ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .....
~



 Δρομολόγιο Ουρανούπολη - Δάφνη
 Τελικά σε κάτι φταίεις και το βρίσκεις, όταν σου το πω. Αυτή τη διάκριση ν' ανακτήσετε στη ζωή σας. Να εμβαθύνετε στο καθετί και να μην τα βλέπετε επιφανειακά. Αν δεν πάμε στον Χριστό, αν δεν υπομένομε όταν πάσχομε αδίκως, θα βασανιζόμαστε συνέχεια. Το μυστικό είναι ν' αντιμετωπίζει κανείς τις καταστάσεις με πνευματικό τρόπο.
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Αδελφότης Δαβίλλα  ΚΑΡΥΕΣ

~ 13 Μαΐου

Μαρτύρων Γλυκερίας (1) (†177) και Λαοδικίου του δεσμοφύλακος. Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου επισκόπου Τιβεριανών. Οσίων Σεργίου του ομολογητού, Παυσικάκου επισκόπου Συνάδων (†ς΄αι.). Ευθυμίου του νέου, κτίτορος της Ιεράς Μονής Ιβήρων και των εν αυτή ασκησάντων Γαβριήλ, Γεωργίου και Ιωάννου. Αγαπίου και Νικηφόρου πρεσβυτέρου της μονής της Εφάψεως.

(1) Η αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη το 2ο αι., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος. Σε μικρή ηλικία, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο ηγεμόνας Σαββίνος, την κάλεσε να παρουσιασθεί μπροστά του. Με μεγάλη προθυμία η αγία εμφανίσθηκε σ` εκείνον, έχοντας σχεδιάσει στο μέτωπό της τον Τίμιο Σταυρό και δεν δίστασε να ομολογήσει με παρρησία και σθένος την πίστη της στο Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό. Εκείνος έξαλλος την οδήγησε με τη βία στον ειδωλολατρικό ναό για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στο είδωλα. Εκεί η Γλυκερία αφού προσευχήθηκε θερμά, συνέτριψε το άγαλμα του Δία. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες, την έσυραν έξω και τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως ούτε μία πέτρα δεν άγγιξε την αγία, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύσουν στο Χριστό. Στη συνέχεια, αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια ρίχθηκε στη φυλακή, όπου κατήχησε και έφερε στη χριστιανική πίστη το δεσμοφύλακά της Λαοδίκιο, ο οποίος εν συνεχεία ομολόγησε με θάρρος την πίστη του και μαρτύρησε για το Χριστό. Αμετάπειστος ο τύραννος, διέταξε να βασανίσουν εκ νέου τη Γλυκερία και έπειτα να τη ρίξουν στο άγρια θηρία. Όμως και εκείνα την σεβάστηκαν, αν και ένα εξ αυτών τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η αγία να παραδώσει λίγες ημέρες αργότερα το πνεύμα της στον αθλοθέτη Κύριο. Το λείψανό της ενταφιάστηκε στην Ηράκλεια. Μαρτυρώνται δε πολλά θαύματα, ιάσεων και θεραπείες δαιμονισμένων, τα οποία επιτελούσε η αγία σε όσους με πίστη κατέφευγαν να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανό της.
~   Χριστὸς Ἀνέστη!
Στις 13/05/2017 εορτάζουν:
Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~  Τὴν καλλιπάρθενον, Χριστοῦ τιμήσωμεν, τὴν ἀριστεύσασαν πόνοις ἀθλήσεως, καὶ ἀσθενείᾳ τῆς σαρκός, τὸν ὄφιν καταβαλοῦσαν· πόθω γὰρ τοῦ Κτίσαντος, τῶν βασάνων τὴν ἔφοδον, παρ’ οὐδὲν ἡγήσατο, καὶ θεόθεν δεδόξασται· πρὸς ἣν ἀναβοήσωμεν πάντες, χαίροις θεόφρον Γλυκερία.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Γλυκερίας - 13 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/-GsVMcMy59c  .-


~
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
        *** Φωτογραφίες Άνω Αρφαρά  Σα  13-05-2017 Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εντός-εκτός αυτού και Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής .....





ΒΙΝΤΕΟ  Άνω Αρφαρά ...... ~* Άνω Αρφαρά οικία Περ.  Κ.  Αγγελή  13/05/2017:
https://youtu.be/MfY-p1IKw7A .-

*** Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τους προγόνους μας στο Εκκλησάκι Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά Σάββατο 13 Μαΐου 2017  :
                                           Φωτογραφίες :

















Βίντεο : Από Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Αγιο Νικόλαο Αρφαρών Σάββατο  13 -05 -2017 .....:
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου  Ανω  Αρφαρά  13/05/2017: https://youtu.be/Y6ixOufWciU  .-


***  O K. BEΛΟΠΟΥΛΟΣ απασφάλισε !  «Ο πρωθυπουργός είναι ΑΣΧΕΤΟΣ»…

~  Μιλάει αληθινά και ο ελληνικό λαός τον ακούει προσεκτικά γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να απογοητευτεί.
Ο λόγος για τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Παρασκευής, 12 Μαΐου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Γιάννη Παπαγιάννη, “Kontra news”, στο κανάλι Kontra.
«Ο πρωθυπουργός είναι άσχετος», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, σχολιάζοντας το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο για την εύρεση επενδύσεων. «Είμαι υπέρ των επενδύσεων. Αλλά ο πρωθυπουργός πρέπει να ξέρει ότι αν γίνει ο ‘δρόμος του μεταξιού’ όπως τον οραματίζονται οι Κινέζοι, η Ελλάδα απομονώνεται από τον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα, από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη.
Το όραμα της Κίνας συγκρούεται με το όραμα της Ελλάδας, δεν ταυτίζονται. Πρέπει να καταλάβουμε εδώ στην Ελλάδα τι θέλουν οι Κινέζοι. Ζητάνε συναρμολόγηση ημιτελών προσόντων στην Ελλάδα για να παίρνουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση, δηλαδή όλα τα ‘μαϊμού‘ προϊόντα να φαίνονται ως προϊόντα ευρωπαϊκής ένωσης.
Δεύτερον, θέλουν το λιμάνι της Πάτρας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, για να έρχονται τα πλοία με τα ‘μαϊμού’. Εμείς δεν κερδίζουμε κάτι συγκεκριμένο όμως. Η λύση θα ήταν να μας δίνουν ένα ποσοστό επί των κερδών».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και τη σχέση της γείτονος με την Ελλάδα.
«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα πάει σε θερμό επεισόδιο. Ο τουρισμός της είναι το 35% του ΑΕΠ της. Αν γίνει τώρα κάτι, θα καταρρεύσει ολοσχερώς. Και ήδη έχει τέσσερα μέτωπα. Με Αρμενία, με Συρία, με Βόρειο Ιράκ και με Κύπρο. Δεν μπορεί να ανοίξει και πέμπτο μέτωπο. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι εμείς».

***  Τροχόσπιτο παραλίγο να «μπουκάρει» σε κρεοπωλείο στη Μαραθόπολη... 
Από θαύμα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα  το πρωί της Παρασκευής στη Μαραθόπολη όταν τροχόσπιτο βγήκε έξω από το δρόμο, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και σταμάτησε ελάχιστα πριν τη τζαμαρία κρεοπωλείου! Γύρω στις 10  το πρωί, το τροχόσπιτο που οδηγούσε τουρίστας που κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας και κινούνταν στον κεντρικό δρόμο προς τον πεζόδρομο της Μαραθόπολης, προφανώς από απροσεξία του οδηγού, βγήκε εκτός δρόμου και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο σπάζοντας μάλιστα και κάποιες γλάστρες και σαν από θαύμα σταμάτησε ακριβώς ελάχιστα πριν από τη τζαμαρία του κρεοπωλείου του τοπικού συμβούλου Μαραθόπολης, Κώστα Παντελή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περαστικοί που είδαν το τροχόσπιτο έτοιμο να «μπουκάρει» στο κρεοπωλείο έβαλαν τις φωνές και τότε ο απρόσεκτος οδηγός διαπίστωσε τι πάει να συμβεί και, ευτυχώς, πάτησε φρένο και το τροχόσπιτο σταμάτησε την τρελή του πορεία προς το κρεοπωλείο. Σημειώνεται πως, εκείνη τη στιγμή στο κρεοπωλείο υπήρχαν πελάτες οι οποίοι τρόμαξαν βλέποντας το βαρύ όχημα να κατευθύνεται προς το κρεοπωλείο. Κανένας δεν έπαθε τίποτα, πάντως, και ο οδηγός με τη συνεπιβάτισσά του στο τροχόσπιτο συνέχισαν, αφού κι εκείνοι συνήλθαν από το σοκ, την πορεία τους για τον τόπο προορισμού τους!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ !  Πόλεμος ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ για την ΕΛΛΑΔΑ !  Αλλάζουν όλα

~   Ως «επίθεση» του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Γερμανία θεωρείται η έκθεση του ΔΝΤ για τη γερμανική οικονομία.
Η έκθεση, μέρος της οποίας έχει διαρρεύσει ενώ ολόκληρη θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, καταλογίζει στη Γερμανία μια οικονομική πολιτική κοινωνικών ανισοτήτων, με υπέρογκα πλεονάσματα και διόγκωσης των χρεών των πιο αδύναμων χωρών, όπως της Ελλάδας.
Παράγοντες από τις Βρυξέλλες δηλώνουν βέβαιη ότι η έκθεση είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα του Τραμπ προς το Βερολίνο, άλλωστε από την αρχή της προεδρίας του είχε ασκήσει κριτική στη γερμανική οικονομία.
Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία επηρεάζουν και την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος. Η πορεία του χρέους της χώρας μας, επηρεάζει την πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς το μήνυμα του ΔΝΤ για τις αδύναμες οικονομικά χώρες είναι ξεκάθαρο.
Ωστόσο, ελλοχεύει ένας νέος κίνδυνος.
Η παραμονή του Ταμείου στην Ευρώπη και την Ελλάδα κάνει τον Σόιμπλε κυρίαρχο να ασκήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του, ειδικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Από την άλλη, η πολιτική που ασκεί η Γερμανία θέτει σε κίνδυνο εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως, προκαλώντας προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσει η Ουάσιγκτον.

***  Απίστευτη ιστορία αποπλάνησης παιδιού από δράστη που δεν το… ήθελε
Εκδικάστηκε χθες στο μεικτό ορκωτό εφετείο Καλαμάτας 
 Το «φυσάει και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθε ένας 40χρονος σήμερα Αλβανός, ο οποίος δικάστηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 10 χρόνια.
Το πρωτοχρονιάτικο μεθύσι το 2007 του στοίχισε μια καταδίκη και ένα γερό «χέρι ξύλο» από την τότε σύντροφό του και νυν σύζυγό του.
Πρωτόδικα του αναγνωρίσθηκε μειωμένος καταλογισμός λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 5 έτη με αναστολή και περιοριστικοί όροι. Χθες το δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 3 έτη φυλάκισης με αναστολή, χωρίς περιοριστικούς όρους.
  Την Πρωτοχρονιά του 2007
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το βράδυ μετά την Πρωτοχρονιά του 2007. Ο 40χρονος κατηγορούμενος συζούσε με τη σύντροφό του, η οποία είχε ένα κοριτσάκι 5,5 ετών από προηγούμενο γάμο της. Εκείνη την ημέρα θα φιλοξενούσαν στο σπίτι τον αδελφό του κατηγορουμένου, ενώ μετά την αλλαγή της χρονιάς τα δύο αδέλφια βγήκαν για διασκέδαση.
Όταν γύρισαν ξημερώματα στο σπίτι, ο κατηγορούμενος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ήταν πολύ μεθυσμένος. Δεν κατάλαβε και δεν αντιλήφθηκε, όπως είπε και ο ίδιος στην απολογία του, ότι η σύντροφός του, για να ελευθερώσει το δωμάτιο που θα κοιμόταν ο αδελφός του που φιλοξενούσαν, είχε πάρει στο κρεβάτι τους το κοριτσάκι και το είχε βάλει ανάμεσά τους.
Ο 40χρονος κατηγορούμενος ξάπλωσε στο κρεβάτι και άρχισε να το χαϊδεύει, νομίζοντας ότι είναι η σύντροφός του και μη αντιλαμβανόμενος ότι είναι το μικρό παιδί. Δεν προχώρησε σε άλλη πράξη, ωστόσο εκσπερμάτισε.
  Ξύλο «μετά… μουσικής»
Η σύντροφός του ξύπνησε, όταν αντιλήφθηκε υγρασία στο κρεβάτι, νομίζοντας ότι το παιδί έχει λερωθεί. Όταν σήκωσε τα σκεπάσματα και αντιλήφθηκε τι έχει γίνει, άρχισε να χτυπά με μανία τον 40χρονο και με ό,τι αντικείμενο υπήρχε στο δωμάτιο. Ο ίδιος, που είχε αποκοιμηθεί πλέον από το μεθύσι, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, ούτε και το λόγο που η σύντροφός του τον χτυπούσε. Το μόνο που έλεγε ήταν: «Τι έκανα; Τι έκανα;».
Ευτυχώς, όπως κατέθεσε η μητέρα, το παιδί δεν κατάλαβε κάτι, ούτε ξύπνησε. Το ξύπνησε η ίδια στη συνέχεια και μέσα στη νύχτα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου τον κατήγγειλε.
Η γυναίκα στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο 40χρονος εκείνο το βράδυ ήταν μεθυσμένος, ενώ όταν τον ξύπνησε χτυπώντας τον, ήταν πολύ απορημένος και δεν ήξερε τι συνέβαινε. Μάλιστα, είπε πως στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ο σύντροφός της από το μεθύσι δεν αντιλήφτηκε ότι στο κρεβάτι ήταν το παιδί, ενώ πλέον έχουν παντρευτεί και έχουν αποκτήσει ένα παιδάκι.
Και ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε πρόθεση να πειράξει το παιδί, λέγοντας πως δεν ήξερε ότι εκείνο το βράδυ ήταν στο κρεβάτι.
Έτσι και αυτό το δικαστήριο του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, τα δύο ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε 3 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΕΚΤΑΚΤΟ ! Βρέθηκε ο τάφος του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ! Δείτε τον...

~  Ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης αποκαλύπτει τα στοιχεία που τον οδήγησαν στον να επιβεβαιωθεί ότι βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη.
Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ο τάφος του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα, η ανασκαφική αποκάλυψη» στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή υποπτεύθηκα ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη γιατί ήταν ένα κτίσμα εντελώς διαφορετικό από τα άλλα, ασύμβατο για άλλες χρήσεις και η όλη του διάταξη του ίδιου του κτίσματος και των κτισμάτων περί αυτό έδινε την εντύπωση ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη».
Όπως σημείωσε, ο Αριστοτέλης πέθανε το 322 π.Χ στη Χαλκίδα, μετά τη φυγή του εκεί από την Αθήνα. Όμως, η τέφρα του, ετάφη στα αρχαία Στάγειρα και μάλιστα, με τιμές, αφού οι άρχοντες της Χαλκίδας ειδοποίησαν τους κατοίκους της Στάγειρας να παραλάβουν την τέφρα του.
Ο κος Σισμανίδης τόνισε ότι στην αρχαιολογική ανασκαφή που έγινε το 1996 δεν βρέθηκε ο ίδιος ο βωμός αλλά σε ένα ψηφιδωτό δάπεδο η ορθογώνια κόγχη στην οποία ήταν στημένος ο βωμός. Όπως επεσήμανε, σύμφωνα με τις αρχαίες μαρτυρίες και τις πηγές, στον τάφο δόθηκε το αψιδωτό σχήμα ώστε οι Σταγειρίτες να εμπνέονται από το πνεύμα του Αριστοτέλη και να αποφασίζουν ορθά.
«Έτσι πείστηκα εντελώς από τις πηγές που ταίριαζαν πάρα πολύ με τα ανασκαφικά ευρήματα ότι απεκαλύφθη ο τάφος του Αριστοτέλη», υπογράμμισε ο κος Σισμανίδης.

(φωτογραφία αρχείου)

***  Το παράκανε! 
Να είσαι λίγο παράνομος το έχουμε συνηθίσει πια σε αυτή την πόλη, αλλά και τέτοια «καβάλα» στο πεζοδρόμιο της Μακεδονίας, πάει πολύ!
Και να σκεφτεί κανείς ότι, αν πας λίγα μέτρα παρακάτω, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις χώρο να παρκάρεις κανονικά.  Β.Β.

*** ΔΙΚΑΙΩΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ !  Στην ΚΥΠΡΟ εφαρμόζουν τις προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ...

~ Απόλυτη δικαίωση για τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Η Κύπρος έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής («χρυσή βίζα») σε πολίτες εκτός Ε.Ε. Οι αδελφοί μας οι Κύπριοι έχουν καταφέρει να εισρεύσουν 4 δις ευρώ κεφάλαια στη χώρα που αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της Κύπρου.
Για να μπορεί κανείς να αιτηθεί άδεια παραμονής στην Κύπρο, πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων, ή 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων, ή εταιρειών. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των επιδόσεων του κυπριακού προγράμματος, αρκεί να επισημανθεί ότι στην Ελλάδα το σύνολο των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2016 δεν ξεπέρασε τα 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.
Μάλιστα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας της Κύπρου οφείλεται στους Ρώσους επενδυτές.
Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2014 και στην Ελλάδα, όπου το ελάχιστο όριο για την απόκτηση πενταετούς άδειας παραμονής είναι μόλις 250.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω της απόκτησης ακινήτων, ωστόσο ήδη έχει ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να επεκταθεί και σε άλλες μορφές επενδύσεων, ενώ παράλληλα θα δοθεί και η δυνατότητα χορήγησης ιθαγένειας σε όποιον το επιθυμεί. Από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα του 2014 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017 είχαν χορηγηθεί σε επενδυτές ακινήτων μόλις 1.573 άδειες.
Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, όταν γινόταν η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόνιζε με θέρμη πως πρέπει η Ελλάδα να ζητά 2,000,000 ευρώ για αγορά ακινήτων και 2,000,000 για αγορά κρατικών ομολόγων. Σκοπός της θέσης αυτής που έχει εξαγγείλει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η προσέλκυση πλούσιων και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ επενδυτών οι οποίοι θα φέρουν χρήματα στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθούν.
Τα 250,000 που εφαρμόζονται τελικά και  σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση των τιμών των ακινήτων οδηγούν σε ξεπούλημα της ελληνικής γης, χωρίς κανένα αντίκρισμα για την Ελλάδα.
Σκοπός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι η προσέλκυση Ρώσων, Αμερικανών και Κινέζων επενδυτών που πραγματικά θα έρθουν για να κερδίσουν. Αφού όμως θα κερδίσουν (όχι κερδοσκοπήσουν) πρέπει και η χώρα να έχει όφελος.
Έτσι γίνονται σωστές δουλειές. Αμοιβαίο όφελος.

***  Εορτασμός στις 20 Μαΐου ιστορικής Μάχης του Μανιακίου 
Η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, κατά την οποία στις 20 Μαΐου 1825 ο αρχιμανδρίτης υπουργός Εσωτερικών Γρηγόριος Δικαίος – Φλέσσας ή Παπαφλέσσας, μαζί με τους τριακόσιους περίπου συμπολεμιστές του, θυσιάστηκαν για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού, θα εορταστεί το Σάββατο 20 Μαΐου στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Το δε πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
-Γενικός σημαιοστολισμός των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ής Μαΐου
-Φωταγώγηση των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από της δύσης του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι των πρωινών ωρών της 21ης Μαΐου.
-8.00-10.30: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια, χοροστατούντος του μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Μπαχούμα, εκπαιδευτικό Γυμνασίου Πύλου-εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας. Εθνικός ύμνος.
-10.45: Έπαρση σημαίας στο χώρο του Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού της Τ.Κ. Μανιακίου.
-10.50: Επιμνημόσυνη δέηση στον παρά τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού ανδριάντα του εθνεγέρτη αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
-11.10: Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα. Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-11.20: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Θουρίας Μαρία Μπαλάσκα
11.40: Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής. Εθνικός ύμνος. Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.

***  EKTAKTO!  Έφοδος στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου...

~   Αιφνιδιαστική έρευνα με εισαγγελική εντολή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας διαφθοράς.
Και αυτό μετά το φιάσκο στην προανακριτική της Βουλής, όπου και o ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι το αδίκημα της απιστίας για το οποίο κατηγορείται ο πρώην υπουργός έχει ήδη παραγραφεί, όπως επισημαίνουν όλα τα κόμματα.
Η έφοδος έγινε με απόλυτη μυστικότητα, στο πλαίσιο των ερευνών που είναι «ανοιχτές» από την εισαγγελία διαφθοράς για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών που υπεγράφησαν επί ημερών του.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι προσφάτως ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον εξοπλιστικό πρόγραμμα του εκσυχρονισμού των φρεγατών για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος.
Από την έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι και γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν όχι μόνο στην υπόθεση των εξοπλιστικών, αλλά και στην έρευνα που έχει ανοιχτή η εισαγγελία διαφθοράς για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού μετά και τις πληροφορίες που ήρθαν από την ελβετική δικαιοσύνη για την ύπαρξη δύο λογαριασμών και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Αμέσως οι εισαγγελικές αρχές έκαναν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, προκειμένου να ανοιχθούν οι λογαριασμοί.
Από τις απαντήσεις που αναμένονται θα κριθεί και η πορεία της έρευνας αλλά και η ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού.   iefimerida.gr

***  «Μάχη» με τους Θεσμούς για τα 49 στρέμματα στον Κορδία 
Τα προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας… τροχοπέδη του Δήμου Καλαμάτας 
 Την τάση της κυβέρνησης να «χαρίζει» ακίνητα, κυρίως προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), επιχειρούν να διακόψουν οι Θεσμοί. Το συμπληρωματικό μνημόνιο έρχεται να βάλει περιορισμούς στην πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει ακίνητα στις «τοπικές κοινωνίες» και τους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι Θεσμοί πιέζουν για μεγαλύτερο έλεγχο των ακινήτων.
Όπως υπογραμμίζεται, στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της συμφωνίας, σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η διαδικασία μεταφοράς των ακινήτων που παραμένουν έξω από το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ (και του υπερταμείου) θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της κυβέρνησης και των Θεσμών.
Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας, που θα αποκτήσει πλήρη έλεγχο σε όλα τα αρχεία του ελληνικού Δημοσίου. Η ομάδα εργασίας θα απαρτίζεται από στελέχη του υπερταμείου (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ), του υπουργείου Οικονομικών και των επιμέρους υπουργείων.
Σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί, η ομάδα αυτή θα έχει πλήρη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων όλων των υπουργείων, αλλά και στη βάση ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ). Μάλιστα, η ρύθμιση για τη σύσταση της ομάδας εργασίας αποτελεί την προαπαιτούμενη ενέργεια για το κλείσιμο της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο του συμπληρωματικού μνημονίου, εξαιρέσεις στη δημόσια ακίνητη περιουσία (συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε οντότητες ελεγχόμενες από τα υπουργεία) θα λαμβάνουν χώρα πάνω σε κοινά αποδεκτές, μεταξύ των Θεσμών και των ελληνικών Αρχών, γραμμές. Καμία μεταβίβαση δημοσίου ακινήτου δε θα λάβει χώρα, εάν αυτή θεωρείται ενάντια στη νέα νομοθεσία.
  Τα 49 στρέμματα στον Κορδία
Η παραπάνω απόφαση θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόοδο που είχε σημειωθεί σχετικά με τα 49 στρέμματα στην περιοχή του Κορδία, τα οποία διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Όπως σχολιάζει δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, "ο δήμαρχος επί 8 χρόνια καταβάλλει προσπάθειες να αποδοθεί στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση έκταση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία.  Πρόκειται για έναν κρίσιμο χώρο για την ψυχαγωγία και την ποιότητα ζωής, όχι μόνο της Δυτικής Παραλίας, αλλά ολόκληρης της Καλαμάτας. Στο διάστημα αυτό επετεύχθη η μη υπαγωγή του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η μη εκποίησή του.
Η έκταση αυτή διαθέτει σημαντικές υποδομές άθλησης, κατασκευασμένες με δημόσιο χρήμα και είναι αναγκαίο να αποδοθεί στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση, προκειμένου να επαυξηθούν και συμπληρωθούν οι υποδομές αυτές, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Καλαμάτα και της ελκυστικότητας της πόλης, με σαφώς θετικά αποτελέσματα στην τοπική και στην εθνική οικονομία.
Οι αρμόδιοι της ΕΤΑΔ του είπαν ότι το κλείσιμο τέτοιων θεμάτων, που αφορούν σε περίπου 70.000 ακίνητα του Δημοσίου στην Ελλάδα, περιέρχεται στην ευθύνη του υπερταμείου.  Επομένως, αρχίζει ο αγώνας από την αρχή για τη διεκδίκηση από το Δήμο των 49 στρεμμάτων, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν».
Να προσθέσουμε και το ενδιαφέρον του ΕΛΚΕΘΕ για την κατασκευή ενυδρείου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το οποίο είναι πάντοτε ζωηρό και κατά την ΕΤΑΔ η λειτουργία του αποτελεί πολύ σοβαρή προϋπόθεση για να παραχωρηθεί ολόκληρος ο χώρος κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας.
Στο παρελθόν ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε επισημάνει ότι σχετικό ενδιαφέρον υπέρ του αιτήματος του Δήμου έχουν δείξει κυβερνητικά στελέχη που είναι από την Καλαμάτα, όπως ο Αλ. Χαρίτσης και ο Χριστοφ. Βερναρδάκης.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ! Ράπισμα ΕΣΡ σε Παππά...

~  «Επιτέλους ξεκινήστε το διαγωνισμό, έχετε αργήσει» εξερράγη ο Νίκος Παππάς - Η ηγεσία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας παρά την πίεση και από τον πρόεδρο της Βουλής
Νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και απειλούν να οδηγήσουν εκ νέου σε φιάσκο ενδεχόμενη νέα διαγωνιστική διαδικασία για την εκχώρηση τηλεοπτικών αδειών επισήμαναν οι κ.κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος και Ροδόλφος Μορώνης πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΕΣΡ στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις παρά την πίεση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για διενέργεια διαγωνισμού ακόμα και εντός του ερχόμενου καλοκαιριού. Να σημειωθεί ότι έντονη πίεση επιχείρησε να ασκήσει νωρίς το πρωί και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προειδοποιώντας μάλιστα για ποινικές και αστικές κυρώσεις. «Επιτέλους ξεκινήστε το διαγωνισμό. Έχετε αργήσει» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΕΣΡ.
Ωστόσο, η ηγεσία της Αρχής επιφύλαξε και επιπρόσθετο άδειασμα της κυβέρνησης καθώς εξήγησε ότι οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από εννιά έως έντεκα τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης. Έσπευσαν ωστόσο να επισημάνουν πως «είναι στην διακριτική ευχέρεια κυβέρνησης και ΕΣΡ να αποφασίσουν πόσα από αυτά  τα κανάλια θα είναι μεικτού ή θεματικού χαρακτήρα».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ. Κουτρομάνος και Μορώνης διέψευσαν τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού περί παροχής στο ΕΣΡ όλων των απαραίτητων εργαλείων και υποδομών για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Φέρονται μάλιστα να είπαν πως κρίσιμα πόστα καλύπτονται από την εθελοντική εργασία φοιτητών!
Να σημειωθεί ότι σκληρή κριτική στους χειρισμούς Παππά εξαπέλυσε και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «Όπως με συναίνεση αναδείξαμε το ΕΣΡ με την ίδια συναίνεση πρέπει να το στηρίξουμε να ασκήσει τα καθήκοντα του και πάνω από όλα να έχει οικονομική αυτοτέλεια. Ο τελευταίος που έχει δυνατότητα και δικαιούται να μιλάει για το ΕΣΡ και για ευθύνες είναι ο Υπουργός Ν. Παππάς. Ο άνθρωπος ο οποίος οδήγησε τα θέματα που αφορούν την ενημέρωση εκεί που είναι σήμερα και οδήγησε τη χώρα στη διεθνή της δυσφήμιση με την απόπειρα του να την κάνει  Βόρεια Κορέα. Ο άνθρωπος αυτός αντί να μιλάει για προβλήματα και ευθύνες του ΕΣΡ να κοιτάξει δίπλα στα υπουργικά του έδρανα να δει εκείνον τον Υπουργό που στα όρια της εθνικής μειοδοσίας εδώ και δυο χρόνια δεν πήγαινε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθεί τους διαύλους, που από τους διαύλους εξαρτάται το τηλεοπτικό σήμα και σε πολύ λίγα χρόνια  θα εξαρτάται το προϊόν που θα είναι στη δυνατότητα και στο σπίτι του κάθε Έλληνα. Αντί να τα κάνουν αυτά να προετοιμάζονται γιατί έρχεται καινούργιο χαστούκι πιο ηχηρό από αυτό που έφαγαν πριν από ένα χρόνο».
 Χρήστος Μπόκας   ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Νεοχωρίου του αυτοκινητόδρομου 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, έχουν προγραμματισθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 134,8 και 135,5 (σήραγγα Νεοχωρίου και κατεύθυνση προς Καλαμάτα).
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα (15/5) έως και την Παρασκευή (19/5) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Νεοχώρι Α), σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα θα γίνεται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας, σε ανοικτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

*** Είδηση ΣΟΚ για τη Νέα Δημοκρατία !  Έπεσαν οι ΜΑΣΚΕΣ...

~  Μεγάλη μετεγγραφή ο Ιάσων Φωτήλας, στη Νέα Δημοκρατία. Η δήλωσή του πως «Εμείς βάλαμε πλάτη στον Σύριζα. για να υπερψηφιστούν τα νομοσχέδια για την ιθαγένεια και το σύμφωνο συμβίωσης», δείχνουν πως η Ν.Δ ολισθαίνει στον εθνομηδενισμό για χάρη της 'προοδευτικότητας'.
Η δήλωση αυτή όταν απηύθυνε χαιρετισμό στο διεθνές συνέδριο «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες».
Είναι προφανές ότι για να συμμετάσχει ο νυν βουλευτής της ΝΔ, σε ένα τέτοιου είδους συνέδριο, έλαβε την σχετική έγκριση, από την ηγεσία του κόμματος.

***   Φοβού τους… Γερμανούς και δώρα φέροντας 
Με πρωτοβουλία Τατούλη πιο κοντά στην Πελοπόννησο η «Sparkasse» 
 Για γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει λόγο ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, του κ. Felzen, υψηλόβαθμου στελέχους της Sparkasse, των Γερμανών επάρχων του Schwabisch Hal, Gerhard Bauer και του Calw, Helmut Riegger και του Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του περιφερειάρχη.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο θα λειτουργήσει θετικά στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης και θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία της Πελοποννήσου, τόσο στο επίπεδο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα όσο και στο επίπεδο της υλοποίησης αδειοδοτημένων επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Είμαστε έτοιμοι για την επεξεργασία του σχεδίου για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο» πρόσθεσε και, αφού σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί της χώρας είναι ενήμεροι για το εγχείρημα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το παράδειγμα της Πελοποννήσου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Επίσης, δήλωσε ότι «απαιτείται πολλή δουλειά ακόμα για να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο, ο οποίος θα διευκολύνει τα μέγιστα την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου».
Τόσο ο Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ, όσο και ο εκπρόσωπος της Sparkasse χαρακτήρισαν το πολιτικό κύρος του περιφερειάρχη ισχυρό χαρτί επιτυχίας του εγχειρήματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η προσπάθεια είναι δύσκολη, όταν υπάρχει ωστόσο τέτοια πολιτική βούληση είναι εφικτό να επιτύχει».
Οι έπαρχοι κ.κ. Bauer και Riegger, οι οποίοι είναι θεσμικά οι επικεφαλής των Sparkasse στην περιοχή ευθύνης τους, εξέφρασαν τη βούληση να διευκολύνουν σημαντικά την προσπάθεια, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους τόσο στο πρόσωπο του κ. Τατούλη, όσο και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του περιφερειακού θεσμού στην Ελλάδα.   Αποφασίστηκε, τέλος, η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

*** ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι Τούρκοι σε ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ από τα ΙΜΙΑ...

~  Οι Τούρκοι συνεχίζουν το "χαβά τους", προκαλώντας ξανά στην περιοχή των Ιμίων και προγραμματίζοντας ασκήσεις με πυρά στην "καρδιά" του Αιγαίου. Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις κινήσεις της Άγκυρας, η οποία ξεκινά σε λίγες ώρες τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση "Θαλασσόλυκος".
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ…
Τουρκικό αποβατικό πλοίο έπλεε σε μικρή απόσταση από τα Ίμια, σύμφωνα με βίντεο, που δημοσιοποίησαν τα Μέσα Ενημέρωσης του Ερντογάν. Πρόκειται για το αποβατικό πλοίο «Τσε 155», με 20μελές πλήρωμα, που πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης από την περιοχή των Ιμίων, κατευθυνόμενο από τη Μαρμαρίδα προς το Κουσάντασι.
Ελληνικές στρατιωτικές πηγές τόνιζαν ότι η απλή διέλευση ενός πολεμικού πλοίου από την περιοχή, δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.
Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν τα βάζουμε σε κανέναν τραπέζι. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Οι Έλληνες επιτελείς πάντως περιμένουν να δουν στο Αιγαίο αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινά η μεγάλη τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.
Αλλά και ολόκληρο τον Ιούνιο, οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει με NAVTEX την περιοχή που μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, μεταξύ Σκύρου-Άνδρου και Ψαρών, στην «καρδιά» του Αιγαίου, για να κάνουν ασκήσεις με πυρά σε διεθνή ύδατα.
Επιπλέον, με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, η Άγκυρα προγραμματίζει αεροπορική άσκηση για μερικές ώρες τη Δευτέρα, απέναντι από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Το πρωί της Παρασκευής δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν 3 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.   star.gr

***  Διακοπές ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Τριφυλίας 
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των πρώην ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΑΥΛΩΝΟΣ – ΑΕΤΟΥ & ΔΩΡΙΟΥ, καθώς και της Κοινότητας ΤΡΙΠΥΛΑΣ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 14-5-2017, ημέρα Κυριακή και  από ώρα 08.00 έως13.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
11-5-2017   ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ το ΑΡΘΡΟ!  To σχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών έως 120 δόσεις...

~  Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου και της Αργυρώς Μαυρούλη
 Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε οφειλέτη με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία θα είναι η ρύθμιση οφειλών, που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι – το αργότερο τον Αύγουστο.
 Ασφαλείς πληροφορίες των «Ειδήσεων» αναφέρουν ότι η ρύθμιση που θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα προσφέρει «κούρεμα» των προσαυξήσεων και των προστίμων από 20% έως 80%, τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης για μικρά χρέη και κλιμακωτές δόσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής και την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του κουρέματος των προσαυξήσεων και των προστίμων ακόμη και στην εφάπαξ εξόφληση δεν προβλέπεται ολική διαγραφή (δηλαδή στο 100%).
 Η ρύθμιση θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα και έχουν χρέη από 3.000 έως 20.000 ευρώ, καθώς θα μπορούν μέσω διμερών συμφωνιών με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τις ΔΟΥ να ρυθμίζουν τις οφειλές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Ασφαλιστικών Εισφορών το 80% των οφειλετών ήτοι 493.577 οφειλέτες έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας ενώ σε 300.000 με 320.000 εκτιμώνται εκείνοι που έχουν οφειλή έως 20.000 ευρώ και θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης.
 Τα κριτήρια που θα καθορίζουν το ύψος των δόσεων αλλά και το ποσοστό κουρέματος των προσαυξήσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής:
 το ύψος των οφειλής,
η οικονομική δυνατότητα που έχει από την επαγγελματική του δραστηριότητα,
η περιουσιακή του κατάσταση
η ανάπτυξη της εταιρείας, μετρούμενη με βάση τις πωλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια, κερδοφορία, μετρούμενη ως αναλογία του EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων) και
ο κύκλος εργασιών ή το κεφάλαιο και η αναλογία μόχλευσης.
Το σχέδιο
 Τα βασικά σημεία της ρύθμισης ,που αυτή την περίοδο αποτελεί αντικείμενο συνεχών συσκέψεων, θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση που επεξεργάζονται από τα συναρμόδια υπουργεία είναι τα ακόλουθα :
 1.Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή από τον ενδιαφερόμενο της αίτησης ένταξης στη ρύθμιση. Το πλέον πιθανό είναι η πλατφόρμα ν΄ανοίξει την ίδια χρονική περίοδο που θα «τρέξει» η ρύθμιση για τον εξωδικαστικό, αρχές Αυγούστου. Εάν δεν συνδεθούν οι ρυθμίσεις, μπορεί η λειτουργία της να εκκινήσει και εντός Ιουλίου.
2.Δεν θα υπάρχει αναλυτικό πλάνο οφειλής, αλλά θα προβλέπεται μετά τη «διμερή συμφωνία» η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα περιγράφει η υπουργική απόφαση .
 3.Θα ακολουθείται μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων που ζητούνται ο οφειλέτης θα εντάσσεται σ΄ένα συγκεκριμένο μοντέλο ρύθμισης, από το οποίο θα προκύπτει το ύψος των δόσεων που θα καλείται να καταβάλει και η διαγραφή ποσοστού προσαυξήσεων και προστίμων.
 4.Η ρύθμιση θα προβλέπει από εφάπαξ εξόφληση της οφειλής και κλιμακωτές δόσεις αρχής γενομένης από τις 12 έως και τις 120.
 5.Τη δυνατότητα χρήσης των 120 δόσεων, δεν θα την έχουν όλοι ,αλλά εκείνες οι περιπτώσεις που από το αυτοματοποιημένο σύστημα θα φαίνεται ότι πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν .Εκτιμήσεις από παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι θα είναι περιορισμένος ο αριθμός εκείνων που έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν οφειλή αυτού του ύψους μέσα σε διάστημα δεκαετίας.
 6.Στις 12 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων θα ανέρχεται στο 80% ενώ στις 120 δόσεις θα περιορίζεται στο 20% επί του ποσού των προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσµης καταβολής που έχουν διαμορφωθεί την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη διατάξεις.
 7. Υπάρχει το ενδεχόμενο, ο οφειλέτης να μην ενταχθεί σε καμία ρύθμιση και η αίτηση του ν΄απορριφθεί καθώς δεν θα συγκεντρώνει τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.
 8.Μπαίνοντας στη ρύθμιση οι οφειλέτες θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων, εναντίον τους. Επίσης, θα αναστέλλεται κάθε ποινική δίωξη και θα αναβάλλεται η εκτέλεση ποινής που επιβλήθηκε για τις συγκεκριμένες οφειλές.
 9. Ανάμεσα στα επαγγέλματα , που θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με αυτόν τον τρόπο ,και έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, λογιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες.
 Παραμένουν στις 36 οι δόσεις για χρέη έως 3.000 ευρώ
 Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο πλαίσιο θα παρέχεται η δυνατότητα και μικροοφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι οφείλουν εως 3.000 ευρώ να εξοφλούν τις οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 36 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ.Όσον αφορά στα χρέη άνω των των 20.000 ευρώ εντάσσονται στο νόμο για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. . Όταν ενεργοποιηθεί η ιστοθέση της γραμματείας ιδιωτικού χρέους (keyd.gov.gr] ο επιχειρηματίας θα μπορεί να βρει τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα εισέρχεται με τους κωδικούς του taxis, θα βρίσκει έτοιμα όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και θα καταχωρεί τα υπόλοιπα.
 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ειδήσεις»

***  Έτοιμη η πράξη εφαρμογής στην Κηπούπολη, την επόμενη εβδομάδα η ανάρτηση της 
Ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης και θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα, για διάστημα 15 ημερών. Όπως ανέφερε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, η πράξη εφαρμογής έχει ανασυνταχθεί εν συνόλω, λόγω της εφαρμογής του Νόμου 4315/2014, που αλλάζει τις εισφορές και εξαιτίας της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που διαμόρφωσε την αρτιότητα στα 800 τετραγωνικά μέτρα, αντί 600 τετραγωνικών μέτρων που ήταν αρχικά.
Η αντιδήμαρχος επισήμανε ότι θα δοθεί η δυνατότητα αρτιότητας σε οικόπεδα 300 τετραγωνικών μέτρων, κατά παρέκκλιση, επισημαίνοντας πως αυτό αφορά στο 80% με 90% των οικοπέδων.
Στο πλαίσιο της ανάρτησης θα υπάρξει η δυνατότητα κατάθεσης ενστάσεων, επί των οποίων θα αποφανθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και με απόφαση του περιφερειάρχη θα εγκριθεί, τελικά, η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης.
Η αντιδήμαρχος κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν την τακτοποίηση του οικοπέδου τους, δεδομένου ότι η πράξη εφαρμογής έχει ανασυνταχθεί στο σύνολό της.
Με τη συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως 230 στρέμματα μιας περιοχής, η οποία υφίσταται οικιστικές πιέσεις, διότι βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Καλαμάτας. Η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης θα βοηθήσει την ορθολογική ανάπτυξη της Κηπούπολης.
Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη μελέτη έκανε ο Δήμος και όχι το υπουργείο Περιβάλλοντος, που είναι αρμόδιο για τις μελέτες της Βέργας, της Μ. Μαντίνειας και του Ασπροχώματος, οι οποίες είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια από την ανάθεσή τους!
Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπονται: Τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων ορίζονται κατά τομείς Σ IV και PΙΙΙ, ως εξής:
Α. Τομέας Σ ΙV
1. Ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι (20) μέτρα. Ελάχιστο εμβαδόν: οκτακόσια (800) τ.μ.
2. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα: α. τα οικόπεδα τα οποία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος έχουν: Ελάχιστο πρόσωπο: δώδεκα (12) μέτρα. Ελάχιστο εμβαδόν: τριακόσια (300) τ.μ. και β. προκύπτουν από την οριστική πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης και έχουν: Ελάχιστο πρόσωπο: δώδεκα (12) μέτρα. Ελάχιστο εμβαδόν: τριακόσια (300) τ.μ.
3. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων: Σαράντα τοις εκατό (40%) της επιφανείας τους.
4. Συντελεστής δόμησης: 0,60
5. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησομένων κτηρίων: έντεκα (11) μέτρα, το οποίο προσαυξάνεται κατά ένα και μισό (1,5) μέτρο σε περίπτωση κατασκευής στέγης.
Β. Τομέας Ρ ΙΙΙ
1. Ελάχιστο πρόσωπο: δέκα (10) μέτρα- Ελάχιστο εμβαδόν: διακόσια (200) τ.μ.
2. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα: α. τα οικόπεδα τα οποία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος έχουν: Ελάχιστο πρόσωπο: οκτώ (8) μέτρα. Ελάχιστο εμβαδόν: εκατόν είκοσι (120) τ.μ. και β. προκύπτουν από την οριστική πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης και έχουν: Ελάχιστο πρόσωπο: οκτώ (8) μέτρα. Ελάχιστο εμβαδόν: εκατόν είκοσι (120) τ.μ.
3. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων: Πενήντα τοις εκατό (50%) της επιφανείας τους.
4. Συντελεστής δόμησης: 0,80
5. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησόμενων κτηρίων: έντεκα (11) μέτρα, το οποίο προσαυξάνεται κατά ένα και μισό (1,5) μέτρο σε περίπτωση κατασκευής στέγης.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Πάγωσε» η ΕΥΡΩΠΗ! Οι Βρετανοί θέλουν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ και από εκεί...
 
~  Αφού ψήφισαν το προηγούμενο χρόνο υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν και από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων (44%) και το ποσοστό των λευκών στο 7%, οι υπόλοιποι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα επιθυμούν σε ποσοστό 56% η Βρετανία να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, ενώ το 44% επιθυμεί να παραμείνει, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη από το YouGov την 8η και 9η Μαΐου και στην οποία ερωτήθηκαν 1.650 άνθρωποι.
«Η βρετανική κοινή γνώμη δεν έχει σταματήσει να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» σχολίασε η YouGov.
Επιπλέον, μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Eurovision, το 76% ψήφισε υπέρ του Brexit και το 78% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, διευκρινίζει το YouGov.
Στον αντίποδα, το 65% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 69% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών.
Όπως καταδεικνύεται, το 22% των προσώπων που ερωτήθηκαν θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο.
Όμως μόλις το 9% εξ αυτών αναφέρει ως κίνητρο την ευχαρίστηση του να ακούς μουσική, το 26% δηλώνει ότι το ενδιαφέρει να ακούσει τα ειρωνικά σχόλια του Βρετανού παρουσιαστή και το 19% η προοπτική να σχολιάσει χλευαστικά το σόου, ιδίως τις κιτς εμφανίσεις των ερμηνευτών.
Η Βρετανία έχει νικήσει 5 φορές στο διαγωνισμό της Eurovision μετά την έναρξή του το 1956, την τελευταία φορά το 1997.  tanea.gr

***  ΤΩΡΑ!  Έκτακτη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το υπουργείο Παιδείας
 
~  «Άκαιρες» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τις αντιδράσεις γύρω από το ζήτημα της εγγραφής των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία για την ερχόμενη χρονιά.
Με διευκρινιστική ανακοίνωσή του, το υπουργείο έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
«Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 θα ισχύσει το δικαίωμα εγγραφής των προνηπίων (ηλικίας 4 ετών) στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας για όσους γονείς το επιθυμούν, όπως ίσχυε και κατά το σχολικό έτος 2016-2017» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει: «Η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας. Στο διάστημα αυτό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα γίνει εκτενής και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, γονείς κ.λπ.), ώστε η ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο».   star.gr

*** ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! Οι ξένοι προσκύνησαν...
 
~ Μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκοσμίως ρομαντικών προορισμών για το 2017 συγκαταλέγεται η Ελλάδα στα φετινά «Brides Honeymoon Awards».
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ύδρα, η Ίος, η Κρήτη, η Πάτμος- καθένα από αυτά τα νησιά προσφέρουν κάτι ξεχωριστό. Το κοινό τους σημείο είναι τα στοιχεία εκείνα που τα συγκαταλέγουν μεταξύ των προορισμών που αξίζουν να επισκεφθεί κανείς σε ταξίδι του μέλιτος: ηφαιστειακά μέρη, παλαιά κάστρα, απλή γευστική κουζίνα, πολυτελή ξενοδοχεία, ξεχωριστές παραλίες και φιλοξενία».
Η γαλλική Πολυνησία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας και ακολουθούν η Ιταλία, η Χαβάη και οι Μαλδίβες. Μετά την Ελλάδα βρίσκονται το Μπαλί, το Μεξικό, η Ταϋλάνδη, τα νησιά Φίτζι και η Νότια Αφρική, συμπληρώνοντας το top-10.  enikonomia.gr

*** Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δε ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!  Την ΠΕΜΠΤΗ θα τα πει ΟΛΑ στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ...

~  Ο Αιμίλιος Λιάτσος θα φιλοξενήσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 18 Μαΐου, τον Κ.Βελόπουλο στο Kontra Channel. Ο Πρόεδρος του κόμματος θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***  ΑΥΡΙΟ με το « ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ » !  ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ άρθρο του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ...

~   Μη χάσετε αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου, με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει ρίγη εθνικής ανάτασης.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μας στέλνει το μήνυμα ότι είναι «ζωτικής σημασίας η ενεργειακή απεμπλοκή από τις εισαγωγές» και όλοι οι Έλληνες πρέπει να ενημερωθούν.
Μη το χάσετε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

*** Με χαμόγελα και χωρίς αντιδράσεις αποχώρησαν από την Καλαμάτα οι 19 μετανάστες (φωτογραφίες) 
 
 
Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η σημερινή για τους 19 μετανάστες (οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ) που φιλοξενούνταν εδώ και καιρό στο πρώην κτήριο της σχολής νοσηλευτικής πίσω από το νέο δημαρχείο.
Να θυμίσουμε ότι η αρχική απόφαση ήταν να μεταφερθούν σε κέντρο φύλαξης της Σάμου, αλλά τελικά θα μεταφερθούν σε ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας της Κυλλήνης
Μάλιστα όλα ήταν έτοιμα για τη μεταφορά τους, όμως το πλάνο άλλαξε αφού υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τους ίδιους ενώ βγήκαν μέχρι και μαχαίρια το μεσημέρι της 3ης Μαΐου αφού διαφωνούσαν για τη μεταφορά τους στο κέντρο κράτησης της Σάμου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος"

***  Μοναδικά μεσογειακά «κοκτέιλ»… με «άρωμα» μαστίχας διαγωνίστηκαν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
6 ομάδες και 12 bar tenders από τη Μεσσηνία, το Ναύπλιο και την Πάτρα πήραν μέρος στον ημιτελικό “Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017” 
  Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο ένας από τους πέντε ημιτελικούς σ’ όλη την Ελλάδα του “Skinos Mediterranean Coctails Challenge 2017”. Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας, χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη δυναμική αλλά  και περισσότερες συμμετοχές.
Στην Καλαμάτα, στην μπάρα του “Bistroteca”, διαγωνίστηκαν συνολικά 6 ομάδες των δύο ατόμων, τόσο από την Καλαμάτα όσο και από το Ναύπλιο και την Πάτρα. Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο marketing manager της «Skinos» , Στέφανος Λοΐζος, η ιδέα γι’ αυτό το διαγωνισμό ξεκίνησε με σκοπό την ανάδειξη μεσογειακών και ελληνικών προϊόντων, μέσω cocktail, με συνταγές εμπνευσμένες από μεσογειακά υλικά και με βάση τη μαστίχα «Skinos».
STM_8664.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
Παράλληλα με τους ημιτελικούς στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουν συνολικά 75 ομάδες και 150 συνολικά bar tenders, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και στις χώρες που εξάγεται η “Skinos”, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Λίβανο και την Τουρκία. Εκτός της Καλαμάτας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι ημιτελικοί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ θα πραγματοποιηθούν άλλοι δύο στα Γιάννενα και το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι 5 ομάδες που θα «αποσπάσουν» την καλύτερη βαθμολογία από τους κριτές θα διαγωνιστούν μαζί με τις 5 καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν από το εξωτερικό, στο μεγάλο τελικό της Αθήνας, στις 27 Ιουνίου. Ο μεγάλος νικητής που θα προκύψει θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το “Coctail” του στο Βερολίνο, στον παγκοσμίως φημισμένο διαγωνισμό «Bar Convent Berlin».
Ο κ. Λοΐζος πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες bar tenders και εκτός της μεγάλης συμμετοχής και τα πραγματικά μοναδικά «Coctails» που παρουσιάζονται, βοηθά και στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του επιπέδου των «μπαρ» της χώρας μας, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ τα πιο φημισμένα μπαρ όλου του κόσμου…
Εξαιρετικά , με μοναδικές συνταγές, «άρωμα» Μεσογείου και άψογες παρουσιάσεις, ήταν και τα έξι κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν χθες στην Καλαμάτα, στην κατάμεστη αίθουσα του “Bistroteca”, με κόσμο που «εμψύχωνε» τους bar tenders.
STM_8636.jpg
Το πρώτο κοκτέιλ που παρουσιάστηκε ήταν το «Δάκρυ της Μεσογείου ή Mediterranean tear” από την ομάδα του Γιώργου Νικολακόπουλου και του Κωνσταντίνου Βουρλιώτη από το «Καφέ Αλλοτινό» στο Ναύπλιο.
STM_8747.jpg
Το δεύτερο κοκτέιλ ήρθε από τη Μεσσηνιακή Μάνη και συγκεκριμένα από την ομάδα του «Aquarella cafe» της Καρδαμύλης, όπου ο Κλέαρχος Λειβαδίτης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης διαγωνίστηκαν με το «Sun Dried Fizz».
STM_8797.jpg
Το τρίτο κοκτέιλ που διαγωνίστηκε ήταν το “Mediterranean Essence” από την «Πατρινή» ομάδα του Beetle με τους Γιώργο Μαντζανά και Γιώργο Σγούρα.
STM_8834.jpg
Η ομάδα του Αθανάσιου Κοντού από το Kyrimai Hotel στο Γερολιμένα Μάνης και του Φιλίππου Γιαννάκοβα από την Costa Navarino στην Πύλο μάς παρουσίασε το κοκτέιλ τους “The crystal Tear - Το Κρυστάλλινο δάκρυ ”.
STM_8924.jpg
Από το «Luna Lounge» και το Kyttaro Bar της Καλαμάτας ο Γιάννης Αποστολόπουλος και ο Παρασκευάς Χιουρέας ετοίμασαν το κοκτέιλ «Have an apple day».
STM_9019.jpg
Τελευταία, παίζοντας «εντός έδρας», διαγωνίστηκε η ομάδα του “Bistroteca” με τους Θωμά Μπόκο και Κωνσταντίνο Μπίλια, που παρουσίασαν τη συνταγή τους για το κοκτέιλ «Skinos Garden and Smash» μέσα σε αποθέωση από το κοινό…
Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Δημήτρης Κιάκος και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης.
   *Όλες τις συνταγές από τα 6 κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν στην Καλαμάτα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα στο Facebook «Bar Academy Hellas»    Του Κώστα Γαζούλη   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***   Ο διαγωνισμός #PasxaKalamata πρόεβαλε την Καλαμάτα και την περιοχή – Το όνομα του νικητή 
 
Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού #PasxaKalamata, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, σε χθεσινές της δηλώσεις.
Σε αυτό το hashtag έγιναν πάνω από 500 αναρτήσεις, που προέβαλαν με όμορφο τρόπο την Καλαμάτα και την περιοχή της. Η αντιδήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό και προέβαλαν την Καλαμάτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Η αξιολόγηση των συμμετοχών του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και σήμερα θα γίνει η βράβευση του νικητή, ο οποίος συμβολικά θα λάβει ως βραβείο δωρεάν είσοδο σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου Καλαμάτας για ένα χρόνο. Νικητής είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και κατοικεί στην Αθήνα.
Στην Καλαμάτα είχε έλθει ως επισκέπτης κατά την πασχαλινή περίοδο, έμαθε για το διαγωνισμό και, μιας και είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, ανέβασε στα social media εξαιρετικές φωτογραφίες της Καλαμάτας και της περιοχής της. Η βράβευση του νικητή θα γίνει στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου με πρόσωπο στον πεζόδρομο Αριστομένους, σήμερα στις 8.00 το βράδυ.
Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η επιτυχία του διαγωνισμού και η στοχευμένη προβολή που προέκυψε από αυτόν, δίδει στο Δήμο Καλαμάτας την ώθηση να επαναλάβει τη διαγωνιστική διαδικασία με άλλη θεματολογία. Ταυτόχρονα, είναι μια επιβεβαίωση ότι η Καλαμάτα έχει τα εχέγγυα να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για το Πάσχα.

***  Εντυπωσιακό το Jazz street concert στο Ιστορικό Κέντρο (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το Jazz street concert στον πεζόδρομο της οδού Αμφείας στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ η Ingrid Lucia και την μπάντα της από την Νέα Ορλεάνη κατάφερε να κάνει τον κόσμο μέχρι και να χορέψει.
Τέλος να σημειωθεί ότι η χθεσινή συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 4ου Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ που ξεκινά από αύριο στην Καρδαμύλη και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου.
Όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πάνω από 50 συναυλίες τζαζ μουσικής από εξαίρετους τζαζίστες.
Video: Ingrid Lucia Kalamata  , https://youtu.be/ySwLoDCq-fU  .-
 
***  Πυροβολισμοί στο Εφετείο της Αθήνας
 
Στη σύλληψη ενός συγγενή του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου ακόμα δεν έχει εντοπιστεί παρά την καταδίκη των κατηγορουμένων στον πρώτο βαθμό, προχώρησε η αστυνομία.
Όλα ξεκίνησαν μετά την αναβολή της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Έξω από το μέγαρο του Εφετείου συγγενής της οικογένειας του θύματος έκανε δηλώσεις στην κάμερα λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα "γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια" και στη συνέχεια έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.
Ο άνδρας κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Εφετείου ωστόσο άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.  news247,gr
Βίντεο  :  efeteio222   , https://youtu.be/v1O9XUsrjDk  .-
 
***
 

*** Αθλητικές ενημερώσεις :



***  ΣΕΙΣΜΟΣ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!  Έρχονται ΔΙΩΞΕΙΣ...
 
~   Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε -άμεσα- μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από την πλευρά του Πλατανιά, για όσα έγιναν στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρέπει να ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη με την υπόθεση και αναμένεται να ασκήσει δίωξη στον Ολυμπιακό (πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα (15/5)).
Να θυμίσουμε πως υπάρχουν 15 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της κρητικής ΠΑΕ που κατέθεσαν στην εισαγγελία Χανίων ότι δέχθηκαν βίαιη συμπεριφορά στα αποδυτήρια του “Καραϊσκάκης”.  newsit.gr

***  Έτσι θα σηκώσει κεφάλι ο Παναθηναϊκός
Η μαζική στήριξη του κόσμου είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξει η ψυχολογία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και να κλείσει η ανοιχτή πληγή… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς               ~ Μια σειρά από χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν για τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκε διαφορετική μετά την απραξία παιχνιδιών 2,5 εβδομάδων. Ήταν βελτιωμένη όσον αφορά την αγωνιστική προσέγγιση, αλλά με τα γνωστά θέματα και την έλλειψη καλής ψυχολογίας. 
Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε για πρώτη φορά να δουλέψει κάποια πράγματα με τους παίκτες του και αυτά βγήκαν στο παρκέ. Το τριφύλλι άφησε στην άκρη το ανελέητο τρέξιμο και τα μακρινά σουτ, χτύπησε στις αδυναμίες της Ένωσης στόχευσε κοντά στο καλάθι και έπαιξε σε μεγάλο βαθμό αυτό που λέμε σκεπτόμενο μπάσκετ. Τεράστια συμβολή στο παιχνίδι του τριφυλλιού είχε φυσικά ο Νικ Καλάθης, στον οποίο η συγκεκριμένη αγωνιστική προσέγγιση ταιριάζει γάντι. 
Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να βγάλει νέους πρωταγωνιστές, όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Είναι δεδομένο ότι αυτή η σειρά αγώνων με την Ένωση θα κάνει καλό στους πράσινους ενόψει των τελικών, καθώς θα κερδίσουν χρόνο και θα δοκιμάσουν πράγματα ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος. Αλλά μέχρι εκεί…
Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στα πρόσωπα των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν η έλλειψη ενέργειας και αυτοπεποίθησης. Να το πούμε με απλά λόγια, από την ομάδα λείπει το χαμόγελο και το κέφι για το παιχνίδι. Είναι φανερό ότι τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη έχουν επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανατρέψει μόνος του ο Πασκουάλ. 
Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κρατάει αποστάσεις και περιμένει αποτελέσματα, ο μόνος που μπορεί να «ξυπνήσει» τους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του! 
Στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ το σχεδόν άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ υπενθύμισε στην ομάδα την απογοήτευση και την ανοιχτή πληγή που προέκυψε μετά τον αποκλεισμό από την Φενερ. Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί την Κυριακή στο δεύτερο ματς με γηπεδούχους τους κιτρινόμαυρους, την ερχόμενη Πέμπτη ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΠΡΕΠΕΙ να βάλει πλάτη. Να κινητοποιηθεί, να γεμίσει το γήπεδο και να υπενθυμίσει στους παίκτες ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά και ότι μπροστά τους βρίσκεται ένας στόχος που είναι και εφικτός και απαραίτητος για τον οργανισμό του συλλόγου συνολικά. 
Ένα τέτοιο θετικό ηλεκτροσόκ έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να βρει το κέφι του και επιπλέον κίνητρο να παλέψει για το πρωτάθλημα, να μπει στο ΟΑΚΑ και να εκπλαγεί ευχάριστα από τον παλμό και την υποστήριξη.  
Είναι εύκολο να λέμε ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι δεν παύουν να είναι άνθρωποι και με σκυθρωπά πρόσωπα δεν κέρδισε κανείς…


***  Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οφειλές στον Παναθηναϊκό
Την πρόθεση-επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της μέχρι τον Ιούλιο και η ομάδα να μπει «καθαρή» στη νέα σεζόν, μετέφερε μέσω του ΣΠΟΡ FM ο Τάσος Νικολογιάννης.            ~  Για άλλη μία φορά, ο Τάσος Νικολογιάννης μετέφερε μέσω του ΣΠΟΡ FM την πρόθεση-επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της προς τους παίκτες της ομάδας, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πως η διοίκηση των «πράσινων» έχει θέσει χρονικό ορίζοντα για το παραπάνω ως τον Ιούλιο.
Σχολιάζοντας και μία ατάκα του Εμποκού (περί καθυστέρησης στις πληρωμές), σημείωσε, εξάλλου, πως αυτό που θέλουν στο «τριφύλλι» είναι να μπουν στη νέα σεζόν με… μηδέν οφειλές. 
Ως εκ τούτου, θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν σε οικονομικό επίπεδο, καθώς αυτός είναι αυτήν τη στιγμή από τους πρωταρχικούς στόχους του συλλόγου.


***  ΠΑΟΚ -ΑΕΚ

*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** ΄Β΄ ΕΘΝΙΚΗ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Παρασκευή 12/05/2017 : ΚΑΛΟΝΗ-ΧΑΝΙΑ 0-1  .- ^
Σάββατο 13/05/2017 : ΟΦΗ-ΑΡΗΣ  1-1 .- ^
Κυριακή 14/05/2017 :
 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   3-0  α.α.  .-^
ΛΑΜΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΚΑΛΙΘΕΑ
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΈΡΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

*** Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 3ος  ΟΜΙΛΟΣ :
Κυριακή 14-05-2017  29η  αγωνιστική  :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-ΑΧΑΪΚΗ
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΘΗΒΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 14-05-2017 :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ 30η  αγωνιστική :
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-ΑΟ.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3  α.α.  .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

~ ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-

~*
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5578  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3584   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.761  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου