τζάκια», με τα οποία συγκρούεται η κυβέρνηση.
Άλλωστε ο κ. Σαββίδης κατέχει και μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο ίδιος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα, το οποίο θεωρεί περίπου τον «Πούτιν της Ελλάδας»!
Η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να δώσει μήνυμα αποστασιοποίησης από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία. Υπό την πίεση των πραγμάτων είναι πιθανό, η αποστασιοποίηση αυτή να συνεχιστεί, αν και δεν θεωρείται εύκολο να σπάσουν οι συγκεκριμένοι δεσμοί.
Πάντως από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα βέλη είναι φαρμακερά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι εικόνες από την Τούμπα πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες.
Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα ο Α. Τσίπρας δεν έχει κάνει κάτι για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου
Το ΚΚΕ έκανε λόγο «καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών», ενώ η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και η θεραπεία του απαιτεί χρόνο. protothema

***

~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**
 
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6170   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.010   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

~** Τα σημερινά μας βίντεο :
1~Στέλιος Διονυσίου στον Κήπο του Ουρανού 11/03/018 :
https://youtu.be/w0R7CdpX7cg  .-
2~Στο  Ίδρυμα ΣΤ  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/DJ1NKdZUu6M  .-
3~Στο θωρηκτό  ΑΒΕΡΩΦ  επίσκεψη  ξενάγηση  11/03/2018:
https://youtu.be/u8AfNqI7S8g  .-
4 ~Στο μαγαζί " Κήπος Ουρανού"  διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/iRBDCwmzjlk   .-
5~Διαδρομή για Ίδρυμα Στ  Νιάρχου 11/03/2018:
 https://youtu.be/Bs0MRVrWYZ0  .-
6~Διασκέδαση φαγητό στον " Κήπο του Ουρανού  " 11/03/2018 :
https://youtu.be/6P3bEgqvvKE  .- 
7~Ίδρυμα Στ   Νιάρχου  11/03/2018  φθάνοντας:
https://youtu.be/TO1HqQo7s7g  .-
8~Καλλιθέα Αθήνα  Ίδρυμα Σταυρ  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/0QJJmEiMB3U  .-
9~ Κέντρο  κήπος Ουρανού  διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/f3nWLqJoHvQ  .-
10~Κήπος Ουρανού με Στέλιο Διονυσίου Νικολόπουλο  ,Πίτσα Παπαδοπούλου 11/03/2018: https://youtu.be/bcgU9kQ5_aM .-
11.-~*Πίτσα Παπαδοπούλου τραγουδάει στον Κήπο του Ουρανού 11/03/2018: https://youtu.be/fiIx0O2JlV0  .-
12~* Σόλο με Νικολόπουλο στον Κήπο του Ουρανού 11/03/2018:
https://youtu.be/oClkTqqsWQY  .-
13~*Στέλιος Διονυσίου -Νικολόπουλος στον Κήπο του Ουρανού 11-03-2018: https://youtu.be/fz34HHgygJk   .-
14~*Στέλιος Διονυσίου Νικολόπουλος  και  στον Κήπο του Ουρανού 11/03/2018: https://youtu.be/uee2hztMZjw .-
15~* ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ στον κήπο του ουρανού 11/03/2018:
https://youtu.be/B-WBvhsn6x4  .-
16~ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Πίτσα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στον κήπο του ουρανού 11/03/2018: https://youtu.be/RyjotshUW0Q  .-
17~Στον  ΚΗΠΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ 11/03/2018:
https://youtu.be/C3jC49F5-xY  .-
18 ~Διασκέδαση γεννέθλια στον κήπο του ουρανού Στήλες Ολυμπίου Διός 11-03-2018: https://youtu.be/CNT0aud5QGU .-
19~* Στέλιος ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  Κήπος Ουρανού 11/03/2018:
https://youtu.be/VttDPUaoynU  .-
20~*Διασκέδαση Πίτσα Παπαδοπούλου στον κήπο ουρανού 11/03/2018: https://youtu.be/6wolxPku_gI .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου