ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016 :
~

11 Φεβρουαρίου
Βλασίου Ιερομάρτυρος (1) (†316). Οσιωτάτης βασιλίσσης Θεοδώρας (2) (†867). Νεομάρτυρος Γεωργίου του Σέρβου (†1515).
(1) O άγιος Βλάσιος έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Λικίνιου. Σπούδασε ιατρική, όμως την επιστήμη του δεν την εξάσκησε ως επάγγελμα αλλά ως αγαθοεργία. Παράλληλα μελετούσε ασταμάτητα την Αγία Γραφή. Η Εκκλησία επιβραβεύοντας την όλη του παρουσία και προσφορά, τον δέχθηκε στις τάξεις του κλήρου και τελικά τον ανέδειξε επίσκοπο Σεβαστείας. Λίγο αργότερα ο άγιος εγκατέλειψε τη επισκοπή του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα σπήλαιο, όπου αφιερώθηκε στην προσευχή και την άσκηση. Όταν αργότερα ξέσπασε διωγμός κατά των χριστιανών, ο ασεβής έπαρχος Αγρικόλας, διέταξε τη σύλληψη του αγίου, ο οποίος μετά από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίστηκε.
(2)Η αγία Θεοδώρα η Αυγούστα γεννήθηκε στη Έδεσσα της Παφλαγονίας από ευσεβείς γονείς, τον δρουγγάριο Μαρίνο και την ενάρετη Θεοκτίστη. Διακρινόταν για την ευλάβειά της και την αφοσίωσή της προς την ορθοδοξία. Το 830 παντρεύτηκε το βασιλιά Θεόφιλο, ο οποίος ήταν εικονομάχος και όταν το 842 εκείνος εκοιμήθη, η Θεοδώρα ανέλαβε την εποπτεία του ανήλικου γιου της Μιχαήλ. Αμέσως συνεκάλεσε Σύνοδο η οποία απεφάσισε την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Αργότερα όμως ο ίδιος ο γιος της Μιχαήλ και ο αδελφός της Βάρδας διέταξαν τον εγκλεισμό της, μαζί με τις θυγατέρες της, στην Μονή Γαστρίων. Εκεί η Θεοδώρα αφοσιώθηκε στην προσευχή και στη μελέτη της Αγίας Γραφής. Εκοιμήθη οσιακά, το δε λείψανό της ευρίσκεται στο ναό της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα. ~ 
Σήμερα 11/02/2016 εορτάζουν:
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας, Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα, Άγιος Βλάσιος ο ιερομάρτυρας εξ Ακαρνανίας
  1.  
~
Βιογραφία
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος ΣεβαστείαςΟ Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορος Λικινίου (308 - 323 μ.Χ.). Σπούδασε ιατρική αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους πάσχοντες και ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια χορηγούσε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα εκαλλιεργείτο στην ψυχή του από την αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής. Η Εκκλησία τον δέχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας.
Επί της βασιλείας του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος, μετά την θαυματουργική του επέμβαση του Θεού, διασώθηκε. Εξοργισθέντες τότε οι εχθροί της πίστεως τον αποκεφάλισαν το 316 μ.Χ.. Έτσι, ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος έλαβε από τον Κύριο της δόξας το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξή του ετελείτο στο Μαρτύριό του, το οποίο βρισκόταν κοντά στο Μαρτύριο του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου.
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος ΣεβαστείαςἈπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Φερωνύμως βλαστήσας, ὡς δένδρον εὔκαρπον, ἱεράρχα Κυρίου Βλάσιε ἔνδοξε, μαρτυρίου τοὺς καρποὺς κόσμῳ προήγαγες καὶ θαυμάτων δωρεάς ἀναβλύζεις δαψιλῶς, ὡς θεῖος ἱερομάρτυς τοῖς καταφεύγουσι πάτερ τῇ ἀντιλήψει τῆς πρεσβείας σου.
~  Απολυτίκιο Αγ. Βλασίου - 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/IYlxo7_QOBk .-

Τας βουλάς του Θεού, όπως εργάζεται δια να μας σώση, δεν τας γνωρίζει κανείς. Πάντως όμως με όποιον τρόπον και αν γίνονται είναι ωφέλιμες- αδιάφορον ότι ημείς λυπούμεθα και μας φαίνεται ότι εγκατελείφθημεν από του Θεού. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντ....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού
*** Τραγωδία στο Αιγαίο με 3 νεκρούς αξιωματικούς από πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού!
Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και τρεις επιβαίνοντες. Λίγο πριν τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στη νησίδα Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε χαθεί τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 είχε απονηωθεί από φρεγάτα και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Οταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.
Το ελικόπτερο AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό.
Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.   Πηγή:iefimerida.gr
 
***  Αυτοί είναι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου
Αυτοί είναι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου
Οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου είναι:
Αναστάτσιος Τουλίτσης, κυβερνήτης
Κωνσταντίνος Πανανάς, υποπλοίαρχος
Ελευθέριος Ευαγγέλου, ανθυπασπιστής

***  Μεγαλοπρεπής γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, χθες, στα Φιλιατρά η παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου τους Αγίου Χαραλάμπους. Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου και Μεγάρων και Σαλαμίνος, Κωνσταντίνου, μετά του επιχώριου μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τονώνοντας το εορταστικό κλίμα. Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάβοντας ένα κερί, προσκυνώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη του Αγίου Χαραλάμπους. Μετά το κήρυγμα ξεκίνησε, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και μαθητών σχολείων, η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση.
Εκεί, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι «η 10η Φεβρουαρίου είναι ημέρα συμπαθής στην Αγιοσκέπαστη επαρχία μας, μάλιστα δε στη φιλόξενη πόλη των Φιλιατρών! Πιστοί στις παραδόσεις μας, ευλαβούμεθα και υποκλινόμεθα στον προστάτη μας και πολιούχο μας και πάτρωνά μας!»
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του μητροπολίτη στον Άγιο Χαράλαμπο και το θαύμα της προστασίας και σωτηρίας της πόλης των Φιλιατρών από τους Γερμανούς, τον οποίο επικαλέστηκε για να «ξεπαστρέψει από τον τόπο μας κάθε παγίδα πονηρευομένων ανθρώπων και να ξεθολώσει τα κοινωνικά μας νερά, που το μελάνι της αμαρτίας μαγάρισε και δε μας αφήνει να κολυμπούμε άνετα…».
Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.
Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοαυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία «μεταξύ οίνου και εδεσμάτων» να συζητήσουν χαλαρά για διάφορα ζητήματα.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος επισκεπτών συγκέντρωσε και το πανηγύρι που λειτούργησε με ποικιλία εμπορευμάτων και ειδών, ενώ την τιμητική τους είχαν σουβλατζίδικα και καφενεία για μεζέδες και ποτό, καθώς και οι καφετέριες της πλατείας για καφέ.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε ότι η παρουσία του Αγίου Χαραλάμπους είναι έντονη και διαρκής στην πόλη και σε όλο το Δήμο, τονίζοντας πως «ζητάμε τη χάρη Του σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η κοινωνία της Τριφυλίας …». Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα που ήταν στη γιορτή του προστάτη των Φιλιατρών και της Τριφυλίας και «σε ανθρώπους δημιουργικούς, σε ανθρώπους που αυτή τη στιγμή, σε δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύουν εμπράκτως τη βασική και μοναδική αλήθεια, ότι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν επισυσσωρευτεί στον τόπο…». 

***   Πακιστανός πατριός βίαζε με φίλο του 13χρονη στην Καλαμάτα         
     
Για αποπλάνηση παιδιού και βιασμό κατ’ εξακολούθηση συνελήφθησαν ένας 27χρονος Πακιστανός, που συζούσε με τη μητέρα του ανήλικης, και ο 22χρονος Αφγανός φίλος του, όταν η 13χρονη τσιγγάνα εκμυστηρεύτηκε προχθές το πρωί στη δασκάλα της τι συμβαίνει από το καλοκαίρι.
Με εντάλματα που εκδόθηκαν άμεσα από την ανακρίτρια Καλαμάτας αμφότεροι συνελήφθησαν, ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον και του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος τους άσκησε τις παραπάνω διώξεις. Ζήτησαν, δε, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια για τις πράξεις τους.  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή ατυχημάτων σήμερα στην Αρτέμιδος 

 Εργασίες αποξήλωσης της ασφάλτου με «φρεζάρισμα» θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος, από τη συμβολή της με την οδό Λαιΐκων μέχρι εκείνη με την οδό Μεσσήνης, δηλαδή στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι εκριζωθέντες ευκάλυπτοι, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)», προκειμένου να γίνει ασφαλτόστρωση. Για το λόγο αυτό θα αποκλεισθεί η κυκλοφορία στο προαναφερθέν τμήμα και στο ρεύμα καθόδου της Αρτέμιδος, τα δε οχήματα θα ακολουθούν υποχρεωτική πορεία μέσω των οδών Λαιίκων και Μπουλούκου. Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν 4 ώρες αργότερα. Για την αποφυγή ατυχήματος παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν μεγάλη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα και να σέβονται την εργοταξιακή σήμανση. Σκοπός των παρεμβάσεων, για τη διενέργεια των οποίων ήταν αναγκαία η κοπή των ευκαλύπτων και οι λοιπές εργασίες, είναι να αποκτήσει το μέγιστο πλάτος της η οδός Αρτέμιδος στην κάθοδό της, με τρία ρεύματα κυκλοφορίας, ένα αριστερά προς την οδό 23ης Μαρτίου (όπως ήδη έχει μετονομασθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οδός Σταδίου), ένα ευθεία προς την οδό Αρτέμιδος και ένα δεξιά προς την οδό Μεσσήνης, ώστε να αποτρέπεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι καθυστερήσεις. - 

***  Αντεπίθεση Κ. Μαργέλη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε ήμασταν καλοί και τώρα κακοί;»          
       
Με αναδρομή στα συγχαρητήρια που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, όταν αντιδρούσε στο πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, και στην επίθεση που του κάνει τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, απάντησε στην ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης ο πρόεδρος των δικηγόρων Κώστας Μαργέλης.
Χθες οι δικηγόροι της Καλαμάτας, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, αναρτώντας πανό από την πλευρά εισόδου του κτηρίου στην οδό Αριστομένους και κρατώντας μαύρες σημαίες. Μαζί τους διαμαρτυρήθηκαν συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές.
Επόμενη κινητοποίηση είναι η συνάντηση στην οποία έχει καλέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος όλους τους κλάδους που πλήττονται από τα νέα μέτρα αύριο το πρωί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου επίσημα θα καταθέσει την πρότασή του για κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
  Κατάληψη
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, δήλωσε ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούν το δικαίωμα για ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ορθολογιστικού ασφαλιστικού συστήματος: «Το προσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου στερείται βασικών προϋποθέσεων μια σοβαρής και αξιόπιστης πρότασης, διότι είναι πρωτοφανές ένα προσχέδιο ασφαλιστικού συστήματος να μη συνοδεύεται από μια στοιχειώδη αναλογιστική μελέτη. Είναι πρωτοφανές ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο να γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους δίχως να έχει προηγηθεί κάποιος, έστω και τυπικός, διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς που αφορά. Οι δικηγόροι της Καλαμάτας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας με τους συμβολαιογράφους και τους δικαστικούς επιμελητές».
Παράλληλα, υπενθύμισε τη συνάντηση αύριο το πρωί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με τους επιστημονικούς φορείς και τους αυτοαπασχολούμενους της Μεσσηνίας: «Στόχος είναι να πάρουμε αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσχέδιο αυτό. Ως Δικηγορικός Σύλλογος θα εισηγηθούμε να γίνει συμβολική κατάληψη των γραφείων των κυβερνητικών βουλευτών, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφισθεί».
  «Τώρα είμαστε κακοί»
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία κατά της πρότασης των δικηγόρων για κατάληψη των γραφείων των βουλευτών, υποστηρίζοντας πως κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την κίνησή τους αυτή, ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε: «Πραγματικά, έμεινα έκπληκτος από το ανοίκειο ύφος της ανακοίνωσης αυτής. Είναι σαφές ότι έχει χαθεί το μέτρο. Είναι σαφές ότι υπάρχει πανικός από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό και το λέω δυνατά προς κάθε κατεύθυνση. Ότι ποτέ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του σε φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα δεν εξυπηρέτησε καμία πολιτική σκοπιμότητα. Μοναδικός γνώμονας στις δράσεις του είναι η αταλάντευτη προσπάθεια για τη διαφύλαξη των αρχών του κράτους δικαίου και δημοκρατίας, προσπαθώντας να είναι δίπλα και συμπαραστάτης των δικαίων των συμπολιτών μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας διαχρονικά, σε αντίθεση με αρκετούς πολιτικούς φορείς, έχει πάντα ευθεία και σταθερή στάση. Οφείλω να υπενθυμίσω:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είναι το μόνο επιστημονικό σωματείο του νομού και από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του πρώτου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν το μόνο επιστημονικό σωματείο που βγήκε με σκληρές και δυνατές ανακοινώσεις κατά του δεύτερου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ήταν δίπλα στους δικηγόρους της Καλαμάτας και μας έλεγε μπράβο για τις ενέργειές μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έδωσε μάχη για το χαράτσι. Πετύχαμε την πρώτη δικαστική απόφαση σε όλη την Ελλάδα για να μη γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας του χαρατσιού. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει πλέον να επιτίθεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας. Τα συμπεράσματα δικά σας».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Άνοιγμα στον κόσμο από τη Θεατρική Διαδρομή          
      
Μια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Θεατρικής Διαδρομής θέλοντας να φέρουν κοντά τους ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη επαφή με το θέατρο.
Έτσι, εν όψει της νέας παράστασης που θα ανεβάσουν τον Απρίλιο, την «Ανάκριση» του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά, διοργανώνουν διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας, αλλά και ποιήματος, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσονται διάλεξη- συζήτηση με εισηγητή τον Κώστα Χαλκιά, καθώς και προβολές κινηματογραφικών ταινιών.
Σχετικά με τους διαγωνισμούς, επειδή υπάρχει άμεση σύνδεση με τη φετινή παράσταση, όποιος αποφασίσει να συμμετάσχει πρέπει να συμπεριλάβει στο τελικό αποτέλεσμα τα εξής:
-Στρατόπεδα συγκέντρωσης Φασιστικής/ Ναζιστικής Γερμανίας Άουσβιτς
-Τα εκατομμύρια του ολοκαυτώματος
-Η μεγάλη δίκη των εγκληματιών/δημίων του Άουσβιτς.
Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από σήμερα έως και τις 10 Μαρτίου στο email theatrikidiadromi@gmail.com, με το πρώτο βραβείο να κερδίζει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό και τα δύο επόμενα συμβολικά δώρα.
  Η φετινή παράσταση
Η «Θεατρική Διαδρομή», συνεργαζόμενη για τρίτη συνεχή χρονιά με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Χαλκιά, ανακοίνωσε το φετινό προγραμματισμό της, αποφασίζοντας τη σκηνική παρουσίαση της «Ανάκρισης» του Πέτερ Βάις.
Πρόκειται, ίσως, για το μεγαλύτερο αριστούργημα του Θεάτρου Ντοκουμέντου του 20ού αιώνα.
Ο Πέτερ Βάις ως θεατής και ακροατής, μαζί με τον Άρθουρ Μίλερ κι άλλους διανοούμενους της εποχής του, παρακολουθεί τη δίκη για τα εγκλήματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Αξιοποιεί, λοιπόν, και συνθέτει το τεράστιο υλικό της δίκης σε ένα σχεδόν θρησκευτικό ποιητικό ορατόριο 11 ενοτήτων, σε μιαν ανεπανάληπτη σκηνική σύνθεση των ομάδων: Κατηγορούμενοι- Επιζώντες μάρτυρες του Άουσβιτς-Μάρτυρες υπεράσπισης-Δικαστήριο.
Η «Ανάκριση» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1965 στο Δυτικό Βερολίνο από την «Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή» σε σκηνοθεσία Έρβιν Πισκάτορ, με μουσική Λουίτζι Νόνο και σκηνικά Χανς – Ούλριχ Σμύκλε.
Επίσης, ανέβηκε στη Στοκχόλμη από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κι άλλους μεγάλους σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Περέλη, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με τον Κώστα Καζάκο σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και παίχθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ δυο φορές.
Ο σχεδιασμός της παραγωγής ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Έτσι, μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Η δολοφονία του Ζαν Πωλ Μαρά» του Πέτερ Βάις και «Το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, η Θεατρική Διαδρομή, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες του θεατρόφιλου κοινού της Καλαμάτας, αποφάσισε για πρώτη φορά να παρουσιάσει την «Ανάκριση» στην πόλη της Καλαμάτας, σε μια περίοδο ιδιαίτερης κοινωνικής και πολιτικής σημασίας για τη χώρα.
Η παράσταση ανεβαίνει με τη συγκλονιστική μετάφραση από τα γερμανικά του Πέτρου Μάρκαρη και με εκτεταμένα στοιχεία της μουσικής της πρώτης παράστασης, του Λουίτζι Νόνο.
Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-μουσική επιμέλεια: Κώστας Χαλκιάς, με βασικό συνεργάτη, τον κινηματογραφιστή και ειδικό supervisor Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος θα επεξεργαστεί ένα τεράστιο υλικό κινηματογραφικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων.
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Τούμπουρου, Βάσια Αντωναροπούλου, Αφροδίτη Κομπότη.
Συμμετέχουν τα μέλη-ηθοποιοί της «Θεατρικής Διαδρομής»: Αναγνωστοπούλου Ελένη, Ασημακόπουλος Απόστολος, Αντωναροπούλου Βάσια, Αντωνόπουλος Βασίλης, Γρηγορίου Παναγιώτης, Θεοδουλίδη Πέγκυ, Ιατρόπουλος Γιώργος, Καΐκης Στράτης, Κανδηλιώτη Αγγελική, Καπελούζος Γιώργος, Κολόζης Νίκος, Κοντούλη Άννα, Κυριακόπουλος Γιάννης, Κυριακοπούλου Λουκία, Κωνσταντοπούλου Αδαμαντία, Λυκούσης Γιώργος, Μανιατάκη Ελένη, Παναγόπουλος Γιώργος, Παρθένιος Ηλίας, Ρούπα Χριστιάνα, Σηφογιωργάκης Μανώλης, Σιάχος Παναγιώτης, Σταθέας Παναγιώτης, Τσάκαλη Τζένη, Χατζηγιαννόπουλος Νίκος.
Το ρόλο του προέδρου του Δικαστηρίου προσφέρθηκε να υποδυθεί ο Κώστας Χαλκιάς.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο «Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας».
Να σημειωθεί, τέλος, πως η «Θ.Δ.» σχεδιάζει να ανεβάσει τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο και τη «Στέλλα» (θεατρική διασκευή του σεναρίου της κινηματογραφικής ταινίας) του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Π.Μπ.

***  Την Παρασκευή απολογείται ο 53χρονος που σκότωσε τον εραστή του πριν από 18 χρόνια
     Την Παρασκευή απολογείται ο 53χρονος που σκότωσε τον εραστή του πριν από 18 χρόνια Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε από τον ανακριτή Έδεσσας, ο 53χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 23χρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα, υπόθεση την οποία εξιχνίασε η ειδική ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων της δίωξης ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
O κατηγορούμενος μετήχθη στα δικαστήρια της Έδεσσας και οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο, απ' όπου έλαβε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.
Το έγκλημα φαίνεται να είχε ερωτικά κίνητρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου.
Το πτώμα του άτυχου 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. Είχε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάκτυλά του ήταν "φαγωμένα", κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.
Για αρκετό καιρό, οι αστυνομικές Αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να παραμένουν στο "σκοτάδι". Ανασύροντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την περίοδο, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης ανθρωποκτονιών, αποκαλούμενη και ομάδα "Cold Case", κατάφεραν αρχικά να ταυτοποιήσουν το θύμα, ενώ καταρτίστηκε κατάλογος υπόπτων, στον οποίο περιλήφθηκε και το όνομα του 53χρονου. Αυτό που τον "πρόδωσε" εν τέλει φαίνεται ότι ήταν ένα ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα.
Με ένταλμα των δικαστικών Αρχών συνελήφθη, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης λόγω παρέλευσης 20ετίας

***  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από Πεντάγωνο! ΕΔΩ έπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού! (ΧΑΡΤΗΣ & ΒΙΝΤΕΟ)
geethab
~ Μόλις εξέδωσε ανακοίνωση το Πεντάγωνο για τη συντριβή του ελικοπτέρου Augusta Bell 212. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε πως δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και οι σωροί των αξιωματικών. Οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο ήταν ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Augusta Bell 212 εντοπίστηκαν στη νησίδα Κίναρο, η οποία βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, ανατολικά της Αμοργού και δυτικά της Καλύμνου και της Κω. Μπορείτε να πατήσετε εδώ, για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ του voicenews.gr.
Δείτε που βρίσκεται η νησίδα!
kinb
kinc
kind
Video : Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου : https://youtu.be/5B2wLBCYEvQ .-

***  Ντόμινο εξελίξεων! Η Ευρώπη καταρρέει...
eetelos
~ Η Ευρωπαϊκή ένωση όπως όλη ξέρουμε είναι μια κοινωνικό – οικονομικό - πολιτική  ένωση. Η κρίση του 2008 απέδειξε ότι η ΕΕ δεν έχει γερά θεμέλια. Καταρχάς δεν μπόρεσε να χειριστεί μόνη της την οικονομική κρίση μιας και δεν είχε δημιουργήσει καν ταμείο αλληλεγγύης! Το Ευρώ από τη δημιουργία του είναι ένα σαθρό νόμισμα το οποίο εξυπηρετεί καθαρά τα συμφέροντα των «εχόντων» και «κατεχόντων» την οικονομική εξουσία! Όλα όμως έχουν και ένα τέλος! Η Deutsche Bank καταρρέει μιας και η μετοχή της έπεσε κάτω από το 30,% Εκτός από την Deutsche Bank, στον κατάλογο των «χαμένων» τραπεζών στην Ευρώπη που φαίνεται να είναι σε πολύ η Commerzbank, η Credit Suisse, η HSBC και η BNP Paribas. Σχεδόν κάθε μεγάλη τράπεζα στην Ιταλία θα μπορούσε να βρεθεί στον εν λόγω κατάλογο. Παράλληλα και οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχασαν σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας τους τη Δευτέρα και μόνο. Ο Οικονομικός Αρμαγεδδώνας έχει έρθει στην Ευρώπη και ολόκληρος ο πλανήτης πρόκειται να αισθανθεί τον πόνο.

***  Δεν το έδειξε κανείς! Αλλάζουν όλα για τις συντάξεις!
sinta
~  Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε κρυφή εγκύκλιο στους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς χωρίς να εμφανιστεί στην ‘’διαύγεια’’ προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση απόφασης που θα έχει να κάνει με την ρύθμιση του νέου ασφαλιστικού.
 Οι συντάξεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων πλέον θα συμμορφωθούν με τον νόμο 3865 του 2010, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στους δημοσίους υπαλλήλους που αποχωρούν από τα πόστα τους και θα χρειαστεί να καταβάλουν τα ποσά που τους αναλογούν σύμφωνα με την συγκεκριμένη διάταξη.
 Επειδή μέχρι και αυτήν την στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό από την στιγμή που η τρόικα δεν δείχνει να διάθεση να αποδεχτεί την πρόταση Κατρούγκαλου, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση νέων συντάξεων με τις ισχύουσες διατάξεις. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν στερέψει καθώς η απονομή των συντάξεων κρίνεται αμυδρή και αυτό γιατί οι κυβερνώντες έχουν απορρίψει την εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη με αποτέλεσμα να μην έχουν υπολογιστεί οι συντάξεις σε σχέση με τους νόμους 3863 και 3865 του 2010 για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 και αποχωρούν από την 1η/9/2015 και μετά, καθώς και για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2015.
Το Δημόσιο αποφάσισε να άρει την απόρριψη αυτής της εφαρμογής και να συμπεριλάβει στην σχετική εγκύκλιο τις οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες χιλιάδες συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι που βρίσκονται στο τέλος του εξαμήνου κατά το οποίο λαμβάνουν ως προσωρινή σύνταξη το 60% του βασικού τους μισθού θα πρέπει να λάβουν το οριστικό ποσό σύνταξης, αλλιώς δεν θα πάρουν καθόλου!
 Η εγκύκλιος αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κτλ. αφού μέχρι τώρα προσφέρουν προσωρινές συντάξεις χωρίς να έχει εφαρμογή ο νόμος του 2010.
 Για τις πρόωρες συντάξεις δεν θα υπάρχει κάποιο πλαφόν μείωσης που αναμένεται να υπερβεί το 51%!
Μάλιστα όσοι αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν επιπρόσθετη ποινή 10%. Όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την έξτρα μείωση της σύνταξης ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά! Υπάρχει δηλαδή τριπλή ανατροπή, καθώς και η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (αφού θα υπολογιστεί με το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη) και θα έχουν την έξτρα ποινή του 10% αλλά και το ποσό που θα πάρουν θα υπολογιστεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και όχι με το παλιό καθεστώς.

***  Ο Τσίπρας ζήτησε παραίτηση Καμμένου!
kamme
~ Μεγάλη αναστάτωση προέκυψε στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έπειτα από την σημερινή τραγωδία στο Αιγαίο.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Καμμένου και των αρχηγών  ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, ο Τσίπρας εμφανίστηκε ταραγμένος από την νέα τραγωδία, ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας να αποχωρήσει με εκείνο να του απαντά ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση! Αργότερα του προτάθηκε να λάβει θέση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ώστε να μετακινηθεί από το Υπουργείο Άμυνας κάτι που αρνήθηκε εκ νέου…
Για να διασώσει την πολιτική του θέση ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να διωχθεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που αποτελεί δικό του πρόσωπο, καθώς και η καρατόμηση του Αρχηγού ΓΕΝ!
Έτσι βρήκαν την λύση οι δύο άνδρες με τον Πάνο Καμμένο να πετυχαίνει τον σκοπό του να παραμείνει στην εξουσία…

***  Άγριο έγκλημα στη Μεσσήνη! Πυροβόλησε τον πατριό του...
messini
~ Ένας 65χρονος στην περιοχή του Αγίου Νικήτα της Μεσσήνης, έχασε το χέρι όταν τον πυροβόλησε ο θετός γιός του, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως έρχεται αντιμέτωπος με ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο δράστης εξαφανίστηκε οπλισμένος, ενώ τον αναζητεί η αστυνομία.
41χρονος δράστης εισέβαλε στην αυλή του διπλανού, όπου βρισκόταν ο πατριός του και πυροβόλησε στον αέρα 3 φορές, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Τρομαγμένος, ο 65χρονος πατριός του βγήκε από το σπίτι προκειμένου να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει λογομαχία. Ο πατριός επέστρεψε στο σπίτι κι ο δράστης εισέβαλε μετά από λίγη ώρα στο σπίτι, πυροβολώντας τον πατριό του την ώρα που κοιμόταν.
Το θύμα μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι κι αναγκάστηκαν να προβούν σε ακρωτηριασμό.
Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 41χρονου, ο οποίος έχει "χαθεί από προσώπου γης", ενώ παραμένει οπλισμένος. Σημειώνουμε πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές.

***  ΣΟΚ! Μεγάλη τραγωδία στη Γαλλία...
galliaaaaabus
~ Μεγάλη τραγωδία προκλήθηκε στη Γαλλία με θάνατο μαθητών. Συγκεκριμένα μαθητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο, όταν το σχολικό που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή Ροσφόρ της δυτικής Γαλλίας.
Ο οδηγός του σχολικού καθώς και δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι υπόλοιποι οκτώ έφηβοι χαίρουν άκρας υγείας.
Συνολικά στο σχολικό επέβαιναν 18 μαθητές
Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 8:15 το πρωί ώρα Ελλάδος

***  Θα φρακάρουν όλα! Κατεβαίνουν στην Αθήνα...
trakter
~ Στην τελευταία φάση προετοιμασίας του μεγάλου πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου βρίσκονται οι αγρότες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Οι αγρότες ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου, την κατάργηση του ειδικού φόρου για το κρασί και την αποφυγή κατασχέσεων της πρώτης, δεύτερης κατοικίας και εκτάσεων, λόγω κόκκινων δανείων.
Οι αγρότες δηλώνουν πως θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα, ενώ φαίνεται πως μαζικοί φορείς θα συμπαραταχθούν με τους αγρότες στον αγώνα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, αναμένουμε για σήμερα την κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ σο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, αναμένεται να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος αγρότες από 68 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Οι Κρητικοί αναμένεται να φθάσουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι τις 6 το απόγευμα θα καταφθάσουν και οι αγρότες των υπολοίπων περιοχών.

***  Ιταμός ο Σόιμπλε με Ελλάδα...
soimpleeeee
~ Σε μια εκ των ουκ άνευ δήλωση ξεδιαντροπιάς προέβη ο κατά τα άλλα γλυκύτατος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα ότι δεν είναι κράτος! Δείτε την χαρακτηριστική δήλωση του: «Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα, με την οικονομική της κατάστασή και την κυβέρνησή της – όπως το λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι Έλληνες σχηματίζουν ένα μεγάλο λαό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος – δεν θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μια απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της μέσω μιας υποτίμησης.
Και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησα ότι θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, για να αποκαταστήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της προτού επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Αλλά εγώ δεν ικέτεψα ποτέ για να πετάξουμε έξω την Ελλάδα. Είπα απλά ότι εάν η Ελλάδα από μόνη της ήταν σύμφωνη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη πρόταση προς το συμφέρον της – κι αν υπήρχαν αρκετοί ώστε να το πουν αυτό στην Ελλάδα – τότε θα έπρεπε να τη βοηθήσουμε και να την υποστηρίξουμε»

***  Ραγδαίες εξελίξεις! Από στιγμή σε στιγμή τα πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
djsbhc
~ Με κοινό αίτημα που κατέθεσε Ελλάδα Γερμανία και Τουρκία επικυρώθηκε και επίσημα πλέον η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και πιο συγκεκριμένα η παρουσία του στο Αιγαίο με σκοπό την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων αλλά και του μεταναστευτικού κύματος προς την Ελλάδα.
Η απόφαση πάρθηκε με συμφωνία των υπουργών Αμύνης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις που έκανε είπε: «Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας» και συνέχισε τονίζοντας: «Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο».
Μετά τη λήξη των εργασιών της υπουργικής συνόδου που πραγματοποιήθηκε ο γγ διευκρίνισε επίσης πως με βάση τη συμφωνία που έγινε ελληνικές και τούρκικες ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα η μια χώρα της άλλης ούτε και στον εναέριο χώρο ενώ πρόσθεσε πως η ναυτική νατοϊκή δύναμη SNMG2 θα είναι αυτή που θα αναλάβει τις περιπολίες στο Αιγαίο υπό γερμναική διοίκηση.
Όπως διευκρινίστηκε η SNMG2 θα αναλάβει την αναγνώριση την παρακολούθηση αλλά και την επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο.
Η έναρξη της επιχείρησης αναμένεται να γίνει άμεσα χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση ενώ ο γγ του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε πως μοναδικός στόχος της είναι η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων και των εγκληματικών ενεργειών σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές και την ΕΕ.
Οι ροές των μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δημιουργούν τη μεγαλύτερή μεταναστευτική κρίση μετά τον  Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ μιλώντας για τη νατοϊκη απόφαση δήλωσε: «Υπάρχει ένα εγκληματικό συνδικάτο που εκμεταλλεύεται αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους και αυτή είναι μία οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης ανθρώπων. Το να στραφούμε εναντίον του είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα...Αυτό είναι ο κύριος στόχος »
Ελληνικά και τουρκικά  πλοία θα παραμείνουν ωστόσο στα χωρικά τους ύδατα η καθεμία χώρα στα δικά της αντιστοίχως ενώ οι πρόσφυγες που θα διασώζονται από νατοϊκά πλοία θα επιτρέφουν στην Τουρκία.
Ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις που έκανε είπε πως η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει τελείως τα πράγματα όσον αφορά το μεταναστευτικό. «Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και εν μέσω οικονομικής κρίσης το μεταναστευτικό, δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως αυτό που ουσιαστικά καταφέρανε είναι μια συμφωνία που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης
Παράλληλα, τόνισε ότι «σε δεύτερη φάση, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της ΕΕ ξεκινούν με αυτή την απόφαση να κινητοποιούν και τη Frontex προκειμένου -αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά- να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που απαιτεί μια πολιτική απόφαση».
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο πλήρωσε η Ελλάδα πάρα πολύ ακριβά. Κλείνει το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης» είπε κλείνοντας την ομιλία του .-

***  Στόχος η Ρωσία! Κόλαση με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...
nato
~ Κατά την χτεσινή σύνοδο υπουργών Άμυνας, το ΝΑΤΟ αποφάσισε την εμπλοκή στον συριακό πόλεμο και την αναχαίτιση των ρωσικών δυνάμεων, με σκοπό την μείωση των εισροών μεταναστών και προσφύγων στη Δύση.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Καμμένος, δήλωσε: «η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε και μας βρίσκει σύμφωνους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα και όχι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
 «Όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, που ουσιαστικά αναγνώρισε με αυτή τη δήλωση, ως θεματοφύλακα των διεθνών κανόνων και συμφωνιών, το ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε χτες, τα εξής:
Φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φύλαξη των συνόρων των κρατών μελών της Συμμαχίας
Συνεργασία ΝΑΤΟ με Ευρωπαϊκή Ένωση
Ανάληψη επιχειρήσεων σε όποιο βαθμό απαιτηθεί για την προστασία της «ευαίσθητης επιχειρησιακής περιοχής της Συμμαχίας»
Μετασταθμεύσεις αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή (μαχητικά αεροσκάφη, AWACS, πυροβολαρχίες PATRIOT, δημιουργία headquarters)
Ανάπτυξη και ενίσχυση ναυτικών δυνάμεων
Παράλληλα, η Αμερική:
Αναβαθμίζει την παρουσία της στην περιοχή δυνάμεων του 6ου Στόλου
Ενισχύει σε μέσα και προσωπικό τις βάσεις της σε Τουρκία – Ελλάδα και ευρύτερη περιοχή.
Ύστερα από την διήμερη Σύνοδο Υπουργών Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, είπε:
«Δώσαμε ένα καθαρό μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει ενιαία σε οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί μέλος του. Αυξάνουμε την παρουσία των δυνάμεων μας στην περιοχή με υψηλή ετοιμότητα και οι Σύμμαχοι θα διαθέσουν δυναμικό για την αεροπορική αστυνόμευση της περιοχής, ναυτικές περιπολίες και ασκήσεις»
«Ενεργοποιήσαμε τα 6 πρώτα headquarters και θα ενεργοποιήσουμε και άλλα δύο, ενώ στο τέλος του προηγούμενου χρόνου λάβαμε μέτρα για τη διαφύλαξη της Τουρκίας αυξάνοντας το δυναμικό στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και θα αναπτύξουμε περαιτέρω πυροβολαρχίες PATRIOΤ, για να αυξήσουμε την ικανότητα αεράμυνας της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Γ.Γ.
«Υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνική Συμφωνία για να αντιμετωπίσουμε υβριδικές απειλές από οποιονδήποτε προέρχονται και θα στηρίξουμε τους Συμμάχους για να ανταποκριθούν στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας» ολοκλήρωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

***  EKTAKTO! Κλείνουν τα σύνορα με αντάλλαγμα το ασφαλιστικό!
tsip
~   Οι Γερμανοί δέχονται την ελάφρυνση του ασφαλιστικού με αντάλλαγμα η ελληνική πλευρά να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα για τους μετανάστες και να κλείσει τα σύνορα!
Η Γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε τους Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ για την παραπάνω πρόταση.
Άσχετα αν οι αριθμοί δεν «βγαίνουν» όπως τονίζουν οι θεσμοί για το ασφαλιστικό, η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη να συναινέσει στο θέμα αυτό.
Η αντιπρόταση των Γερμανών βέβαια είναι η ελληνική κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για την περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και να κλείσει προσωρινά τα σύνορα, με την Ελλάδα ήδη να προετοιμάζει το έδαφος για κάτι τέτοιο…

***  Ρήγμα στη συγκυβέρνηση! Θα καταψηφίσουν την τροπολογία...
vouli
~  Αντίθετοι στο θέμα του Μεγάρου Μουσικής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ οι οποίοι όπως φαίνεται θα καταψηφίσουν την τροπολογία για μεταφορά της ιδιοκτήσίας του Μεγάρου στα χέρια του Δημοσίου.
Όπως λένε δεν έχει διευκρινιστεί γιατί θα πρέπει να στηρίξουν την κίνηση αυτή ούτε και για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός θα πρέπει να φορτωθεί το χρέος των 326 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής ώστε άμεσα  να περάσει το Μέγαρο Μουσικής στη πλήρη ευθύνη του Δημοσίου και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.

***  ΒΟΜΒΑ Καραμανλή! "Δεν έχω καμία σχέση με φιλορωσικό κόμμα..."
karamanlis
~  Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Καραμανλής, απέστειλε επιστολή στον διευθυντή της εφημερίδας "Έθνος", κ. Μπάμπη Παπαδάκη, με την διαψεύδει επίσημα το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται σε εκείνον και ζητά ανασκευή του δημοσιεύματος, τονίζοντας πως αντίθετη περίπτωση θα ασκήσει κάθε δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, που διαψεύδει οποιαδήποτε συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη, σχετικά με την εμπλοκή του σε φιλορωσικό κόμμα:
"Κύριε Διευθυντά, στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου".

***  Χαμός στη βουλή! Τώρα ψηφίζονται οι άδειες...
aboyl
~ Οξύτατο είναι το κλίμα στην Βουλή αυτή την ώρα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι τον λόγο στην ολομέλεια, θα λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Η νέα τροπολογία προβλέπει να είναι μόνο τέσσερις σε αριθμό, οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου.
Οι υπουργοί Επικρατείας και Οικονομικών θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν την τιμή εκκίνησης, με κοινή απόφαση.
Η προκύρηξη του διαγωνισμού αναμένεται στις αρχές Μαρτίου, επειδή πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό και χρειάζονται 40 ημέρες, ώστε να δοθούν οι άδειες.
Οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό θα είναι fast track, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η τροπολογία αναφέρει ότι:
«Για τον προσδιορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που προσδιορίζουν την οικονομική βιωσιμότητα των αδειοδοτούμενων επιχειρήσεων και ειδικότερα η σχέση μεταξύ:
α) των αναμενόμενων εσόδων από τη συνολική διαφημιστική απορρόφηση η οποία έχει πτωτική τάση κατά τα τελευταία έτη και κυμαίνεται κατά το τρέχον χρονικό διάστημα μεταξύ 180 και 265 εκατ. ευρώ ετησίως και
β) του ετήσιου κόστους λειτουργίας (βάσει διαθέσιμων δεδομένων που αφορούν τους τέσσερις μεγαλύτερους από άποψη τζίρου λειτουργούντες σήμερα ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας) που κυμαίνεται μεταξύ 32 και 80 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εξυπηρέτηση δανείων και λοιπών έκτακτων οικονομικών υποχρεώσεων».

***  Τα… μπλόκα τρώνε χρόνο και χρήμα από την τοπική οικονομία         
      
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών κρούουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης και την αποκατάσταση της ομαλότητας.
Η ανησυχία στην αγορά είναι έντονη, καθώς ο πολύωρος αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου προς την Αθήνα και η εναλλακτική που πρέπει να ακολουθείται δυσχεραίνουν το εξαγωγικό εμπόριο, δοκιμάζοντας τις αντοχές των πιο ευάλωτων εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Την παραπάνω πραγματικότητα καταδεικνύει και η ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρη Μαθιού, ο οποίος αναφέρεται σε διόγκωση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική βιομηχανία, τονίζοντας ότι οι κλιμακούμενες επιπτώσεις στις μεταφορές έρχονται να προστεθούν στην έλλειψη ρευστότητας και στα capital controls.
«Η αδυναμία παραλαβής εμπορευμάτων και πρώτων υλών ή της προώθησης προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί, προσδίδει μια νέα, ιδιαίτερα δυσάρεστη, διάσταση στη βιομηχανική παραγωγή, που συμπιέζεται και για πολλούς άλλους λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιός.
Σε ανάλογο μήκος και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό διατυπώνει την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών και κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση να κατανοήσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία, ενώ ζητά να δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις διαλόγου με τους αγρότες.
«Αν συνεχισθεί το κλείσιμο των συνόρων, των εθνικών οδών και η συνεπακόλουθη Οδύσσεια της μεταφοράς των προϊόντων εξαιτίας των μπλόκων, είναι προφανές ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων», επισημαίνεται.
  Οι πρώτες ελλείψεις
Ο Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής του τόπου και γενικότερα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες, για την άρση του αδιεξόδου για τη χώρα και τις επιχειρήσεις και την καλεί να αναλογισθεί τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (π.χ. απολύσεις εργαζομένων λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων) που θα έχει η συνέχιση -ως έχουν- των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Κλείνοντας, ο ΣΕΒΕ κάνει έκκληση στους αρμόδιους κυβερνητικούς να εξασφαλίσουν από τους αγρότες τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού κλεισίματος των εθνικών οδών, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του, έστω και στοιχειωδώς, να εφοδιάσουν με προϊόντα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.
Ήδη, πάντως, οι πρώτες ελλείψεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε κάποια σούπερ μάρκετ, καθώς οι κεντρικές αποθήκες δεν τροφοδούνται έγκαιρα με τα απαραίτητα εμπορεύματα.
του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Με ηλεκτρονικό έλεγχο η λειτουργία των χώρων στάθμευσης 

Επί του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής ανοιχτού επαναληπτικού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών», η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ανακήρυξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία "AMCO Ολοκληρωμένα Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕΒΕ", που προσέφερε έκπτωση 4% επί προϋπολογισμού μελέτης 127.993,8 ευρώ με ΦΠΑ. Με την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ, για τις ανάγκες λειτουργίας των δύο χώρων στάθμευσης (κεντρικού και βόρειου) που βρίσκονται επί του σκεπασμένου τμήµατος του ποταμού Νέδοντα, θα απλοποιηθεί και θα καταστεί λειτουργικότερη η διαδικασία ελέγχου, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας 5 ετών, ενώ περιλαμβάνεται η συντήρηση του εξοπλισμού γι’ αυτό το χρονικό διάστημα. Θα υπάρξει, επίσης, εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς με την υλοποίηση του συστήματος θα απαιτείται η απασχόληση μόνο ενός δημοτικού υπαλλήλου τις ώρες αιχμής στο χειροκίνητο ταμείο του κεντρικού parking. Το σύστημα αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης περιλαμβάνει τερματικά εισόδου και εξόδου, μπάρες, κάμερες αναγνώρισης, χειροκίνητο και αυτόματα ταμεία (μηχανήματα πληρωμής) και αναγνώστες καρτών. Το σύνολο του εξοπλισμού θα είναι καινούργιο και αμεταχείριστο. - 

***  Άφησαν τα μπλόκα οι αγρότες της Μεσσηνίας και πάνε στην Αθήνα         
     
Πλέον τα μπλόκα του Ασπροχώματος και του Καλού Νερού αποτελούν παρελθόν, αφού οι αγρότες ετοιμάζονται για την αυριανή διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος.
Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν με λεωφορεία, ενώ δηλώνουν ότι ο αγώνας δεν τελείωσε. 

***  Εικόνες καθημερινής βαρβαρότητας στο νεκροταφείο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
Τα τρία στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, είναι η αγριότητα, η βαρβαρότητα και ο πολιτισμός. Ωστόσο, στις μέρες μας καταγράφεται και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά πολλές φορές την επικυρώνει μάλιστα!
«Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει», παρατηρεί ο Umberto Eco και, δυστυχώς, η άποψή του επιβεβαιώνεται θριαμβευτικά από τη σύγχρονη τοπική πραγματικότητα.
Η τύχη παίζει άσχημα παιχνίδια. Πριν από ένα χρόνο, περίπου αυτές τις ημέρες, μετέφερα σε κείμενο την οργή ενός συμπολίτη για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εκταφές νεκρών στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.
Χθες το πρωί ήρθε και η δική μου σειρά να ζήσω μια παρόμοια κατάσταση, με την εκταφή του πατέρα μου. Την ίδια εμπειρία είχα ζήσει και κάποια χρόνια πριν με τη μητέρα μου, αλλά τότε το πρώτο σοκ δε με άφησε να παρατηρήσω τη διαδικασία.
Μού φαίνεται εξαιρετικά υποκριτικό εκ μέρους της ελληνικής Εκκλησίας να καταδικάζει την καύση, αλλά να επιτρέπει την εκταφή. Υποτίθεται πως η εκταφή του νεκρού γίνεται για πρακτικούς λόγους, στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες δε διαθέτει η οικογένεια ιδιόκτητο τάφο, οπότε ενοικιάζει τη θέση και μετά το πέρας της τριετίας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, πρέπει να γίνει εκταφή των οστών. Δε θα υπήρχε, βέβαια, ωραιότερο πράγμα από το να αναπαύεται κανείς «μέχρι της κοινής αναστάσεως» στον τάφο του, προσβλέποντας κατά τον ωραίο συμβολισμό προς την ανατολή και περιμένοντας την έσχατη σάλπιγγα.
Θέλετε να γίνω και άλλο μακάβριος; Η όλη εικόνα και αίσθηση που είχα χθες, δε συνιστά παρά καθαρή σύληση τάφου και νομιμοποιημένη απρέπεια κατά του νεκρού. Πώς σε αυτή την ακραία μακάβρια διαδικασία η ελληνική Εκκλησία κλείνει τα μάτια και κοιτάζει αλλού;
Η φρίκη της εκταφής δε θωρακίζει καμία πίστη, το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να σε κάνει ακόμα πιο κυνικό, σε ωθεί σε έναν ισοπεδωτικό μηδενισμό, όπου ακόμα και το «πάντα κόνις, πάντα τέφρα, πάντα σκιά» της αριστουργηματικής Νεκρώσιμης Ακολουθίας μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο.
Επανέρχομαι στη χθεσινή μου εμπειρία. Αφού ανοίχθηκε ο τάφος, διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας μου χρειαζόταν και άλλο χρόνο να παραμείνει ενταφιασμένος, γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος του. Έτσι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να εκταφεί από το συγκεκριμένο σημείο και να ενταφιασθεί σε άλλο σημείο του κοιμητηρίου.
Παρακολουθώντας τη διαδικασία της εκταφής αναρωτήθηκα πόσο δύσκολο είναι για το Δήμο και την Εκκλησία να αγοράσουν ένα κινητό παραβάν, ώστε να προφυλάξουν το νεκρό, αλλά και τους περαστικούς από ένα θέαμα που δεν είναι ευχάριστο.
Ευτυχώς για δευτερόλεπτα, μαζί με τα παραπάνω, πάγωσε και ο χρόνος. Η μνήμη, βίαια, ανακάλεσε εικόνες του οικείου προσώπου. Να μιλάει, να γελάει, να χαϊδεύει κεφάλια. Να τσουγκρίζει αυγά και να εύχεται «Καλή Ανάσταση».
Όταν διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας μου δεν ήταν «έτοιμος», πρόσεξα ότι η μεταφορά του στον τομέα με τα «αδιάλυτα» του κοιμητηρίου θα γινόταν με ένα καρότσι της οικοδομής, στη γωνιά που οι τάφοι μικραίνουν. Ναι, εκείνες τις ώρες ζηλεύεις τους κατόχους οικογενειακών τάφων και δη... αντισεισμικών, που ειρωνεύτηκε ο ποιητής. Αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέσαι, πόσο κοστίζει ένα μέσο μεταφοράς, κάτι σαν φορείο, ώστε η όλη τελετή να γίνει πολιτισμένα και με σεβασμό προς το νεκρό.
Σε όλα όσα προανέφερα η Εκκλησία ήταν απούσα. Και αναρωτιέται ο καθένας μας: Τι νόμιζαν ότι μετέφεραν; Για ποιο λόγο, λοιπόν, πλήρωσε η οικογένειά μου φόρο στο κοιμητήριο; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκταφής και μεταφοράς του νεκρού;
Φεύγοντας σκέφτηκα και πάλι την καύση των νεκρών. Δικαίωμά του, φυσικά, τι λέει επ' αυτού ο αρχιεπίσκοπος και ο κάθε μητροπολίτης.
Η ιδέα της καύσης έχει εξαπλωθεί σε πολλούς θρησκευόμενους Χριστιανούς Ορθοδόξους και σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει την εξόδιο ακολουθία, ούτε καν το φέρετρο και τα λοιπά προνόμια των γραφείων τελετών. Και η τέφρα μπορεί κάλλιστα να ταφεί μετά την καύση. Η πίστη δεν αλλοιώνεται από την πρόοδο, αλλά από αυτήν τη «νεκρική ακαμψία» ενός κορυφαίου θεσμού της χώρας.
Κλείνοντας να σημειώσω την απρεπή συμπεριφορά των δημοτικών υπαλλήλων (σ.σ. αν χρειαστεί, μπορώ να προβώ και σε λεπτομέρειες) και το γεγονός ότι, εκτός από τα νόμιμα χρήματα της διαδικασίας, μας ζητήθηκαν και 70 ευρώ «μαύρα».
  Υ.Γ. Η Δημοτική Αρχή είναι εννέα χρόνια στην εξουσία και δεν έχει βρει ακόμα μια λύση για επέκταση του νεκροταφείου, ενώ για το θέμα της καύσης των νεκρών ποιεί την νήσσαν…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Παράνομοι εν γνώσει τους 

Το να πάει ένας οδηγός ανάποδα σε ένα δρόμο, αν δεν το ξέρει, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί… Όταν, όμως, το κάνουν καθημερινά και συστηματικά οδηγοί που, μάλιστα, διαμένουν ή εργάζονται στην περιοχή, είναι επικίνδυνο. Το παραπάνω φαινόμενο μας μετέφερε κάτοικος της περιοχής της Τέντας, όπου καθημερινά βλέπει οδηγούς να αδιαφορούν για τη σήμανση της Τροχαίας και να διασχίζουν την οδό Ίλαρχου Κουρκουτά ανάποδα, προκειμένου να αποφύγουν τον κύκλο. Καλό θα είναι, λοιπόν, να πάει μια βόλτα η Τροχαία από το σημείο, γιατί είναι πολυσύχναστο και καταλήγει στην οδό Λακωνικής. Π.Μπ. - 

***  Πώς θα ενταχθούν στο «Νόμο Κατσέλη» οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ         
      
Διευκρινίσεις επί των αλλαγών που επέρχονται στο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ένταξης των ασφαλιστικών ληξιπρόθεσμων οφειλών στο «Νόμο Κατσέλη» δίνει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ.
Η εγκύκλιος περιέχει οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται:
  1. Χορήγηση βεβαίωσης
Χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικών οφειλών, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα τέλη καθυστέρησης και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής σχετικού αιτήματος. Στη βεβαίωση περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, χορηγείται «Γνωστοποίηση Οφειλής», καθόσον δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης.
  2. Ιστορικό ασφάλισης-Οικονομικός έλεγχος
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης της αίτησης προς το αρμόδιο Δικαστήριο, ο οφειλέτης υποχρεούται, εντός 15 ημερών, να επιδώσει στον ΟΑΕΕ αντίγραφό της. Ο ΟΑΕΕ θα πρέπει, εντός μηνός από την επίδοση, να καταθέσει τις απόψεις του, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων. Για το σκοπό αυτό, συντάσσεται, κατά προτεραιότητα, «Ιστορικό Ασφάλισης-Οικονομικού Ελέγχου», το οποίο διαβιβάζεται άμεσα προς τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και κατατίθεται στη Γραμματεία του αρμοδίου Δικαστηρίου. Το «Ιστορικό» θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη ασφαλιστικά και οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να διευκολύνεται η υποστήριξη των απόψεων του Οργανισμού.
Ενδεικτικά:
Ημερομηνία εγγραφής/έναρξης, παράθεση της ασφαλιστικής διαδρομής (διαγραφές-επανεγγραφές), ακριβή αναφορά στις ασκηθείσες ή ασκούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες (κύρια και παράλληλες), ιδιότητες υπό τις οποίες άσκησε και ασκεί τη δραστηριότητα (ατομικά, μέτοχος, τύπος νομικού προσώπου κ.λπ.), ύπαρξη άλλου ασφαλιστικού φορέα (μισθωτός ή συν/χος), απαλλαγές/εξαιρέσεις, καταβολή τρεχουσών εισφορών, ενεργές ρυθμίσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στο ΚΕΑΟ με Τ.Κ. και προσαυξήσεις, διαχωρισμό οφειλών που έχουν βεβαιωθεί εντός έτους από την ημερομηνία αίτησης, ιδιαίτερη αναφορά αν οι οφειλές δεν είναι βεβαιωμένες, κλπ.
  3. Είσπραξη δόσεων ρύθμισης
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και καθορίζονται από το αρμόδιο Δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή ή οριστική απόφαση. Ποσό δόσης που έχει προσδιορισθεί με προσωρινή διαταγή, ενδεχομένως να αλλάξει με την οριστική απόφαση. Η έναρξη καταβολής ορίζεται στη διαταγή ή την απόφαση. Αντίγραφα Προσωρινών διαταγών ή αποφάσεων που εισέρχονται στις Υπηρεσίες θα πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΚΕΑΟ, προκειμένου να ενεργεί για την είσπραξη των δόσεων, την ανάκληση μέτρων, τη διακοπή ρυθμίσεων, κλπ.
  4. Μη βεβαιωμένες οφειλές
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις που εκδίδονται προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις για μη βεβαιωμένες οφειλές, ενώ έχει χορηγηθεί έντυπο «γνωστοποίησης οφειλής», αυτές είναι εκτελεστές από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ. Αν ο οφειλέτης διατηρεί ενεργή ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, κατά την ημερομηνία αίτησης προς το Δικαστήριο, η ρύθμιση διακόπτεται και ενημερώνεται εγγράφως ο οφειλέτης. Οι ρυθμίσεις είναι εξατομικευμένες και δεν υπόκεινται σε μηχανογραφική τυποποίηση.
  5. Απώλεια ρύθμισης
Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται, όταν το ποσό σε καθυστέρηση, ξεπερνά αθροιστικά το ποσό τριών μηνιαίων δόσεων. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής, διερευνάται η δυνατότητα παρακολούθησης των ρυθμίσεων μέσα από την εφαρμογή «Ψηφιοποίηση Ασφαλιστικού Φακέλου». Μέχρι τότε, η συνέχιση καταβολής δόσεων ρύθμισης και η ενδεχόμενη απώλειά της θα ελέγχεται κατά την είσπραξη. Με την επέλευση της απώλειας πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καταθέτει σχετική αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής ή απόφασης, εντός τεσσάρων μηνών.
  6. Δικαιώματα – Ευεργετήματα
Ο ΟΑΕΕ έχει απευθύνει πλαίσιο ερωτημάτων προς το υπουργείο Εργασίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση των δικαιωμάτων–ευεργετημάτων, κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων (πχ. επιλογή κατώτερης κατηγορίας, ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα κ.λπ.) και αναμένεται σχετική ενημέρωση, προκειμένου να δοθούν οδηγίες.

***   Europe Direct Kalamata: H πρώτη πόρτα που μπορεί να χτυπήσει κάθε πολίτης για ευρωπαϊκά θέματα         
     
Πληροφορίες για δουλειά στην Ευρώπη, για Erasmus, για εκδηλώσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε., για καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη, για δράσεις εντός της Ένωσης μπορεί, μεταξύ άλλων, να αναζητήσει κάποιος στο Γραφείο της Europe Direct στην Καλαμάτα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δίκτυο γραφείων που υπάρχουν στην Ευρώπη, με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 600, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 17, ένα εκ των οποίων στην Καλαμάτα, στην οδό Αριστομένους, στο νούμερο 91.
Η διάχυση των πληροφοριών για θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η διευκόλυνση της επαφής των πολιτών με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι οι δύο βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέσσερα σημεία, όσον αφορά στην πληροφόρηση που παρέχει στους πολίτες της περιοχής:
1. Πληροφόρηση & διανομή εντύπων και σε άλλους χώρους –εκτός της βασικής δομής του Κέντρου-  για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του κοινού
2. Οργάνωση δράσεων (ημερίδες, workshops κ.λπ.) γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος με θεματικά αντικείμενα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πληροφόρησης του κοινού
3. Καθημερινή παρουσία σε ένα φιλικό χώρο στην καρδιά της Καλαμάτας, όπου οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν και να λάβουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα
4. Συνεχής 24ωρη πληροφόρηση μέσω διαδικτύου, της ιστοσελίδας του Κέντρου, facebook, twitter.
Στις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Κέντρου έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των νέων σχετικά με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, τη διευκόλυνση εισόδου στην αγορά εργασίας, τις σπουδές και τις ευκαιρίες εργασίας εντός της Ε.Ε.
Επιπλέον, σε ημερίδες για το ευρύ κοινό παρουσιάστηκαν οι πολιτικές της Ε.Ε. για σημαντικά επίκαιρα θέματα, όπως η νέα ΚΑΠ, το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθεί εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και θα γίνουν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις, όπως και διάλογος με τους πολίτες, για ευρωπαϊκά θέματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ιδιαίτερο βάρος δίδεται από τους ανθρώπους της Direct στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και στα σημεία δωρεάν διανομής των εκδόσεων και των εντύπων πληροφόρησης, στα γραφεία του Κέντρου αλλά και στον πεζόδρομο Μπενάκη, ακριβώς απέναντι από το κατάστημα Μυλόπετρα.
Εκεί ο καθένας μπορεί να βρει δωρεάν υλικό για τις δράσεις των Κέντρων όλης της Ευρώπης, ενώ κλείνοντας να σημειωθεί ότι λειτουργεί και δανειστική και ανταλλακτική βιβλιοθήκη.  Π.Μπ.

***  Ο καιρός την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 12/2/2016 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ -

*** Σεισμική δόνηση αισθητή στην Καλαμάτα

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη της Καλαμάτας. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 2.5 Ρίχτερ ενώ το επίκεντρο ήταν κοντά στη Μυρτοποταμία του Δήμου Μεσσήνης και το εστιακός βάθος 10χλμ. - 

***  Νέο πρόγραμμα προσλήψεων για ΟΤΑ και Δημόσιο Με κοινωφελή εργασία θα απασχοληθούν 100.000 άνεργοι

Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 8μηνη Στο τελικό στάδιο μπαίνει η υλοποίηση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν περίπου 100.000 άνεργοι σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Για πρώτη φορά, η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι μάλιστα οκτώ μήνες – αντί για πέντε μέχρι σήμερα –, μετά και σχετική έγκριση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Οι ωφελούμενοι του νέου προγράμματος θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς -Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ -Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Μόλις εκδοθεί η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον Οργανισμό μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις. Η επεξεργασία των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και οι υποψήφιοι θα καταταχθούν σε Πίνακα Κατάταξης Ανέργων βάσει μοριοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια (διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των ίδιων και των συζύγων τους, ετήσιο εισόδημα, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, ποσοστό αναπηρίας κ.ά.). Οι αμοιβές θα καθοριστούν με τη δημόσια πρόσκληση, αλλά στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να ανέλθουν σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα για ωφελουμένους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ το μήνα για ωφελουμένους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ειδικά για βραδινή εργασία, τα αντίστοιχα ποσά είναι 24,76 ευρώ την ημέρα και όχι πάνω από 619 ευρώ το μήνα για ωφελουμένους ηλικίας 25 ετών και άνω και 21,59 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 539,75 ευρώ το μήνα για ωφελουμένους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ενδεικτικά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας: -Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα κ.λπ. -Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης -Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφορικού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας) -Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια κ.λπ.) -Δράσεις που αφορούν στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. -

***   112: Ένα τριψήφιο νούμερο που σώζει ζωές         
     
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δει στο κινητό τους την ένδειξη «κλήση έκτακτης ανάγκης» ή έχουν ακούσει για τον αριθμό 112, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει.
Εν όψει της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας του 112, ο υπεύθυνος Γραφείου EDIC Καλαμάτας, Γιώργος Καραμπάτος, μαζί με την επικεφαλής του Γραφείου, Θεοδώρα Κολοκοτρώνη, ενημέρωσαν για τη χρήση αυτού του πολύτιμου νούμερου.
Ειδικότερα, ανέφεραν:
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα 112 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να κάνει γνωστό τον κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους Ευρωπαίους πολίτες, που δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξή του. Ο αριθμός για επείγουσες ανάγκες 112 λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1991. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών επικροτεί τη λειτουργία ενός τέτοιου τηλεφωνικού αριθμού. Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους εξακολουθούν να αγνοούν το 112 και να μην το χρησιμοποιούν.  Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ενιαίας αγοράς “Νοικοκυριό E-επικοινωνιών και τηλεπικοινωνιών”, το 49% των Ελλήνων γνωρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το 112 οπουδήποτε στην Ε.Ε.
Το 112 μπορεί κανείς να το καλέσει από κάθε είδους τηλεφωνική συσκευή, σταθερή ή κινητή, χωρίς χρέωση. Με την κλήση στο 112 ειδοποιούνται ταυτόχρονα οι εθνικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και κινητοποιούνται ανάλογα. Οι κλήσεις στο 112 απαντώνται κατά μέσο όρο μέσα σε 9 δευτερόλεπτα.
Για να εξασφαλιστεί ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στο 112, διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο κανόνων για τα κράτη μέλη (οι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες της Ε.Ε.), που υποχρεώνει τους φορείς εκμετάλλευσης:
-να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό του καλούντος για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για να βελτιωθεί η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες
-να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες σταθερών και κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων νέων τεχνολογιών (όπως το VoIP), έχουν τη δυνατότητα να καλούν το 112 δωρεάν
-να απαντώνται δεόντως και να διεκπεραιώνονται οι κλήσεις, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν άλλοι αριθμοί έκτακτης ανάγκης σε μια συγκεκριμένη χώρα
-να διασφαλίσουν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι σε θέση να καθορίσουν τη θέση του ατόμου που καλεί το 112
-να ενημερώνουν τους πολίτες τους και τους επισκέπτες για την ύπαρξη του 112 και σε ποιες περιπτώσεις κάνουν χρήση
-να γνωρίσουν στους πολίτες ότι ο κανονισμός για την περιαγωγή υποχρεώνει τους παρόχους υπηρεσιών περιαγωγής να στέλνουν SMS σε όσους ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. με πληροφορίες σχετικά με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Ο κοινός αριθμός κλήσης για έκτακτες ανάγκες λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Κροατία, τα νησιά Φαρόε, τη Σερβία, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ισραήλ. Εκτός από τα ελληνικά, οι κλήσεις απαντώνται στα αγγλικά και στα γαλλικά.  Π.Μπ.

***  Κάλεσμα σε σύσκεψη σήμερα από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινου και Περιφέρειας 

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σήμερα Πέμπτη, στις 7.00 το απόγευμα, καλεί τα μέλη του και όλους τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινου και Περιφέρειας. Όσο για τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι: Αγροτικές κινητοποιήσεις, μαζική συμμετοχή στην Αθήνα, αποφάσεις για δυναμικότερες και αποτελεσματικότερες μορφές πάλης. Σε σχετική, δε, ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στο μπλόκο Ασπροχώματος τις ημέρες της αγροτικής - παλλαϊκής συγκέντρωσης στην Αθήνα αποσύρουμε τον κύριο όγκο των τρακτέρ. Αφήνουμε συμβολικά λίγες δυνάμεις, με σκοπό, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας, την επιστροφή στο σημείο, με μαζικότερη συμμετοχή για περαιτέρω κλιμάκωση (κλείσιμο εφορίας, τράπεζας κ.ά.). Λεωφορεία για Αθήνα από Μεσσηνία θα ξεκινήσουν Παρασκευή και Σάββατο. Συγκεκριμένα, από Χανδρινού θα ξεκινήσουν Παρασκευή πρωί και μεσημέρι. Ένα λεωφορείο από Αθήνα για Καλαμάτα θα επιστρέψει Σάββατο βράδυ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6947430451, 6988033478». - 

*** Η Καλαμάτα θέλει… το Γερμανό της στις αναπλάσεις

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε προχθές ο Frank Edelmann, δήμαρχος του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας, συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ’ εντολήν του υφυπουργού Hans-Joachim Fuchtel, καθώς και τα στελέχη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, Barbara Baumbach και Σοφία Ελευθερίου. Ο F. Edelmann, γνώριμος του Π. Νίκα από το παρελθόν, καθώς η σύζυγος του Γερμανού δημάρχου κατάγεται από την Καλαμάτα, ενημέρωσε το δήμαρχο Καλαμάτας για τα αποτελέσματα της 5ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Νοέμβριο στο Βερολίνο, τα οποία περιγράφουν το πλαίσιο πιθανής συνεργασίας. Ανέφερε ακόμη ότι η επόμενη Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο και προσκάλεσε στις εργασίες της το δήμαρχο Καλαμάτας, που αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι θα μετάσχει αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας. Ακολούθησε μακρά συζήτηση επί πιθανών πεδίων συνεργασίας, ένα εκ των οποίων – για παράδειγμα - είναι η επαγγελματική κατάρτιση Ελλήνων στη Γερμανία, ώστε να γυρίσουν στην Ελλάδα και να εξασκήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν, ενώ αναφέρθηκαν και άλλες σχετικές δυνατότητες. Ο Π. Νίκας έθεσε ζητήματα ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως - ενδεικτικά - η βελτίωση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα αναπλάσεων, κατασκευής πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ζητήματα συνδρομής προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου κ.ά. Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως στο πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας είναι αναγκαία τα χειροπιαστά αποτελέσματα, σε συγκεκριμένα ζητήματα, με έργα και παρεμβάσεις ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο. - 

*** «Αυτοδιοίκηση, κρίση και αυτοκριτική»
Τα όρια των θεσμών δεν είναι πάντα συγκεκριμένα, μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή και τις προκλήσεις της. Το ανάστημα των ανθρώπων που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους μια αποστολή, αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα της εξίσωσης. Θα μπορούσε καθένας εύκολα να πει πως για την κρίση του θεσμού της αυτοδιοίκησης ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική πραγματικότητα. Και δε θα είχε άδικο, αρκεί να κάνουμε μια απλή και καθαρή εξήγηση. Σε κάθε εποχή υπάρχουν κορυφαία αλλά και καταστροφικά μυαλά, ιδιοφυίες που αλλάζουν το ρου της ιστορίας, αλλά και μοιραίοι που καταγράφονται δικαίως στα μαύρα της κατάστιχα, σοβαροί πολιτικοί με λογική, ειλικρίνεια και όραμα, αλλά και λαοπλάνοι καιροσκόποι, τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες. Αυτό συμβαίνει πάνω-κάτω και με τη δική μας εποχή. Η κρίση, όμως, που περνά η χώρα - η οποία είναι πρώτα ηθική και μετά οικονομική - έχει αμαυρώσει τόσο πολύ το πολιτικό σκηνικό και έχει καταρρακώσει ψυχολογικά τους πολίτες, οδηγώντας τους στην απόλυτη απαξίωση των θεσμών και των προσώπων. Η παραπάνω ροπή προς τη γενίκευση αδικεί κάποιους από τους αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας. Υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, που έχουν πραγματικά διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και το κάνουν πολλές φορές με προσωπικό τους κόστος, φλερτάροντας με το στιγματισμό και την κακεντρέχεια των υπολοίπων. Υπάρχουν άνθρωποι που, παρά την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας και την οικονομική κατάρρευση των δημοσιονομικών της, δίνουν καθημερινά από το δικό τους μετερίζι μια προσωπική άνιση μάχη, για να τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους και το μισθό που παίρνουν, σε μια εποχή φορολογικής αφαίμαξης. Υπάρχουν, φυσικά, πολύ περισσότεροι που έχουν βολευτεί σε μια καρέκλα και περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Η ιδιομορφία της αυτοδιοίκησης είναι και ο βασικός λόγος της ύπαρξής της. Κανένας θεσμός δεν είναι τόσο κοντά στην κοινωνία και στον απλό πολίτη. Η αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος, οι σύμβουλοι, είναι άνθρωποι που ζουν στην πόλη. Καθημερινά παίρνουν ερεθίσματα από τους ανθρώπους της και νοιώθουν το σφυγμό της περιοχής. Έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα του τόπου, είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι υπεύθυνοι για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την επίλυση απλών πρακτικών ζητημάτων, που αφορούν στον απλό άνθρωπο. Τώρα, όσο ποτέ, ο θεσμός της αυτοδιοίκησης δίνει τις δικές του εξετάσεις. Πρέπει να αποδείξει πως πράγματι βρίσκεται δίπλα στον απλό πολίτη που δοκιμάζεται. Με ειλικρίνεια, λογική, σχέδιο και κατανόηση οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα κομματικά πρόσημα, τους εγωισμούς και τις κακές συνήθειες, για να μπορέσουν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια επιβίωσης της κοινωνίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι απλά ο πολιτικός δεσμός εκπροσώπησης των Μεσσηνίων με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι και ο κοινωνικός δεσμός ενότητας των Μεσσηνίων μεταξύ τους. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι πολιτικοί και οι πολίτες. Οι δεύτεροι έκαναν την αυτοκριτική τους κι έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους εδώ και καιρό. Οι πρώτοι είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν στο έπακρο μελλοντικά. Δεν τους ζητά κανένας να γίνουν αναγεννησιακοί διαφωτιστές και εθνοσωτήρες, αλλά χορτάσαμε από τοπικούς παράγοντες και επαγγελματίες ρουσφετολόγους.Του Ηλία Γεωργουλάκου Ασκούμενου δικηγόρου - 

***  Περί γλώσσας και δημοκρατίας
«Η εθνική σύνταξη θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις ασφαλιστικές εισφορές, που κάθε ασφαλισμένος έχει καταβάλλει. Τί ποιό δίκαιο!»..., γράφει μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, στην επιστολή της προς τους συναδέλφους της δικηγόρους, με αφορμή την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας να καταλάβει τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Πριν πάμε στην ουσία, να ξεκινήσουμε από την «αλφαβήτα», που υποτίθεται ότι γνωρίζει η κυρία Κοζομπόλη, καθώς δηλώνει ότι βρίσκεται επί 31 χρόνια στη μαχόμενη δικηγορία. Λοιπόν. Δικηγόρος στο επάγγελμα, άρα έμπειρη, και να γράφει «Τί ποιό δίκαιο!», δεν υπάρχει. Το «τι» δεν τονίζεται, και αν ενδιαφέρεται να μάθει το γιατί, ας ανοίξει τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη. «Ποιό», εν προκειμένω, δεν υπάρχει, αλλά και αν υπήρχε, θα ήταν άτονο. Το σωστό είναι «πιο», που σημαίνει περισσότερο. Αν έχει αντιρρήσεις, ας ανοίξει πάλι τον Τριανταφυλλίδη. Α, ξέχασα το «έχει καταβάλλει». Το σωστό είναι «έχει καταβάλει», με ένα «λ», επειδή ο παρακείμενος σχηματίζεται από το θέμα του αορίστου. Λεπτομέρειες ή υπερβολές θα πει κάποιος, ωστόσο, για επαγγελματίες που γνωρίζουν ελληνικά, μόνο τέτοιες δεν είναι. Όταν «κακοποιεί» την ελληνική γλώσσα Έλληνας βουλευτής και δη δικηγόρος, η πολιτική πάει περίπατο. Τι να συζητάμε από εκεί και μετά; Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. Επί της ουσίας, αν και η ουσία για εμένα βρίσκεται στα παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, λοιπόν, καταγγέλλει (!), ως προκλητική την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας να κάνει κατάληψη στα γραφεία των Μεσσήνιων κυβερνητικών βουλευτών. Αν αρχίσω και γράφω για τις καταλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανά την Ελλάδα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, θα χρειαστεί μια συλλεκτική έκδοση της εφημερίδας, αφιερωμένη εξαιρετικά! Μόνο τούτο θα καταθέσω. Την ημέρα της επετείου των Ιμίων απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα προς αποφυγήν επεισοδίων. Αν είχε πάρει τέτοια απόφαση καμιά Ν.Δ. ή κάνα ΠΑΣΟΚ, θα βλέπαμε σκηνές από την ταινία «Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται»! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αντιδημοκρατική, «πρωτάκουστη και προκλητική» την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, οι εδώ Συριζαίοι της Νομαρχιακής Επιτροπής χρειάζονται ομαδική ψυχοθεραπεία! Πρωτάκουστα, προκλητικά, πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα είναι αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, γιατί το κόμμα τους ήλθε στην εξουσία με «αγώνες» του πεζοδρομίου. Ξέχασαν, φαίνεται, τους προπηλακισμούς στον Οδυσσέα Βουδούρη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2012 στην Καλαμάτα. Τότε ήταν «κινηματικού» χαρακτήρα οι αντιδράσεις, τώρα η απόφαση για κατάληψη των γραφείων των βουλευτών προκλητική... O tempora, o mores!του Δημήτρη Γιατράκου 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

















*** Σε αγώνες ρεβάνς της προημιτελική φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε το παζλ της 4άδας του Κυπέλλου
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1 (0-5)
Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1 (1-4)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-0 (0-0)

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 0-0 (1-1)
 Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Βίτορ, Μπερμπάτοφ, Μακ- Ανσαριφάρντ, Μπακασέτας, Μπαργκάν, Καθάριος, Ρισβάνης.
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Χατζηϊσαϊας, Τζιόλης (46' Κάτσε), Τσίμιροτ, Μακ, Αθανασιάδης (46' Γκολάσα) Πέλκας, Μπερμπάτοφ.
Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου (84' Τασουλής), Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (79' Καθάριος), Μασούρας (62' Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καραμάνος και Ανσαριφάρντ.


***  Στην Euroleague στο  μπάσκετ  σήμερα 11/02/2016 :
*** ΧΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ   82-93  .- ^
 Βασίλισσα στη Ρωσία η Ρεάλ, 93-82 την Κίμκι
 Τα δεκάλεπτα: 26-26, 48-43, 69-71, 82-93
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 12, Σβεντ 17 (1), Ντράγκιτς 5 (1), Όγκουστιν 20 (1), Κόπονεν 5 (1), Βιάλτσεφ, Ιλνίτσκι, Μόνια 14 (4), Τοντόροβιτς, Χάνικατ 2, Ντέιβις 7, Σελεκέτο.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 10 (2), Εντούρ, Ντόντσιτς, Ματσιούλις 11 (3), Ροντρίγκεθ 7 (1), Αγιόν 24, Κάρολ 8 (1), Γιουλ 17 (3), Τόμπκινς 11 (3), Ερνανγκόμεθ 2, Τέιλορ 3 (1).

~**  Φενέρμπαχτσε - Ουνικάχα Μάλαγα  80-59 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 41-28, 61-45, 80-59
Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12 (1), Χερσέκ, Ουντό 12, Μαχμούτογλου 9 (3), Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Αρνά, Μπαϊράκ, Ουγκουρλού 4, Βέσελι 11, Κάλινιτς 1, Ντίξον 7 (1), Ντατόμε 13 (3).
Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ούτα, Ντίαθ, Τόμας 8, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 2, Καραχότζιτς 2, Νέντοβιτς 9 (1), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 4, Νέλσον 11 (2), Κούλεϊ 5.

~**  Ερυθρός Αστέρας - Τσεντέβιτα  94-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 43-32, 62-56, 94-74
Ερυθρός Αστέρας: Κίνσεϊ 4, Ρέμπιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 9, Λάζιτς 5, Μίτσιτς 14, Τέγιτς 2, Σιμόνοβιτς 7, Γκούντουριτς 13, Μίλερ 22, Τσίρμπες 10, Στίματς 6
Τσεντεβίτα: Πούλεν 20, Ουάιτ 18, Πίλεπιτς 9, Ζγκάνετς 1, Ουόκερ 8, Μπίλαν 17, Γκόρντιτς 1

~** Λαμποράλ Κούτσα - Μπάμπεργκ  90-64 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-30, 72-46, 90-64
Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (2), Ντιόπ Μ., Κοζέρ 4 (1), Πλάνινιτς 8, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 18 (11ριμπ., 2/4τρ.), Μπλάζιτς 7, Ντιόπ Ιλ. 2, Τιγί 5, Άνταμς 11 (3), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 12 (3).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 7 (1), Ζήσης 7 (1), Στάιγκερ, Τάις 10, Γουαναμέικερ 11 (1), Στρέλνιεκς 5 (1), Χάρις 8 (1), Μίλερ 4, Χέκμαν 8 (2), Ιμπντίχι, Ραντόσεβιτς 4.

~** Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:5ος Όμιλος
----------
ΠΕΜΠΤΗ, 11/2
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 94-74
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία) 80-59
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:45
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 7-0 14
Ερυθρός Αστέρας 4-3 11
Λοκομοτίβ Κούμπαν 4-2 10
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-3 9
Αναντολού Εφές 3-3 9
Μάλαγα 2-5 9
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-5 9
Νταρουσάφακα 1-5 7

6ος Όμιλος
----------
ΠΕΜΠΤΗ, 11/2
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-93
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 90-64
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 19:45 ώρα Ελλάδας
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λαμποράλ Κούτσα 5-2 12
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 11
Κίμκι 4-3 11
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2 10
Μπάμπεργκ 3-4 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3 9
Μπαρτσελόνα 2-4 8
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5 7

*** Περιμένει την εξόφληση της ρήτρας του Βλαχοδήμου ο Ολυμπιακός
Το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έπαιξε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να εξοφληθεί η ρήτρα των 350.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά
Περιμένει την εξόφληση της ρήτρας του Βλαχοδήμου ο Ολυμπιακός
Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και πλέον επανέρχεται το θέμα της ρήτρας του παίκτη.Σύμφωνα με τη «Live Sport» στον Ολυμπιακό περιμένουν να εξοφληθεί το ποσό των 350.000 ευρώ που προβλέπεται ως αποζημίωση σε περίπτωση που ο Βλαχοδήμος αγωνιστεί σε άλλο ελληνικό σύλλογο, κάτι που έγινε στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο.
Μάλιστα προβλέπεται ότι το συγκεκριμένο ποσό πρέπει να καταβληθεί μετρητά στο σύνολο του, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, στον Ολυμπιακό θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.

***  Πρώτα ανασύνταξη, μετά… ξεσκαρτάρισμα «νούμερο δυο»
Να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά τη νέα αποτυχία και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο θέλουν στον Παναθηναϊκό. Ερχεται νέα... σκούπα στο τέλος της σεζόν.
Του Διονύση Δεσύλλα
Άλλη μια χρονιά αποτυχίας, άλλη μια χρονιά με τον Παναθηναϊκό να μένει μακριά από τους στόχους του. Μετά το «χαστούκι» του καλοκαιριού και τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, την… απόσυρση από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ήρθε και το χθεσινό κάζο για να χαθεί και η διεκδίκηση του Κυπέλλου, που αποτελούσε έναν από τους μεγάλους στόχους του «τριφυλλιού». Τι μένει; Κάποια παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια τα πλέι οφ της Super League. Μια από τα ίδια δηλαδή…
Η απογοήτευση και η στενοχώρια στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι μεγάλη. Αν κάποιος παρατηρούσε τους ποδοσφαιριστές όταν αποχωρούσαν στα αποδυτήρια, θα αντιλαμβανόταν ακόμη περισσότερο το μέγεθος της… ζημιάς που έχει γίνει. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Σεμπάστιαν Λέτο και ο Κάρλος Ζέκα. 
Οι δυο τους ήταν σχεδόν απαρηγόρητοι. Ο Αργεντινός, που ξέρει ίσως καλύτερα απ’ όλους στα αποδυτήρια, τι σημαίνει Παναθηναϊκός προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ ο Πορτογάλος ήταν σχεδόν βουρκωμένος. Από κοντά και ο Τάσος Λαγός, τα λόγια του οποίου στις δηλώσεις που έκανε, έβγαιναν με δυσκολία, εξαιτίας της πίκρας…
Από εδώ και πέρα, οι «πράσινοι» καλούνται να ανασυνταχθούν και να μαζέψουν τα κομμάτια τους, όπως συνηθίζεται να λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αλλωστε, δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά. Ναι, ήρθε μια ακόμη αποτυχία, ναι ο κόσμος δεν αντέχει κι άλλες πίκρες, αλλά η ζωή προχωράει. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και το μόνο που καλούνται να κάνουν άπαντες στην ομάδα είναι να κοιτάξουν μπροστά. 
Ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, θα πρέπει να οι «πράσινοι» να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν στην κανονική περίοδο, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο το υψηλότερο πλασάρισμα στο μίνι πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια… δοκιμασία σκληρή, υπό την έννοια ότι τα πάντα έχουν χαθεί, αλλά και υποχρεωτική.
Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο το… ξεσκαρτάρισμα νούμερο 2, στο τέλος της σεζόν. Μετά την πρώτη σκούπα με τον Αντρέα Στραματσόνι θα ακολουθήσει κι άλλη και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεδομένα θα αποχωρήσουν από το «τριφύλλι». Σε καμία περίπτωση, φυσικά, δεν θα γίνει ένα τόσο μεγάλο, ποσοτικά, «πάρε – δώσε», όπως τον Ιανουάριο. Οι κινήσεις θα είναι λιγότερες, μα οι αποχωρήσεις παικτών που δεν έχουν να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα, δεδομένες.

***  «Μια συγγνώμη δεν φέρνει πίσω τίποτα…»
Η συγνώμη του υπεύθυνου επικοινωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο facebook και η ανάγκη για προσπάθεια, ώστε να ξαναγίνουν οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές.
Το μήνυμά του για τον αποκλεισμό – σοκ στο Περιστέρι, αλλά και για την επόμενη μέρα στν Παναθηναϊκό έστειλε ο Σταμάτης Γαρρής, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στo facebook. 
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «τριφυλλιού» μίλησε για την αυτοκριτική που πρέπει να γίνει και την πάλη που πρέπει να δοθεί για να ξαναγίνουν οι πράσινοι πρωταγωνιστές. 
«Μια συγγνώμη δεν φέρνει πίσω τίποτα από όσα -δεν- έγιναν φέτος. Αλλά τέτοιες στιγμές οφείλεις προς σεβασμό στην τεράστια ιστορία του Παναθηναϊκού να κάνεις αυτοκριτική, να νιώθεις τη συγγνώμη που θα πεις και να υποσχεθείς πρώτα στον εαυτό σου ότι θα παλέψεις με κάθε σου δύναμη να βοηθήσεις την ομάδα να ξαναγίνει αυτό για το οποίο υπάρχει: πρωταγωνίστρια».

*** Εταιρεία ΚΟΛΟΣΣΟΣ αποχωρεί από το χώρο του αθλητισμού! Δείτε ποια...
etairiakolossos
~  Την απόσυρση της χορηγίας προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε η ελβετική εταιρία τροφίμων Nestle. Η απόφαση πάρθηκε στον απόηχο των συνεχών αποκαλύψεων σχετικά με τα σκάνδαλα ντόπινγκ, τα οποία η εταιρία θεωρεί πως βλάπτουν την εικόνα της.
Συγκεκριμένα, η Nestle αποφάσισε να αναστείλει άμεσα κάθε σύμβαση χορηγίας, εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκληθεί στο χώρο του Στίβου, ύστερα από τις έρευνες για σκάνδαλα ντόπινγκ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.
- Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, η IAAF παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να σταματήσει έναν ακόμη μεγάλο χορηγό, ο οποίος βρίσκεται λίγο πριν την πόρτα της εξόδου. Πρόκειται για την εταιρία αθλητικών προϊόντων Adidas.
Η IAAF δηλώνει πως δε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να μεταπείσει την εταιρία, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η συμφωνία, ύστερα από τη λήξη της πενταετούς χορηγίας που έχει συμφωνηθεί.

***   Οριστικά ο Γουίλιαμς στον Παναθηναϊκό
Νέα μεταγραφή
Οριστικά ο Γουίλιαμς στον Παναθηναϊκό
~  Ο Έλιοτ Γουίλιαμς θα φορέσει τελικά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος σκόρερ του NBDL και πρωταθλητής της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς επιβεβαίωσε ρεπορτάζ ΜΜΕ στις ΗΠΑ, πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο 27χρονος γκαρντ είναι αυτό που έψαχνε ο Τζόρτζεβιτς για ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής με έναν «καθαρόαιμο» σκόρερ, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στον β' γύρο της φάσης των «16» της Euroleague, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Γουίλιαμς έκανε τα πρώτα του βήματα στο St. George's Independent School, ενώ στα κολεγιακά του χρόνια (2008-10) αγωνίστηκε στο Duke του Μάικ Σιζέφσκι και στο Memphis. Το 2010 έγινε ντραφτ στο Νο22 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αλλά έχασε τη σεζόν 2010-11, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.
Το 2013 υπέγραψε στους Φιλαδέλφεια 76ers, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στην ομάδα και από το 2014 αγωνίζεται στο NBDL, αρχικά με τους Delaware 87ers και στη συνέχεια με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς. Ακολούθησαν κάποια μικρής διάρκειας συμβόλαια στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ, Νιού Ορλίνς Πέλεκανς και Μέμφις Γκρίζλις όμως το NBDL ήταν αυτό που τον ανέδειξε.
Το 2015 κατέκτησε το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP των τελικών, ενώ έχει αγωνιστεί στα All Star του NBDL το 2015 και το 2016.         Newsroom ΔΟΛ

 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
~Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~                                                                                                                                                                                                                
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
 ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου