ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης   ....
~
Μη στεναχωρήσαι εις τας θλίψεις και πειρασμούς, αλλά με την αγάπην του Ιησού μας να ελαφρύνης τον θυμόν και την αθυμίαν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)




~ 10 Ιουλίου
Των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων (1) (†319), των και προκρίτων της πόλεως Αντώνιος, Δανιήλ, Λεόντιος και Μαυρίκιος. Μαρτύρων Βιάνορος και Σιλουανού και Απολλωνίου, του εκ Σάρδεων. Γρηγορίου επισκόπου Άσσου.
(1) Οι σαρανταπέντε άγιοι μάρτυρες, έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα επί αυτοκρατορίας Λικίνιου. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν ο Λεόντιος, ο Μαυρίκιος, ο Δανιήλ και ο Αντώνιος, οι οποίοι και κατείχαν τα πρώτα αξιώματα στην πόλη. Οι άγιοι λοιπόν οδηγήθηκαν, ως χριστιανοί ενώπιον του ηγεμόνα ο οποίος τους διέταξε να αρνηθούν την πίστη τους και να θυσιάσουν στα είδωλα. Αυτοί αρνήθηκαν και εξοργισμένος ο Λυσίας διέταξε να τούς υποβάλλουν σε βασανιστήρια έως ότου αλλαξοπιστήσουν. Αυτοί παρέμειναν σταθεροί μέχρι που τούς έριξαν στην φωτιά, όπου και μαρτύρησαν υπέρ του Χριστού. ~
Σήμερα 10/07/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Λίαν εὔφρανας, τοὺς Ὀρθοδόξους, καὶ κατήσχυνας, τοὺς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε. Τῆς γὰρ Τετάρτης Συνόδου ἐκύρωσας, ἃ οἱ Πατέρες καλῶς ἐδογμάτισαν. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσαοθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιον Αγίας Ευφημίας   : https://youtu.be/rO1gx-XdxF8  .-



Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Φωτογραφίες ΓΙΑ ΣΉΜΕΡΑ 10-07-2017 Δευτέρα ...!:















***  Ριζόμυλος - Κορώνη 
Πολλά τα παράπονα που εισπράττουμε καθημερινά για την κατάσταση του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη. Ένα οδικό δίκτυο που δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη πεζοδρόμια για να μπορούν οι τουρίστες, αλλά και οι διαμένοντες εκεί να περπατήσουν με τη στοιχειώδη προστασία.
Θα μου πείτε, αν ήταν μόνο αυτό το κομμάτι, κάτι πάει κι έρχεται. Εδώ όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας θέλει γενική ανακατασκευή. Προσμένουμε το ενδιαφέρον των αρμοδίων…   Α.Π. 

***  Το εμπόριο να ελπίζει σε αύξηση τζίρου – Θερινές εκπτώσεις έως το τέλος Αυγούστου 
  Από σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου. Το λιανικό εμπόριο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ελπίζει σε αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο 5%.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου.

***  «Ζούγκλα» και εστία μόλυνσης και πρόκλησης πυρκαγιάς στην παραλία της Κυπαρισσίας 
 
 
Σε... «ζούγκλα» με χορτάρια, καλάμια, μπάζα έχει μετατραπεί δημοτική έκταση του Δήμου Τριφυλίας στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη και τη Γιαννίτσαινα. Η εικόνα είναι ντροπιαστική και άκρως προσβλητική για κατοίκους, επισκέπτες αλλά και την ίδια την πόλη της Κυπαρισσίας με τόνους μπάζα, χορτάρια 2 και πλέον μέτρα, καλάμια και κάθε λογής σκουπιδαριό από το «Εν Πλω» και το Νηπιαγωγείο μέχρι την παλιά ντίσκο, δίπλα στο κύμα, επί του παραλιακού δρόμου. Για τη θλιβερή και απαράδεκτη αυτή εικόνα, πολλές φορές έχουμε γράψει στο «Θ» και με το σχετικό αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Έντονες και αλλεπάλληλες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων και τα παράπονα επισκεπτών.
 Μάταια όμως. Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές μόνο κάτι «ψευτοπασαλείμματα» έκαναν. Ουσιαστικά και με πρακτικό αποτέλεσμα, καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει. Δυστυχώς, η αδιαφορία, η απραξία και η αδράνεια, όπως και η «εκκωφαντική» σιωπή και της σημερινή δημοτικής Αρχής, αν μη τι άλλο, δείχνει την ευθύνη, ανοχή και «συν-ενοχή» της για αυτή την εικόνα και το «έγκλημα διαρκείας» που συντελείται στο πιο όμορφο κομμάτι της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο της Κυπαρισσίας. Και, σημειωτέον, εκεί που είναι η… «ζούγκλα» επρόκειτο εδώ και χρόνια να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», που το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε αποφασίσει και με ευθύνες της τελευταίας Δημοτικής Αρχής Κυπαρισσίας, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και της σημερινής Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες και κανένας εκ των τοπικών Αρχόντων δε νοιάζεται και δεν κάνει το παραμικρό για υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων που θα άλλαζαν άρδην την εικόνα της παραλίας και, παράλληλα, θα έδιναν χώρους άθλησης σε πολίτες και επισκέπτες και, κυρίως, θα έθεταν οριστικό τέλος στην ασχήμια και την υποβάθμιση. Η ντροπιαστική εικόνα της παραλίας, όμως, είναι πρόβλημα και θέμα ουσίας που έχει να κάνει με την αισθητική, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ίδια την παραλία της Κυπαρισσίας, που θα έπρεπε, οι έχοντες την τοπική εξουσία, να φροντίζουν καθημερινά για την προστασία της, την καθαριότητα, την υλοποίηση έργων υποδομής – υγιεινής με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξή της. Δε φτάνουν μόνο τα φτιασιδώματα στη «μόστρα» και μόνο για «μόστρα». Που, ακόμα και γι’ αυτά, η σημερινή Δημοτική Αρχή Τριφυλίας είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη αφού το έργο της ανάπλασης έπρεπε να είχε περατωθεί από τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά ακόμη και σήμερα – επτά μήνες μετά – παραμένει ημιτελές και ο παραλιακός δρόμος μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου, το οποίο λειτουργεί, παραμένει ακόμα σκαμμένος και δεν έχει ασφαλτοστρωθεί με τους επισκέπτες της παραλίας να αγανακτούν και να εκφράζονται με υποτιμητικές έως και υβριστικές εκφράσεις για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Παραλία δεν είναι μόνο ο Αϊ-Λαγούδης, μπροστά και πλησίον του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου. Όλο το παραλιακό μέτωπο από το “Εν Πλω” και το Νηπιαγωγείο μέχρι την παλιά ντίσκο χρειάζεται φροντίδα, τεχνικά έργα πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού. Αντί αυτών, όμως, βλέπουμε το χάλι, με τα μπάζα, τα χορτάρια, το σκουπιδαριό και τις καλαμιές, σε δημοτική έκταση (αλλά και ιδιωτικά οικόπεδα στο σημείο εκείνο), που αποτελεί εστία μόλυνσης και πρόκλησης πυρκαγιάς, πέρα από τα φίδια και τα κάθε είδους ζωύφια που βολτάρουν στη… «ζούγκλα». Τόσο δύσκολο είναι πια να κοπούν τα χορτάρια, τα βάτα, οι καλαμιές και να καθαριστεί ο τόπος;

*** Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Ταΰγετο 
Η ανεξέλεγκτη δράση των βοοειδών, στην περιοχή της Αλαγονίας, είναι ένα θέμα που μαστίζει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των παθόντων αγροτών από τις…επιθέσεις των ζώων στα χτήματά τους, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Μπάτε… βόδια αλέστε…λοιπόν. Τα ζώα αυτά όμως στην πραγματικότητα δεν είναι αδέσποτα. Έχουν ιδιοκτήτες, που όμως κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο και ο καθένας ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους!
Χθες, επικοινώνησε με την εφημερίδα ο Γιώργος Τσούκλερης, ο οποίος μας κατήγγειλε, γεμάτος αγανάκτηση, ότι στα 6,5 στρέμματα, που διατηρεί καλλιεργήσιμου χωραφιού, ένας μεγάλος αριθμός βοοειδών έχει καταστρέψει τα πάντα.
Παρά τις καταγγελίες που έχει κάνει σε όσους έχουν την ευθύνη της δημόσιας τάξης, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Ο πολίτης απειλεί ότι θα σκοτώσει όλα τα ζώα, που καταστρέφουν την περιουσία, αλλά και όποιον βρεθεί μπροστά του να του ζητήσει εξηγήσεις.
Πριν φτάσουμε, λοιπόν, σε ακραίες καταστάσεις, ας βρουν το θάρρος κάποιοι και ας πράξουν όσα προβλέπονται από το Νόμο.     Α.Π. 

***  Tο σχέδιο για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων 
Αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό σε έξι βήματα, προτείνει στις τράπεζες η PWC. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το σχέδιο που έχει προτείνει η συμβουλευτική εταιρία στις τράπεζες και το οποίο βρίσκεται υπό τη διαβούλευση των τελευταίων προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, προβλέπει έξι περιπτώσεις ρυθμίσεων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που διαμορφώνονται βάσει του ύψους του χρέους κάθε επιχείρησης και προτείνουν αναλόγως συγκεκριμένη αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο της PWC προβλέπει τα εξής:
α) Για επιχειρήσεις με χρέη έως 3.000 ευρώ, τυποποιημένη αντιμετώπιση από όλες τις τράπεζες, με την παροχή έως 36 δόσεων για τη ρύθμιση της οφειλής.
β) Για επιχειρήσεις με χρέη από 3.001 έως 20.000 ευρώ, επίσης τυποποιημένη αντιμετώπιση από όλες τις τράπεζες, με την παροχή έως 120 δόσεων για τη ρύθμιση της οφειλής.
γ) Για επιχειρήσεις με χρέη από 20.001 έως 50.000 ευρώ, προτείνεται "κούρεμα" στα πανωτόκια και εφόσον η εταιρεία έχει οφειλές και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, "κούρεμα" σε πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το υπόλοιπο του χρέους προτείνεται να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις.
δ) Για επιχειρήσεις με χρέη από 50.001 έως 300.000 ευρώ, προτείνεται να γίνεται αυτοματοποιημένη ανάλυση (με excel) της βιωσιμότητας της επιχείρησης, η οποία θα υπογράφεται και θα εγκρίνεται για τις τράπεζες από το περιφερειακό υποκατάστημα και στο σκέλος των οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από τον τοπικό έφορο ή το ασφαλιστικό ταμείο.
ε) Για επιχειρήσεις με χρέη από 300.001 έως 2.000.000 ευρώ, προτείνεται η ίδια με την ανωτέρω αντιμετώπιση, με τη διαφορά ότι οι εγκρίσεις και υπογραφές θα λαμβάνονται σε κεντρικό και όχι περιφερειακό επίπεδο.
στ) Για τις επιχειρήσεις με χρέη άνω των 2.000.000 ευρώ, η μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης θα ανατίθεται σε μελετητή (μεγάλες εξειδικευμένες εταιρίες) και οι ρυθμίσεις που θα προτείνονται θα λαμβάνουν την έγκριση κεντρικής επιτροπής των τραπεζών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημείο στο οποίο ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες αφορά τις ρυθμίσεις χρεών 50-300 χιλιάδων ευρώ - κλίμακα που συγκεντρώνει και την πλειοψηφία των περιπτώσεων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που θα διευθετηθούν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η διχογνωμία των τραπεζών έγκειται στο ότι επιθυμούν όλη η διαδικασία να περνάει από τα κεντρικά και όχι από το περιφερειακό υποκατάστημα.
Οι οριστικές αποφάσεις των τραπεζών επί των προτάσεων της PWC θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, καθώς πριν από την έναρξη του εξωδικαστικού μηχανισμού στις 3 Αυγούστου, αυτές θα πρέπει να έχουν καταγραφεί σε κοινή υπουργική απόφαση την οποία θα συνυπογράψουν ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και η Υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.
Σημειώνεται ότι προχθές στο Υπουργείο Οικονομίας διεξήχθη η κλήρωση για την επιλογή των 320 συντονιστών, οι οποίοι θα αναλάβουν να χειριστούν τις αιτήσεις των επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Συνολικά είχαν υποβληθεί 986 αιτήσεις ενδιαφερομένων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας εκ των οποίων έγκυρες ήταν οι 974. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου κατά τη προχθεσινή κλήρωση, "βούληση του νομοθέτη είναι να υπάρχει μία αρχική, μικρή λίστα συντονιστών, ώστε ο καθένας να αναλάβει σημαντικό αριθμό υποθέσεων, να μπορεί να ασχολείται μεγάλο κομμάτι του χρόνου του και να εξειδικευτεί στη διαδικασία. Όσοι δεν κληρωθούν θα είναι επιλαχόντες και, καθώς πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις, θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα χρειάζονται περισσότεροι συντονιστές και έτσι θα αξιοποιηθούν σταδιακά όλοι".
     Σημειώνεται ότι το όριο των 320 συντονιστών που ισχύει αρχικά στο νόμο, μπορεί να επεκταθεί, με απλή απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι προκύπτει αυξημένος φόρτος εργασίας εξαιτίας αυξημένου ενδιαφέροντος επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

*** Οι νόμοι δεν ισχύουν στον Κάμπο Αβίας 
Οι απόγονοι του ευεργέτη Σπυρίδωνα Αλεξανδράκη αποφάσισαν να επιστρέψουν στα πατρογονικά τους εδάφη και ειδικότερα στον Κάμπο Αβίας απ' όπου και η καταγωγή του ευπατρίδη. Για λόγους βιοποριστικούς άνοιξαν κι ένα καφέ στην πλατεία του Κάμπου. Από εδώ και πέρα αρχίζει η περιπέτειά τους με τη Δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης. Δεν τους αφήνει να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα, πέρα από τον αριθμό που αυτή θεωρεί σωστό, παρ' όλο που οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, αφήνει κάποια παράνομα κτίσματα, γύρω από το καφέ, χωρίς να εφαρμόζει το νόμο και τις αποφάσεις.
 Γενικά, προσπαθεί να κάνει τη ζωή δύσκολη στους ανθρώπους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να ζήσουν ήρεμα και ήσυχα. Οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι άλλο θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να βρουν το δίκιο τους…   Α.Π. 

*** Πνίγηκε ηλικιωμένη στην παραλία του Καλού Νερού 
Χωρίς τις αισθήσεις τις ανασύρθηκε σήμερα , λίγο μετά τις 10 το πρωί,  μια 71χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Καλού Νερού Τριφυλίας. Άμεσα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

***  Ο Δημήτρης Πλατανιάς στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week» (βίντεο) 
Στην εκπομπή της Λένας Αρώνη, «Art Week»  στην Ερτ 2, ήταν καλεσμένος, το απόγευμα της Κυριακής ο παγκοσμίου φήμης, Καλαματιανός βαρύτονος, Δημήτρης Πλατανιάς. Ο Δημήτρης Πλατανιάς μίλησε, για το ξεκίνημά του και τη σημαντική διεθνή πορεία του από το Ωδείο της Καλαμάτας στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.
    Παρακολουθείστε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί. Ο Δημήτρης Πλατανιάς συνομιλεί με τη Λένα Αρώνη (μετά το 25ο λεπτό του βίντεο) στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μετά τη σκηνοθέτη Κατερίνα Ευαγγελάτου.
  Δείτε ολόκληρη την εκπομπή πατώντας εδώ! 

***   Tο σχέδιο για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων 
Αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό σε έξι βήματα, προτείνει στις τράπεζες η PWC. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το σχέδιο που έχει προτείνει η συμβουλευτική εταιρία στις τράπεζες και το οποίο βρίσκεται υπό τη διαβούλευση των τελευταίων προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, προβλέπει έξι περιπτώσεις ρυθμίσεων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που διαμορφώνονται βάσει του ύψους του χρέους κάθε επιχείρησης και προτείνουν αναλόγως συγκεκριμένη αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο της PWC προβλέπει τα εξής:
α) Για επιχειρήσεις με χρέη έως 3.000 ευρώ, τυποποιημένη αντιμετώπιση από όλες τις τράπεζες, με την παροχή έως 36 δόσεων για τη ρύθμιση της οφειλής.
β) Για επιχειρήσεις με χρέη από 3.001 έως 20.000 ευρώ, επίσης τυποποιημένη αντιμετώπιση από όλες τις τράπεζες, με την παροχή έως 120 δόσεων για τη ρύθμιση της οφειλής.
γ) Για επιχειρήσεις με χρέη από 20.001 έως 50.000 ευρώ, προτείνεται "κούρεμα" στα πανωτόκια και εφόσον η εταιρεία έχει οφειλές και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, "κούρεμα" σε πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το υπόλοιπο του χρέους προτείνεται να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις.
δ) Για επιχειρήσεις με χρέη από 50.001 έως 300.000 ευρώ, προτείνεται να γίνεται αυτοματοποιημένη ανάλυση (με excel) της βιωσιμότητας της επιχείρησης, η οποία θα υπογράφεται και θα εγκρίνεται για τις τράπεζες από το περιφερειακό υποκατάστημα και στο σκέλος των οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από τον τοπικό έφορο ή το ασφαλιστικό ταμείο.
ε) Για επιχειρήσεις με χρέη από 300.001 έως 2.000.000 ευρώ, προτείνεται η ίδια με την ανωτέρω αντιμετώπιση, με τη διαφορά ότι οι εγκρίσεις και υπογραφές θα λαμβάνονται σε κεντρικό και όχι περιφερειακό επίπεδο.
στ) Για τις επιχειρήσεις με χρέη άνω των 2.000.000 ευρώ, η μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης θα ανατίθεται σε μελετητή (μεγάλες εξειδικευμένες εταιρίες) και οι ρυθμίσεις που θα προτείνονται θα λαμβάνουν την έγκριση κεντρικής επιτροπής των τραπεζών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημείο στο οποίο ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες αφορά τις ρυθμίσεις χρεών 50-300 χιλιάδων ευρώ - κλίμακα που συγκεντρώνει και την πλειοψηφία των περιπτώσεων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που θα διευθετηθούν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η διχογνωμία των τραπεζών έγκειται στο ότι επιθυμούν όλη η διαδικασία να περνάει από τα κεντρικά και όχι από το περιφερειακό υποκατάστημα.
Οι οριστικές αποφάσεις των τραπεζών επί των προτάσεων της PWC θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, καθώς πριν από την έναρξη του εξωδικαστικού μηχανισμού στις 3 Αυγούστου, αυτές θα πρέπει να έχουν καταγραφεί σε κοινή υπουργική απόφαση την οποία θα συνυπογράψουν ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και η Υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.
Σημειώνεται ότι προχθές στο Υπουργείο Οικονομίας διεξήχθη η κλήρωση για την επιλογή των 320 συντονιστών, οι οποίοι θα αναλάβουν να χειριστούν τις αιτήσεις των επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Συνολικά είχαν υποβληθεί 986 αιτήσεις ενδιαφερομένων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας εκ των οποίων έγκυρες ήταν οι 974. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου κατά τη προχθεσινή κλήρωση, "βούληση του νομοθέτη είναι να υπάρχει μία αρχική, μικρή λίστα συντονιστών, ώστε ο καθένας να αναλάβει σημαντικό αριθμό υποθέσεων, να μπορεί να ασχολείται μεγάλο κομμάτι του χρόνου του και να εξειδικευτεί στη διαδικασία. Όσοι δεν κληρωθούν θα είναι επιλαχόντες και, καθώς πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις, θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα χρειάζονται περισσότεροι συντονιστές και έτσι θα αξιοποιηθούν σταδιακά όλοι".
     Σημειώνεται ότι το όριο των 320 συντονιστών που ισχύει αρχικά στο νόμο, μπορεί να επεκταθεί, με απλή απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι προκύπτει αυξημένος φόρτος εργασίας εξαιτίας αυξημένου ενδιαφέροντος επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

***  Η ζωή ενός άστεγου στην Καλαμάτα 
 
Οι άστεγοι στην Ελλάδα είναι , πλέον, χιλιάδες. Στην Καλαμάτα , ευτυχώς , ελάχιστοι. Ωστόσο, χθες,  συναντήσαμε έναν από αυτούς και  μιλήσαμε.  Ήταν λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, όταν ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 50 κινούνταν ανήσυχα στη στοά Λόντου. Είχε μαζί του πλαστικές σακούλες, ενώ από την εμφάνισή του δύσκολα καταλάβαινες ότι είναι άστεγος. Ρωτώντας γι’  αυτόν σε κατάστημα που υπάρχει στην περιοχή , μας είπαν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει βρει στέγη εκεί, δεν ενοχλεί και, κυρίως, δε δέχεται χρήματα από τον κόσμο, αφού, όπως τους ανέφερε από την πρώτη στιγμή, έχει αξιοπρέπεια.
Τον πλησιάσαμε δειλά , θέλοντας να μάθουμε αν χρειάζεται βοήθεια. Στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, αλλά στη συνέχεια «ανοίχτηκε» και μας μίλησε για την κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ημέρες.
Όπως μας είπε, κοιμάται στους δρόμους της  πόλης εδώ και δύο εβδομάδες, για λόγους καθαρά οικογενειακούς. Όλες αυτές τις μέρες ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από την Πρόνοια, αλλά και από την Εκκλησία, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε, όπως μας είπε.
Ο ίδιος καταφέρνει να επιβιώσει λαμβάνοντας το Επίδομα Αλληλεγγύης, ποσό που δε φθάνει για να ζήσει και, φυσικά, δεν αρκεί για να νοικιάσει σπίτι.
Σχετικά με τις δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν, ανέφερε ότι είχε δουλέψει με συμβάσεις στο Δήμο, ενώ αυτή τη στιγμή περιμένει να βγει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ώστε να μπορέσει να υποβάλει τα χαρτιά του και να πιάσει ξανά δουλειά.
Για τη ζωή ενός αστέγου στους δρόμους της Καλαμάτας και ειδικά τις ημέρες του καύσωνα, μας είπε ότι οι συνθήκες είναι τραγικές, αλλά τουλάχιστον ο ίδιος δεν έχει νιώσει φόβο. Μάλιστα, για να αντέξει τις ημέρες του καύσωνα πήγαινε σε ένα ιντερνέτ καφέ και δίνοντας 2-3 ευρώ περνούσε όλο το βράδυ του εκεί, αφού υπήρχε δροσιά.
Η ζέστη, σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στα πόδια του, είναι αυτά που έχουν δυσκολέψει την καθημερινότητά του. Πήγα στο νοσοκομείο, σημείωσε, καθώς κάποιο είδος μυκητίασης έχει προσβάλει τα πόδια μου και αυτά πρήζονται.
Στο ερώτημά μας αν ζήτησε από κάπου βοήθεια, μας είπε ότι απευθύνθηκε στην τοπική Εκκλησία, αλλά του απάντησαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι. Η δε Πρόνοια ήταν επίσης αρνητική, κι ενώ υπήρχε πρόγραμμα για αστέγους, δεν τον συμπεριέλαβαν, αν και ήξεραν ότι είναι άστεγος, όπως σχολίασε.
Όταν τον ρωτήσαμε αν φανταζόταν ποτέ ότι μπορεί να βρεθεί στο δρόμο, μας είπε ότι ήταν κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό του. Ήταν κάτι που έβλεπε στις ειδήσεις, αλλά δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα συμβεί στον ίδιο. Ξαφνικά, όπως είπε, για διάφορους λόγους, που διαφέρουν ανά περίπτωση, βρέθηκε στο δρόμο.
Όσο για το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος και αν υπάρχει βοήθεια, μας απάντησε αρνητικά, λέγοντάς μας πως υπάρχει ενδιαφέρον από μεμονωμένα άτομα που τον έχουν ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι.
Στο αν ο ίδιος είναι ανοιχτός σε βοήθεια, απάντησε: «Μέχρι ένα σημείο ναι, όμως υπάρχει και η αξιοπρέπεια, που σε κάθε άνθρωπο διαφέρει».
Τέλος, όταν τον ρωτήσαμε αν η κατάσταση στη χώρα τον έχει επηρεάσει και αν βλέπει γενικότερα τα πράγματα να αλλάζουν, μας είπε ότι έχει να δει ειδήσεις 3 μήνες. Τα τελευταία νέα που είδε ήταν απαισιόδοξα και αυτό τον απώθησε να ενημερώνεται, αφού ό,τι έβλεπε δεν του έδινε ελπίδα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Συνεχίζεται ο μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας #MessiniPhoto 
Σε εξέλιξη είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου , ο διαγωνισμός φωτογραφίας στη Μεσσήνη, στον οποίο οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Υπενθυμίζεται πως οι  φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ως θέμα το περιβάλλον, αξιοθέατα, οικιστικό ιστό και καθημερινή ζωή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα « οι δρόμοι του νερού στο Δήμο Μεσσήνης» και στην αποτύπωση πηγών, ποταμών, ακτών , παραλιών και γενικότερα υδάτινων στοιχείων. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με 1 έως 5 φωτογραφίες, με αποστολή στο emailmessini.photo@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο facebook(messenger) ( f: dimos messinis) ή στο instagram με  #messiniphoto. Οι φωτογραφίες , τέλος, θα πρέπει να έχουν ληφθεί στα Καλλικρατικά όρια του Δήμου Μεσσήνης. Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή στην οποία συμμετέχει  ο διακεκριμένος χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης και μέλη της είναι οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Φανός Δημήτρης, Γιώργος Τασσόπουλος, Δημήτρης Ζώης, Στάθης Αθανασάς και Τάκης Κούρος.   Κ. Γαζ.  

***  Η υστέρηση στον συνεδριακό τουρισμό αφαιρεί σημαντικά έσοδα 
Ένας σύνεδρος είναι πελάτης υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι ξοδεύει από 50% έως 70% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τις δαπάνες του μέσου τουρίστα.
H Ελλάδα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα συνεδριακής ανάπτυξης συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάνοντας πολύτιμα έσοδα για την εθνική οικονομία σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματικών Οργανωτών Συνεδρίων.
Το προεδρείο του Συνδέσμου έχει καταθέσει τις προτάσεις του στο υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την άρση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια διεκδίκησης των συνεδριακών εκδηλώσεων.
Παράλληλα, θεωρεί ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα εθνικό σχέδιο προσέλκυσης μεγάλων εκδηλώσεων και να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών για τη προβολή του συνεδριακού τουρισμού στις ξένες αγορές. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, ένας σύνεδρος είναι πελάτης υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο «πρεσβευτή» της χώρας στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι ξοδεύει από 50% έως 70% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις δαπάνες του μέσου τουρίστα. Κατά τον Σύνδεσμο, ο συνεδριακός κλάδος συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας, αφού στην οργάνωση των συνεδρίων εμπλέκονται άμεσα τουλάχιστον 40 επαγγέλματα και έμμεσα πάνω από 70.
Επιπλέον, τα συνέδρια δημιουργούν και αυξάνουν τη ζήτηση ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών (διαμονές, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, εστίαση, κ.ά.). Ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι η συνεχής επένδυση και αναβάθμιση των συνεδριακών υποδομών και η ενεργοποίηση μιας νέας προσπάθειας δημιουργίας μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου που θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 συνέδρους και εκθέτες θα συμβάλλουν δραστικά στην άνοδο της χώρας μας στη διεθνή συνεδριακή κατάταξη. Αντίστοιχα παραδείγματα ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού με τη δημιουργία μητροπολιτικών κέντρων καταγράφηκαν στις περιπτώσεις της Κωνσταντινούπολης, της Βαρκελώνης του Δουβλίνου κ.α. Μέχρι στιγμής, η χώρα μας εξυπηρετεί τον εισερχόμενο συνεδριακό τουρισμό στα συνεδριακά ξενοδοχεία ή σε συνεδριακά κέντρα όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Metropolitan Expo, των οποίων η μεγαλύτερη αίθουσα δεν ξεπερνά τα 2.100 άτομα.
Εξάλλου, ο Σύνδεσμος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων για τη διεξαγωγή των τελετών έναρξης και λήξης των διεθνών συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.
Επιπροσθέτως, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία μητρώου συνεδρίων προκειμένου να καταγράφεται ο αριθμός των διοργανώσεων, εγχώριων ή εισερχόμενων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, να ελέγχεται ο αποδοτέος ΦΠΑ, να διασφαλίζεται το κράτος στην είσπραξη των άμεσων και έμμεσων φόρων και να προστατεύεται η νόμιμη εργασία. Το προεδρείο του Συνδέσμου ολοκλήρωσε ήδη ένα κύκλο συναντήσεων προκειμένου να ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τον συνεδριακό τουρισμό. Ειδικότερα, η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ειρήνη Τόλη και η γενική γραμματέας Σωτηρία Λυγνού συναντήθηκαν με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.
Η κ. Τόλη εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο και στη συνάντηση του νέου προεδρείου του ΣΕΤΕ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, η πρόεδρος και το μέλος του Συνδέσμου κ. Γεωργία Τσάτσου τον εκπροσώπησαν σε εκδήλωση ενημέρωσης για τις δυνατότητες της Κύπρου στον τομέα των συνεδρίων και ταξιδίων κινήτρων και για τα νέα αντίστοιχα σχέδια οικονομικής προσέλκυσής τους εκ μέρους το γραφείου συνεδρίων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
   ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
 Η έναρξη της τουριστικής σεζόν τόνωσε την απασχόληση

 Η άνοδος του τουρισμού συνέβαλε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που υπερκέρασαν τον Ιούνιο τις απολύσεις ή τις αποχωρήσεις εργαζομένων. Ετσι το ισοζύγιο στην αγορά εργασίας τον Ιούνιο υπήρξε θετικό κατά 40.499 θέσεις, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, οπότε το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 255.903 θέσεις εργασίας.
Τα θετικά μηνύματα για την απασχόληση που ερμηνεύουν και τη μείωση της ανεργίας τους τελευταίους μήνες προκύπτουν από τα στοιχεία της «Εργάνης», που δείχνουν όμως την επικράτηση των ευέλικτων μορφών εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης. Η τάση μάλιστα αυτή ενισχύθηκε τον Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίο κορυφώνεται η προετοιμασία των επιχειρήσεων για την τουριστική σεζόν και είχε σαν αποτέλεσμα οι νέες θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν να υπερτερούν σε σχέση με αυτές της πλήρους απασχόλησης. Αντίστοιχα και το πρώτο εξάμηνο του έτους πάνω από τις μισές νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί είναι ευέλικτης μορφής.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης» για την εξέλιξη της καθαρής ροής απασχόλησης το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι νέες προσλήψεις σε θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ανήλθαν τον Ιούνιο στις 155.186 (ποσοστό 56,77%) και της πλήρους απασχόλησης στις 118.189 (ποσοστό 43,23%). Παρόμοια είναι η εικόνα για όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, κατά το οποίο οι νέες προσλήψεις σε θέσεις ελαστικών μορφών απασχόλησης ανήλθαν σε 619.616 (ποσοστό 51,73%) και οι θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 578.077 (ποσοστό 48,27%).
Σε κάθε περίπτωση, ο Ιούνιος είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, μια επίδοση που είναι μάλιστα η υψηλότερη από το 2001 μέχρι σήμερα και αναμένεται να αποτυπωθεί και στα στοιχεία για την ανεργία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης τον Ιούνιο του 2017, οι προσλήψεις ανήλθαν σε 273.375, ενώ οι αποχωρήσεις σε 232.776, από τις οποίες οι 94.918 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 137.858 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τη σύγκριση των στοιχείων του Ιουνίου 2017 και του Ιουνίου 2016, προκύπτει ότι η αύξηση που καταγράφεται στο ήδη θετικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο περιόδων ανήλθε στις 6.991, καθώς το θετικό ισοζύγιο των 33.608 θέσεων εργασίας που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2016 βελτιώθηκε σε 40.599 θέσεων εργασίας τον Ιούνιο του 2017.
Η συμβολή του τουριστικού κλάδου στη βελτίωση του ισοζυγίου μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων που καταγράφεται τον Ιούνιο, αλλά και όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία για τους τομείς που δημιουργούν την απασχόληση το επίμαχο διάστημα, με τα επαγγέλματα σε πρώτη ζήτηση να είναι οι σερβιτόροι, οι τραπεζοκόμοι, οι μπάρμαν, οι μάγειροι, οι ψήστες ξενοδοχείων και εστιατορίων, οι πωλητές, οι λαντζέρηδες, οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης, οι υπάλληλοι γραφείου και οι καθαριστές. Οι περιφέρειες στις οποίες καταγράφεται το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων είναι η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, σε αντίθεση με την Αττική, η οποία παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο, με περισσότερες αποχωρήσεις και απολύσεις σε σχέση με νέες προσλήψεις.
 Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 1.197.696 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 941.793, εκ των οποίων οι 491.785 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 450.008 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Ετσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 255.903 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
 
***  Βιτσέντζος Κορνάρος: Ακύρωση δρομολογίων μέχρι 17 Ιουλίου λόγω βλάβης
 
H ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 07/07/2017 έως 17/07/2017 πρωί θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
 
***  ΣΕΙΣΜΟΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ τον Εθνικό ύμνο...
~   Έγινε και αυτό. Ο φεμινισμός σε όλο τον κόσμο έχει θέσει ως στόχο να προσβάλλει και να καταρρίψει τις παραδόσεις, τις αξίες και τα έθνη.Στο πλαίσιο αυτό φεμινίστριες στον Καναδά ζήτησαν το αδιανόητο, δηλαδή να αλλάξει ο εθνικός ύμνος της χώρας επειδή περιέχει μέσα τη λέξη “sons”, ελληνιστί “γιους”. Στη θέση της λέξεως θέλει να μπει το us δηλαδή “εμάς”.
Το θέμα έφτασε στη Γερουσία, όμως ευτυχώς οι Γερουσιαστές αρνήθηκαν να αλλάξουν τον εθνικό τους ύμνο στο όνομα της πολιτικής ορθότητος και των φεμινιστριών.
Μην σας φανεί περίεργο εάν σε λίγο καιρό ακούσουμε κάποιο παρόμοιο αίτημα και στην Ελλάδα. Αν όχι για τον εθνικό μας ύμνο, για τη σημαία μας και το θρησκευτικό σύμβολο που αυτή περιέχει...
 
***  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ!Ρίχνουν τον Ερντογάν...
~ Φουντώνει η δυσαρέσκεια κατά του Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα χάνει το μέχρι πρότινος προπύργιό του, την Κωνστνατινούπολη.Χθες, οι άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την «Πορεία για τη Δικαιοσύνη» που έγινε από την Άγκυρα και διήρκεσε 25 ημέρες και 425 χιλιόμετρα, ήταν δεκάδες χιλιάδες. Ήταν κινητοποίηση που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης και του καθεστώτος Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η 9η Ιουλίου είναι ένα καινούριο βήμα, ένα καινούριο κλίμα, μία νέα γέννηση. Η τελική μέρα της Πορείας για τη Δικαιοσύνη είναι μία καινούρια αρχή και ένα νέο βήμα. Δεν είναι το τέλος της πορείας, είναι μία ημέρα ειρήνης και θέλησης για ζωή, είπε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της Αντιπολίτευσης.
Φαίνεται πως οι Κωνσταντινουπολίτες δεν επιθυμούν την Οθωμανοποίηση της Τουρκίας και η αντίσταση ξεκίνησε...
 
***  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Οργή του Πούτιν...

~ Βόμβα από την Άγκυρα δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον ηγέτη της των Τατάρων  της Κριμαίας  Mustafu Dzhemilev,  ότι η Τουρκία στηρίζει πλήρως την Ουκρανία από την άποψη της Κριμαίας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος  .
«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε  την κατάληψη της Κριμαίας (από την Ρωσία). Η αρχή μας είναι  να υπερασπιζόμαστε  μέχρι το τέλος την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο  Ερντογάν εκφράζοντας στον Dzhemilev τις διαβεβαιώσεις του για το θέμα αυτό . Η Συνάντηση Ερντογάν και Dzhemilev πραγματοποιήθηκε στο  προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Στην Τουρκία, ο ηγέτης των Τατάρων «Majlis» της Κριμαίας.
Ο Ερντογάν,  μίλησε με τον  ηγέτη των Τατάρων  για περίπου μία ώρα πίσω από κλειστές πόρτες.
«Συζητήσαμε  με τον Τούρκο ηγέτη τα προβλήματα των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν Κριμαία , καθώς και την παραμονή των συμπατριωτών μας στις ρωσικές φυλακές»  ανέφερε ο ηγέτης των Τατάρων .
Μάλλον αυτά δεν αρέσουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν...

***  ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ!«Έκαναν την Ελλάδα, Βουλγαρία»...

~   Στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ.Βελόπουλος μαζί με τον κο Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Κεδίκογλου της Νέας Δημοκρατίας.
Η συζήτηση στράφηκε γύρω από την οικονομία καθώς ο κος Μπάρκας έκανε λόγο για βελτίωση (αναιμική βέβαια το παραδέχτηκε αυτό) των δεικτών της ανεργίας.
Ο κος Βελόπουλος ισοπέδωσε τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, καθώς η εργασία (όσων έχουν) είναι με μισθούς 300 ευρώ, εργασία 12ώρου που είναι γραμμένη στα χαρτιά για 4ωρη απασχόληση. Μία σοβιετικού τύπου εργασία, όπως είπε χαρακτηριστικά
Στη συνέχεια εξήγησε πως μόνο η αύξηση του πλούτου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης, αλλά και των μισθών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καλλιέργεια των βοτάνων. Βότανο αυτοφυές ΜΟΝΟ στην Πίνδο το πουλούν οι Βούλγαροι και οι Έλληνες ΟΧΙ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που εξηγεί για ποιο λόγο έχουμε αγροτική παραγωγή 7 δις κι όχι 25 όπως θα μπορούσαμε να έχουμε.
Άλλο ένα παράδειγμα που έδωσε ο Κ. Βελόπουλος είναι η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Στο εξωτερικό οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν για κάθε 10 ευρώ από τα εισιτήρια, 500 σε σουβενίρ που πωλούνται.
Στην Ελλάδα έχουμε ετήσια έσοδα από τα εισιτήρια 74 ευρώ και μηδαμινά σχεδόν από τα σουβενίρ.
Το δε τραγικό της υπόθεσης είναι πως τα σουβενίρ είναι MADE IN CHINA.
Πόσο πιο κάτω να πάει η Ελλάδα.
Τέλος για να αντιληπτό το μέγεθος της κατάντιας της Ελλάδας, ο Κ. Βελόπουλος είπε πως ενώ η Ελλάδα έγινε Βουλγαρία του '80, η Βουλγαρία γίνεται Ελλάδα του '90 και του 2000.
Βίντεο :  Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ANT1 10/07/2017 , https://youtu.be/HggTTzEjACI  .-

***  Τάκης Αναστόπουλος: «Το στοίχημα της νέας Αλλαγής θα κερδηθεί» 
Ο Τάκης Αναστόπουλος μιλά στο «Θάρρος» για το πρόσφατο συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» 
   Με ούριο άνεμο στα πανιά της, μετά το επιτυχημένο και ενωτικό -σύμφωνα με τους διοργανωτές- συνέδριο, συνεχίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη το ταξίδι της προς τη συγκρότηση του νέου φορέα. Η επόμενη ημέρα των εργασιών βρίσκει το ομοσπονδιακό σχήμα και τα στελέχη του -όλων των τάσεων και αποχρώσεων- σε πνεύμα ανέλπιστης ενότητας και συσπείρωσης και με έκδηλη αποφασιστικότητα -αυτή τη φορά- να μη χαθεί η ευκαιρία για μια δυναμική επανεκκίνηση.
Μικρό βήμα αλλά με υψηλό συμβολισμό προς την κατεύθυνση της ενοποίησης και ανασυγκρότησης συνιστά η απόκτηση νέου λογότυπου, το οποίο θα αποτελεί πλέον τη «βιτρίνα» για τη δημόσια εκπροσώπηση της ΔΗΣΥ.
Το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά έτυχαν ευρείας ανταπόκρισης από τους συνέδρους και έδειξαν -σε πρώτη ανάγνωση- να ικανοποιούν τους μέχρι πρότινος σκεπτικούς και καχύποπτους πολιτικούς παράγοντες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Σημείο-κλειδί αποτελεί η δέσμευση για τη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής υπό τον κοινής αποδοχής καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο, η οποία θα αναλάβει να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Το "Θάρρος"…παρεμβαίνει στα τεκταινόμενα του πρόσφατου Συνεδρίου και σήμερα δημοσιεύει την άποψη του Τάκη Αναστόπουλου (μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις προηγούμενες εκλογές). Τις αμέσως επόμενες ημέρες το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με περισσότερες συνεντεύξεις.
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 1. Κύριε Αναστόπουλε ζήσατε το πρόσφατο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τα μέσα. Και η αλήθεια είναι ότι επικράτησε η άποψη, μετά το κλείσιμό του, ότι όλα πήγαν καλά. Θεωρώ ότι  η ρητορική του ενθουσιασμού είναι αναγκαία συνθήκη σε κάθε νέο εγχείρημα, όχι όμως και ικανή να οδηγήσει στην ευόδωσή του. Όσο θερμά λόγια κι αν χρησιμοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι, τα πραγματικά προβλήματα δεν καίγονται, ούτε καν καλύπτονται επαρκώς από τον παραγόμενο λεκτικό καπνό. Είναι απολύτως κατανοητό, λοιπόν, να κλείνει η κ. Φώφη Γεννηματά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη φράση «Ε ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε». Είναι όμως έτσι;
  Είναι αλήθεια, όπως το λέτε, ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε εξαιρετική επιτυχία. Δημιουργήσαμε την έκπληξη. Η δυναμική και μαζική παρουσία στο συνέδριο δημιούργησε ένα νέο μομέντουμ, ένα νέο χρονικό ορόσημο. Από εδώ και εμπρός πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά, να τρέξουμε, να βγούμε στην κοινωνία. Και σας ευχαριστώ κύριε Πετρόγιαννη για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μέσα από τις σελίδες του Θάρρους με τους αναγνώστες σας και γενικώτερα με το Μεσσηνιακό κοινό. Αυτή η επιτυχία βέβαια ξεπερνά τα όρια του χώρου που ορίζεται ως κεντροαριστερά. Η φράση που είπε  στο κλείσιμο του συνεδρίου η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά «Ε ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε!» εννοεί ότι μέσα από την ενότητα που επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγραμματικού και οργανωτικού συνεδρίου ο πολιτικός μας χώρος επιτρέφει και διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας τη θέση που του αναλογεί και του αξίζει.
Και αυτό δεν είναι ρητορικό σχήμα για να εμψυχώσουμε τους οπαδούς μας, να κινητοποιήσουμε φίλιες δυνάμεις που προς το παρόν διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις ή να αποδώσουμε με αυταρέσκεια εύσημα μεταξύ μας. Δεν επιδιώκουμε την πολιτική αυτοϊκανοποίηση. Διεκδικούμε να βρεθούμε στη θέση του πρωταγωνιστή και στο επίκεντρο των εξελίξεων. Και αυτό θα γίνεται όλο και περισσότερο ορατό, όσο το αμέσως επόμενο διάστημα εμπεδωθεί η ενότητα και εμπλουτιστεί ο χώρος με την προσέγγιση αφενός μεν όσων αυτή τη στιγμή δηλώνουν αναποφάσιστοι και αφετέρου με το χτίσιμο γεφυρών που θα εκμηδενίσουν την απόσταση που μας χωρίζουν από κόμματα, κινήσεις και στελέχη που βρίσκονται στις παρυφές μας.
Το μήνυμα όμως που έστειλαν οι πολίτες στο συνέδριο ήταν ένα: ενότητα. Για αυτό, το σύνθημα που επικράτησε ήταν ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε. Ενώνουμε τη χώρα, την απαλλάσσουμε από το διχαστικό λόγο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ενώνουμε τον χώρο μας. Αλλάζουμε εμείς πρώτοι για να αλλάξουμε τη χώρα, για τη νέα Αλλαγή. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και αυτό το εννοούμε. Όσοι διατηρούσαν κάποιες επιφυλάξεις απέναντι στο εγχείρημα της συνένωσης του χώρου φοβούμενοι ένα δήθεν ηγεμονισμό του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι μέχρι σήμερα η ΔΗΣΥ έχει συμπεριφερθεί με καλή πίστη. Το ότι προχωράμε σε ανοιχτό ιδρυτικό συνέδριο και σε εκλογή αρχηγού από τη βάση είναι η επιβεβαίωση της ειλικρίνειας των προθέσεων μας. Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο Καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος δέχτηκε να περιβάλει με το κύρος του την Επιτροπή δεοντολογίας που θα δημιουργηθεί για να εγγυηθεί το αδιάβλητο των διαδικασιών.
Όπως γνωρίζετε τα προβλήματα είναι πολλά και καυτά. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ωραία λόγια. Οι αυταπάτες του κυρίου Τσίπρα στην πραγματικότητα ήταν μία αλυσίδα ψεμάτων για να εξαπατηθεί ο λαός μας. Σε όλα τα θέματα και όχι μόνο στην οικονομία η χώρα βουλιάζει. Ποιός θα το έλεγε ότι ο χρονικός ορίζοντας τοποθετείται στο 2060, δηλαδή δύο γενιές μετά. Ούτε τα προβλήματα μπορούν λοιπόν να περιμένουν ούτε, πολύ περισσότερο, οι άνθρωποι. Θεωρούμε ότι η ανάταξη της χώρας περνάει μέσα από την ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την αναδιάταξη των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός νέο ενωτικού και ενιαίου φορέα.
  
2. «Δεν βρισκόμαστε στη χώρα των λωτοφάγων», είπε η κυρία Γεννηματά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Όντως ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει διαψεύσεις και απογοήτευση σε τεράστιες ποσότητες. Με το δεδομένο ωστόσο ότι η περί «προδοσίας» καταγγελία ακούστηκε πρώτα κατά του ΠΑΣΟΚ, και εξακολουθεί να ακούγεται, δικαιωμένη από τα έργα και τις ημέρες στελεχών όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο κ. Παπαντωνίου κ.ά., θα χρειαζόταν να καταναλώσουν επίσης τεράστιες ποσότητες μαγικών λωτών οι έμπειροι πολίτες, ώστε να πειστούν πως η προπαγανδιζόμενη σαν «Νέα Αλλαγή» κατάφερε να εξαγνιστεί αθροίζοντας αμαρτίες. Για τις οποίες μάλιστα προτιμά την αγέρωχη σιωπή. Ποια είναι η γνώμη σας;
  Οι έμπειροι και ενημερωμένοι πολίτες γνωρίζουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την πρώτη στιγμή ζήτησε για όλες τις υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει έστω και υπόνοια σκανδάλου να υπάρξει παρέμβαση της δικαιοσύνης. Δεν φοβόμαστε τη δικαιοσύνη και σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία για να ασκήσει πιέσεις στοχοποιώντας ακόμα και δικαστές κάθε φορά που διαβλέπει ότι μία δικαστική απόφαση δεν θα είναι της αρεσκείας της. Ενώ από την άλλη δεν είναι άνευ σημασίας η στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση ο κος Τσοχατζόπουλος. Θα έλεγα όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
Εξάλλου, βλέπουμε διαρκώς ότι όλες οι μεγάλες υποθέσεις για τις οποίες είχε γίνει τόσος θόρυβος και στις οποίες η κυβέρνηση είχε στηρίξει την επικοινωνιακή της τακτική έπεσαν στο κενό. Άνθρακες ο θησαυρός της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ, όπως αθώος ανακηρύχτηκε ο κος Γεωργίου πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ή ο κος Χαρδούβελης για την υπόθεση του πόθεν έσχες. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο άσκησης μεθοδευμένης κατατρομοκράτησης της δημόσιας ζωής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται όμως να ξεχνά ότι στις δημοκρατίες – και η Ελλάδα είναι ακόμα δημοκρατία παρόλες τις προσπάθειες που κάνουν για να μοιάσει με καθεστώς τύπου Βενεζουέλας – ότι η κυβερνητική ασυλία κάποτε τελειώνει. Και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι τη δικαιοσύνη την περιμένει πολλή δουλειά.

  3. Επίσης, στην ομιλία σας στο συνέδριο, τονίσατε ότι «η συνέχιση της αφασίας τρέφει τον εθνολαϊκισμό των Συριζανέλ και τρέφεται από αυτόν. Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν υποκατάστατο γραφείου ευρέσεως εργασίας. Κάπου εδώ όμως τελειώνει η εποχή που τα κόμματα έφτιαχναν κομματικούς στρατούς. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα διορισμένων οπαδών, θέλουμε τα μέλη μας να είναι ενεργοί πολίτες». Θεωρώ ότι για τα ελληνικά δεδομένα αυτά τα πράγματα κινούνται στο πλαίσιο της φαντασίας.
   Δεν θα συμφωνήσω με τον αφορισμό σας. Οι κυβερνήσεις, όπως και τα κόμματα, έχουν μεταξύ άλλων και ένα ρόλο διαπαιδαγώγησης των πολιτών. Το ίδιο και ο Τύπος απέναντι στο αναγνωστικό του κοινό. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μην απαξιώνουμε την ευγενή πρόθεση να στηριχτεί ένα κόμμα σε ενεργούς πολίτες. Και αυτό δεν είναι «φαντασία», είναι αδήρητη ανάγκη. Πάμε μπροστά, σημαίνει ότι λέμε όχι στην επιστροφή στην εποχή των «πρασινοφρουρών» ή του διορισμού «των δικών μας παιδιών». Θεωρώ ότι στη Δημοκρατία δεν χρειαζόμαστε χειροκροτητές. Και εγώ τουλάχιστον δεν θα συμβάλω στη μετάλλαξη των πολιτών σε κρατικοδίαιτα κομματικά φερέφωνα. Είναι χρέος όλων μας να ενισχύσουμε και να τονώσουμε το αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των πολιτών. Με αυτό τον γνώμονα θα πορευτεί ο σύγχρονος ενιαίος φορέας που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία, την κεντροαριστερά, την ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο και την πολιτική οικολογία.
   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΣΤΗΝ ΟΣΣΕΤΙΑ! Κλείδωσε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ η ΠΕΡΙΟΧΗ! Κυρίαρχος ΠΟΥΤΙΝ...

~ Όπως έχει αναλύσει (και το VoiceNews) o K.Bελόπουλος στο ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας ιδιαίτερο στρατηγικό ρόλο παίζει η περιοχή της Οσσετίας.
Η Νότια Οσσετία, ή απλά Οσσετία, είναι μια αυτοανακηρυγμένη δημοκρατία μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Γεωργίας. Αν και αυτή η πρώην σοβιετική αυτόνομη περιφέρεια διακήρυξε την ανεξαρτησία της κι έχει έναν ντε φάκτο έλεγχο σε ένα σημαντικό μέρος της περιφέρειας, ο διαχωρισμός της από τη Γεωργία δεν έχει αναγνωριστεί από καμία μεγάλη χώρα, με εξαίρεση τη Ρωσία, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και τη Ναουρού και θεωρείται μέρος της χώρας της Γεωργίας. Η Γεωργία δεν αναγνωρίζει τη Νότια Οσσετία ως διαφορετική κρατική οντότητα ή αυτόνομη περιοχή, αλλά αναφέρεται σε αυτήν είτε με το μεσαιωνικό όνομα Σαματσάμπλο, είτε, πιο πρόσφατα, Τσχινβάλι.
H Ρωσία αναγνώρισε τη δημοκρατία ως ανεξάρτητη και τη σχετική ανακοίνωση έκανε στις 26 Αυγούστου του 2008 ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Τώρα ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέφτηκε (χθες 9/7) την περιοχή για να γίνουν συνομιλίες που αφορούν  τα ενεργειακά και φυσικά τα γεωστρατηγικά.
Ο ρόλος της Οσσετίας είναι εξαιρετικά κρίσιμος στο ενδεχόμενο σύρραξης Ρωσίας-Τουρκίας καθώς δημιουργείται ο διάδρομος με τον οποίο, ο ρωσικός στρατός θα μπορεί να εισβάλει σε τουρκικό έδαφος.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...

~  Έτοιμη να λάβει το σήμα και να επιτεθεί στην περιοχή Afrin της Συρίας, ανακοίνωσαν ότι είναι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, δείχνοντας ότι η Άγκυρα στο Κουρδικό θέμα δεν αστειεύονται καθόλου.
Το λουτρό αίματος που στοχεύουν να προκαλέσουν υπολογίζεται ότι θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει γενική σύρραξη.
Η περιοχή Afrin βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων από το 2014 και η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις από τους Κούρδους αυτά τα 3 χρόνια, κάτι που δεν θα ανεχθούν άλλο.
Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι ότι μια τέτοια κίνηση θα εξοργίσει τους Αμερικανούς, ενώ από την άλλη ο Πούτιν θα υποστηρίξει τον Ερντογάν καθώς δεν θέλει τη διχοτόμηση της Συρίας (που θα συμβεί εάν δημιουργηθεί Κουρδικό Κράτος, το οποίο θα ελέγχεται από τις ΗΠΑ).
Φυσικά, στη συνέχεια, η είσοδος της Χεζμπολάχ, του Ιράν, και της Σαουδικής Αραβίας στη διαμάχη θα προκαλέσει τη γενική σύρραξη που πιθανότητα θα είναι το ξεκίνημα ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ας ελπίσουμε, όμως, όλα αυτά να παραμείνουν σενάρια και να μη δούμε να συμβαίνει το χειρότερο...

***  «Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ»- «Μια επιστολή αγάπης» για τον “Paddy”, την Ελλάδα και τη Μάνη! 
Η Dolores Payas, η ισπανίδα μεταφράστρια του έργου του φιλέλληνα συγγραφέa, μιλά στο «Θάρρος» για το βιβλίο της που κυκλοφόρησε στη χώρα μας
 «Η Μάνη είναι ο παράδεισος μου. Η Καλαμάτα η πιο φιλόξενη πόλη που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου.»
 Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ. Ντολόρες Παγιάς επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009. Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν η απαρχή μιας φιλίας που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του συγγραφέα. Μέσα από το χρόνο που πέρασαν μαζί και τις συζητήσεις τους, «γεννήθηκε» η ανάγκη της, για να γράψει το βιβλίο «Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ» . Ένα ανθρώπινο σκιαγράφημα του Άγγλου συγγραφέα και τολμηρού ταξιδευτή, του γοητευτικού και γενναιόδωρου “Paddy” ή «Μιχάλη» (όπως τον αποκαλούσαν στην Ελλάδα), που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Καρδαμύλη περιτριγυρισμένος από φίλους, ποτά και, πάνω απ’ όλα, τα βιβλία του.  Το «Πίνοντας με τον Λη Φέρμορ» κυκλοφορεί από την «Key Books» εδώ και ένα μήνα στα βιβλιοπωλεία της χώρας. Το «Θάρρος» με τη βοήθεια του Βασίλη Βαρδάκα, από την “Key Books”, εντόπισε και συνομίλησε με την Ντολόρες Παγιάς.  Η ίδια σήμερα περνά 6 μήνες του χρόνου, «στο σπίτι της»,  τη μεσσηνιακή Μάνη. Μας μίλησε για τον Πάτρικ Λη Φέρμορ… τον κοσμοπολίτη, ευγενή, μποέμ και συνάμα ανθρώπινο “Paddy” όπως αυτή γνώρισε στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Επίσης,  μας εξήγησε τη δύσκολη δουλειά των μεταφραστών που χωρίς αυτούς η λογοτεχνία θα ήταν ένα άγονο τοπίο. Τέλος,  εκφράστηκε με «κολακευτικά» λόγια για τον «δικό» της παράδεισο, που βρήκε εδώ στα μέρη μας. Για τη μοναδική Μάνη και για τη φιλόξενη Καλαμάτα που μεταμορφώνεται χρόνο με το χρόνο προς το καλύτερο.
patric-fermoor-e1496300805376.png
*Πως προέκυψε η γνωριμία σας και πως ήρθατε τόσο κοντά με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ ; Εσείς από την Ισπανία , αυτός Βρετανός, βρεθήκατε στην Καρδαμύλη τελικά! 
  Είναι όντως, λίγο «περίεργο» που αυτή η συνάντηση προέκυψε στη Μάνη. Αλλά η εξήγηση είναι μάλλον απλή. Τον λάτρευα ως συγγραφέα, αλλά στην Ισπανία δεν ήταν πολύ γνωστός. Είχε μόνο δύο βιβλία μεταφρασμένα στα ισπανικά… Καθώς γράφω για πολιτιστικά περιοδικά έκανα μερικά άρθρα για τον Λη Φέρμορ. Επίσης, προσπάθησα να προσελκύσω το ενδιαφέρον ορισμένων εκδοτικών οίκων για τα έργα του. Αυτό το κατάφερα και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι υπερήφανη, καθώς σήμερα όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν και στην Ισπανία! Έτσι, μια μέρα του έστειλα ένα από τα άρθρα μου για τον ίδιο και τα βιβλία του. Ήταν αρκετά ευγενής και με ευχαρίστησε. Την επόμενη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, έσπευσα στη Μάνη και επιδίωξα να τον συναντήσω. Τον καιρό εκείνο συνάντησα και την Ελπίδα, την οικονόμο του, που από τότε συνδεόμαστε με φιλία. Εκείνη την ημέρα ο «Paddy» με κάλεσε για καφέ. «Ταιριάξαμε» αμέσως και την επόμενη μέρα με κάλεσε για γεύμα... Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισα να μεταφράζω τη «Ρούμελη». Αποφάσισα να έρθω στη Μάνη και να νοικιάσω ένα μικρό σπίτι στην Καρδαμύλη. Ήθελα να είμαι κοντά του. Έτσι ήρθα και εγκαταστάθηκα εδώ. Περάσαμε αρκετές στιγμές, γευματίζοντας, πίνοντας τσάι και μιλώντας για ατελείωτες ώρες… Την επόμενη φορά που ήρθα στην Ελλάδα με κάλεσε να μείνω στο σπίτι του. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο αυτού του ταξιδιού.
  *Τι σας οδήγησε να γράψετε αυτό το βιβλίο, και μάλιστα, επιλέγοντας αυτό τον «τίτλο» ; 
  Αυτό το μικρό βιβλίο είναι ένα δείγμα ευγνωμοσύνης. Μετά το θάνατο του «Paddy», αισθάνθηκα μια μεγάλη νοσταλγία και ένα κενό μέσα μου. Ήξερα ότι είχα ένα «χρέος»  απέναντί του. Ήταν αρκετά γενναιόδωρος μαζί μου καθώς με υποδέχθηκε στη ζωή του, όταν αυτή ήταν ήδη «εύθραυστη» και «κουρασμένη». Αυτό για μένα, ήταν ένα τεράστιο «δώρο» που θα το «κρατώ» μαζί μου όσο ζω. Έτσι, ένιωσα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Έπρεπε να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, να του «αποδώσω»  ένα φόρο τιμής. Όντας συγγραφέας, η γραφή είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να εκφράσω καλύτερα τα συναισθήματα μου. Επίσης,  αυτό το βιβλίο, θα μου επιτρέψει να μείνω «μαζί του»  στον κόσμο, για λίγο περισσότερο… Σκέφτηκα πολύ πριν ξεκινήσω να το γράφω...  Τελικά αποφάσισα ότι αυτό το βιβλίο  θα είναι μια «επιστολή αγάπης»…. Σε αυτόν και στην Ελλάδα.
drink time 11 2.jpg
  *To BBC , λόγω της ζωής του, τον έχει περιγράψει ως έναν άνθρωπο «κράμα» μεταξύ Ιντιάνα Τζόουνς, Τζέημς Μποντ και Γκράχαμ Γκρίν. Εσείς πως θα το περιγράφατε ύστερα απ’ τη στενή σχέση που αναπτύξατε; 
  Η «άποψη» του BBC δε νομίζω ότι απέχει πολύ από την αλήθεια, αν και νομίζω ότι ήταν  καλύτερος συγγραφέας από τον Graham Green. Η πεζογραφία του «Paddy» ξεκινούσε με μια εκπληκτική ευκολία και ήταν επίσης ποιητής.
Όσο για τον άνθρωπο.  Ο «Paddy»  ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με κεφαλαία γράμματα. Τίποτα, ανθρώπινο, δεν ήταν παράξενο γι’αυτόν. Και, πάνω απ 'όλα, αγαπούσε τη ζωή. Απολάμβανε οτιδήποτε μπορούσε να του δώσει η ζωή, ως ένα πολύτιμο δώρο. Ήταν πάντα έτοιμος να την υποδεχτεί με οποιαδήποτε μορφή  της: καλή, καλύτερη, χειρότερη, κακή, θαυμάσια. Γι 'αυτό άλλωστε ήταν τόσο γενναιόδωρη και γεμάτη κατανόηση «ψυχή». Ήταν επίσης, «σπουδαία» παρέα, με καλό χιούμορ, αστεία, και περιέργεια για τα πάντα. Τέλος,  είχε πολύ θάρρος και ήταν ένας πραγματικός ευγενής και αξιοπρεπής «πολεμιστής» .
  *Ως μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων αλλά και ως συγγραφέας θα είχατε την ευκαιρία να μεταφράσετε αρκετά βιβλία και να γνωρίσετε αρκετούς συγγραφείς. Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεχωρίσετε τον Πάτρικ Λη Φέρμο; 
  Όσο και αν ακούγεται αστείο, είναι ο πιο δύσκολος που έχω μεταφράσει. Ο «Paddy» είχε ένα τεράστιο λεξιλόγιο και ήταν επιρρεπής στην μπαρόκ πεζογραφία. Αυτό, μαζί με τους στίχους και την εκπληκτική ομορφιά των βιβλίων του, τον έκανε πολύ ξεχωριστό συγγραφέα. Υπάρχει ακόμα ένα άλλο σημαντικό πράγμα που με έκανε να τον ξεχωρίσω. Όπως αυτός, έτσι και εγώ ήμουν «ερωτευμένη» με την Ελλάδα.  Μεταφράζοντας τα βιβλία του, μπήκα σε έναν όμορφο κόσμο που ήταν και ο δικός μου.
drink time 3.png
  *Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του «μεταφραστή» ενός λογοτεχνικού βιβλίου, όταν πρέπει να αποτυπώσει το νόημα ενός έργου, σε διαφορετικές κουλτούρες; Τα βιβλία του, σας δυσκόλεψαν πάνω σε αυτό; 
  Η μετάφραση είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Πέρα από την "μεταγραφή των νοημάτων", κατά τη μετάφραση ενός καλού συγγραφέα θα πρέπει να βρούμε τη «φωνή του» σε γλώσσα που δεν ήταν η δική του.  Η φωνή στα ισπανικά (ή στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα μεταφράζετε) δεν θα είναι ποτέ η ίδια αλλά θα πρέπει να "ακούγεται" σαν να ήταν.
Η πρωτότυπη πεζογραφία του «Paddy» είναι πολύ μπαρόκ και το λεξιλόγιό που χρησιμοποιεί εξαιρετικά περίπλοκο (που συχνά μοιάζει το βυζαντινό!). Αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εμένα. Έπρεπε να βρω μια ισπανική φωνή γι 'αυτόν, και έπρεπε να είναι μια «μπαρόκ»
 και πολύ «πλούσια», όχι μια νηφάλια, φωνή. Η αγγλική γλώσσα είναι μονοσύλλαβη. Τα Ισπανικά, όπως και τα ελληνικά είναι γλώσσες πολυσύλλαβες. Υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να χαθεί το «βήμα», να χαθεί η «μουσική» και ο «ρυθμός». Για να βρεθεί μια λύση για αυτές τις προκλήσεις απαιτείται μια βαθιά εργασία στη γλώσσα. Στη δική μου γλώσσα… Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, μεταφράζοντας τον, έμαθα πολλά ισπανικά... Κάθε μεταφραστής καταλαβαίνει τι λέω. Επ’ ευκαιρία, καθώς μιλάμε για μεταφράσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνίδα μεταφράστρια του βιβλίου μου, την Δρ. Έλενα Αβραμίδου, που έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο ρόλος των μεταφραστών είναι πολύ σπουδαίος και ποτέ δεν αναγνωρίζονται στο μέγεθος που τους αρμόζει. Χωρίς αυτούς, ο λογοτεχνικός μας κόσμος θα ήταν ένα άγονο τοπίο.
  *Από την γνωριμία που είχατε μαζί του , καταλήξατε σε κάποιο συμπέρασμα, γιατί ο «Κοσμοπολίτης» Βρετανός συγγραφέας, επέλεξε ένα μικρό χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης ως «καταφύγιο» στα τελευταία χρόνια της ζωής του; 
  Ο «Paddy» αγάπησε την Ελλάδα και, ακόμη περισσότερο, αγαπούσε τους Έλληνες. Αισθανόταν πολύ οικεία ανάμεσα τους. Ήταν ερωτευμένος με τη ζωή, όπως ακριβώς είστε και εσείς… Ό, τι συμβαίνει, ποτέ δεν σταματάτε να αγαπάτε τη ζωή. Μοιράστηκε αυτή την όρεξη για ζωή μαζί σας. Και, φυσικά, τα αστεία, το πνεύμα, και τη ζωντάνια του ελληνικού χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς εκτίμησε και αγάπησε. Ταυτόχρονα, ήθελε να αποσυρθεί από τον κόσμο για να γράψει. Αγαπούσε την κοινωνική ζωή και οι μεγάλες πόλεις δεν τον βοηθούσαν. Νομίζω ότι στη Μάνη βρήκε το «καταφύγιο» που έψαχνε. Δηλαδή ένα μέρος όπου ήταν ο εαυτός του και ταυτόχρονα βρήκε την ηρεμία που ήθελε για να γράψει
Υποψιάζομαι επίσης ότι βρήκε τη Μάνη πιο ενδιαφέρουσα από άλλα μέρη της Ελλάδας και είναι λογικό καθώς αυτό το μέρος προσφέρει στον κάθε επισκέπτη μια απαράμιλλη ομορφιά.
dolores_newsletter.jpg
  *Σήμερα και εσείς εξακολουθείτε να περνάτε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στην Καρδαμύλη; Τι είναι αυτό που σας «τραβάει» στα μέρη μας; 
  Μένω εδώ όσο  η δουλειά μου και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν. Συνήθως περνάω στη Μάνη το μισό χρόνο. Η Ελλάδα ήταν πάντα στα όνειρά μου. Ήταν το απόλυτο τοπίο μου, ο ιδιωτικός μου παράδεισος. Νομίζω ότι εκπληρώνω αυτό το παλιό μου όνειρο. Ταξίδεψα σε πολλά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η Ελλάδα, και ειδικά η Μάνη μου προσφέρουν κάτι το ανεξήγητο. Κάθε φορά που πατώ το πόδι μου εδώ αισθάνομαι πάντα σα να είμαι στο «σπίτι» μου. Νοιώθω πολύ χαρούμενη ανάμεσα στους Μανιάτες… Ακόμα και όταν φιλονικούμε ή διαφωνούμε!
Αγαπώ την υπερηφάνεια και τη γενναιοδωρία των Μανιατών. Στη Μάνη οι ανθρώπινες σχέσεις διευθετούνται μεταξύ ίσων, αυτό είναι σπουδαίο. Δεν έχω βρει ποτέ έναν τόσο εύκολο τρόπο να συσχετιστώ με ανθρώπους όπως έχω βρει εδώ. Μπορεί να ήμουν "Μανιάτισσα" σε μια προηγούμενη ζωή και αυτό, ίσως να εξηγούσε τα πάντα.
Φυσικά, λατρεύω το τοπίο. Μου αρέσει συνδυασμός της επικής «μεγαλοπρέπειας» και της γλυκύτητας. Τα τραχιά βουνά σε συνδυασμό με τη  στοργική και φιλόξενη θάλασσα. Το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο της Έξω Μάνης σε σχέση με το σεληνιακό, έρημο έδαφος της Μέσα Μάνης. Είμαι «ερωτευμένη» με τη φύση και αυτό το μέρος μου προσφέρει τη δυνατότητα κάθε μέρα να εκπληρώνω τις επιθυμίες μου.
Τα τελευταία χρόνια δε,  η γειτονική  Καλαμάτα, έγινε η πιο αγαπημένη μου πόλη. Νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο φιλόξενους τόπους που έχω πάει ποτέ, και πιστέψτε με, έχω ταξιδέψει αρκετά στη ζωή μου… Επισκέπτομαι, κάθε εβδομάδα τη "λαϊκή αγορά" για να δω τι συμβαίνει στην πόλη. Η  Καλαμάτα μεταμορφώνεται συνεχώς, γίνεται όλο και πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα!
  *Έχετε σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα γράψετε; «Γεμίζετε» έμπνευση όσο διάστημα βρίσκεστε  στη Μάνη; 
  Δημοσίευσα  πρόσφατα στην Ισπανία, ένα βιβλίο για την Κίνα, και τελείωσα ένα θρίλερ τον Ιούνιο εδώ. Πάντα εδώ τελειώνω τα βιβλία μου… Αυτή την περίοδο είμαι πολύ απασχολημένη με το μικρό μου κήπο εδώ στη Μάνη  ο οποίος είναι γεμάτος πλέον με ντομάτες, μελιτζάνες και άλλα «ντόπια» ζαρζαβατικά. Η κηπουρική είναι πολύ καλή για τον εγκέφαλο και έτσι παράλληλα νομίζω ότι έχω έτοιμο στο μυαλό μου το επόμενο βιβλίο. Η Μάνη βοηθά την έμπνευση και το καινούργιο μου έργο θα είναι ένα είδος «Λεξικού» της Ευτυχίας.  Ένα να βιβλίο που θα μας θυμίζει ότι παρά τους σκοτεινούς χρόνους που διανύουμε,  η ζωή είναι όμορφη και γεμάτη ευτυχία. Περιττό να πω ότι η κύρια πηγή μου, θα είναι η καθημερινότητα της ζωής στη Μάνη. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό εδώ το μέρος είναι ένας από τους τελευταίους παράδεισους στην Ευρώπη. Τουλάχιστον, είναι σίγουρα «ο δικός μου παράδεισος»! .   Του Κώστα Γαζούλη

*** Εντοπίστηκε φυτεία με 308 δενδρύλλια κάνναβης στη Μεσσηνία (φωτογραφίες) 
 
Κατασχέθηκαν -308- φυτά  κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών
 Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε χθες (9 Ιουλίου 2017), σε αγροτική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από -308- φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ο εντοπισμός της φυτείας έγινε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

***  Ξεκινά η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ! Την ΤΕΤΑΡΤΗ αλλάζουν ΟΛΑ

~  Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε με δύο ΝAVTEX η Λευκωσία για τις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11 στο κοίτασμα Ονησίφορος, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη NAVTEX  258/17, οι αρχές του νησιού ανακοινώνουν την έναρξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων για τρεις μήνες στην περίμετρο 5 ν.μ.  από το σημείο 33 13.272N 031 59.684 E όπου και θα τρυπήσει το WEST CAPELLA, το οποίο ήδη πλέει νότια της Κρήτης. 10 0600 UTC JUL 2017
JRCC LARNACA/CYPRUSRADIO NAV WRNG NR 258/17
EXPLORATION ACTIVITIES WILL TAKE PLACE FROM 12 JUL 2017
FOR A PERIOD OF THREE (3) MONTHS WITHIN A CIRULAR AREA
RADIUS OF 5NM FROM THE POSITION 33 13.272N 031 59.684 E
FOR SAFETY REASON ALL SHIPS ARE STRONGLY ADVICED TO
AVOID ENTERING THE AFOREMETIONED AREA.
Με τη NAVTEX 257/17, ανακοινώνετε ότι στο σημείο 33 13.272 N 031 59.684 E θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση από το πλοίο WEST CAPELLA από τις 12 Ιουλίου. Επιπλέον, υπάρχει ζώνη ασφαλείας 500 μέτρων και απαγορεύεται η είσοδος στην συγκεκριμένη περιοχή.
10 0600 UTC JUL 2017
JRCC LARNACA/CYPRUSRADIO NAV WRNG NR 257/17
DRILLING OPERATION IN PSN 33 13.272 N 031 59.684 E
BY DRILLING SHIP WEST CAPELLA FROM 12 JUL 2017.
A SAFETY ZONE OF 500METERS FROM ANY POINT OF THE OUTER
END OF WEST CAPELLA IS ESTABLISHED. THE ENTERING IN THE
ABOVE AREA IS PROHIBITED FOR ANY REASON.

***  "ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ": ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ για την μεγάλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα περί “νεκρών της ΕΡΤ” δημιουργώντας ποικίλα σχόλια, θετικά κι αρνητικά.
Το ερώτημα που είναι ζωγραφισμένο στα χείλη όλων είναι το εξής: Ποιοι στο καλό είναι όλοι αυτοί οι νεκροί που κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι υπήρξαν; Γι' αυτό το θέμα έκανε εκτενές ρεπορτάζ η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr
Φυσικά νεκροί δεν υπήρξαν καθώς δεν έγινε και καμία πραγματική μάχη για να μιλάμε για νεκρούς. Η πρώτη παγίδα βρίσκεται στην εξής διατύπωση των ανθρώπων της ΕΡΤ οι οποίοι κάνουν λόγο “για νεκρούς εργαζομένους και... αλληλέγγυους της ΕΡΤ που πέθαναν με ΑΜΕΣΟΥΣ και ΕΜΜΕΣΟΥΣ λόγους με το κλείσιμο της ΕΡΤ”. Είναι τόσο γενικόλογη αυτή η διατύπωση που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα. Ποιοι είναι οι αλληλέγγυοι και ποιοι είναι έμμεσοι λόγοι που μπορεί κανείς να συνδέσει με το κλείσιμο μιας επιχειρήσεως;
VIDEO: Το βίντεο της ΕΡΤ για τους υποτιθέμενους νεκρούς από το κλείσιμο , https://youtu.be/2nuGfOKe6Pw  .-
~
Όμως το απίστευτο είναι σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ που μιλάει αναλυτικά για τους υποτιθέμενους νεκρούς. Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Ο πρώτος άνθρωπος που έφυγε ήταν ο Νίκος Ρόκας από την Αθήνα. Σε ηλικία 62. Στις 21 Ιουνίου 2013 έπαθε ανακοπή στο Ραδιομέγαρο στις 2.30 τη νύχτα. Στις 3 Ιουλίου 2013 πέθανε από καλπάζοντα καρκίνο η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ Έφη Μεταλινού σε ηλικία 56 ετών. Στην Αμοργό αυτοκτόνησε από κατάθλιψη ο Ανδρέας Θεολογίτης, σε ηλικία 77 ετών, πατέρας απολυμένου εργαζόμενου στην ΕΡΤ που είχε στην οικογένεια παιδιά ΑΜΕΑ. Ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παναγούλης, εργαζόταν σε εφημερίδα και έκανε βάρδιες στην ΕΡΤ. Έχασε τη ζωή του έως από την είσοδο του Ραδιομεγάρου στις 3.00 το πρωί, παραδίδοντας ρεπορτάζ στην ertopen η οποία είχε απέναντι τα γραφεία της. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 έφυγε από τη ζωή ο οδηγός Χρήστος Βασίλαρος από ανακοπή. Η Γιάννα Γιαννούλα, διοικητικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη αυτοκτόνησε σε ηλικία 46 ετών, στις 9 Οκτωβρίου 2013. Ο Τάσος Αβράτογλου, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, εικονολήπτης έφυγε σε ηλικία 54 ετών από καλπάζοντα καρκίνο στις 25 Μαρτίου 2014. Ο Δημήτρης Ανδρεάδης τεχνικός, 56 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 29 Απριλίου 2014. Ο αλληλέγγυος ηχολήπτης, Φίλιππας Κέρκυρας, Πέθανε στις 20 Μαίου 2014, μετά από ανακοπή καρδιάς στην βάρδια του στην ΕΡΤopen . Η Χρυσούλα Κατσίμπαλη διοικητικός σε ηλικίας 47 ετών Πέθανε στις 25 Μαΐου 2014 από ανακοπή καρδιάς. Η Σ.Μ. μετά τη βάρδια της στην ελεύθερη ΕΡΤ3/ΕΡΤopen και την έκτακτη μεταφορά της στο νοσοκομείο γέννησε ένα νεκρό μωρό, στις 13 Ιουνίου 2014. Η διοικητική υπάλληλος Αδαμαντία Πάντη, Πέθανε στις 29 Ιουνίου 2014, από ανακοπή στο τέλος της βάρδιας της στην κονσόλα του Ραδιοφωνικού σταθμού Ζακύνθου της ΡΤ. Ο τεχνικός Δημήτρης Γιακουμέλος, 57 ετών πέθανε από καλπάζοντα καρκίνο στις 11 Αυγούστου 2014. Ο Απόστολος Δήμου, τεχνικός, 41 ετών έφυγε επίσης από καλπάζοντα καρκίνο στις 27 Νοεμβρίου 2014. Ο τεχνικός Αθανάσιος Παπαγεωργίου,, 55 ετών πέθανε από καρκίνο στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Ο Θωμάς Δημητριάδης, δημοσιογράφος, 49 ετών πέθανε από ανακοπή στο γραφείου του στην Κοζάνη στις 16 Μαρτίου 2015.»
Στους 16 νεκρούς για τους οποίους έχουμε «επίσημα» στοιχεία και είναι πολύ λιγότεροι από το νούμερο που αναφέρει η ΕΡΤ (Συνεχώς ανεβαίνει), βλέπουμε 7 νεκρούς από ανακοπή καρδιάς, 5 από καρκίνο, 2 αυτοκτονίες (η μία αφορούσε πατέρα απολυμένου), ένας θάνατος βρέφους κάτω από άγνωστες συνθήκες και ένας θάνατος από τροχαίο.
Άντε να δεχθούμε ότι οι καρδιακές προσβολές είναι αποτέλεσμα των απολύσεων (χιλιάδες τέτοιες υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ποιος νοιάζεται), αλλά οι καρκίνοι, το τροχαίο και ο θάνατος βρέφους πως μπορεί να σχετίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Μιλάμε για απατεώνες που κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό μέσα στα μούτρα του, κι αν διαφωνήσει θα τον χαρακτηρίσουν και με τα γνωστά κοσμητικά επίθετα.
Νεκροί της ΕΡΤ δεν υπάρχουν, αυτά είναι μόνο φαντασιώσεις των αριστερών που βλέπουν παντού λαϊκούς αγώνες. Αυτές οι ανοησίες είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας ορισμένων να αγωνιστούν πραγματικά, και βγάζοντας τέτοια παραμύθια στη δημοσιότητα προσπαθούν να εμφανιστούν ως οι ήρωες που ποτέ δεν θα γίνουν. Μια απέραντη θλίψη σε πιάνει με την κατάντια ορισμένων...

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έγινε εξέγερση ΤΩΡΑ σε ελληνικό νησί! ΤΡΟΜΟΣ

~ Αναστάτωση επικράτηας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων Λέσβου στη Μόρια, με αποτέλεσμα να έχουν καεί δύο σκηνές και δύο κοντέινεςρ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ  και διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών. Άμεσα έσπευσε στο σημείο η Αστυνομία, η οποία όμως δέχθηκε επίθεση από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών.
VIDEO : Λέσβος: Επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια , https://youtu.be/2W2iJwvhHsg .-
~ Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο σημείο εμποδίζουν την Πυροσβεστική να σβήσει τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν και μάλιστα, άτομα της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.
VIDEO : Επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια 3 , https://youtu.be/OLqygShMajY  .-
VIDEO 2: Λέσβος: Επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια 2 , https://youtu.be/u-IIS2WZJCU  .-

***  Αγανάκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ! «Να αναλάβει εισαγγελέας για τον Καμμένο»…

"Nα κάνει την δουλειά της σοβαρά και να κληθεί από τον εισαγγελέα ο υπουργός Άμυνας να δώσει όλα τα στοιχεία", ζήτησε από την Δικαιοσύνη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Σε δηλώσεις του στο "Parapolitika 90.1" ερωτηθείς για την υπόθεση Καμμένου επισήμανε πάντως πως αυτή η υπόθεση δεν ταλανίζει την κοινωνική ζωή της χώρας.
Τέλος, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τις ίδιες πολιτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας "προφανώς υπάρχουν αβελτηρίες αλλά δεν είμαστε ίδιοι".     capital.gr

***  ΧΑΜΟΓΕΛΑ ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Άλλα 4 χρόνια στο Μαξίμου! Ο Μητσοτάκης περιμένει....

~ Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το αντίδοτο στον Κ.Μητσοτάκη. Πιστός στις αρχές του Κρατισμού ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζει το σύστημα ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ το ΟΡΘΟΔΟΞΟ.
Με ειδικά προγράμματα ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται 300,000 θέσεις εργασίας.
Θα πρόκειται για ειδικά προγράμματα απασχόλησης με στόχο σε βάθος χρόνου να βρουν δουλειά 300 χιλιάδες άνεργοι και θα κοστίσει περί τα 3 δισ. ευρώ-μεταδίδει η Ημερησία.
Το πρόγραμμα αφορά στην περίοδο 2018-2020 και θα δοθεί βάρος στην απασχόληση ατόμων που βρίσκονται στην ανεργία για περισσότερα από πέντε χρόνια, άτομα που είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και δεν μπορούν να βγουν σε σύνταξη, αλλά και νέους επιστήμονες που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους. Τεχνογνωσία στο θέμα των προσλήψεων διαθέτει αρίστη ο Προκόπης Παυλόπουλος, οπότε ο Αλέξης θα έχει την αμέριστη στήριξή του και σ΄αυτή την πρωτοβουλία. Έτσι η οποία διαφορά μεταξύ ΝΔ-Σύριζα θα πάψει σχεδόν να υφίσταται

***  Δείτε την ΞΕΦΤΙΛΑ των πολιτικών

~ ΟΛΑ τα ονόματα συγγενών και φίλων που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ
Διορισμοί συγγενών
Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών προσελήφθη ο α' ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή....
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ.
Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο.
Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.
Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:
Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).
Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).
Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.
Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών
Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:
Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.
Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας
Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη.
Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).
Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης.
Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία».
Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.
Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές.
Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου).
Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).
Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).
Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».
Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης),
ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.
Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος.
ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ.
Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων .
Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ
Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.
Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών.
Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.
Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ,
είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή.
Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.
Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά.
Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος.
Η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού
Κρίνεται, επίσης, σκόπιμο να αναφερθεί η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, που εισήγαγε η κυβέρνηση (με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση):
Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει:
«Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους».
     Με τη ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές).
Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους.Α) Διορισμοί Συγγενών: • Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών π ροσελήφθη ο Α΄ ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή. • Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ. • Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης. • Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. • Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής. • Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου. • Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. • Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. • Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. • Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα: • Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου). • Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή). • Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ. Β)Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών: • Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. • Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη. • Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων. • Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. • Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας • Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης. • Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας. • Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη. • Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη. • Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). • Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). • Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας. • Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας. • Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία. • Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης. • Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία». • Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. • Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης. • Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές. • Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία. • Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). • Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).
• Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). • Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. • Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». • Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. • Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας. • Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. • Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. • Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος. • ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ). • Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ. • Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος. • Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. • Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. • Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ. • Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων . • Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ • Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας. • Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. • Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών. • Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.
• Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή. • Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. • Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού. • Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά. • Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος. • Κρίνεται, επίσης, σκόπιμο να αναφερθεί η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, που εισήγαγε η κυβέρνηση (με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση): Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει: «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους». Με τη ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές). Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους.  iefimerida.gr

***   Καρκίνος παχέος εντέρου: Διατροφικές συνήθειες που σας προστατεύουν
~ Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκινικών αλλοιώσεων στο έντερο μέχρι και κατά 86% αν ακολουθείτε τρεις απλές διατροφικές συνήθειες. 
~   Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Γαστρεντερικούς Καρκίνους της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO WCGI 2017) υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά τις προστατευτικές επιδράσεις της σωστής διατροφής στην υγεία, δίνοντας μια καλή αφορμή σε όλους μας να τρώμε πιο σωστά.
Διατροφικές συνήθειες που θεωρείται παραδοσιακά ότι συμβάλλουν στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλκοόλ και τροφών με πολλές θερμίδες. Η νέα μελέτη βασίστηκε στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία του γαστρεντερικού. Ωστόσο, παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστο ποια συγκεκριμένα «συστατικά» του δημοφιλούς διατροφικού πλάνου είναι αυτά που παρέχουν τη μέγιστη προστασία ενάντια στις κακοήθειες του εντέρου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, η κατανάλωση ψαριού, η κατανάλωση πολλών φρούτων και η μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών είναι οι τρεις διατροφικές προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε για να επωφεληθούμε.
«Διαπιστώσαμε ότι καθεμιά από αυτές τις τρεις παραμέτρους συνδέεται ξεχωριστά με μείωση περίπου 30% να εμφανίσει κάποιος προχωρημένες προκαρκινικές αλλοιώσεις στο παχύ έντερο. Όσοι δε υιοθετούν και τις τρεις συνήθειες είναι σχεδόν κατά 86% πιο προστατευμένοι» αναφέρει η Ναόμι Φλις Ισακόβ από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 808 ανθρώπων ηλικίας 40-70 ετών που δεν παρουσίαζαν παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι διατροφικές συνήθειες στις οποίες εστίασαν οι ερευνητές ήταν η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, ξηρών καρπών και σπόρων, προϊόντων ολικής άλεσης, ψαριών και πουλερικών, κόκκινου κρέατος, αλκοόλ και αναψυκτικών, ενώ συνυπολογίστηκε και η πρόσληψη μονοακόρεστων («καλών») και κορεσμένων («κακών») λιπαρών. Η υγεία του εντέρου των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε με βάση τα ευρήματα κολονοσκόπησης.
~  Οι συμμετέχοντες που είχαν προχωρημένους πολύποδες (σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου) φάνηκε πως δεν τηρούσαν τις αρχές της μεσογειακής διατροφής τόσο πιστά όσο αυτοί που δεν παρουσίασαν ανησυχητικά ευρήματα στις εξετάσεις τους (βαθμολογία 1,9 και 4,5 στις δύο ομάδες αντίστοιχα).
Τα οφέλη της σωστής διατροφής ως προς την υγεία του εντέρου ήταν δοσοεξαρτώμενα, αφού όσες περισσότερες από τις παραμέτρους της μεσογειακής διατροφής τηρούσε κανείς (π.χ. κατανάλωση πολλών φρούτων, αυξημένη πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών, αποφυγή κόκκινου κρέατος και χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ) τόσο πιο προστατευμένος ήταν.
Αξιολογώντας την επίδραση κάθε παραμέτρου μεμονωμένα, οι ερευνητές κατέληξαν πως η κατανάλωση ψαριού και φρούτων παράλληλα με την αποφυγή των αναψυκτικών είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να μειώσει κανείς σε αξιόλογο βαθμό τον κίνδυνο επικίνδυνου πολύποδα και κατ’ επέκταση καρκίνου στο έντερο.
 
***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Από τον Παναθηναϊκό στη Νιμ ο Βλαχοδήμος
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ Παναγιώτης Βλαχοδήμος έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νιμ. Σήμερα η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε μέσω twitter την απόκτηση του ποδοσφαιριστή: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου».

***  Πολλά νέα πρόσωπα στην Εθνική μπάσκετ, χωρίς όμως Κουφό
Οι επιλογές Μίσσα
Ανακοινώθηκε από τον Κώστα Μίσσα η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών, εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2017. Ανάμεσα στους παίκτες που επιλέχθηκαν είναι οι: Νίκος Παππάς, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Μήτογλου και Ζακ Όγκαστ, ενώ εκτός λίστας είναι ο Κώστας Κουφός.
Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή της Εθνικής:
  Δημήτρης Αγραβάνης 20.12.1994 2.08 φόργουορντ Ολυμπιακός
Γιάννης Αντετοκούνμπο 06.12.1994 2.11 φόργουορντ Μιλγουόκι Μπακς
Θανάσης Αντετοκούνμπο 18.07.1992 2.01 φόργουορντ Ανδόρρα
Νικ Καλάθης 07.02.1989 1.98 γκαρντ Παναθηναϊκός
Βαγγέλης Μάντζαρης 16.04.1990 1.94 γκαρντ Ολυμπιακός
Κώστας Μήτογλου 11.06.1996 2.08 φόργουορντ Wake Forest
Γιώργος Μπόγρης 19.02.1989 2.10 σέντερ Ολυμπιακός
Γιάννης Μπουρούσης 17.11.1983 2.15 σέντερ Παναθηναϊκός
Τάιλερ Ντόρσεϊ 14.02.1996 1.93 γκαρντ Ατλάντα Χοκς
Ζακ Όγκαστ 08.07.1993 2.08 σέντερ Παναθηναϊκός
Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.17 σέντερ Σακραμέντο Κινγκς
Κώστας Παπανικολάου 31.07.1990 2.04 φόργουορντ Ολυμπιακός
Ιωάννης Παπαπέτρου 30.03.1994 2.07 φόργουορντ Ολυμπιακός
Νίκος Παππάς 11.07.1990 1.95 γκαρντ Παναθηναϊκός
Γιώργος Πρίντεζης 22.02.1985 2.05 φόργουορντ Ολυμπιακός
Κώστας Σλούκας 15.01.1990 1.90 γκαρντ Φενέρμπαχτσε
     Οι διεθνείς θα υποβληθούν σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου. Η προετοιμασία θα αρχίσει την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με την αποστολή να αναχωρεί για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνει ως την 1η Αυγούστου.
 Mίσσας: Πρόβλημα στο χέρι ο Κουφός   «Βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να εισπράξω θετική ανταπόκριση από τη συντριπτική πλειοψηφία των εν δυνάμει διεθνών παικτών με τους οποίους είχα επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Κουφού ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στις κλήσεις για την προετοιμασία, ήταν εμφανής η αγωνία του λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε στο χέρι για το πότε θα είναι έτοιμος. Προτίμησα να τον προφυλάξω, και ανανεώσαμε για ένα από τα επόμενα ραντεβού της Εθνικής στην οποία πάντα δίνει το παρών με μεγάλη επιθυμία», ανέφερε ο Κώστας Μίσσας και πρόσθεσε:
    «Από 'κει και πέρα, οι δύο σωματοφύλακες της παλιάς φουρνιάς, ο Γιάννης Μπουρούσης με τον Γιώργο Πρίντεζη θα πλαισιώσουν μια γενιά παικτών που πλέον δεν έχει νόημα να τη λέμε νέα, υπό την έννοια του ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει τίτλους, πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο και αποδεδειγμένα έχουν ηγετικές ικανότητες.
   Στις κλήσεις συμπεριλαμβάνονται και δύο παίκτες που έχουν γίνει συμπατριώτες μας μέσα από τις διαδικασίες διαρκούς αναζήτησης της ΕΟΚ στις ΗΠΑ και την εκεί ομογένεια. Τόσο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ όσο και ο Ζακ Όγκαστ βρίσκονται σε ένα κρίσιμο στάδιο της καριέρας τους, είναι μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, όμως εμείς έπρεπε να τους δείξουμε έμπρακτα ότι τους υπολογίζουμε και τους έχουμε στα πλάνα μας.
     Μπαίνοντας σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει τα προκριματικά μέσα στη σεζόν και η οποία εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζεται ως ρευστή, με όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται, είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε σταδιακά και την επόμενη ημέρα.
    Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου στις κλήσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι σταδιακά θα ενταχθούν και παιδιά από αυτά που απαρτίζουν την ομάδα που ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών της Κρήτης. Νομίζω ότι όταν έχουμε να κάνουμε για την Εθνική Ανδρών τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε χώρος για ιδιαίτερες αναλύσεις. Προχωράμε, δίνουμε το ραντεβού μας για τις 24 Ιουλίου και όλοι ξέρουμε πού έχουμε να πάμε και τι θέλουμε να πετύχουμε».           Newsroom ΔΟΛ

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 : ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html .-

~ * ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~ *   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 Παρασκευή07-06-2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει.. 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-25-2017.html .- 

~ ΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html .-
  ~Δευτέρα 26-06-2017:   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τρίτη 27-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τετάρτη 28-06-2017:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Πέμπτη 29-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~ Παρασκευή 30-06-2017 :   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
-----------------------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5723   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3651   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.019  βίντεο   .-
  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 1.-~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  Stamatis
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            
3.- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
4.- https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
***
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .- Stamatios Skoulikas
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου