ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS    Το αγιάζι στην ενημέρωση  Παρασκευή  28  Αυγούστου  2015 :
~

 
***  Η χώρα στις κάλπες: Δημοσκόπηση του voicenews.gr!
ekloges2
Η χώρα κινείται πλέον σε προεκλογική τροχιά, με το πολιτικό σκηνικό να είναι ακόμη θολό, καθώς τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας δεν έχουν "αποκαλύψει" απολύτως την στρατηγική που θα ακολουθήσουν…
Πάρτε μέρος στη διαδικτυακή δημοσκόπηση του voicenews.gr και απαντήστε στo κρίσιμο ερώτημα ΕΔΩ!

***  Η πρώτη μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ                
Διαφορά 3 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Τσαλακωμένη η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα - Μόλις μισή μονάδα πίσω ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έβλαψε τη χώρα το δημοψήφισμα. Αρνητικές οι επιπτώσεις και από τις πρόωρες εκλογές. Λανθασμένη η διαπραγμάτευση. Κάτω από τη βάση βαθμολογείται το κυβερνητικό έργο. Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον τους.

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.
 Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.
Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής:
25% ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% η ΝΔ.  6% για Ποτάμι αλλά και ΚΚΕ. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η ΛΑΕ (Π. Λαφαζάνης) με 5%.
ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) συγκεντρώνουν από 4,5%.
Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2%.
Στο 14,5% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.
Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών
Πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με εξαιρετικά μικρή διαφορά, μόλις 0,5% (22,5%).
Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%.  Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5% αλλά το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.

Αρνητικά αξιολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου Σε συντριπτικό ποσοστό 66,5% οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντα της Προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα το αρνητικό αυτό ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά από τον Απρίλιο (47,5%). Ωστόσο φαίνεται ότι "κρατά" ένα σημαντικό ποσοστό υποστήριξης.


Έβλαψε την Ελλάδα το Δημοψήφισμα 

66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έβλαψε την χώρα η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και μόλις το 16,5% ότι αντίθετα, την ωφέλησε.
Αλλά και για τις πρόωρες εκλογές, σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό, 60,5%, πιστεύει ότι θα είναι βλαπτικές για την χώρα. 24% των ερωτηθέντων απαντούν το αντίθετο.
Λάθος ο τρόπος διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση Τσίπρα Ποσοστό 61,5% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένη την στρατηγική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Την απάντηση αυτή μάλιστα έδωσαν σε ποσοστό 46,5% οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως και τις 25-27 Αυγούστου που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση, ήταν σχεδόν κατακόρυφη η αύξηση της αρνητικής γνώμης για την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.
"Κάτω από τη βάση" οι επιδόσεις της κυβέρνησης
Όταν οι  ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν σε μία κλίμακα από το μηδέν («Απαράδεκτη») έως το δέκα («Άριστη») την επίδοση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους βασικούς τομείς: οικονομία, μετανάστευση, εγκληματικότητα, παιδεία, εξωτερική πολιτική και άμυνα, δημόσια διοίκηση και Υγεία, ο μέσος όρος σε όλους τους τομείς ήταν κάτω από το «4». Ενώ σαφής ήταν η έντονη πτώση της σχετικής βαθμολόγησης σε σχέση με την προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση του Απριλίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων βαθμολόγησε με «μηδέν» τις κυβερνητικές επιδόσεις. Ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης το ποσοστό αυτό ήταν συντριπτικό: 43,5%
Grexit
Περαιτέρω η συζήτηση για το grexit προκαλεί φόβο σε περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες (53%), με το σχετικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Ιούλιο.
Τέλος, απαισιόδοξο εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους μάλλον (33,5%) ή σίγουρα (32%) θα χειροτερεύσει.  Όλη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

***  Εκλογικό ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Από μία έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά που χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Εκτός Βουλής αφήνουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

-  Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ
Θρίλερ για την πρωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προβλέπει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 29%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» (27,8%).
Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (8,3%), ακολουθούμενη από το Ποτάμι (6,7%), το ΚΚΕ (5,9%) και το ΠΑΣΟΚ (5,4%). Σημαντικό ποσοστό εμφανίζεται να κερδίζει η Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη (4,9%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξασφαλίζει 4,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν το 2,3%.
- Λαφαζάνης: Θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε με τη Ζωή στις εκλογέςΜεϊμαράκης: Αναξιόπιστος και με καθεστωτική νοοτροπία ο ΤσίπραςΕκλογές στις 20 ΣεπτεμβρίουMRB: Στο 2,2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔΟ Θεοδωράκης προειδοποιεί στο Bloomberg για τον κίνδυνο νέων εκλογώνΣτη Λαϊκή Ενότητα ο «Νέος Αγωνιστής»Τσίπρας: Στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπει οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημαΑυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνησηΑΝΕΛ: Εγχώριο παράρτημα των δανειστών και του ΛΑΟΣ η ΝΔΠΑΣΟΚ: Για μια ακόμη φορά ο Χαϊκάλης εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις

Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Θρίλερ για την πρωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προβλέπει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 29%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» (27,8%).
Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (8,3%), ακολουθούμενη από το Ποτάμι (6,7%), το ΚΚΕ (5,9%) και το ΠΑΣΟΚ (5,4%). Σημαντικό ποσοστό εμφανίζεται να κερδίζει η Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη (4,9%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξασφαλίζει 4,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν το 2,3%.
Metron Analysis - δημοσκόπηση

MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% στην πρόθεση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της MRB για την εφημερίδα «Αγορά», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,6%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 27,4%.
Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθεί το Ποτάμι με 6,7%. Έπονται με το ίδιο ποσοστό 5,7% το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Στο 5,1% καταγράφεται η Λαϊκή Ενότητα και στο 4,7% το ΠΑΣΟΚ. Εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που πέφτουν στο 2,8%.
MRB - δημοσκόπηση

Marc: Στο 2,2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Προβάδισμα 2,2% για τον  ΣΥΡΙΖΑ  καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 23,2%.
Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η  Χρυσή Αυγή με 5,5%, ενώ το  ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%. Στην έκτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8%. Στη Βουλή φαίνονται να εισέρχονται οριακά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% των ερωτηθέντων.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Τρεις ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στις 3 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.   Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.
Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η Λαϊκή Ενότητα με 5%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 4,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοί Έλληνες, με ποσοστό 2%.ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


***   Πώς θα επιστρέψετε στα Windows 7 ή στα Windows 8.1 από τα Windows 10         
      
Κρίνοντας από τα σχόλια κάποιων επισκεπτών, δεν είναι διόλου απίθανο να θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows που είχατε στο σύστημά σας πριν μπείτε στον πειρασμό να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10. H Microsoft διευκολύνει την διαδικασία για όσους συνειδητοποιήσουν ότι πριν ήταν καλύτερα, σε λιγότερο από έναν μήνα.
- Τα Windows 10 θα παραμείνουν δωρεάν έως τα τέλη του Ιουλίου του 2016 -τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους, οπότε μπορείτε να επιχειρήσετε ξανά την αναβάθμιση αργότερα.
- Τον πρώτο μήνα χρήσης, είναι εφικτή και η επιστροφή στην προηγούμενη εγκαταστημένη έκδοση (δυνατότητα που, διαφορετικά, απλά σας στερεί χώρο από το δίσκο και μάλιστα αρκετό που μπορεί να ξεπερνάει τα 22GB).
~  Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (Settings) και αναζητήστε τις Ενημερώσεις (Update & Security) ώστε να φτάσετε στην ενότητα Ανάκτηση (Recovery). Εκεί θα δείτε την επιλογή Go Back to Windows 7 ή Go Back to Windows 8.1, με την οποία θα σας δοθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για την επιστροφή στην προγενέστερη έκδοση.Μετά τον πρώτο μήνα από την εγκατάσταση, η επιλογή αυτή δεν θα υπάρχει -αν και μπορείτε να κάνετε το λεγόμενο downgrade από το δισκάκι που πρέπει να έχετε ή κατεβάζοντας το σχετικό ISO στον δικτυακό τόπο της MS. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται η τήρηση αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας.
Κατεβάστε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 10 σε μορφή ISO (για εγγραφή σε DVD ή USB drive).Αν θέλετε να καθαρίσετε τον δίσκο σας μετά την αναβάθμιση στα Windows 10, τρέξτε το Disk Cleanup και μεταξύ των σχετικών επιλογών προσθέστε τα Temporary Windows installation files και τα Previous Windows installations.  Σημειώστε πως η διαδικασία εξαιρεί τον φάκελο $Windows.~WS, τον οποίο μπορείτε επίσης να διαγράψετε χωρίς να αναμένονται προβλήματα στο μέλλον, αν και η σύσταση της Microsoft είναι να τον κρατήσετε για να μπορείτε να κάνετε restore σε περίπτωση προβλημάτων. www.in.gr  .-

***   Το ΦΕΚ πρόσκλησης εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ για τους πίνακες ωρομισθίων και αναπληρωτών         
      
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμι− ας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015−2016,
σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄).
Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

***  Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης από γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Θα παραμείνω ενεργός, μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια η χώρα να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες, ανέφερε με γραπτή του δήλωση Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χαρίτσης αναφέρει: «Υπέβαλα σήμερα, 27 Αυγούστου, την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Θα παραμείνω ενεργός, μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια η χώρα να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες. Για να διαμορφώσουμε, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ένα μέλλον με βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοκρατία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μου έδειξαν». Πηγή: www.protothema.gr .-- 

*** Λευκή Νύχτα 2015: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!         
      
«Μετά τις 20.00 το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα! Η νύχτα θα γίνεται όλο και πιο Λευκή και ο κόσμος θα έλθει για ψώνια, για διασκέδαση, για κοινωνικές σχέσεις».
Με τον τρόπο αυτό συνόψισε – σε συνέντευξη Τύπου χθες - ο δήμαρχος Παν. Νίκας το περιεχόμενο της 3ης Λευκής Νύχτας, από τις 8.00 αύριο το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, προσθέτοντας πως «οι τιμές θα είναι εξαιρετικές», θα δοθούν πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, ενώ και για όποιον δεν μπορεί να ξοδέψει, θα υπάρχουν κεράσματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας αποβλέπει στην οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων της Καλαμάτας, στην παροχή της ευκαιρίας για συμφέρουσες αγορές, στην προβολή της πόλης και στη δωρεάν ψυχαγωγία προς τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες. Σημειώνεται ότι δε θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση μικροπωλητών.
  Ενδιαφέρον απ' όλη τη Νότια Ελλάδα
Η Καλαμάτα είναι έτοιμη για τη διοργάνωση μιας μεγάλης Λευκής Νύχτας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα καταστήματα θα προσφέρουν πάμπολλα είδη σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενώ η πόλη θα γιορτάσει με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι μεγάλο, ενώ η Λευκή Νύχτα 2015 αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, καθώς η πρωτοβουλία προβάλλεται από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλη την Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά, αλλά και από ΜΜΕ των Αθηνών.
Για την εξυπηρέτηση όσων θα έλθουν και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 20.00 του Σαββάτου η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, θα λειτουργήσουν μεγάλα πάρκινγκ, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Αυτά θα βρίσκονται στο Metro, στο Lidl και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισή ώρα.

***  Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Βασιλέως Γεωργίου 

Συνεργείο του αναδόχου άρχισε χθες να εργάζεται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα μεταξύ Φαρών και Ασκληπιού, για την κατασκευή έργου που θα καταλήξει, μεταξύ άλλων, στην αμφιδρόμηση της οδού Βασιλέως Γεωργίου, από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών. Για την εκτέλεση των εργασιών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, είναι αναγκαίο να μη σταθμεύουν τα οχήματα και στις δύο πλευρές της Βασιλέως Γεωργίου στο προαναφερθέν τμήμα. Οι εργασίες αυτές, μέσω των οποίων – μεταξύ άλλων - θα επεκταθεί η νησίδα της Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Φαρών, θα διαρκέσουν περίπου 10 ημέρες. Παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν την αναγκαία προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις του συνεργείου του αναδόχου. Για την εφαρμογή της πρότασης του μελετητή για την αμφιδρόμηση της οδού Βασιλέως Γεωργίου και τμήματος της οδού Ακρίτα, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητο: •Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου •Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών •Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων •Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη νησίδα, σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες •Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών -Βασ. Όλγας) •Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Όλγας και Ακρίτα - Βασ. Όλγας •Να απαγορευθεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Φαρών •Να απαγορευθεί η στάθμευση στη οδό Ακρίτα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας •Να πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, προτείνεται να μην πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος θα διερευνηθεί μεταγενέστερα. Περιλαμβάνεται ακόμη η αποξήλωση – καθαίρεση υφιστάμενων τσιμεντοϊστών και η αντικατάσταση αυτών με νέους μεταλλικούς ιστούς, με ύψος ιστού 9 μέτρα, που θα έχουν διπλό βραχίονα και φωτιστικά σώματα ατμών νατρίου 100 W, στη νησίδα της οδού Βασιλέως Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Ασκληπιού. Α.Π. 

***  Σύλληψη 15 ατόμων στη Μεσσηνία στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων 

Παρά ένα… χίλια ήταν τα άτομα που ελέγχθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 52 άτομα, με τα 15 από αυτά στη Μεσσηνία. Από τους 999 ελεγχθέντες οι 759 ήταν Έλληνες και 240 αλλοδαποί. Προσήχθησαν 201, εκ των οποίων 120 Έλληνες και 81 αλλοδαποί. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 5 Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 αλλοδαπός για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 1 Έλληνας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 Έλληνες και 1 αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Ελέγχθηκαν, επίσης, 802 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 329 παραβάσεις. Από αυτές οι 314 αφορούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 τον Υγειονομικό Κανονισμό, 3 το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 2 την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και 7 τη στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. - 

***   Θανάτωση ζώων στη Μεσσηνία λόγω μελιταίου πυρετού          
     
Κρούσμα μελιταίου πυρετού εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα του Δήμου Οιχαλίας. 
Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη – Καραθανάση κηρύσσεται μολυσμένο ζώο που εξετάστηκε και επιβάλλονται τα εξής μέτρα:
-Απομόνωση σε ιδιαίτερο χώρο της εκμετάλλευσης του ζώου που έδωσε θετικό αποτέλεσμα στις ορολογικές εξετάσεις για τη βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός)
-Απαγόρευση της απομάκρυνσης από την εκμετάλλευση των ζώων για οποιαδήποτε αιτία, πλην της σφαγής. Η έξοδός τους για σφαγή επιτρέπεται μόνο ύστερα από έγγραφη άδεια του Αγροτικού Κτηνιατρείου Καλαμάτας.
-Απαγορεύεται η μεταφορά της κόπρου και της στρωμνής των ζώων έξω από την εκμετάλλευση χωρίς να απολυμανθούν και να περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τη συγκέντρωσή τους.
-∆ιενεργείται επιζωοτιολογική έρευνα,  προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή της μόλυνσης, όπως και να επισημανθούν κοπάδια αιγοπροβάτων που είναι επιζωοτιολογικά συνδεδεμένα με τη μολυσμένη εκμετάλλευση.
Στο πλαίσιο των ίδιων μέτρων επιβάλλεται η σφαγή τριών κριαριών το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες από την ημέρα που ο ιδιοκτήτης της εκμετάλλευσης θα λάβει ενυπόγραφα γνώση της απόφασης αυτής.
Για τα ζώα που θα σφαγούν ή θα κατασχεθούν, θα καταβληθεί στον ιδιοκτήτη
αποζημίωση. 

*** 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξεταστική στο ΤΕΙ Πελοποννήσου- Τα προγράμματα         
     
Ανακοινώθηκαν από τις γραμματείς των Σχολών του ΤΕΙ Πελοποννήσου τα προγράμματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εξεταστική για τις Σχολές της Καλαμάτας ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.
Δείτε πιο κάτω αναλυτικά για κάθε τμήμα
Σχόλη Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Έδρα Καλαμάτα)
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
ΒΙΟΘΕΚΑ
ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
 Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας (Έδρα Καλαμάτα)
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Έδρα Καλαμάτα)
Τμήμα Λογοθεραπείας

*** 43χρονος μαχαίρωσε γυναίκα στην Καλαμάτα!

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Μεσσήνη , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας )43χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, στην Καλαμάτα , με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε 31χρονη ημεδαπή, στο πρόσωπο και στο αριστερό άνω άκρο. Η 31χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Το μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

***  Αποκάλυψη: Δείτε πώς προετοιμάζεται ο Τουρκικός Στρατός για βίαιη διάβαση του ποταμού Εβρου
diavash
-  Νέες φωτογραφίες οι οποίες ήρθαν πρόσφατα στην δημοσιότητα δείχνουν ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Εβρου από τον τουρκικό Στρατό επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ενεργοποίηση του σχεδίου Egemen. Οι υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν εντατική προετοιμασία των Τούρκων προκειμένου να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κατά κόρον από την τουρκική πλευρά 52 αμφίβιες αυτοκινούμενες επιθετικές γέφυρες μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR, 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα, ενώ πλησιάζει και η παραλαβή 40 συστημάτων βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διέλευση οχημάτων από λασπώδη, ελώδη και λασπώδη εδάφη.
diavash1
diavash2
diavash3
*** ΒΟΜΒΑ! Έρχεται χρεοκοπία των τραπεζιτών…
xreokopia5
-    Είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας και κυρίως «αχαλίνωτης» διαφθοράς των κεντρικών τραπεζών, παγκοσμίως. Παρατηρώντας τα τεράστια κεφάλαια που διακινούνται δια μέσου των κεντρικών τραπεζών , γίνεται κατανοητό ότι αυτά χρησιμοποιούνται για την αύξηση των τιμών στο χρηματιστήριο, προς όφελος της πάμπλουτης οικονομικής ελίτ τονίζει αμερικανικό δημοσίευμα.
Αυτές οι σκέψεις έρχονται σίγουρα στο μυαλό όλων , ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η Κεντρική Τράπεζα , αγόρασε 3.300.000 μετοχές της αμερικανικής εταιρείας Η/Υ Apple κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας στην συνέχεια στο «χαρτοφυλάκιο της» άλλες 500.000 μετοχές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Υπενθυμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ελβετική κεντρική τράπεζα, πέραν των μετοχών της Apple, κατέχει κυρίαρχη θέση σε μετοχικούς τίτλους , που αποτιμώνται από 250 εκατομμύρια δολάρια έως 637.000.000 δολάρια , σε πολλές εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Exxon Mobil, η Microsoft, η Google, η Johnson & Johnson, η General Electric, η Procter & Gamble , η Verizon, AT & T, η Pfizer, η Chevron, η Merck, το Facebook, η PepsiCo, η Coca Cola, η Disney, Valeant, η IBM και η Gilead, και Amazon.
Μέσα σε αυτό το «καλάθι» των μετοχών της ελβετικής κεντρικής τράπεζας ευρίσκονται τα αποθέματα των χρημάτων εκατοντάδων πλούσιων πολιτών τα οποία είναι υπεύθυνα για το 100% της ανόδου της μετοχής της Τράπεζας ειδικά για το 2015 στον δείκτη S & P 500.
Τι ακριβώς όμως συμβαίνει εδώ;
Ο σκοπός όλων των κεντρικών τραπεζών ήταν να χρησιμεύσουν ως «δανειστές εσχάτης ανάγκης» για τις εμπορικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έκτακτης ρευστότητας από καταθέτες που ζητούν εκτάκτως να προβούν σε αναλήψεις μετρητών από τις καταθέσεις τους.
Οι ιδιωτικές τράπεζες σε μια ενδεχόμενη περίοδο οικονομικής κρίσης θα « απαιτούσαν» από τους οφειλέτες τα δάνεια τους εδώ και τώρα , σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την ρευστότητα τους για να πληρώσουν τους καταθέτες τους . Οι επιχειρήσεις που είναι οφειλέτες των τραπεζών θα φαλίριζαν αμέσως και επιτόπου , ενώ οι τράπεζες θα κήρυτταν πτώχευση λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν στους καταθέτες τα χρήματά τους ακριβώς λόγω της μεγάλης ζήτησης . Αυτό είναι γνωστό σε όλους τους «εμπλεκόμενους» σε αυτόν το φαύλο κύκλο.
Με την πάροδο του χρόνου, και σύμφωνα με αυτή την λογική κάθε κεντρική τράπεζα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την ασφάλεια των κυβερνητικών καταθέσεων, και για τους καταθέτες της Τράπεζας. Στην πορεία όμως των πραγμάτων οι κεντρικές τράπεζες ανέλαβαν πρόσθετες «υπηρεσίες» για την ορθή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, για παράδειγμα, στο πλαίσιο του νόμου Humphrey-Hawkins, είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της πλήρους απασχόλησης και του χαμηλού πληθωρισμού. Την στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος αυτός στις ΗΠΑ , υπήρχε επιδείνωση στην «καμπύλη τήρησης ισορροπιών» μεταξύ του πληθωρισμού και της απασχόλησης . Το αποτέλεσμα ήταν η ψήφιση από την τότε κυβέρνηση Ρίγκαν μιας νέας οικονομικής πολιτικής που θεράπευε παράλληλα και την αύξηση του πληθωρισμού αλλά και της ανεργίας.
Ούτε το καταστατικό της Federal Reserve, ούτε ο νόμος Humphrey-Hawkins διευκρινίζει εάν η Federal Reserve ( κεντρική αμερικανική τράπεζα) είναι υπεύθυνη για την σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς και της αγοράς μετοχών. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υποτίθεται ότι αγοράζει και πουλάει ομόλογα με πράξεις ανοικτής αγοράς, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η απασχόληση με χαμηλότερα επιτόκια ή με σκοπό να περιοριστεί ο πληθωρισμός με υψηλότερα επιτόκια.
Εάν όμως οι κεντρικές τράπεζες αγόραζαν όλα τα αποθέματα, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές των μετοχών τους , ποιο θα είναι το νόημα της ύπαρξης ενός χρηματιστηρίου; Η ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να «δημιουργεί» χρήματα για να στηρίξει τις τιμές των μετοχών αναιρεί τη λειτουργία διαπίστωσης των τιμών στην χρηματιστηριακή αγορά.
Το πρόβλημα όμως με τις κεντρικές τράπεζες είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Federal Reserve , όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και του προσωπικού. Ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Μίλτον Φρίντμαν και η Anna Schwartz απέδειξαν ότι η Μεγάλη Ύφεση το 1929 ήταν η συνέπεια της αποτυχίας της Federal Reserve να επεκτείνει την νομισματική της πολιτική τόσο πολύ , ώστε να αντισταθμίσει τον περιορισμό της προσφοράς χρήματος λόγω της αδυναμίας ρευστότητας των τραπεζών. Όταν μια τράπεζα αποτύχει στην ασφαλιστική προ-καταθέσεων εποχή , η προσφορά χρήματος θα συρρικνώσει κατά πολύ το ποσό των καταθέσεων της τράπεζας . Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, χιλιάδες τράπεζες απέτυχαν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο , αφανίζοντας την αγοραστική δύναμη των εκατομμυρίων Αμερικανών τινάζοντας στον αέρα χιλιάδες τράπεζες .
Εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να διεξάγουν σωστά τη νομισματική πολιτική, πώς μπορούν να διεξάγουν την πολιτική των μετοχών; Ορισμένοι οξυδερκείς παρατηρητές πιστεύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ενεργεί ως αντιπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και των μεγάλων συνασπισμών μετοχών στις ΗΠΑ. Σε κρίσιμες στιγμές αυτή η πολιτική θα αποτελούσε αντιστάθμισμα σε μια πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και θα δημιουργούσε την πεποίθηση ότι όλα είναι μια χαρά όσον αφορά την οικονομία των ΗΠΑ.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει μια « ειδική ομάδα προστασίας» από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και της Federal Reserve. Ο σκοπός αυτής της ομάδας είναι να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες πτώσεις του χρηματιστηρίου της Wall Street. H πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου στις 20-21 Αυγούστου είναι μια τέτοια περίπτωση ;
Αυτό δεν είναι γνωστό . Για να κρατηθεί το δολάριο ψηλά μιας και αποτελεί την τραπεζική βάση της δύναμης των ΗΠΑ, η Federal Reserve υποσχέθηκε να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά στο μέλλον. Αυτό το «μέλλον» όμως είναι πολύ πιθανόν να είναι τον επόμενο μήνα. Η πεποίθηση ότι η αύξηση των επιτοκίων στα χαρτιά θα στήριζε το δολάριο από το να χάσει την αξία ανταλλαγής του σε σχέση με άλλα νομίσματα, θα απέτρεπε μια πιθανή πτώση του .
Η η πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς όμως δείχνει ότι η ανάκαμψη είναι υπό αμφισβήτηση και απαιτεί περισσότερα μέτρα στήριξης. Η προοπτική περισσότερης ρευστότητας θα μπορούσε να οδηγήσει το χρηματιστήριο στο Limit up . H πτώση των τιμών των μετοχών θα «αφαιρούσε» την φούσκα στην αγορά μετοχών και θα επέτρεπε στην Fed να εκτυπώσει περισσότερα χρήματα και να ξεκινήσει η διαδικασία ξανά από την αρχή .
Από την άλλη πλευρά, η πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή θα μπορούσε να υποδείξει ότι οι παράγοντες της αγοράς έχουν κατανοήσει ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι μια τεχνητή διογκωμένη φούσκα που δεν έχει πραγματική βάση. Μόλις καταστραφεί η ψυχολογία των επενδυτών παγκοσμίως , θα ξεκινήσει μία ανεξέλεγκτη πτώση .
Όταν θα ξεκινήσει η αυτή ανεξέλεγκτη πτώση θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν η ρευστότητα και τα οικονομικά αποθέματα όλων των κεντρικών τραπεζών θα μπορέσουν να σταματήσουν την παγκόσμια χρεοκοπία .(!!)
Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr, πρόκειται για την δημιουργία ενός υπερπληθωρισμού λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης από τους παγκόσμιους τραπεζίτες , η οποία δημιούργησε χρέη τρις δολαρίων σε όλα τα κράτη. Τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν τεχνητά από τα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού . Αυτά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εισπραχθούν αλλά σκοπό είχαν να υποδουλώσουν τον πλανήτη στην νέα τάξη πραγμάτων. Ποιοι δεν χρωστάνε ; Η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, κάποια « διαλυμένα» κράτη στην Αφρική και φυσικά Ρωσία , Κίνα και Ινδία .

***  Έρευνες στη Μεσόγειο για βύθιση σκάφους με εκατοντάδες μετανάστες!
libya
-  Φόβοι εκφράζονται πως πλοίο με εκατοντάδες μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Λιβύης. Αξιωματούχος των υπηρεσιών Ασφαλείας από την πόλη Ζουάρα αναφέρει πως πλοίο το οποίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες αλλά το σκάφος αναποδογύρισε με αποτέλεσμα 100δες άνθρωποι να παγιδευτούν στο κύτος.
Διεσώθησαν μόνο 100 μετανάστες ενώ η επιχείρηση για την διάσωση τους συνεχίζεται.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο και Αξιωματούχο από την ίδια περιοχή συνέβη αυτό το συμβάν αλλά δεν έχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Οι περισσότεροι από τους Λαθρομετανάστες προέρχονταν από χώρες της Αφρικής, το Πακιστάν, Συρία, Μαρόκο και το Μπαγκλαντές.
Η Ιταλική ακτοφυλακή συντονίζει την επιχείρηση για την έρευνα και την διάσωση δεν έχει βρεί ακόμη το σημείο του συμβάντος και δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την βύθιση σκάφους στην περιοχή.

*** Δικαίωση του voicenews.gr! Παραδοχή Χαϊκάλη για την offshore
xaikal
-  Προς δικαίωση του voicenews.gr, φαίνεται πως έπεσαν οι μάσκες για τον υπουργό των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη, καθώς παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο επονομαζόμενος "υπουργός με την offshore".
 Αναλυτικότερα η offshore έχει ως έδρα την Κύπρο και σύμφωνα με της δήλωση του ιδίου του υπουργού, δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του ως ηθοποιός, κατά την διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων που έδωσε στο νησί.
 Τέλος ανέφερε πως αφού η συγκεκριμένη εταιρία ιδρύθηκε αποκλειστικά για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του, δεν του προσέφερε ποτέ οικονομικά οφέλη με αποτέλεσμα να μην προβεί στην δήλωσή της κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πόθεν έσχες στην βουλή.
 Συμπληρωματικά μπορείτε να δείτε και το αρχικό άρθρο του voicenews.gr, σχετικά το θέμα ακολουθώντας το παρακάτω link.
 http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/32326-off-shore.html

***  Τι ετοιμάζουν Μεϊμαράκης- Καραμανλής στη Ρηγίλλης;
rhgilhs
-  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να επιστρέψει στο κτίριο της οδού Ρηγίλλης, αριθμ. 18… για προεκλογική συγκέντρωση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ανοίξει ακόμα τα γραφεία για να γίνει η μετακόμιση του κόμματος, γιατί πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες για να γίνει λειτουργικό.
Πληροφορίες αναφέρουν πως προετοιμάζουν μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ έξω από τα παραδοσιακά γραφεία της, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το παρόν θα δώσει και ο Κώστας Καραμανλής.

***  Δημοσκόπηση: Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού!
dhmo
-  Δείτε τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την έγκυρη και αξιόπιστη δημοσκόπηση του voicenews.gr για τις εκλογές του Σεμπτεμβρίου.
Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21, 3% και ακολουθεί με μόλις τρεις μονάδες διαφορά η Νέα Δημοκρατία με 17%.
Την μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Λαική Ενότητα με 9,2% και η Χρυσή Αυγή με 8,1%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7% και το Ποτάμι με 5%.
Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 4,2%.
Οι ΑΝΕΛ καταφέρνουν οριακά να μπουν στη Βουλή με 3,5% και το ΠΑΣΟΚ με 3,2%.
Το ποσό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 14,3%.
dhmoskopish1

***  Μεϊμαράκης: Όπου θα είμαι να θυμίζω αυτά που έταζε ο Τσίπρας
meimarakis
-   Από την Εύβοια και την πόλη της Χαλκίδας άρχισε τις προεκλογικές του ομιλίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά σε κάθε πόλη που θα επισκέπτεται για να μιλήσει θα θυμίζει όσα έταζε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και δεν έκανε πράξη.

***  Παπαγγελόπουλος: Μετά από 22 μέρες θα παραδώσω εγώ το υπουργείο στον κ. Παρασκευόπουλο
papagel
-  Την σκυτάλη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στου υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες του, ενώ δήλωσε «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξασφαλίζει αυτή τη συνέχεια. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου, είναι ευφυής και καλός άνθρωπος». Από την άλλή ο κ. Παπαγγελόπουλο έκανε μια απίστευτη δήλωση λέγοντας πως «μετά από 22 μέρες έχω τη βεβαιότητα ότι η τελετή αυτή θα έχει αντίστροφη φορά. Θα παραδώσω εγώ το υπουργείο στον κ. Παρασκευόπουλο».

***  Λαφαζάνης: Είναι γεγονός πως θα πορευτώ μαζί με τη Ζωή στις εκλογές
lafazanis
-   Τη συνεργασία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας πως θα βαδίσουν μαζί  στις εκλογές, χωρίς να διευκρινίσει αν η πρώην πρόεδρος της Βουλής θα δημιουργήσει νέο, δικό της κόμμα.
«Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε στις εκλογές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι σίγουρο», τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του Star και προσέθεσε πως «η μορφή που θα πάρει αυτή η συμπόρευση θα ανακοινωθεί σύντομα. Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάτι πιο συγκεκριμένο».
Σχετικά με τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς η κ. Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως «ως πρόεδρος της Βουλής κινήθηκε με θεσμικό τρόπο».
« Όλες οι κινήσεις της ήταν με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Αλλά φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί το Σύνταγμα. Τους ενοχλεί και ο Κανονισμός της Βουλής», κατέληξε.

*** Αλέξης Μητρόπουλος: "Αθλιότητα σε βάρος μου" η "έξωση" από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
mitropoulos
-   Την οργισμένη αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.
"Δεν υπάρχει δικαστική περιπέτεια το θέμα του παρόντος το συζήτησα την επαύριον με τον Πρόεδρο " τόνισε σε παρέμβασή του ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε:
"Η εκκρεμότητα αυτή είναι ληγμένη υπέρ μου", καταλήγοντας: "Θα είμαι υποψήφιος αυτονοήτως".

*** Η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτημα ενεργοποίησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το μεταναστευτικό
met
-  Ενώ τα ελληνικά νησιά γεμίζουν καθημερινά από μετανάστες, οι τοπικές αρχές εκπέμπουν «SOS» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών «κυμάτων», και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απευθύνει κανένα επίσημο αίτημα αρωγής στην ΕΕ.
Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από τον επικεφαλής της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη μετανάστευση, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος τόνισεσχετικά: «Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα στην αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών δεν έχει τέλος. Σε ώρες που τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βούλιαζαν και συνεχίζουν να βουλιάζουν από την εισροή προσφύγων και παράτυπων μεταναστών δεν κατέθεσε καν αίτημα για την Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας».
Απαντώντας στον κ. Κεφαλογιάννη, π κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι όντως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα των προσφύγων.
Βάσει της απάντησης που δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, δεν έχει ζητηθεί η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
Η απάντηση Αβραμόπουλου - Στυλιανίδη
Συγκεκριμένα, στην επιστολή Κεφαλογιάννη, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Κρίση, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφεραν τα εξής «Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Και θα μπορούσε να παρέχει επιχειρησιακή βοήθεια στις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».
Επίσης, οι Επίτροποι υπογραμμίζουν ότι η Κομισιόν έχει ενημερώσει ήδη από τις αρχές Ιουνίου τα κράτη-μέλη για την παροχή αυτού του είδους βοήθειας.
Τέλος, σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί  που διέπουν τη λειτουργία του μηχανισμού, για την ενεργοποίησή του είναι απαραίτητο να κατατεθεί αίτημα από τις αρχές του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

*** Βόμβα για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες
eforia
-  Νέο φοροκυνήγι εξαπέλυσε η εφορία, με στόχο αυτή τη φορά τον εντοπισμό των φοροφυγάδων που απέσυραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια αλλά "ξέχασαν" να τα δηλώσουν.
 Είναι σχεδόν έτοιμη η λίστα των υπόπτων φοροδιαφυγής, η οποία συντάχτηκε ύστερα από μελέτη και διασταυρώσεις στοιχείων, με τη ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου να δίνει σαφή εντολή στους εφοριακούς να συντάξουν μια πλήρη αναφορά σχετικά με τις επιχειρήσεις ή τους λογιστές που παρεμπόδισαν με οποιονδήποτε τρόπο του ελέγχους.
 Η αναφορά πρόκειται να περιλαμβάνει:
1. Ημερομηνία γεγονότος
2. Πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου
3. Περίληψη του γεγονότος
4. Στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης
5. Νομική εξέλιξη του γεγονότος
 Ύστερα από μελέτη των φακέλων, τα αναφερόμενα πρόσωπα πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκτεταμένου ελέγχου.
 Οι αδήλωτες καταθέσεις και οι θυρίδες θα ελεγχθούν μέσα από τη σύσταση του νέου περουσιολογίου για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο ανάλογο άρθρο του voicenews.gr επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
 Βόμβα για τις θυρίδες και τις καταθέσεις

***  Τεράστιος κίνδυνος από τσουνάμι για ελληνικό νησί
tsounami
-  Σύμφωνα με άρθρο στο στο περιοδικό ωκεανογραφίας «Ocean Science» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να να πραγματοποιηθεί τσουνάμι μεγέθους 5 μέτρων το οποίο θα πλήξει τις Κρητικές ακτές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο φαίνεται πως θα λάβει χώρα ύστερα από σεισμική δραστηριότητα μεγέθους επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτελεί συμπέρασμα μιας νέας ελληνο-ιταλικής επιστημονικής έρευνας, με επικεφαλής τον μεταδιδακτορικό ερευνητή πολιτικό μηχανικό Αχιλλέα Σαμαρά του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.
 Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα η περίπτωση ενός τσουνάμι είναι πολύ υψηλή, καθώς η Μεσόγειος αποτελεί σεισμική περιοχή, λόγο της συχνής σύγκρουσης των τεκτονικών πλακών της Ευρώπης και της Αφρικής.
 Ενδεικτικά περίπου το 10% όλων των τσουνάμι της Γης, συμβαίνουν στη Μεσόγειο η οποία φαίνεται να αποτελεί θύμα των τεράστιων κυμάτων κατά μέσω όρο μια φορά κάθε 100 χρόνια.
 Στην περίπτωση ενός σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ, η νότια και νοτιοδυτική Κρήτη, θα αποτελούσαν δέκτη ενός τσουνάμι ύψους 5 μέτρων, το οποίο θα σάρωνε περίπου  3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς κατά μήκος των ακτών του νησιού.
 Τέλος, παρότι όχι τόσο συχνά όσο τα τσουνάμι του Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού, τα τσουνάμι της Μεσογείου τείνουν να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς το κύμα δεν χρειάζεται να ταξιδέψει μεγάλη απόσταση, αφήνοντας πολύ μικρό παράθυρο χρόνου για την εκκένωση της περιοχής.

***  Έκτακτο: Τι θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2015; (BINTEO)
theend
-  Ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο μήνα για φέτος, καθώς εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν σταματήσει οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με μια σειρά από φαινόμενα που πρόκειται (βάση των διαφόρων θεωριών) να συμβούν μέσα στον ακόλουθο μήνα. Μέρα κλειδί φαίνεται να αποτελεί η 23η μέρα του Σεπτέμβρη, μιας και για πολλούς τα περισσότερα και σημαντικότερα των γεγονότων πρόκειται να λάβουν χώρα τότε, αν και πουθενά δεν διευκρινίζεται ο λόγος για την επιλογή της συγκεκριμένη ημερομηνίας.
 Μια σειρά προβλέψεων, από την επίσκεψη του Ποντίφικα στις ΗΠΑ, μέχρι και τον αφανισμό κάθε είδους ζωής επί της Γης από την πτώση μετεωρίτη, υπόσχονται σίγουρα έναν ενδιαφέρον Σεπτέμβρη.
 Στη συνέχεια αναφέρουμε ορισμένες μόνο από τις πολυάριθμες προφητείες, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε στο άνοιγμα του φθινοπώρου:
 1. Ως τέτοιο κάποιοι προτείνουν τον αστεροειδή 67P ένα σώμα μήκους σχεδόν 5 χλμ. Το οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 9 Σεπτεμβρίου του 1969. Ως σημείο πτώσης μάλιστα αναφέρονται οι ακτές του Ατλαντικού κοντά στο Πουέρτο Ρίκο ή κάπου στις ακτές της νότιας Αμερικής. Μια πτώση ενός τέτοιου σώματος κάπου μεταξύ 15 και 28 Σεπτεμβρίου θεωρείται καταστροφικό γεγονός κάτι που θα οδηγήσει σε τσουνάμι αλλά και «πυρηνικό» χειμώνα εξαιτίας της σκόνης που θα καλύψει την ατμόσφαιρα.
 Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την απάντηση της NASA σχετικά με τον μετεωρίτη, στον ακόλουθο σύνδεσμο: NASA: Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου στις 23 Σεπτεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)
 2. Σε ένα ακόμη συμβολισμό που οι οπαδοί της θεωρίας της επερχόμενης καταστροφής ή καταστροφών του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν την επίσκεψη του Πάπα στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο η οποία αναφέρεται ότι θα είναι η 23η Σεπτεμβρίου. Την επομένη ο Πάπας θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η προηγούμενη φορά που Πάπας είχε απευθυνθεί στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ ήταν ο Πάπας Παύλος ο VI to 1965.
 3. Η 70η Γενική Σύνοδος του ΟΗΕ. Η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι κατά τη διάρκειά της θα αποφασιστεί η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους κάτι που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή.
 4. Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει επίσης η διαβόητη άσκηση Jade Helm της αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (USSOCOM) η οποία διεξάγεται από τις 15 Ιουλίου στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Οι συντηρητική μερίδα των Αμερικανών τη θεωρεί μεταξύ άλλων ως πρόβα επίθεσης της Ομοσπονδιακής αρχής στις αμερικανικές πολιτείες και ως επιβολή μιας δικτατορίας στις ΗΠΑ.
 5. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κακό θα προέλθει από το πείραμα του CERN λέγοντας ότι αυτό θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ τη συγκεκριμένη περίοδο. Για το CERN τα σενάρια καταστροφής είναι πολλά: Από τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας και την επικοινωνία με άλλες διαστάσεις μέχρι την πρόκληση σεισμών και άλλων καταστροφών. Μάλιστα αρκετοί ισχυρίζονται ότι για το μεγάλο σεισμό στο Νεπάλ υπεύθυνο ήταν το CERN. Το τελευταίο μετά από μια σειρά εργασιών λειτούργησε ξανά στις 23 Μαρτίου 6 μήνες δηλαδή πριν την 23η Σεπτεμβρίου.
 6. Η προειδοποίηση του Γάλου υπουργού Εξωτερικών Laurent Fabius στις 13 Μαΐου του 2014 ότι η ανθρωπότητα έχει μόλις 500 ημέρες για να αποτρέψει ένα κλιματικό χάος. Οι 500 ημέρες τελειώνουν την 23η Σεπτεμβρίου. Τι ακριβώς εννοούσε ο Γάλλος υπουργός και γιατί μίλησε για 500 ημέρες δεν διευκρινίστηκε ποτέ και μυστηριωδώς ποτέ κανείς έκτοτε δεν τον ρώτησε. Φυσικά και ο Fabius δεν έχει τη φήμη του Νοστράδαμου αλλά πολλοί λένε ότι ήταν ένα υπαινιγμός της παγκόσμιας ελίτ για τα πράγματα που θα έρθουν.
 7. Η ισραηλινή εορτή του Εξιλασμού η Γιόμ Κιπούρ. Πρόκειται για την πιο ιερή ημέρα της εβραϊκής θρησκείας η οποία είναι μια φορά το χρόνο και για το 2015 εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου.
 8. Η συγκεκριμένη θεωρία ίσως συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες αν και άγνωστο εάν στηρίζεται σε μεταφυσικές βάσεις. Το εβραϊκό έτος του Σαββάτου ή σαββατιαίο έτος, η shmita είναι μια παλιά εορτή της ιουδαϊκής θρησκείας, η οποία γιορτάζεται κάθε 7 χρόνια του αγροτικού κύκλου και υπάρχει και στον σύγχρονο ιουδαϊσμό. Σύμφωνα με τον ραβίνο Johnathan Cahn το 2001 το shmita συνέπεσε με την κατάρρευση των χρηματιστηρίων το Σεπτέμβριο, το 2008 με την αρχή της οικονομικής κρίσης ενώ φέτος τοποθετείται στις 12 Σεπτεμβρίου. Βάσει των γεγονότων στις ασιατικές χρηματαγορές, της καταπόντισης του χρηματιστηρίου της Νέα ς Υόρκης αλλά και των ευρωπαϊκών αγορών ίσως ξαναζήσουμε ένα ακόμη οικονομικό σοκ, χωρίς όμως να μπορεί να αποδειχτεί εάν αυτό οφείλεται σε μια περίεργη και αλλόκοτη σύμπτωση με την εβραϊκή γιορτή ή όχι.
 9. Σύμφωνα με το βιβλίο του Thomas Horn που τιτλοφορείται Petrus Romanus και εκδόθηκε το 2012 αναφέρει χαρακτηριστικά μια προφητεία του Δανιήλ: «Πρέπει να γνωρίσεις και να αποκτήσεις την ενόραση ότι, από τότε που θα βγει ο λόγος να αποκατασταθεί και να ανοικοδομηθεί η Ιερουσαλήμ ως τον Μεσσία τον Ηγέτη, θα είναι εφτά εβδομάδες και εξήντα δύο εβδομάδες» – Δανιήλ 9:25. Πολλοί θεωρούν ότι και βάσει αρκετών μεταφράσεων της Αγίας Γραφής ότι αυτές δεν είναι εβδομάδες εφτά ημερών αλλά εβδομάδες ετών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα αντιστοιχεί σε εφτά χρόνια. Παίρνοντας τις 7 πρώτες εβδομάδες επί 7 έτη βγάζουν 49 έτη, όσα έχουν περάσει δηλαδή από την κατάληψη της ανατολικής Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του 1967 από τους Ισραηλινούς. Ο συγγραφέας T. W. Tramm παρατηρεί κάποιες «συμπτώσεις»: «Η 7η Ιουνίου 1967 αντιστοιχεί στο εβραϊκό έτος 5727. Εάν σε αυτό προσθέσουμε 49 έτη φτάνουμε στο έτος 5776 το οποίο είναι το 2015. Εάν κάποιος προσμετρήσει ακριβώς 49 προφητικά έτη (360 ημέρες) μας δίνουν 17640 ημέρες. Από την 7η Ιουνίου φτάνουμε ακριβώς στην 23η Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή της Εξιλέωσης». Δεν γνωρίζουμε βέβαια από ο Αμερικανός συγγραφέας αντλεί τους υπολογισμούς του αλλά 49 χρόνια μετά το 1967 μας φέρουν στο 2-16 και όχι στο 2015.
 10. Η εμφάνιση του αντίχριστου. Ο ραβίνος Kanievsky θεωρεί πως αυτή θα συμβεί στο τέλος του σαββατιαίου έτος που είναι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου καλώντας τους απανταχού ισραηλίτες να φύγουν όπου και να βρίσκονται είναι και να έρθουν στο Ισραήλ.
 11. Πολλοί μουσουλμάνοι πιστεύουν πως ο ερχόμενος Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας όπου θα παρουσιαστεί ο δικός του Μεσσίας ο επονομαζόμενος Mahdi. Μάλιστα αναφέρεται η παλιά προφητεία ενός μουσουλμάνου κληρικού του Ali Bin Iben Abi Talib ο οποίος λέει ότι πριν την εμφάνιση του Mahdi ένας ψηλός μαύρος άνδρας θα ανέλθει στην εξουσία και θα αναλάβει την ηγεσία της Δύσης και του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο.
 12 Η σεληνιακή τετράδα των «ματωμένων» φεγγαριών. Την περίοδο που διανύουμε, οι εκλείψεις Σελήνης ανήκουν σε τετράδα. Ξεκινώντας από την έκλειψη στις 15 Απριλίου 2014, ακολούθησε αυτή στις 8 Οκτωβρίου 2015, στη συνέχεια 4 Απριλίου 2015 και κλείνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2015.
 Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές και ορισμένες άλλες προφητείες σχετικά με τον "Σεπτέμβρη του νέου κόσμου".
Βίντεο  ,  27 THINGS THAT WILL HAPPEN IN SEPTEMBER-OCTOBER 2015  , https://youtu.be/HZ03_m50T-M ,



***  ΒΟΜΒΑ Πούτιν: Θα σταματήσω τις σφαγές των Χριστιανών ακόμα και με...πόλεμο..
putin
- Ο Πούτιν δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί και να προστατέψει τους Χριστιανούς στη Συρία, που σφάζονται από τους τζιχαντιστές. Έτσι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ασάντ και του εξέφρασε τις ανησυχίες του, για όλα αυτά που γίνονται κατά των Χριστιανών. Επίσης άλλη μια κίνηση που δείχνει πως η Ρωσία του Πούτιν είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες, είναι πως χορήγησε σε 50.000 Χριστιανούς υπηκοότητα. Όλα αυτά ταιριάζουν και με μια παλαιότερη ομιλία του Πούτιν στην οποία είχε πει "Μια σημαντική πρόκληση για τη Ρωσία συνδέεται με γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο. Είναι όψεις που εντάσσονται στην εξωτερική πολιτική και την ανθρώπινη ηθική. Μπορούμε να δούμε πως οι ευρωατλαντικές χώρες πετούν τις ρίζες τους, ακόμη και τις χριστιανικές τους ρίζες, που αποτελούν τη βάση του δυτικού πολιτισμού. Αρνούνται αρχές ηθικής, εθνικές παραδόσεις, χριστιανικές παραδόσεις, πολιτισμό. Φτιάχνουν κανόνες που εξισώνουν την οικογένεια με τους δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, την πίστη στο θεό με την πίστη στον σατανά".

***  Αποκλειστικό: Κλείδωσε η τρίτη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
quiz
-  Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την τρίτη και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κουμουνδούρου και μάλιστα εδώ και καιρό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρώην πια υπουργός όχι μόνο θα επανεκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει αναλάβει και επιχείρηση διεύρυνσης των κομματικών ψηφοδελτίων.

***  Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
farmaka
Tην παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Γιάννης Θεωνάς, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των επικείμενων εκλογών. Εξηγεί ότι υποβάλλει παραίτηση για να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος.
Στην ανακοίνωση που την υπογράφει ως μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Θεωνάς αναφέρει τους λόγους της παραίτησής του, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα τη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

***  Σβήνει η φωτιά που ξέσπασε στα Μενινά Καλαμάτας
fotiaa
-   Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι στον οικισμό Μενινά του δήμου Καλαμάτας, καίγοντας τρία στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
Στο σημείο βρέθηκαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 16 άνδρες, ενώ έκαναν ρίψεις από αέρος δύο PZL.

***  Φωτιά μαίνεται στη Φυλή
fotia
-  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.
Για την κατάσβεσή της έσπευσαν στο  σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο και 4 ομάδες πεζοπόρων.

***  Έκτακτο: Έγινε κούρεμα χρέους
euro
-  Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήρθε χθες Πέμπτη η Ουκρανία.
Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε επισήμως  πως η συμφωνία αναφέρει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.
«Όλοι τα πήγαν καλά σε αυτή τη συμφωνία. Γι' αυτό είναι συνεργατική. Δεν είναι μονόπλευρη η νίκη, είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον προχωρούμε όλοι μπροστά χωρίς να θέτουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την αξία των ομολόγων», τόνισε η Γιαρέσκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η Ρωσία δεν θα έχει εμπλοκή στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ ανέφερε στο πρακτορείο πως η χώρα του δεν δέχθηκε απομείωση 20% στα ευρωομόλογα αξίας 3 δισ. δολαρίων που έχει αγοράσει από την Ουκρανία.
Να σημειωθεί, ότι το ΔΝΤ είχε ενεργό συμμετοχή  στο κούρεμα καθώς είχε διευκρινίσει στους ιδιώτες επενδυτές πως για να στηρίξει τη χώρα προϋπόθεση είναι να δεχθούν «κούρεμα» στα ομόλογά τους.

***  Προσχώρηση ΒΟΜΒΑ στον ΣΥΡΙΖΑ;
erotimatiko
-  Συζήτηση φαίνεται να γίνεται σχετικά με την ένταξη του ιδρυτή της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Φώτης Κουβέλης, αυτό το διάστημα, θεωρείται πολιτκά άστεγος και παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει νέα πρόσωπα ώστε να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος. Δεν είναι, λοιπόν, απίθανο να δούμε αυτή τη νέα συνεργασία το προσεχές διάστημα στο πολιτικό στερέωμα.

***  Συνέντευξη μοναχής: 100.000 δολάρια αξίζει ένα μπουκάλι χριστιανικού αίματος (ΒΙΝΤΕΟ)
eklisia
-  Μέσα από ένα βίντεο σοκ, μια Γερμανίδα μοναχή, αποφάσισε να μιλήσει για τα ανατριχιαστικά γεγονότα, τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Μέση Ανατολή εναντίων του Χριστιανικού πληθυσμού από τους φανατικούς Τζιχαντιστές.
 Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη καλόγρια βλέποντας το χάος και τη δυστυχία που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, αποφάσισε να διεξάγει μια προσωπική έρευνα συλλέγοντας στοιχειά για τις βιαιοπραγίες εναντίων των χριστιανών της περιοχής. Απαγωγές, λύτρα, βιασμοί, ακροτηριασμοί, κορυφώνοντας με τη συλλογή και πώληση του αίματος των Χριστιανών προς 100.000 δολάρια το μπουκάλι.
 Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκλονιστικό βίντεο με την συνέντευξη της μοναχής.
Βίντεο  , Σύριοι Ισλαμιστές πωλούν αίμα Χριστιανών! , https://youtu.be/crm1XtZvqP4 ,


***    Με σφαίρα στο κεφάλι κατέληξαν οι δημοσιογράφoι στη Βιρτζίνια
dimosiografoi
-  Οι δύο δημοσιογράφοι που έχασαν αποτρόπαια τη ζωή τους στη Βιρτζίνια αυτή την εβδομάδα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, σύμφωνα με αξιωματικούς.
Η ανακοίνωση του ιατροδικαστή αναφέρει ότι τα αίτια του θανάτου τους αναφέρονται ως ανθρωποκτονίες.
Η Alison Ward υπέστη τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι και το στήθος, ενώ ο Adam Ward πέθανε από τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και τον κορμό.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαροπόσες φορές τα θύματα πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έλαβε χώρα την Τετάρτη.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Parker και η Ward εργάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό WDBJ στη Βιρτζίνια και πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης από έναν πρώην υπάλληλο του σταθμού τους.
Τέλος, ο δράστης, ο Vester Flanagan, πέθανε λίγο αργότερα ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας.

***  Μετανάστευση Λογικής
metanastes123
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Διαθέτουμε αστείρευτες πηγές άντλησης (Τουριστικών) εσόδων.
Τουριστικά αποδοτική η πρωτόγνωρη σύλληψη του Υπουργείου "Μεταναστευτικής Πολιτικής" (ή μήπως Μεταναστευτικής Λογικής;) να εγκαταστήσει πρόσφυγες και (λαθρο) μετανάστες σε μεγάλα πάρκα, όπως το Πεδίο του Άρεως στην πρωτεύουσα.
Ασφαλώς και δεν είναι μόνον τα μνημεία και ο πολιτισμός. Ο εκσυγχρονισμός και η παγκοσμιοποίηση επιβάλλουν και .... πολυπολιτισμικότητα, κατάληψη χώρων πρασίνου, γκετοποίηση, ευαισθησίες (Σ.Σ επιλεκτικές ώστε να αφορούν μόνον αλλοδαπούς και όχι ημεδαπούς) κάποιοι πάντως ψηλομύτες, ρατσιστές, ακατάδεχτοι περίοικοι αδυνατούν να δουν με κατανόηση την κατάληψη των δημοσίων χώρων και διαμαρτύρονται έντονα (και άδικα;).
Υπό την (παράλογη;) πίεση τους η Κυβέρνηση - με βαριά καρδιά οπωσδήποτε - αποφάσισε την μετακίνηση / μετεγκατάστασή τους στον Ελαιώνα(!).
Υποθέτω πως θα σημειωθούν και εκεί ανάλογες αντιδράσεις από τους κατοίκους.
Οι κρατούντες επιμένουν να εγκαθιστούν τους δυστυχείς αυτούς συνανθρώπους μας στην καρδιά των πόλεων, προφανώς επειδή δεν έχουμε άλλες περιοχές, εκτάσεις, νησιά κ.ο.κ. όπου θα μπορούσαμε (Σ.Σ μετά από κατάλληλη υποδομή δημιουργίας ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης) να τους πάμε.
Ας τους μοιραστούμε λοιπόν εκ περιτροπής εντός των πόλεων (!....).
Να οργανώσουμε μια κυκλική κίνηση οχημάτων σε κάθε μεγάλη πόλη, σε 24ωρη βάση.
Έτσι ο - "Αθηναίος"- αλλοδαπός από το Πεδίο του Άρεως πχ θα πηγαίνει στην Ομόνοια, Σύνταγμα Άγνωστο , Μέγαρο Μαξίμου, Υπουργεία- Γραφεία και διαδρόμους φιλοξενίας τους, Ελαιώνα, σπίτια Πολιτικών κ.ο.κ , και όπου βολεύεται να μένει.
Αυτή η μοναδική τουριστική ατραξιόν, με τις σκηνές και τους εξαθλιωμένους σκηνίτες πρέπει να ενισχυθεί, να παραδειγματίσει, να αποδώσει πόρους τους οποίους έχουμε ανάγκη!.....
Πάντως, τώρα που πήραμε το κολάι, προτείνω:
Την εκμετάλλευση του χώρου της Βουλής, επειδή προσφέρεται (εξαιτίας κάποιων ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας, οι οποίοι εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις, τις συμπεριφορές, την επίδειξη συναδελφικότητας).
Να αντικαταστήσουμε κάποια έδρανα με ... σκηνές (;) που θα χρησιμοποιούνται από όσους - ανέμελους, χαλαρούς ή και περίεργους Κοινοβουλευτικούς - επιθυμούν να είναι ατημέλητοι, ή θέλουν να πρωτοτυπήσουν, ή και να προκαλέσουν.
Φαντάζεστε πόσοι ξένοι - με διαφορετική εικόνα δικών τους Κοινοβουλίων - θα συνέρρεαν εκεί προκειμένου να θαυμάσουν το κάτι άλλο;
ΥΓ Η δεινή κατάσταση μας, οδηγεί αναγκαστικά στο: "Η πενία τέχνας κατεργάζεται"

***  ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ !!
fidia
Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, απόφοιτος Tactical Intelligence School , FT Huachuca , AZ, US Army και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Τον παρελθόντα Μάιο είχαμε αποκαλύψει μια επικίνδυνη κατάσταση για την Ευρώπη, με αφορμή τα συνεχιζόμενα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία και την περιοχή του Ντονμπάς. Με τίτλο «Το ISIS στην Ουκρανία. Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία» αναφερθήκαμε στην «εισβολή» και παρουσία του ISIS στην Ουκρανία με την δημιουργία Ισλαμικών Ταγμάτων, που ήδη πολεμούν κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ και Λουγκάνσκ, δηλαδή των Ρωσικής καταγωγής αποσχιστών από την Ουκρανία, στο πλευρό του τακτικού Ρωσικού στρατού {1} και {2).
Η απόλυτη επιβεβαίωση της αρθρογραφίας μας ήλθε από τον αμερικανικό κολοσσό την έγκυρη εφημερίδα τους New York Times, η οποία πράγματι αποκαλύπτει σήμερα την δράση ισλαμικών ταγμάτων, με τζιχαντική διασύνδεση και άμεση σχέση και μάλιστα κατονομάζει ποια τάγματα είναι αυτά και που ενεργοποιούνται. Τα τάγματα αυτά είναι το Cheikh Manour και Djokhar Doudaïev, τα οποία αποτελούνται κυρίως από φανατικούς ισλαμιστές Τσετσένους, καθώς και από τη Γεωργία και το Ουζμπεκιστάν, και το τάγμα Crimée, το οποίο αποτελείται από ισλαμιστές Τατάρους της Κριμαίας. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, η CIA έχει εμπλακεί από το τέλος του Β’ΠΠ στον συντονισμό και διασύνδεση των Ναζί με τους ισλαμιστές, όσο περίεργο και αν ακούγεται.
Σε ότι αφορά την Ουκρανία, αποκαλύπτεται πλέον ότι η CIA είχε οργανώσει στις 8 Μαΐου 2007, ένα «αντί-ιμπεριαλιστικό Κογκρέσο» , δηλαδή στην ουσία αντί-Ρωσικό, στην περιοχή του Τέρνοπόλ (Ternopol), στην Δυτική Ουκρανία, όπου συμμετείχαν ουκρανοί ακροδεξιοί ( Ναζί) και ισλαμιστές (τζιχαντιστές) από τον Καύκασο , οι οποίοι ήσαν ήδη συνεργάτες από παλαιότερα. Δηλαδή από τότε η συνεργασία Ουκρανών ακροδεξιών Ναζί και ισλαμιστών Τζιχαντιστών ήταν δεδομένη και σε αγαστή συνεργασία, κάτι που οι περισσότεροι αγνοούσαν και μάλιστα υπό την αιγίδα και καθοδήγηση των ΗΠΑ. Η χρησιμότητα της συνεργασίας αυτής την είδαμε αργότερα, τόσο στην Συρία, όσο και σήμερα στην Ουκρανία.
Σύμφωνα δε με το Γαλλικό δίκτυο Réseau Voltaire , ο συντονισμός της συνεργασία ς αυτής ανατέθηκε στον Dmytro Yarosh (Ντμίτρο Γιαρός), τον επικεφαλής του Ναζιστικού Δεξιού Τομέα και έλαβε και την στήριξη και τις «ευλογίες» του Doku Umarof (Ντόκου Oυμάροφ) , του «πέμπτου προέδρου του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Ισκερία, τότε Εμίρη του Καυκάσου»!!!
Να αναφέρουμε εδώ ότι ο τσετσένος Ουμάροφ θεωρείτο από τους μεγαλύτερους και πιο αδίστακτους ακραίους ισλαμιστές, που τελικά σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο 2013, μετά από συνδυασμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση των Ρώσων. Και το Γαλλικό δίκτυο συνεχίζει τις αποκαλύψεις: Τον Δεκέμβριο του 2013 ένας μεγάλος αριθμός
ισλαμιστών Τσετσένων επέστρεψε ξαφνικά από τα καυτά μέτωπα της Μέσης Ανατολής, όπου συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά της Συριακής Αραβικής δημοκρατίας, μαζί και στο πλευρό με την λεγόμενη τότε Συριακή αντιπολίτευση, για να συμμετάσχουν στην υπό εξέλιξη τότε «χρωματιστή επανάσταση ή την επανάσταση της πλατείας Μειντάν», με τα γνωστά γεγονότα και τις δραματικές εξελίξεις. Μάλιστα για τους Τσετσένους ισλαμιστές –τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι από τους πιο σκληροτράχηλους μαχητές, αδίστακτοι και ανηλεείς, αποκαλύπτεται το εξής γεγονός: Οι ηγέτες του Ισλαμικού χαλιφάτου (ISIS) στο Ιράκ και δη στην περιοχή Τσαμ (Cham) έχουν αντικαταστήσει τους τζιχαντιστές μαχητές με Τσετσένους, με αποτέλεσμα η κυρίως ομιλούμενη γλώσσα σε όλη την περιοχή να είναι τα Ρωσικά, που έχουν αντικαταστήσει πλέον τα Αραβικά!!!!
Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό, ο Ισλαμικός κίνδυνος που πολλοί και ο γράφων έχουν επισημάνει, είναι όχι μόνο υπαρκτός, δεν είναι μακριά, αλλά είναι πλέον στην αυλή μας, ορατός και απειλητικός όσο ποτέ. Όλα αυτά που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία και ξαφνικά. Αποδεικνύεται ότι είναι παλιότεροι σχεδιασμοί, συνεργασίες ετερόκλητων εταίρων, διαφορετικών ιδεολογιών και κοινωνικό-πολιτικών αντιλήψεων και κρατικές παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις. Οι ΗΠΑ μέσω της CIA από πολύ παλαιά οργανώνει (από την λήξη του Β’ΠΠ), χρηματοδοτεί και συντονίζει κρυφές επιχειρήσεις ετερόκλητων ιδεολογικά, θρησκευτικά , κοινωνικά και εθνικά ομάδων, με σκοπό την επίτευξη της γεωπολιτικής στρατηγικής που έχουν σχεδιάσει, για οικονομικά οφέλη, έλεγχο κρατών και οργανώσεων και την απόλυτη κυριαρχία των στον μονοπολικό κόσμο που επιδιώκουν και προσπαθούν να εφαρμόσουν. Και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική , στο Μαγρέμπ, στην Ουκρανία. Επαναλαμβάνουμε ότι ο κίνδυνος από τον ισλαμικό κίνδυνο και τον τζιχαντισμό είναι όχι πλέον ορατός, αλλά ήδη στην αυλή μας και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα χθες, όχι σήμερα και φυσικά πολύ αργά αύριο. Η Ευρώπη κινδυνεύει και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ας στηρίζει και υποστηρίζει κάποιες από τις οργανώσεις αυτές, όπως με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Η συνεργασία του Ουκρανικού στρατού με ισλαμικά – τζιχαντιστικά τάγματα στο Ντονμπάς κατά των Ρωσόφωνων αυτονομιστών είναι σαν το αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται. Δεν μπορεί η Δύση γενικά να «φωνάζει» για «συμμετοχή Ρώσων» στο πλευρό των Ρωσικής καταγωγής αυτονομιστών του Ντονμπάς και να «αγνοεί και τάχα μου δεν βλέπει» την αποδεδειγμένη συμμετοχή φανατικών ισλαμιστών από πολλές χώρες της Αν. Ευρώπης στο πλευρό του επίσημου Ουκρανικού στρατού. Γιατί μετά την Ουκρανία ο στόχος ή οι στόχοι θα είναι κάπου αλλού μέσα στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνουμε μέσα στην Ευρώπη. Και ο στρατός αυτός είναι έτοιμος, έμπειρος, μάχιμος, αμείλικτος, ιδεοληπτικώς θρησκευτικά και τρομερά φανατισμένος. Και τότε τι κάνουμε; Δεν μπορεί, όπως λένε και οι Αμερικανοί, να έχεις τα φίδια στην αυλή σου και να περιμένεις να δαγκώσουν μόνο τους άλλους και ποτέ εσένα!!
Παραπομπές σε προηγούμενα άρθρα:
(1) http://www.analystsforchange.org/2015/05/isis_25.html
(2) http://www.analystsforchange.org/2015/05/isis_26.html

***  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Περισσότεροι από 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη!
metanastes
- Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και περισσότεροι από 2.500 έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR).
"Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που διέσχισαν τη Μεσόγειο φέτος ξεπερνά πλέον τις 300.000 με περίπου 200.000 από αυτούς να έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 110.000 στην Ιταλία", σε σχέση με 219.000 που ήταν ο συνολικός αριθμός τους το 2014, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της UNCHR Μελίσα Φλέμινγκ.
Εξάλλου, περίπου 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είπε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι ανοικτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο, χθες, σκάφους που τους μετέφερε.
Πέρυσι, περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείτο η τύχη τους στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNCHR.

***   ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος στόχος η συσπείρωση – Πανελλαδική διάσκεψη το Σαββατοκύριακο
tsipras1
Με πρώτο στόχο την αύξηση της συσπείρωσης του, για το οποίο αποτελεί εναρκτήριο σταθμό η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη που ξεκινά αύριο, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανώτερες κομματικές πηγές. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν οι διαδικασίες του Σαββατοκύριακου να επισφραγίσουν το τέλος της ενασχόλησης με τα εαωτερικά ζητήματα και την έναρξη της πορείας προς τις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.
Οι εκτιμήσεις που έχει στη διάθεση της η Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για συσπείρωση του κόμματος που κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα αυτή την περίοδο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι ημέρες της τελευταίας εβδομάδας μονοπωλήθηκαν ουσιαστικά από αρνητικές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της διάσπασης του κόμματος και διαρροών στελεχών.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε και κάνει άλλη επιλογή, πόσο μάλλον ότι κινείται συμπαγώς. Επισημαίνουν δε σε αυτό το πλαίσιο ότι η χαμηλή συσπείρωση εκτός από πρόβλημα, αποτελεί και μεγάλη δυνατότητα για αύξησή της. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η διαρροή από το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Λαϊκή Ενότητα είναι μικρή και μικρότερη του αναμενόμενου.
Όσο αδειάζει η κλεψύδρα της προεκλογικής περιόδου, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το δίλημμα ενώπιον της κάλπης θα αποκρυσταλλώνεται στο εξής: «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης για πρωθυπουργός;».
Σύμφωνα με τους ίδιους επιτελείς της Κουμουνδούρου, από εδώ και πέρα χρειάζεται να επεξηγηθεί η συμφωνία και μέσα από την αντιπαραβολή της με εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, να αναδειχθεί τι διαπραγματεύτηκε και τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ίδια υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη παρατηρούν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να αντιπολιτευτεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα συνδέοντας τον αρχικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με τη διακυβέρνησή του και δεν παρουσιάζει το τι θα κάνει η ίδια στην περίπτωση που αναδεικνυόταν εκείνη πρώτο κόμμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για θολά σημεία στη ρητορική του κ. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι δεν λέει και δεν δεσμεύεται για το τι θα κάνει σε σειρά κομβικών ζητημάτων στην περίπτωση πρωτιάς του κόμματός του στις εκλογές, όπως είναι το χρέος («τι θα πει για το χρέος, ότι είναι βιώσιμο;»), οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, οι ομαδικές απολύσεις. Ζητήματα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια.
Επιπλέον, σημειώνουν ότι πέραν της «καταστροφολογικής» κριτικής που ασκεί, η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί για το πώς κρίνει συγκεκριμένες πολιτικές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ακυρώσει τις 100 δόσεις; Θα επαναφέρει το 5ευρω στα νοσοκομεία;», είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που έθεταν οι ίδιες πηγές.

***  Απίστευτη πρόκληση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)
swift
-  Σύμφωνα με Αμερικανούς στρατηγούς, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έχουν καθαρά αμυντικό ρόλο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις  μεγαλύτερες αερομεταφερόμενες ασκήσεις της συμμαχίας μετά τον ψυχρό πόλεμο, με τις οποίες όπως λένε έχουν σκοπό να ηρεμήσουν τους συμμάχους από την Ρωσική απειλή. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην Νυρεμβέργη και συμμετέχουν 1.100 αλεξιπτωτιστές., Η κωδική ονομασία της άσκησης είναι Swift Response. Η Ελλάδα συμμετέχει με 5 άτομα.
Δείτε το Βίντεο: Germany: NATO troops go guns blazing in Hohenfels Exercise , https://youtu.be/5X9gbg3TuMU  ,

~ Βίντεο 2 ,  Germany: See massive NATO air-drop over Germany  , https://youtu.be/kSpYb6Jm3KM  ,-

*** Αυτό είναι το σχέδιο του Τσίπρα για τις εκλογές
tsiprass
-   Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σημαντικό για τις εκλογές το πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ένα από τα κεντρικά διλήμματα που θα τεθούν θα είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης».
Ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει επεξήγηση της συμφωνίας.. Αυτό θα γίνει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπαραβολές που είχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, δηλαδή η κυβέρνηση τι διαπραγματεύτηκε και τι επί της ουσίας έλαβε.
Επιπλέον, στις προεκλογικές μάχες θα τεθούν ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία για το πώς κρίνει την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, όμως, θα τεθούν ερωτήματα προς τη ΝΔ όπως στην περίπτωση που είναι το κυρίαρχο κόμμα εάν  θα κλείσει ξανά η ΕΡΤ, εάν θα επανέλθει το 5ευρω στα νοσοκομεία, εάν θα ακυρωθούν οι 100 δόσεις, και πώς θα διαχειριστούν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση;
Σε τελευταίες δημοσκοπήσεις  αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε η χειρότερη εικόνα αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι είναι αναστρέψιμη.
Τέλος, όσον αφορά τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν, η ηγετική ομάδα εμφανίζεται να θέλει να τελειώνει με τέτοιου είδους θέματα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

***  Ποια βότανα "απογειώνουν" τη σεξουαλική σας ζωή!
diegersi
-  Τα διεγερτικά βότανα επιδρούν πάρα πολύ συχνά στο αναπνευστικό, πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα. Χρησιμοποιούνται συχνά ως τσάγια. Τα έλαια επίσης εξάγονται, συγκεντρώνονται και χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα και σε φαρμακευτικά παρασκευάσματα. Επειδή χρησιμοποιούνται τα «μαλακά» μέρη των φυτών (δηλαδή άνθη, φύλλα), τα διεγερτικά βότανα έχουν σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής. Οι ιδιότητες των διεγερτικών βοτάνων είναι αναλγητικές, αντιπυρετικές, αντιασθματικές, αντιβιοτικές, αντισηπτικές, διαλυτικές κατά των αερίων του στομάχου, εφιδρωτικές, αποχρεμπτικές, γαλακταγωγές, παρασιτοκτόνες, διεγερτικές και στομαχικές.
Παραδείγματα διεγερτικών βοτάνων είναι: πιπεριά, damiana, μάραθος, σκόρδο, τζίντζερ, μέντα, φασκομηλιά, θυμάρι, catnip (είδος δυόσμου), feverfew, λεμονόχορτο και φλησκούνι.
Πηγή: Νικήστε τις ασθένειες με τα βότανα

***  Θεραπεύστε το στομάχι και το έντερο σας με ένα βότανο...
meda
-   Παραδοσιακή ιστορία και χρήση
 Η μέντα είναι ένα παγκοσμίως αγαπημένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο αρωματικό που βρίσκεται παντού, από οδοντόκρεμες μέχρι λικέρ και φάρμακα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο κούπες τσαγιού μέντας καταναλώνονται καθημερινά, κάνοντάς το το τρίτο πιο δημοφιλές αρωματικό τσάι στον κόσμο (μετά το τσάι και το χαμομήλι).
 Το όνομα μέντα προέρχεται από τη Μίνθη, η οποία στην ελληνική μυθολογία ήταν η κόρη του Κωκυτού. Υπάρχουν τρία είδη μέντας σε καλλιέργεια και γενική χρήση: η spearmint, η peppermint και η pennyroyal. Εμείς αναφερόμαστε κυρίως στην peppermint.
 Η μέντα είναι ιθαγενές φυτό στην Ευρώπη. Το έλαιο της μέντας είναι ένα σημαντικό ευρωπαϊκό προϊόν και έχουν αναπτυχθεί διάφορες ποικιλίες μέντας, με κύρια τη μαύρη και την άσπρη. Η μαύρη μέντα έχει υψηλή παραγωγή χαμηλής ποιότητας ελαίου (βασισμένη στο περιεχόμενο σε μενθόλη), ενώ η άσπρη μέντα παράγει υψηλής ποιότητας έλαιο σε μικρότερες ποσότητες. Η αμερικανική μέντα είναι της μαύρης ποικιλίας και περιέχει λιγότερο από 50% μενθόλη. Οι Ιαπωνέζοι παράγουν το καλύτερης ποιότητας έλαιο λόγω του μοναδικού τους κλίματος. Το ιαπωνικό έλαιο περιέχει πάνω από 85% μενθόλη.  Το έλαιο μέντας χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως αρωματικό. Το βότανο και το έλαιό του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική λόγω των διεγερτικών, στομαχικών και διαλυτικών των αερίων του στομάχου ιδιοτήτων τους.
 Η μέντα χρησιμοποιείτο από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι καλλιεργούσαν μέντα. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη μέντα ως αρωματικό και για τη διακόσμηση. Η ιστορική ιατρική χρήση της μέντας δεν διαφέρει από τη σημερινή. Η μέντα χρησιμοποιήθηκε από τους βοτανοθεραπευτές για τη δυσπεψία και τους κολικούς του εντέρου.
Σύγχρονες έρευνες
 Στην ιατρική η μέντα είναι χρήσιμη ως αντισπασμωδικό και αποχρεμπτικό. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των κρυολογημάτων, της γρίπης και των νευρικών πυρετών, των νευρικών διαταραχών, των αερίων του εντέρου και της κολίτιδας, του ρευματισμού και ως τοπικό αναισθητικό και για να καλύψει τη γεύση διαφόρων φαρμάκων.
 Το κύριο συστατικό της μέντας είναι η μενθόλη, η οποία είναι αποδεδειγμένο κλινικά ότι βοηθά στην πέψη. Η μενθόλη είναι επίσης ένα ήπιο αντισπασμωδικό που την κάνει χρήσιμη στην ανακούφιση των κραμπών κατά την έμμηνο περίοδο και της ναυτίας. Είναι επίσης ένα ήπιο αγγειοδιασταλτικό, που δημιουργεί ένα αίσθημα θέρμανσης ή έξαψης, διεγείροντας την κυκλοφορία. Το έλαιο της μέντας έχει φανεί ότι είναι αντιμικροβιακό και αντι-ιικό κατά της ασθένειας Newcastle, του ιού του έρπητα, της ευλογιάς και του ιού του Δυτικού Νείλου. Ασκεί επίσης σπασμολυτική δράση στους μαλακούς μύες και διεγείρει την παραγωγή πεπτικών υγρών, κάτι που συμβάλει στην δράση της μέντας να διαλύει τα αέρια του στομάχου. Τα φλαβονοειδή στη μέντα προσθέτουν επίσης στις σπασμολυτικές και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες του βοτάνου καθώς και στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Τα αζουλένια που περιέχει έχουν αντιφλεγμονώδεις και κατά του έλκους ιδιότητες (σ.σ. για τα αζουλένια δείτε περισσότερα στο χαμομήλι) και οι ταννίνες παρέχουν στυπτικότητα.
     Το έλαιο της μέντας βοηθά πολύ τα άτομα με ευερέθιστο έντερο. Μερικές διπλές-τυφλές μελέτες ανακάλυψαν ότι το έλαιο της μέντας μείωσε τον πόνο που σχετιζόταν με εντερικούς σπασμούς που υπάρχουν στο ευερέθιστο έντερο. Μια διπλή-τυφλή δοκιμή έδειξε ότι ο συνδυασμός ελαίων μέντας και αγριο-κύμινου ήταν ανώτερος του placebo (ψευδοφαρμάκου) για άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα ή σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου. Το τσάι μέντας φαίνεται ότι βοηθάει στους κολικούς των μωρών. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με προσοχή στα μωρά, διότι μπορεί να υπάρξει αντίδραση πνιξίματος από μεγάλη ποσότητα μενθόλης. Επομένως το χαμομήλι είναι καλύτερη επιλογή για τους κολικούς των βρεφών. Το έλαιο μέντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, δρα ως αναλγητικό και μειώνει τον πόνο.
Δοσολογία
 Για τη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου είναι προτιμότερο να λαμβάνεται έλαιο μέντας σε κάψουλες. Η δοσολογία είναι δύο με τρεις κάψουλες τρεις φορές την ημέρα. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να λαμβάνεται τσάι μέντας. Για την παρασκευή του ρίχνετε ένα κουταλάκι αποξηραμένων φύλλων μέντας σε ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνετε για δέκα λεπτά. Αυτό το τσάι μπορείτε να το πίνετε τρεις φορές την ημέρα.

*** Χαρούπι: Το βότανο που καταπολεμά τη διάρροια
diarroia
-   Αποτελεσματικό για την καταπολέμηση της διάρροιας σε βρέφη, παιδιά και ενηλίκους
Βοτανικό όνομα: Ceratonia siliqua
Κοινό όνομα: Carob
Παραδοσιακή ιστορία και χρήση Η χαρουπιά προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου και το δυτικό τμήμα της Ασίας. Το κόμμι από τους σπόρους της χαρουπιάς ονομάζεται κόμμι χαρουπιού. Οι αποξηραμένοι καρποί του φυτού χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπευτική. Οι καρποί σε σκόνη χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της διάρροιας εδώ και αιώνες. Το χαρούπι λέγεται και αλλιώς ξυλοκέρατο (στα αρχαία κεράτιον).
Σύγχρονες έρευνες :Το χαρούπι περιέχει σάκχαρα και ταννίνες. Οι ταννίνες του χαρουπιού έχουν αντισηπτική δράση στη γαστρεντερική οδό, και έτσι είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Τα σάκχαρα κάνουν το χαρούπι κολλώδες και ικανό να δρα ως πυκνωτικό για την απορρόφηση του νερού, και αυτό αποτελεί έναν άλλο μηχανισμό μέσω του οποίου βοηθά στη μείωση της διάρροιας. Μια διπλή-τυφλή κλινική δοκιμή σε βρέφη έδειξε ότι το χαρούπι είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση της βρεφικής διάρροιας(400). Το χαρούπι χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία και την πρόληψη της διάρροιας στα ζώα, και για την πρόληψη και τη θεραπεία της δυσεντερίας στους ανθρώπους. Συμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για 496 πάρα πολλά σιρόπια και φαρμακευτικά σκευάσματα. Το χαρούπι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, γιατί περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, D. Εί- ναι πλούσιο σε ασβέστιο, μια και περιέχει 350 mg ανά 100 gr. Επιπλέον, τα χαρούπια δεν περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως η σοκολάτα, το οποίο τείνει να μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο.
Δοσολογία: Για την αντιμετώπιση της διάρροιας στα παιδιά η δοσολογία είναι 15 γραμμάρια χαρουπόσκονης την ημέρα. Για ενήλικες είναι τουλάχιστον 20 γραμμάρια την ημέρα.
 Παρενέργειες-Αλληλεπιδράσεις: Το χαρούπι είναι ασφαλές και δεν προκαλεί παρενέργειες. Η μεγάλη κατανάλωση χαρουπιού μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα σε ορισμένα άτομα.
Πηγή: Νικήστε τις ασθένειες με τα βότανα

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έβγαλε το Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ
fwtsis
-  Πέρσι στις 9 Οκτωβρίου είχαν αναμετρηθεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.
Φέτος στις 7 Οκτωβρίου οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν στο ΣΕΦ για την ίδια φάση σε νοκ άουτ αγώνα, που θα γίνει επίσης χωρίς κόσμο επειδή οι «ερυθρόλευκοι» κουβαλούν τιμωρία από τους τελικούς της περασμένης περιόδου. Σημειώνεται πως ο Τζέιμς Γκιστ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς η τιμωρία του ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου.
Το άλλο πολύ σπουδαίο ζευγάρι των «8» είναι Άρης-ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα συναντηθεί με το Ρέθυμνο.
Πηγή: iefimerida.gr

***  Η Εθνική νίκησε την Τουρκία στη 2η «στροφή» του «Ακρόπολις»
Η Εθνική νίκησε την Τουρκία στη 2η «στροφή» του «Ακρόπολις»
 Τα δεκάλεπτα: 29-19, 37-35, 48-44, 62-58ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 8, Ζήσης 11, Σπανούλης 9, Καλάθης 3 (1), Περπέρογλου, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 10, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου, Μάντζαρης
ΤΟΥΡΚΙΑ (Εργκίν Αταμάν): Μπαλμπέι, Γκιουλέρ 6, Ερσεκ 4, Ιλιασόβα 12, Ερντέν 6, Μαχμούτογλου 12, Σαβάς, Μπατούκ, Μουχάμεντ 9, Αλντεμίρ 4, Κοκσάλ 3, Κορκμάζ 2

27ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» (27-29/8, ΟΑΚΑ, Μαρούσι)
1η Ημέρα (27/8)
Πέμπτη, 27 Αυγούστου

Τουρκία-Λιθουανία 71-53
Ολλανδία-Ελλάδα 80-92
2η Ημέρα, 28/8
Παρασκευή, 28 Αυγούστου

Λιθουανία–Ολλανδία 94-72
Ελλάδα–Τουρκία 62-58
Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Ν-Η Β.

Ελλάδα 2-0 4
Τουρκία 1-1 3
Λιθουανία 1-1 3
Ολλανδία 0-2 2
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
3η Ημέρα, 29/9
Σάββατο, 29 Αυγούστου

19:00 Τουρκία–Ολλανδία (ΕΡΤ2)
21:15 Ελλάδα–Λιθουανία (ΕΡΤ2)
Νewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  Απογοήτευση Αναστασίου, εμπιστοσύνη από Αλαφούζο
Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΑπογοήτευση Αναστασίου, εμπιστοσύνη από Αλαφούζο
Φανερά απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Καμπάλα, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για «αστεία γκολ», τα οποία και οδήγησαν στον αποκλεισμό των «πρασίνων» από την Ευρώπη.
«Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυο ανόητες στιγμές. Τι να πω όταν δεχόμαστε τέτοια αστεία γκολ… Είναι άσχημο, για 'μας, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι», ήταν τα λόγια του έλληνα τεχνικού μετά τη λήξη του αγώνα.
Αλαφούζος: «Είναι ένας πολύ ταπεινωτικός αποκλεισμός»
Δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα έκανε και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έκανε λόγο για «ταπεινωτικό αποκλεισμό».
«Είναι ένας πολύ ταπεινωτικός αποκλεισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή και στην ομάδα. Έγιναν λάθη σήμερα αλλά δυστυχώς η μοίρα της διοίκησης είναι ν αντιμετωπίζει της δυσκολίες. Εδώ θα συνεχίσουμε τον πόλεμο».
Ενώ κλείνοντας, όσον αφορά τις αποδοκιμασίες του κόσμου, είπε: «Οπαδοί είναι. Ο οπαδός δικαιούται ν' αποδοκιμάζει την ομάδα».
Ζέκα: «Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε και τα πληρώσαμε Με τα λάθη που έγιναν δεχθήκαμε δύο γκολ. Είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα έγιναν λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε στο γήπεδό μας. Έγιναν και τα πληρώσαμε. Όταν η μπάλα πηγαίνει στο δοκάρι και δεν μπαίνει είναι κακοτυχία. Τα γκολ που δεχθήκαμε δεν οφείλονται στην τύχη αλλά στα λάθη. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα άλλο παιχνίδι».
Newsroom ΔΟΛ

***  Μπορούν να προκριθούν ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης
Οι όμιλοι του Europa LeagueΜπορούν να προκριθούν ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης

Χαμόγελα σκόρπισε η κληρωτίδα των ομίλων του Europa League σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αφού οι δύο ομάδες μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η γερμανική Ντόρτμουντ, η ρωσική Κράσνονταρ και η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Με την υπόθεση, ότι στον όμιλο του ΠΑΟΚ η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από την Ντόρτμουντ, ο «δικέφαλος του βορρά» αναμένεται να διεκδικήσει την δεύτερη προνομιούχο θέση από την Κράσνονταρ, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει τον «κομπάρσο» του 3ου ομίλου.

Οι Ρώσοι είναι μία ομάδα που «παίζεται» από τον «καλό» ΠΑΟΚ, καθώς βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας στο ρωσικό πρωτάθλημα, με συγκομιδή εννέα βαθμών σε έξι αγώνες και με βασικό πλεονέκτημα την καλή αμυντική λειτουργία.

Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, θα βρει απέναντι του την, επίσης, γερμανική Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο και την τσεχική Σπάρτα Πράγας στον 11ο όμιλο.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον «νεοφώτιστο» στους ομίλους, Αστέρα Τρίπολης, καθώς την πρώτη θέση του 11ου ομίλου, αναμένεται να καταλάβει η Σάλκε, με τους Αρκάδες, τον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτα Πράγας να διεκδικούν το «χρυσό εισιτήριο».

Οι Κύπριοι δείχνουν ασταθείς και προβληματικοί, κάτι που αποδείχθηκε και από τον αποκλεισμό από την Αστάνα με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός και 2-2 εντός), που οδήγησε στην αντικατάσταση του Ντομίνγκος Πασιέντσια από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Οσον αφορά στην Σπάρτα Πράγας, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την ομάδα «φόβητρο» και στηρίζεται στον κλασσικό τσέχικο τρόπο παιχνιδιού με καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.


Οι υπόλοιποι όμιλοι

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει στον 1ο όμιλο, καθώς Σέλτικ, Αγιαξ και Φενερμπαχτσέ θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις δύο θέσεις, ενώ στον 2ο, Λίβερπουλ και Μπορντό έχουν προβάδισμα έναντι της Ρούμπιν Καζάν.

Στον 4ο όμιλο, η Νάπολι είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και οι Μπριζ, Λέγκια Βαρσοβίας και Μίντιλαντ θα παίξουν για την πρόκριση, ενώ στον 5ο όμιλο, η Βιγιαρεάλ δεν χάνει την πρόκριση, όπως και στον 6ο η Μαρσέιγ, αφήνοντας μοιρασμένες ελπίδες για την 2η θέση, στις Μπράγκα, Σλόβαν Λίμπερετς και Γκρόνινγκεν.

Ο 7ος όμιλος έχει δύο λογικά φαβορί που είναι η Λάτσιο και η Σεντ Ετιέν, ενώ στον 8ο αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσουν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπεσίκτας.

Στον 9ο όμιλο η Φιορεντίνα θα προκριθεί, με τις Βασιλεία και Λεχ Πόζναν να διεκδικούν το δεύτερο «εισιτήριο», ενώ «φωτιά» είναι ο 10ο όμιλος με τις Τότεναμ, Αντερλεχτ και Μονακό να «μάχονται» για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Τέλος, στον 12ο όμιλο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει ασφαλές προβάδισμα, ενώ Αουγκσμπουργκ, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Αλκμααρ, θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των ομίλων θα πραγματοποιηθούν 17 Σεπτεμβρίου, 1, 22 Οκτωβρίου, 5, 26 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου.

Οι όμιλοι:

1ος όμιλος
Αγιαξ (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκοτία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Μόλντε (Νορβηγία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Φενέρμπαχτσε-Μόλντε
Αγιαξ-Σέλτικ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Σέλτικ-Φενέρμπαχτσε
Μόλντε-Αγιαξ

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Μόλντε-Σέλτικ
Φενέρμπαχτσε-Αγιαξ

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Σέλτικ-Μόλντε
Αγιαξ-Φενέρμπαχτσε

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Μόλντε-Φενέρμπαχτσε
Σέλτικ-Αγιαξ

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Φενέρμπαχτσε-Σέλτικ
Αγιαξ-Μόλντε

2ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μπορντό (Γαλλία)
Σιόν (Ελβετία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Μπορντό-Λίβερπουλ
Σιόν-Ρούμπιν Καζάν

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Ρούμπιν Καζάν-Μπορντό
Λίβερπουλ-Σιόν

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Λίβερπουλ-Ρούμπιν Καζάν
Μπορντό-Σιόν

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Ρούμπιν Καζάν-Λίβερπουλ
Σιόν-Μπορντό

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Λίβερπουλ-Μπορντό
Ρούμπιν Καζάν-Σιόν

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Μπορντό-Ρούμπιν Καζάν
Σιόν-Λίβερπουλ

3ος όμιλος
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ
FC Κράσνονταρ (Ρωσία)
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)

Δείτε το πρόγραμμα του ομίλου του ΠΑΟΚ

4ος όμιλος
Νάπολι (Ιταλία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Μίντιλαντ (Δανία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Μίντιλαντ-Λέγκια Βαρσοβίας
Νάπολι-Μπριζ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Μπριζ-Μίντιλαντ
Λέγκια Βαρσοβίας-Νάπολι

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Λέγκια Βαρσοβίας-Μπριζ
Μίντιλαντ-Νάπολι

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Μπριζ-Λέγκια Βαρσοβίας
Νάπολι-Μίντιλαντ

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Λέγκια Βαρσοβίας-Μίντιλαντ
Μπριζ-Νάπολι

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Μίντιλαντ-Μπριζ
Νάπολι-Λέγκια Βαρσοβίας

5ος όμιλος

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Ραπίντ Βιένης-Βιγιαρεάλ
Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Μινσκ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Ντιναμό Μινσκ-Ραπίντ Βιένης
Βιγιαρεάλ-Βικτόρια Πλζεν

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Μινσκ
Ραπίντ Βιένης-Βικτόρια Πλζεν

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Ντιναμό Μινσκ-Βιγιαρεάλ
Βικτόρια Πλζεν-Ραπίντ Βιένης

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Βιγιαρεάλ-Ραπίντ Βιένης
Ντιναμό Μινσκ-Βικτόρια Πλζεν

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Ραπίντ Βιένης-Ντιναμό Μινσκ
Βικτόρια Πλζεν-Βιγιαρεάλ

6ος όμιλος
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Σλόβαν Λίμπερετς-Μπράγκα
Γκρόνινγκεν-Μαρσέιγ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Μαρσέιγ-Σλόβαν Λίμπερετς
Μπράγκα-Γκρόνινγκεν

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Μπράγκα-Μαρσέιγ
Σλόβαν Λίμπερετς-Γκρόνινγκεν

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Μαρσέιγ-Μπράγκα
Γκρόνινγκεν-Σλόβαν Λίμπερετς

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Μπράγκα-Σλόβαν Λίμπερετς
Μαρσέιγ-Γκρόνινγκεν

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Σλόβαν Λίμπερετς-Μαρσέιγ
Γκρόνινγκεν-Μπράγκα

7ος όμιλος
Ντνίπρο (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Ντνίπρο-Λάτσιο
Σεντ Ετιέν-Ρόζενμποργκ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Ρόζενμποργκ-Ντνίπρο
Λάτσιο-Σεντ Ετιέν

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Λάτσιο-Ρόζενμποργκ
Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Ρόζενμποργκ-Λάτσιο
Σεντ Ετιέν-Ντνίπρο

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Λάτσιο-Ντνίπρο
Ρόζενμποργκ-Σεντ Ετιέν

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Ντνίπρο-Ρόζενμποργκ
Σεντ Ετιέν-Λάτσιο

8ος όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Σκεντέρμπεου (Αλβανία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Σπόρτινγκ Λισ.-Λοκομοτίβ Μόσχας
Σκεντέρμπεου-Μπεσίκτας

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Μπεσίκτας-Σπόρτινγκ Λισ.
Λοκομοτίβ Μόσχας-Σκεντέρμπεου

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπεσίκτας
Σπόρτινγκ Λισ.-Σκεντέρμπεου

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Μπεσίκτας-Λοκομοτίβ Μόσχας
Σκεντέρμπεου-Σπόρτινγκ Λισ.

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Λοκομοτίβ Μόσχας-Σπόρτινγκ Λισ.
Μπεσίκτας-Σκεντέρμπεου

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Σπόρτινγκ Λισ.-Μπεσίκτας
Σκεντέρμπεου-Λοκομοτίβ Μόσχας

9ος όμιλος
Βασιλεία (Ελβετία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Μπελενένσες (Πορτογαλία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Φιορεντίνα-Βασιλεία
Λεχ Πόζναν-Μπελενένσες

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Μπελενένσες-Φιορεντίνα
Βασιλεία-Λεχ Πόζναν

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Βασιλεία-Μπελενένσες
Φιορεντίνα-Λεχ Πόζναν

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Μπελενένσες-Βασιλεία
Λεχ Πόζναν-Φιορεντίνα

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Βασιλεία-Φιορεντίνα
Μπελενένσες-Λεχ Πόζναν

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Φιορεντίνα-Μπελενένσες
Λεχ Πόζναν-Βασιλεία

10ος όμιλος
Τότεναμ (Αγγλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Μονακό (Γαλλία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Άντερλεχτ-Μονακό
Τότεναμ-Καραμπάχ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Καραμπάχ-Άντερλεχτ
Μονακό-Τότεναμ

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Μονακό-Καραμπάχ
Άντερλεχτ-Τότεναμ

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Καραμπάχ-Μονακό
Τότεναμ-Άντερλεχτ

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Μονακό-Άντερλεχτ
Καραμπάχ-Τότεναμ

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Άντερλεχτ-Καραμπάχ
Τότεναμ-Μονακό

11ος όμιλος
Σάλκε (Γερμανία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δείτε το πρόγραμμα του ομίλου του Αστέρα

12ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Άουγκσμπουργκ (Γερμανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

1η αγωνιστική - Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Παρτιζάν Βελ.-Άλκμααρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άουγκσμπουργκ

2η αγωνιστική - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Άουγκσμπουργκ-Παρτιζάν Βελ.
Άλκμααρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

3η αγωνιστική - Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Άλκμααρ-Άουγκσμπουργκ
Παρτιζάν Βελ.-Αθλέτικ Μπιλμπάο

4η αγωνιστική - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Άουγκσμπουργκ-Άλκμααρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παρτιζάν Βελ.

5η αγωνιστική - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Άλκμααρ-Παρτιζάν Βελ.
Άουγκσμπουργκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

6η αγωνιστική - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Παρτιζάν Βελ.-Άουγκσμπουργκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άλκμααρ
Newsroom ΔΟΛ



***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4321 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2562   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9432   βίντεο   .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
--------------------------------------- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-24-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25 Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-25-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Αυγούστου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-26-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  27 Αυγούστου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-27-2015.html .-  
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 28 Αυγούστου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS    Το αγιάζι στην ενημέρωση  Παρασκευή  28  Αυγούστου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου