ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015   :
Φωτογραφίες από αρχαιολογικό χώρο  Ελευσίνας  15/11/2015  ....:



~ 18 Νοεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος (1) (†306) και Ρωμανού διακόνου (†308). Αλφαίου (`Αλφειού ). Ζακχαίου διακόνου (†307) του εν Ισπανία. Νεομάρτυρος Αναστασίου, του εκ Παραμυθίας (Ηπείρου [†1743]). Οσίου Βασιλείου.
(1)Ο άγιος Πλάτωνας καταγόταν από την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικράς Ασίας και ήταν αδελφός του μάρτυρα Αντίοχου. Σε νεαρή ηλικία τον συνέλαβαν οι ειδωλολάτρες, διότι διακήρυττε την πίστη του στον Ιησού Χριστό και τον οδήγησαν μπροστά στον ηγεμόνα Αγριππίνο. Ο Αγριππίνος βλέποντας την ωραιότητα του νέου και γνωρίζοντας ότι είχε μεγάλη περιουσία, προσπάθησε να τον ελκύσει με κολακείες. Όμως ο άγιος Πλάτων αρνήθηκε και συνέχισε να διακηρύττει την πίστη του στον Έναν και μοναδικό Θεό. Αφού ο ηγεμόνας είδε ότι δεν κατάφερε να τον αλλαξοπιστήσει δελεάζοντάς τον, τον απείλησε με μαρτύρια. Παρ` όλα ταύτα ο άγιος Πλάτων παρέμεινε σταθερός στην πίστη του. Έτσι ο Αγριππίνας διέταξε να τον μαστιγώσουν ανελέητα και ύστερα να τον βασανίσουν με πυρωμένες ράβδους. Ο άγιος διατήρησε όλη του την πίστη και δεν έπαψε να ομολογεί τον Ιησού Χριστό, γι` αυτό διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του. Έτσι λοιπόν ο άγιος μεγαλομάρτυρας Πλάτωνας παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και τιμήθηκε με το αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου.
Σήμερα 18/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Πλάτωνας, Άγιος Ρωμανός, Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας από την Παραμυθιά της Ηπείρου
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ» 
~  Απολυτίκιο Άγ. Πλάτων και Ρωμανού -18 Νοεμβρίου    ,
https://youtu.be/m_LnjZoMCk4?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC       .-
                                          
*** Μπήκε να προσευχηθεί και έκλεψε το σταυρό και το μυροδοχείο της Υπαπαντής 

Κάθειρξη 5 χρόνων για κατοχή ναρκωτικών και φυλάκιση δύο μηνών για την κλοπή ενός σταυρού και ενός μυροδοχείου από την Υπαπαντή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε τοξικομανή. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτόδικα. Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσε πως είχαν πληροφορίες ότι στο σπίτι του ο κατηγορούμενος έχει ναρκωτικά και σε έρευνα που έκαναν, βρήκαν στο υπνοδωμάτιο 0,2 γραμμάρια χασίς και 0,9 γραμμ. ηρωίνης. Ψάχνοντας και στα άλλα δωμάτια, βρήκαν στο απορροφητήρα στην κουζίνα έναν επιστήθιο σταυρό και ένα μυροδοχείο, τα οποία στη συνέχεια αναγνώρισε ο ιερέας της Υπαπαντής. Ο ιερέας που κατέθεσε ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος παραβίασε την Ωραία Πύλη και αφαίρεσε τα αντικείμενα. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι μπήκε στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να ανάψει ένα κερί, αλλά επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών δε θυμάται τι έγινε. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι για να βρουν τα αντικείμενα της εκκλησίας στο σπίτι του σημαίνει ότι τα έκλεψε.Β.Β. - 

***  H μαύρη «Παρασκευή και 13» όπως την έζησαν Καλαματιανοί στο Παρίσι (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
 
Τέσσερα 24ωρα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» του Παρισιού οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ παλεύουν να «νικήσουν» τους φόβους που «γεννήθηκαν» έπειτα από αυτή την πρωτοφανή «σφαγή».
Αυτό που τρομάζει, στη συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση, είναι ότι χτυπήθηκε ο κοινωνικός ιστός της πόλης και όχι κάποιος πολιτικός στόχος... Οι τρομοκράτες έδρασαν σε περιοχές πολυσύχναστες, όπου διασκέδαζε καθημερινά ο απλός κόσμος... Χτύπησαν μικρά bistrot, μια συναυλία και ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός... Εκτέλεσαν εν ψυχρώ αθώους και ανυποψίαστους πολίτες...
Με λίγα λόγια, χτυπήθηκε ο δυτικός τρόπος ζωής, κι αυτό δε φοβίζει μόνο τους Γάλλους, αλλά όλους εμάς. Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν, ύστερα από αυτό το χτύπημα, αναμένονται δυσοίωνες και η Ευρώπη από τις 13 Νοέμβρη και μετά δε θα είναι η ίδια...
Το «Θάρρος» επικοινώνησε, μετά την τρομοκρατική επίθεση, με Καλαματιανούς που ζουν στο Παρίσι ή και που βρέθηκαν εκεί για διακοπές. Μας μεταφέρουν τις δικές τους μαρτυρίες για το πώς έζησαν τη μαύρη «Παρασκευή και 13» της Ευρώπης!
Των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

rallis.jpg
(Ο Αλέξανδρος Ράλλης στο σημείο των επιθέσεων μια ημέρα μετά τα τραγικά γεγονότα. Ο ίδιος είχε δύο φίλους και συνεργάτες ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης)
Αλέξανδρος Ράλλης: «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί…»
Ο Αλέξανδρος Ράλλης έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Παρίσι, ενώ τα τελευταία χρόνια η ζωή του είναι ανάμεσα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου διατηρεί την εταιρεία “Profil Grec”, και την Καλαμάτα. Ο ίδιος έχασε δυο φίλους και συνεργάτες από τις επιθέσεις...
«Το βράδυ της Παρασκευής βρισκόμασταν με φίλους σ’ ένα μπαρ κοντά στο σπίτι μου στην περιοχή Menilmontant, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το Bataclan. Βλέπαμε το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση... Ξαφνικά γύρω στις 10.00 το βράδυ ήρθε ένας φίλος και μας είπε ότι έξω από το θέατρο που πέρασε γίνεται χαμός και υπάρχει αστυνομία, ασθενοφόρα κ.τ.λ... Στην αρχή νομίζαμε ότι μας έκανε πλάκα, αλλά αμέσως είδαμε έκτακτα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση που μιλούσαν για επιθέσεις σε πολλά μέρη στο κέντρο του Παρισιού... αποφασίσαμε να πάμε στα σπίτια όλοι μας για να είμαστε ασφαλείς, αφού κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε και κυριαρχούσε φόβος... Τα πάντα στο Παρίσι άδειασαν μέσα σε λίγη ώρα... Μέχρι τα ξημερώματα παρακολουθούσαμε ειδήσεις και τα πράγματα κάπως ηρέμησαν μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Bataclan. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν έχουμε καταλάβει πόσοι ήταν, πώς έγινε, κι αυτό που μας τρόμαξε περισσότερο, είναι ότι οι στόχοι που χτυπήθηκαν ήταν απλός κόσμος σαν κι εμάς... Χτύπησαν μέρη με πολλή ζωή, όπου διασκέδαζε ο καθημερινός κόσμος. Δυστυχώς, εγώ έχασα 2 γνωστούς και συνεργάτες μου στη δουλειά... Τον Pierre Inocenti, που σκοτώθηκε στη συναυλία στο Bataclan και την Cloe Boissinot, που σκοτώθηκε από την επίθεση στο εστιατόρια “Petit Cambodge”…
Το Σάββατο κάναμε βόλτα στα σημεία της επίθεσης και πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα...
Την Πέμπτη λέγεται ότι θα γίνει μια πολύ μεγάλη διαδήλωση για να δείξουμε ότι δε φοβόμαστε και ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας... Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

Marina giannakopoulou.jpg
(Η Μαρίνα Γιαννακοπούλου ζει τα τελευταία 8 χρόνια στο Παρίσι)
Μαρίνα Γιαννακοπούλου: «Με φοβίζουν οι μέρες που έρχονται, αλλά δεν έχω σκοπό να κλειστώ στο σπίτι»
Η Μαρίνα Γιαννακοπούλου ζει από το 2007 στο Παρίσι, όπου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και σήμερα εργάζεται σε ξενοδοχείο στην «Πόλη του Φωτός»:
«Την ώρα της επίθεσης βρισκόμουν με φίλους στο 5ο διαμέρισμα της πόλης, σχετικά μακριά από τις επιθέσεις, αλλά στο κέντρο και πάλι. Κάποιοι φίλοι που έφυγαν για να πάνε στο 11ο διαμέρισμα, όπου έγιναν τα περισσότερα γεγονότα, γύρισαν πίσω άρον άρον. Σιγά σιγά αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε το μέγεθος της επίθεσης, ενώ φίλοι και συγγενείς άρχισαν να μας στέλνουν μηνύματα και να μας τηλεφωνούν για να δουν αν είμαστε καλά...
Σήμερα Σάββατο ξημέρωσε μια πολύ περίεργη μέρα και υπάρχει “νέκρα” και ησυχία παντού... Πανικός έχει προκληθεί και στους τουρίστες, οι οποίοι ακυρώνουν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία. Σ' αυτό που δουλεύω, για παράδειγμα, ήδη είχαμε 12 ακυρώσεις για τις επόμενες ημέρες...
Σίγουρα με φοβίζουν, όπως και όλους μας, οι ημέρες που έρχονται. Από την άλλη, όμως, δεν έχω σκοπό να μείνω και σπίτι, αλλά καλού κακού θα αποφύγω το μετρό και μέρη με πολύ κόσμο...».

soldatos.jpg
(Λίγες ώρες πριν από την επίθεση στην Πόλη του Φωτός ο Παναγιώτης Σολδάτος βρισκόταν με τη σύζυγό του, Έλενα, στον Πύργο του Άιφελ)
Παναγιώτης Σολδάτος: «Αν δεν αργούσαμε λίγα λεπτά, θα βρισκόμασταν σε απόσταση αναπνοής από το Bataclan την ώρα των επιθέσεων»
Ο Καλαματιανός νευρολόγος Παναγιώτης Σολδάτος λίγες ώρες πριν από τη μαύρη Παρασκευή για το Παρίσι ανέβαζε φωτογραφίες από τον Πύργο του Άιφελ, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με τη σύζυγό του, για να παρακολουθήσει από κοντά τη συναυλία των αγαπημένων του U2...
Τα γεγονότα, όπως ήταν φυσικό, ανέβαλαν τη συναυλία, ωστόσο σίγουρα αυτό το ταξίδι θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή.
Ο ίδιος μας περιγράφει τα όσα έζησε στο Παρίσι αυτές τις ημέρες: «Την ώρα των επιθέσεων ήμασταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η ειρωνεία είναι ότι είχαμε κανονίσει να βγούμε σε δύο μπαρ 400 μέτρα από το Bataclan, αλλά επειδή αργήσαμε να ετοιμαστούμε, μας πρόλαβαν τα γεγονότα στο ξενοδοχείο… Χάζευα στο internet και άρχισα να βλέπω απανωτά tweets για την επίθεση.. Στην αρχή παρουσιάστηκε από τα γαλλικά κανάλια ως κάτι μεμονωμένο, αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτή η έκταση του χτυπήματος. Τις πρώτες ώρες (κι αφού έγινε σαφές ότι επρόκειτο για συντονισμένη επίθεση) περισσότερο αγχωθήκαμε για το πώς και πότε θα επιστρέψουμε, παρά φοβηθήκαμε.
Ξέραμε ότι από την επόμενη ημέρα το Παρίσι θα ήταν η πιο ασφαλής πόλη στην Ευρώπη και κάπως έτσι έγινε. Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατός στα περισσότερα σημεία της πόλης, φουσκωτά να περιπολούν στο Σηκουάνα κ.τ.λ.
Υπήρχε μια αίσθηση ασφάλειας και αυτό το έβλεπες κυρίως στους Γάλλους. Ο κόσμος, το Σάββατο, άρχισε να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους, τα περισσότερα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και ακολούθησαν το ωράριό τους. Τα μουσεία και κάποιοι σταθμοί του μετρό ήταν κλειστοί, ενώ μερικές γραμμές που περνούσαν από τα σημεία της επίθεσης είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Σίγουρα, όμως, δεν επικρατούσε ο πανικός όπως παρουσιάστηκε από τα ελληνικά μέσα.
Την Κυριακή δε, η πόλη προσπαθούσε να επανέλθει σιγά σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς. Σε καμία περίπτωση ό,τι έγινε στο Παρίσι δεν πρόκειται να επηρεάσει όποιο μελλοντικό ταξίδι μου στην Ευρώπη. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Ο τρόπος που το γαλλικό κράτος και οι ίδιοι οι Γάλλοι αντιμετώπισαν την επίθεση είναι παράδειγμα προς μίμηση».

giannis patriarxeas.jpg
(Ο Γιάννης Πατριαρχέας μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι)
Γιάννης Σερούρ-Πατριαρχέας: «Η ζωή συνεχίζεται με τόλμη, κουράγιο και προσοχή...»
O Γιάννης Σερούρ-Πατριαρχέας μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι, με καταγωγή από την Καλαμάτα από την πλευρά της μητέρας του (είναι εγγονός του Ιωάννη Β. Πατριαρχέα, που διατηρούσε ψησταριές).
Από μικρός ξέρει ότι το να ζεις σε μια τόσο κεντρική πόλη της Ευρώπης εμπεριέχει κινδύνους για τρομοκρατικές επιθέσεις... Ο ίδιος μας περιγράφει όσα βίωσε το βράδυ της Παρασκευής, καθώς και τα συναισθήματά του μετά την επίθεση: «Την ώρα της επίθεσης βρισκόμουν στο σινεμά... Κάποιος που καθόταν πίσω μας, άρχισε να μιλάει στο τηλέφωνο δυνατά... Δεν καταλάβαμε αμέσως… Μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος άρχιζε να κοιτάει τα τηλέφωνά του και έτσι καταλάβαμε ότι κάτι σημαντικό είχε συμβεί. Μόλις ενημερωθήκαμε, φύγαμε πριν από το τέλος της ταινίας, όπως και οι περισσότεροι...
Οι πρώτες εικόνες ήταν ότι, αντίθετα με άλλες Παρασκευές βράδυ, οπότε ο κόσμος έσφυζε από ζωή τα μπαρ και τα εστιατόρια, χθες (σ.σ. Παρασκευή) οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι. Μόλις φτάσαμε προς το σπίτι, μερικοί δρόμοι ήταν κλειστοί, επειδή μένουμε 500 μέτρα από την οδό Σaρόν, όπου έγιναν δύο επιθέσεις. Κλειστήκαμε στο σπίτι και συνεχώς κοιτούσαμε ειδήσεις...
Σήμερα Σάββατο, πολλά μαγαζιά, μουσεία κ.τ.λ. έχουν κλείσει και ο κόσμος φαίνεται τρομαγμένος και φοβισμένος... Εγώ μεγάλωσα και ζω στο Παρίσι, γνωρίζω από μικρός ότι έχει ρίσκο να ζεις σε μια τόσο κεντρική πόλη της Ευρώπης... ζούμε με τρομοκρατικές επιθέσεις χρόνια πλέον και όσο μπορούμε, προσέχουμε. Η ζωή συνεχίζεται, μόνο έτσι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, δείχνοντας τόλμη, κουράγιο, αλλά και προσοχή».

marantos.jpg
(Ο Άγγελος Μάραντος ζει και εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στο Παρίσι)
Άγγελος Μάραντος: «Πέρασα με το μηχανάκι 9 λεπτά μετά την επίθεση στο σημείο της Rue de Charonne»
Ο Άγγελος Μάραντος ζει και εργάζεται στο Παρίσι τα τελευταία 5 χρόνια. Ο ίδιος πέρασε με το μηχανάκι του 9 λεπτά μετά την επίθεση, είδε κάλυκες στο δρόμο, χωρίς όμως να πάει το μυαλό του σε αυτό που είχε συμβεί...
«Το βράδυ της Παρασκευής είχα κανονίσει να βρω φίλους που είχαν έρθει από την Καλαμάτα στον Πύργο του Άιφελ. Στη διαδρομή από το σπίτι μου μέχρι τον Πύργο πέρασα περίπου 9 λεπτά μετά την επίθεση από το σημείο της “Rue de charonne”... Είδα τρεις αστυνομικούς αναστατωμένους, ένα αυτοκίνητο με σπασμένα τζάμια, κάλυκες στο δρόμο και νεαρούς να κοιτούν με απορία... Έφυγα γρήγορα, γιατί το μυαλό μου πήγε σε κάποια μαφιόζικη επίθεση στα παρακείμενα εστιατόρια και καφετέριες...
Όταν έφθασα στον Πύργο του Άιφελ, άρχισα να δέχομαι κλήσεις στο κινητό μου και μηνύματα από συγγενείς και φίλους. Στην αρχή ήταν λίγο συγκεχυμένες οι πληροφορίες... Αργότερα, όμως, οι Αρχές εκκένωσαν τον Πύργο και σιγά σιγά όλοι μάθαμε τι έγινε... Οι επισκέπτες φίλοι μου δεν μπορούσαν να βρουν ταξί με τίποτα για να γυρίσουν στο ξενοδοχείο και, τελικά, έκαναν την “καρδιά τους πέτρα”, μπήκαν στο μετρό, αφού δεν υπήρχε άλλη λύση, και ήταν προτιμότερο από το να μείνουν στους άδειους δρόμους του κέντρου...
Γύρισα στο σπίτι από στενά λίγο μετά τη 1.00 και όπως ήταν φυσικό, παρακολουθούσα τις ειδήσεις... Το Σάββατο ο κόσμος δε βγήκε έξω, και όσοι το έκαναν, πήγαν λίγα λουλούδια στον τόπο των επιθέσεων...
Η Κυριακή και ο καλός καιρός για την εποχή έβγαλαν επισκέπτες και ντόπιους στους δρόμους, φάνηκε να αψηφούν το φόβο και να βρίσκουν σιγά σιγά το ρυθμό της ζωής τους... Όμως, η φήμη για επίθεση στην Παναγία των Παρισίων έφερε απίστευτο πανικό και τρόμο... Κόσμος σε διάμετρο περιοχής 3 χλμ. έτρεχε, έκλαιγε, χωρίς καν να έχουν ακούσει οτιδήποτε. Σίγουρα οι μέρες είναι πρωτόγνωρες και περίεργες για όλους μας. Οι Γάλλοι θέλουν να συνεχίσουν τον τρόπο ζωής τους και να δείξουν ότι δε θα τους νικήσουν οι τρομοκράτες... Το προσπαθούν, αλλά “φήμες” όπως η χθεσινή (σ.σ. Κυριακή) έδειξε ότι ο φόβος είναι μεγάλος και παραμένει, όπως είναι φυσικό... ο χρόνος θα δείξει...».

***  Προσοχή για τις επόμενες ώρες συνιστούν οι σεισμολόγοι ύστερα από το φονικό σεισμό τη Λευκάδα

Παπαζάχος: Πάνω από 100 μετασεισμοί αναμένονται στη Λευκάδα - Τσελέντης: Ενεργοποιήθηκε το ρήγμα που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι - Λέκκας: Συνέχεια του σεισμού της Κεφαλονιάς, η σεισμική δόνηση Πάνω από εκατό μετασεισμοί, με μεγέθη της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναμένονται στη Λευκάδα μέσα στον επόμενο μήνα, εκτιμά ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Αναφερόμενος στο μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ της Τρίτης που στοίχισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες (μια 60χρονη και μια 82χρονη) και ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα, ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος επισήμανε ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα «Λευκάδας - Κεφαλλονιάς» στο θαλάσσιο χώρο έξω περίπου από το Δράγανο και το Αφάνι βόρεια από το Πόρτο Κατσίκι. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104.9 FM» ο κ. Παπαζάχος εξήγησε ότι τα ρήγματα στην περιοχή αυτή είναι οριζόντιας μετατόπισης, δηλαδή η Λευκάδα «κινείται» νότιο - νοτιοδυτικά και το Ιόνιο βόρειο – βορειοανατολικά, γι'αυτό το λόγο αυτό δεν «κουνάνε» το θαλάσσιο πυθμένα και δεν έχουμε τσουνάμι, αλλά έντονες κατολισθήσεις συνήθως στην περιοχή της δυτικής Λευκάδας. Ο κ. Παπαζάχος συνιστά στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από παλιές κατασκευές που φαίνονται ετοιμόρροπες, σπίτια που έχουν πρόβλημα δεν πρέπει να κατοικηθούν, σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν προτού ελεγχθούν ενδελεχώς και προτού κοπάσει και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και επισήμανε ότι το πιο βασικό είναι οι κάτοικοι να μην ακούσουν τη φημολογία και τη γνωστή παραφιλολογία που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες. Από την πλευρά του ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Είναι ένα πολύ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδή οι περιοχές εκεί έχουν απότομα πρανή μπορεί να έχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που είναι πολύ παλιά η έχουν εμφανή σημάδια αστοχίας. Να κατεβάσουμε όλα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδιά ασυνόδευτα η να παίζουν κοντά σε πέτρινες μάντρες (λιθιές όπως λέμε στο Ιόνιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία». Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι η σεισμική δόνηση θεωρείται συνέχεια του σεισμού της Κεφαλονιάς και εντάσσεται στο πλαίσιο των «αναμενόμενων» σεισμών που δίνει η περιοχή. - 

***  Θα αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά του με 5,91 εκατ. ευρώ ο Δήμος Καλαμάτας 

Στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ περίπου ανέρχεται το ύψος των δανείων που θα αναχρηματοδοτήσει μέσω νέου δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Δήμος Καλαμάτας, όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή, εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής, αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Μπούχαλη, η αναχρηματοδότηση θα έχει ευνοϊκότερο επιτόκιο 4,35% + Euribor 6M (σήμερα 0,015%), όταν όλα τα αναχρηματοδοτούμενα δάνεια έχουν επιτόκια από 5,90% μέχρι 7,02% και θα εξοφληθεί σε 25 χρόνια. Ειπώθηκε, επίσης, ότι παρότι ο Δήμος απευθύνθηκε σε έξι τράπεζες, ζητώντας τους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μόνο μία από αυτές απάντησε και αυτή αρνητικά, οπότε προτιμήθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με το που τελείωσε την εισήγησή του ο κ. Μπούχαλης, δέχθηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων από τους Σταμ. Μπεχράκη, Μιχ. Αντωνόπουλο και Δημ. Φαββατά, για να αντιδράσουν οι Θαν. Ηλιόπουλος και Π. Μπουζιάνης για το διάλογο που είχε αναπτύξει και τις επεξηγήσεις που έδινε ο πρόεδρος της Επιτροπής στον Μιχ. Αντωνόπουλο. Σφοδρές αντιρρήσεις Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας, ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν η αναχρηματοδότηση και η σύναψη του νέου δανείου, ζήτησε ο Σταμ. Μπεχράκης, επισημαίνοντας πως ενώ στάλθηκαν επιστολές σε τράπεζες για την αναχρηματοδότηση, δεν είναι γνωστό το περιεχόμενό τους. Στην ουσία, συνέχισε, «στέλνετε στο μέλλον την εξόφληση των δανείων, χωρίς να προσμετρώνται οι ανάγκες που θα υπάρχουν τότε (μετά από 25 χρόνια)» και δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό. Την πολιτική της κυβέρνησης που μειώνει συνεχώς τις χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να οδηγούνται σε δανεισμό, έψεξε ο Αναστ. Νιάρχος, καλώντας κάθε ριζοσπαστική φωνή να εναντιωθεί σε αυτή την πολιτική. Τέλος, δήλωσε πως θα καταψηφίσει την πρόταση. Υπέρ, για να υπάρξουν έργα και ανάπτυξη, κόντρα στην ανεργία, δήλωσε ο Θ. Μπρεδήμας, προβλέποντας ότι θα υπάρξει και νέο μνημόνιο. Αυτό, σημείωσε, θα πρέπει να προβληματίσει και τη Δημοτική Αρχή και όσους εισηγούνταν ότι δε θα εφάρμοζαν μνημόνια. Θα λέγαμε ναι, επισήμανε ο Μιχ. Αντωνόπουλος, αν η αναχρηματοδότηση δεν επέφερε νέα επιβάρυνση στο Δήμο Καλαμάτας. Προέβλεψε πως η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη και πρόσθεσε πως όλα αυτά αποδεικνύουν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να φέρει σε πέρας ό,τι πρέπει να κάνει. «Με δανεικά δεν πάμε πουθενά. Είναι λάθος αυτό που πάτε να κάνετε, δεν μπορείτε να προβλέψετε τι θα γίνει σε 25 χρόνια». Απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν έδωσαν τόσο ο Δημ. Μπούχαλης όσο και οι Θαν. Ηλιόπουλος και Π. Μπουζιάνης, με τον τελευταίο να ζητά από τη μειοψηφία να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει να κρύψει κάτι. του Χάρη Χαραλαμπόπουλου - 

***  41χρονος έκλεψε τσαντάκι από αρτοποιείο στην Πινδάρου 

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 41χρονος, γιατί λίγο νωρίτερα είχε μπει σε κατάστημα-αρτοποιείο στην οδό Πινδάρου και αφαιρέσει τσαντάκι, που περιείχε 400 ευρώ. Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. - 

***  Μου επιτρέπετε, σας παρακαλώ, να λυπηθώ;

Για ακόμα μια φορά, σύνηθες δυστυχώς στη χώρα μας, το διαδίκτυο έγινε τόπος διαμάχης περί του ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο «ανθρωπιστής». Προσωπικά, είμαι από αυτούς που ούτε το πρόσωπό μου έβαλα στη γαλλική σημαία, ούτε θέλησα να σχολιάσω τις απόψεις οποιουδήποτε, αλλά ούτε και να εκφράσω τις δικές μου... Με τρομάζει ότι τα τελευταία χρόνια ο θάνατος σερβίρεται καθημερινά στην οθόνη μου... Είτε είναι νεκρά παιδάκια στο Αιγαίο... είτε είναι κομμένα κεφάλια στην Ανατολή... είτε είναι δημοσιογράφων που σατίριζαν με την πένα τους... είτε είναι το αίμα αθώων ανθρώπων που διασκέδαζαν μια Παρασκευή βράδυ, όπως κι εγώ... Έχω συνηθίσει πλέον τις εικόνες και, δυστυχώς, με φοβίζει ότι έχω μάθει να τις προσπερνάω εύκολα... Δεν ξέρω ποιοι φταίνε, αλλά και να ήξερα, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει την ημέρα που 150 αθώα άτομα έχουν εκτελεστεί εσύ να λες «μα ο Ολάντ έδωσε τα όπλα»... Εσύ να λες για τα παιδάκια στο Αιγαίο ή για το δράμα της Συρίας... Δηλαδή; Καλά τους έκαναν; Είθισται να μας αγγίζουν περισσότερο πράγματα που μας αφορούν, όπως π.χ. διαφορετικά αισθανόμαστε το θάνατο ενός οικείου ανθρώπου από ενός αγνώστου. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στο Παρίσι μάς αφορά περισσότερο... Τόσο στο παρόν, καθώς στη θέση των θυμάτων θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε οι ίδιοι, ή οι φίλοι μας που βρέθηκαν εκεί, μιας και δε χτυπήθηκε πολιτικός στόχος, αλλά ο κοινωνικός ιστός μια πόλης στο κέντρο της Ευρώπης... Χτυπήθηκε, με απλά λόγια, ο «δικός μας» τρόπος ζωής... Μας αφορά, όμως, και στο μέλλον... καθώς το πιθανότερο είναι τα προσεχή χρόνια η Ευρώπη να αλλάξει και, δυστυχώς, οι προβλέψεις λένε ότι θα αλλάξει προς το χειρότερο... Με κλειστά σύνορα... και περισσότερη ξενοφοβία είναι το πιθανότερο... Γι’ όλα αυτά τώρα μου επιτρέπεται κι εμένα να λυπηθώ για ό,τι έγινε ή θα πρέπει να ζητήσω την άδεια του κάθε είδους «ξερόλα» του διαδικτύου; Κ. Γαζ. - 

***   Δεν «πέρασε» η προσπάθεια της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης           
       Η πλειοψηφία του Δ.Σ. Μεσσήνης επικαλέστηκε την απουσία του Νικ. Χονδρού (δεύτερος από δεξιά στην πρώτη σειρά), προκειμένου να μην προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος κατά των δηλώσεων Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων
Η απουσία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Νικ. Χονδρού, από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ήταν η αιτία να μην τεθεί υπό συζήτηση και, κατά συνέπεια, υπό έγκριση, το κείμενο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας ως προς τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νικ. Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι σε αυτή τη συμφωνία είχε καταλήξει το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, συστήνοντας και σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου δήλωσαν συμμετοχή οι Νικ. Χονδρός, Γ. Δαβίλλας και Δημ. Σαμπαζιώτης (από τη μειοψηφία).
Στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κ. Δαβίλλας παρουσίασε ένα σχέδιο ψηφίσματος, λέγοντας πως είχε τη σύμφωνη γνώμη μόνο του Δημ. Σαμπαζιώτη και όχι και του Νικ. Χονδρού, με τον οποίο δεν είχε καταφέρει να έλθει σε επαφή.
Ένα άλλο σχέδιο ψηφίσματος παρουσίασε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κων. Αποστολόπουλος, χωρίς να εγκριθεί κανένα από τα δύο, καθώς το Δ.Σ. κατέληξε στο να συζητηθεί το θέμα σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις, κι αφού το κείμενο θα έχει εγκριθεί από τη συγκεκριμένη επιτροπή.
Όλα αυτά, παρά τις προσπάθειες της μείζονος μειοψηφίας να εγκριθεί το κείμενο του ψηφίσματος Δαβίλλα, με το σκεπτικό ότι είχαν συμφωνήσει προς τούτο στη συνεδρίαση της Τετάρτης όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Κατά τα ειωθότα, το κλίμα ήταν αρκετά τεταμένο, με το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γ. Αθανασόπουλο να μιλά για αδιανόητη υποχώρηση και να ψέγει την πλειοψηφία ότι, παρά τη συνομολογία, διστάζει να αποτυπώσει την αντίθεσή της εγγράφως.
Με την όλη διαδικασία, πάντως, διαφώνησαν οι Χρ. Χριστόπουλος, Γεωργία Παναγοπούλου – Μπρακουμάτσου, Σπ. Κρασσακόπουλος, Αντ. Νικολόπουλος και Νικ. Ξαρχάκος, οι οποίοι δήλωσαν πως θα απέχουν από την όποια ψηφοφορία.
Αντιδράσεις
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Γ. Δαβίλλα να ζητά τη συζήτηση του ψηφίσματος, όπως είχε ειπωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χρ. Χριστόπουλο να απαντά πως δε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω της απουσίας του Νικ. Χονδρού.
Ο κ. Δαβίλλας επέμεινε και ανέγνωσε το σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο το Δ.Σ. Μεσσήνης καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη γενοκτονία, καθώς αμφισβητούν την αλήθεια, προσβάλλουν τη μνήμη 350.000 σφαγιασθέντων και έβλαψαν τα εθνικά συμφέροντα, ενώ αναφέρθηκε και στους φορείς που έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ακολούθως, ανέγνωσε τη δική του πρόταση ο Κ. Αποστολόπουλος, αναφέροντας πως η κοινωνική παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας από τον κ. Φίλη δεν είναι τυχαία, καθώς ετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, έτσι ώστε να υπάρξει ομογενοποίηση στο θέμα των προσφύγων. Πρόσθεσε πως οι αρνητές νομιμοποιούν την επανάληψη των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν και πως το Δ.Σ. Μεσσήνης στέκεται στον αγώνα των Ποντίων και καταδικάζει κάθε προσπάθεια καπηλείας από ομοϊδεάτες όσων έπραξαν τις βιαιότητες και τις φρικαλεότητες.
Διαφωνίες
Τη διαφωνία του με το ψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξει άσχημο προηγούμενο, καθώς δεν εντάσσεται στις συνηθισμένες στοχεύσεις των ψηφισμάτων και σχετίζεται με προσωπικές κρίσεις, εξέφρασε ο Χρ. Χριστόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του Γ. Αθανασόπουλου.
Ο τελευταίος είπε πως υπήρξε συμφωνία για τη συζήτηση του ψηφίσματος και πως ο κ. Φίλης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά υπουργός. Έχει σκοπό, επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, να αποκαλύψει το σχέδιο Φίλη και να μην ανατρέψει την ιστορία, που έχει σημεία αναφοράς. Τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοχώρηση, ενώ θα πρέπει να κοινοποιηθεί το ψήφισμα και στο υπουργείο Παιδείας. Τέλος, ανέφερε ότι η πρόταση Δαβίλλα ήταν άρτια δομημένη, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία.
Με την πρόταση διαφώνησε και ο Σπ. Κρασσακόπουλος, λέγοντας πως το ψήφισμα δεν προέκυψε από την επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υποστήριξε ότι ο Ν. Φίλης δεν ανέφερε πως απεμπολεί και αρνείται τη γενοκτονία. Είπε, συνέχισε, την προσωπική του άποψη και μετά την άποψη της Πολιτείας, ενώ αναρωτήθηκε αν θα πρέπει να καταδικαστεί ένας τίμιος άνθρωπος, που δεν άλλαξε την άποψη που είχε πριν από 10 χρόνια.
Ο λαός θα κρίνει με την ψήφο του τον κ. Φίλη, ανέφερε από την πλευρά του ο Αριστ. Αδαμόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να εκδοθεί τέτοια απόφαση.
Παρεμβαίνοντας ο Γ. Δαβίλλας είπε πως με τις δηλώσεις Φίλη έκαναν πάρτυ οι Γκρίζοι Λύκοι και οι τουρκικές εφημερίδες. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα άποψης του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας όμως το σοβαρό θεσμικό του ρόλο ως υπουργός. Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς πάθος, μίσος, μνησικακία και κομματική αντιπαράθεση. Ψέγω τις δηλώσεις του θεσμικού ανδρός, είπε χαρακτηριστικά.
Από το ψήφισμα δεν αποδεικνύει κανείς πόσο Έλληνας είναι, επισήμανε η γραμματέας του Δ.Σ. Γεωργία Παναγοπούλου – Μπρακουμάτσου, δηλώνοντας πως και αυτή θα απέχει της ψηφοφορίας.
Σε πλήρη αντίθεση με τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας, ο Χρ. Καρύδης τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του ψηφίσματος, λόγω καταγωγής του από τη Μικρά Ασία. «Ένας πολιτικός μεγαλύτερου μεγέθους από εμάς, με τόσο όγκο, θα έπρεπε να βουτά τη γλώσσα στο μυαλό του. Πρέπει να στιγματιστεί για αυτό που είπε και να φροντίσει να διορθώσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Αθανασόπουλος μίλησε για αδιανόητη υπαναχώρηση, ενώ ο Κων. Γεωργακόπουλος τάχθηκε κατά της συζήτησης, με τον ισχυρισμό ότι απουσιάζει η άποψη του μέλους της πλειοψηφίας στην επιτροπή.
Ο Δημ. Γαλιάτσος από τη μείζονα μειοψηφία ζήτησε την αντικατάσταση του Νικ. Χονδρού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να εκδοθεί το ψήφισμα, ενώ το κλίμα που τελικά διαμορφώθηκε ήταν να αναβληθεί η συζήτηση επί του ψηφίσματος και να μεταφερθεί στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον, αφού προηγουμένως το κείμενό του θα έχει τύχει επεξεργασίας από την επιτροπή που είχε συσταθεί.
Όλα αυτά προκάλεσαν τη δυσφορία του Γ. Αθανασόπουλου, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να συμφωνεί η πλειοψηφία την Τετάρτη και να διαφωνεί την Κυριακή.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Εκατοντάδες Καλαματιανοί τίμησαν την επέτειο μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτογραφίες)         
      
 
 
   
   
 
 
 
 
Με μεγάλη συμμετοχή και διαφορετικές πορείες από τα κόμματα της Αριστεράς, ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα. Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας πραγματοποίησαν συγκέντρωση  στις 7μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, μέλη του ΕΠΑΜ καθώς και η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μέσω συνθημάτων του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά των άλλων κομμάτων. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ είχε την δική του εκδήλωση μνήμης στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Τέλος νωρίτερα το εργατικό κέντρο Καλαμάτας τίμησε με εκδήλωση έξω από το κτήριο την εξέγερση του Πολυτεχνείου.   *Αναλυτικά στο αυριανό φύλλο του "Θάρρους"   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 *** Τρεις Σύροι και ένας Ρουμάνος καταδικάσθηκαν για την έκδοση πλαστών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες 

   -Μέχρι και 11,5 χρόνια κάθειρξης οι ποινές Για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών και πλαστογραφία στο πλαίσιο συμμορίας καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τρεις Σύροι και ένας Ρουμάνος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2014 από την Ασφάλεια Καλαμάτας σε κατάστημα ρούχων στην Αθήνα που χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» για την παράνομη δραστηριότητά τους. Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται τον Οκτώβριο και χθες ολοκληρώθηκε. Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν έξι, με τους δύο από αυτούς να κρίνονται ένοχοι για πλημμελήματα, καθώς είχαν συλληφθεί με πλαστά έγγραφα στην προσπάθειά τους να φύγουν με πτήση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Κρατούμενοι ήταν μόνο οι τρεις από τους έξι, οι οποίοι και κάθισαν χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου. Συμμορία Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν 24χρονο Σύρο στο αεροδρόμιο της πόλης με πλαστά ρουμάνικα έγγραφα και έναν 35χρονο Ρουμάνο που τον συνόδευε (και ο οποίος τον είχε προμηθεύσει με τα πλαστά έγγραφα). Από τα στοιχεία οι αστυνομικοί κατέληξαν σε κατάστημα στον Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα, όπου συνέλαβαν τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που έφτιαχνε και προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες, προκειμένου να φύγουν παράνομα από τη χώρα μας. Η εκδίκαση της υπόθεσης χθες συνεχίσθηκε με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης. Ο αδελφός του κατηγορούμενου Σύρου, που είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος ρούχων στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε ότι ο αδελφός του είναι στην Ελλάδα από το 1987. Η πρώτη του γυναίκα πέθανε και ο γιος του σκοτώθηκε πριν από λίγους μήνες σε βομβαρδισμό. Την τελευταία 5ετία έχει παντρευτεί ξανά και η γυναίκα του και το άλλο του παιδί βρίσκονται στην Τουρκία. Τόνισε στο δικαστήριο ότι αν έκανε τη δουλειά που τον κατηγορούν, τότε θα είχε φέρει στην Ελλάδα τη γυναίκα και το παιδί του, κάτι για το οποίο παλεύει και δεν μπορεί. Επίσης, είπε ότι στη Συρία ήταν καθηγητής Βιολογίας και όταν ήρθε στην Ελλάδα γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή, αλλά σταμάτησε για οικονομικούς λόγους και άνοιξε καταστήματα. Τέλος, διευκρίνισε ότι οι φωτογραφίες διαβατηρίου της γυναίκας και ενός ανήλικου που βρέθηκαν στο κατάστημά του είναι της γυναίκας και του παιδιού τους. Η γυναίκα του, δε, είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού.Απολογίες Κατά τις απολογίες τους, ένας νεαρός Σύρος που είχε βρεθεί μέσα στο κατάστημα στον Άγ. Παντελεήμονα είπε πως δε γνωρίζει γιατί είναι στη φυλακή. Εξήγησε πως βρισκόταν στο μαγαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο Σύρο και περίμεναν τρίτο άτομο, το οποίο ήταν αυτό που έφτιαχνε τις πλαστές ταυτότητες. Παραδέχθηκε πως βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας και ήθελε να φύγει, αλλά τόνισε πως στο συγκεκριμένο μαγαζί βρέθηκαν τυχαία. Είχαν δώσει ραντεβού εκεί επειδή ανήκε σε ομοεθνή τους και όχι γιατί εκεί έβγαζαν τα πλαστά έγγραφα. Ο Σύρος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είχε υποδείξει το συγκεκριμένο κατηγορούμενο ως εκείνον που του είχε πάρει 3.000 ευρώ για την έκδοση των πλαστών εγγράφων. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος το αρνήθηκε. Ο Ρουμάνος ανέφερε στην απολογία του πως μόλις είχε αποφυλακισθεί και είχε ανάγκη από χρήματα. Γι’ αυτό δέχθηκε να συνοδεύσει το Σύρο στο αεροδρόμιο και να πετάξουν μαζί για Γερμανία επειδή δε γνώριζε τη γλώσσα. Ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι δεν ήξερε ότι ο Σύρος είχε πλαστά έγγραφα. Αρνήθηκε, επίσης, ότι γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στον Άγιο Παντελεήμονα. Τέλος, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας πως οι φωτογραφίες διαβατηρίου που βρέθηκαν είναι της γυναίκας του και του παιδιού του, ενώ η άδεια οδήγησης ανήκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του καταστήματος και την είχε φυλάξει. Ποινές Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή όλων και τη μετατροπή της κατηγορίας από εγκληματική οργάνωση σε συμμορία. Έτσι, ο πρώτος Σύρος. που απουσίαζε και κατά τη σύλληψή του στο κατάστημα είχε βρεθεί πάνω του το ποσό των 25.000 ευρώ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11,5 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Ο νεαρός Σύρος που κάθισε χθες στο εδώλιο καταδικάστηκε συνολικά σε 8,5 χρόνια κάθειρξης, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο Ρουμάνος καταδικάσθηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καταδικάστηκε συνολικά σε 8,5 χρόνια κάθειρξης, καθώς του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η έφεση αποφασίσθηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αφού καταβληθεί εγγύηση 3.000 ευρώ και παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Τέλος, οι άλλοι δύο Σύροι που είχαν πλαστά έγγραφα για να φύγουν από τη χώρα, καταδικάστηκαν ο ένας σε φυλάκιση 9 μηνών και ο άλλος σε φυλάκιση 6 μηνών, με 3ετή αναστολή και για τους δύο.της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Στα μέσα του 2016 η μελέτη για τη γραμμή τρένου Πύργος- Κυπαρισσία- Καλαμάτα

Κόντρα στις εξελίξεις φαίνεται ότι θέλει να πάει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας. Βέβαια, καλά κάνει, αλλά δε γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να σταματήσει τις εξελίξεις για το τρένο και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παρ’ όλα αυτά, από την πλευρά του κάνει εκείνο που πρέπει. Έτσι, εκτός από την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, κατά τη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, τέθηκε στο τραπέζι και το σημαντικό θέμα της παρουσίασης της μελέτης για τη γραμμή Πάτρα – Πύργος και Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, καθώς και η επέκταση Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα. Σχετικά με το δεύτερο σημαντικό θέμα που τέθηκε στη συνάντηση με την ηγεσία ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος, που έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Αχαΐα και την Ηλεία. Για το τμήμα Πάτρα – Πύργος και Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, η μελέτη θα παρουσιαστεί στον Πύργο μέσα στον Ιανουάριο του 2016, ενώ στα σχέδια της Περιφέρειας, αλλά και της διοίκησης του ΟΣΕ, είναι να παρουσιαστεί στα μέσα του επόμενου έτους και η μελέτη για την επέκταση Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα. Α.Π. - 

*** Χωρίς ταξί, δεν πάνε τα παιδιά στο σχολείο οι γονείς στο ειδικό Φιλιατρών          
     
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν μπει ταξί για τη μεταφορά των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, οι γονείς τους δεν τα πάνε στο σχολείο. Αρκετοί δεν τα πήγαν, όπως πληροφορηθήκαμε, την Παρασκευή, και χθες και σήμερα, έπειτα από συζήτηση και απόφαση που πήραν, όλοι οι γονείς.
«Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου και ένας μήνας από τότε που ξεκίνησε, με αργοπορία, το σχολείο μας και ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί ταξί. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν κι άλλα παιδιά στη Μεσσηνία και σ’ άλλα σχολεία, αλλά καταλαβαίνετε πόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους μαθητές των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, όπως και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πάνε στο σχολείο τους και είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία και η Περιφέρεια, λόγω αδράνειας και όχι έγκυρου προγραμματισμού, να καθιστούν σχεδόν απαγορευτική έως αδύνατη τη φοίτησή τους, επειδή δεν έχουν μισθωθεί και δεν έχουν δρομολογηθεί ταξί.
Πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα δεν ξέρουμε, αλλά πρέπει όλοι να σκύψουν σε αυτό με ιδιαίτερη ευαισθησία, σεβασμό και υπευθυνότητα…», σημείωσε χαρακτηριστικά γονέας παιδιού. 

***  Προφυλακίσθηκε η μία τσιγγάνα, ελεύθερα τα αδέλφια με όρους για τις κλοπές σε ηλικιωμένους          
     
Με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής προφυλακίσθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, η 33χρονη τσιγγάνα, που μαζί με μια 29χρονη και έναν 26χρονο, αδέλφια, συνελήφθηκαν την Παρασκευή στους Γαργαλιάνους για κλοπή χρημάτων από ηλικιωμένους.
Χθες και οι τρεις απολογήθηκαν για τις πράξεις τους, ενώ η 29χρονη και ο 26χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
  Μέθοδος
Οι τρεις Αθηναίοι τσιγγάνοι, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε χάρτης της Καλαμάτας, όπου ήταν σημειωμένη η διαδρομή για το σπίτι θύματος και το σπίτι κυκλωμένο.
Το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Αϊ- Γιάννη στην Καλαμάτα, πήγαν σε ηλικιωμένη και ζήτησαν 300 ευρώ για τις φορολογικές δηλώσεις της κόρης της. Η ηλικιωμένη, καθώς είχε ακούσει την κόρη της να συζητά για το θέμα αυτό, δέχτηκε να τους δώσει τα χρήματα. Όταν, όμως, είδαν πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, η 33χρονη την έσπρωξε βίαια και της πήρε τα 300 ευρώ, όπως κι άλλα 1.700 ευρώ.
Στις 26 Οκτωβρίου, στη δυτική περιοχή της Καλαμάτας, ο 26χρονος μαζί με συνεργό του και με την ίδια μέθοδο, προσποιούμενοι ανθρώπους του Δήμου, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο των 20.000 ευρώ. Ο ένας τον απασχόλησε και ο άλλος βρήκε τα χρήματα κρυμμένα κάτω από το πατάκι.
  Απόπειρα
Την Παρασκευή, μετά την Καλαμάτα, οι τρεις πήγαν στον Πύργο Γαργαλιάνων, προσέγγισαν ηλικιωμένη και αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς εκείνη τη στιγμή έφτασαν τα παιδιά της και οι δράστες έφυγαν.
Δόθηκαν, όμως, στην Αστυνομία τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Γαργαλιάνων το εντόπισαν στην πλατεία των Γαργαλιάνων και τους συνέλαβαν.
Μέρος των χρημάτων που είχαν πάρει από την ηλικιωμένη στην Καλαμάτα βρέθηκαν και αποδόθηκαν.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ο «Δον Κιχώτης» στο 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Δον Κιχώτη είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του 24ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Όχι, βέβαια, προσωπικά τον ίδιο, αλλά το έργο του Θερβάντες σε διασκευή για κουκλοθέατρο από το θίασο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις κούκλες που ζωντάνεψαν στα χέρια των μελών του θιάσου και, σε συνδυασμό με το μουσικό χαλί, πέρασαν ένα υπέροχο πρωινό. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του θιάσου, σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς, αποφάσισαν να υλοποιήσουν αφιλοκερδώς τις προσεχείς ημέρες εργαστήριο για την κατασκευή κούκλας από τους ίδιους τους μαθητές. - 

***  Η British Airways έρχεται Καλαμάτα – Απευθείας πτήσεις από Λονδίνο!

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου - Καλαμάτας, με πτήσεις από την British Airways, ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που αποτελεί τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Heathrow προς την Καλαμάτα θα ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, καταδεικνύοντας με ισχυρό τρόπο την εμπιστοσύνη της αγγλικής τουριστικής αγοράς στις αυξημένες δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και στις οποίες συνεισέφερε η επιτυχής φιλοξενία του συνεδρίου του ABTA στην Πύλο τον περασμένο μήνα. Σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να “ταξιδέψει” στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια “ψήφος” για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή». Κατά τον κ. Τατούλη, η Περιφέρεια στοχεύει στην εδραίωση στρατηγικών συμμαχιών για να επιτύχει βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο κι αναμφίβολα θεωρεί πως η British Airways μπορεί να αποδειχθεί μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «με μεγάλη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ταξιδιώτες με την British Airways να βιώσουν τις ομορφιές των παραλιών μας, το φυσικό τοπίο των διάσημων ορεινών όγκων μας, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής, και να γίνουν δεκτοί από τους φιλόξενους ανθρώπους μας». Τέλος, από την πλευρά της η εμπορική διευθύντρια της British Airways για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, Freddie Stier, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεότερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».

*** 2 νεκροί και 7 συλλήψεις στην πολύωρη αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι!

Για περίπου οκτώ ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί, με στόχο τη σύλληψη υπόπτων για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, και στην οποία πήραν μέρος πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες, συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ νεκροί, κατά πληροφορίες, είναι δύο από τους υπόπτους. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στόχος της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στο Παρίσι ήταν η σύλληψη του εγκεφάλου του μακελειού της Παρασκευής Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ και του Νο 1 καταζητούμενου στον κόσμο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στις επιθέσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. Αγνωστος, όμως, παραμένει και ο αριθμός των ατόμων που είχαν ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα του Παρισιού γύρω από το οποίο στήθηκε η επιχείρηση. Καθόλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έπεφταν πυροβολισμοί, ενώ ακούγονταν και εκρήξεις. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση έγινε ως εξής: Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έστειλαν αρχικά τον σκύλο της αστυνομίας να διαπιστώσει αν υπήρχαν εκρηκτικά στο κτίριο. Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και σκότωσαν τον σκύλο, ενώ λίγο αργότερα μία από τις υπόπτους ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε και ανατινάχθηκε. Επίσης, ένας από τους ταμπουρωμένους έπεσε νεκρός από πυρά, κατά πληροφορίες ελεύθερου σκοπευτή. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης υπήρχαν και τραυματίες αστυνομικοί (πέντε, σύμφωνα με πληροφορίες).Πηγή: iefimerida.gr - 

***  Πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη

Μόνον η Ευρώπη της Παιδείας και του Πολιτισμού μπορεί να είναι η απάντηση στη βία του φονταμεταλισμού και στην τρομοκρατία, διαμηνύει ο Κώστας Γαβράς. Ο μεγάλος σκηνοθέτης, μιλώντας από το Παρίσι στον ΒΗΜΑ FM για τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Σαββάτου, τόνισε: «Πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη. Δεν είναι εκεί που φανταζόμασταν, που ονειρευόμασταν όλοι μας, όταν άρχισε να γίνεται πριν πολλά χρόνια όλο αυτό. Ίσως αυτή είναι καλή ευκαιρία να αλλάξει. Το πρόβλημα της Ευρώπης, καταλαβαίνετε και το βλέπει αυτόματα κανένας, είναι η πολιτική που κάνει πάνω στον κόσμο, πάνω στην κοινωνία, είναι αντικοινωνική η πολιτική, το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία. Νομίζω πρέπει να αλλάξει, να πάμε πιο βαθιά. Πρέπει να γίνει μια Ευρώπη παιδείας, μια Ευρώπη πολιτισμού και μια Ευρώπη πολύ πιο κοινωνική-ενωτική. Γιατί, καταλαβαίνετε, σήμερα ότι ο ρατσισμός είναι παντού στην Ευρώπη κι αυτός ωθεί πολλούς νέους να φθάσουν στα άκρα, όπως φθάνουν αυτοί οι νέοι που έκαναν εκείνο που έκαναν». Α.Π. - 

*** «Στα μαλακά» μετανιωμένος 29χρονος για 5 κιλά χασίς

 Με επιείκια τον αντιμετώπισε το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων Άναυδο έμεινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, όταν μπροστά του στάθηκε ως κατηγορούμενος ένας 29χρονος, με παρελθόν χρόνιας χρήσης κοκαΐνης και κατοχή 5 κιλών χασίς, καθώς το παρουσιαστικό του δεν παρέπεμπε σε τίποτα σε τοξικομανή, που μάλιστα διακινεί ναρκωτικά. Ο νεαρός δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας πως πλέον έχει ξεμπλέξει με τα ναρκωτικά, ενώ το δικαστήριο τον αντιμετώπισε με επιείκεια και τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που ανέφεραν πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν το μοναχοπαίδι τους.5 κιλά χασίς Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσε πως το 2012 είχαν πληροφορία ότι ο νεαρός από τη Μεσσήνη διακινεί ναρκωτικά και τα αποθηκεύει στο σπίτι του. Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι βρήκαν πάνω στο κρεβάτι ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε δύο ποσότητες χασίς, βάρους 1.104 και 66 γραμμαρίων. Σε άλλο σημείο βρήκαν άλλες τρεις συσκευασίες, με 39, 18 και 15 γραμμάρια χασίς, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κάτω από το κρεβάτι είχε μια ζυγαριά ακριβείας. Πάνω του βρήκαν και κατέσχεσαν 595 ευρώ. Αρχικά δεν ήθελε να μιλήσει, αλλά τελικά τους αποκάλυψε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε αγοράσει 2 κιλά χασίς, αντί 2.000 ευρώ, από μια γυναίκα σε πάρκινγκ στη Μεσσήνη, ενώ στο κινητό του βρήκαν και μηνύματά της, με τα οποία στην ουσία τον απειλούσε. Επίσης, παραδέχθηκε ότι από την ίδια γυναίκα είχε αγοράσει άλλες τρεις φορές, από ένα κιλό χασίς την κάθε φορά. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, βρήκαν στο αυτοκίνητό του μια βαλίτσα με τρεις σακούλες, στη μία εκ των οποίων υπήρχε ποσότητα καφέ, ο οποίος χρησιμοποιείται ώστε τα ειδικά σκυλιά της Αστυνομίας που ψάχνουν για ναρκωτικά να μην μπορούν να τα μυρίσουν. Ο νεαρός εξήγησε στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα τού είχε δώσει τα ναρκωτικά μέσα σε αυτή τη βαλίτσα. Καταλήγοντας ο αστυνομικός είπε ότι ο νεαρός ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές άλλη φορά. Από τα 16 στα ναρκωτικά Κατά την απολογία του ο 29χρονος κατέθεσε ότι 16 χρόνων ξεκίνησε τη χρήση χασίς, ενώ στα 19 την κοκαΐνη. Χρήματα, όπως είπε, είχε άφθονα από τους γονείς του, ενώ εκτίμησε ότι δεν ήξεραν τίποτα για τη χρήση κοκαΐνης, αλλά πρέπει να είχαν καταλάβει ότι κάνει χρήση χασίς. Τα τελευταία χρόνια τον παρακολουθεί ψυχίατρος, έχει κόψει τα ναρκωτικά και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει σύντομα και αυτή τη θεραπεία. Δήλωσε μετανιωμένος στο δικαστήριο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να τον ξαναδούν, ενώ συμπλήρωσε ότι εργάζεται μαζί με τον πατέρα του και προσπαθεί να μη βγαίνει έξω από το σπίτι. Μετέδωσε, δε, στο δικαστήριο το μεγάλο του άγχος κατά τους τελευταίους μήνες για την έκβαση του δικαστηρίου. Τελικά, το δικαστήριο αναγνώρισε την προσπάθειά του και τον έκρινε με επιείκεια, κρίνοντάς τον, όμως, ένοχο για αγορά και κατοχή ναρκωτικών στο πλαίσιο διακίνησης από τοξικομανή. της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Συνεχίζεται η αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην οδό Αρτέμιδος 

  Σε εξέλιξη βρισκόταν και χθες η αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών σωμάτων στο τμήμα της Αρτέμιδος, από την Κλαδά μέχρι τον κόμβο του παλαιού ΚΤΕΛ. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό». Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το Μέγαρο Χορού και από την οδό Κιλκίς μέχρι την οδό Είρας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στη Νέα Είσοδο, από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος. Το συνεργείο θα συνεχίσει να εργάζεται στην οδό Αρτέμιδος, προκειμένου να αφαιρέσει τους παλιούς ιστούς και να εγκαταστήσει καινούργιους, με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας. Αναμένεται, δε, το έργο να αποπερατωθεί στις 25 Νοεμβρίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με ΦΠΑ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Θα εγκατασταθούν 108 νέοι ιστοί, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς. Τα νέα φωτιστικά θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα εξοικονομούν ενέργεια κατά 20% - 30% και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας και του συνεργείου, για την αποφυγή ατυχήματος. - 

***  Ο Τσίπρας κάνει πίσω και στους κοινούς ελέγχους
prothipourg
-   Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην εν λόγω συνέντευξη ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε τεχνικό επίπεδο ελέγχου των υδάτινων συνόρων, με τις ακτοφυλακές Ελλάδος-Τουρκίας.
Ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε πως η προσφυγική κρίση δεν προέκυψε εξαιτίας λάθος χειρισμού των δύο χωρών. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί, όπως τόνισε ο ίδιος, ευθύνη όλων.
Πρόσθεσε, κλείνοντας, πως η στήριξη της Ελλάδας απέναντι στη Τουρκία όσον αφορά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύτιμη και πως ελπίζει να αυξηθεί.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα... εμείς;

*** Θα καταφέρει ο Ολάντ να ενώσει Ομπάμα και Πούτιν;
oland
-   Nαι υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ των προσφυγικών ροών και της "τρομοκρατικής απειλής" κατά τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παρά τις φωνές που ακούγονται πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός αιματηρού πολέμου και θα πρέπει να τύχουν της προσοχής ή αν προτιμάτε της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά σίγουρα το μεγάλο κύμα που δέχτηκε η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες ήταν και η μεγάλη ευκαιρία για τους τζιχαντιστές ώστε να εισχωρήσουν στην καρδιά του δυτικού κόσμου. 
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, αυτό των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ο Πρόεδρος Ολάντ έχει πάρει την απόφαση να στείλει ένα  μήνυμα ενότητας προ του κοινού κινδύνου τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς την Ρωσία λέγοντας πως παρά τις μεγάλες τους διαφορές και τις αντίθετες αντιλήψεις που έχουν πρέπει στον πόλεμο εναντίον του τρόμου που εκπροσωπεί το Ισλαμικό Κράτος να ομονοήσουν και να δράσουν από κοινού για τον σχηματισμό μιας  ευρείας συμμαχίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της διεθνής κοινότητας. 
Το μήνυμα αυτό θα συνοδευθεί και με τις πρωτοβουλίες του γάλλου Προέδρου να επισκεφθεί  και την  Ουάσιγκτον και την Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, για συναντήσεις με τους Ομπάμα και Πούτιν.

***  Έκτακτο για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια…
pleisthriasmoi
-  Ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα της νέας συμφωνίας, πλην των ρυθμίσεων για τα επιχειρηματικά δάνεια και την πώληση των κόκκινων δανείων σε Funds, που θα γίνουν νόμος τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2016.
Δεν υπάρχει πλέον καθαρή & σαφής προστασία της 1ης κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς, αφού η σχετική νομοθετική διάταξη που έληξε την 31/12 2014 δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα, σήμερα, η προστασία αυτή να μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσα από το σύνθετο πλέγμα των σωρρευτικών προϋποθέσεων όλων μαζί των σχετικών νομοθετημάτων, που είναι τα εξής :
• Ο ΝΕΟΣ ΚΠολΔ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
• Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
• Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
• ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 2219/15-10-2015
• Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
• ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Έτσι, υπό τις νέες, σωρευτικές προϋποθέσεις, όλων μαζί των ανωτέρω νομοθετημάτων, καθίσταται στην πράξη αδύνατη η προστασία της 1ης Κατοικίας, αφού :
1. Δεν υπάρχει πλέον αυτοτελής προστασία της 1ης Κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς και η όποια προστασία παρέχεται μόνον δια της υπαγωγής του δανειολήπτη στο νέο Νόμο Κατσέλη. Άρα, ο δανειολήπτης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων και αξίας της πρώτης κατοικίας του, ή υπάγεται στο νέο Νόμο Κατσέλη ή, απλά, δεν προστατεύεται.
2. Δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της 1ης κατοικίας του επιχειρηματικού κόσμου και των εμπόρων, ούτε ακόμη και των πολύ μικρών επιτηδευματιών αφού, με το νέο Νόμο Κατσέλη, εξαιρούνται ρητά της υπαγωγής, όλοι οι οφειλέτες τραπεζών, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων που στερούνται πτωχευτικής ικανότητας, υπό την έννοια του άρθρου 2 του ν.3588/2007, δηλαδή όλοι οι έμποροι, καθώς και οι ενώσεις προσώπων με νομική προσωπικότητα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό.
3. Για να προστατευθεί όμως ο δανειολήπτης με το νέο Νόμο Κατσέλη, ακόμη και αν πληροί σωρρευτικά όλες τις λοιπές προϋποθέσεις, πρέπει κατά το ΦΕΚ Στουρνάρα 2219/15-10-2015, να δηλώσει Συνεργάσιμος Δανειολήπτης και, αποδεχόμενος τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, να συναινέσει στην ρευστοποίηση όλης της υπόλοιπης περιουσίας του, πλην της 1ης (κύριας) κατοικίας του, να παραιτηθεί κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικονομικού δικαιώματός του κατά της τράπεζας, να αποδεχθεί το ύψος των οφειλών του κατά κεφάλαιο και τόκους, αναγκαζόμενος έτσι να αποδεχθεί όλες τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις των δανείων και των καρτών του, που πέφτουν καθημερινά στα δικαστήρια όλης της χώρας και, ακόμη, να νομιμοποιήσει ως συνεργάσιμος με τις τράπεζες, όλα τα νομικά ελαττώματα των δανειακων του συμβάσεων που, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναγνωρίζεται πλέον με σωρεία δικαστικών αποφάσεων, έχουν τεράστια ζητήματα νομιμότητας, καταχρηστικότητας και αισχροκέρδειας.
4. Για να υπαχθεί όμως στο νέο Νόμο Κατσέλη ο δανειολήπτης, σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο, δεν φτάνει να βρίσκεται μόνο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων και των καρτών του αλλά, σύμφωνα με το γράμμα του νέου νόμου, πρέπει να βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ αδυναμία πληρωμής οποιασδήποτε εκ των υποχρεώσεών του σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο νέος Νόμος Κατσέλη περιλαμβάνει, εκτός από τις οφειλές στις τράπεζες, και αυτές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι λοιπόν, ο δανειολήπτης που πληρώνει πχ τον ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας ή έχει έστω υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν πληροί την προϋπόθεση της γενικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υπαχθεί στο νέο Νόμο Κατσέλη και, έτσι, να μην έχει καμία δυνατότητα προστασίας της 1ης κατοικίας του από τους πλειστηριασμούς.
5. Η προστασία του πολυνομοσχεδίου αφορά αποκλειστικά και μόνο τις οφειλές στις τράπεζες. Έτσι, ο δανειολήπτης, παρότι μπορεί να εντάξει στο νέο Νόμο Κατσέλη, εκτός από τις οφειλές του στις τράπεζες, και τις οφειλές του στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κινδυνεύει, σε κάθε περίπτωση, να δει την 1η κατοικία του να πλειστηριάζεται, ακόμη και μετά την τυχόν υπαγωγή του στο νέο Νόμο Κατσέλη, αφού η προστασία της 1ης κατοικίας δεν περιλαμβάνει, μαζί με τις τράπεζες, και τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
6. Ακόμη όμως και ο δανειολήπτης που θα μπορούσε θεωρητικά να προστατέψει την 1η κατοικία του από τις τράπεζες, θα τη δει σε κάθε περίπτωση να χάνεται, με το πλειστηρίασμα να καταλήγει και πάλι στις τράπεζες, από τις οποίες υποτίθεται ότι είχε προηγουμένως προστατευθεί υπαγόμενος στο νέο Νόμο Κατσέλη, επειδή για να υπαχθεί πρέπει να χρωστάει ταυτόχρονα και στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, των οποίων όμως οι οφειλές δεν εντάσσονται στην προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς κατά το νέο πολυνομοσχέδιο. Έτσι, η 1η κατοικία του υπαχθέντος στο νέο νόμο Κατσέλη δανειολήπτη, μπορεί τελικά να πλειστηριαστεί από το δημόσιο ή τα ταμεία, για τις οφειλές του σε αυτά. Με το τραγελαφικό της περίπτωσης αυτής να είναι ότι, κατά το νέο ΚΠολΔ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, στο πλειστηρίασμα, ακόμη και του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, θεσπίστηκε προνόμιο υπέρ των τραπεζών, στις οποίες καταλήγει κατά προτεραιότητα το 60% του πλειστηριάσματος, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα ταμεία των τραπεζών ακόμη και τα χρήματα από τους πλειστηριασμούς που δεν επισπεύδονται από τις ίδιες τις τράπεζες. Αυτός είναι άλλωσε ο λόγος που οι τραπεζίτες έγιναν ξαφνικά τόσο φιλάνθρωποι, δηλώνοντας όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι είναι κατά των πλειστηριασμών αφού, σε κάθε περίπτωση, είτε επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες, είτε όχι, τα πλειστηριάσματα να καταλήγουν τελικά στα δικά τους ταμεία.
7. Υπάρχει διαπιστωμένη αδυναμία καταγραφής των σημερινών εμπορικών αξιών και στην ανάλυση στοιχείων βάσει των οποίων έγιναν οι χορηγήσεις όταν συνήφθησαν τα δάνεια, ιδιαίτερα δε τα στεγαστικά. Έτσι, οι σημερινές εμπορικές αξίες είναι δύσκολο να προσδιοριστούν και αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν αγορά, ούτε συγκριτικά στοιχεία αγοραπωλησιών και επαρκής τεκμηρίωση, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς. Έτσι, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, προανήγγειλε ότι ανεξάρτητοι εκτιμητές θα αναλάβουν αυτό το έργο, με αποτέλεσμα, ο δανειολήπτης, να επιβαρύνεται, εκτός από το αυξημένο κόστος της προσφυγής στο νέο Νόμο Κατσέλη, και με το επιπρόσθετο κόστος της πραγματογνωμοσύνης του ανεξάρτητου εκτιμητή, για τον προσδιορισμό της σημερινής εμπορικής αξίας του ακινήτου του και της διαφοράς της αξίας αυτής από την αντίστοιχη του συμβολαίου της αγοραπωλησίας του ακινήτου της 1ης κατοικίας του. Υπάρχει σήμερα δανειολήπτης που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το κόστος, που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο των 2.000 ευρώ ;;;
Τι προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο :
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, με την προτεινόμενη τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010, τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη κατά τη διαδικασία ρύθμισης με απαλλαγή από τις οφειλές του.
1. Ποια ακίνητα θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό και ποια όχι:
- από πλειστηριασμούς θα εξαιρείται μόνον η πρώτη (ή κύρια) κατοικία, δηλαδή όχι τα εξοχικά ή δευτερεύουσες κατοικίες. Την πρώτη κατοικία τους υπολογίζεται ότι θα διασώσουν το 25% των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Δεδομένου ότι στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι από τα 1.200.000 ενεργά δάνεια, δεν εξυπηρετούνται περίπου τα 400.000 και τα 170.000 από αυτά υπάγονται (ή εκκρεμούν να υπαχθούν) στο Νόμο Κατσέλη, θα μπορέσουν να διασωθούν περίπου 150.000-200.000 σπίτια. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον 30.000-50.000 σπίτια θα αλλάξουν χέρια, μέσω πλειστηριασμών.
- αυτόματη και πλήρη προστασία θα απολαμβάνουν μόνον οι πιο φτωχοί. Αυτοί θα επιλεγούν με βάση το εισόδημα και την αντικειμενική αξία του σπιτιού. Θα πρέπει η αντικειμενική αξία του σπιτιού να μην ξεπερνά τις 170.000 ευρώ και το δηλωθέν εισόδημα τα 8.180 ευρώ προκειμένου για άγαμο, ή τα 13.917 για ζευγάρι χωρίς παιδιά, ή 17.278 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί, ή τα 20.639 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και άνω (σσ: το όριο δεν αυξάνεται παραπάνω όσα παιδιά και αν έχει παραπάνω η οικογένεια)! Υπολογίζεται ότι στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν περίπου 100.000 δανειολήπτες (το 25% των κόκκινων δανείων).
- αν οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτε ή ούτε την ελάχιστη δόση, το κράτος ετοιμάζει «κουμπαρά» 100 εκατ. ευρώ για να πληρώσει το ίδιο τα λεφτά των δόσεων στις τράπεζες.
- όποιος ξεπερνά έστω και κατά ένα ευρώ τα όρια εισοδήματος και περιουσίας, αλλάζει κατηγορία και απειλείται με πλειστηριασμό. Περίπου 100.000-150.000 δανειολήπτες θα προσπαθήσουν όμως να ενταχθούν στην δεύτερη «ταχύτητα» προστασίας, εφόσον εκπληρούν τα ειδικά όρια που θα προβλεφθούν.
- στην δεύτερη κατηγορία θα ανήκουν όσοι έχουν ελαφρώς υψηλότερα εισοδήματα από την πρώτη και συγκεκριμένα, αν έχουν σπίτι αντικειμενικής αξίας έως 230.000 ευρώ και εφόσον δηλώνουν στην εφορία 13.906 ευρώ προκειμένου για άγαμο, 23.659 ευρώ για ζευγάρι, 29.372 ευρώ για οικογένεια με 1 παιδί ή 35.086 ευρώ για οικογένεια με επιπλέον παιδιά, όσα και αν είναι αυτά (πχ τρίτεκνες, πολύτεκνες κλπ).
- στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει αυτόματη προστασία. Ο δανειολήπτης θα πρέπει να περάσει από ειδικά «τεστ». Προβλέπεται αξιολόγηση της θέσης του δανειολήπτη (το λεγόμενο «τεστ αποτίμησης περιουσίας»), αν ο δανειολήπτης κριθεί συνεργάσιμος με την τράπεζα, αν πλήρωνε κανονικά πριν την κρίση κλπ.
- ο δανειολήπτης θα έχει σταθερή δόση για τρία χρόνια, έως το τέλος του 2018. Μετά θα υπάρξει αναθεώρηση του συστήματος και των ορίων.
- την δόση θα την συμφωνήσουν διαδικαστικά τράπεζα και δανειολήπτης. Θα εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη αλλά και ως ποσοστό aπό της τρέχουσας εμπορικής αξίας της κατοικίας. Και τα δύο στοιχεία που καθορίζουν την δόση, θα τα υπολογίζει η τράπεζα (πχ μέσω εμπειρογνωμόνων εκτιμητών, μεσιτών κλπ).
- σε περίπτωση που η τρέχουσα εμπορική αξία είναι –λόγω κρίσης- κατώτερη της αντικειμενικής που είχε συμφωνηθεί στα συμβόλαια αγορά της κατοικίας, τότε και το δάνειο θα προσαρμόζεται σε αυτήν. Άρα το δάνειο θα «κουρεύεται» και θα μειώνεται στην εμπορική αξία αντί της αντικειμενικής στην οποία είχε υπολογιστεί το κάθε ακίνητο.
Πηγή:  http://www.kinima-ypervasi.blogspot.gr .-

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: "Να βγει ο στρατός στους δρόμους"
stratos1
-  Σύμωνα με την «Rheinische Post» ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρέστη σε μια εκδήλωση το βράδυ της στο Ντύσελντορφ όπου και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες».
Θυμίζουμε πως εχθές το βράδυ στο Αννόβερο απετράπη από τις αστυνομικές αρχές η βομβιστική επίθεση που είχε ως στόχο τη φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση Γερμανίας - Ολλανδίας, παρουσία μάλιστα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνχελα Μέρκελ.

*** Βόμβα υπουργού: "Υπάρχει υπουργός ταχυδρόμος των Αμερικανών"…
erwthmatiko3
-  Σήμερα Τετάρτη καταθέτει στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών ο Γιάννης Πανούσης αναφορικά με τις αποκαλύψεις- φωτιά στις οποίες προχώρησε πριν λίγες μέρες… Οι εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση είναι καταιγιστικές, ενώ κάθε νέα λεπτομέρεια δια στόματος του πρώην υπουργού προκαλεί πολιτικούς τριγμούς!
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζει νυν υπουργό ως
"ταχυδρόμο" των κελευσμάτων των ΗΠΑ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επιπλέον λεπτομέρειες για την εν λόγω αποκάλυψη που "καίει" πρωτοκλασάτο υπουργό αναφορικά με τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

*** Βόμβα για Καμμένο
kam
-  Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας  και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πριν το κόμμα του γίνει μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού.
"Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Είναι μια φορολογία η οποία δε στέκει πουθενά, ούτε σε ελληνικά αλλά ούτε και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι μια φορολογία που οδηγεί στη δήμευση των περιουσιών των ελλήνων."

*** Με αποδοκιμασίες έγιναν δεκτοί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο
syriza poreia
- Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν δεκτοί με... θέρμη στη χθεσινή πορεία για την επέτειο των 42 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι Συριζαίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά, μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά», όμως οι υπόλοιποι διαδηλωτές του κοιτούσαν με... μισό μάτι...

***  Βαριές καταγγελίες από Αυγενάκη για Σπίρτζη- Παππά
spirtzis pappas
-  Συνεχίζεται ο πόλεμος με καταγγελίες γιά "γραφεία εξυπηρέτησης"
Με νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που υπογράφουν 15 βουλευτές της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει συνέχεια στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μελών της κυβέρνησης, Παππά και Σπίρτζη και του συγκροτήματος Ψυχάρη. Τα δημοσιεύματα του Βήματος και των Νέων γιά ύπαρξη νοικιασμένου γραφείου στην Συγγρού με τα ονόματα των υπουργών και σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής, προκάλεσαν χθες την έντονη αντίδραση του Μαξίμου. Με ανακοίνωση των Παππά και Σπίρτζη εκτοξεύονται κατηγορίες για σχέδια πολιτικής εξόντωσης από το Συγκρότημα, λόγω του νέου νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, σήμερα τόσο τα ΝΕΑ όσο και ο Βήμα FM προχώρησαν περισσότερο και ρωτούν τους δύο υπουργούς εάν τα γραφεία τους έχουν νοικιαστεί από "μεγαλοεργολάβο" που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού , ο οποίος με βάση το νέο νόμο θα μπορεί να μετατρέψει τεχνικά τον σταθμό σε πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Αυγενάκης πάντως ζητά απαντήσεις και γιά την περίπτωση των πόθεν έσχες Φλαμπουράρη - Σταθάκη κλπ.Ολόκληρη η ερώτηση που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Είναι αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να καταπολεμήσει τη διαφθορά που βρίσκεται στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του;
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν απασχολήσει πολύ έντονα το δημόσιο διάλογο, αναφορές και δημοσιεύματα «περί γραφείου «εξυπηρετήσεων» που διατηρούν δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη με τη συνεπικουρία μεγαλοεργολάβου και το οποίο επιταχύνει με την καταβολή «γρηγορόσημου» υποθέσεις πολιτών». Παρά το πολύ σοβαρό του θέματος, δεν υπήρξε καμία απολύτως διάψευση ή αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης.
Σήμερα Τρίτη, 17-11-15, στον ρ/σ «Βήμα FM» (εκπομπή: «Ταπί και ψύχραιμοι» των δημ. κ.κ. Γ. Παπαχρήστου, Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλου) καθώς και στην εφημερίδα «Τα Νέα» έγινε αναφορά μεταξύ άλλων περί «κοινού «γραφείου»[…] επί της οδού Συγγρού[…] όροφος[…] των κ.κ. Χ. Σπίρτζη και Ν. Παππά [...]», ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα», ότι «[…]έχει νοικιαστεί από μεγαλοεργολάβο για λογαριασμό τους (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο)[…]».
Ωστόσο θυμίζουμε ότι πρόσφατα κατά τη συζήτηση του σ/ν για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, με το οποίο η Κυβέρνηση δια των κ.κ. Σπίρτζη - Παππά προσπαθεί να δημιουργήσει «Υπουργό Καναλάρχη» μέσω ενός απόλυτα συγκεντρωτικού συστήματος αδειοδοτήσεων, εισήχθη την τελευταία στιγμή νομοτεχνική βελτίωση με την οποία η Κυβέρνηση δημιούργησε μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας (εδ. β΄, παρ. 6, άρθ. 14, ν.4339/2015). Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν έχει σχέση ο παραπάνω «μεγαλοεργολάβος» με την κατηγορία αυτή;
Απορίας άξιο για όλους εμάς παραμένει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, έσπευσε να «καλύψει» την συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη στην εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», χωρίς να έχει δηλώσει την μεταβολή στην επίμαχη δήλωση περιουσιακής κατάστασης θέτοντας – σε πρώτη φάση – τυπικό πρόβλημα ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες. Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα ανέλαβε δημόσιο έργο από την Περ. Πελοποννήσου, ύψους 3.9 εκ. ευρώ, ενόσω ήταν μέλος της Κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα και ο ν. 1558/1985 δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας. Παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός απεφάνθη και κάλυψε τον Υπουργό Επικρατείας πριν αποφανθούν οι ελεγκτές και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ακόμη και σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» και παράλληλα να συμμετέχει στην Κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ν. 3310/05 (άρθ.9), οι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «[…]περιβάλλεται το συμβολαιογραφικό τύπου ανεξαρτήτως του τόπου καταρτίσεώς της, επί ποινή ακυρότητας». Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του άρθ. 180 Α.Κ. η άκυρη δικαιοπραξία θεωρείται ως μηδέποτε γενομένη. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει διατήρηση του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% από τον κ. Φλαμπουράρη.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας παρά το γεγονός ότι έκανε σημαία του όλα αυτά τα χρόνια την καταπολέμηση της διαπλοκής, αδιαφορεί προκλητικά, διατηρώντας στη θέση του Υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, παραβιάζοντας διατάξεις του μοναδικού νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα κατά της διαπλοκής, του ν.3310/2005 από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. επί Κ. Καραμανλή, αδιαφορώντας και για τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης.
Την ίδια στάση συγκάλυψης κράτησε και με την περίπτωση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, ο οποίος «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκ. ευρώ επί τρία συναπτά έτη, κι αυτό πριν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Πρωθυπουργός σιωπά και αποφεύγει να πάρει θέση στα όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ποινικούς κρατούμενους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, παρότι είναι υποχρέωσή του να δώσει απαντήσεις στις αποκαλύψεις που αφορούν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και τη δημιουργία παρακράτους.
Όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» και εμφανιζόταν ως «Αρχάγγελος της κάθαρσης» και σήμερα όπως φαίνεται η Κυβέρνησή του, έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Είναι πραγματικά αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, που όπως φαίνεται είναι στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του;
2. Θα αντιμετωπίσει άραγε και αυτή την υπόθεση με απαξίωση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποθέσεις «Βαλαβάνη», «Χαϊκάλη», «Κορωνάκη», «Πολάκη», «Φλαμπουράρη», «Σταθάκη» κ.α., και οι οποίες δυστυχώς στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν πλήρως;
3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Πρωθυπουργός αναφορικά με την υπόθεση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη, η οποία έχει σοβαρότατη ποινική διάσταση και σήμερα ο ίδιος διατηρεί του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% ;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2. Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
3. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλίας
4. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
5. Αθανάσιος Δαβακης, Βουλευτής Λακωνίας
6. Κωνσταντίνος Βλάσσης, Βουλευτής Αρκαδίας
7. Απόστολος Βεσυροπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
8. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
9. Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
10. Ιωάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων
11. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
12. Δημήτρης Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας
13. Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας
14. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
15. Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

***  Ποιοι είναι οι Τζιχαντιστές;
tzixantistes
-   Το ISIS με συντομία θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελείται από στυγνούς τρομοκράτες. Πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση Τζιχαντιστών που έχουν βάλει στόχο τη Συρία και το Ιράκ, όμως δεν σταματούν εκεί. Σκοπός τους είναι να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος, ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους έθνος. Το όνειρο τους είναι μια χώρα που θα ονομάζεται «The Islamic State In Iraq And Syria». Ας δούμε τώρα ποια μέλη «παλεύουν» για το ISIS, αυτό είναι και το πιο περίπλοκο θέμα στην όλη υπόθεση. Χωρίζονται σε 3 μέρη- τάγματα, τους «Σουνίτες», τους «Σιίτες» και τους «Κούρδους». Τα μέλη του ISIS είναι οι «Σουνίτες», όπως ο Σαντάμ Χουσείν. Αυτό σημαίνει ότι ο παλιός φρουρός παίρνει πίσω τη δύναμή του. Η απάντηση είναι όχι. Ο Σα Κατάρρευση κυβέρνησης! Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ… ντάμ Χουσείν ήταν αντικληρικός, ενώ το ISIS αποτελείται από τρομοκράτες Τζιχαντιστές που θέλουν τη Σαρία. Αυτή δεν ήταν η επιθυμία του Χουσείν. Είναι περίπλοκο και στη Συρία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο. Το ISIS αποτελεί ένα γκρουπ τρομοκρατών, οι οποίοι εδώ και καιρό κάνουν επιθέσεις τρόμου και βίας εναντίον της Συρίας και του Ιράκ και τα καταφέρνουν, καθώς αποτελούν το πιο επιτυχημένο γκρουπ τρομοκρατών που έχουμε δει ποτέ παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει διότι κερδίζουν όλο και περισσότερη δύναμη συνέχεια και θα μπορέσει να «σταθεί» για καιρό. Άρα έχουμε να κάνουμε με κάτι παραπάνω από μία απλή τρομοκρατική οργάνωση, καθώς ξεπερνούν ακόμα και την Αλ Κάιντα.
Δείτε το σχετικό βίντεο  , What Is ISIS And What Do They Want In Iraq? , https://youtu.be/vOGLesXQ4Tc  .- 

***   Κατάρρευση κυβέρνησης! Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ…
syriza logo
-  Μετά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα μεγατόνων και εμφύλιος δοκιμάζει την κυβέρνηση;
Αναταραχή προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τους νέους φόρους…
Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το χθες το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
Ομάδα βουλευτών αντέδρασε έντονα στη διάταξη που αφορά στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών.
Μάλιστα αρκετοί έσπευσαν να… προειδοποιήσουν ότι δεν θα περάσει «άνετα» στη Βουλή, αν οι ρυθμίσεις που συμφωνηθούν με τους δανειστές δεν αποτελούν στην πράξη έναν πραγματικά έντιμο συμβιβασμό.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως προϋπολογισμός και μεσοπρόθεσμο είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας αντί για τις 20 Νοεμβρίου.

*** Στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες- 2.000 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
agrotes1
-  Χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα (Ήπειρο, Θεσπρωτία, Πελοπόννησο και Κρήτη ), συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στον τρόπο φορολόγησής τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένο το παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
- Η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας στο ύψος της Βουλής, είναι κλειστές μέχρι αυτή την ώρα.

***  ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ «ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΝ» ή «ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ»;
filologos
-  (Γλωσσικές σοφιστικές διαστρεβλώσεις νοημάτων)
Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Θεωρώ ότι οι κοσμοεξουσιαστές κάπου έχουν χάσει τον λογαριασμό προκειμένου να δικαιολογήσουν τάχα σαν σωστές, τις αναγκαίες κατ’ αυτούς αλλά κυρίως τις μη αποδεκτές από τον λαό δικές τους άφρονες πράξεις και ενέργειες. Όχι ότι τους ενδιαφέρει η γνώμη των αναλωσίμων για την εξουσία τους υπηκόων, εφ’ όσον οι ίδιοι μεθόδευσαν την καταστροφή τού έθνους μέσω της διαστρεβλώσεως της ιστορίας, της εκλύσεως των ηθών, της αλλοιώσεως των παραδόσεων και κυρίως της καταστροφής τής γλώσσας, της απλοποιήσεως των λέξεων και των νοημάτων, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό τού νου.
Ας αναλύσουμε μια τέτοια παράμετρο για να καταλάβουμε όχι μόνο το μέγεθος της γλωσσικής καταστροφής αλλά και την παραπλάνηση των ελλήνων λόγω τής μη κατανοήσεως αυτών των παραμέτρων. Επειδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια πολλά ακούμε τάχα για θυσίες τού ελληνικού λαού, ας πάρουμε να αναλύσουμε την λέξη "θυσία", την οποία τα λεξικά (στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε το Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου -Φυτράκη) ερμηνεύουν ως "τελετουργική, αιματηρή ή αναίμακτη προσφορά σε θεότητα | (μτφ.) θεληματική στέρηση υλικού ή ηθικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος σκοπός ή να ευεργετηθεί κάποιο πρόσωπο". Το ουσιαστικό αυτό, βεβαίως, λαμβάνει άλλη έννοια αναλόγως του αριθμού (θυσίες ή θυσία) και κυρίως αναλόγως τού υποκειμένου. Π.χ. η φράση "οι θυσίες τού ελληνικού λαού" δηλώνει ότι ο ελληνικός λαός κάνει τις θυσίες (η γενική "του λαού" είναι γενική υποκειμενική = ο λαός κάνει θυσίες, δρα, δηλαδή, ως υποκείμενο). Ενώ η φράση "η θυσία τού ελληνικού λαού" δηλώνει ότι ο ελληνικός λαός θυσιάζεται (η γενική "του λαού" είναι γενική αντικειμενική = ο λαός θυσιάζεται, δέχεται δηλαδή την ενέργεια της θυσίας)! Θα μου πείτε λεπτά γράμματα. Κι όμως από κάτι τέτοια "λεπτά γράμματα", τα οποία τώρα πια δεν διδάσκονται και τα παλαιότερα χρόνια εδιδάσκοντο με λανθασμένο τρόπο, οι γνώστες τής ελληνικής χαρακτηρίζονται "ευφυείς" ή "ανόητοι"!
Συγκρατήσατε λίγο την νεοελλαδικώς λεξικογραφημένη ερμηνεία τής λέξεως "θυσία", την οποία προαναφέραμε και σε λίγο θα καταλάβετε γιατί. Διότι αν και είναι πράγματι σωστός ο γενικός χαρακτηρισμός όσον αφορά στο ουσιαστικό "θυσία" (χωρίς αναφορά σε ό,τι ιδιαίτερο αναλύσαμε), στην περίπτωση των ρημάτων οι πραγματικές έννοιες της σημασίας τους έχουν μεταβληθεί παρατύπως σε ..."μεταφορικές"! Και εξηγώ τι ακριβώς εννοώ.
Από την λέξη "θυσία" προέρχεται το ρήμα "θύω" ή "θυσιάζω", το οποίο αναφέρουν τα νεοελλαδικά λεξικά. Στο ρήμα "θυσιάζομαι", όμως έχουν μόνο ...μεταφορική έννοια! Συγκεκριμένα το "Λεξικό Τεγόπουλου – Φυτράκη" αναφέρει ότι «θυσιάζομαι... (μτφ.) = είμαι πρόθυμος να προσφέρω τα πάντα για την εξυπηρέτηση προσώπων ή ιδεών ή καταστάσεων κ.τ.λ.». Κατά σύμπτωση, η μεταφορική αυτή έννοια εξυπηρετεί θαυμάσια τον σκοπό τών θυτών. Δηλώνει «προθυμία να προσφέρει τα πάντα για την εξυπηρέτηση προσώπων (δηλαδή Μέρκελ, τρόϊκα) ή ιδεών (παγκοσμιοποίηση) ή καταστάσεων (χρέος)». Δυστυχώς, μόνο μεταφορικώς και όχι νοητικώς, διότι τότε, ίσως να υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις!
Αυτό που πρέπει να εξηγήσουμε και πάλι από την αρχή είναι κάποια γνωστά και αυτονόητα πράγματα, τα οποία οι νεοελλαδίτες "ειδικοί" έχουν φροντίσει να περιβάλουν διά της σιγής [(θνάσκει δε σιγαθέν καλόν έργον– Πίνδαρος, (Πινδάρου Αποσπάσματα, Fr.121,4.)] ή διά της καταργήσεως. Είναι ότι η ελληνική γλώσσα έχει δύο φωνές και τρεις διαθέσεις: "Ενεργητική και μέση φωνή" και "ενεργητική, μέση και παθητική διάθεση". Τι σημαίνει όμως "φωνή"; "Φωνή" ως όρος τής γραμματικής σημαίνει "πώς φωνάζουμε μια λέξη", ποια κατάληξη, δηλαδή, της δίνουμε για να την ξεχωρίσουμε. Έτσι στο ρήμα "λύω" η κατάληξη -ω- δηλώνει την ενεργητική φωνή. Η διάθεση, όμως, δηλώνεται με τον τρόπο, που κάνουμε κάτι. Πώς δηλαδή διαθέτουμε τον εαυτό μας. Αν τον διαθέτουμε ενεργητικά, αν κάνουμε μία ενέργεια, τότε και η διάθεση είναι ενεργητική.
Στην μέση φωνή, τώρα, η κατάληξη είναι "-ομαι". Ό,τι φωνάζουμε, επομένως, με αυτή την κατάληξη ανήκει στην μέση φωνή, π.χ. "λύ-ομαι". Η διάθεση, όμως, του ρήματος αλλάζει αναλόγως του πώς διαθέτουμε τον εαυτό μας. Αν είμαστε εμείς π.χ. το μέσον για να δεχθούμε μία ενέργεια, τότε και η διάθεση είναι "μέση". Π.χ. "λύ-ομαι" (μόνος μου, όμως, χωρίς την μεσολάβηση κάποιου). Εδώ λοιπόν έχουμε "μέση διάθεση" (λύω εμαυτόν). Όταν όμως κάποιος άλλος μεσολαβήσει για να δεχθούμε εμείς αυτή την ενέργεια, τότε εμείς παθαίνουμε κάτι από κάποιον άλλο. Υπάρχει δηλαδή το λεγόμενο "ποιητικό αίτιο" και η διάθεση είναι παθητική, π.χ. "λύ-ομαι" (υπό τινος). Μία φωνή, λοιπόν, (λύ-ομαι), δύο όμως διαθέσεις (μέση και παθητική).
[Για καθαρά τυπικούς λόγους η "φωνή" αποδίδεται στο "α΄ ενικό πρόσωπο της οριστικής του ενεστώτα", ουσιαστικώς, όμως, ισχύει και για τις καταλήξεις τών υπολοίπων προσώπων όλων των χρόνων και των εγκλίσεων. Και αν μεν η διάθεση είναι παθητική, διακρίνεται αμέσως ο παθητικός μέλλων (θυσιασθήσομαι) και ο παθητικός αόριστος (εθυσιάσθην). Στον ενεστώτα, όμως, καθώς και στον παρατατικό, τον παρακείμενο και τον υπερσυντέλικο, χρόνοι στους οποίους οι καταλήξεις τόσο στην "μέση" όσο και στην "παθητική" διάθεση είναι ίδιες, τότε πρέπει να παρέμβει η νοητική λειτουργία, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή το μυαλό μας για να κατανοήσουμετην ιδιαίτερη σημασία].
Σήμερα οι "ειδικοί" κατήργησαν στα νεοελλαδικά την "μέση φωνή" (και μαζί με αυτή και την μέση διάθεση, "διαθέτοντας" τις πράξεις που αυτή δήλωνε τάχα σαν ...μεταφορικές) και χρησιμοποιούν πλέον μόνο "ενεργητική" και "παθητική" φωνή, μεταφράζοντας επ’ακριβώς τον αγγλικό όρο "passive voice" και αφήνοντας έτσι το ύψιστο εργαλείο τού νου, την ελληνική γλώσσα, στην τύχη του.
Πάμε τώρα στο ρήμα "θύω". Είναι ενεργητικής φωνής και ενεργητικής διαθέσεως. Το ρήμα "θύ-ομαι", όμως, είναι οπωσδήποτε μέσης φωνής (το φωνάζουμε δηλαδή με την κατάληξη -ομαι), πρέπει όμως να σκεφθούμε για να δηλώσουμε την διάθεση. Εννοώ ότι αν εμείς είμαστε το μέσον για την θυσία, δηλαδή αν η διάθεση είναι "μέση", τότε υπάρχει το "εθελόθυτον" (ημείς θυσιάζομεν εμαυτούς). Τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε σε όλες τις σημαντικές αναμετρήσεις τής ελληνικής ιστορίας. Στον Μαραθώνα, στην Σαλαμίνα, στις Θερμοπούλες, στις Πλαταιές, στην Αλαμάνα, στην Γραβιά, στο Μανιάκι, στην έξοδο του Μεσολογγίου, στον χορό τού Ζαλόγγου, στην Αραπίτσα, στον Μακεδονικό Αγώνα, στο ΟΧΙ του ’40, στο οχυρό Ρούπελ, στην θυσία του Κουκκίδη και στην Εθνική Αντίσταση, στον Αγώνα τής ΕΟΚΑ και σε άπειρες άλλες. Εδώ το ρήμα "θυσιάζ-ομαι" είναι και μέσης φωνής και μέσης διαθέσεως (θέλω δηλαδή και θυσιάζω εμαυτόν), υπάρχει δηλαδή το "εθελόθυτον"..
Όταν όμως έχουμε "παθητική διάθεση", τότε "θυσιάζομαι εγώ από κάποιον άλλο (ποιητικό αίτιο) χωρίς όμως την θέλησή μου". Οδηγούμαι δηλαδή ως "πρόβατον επί σφαγήν", παθαίνω κάτι από κάποιον άλλο. Η Ιφιγένεια, για παράδειγμα, εθυσιάσθη υπό του Αγαμέμνονος, χωρίς την θέλησή της, διότι επίστευε ότι πήγαινε στην Αυλίδα να παντρευθεί τον Αχιλλέα. Δεν εθυσίασε η ίδια εμαυτόν. "Εθυσιάσθη" υπό του πατρός. Άρα εδώ το ρήμα "θυσιάζομαι" είναι μέσης φωνής αλλά παθητικής διαθέσεως υπάρχει δε και ποιητικό αίτιο. Το νόημα δηλαδή είναι τελείως διαφορετικό.
Καταλαβαίνετε, τώρα, αγαπητοί φίλοι, γιατί "η μέση φωνή με παθητική διάθεση" έγινε μόνο "παθητική φωνή" (passive voice); Γιατί τα πραγματικά νοήματα της μέσης φωνής απέκτησαν "μεταφορική" έννοια; Γιατί εξηφανίσθη η "μέση φωνή"; Για να έρχονται σήμερα οι εξουσιαστές και τα εδώ κοινοβουλευτικά φερέφωνά τους και να ομιλούν για τις «θυσίες τού ελληνικού λαού»! Θυσίες, όμως, τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν τις έκανε οικειοθελώς. Εξηναγκάσθη εις θυσίαν, "εθυσιάσθη υπό των δανειστών και των εδώ φερεφώνων" τους και "δεν εθυσίασε ο ίδιος εμαυτόν". Έτσι είναι: Άλλο "επιλέγω να θυσιασθώ" και άλλο "με θυσιάζουν" άλλοι! Άλλο η επιλογή και άλλο η επιβολή!
Ας σταματήσουν, λοιπόν, να ομιλούν οι πολιτικοί μας και οι δανειστές τάχα για «θυσίες τού ελληνικού λαού» αλλά να λένε την αλήθεια, την οποία η ίδια η ελληνική γλώσσα εκφράζει διά των νοημάτων της! Ότι, δηλαδή, "αυτοί οι ίδιοι θυσίασαν τον ελληνικό λαό" (ενεργητική φωνή και διάθεση) ή ότι ο ελληνικός λαός "εθυσιάσθη υπ’αυτών" (μέση φωνή με παθητική διάθεση). Έτσι, για να υπάρχει και το ποιητικό αίτιο, που θα τους δείχνει κάθε φορά και θα τους αποκαλύπτει, για να ξεχωρίζουν οι "σφαγιαστικές θυσίες" τους από τις "οικειοθελείς", τις "εκούσιες θυσίες" τών Ελλήνων προς χάριν τής Ελευθερίας και της σωτηρίας τής Πατρίδος!

***  Γιατί δεν πρέπει ο Τσίπρας να καταθέσει στεφάνι στον Κεμάλ
stefani
Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε το μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων ως ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
 1.Η λατρεία για το δάσκαλο του Χίτλερ, Μουσταφά Κεμάλ
Είναι γνωστή εδώ και καιρό η λατρεία πολλών “ηγετών” και «διανοουμένων» στον Χίτλερ των Ελλήνων, στον Μουσταφά Κεμάλ. Η πρόταση από τον Βενιζέλο για Νόμπελ Ειρήνης στον σφαγέα των Ελλήνων (!), η παραχώρηση από τον Μεταξά του ψεύτικου σπιτιού του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη και ο οδυρμός του Δικτάτορα για το θάνατό του, οι συναντήσεις της Χούντας στο όνομα του Κεμάλ, οι τιμές στο μαυσωλείο του από τους Κωνσταντίνο και Κώστα Καραμανλή καθώς και από τον Γιώργο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την ιστορία, τους νόμους και τη βούληση του ελληνικού λαού που αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη Γενοκτονία, είναι μία σκληρή πραγματικότητα.
Έτσι για αυτόν που θεμελίωσε το φασισμό και υπήρξε δάσκαλος του Χίτλερ και των Ναζί, εντάσσονται και οι αναφορές στο χώρο της παιδείας στην Ελλάδα, με την αφαίρεση του κεφαλαίου που σχετίζεται με τη Γενοκτονία που διέπραξε ο Κεμάλ, με την άρνηση της Γενοκτονίας από τον Υπουργό Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή στο βιβλίο της Στ ' δημοτικού (σελ. 196) αυτό που αντικατέστησε το “περί συνωστισμού”, ο δήμιος του Ελληνισμού, “θεωρείται ο δημιουργός της σύγχρονης Τουρκίας”(!!!!!!).
Πως μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι υπάρχουν “πολιτικοί και πνευματικοί” άνθρωποι στην Ελλάδα, που αποδέχονται και θαυμάζουν τον Κεμάλ; Τον εξολοθρευτή δηλαδή των Ελλήνων; Γιατί η Ελλάδα απουσιάζει όταν γίνεται αναφορά για το ζήτημα της Γενοκτονίας σε διεθνείς οργανισμούς και συναντήσεις και κρύβεται φοβούμενη, ενώ την ίδια στιγμή υβρίζει τους νεκρούς προγόνους μας, παρίσταται στα εγκαίνια του ψεύτικου σπιτιού του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη και αρνείται δια του Υπουργού Παιδείας τη Γενοκτονία ;
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να καταθέσει στεφάνι στον Κεμάλ για τους εξής λόγους :
1.ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
Το πρωτόκολλο επίσκεψης σε άλλη χώρα, μίας επίσημης αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχει ενδιαφέρουσες παραμέτρους σε ότι έχει σχέση με το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί. Επίσημη είναι η επίσκεψη ενός σημαντικού προσώπου, (προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού εξωτερικών κλπ) υπό τη θεσμική του ιδιότητα η οποία επιβάλλει την εφαρμογή ενός συνόλου αυστηρά προσδιορισμένων και ιεραρχημένων συμπεριφορών και τύπων .
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία αφού είναι επίσημη επίσκεψη οι κινήσεις που γίνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι οι εξής: Το διπλωματικό γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στέλνει το πρόγραμμα για την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο αντίστοιχο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων εάν υπάρξει κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ.
Στη περίπτωση των Καραμανλή – μεγάλου και βραχύ- και Γ. Παπανδρέου το πρόγραμμα εστάλη από την τουρκική πλευρά και μέσω της διπλωματικής οδού, επιστράφηκε από την αντίστοιχη ελληνική, χωρίς αλλαγές, σε ότι σχετίζεται με την κατάθεση στεφάνου στον Κεμάλ.
Θα μπορούσε ωστόσο να παρακαμφθεί από την ελληνική πλευρά, και να ζητηθεί να υπάρξει απόδοση τιμής σε άλλο μνημείο, πλην του Κεμάλ, αφού στην Ελλάδα, όπως θα τόνιζε η απάντηση υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της ελληνικής βουλής για το συγκεκριμένο πρόσωπο ( νόμοι του 1994 και 1996 για τη Γενοκτονία).
Δεν γνωρίζουμε σε αυτήν την περίπτωση την αντίδραση της τουρκικής πλευράς και εάν θα ήταν λόγος αναβολής ή ματαίωσης της επίσημης επίσκεψης. Ωστόσο η αναφορά και η επίκληση σχετικών νόμων του ελληνικού κράτους, είναι μία ορθή και απολύτως δικαιολογημένη αιτιολόγηση αλλαγής του προγράμματος και στην περίπτωσή μας για την άρνηση απόδοσης τιμής προς τον Κεμάλ.
Οι τοπικές ή εθνικές παράμετροι και οπωσδήποτε η ύπαρξη εθνικών νομικών κειμένων, πολλές φορές αναφέρονται ως αιτιολογία προκειμένου να γίνουν σεβαστές πολιτικές και διπλωματικές στάσεις (π.χ Βάσκοι, Καταλανοί για Ισπανικές εθνικές εορτές, οι σερβικές, μουσουλμανικές και κροατικές εθνικές αρχές στο ομοσπονδιακό κράτος της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, η τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις).
2.ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Η επίσημη επίσκεψη μπορεί πραγματοποιηθεί, παρακάμπτοντας την απόδοση τιμής στον Κεμάλ, είτε με την επίκληση του κωλύματος που έχει ο Πρωθυπουργός ( «δεν μπορώ να υπερβώ μία εθνικού χαρακτήρα νομική ρήτρα» «δεν μπορώ να έλθω σε αντίθεση με έναν νόμο του κράτους που εκπροσωπώ»), αφού υπό προϋποθέσεις γίνεται σεβαστό διεθνώς, είτε με την άρνηση του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η κατάθεση στεφάνου στον Κεμάλ.
Αυτό βεβαίως, εξαρτάται από τη βούληση της ελληνικής πολιτείας, αφενός να υπερασπιστεί μία διακηρυγμένη απόφαση, με νόμους του ελληνικού κοινοβουλίου, ότι υπήρξε Γενοκτονία και αφετέρου να δώσει το μήνυμα μέσα από μία επίσημη επίσκεψη ότι στην ατζέντα των διμερών επαφών εντάσσεται το ζήτημα αυτό. Με την άρνηση να τιμηθεί ο Κεμάλ, ο πρωτεργάτης δηλαδή του μαζικού εγκλήματος, προβάλλεται η αναγνώριση από το θύτη Τουρκία της γενοκτονίας των Ελλήνων, των οποίων οι απόγονοι όσων διασώθηκαν είναι πολίτες του κράτους που εκπροσωπείται από τον Πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Υπουργό των Εξωτερικών.
3. ΗΘΙΚΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ
Ο πρωθυπουργός (και αναλόγως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός των Εξωτερικών) όταν βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες πολίτες. Εκπροσωπεί την Ελλάδα της ιστορίας, της αντίστασης, της Δημοκρατίας, της αλήθειας και του φωτός. Εκπροσωπεί τις ψυχές των εκατομμυρίων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στον Εθνικισμό, το Φασισμό, το Ρατσισμό, το Ναζισμό και τις ψυχές των εκατομμυρίων θυμάτων τους. Θα επαναλάβει ο Τσίπρας την υβριστική πράξη των Καραμανλή και Παπανδρέου, τις δηλώσεις από τους δικτάτορες και χουντικούς για τον Κεμάλ; Για όλα τα παραπάνω, νομιμοποιείται διπλωματικά, πολιτικά, ιστορικά, δημοκρατικά και ηθικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός να αγνοήσει τις ψυχές των προγόνων μας που δολοφονήθηκαν από τον Κεμάλ και να καταθέσει στεφάνι, τιμώντας τον;
Το στεφάνι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Μουσταφά Κεμάλ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στεφάνι στον Κεμάλ , https://youtu.be/gsCNps77ez4 .- 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Στεφάνι στον Κεμάλ , https://youtu.be/pf0FUMNck4w  .-

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Στο  ποδόσφαιρο  φιλικός  ποδοσφαιρικός αγώνας  Τουρκία -Ελλάδα χθές  :
Η Εθνική στάθηκε όρθια στο φιλικό της Κωνσταντινούπολης
***  Φιλικό 17/11/2015 :  ΤΟΥΡΚΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  0-0  .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάολο Βαλέρι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Βολκάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81΄ Τασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64΄ Μάλι), Αρντά Τουράν (90΄+ Γιασίν), Σαχάν (73΄ Οκάι), Οζιακούπ (63΄ Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86΄ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78΄ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46΄ Πέτσος), Φορτούνης (90΄+ Καρέλης), Μήτρογλου (70΄ Γιάννου).

***  Πειράγματα για τη «Μαύρη Θύελλα»

Τα καλοπροαίρετα πειράγματα του εισαγγελέα Εφετών δέχθηκε χθες το πρωί ο δικηγόρος και πρόεδρος της ομάδας της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Καθώς νωρίτερα ο κ. Ράλλης είχε φανεί λίγο στενοχωρημένος, ο κ. εισαγγελέας απέδωσε τη διάθεσή του στο γεγονός ότι η «Μαύρη Θύελλα» έχασε την Κυριακή από την ομάδα ενός μικρού χωριού στη Χίο. «Μα να χάσετε από μια τόσο μικρή ομάδα;» σχολίασε ο εισαγγελέας, με τον κ. Ράλλη απλώς να κουνάει το κεφάλι του. Β.Β. - 

***





~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                        
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-       
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-   
 ~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-  
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-~
  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-    
~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .- 
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .- 
~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .-     
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-    
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .-  
~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-14-2015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/14-15-11-2015-arfara-news.html .-  
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο  14  και  15  Νοεμβρίου  2015     http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/14-15-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html .-~
~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-    

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-      
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-nwes-18-2015.html .-   
~     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4620 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.436   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
          ~*  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου