ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 :
~

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαἌχ, νὰ ξέρατε τί ἔπαθε ὁ Κύριος τὴν Τετάρτη καὶ τὴν Παρασκευή, τίποτα δὲ θὰ βάζατε στὸ στόμα σας. Οὔτε ψωμί, ὄχι λάδι. Μὴ μαντζιρίζετε (=τρῶτε ἀρτύσιμα) Τετάρτη καὶ Παρασκευὴ.
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΤο καντίλι να το ανάβεις καθαρή και να βάζεις καθαρό λάδι.

~ 13 Απριλίου
Μαρτίνου (1) πάπα Ρώμης, του ομολογητού (†655). Μαρτύρων Δάδα, Κυντιλλιανού, Μαξίμου, Ελευθερίου του Πέρσου (2), Ζωίλου, Θεοδοσίου, Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου.
(1)Ο άγιος Μαρτίνος γεννήθηκε στο Τόδι της Ομβρικής στην Κεντρική Ιταλία. Ανήλθε στο παπικό θρόνο το 649, όταν η εκκλησία ταλαιπωρούνταν από την αίρεση των Μονοθελητών. Δυστυχώς όμως και η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είχε πέσει στα δίχτυα αυτής της αίρεσης διότι ακόμη και ο Πατριάρχης Παύλος ο Β` ήταν υπέρμαχος του Μονοθελητισμού μαζί με τον αυτοκράτορα Κώνστα τον Β`. Ο πάπας Μαρτίνος προσπάθησε με επιστολή του αλλά και με ειδικούς απεσταλμένους κληρικούς να επαναφέρει τον Πατριάρχη και τον αυτοκράτορα στο ορθόδοξο δόγμα. Όμως ο Πατριάρχης επηρεασμένος από τον αυτοκράτορα επέμενε στον Μονοθελητισμό και εξόρισε τους απεσταλμένους του πάπα Μαρτίνου σε διάφορα νησιά. Ο αυτοκράτορας μάλιστα με δόλο κατόρθωσε να συλλάβει και τον ίδιο τον άγιο τον οποίο αφού οδήγησε στην Κωνσταντινούπολη τον εξόρισε στη Χερσώνα. Εκεί εκοιμήθη εν μέσω κακουχιών στις 16 Σεπτεμβρίου του 655.
(2) Ο άγιος Ελευθέριος ήταν χριστιανός από τη Ρωσία, ο οποίος προσέφυγε στον επίσκοπο Συμεών για να διδαχθεί τελειότερα τον λόγο της αλήθειας. Και κάθε φορά που επέστρεφε στο σπίτι του, στο δρόμο δίδασκε τα δόγματα της ορθόδοξης πίστης και τον λόγο του Θεού. Με τη στάση του αυτή κατόρθωσε να φέρει στη χριστιανική πίστη δεκάδες άπιστους και να τους βαπτίσει. Όμως οι πυρολάτρες Πέρσες τον κατήγγειλαν στο βασιλιά, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του και προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό. Επειδή όμως δεν το κατόρθωσε ο ίδιος τον παρέδωσε στους αρχιμάγους για να τον πείσουν εκείνοι. Και εκείνοι όμως αντιμετώπισαν το ορθόδοξο φρόνημα του αγίου, έτσι στο τέλος τον αποκεφάλισαν χαρίζοντάς του ουράνια δόξα. ~ 
Σήμερα 13/04/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μαρτίνος πάπας Ρώμης και δύο Επισκόπων, Άγιος Ζωΐλος ο Ρωμαίος

 ~ 
Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο
 
Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων
 
Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων

Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
 
Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή
 
Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τη Ρόδο

Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Νικήτας ο Νισύριος

Άγιος Νικήτας ο Νισύριος
 
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
 
Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνστ....
 
Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερο....
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
~  Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
-  Θείοις δόγμασι, τῆς εὐσέβειας, ὑπεστήριξας, τὴν Ἐκκλησίαν, ὦ Μαρτίνε ἱεράρχα Θεόσοφε, τὸν γὰρ Χριστὸν διπλοῦν ὄντα ταὶς φύσεσιν, ὁμολογήσας τὴν πλάνην κατήσχυνας. Πάτερ Ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~ Απολυτίκιο Αγ. Μαρτίνου - 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/ABk-nfvznZM  .-


***  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ.
Σύμφωνα με πολλούς μελετητές τα ιερά κείμενα επιτάσσουν τη χορτοφαγία και απορρίπτουν την κρεοφαγία. Άλλωστε στα μοναστήρια και κυρίως στο Άγιο Όρος δεν τρώνε ποτέ κρέας, ακολουθώντας μια πιο ασκητική διατροφή, αλλά και τα κείμενα των Αγίων γραφών.{«Aναφορές στην Αγία Γραφή , σε κείμενα αγίων που παρουσιάζει την ερμηνεία , ότι ο Ιησούς εμμέσως απέρριπτε την κρεοφαγία. Η επίσημη εκκλησία δεν ακολουθεί κάποιον κανόνα στο συγκεκριμένο θέμα και οι πιστοί επιλέγουν ελεύθερα τη διατροφή τους, τηρώντας βέβαια τις ημέρες νηστείας. «Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού βάλλει υπέρ των προβάτων•» Ιησούς Χριστός Κ. Διαθήκη (σσ. Ο ποιμήν ο καλός δεν τα τρώει, άρα ο Χριστός δεν έτρωγε κρέας. Αυτό αποτυπώνεται κι από τη πανάρχαια παράδοση της ακραιοφαγίας του Αγίου Όρους). «Μην κάνεις
στους άλλους αυτό, που δεν θέλεις να κάνουν σ΄ εσένα» Καινή Διαθήκη, Ιησούς Χριστός «Συμπεριφερόμαστε όπως οι λύκοι, όπως οι τίγρεις (όταν τρώμε κρέας) κι ακόμη χειρότερα, γιατί η φύση κανόνισε για τα ζώα να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, μα εμείς που με την χάρη Του, έχουμε την ικανότητα του λόγου και την αίσθηση της δικαιοσύνης, γίναμε χειρότεροι
από άγρια θηρία». Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος «Οφείλουμε να δείξουμε
στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε την ίδια καταγωγή» Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

Ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ένας από τους νεότερους δασκάλους της Εκκλησίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Νηστεία ουκ εστίν η αποχή μόνον από τέσσερα ή δύο είδη τροφής. Ημείς όταν νηστεύομεν άνω κάτω φέρομεν γην και θάλασσαν. Την θάλασσαν ίνα εύρωμεν οστρακόδερμα, μαλάκια, κοχλίας, εχινούς και όσα άλλα εν αυτή ζωύφια εις την γεύσην δεκτα, εξ αυτών δε δυσπεψίας, κακοχυμίας, αλμυρά φλέγματα και άλλα πολλά οχληρά πάθη
ψυχής και σώματος. Νηστεία έστιν η παντελής αφαγία ή μονοφαγία χωρίς αρτύματα.” «Άνθρωποι που αποκλείουν οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού από προστασία, συμπόνια και έλεος, θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και στους συνανθρώπους τους», όπως αναφέρει το pronews.
Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, καθολικός Άγιος, 1181-1226 «Δεν υπήρχε
στον παράδεισο οίνος· όχι ακόμη ζωοθυσίες· όχι ακόμη κρεοφαγίες. Μετά
τον κατακλυσμό ο οίνος· μετά τον κατακλυσμό, «να τρώγετε από όλα, σαν χλωρά χορτάρια» (Γεν. 9, 3). Όταν απορρίφθηκε η τελείωση, τότε επιτράπηκε η απόλαυση…» Μ. Βασίλειος «Ποιος εζημίωσε το σπίτι του με τη νηστεία; Υπολόγισε σήμερα τα πράγματα του σπιτιού και υπολόγισε τα και μετά· δεν
θα λείψει τίποτε με τη νηστεία από τα υπάρχοντα στο σπίτι. Κανένα ζώο δεν βγάζει κραυγές θανάτου, πουθενά αίμα, πουθενά απόφαση, που υπαγορεύεται κατά των ζώων από την άκαμπτη κοιλιά. Έχει σταματήσει το μαχαίρι των μαγείρων· το τραπέζι αρκείται στα πρόχειρα. » Μ. Βασίλειος «όχι ακόμη οινοποσίες, όχι ακόμη ζωοθυσίες· ούτε όσα θολώνουν τον ανθρώπινο νου.
Με τη νηστεία επανερχόμαστε στον Παράδεισο» Και όμως στους ασθενείς
όχι ποικιλία φαγητών, αλλά ασιτία και δίαιτα γνωρίζω ότι επιβάλλουν οι ιατροί.Η πολυτέλεια και η ποικιλία των φαγητών εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών» Μ. Βασίλειος «»Ποίων τα σώματα έπεσαν στην έρημο; (Εβρ. 3, 17). Όχι αυτών που επιζητούσαν την κρεοφαγία; (Αριθμ.11, 33)»
Όχι κρέας, ούτε οίνος, ούτε όσα είναι στην φροντίδα των δούλων της κοιλιάς.» Μ. Βασίλειος Χωρία της Παλαιάς Διαθήκης: «Όποιος σκοτώσει μια αγελάδα, αμαρτάνει σα να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο» Ησαΐα (66.3) «Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή » Γένεση (1:29)
«Να μην φας κρέας με τη ζωή μέσα του, με το αίμα του , γιατί θα ζητήσω το αίμα της δικής σου ζωή». Γένεση ( 9.4) «(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα»Ησαΐας (1.5)
«Ου φονεύσεις» Μια από τις Δέκα Εντολές «Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία» (Κ.Δ. Ματθαίος κεφ 9,13. & 12,7) (Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες.)
«Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού» Απ. Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή 10: 1-18
«Αγάπη θέλω και όχι θυσίες, γνώση του Θεού και όχι ολοκαυτώματα» (Π.Δ. Ωσηέ κεφ 6,6). Γεννεσις, Κεφ. 2 , » 16 ΠΡΟΣΕΤΑΞΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΛΕΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ» — Τ.Ε.= «Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας τόσο οι Ρωμαιοκαθολικοί όσο και οι Ορθόδοξοι είχαν καθιερώσει περιόδους στη διάρκεια του έτους που απαγόρευαν την κρεοφαγία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυστηρότερη και απαγορεύει όχι μόνο την κρεοφαγία, αλλά και κάθε ζωική τροφή επί 220 ημέρες το χρόνο.
Την αποχή από τη βρώση ζωικών τροφών τη θεωρούν σαν μέσον εξαγνισμού, γιατί τις θεωρούν μιαρές!» (Απόσπασμα από το δίτομο έργο «Μέγας Οδηγός Διατροφής και Θεραπείας», Τηλέμαχου Ευθυμιάδη Ιατρού. Τόμος 1 σ.σ. 313-319) «Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» &«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Αγ. Γραφή –«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει συνολικά 215 ημέρες νηστείας εντός του έτους! Μεταξύ αυτών είναι: -οι 40 ημέρες νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν το Πάσχα -Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων – την 29η Ιουνίου) -Η Νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1-15 Αυγούστου) -Η νηστεία 29ης Αυγούστου (1 ημέρα) -Η νηστεία της 14ης Σεπτεμβρίου (1 ημέρα) -Η Τεσσαρακοστή (40 ημέρες) πρίν τα Χριστούγεννα -Η νηστεία της προτεραίας των Θεοφανείων (1 ημέρα) -Η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής.
Αυτό σημαίνει πως ακόμη και για τη σημερινή επίσημη θρησκεία είναι σημαντική η νηστεία για περισσότερες από τις μισές ημέρες του έτους ή η αποχή μας από ζωικά λευκώματα. Και αυτό μόνο του είναι αρκετό για την πρόληψη μεγάλης σειράς παθήσεων, όπως αναφέρουν οι γιατρού.

*** ~  ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ! Οπλισμένο ζευγάρι πλησιάζει παιδιά σε πάρκα...

~  Τεράστια προσοχή πρέπει να δείχνουν οι γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους, αφού κι άλλη υπόθεση, παρ'όλίγον αρπαγής ανηλίκων ήρθε στο φως. Ένα νεαρό ζευγάρι δεν διστάζει να πλησιάζει παιδιά και με διάφορες αφορμές συνομιλεί μαζί τους και ζητάει να μπουν στο αυτοκίνητο τους.
Αυτή τη φορά, το περιστατικό έγινε σε παιδική χαρά στον Μαραθώνα. Το ζευγάρι, πλησίασε δύο παιδιά ηλικίας 8 και 12 ετών, και με το πρόσχημα ότι έχει ένα πρόβλημα το κινητό της γυναίκας, έπιασε την κουβέντα στους ανήλικους και τους πρότεινε να πάνε  μια βόλτα με το αμάξι. Τα παιδιά, κατάλαβαν ότι κάτι πάει στραβά και έφυγαν , ενώ ο πατέρας του 8χρονου σημείωσε τον αριθμό πινακίδας του οχήματος.
Η αστυνομία συνέλαβε το νεαρό ζευγάρι και στην κατοχή τους βρέθηκαν υπνωτικά χάπια, ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Η 28χρονη και ο 25χρονος  υποστήριξαν ότι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα και νοητική στέρηση.
Μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και να δίνουν το «παρών» κάθε μήνα στο Α.Τ.
ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τα παιδιά ότι δεν πρέπει να μιλάνε με αγνώστους αλλά ούτε να τους ακολουθούν ή να παίρνουν φαγώσιμα από άτομα που δεν ξέρουν.

*** ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Έτσι γίνονται οι αερομαχίες εναντίον των Τούρκων στο Αιγαίο!

~ Η καθημερινότητα για τους Έλληνες πιλότους είναι αρκετά σκληρή. Οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις των Τούρκων πάνω από το Εθνικό μας Εναέριο Χώρο είναι δεκάδες, αφού κάθε μέρα συμβαίνουν κατά μέσο όρο 10 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.
Οι άρτια εκπαιδευμένοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν άμεσα τα τουρκικά μαχητικά, ενώ έχουν εξελιχθεί στους καλύτερους πιλότους της Μεσογείου. Οι απαντήσεις είναι άμεσες και μπροστά τους οι Τούρκοι «λυγίζουν», αλλάζοντας αμέσως πορεία. Είναι ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΡΟΜΟΣ του Αιγαίου.
Παρ’ όλα αυτά, στο βωμό της προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας, από τις αρχές της δεκαετίας του 90 έχουμε χάσει αρκετά μαχητικά και Έλληνες πιλότους. Ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή «πόλεμο». Οι παραβιάσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο δεν υπάρχει σθεναρή πολιτική δύναμη, η οποία θα πει: «Ως εδώ».
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο! GREECE FIGHTS BACK AGAINST TURKISH AGRESSION IN THE AGEAN  : https://youtu.be/WOKrYJADM9s  .-


***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΙ είναι οι εχθροί της Ελλάδας

~ Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τις τελευταίες ημέρες κάποια δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου στην Τουρκία, τα οποία δηλώνουν σύμφωνα με τα οποία, ο Τούρκος Πρόεδρς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πληθώρα «φίλων» στο εξωτερικό, οι οποίοι υπογείως προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Ποιοι είναι όμως οι πιο επιφανείς «φίλοι» του Τούρκου Προέδρου;
Πρώτη και καλύτερη απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αρκετά συχνά επισκέπτεται την Άγκυρα για να συνομιλήσει με τον Ερντογάν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε παρατηρήσει ότι οι Τούρκοι υποδέχονται τη Μέρκελ με τιμές πλανητάρχη.
Ο δεύτερος φίλος του Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πολλές φορές έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τάσσεται υπέρ της πανθρησκείας. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει δώσει εντολές για σφαγές χριστιανών και Κούρδων, ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών εξακολουθεί να τον επισκέπτεται συχνά.
Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Τουρκίας είναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος υποτίθεται ότι μάχεται κατά του ISIS, αν και στην πραγματικότητα προωθεί τα συμφέροντα των τζιχαντιστών.
Παρά λοιπόν τις διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων, ο Ερντογάν εξακολουθεί να έχει κάποιους σημαντικούς συμμάχους στο πλευρό του. Την ώρα που όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Τούρκος πρόεδρος παραμένουν ανοικτά, αυτοί οι άνθρωποι τον βοηθούν στον αγώνα του υπέρ της Τουρκίας και κατά του ελληνισμού.

*** Χιλιάδες μαθητές «πλημμύρισαν» την Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο  
 
 
 
Ανθεί” ο σχολικός τουρισμός τον Απρίλιο στη Μεσσηνία 
Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε η Καλαμάτα τα τελευταία Σαββατοκύριακα. Όπου και να κυκλοφορούσε κανείς, είτε στο Ιστορικό Κέντρο είτε στην παραλιακή ζώνη, συναντούσε χαρούμενες παιδικές φωνές και εκατοντάδες μαθητές που απολάμβαναν τις ομορφιές της περιοχής. Ειδικά το Σάββατο το βράδυ, δημιουργήθηκε πραγματικό κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα δεκάδες λεωφορεία στους δρόμους πέριξ των «στεκιών», όπου «χτυπά» η νυχτερινή ζωή της πόλης.
Ο Απρίλιος είναι κατ’ εξοχήν μήνας των σχολικών εκδρομών και για ακόμα μια χρονιά η Καλαμάτα βρέθηκε ψηλά στην επιλογή των μαθητών σχολείων από ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα μνημεία και τα αρχαία της Μεσσηνίας αποτελούν και τον κατάλληλο πόλο έλξης, λόγω του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έχουν οι τριήμερες σχολικές εκδρομές. Παράλληλα, όλοι αυτοί οι μικροί επισκέπτες, αλλά και οι καθηγητές τους, μπορούν να μετατραπούν, εάν προσέξουμε, στους καλύτερους πρεσβευτές για την περιοχή, ώστε ο τουρισμός να «ανθεί» και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.
Οι σχολικές εκδρομές ξεκίνησαν στην Καλαμάτα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, συνεχίστηκαν αυτό που μας πέρασε και αναμένεται να κορυφωθούν το προσεχές, ενώ θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με ξενοδόχους της περιοχής και ζήτησε την άποψή τους για την κίνηση που παρουσιάζει ο «σχολικός τουρισμός» στη Μεσσηνία:
Γιώργος Αντωνίου, ξενοδοχείο “Pharae Palace”
«Ο σχολικός τουρισμός βοηθά στην ομαλή μετάβαση προς το Πάσχα και την καλοκαιρινή σεζόν»
 «Φέτος είναι μια αρκετά καλή χρονιά για το σχολικό τουρισμό στην περιοχή μας. Το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Απριλίου. Ο σχολικός τουρισμός, όπως και ο κάθε είδους τουρισμός, είναι αναγκαίος για τη Μεσσηνία και πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Όλοι μας, άλλωστε, έχουμε αναμνήσεις από τις σχολικές μας εκδρομές, και αναζητούμε την επιστροφή κάποτε στα ίδια μέρη...
Επίσης, ο “σχολικός τουρισμός” βοηθά αρκετά στην ομαλή μετάβαση των ξενοδοχειακών μονάδων στις ημέρες και τις διακοπές του Πάσχα και εν συνεχεία στην καλοκαιρινή σεζόν».
Γιώργος Κουτίβας, “Elite City Resort Hotel”
«Περισσότεροι από 5 χιλιάδες μαθητές στο ξενοδοχείο μας τον Απρίλιο»
 «Αν και ο Μάρτιος-που είχε δύο τριήμερα με αργίες- δε βοήθησε, η κίνηση των σχολικών εκδρομών είναι πολύ καλή τον Απρίλιο και ειδικά τις ημέρες από Πέμπτη μέχρι Τρίτη το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα 100%.
Συνολικά αναμένεται να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 5 χιλιάδες μαθητές στο ξενοδοχείο μας μέσα στον Απρίλιο.
Η Μεσσηνία προσφέρεται για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έχουν οι εκδρομές, ενώ και το επίπεδο των μαθητών είναι πολύ καλό και δεν παρατηρούμε φθορές, όπως είχαμε τα παλαιότερα χρόνια.
Γενικότερα ο σχολικός τουρισμός είναι μια τονωτική ένεση για την περιοχή μας, σε μια περίοδο πριν περάσουμε στο Πάσχα και φθάσουμε στην καλοκαιρινή σεζόν».
Νίκος Γεωργακάκης, ξενοδοχείο “Rex
«Τονωτική ένεση για την
περιοχή ο σχολικός τουρισμός»
 «Η κίνηση φέτος ξεκίνησε λίγο αργά, λόγω του ότι ο Μάρτιος με τις αργίες δεν προσφερόταν, είναι όμως αρκετά ικανοποιητική. Νομίζω ότι κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει 100% πληρότητα όλα τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Απριλίου και αυτό αναμφίβολα είναι αρκετά καλό για ολόκληρη την περιοχή, ειδικά σε μια νεκρή εποχή πριν από το Πάσχα και αναμένοντας το καλοκαίρι.
Βέβαια, τα σχολεία έχουν μειώσει, λόγω της κρίσης, τις ημέρες παραμονής τους, αλλά από την άλλη πλευρά το επίπεδο των μαθητών έχει ανέβει και δεν παρατηρούνται φθορές, όπως τα παλαιότερα χρόνια.
Αναμφίβολα, πάντως, είναι μια τονωτική ένεση για ολόκληρη τη Μεσσηνία ο σχολικός τουρισμός»
Ευάγγελος Σοφρωνάς, “Horizon Blu
«Οι μαθητές θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής»
 «Η Καλαμάτα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό και, σε συνδυασμό με τη Μεσσηνία που προσφέρεται για τις εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομές, αποτελούν το κατάλληλο μέρος για τις σχολικές εκδρομές μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα.
Η κίνηση στο ξενοδοχείο μας είναι πολύ ικανοποιητική και μέλημά μας είναι η αντιμετώπιση των μαθητών με πλήρη επαγγελματισμό, ευελπιστώντας ότι αυτοί θα αποτελέσουν, στο άμεσο μέλλον, τους καλύτερους πρεσβευτές για ολόκληρη την περιοχή της Μεσσηνίας.
Νομίζω ότι αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για όλους μας».
Δημήτρης Μακαρούνης, ξενοδοχείο “Ακτή Ταΰγετος”
«Η Καλαμάτα πλέον αποτελεί προορισμό για σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα»
 «Νομίζω ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, τόσο σε αριθμό διανυκτερεύσεων όσο και από πλευράς ζήτησης.
Αν και η περίοδος, λόγω των τριημέρων του Μαρτίου, ξεκίνησε πιο αργά, ο Απρίλιος παρουσιάζει προοδευτική αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι η Καλαμάτα αποτελεί προορισμό, όχι μόνο σχολείων της Αθήνας, όπως παλαιότερα, αλλά από ολόκληρη τη χώρα.
Για παράδειγμα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εμείς φιλοξενήσαμε μαθητές από τα Γιάννενα, τη Λάρισα και τη Σαντορίνη. Ο σχολικός τουρισμός δε βοηθά μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο της περιοχής και την τοπική κοινωνία γενικότερα, και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε».
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, ξενοδοχείο “Electra Palace
«Πρέπει να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο σχολικό τουρισμό»
 «Η φετινή χρονιά παρουσιάζει μια σημαντική αύξηση στις σχολικές εκδρομές. Μολονότι ο Μάρτιος δεν προσφέρθηκε, ο Απρίλιος, λόγω του ότι και το Πάσχα είναι φέτος πιο αργά, κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Νομίζω ότι το συνολικό ισοζύγιο είναι αυξημένο σημαντικά σε σχέση και με τα προηγούμενα χρόνια.
Βασικό λόγο έχει ο δρόμος, καθώς η Καλαμάτα πλέον έχει ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, αλλά και η αναγνώριση που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας και συνεχώς αυξάνεται.
Βέβαια, το μεγάλο μερίδιο, αν όχι ολόκληρο, των σχολικών εκδρομών στη Μεσσηνία το καταλαμβάνει η Καλαμάτα, κι αυτό έχει να κάνει και με τις υποδομές, όπως νυχτερινή διασκέδαση, φαγητό κ.ο.κ, κάτι που πρέπει να δουν και οι επαγγελματίες των άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, ώστε να προσελκύσουν κι αυτοί σχολικές εκδρομές.
Γενικότερα, πιστεύω ότι δεν έχουμε κάνει όσα μπορούμε σ’ έναν τομέα όπως ο σχολικός τουρισμός, που μπορεί να μας δώσει πολλά περισσότερα. Πρέπει όλοι οι φορείς από κοινού να επενδύσουμε πάνω σε αυτό και στο μέλλον η περιοχή να μην αποτελεί προορισμό μόνο για τις τριήμερες εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομές, αλλά να γίνει πόλος έλξης και για πενθήμερες εκδρομές σχολείων από όλα τα μέρη της Ελλάδος.
Αναμφίβολα, πάντως, ο σχολικός τουρισμός δίνει τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία και συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση στις διακοπές του Πάσχα, εν συνεχεία στο συνεδριακό τουρισμό στην περιοχή το μήνα Μάιο και εν τέλει στην καλοκαιρινή σεζόν». Του Κώστα Γαζούλη 

***   Ξεκινά σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη το 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος   
Από σήμερα έως και τις 20 Απριλίου η Αρχαία Μεσσήνη θα ζει στους ρυθμούς του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Συνολικά 14 παραστάσεις με σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και δύο συμμετοχές από τη Μεγάλη Βρετανία, πλαισιώνουν το φετινό φεστιβάλ, που διεξάγεται χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα επιχορήγησης.
Χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης εν όψει της σημερινής έναρξης.
Εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης και εκπροσωπώντας το δήμαρχο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αρχαίας Μεσσήνης αποτελεί πλέον καταξιωμένο θεσμό και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι κάθε χρόνο να είναι και καλύτερο.
Σημείωσε, δε, ότι οι συμμετοχές και οι συνολικά 14 παραστάσεις ξεπέρασαν τις δικές τους προσδοκίες.
Ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων και ιδιαιτέρως τον αρχαιολόγο κ. Θέμελη και τη συνεργάτιδα του κα Λαμπροπούλου, για την προσφορά και τη σημαντική βοήθειά τους για την επιτυχία αυτού του Φεστιβάλ, αλλά και το υπουργείο Παιδείας για τη συμβολή του.
Εκ μέρους του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, μίλησε ο αρχαιολόγος Σταμάτης Φριτζίλας. Ο κ. Φριτζίλας εξέφρασε τη χαρά του για τη βοήθεια που προσφέρει σ’ αυτό το εγχείρημα η Εφορεία Αρχαιοτήτων και την ικανοποίησή του που σ' αυτό το σπουδαίο χώρο θα βρεθούν για ακόμα μια χρονιά μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.
Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη διεύρυνσης του Φεστιβάλ, ενώ ανέφερε ότι, όπως στην αρχαιότητα, έτσι και σ’ αυτό δεν υπάρχει έπαθλο, προσθέτοντας ότι κατά την αρχαιότητα έδιναν στους αγώνες έναν τράγο και από αυτό προέκυψε και ο όρος της Τραγωδίας.
Στη συνέχεια ο αρχαιολόγος Δημοσθένης Κοσμόπουλος μίλησε για την ιστορία και τη σπουδαιότητα της Αρχαίας Μεσσήνης και ευχήθηκε την επιτυχία και του 5ου Φεστιβάλ, που διαιωνίζει τις παναθρώπινες αξίες του «Αρχαίου Θεάτρου».
Εκ μέρους του Πέτρου Θέμελη μίλησε η συνεργάτιδά του, αρχαιολόγος κα Εύη Λαμπροπούλου.
Η κα Λαμπροπούλου τόνισε ότι η χρήση των τριών χώρων θέασης και ακρόασης που διαθέτει η Αρχαία Μεσσήνη για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, για συνέδρια και εκθέσεις εικαστικών έργων, συμβάλλει όχι μόνο στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στη διοργάνωση, σημείωσε πως έχει καθιερωθεί και αναγνωρίζεται ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί από το Δήμο Μεσσήνης με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η πρόεδρος της ΚΕΑΔΥΜ και δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Γεωργία Παναγοπούλου. Η κα Παναγοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το Φεστιβάλ για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς αφορά στον πολιτισμό και τα αρχαία μνημεία, που αποτελούν σημεία αναφορά της Ελλάδας. Η Αρχαία Μεσσήνη μπορεί να δημιουργήσει το δικό της “Brand name” και το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για μεγαλύτερη εξωστρέφεια για ολόκληρη την περιοχή, πρόσθεσε.
Επίσης, εξέφρασε την αγωνία για την επιτυχία και του φετινού φεστιβάλ τόσο του δημάρχου Γιώργου Τσώνη όσο και όλων των συντελεστών.
Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι το φετινό φεστιβάλ δεν εντάχθηκε σε πρόγραμμα επιχορήγησης, ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος απάντησε ότι αυτό έγινε λόγω της λήξης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεταβατικότητα στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ πρόσθεσε ότι ο «Πολιτισμός δεν μετριέται με τον πλούτο». Τέλος, εμφανίστηκε σίγουρος τόσο για την επιτυχία του φετινού φεστιβάλ όσο και για την ομαλή του ένταξη του χρόνου σε προγράμματα επιχορήγησης. 

***  Τα κλειδιά του σταθμού του ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας…

Σημαντική μέρα η χθεσινή για την Καλαμάτα. Σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνητικού μίσθωσης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Δήμος παρέλαβε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, με τον περιβάλλοντα χώρο και τα συνοδά κτήριά του. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο Γιώργος Μπρούμας (πρώην δήμαρχος Άριος), στέλεχος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής και ο δήμαρχος Καλαμάτας παρέλαβε τα κλειδιά. Ο κ. Μπρούμας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ενώ ο δήμαρχος τόνισε πως η συνεργασία Δήμου και ομίλου ΟΣΕ θα είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Εξέφρασε, επίσης, την ευχή να επαναλειτουργήσει το τραίνο και τόνισε ότι σε περίπτωση επαναλειτουργίας του προαστιακού, ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετάσχει οικονομικά. Σημειώνεται ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στον όροφο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, προκειμένου κατά προτεραιότητα να στεγασθεί εκεί το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata21, που λειτουργεί με σκοπό την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Επίσης, θα γίνει εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται στο ισόγειο και διαθέτει στεγασμένο χώρο 63 τετραγωνικών μέτρων και ακάλυπτο χώρο 142 τετραγωνικών μέτρων, για χρονικό διάστημα εννέα ετών. Ήδη συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας διενεργεί περιποίηση του πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού, ενώ εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν σε περίπου 10 κτήρια που τον περιβάλλουν. Τα κτήρια αυτά θα διατεθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους προνοιακού χαρακτήρα. Α.Π. - 

***  Η ανεργία μάστιγα και στην Καλαμάτα σύμφωνα με το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα

Ζητά να εφαρμοσθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στο Δήμο Την ένταξη του Δήμου Καλαμάτας στους Δήμους όπου θα εφαρμοσθούν τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ζήτησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς τη Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της κυρίας Αντωνοπούλου στις 7 Απριλίου 2016, ο Δήμος Καλαμάτας δεν περιλαμβάνεται στους Δήμους της χώρας όπου θα εφαρμοσθούν τέτοια προγράμματα. Ο δήμαρχος τονίζει την αναγκαιότητα συμπερίληψης του Δήμου Καλαμάτας στους Δήμους όπου θα υλοποιηθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επισημαίνοντας πως στην Καλαμάτα η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από την στατιστικώς καταγεγραμμένη. Πρόκειται για μία πόλη στην οποία δραστηριοποιούνται καθημερινά περί τους 100.000 πολίτες, καθώς πολλοί απ' όσους δηλώνουν κάτοικοι των περιφερειακών Δήμων του Νομού Μεσσηνίας αναζητούν απασχόληση στην Καλαμάτα. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί εκ των οποίων χρηματοδοτούν τις σπουδές τους εργαζόμενοι. Ακόμη, πολλοί από τους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, κατέστησαν άνεργοι και αναζητούν ασφαλισμένη εξαρτημένη εργασία για τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο, οπότε καταχωριζόμενοι στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» δε λογίζονται ως άνεργοι, ενώ κατ' ουσίαν είναι. Για τον ίδιο λόγο, πολλοί από όσους κατέχουν στην περιφέρειά μας μικρό κλήρο γης, κυρίως ελαιοπερίβολα, τα οποία παλαιότερα καλλιεργούσαν παράλληλα προς την κύρια απασχόλησή τους, δηλώνουν σήμερα αγρότες, ενώ άλλοι που δεν έχουν κλήρο εργάζονται περιστασιακά ως εργάτες γης με εργόσημο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν καταχωρίζονται στις καταστάσεις ανέργων στον ΟΑΕΔ. Ο δήμαρχος αναφέρει, τέλος, ότι στην περιοχή μας ο αριθμός όσων λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια, επιδόματα ή επισιτιστική βοήθεια, βαίνει διαρκώς αυξανόμενος. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Ανθρωπιστικής Κρίσης» ανέρχονται σε 1.500 οικογένειες, ενώ άλλες 1.808 οικογένειες είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ». Α.Π. -

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 

  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 13/4/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Και φοιτητές Erasmus στην Καλαμάτα…

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε την Καλαμάτα δεν την επισκέφθηκαν μόνο μαθητές Λυκείων της χώρας, αλλά την προτίμησαν και φοιτητές απ’ όλη την Ευρώπη που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus. Συγκεκριμένα, φοιτητές από Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία κ.α., που είναι στην Αθήνα μέσω του προγράμματος «ανταλλαγής φοιτητών», βρέθηκαν για διήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα, με σκοπό να επισκεφθούν τις ομορφιές της Μεσσηνίας. Τους πετύχαμε την ώρα που απολάμβαναν την τοπική κουζίνα, στο χώρο της «Καντοίνα», στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας, το Σάββατο το βράδυ. Κ. Γαζ. - 

***  Βαρέθηκαν… 
Εντυπωσιακή είναι η εξοικείωση που δείχνουν οι δήμαρχοι και τα πολιτικά στελέχη, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα «κελεύσματα» των νέων τεχνολογιών με τα smart phones και τα social media. Φαίνεται, πάντως, ότι ο ομιλητής εκείνη την ώρα στο βήμα δεν κέρδισε το κοινό, που αποφάσισε να περάσει το χρόνο του χαζεύοντας στο κινητό του...
Το ποιος μιλούσε εκείνη την ώρα, βέβαια, δεν πρόκειται να σας το αποκαλύψουμε. Κ. Γαζ. 

***  Επιχείρησαν να κλέψουν πράγματα από εστιατόριο στη Ναυαρίνου 

Πράγματα από αποθηκευτικό χώρο εστιατορίου στην οδό Ναυαρίνου επιχείρησαν να κλέψουν χθες τα ξημερώματα ένας 28χρονος Ρουμάνος μαζί με άλλο άτομο. Περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα ανέβηκαν σε μανδρότοιχο και μπήκαν σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο, επιχειρώντας να αφαιρέσουν ποτά κι άλλα είδη. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή. Ο 28χρονος Ρουμάνος εντοπίσθηκε, ωστόσο, από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη από την Αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί. - 

*** Μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους της Ναυαρίνου    
Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας εφαρμογής μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους (σερβιτόρους) σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που κινούνται πεζοί κατά την εργασία τους διασχίζοντας την οδού Ναυαρίνου, αναλαμβάνει την τοποθέτηση ενδεικτικών πινακίδων, με σκοπό την ενημέρωση των διερχομένων οδηγών.
Επίσης, ενημερώνει και παροτρύνει τους εργοδότες – καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων τους, στον τομέα που τους αναλογεί, όπως προβλέπει ο νόμος 3850/2010, ΦΕΚ 84, κεφάλαιο Ζ «Υποχρεώσεις Εργοδοτών –Εργαζομένων», άρθρα 42 έως 49.
Θα πρέπει: Να εφοδιάσουν το προσωπικό τους με ιματισμό, ο οποίος θα είναι εμφανής από απόσταση και να φωσφορίζει κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Στο χώρο παραλαβής του service του καταστήματος, να είναι αναρτημένα εγγράφως τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.
Επίσης, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας με τα οποία θα τους έχει εφοδιάσει ο εργοδότης τους. Αυτή η κίνηση του Δήμου αποσκοπεί στη θωράκιση της ασφάλειας των προαναφερθέντων εργαζομένων, στην εκπλήρωση υποχρέωσης των εργοδοτών έναντι του νόμου και στην ενημέρωση των διερχομένων οδηγών.
Για το λόγο αυτό, αύριο στις 11.00 το πρωί, στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Μιαούλη 30, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Υποχρεώσεις εργοδοτών - εργαζομένων. Μέσα ατομικής προστασίας».
Σερβιτόροι της παραλίας: Οι αφανείς ήρωες της Ναυαρίνου 

 ***  Το Carrefour θα γίνει Σκλαβενίτης στην Καλαμάτα   

Προστίθεται κάθε εβδομάδα και ένα κομμάτι στο παζλ της συμφωνίας Σκλαβενίτη - Carrefour και στα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί. Έτσι, μετά την ενημέρωση που υπήρχε προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα, το news247 παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα τα 33 hypermarket Carrefour που θα περάσουν στην κοινή εταιρεία με τον Σκλαβενίτη, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Εάν έχουν βάση οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στην αγορά, ότι τα καταστήματα στις 19 πόλεις, μεταξύ αυτών και στην Καλαμάτα, θα μετονομαστούν σε Σκλαβενίτης, θα έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη μαζική έξοδο του σήματος της έως τώρα αθηνοκεντρικής αλυσίδας.
Σε επίπεδο λιανεμπορίου σήμερα κατάστημα Σκλαβενίτης εκτός Αττικής λειτουργεί μόνο στην Κόρινθο, ενώ σε επίπεδο χονδρεμπορίου έχει πανελλαδική παρουσία με τα The Mart και σε επίπεδο συμμετοχής στην Κρήτη με τα Χαλκιαδάκης.
Σε ό,τι αφορά τον όμιλο Carrefour, προσπαθεί να ξαναμπεί σε ρυθμούς κανονικότητας. Παρ’ όλα αυτά την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις σε πληρωμές υπαλλήλων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την Παρασκευή να υπάρξει ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στον όμιλο Carrefour.
Σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων στις πληρωμές, αναφέρει η ανακοίνωση απευθυνόμενη στους εργαζόμενους: Θεώρησε, αν μη τι άλλο, αποτέλεσμα της καθημερινής αγωνιστικής παρέμβασης τόσο του ίδιου του Δ.Σ. όσο και του συνόλου των Παραρτημάτων και των  εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα: α) την καταβολή άμεσης προκαταβολής από τις 31/03/2016 σε εκατοντάδες εργαζόμενους, β) την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της μισθοδοσίας την Πέμπτη 07/04/2016 και ολόκληρου σε κάποιες κατηγορίες και γ) την κατηγορηματική δέσμευση του ίδιου του Μαρινόπουλου ότι είναι η τελευταία φορά που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και ότι το υπόλοιπο μέρος της μισθοδοσίας θα καταβληθεί αυστηρά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, το Σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους «να ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο μέσα από το Σωματείο μας (...) αγνοώντας τους διάφορους διασπαστές, προβοκάτορες αλλά και καπηλευτές των αγώνων και της αγωνίας μας, μέσω και των συνδικαλιστικών παραμάγαζων που έχουν στήσει».
Το τελευταίο φαίνεται να αποτελεί αιχμή κατά της «ΔΑΣ Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carrefour - Μαρινόπουλος - DIA» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), η οποία στήριζε τη σύσκεψη εργαζομένων που είχε καλέσει την Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη συνεργασία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη.

 ***  Μηνύσεις και αγωγές κατά της Ολ. Γεροβασίλη και Μέσων Ενημέρωσης από τον Αντώνη Σαμαρά

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Σαμαρά.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -

***  Λοξοδρομώντας από την επικαιρότητα…         
  Κάθε που κυριαρχεί κάποιο μεγάλο θέμα στην επικαιρότητα –να, όπως τώρα με το Προσφυγικό–, νιώθω ενστικτωδώς την ανάγκη να λοξοδρομήσω. Και καταφεύγω στις σημειώσεις της εβδομάδος, τις πολύτιμες, που περιμένουν σιωπηλές στη γωνία...
 Έτσι και προχθές, βγήκα μια μικρή βόλτα, έριξα μια ματιά στον Ταΰγετο και επιστρέφοντας άνοιξα το σημειωματάριο:
Υψηλό επίπεδο: Τι νομίζετε πως έκανε η «Μερσεντές» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της BMW; Έστειλε τις ευχές της στη μεγάλη ανταγωνίστρια με μια καταχώριση στις εφημερίδες και στα σόσιαλ μήντια! Στο μέσον της καταχώρισης υπάρχει η χαρακτηριστική μάσκα των αυτοκινήτων της BMW και κάτω από αυτήν σημειώνονται τα εξής: «Σας ευχαριστούμε για τα 100 χρόνια ανταγωνισμού. Τα προηγούμενα τριάντα ήταν βαρετά». Και κάτω δεξιά στην καταχώριση υπάρχει το σήμα της «Μερσεντές»... Τι να πρωτοπείς γι’ αυτήν την υψηλής αισθητικής –και ευφυΐας– καταχώριση; Μονάχα μία λέξη: respect!
 Ειδομένη: Μιάς και σχεδόν όλα έχουν ειπωθεί για την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί, απλώς δυό-τρία πράγματα που (επίσης) παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Το πρώτο: Λίγο χαλίκι, ρε παιδιά, έγραψε η Kontranews, κι έχει δίκιο. Μα κανένας δεν το σκέφτηκε, ώστε να μην ζούνε μέσα στο νερό και τις λάσπες οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες;
Το δεύτερο, από τα σόσιαλ μήντια: «Ειδομένη: η Μύκονος του επαγγελματικού ανθρωπισμού». Το σχόλιο φωτογραφίζει καλλιτέχνες και ακτιβιστές τύπου Άι Γουέι που δεν χάνουν ευκαιρία για προσωπική προβολή. Και το τρίτο αφορά το όνομα Ειδομένη. Πρόκειται για αρχαία πόλη Πελαγόνων, η οποία κατακτήθηκε πρώτα από τους Παίονες και μετά από τους Κρήτες. Αργότερα ενσωματώθηκε στο Μακεδονικό κράτος. Οφείλει την ονομασία της στον ιδρυτή της ή στην Ειδομένη, κόρη του Φέρητος, γιου του Μακεδόνα... Αυτά βρήκα στο Google. Πάντως προχθές ο Πάγκαλος από το ράδιο την αποκαλούσε Ειδομενή...
Λατινική Αμερική: Η Βενεζουέλα του αείμνηστου Τσάβες δεινώς δοκιμάζεται και απειλείται με χρεοκοπία. Η Βολιβία στρέφει την πλάτη στον μέχρι πρότινος λαοπρόβλητο Έβο Μοράλες. Η Αργεντινή έπεσε στα χέρια των συντηρητικών. Και η Βραζιλία κοχλάζει: η Ρούσεφ κλυδωνίζεται, έχοντας χάσει την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων, και ο Λούλα, ο μέντοράς της, βρίσκεται στη δίνη του μεγάλου σκανδάλου της Petrobras... Άσχημα τα μαντάτα για την αριστερή προοπτική της Λατινικής Αμερικής.
Νέα Υόρκη: Ένα στα έξι μπαρ έχει κλείσει στις γειτονιές της αμερικάνικης μεγαλούπολης την τελευταία δεκαετία. Ας όψονται τα ακριβά ενοίκια και η αυξημένη τηλεθέαση ορισμένων σειρών...
ΣΥΡΙΖΑ: Το είπε ο Στέλιος Κούλογλου: Η κυβέρνηση αυτή δε θα πέσει από το Ασφαλιστικό, αλλά λόγω απειρίας, ανικανότητας και εγκληματικής αδιαφορίας. «Ούτε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου δεν μπορούμε να λύσουμε», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... Αν συνυπολογιστεί το ότι η κυβέρνηση, όσο περνάει ο καιρός, μοιάζει απελπιστικά στη συμπεριφορά και στο ύφος με τις προηγούμενες, τότε πολύ φοβάμαι ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» θα μείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν... Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***   Όταν… τρέμουν οι ημέρες και νύχτες
Εκείνο το κόκκινο φάντασμα ποτέ δεν απείλησε σοβαρά την Ευρώπη. Ο γερο-Μαρξ έπεσε έξω. Κι εκεί που κατασκήνωσε και έγινε καθεστώς, συνετρίβη και διαλύθηκε.
Όμως, ετούτο συνιστά σοβαρή απειλή. Δεν έχει στόχο να αλλάξει τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά να την τρομοκρατήσει. Αόρατο και απρόβλεπτο, σκορπάει θάνατο και ανασφάλεια. Εφιάλτης πραγματικός που δεν αντιμετωπίζεται... Κι όπως τρέμουν οι ημέρες και οι νύχτες των ευρωπαϊκών πόλεων, μια φρικώδης σκέψη βάφει τον ορίζοντα: Κι αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα;
Είμαστε φιλόξενη χώρα. Και το αποδείξαμε. Την ώρα που κάποιοι Ευρωπαίοι έφτασαν να λένε «βυθίστε τις βάρκες με τους πρόσφυγες», οι Έλληνες άνοιγαν την αγκαλιά τους στους κατατρεγμένους. Συγκινητικές στιγμές με πρωταγωνιστές «απλούς ανθρώπους». Και δη σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που εξ αντικειμένου ενισχύει το ένστικτο της προσωπικής επιβίωσης και δεν αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτείς τον «άλλον»... Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Κάτι τομάρια που θέλησαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των προσφύγων και οι γνωστές κραυγές πρωτογονισμού από τη Χρυσή Αυγή. Αυτό ήταν όλο.
Ο φόβος για μόνιμο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι βάσιμος. Και μονάχα κάτι αμέριμνοι και ιδεοληπτικοί, δήθεν προοδευτικοί, δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις.
Αφήνοντας στην άκρη τα προφανή –απελπισμένοι, «αδέσποτοι» άνθρωποι που κυλάνε μοιραία στη λεωφόρο της παραβατικότητας, προβλήματα συνωστισμού σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας κ.λπ.–, και μόνη η αίσθηση για υπερφόρτωση και ασφυξία είναι ικανή να ενεργοποιήσει κοινωνικές αντιδράσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων.
Ευτυχώς, η ασύστολη δράση της Χρυσής Αυγής έχει περιοριστεί. Το πρόβλημα, όμως, δεν εντοπίζεται στη δυναμική της φαιάς δράκας, αλλά στο ενδεχόμενο γνήσιας λαϊκής αντίδρασης, έπειτα από κάποιο επικίνδυνο κρούσμα με πρωταγωνιστές μετανάστες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την πιθανότητα να καταστεί πεδίο βολής και η Ελλάδα. Μας προστατεύει η εικόνα μας. Αλλά σε μια ταραγμένη περίοδο, στην οποία κυριαρχεί η σύγχυση και δεν πρυτανεύει η λογική, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Χιλιάδες λόγους μπορεί να σκαρφιστεί ένας παρανοϊκός ή ένας προβοκάτορας για να νομιμοποιήσει μέσα του αιματηρά εγχειρήματα τύπου Βρυξελλών. Και τότε... Τότε, η αιφνιδιασμένη και πληγωμένη κοινωνία ενδέχεται να χάσει την ψυχραιμία της και –ψάχνοντας για ενόχους– να στραφεί εναντίον των προσφύγων αδιακρίτως, αλλάζοντας άρδην τη συμπεριφορά της.
Είπαμε. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει. Αλλά οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Όχι μονάχα η πολιτεία, αλλά και η κοινωνία. Να έχει συναίσθηση, αν συμβεί κάτι, ότι δεν ευθύνεται ούτε το θρήσκευμα των προσφύγων ούτε ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας. Το αποτρόπαιο δεν αντιμετωπίζεται με αγριότητες και αστήρικτες γενικεύσεις... του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***   Ουαί ημίν
 Πριν μερικούς μήνες ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή  του στο ΘΑΡΡΟΣ, είχε διαφωνήσει με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων αλλά τους είχε χαρακτηρίσει παιδιά του θεού. "Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής".  Ας μη λησμονούμε, λοιπόν,  τη ρήση  «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». "Έτσι πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του", τόνισε στη συνέχεια ο Μητροπολίτης.
Προχθές, όταν,  το ΘΑΡΡΟΣ, έκανε πρωτοσέλιδο το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων  στην Καλαμάτα, -γιατί, για τη μικρή  κοινωνία μας,  αποτελεί είδηση και μάλιστα ιδιαίτερη  ένα τέτοιο γεγονός, το οποίο συμβαίνει μάλιστα πρώτη φορά- δε θα πω  πως έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση του πρωτοσέλιδου και του δημοσιεύματος στο fb της εφημερίδας , αλλά δεν περίμενα κιόλας τόση χυδαιότητα από ένα μεγάλο κομμάτι εκείνων που συμμετείχαν στο σχολιασμό.  Οι τοποθετήσεις απέπνεαν ταυτόχρονα ένα φασισμό και απωθημένα ανείπωτα και μύχια. Και για να το πάω και πιο πέρα ,  εκτός  των καταπιεσμένων επιθυμιών,  το "κέρατο"  που πέφτει μεταξύ ζευγαριών, τα  άπειρα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας απέναντι σε παιδιά , γυναίκες, τώρα τελευταία και σε άντρες, αυτά συγκαλύπτονται και δε μας ενοχλούν. Μη και σπάσει ο κοινωνικός... ιστός.
 Τα απίστευτης, λοιπόν, χυδαιότητας σχόλια μου δημιούργησαν την εντύπωση πως είμαι  κάτοικος Ιράν ή Σαουδικής Αραβίας, όπου, τα εκεί θρησκευτικά καθεστώτα, στερούν και τιμωρούν ακόμη και με θάνατο την όποια διαφορετικότητα. Και για να τοποθετηθώ, μπορεί να μην είμαι υπέρ μιας τέτοιας επιλογής αλλά σέβομαι την όποια  διαφορετική, όταν αυτή είναι αξιοπρεπής και δεν προκαλεί.
Κι όπως πολύ εύστοχα σημείωσε η παιδική  φίλη και συμμαθήτριά μου Αφροδίτη Πετροπούλου στη σελίδα μου στο fb, "ας μη γίνουμε κριτές και δικαστές των πάντων. Την ακίδα στο μάτι του άλλου τη βλέπουμε αμέσως, το δοκάρι στο δικό μας μάτι, που να το δούμε..."
Περισσότερο θα έπρεπε να μας ενοχλούν και να μας "τρελαίνουν" οι όποιες κιτς, σεξιστικές και ηλίθιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο,  πολλώ, δε,  μάλλον, οι καθημερινές τραγωδίες ανά τον κόσμο, όπως ο πόλεμος στη Συρία και οι πρόσφυγες, για το δράμα των οποίων δεν έχω δει τέτοιας πυκνότητας, μανίας και έντασης σχόλια. Τέλος, η καθημερινότητά μας που έχει καταντήσει θλιβερή και την οποία παρακολουθούμε από τους καναπέδες με τα χέρια σταυρωμένα, κατηγορώντας τους πολιτικούς και ποτέ τους εαυτούς μας που δώσαμε και δίνουμε χώρο να παίζουν τη ζωή μας κορώνα γράμματα. Ουαί ημίν και όχι υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές. Τριακόσια μνημόνια ακόμη και δε φτάνουν για να αναλογιστούμε ποιοι είμαστε...
 
***Τα  βίντεο για σήμερα  :
~* ΑΡΦΑΡΑ ΠΗΔΗΜΑ  Καλαμάτας 04-04-2016: https://youtu.be/BvkHC7V25MA .- 
~* Διαδρομή στο Αρφαρά Μεσσηνίας 2012: https://youtu.be/HsqO5aOS8uI .
~* ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 : https://youtu.be/-mket7X6y8s .-                              
~*Διαδρομή  βόλτα Αρφαρά -Πήδημα Κάστρο σε φωτογραφίες  2016: https://youtu.be/gt4u1TDN9y8  .-   
~* ARFARA-MESSHNIAS φωτογραφίσεις 2010-2016: https://youtu.be/MAsVB3z6oGg .- 
~ Αρφαρά Καλαμάτας φωτογραφίες  2013-2016 : https://youtu.be/ZbAx9lTtJU8 .-                               ~ Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το 2015¨: https://youtu.be/wkUyxf17Kik .- 
~ Από 3ήμερη εκδρομή στο Ν  Πέλλας 25,26,27/03/2016:      https://youtu.be/_dqSqfD39WE  .-
 *** Κόβουν και… φυτεύουν δέντρα στην Καλαμάτα   
Αφαιρούνται οι λεύκες από Φιλελλήνων και Ακρίτα
 Νεαρά φυτά δένδρων, τα οποία θα φυτευθούν στην Καλαμάτα και στο Ασπρόχωμα, στα νέα πεζοδρόμια επί της εθνικής οδού, παρέλαβε χθες ο Δήμος Καλαμάτας. 
Πρόκειται για 275 νεαρά δένδρα, όπως πλατάνια, μουριές, κυπαρίσσια γλαυκά, κυπαρίσσια ορθόκλαδα, φωτίνιες κ.ά., που παρελήφθησαν σε εφαρμογή σύμβασης προμήθειας, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή έτερου φορτίου. 
Η φύτευση των δένδρων ξεκινά σήμερα και, εκτός από τα νέα πεζοδρόμια του Ασπροχώματος, αυτά θα εγκατασταθούν στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου, στην οδό Φαρών, στην οδό Ρουμελιώτη στη Φυτειά, στην πλατεία του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής και αλλού.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν χθες σύμβαση για την αναδιάταξη πρασίνου στις νησίδες της πόλης, προϋπολογισμού 34.968,90 ευρώ με το ΦΠΑ, επί του οποίου ο μειοδότης Ιωάννης Π. Βορβίλας προσέφερε έκπτωση 5%. Η παροχή υπηρεσιών αφορά στη διαμόρφωση και φύτευση νησίδων σε διάφορα σημεία της πόλης. 
Συγκεκριμένα, θα αφαιρεθούν όλες οι λεύκες (είναι γηρασμένες) από τις νησίδες των οδών Ακρίτα και Φιλελλήνων. Θα γίνει εμπλουτισμός του χώματος και θα εγκατασταθεί αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης.
Ακολούθως, στην οδό Ακρίτα θα φυτευθούν εναλλάξ πλατάνια και χαρουπιές, καθώς και αρωματικά φυτά, ενώ στην οδό Φιλελλήνων πλατάνια και κουτσουπιές εναλλάξ, καθώς επίσης αρωματικά φυτά. Οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε επτά νησίδες στην οδό Ακρίτα και σε δύο νησίδες στην οδό Φιλελλήνων.
 
***  Έκτακτες εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πλημμύρες με απόφαση του περιφερειάρχη   

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν επείγουσες εργασίες, μετά τις ανάγκες που προέκυψαν στη Μεσσηνία λόγω πλημμυρών και έπληξαν την 4η Επ.Ο. Θουρίας- Πολιανής, την κοινότητα Κόκλας στη θέση Λαδά, την 9η Ε.Ο τμήμα Tσακώνα – Καλό Νερό στη διασταύρωση Μάλθης, το χείμαρρο «Βία» στην κοινότητα ∆ιαβολιτσίου, το χείμαρρο «Αμφίτα» στην κοινότητα Μάνδρας και στη κοινότητα Κωνσταντίνων, την 7η Επ. Οδό από την κοινότητα Κάτω Μέλπειας έως την κοινότητα ∆ιμάνδρας και την οδό προς Άνω Μέλπεια, αλλά και για την ενίσχυση του αναχώματος του ποταμού Νέδα (θέση Φόνισσα) και του πρανούς της κοίτης ποταμού Παμίσου.
Οι εργασίες
Για την αποτροπή περαιτέρω κινδύνων ζωής, υγείας, ασφάλειας προσώπων, καθώς και ζημίας εγκαταστάσεων, ο κ. Τατούλης υπέγραψε τις εξής εργασίες:
-Άρση καταπτώσεων στην 4η Επ.Ο. Θουρίας- Πολιανής, προς αποφυγή κινδύνου, πρόκλησης ατυχήματος και διακοπής συγκοινωνίας
-Καθαρισμός και ανακατασκευή αναχώματος της Τ.Κ Κόκλας, στη θέση Λαδά, όπου λόγω υπερχείλισης υπήρξε κίνδυνος πλημμύρας στην κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας Ν. Γκότση
-Άμεση απόφραξη των τεχνικών και καθαίρεση- απομάκρυνση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα και επέμβαση με μηχανήματα (μηχανικός εκσκαφέας jcb), στην Ε.Ο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό στη διασταύρωση Μάλθης, για την ασφαλή διέλευση διερχόμενων οχημάτων επί της Ε.Ο.
-Ανακατασκευή του αναχώματος στο χείμαρρο «Βία» στην Τ.Κ. ∆ιαβολιτσίου, ανακατασκευή του αναχώματος στο χείμαρρο «Αμφίτα» στην Τ.Κ. Μάνδρας, ανακατασκευή του αναχώματος στο χείμαρρο «Αμφίτα» στην Τ.Κ. Κωνσταντίνων.
-Καθαρισμός και αποκατάσταση κυκλοφορίας της 7ης Επ. Οδού από Τ.Κ. Κάτω Μέλπειας έως ΤΚ ∆ιμάνδρας και την οδό προς Άνω Μέλπεια, από χώματα και φερτά υλικά
-Ανακατασκευή και ενίσχυση του αναχώματος του ποταμού Νέδα (θέση Φόνισσα) και διευθέτηση της κοίτης  -Ενίσχυση πρανούς της κοίτης του ποταμού Παμίσου. Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Τσιρώνης από την Ελαία: «Ο Κυπαρισσιακός, περιοχή κόσμημα και παγκόσμιος πόλος έλξης!» 


 

 

 
Καμία δραστηριότητα δε θα θιγεί – Τεκμηριωμένες προτάσεις για τα 10 στρ.
  Απαντήσεις σε όλους και για όλα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, στη χθεσινή ανοιχτή συζήτηση που διεξήχθη στην Ελαία ύστερα από πρωτοβουλία του σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας και διαχείρισης του Κυπαρισσιακού κόλπου!
Ο κ. Τσιρώνης ξεκαθάρισε τα πάντα στους πάντες, ζητώντας από όλους να πουν τις απόψεις και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις με επιχειρήματα, ώστε να μπορέσουν μαζί να πείσουν το ΣτΕ για την ορθότητά τους!
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός, θέλοντας να βάλει τέλος σε όσα διαδίδονται στην περιοχή και λέγονται ακόμη και από επίσημα χείλη, ζήτησε από όσους θεωρούν ότι θίγονται και καταστρέφονται (σ.σ. θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του να μην ακούν οι πολίτες την καταστροφολογία και κινδυνολογία που καλλιεργείται) να το πουν ευθέως, όπως και σε ποια περιοχή είναι οι ιδιοκτησίες ή δραστηριότητές τους, ώστε να δει και να τους πει τι προτείνεται να ισχύσει, αλλά και να εξετάσει το υπουργείο τι μπορεί να κάνει για άρση των όποιων, ενδεχομένως, συνεπειών, κυρίως σε ό,τι αφορά την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «ΠΠΦ».
Ω του θαύματος, ούτε ένας από την περιοχή της Τριφυλίας είπε κάτι, ότι η ιδιοκτησία του, η γη του, μπαίνει στο «κόκκινο» της απόλυτης απαγόρευσης! Οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στην αρτιότητα στη Ζώνη Αγροτικού Τοπίου, ζητώντας να μην ισχύσουν τα 20 στρ. - η οποία αντικειμενικά, όπως ειπώθηκε, είναι παραπάνω από υπερβολική, μιας και μόνο 7 ιδιοκτησίες είναι πάνω από τόσα. Όμως, ήδη από την αρχική τοποθέτησή του, ο κ. Τσιρώνης επισήμανε ότι έχει ζητήσει από τους δημάρχους να του πουν σε ποιες περιοχές και με ιδιοκτησίες θέλουν να προταθούν τα 10 στρ, ώστε αυτό να το θέσουν στο ΣτΕ!
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το πέρας της συζήτησης, τόνισε πως ακόμα και αν λήξει η τριετία της αναστολής οικοδομικών εργασιών και έκδοσης οικοδομικών αδειών (σ.σ. λήξει στις 24 Μαΐου), δε θα εκδοθεί οικοδομική άδεια, καθώς «υπάρχουν νομικά εργαλεία που το λύνουν το θέμα αυτό» (που ερμηνεύτηκε ως «απάντηση», κυρίως, για την προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή Ελαίας – Αγιαννάκη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε σάλος και εκδόθηκε η πρώτη αναστολή το 2013).
«Σήμερα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που νίκησε η δημοκρατία! Συζητάμε με τους πολίτες, δε σχεδιάζουμε στα γραφεία μας. Είμαι βέβαιος ότι με τις παρατηρήσεις που μας είπαν οι συμπολίτες μας σήμερα, γυναίκες και άντρες, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα κάνει την περιοχή κόσμημα και παγκόσμιο πόλο έλξης! Να είναι βέβαιοι όλοι οι πολίτες ότι καμία επαγγελματική δραστηριότητα, που θέλει να γίνεται νοικοκυρεμένα, δεν πρόκειται να θιγεί! Πάμε να χτυπήσουμε την αυθαιρεσία που κάνει την υπανάπτυξη στον τόπο μας!», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, μετά τον ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο που είχε με κατοίκους και εκπροσώπους Αρχών και συλλογικών φορέων στην Ελαία για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
«Κάνουμε διάλογο και περιμένω απ’ τους δημάρχους τις ιδιοκτησίες και τις περιοχές, ώστε να πάμε τεκμηριωμένα στο ΣτΕ και να υποστηρίξουμε τα δέκα στρέμματα εκεί που πραγματικά πρέπει να γίνει ανάπτυξη… Θέλουμε το ταχύτερο δυνατό να το καταθέσουμε (σ.σ. το Π.Δ.), γιατί πιεζόμαστε να μη φάμε πρόστιμα από την Ε.Ε.», συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς για το εάν μετά τη λήξη της τριετίας της αναστολής οικοδομικών εργασιών και οικοδομικών αδειών, στις 23 Μαΐου, μπορούν να χτίσουν στην περιοχή, απάντησε: «Υπάρχουν νομικά εργαλεία που το λύνουν το θέμα αυτό. Όχι, δε θα υπάρχει τέτοιο θέμα…».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν τοποθετήθηκε, αλλά αρκέστηκε να σημειώσει πως ακούει και καταγράφει θέσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.
Τους υπουργούς υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Ελαίας, Άρης Σκλάβος, ενώ η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, ανέφερε βελτιωτικές προτάσεις επί του σχεδίου Π.Δ.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επανέλαβε τις πολλάκις διατυπωθείσες απόψεις του περί εκδίωξης του ανθρώπου και καταστροφής, ενώ πρότεινε να εισαχθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το Π.Δ., με τον κ. Τσιρώνη να του απαντά πως αν εισαχθεί στην Ολομέλεια ό,τι πει το ΣτΕ, θα είναι απολύτως δεσμευτικό και μετά ουδείς θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ενώ τώρα θα μπορεί όποιος θεωρεί ότι αδικείται να προσφύγει στην Ολομέλεια! Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν φόβους και ανησυχίες, ενώ από τη γειτονική Ηλεία τόνισαν πως καταστρέφονται.
Στη μακρά συζήτηση τοποθετήθηκαν επικεφαλής περιφερειακών συνδυασμών, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. 

***   Τέρενς Κουίκ: «Φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση!» 
Στο μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από την Ελαία ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας πως «ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση!». Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ τόνισε: «Ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, τηρώντας αυτά που έχουμε συμφωνήσει και τίποτα παραπάνω δε θα βάλει κανένας στο τραπέζι, ό,τι συμφωνήθηκε στη συμφωνία του καλοκαιριού, νομίζω ότι 22- 23 του μηνός που θα γίνει το Eurogroup, θα κλείσουμε την συμφωνία αυτή. Όπως είπε και ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος, θα μπορούσαμε και χθες να έχουμε κλείσει, αλλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Είναι, επίσης, γεγονός ότι με το ΔΝΤ έχουμε μια δυσκολία, θα έλεγα, συντονισμού. Οι καθυστερήσεις οι οποίες παίζονται από τη δική τους πλευρά, με διάφορα προσχήματα – βεβαίως μέσα σε όλα είναι και το θέμα της διαχείρισης του χρέους που για μας είναι πολύ σημαντικό - δείχνει μια νοοτροπία η οποία εμάς εδώ, τους Ευρωπαίους, μας δημιουργεί ζητήματα και προβλήματα. Πρέπει να σας πω ότι με τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλαδή τους θεσμούς της Ευρώπης, έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για τη συμφωνία, η οποία θα προχωρήσει. Άρα, επειδή θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, οι προσπάθειες γίνονται, οι διαπραγματεύσεις θαρρώ ότι είναι σθεναρές και είναι στο σωστό δρόμο. Μέχρι 22- 23 του μηνός θα έχουμε κλείσει, αφού έχουμε και το ενδιάμεσο σκαλοπάτι, γι’ αυτό και διακόπηκαν οι συνομιλίες 2 τα ξημερώματα, την ετήσια συνέλευση του ΔΝΤ. Η Ελλάδα δε συγκρούεται. Διαπραγματεύεται, αλλά θα έχετε αντιληφθεί ότι το πρόβλημα πιο πολύ είναι μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων κι εμείς είμαστε στη μέση. Λοιπόν, ας τα βρουν εκείνοι μεταξύ τους, η Ελλάδα θα τιμήσει αυτά που οι 252 βουλευτές ψήφισαν το καλοκαίρι στη Βουλή, αλλά δε δέχεται τίποτα να μπει επιπλέον στο τραπέζι της συζήτησης». -
 
***  Μια νέα «πύλη» για τα μεσσηνιακά προϊόντα «άνοιξε» στην Κίνα 
 
 
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργάνωσε εκδήλωση για την άμεση είσοδο διαδικτυακά προϊόντων στην αγορά της Κίνας.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, πλέον δε χρειάζονται ειδική άδεια οι εξαγωγείς. Έτσι απαλλάσσονται από υπερβολικά κόστη, αφού δε χρειάζεται διανομέας. Ο δε εξαγωγέας μπορεί απευθείας να πουλήσει στους καταναλωτές της Κίνας, αφού πλέον το προϊόν τοποθετείται αμέσως στο ράφι του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ήδη πολλές εταιρείες, είτε ιδιωτικού είτε δημοσίου συμφέροντος, ανοίγουν ηλεκτρονικά καταστήματα στην Κίνα.
Η όλη διαδικασία είναι ιδανική στον τομέα εξαγωγής προϊόντων, αφού αφορά κυρίως μικρές επιχειρήσεις.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Φλωράς από την εταιρεία e-Cargo, ο οποίος παρουσίασε στους Μεσσήνιους επιχειρηματίες τον εύκολο πλέον τρόπο, όπως είπε, για να μπει το αγροτοδιατροφικό προϊόν στην αγορά της Κίνας. Είναι μια καινοτομία, όπως εξήγησε, αφού διευκολύνει σημαντικά μικρούς εξαγωγείς με ποιοτικό προϊόν να στραφούν στους Κινέζους.
Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο στελέχη της εταιρείας alibaba.com, μιας εταιρείας με τεράστιους τζίρους, που καθημερινά έχει 150.000.000 πελάτες, ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και θέλει να εισάγει ελληνικά προϊόντα στην Κίνα, θα βρεθούν στη χώρα μας, ώστε να συνομιλήσουν με την πολιτική ηγεσία και Έλληνες εξαγωγείς.    
Αυτό που αλλάζει πρακτικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ότι ξεπερνιούνται βασικά προβλήματα. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, ο εξαγωγέας για να μπει στην αγορά της Κίνας είναι το προϊόν να τηρεί τα πρωτοκόλλα εισαγωγής της χώρας, που είναι ίδια πλέον με αυτά της Ευρώπης.
Τέλος, εξήγησε ότι το καλύτερο προϊόν που εισάγει η Κίνα από την Ελλάδα είναι το ελαιόλαδο, κι ενώ πέρυσι ως Ελλάδα είχαμε 4 εκατομμύρια εξαγωγές, η Κίνα εισήγαγε 180 εκατομμύρια ελαιόλαδο, με το περισσότερο να φτάνει εκεί χύμα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας παραγωγός να χάνει τη δυνατότητα που έχει με το τυποποιημένο προϊόν να κερδίσει περισσότερα στην τιμή. Π.Μπ.
 

 ***  Παιχνίδια με τα ρολόγια και τα λόγια

 Ας υποθέσουμε ότι οι 11.194 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης και οι 4.510 του Πειραιά κλείνουν τ’ αφτιά σε «αλληλέγγυους» και λοιπούς αφερέγγυους, σκίζουν τα φυλλάδια που τους υπόσχονται έξοδο στη Γη της Επαγγελίας, γιατί η μετάβαση στη Γερμανία δεν εξαρτάται από την Ελληνική Δημοκρατία, αφήνουν το λιμάνι, απελευθερώνουν το εθνικό δίκτυο ή τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη χώρα με την υπόλοιπη Ευρώπη και ζητούν να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Υπάρχουν έτοιμες 14.000-15.000 θέσεις; Υπάρχουν κατάλληλα σημεία υποδοχής με τα στοιχειώδη (σίτιση, πόσιμο νερό, βασικά είδη ένδυσης και ιατρική περίθαλψη, επαρκή και διαρκή ενημέρωση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου) και κυρίως προοπτική ή μήπως βολεύει η κατάσταση μέχρι να...; Μήπως έτσι θεωρεί η Αθήνα ότι βοηθά αυτούς τους 15.000 και πλέον εγκλωβισμένους στα δύο άτυπα hotspots, αγοράζοντας χρόνο, μέχρι να καλύψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινους πόρους; Μήπως παίζουν με τα ρολόγια και με τα λόγια, τα ευχολόγια, τις παρακλήσεις, την εκδήλωση αισθημάτων, ενώ το μόνο σχέδιο είναι «βλέποντας και κάνοντας», όταν δεν είναι «βλέποντας και σχολιάζοντας» για «τους χθεσινούς δαρμένους - αυριανούς τζιχαντιστές»; Μήπως την «ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» την πήρε ο άνεμος και έμεινε μια ευαισθησία φευγαλέα; Πόσα ερωτηματικά να καταπιείς; Θέλω πολύ να μην πάρω τοις μετρητοίς την απώλεια (ελέγχου). «Είναι τερατολόγος μελοδραματική». Θέλω, μα η παραμονή σε άλλον πλανήτη δε χωνεύεται.  Α.Π. - 
 
***  Νεκρό σε διαμέρισμα κοριτσάκι 4 ετών 

Σοκ προκαλεί τραγωδία στα Μέγαρα, ένα κοριτσάκι 4 ετών εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σπίτι, ενώ δίπλα του βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση η 45χρονη θεία του παιδιού, η οποία είχε κόψει τις φλέβες της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κοριτσάκι και ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του, ενώ η θεία του μεταφέρθηκε φρουρούμενη στο Θριάσειο. Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του παιδιού. newsbomb.gr - 

***  Οι φετινοί υπότροφοι του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά 

Η Επιτροπή Υποτροφιών του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, την οποία συγκροτούν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αποφάσισε τη συνέχιση των υποτροφιών στους εξής φοιτητές και φοιτήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2015 / 2016: α. Παναγιωτόπουλο Μιχαήλ του Σταύρου β. Ηλιόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου γ. Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου δ. Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα – Μαρία του Γεωργίου ε. Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη στ. Ψυχογιό Ιωάννη του Παναγιώτη ζ. Μαυριτσάκη Παναγιώτη του Ιωάννη η. Ηλιόπουλο Παναγιώτη του Αναστασίου θ. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου ι. Σπηλιόπουλο Απόστολο του Αναστασίου ια. Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη ιβ. Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά ιγ. Αλαγά Ραφαήλ – Κωνσταντίνο του Παναγιώτη ιδ. Μαντά Νικόλαο του Αθανασίου ιε. Παρασκευόπουλο Παναγιώτη του Φωτίου. Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια Επιτροπή, σε συνεδρίασή της την 29η Ιανουαρίου 2016, είχε αναδείξει δύο νέες υποτρόφους του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, για το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016, οι οποίες προστίθενται στους ανωτέρω δικαιούχους έπειτα από σχετική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρόκειται για την Ελένη Άννα Ζυγουράκη του Διονυσίου, φοιτήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Ναταλία Φαν Νίκερκ του Ιωάννη, σπουδάστρια Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. - 

***  Οι ‘’άθλιοι’’ του MEGA και οι αθλιότητες εναντίον της ορθοδοξίας… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Οι συντελεστές την πρωινής εκπομπής του MEGA προχώρησαν σε αντιεκκλησιαστικό παραλήρημα…Με μεγάλη άνεση επιτέθηκαν στον Μητροπολίτη Γλυφάδος για την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Από το πάνελ ακούστηκε πολλές φορές η λέξη ‘’κομπλεξικοί’’ να απευθύνεται στον Μητροπολίτη.
Λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλιόγλου είπε επί λέξει: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως είναι μια πάρα πολύ ωραία στημένη μπίζνα».
Κανένας σεβασμός στα άτομα της Εκκλησίας με την επίθεση και τις προσβολές στα αξιώματα της ορθοδοξίας να είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.
Δείτε εδώ το βίντεο.
 
***  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Ξεπλένουν υπουργούς με τροπολογίες...
~ Σε πάσης φύσεως τεχνάσματα προχωρά η κυβέρνηση ώστε να «καλύψει» τους υπουργούς της. Τελευταίοι παράδειγμα αυτό του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Σταθάκης είχε κατηγορηθεί για οικονομικές «ατασθαλίες»  στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, την περίοδο 1996-2004 που ήταν καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο εν λόγω ίδρυμα.
Συγκεκριμένα, μαζί με άλλους καθηγητές, είχε εγκρίνει την καταβολή ενός υπέρογκου ποσού για ασφαλιστικές καλύψεις προς το προσωπικό, που δεν ήταν αναγκαίες, ενώ άλλο ένα τεράστιο ποσό είχε δοθεί για την κάλυψη μισθολογικών αναγκών. 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έχει αθωωθεί από την ολομέλεια αφού δεν ήρθη η ασυλία του, ενώ, σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, υπάρχει νέα διάταξη με την οποία θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που έγιναν την περίοδο εκείνη:
«Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 έως και το 2004 δυνάμει της κοινής υπουργικής απόφασης ΚΑ/697/1996 για λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές, κλπ) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην των αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «ανοίκειες πληρωμές» θεωρούνται εφεξής νόμιμες».

*** Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα! «Κούφιες» οι υποσχέσεις του...

~   «Υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν» είπε ο Επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τις υποσχέσεις που δίνει στον ελληνικό λαό. 
Στα πλαίσια διαλόγου με επίκεντρο τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο Βέμπερ δεν δίστασε να προσθέσει ότι η πορεία της Ελλάδας είναι μονόδρομος, αφού «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων».

***  Απίστευτη παραδοχή! "Είχαμε συμφωνήσει και το ΔΝΤ άλλαξε γνώμη..."
~ «Ισχυρίζομαι ότι η συμφωνία αυτή που διαπραγματευόμαστε τώρα, στην ουσία της είχε κλείσει και την τελευταία στιγμή είπε όχι το ΔΝΤ. Δηλαδή, αυτή τη συμφωνία αν ήθελαν οι δανειστές ήδη έπρεπε να την έχουν κλείσει μέχρι σήμερα» είπε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νάσος Αθανασίου.
Ο βουλευτής συνέχισε ότι η ελληνική πλευρά τηρεί τις υποσχέσεις της και φέρνει στην Βουλή τα συμφωνημένα νομοσχέδια, στα οποία ωστόσο μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να γίνουν αλλαγές αν χρειαστεί.

***  Στο πιάτο η πρόσληψη της Περιστέρας! Μια διάταξη μόνο γι'αυτήν...

~  Τι άλλο να ζητήσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, αφού δεν έχει να αγχώνεται πια για το επαγγελματικό της μέλλον. Έτοιμη είναι  η μονιμοποίηση της στο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε το Ποτάμι, υπάρχει νέα διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναφέρει ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταφερθούν σε θέσεις διδακτικού προσωπικού σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε ΤΕΙ.
Μέσα σε αυτή τη ρύθμιση, όμως, υπάγεται και η κ. Μπαζιάνα, αφού, είναι μόνιμη εκπαιδευτικός και μάλιστα δίδασκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που προβάλλει η καταγγελία και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρώτας, η διάταξη αυτή έγινε, μόνο και μόνο, για να βρει μια εργασιακή «στέγη» η σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας. Ποιος την χάρη της...
Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία...

*** ΈΚΤΑΚΤΟ! Συνέλαβαν "κατάσκοπους" στην Ειδομένη...

~ Σε τρείς συλλήψεις προχώρησαν οι ελληνικές αρχές πριν από λίγο, καθώς εντοπίστηκαν ύποπτες συσκευές στα αυτοκίνητα των φερόμενων ως δραστών.
Πρόκειται για δυο άντρες από την Νορβηγία και μια γυναίκα από την Γερμανία, οι οποίοι ταξίδεψαν στην χώρα μας, με την δικαιολογία των "αλληλέγγυων".
Ωστόσο, πριν από λίγο οι αρχές εντόπισαν στα αυτοκίνητα τους ασύρματους και μηχανήματα ηχογραφήσεων που παραπέμπουν σε κατασκοπεία, οπότε και συνελήφθησαν.
Θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο...

*** 

***  Αθλητική ενημέρωση :
 
~ Video ο αγαπητός μας Σωτήρης Γεωργούντζος στην εκπομπή του ΑΝΤ1  με Γρηγόρη Αρναούτογλου Τετάρτη 13  Απριλίου  2016  :


 
 
~ 1ο Σ  Γεωργούντζος- Αρναούτογκου στον ΑΝΤ1 13/04/2016  : https://youtu.be/7tWzzG8QGa4 .-
~*  2ο Σωτ. Γεωργούντζος- Γρ.  Αρναούτογκου στον ΑΝΤ1  13/04/2016 :  https://youtu.be/MjbpYz7EoQI .-
~  3ο Γεωργούντζος - Αρναούτογκου ΑΝΤΗ1 13/04/2016: https://youtu.be/Lu4F09xVcgk .-
~*  4ο  Γεωργούντζος - Αρναούτογκου ΑΝΤ1   13/04/2016 : https://youtu.be/4FFF_AwfNVU .-
~   5ο Γεωργούντζος - Αρναούτογλου 13/04/2016 :
  https://youtu.be/zk0dmQqjYow      .-        
Πρεμιέρα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία
*** Στα play off της Ευρωλίγκα...στο μπάσκετ :  
ΤΣΣΚΑ και «Φενέρ» έκαναν το 1-0 στην έδρα τους
Τρίτη 13-04-2016
~* ΤΣΣΚΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 84-74 .-
1ος αγώνας                                                       
 Τα δεκάλεπτα: 25-20, 44-40, 63-56, 84-74.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (10ασ.), Κουλάγκιν Ντ., Τεόντοσιτς 23 (4), Φριντζόν 5 (1), Νίκολς 3 (1), Τζάκσον 3, Λαζάρεφ 1, Βοροντσέβιτς 5, Χίγκινς 3, Κουλάγκιν Μ., Κουρμπάνοφ 13 (1), Χάινς 21.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 11, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 6 (2), Μίτροβιτς, Λάζιτς 7 (1), Σίμανιτς, Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 4, Γιόβιτς 14 (4), Μίλερ 14 (2), Τσίρμπες 6, Στίματς 7.
                                                        
~*  Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 .-
1ος  αγώνας    
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-29, 53-52, 75-69
Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 4, Χερσέκ, Ουντό 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 17 (2), Σλούκας 17 (1), Αρνά, Ουγκουρλού, Κάλινιτς 6, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 7 (1).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς, Φερνάντεθ 10 (2), Νοσιόνι 4, Ματσιούλις 3, Ρέγες 13, Ροντρίγκεθ 12 (3), Αγιόν 6, Κάρολ 6 (2), Λίμα, Γιουλ 12, Ερνανγκόμεθ, Τέιλορ 3 (1).


EUROLEAGUE 2015-16 - ΠΛΕΙ ΟΦ :
1οι ΑΓΩΝΕΣ (12-13/4/2016)

Τρίτη, 12 Απριλίου
Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 (1-0)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 84-74 (1-0)
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός   84-68 , (39-28).- ^  (1-0)

Τα  δεκάλεπτα : 18-16 ,(39-28) ,64-49, 84-68 .-
Video  :
~*ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΟ 84-68  1ος  αγώνας 13/04/2016:
 https://youtu.be/ychVHTS-ThE   .-
~ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΟ 84-68 1ος αγ  13/04/2016 :
 https://youtu.be/D6pEJWlzgm4 .-

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα 20:00  66-61 .- ^ (1-0)

 2οι ΑΓΩΝΕΣ (14-15/4/2016)
Πέμπτη, 14 Απριλίου  2016

Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης 20:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 20:00
Παρασκευή, 15 Απριλίου
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός 21:45  

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα 20:00

 *** Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις για τους προημιτελικούς του Champions League, με ώρα έναρξης στις 21:45:
Η απάντηση του Ρονάλντο στους επικριτές του
ΤΡΙΤΗ 12-04-2016
~** Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-0  (2-2) .-
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Κίτρινες: Φερναντίνιο - Τραπ, Παστόρε, Φαν ντερ Βιλ .-
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Χεσούς Νάβας (87΄ Ντελφ), Ντε Μπράιν (84΄ Γιάγια Τουρέ), Σίλβα, Αγουέρο (90΄+3 Ιεανάτσο).
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61΄ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Μαρκίνιος, Ραμπιό, Τιάγκο Μότα (44΄ Λούκας Μόουρα), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Βίντεο :
Μάντσεστερ Σίτυ -Π ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ  Α΄ ημίχρ   0-0 12/04/2016: https://youtu.be/M_KjBrwSbUs .- 
Μάντσεστερ Σίτυ - Παρί Σε Ζερμέν  1-0 το γκόλ 12/04/2016: https://youtu.be/4GX3w5BN_go .-

~** Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 3-0 (0-2).-
Διαιτητής: Βικτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Αρνολντ, Λουϊς Γκουστάβο, Ντάντε, Βιερίνια
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβογκί (80΄ Ντοστ), Λουίς Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (73΄ λ.τρ. Καλιγκιούρι), Ντράξλερ (32΄ λ.τρ. Κρούζε), Σούρλε.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (90+2΄ Βαράν), Κρόος, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (84΄ Χεσέ)

ΒΊΝΤΕΟ :
ΡΕΑΛ Μ - ΒΟΛΣΦΟΥΡΓΚ  Α΄ ημιχρ  2-0  12/04/2016: https://youtu.be/NqwHfGGxsqI .-                         
ΡΕΑΛ- ΒΟΛΦΟΥΡΜ  3-0  τα γκόλ 1ου  ημιχρ  2-0  13/04/2016: https://youtu.be/_ch7tzV7X2s. .-                                    

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-04-2016
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) (0-1).- 2-2 ημιχρ.1-1


Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) (1-2) .- 2-0 ημίχρ. 1-0
Video  :
~Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα 2-0  2ο γκόλ 13/04/2016 : https://youtu.be/nNm73gDMY9o .-
~Ατλέτικο- Μπαρτσελόνα 2-0 13/4/2016 : https://youtu.be/_FNeJ6f7aNY .-

 ~*** Στα προκριματικά του World League:
Εθνική Πόλο Γυναικών :
ΕΛΛΑΔΑ- ΡΩΣΙΑ   15-9 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 5-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ελευθεριάδου 1, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3, Χρ. Διαμαντοπούλου
ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Νταϊντούκοφ): Ουστιάκινα, Ζούμπκοβα, Αντόνοβα 2, Γκερζάνιχ, Μπορίσοβα 3, Ιβανκίσινα, Κούζινα, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα 1, Ρίζκοβα 1, Αμπντριζιάκοβα, Γκρίνεβα 2, Βεργκογκλιάντοβα


 *** Εξετάζεται μέσα στην εβδομάδα         

Έφεση του Πανιωνίου για τη μη αδειοδότησή του
Έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή κατέθεσε η ΠΑΕ Πανιώνιος, μετά την αρνητική απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.
Οι νεοσμυρνιώτες από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν με σθένος πως έχουν καλύψει πολύ μεγάλο μέρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων, ενώ δεν διστάζουν να αφήνουν υπονοούμενα για τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή αδειοδοτήσεων στη συγκεκριμένη απόφαση.
~Πληροφορίες από την Πλατεία αναφέρουν ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή πιθανότατα θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα και όλοι πλέουν αναμένουν με αγωνία την τελική απόφαση, από την οποία θα εξαρτηθεί και ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική χρονιά της ομάδας.


~**  Οι δηλώσεις του υφυπουργού   Κοντονής: Χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επαφές τις οποίες είχε με την ΕΠΟ και τον εκπρόσωπο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
Ο κ Κοντονής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκτίμησε ότι εάν υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών «θα μπούμε σε χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
«Ενημέρωσα προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων μετά τις συναντήσεις με ΕΠΟ και FIFA. Εμείς περιμένουμε από τις διεθνείς ομοσπονδίες το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη. Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις. Θα εξηγήσω λεπτομερώς σε FIFA και UEFA πως έχουν τα πράγματα για τις αλλαγές που ζητούν στην αθλητική νομοθεσία. Δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Αντίο εθνικές κατηγορίες μετά από 35 χρόνια είπε η Καλαμάτα     
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά για την Καλαμάτα όλα τα όνειρα παραμονής στη Γ’ Εθνική γκρεμίστηκαν την περασμένη Κυριακή τρεις αγωνιστικές πριν την αυλαία του πρωταθλήματος και εξαιτίας της εντός έδρας ήττας από τη Χαλκίδα. Όχι ότι είναι ικανό να απαλύνει την οδύνη στις τάξεις της Μαύρης Θύελλας για την επιστροφή μετά από 35 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά το εμφατικό 0-4 δίνει ψευδή εικόνα για το τι συνέβη αγωνιστικά στο Στάδιο της Παραλίας. Χωρίς να είναι εντυπωσιακή η τοπική μας ομάδα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αρκετές απειλητικές στιγμές, με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Καλαντζή, από εκτέλεση φάουλ στο 23ο, μέχρι το 72’ οπότε ο Τσούπρος με κεφαλιά (από κόρνερ του Βαλκάνου) …σκότωσε την Καλαμάτα. Η απογοήτευση οδήγησε σε αποδιοργάνωση και η Χαλκίδα συνέχισε να σκοράρει με πανομοιότυπο τρόπο, σαν σε προπόνηση: στο 81’ και στο 83’ ο Σταματάκος με πλασέ από κοντά από πάσες των Σχολάρι και Βαλκάνου, αντίστοιχα και στην εκπνοή ο τελευταίος το 0-4.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος (82’ Μπεγλεκτσής), Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας, Γκίνο (77’ Τσουλάκος), Μανουσάκης (55’ Όττα), Καλαντζής, Τορεζάνι, Ραχίμ.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Κουμής, Δ. Στασινόπουλος (76’ Σπανός), Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Σταματάκος, Βαλκάνος, Σεχολάρι (87’ Κοσούτικ), Λ. Στασινόπουλος, Τσατσαρώνης (58’ λ .τρ. Αχείμαστος).
   ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
«Η Καλαμάτα δεν χάθηκε»… 

Ο τρίτος κατά σειρά προπονητής της Καλαμάτας για φέτος, ο Κώστας Καλογιαννίδης αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, καθώς παραιτήθηκε μετά τον καταδικαστικό προχθεσινό αγώνα. Ο ίδιος υπενθυμίζει τις δυσκολίες που υπήρχαν εξ αρχής και το γεγονός ότι προχθές η ομάδα έπαιζε «με την πλάτη στον τοίχο». Εξηγεί ότι ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει, όπως είναι το σκορ, για το οποίο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη (υπερασπιζόμενος τους παίκτες) και την απώλεια του στόχου της παραμονής, ενώ «δικαιολογεί» τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αφού είναι κατανοητή η πικρία του, παρ’ ότι τις εισέπραξε από το πρώτο κιόλας αρνητικό αποτέλεσμα (την εντός έδρας ήττα από το Λουτράκι στη μόλις 2η παρουσία του στον πάγκο) και ακόμη δεν ήταν σε θέση να δουν τη μεγάλη προσπάθεια που γινόταν στις προπονήσεις.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο συγνώμη γιατί δεν κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Δεν κατάφερα να δώσω αυτό που πίστευα ότι μπορώ, παρ’ ότι δουλέψαμε με νύχια και με δόντια και προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη.  Επίσης να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να τους πω ότι όλα έγιναν με αγνές προθέσεις και όλες οι επιλογές ήταν χωρίς εμπάθειες και εγωισμούς, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια» συμπληρώνει ο Κώστας Καλογιαννίδης. Ο ίδιος έχει καλά λόγια να πει για τη συνεργασία με τη διοίκηση και τον πρόεδρο, Γιώργο Ράλλη, τονίζοντας ότι προσπάθησαν μαζί να διορθώσουν τα πράγματα, ενώ καταλήγει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Καλαμάτα δεν χάθηκε, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Χρειάζεται ηρεμία, μεγάλη συγκέντρωση και στήριξη και από τα δύσκολα μπορεί να γίνει καλύτερη
και να γιγαντωθεί περισσότερο»…
 Αγωνία για Κασμερίδη
Ο τραυματισμός του Τρύφωνας Κασμερίδης ήταν μια ακόμη άτυχη στιγμή στο προχθεσινό ματς. Ωστόσο, παρά τους αρχικούς φόβους για κάταγμα στο αστράγαλο, υπήρχαν χθες πιο αισιόδοξες προβλέψεις για ζημιά μόνο στους συνδέσμους –κάτι που θα ξεκαθαρίσει με τη μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί ο νεαρός αμυντικός.
  Με αξιοπρέπεια σε Σπάρτη και φινάλε
Τυπικό χαρακτήρα θα έχουν για την Καλαμάτα οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν, αφού μόνο από θαύμα μπορεί να κάνει το 3x3 και Χαλκίδα, Ερμιονίδα ή Μανωλάδα να χάσουν και τους τρεις αγώνες (η τελευταία θα πάρει και το 3ποντο με τα Ψαχνά).
Αυτό πάντως που επιβάλλεται να κάνει η Μαύρη Θύελλα, είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με αξιοπρέπεια.
Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό και αύριο θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή Ιωσήφ Λουκά και του γυμναστή Μπάμπη Μπάμπαλη και οι οποίοι πιθανότατα με τη βοήθεια του αρχηγού Άρι Γαλανόπουλου θα καθοδηγήσουν την ομάδα την Κυριακή στη Σπάρτη.
  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Δόξα Ν. Μανωλάδας-Σπάρτη     0-1
Παναρκαδικός-Παναργειακός 0-1
Λεβάντε ΑΟ-Λουτράκι ΠΑΟ 0-2
Καλαμάτα-ΑΟ Χαλκίς   0-4
Ηρακλής Ψαχνών-Αιολικός 0-3 Χ.Α.
Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός0-3
Κανάρης Χίου-Ερμιονίδας ΑΕ0-3
Η Βαθμολογία
1          Σπάρτη                          34-15               52
---------------------------------------------------------------
2          Παναργειακός                37-22               46
3          Παναρκαδικός               33-15               42
4          Αιολικός                        39-22               38
5          Λουτράκι ΠΑΟ               32-19               38
6          Παμβουπρασιακός        33-22               38
7          ΑΟ Χαλκίς                      28-13               36
8          Ερμιονίδας ΑΕ               31-22               35
9          Δόξα Ν. Μανωλάδας     27-25               34
---------------------------------------------------------------
10        Καλαμάτα                       24-23               28
11        Βύζας Μεγάρων             19-44               24
12        Λεβάντε ΑΟ                   18-49               14
13        Κανάρης Χίου                14-41               13
-           Ηρακλής Ψαχνών         -                       -
Η επόμενη αγωνιστική
(17/04/2016, 16:30)
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψ. 3-0 χ.α.
Αιολικός-Κανάρης Χίου
Παμβουπρασιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ερμιονίδας ΑΕ-Παναρκαδικός
Σπάρτη-Καλαμάτα
Παναργειακός-Λεβάντε ΑΟ
Λουτράκι ΠΑΟ-ΑΟ Χαλκίς

Πρώτος ο Ολυμπιακός με «περίπατο» επί του Ρεθύμνου
***   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ   95-59 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59
Διαιτητές: Παναγιώτου, Παγώνης, Πιτσίλκας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12 (1), Στρόμπερι 10, Τολιόπουλος 3 (1), Μιλουτίνοφ 7, Αγραβάνης 12 (2), Μάντζαρης 9 (1), Γουόρικ 9, Λοτζέσκι 2, Παπανικολάου 13 (1), Αθηναίου 3 (1).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 6 (2), Πατατάς, Σχίζας 3 (1), Μέιντεν 12 (1), Σάφτενααρ 7, Τσακαλέρης, Στόουν 15 (2), Κάρτερ 11 (1), Τζαγκαράκης, Παναρετάκης 4, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης 1.

*** Τα ζευγάρια στα πλέι οφ διαμορφώνονται ως εξής:1-8: Ολυμπιακός-Ρέθυμνο
2-7: Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου
3-6: Άρης-Κηφισιά
4-5: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Σε αναμετρήσεις της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
26η Αγωνιστική (9 & 13/4/2016)
Κόροιβος Αμαλιάδας-Λαύριο 86-69
Τρίκαλα-Απόλλων Πατρών 84-67
Κηφισιά-Παναθηναϊκός 75-84
ΑΕΚ-Αρκαδικός 87-74
Καβάλα-ΠΑΟΚ 74-87
Άρης-Κολοσσός Ρόδου 83-68
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 95-59

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 51
2. Παναθηναϊκός 51
3. Άρης 46
4. ΑΕΚ 44
5. ΠΑΟΚ 39 ΠΛΕΙ ΟΦ
6. Κηφισιά 38
7. Κολοσσός Ρ. 37
8. Ρέθυμνο 36
-------------------------
Τρίκαλα 35
Απόλλων Πατρών 35
Λαύριο 35
Κόροιβος Αμ. 34
-------------------------
Αρκαδικός 34 ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ
Καβάλα 31  

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Tετάρτη 13/04/2016 17:30 OTE Sport 4
Ολυμπιακός - Ρέθυμνο
Basket League
 18:00 NOVASPORTS 1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (play offs)
Volley League
 20:00 NOVASPORTS 7
Λοκομοτίβ Κουμπάν - Μπαρτσελόνα (play offs)
Euroleague
 20:30 NOVASPORTS 4
Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά (play offs)
Volley League
 21:00 NOVASPORTS 3
Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κύπελλο Αγγλίας
21:45 ΕΡΤ1
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
Champions League
 21:45 NOVASPORTS 2
Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός (play offs)
Euroleague
 21:45 OTE Sport 1
Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου
Champions League
 22:00 OTE Sport 3
Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον
Αγγλικό Πρωτάθλημα

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
~                                                                                                                                 
                                                                                                                                        
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4621    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2899 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2889 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.399 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

~
1./~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , ~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  2./~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
3./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-
4./ Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας , κεφάλαιο 4ο  ,  
     Μέρος 4ο Τέταρτο :https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7500111888172518932#allposts/postNum=0 .-
5.-/
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
6.-/ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016 , κεφάλαιο 6ο   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-
7ον  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 , κεφάλαιο 7ο   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- ~
8ο  μέρος :
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 , κεφάλαιο 8ο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
 9o  μέρος : Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .- 
8.~ 8ο  μέρος :Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html 
 9.~ 9ο μέρος  Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος –κεφάλαιο :                                                                                
10 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις
 
  Τρίτη  16 Φεβρουαρίου 2016 : 10ο κεφάλαιο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/16-2016.html .-
11.- ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
12.- ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
13 .-  ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  30  Μαρτίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-
14.-~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις 14ο Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/14-30-2016.html .-                                     
14.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου