ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...
~

 
  
~ 5 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Αβερκίου, Αναστασίου (1) και Διογένους. Των εν Άθω («Κελλιωτών») οσιομαρτύρων. Οσίων Σάββα του ηγιασμένου (2) (†532), Φιλόθεου και Νεκταρίου, των εν Άθω. Νόννου και Γράτου επισκόπου Εφέσου. Μάρτυρος Διογένους.
(1)Ο άγιος Αναστάσιος αφιερώθηκε στην υπηρεσία των μαρτύρων της πίστης. Τους επισκέπτονταν στις φυλακές, τους έφερνε τροφές και περιποιούνταν τα τραύματά τους. Επίσης τους παρακολουθούσε και τους εμψύχωνε κατά την δίκη, τα μαρτύρια και την θανατική εκτέλεση, προσευχόμενος γι` αυτούς και τους παρακαλούσε να εύχονται γι` αυτόν στον Κύριο, ώστε να τον αξιώσει με το ίδιο τέλος. Από αυτόν τον πόθο φλεγόμενος, παρουσιάστηκε κάποια μέρα οικειοθελώς και δήλωσε στον δικαστή που είχε διατάξει να βασανιστούν μερικοί χριστιανοί, ότι μάταια κοπιάζει με τέτοια μέσα να καταπνίξει το έργο του Θεού. Γι` αυτό βασανίστηκε ανελέητα, και τέλος αποκεφαλίστηκε. Στη συνέχεια πήραν το σώμα του και το έριξαν στη θάλασσα.
(2)Έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Β` του Μικρού. Καταγόταν από τη Καππαδοκία και ήταν γόνος επιφανούς και ευσεβούς οικογενείας. Από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε μπήκε σε ένα κλίβανο πυρός από τον οποίο βγήκε αβλαβής με τη βοήθεια του Θεού. Όταν ήταν δεκαοχτώ ετών έφυγε από το μοναστήρι των Φλαβιανών και πήγε στα Ιεροσόλυμα. Από εκεί κατευθύνθηκε προς την έρημο της Ανατολής για να συναντήσει τον Μέγα Ευθύμιο. Ο Ευθύμιος τον έστειλε σε ένα κοινόβιο, το οποίο διηύθυνε ο όσιος Θεόκτιστος. Ο Σάββας κατά την παραμονή του στο κοινόβιο έλαμψε λόγω του χαρακτήρα του και των αρετών του. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρός και ηθικός -παρά το νεαρό της ηλικίας- που προσαγορεύτηκε παιδαριογέροντας από τον Μ. Ευθύμιο. Ο Σάββας όσο μεγάλωνε τροφοδοτούσε όλο και περισσότερο το πνεύμα του, γι` αυτό και τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Το χάρισμα αυτό το επιστράτευσε στην υπηρεσία των φτωχών και των ασθενών και έτσι επιτέλεσε σημαντικότατα έργα. Σε ηλικία ενενήντα τεσσάρων ετών ανήλθε προς Κύριον εν ειρήνη.
~
~** VIDEO από την ομιλία του συμπατριώτη μας Νευροχειρουργού-Αρχιάτρου στο 401 ΓΣΝ , με θέμα Οσφυαλγία-Ισχιαλγία στο Αρφαρά Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :

 
1~*  Οσφυο-ισχιαλγία με Νευροχειρουργό Σ. Α. Λαφαζάνο Αρφαρά 03/12/2017 από το πρώτο μέρος της προσφώνησης του γιατρού Λ.Ι.Παπανικολάου: https://youtu.be/UYN3YkortsM  .-
2~* ARFARA 3/12/2017  ομιλία Σ. Α. Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  προσφώνηση Λ..Ι. Παπανικολάου  γιατρό  Β΄ μέρος  Νο …… ‘’’’’’’3:https://youtu.be/lu7IyIGextM  .-
3~* Arfara ομιλία Σπύρου Α. Λαφαζάνου Νευροχειρουργός ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ λίγο πριν την έναρξη ομιλίας  :  https://youtu.be/2BDg2W2vdPA  .-
4~* ARFARA 1 3-12-2017  ομιλία Σ Α  Λαφαζάνου Οσφυο-σχιαλγία : https://youtu.be/mzrY_ou8RUA .-
5~*  ARFARA (2)  3-12-2017  ομιλία Σ.Α. Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  Νο 2 : σε ανάρτηση ... https://youtu.be/G8Y9sqUjn-k .-
6~* ARFARA 3/12/2017  ομιλία Σ Α  Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  Νο 3 το  τρίτο και τελευταίο μέρος ομιλίας::  https://youtu.be/qmlSThjbFHA .-

*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Απολογισμός, ευχαριστίες αλλά και "καρφιά" από τον απερχόμενο πρόεδρο Δ. Μανιάτη 
Μια ιδιαίτερη συνέντευξη Τύπου ήταν η χθεσινή για τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη, αφού ήταν η τελευταία που έδωσε από αυτήν τη θέση.
Ο κ. Μανιάτης θέλησε αρχικά να απαντήσει σε όσους μιλούν απαξιωτικά για το θεσμό του Επιμελητηρίου, αναλύοντας το σκοπό του. Έτσι, όπως είπε, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει εδραιώσει το κύρος και την αποτελεσματικότητά του σε εθνικό επίπεδο, ενώ αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δυναμικά και καινοτόμα σε όλη τη χώρα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Μιλώντας για το σκοπό του θεσμού, είπε ότι η δική του 5χρονη θητεία πάτησε πάνω σε δύο κατευθύνσεις: αφενός, το Επιμελητήριο να καλύπτει τις ανάγκες δημιουργίας της δημόσιας αρχής σε ένα διευρυμένο επίπεδο παροχής πληροφοριών και, αφετέρου, στη δημιουργία ενός Επιμελητηρίου οικονομικά βιώσιμου, ισχυρού και αποτελεσματικού στην υπηρεσία των επιχειρήσεων μελών του.
Συμπλήρωσε, δε, ότι κύρια αποστολή του είναι η συμβουλευτική και εισηγητική συμβολή του προς την Πολιτεία για τη διαμόρφωση πολιτικών και νομοθεσιών που αναπτύσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, με γνώμονα πάντα το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, ενώ, όπως ξεκαθάρισε, δεν είναι συνδικαλιστικός τομέας και δεν έχει αποστολή τις μαχητικές μορφές δράσης έναντι της Πολιτείας.
Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν οι ατομικές αλλά και οι συλλογικές υπηρεσίες προς τα μέλη. Ειδικότερα, σχολίασε ότι οι πρώτες γίνονται αντιληπτές, αφού αφορούν ξεχωριστά στον κάθε επαγγελματία, παρέχοντάς του υπηρεσίες, που όμως δεν έχουν σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού είναι άμεσες.
Σχετικά με τις συλλογικές δράσεις και παρεμβάσεις, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι είναι αυτές που αποφέρουν γενικό όφελος, αλλά δε γίνονται αντιληπτές από τους ωφελούμενους, με αποτέλεσμα να μη συνδέονται ατομικά με τους επαγγελματίες και πολλές φορές να παραπληροφορούνται για το ποιος είναι ο κύριος συντελεστής του οφέλους.
Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου που θέλουν να έχουν ενημέρωση για το έργο του να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ή να πηγαίνουν σε αυτό, αφού παρέχει πληροφορίες και δράσεις που δε γίνονται ευρέως γνωστές.
  Η απαξίωση του θεσμού από την Πολιτεία
Μιλώντας για την απαξίωση του Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι αυτή έχει αναγκάσει, αντί να αποτελεί πρωταρχικό σύμβουλο της Πολιτείας, να έρχεται σε επαφή μαζί της με υπομνήματα και διαμαρτυρίες, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μελών του.
Επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος είπε ότι τα Επιμελητήρια, όχι μόνο πρέπει να παίζουν το ρόλο του συμβούλου της Πολιτείας, αλλά και να διεκδικούν τις λύσεις των προβλημάτων για τα μέλη τους, κάτι που γίνεται στο εξωτερικό (ειδικά στη Γαλλία), με τα εκεί επιμελητήρια να αποτελούν σοβαρό παράγοντα στη λήψη αποφάσεων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στη Γαλλία τα επιμελητήρια νομοθετούν ως εταίροι και συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι κάλεσε την Πολιτεία να δώσει σάρκα και οστά στον επιμελητηριακό θεσμό.
  Ο απολογισμός της πενταετίας
Στη συνέχεια ο κ. Μανιάτης μίλησε για την προσπάθεια που έγινε επί της δικής του προεδρίας να λυθούν προβλήματα που απασχολούσαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αλλά και τα έργα που έγιναν αυτή την πενταετία.
Όπως είπε, το βάρος δόθηκε στην εξέλιξη και το μέλλον του επιμελητηριακού θεσμού μέσω νέων πρακτικών, καινοτόμων υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές τάσεις του 21ου αιώνα που προκύπτουν από την ψηφιακή επαφή.
Μεταξύ των δράσεων της πενταετίας ο κ. Μανιάτης ανέφερε τη διαχείριση του ΓΕΜΗ, την παρέμβαση και τη διαμόρφωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ειδικότερα για αυτό, ανέφερε ότι κατά τη δική του θητεία το Επιμελητήριο εισέπραξε 383.000 ευρώ, ενώ μέσω της διαχειριστικής του επιτεύχθηκε η Μεσσηνία να είναι ποσοτικά πρώτη στην υλοποίηση προτάσεων από 48 επιχειρήσεις.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και σε παρεμβάσεις που έγιναν και αφορούσαν στη μείωση του ΦΠΑ, προς τον ΟΑΕΕ, το υπουργείο Εργασίας κ.α. Επίσης, έγιναν σεμινάρια και ημερίδες για τα μέλη του δωρεάν, όπως και συμμετοχές σε ημερίδες οικονομικής ανάπτυξης.  Υπήρξαν συνεργασίες με Ιδρύματα της Μεσσηνίας, αλλά και συμμετοχές με προτάσεις σε Δήμους και Περιφέρεια. Ειδικότερα για τη δεύτερη, ανέφερε τη σύμβαση που υπεγράφη με τον κ. Τατούλη για τη Μεσογειακή Πόλη.
Αναφερθείς στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μίλησε για κάποια domain που έχουν κατοχυρωθεί από την απερχόμενη διοίκηση, αλλά και κινήσεις που έχουν γίνει σχετικά με αυτού του είδους το εμπόριο.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε κινήσεις που έγιναν σε σχέση με τις αεροπορικές συνδέσεις, προκειμένου η Μεσσηνία και, κυρίως, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσουν την κεντρική πύλη της Πελοποννήσου.
Μιλώντας για το αεροδρόμιο, είπε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις εκσυγχρονισμού του, χωρίς όμως να πουληθεί, ενώ αντίστοιχες κινήσεις ανέφερε ότι χρειάζεται και το λιμάνι της Καλαμάτας. Μάλιστα, παρατήρησε ότι στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν υπάρχει εκπροσώπηση από το Επιμελητήριο.
  Ευχαριστίες αλλά καρφιά σε εκλεγμένα μέλη που αδιαφόρησαν για το Επιμελητήριο
Κλείνοντας ο κ. Μανιάτης ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής για την άψογη συνεργασία, όπως και το προσωπικό του Επιμελητηρίου, το οποίο χαρακτήρισε άψογο και τόνισε ότι έχει τεράστιες δυνατότητες.
Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, αφού, όπως εξήγησε, υπήρχαν κάποια που απαξίωσαν το θεσμό. Μάλιστα, όπως παρατήρησε, κάποια από τα τελευταία μέλη είναι υποψήφια ξανά και απορεί τι θα πουν στους ανθρώπους που τους ψήφισαν, αφού δε συμμετείχαν.
Σε ερώτηση για το ποιοι ήταν αυτοί που δεν πήγαιναν στις συνεδριάσεις, ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι δεν μπορεί να κατονομάσει, αλλά υπήρξαν μέλη που για τρία χρόνια δεν εμφανίστηκαν ποτέ.
  Η περιουσία του Επιμελητηρίου, η βιωσιμότητά του και το ταμειακό απόθεμα
Ένα θέμα που θέλησε να αναπτύξει ο κ. Μανιάτης είναι η βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου, καθώς πλέον δεν υπάρχουν συνδρομές από τα μέλη του κι έτσι πηγή εσόδων αποτελεί η περιουσία του. Θέμα που, όπως είπε, ενώ προσπάθησε δύο φορές να το θέσει στο Δ.Σ., δε συζητήθηκε και έτσι η περιουσία του Επιμελητηρίου παραμένει αναξιοποίητη. Για να επιβιώσει ο θεσμός, λοιπόν, έγινε σωστή διαχείριση, αφήνοντας στο Επιμελητήριο ταμειακό απόθεμα.
Κάλεσε, δε, τη νέα διοίκηση να βρει τρόπο για να αξιοποιηθεί η περιουσία, αφού είναι ζήτημα και οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
  Η πτήση της Ryanair και οι Δήμοι που αθέτησαν τη συμφωνία τους
Ζήτημα που είχε φέρει σε κόντρα την απερχόμενη διοίκηση με τους Δήμους  της Μεσσηνίας ήταν η προφορική συμφωνία των δεύτερων για συμβολή στην πληρωμή του κόστους για την αεροπορική σύνδεση με τη Ryanair. Προφορική συμφωνία που δεν τηρήθηκε, αφού οι Δήμοι είχαν δεσμευτεί ότι θα έδιναν γύρω στα 12.500 ευρώ έκαστος, αλλά κανείς δεν έδωσε το εν λόγω ποσό, με το Δήμο Καλαμάτας, όπως είπε ο κ. Μανιάτης, να είναι διατεθειμένος να πληρώσει, με την προϋπόθεση ότι θα πλήρωναν και οι υπόλοιποι Δήμοι.
Στη συνέχεια στάλθηκαν εξώδικα, αλλά ποτέ το Επιμελητήριο δεν έλαβε αυτά τα χρήματα.
  Η Μεσογειακή Πόλη και η κόντρα με το Δήμο Καλαμάτας Μιλώντας για τη Μεσογειακή Πόλη, ο απερχόμενος πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Μεσσηνία, που είχε προταθεί στο Δήμο, αφού θα αποτελέσει πολυχώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης. Μάλιστα, κάλεσε την επόμενη διοίκηση να το προσπαθήσει, αφού η μη υλοποίησή του οφείλεται περισσότερο στο ότι ο Δήμος, ύστερα από αίτημα του Επιμελητηρίου, δεν πήρε απόφαση για την αλλαγή συντελεστή δόμησης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η έκδοση άδειας οικοδομής, εκκρεμότητα που υφίσταται εδώ και 3 χρόνια.
Σχετικά με τη στάση της Πολεοδομίας, ο κ. Μανιάτης παρατήρησε ότι η Υπηρεσία απάντησε ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης, δηλαδή του Δήμου.
  Σχολιασμός στο «καρφί» Γκούμα για τη νοοτροπία Δημοσίου
Όταν ζητήθηκε από τον κ. Μανιάτη να σχολιάσει την άποψη του κ. Γκούμα ότι στο Επιμελητήριο εδώ και χρόνια υπάρχει η νοοτροπία Δημοσίου, είπε ότι αυτή είναι η δική του άποψη (του κ. Γκούμα) και δε θέλει να τη σχολιάσει. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα μέλη, το προσωπικό του Επιμελητηρίου, αλλά και η κοινωνία, θα κρίνουν το έργο που αφήνει πίσω του.
Πάντως, όπως είπε, ο ίδιος προσπάθησε για το καλύτερο και δεν έλειψε ούτε μια μέρα.
  Οι ληξιπρόθεσμες οφειλών των μελών
Στην ερώτηση για το ύψος των οφειλών των μελών του Επιμελητηρίου, καθώς και για τις κινήσεις που έγιναν για να συγκεντρωθούν, ο κ. Μανιάτης είπε ότι είναι περίπου 600.000 ευρώ, αλλά στη διαδικασία της είσπραξης θα μπορούσαν να σταλούν στην εφορία και να εισπραχθούν έτσι. Όμως, δε θέλησαν να μπουν στη λογική να γίνει αυτή η κίνηση, καθώς θα ήθελαν, αν τους επέτρεπε ο νόμος, να χαριστούν αυτά τα ποσά σε επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθηθούν αφού είχαν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.
  Γιατί δεν είναι ξανά υποψήφιος
Στην ερώτηση γιατί δε διεκδικεί ξανά την προεδρία του Επιμελητηρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος απάντησε ότι αύριο θα συνταξιοδοτηθεί και έτσι με το νέο νόμο δεν έχει δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος.
  Ξυγκώρος ή Γκούμας;
Σε ερώτηση που τέθηκε στο τέλος για το αν θα επέλεγε για νέο πρόεδρο τον Γιώργο Γκούμα ή τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, απάντησε ότι η άποψη είναι προσωπική και «θέλει να εκλεγεί αυτός που θέλει να υπηρετήσει το θεσμό. Ένα θεσμό που για να θέσεις υποψηφιότητα, πρέπει να τον αγαπάς και να θες να τον υπηρετήσεις», κάτι που, όπως είπε, θα φανεί στην πορεία και από τα 21 μέλη του Δ.Σ. που θα προκύψουν μετά τις εκλογές.
Όπως σχολίασε, «αυτό θέλει αγάπη, αφού δεν είναι ούτε προσωπική αλλά και ούτε κοινωνική καταξίωση», ενώ δήλωσε «παρών» αν χρειαστεί ο νέος πρόεδρος τη βοήθειά του.    Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Μπήκαν σε σπίτι και άρπαξαν 580 ευρώ 
Τη σύνταξη μιας 76χρονης άρπαξαν νωρίς το πρωί της Κυριακής μέσα από το σπίτι της ένας 20χρονος τσιγγάνος με το συνεργό του.
Εκμεταλλευόμενοι ανασφάλιστο παράθυρο οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας στο Ασπρόχωμα και άρπαξαν ένα τσαντάκι με 580 ευρώ.
Την ώρα που έφευγαν, όμως, έγιναν αντιληπτοί από τη γυναίκα, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία, καθώς είχε αναγνωρίσει τον 20χρονο τσιγγάνο.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας εντόπισαν τον 20χρονο στο Κοπανάκι και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Η Καλαμάτα τιμά απόψε τους εκατοντάδες εθελοντές της 
Θεσπισμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι η 5η Δεκεμβρίου, και η Καλαμάτα στο πλαίσιο αυτής της ημέρας τιμά τους εθελοντές της, με μια μουσική εκδήλωση απόψε στις 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο.
Για το σκοπό αυτής της εκδήλωσης χθες το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι μία από τις πιο ευγενικές εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης, «πλέκοντας» παράλληλα και το εγκώμιο των εκατοντάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. «Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε καταφέρει να φέρουμε εις πέρας σπουδαίες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Χορού, το Φεστιβάλ Χορωδιών και πολλά άλλα…» πρόσθεσε ο κ. Νίκας.
Υπογράμμισε, δε, τη σπουδαία συμβολή των εθελοντών στην πολιτική προστασία, τον Ερυθρό Σταυρό, σε κοινωνικά ζητήματα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, ενώ εξήρε και την παρουσία στην πόλη μας των Παιδικών Χωριών SOS, του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και το ρόλο που συντελεί η Εκκλησία, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού ευχαρίστησε τον Δημήτρη Βεργόπουλο για τη συμβολή του σ’ αυτή την εκδήλωση, σημείωσε ότι αυτή η βραδιά είναι στην ουσία ένα «ευχαριστήριο» από την πλευρά του Δήμου σ’ όλους τους εθελοντές της πόλης και, επίσης, ένα μήνυμα σ’ όλους τους συνανθρώπους μας να προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία μας.
Από την πλευρά του, ο εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Δημήτρης Βεργόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ακόμα μια χρονιά η Καλαμάτα διοργανώνει αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.
Έκανε γνωστό, δε, ότι στην αποψινή βραδιά τη μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας, καθώς και ο σύλλογος αποφοίτων «Μαρία Κάλλας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι σκοπός τους είναι η ανάδειξη καλλιτεχνών από την πόλη μας και έτσι, μετά την περυσινή εκδήλωση που συμμετείχαν 5 γυναίκες από την Καλαμάτα, φέτος θα αναδειχθεί το Μουσικό Σχολείο της πόλης.
Ο κ. Βεργόπουλος κλείνοντας σημείωσε ότι οι εθελοντές της Καλαμάτας δίνουν αγώνα καθημερινά, αποτελούν ζωντανό κύτταρο της πόλης και είναι αναμφισβήτητα οι αφανείς της ήρωες. Έτσι, η αποψινή εκδήλωση είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να τους ευχαριστήσει.
   *Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών στο Πνευματικό Κέντρο είναι ελεύθερη.  Του Κώστα Γαζούλη

***  257 πλειστηριασμοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 
«Η περασμένη Τετάρτη μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική για τη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα. Όχι γιατί έγιναν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά επειδή για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης το πολιτικό σύστημα επέδειξε αποφασιστικότητα για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων στα Ειρηνοδικεία».
Με τη φράση αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του ΒΗΜΑτος, σχολίασε κορυφαία τραπεζική πηγή την επανέναρξη των πωλήσεων κατασχεμένων ακινήτων από τα πιστωτικά ιδρύματα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τράπεζες, έχοντας πλέον στη φαρέτρα τους όλα τα εργαλεία που τους παρέχει η επικαιροποιημένη εδώ και μερικούς μήνες νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια, θα δώσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους τη μάχη των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που ξεκινούν το Φεβρουάριο.
Πρόκειται για συνθήκη αναγκαία προκειμένου να συνεχιστεί η βελτίωση στην οικονομία και να αποφευχθεί μια τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος την επόμενη χρονιά. Μόνο τυχαία δεν ήταν η άνοδος των μετοχών των τεσσάρων συστημικών ομίλων το προηγούμενο πενθήμερο... Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν διεξαχθεί 257 πλειστηριασμοί.
  Νέες αναγγελίες
Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη είχαν αναγγελθεί συνολικά περί τους 2.900 πλειστηριασμούς, με επισπεύδουσες τράπεζες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διενεργηθούν έως και τα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου.
Ωστόσο, από ημέρα σε ημέρα θα γίνονται συνεχώς νέες αναγγελίες, καθώς στόχος των τραπεζών είναι μέσα στο 2018 να θέσουν προς πώληση μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας τουλάχιστον 15.000 ακίνητα με μέσο τίμημα τα 150.000 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με τραπεζική πηγή, σε πρώτη φάση, μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο, τα σπίτια που θα βγαίνουν κάθε μήνα σε δημοπρασία θα είναι λιγότερα, ξεκινώντας από τα 500 τον Ιανουάριο, για να φτάσουν γύρω στα 1.000 στο τέλος του α' τριμήνου.
Για να «βγει» ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των τραπεζών, θα πρέπει ο μηνιαίος ρυθμός εκποιήσεων να φτάσει τις 2.000 - 3.000 έως και το φθινόπωρο του 2018. Έως τότε, εκτιμάται ότι το 90% των πλειστηριασμών θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τη σταδιακή μετάπτωση των περισσότερων παλαιών υποθέσεων στη νέα online πλατφόρμα.
Εξάλλου, τους επόμενους μήνες, 6 στα 10 ακίνητα που οδηγούνται στα Ειρηνοδικεία θα είναι επαγγελματικά και τα υπόλοιπα οικιστικά (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, parking, οικόπεδα). Ωστόσο, μετά το καλοκαίρι η αναλογία οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων θα γίνει 60% - 40%. Και αυτό διότι τα σπίτια αποτελούν την πλειονότητα του στοκ των ακινήτων που είναι συνδεδεμένα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
  Η άτυπη προστασία
Σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, τραπεζικό στέλεχος διευκρινίζει ότι μόνο όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για τον Νόμο Κατσέλη, αλλά και όσοι το κάνουν έως και το τέλος του 2018, δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας «κόφτης».
Οι τράπεζες έχουν ατύπως συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς σπιτιών αξίας έως και 300.000 ευρώ έως και το τέλος του 2017. Από εκεί και πέρα, τους πρώτους μήνες του 2018 το άτυπο όριο θα πέσει στα 200.000 ευρώ και μέσα στη χρονιά θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στα 100.000 ευρώ περίπου.
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που είναι στρατηγικός κακοπληρωτής και «κοροϊδεύει» για χρόνια το σύστημα θα τη γλιτώσει, καθώς οι τραπεζικές διοικήσεις είναι αποφασισμένες να τελειώνουν μια και καλή με αυτές τις περιπτώσεις. Ήδη κάποιοι πλειστηριασμοί που βρίσκονται στον προθάλαμο του Ειρηνοδικείου αφορούν ακίνητα αξίας μικρότερης ακόμη και των 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του 2018, έχουν την πρόθεση να αγοράζουν το 70% με 80% των ακινήτων για τα οποία δεν υποβάλλονται προσφορές από τρίτους. Όσα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο, θα πωλούνται μεμονωμένα ή σε πακέτα σε βάθος τριών ετών.

*** Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Ασπρόχωμα 
 
 
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν το πρωί της Τρίτης στον κόμβο του Ζαφείρη.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι σοβαρές υλικές ζημίες στα δύο οχήματα, ενώ στο σημείο δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές.
Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκείμενου από το ένα όχημα να απεγκλωβιστεί μια γυναίκα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

*** Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα 
ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ώρα 6.30 μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ώρα 7.00 π.μ.
Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
  Ώρα 10.15 π.μ.
Δοξολογία υπέρ του Λιμενικού Σώματος.
  Ώρα 5.00 μ.μ.
Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγίου Νικολάου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 7-12-2017 ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΜΑΣ Η ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ Η ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.
ΕΚ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ

*** Π. Νίκας: «Δε σχολιάζω απερχόμενους προέδρους…» 
«Θα έχω μια εποικοδομητική συνεργασία και με το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου»
 Από το δήμαρχο Καλαμάτας ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου, Δ. Μανιάτη, σχετικά με το ότι για τη δημιουργία της «Μεσογειακής Πόλης» στο κτήριο της Σχολής Παπαφλέσσα δεν υπήρχε η απαραίτητη πολιτική βούληση.
Απαντώντας ο κ. Νίκας σημείωσε ότι πάγια θέση του είναι να μη σχολιάζει τοποθετήσεις απερχόμενων προέδρων, σημειώνοντας ότι είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Μανιάτη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Παράλληλα, τόνισε ότι με όποιον εκλεγεί πρόεδρος στο Επιμελητήριο θα επιδιώξει και ευελπιστεί σε μια πολύ καλή συνεργασία, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων για την υποστήριξη των ΑμεΑ, για την αξιοποίηση της Σχολής Παπαφλέσσα, αλλά και για τη δημιουργία «Επιχειρηματικής Θερμοκοιτίδας», με σκοπό τη βοήθεια σε νέους επιχειρηματίες, σημειώνοντας πως τα λεφτά αυτά ήδη υπάρχουν. Κ. Γαζ. 

***  Πρώτα απλή λογική και μετά απλή αναλογική 
Οκτώ μήνες μετά την παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών του πορίσματος για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», όπου επισημοποιήθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το θέμα άνοιξε και πάλι με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον Πάνο Σκουρλέτη, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, την περασμένη Πέμπτη.
Καθώς πλησιάζουμε, αργά αργά είναι αλήθεια, στην ημερομηνία που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» (σ.σ. ο Υπ.ΕΣ. μίλησε πρόσφατα για τους πρώτους μήνες του 2018), όσοι από τους αιρετούς πίστεψαν ότι η κυβέρνηση θα οπισθοχωρήσει στη συγκεκριμένη, μεγάλη, είναι αλήθεια, αλλαγή για την Αυτοδιοίκηση, φαίνεται, σιγά σιγά κι εκείνοι, παρότι διαφωνούν, να αποδέχονται το αντίθετο: Δηλαδή, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως, άλλωστε, επέμεινε, και τελικώς ψήφισε, στην απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές.
Μόνη ελπίδα για όλους όσοι διαφωνούν, και είναι αλήθεια πολλοί, κυρίως ανάμεσα στους νυν δημάρχους, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι δύσκολα θα επανεκλεγούν χωρίς συμμαχίες με μία, δύο ή και τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται να αποτελεί η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα επαναφέρει το σημερινό πλειοψηφικό σύστημα. Το σύστημα με το οποίο η πρώτη παράταξη, ακόμη κι αν έχει στον α΄ γύρο το 20 ή 25% των ψήφων, λαμβάνει στο β΄ γύρο τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων, έχοντας, συνήθως, μία άνετη πλειοψηφία για το σύνολο της θητείας της.
Μόνη ελπίδα, καθώς, όπως φάνηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και όπως θα επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και στο επικείμενο συνέδριο της ΕΝΠΕ, οι αντιδράσεις των «γαλάζιων» και «πράσινων» αιρετών, που σηκώνουν το βάρος της αντιπαράθεσης, είναι μάλλον χλιαρές.
Μέσα σ’ αυτό το ήρεμο κλίμα που, κατά τα φαινόμενα, δε θα μπορέσουν να διαταράξουν ορισμένοι αιρετοί που δείχνουν να επιδιώκουν τη φασαρία, ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να πείσει την πλειοψηφία των δημάρχων και περιφερειαρχών, που δικαίως ανησυχούν,  ότι απλή αναλογική δε σημαίνει ακυβερνησία.
Γι’ αυτό και, με βάση την απλή λογική, πρέπει να βρεθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που, πράγματι, θα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες ακυβερνησίας των Δήμων και των Περιφερειών, ακόμη κι αν θυσιαστεί αυτό που ονομάζουμε «απλή και άδολη» αναλογική.
Η «αξιοποίηση της λευκής ψήφου με τρόπο που να διευκολύνει δημιουργικά στην επίλυση ενός επίμαχου θέματος, όπως η έγκριση ενός Προϋπολογισμού, ή ενός Τεχνικού Προγράμματος», η «κατάτμηση των προτεινόμενων αποφάσεων, ώστε η διαφωνία σε ένα θέμα να μη συνεπάγεται την ολοκληρωτική απόρριψή τους», στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός κατά την ομιλία του στα Γιάννενα, είναι καλές ιδέες αλλά δε φτάνουν. Χρειάζεται κάτι πιο δραστικό για να μη δούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες ακυβέρνητές πολιτείες από τον Ιανουάριο του 2020.
Παράλληλα, μέσα σε αυτό το καλό κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε, ο υπουργός Εσωτερικών καλείται να λύσει με το νομοσχέδιο του τα δύο θέματα που ταλαιπωρούν όσο τίποτε άλλο την Αυτοδιοίκηση α΄και β΄ βαθμού: Τις αρμοδιότητες και τους πόρους. Καλείται, σε συνεργασία με όλη την κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει τι κάνει ποιος και ποιοι είναι οι πόροι που του αναλογούν.
Μόνο με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός θα μπορούν να πουν ότι προχώρησαν σε μία σοβαρή μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Και μόνο τότε οι αιρετοί θα μπορούν όχι μόνο να κάνουν υπομονή για την, αναγκαία, βελτίωση της καταστατικής θέσης του, αλλά, και, εντέλει, να δώσουν, έστω, ψήφο ανοχής στην απλή αναλογική.
   *O Χρίστος Βούζας είναι διευθυντής της, βραβευμένης από το Ίδρυμα Μπότση, ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, της οποίας είναι και ιδρυτής.

*** Ανάγκη ουσιαστικής διασύνδεσης πολιτισμού-τουρισμού 
«Την ανάγκη υλοποίησης ενός αποφασιστικού σχεδίου το οποίο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.
Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του σε συνάντηση εργασίας με θέμα «Διασύνδεση τουρισμού - πολιτισμού. Τα εμπόδια και οι προοπτικές», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι «χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, πρωτοβουλίες που αφορούν στους πάντες». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σημαίνει «προσαρμογή του δημοσίου στις νέες ανάγκες που θα γεννηθούν, συνέργειες και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προσαρμογή και του ιδιωτικού τομέα στις νέες απαιτήσεις που θα προκύψουν, φορολογικές προβλέψεις από πλευράς του κράτους αλλά και διευκολύνσεις, όπως νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, σε νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν, νέα διευρυμένα ωράρια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, σύγχρονοι τρόποι φύλαξής τους, πωλητήρια με μεγάλη γκάμα προϊόντων, αναψυκτήρια που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εστίασης».
Στο πάνελ της συζήτησης κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ερευνητικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Χριστόδουλος Ρίγγας και η επιστημονική υπεύθυνη Έργων της εταιρείας PostScriptum, Αλεξάνδρα Νικηφορίδου.
Ο κ. Μπένος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης των μνημείων της χώρας και να ανοίξουν στην κοινωνία και την οικονομία.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις 4 προϋποθέσεις βιώσιμης διαχείρισης των μνημείων, οι οποίες αφορούν στις υποδομές, στο μάρκετινγκ, στη σύνδεση με την επιχειρηματικότητα και στη διακυβέρνηση. Ειδική αναφορά έκανε στο Καινοτόμο Πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το «Διάζωμα» για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΙΟΠ, Χριστόδουλος Ρίγγας, μεταξύ άλλων, ανέλυσε τα οφέλη που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του δικτύου των 9 μουσείων του ΠΙΟΠ. Μέχρι το 2016, όπως τόνισε, είχαν επισκεφθεί τα μουσεία 1,5 εκατ. επισκέπτες, ενώ μόνο για φέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 350.000.
Με βάση στοιχεία μελέτης για τα οφέλη που έχουν προκύψει από τη λειτουργία των μουσείων υπολογίσθηκε, βάσει της αισιόδοξης εκτίμησης, ότι η συνολική θετική επίδραση στην τοπική κοινωνία έφθασε σε 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η επιστημονική υπεύθυνη Έργων της εταιρείας PostScriptum, Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνίας του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του πλαισίου διαχείρισης και εκκαθάρισης των πνευματικών δικαιωμάτων και του πλαισίου διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προώθηση όλων των θεμάτων συναρμοδιότητας και την προβολή των κοινών δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού.
Επίσης, τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας σε συνδυασμό με την πλούσια φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό και την ανάπτυξη όλων των θεματικών μορφών τουρισμού που αποτελούν στρατηγική επιλογή στην υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή πολιτική, συνθέτουν ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα με επίκεντρο την εμπειρία και καθιστούν την Ελλάδα παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για βιωματικά ταξίδια όλο το χρόνο.

***  ΣΥΡΙΖΑ κατά Νίκα, Τατούλη και ...σιωπής Κατρούγκαλου για το μέλλον του αεροδρομίου 
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ξεκαθαρίζει πως το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο και επιτίθεται εμμέσως πλην σαφώς στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, για σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) για την ανάπτυξή του, όπως και στον περιφερειάρχη, Π. Τατούλη, για τη γνωστή και πάγια θέση του.
Με την ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στρέφεται και κατά της σιωπής του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος στην επίσκεψή του το Σάββατο στο αεροδρόμιο απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα επί του θέματος. 

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο
 Ως χαμένους στη… μετάφραση βλέπει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ όλους όσοι "έτρεξαν" να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, για την τύχη του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή διάφορα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας διευκρινίζει πως οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γ. Κατρούγκαλου, για το ενδεχόμενο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας δεν αποδόθηκαν σωστά.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Από τα συναρμόδια υπουργεία  καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε η αναβάθμιση και αξιοποίησή του να γίνει με εθνικούς πόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κυβερνητική επιλογή κατηγορείται ευθέως από κορυφαίους παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι αναφανδόν τάσσονται υπέρ των ΣΔΙΤ».  Α.Π.

Μονόδρομος η λύση ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σύμφωνα με τον Π. Νίκα
 Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών της Καλαμάτας απόψε το βράδυ, ζητήθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στον αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι στην ουσία δε διαφωνεί με τα λεγόμενα του υπουργού, αφού κανένας δεν έχει μιλήσει για πώληση του αεροδρομίου, όπερ σημαίνει πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Επίσης, σημείωσε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι παράλληλα στρατιωτικό και ανήκει και στο ΝΑΤΟ. Έτσι, ξεκαθάρισε ότι αυτό που λέει ο ίδιος, όπως και άλλοι, είναι η λύση ΣΔΙΤ, σύμπραξη δηλαδή του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αναφέροντας το παράδειγμα της Fraport.
Πρόσθεσε δε, ότι μακάρι το ελληνικό Δημόσιο να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 60-70 εκ. που χρειάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του αερολιμένα της Καλαμάτας, αλλά, όπως φαίνεται και από τις συνεχείς εκκλήσεις του αερολιμενάρχη κ. Μανδηλάρη, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Έτσι, ο δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε τη λύση ΣΔΙΤ ουσιαστικά ως «μονόδρομο» για τον αερολιμένα της Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι με ΣΔΙΤ φτιάχτηκε και ο εθνικός δρόμος και ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η λύση ΣΔΙΤ θα είναι η πιο επιβεβλημένη και για το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου τα ποσά που θα χρειαστούν θα είναι ακόμα μεγαλύτερα για την ανάπτυξή του.  Κ. Γαζ.

*** Ήλιος με «δόντια» αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 6/12/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Έκθεση φωτογραφίας για το νερό από την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας 
Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ) και η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ) διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των μελών τους με θέμα: «Νερό».
Η συγκεκριμένη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών που η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει κι επιδιώκει να συνεχίσει με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και προβολή της φωτογραφικής τέχνης.
Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία κι έκφραση των μελών των φωτογραφικών ομάδων Καλαμάτας και Σάμου, να καταδείξει την καθοριστική συμβολή του νερού στη ζωή και την ανάπτυξη κάθε φυτικού και ζωικού οργανισμού, συνεπώς και του ανθρώπου.
Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή στο κοινό έως και τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (καθημερινά 9.00 – 13.00 & 18.00 - 21.00, Κυριακή: 18.00 – 21.00).
 
***  ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό 
Το συνδικαλιστικό κίνημα καλεί σε μαζική αντίδραση και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των 40% των μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ μαζί με τα ορυχεία και ιδιαίτερα τις μονάδες της Μεγαλόπολης.
Το ξεπούλημα αυτό συνιστά έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Η διάλυση της ΔΕΗ θα έχει τεράστιες συνέπειες και για τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, αλλά και στα λαϊκά νοικοκυριά που θα δουν τα τιμολόγια να αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Σε συνέχεια το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα έχει κατάργηση θέσεων εργασίας και θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό της περιοχής.
Η ΔΕΗ ανήκει στον ελληνικό λαό. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην την ιδιωτικοποιήσει.  

***  Σε συνέδριο στην Αυστραλία η Αλέκα Μαστρογιαννάκη από την Κυπαρισσία 
Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία μπήκαν για ακόμα μία φορά στο χάρτη του Διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού, χάρις στη συμμετοχή της ιατρού μικροβιολόγου – βιοπαθόλου, Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη (που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία), σε σχετικό συνέδριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους Med-Professionals και επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ITHC, Γιώργο Πατούλη, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Το Δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών πρωτοπορεί στον Ιατρικό Τουρισμό. Είναι οι μοναδικοί που παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα επιστήμονα με αναλυτικά βιογραφικά και καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και τεχνικές σε διεθνές επίπεδο, ώστε οι ταξιδιώτες υγείας να έχουν εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μέσω του site και των εντύπων τους.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Οι Med-Professionals παρευρέθησαν στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας για τον Ιατρικό Τουρισμό. Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου των Med-Professionals και της προέδρου Ελένης Χόβρη, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Γιώργο Πατούλη, στυλοβάτη της αποστολής, στο γενικό γραμματέα IHTC founder & CEO of vitabooking.com, Πέτρο Μαμαλάκη και στον αντιπρόεδρο του IHTC και Ιδρυτή του “Genesis Athens Clinic”, Κωνσταντίνο Πάντο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας η επαφή με τους Έλληνες της Αυστραλίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον αντιπρόεδρο Theo Markos, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τους δημοσιογράφους, τους χορηγούς, τους ομοσπονδιακούς πολιτικούς και διπλωματικούς αντιπροσώπους της περιφέρειας της Βικτώρια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την από καρδιάς φιλοξενία και την αμέριστη αγάπη προς την ελληνική αποστολή.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιστήμονες εισηγητές κι ομιλητές. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη διοργάνωση του συνεδρίου για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα οι: Marinis Pirpiris, Orthopaedic Surgeon, President of Hellenic Medical Society of Australia, Konstantinos Pantos, Founder of “GENESIS ATHENS CLINIC”, Secretary General of Hellenic Society of Reproductive Medicine, Dr. Joel Bernstein, Fertility Specialist, Medical Director of Monash IVF Bondi Junction, Sotirios Tsioumas, President of Greek Aesthetic Medicine and non invasive surgery, Eye surgeon, Dr. Alexandra Mastrogiannaki-Marini, Physician Microbiologist-Biopathologist, “ANALYSIS” Advanced Medical Services and Applications, Kyparissia Messinias, Stavros Tombris MD, PhD, DDS, Oral an Maxillofacial Surgeon, Dr. Lydia Ioannidou – Mouzaka, Gynecologist-Surgeon-Senologist, National representative of Greece in the European Committee Initiative on Breast Cancer, Nikolaos Kouvelas, President of Athens Dental Tourism Cluster, CEO Eurodentica.
Μέσα από τις άκρως διαφωτιστικές κι εμπεριστατωμένες επιστημονικές ομιλίες των Ελλήνων ιατρών που τίμησαν το συνέδριο συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία των εργασιών του.
Η θεματολογία του Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο “Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα” έδωσε το έναυσμα, ώστε να διεξαχθούν γόνιμες συζητήσεις, να ανταλλαχθούν χρήσιμες απόψεις, να διατυπωθούν προτάσεις και να προταθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην εφαρμογή νέων πολιτικών, ώστε η Ελλάδα να γίνει ο πιο ανταγωνιστικός, χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας κι ευεξίας.
Υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας ανάμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας, όπως και ανάμεσα στον IHTC και την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν τ’ αποκαλυπτήρια αντίγραφου της ζωφόρου του Παρθενώνα πάνω από την είσοδο του Ελληνικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης. Συγκινητικές ήταν οι αληθινές ιστορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση, που μοιράστηκαν με την αποστολή και τους ομογενείς οι Mary Coustas, Helena Aggeli, Joan Friggieri, Voula Litsogianni.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού. Σημαντική είναι η προσπάθεια, στο πλαίσιο αναζήτησης ευκαιριών για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την επιστροφή του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού στην Ελλάδα. Οι Med-Professionals παρευρέθησαν στο συνέδριο του Ιατρικού Τουρισμού στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκοπό να αποτελέσουν μία πλατφόρμα ευρείας επικοινωνίας, μεταξύ της ομογένειας και της Ελλάδας.
Το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο στόχος να επιτευχθεί πλήρως. Ευχαριστούμε πολύ την ομογένεια, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης κ. Παπαστεριάδη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας και θεωρούμε ότι με την ειλικρινή αγάπη τους προς την πατρίδα και τις αγνές προθέσεις τους θα συμβάλλουν και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο με διαμορφωμένες προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό να χτίσουμε μία ενιαία κι ολοκληρωμένη εξωστρεφή στρατηγική, προκειμένου να επωφεληθεί η χώρα μας κι ο ιατρικός τουρισμός με τον πλέον αποδοτικό κι αποτελεσματικό τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπου κι αν βρισκόμαστε, σκεφτόμαστε Ελλάδα! Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Στα «πολύ μαλακά» οι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών 
Η τοξικομανία τούς έσωσε από τις υψηλές ποινές
 «Ασπροπρόσωπους» έβγαλε η ελαφρυντική περίσταση της τοξικομανίας τη συντριπτική πλειοψηφία των 14 κατηγορουμένων, η δίκη των οποίων είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Όλοι κρίθηκαν αθώοι για τη διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μόνο τρεις κρίθηκαν ένοχοι για συγκρότηση συμμορίας. Μία υπήκοος Βουλγαρίας αθωώθηκε για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ όλοι οι άλλοι κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση για προμήθεια, αγορά, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση.
Σε όλους δόθηκε η δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ή δόθηκε αναστολή στην ποινή τους και έτσι ακόμα και όσοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι, σύντομα αποφυλακίζονται, αν δεν εκτίουν κάποια άλλη ποινή.
  Μέλη συμμορίας
Κατηγορούμενοι ήταν 12 άντρες και 2 γυναίκες, εκ των οποίων οι 6 είχαν προφυλακισθεί. Η υπόθεση για την Αστυνομία άρχισε να αποκαλύπτεται τον Αύγουστο του 2016, όταν έγινε ανώνυμη καταγγελία ότι δύο από τους κατηγορουμένους ασχολούνται με την καλλιέργεια χασίς. Έτσι, αποφασίσθηκε να γίνει επισύνδεση τηλεφώνων και ακολούθησε 4μηνη παρακολούθηση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε τότε περιελάμβανε συνολικά 283 άτομα, ενώ από αυτά παραπέμφθηκαν σε δίκη τα 14.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και χθες ολοκληρώθηκε.
Το πρωί η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Ο 54χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός και ο 32χρονος που επίσης κατηγορούνταν ως υπαρχηγός είπαν στις απολογίες τους ότι είναι χρόνιοι χρήστες σκληρών ναρκωτικών και ποτέ δεν πούλησαν στο πλαίσιο του να βγάλουν χρήματα. Παραδέχθηκαν μόνο συναλλαγές ναρκωτικών μεταξύ χρηστών, ώστε να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Μάλιστα, ο 55χρονος που έχει συλληφθεί αρκετές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών και αυτή τη φορά στη δικογραφία εμφανιζόταν να έχει 170 συναλλαγές για ναρκωτικά, δήλωσε στο δικαστήριο πως μόνο για δική του χρήση ήθελε 5 γραμμάρια κοκαΐνης ή ηρωίνης ημερησίως.
Σε ό,τι αφορά το καλάσνικοφ που βρέθηκε θαμμένο και έτοιμο προς χρήση, μαζί με περίπου μισό κιλό χασίς, ο 54χρονος είπε ότι δεν του ανήκουν και ότι το σημείο που βρέθηκαν ήταν έξω από την ιδιοκτησία του, ενώ δεν έφεραν δακτυλικά του αποτυπώματα.
Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ως τοξικομανείς. Καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 6 ετών έκαστος με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και τον όρο να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.
Ένοχος για συμμετοχή στη συμμορία κρίθηκε κι ένας τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος στις συνομιλίες είχε καταγραφεί να πηγαίνει μαζί με τους δύο προηγούμενους στην Αθήνα και να αγοράζουν ναρκωτικά. Για τη διακίνηση ναρκωτικών επίσης κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και δικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
  Σε μη τοξικομανή η υψηλότερη ποινή
Η υψηλότερη ποινή επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο ο οποίος επίσης έχει απασχολήσει πολλές φορές με υποθέσεις ναρκωτικών, όμως δεν έχει κριθεί επίσημα με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ως τοξικομανής. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 9 ετών για συμμετοχή στη συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών, όμως δέχτηκε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανείς κρίθηκε και ζευγάρι από την Αθήνα, με το οποίο φαινόταν να έχουν δοσοληψίες ο 54χρονος και 32χρονος. Ο άντρας δικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η γυναίκα του σε φυλάκιση 4 ετών με 3ετή επιτήρηση από επιμελητή και την έφεση, επίσης, να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ένα χρόνιος τοξικομανής κρίθηκε από το δικαστήριο ατιμώρητος για τη συναλλαγή που εμφανιζόταν να έχει κάνει για την προμήθεια ναρκωτικής ουσίας, ενώ στο φερόμενο ως έναν από τους προμηθευτές της ομάδας με ναρκωτικά αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και δικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Κατηγορούμενος από την Άρτα κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως
Οι 4 υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ως τοξικομανείς και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σεμινάριο για υποψηφίους της Σχολής Καλών Τεχνών 
O Εικαστικός Τομέας της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει σεμινάριο που απευθύνεται σε υποψηφίους για τις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, με αντικείμενο το ελεύθερο σχέδιο με κάρβουνο.
Αυτό θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, Πέμπτη και Παρασκευή, 17.00-21.00 και το Σάββατο 9 του μήνα, μεταξύ 10.00 και 14.00, στο Εικαστικό Εργαστήρι, από τη Χαραλαμπία Κατωπόδη, η οποία διακρίθηκε και εισήχθη πρώτη στις εισαγωγικές εξετάσεις στην ΑΣΚΤ Αθήνας το 2014 και έχει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία διδασκαλίας στο ελεύθερο σχέδιο, στη μορφή με την οποία γίνονται τώρα οι εξετάσεις. Το σεμινάριο θα περιλάβει προβολή και διαδραστικό εργαστήρι.
Για τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ για άλλους ενδιαφερόμενους θα ανέλθει σε 30 ευρώ για 12 ώρες διδασκαλίας συνολικά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Εικαστικό Εργαστήρι, Τρίτη 16.00- 18.00, Τέταρτη - Πέμπτη - Παρασκευή 14.00- 21.00.

***  Έκθεση φωτογραφίας για το νερό από την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας 
Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ) και η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ) διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των μελών τους με θέμα: «Νερό».
Η συγκεκριμένη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών που η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει κι επιδιώκει να συνεχίσει με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και προβολή της φωτογραφικής τέχνης.
Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία κι έκφραση των μελών των φωτογραφικών ομάδων Καλαμάτας και Σάμου, να καταδείξει την καθοριστική συμβολή του νερού στη ζωή και την ανάπτυξη κάθε φυτικού και ζωικού οργανισμού, συνεπώς και του ανθρώπου.
Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή στο κοινό έως και τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (καθημερινά 9.00 – 13.00 & 18.00 - 21.00, Κυριακή: 18.00 – 21.00).

***  Συμμετοχή στην «Άθληση για όλους» 
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας ανακοινώνει την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για όλους», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα προγράμματα αφορούν: γυναίκες, ηλικιωμένους, ενήλικες, υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών και ΑΕΙ και θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο, την «Τέντα», το Α και& Β΄ ΚΑΠΗ και σε σχολικές μονάδες.
Κατά την τρέχουσα περίοδο θα γίνουν και 4 προγράμματα για ΑμεΑ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΦΙΑΠ, το Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού στο τηλέφωνο 27210 20257, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

*** Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ! Βρέθηκε ο κρυμμένος θησαυρός των ΝΑΖΙ…

~ Η ομάδα EU GOLD DETECTORS δημιούργησε ένα βίντεο στο youtube, στο οποίο ερευνά την πληροφορία ότι οι Ναζί είχαν κρύψει σε χωριό της Ελλάδα έναν θησαυρό.
Εμπλέκοντας τη μυθοπλασία με ιστορικά γεγονότα, το βίντεο περιγράφει την έρευνα που διεξάγεται για την εύρεση των πολύτιμων αντικειμένων:
~ κρυμμενος θησαυρός Γερμανων SS ( πρώτο μέρος της ερευνας) : https://youtu.be/83Tc9NL9gLw  .-
~ Η ίδια ομάδα, έχει δημιουργήσει άλλο ένα ιστορικό-περιηγητικό βίντεοo  για τις «χρυσές λίρες του Α. Βελουχιώτη», που αξίζει την προσοχή μας:
* Titan Ger 1000 οι χρυσές λίρες του Α. Βελουχιώτη (Το αιώνιο μυστικό του Χρυσού)  : https://youtu.be/hE-w3V5qb_Q  .-

***  Σε μια χώρα τιμούν πραγματικά την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και είναι ...αυτή… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ορθοδοξία: ο ισχυρός δεσμός που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία και κάνει τις δυο χώρες να μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές.
Στο βίντεο που σας παραθέτουμε θα δείτε μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει να γίνεται στον ελλαδικό χώρο.
Ένας στρατηγός κάνει τον σταυρό του πριν ξεκινήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, την ημέρα της Νίκης στη Ρωσία και τιμά τόσο την ιστορική μέρα για τη χώρα του, όσο και τη θρησκεία του και τον συμβολισμό της.
~ Ορθοδοξία στον Ρωσικό στρατό : https://youtu.be/WeRQYTXSNik .-

***  Αγανάκτησαν οι Έλληνες επιβάτες! Εξονυχιστικοί έλεγχοι ΚΑΙ στα βελγικά αεροδρόμια

~  Μετά τη Γερμανία και την Ιταλία, ήταν η σειρά του Βελγίου να αυξήσει τα μέτρα προστασίας για τους επιβάτες που προέρχονται από την Ελλάδα.
Η ενίσχυση των μέτρων στα αεροδρόμια, είναι η πολιτική των αρχών καθώς φοβούνται για είσοδο τρομοκρατών από την Ελλάδα με πλαστά διαβατήρια.
Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι έλεγχοι έχουν αυστηροποιηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ουρές και αναμονή, ενώ οι επιβάτες έχουν χαρακτηριστεί τρίτης κατηγορίας.

*** Ο Ερντογάν μιλάει στον Παπαχελά λίγες ώρες πριν την άφιξη του στην Ελλάδα

~ Λίγες ώρες πριν την ιστορική επίσκεψη του στην Αθήνα, την πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και στον ΣΚΑΪ.
Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη του Τούρκου Πρόεδρου μετά από πολλά χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, που θα μεταδοθεί, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 20.30 το βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλάει για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την επικείμενη επίσκεψή του στη Θράκη, τους Έλληνες Πρωθυπουργούς που γνώρισε, τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, λίγο πριν από τις συνομιλίες του με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Αθήνα.   skai.gr

*** ΕKTΑKTO! TΩΡΑ "ΝΤΟΥ" στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Εισβολή στο Υπουργείο Εργασίας έκαναν πριν από λίγη ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεως κατά της αλλαγής στον συνδικαλιστικό νόμο για τον τρόπο προκηρύξεως απεργιών.
Λίγο μετά τις 12.30 άνθρωποι από την πορεία του ΠΑΜΕάρχισαν να χτυπάνε τα κατεβασμένα ρολά του Υπουργείου και αφού τα έριξαν εισήλθαν στον χώρο του Υπουργείου. Λίγο μετά αποχώρησαν.
Δείτε βίντεο από την εισβολή και από το συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών:
* Η στιγμή της εισβολής στο υπουργείο Εργασίας : https://youtu.be/v94L3pCFlhw  .-
* Συλλαλητήριο για τις απεργίες στην Αθήνα  : https://youtu.be/u_GbG3bdMYI .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Eπίθεση κουκουλοφόρων σε εταιρεία ενός συγγενή του Τσακαλώτου...

~ Επίθεση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων του ξαδέρφου του υπουργού Οικονομικών, έκαναν πριν από λίγη ώρα άγνωστοι κουκουλοφόροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες και κατέστρεψαν υπολογιστές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στον πρώτο όρορο του εμπορικού κέντρου Αίθριο στο Μαρούσι.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, μέτοχος της οποίας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδερφος του υπουργού Οικονομικών, ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω διαγωνισμού.
Τσακαλώτος: Εξάδελφος ο Ορέστης αλλά δεν υπάρχει... «οικογενειακή ευθύνη»
Η είδηση ότι η εταιρεία του εξαδέλφου Τσακαλώτου ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο προκάλεσε αίσθηση και με διαρροή μέσω ΑΠΕ απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τον Ορέστη Τσακαλώτο.
Ειδικότερα τόνισαν πως «σήμερα, ανακαλύφθηκε και η "οικογενειακή ευθύνη" για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο "ξάδελφος" δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές, πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις...».
Και προσθέτουν ότι «αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην...».
Κοινοπραξία από εννέα εταιρείες, με επικεφαλής την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, θα αναλάβουν να «μαζέψουν» τις οφειλές καταναλωτών  προς τη ΔΕΗ. Ύστερα από σχετικό διαγωνισμό κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και ειδικοί σύμβουλοι σε χαρτοφυλάκια χρέους, θα αναλάβουν να μειώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Στην κοινοπραξία μετέχουν οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions KPMG Qualco UK Kappa Research Δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος και η εξειδικευμένη σε τιτλοποιήσεις αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία Finacity.  efimerida.gr

***  Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ από τη ΜΗΤΕΡΑ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ...

~ Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
 Ένα απαλό άγγιγμα του μωρού από τη μητέρα επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων του!! Μόνο;
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η σχέση μητέρας –βρέφους είναι ιδιαίτερα σημαντική τα πρώτα χρόνια της ζωής του βρέφους. Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας απέδειξε (Sarah R. Moore, και συν. Epigenetic correlates of neonatal contact in humans. Development and Psychopathology, 27 Νοεμβρίου 2017) ότι η στενή και ανακουφιστική σωματική επαφή μεταξύ του βρέφους και της μητέρας μπορεί να επηρεάσει τη γενετική σύσταση των παιδιών σε μοριακό επίπεδο. Η μελέτη των μοτίβων μεθυλίωσης του DNA σε παιδιά ηλικίας 41/2 χρόνων έδειξε ότι παιδιά που έζησαν με μεγαλύτερη αγωνία/δυσφορία ως βρέφη και είχαν λάβει λιγότερη
φυσική ανακουφιστική φροντίδα είχαν μοριακό προφίλ, όπου η "επιγενετική ηλικία" τους ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, δεδομένης της πραγματικής ηλικίας τους. Στα παιδιά, η βραδύτερη επιγενετική τροποποίηση μπορεί να υποδηλώνει ανικανότητα να αναπτυχθούν. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει σε ανθρώπους (νωρίτερα είχε αποδειχθεί σε ζώα) ότι η απλή πράξη ανακουφιστικής επαφής, στα πρώτα στάδια της ζωής, έχει βαθιές ρίζες και δυνητικά δια βίου επιπτώσεις στην έκφραση των γονιδίων ενός ατόμου!

*** Διέβημεν τον Ρουβίκωνα της Απωλείας;

~  Διέβημεν  τον  Ρουβίκωνα  της  Απωλείας;
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Ως κοινωνία/ πολιτεία, (ακόμη και η οργάνωση "Ρουβίκωνας"  συμπορεύεται). Φαίνεται πως θα πάμε από χειμάρρους, ποτάμια, τσουνάμια, που επιφέρουν πολλαπλά , πολύπλευρα πλήγματα με ποικίλους τρόπους/δράσεις.
Σταθερή χειμαρρώδη ροή απειλής εμφανίζει ο γνωστός "Ρουβίκωνας" ("Ρ").Τα μέλη της οργάνωσης έχουν αποφασίσει να καταδείξουν (πράγμα ευκολότατο, αυτονόητο άλλωστε) την αδυναμία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα-σε βαθμό παραλυσίας- και ανυπαρξίας του Κράτους.
Πιθανολογώ ότι πιστεύουν ότι με την παρέμβασή τους θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Δικαίωμά τους να το πιστεύουν.
Διαφωνία/ένσταση υπάρχει ως προς τα μέσα στα οποία καταφεύγουν προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.
Οι αλλεπάλληλες, συνεχιζόμενες, επεκτεινόμενες και εντεινόμενες επιδόσεις /πράξεις τους αποδεικνύουν ότι εμμένουν στην επιβολή των "απόψεων" τους.
Η πολιτεία οφείλει να προβληματιστεί από την δραστηριότητα του "Ρ" και να δράσει έγκαιρα ώστε να προστατεύσει τους πολίτες από τις "θορυβώδεις επισκέψεις" τους, αλλά και το κύρος του Κράτους το οποίο καταρρακώνεται!
Η κατάλυση κάθε έννοιας ευνομούμενης πολιτείας είναι 0,τι χειρότερο . Υπάρχει όμως και το χείριστο: Το αδιαφιλονίκητο έλλειμμα επίγνωσης των κρατούντων για την δεδομένη επιδείνωση -σε βαθμό μη αναστρεψιμότητας - της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.
Αδιανόητη η "επίσκεψη" (γνωριμίας ή αβροφροσύνης;) στο ... πεντάγωνο (!!!).
Δεν θα σταθώ στα (τετριμμένα και σωστά): "Σε ποιό μέρος του κόσμου, σε ποιό καθεστώς, το -κατά τεκμήριο - καλύτερα φυλασσόμενο μέρος/ χώρος,  μπορεί να παραβιάζεται ανεμπόδιστα και μάλιστα ... δια περιπάτου; Θα πω μόνο πως αν και αυτό δεν αφυπνίσει, ταρακουνίσει τους συγκυβερνώντες βασικά, αλλά και όλους τους κρατούντες, τότε έχουμε -συνολικά - διαβεί τον Ρουβίκωνα της απωλείας μας.
Οι κύριοι μπαχαλάκηδες του "Ρ" πρέπει να αντιληφθούν ότι μετά το τελευταίο επίτευγμά τους στο Πεντάγωνο, "υπερέβησαν τα εσκαμμένα και  εαυτούς" !...
Διέβησαν και αυτοί - αν και Ρουβίκωνες - τον ... "Ρουβίκωνα".
Διατρέχουν του λοιπού τον κίνδυνο ακόμη και αυτή η τόσο ανεκτική (σε βαθμό παρεξηγήσεως) κυβέρνηση να αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα εναντίον τους.
Επειδή λοιπόν οι ίδιοι (ως Ρουβίκωνες;) "έρριψαν τον κύβο" και "διέβησαν "Ρ" του Πενταγώνου, αλλά και τον "Ρ" της ανοχής και της υπομονής, τώρα θα έρθουν τα πολύ δύσκολα /ζόρικα.
Θα τους συνιστούσα αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό, γιατί πλέον το πράγμα δεν πάει /τραβάει άλλο. Είτε -σπανιότερο - αυτή η συγκυβέρνηση , ή - πιθανότερο- η επόμενη θα υποχρεωθεί να τερματίσει την δραστηριότητα τους.
 ΥΓ Κάποτε όλες οι "Συλλογικότητες" (Σ.Σ Αστείος , άστοχος, ατυχής όρος) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι ακτιβιστικές, οι βίαιες, και βέβαια οι τρομοκρατικές ενέργειες, δεν προάγουν την ποιότητα ζωής. Ούτε τη δική  μας, ούτε τη δική τους!

*** ΑΓΝΩΣΤΕΣ πτυχές της Αρχαϊκής περιόδου! Τι οδήγησε τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ στο ΑΠΟΓΕΙΟ της εξέλιξης... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Δείτε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την γένεση και την πολιτική ανάπτυξη στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο.
Στο εν λόγω βίντεο γίνεται μια "Εισαγωγή στην Αρχαϊκή περίοδο" όπου αναλύεται η σημασία του δεύτερου Ελληνικού αποικισμού, της οπλιτικής φάλαγγας και της εισαγωγής του νομίσματος στις Ελληνικές πόλεις.
 Δείτε το και νομίζουμε ότι θα το βρείτε κι εσείς αρκετά ενδιαφέρον: Εισαγωγή στην Αρχαϊκή περίοδο - Πολιτική & Ελληνικός κόσμος (Επ. 2)   : https://youtu.be/Kouuuzglk48 .-

***  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

~ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
 Εισηγητής : Βασίλειος Βάσιλας, Ταξίαρχος ε.α. (ΤΘ)
 Προ ημερών παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή και έντονο ενδιαφέρον την από τηλεοράσεως μεταδοθείσα συζήτηση, από την συγκροτηθείσα  ΝΕΑ Δ.Κ.Ε. για την μελέτη του Δημογραφικού προβλήματος (Δ.Π) και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θεωρούσα αναγκαία την συγκρότηση της, αφ' ενός μεν διότι προϋπήρχε Δ.Κ.Ε επί του ιδίου θέματος, της οποίας το Ομόφωνο Πόρισμα υπεβλήθη στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου του 1993 , από τις προτάσεις του οποίου ελάχιστες πραγματοποιήθηκαν , αφ' ετέρου δε διότι κατά τη συζήτηση της ΝΕΑΣ Δ.Κ.Ε δεν έγινε όπως και κατά την παλαιάν , ούτε στοιχειώδης αναφορά στις ΑΝΑΞΙΟΠΟΗΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ οι οποίες είναι:
1.Η των ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ .
2.Η των ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ που είναι τριπλάσιες των γεννήσεων .
3.Η των ΑΤΕΚΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡ|ΩΝ.
Από την επί τριάντα και πλέον χρόνια ενασχολήσεως μου με το ΥΨΙΣΊἩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ έχω την εντύπωση , ότι εάν η Ελληνική Πολιτεία ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ τις προαναφερθείσες ΑΝΑΞIΟΠΟΙΗΤΕΣ μέχρι τώρα ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ του ΕΘΝ|ΚΟΥ μας  ΔΗΜΟΓΡΑΦ|ΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, θα ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ την ΥΠΟΓΕΝΝΗἩΚΟΤΗΤΑ.
Στο πόνημα το οποίο έχω γράψει και το οποίο είναι καταχωρημένο στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με τα στοιχεία www.elisme.gr  (Κατεβάστε την εισήγηση (με κλειδάριθμο) «Επιπτώσεις του δημογραφικού ζητήματος στην άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδος» ΕΔΩ! Κατεβάστε, επίσης, με τον ίδιο κλειδάριθμο το πόνημα «ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΕΔΩ! κλειδἀριθμος νas.vas.32), προτείνω τρόπους αξιοποιήσεως των προαναφερθεισών Δεξαμενών που αν δεν είναι οι καλύτεροι , είναι οι καλύτεροι έναντι μη υπαρχόντων άλλων και εις πάσαν περίπτωση επειδή δεν παριστάνω  ούτε τον παντογνώστη ούτε τον αλάνθαστο, εάν υπάρξουν απόψεις-προτάσεις  ή τρόποι καλύτερης λύσης του προβλήματος, ευχαρίστως να τους αποδεχτώ  και να τους υποστηρίξω μετά φανατισμού.
Ειδικότερα , έχω αναφερθεί στο ρόλο τον οποίον μπορεί να διαδραματίσει ή Αγία Εκκλησία της Ελλάδος στους τομείς:
1.Της από Iερού Άμβωνος  Διαῷωτίσεως του Χριστεπὡνυμου πληρώματος ότι  «η Άμβλωση δεν αποτελεί θέμα του οικογενειακού προγραμματισμού ,αλλά ιδιαζόντως ειδεχθές κακούργημα εκ προθέσεως»
2.Της επεκτάσεως του θεσμού των ΣΤΕΓΩΝ για τις ΑΓΑΜΕΣ κυοφορούσες  σε όλες τις Iερές Μητροπόλεις της χώρας και
3.Της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων Υιοθεσίας και Αναδοχής  (Ι.Υ.Α.) από το κράτος στις κατά τόπους Εκκλησιαστικές Ενορίες .
Σε ότι αφορά τα άτεκνα ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται να αποκτήσουν παιδιά προτείνω όπως δημιουργηθούν τα ακόλουθα κέντρα Ι.Υ.Α στις πόλεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΘΕΣΣΑΛΟΝ|ΚΗ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΑΘΗΝΑ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, στα Νοσοκομεία των πόλεων αυτών να δημιουργηθούν Μαιευτικές Κλινικές ΙΑΤΡΙΚΩΣ  υποβοηθούμενης ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (κοινώς ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ) ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις Ελληνίδες ό οποίες επιδιώκουν διακαώς να αποκτήσουν παιδιά.
Οίκοθεν νοείται , ότι για να είναι πλήρης και αποτελεσματική η όλη προσπάθεια θα πρέπει εκτός από τις καθαρό ΔΩΡΕΑΝ Παροχές Νοσοκομειακών θεραπειών  να υπάρξουν και ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ για τις επαρχιώτισσες , οι οποίες θα πρέπει να μετακινούνται προς τις προαναφερθείσες κλινικές και τα οποία θα μπορεί να είναι μέρος και εν ανάγκη το σύνολο των κατά τόπους Κέντρων Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας ( Κ.Α.Α.Υ ) των Ε.Δ,  τα οποία χρησιμοποιούνται και ως θέρετρα για τις οικογένειες των ε. ε και  ε. α Αξιωματικών  στον καιρό της Ειρήνης .
Οπωσδήποτε θα υπάρξουν αντιδράσεις , αλλά θα πρέπει να πρυτανεύσει ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡ|ΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ των Ελλήνων και να παραμεριστούν ελάχιστες ΑΝΕΣΕΙΣ ορισμένης τάξεως Ελλήνων στη οποία έχω την τιμή να ανήκω . Μέσα στις ΔΩΡΕΑΝ παροχές πρέπει να συνυπολογίζονται και τα έξοδα μετακινήσεων.
Υπενθυμίζουμε , ότι η ίδρυση του Υπουργείου Δημογραφίας . την οποία προτείνει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της 19-2-1993, θα συμβάλει ουσιαστικά  στην πραγματοποίηση των προτάσεών μας, διότι θα συντονίζει τις ενέργειες όλων των Φορέων, όπως είναι τα αρμόδια Υπουργεία , η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ακαδημία Αθηνών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλοι.
Προς επίρρωση των όσων αναφέραμε επικαλούμεθα  τον  αναμφισβήτητο Πατριωτισμό όλων των Ελλήνων και προ πάντων όλων των πολιτικών των εντός και εκτός Βουλής και των διανοουμένων και τους καλούμε να θέσουν  κατά μέρος  τις όποιες διαφορές και να ομονοήσουν για το συμφέρον του ΛΑΟΥ και του ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ και ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ . Φθάνουν πλέον οι ΔΙΧΛΣΜΟΙ που τόσες συμφορές έχουν συσσωρεύσει στον ευλογημένο αυτόν τόπο.
Καιρός να σωφρονιστούμε επί τέλους και να διδαχτούμε από τα τόσα μας ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΜΑΤΑ , διότι αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ είναι πολύ περισσότερα και πολύ σπουδαιότερα από αυτά που μας χωρίζουν . Και η ΟΜΟΦΩΝΙΑ πρέπει να είναι ειλικρινής και γνήσια , ώστε να μη παραποιεί την αλήθεια και να στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και πρέπει να αρχίσει από τα μεγάλα ΕΘΝΙΚΑ μας προβλήματα, όπως είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΥΓΕΙΑ η ΕΘΝΙΚΗ μας
ΑΜΥΝΑ και άλλα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις και ανταλλαγή προκλητικών προσωπικών λογομαχιών εντυπωσιασμού , καθόν χρόνον ο ΛΑΟΣ υποφέρει και η ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΝΤΙΜΕΓΩΠΙΖΕΙ τον ΕΣΧΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ του ΓΕΝΟΥΣ από του προσώπου της ΓΗΣ μέσα στο ορατό μέλλον.
Ειδικότερα σε ότι αφορά το Δ.Π επικαλοὐμεθα τα σοφά και συνετά λόγια του ομογενούς δόκτορος κυρίου Μιχαήλ Γκιόκα , τα οποία είναι πάντα επίκαιρα και έχουν ως εξής:
«Ολόκληρη η Ελλάδα πρέπει να τεθεί επί ποδός πολέμου. Πρέπει να σημάνει πολεμική έγερση και να αναληφθεί εκστρατεία ενημερώσεως και δραστηριοτήτων με θερμές και πειστικές εκδηλώσεις προς τον ανά την Υφήλιον Ελληνισμό, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Κυβέρνηση, τα κόμματα, την Εκκλησία, την Πνευματική Ηγεσία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την ΣΩΤΗΡΪΑ του ΓΕΝΟΥΣ.            Και τελειώνει με την επίκληση:
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΦΑΔΑΖΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ»
Μετά από όλες αυτές τις θλιβερές δυσμενέστατες εξελίξεις οι οποίες καθιστούν το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ως το ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ μας ΠΡΟΒΛΗΜΑ, για την επίλυση του .
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
"Όπως ο Ανώτατος Άρχων συγκαλέσει_ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στο οποίο να συμμετέχουν
Ο Πρωθυπουργός , οι Αρχηγοί των εν τη Βουλή Κομμάτων , ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος , ο Υπουργός Εσωτερικών ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως  και ο Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ , οι οποίοι αφού εκτιμήσουν την Κατάσταση του Δημογραφικού Προβλήματος  να  καταλήξουν το ταχύτερο δυνατό σε ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και να λάβουν όλα τα ΔΥΝΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για την ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
Το ΕΘΝΙΚΟ αυτό Συμβούλιο μετά την ανάθεση των προς εκτέλεση αποστολών στα θεσμικό όργανα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επεμβαίνει όπου και όταν το θεωρεί αναγκαίο.
Τελειώνοντας τονίζουμε ότι οι ΕΥΘΥΝΕΣ των εκπροσώπων της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας είναι όχι μόνο τεράστιες  αλλά και ιστορικές . «Και Φημί κι' από Φημί και ουκ έχω τι Φω".
Βασίλειος Βάσιλας , Ταξίαρχος ε. α

***  Bγάζει ΝΥΧΙΑ ο Ερντογάν! «Τραμπ, δεν θα τολμήσεις »…

~  Την αντίθεση του με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, εξέφρασε ο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματος AKP, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Τραμπ, η Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους. Θα διεξάγουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος με αποφασιστικότητα. Και αυτό μπορεί να φθάσει έως τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεών μας με το Ισραήλ.
Ως ασκούντες την προεδρία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) θα παρακολουθήσουμε το θέμα αυτό μέχρι τέλους. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα συγκαλέσουμε εντός 5 ή 10 ημερών μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΟΙΔ στην Κωνσταντινούπολη (…) Θα θέσουμε σε κίνηση όλο τον μουσουλμανικό κόσμο σε αυτή τη σύνοδο κορυφής».
«Πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που επικρίνουν, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι καλύτερα να έχουμε μια ενωμένη Ιερουσαλήμ παρά τη συμπάθεια του Ερντογάν», ήταν η απάντηση του Ισραηλινού υπουργού Παιδείας, Ναφταλί Μπένετ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

***   Αγίου Νικολάου: Το Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει...

~ 6 Δεκεμβρίου ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τον Άγιο Νικόλαο, ενώ γιορτάζει και το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο κατ’εξοχήν προστάτης των ναυτικών, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί στο βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού φέρουν την εικόνα του.
Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του εορτασμού.

*** Οι δήμαρχοι των νησιών ΞΕΣΠΟΥΝ! Τα άκουσε για τα καλά ο Τσίπρας

~ Οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου και Χίου eεξέφρασαν τα παράπονα τους στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στα συγκεκριμένα νησιά με τους πρόσφυγες, κατάσταση που μέρα με τη μέρα αντί να επιδιορθώνεται, γίνεται ακόμα χειρότερη.
Οι δήμαρχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό ην αποσυμφόρηση των νησιών και την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

***  ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς λόγω επίσκεψης Ερντογάν...

~ Με έκτακτη ανακοίνωση ο ΟΑΣΑ ενημερώενει το επιβατικό κοινό ότι θα υπάρχουν τροποποιήσεις σε δρομολόγια την Πέμπτη και την Παρασκευή 7-7/12, λόγω της επίσκεψης του Ρ.Τ. Ερντογάν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, έπειτα από οδηγίες της ΕΛ. ΑΣ. και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας/τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεï στο κέντρο της πόλης της Αθήνας σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της 07-12-2017 έως τη λήξη της επίσκεψης την 08-12-2017.
Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο πληροφοριακό κέντρο ΟΑΣΑ τηλ. 11 185.

*** Ο Πούτιν επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον Ερντογάν ενώ βρίσκεται στην Αθήνα

~ Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μ. Ανατολή, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει τη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Το βράδυ αναμένουμε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν. Θα συζητηθεί διευθέτηση της κατάστασης στη Μέσης Ανατολής, μετά την επιλογή του Προέδρου των ΗΠΑ να αναβάλει τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του ρωσου ηγέτη.

*** Aυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Σταύρου Θεοδωράκη...

~ Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης (07.12.2017) τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 265.000 ευρώ. Η σύζυγος του έχει καταθέσεις 73.000 ευρώ περίπου και διαθέτει και θυρίδα στην Alpha Bank από το 2011.
Τα οικογενειακά εισοδήματα της οικογένειας του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, το 2015 ανήλθαν συνολικά στα 90.467,78 ευρώ. Ειδικότερα ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτός από τα έσοδα από την Βουλή ενέγραψε εισοδήματα 2.277,65 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, άλλα 5.861 ευρώ από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα και 1.200 ευρώ από την πώληση της μοτοσυκλέτας που είχε 400 κυβικών. Η σύζυγός του δήλωσε κοντά στις 20.000 εισόδημα από την εργασία της , περίπου 6.500 ευρώ από αναδρομικά προηγούμενων ετών και 122 ευρώ από τόκους.
Παρουσιάζουν ιδιαίτερο αυξημένο σε αποτιμήσεις χαρτοφυλάκιο σε ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία.
Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν από το 2011 μια τραπεζική θυρίδα στην Aplha Bank.
Οι οικογενειακές τους τραπεζικές καταθέσεις είναι μόνο σε ελληνικές τράπεζες και στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε συνολικά σε πάνω από 338.318 ευρώ κυρίως από εισοδήματα προηγούμενων ετών.
Έχουν καταχωρήσει διάφορα εμπράγματα δικαιώματα σε 12 εγγραφές ακίνητης περιουσίας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραμένει εραστής των μηχανών παρόλο που μπορεί να πούλησε το ένα από τα τρία δίκυκλα που έχει ενώ η σύζυγος έχει ένα χιλιάρι ΙΧ επιβατικό
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτός από την ατομική του επιχείρηση ανεξάρτητων Δημοσιογραφικών Υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει από το 2008 είναι κατά 85% εταίρος σε ΕΠΕ εταιρείας εστίασης και αναψυχής που μετέχει από το 2005 με κεφάλαιο 44.000 ευρώ που είχε καταβάλει τα προηγούμενα έτη.  newsit.gr

***  Ταράχθηκε ο Νίκος Παππάς! Απόφαση κόλαφος

~  Ευτυχώς για την χώρα και την δημοκρατία, η «φυσική» και η «λογική», νίκησαν για άλλη μια φορά τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Ο διακρατικός οργανισμός SEDDIF (South Eastern Digital Dividend Implementation Forum), ολοκληρώνοντας χθες τις εργασίες του, απέδωσε στην Ελλάδα  τουλάχιστον επτά διαύλους (πολυπλέκτες) για την ψηφιακή ευρυεκπομπή τηλεοπτικού σήματος. Η απόδοση αυτή είναι σύμφωνη με όσα υποστήριζαν οι μηχανικοί με όρους «φυσικής» και «λογικής», μετά και την πρόβλεψη της απόδοσης των συχνοτήτων του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κάποια στιγμή μετά το 2020 (πιθανώς το 2023).
Η απόφαση όμως αυτή του SEDDIF συνιστά κόλαφο για τους υποστηρικτές της μελέτης του Ινστιτούτου Φλωρεντίας και όλων εκείνων, που  διατείνονταν ότι «επειδή έρχεται το Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ, χωράνε πέντε -το πολύ έξι- διαύλοι (πολυπλέκτες) στην επικράτεια της χώρας.
Ουσιαστική επιδίωξη αυτού του «τεχνητού» περιορισμού των διαύλων και των συχνοτήτων τους, δεν ήταν τίποτε άλλο από την συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης και κυρίως του υπουργού Νίκου Παππά, να περιορίσει τον αριθμό των αδειών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια της κυβέρνησης, δυστυχώς έγινε και η ανεξάρτητη αρχή, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο διορισμένος  από την κυβέρνηση πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης, ερωτηθείς σχετικά στην Βουλή, αφού ανακάλεσε την αρχική απάντησή του προς την Βουλευτή Ευάγγελο Βενιζέλο ότι χωράνε τουλάχιστον 10 τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα, στη συνέχεια  ταυτισμένος με την πολιτική Παππά, δήλωσε ότι το SEDDIF θ’ απέδιδε στην χώρα μας στην καλύτερη περίπτωση έξι διαύλους. Ο ίδιος μάλιστα, δεν δίστασε να «κατεβάσει» από τον δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, παρουσίαση του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Νίκου Παπαουλάκη σε συνέδριο που «έβλεπε» επτά διαύλους και περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, απ’ ότι υποστήριζε ο ίδιος.
Η πολιτική ήττα της κυβέρνησης και του κ. Παππά από την χθεσινή απόφαση του SEDDIF, είναι τέτοιου μεγέθους, που μια τόσο σημαντική ανακοίνωση για τα συμφέροντα της χώρας, έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Παππάς ενημερώνει ενδελεχώς την δημοσιογραφική κοινότητα με κάθε κοινότυπη συνάντηση και τοποθέτηση που έχει ο ίδιος κυρίως στην ελληνική επαρχία.
Εν ολίγοις, η χθεσινή απόφαση του SEDDIF προβλέπει την απόδοση στη χώρα μας τουλάχιστον επτά - από οκτώ που είναι σήμερα- διαύλων για την ψηφιακή ευρυεκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε όλη την επικράτεια. Ο 8ος δίαυλος (ζώνη 700 ΜΗz), σε συμμόρφωση της χώρας στην κοινοτική πολιτική, θ’ αποδοθεί στο μέλλον για εφαρμογές κινητών επικοινωνιών (Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ) και μάλιστα για τις πιο προχωρημένες εφαρμογές της κινητής, τις αποκαλούμενες εφαρμογές πέμπτης γενιάς (5G). Το ίδιο είχε συμβεί το 2014 με την απόδοση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των συχνοτήτων της ζώνης των 800 MHz (Ψηφιακό Μέρισμα Ι). Μάλιστα η χώρα εισέπραξε ήδη από την μεταβίβαση αυτή, περί τα 300 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind.
Οι επτά δίαυλοι (πολυπλέκτες) που αποδίδονται και θα καταχωρηθούν στην Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), σημαίνει ότι, μπορούν να αποδοθούν δύο δίαυλοι στην ΕΡΤ –αν ποτέ τελικά καταφέρει να τους αξιοποιήσει- δύο στα περιφερειακά κανάλια και τουλάχιστον τρείς πολυπλέκτες στην DIGEA, δηλαδή στα εθνικής εμβέλειας ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια . Η κυβέρνησης  μιλούσε για πέντε έως έξι πολυπλέκτες, έτσι ώστε η Digea να μείνει με δύο διαύλους (πολυπλέκτες) και με τον τρόπο αυτό, να δικαιολογηθεί το πολιτικό κεφάλαιο που  αναλώθηκε ασκόπως τα δύο τελευταία χρόνια, ότι χωράνε τέσσερα ή το πολύ έξι εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια.
Σημειώνεται ότι κάθε δίαυλος (πολυπλέκτης), με όρους φυσικής, μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερις ροές περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (τηλεοπτικά κανάλια HD). Έτσι οι τρεις πολυπλέκτες της DIGEA χωράνε 12 τηλεοπτικά κανάλια και όχι 4 ή ή 7 που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και το ΕΣΡ. Και με το νέο τεχνολογικό πρότυπο που έρχεται (DVB-T2), μπορεί να χωρέσουν μέχρι έξι ροές ανά πολυπλέκτη, δηλαδή 18 συνολικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας.
O οργανισμός SEDDIF συστάθηκε το 2016 με στόχο τη διαπραγμάτευση μεταξύ όμορων κρατών (Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία κ.ά.) για τη βέλτιστη αξιοποίηση των συχνοτήτων ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, μετά την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ. Αυτό έγινε προκειμένου να μην συμπέσει η μια τηλεοπτική μετάδοση πάνω στην άλλη, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές. Ετσι σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, συμφωνήθηκαν συνολικά 1678 καταχωρήσεις διαύλων και συχνοτήτων που θα καταχωρηθούν και στην ΙΤU, προκειμένου να υπάρχει μια υγιής ψηφιακή ευρυεκπομπή στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ  kathimerini.gr

***  Τσίπρας σε Ερντογάν: Εμείς δεν κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε τζαμί- Θα σέβεσαι την Αγιά Σοφιά

~ Oλοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αναφορές κυρίως στη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και στις σχέσεις των δύο χωρών.
H ένταση ανάμεσα στους δύο άντρες ήταν εμφανής, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν ανοιχτά για τα διμερή ζητήματα, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να δείξει μια δυναμική -άγνωστο αν θα έχει έμπρακτο αποτέλεσμα ή αν έγινε για τις κάμερες- και τον Ρ.Τ. Ερντογάν να επιτίθεται και να διεκδικεί λεκτικά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν «για την ένταση στο Αιγαίο. Η παραβατική τουρκική δραστηριότητα πρέπει να τερματιστεί. Οι εμπλοκές στο Αιγαίο αποτελούν κίνδυνο για τις σχέσεις αλλά κυρίως για τους πιλότους μας. Δεν συνάδει με το καλό κλίμα το γεγονός ότι εν έτει 2017 επικρέμεται από πάνω μας η έννοια του casus beli».
Σε ό,τα αφορά το Κυπριακό, τόνισε πως οι θέσεις της ελληνικές κυβέρνησης είναι πάγιες και δεν συμπεριλαμβάνουν τουρκικά στρατεύματα.
«Μιλήσαμε για την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό. Μια δύσκολη συμφωνία που έχει, όμως, οδηγήσει σε δραστική μείωση των ροών και των θανάτων στο Αιγαίο. Χαιρέτησα την προσπάθεια του τουρκικού λαού για την φιλοξενία 3,5 εκατ. Σύρων στην Τουρκία. Οι λαοί μας δίνουν μαθήματα ευαισθησίας και δίνει απαντήσεις σε όσους κάνουν πολιτική με φράχτες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως η χώρα μας « στηρίζει την ενταξιακή προσπάθεια της μια δημοκρατικής Τουρκίας που θα κοιτάζει προς την Ευρώπη».
Κλείνοντας, απεύθυνε κάλεσμα στον Τούρκο πρόεδρο: «Σας προσκαλώ να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δεν θα βασίζεται στην αμοιβαία καχυποψία και τις εύκολες προκλήσεις. Ελπίζω να το αποδεχτείτε. Αν δεν το αποδεχτείτε θα είναι εις βάρος των λαών μας».
Τον λόγο πήρε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος αφού μίλησε για τις οικονομικές συναλλαγές των δύο χωρών κάνοντας αναφορά και στην ακτοπλοίκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης και επισημαίνοντας ότι «την Ελλάδα επισκέπτονται 800.000 Τούρκοι τουρίστες ετησίως και 600.000 Έλληνες επισκέπτες φτάνουν στην Τουρκία», εστίασε στο θέμα που τον «καίει»: τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Για τη συνθήκη της Λωζάνης γίνεται μεγάλη κουβέντα για αναδιαμόρφωσή της. Υπάρχουν προβλέψεις μόνο ως προς το Αιγαίο; Τίποτα για τα μειονοτικά μας θέματα; Για το μειονοτικό καθεστώς που διέπει αμφότερες μειονότητες; Στη δυτική Θράκη έχουμε θρησκευτικές μειονότητες. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν νέες σκέψεις. Για την μειονότητα, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα φτάνει τα 15.000 ευρώ, ενώ στη δυτική Θράκη μετά βίας τα 2.5000 ευρώ. Υπάρχει χάσμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τη συνέδεσε με το τζαμί της Αττικής: 
«Ένα άλλο θέμα είναι το τζαμί των Αθηνών. Αντίστοιχα στην Κων/πολη και γενικά στην Τουρκία δεν υπήρξε κανένα θέμα ούτε με αποκατάσταση θρησκευτικών κτιρίων και μάλιστα, διενεργούνται εργασίες αποκατάστασης του μοναστηρίου της Παναγίας Σουμελά για να προσευχηθούν όσοι επιθυμούν».
Ο Τούρκος πρόεδρος, με επιθετικό λόγο, υπογράμμισε για το Κυπριακό: «Θέλω να πω ότι εγώ που είχα ενεργό συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, θυμάμαι στο Νταβός τον Κόφι Ανάν που με ρώτησε για τις σκέψεις μου. Του απάντησα ότι θέλω να ρωτήσω εσάς. Είμαστε χώρες που είναι μητέρες πατρίδες και εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Αλλά θέτουμε το θέμα στους ΥΠΕΞ και πάντα το αναθέταμε σε αυτούς. Τότε ήταν πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής. Όταν έληξαν οι συνομιλίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε την τελευταία στιγμή να αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Εγώ είπα όχι. Πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία. Στη συνέχεια έγινε το δημοψήφισμα. Οι τουρκοκύπριοι ήταν υπέρ κατά 60% ενώ οι ελληνοκύπριοι αρνητικοί κατά 65%. Εκεί μας υποσχέθηκαν ότι θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού. Δεν έγινε. Πρόσφατα είχαμε άλλη μια συνάντηση. Ποιος ήταν ο αποχωρήσας; Και πάλι η ελληνοκυπριακή πλευρά. Εδώ είναι οι ΥΠΕΞ και ήταν παρόντες εκεί, μπορούν να σας πουν. Υπάρχουν θέματα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως υπεκφυγές».
«Άκουσα την τοποθέτησή του για Αιγαίο και Κυπριακό. Στο Κυπριακό είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το θέμα μένει ανοικτό. Υπάρχει πάντα συζήτηση για το ποιος φταίει. Αγαπητέ μου φίλε πρόεδρε είναι ανοιχτό, γιατί υπήρξε μια παράνομη εισβολή», τόνισε ο κος Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για να λάβει την εξής απάντηση από τον Τούρκο πρόεδρο: «Τα βήματα που θα καταβάλλουμε ειδικά στο Κυπριακό, θα είναι προς την κατεύθυνση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Ο κύριος Τσίπρας, καταλαβαίνω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του, εξανίσταται για την συνέχιση του προβλήματος. Βλέπω ότι η πείρα που αποκόμισα από την διαδικασία είναι πολύτιμη. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση Ανάν, δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα με τα στρατεύματα. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε το στραβοπάτημα και φτάσαμε εδώ».
«Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ σε τζαμί να κάνουμε θρησκευτική, ορθόδοξη λειτουργία. Όπως λανθασμένα γίνεται στην Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει βούληση για ελευθερία», συμπλήρωσε λίγο αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, θέτοντας το πολύπαθο ζήτημα για την Αγιά Σοφιά.
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη για τη Συνθήκη της Λωζάνης: «Σήμερα με τις δηλώσεις του εδώ, συνειδητοποιώ πως μάλλον το προηγούμενο διάστημα μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ζητάει. Αν τη ζητούσε αναθεώρηση, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία για να συμφωνήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα. Ακόμα και στο ζήτημα που έθεσε για τη Θράκη, μίλησε για ορθή τήρηση όχι αναθεώρηση. Η μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη και η ελληνική στην Τουρκία, πρέπει να αποτελέσει μοχλό έλξης. Με την ευκαιρία να πω ότι η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και ευαισθησία σε κάθε είδους μειονότητα».


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Σήμερα Τρίτη 05-12-2017 για το Champions League στο ποδόσφαιρο :
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γιουναϊτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόπσχας
ΜΠΕΝΦΙΚΑ- ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου-Π.Σ.ΖΕΡΜΕΝ
ΣΕΛΤΙΚ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
ΤΣΕΛΣΙ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης
ΡΟΜΑ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λισαβώνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

*** Η Κλήρωση αγώνων κυπέλλου Ελλάδας :
ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ Α.
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΞΑΝΘΗ

***  Για την Super League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ  4-0 .- ^
Τα γκολ : 20΄ Μανιάς , 29΄ Τόνσο , 45΄Ν. Καλτσάς , 55΄Μανιάς .- ^
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 0-3 .-^
Τα  γκολ : 25΄ Λούκας , 33΄Μάκ , 62΄ Κρέσπο .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  3-1 .- ^
Τα  γκολ : 23΄Ελί , 31΄Αλαμπν Τελλαουϊ  , 80΄, 90+2΄ Ανσαριφαρντ

Κυριακή 03-12-2017  :
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  0-1  .- ^
Το γκολ : 73΄Ντουρμισάϊ  .- ^

Δευτέρα  04-12-2017 :
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-3 .-^
Τα  γκολ : 22΄ Σικουλού  , 61΄ , 76΄ Βασιλακάκης , 71΄  Γουάρντα , .-^
*** Πέθανε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Κώστας Μότσης 
Με την εκπομπή του «Μικρόφωνο στα γήπεδα», συνόδευσε για πολλά χρόνια το φίλαθλο κοινό, κάθε Κυριακή.
Ο Κώστας Μότσης, ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, από τις συχνότητες της ΕΡΤ, ενώ διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

*** Εντυπωσιακή παρουσία στο Βίκος Relays Πάτρας του Kalamata Running Project 
Στην Πάτρα και ειδικότερα στον αγώνα Βίκος Street Relays, συμμετείχε την περασμένη Κυριακή η νεοσύστατη ομάδα Kalamata Running Project, με τις διακρίσεις να είναι εντυπωσιακές, όπως και η πολυπληθής αποστολή 30 ατόμων που ταξίδεψε από την Καλαμάτα για την Αχαϊκή πρωτεύουσα και μάλιστα κέρδισε και τον τίτλο της μεγαλύτερης ομάδας που συμμετείχε στο συγκεκριμένο αγώνα.
Αθλητές της ομάδας ανέβηκαν στο βάθρο 4 φορές και ειδικότερα στις κατηγορίες 4x2500μ Γυναικών: Μαθιοπούλου Σταυρούλα - Νικόλη Μαρία - Μαστέλου Φάνια - Κοροβέση Έλενα (1η Θέση), 2x5000μ Ανδρών: Κάβδας Παναγιώτης - Κατσίρης Δημήτρης (1η θέση) και 2x5000μ Μικτό: Θεοδωρακοπούλου Ελένη - Γιάννης Καλογερόπουλος (2η Θέση) και Δημητροπούλου Δήμητρα - Κάβδας Παναγιώτης (3η Θέση)
Όπως είπαν οι προπονητές, η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών του συλλόγου, τους γεμίζει χαρά και αποτελεί δικαίωση για το εγχείρημα που αποφάσισαν να ξεκινήσουν πριν λίγο καιρό…

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Τρίτη 05/12/2017
 18:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Ολυμπιακός - Γιουβέντους
Youth League
 19:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Σαστάμαλα - ΠΑΟΚ
Champions League
 19:30 Novasports 2HD
ΠΑΟΚ - Βέντσπιλς
Basketball Champions League
 21:00 FOX Sports
Mosconi Cup XXIV
Day 2
 21:00 Eurosport 1
UK Championship
York, United Kingdom
 21:30 Novasports 1HD
Οστάνδη - Άρης
Basketball Champions League
 21:30 Novasports 3HD
Τενερίφη - Νεπτούνας
Basketball Champions League
 21:30 Novasports 2HD
Στρασμπούρ - Μπάνβιτ
Basketball Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Ρόμα - Καραμπάγκ
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 7 HD
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 6 HD
Μπενφίκα - Βασιλεία
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 5 HD
Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 4 HD
Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 3 HD
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ολυμπιακός - Γιουβέντους
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Champions League
Λεπτό προς λεπτό
02:30 FOX Sports
Penguins - Rangers
NHL
 05:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
ΝΒΑ
Newsroom ΔΟΛ

~ ~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5941   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3792  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 552   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου