ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015  :
~


~



~
***  Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ                
Αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί που ψήφισαν «Όχι» στη συμφωνία
ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑΣ
-   Ο πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με βασικό στόχο να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ παράλληλα έδειξε στους συνεργάτες του την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το έργο του.
Όπως ήταν αναμενόμενο αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί που διαφοροποιήθηκαν στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τη σύναψη συμφωνίας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.
Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης
Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου
Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Παύλος Πολάκης
Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης
Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Θόδωρος Δρίτσας
Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Μάρδας
Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς
Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού: Νίκος Ξυδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας: Τάσος Κουράκης
Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Εργασίας
Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
Αναπληρωτής Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Ανδρέας Ξάνθος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Νίκος Χουντής
Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας
Υφυπουργός: Νίκος Τόσκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης
Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός: Τέρενς Κουίκ
Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Όλγα Σακελλαρίδη
~
***   Ξεφεύγει η φωτιά στον Υμηττό! - Καίγονται σπίτια στους πρόποδες του βουνού! - Live εικόνα από τον Καρέα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι "σπρώχνουν" τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη.
-  Ήδη ένα σπίτι στους πρόποδες του Υμηττού, στον Καρέα, έχει τυλιχθεί στις φλόγες ενώ υπάρχουν κι άλλα που απειλούνται.
- Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!
- Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν "πνιγεί" στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.
~
***  Ανοιχτά της Αττάλειας και κοντά στο Καστελόριζο οι Τούρκοι στήνουν "πλατφόρμα" εξόρυξης
ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ- «Στη Μεσόγειο υπάρχει ένα σημείο για το οποίο είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Συνεργαζόμαστε με τη Shell στα ανοιχτά της Αττάλειας». Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, κ. Τανέρ Γιλντίζ, για το ενδεχόμενο εξεύρεσης υδρογονανθράκων από την Τουρκία και για τις ενέργειες που σχεδιάζει να κάνει η Άγκυρα για να αποκτήσει «εθνική πλατφόρμα» εξόρυξης στη θάλασσα για το ντόπιο πετρέλαιο.
- Επιπρόσθετα στην είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Milliyet Haber, με τον τίτλο «Εθνική πλατφόρμα στο ντόπιο πετρέλαιο», αναφέρεται ότι ο κ. Τανέρ Γιλντίζ, είπε ότι η Τουρκία, μέχρι το 2023, τόσο στη θάλασσα, όσο και στη ξηρά, έχει ως στόχο να μην αφήσει περιοχή της οποίας δε θα έχει προκύψει η γεωλογική της κατάσταση και τόνισε «Εάν εντός ενός έτους βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας θαλάσσια πλατφόρμα» αξίας 1,5 δις δολαρίων για έρευνες στη θάλασσα.
- Ο κ. Γιλντίζ, υπενθύμισε ότι συνεχίζονται και οι εργασίες για «εγχώριο σεισμικό πλοίο» από τη διεύθυνση Τεχνικών Ερευνών και Μεταλλευμάτων της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι και αυτό θα μπει στο κύκλωμα εντός δύο ετών .Το δημοσίευμα γράφει ακόμα ότι η Τουρκία προβαίνει σε παραγωγή πετρελαίου στη ξηρά με 23 γεωτρήσεις.
~  Στους χάρτες που δημοσιευουμε φαίνονται:
1) Η θεση της Αττάλειας
2) Τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ
Μόνο και μόνο από τους χάρτες εξηγείται γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν να μετρησει το Καστελόριζο στον καθορισμό των ορίων της ΑΟΖ...


~
***   ΠΡΟΣΟΧΗ - Εθνικός συναγερμός! Ξεπηδούν φωτιές στην Ελλάδα
Μεγάλη φωτιά στη Λακωνίας. Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό. Φωτιά και στο Κορωπί, η οποία τίθεται υπό έλεγχο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για φωτιά και στην Εύβοια!
Δεν θεωρείται τυχαίο ότι εχουν ξεσπάσει όλες αυτές οι πυρκαγιές σε τόσα σημεία ταυτόχρονα.
Εχουν εκκενωθεί σπίτια στην περιοχή της Λακωνίας, ενώ εκκενώθηκε και το κεντρο υγείας Νεάπολης στη Λακωνία. Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στο Φαλακρό Λακωνίας.
Δυο οι εστίες στον Υμηττό λένε οι πληροφορίες. Δυο ελικόπτερα και ένα καναντέρ σπεύδουν για κατάσβεση στον Υμηττό. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.



~
***   4 Γερμανοί πράκτορες συνελήφθησαν ως πρωταγωνιστές στις ταραχές στο Σύνταγμα
ΑΘΑΝΑΤΟΣ  -  Τέσσερις Γερμανοί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα δημιουργώντας υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, διαλύοντας έτσι τις αντιμνημονιακές πορείες των Ελλήνων πολιτών την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα "συμφωνία" με τους δανειστές.
Είναι άξιο απορίας πως την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήθελε να διαδηλώσει κατά του νέου επαίσχυντου μνημονίου λίγο πριν την ψήφισή του βρέθηκαν πάλι για άλλη μια φορά οι "γνωστοί-άγνωστοι" για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.
Επεισόδια συνέβησαν στην περιοχή του Συντάγματος, όταν κάπου 100 παρακρατικοί στις 20.40 χθες, επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ και αυτές ανταπάντησαν με χημικά, με αποτέλεσμα να διαλυθεί αντιμνημονιακή πορεία περίπου 2.000 πολιτών από τα Προπύλεα.
Αυτό που προκύπτει όμως σήμερα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αλλοδαποί και μάλιστα από "πολιτισμένες" χώρες.
Την ώρα που εντός της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές και μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η διαδήλωση κατά της συμφωνίας σημαδευόταν απο φωτιές, βόμβες μολότοφ, πέτρες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταστροφές και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία, μία ομάδα αλλοδαπών γέμιζε με γκράφιτι και συνθήματα τον σταθμό του μετρό στο Θησείο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ουδείς εκ των οποίων είναι Έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.
Πλην του Αυστραλού όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες προτεκτοράτα ή συμμαχικές των Γερμανών.
Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά απο την Βουλή, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα - ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Αλβανός - οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
~
***  Ευχάριστα νέα: Αυτή είναι η ελληνική βιομηχανία που θα επαναλειτουργήσει μετά από χρόνια!
Επαναλειτουργία των κλωστηρίων Μαρωνείας και Κομοτηνής του πρώην ομίλου Λαναρά, καθώς και αντίστοιχων μονάδων της Νάουσας που παραμένουν ανενεργές για πάνω από τρία χρόνια, προανήγγειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τόλιος.

Επίσης, ο κ. Τόλιος δήλωσε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με ομάδα επενδυτών που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του εργοστασίου παραγωγής προϊόντων ξυλείας «Σέλμαν» που διαθέτει μονάδα και στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.
Ειδικότερα, για τα κλωστήρια έχει εκπονηθεί σχέδιο επαναλειτουργίας σε συνεταιριστική βάση με τη συμμετοχή στο νέο εταιρικό σχήμα που θα δημιουργηθεί των εργαζομένων και του τραπεζικού τομέα, με κεφάλαιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί από την Εθνική Τράπεζα.



Δεν έχει πάντως ακόμα διευκρινιστεί αν το νέο σχήμα θα έχει τη μορφή του κοινωνικού συνεταιρισμού ή της Κοιν. Σ.Επ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου «σημασία έχει η ρύθμιση των χρεών που ήταν ιδιαίτερα υψηλά και η οποία έχει εξασφαλιστεί». Πρόκειται για χρέη προς εργαζόμενους, προς το ΙΚΑ και προς τρίτους που συνολικά φθάνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Επείγει να δούμε την συμμετοχή στο κεφάλαιο με ένα συνεταιριστικό σχήμα των ίδιων των εργαζόμενων ώστε ένα μέρος από τα οφειλόμενα να τα πάρουν οι εργαζόμενοι πίσω ως αμοιβή. Ένα μέρος από αυτά θα συμμετάσχει στο κεφάλαιο και ένα μέρος, δυστυχώς, θα χαθεί», τόνισε ο κ. Τόλιος.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό το σχήμα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκριμα και για πολλές άλλες περιπτώσεις γιατί πολλές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα κλεισίματος.

«Στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι η αναζήτηση ανάλογων ρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας, να γίνει επανεκκίνηση και να διατηρηθούν ορισμένες μονάδες που τώρα λειτουργούν, πολύ περισσότερο να επανεκκινηθούν μονάδες που τώρα είναι βιώσιμες», ανέφερε επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της πρώην «ΕΝΚΛΩ» έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες μέχρι τώρα και ότι είναι πολύ κοντά στο να ωριμάσει το συγκεκριμένο σχήμα.
~
***   Πώς καταλαβαίνουμε ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεπουλημένοι
 ant1 varoufakis Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει νέο Μνημόνιο, είναι κάπως δύσκολο να καταλάβουμε ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιόνια των ολιγαρχών και ποιοι όχι.  
Οι ίδιοι οι ολιγάρχες -μέσω των καναλιών τους- μας δείχνουν ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του χεριού τους.
Ο ANT1 -και η ανεξάρτητη «δημοσιογράφος» Μαρία Χούκλη- έχουν λυσσάξει εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μιλάμε για υστερία. Το γεγονός πως και οι τρεις αυτοί βουλευτές ψήφισαν Όχι στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα για το νέο Μνημόνιο, πρέπει να είναι εντελώς συμπτωματικό.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δέχονται τις επιθέσεις των καναλιών των ολιγαρχών είναι καθαροί. Δηλαδή, αν δείτε τα κανάλια των ολιγαρχών να επιτίθενται στον Δραγασάκη, τον Σταθάκη και τον Παπαδημούλη -που αυτό αποκλείεται να το δείτε ποτέ-, να ξέρετε πως είναι αδιάφθοροι.             
Θα μπορούσε κάποιος να πει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Ναι στη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο είναι ξεπουλημένοι -και οι άλλοι δεν είναι-, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
ANT1 ZoiΠολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν Ναι, γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν πως, μέσα σε έξι μήνες, η Πρώτη Φορά Αριστερά και ο Αλέξης Τσίπρας έχασαν το παιχνίδι.
Έχουν πάθει σοκ. Σύντομα, κάποιοι από αυτούς θα συνέλθουν, αφού θα συνειδητοποιήσουν πως έχουν μετατραπεί σε υποχείρια και -μετά την ψήφιση του Μνημονίου- δεν υπάρχει επιστροφή.
Οπότε, το ασφαλές κριτήριο για να ξέρουμε ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντιμοι είναι τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.
Όποιοι δέχονται λυσσαλέες επιθέσεις από τα ΜΜΕ της Μαφιοκρατίας είναι λεβέντες και λεβέντισσες.
Και τους στηρίζουμε.
(Επίσης, μετά το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα μάθουμε και ποιος είναι ο πιο ηλίθιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: θα είναι αυτός που θα συνεχίσει να εμφανίζεται όλη μέρα στα χρεοκοπημένα και παράνομα κανάλια των ολιγαρχών.)
 ~
***  Νέο όπλο στα χέρια της ΕΛΑΣ κατά της παιδεραστίας – Ειδικό λογισμικό ταυτοποιεί θύτες, θύματα και ηλεκτρονικά ίχνη
http://www.e-typos.com/files/1/2015/07/15/22556%20(2).jpgΈνα ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο στη μάχη που δίνουν οι διωκτικές αρχές κατά των κυκλωμάτων παιδεραστών και υπεράσπισης των θυμάτων τους απέκτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται ένα χρήσιμο και εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποκαλύπτει την ταυτότητα ανήλικων θυμάτων τα οποία και χωρίς τη θέλησή τους εμφανίζονται σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η αναγνώριση αυτή γίνεται εφικτή με την παράλληλη τη απόκτηση πρόσβασης στη σχετική βάση δεδομένων της Ιντερπόλ. Έτσι, οι διωκτικές αρχές έχουν τη δυνατότητα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που διακινούν παιδεραστές να βρίσκουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ταυτότητα των θυμάτων.
Το ειδικό αυτό πρόγραμμα που ταυτοποιεί θύματα και δράστες μέσω συγκριτικών εξετάσεων, ταυτοποιεί και τα ηλεκτρονικά ίχνη φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας ανά τον κόσμο ενώ ήδη επτά αξιωματικοί της Δίωξης έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πιστοποιήθηκαν από την Ιντερπόλ για τον χειρισμό του προγράμματος.
Στο πλαίσιο των ερευνών με την ονομασία «RINA» συνελήφθη ήδη ένας 32χρονος στη Θεσσαλονίκη και ένας 38χρονος στον Βόλο και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων. Μάλιστα στην κατοχή του ενός βρέθηκε για πρώτη φορά υλικό πορνογραφίες, που απεικόνιζε μωρά 2 μηνών!
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι σχηματισθείσες για την υπόθεση δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθούν αρμοδίως.
ΠΗΓΗ : HUFFINGTON POST
~
*** Η Βουλγαρία λέει 'απόλυτο όχι' στην Ελλάδα
http://www.echedoros-a.gr
«Υπάρχει περίπτωση η Βουλγαρία να πληρώσει την Ελλάδα; Όχι», γράφει το δημοσίευμα
Ιούλιος 17, 2015.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Κόλιο Παραμόφ, η πρόεδρος του Ενωμένου Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Καπόν και ο ευρωβουλευτής Ανγκέλ Ντζαμπάζκι, η Βουλγαρία λέει στην Ελλάδα –Όχι.
Ένα απόλυτο Όχι. Γιατί η κατάστασή μας είναι περίπλοκη και δεν μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα. Επιπλέον, σχεδιάζουμε να διασώσουμε τα θύματα, αφού υπάρχει κίνδυνος για τους 60 χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, δήλωσε ο Κόλιο Παραμόφ το πρωί σήμερα στη τηλεόραση Nova της Σόφιας.
Απόλυτο Όχι, είναι και η απάντηση του Ανγκέλ Ντζαμπάσκι. Και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και καθαρά για πολιτικούς λόγους.
Δεν υπάρχει καμία λογική να βρεθούμε σε κίνδυνο, αφού ούτως ή άλλως  είναι καταδικασμένη (οικονομικά η Ελλάδα). Αυτά τα χρήματα θα μπούνε και πάλι σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, είπε ο Ευρωβουλευτής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο λογικό πράγμα ήταν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη και να καθορίσει την οικονομία της. Αλλά εξακολουθεί να θέλει και άλλα δάνεια, είπε ο Ντζαμπάσκι.
«Δεν είναι δίκαιο να δείξουμε αλληλεγγύη σε κάποιον που δεν υπερβαίνει τα μέσα που διαθέτει», είπε ο Ντζαμπάσκι και εξήγησε ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να μπει εγγυητής σε ένα άλλο δάνειο για την Ελλάδα.
«Μιλάμε για ένα δάνειο που είναι μόλις 7 δισεκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε στην πραγματικότητα στην Ελλάδα, ορισμένα είναι αποπληρωμές στο ΔΝΤ και ορισμένα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα», εξήγησε η Μαρία Καπόν. 
Σύμφωνα με τα λόγια της, δεν φέρουμε κανένα  κίνδυνο. Η αλληλεγγύη από την πλευρά μας σημαίνει μόνο να είμαστε μέρος του συνολικού συστήματος, πρόσθεσε.
Ωστόσο, στην ερώτηση «εάν υπάρχει περίπτωση η Βουλγαρία να πληρώσει για την Ελλάδα, η Μαρία Καπόν απάντησε ευθέως – Όχι.  --            The Hellenic Information Team
~
*** Σκόπια: Ο στρατός στα σύνορα με Ελλάδα για μετανάστες
http://www.echedoros-a.gr
Ιούλιος 17, 2015.
Ο στρατός του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εισροής των μεταναστών.
Κυρίως θα ελέγχει τα νότια σύνορα της χώρας, αλλά κατά βόρεια καθώς και κατά μήκος του Διαδρόμου 10, από όπου διέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (χθες) από τη Γευγελή που επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ.
Ο επικεφαλής του μεθοριακού σταθμού με την Ελλάδα Μπογκορόβιτσα/ Εύζωνοι, ενημέρωσε την πολιτειακή ηγεσία για τις δραστηριότητες και τα μέτρα που λαμβάνουν καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα.
Ο αρχηγός της πΓΔΜ επισκέφθηκε τη συνοριακή διάβαση στην Μπογκορόβιτσα και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου εκδίδονται πιστοποιητικά για τους μετανάστες που ζητούν το καθεστώς ασύλου καθώς διέρχονται παράνομα τα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων.
Η περιοχή αυτή σε ένα μήκος 50 περίπου χιλιομέτρων θα φυλάσσεται από το στρατό, αφού αποτελεί κύρια πηγή εισόδου παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, στην πορεία τους προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής, έπειτα από την τροποποίηση που επήλθε στο νόμο περί ασύλου στις 19 Ιουνίου έχει καταγράψει συνολικά 14.311 ξένους υπηκόους που εισήλθαν στα Σκόπια. Από αυτούς Σύριοι πρόσφυγες ήταν 10336, Αφγανοί 1182 και Ιρακινοί 761.
~
***  Αρχαίες λέξεις που διασώζονται στην Ποντιακή διάλεκτο
της Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου
Η ποντιακή διάλεκτος αποτελεί μία από τις τέσσερις διαλέκτους της νέας ελληνικής γλώσσας και είναι άμεση απόγονος της ιωνικής διαλέκτου της αρχαίας ελληνικής, καθώς Ίωνες από τη Μίλητο αποίκησαν τα παράλια του Εύξεινου Πόντου ξεκινώντας από τη Σινώπη και συνεχίζοντας με τα Κοτύωρα, την Κερασούντα και την Τραπεζούντα. Υπολογίζεται, λοιπόν, πως η αρχαία ιωνική διάλεκτος πρωτοακούστηκε στα παράλια του Εύξεινου Πόντου το 785 π.Χ., όταν κατοικήθηκε η Σινώπη. Η ελληνική ταυτότητα, τουλάχιστον για την Τραπεζούντα, επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρία του Ξενοφώντα στην «Κύρου Ανάβαση», όπου περιγράφει την Τραπεζούντα ως «πόλιν ελληνίδα, οικουμένην εν τω Ευξείνω Πόντω, Σινωπέων αποικία». Η περιοχή του Πόντου αποτέλεσε το βορειοανατολικό άκρο, στο οποίο ομιλήθηκε η ελληνική γλώσσα. Και, χάρη στη γεωγραφική απόσταση του Πόντου από τη μητροπολιτική Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε η ποντιακή από την κοινή νεοελληνική, διασώζοντας έτσι πολλούς τύπους της αρχαίας ελληνικής είτε ατόφιους είτε ελαφρά παραλλαγμένους.
Παρατηρούμε π.χ. πως αντίθετα με τη λατινική λέξη «τσεκούρι», που χρησιμοποιείται στη νέα ελληνική, η ποντιακή χρησιμοποιεί τη λέξη «αξινάριν», η οποία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «αξίνη». Επίσης, για τη λέξη κόσα, που σημαίνει το μεγάλο δρεπάνι με το οποίο θερίζει κανείς όρθιος και είναι λέξη σλαβικής προέλευσης, η ποντιακή χρησιμοποιεί τη λέξη «κερεντή», η οποία βγαίνει από το ρήμα «κείρω» (κουρεύω). Η ποντιακή κρατώντας τη λέξη «μακέλιν», αντί για τη λέξη κασμάς, που χρησιμοποιούμε σήμερα, διατηρεί την αρχαία ελληνική λέξη «μακέλη», κι όχι τη λέξη «κασμάς» που είναι τουρκικής προέλευσης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη «ρούχο». Ενώ, δηλαδή, η ποντιακή χρησιμοποιεί τη λέξη «λώμα», που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «λώπη» (ένδυμα), η νεοελληνική χρησιμοποιεί τη σλαβική λέξη «ρούχο». Τέλος, για τη λέξη «τσουκνίδα», η οποία δεν είναι σίγουρο πώς προέκυψε ετυμολογικά στη νέα ελληνική, η ποντιακή χρησιμοποιεί τη λέξη «κνιδέα» και «κιντέα», διατηρώντας την αρχαία ελληνική ονομασία «κνίδη».
Ανάλογες σκέψεις προκαλούν και αρκετά ρήματα που διασώθηκαν στην ποντιακή, τα οποία η νέα ελληνική δεν τα κράτησε ή τα αντικατέστησε με άλλα. Π.χ. το ρήμα «κλοτσώ» αντικατέστησε το αρχαίο «λακτίζω», ενώ στην ποντιακή υπάρχει ως «λαχτίζω». Το «ριγώ», που παρέμεινε αυτούσιο στην ποντιακή από την αρχαία, στη νέα ελληνική αντικαταστάθηκε από το «κρυώνω». Ακόμη, το «κρούω» διατηρήθηκε ακέραιο στην ποντιακή, ενώ στη νέα ελληνική χρησιμοποιείται κυρίως το «χτυπάω».
Επιπλέον, τα ρήματα «φιλέω-ω» και «πονέω-ω» στη νέα ελληνική πήραν την κατάληξη «-άω-ώ», ενώ στην ποντιακή διατηρήθηκε η αρχαία κατάληξη «-έω-ώ». Το ρήμα «ικανέω-ώ» και «ικανέομαι-ούμαι», που δεν διατηρήθηκε στη νέα ελληνική, διατηρήθηκε στην ποντιακή και είναι το πολύ γνωστό μας «κανείται» (=φτάνει, είναι αρκετό). Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευκτική Αορίστου β΄ του ρήματος «λαγχάνω», η οποία διατηρείται στην ποντιακή στο γ΄ ενικό για να εκφράζει πιθανότητα κι ευχή (π.χ. λάχ’ επορούν κι έρχουνταν), ενώ στη νέα ελληνική δεν διατηρήθηκε το ρήμα αυτό, παρά μόνο τα παράγωγά του, όπως: «λαχνός», «λαχείο», «λαχειοφόρος» κτλ.
Εκτός από πολλά ρήματα της αρχαίας ελληνικής, που διατηρήθηκαν ακέραια στην ποντιακή, υπάρχουν και αρκετά ουσιαστικά της αρχαίας που βρίσκονται εγγύτερα στην ποντιακή, απ’ ότι στη νέα ελληνική. Για παράδειγμα, η λέξη «φέγγος» (=φως στην αρχαία και φεγγάρι στην ποντιακή), καθώς και λέξεις: «ψύχος», «στέγος» «γέλος» (γέλως στην αρχαία). Εγγύτερα στην ποντιακή διάλεκτο είναι και οι λέξεις: «ωβόν» (αρχ. το ωόν, το αβγό) και «ωτίν» (αρχ. ο ους, του ωτός, το αυτί). Η διατήρηση όλων αυτών των αρχαϊκών στοιχείων στη γλώσσα των Ποντίων διατρανώνει πως η ελληνική συνείδηση παρέμεινε ακλόνητη κι επαυξημένη στον Πόντο, παρόλες τις εχθρικές επιθέσεις και τις προσπάθειες αφομοίωσης που δέχτηκε για πολλούς αιώνες από ξένους λαούς.
Πέρα, όμως, κι από αυτό, φανερώνει τον πλούτο και τη δύναμη που έχουν τα ιδιώματα της ελληνικής, τα οποία, δυστυχώς, σε προηγούμενες δεκαετίες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση και αδιαφορία, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι οι ομιλητές τους θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες επικοινωνίας κι ένταξης στο κοινωνικό σύνολο.
Ήδη μία πρώτη επιστημονική και οργανωμένη προσπάθεια για τη διδασκαλία της Ποντιακής διαλέκτου έχει ξεκινήσει από τον Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά κι ελπιδοφόρα για το μέλλον της ποντιακής. Ευχόμαστε κάτι ανάλογο να γίνει και για τις άλλες διαλέκτους και τα ιδιώματα της ελληνικής, γιατί το κάθε ένα από αυτά είναι πολύτιμο και η απώλεια, έστω και ενός, καθιστά την ελληνική γλώσσα φτωχότερη.
~
***  Συμμετέχουμε σε ένα ολοκαύτωμα. Των εαυτών μας, των ζώων και ολόκληρου του πλανήτη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEYe2v8-PaU-Qm76jJq4g67jZhiy838bfjtXQBhMjSFrZcZ-58r0QtB8O5G2mX42040rcaCEy2ueA1AF6sim6BLIFvTwRIwno3TICfX7jOWG4O8U22rTp_UqD21Z3HNl9EY95a4-Va0O0/s1600/da5bba4ed37a7c4f4ca0fb76c7528f26.jpg Αφύπνιση Συνείδησης
Κάθε μέρα που περνάει, συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο ολοκαύτωμα. Καταστρέφουμε τον πλανήτη. Τα ζώα, το έδαφος, το νερό, τον αέρα, το περιβάλλον, τη φύση, τα φυτά.
Σκοτώνουμε άλλα πλάσματα για να τραφούμε , ενώ μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την βρώση αυτών.
Σκοτώνουμε άλλα πλάσματα για να ντυθούμε, ενώ αυτό το θέμα το χουμε λύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Εκμεταλλευόμαστε άλλα πλάσματα φερόμενοι βάναυσα σε αυτά, για να πάρουμε τα παράγωγά τους, ενώ μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.
Εκατομμύρια ζώων, αθώων ψυχών, σφαγιάζονται από το χέρι του ανθρώπου καθημερινά. Βάφουμε τα χέρια μας με το αίμα τους. Καλύπτουμε τα αυτιά μας με τις κραυγές τους. Γεμίζουμε το βλέμμα μας με την σκισμένη σάρκα τους. Εκμεταλλευόμαστε κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη, ξεχνώντας αυτό που μας ενώνει. Την γη.
Είμαστε συγκάτοικοι σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη και όλα τα πλάσματα της γης , ανθρώπινα και μη, επιτελούμε κάποιον ιδιαίτερο σκοπό εδώ πέρα. Με ποιο δικαίωμα γινόμαστε οι κύριοι των ζωών τους; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουμε αυθαίρετα για τη ζωή και την ψυχή ενός άλλου οργανισμού που έχει αισθήματα και δικαιώματα όπως έχουμε εμείς; Με ποιο δικαίωμα κάνουμε πειράματα σε άλλες ψυχές που υποφέρουν όπως εγώ και εσύ;
Εκτός από τα ζώα σκοτώνουμε και το είδος μας. Είμαστε το απόλυτα βάρβαρο είδος πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Έχουμε καταντήσει να καταστρέφουμε τα πάντα στο πέρασμά μας. Είμαστε σαν τον καρκίνο που τρώει άπληστα έναν οργανισμό. Στο τέλος δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Θα καταστραφούνε όλα , θα καταστραφούμε και εμείς.
Η απληστία μας, η μικρότητά μας, ο εγωισμός μας και η αίσθηση της παντοδυναμίας μας θα είναι η ταφόπλακά μας. Όταν καταστρέφουμε οτιδήποτε πολύτιμο και ζωντανό στον πλανήτη, στέλνοντας πελώριους καπνούς, δημιουργήματα ολοκαυτώματος, στους ουρανούς, τι πιστεύετε ότι θα στείλουν πίσω σε μας οι ουρανοί;
Όταν διαταράσσουμε την αρμονία και την ισορροπία, επεμβαίνοντας βάρβαρα στη φύση και υποδυόμενοι τους θεούς ( ενώ στην ουσία θα μας ζήλευαν οι αισχρότεροι των δαιμόνων), τι νομίζετε ότι θα βρέξει πάνω από τα κεφάλια μας; Δε θα βρέξει δικαιοσύνη; Δε θα βρέξει νέμεση; Κάθαρση;
Εχουμε γεμίσει όλο τον πλανήτη με αίμα και βογγητά, πόνο , βρωμιά και δυσωδία και έχετε την εντύπωση ότι δε θα μας ξεράσει αυτός εδώ ο πλανήτης, στις σάρκες του οποίου ασελγούμε με κακία και αδιαφορία;
Υπάρχει περίπτωση να αντιστρέψουμε την κατάσταση;
Πάντα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε μεγάλες και ωφέλιμες αλλαγές, ας το κάνουμε λοιπόν πριν να ναι πολύ αργά. Τι μπορούμε να κάνουμε; Αρχικά να αλλάξουμε οι ίδιοι. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τη θέση του και τη θέση των άλλων όντων με τα οποία είναι συγκάτοικος σε αυτό τον πλανήτη. Τι σημαίνει συγκατοίκηση ; Σημαίνει σεβασμός στον χώρο και τα δικαιώματα του άλλου. Τι σημαίνει σεβασμός; Σημαίνει ότι δε λερώνω τα χέρια μου με αίμα. Δεν τρέφομαι με κάτι το οποίο έχει ζωή, υποφέρει, αισθάνεται, έχει οικογένεια, νοιάζεται και αγαπάει. Δεν εκμεταλλεύομαι το ζώο για να τραφώ από αυτά που παράγει. Αυτά που παράγει, είναι δικά του, επιτελούν τους δικούς τους σκοπούς, είναι ξεχωριστά από εμάς και τις ανάγκες μας και δεν μας αφορούν.
Πρέπει να σεβαστούμε το σπίτι μας. Το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το χώμα που πατάμε και μας τρέφει, το ζώο που ζει κοντά μας, στον ίδιο πλανήτη με εμάς, τον συνάνθρωπο που αγωνίζεται για την επιβίωσή του και ενσαρκώθηκε για να λάβει μαθήματα όπως εμείς και όλα τα πλάσματα. Κάθε τι επιτελεί κάποιον σκοπό. Κάθε τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο. Αν δεν ήταν, δεν θα χε υπάρξει ποτέ.
Αλλάζοντας τον εαυτό μας, σιγά σιγά θα δούμε αλλαγή και γύρω μας. Θα επηρεάζουμε με την μεταμόρφωσή μας προς το καλύτερο το περιβάλλον μας θέλουμε δε θέλουμε. Δίνουμε το παράδειγμα κυρίως με τις πράξεις μας. Αν ο καθένας βάλει το λιθαράκι του για να φέρει μια αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο, τότε ο κόσμος αυτός θα γίνει καλύτερος, ειρηνικός, όμορφος και γαλήνιος.
Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο και ξέφυγε μια για πάντα από αυτό το αρρωστημένο ολοκαύτωμα.   awakengr
 ~
***  Οδηγός για την Αγορά κλιματιστικού: τι να προσέξουμε
Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά και έτσι η ιδέα να αγοράσουμε ένα κλιματιστικό φαίνεται πολύ ελκυστική...
Ειδικά αυτό το διάστημα είναι ιδανικό για μια τέτοια αγορά, καθώς όλα τα καταστήματα, από εξειδικευμένες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, μέχρι πολυκαταστήματα τύπου Praktiker, κάνουν καλές εκπτώσεις και προσφορές.  
Γενικά, όταν αγοράζουμε κλιματιστικό πρέπει να γνωρίζουμε:
Ποια είναι η κατάλληλη ισχύς, δηλαδή τα λεγόμενα BTU, που μπορούμε να την προσδιορίσουμε εξετάζοντας παράγοντες όπως τα τετραγωνικά, ο όροφος, ο προσανατολισμός του χώρου, αν ο ήλιος «χτυπάει» το δωμάτιο, πόσα άτομα συνήθως κάθονται στο συγκεκριμένο χώρο.
Την ενεργειακή κλάση ή αλλιώς την απόδοση του κλιματιστικού, δηλαδή την ωφέλιμη ενέργεια που ελευθερώνει σε σχέση με εκείνη που καταναλώνει. Η ενεργειακή κλάση φτάνει από Α+++ (η πιο αποδοτική) έως G. Είναι καλό επίσης να γνωρίζουμε πως η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού μπορεί να είναι διαφορετική στη λειτουργία ψύξης από ότι στη λειτουργία θέρμανσης.
Το επίπεδο θορύβου που παράγει το κλιματιστικό, κάτι που πολλοί δεν σκέφτονται ότι χρειάζεται να ελέγξουν. Ειδικά για χώρους, όπως η κρεβατοκάμαρα, είναι καλό να επιλέγουμε τα λεγόμενα «αθόρυβα» κλιματιστικά (όπως αυτά με την τεχνολογία inverter). Το επίπεδο θορύβου μετριέται σε ντεσιμπέλ και όλοι οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να το αναγράφουν. Τα 40dB θεωρούνται ως μέγιστο επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας και τα 55dB της εξωτερικής.
Τα κλιματιστικά διαθέτουν φίλτρα που συγκρατούν σκόνη και μικροοργανισμούς. Πολλά μοντέλα επίσης διαθέτουν και ιονιστή που εξουδετερώνει επιπλέον ιούς και είναι ιδανική επιλογή όταν στο σπίτι βρίσκονται μωρά, ηλικιωμένοι ή άτομα με αλλεργίες. Μαρία Τσακαλάκη
~
*** TΩΡΑ-ΦΩΤΟ: Φωτιές σε Βύρωνα, Κορωπί και Καρέα!
Αίτημα για βοήθεια σε εναέρια μέσα από Ιταλία και Γαλλία - Στη Λακωνία ο Σπίρτζης!-  Φωτιά έχει ξεσπάσει σε πολλά μέτωπα στην Αττική, κοντά στο νεκροταφείο του Βύρωνα, στο Κορωπί αλλά και στον Καρέα.
Στον Βύρωνα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπερο. Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς, κοντά υπάρχουν σπίτια αλλά προς το παρόν δεν απειλούνται.
Φωτιά έχει εκδηλωθεί και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.
-  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Βύρωνα και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.
-  Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις παρυφές του Υμηττού, στην περιοχή του Καρέα, στον Βύρωνα. Η φωτιά ξεκίνησε να καίει χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Κισσού και Ίριδος. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες, ενώ έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν και δύο ελικόπτερα. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.
- πηγη   www.toxwni.gr  .-
~
*** Μεγάλη φωτιά στη Λακωνία - Εγκλωβίσμένα 300 άτομα στην παραλία του Αγ. Νικολάου!
Μεγάλη φωτιά στη Λακωνία -  Εγκλωβίσμένα 300 άτομα στην παραλία του Αγ. Νικολάου!
- Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.    
- Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3:50 το πρωί και καίει δασική έκταση χαμηλής βλάστησης, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει προκαλέσει ζημιές ακόμα σε σπίτια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη. Τις επιχειρήσεις συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.
Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο καθώς πέραν του δύσβατου σημείου, οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ. Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης χαρακτήρισε την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο «εξαιρετικά δύσκολη». Όπως σημείωσε, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι. Τα παιδιά της κατασκήνωσης έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
Έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν βυτία και τρακτέρ να συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς απευθύνει η Πυροσβεστική.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο εξής τηλέφωνο: 2734060121
 Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων.
Τραγική κατάσταση πλέον με την πυρκαγιά στη Νεάπολη, ένα αεροσκάφος που επιχειρούσε στην περιοχή έπεσε στο έδαφος.
Τελικά, το αεροσκάφος καναντέρ που παίρνει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Λακωνία, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.
 -  Σε εξέλιξη είναι αυτή μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 300 ανθρώπων από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία.
Τα 300 αυτά άτομα, αν και δεν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από τις 4 τα ξημερώματα πολύ κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας κι έχοντας στο πέρασμά της γλείψει δύο χωριά, το Λαχί και το Φαρακλό, κατέβηκαν στην παραλία για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Μαζί τους βρίσκονται και πυροσβέστες. Από τις 12 και μετά, η φωτιά απειλεί τα χωριά Άγιος Νικόλαος και Βελανίδια.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής τους από το σημείο διά θαλάσσης με το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα. Σε αυτό έχουν επιβιβαστεί γιατροί και εθελοντές για να παράξουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί.
Εκκενώνεται αυτή την ώρα το κέντρο υγείας στη Νεάπολη Λακωνίας καθώς, οι φλόγες έχουν φτάσει 300 μέτρα από την είσοδο του κέντρου υγείας.

~
- Η Διοίκηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Αχαΐας , στo πλαίσιo ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και δεδομένου ότι ο νομός Αχαΐας ανήκει στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας από άποψης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητη η επαγρύπνηση και συνεισφορά όλων μας, προκειμένου να προστατέψουμε τα δάση και την ύπαιθρο μας από μια καταστροφή, ιδιαίτερα λόγω αμέλειας .Στο επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της υψηλής βλάστησης που υπάρχει αλλά και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν συνήθως τέτοια περίοδο, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης και ανάπτυξης μεγάλων πυρκαγιών και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:
•Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο ή από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
•Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
•Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
•Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες, εντός η πλησίον των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
•Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος ή σε δασικές εκτάσεις. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
•Καθαρίζουμε και αποψιλώνουμε τις ιδιοκτησίες μας από ξηρά χόρτα, σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
- Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία σας κάνουμε γνωστό ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα και η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
-  Επιπλέον, τόσο ο εμπρησμός από αμέλεια όσο και ο εμπρησμός από πρόθεση αποτελούν αξιόποινες πράξεις, οι οποίες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Πέραν των βαρύτατων ποινικών κυρώσεων που επισύρουν οι παραβάσεις των σχετικών άρθρων του Π.Κ., η πρόκληση πυρκαγιάς σε δάση συνεπάγεται και την επιβολή άλλων κυρώσεων, διοικητικών, κατά περίπτωση (ενδεικτικά αναφέρονται η διακοπή οικονομικής ενίσχυσης προγράμματος Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ., η απαγόρευση βοσκής ζώων σε αναδασωτέα έκταση). Η άσκηση του ανακριτικού έργου στην τομέα ευθύνης της Υπηρεσίας μας διεξάγεται από τα κατά τόπους Ανακριτικά Γραφεία, ενώ στα σοβαρά περιστατικά εμπρησμού ενεργοποιείται προς συνδρομή και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας.
~ Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 (χωρίς χρέωση) και δώστε σαφείς πληροφορίες μιλώντας καθαρά και σταθερά για το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά. Αν έχετε τη δυνατότητα και σας ζητηθεί από τον τηλεφωνητή μπορείτε να δώσετε περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες όπως :
•Περιγραφή για το είδος της βλάστησης που καίγεται
•Ποια είναι η κατεύθυνση της πυρκαγιάς
•Τυχόν ζωτικής σημασίας υποδομές που απειλούνται
 Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τους τρόπους αυτοπροστασίας και δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, άλλα και άλλου έκτακτου γεγονότος, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/Various/advices.csp
Πηγή: http://www.xespao.gr , .
~


***


-  Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Πρωθυπουργός ο οποίος χθες βράδυ σε σύσκεψη στο Μαξίμου έδωσε το στίγμα του και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε το «Όχι» των 32 βουλευτών ως «επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης», «δημιουργεί ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό του κόμματος» και «καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς».
-  Μάλιστα η 22 Ιουλίου χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη ημερομηνία και παίρνει τη μορφή της "τελικής αναμέτρησης" για τις αντικρουόμενες εσωκομματικές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκείνη την ημέρα θα ψηφιστεί στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές.
-  «Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα μηνύματα περί συνέπειας και ιδεολογικής καθαρότητας, αφήνοντας ταυτόχρονα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών».
-  Μ’ αυτό το μήνυμα και σ’ αυτό το πλαίσιο η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού θα είναι ο ανασχηματισμός – μια κίνηση, που μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει παράταση κι έως την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το tvxs.gr . Στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη στο Μαξίμου υπήρξε εισήγηση να παραπεμφθούν όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες μετά την επόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου
-  «H ψηφοφορία της επόμενης βδομάδας στη βουλή είναι κρίσιμη. Αν οι "32" αυξηθούν, τότε μπορεί η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει το έργο της», προειδοποίησε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ και ο Πάνος Σκουρλέτης.
-  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεδομένη θεωρείται η έξοδος από την κυβέρνηση των τριών υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας που ψήφισαν «Όχι» προχθές, των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Κώστα Ήσυχου, ενώ θα αντικατασταθούν επίσης οι παραιτηθέντες Νάντια Βαλαβάνη και Νίκος Χουντής.
-  Κρίσιμο ρόλο στις τελικές, συνολικές αλλαγές θα παίξει η έκβαση της παράλληλης εσωκομματικής μάχης με την πρόεδρο της Βουλής. Εάν η Ζωή Κωνσταντοπούλου τελικά παραιτηθεί – που δεν προτίθεται μέχρι στιγμής – ή αναγκαστεί σε έξοδο, τότε οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ευρύτερες με πιθανή μετακίνηση είτε του Νίκου Βούτση, είτε του Δημήτρη Βίτσα στην θέση του προέδρου της Βουλής.
-  Να μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο Πάνος Σκουρλέτης μετά το πάγωμα των αλλαγών στα εργασιακά που αξιώνουν οι δανειστές, με τον πιθανότερο σενάριον να τον οδηγεί στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
-  Τον Δημήτρη Στρατούλη, ως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα διαδεχθεί πιθανότατα ο Σάββας Ρομπόλης, ενώ στην κυβέρνηση φέρονται να μπαίνουν επίσης ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Γιάννης Αμανατίδης.
~

***

- Να πληρώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Για την ακρίβεια, όσους αντέξουν να πληρώσουν τα χρήματα που θα απαιτεί το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και δεν θα συμπεριλαμβάνει ως προϋπόθεση τη μέχρι σήμερα λειτουργία των σταθμών, κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Αυτός ο σχεδιασμός υπήρχε έως και την περασμένη βδομάδα, πριν τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Το ότι θα απαιτηθούν τα χρήματα για τις άδειες το προανήγγειλε εμμέσως από το Ευρωκοινοβούλιο ο Αλ. Τσίπρας.
Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση το είχε κρατήσει πίσω για να μην κατηγορηθεί πως εκβίαζε τα Μέσα εν όψει της διαπραγμάτευσης. Η άνευ προηγουμένου, όμως, υποστήριξη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από την πλειονότητα των ιδιωτικών καναλιών προκάλεσε την έκρηξη του Μεγάρου Μαξίμου.
Ένας από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης είναι η λειτουργία της τηλεόρασης με όρους νομιμότητας, όπως απαιτούν αλλεπάλληλες αποφάσεις από το 2010 της Ολομέλειας του ΣτΕ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αρχίσει να φωνάζουν περί... ελευθεροτυπίας, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο κάλυψης του δημοψηφίσματος.
Χρειάζονται 13 εκατ. ευρώ για αρχή
 Το δίλημμα που θα αντιμετωπίσουν οι σταθμοί θα είναι είτε να πληρώσουν για τις άδειες και τα παλιά τους χρέη που έχουν παγώσει είτε να χάσουν το δικαίωμα εκπομπής. Το άμεσο κόστος για όποιον θέλει να αποκτήσει άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα είναι 13 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 8 εκατ. ευρώ πρέπει να είναι καταβεβλημένα στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ είναι η βάση από την οποία θα ξεκινήσει η δημοπρασία για τον συγκεκριμένο τύπο άδειας, για ένα κανάλι τύπου Mega, με γενικό πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.
Εξετάζεται να είναι άμεσα απαιτητό το ποσό για την απόκτηση της άδειας. Στην περίπτωση των σταθμών εθνικής εμβέλειας θεματικού μη ενημερωτικού χαρακτήρα (αθλητικά, μουσικά, παιδικά), η βάση για τη διεκδίκηση της άδειας θα είναι στα 2 εκατ. ευρώ. Το αντάλλαγμα για την απόκτηση της άδειας θα είναι πως θα έχει διάρκεια 10 χρόνια, συνεπώς θα στοιχίζει κατά μέσο όρο 500.000 ευρώ τον χρόνο.
Το κόστος ανεβαίνει κι άλλο για τους υποψήφιους επενδυτές. Κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα ετήσιο τέλος χρήσης συχνοτήτων, που θα καταβάλλεται στην Digea, εφόσον διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση αποκλειστικής χρήσης συχνοτήτων που έχει υπογράψει με την ΕΕΤΤ, διάρκειας 15 ετών. Στην περίπτωση που καταπέσει η σύμβαση, οι σταθμοί θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην ΕΡΤ, μέχρι να προκηρυχθεί άλλος διαγωνισμός.
Ο αριθμός των αδειών
 Εκτός από τις άδειες εθνικής εμβέλειας, θα υπάρχουν και περιφερειακές, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό το ποσό που θα απαιτηθεί. Ο τελικός αριθμός των αδειών παραμένει κενός στο σχέδιο που έχει συνταχθεί, αν και γίνεται λόγος για τρεις – τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας, πλην της ΕΡΤ.
Αλλά η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει τη φιλοξενία περισσότερων σταθμών και εδώ θα κριθεί αν η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει μια νέα κλειστή αγορά με ισχυρούς παίκτες ή μια ανοιχτή αγορά με περισσότερες τηλεοπτικές εταιρείες.
Επίσης, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη για εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια, που θα κοστίζει περισσότερο, ή σε standard definition, όπως συμβαίνει σήμερα με τους περισσότερους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Στον αντίποδα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την υποχρέωση πληρωμής από την ΕΡΤ ΑΕ για το φάσμα που χρησιμοποιεί ή για την αδειοδότησή της.
Σημειώνεται πως μετά το λουκέτο της πρώην ΕΡΤ ΑΕ το ΣτΕ έκρινε πως δεν είναι υποχρέωση του κράτους να διαθέτει δημόσια ραδιοτηλεόραση και η νέα ΕΡΤ (πρώην ΝΕΡΙΤ) λειτουργεί με νόμο.
Πηγή: newsbomb
~
*** 


-  Τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
-  Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι παραμένει το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα αλλά οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ.
-  Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.
~
***

- Σημαντικές αλλαγές επήλθαν την τελευταία στιγμή στο φορολογικό σκέλος του πολυνομοσχεδίου.
- Με τις αλλαγές επηρεάζονται πολλά προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης καθώς και το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά.
~  Πιο συγκεκριμένα:
- Στο 23% μετατάσσεται το μοσχαρίσιο κρέας από 13% που προέβλεπε η αρχική διάταξη.
- Στο 13% θα υπάγονται όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα γιαούρτια, ανεξάρτητα αν περιλαμβάνουν ζάχαρη ή φρούτα.
- Στο 23% μετατάσσεται η ζάχαρη και το ξύδι.
-  Σε ό,τι αφορά τα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές στα τουριστικά νησιά θα καταργηθεί από την 1η Οκτωβρίου, στα λιγότερο τουριστικά την 1η Ιουνίου και στα νησιά της άγονης γραμμής την 1 Ιανουαρίου 2017.
-  Όπως αναφέρει το capital.gr χθές το απόγευμα είχαν επέλθει και άλλες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.
~  Συγκεκριμένα:
- Ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5% στο 13% για τα ξενοδοχεία θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου 2015.
- Μετατάσσονται από το 13% στο 23% μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως είναι η ζάχαρη, τα προφυλακτικά, οι σερβιέτες, τα καυσόξυλα, τα εντομοκτόνα, το ξύδι, κ.ά. Επίσης, στον αυξημένο ΦΠΑ εντάσσονται τελικά και τα γραφεία κηδειών.
- Αποσαφηνίζεται ότι η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015.
~
*** 
- Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις αναπηρίας και θανάτου, αναμένεται να υποστούν άδικα, μεγάλες μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους.
- Η διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές και προβλέπει ότι όσοι συνταξιοδοτηθούν από τις 30 Ιουνίου 2015 και μετά θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης που δικαιούνται, μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, όπου θα χορηγείται και η κρατική - εγγυημένη σύνταξη, σαφώς και επηρεάζει τις συντάξεις αναπηρίας και θανάτου.
- Αν και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της εν λόγω διάταξης αναμένεται να καθοριστούν με ξεχωριστή υπουργική απόφαση το αμέσως επόμενο διάστημα, έως τα τέλη Ιουλίου, το γεγονός ότι δεν καταγράφηκαν οι παραπάνω συντάξεις, ως εξαιρέσεις, τις τοποθετεί στο ''κάδρο'' των περικοπών που αναμένεται να γίνουν.
- Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υπολογιστεί ένα όφελος που για την επόμενη τριετία, έως και το 2018, αναμένεται να ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ, για τα δημόσια ταμεία, από την εν λόγω περικοπή μόνο γι' αυτές τις δύο κατηγορίες συντάξεων. Επίσης, αδιευκρίνιστο παραμένει, τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ που χορηγείται σε συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΑΣ χορηγείται σε συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές έως 850 ευρώ μικτά, ηλικίας από 65 ετών και άνω.
- Από τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες, το μόνο που διευκρινίστηκε είναι ότι η εισφορά υγείας 6% που επιβάλλεται στις επικουρικές συντάξεις θα προκύψει από το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων και όχι από το αρχικό, δηλαδή εκείνο που υπήρχε πριν ξεκινήσει ο ''χορός'' των αλλεπάλληλων περικοπών, από το 2010 και μετά. Κάτι ανάλογο όμως δεν αναφέρθηκε για τις κύριες συντάξεις οι οποίες συνεπώς θα υποστούν μεγαλύτερη περικοπή από το 6% που θεσμοθετήθηκε, επίσης.
Πηγή: dikaiologitika

~
*** 
-  Ένα επικίνδυνο μήνυμα λαμβάνουν συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας από όλες τις εταιρείες. Το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε και στο παρελθόν, ωστόσο από διαφορετικό αποστολέα. Πρόκειται για μήνυμα spam το οποίο υπερχρεώνει του καταναλωτές.
Το μήνυμα έχει ως εξής:
EBITA ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ.ΑΣΤΑ!ΧΩΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΗ.ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΦΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ;Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ 6948913159-ΝΤΕΠΥ
 Αγνοήστε το μήνυμα αυτό με αποστολέα τον αριθμό 18579301283.
 ~
***  ΚΚΕ: Οι νέες πυρκαγιές, τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού      Ζητά άμεσα μέτρα
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια (συνολικά 52  εστίες  φωτιών σ΄ όλη την Ελλάδα εκ των  οποίων  7  εστίες φωτιών στην Αθήνα )και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού», προσθέτοντας ότι «έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες». kke
Τονίζει ότι «το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει», καθώς «η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών».
«Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα Δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ)» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ ζητά:
Αμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης,
Αμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
Αμεση και δραστική χρηματοδότηση.
Πλήρη και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κύρηξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμμένες εκτάσεις.
Αμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.
~
***  Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
-  Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αύριο Σάββατο στις εξής περιοχές:
– Περιφέρεια Αττικής,
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)
– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου…
~
***  Μεγάλη πυρκαγιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας
Μεγάλη πυρκαγιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας
-  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:30 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. Για την αντιμετώπισή της ενεργούν 15 οχήματα με 45 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικές ομάδες, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο πετζετέλ.
-  «Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής των Π.Υ. Κορινθίας Αχιλλέας Τζουβάρας.
~
*** Σενάρια οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας
Σενάρια οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας
Λόγω των πυρκαγιών
  - Η κατάσταση με τα μέτωπα των πυρκαγιών έχουν δημιουργήσει τρομακτικά σενάρια και εικόνες που θυμίζουν απόλυτα το γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το 2007.

Λίγες ώρες πριν από τη διενέργεια του ανασχηματισμού, λίγες ώρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που ζήτησαν οι δανειστές και την περίοδο που η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι λίγο πριν από τη χρεοκοπία, εντελώς ξαφνικά ξέσπασαν τεράστια μέτωπα πυρκαγιών στον Υμηττό, στη Λακωνία, στη Χαλκίδα και στο Κορωπί. Άνθρωποι και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.
Όπως αναφέρει το newsbomb αντίστοιχα πρωτοφανή περιστατικά είχαν λάβει χώρα και το καλοκαίρι του 2007 σε μια εξόχως ταραγμένη και δύσκολη πολιτικά περίοδο διακυβέρνησης, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.
Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων.
Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.
Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της έξαρσης των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα όμως τόσο ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, επισήμαναν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών το οποίο τέθηκε σε ισχύ, αλλά και την έλλειψη επαρκών δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί μία καταστροφή τέτοιας έκτασης.
Σήμερα, εν έτη 2015 ζούμε μια αντίστοιχη κατάσταση αφού ο αριθμός των πυρκαγιών και το τεράστιο άνοιγμα των μετώπων προκαλούν διασπορά των δυνάμεων της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί καμία πυρκαγιά με απόλυτη επιτυχία.
Ο πρωθυπουργός συνέστησε νωρίτερα ψυχραιμία, όμως είναι βέβαιον ότι χρειάζεται και απόλυτη επαγρύπνυση για να μην ζήσουμε για δεύτερη φορά τις ίδιες τραγικές καταστάσεις.


~
*** Τσίπρας: Χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε σε επιφυλακή (video)
Τσίπρας: Χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε σε επιφυλακή (video) - Ο  πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η αεροπορία και ο στρατός
«Χρειάζεται ψυχραιμία» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις μεγάλες φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Λακωνία και Υμηττό, μετά από την ενημέρωση που είχε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν οι εστίες πυρκαγιάς.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η αεροπορία και ο στρατός με επιπλέον δυνάμεις στο μέτωπο του Καρέα.
Ακόμα, ανέφερε ότι έρχονται να συνδράμουν από τη Θεσσαλονίκη δύο καναντέρ και από την Ελευσίνα δύο ελικόπτερα σινούκ.
Επίσης, είπε ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει ενημέρωση κάθε δύο ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Βίντεο ,
~
***   Πολιτική Προστασία: Τι να κάνετε όταν η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια
Πολιτική Προστασία: Τι να κάνετε όταν η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια
-  Συνιστά ψυχραιμία και συντονισμένες κινήσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα
Χρήσιμες οδηγίες για την ενδεδειγμένη αντίδραση των πολιτών στην περιοχή του Υμηττού σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει στα σπίτια τους, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά οι οδηγίες:
-  «Για τις περιοχές του Υμηττού όπου η πυρκαγιά πλησιάζει σε σπίτια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα, αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας
· Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
· Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
· Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
· Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού».
~
***  Πυρκαγιά στη Χαλκίδα: Εκκενώθηκαν σπίτια στο χωριό Αφράτι
Πυρκαγιά στη Χαλκίδα: Εκκενώθηκαν σπίτια στο χωριό Αφράτι


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά ανάμεσα στον Πισσώνα και την Αφράτη της Εύβοιας.
Λίγο πριν από τις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (17/07/2015) οι φλόγες έφτασαν 20 μέτρα από τα σπίτια στο χωριό Αφράτι και η πυροσβεστική με την αστυνομία εκκένωσαν σπίτια στην αρχή του χωριού προληπτικά και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.
Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.
Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ηδη, στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
 ~
***  Πυρκαγιά-Λακωνία: Στο γηροκομείο Νεάπολης οι ασθενείς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας
Πυρκαγιά-Λακωνία: Στο γηροκομείο Νεάπολης οι ασθενείς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας


-   Στο γηροκομείο Νεάπολης μεταφέρθηκαν το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στη Λακωνία.
Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά. {Τα Χωριά , Φαλακρό ,Λάκι ,Μεσοχώρι , Παραδίσι , Άγιος Νικόλαος , πόλη παρυφές Νεάπολης Λακωνίας , ........}  (Γύρο στα 35 σπίτια καταστράφηκαν ..) .-
 ~
***  Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΠΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
         Με ψήφους 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την γερμανική Βουλή η εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για την εξουσιοδότηση προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM.
«Παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές, εμείς εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Γερμανία πηγαίνει καλά όταν πηγαίνει καλά η Ευρώπη - και μάλιστα όλοι στην Ευρώπη», επανέλαβε η κυρία Μέρκελ, αλλά διευκρίνισε ότι τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ του τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα αποτελούν κίνηση αλληλεγγύης άνευ προηγουμένου, ενώ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες. «Η Ευρώπη χρειάζεται την ικανότητα των συμβιβασμών», τόνισε, αλλά για μία ακόμη φορά επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα» χρέους εντός Ευρωζώνης.{ Όπως επίσης  η Γαλλία , Ιταλία , Αυστρία , Φιλανδία , Ολλανδία , Λετονία , Σλοβακία , Σλοβενία , ... }
  -  «Μια ένωση μεταφοράς χρέους θα ήταν το τέλος της κοινότητας δικαίου και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ κατά την σημερινή, έκτακτη, συνεδρίαση του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την εξουσιοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM και για την έγκριση της χρηματοδότησης - γέφυρας από τον EFSM και πρόσθεσε ότι είχαμε τρεις επιλογές: να αλλάξουμε τους κανόνες, να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη ή να συνεργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύση.
«Η συμφωνία είναι δύσκολη για την Ελλάδα. Η διάσωση της Ελλάδας δεν γίνεται με όποιο κόστος, αλλά εντός του πλαισίου των κανόνων, δήλωσε και ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτελέσματα και φέρνει ήδη», αλλά η αξιοπιστία, όπως είπε, χάθηκε. Ανέφερε δε ότι το αποτέλεσμα των ενεργειών της Αθήνας των τελευταίων μηνών ήταν «συντρίμμια» και σημείωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις θα δοθεί μεγάλη προσοχή σε πολύ αυστηρά μέτρα επιτήρησης του προγράμματος, ενώ δήλωσε πεπεισμένη ότι τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας υπερτερούν των μειονεκτημάτων. "Δεν αποφασίσαμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για μια ισχυρή Ευρώπη και Ευρωζώνη. Δεν το κάνουμε μόνο για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά και για τους ανθρώπους στην Γερμανία", κατέληξε και ευχαρίστησε ειδικά τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την προσπάθεια που κατέβαλε.    http://news247.gr/   , ΠΡΕΖΑ TV , 17-7-2015
~
*** Νεκρός 58χρονος τουρίστας στην πυρκαγιά της Λακωνίας lakonia-fotia3-500
Δραματική είναι η κατάσταση στη Λακωνία με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ένας νεκρός τουρίστας. 
Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έναν 58χρονο νεκρό, λόγω ανακοπής, ο οποίος είχε μεταφερθεί, νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.
Στο μεταξύ, εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης, ενώ οι ασθενείς διακομίζονται στο νοσοκομείο των Μολάων.
~
*** Φωτά στα Ιρια Ναυπλιου
Δυο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στην Αργολίδα. Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 14:20 στα Ίρια, 25 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και η δεύτερη στις 15:30 στον ‘Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) κοντά στην Κάντια. Για την κατάσβεσή τους ήδη επιχειρούν 9 οχήματα με 18 άνδρες, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις από Αρκαδία, Κορινθία και Κρανίδι.
~
***  Ηράκλειο: Σύλληψη 18χρονου για εμπρησμό από αμέλεια
         Ηράκλειο: Σύλληψη 18χρονου για εμπρησμό από αμέλειαΜε την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια συνελήφθη 18χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, στις 11:00, σε αγροτική περιοχή του χωριού Αμπελούζος της Μεσαράς Ηρακλείου και έκαψε πέντε στρέμματα γεωργικής έκτασης. Ο 18χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου
~
***  ΒΟΜΒΑ! Ο Σόρος ενημέρωσε τον Τσίπρα για τον Βαρουφάκη…
varoyfakhs1
-  Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες ότι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος George Soros, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις περίεργες βλέψεις του πρώην υπουργού οικονομικών, αποτρέποντας έτσι έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Ευρώπη – επί ελληνικού εδάφους.
Με ένα sms που ο Γ. Βαρουφάκης έστειλε στον Robert Johnson, φίλο του προφανώς, αναφέρει ότι ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος παρακαλεί τον γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο και καθηγητή Τζέφρυ Σακς –που αρθρογραφεί τακτικά στην Ναυτεμπορική– να τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να τον παρακινήσει να απολύσει τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να αποφευχθεί στην Ελλάδα μία ουκρανικού τύπου κρίση!!!
 -  Επιπλέον, σύμφωνα με το kourdistoportocali, ο αποστολέας του sms τονίζει ότι, κατά τον Τζορτζ Σόρος, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αδύνατη και επικίνδυνη.
Ερώτημα πρώτον: Αν το παραπάνω sms είναι πραγματικό, από ποιους μπορεί να έμαθε ο Γ.Βαρουφάκης για το τηλεφώνημα που επικαλείται και τί νόημα έχει η ενημέρωση ενός φίλου του και όχι της κοινής γνώμης;
Δεύτερον: Αν όντως ο Τζορτζ Σόρος έκανε αυτό το τηλεφώνημα στον Τζέφρυ Σάκς, με ποια ιδιότητα ο τελευταίος θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα να απολύσει έναν υπουργό του;
Επικεφαλής του Ινστιτούτου της Γης στο πανεπιστήμιο Columbia, ο Τζέφρυ Σακς έχει χρηματοδοτηθεί με 50 εκατ. δολλάρια για τις έρευνες και ποικίλες δραστηριότητές του κατά της φτώχειας από τον Σόρος, αλλά, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τόσο στενές για παρεμβάσεις του τύπου που αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.
Αντιθέτως, ο Αμερικανός οικονομολόγος έχει καλές σχέσεις με τον Γ. Βαρουφάκη από το 2008, όταν αμφότεροι συμβούλευαν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου για το πώς θα μπορέσει να πάρει την εξουσία με σύνθημα το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Είναι επίσης γνωστό και ποτέ δεν διαψεύσθηκε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, Βαρουφάκης, Σόρος, Σακς, Τζαίημς Γκαλμπραίηθ και Τζότζεφ Στίγκλιτς δείπνησαν στο μεγάλο ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου, όπου ο Έλληνας υπουργός, με την σύμφωνη γνώμη του Σόρος, έθεσε το θέμα του «κουρέματος» του χρέους –τοποθέτηση με την οποία συμφώνησαν και οι άλλοι οικονομολόγοι.
Τί μεσολάβησε λοιπόν και μέσα σε 45 ημέρες ο Τζορτζ Σόρος άλλαξε γνώμη και άρχισε να θεωρεί επικίνδυνη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Από τα μέσα Μαΐου, ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής πληροφορήθηκε από επιχειρηματικούς κύκλους σε Ευρώπη και Αμερική ότι ο Γ. Βαρουφάκης, ερήμην του Αλέξη Τσίπρα, ετοίμαζε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη –γεγονός που θα υπονόμευε και την ευρωπαϊκή συνοχή, σε μία κρίσιμη γεωπολιτική φάση για την Ευρώπη. Πληροφορήθηκε επίσης ότι οι λενινιστές του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν και αυτοί έτοιμοι να δράσουν πραξικοπηματικά, με σοβαρότατο κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει Ουκρανία…
Με άλλα λόγια, αν ο Λαφαζάνης και η παρέα του και η Ζωή με τα φασιστικά στοιχεία που την στηρίζουν έμπαιναν στο «παιχνίδι» της εξόδου από την ευρωζώνη, σήμερα η Ελλάδα θα βρισκόταν στα πρόθυρα νέου εμφυλίου πολέμου. Ο δε Αλέξης Τσίπρας, με τεράστιες ευθύνες στην πλάτη του, θα είχε χρησιμοποιηθεί, όπως πριν 98 χρόνια ο Αλέξανδρος Κερένσκυ στην Μόσχα –όταν, ως πρωθυπουργός της πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης στην Ρωσία, ανετράπη από το πραξικόπημα των μπολσεβίκων του Λένιν. Ανατροπή την οποία στην συνέχεια ονόμασαν «επανάσταση».
 -  Το voicenews.gr δεν ενστερνίζεται όλα τα παραπάνω, αλλά τα καταγράφουμε δημοσιογραφικά και σας τα παραθέτουμε!
~
***  ΒΟΜΒΑ! Ρίχνουν την κυβέρνηση
antipoliteusi
 -  Οι ενέργειες για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά με πρωτοστάτες τους Μειμαράκη-Γεννηματά-Θεοδωράκη και Βενιζέλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που «έσωσαν» στον Αλέξη Τσίπρα, αλλάζουν στάση εκνευρισμένοι και από την στάση του πρωθυπουργού και του υπόλοιπου επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε την πρώτη βολή: Με ανάρτησή του στο fb κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είχε το θάρρος να πει ένα ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, την ώρα που βουλευτές της κυβέρνησης του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη.
Επίσης, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει δεν ξέρει τι να κάνει με όσους του γύρισαν πλάτη, οι υπόλοιποι αρχηγοί και κυρίως ο Μειμαράκης, έχουν νευριάσει και φαίνεται να λέει: «Aν τολμά ας πάει σε εκλογές. Θα υποστεί στραπάτσο που δεν το φαντάζεται ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι νέοι τον αποδοκιμάζουν μέσα από τα social media. Του σούρνουν τα μύρια όσα».
Ακόμη πιο οργισμένος εμφανίζεται ο Βενιζέλος με την αμηχανία και ατολμία του Τσίπρα εντός του κόμματός του και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
~
***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο «κάψτε» την Αττική…
fwtia sxedio
 -  Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr σενάριο αποσταθεροποίησης της χώρας είναι εν εξελίξει από ξένα κέντρα, τα οποία επιθυμούν την αναγκαστική συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο με λιγότερες αντιδράσεις.
Οι πηγές μας αναφέρουν ότι η απόδειξη του παραπάνω σχεδίου είναι η διασπορά των πυρκαγιών, σε όλη την Αττική ταυτόχρονα και σε διαφορετικά μέρη.
Σκοπός είναι η διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, η δυσκολία συντονισμού τους, προκειμένου να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά…
Περισσότερες πληροφορίες αργότερα!
~
***   BOMBΑ: Πληρωμένοι δολοφόνοι (κουκουβάγιες) ήρθαν στην Ελλάδα και αυτή καίγεται!
owls op
 - Το κωδικό όνομα "Κουκουβάγιες" (OWLS) είναι το όνομα ομάδας απο "ακτιβιστές"-εκτελεστές, απ΄'ολο τον κόσμο που συναντούνται στο επιλεχθέν σημείο κρούσης.
Η αποσταθεροποιητική ομάδα, που έλαβε μέρος στα πρωτοφανή επεισόδια του Κιέβου και περιλαμβάνει ναζί, ελεύθερους σκοπευτές και "εκπαιδευμένους" στη αποσταθεροποίηση, ακτιβιστές, και κινείται σε όλο τον κόσμο επι πληρωμή.
Κρατήστε 3 σημεία:
- Στα επεισόδια του Συντάγματος τη νύχτα ψήφισης του μνημονίου, συνελήφθησαν, ανάμεσα σε άλλους, τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.
- Κάτοικοι του Υμηττού παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις "απο νεαρούς με σακίδια" στη περιοχή.
- Η Βρετανική Telegraph δημοσίευσε ένα παράξενο σαν κρυπτογραφικό μήνυμα που υπογράφεται απο ελληνίδα η οποία "ψάχνει για κουκουβάγιες" να επικοινωνήσουν μαζί της.
Αυτή τη στιγμή, μετρώνται 49 πύρινα μέτωπα στη χώρα μόλις σε 12 ώρες..
 owls
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι αποδείξεις του εμπρησμού…
fwtia ebdhsmos
-  Άκρως ύποπτα περιστατικά στο δάσος του Υμηττού σήμαναν συναγερμό στις αρμόδιες Aρχές, και «μαρτυρούν» πως οι πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες οργανωμένου σχεδίου για μεγάλη φωτιά, όπως το voicenews.gr σας έχει αποκαλύψει νωρίτερα…
Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το ethnos, έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στο βουνό, τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα. Θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο τον Υμηττό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο, ώστε να ληφθούν μέτρα.
Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, άγνωστοι έσπασαν τις σανίδες αντιστήριξης στο παρατηρητήριο της Αγίας Παρασκευής. «Αρχικά υποθέσαμε ότι πρόκειται για έργο νεαρών, καθώς το σημείο είναι δημοφιλές στέκι», λέει στο «Εθνος» ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου - Υμηττού, Ευ. Στογιάννης.
Ωστόσο, το δεύτερο χτύπημα των αγνώστων, μία εβδομάδα μετά και σε διαφορετικό παρατηρητήριο χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας. Στις 27 Απριλίου, κατά την πρωινή περιπολία εντοπίστηκε σπασμένο το εν λόγω παρατηρητήριο και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν δέσει συρματόσχοινα στις ξύλινες κολόνες και στη συνέχεια επιχείρησαν με αυτοκίνητο να κατεδαφίσουν τον ξύλινο πύργο. Τελικά, οι δράστες δεν τα κατάφεραν, όμως τον κατέστησαν επισφαλή και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας.
Ομως, οι χειρότεροι φόβοι για ενδεχόμενο να διαφαίνεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στο βουνό επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου, όταν τρίτο παρατηρητήριο έγινε στόχος εμπρηστών. Στη 13.30 το μεσημέρι, περιπατητές ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για φωτιά, στο σημείο της Καλοπούλας. Η θέση «βλέπει» από την περιοχή του Παπάγου μέχρι τον Βύρωνα. Αυτά τα τρία παρατηρητήρια είναι σε σημεία κρίσιμα για την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την πρώτη σπίθα που θα δουν οι παρατηρητές κατά τη βάρδιά τους.
Το τέταρτο καμπανάκι χτύπησε όταν στις 20 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τον εμπρησμό του παρατηρητηρίου, σε δασικό χωματόδρομο (που είναι κλειδωμένος με μπάρες και χρησιμοποιείται από την Πυροσβεστική μόνο σε περίπτωση φωτιάς) άγνωστος έβαλε στις 7 το απόγευμα μικρή πυρκαγιά στα μισά του δρόμου και σε δύσβατο σημείο.
Όπως εξηγεί στο «Εθνος» ο κ. Στογιάννης, αυτό το ανεξήγητο περιστατικό μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως δοκιμαστική ενέργεια ώστε να χρονομετρηθεί η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των φορέων. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγάνωτοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Στογιάννη, τα παραπάνω περιστατικά έχουν θορυβήσει την ηγεσία της Πυροσβεστικής, την ΕΛ.ΑΣ., την Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο και τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού. Ο λόγος είναι ότι, πριν από κάθε μεγάλη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού, όπως το 2007 ή το 2012 που είχαμε 17 εμπρησμούς, είχαν προηγηθεί και πάλι τα ίδια φαινόμενα δολιοφθοράς.
~
***  Ορατές και από το διάστημα οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Υμηττό
Ορατές και από το διάστημα οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Υμηττό
-  Το μέγεθος της πυρκαγιάς στη Λακωνία αποτυπώνεται και από δορυφόρο της NASA, που καταγράφει την "έκρηξη" καπνού, που είναι ορατός και από το διάστημα.
-  Στην εικόνα του δορυφόρου καταγράφεται και η πυρκαγιά στον Υμηττό:
 
~
***  Μητσοτάκης για νέα κυβέρνηση: Τα παζάρια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το κακό στο χειρότερο            
Επίθεση του βουλευτή της ΝΔ για την τοποθέτηση Χαϊκάλη στην Κοινωνική Ασφάλιση
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
-  Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
«Ο Χαικάλης υφυπουργός για το ασφαλιστικό.... Κατά τα άλλα θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα παζάρια συριζανελ από το κακό στο χειρότερο», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.
kmitsotakis
Ο Χαικάλης υφυπουργός για το ασφαλιστικό.... Κατά τα άλλα θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα παζάρια συριζανελ απο το κακό στο χειρότερο
 ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .-  
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~

 ~  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου