ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 :


 






~
*** 29 Απριλίου
Αποστόλων (Ο΄)και Μαρτύρων Ιάσονος, επισκόπου Ταρσού και Σωσιπάτρου επισκόπου Ικονίου (1). Των πρώτων κηρύκων του Ευαγγελίου εν τη νήσω και πόλει Κέρκυρα καί των δι` αυτών πιστευσάντων Επτά πρώην ληστών: Ιακισχόλου, Ιανουαρίου, Ευφρασίου, Μαμμίνου, Μαρσαλίου, Σατορνίνου και Φαυστιανού. Μαρτύρων Κερκύρας, θυγατρός Κερκυλλίνου του βασιλέως, Βιταλίου, Ευσεβίου και Ζήνωνος. Κυντιανού, Αττικού και Νέωνος. Οσίου Ιωάννου, μητροπολίτου Θηβών καί πάσης Βοιωτίας, «του νέου ελεήμονος» (†ιβ΄αι.).

(1) Οι άγιοι Απόστολοι Ιάσων και Σωσίπατρος ήταν αγαπημένοι φίλοι του Απ. Παύλου. Αφοσιώθηκαν με ζήλο στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και στη διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου. Κήρυτταν με ζέση το θείο λόγο, ιδρύσαν εκκλησίες και προσέλκυσαν πολλούς στη χριστιανική πίστη. Αναγνωρίζοντας την ζέουσα πίστη τους και τις πολλές αρετές και τα διοικητικά τους προσόντα η Εκκλησία τούς κατέστησε Επισκόπους. Τον μεν Ιάσονα στην Καρσό, το δε Σωσίπατρο στο Ικόνιο. Η ιεραποστολική τους δράση τους οδήγησε στην Κέρκυρα για να κηρύξουν και διαδώσουν τον Θείο Λόγο. Εκεί ο ειδωλολάτρης άρχοντας Κερκυλλίνος τους συνέλαβε και τους φυλάκισε. Όμως και μέσα στη φυλακή οι δύο απόστολοι δεν σταμάτησαν να ρίχνουν το δίχτυ της σωτηρίας και να αλιεύουν νέες ψυχές. Και η σπορά τους έχει θαυμαστά αποτελέσματα. Κατόρθωσαν να κάνουν χριστιανούς επτά φημισμένους λήσταρχους του νησιού, το δεσμοφύλακα Αντώνιο ακόμη και αυτή τη θυγατέρα του άρχοντα Κερκύρα, η μεταστροφή της οποίας έγινε αφορμή να πιστεύσουν πολλοί. Όταν ο Κερκύλινος πνίγηκε σε κάποιο ναυάγιο τον διαδέχθηκε ο σκληρός ειδωλολάτρης Δατιανός του οποίου η πρώτη ενέργεια ήταν να οδηγήσει στη πυρά τον Σωσίπατρο. Όμως το σχέδιο του Θεού ήταν διαφορετικό. Ο Ιάσονας κατόρθωσε να εκχριστιανίσει το Δατιανό και ολόκληρη την οικογένειά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μεγάλο πνευματικό έργο στην Κέρκυρα.










~ 29/04 Απολυτίκιο Αγ. Ιάσων και Σωσιπάτρου - 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/oAQm7txv3PA ,

~
*** Ξεκίνησε η δίκη δύο γιατρών για το θάνατο εμβρύου το 2008
      
Κατηγορούνται ότι έδειξαν έλλειψη προσοχής 
Η δίκη κατά δύο γιατρών, γυναικολόγου και μαιευτήρα, του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάνατο εμβρύου, ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.
Χθες κατέθεσαν η μητέρα και συγγενείς της και το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να συνεχισθεί και πάλι στις 13 Μαΐου.
Στον 9ο μήνα
Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι τον Οκτώβριο του 2008, από έλλειψη προσοχής, επέφεραν το θάνατο εμβρύου. Το περιστατικό αφορά νεαρή μητέρα που τότε ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος στο πρώτο της παιδί.
Διήνυε τον ένατο μήνα της κύησης, όταν στις 13 Οκτωβρίου 2008 πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με έντονους πόνους. Εξετάσθηκε από το μαιευτήρα, ο οποίος συμπέρανε ότι δεν ξεκινά τοκετός και άφησε την ετοιμόγεννη να φύγει από το νοσοκομείο.
Η κοπέλα κάθε μέρα παραπονιόταν για έντονους πόνους και καθημερινά με οικείους της πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά της έλεγαν ότι δεν έχει έρθει η ώρα να γεννήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις συγγενών της κατά τη χθεσινή διαδικασία, η κοπέλα ζητούσε να της κάνουν καισαρική, διότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι.
Ήταν νεκρό
Στις 16 Οκτωβρίου και ενώ η 21χρονη εξακολουθούσε να παραπονιέται για πόνους, έγινε εισαγωγή της στο νοσοκομείο για να προκληθούν τεχνητές ωδίνες, αλλά και πάλι δε γέννησε, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να της δοθεί ξανά εξιτήριο.
Και τις επόμενες τρεις μέρες η κοπέλα πήγαινε διαμαρτυρόμενη στο νοσοκομείο για πόνους και το μεσημέρι στις 20 Οκτωβρίου, κατά την εξέταση από το μαιευτήρα διαπιστώθηκε ότι ο πλακούντας ήταν «γερασμένος» (είχε σταματήσει να θρέφει το έμβρυο).
Την επόμενη μέρα ξεκίνησε διαδικασία τοκετού, ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρόνο αυτό το καρδιοτοκογράφημα εμφάνισε αλλοιώσεις των παλμών του εμβρύου και ο μαιευτήρας δεν το αντιλήφθηκε.
Τελικά, αποφασίσθηκε να γίνει καισαρική τομή, όμως το κεφάλι του μωρού είχε σφηνωθεί στη μήτρα της μητέρας λόγω των συσπάσεων και χρειάσθηκε να κληθεί χειρουργός. Όταν το έμβρυο αποκολλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό λόγω ενδομητρίου υποξίας.
Οι δύο γιατροί παραπέμφθηκαν σε δίκη, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εκτίμησαν ορθώς την κατάσταση της εγκύου, δεν προχώρησαν νωρίτερα σε καισαρική τομή και δεν κάλεσαν νωρίτερα χειρουργό.    της Βίκυς Βετουλάκη
~




*** Ολέθριο λάθος το κλείσιμο της Αριστομένους
     
Τέλος στα όποια σενάρια για διάνοιξη της Αριστομένους στο ύψος του πάρκου έβαλε, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Αφού χαρακτήρισε πρώτα την ενέργεια του παρελθόντος ως «εξόχως αρνητική για την πόλη», σημείωσε ότι με τα πολεοδομικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ορισμένοι τέτοιου είδους σενάρια.
Στη συνέχεια μίλησε για παρεμβάσεις στο δημοτικό πάρκο του ΟΣΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι για το μικρό δρόμο θα γίνουν διευθετήσεις για ποδηλάτες και πεζούς.   Μέχρι εκεί...    Α.Π. 
~
***  GPO: Συντριπτικό «ναι» σε συμφωνία, «όχι» σε ρήξη και δημοψήφισμα       
«Όχι» και σε εκλογέςGPO: Συντριπτικό «ναι» σε συμφωνία, «όχι» σε ρήξη και δημοψήφισμα

Να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, περίπου οκτώ στους δέκα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.
- Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους δανειστές, στην περίπτωση που αυτή επιτευχθεί, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε «όχι» σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
- Μειωμένη, σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο, καταγράφεται η αποδοχή από τους πολίτες της στρατηγικής που ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αφού με αυτήν δηλώνουν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν ποσοστό 58,3% των ερωτηθέντων, από 90,3% στις 10/2.
-Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με το αν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.
-Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητο το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας 36,5%, ενώ στο 27,8% βρίσκεται η ΝΔ, ενισχυμένη κατά περίπου 6% από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.
-Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία καταγράφει μικρή άνοδο.
-Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.
- Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας, ενώ οι αρνητικές κρίσεις υπερτερούν κατά πολύ των θετικών σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της παιδείας.
- Μόνο δύο στους δέκα εμφανίζονται σύμφωνοι με τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του.
- Στον αντίποδα, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες διατυπώνουν συμφωνία με την απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει η αστυνομία την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους καταληψίες, με το 73,8% εξ αυτών πάντως να θεωρούν πως η απόφαση αυτή ελήφθη με καθυστέρηση.
- Θετικά αποτιμούν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης μόλις τρεις στους δέκα πολίτες.
- Η πανελλαδική έρευνα της GPO για το MEGA διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, στο διάστημα από τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Newsroom ΔΟΛ
~
***  Φωτογραφίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στο Instagram
       
Την ευκαιρία να βλέπουν φωτογραφίες από διάφορα σημεία της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας έχουν πλέον όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Instagram και ακολουθούν τον λογαριασμό της εφημερίδας στο Instagram.
Δείτε πιο κάτω κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα και αυτή είναι μόνο η αρχή για τη νέα μας επικοινωνία.
~
*** Πρόσληψη 47 διμηνιτών στο Δήμο Καλαμάτας
     
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την πρόσληψη 47 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας 2 μηνών, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
Θα γίνουν προσλήψεις:
-Οκτώ (8) χειριστών μηχανημάτων, αναλυτικά ως εξής:
α. Τριών (3) χειριστών σύνθετου εκσκαπτικού και φορτωτικού μηχανήματος.
Αντικείμενο:
α. Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων
β. Ο καθαρισμός πρανών δρόμων (καταστροφέας)
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.3 τσάπες-JCB, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄
β. Ενός (1) χειριστή γερανοφόρου οχήματος (αρπάγη)
Αντικείμενο:
Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 2.3 γερανοφόρα, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄
γ. Ενός (1) χειριστή καδοπλυντηρίου
Αντικείμενο: Πλύσιμο κάδων 1.100 lt.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.4 καδοπλυντήρια, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄
δ. Δύο (2) χειριστών μηχανικού σαρώθρου (σκούπας)
Αντικείμενο: Καθαρισμός οδών - πλατειών
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.1 σάρωθρα, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄
ε. Ενός (1) χειριστή φορτωτή
Αντικείμενο:
α. Φόρτωση ογκωδών
β. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.5 φορτωτές, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
-Έντεκα (11) οδηγών
-Είκοσι οκτώ εργατών (28) καθαριότητας.
Θα ακολουθήσει η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εργαζομένων επί 8μηνο, με τις ίδιες ειδικότητες.
~
*** Δόθηκε παράταση στην ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία
      
Με τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δίνεται παράταση για την ρύθμιση 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Στην τροπολογία εκτός απο την παράταση για την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στα Ταμεία προβλέπεται και η ένταξη των οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εως την 1/4/2015 Eπίσης προβλέπεται ότι οι οφειλέτες των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ έχουν τη δυνατότητα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των ελεύθερων επαγγελματιών, να "χάσουν" ως και τρεις δόσεις εντός του 12μηνου, καθώς εκτός ρύθμισης θα βρίσκονται είτε εάν δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές, είτε εάν χάσουν τρεις δόσεις εντός του 12μηνου. Για όλους τους υπόλοιπους δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης μόνο μίας δόσης. www.dikaiologitika.gr .-  
~
***  Αναπτύσσεται ο σχολικός τουρισμός με εκπαιδευτικές εκδρομές στην Τριφυλία !
      
  Η μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν επιχειρηματίες του τουρισμού της Τριφυλίας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, φέρνει αποτελέσματα και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού!
Ήδη, από πρόπερσι, επισκέφθηκαν το Καλό Νερό για τις πολυήμερες εκδρομές τους σχολεία από την Αθήνα, πέρυσι στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία βρέθηκαν μαθήτριες και μαθητές σχολείων από την Αθήνα και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της ευκαιρίας που τους δίδει το υπουργείο Παιδείας για πολυήμερες εκδρομές εκτός των ορίων του νομού τους, ενώ φέτος επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και τη Μεσσηνία σχολεία από την Αθήνα, που επέλεξαν για τη διαμονή τους, για ακόμα μία χρονιά, το Apollo Resort Art Hotel στον Κάμπο Κυπαρισσίας.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές, Γυμνασίου και Λυκείου, αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις για τις ομορφιές της Τριφυλίας και τη ζεστή φιλοξενία που τους παρασχέθηκε κατά τη διαμονή τους!
Τα σχολεία πέρασαν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην Τριφυλία, απολαμβάνοντας τη διαμονή τους και τις επισκέψεις τους στην ευρύτερη περιοχή, σε σημεία και τόπους αρχαιολογικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με τη σχολική τους εκδρομή να αποκτά πραγματικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα!
Τόσο τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές τους από Λύκειο των Αγίων Αναργύρων όσο και Γυμνασίου του Αιγάλεω, δήλωσαν γοητευμένοι από την περιοχή και τις ομορφιές της, ενώ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Σε δηλώσεις της, η ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel, αφού αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία η περιοχή, με σωστό σχεδιασμό, να καταστεί προορισμός για σχολικές - εκπαιδευτικές εκδρομές, κάτι που θα τονώσει την κίνηση, την τοπική οικονομία, θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της περιοχής ευρύτερα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες, σημείωσε: «Ως προορισμός είχαμε αρκετή, άλλα όχι και ικανοποιητική ζήτηση για διαθεσιμότητα για σχολικά γκρουπς. Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Από πληροφορίες που έχω, όμως, η Μεσσηνία και ειδικά η Καλαμάτα πρέπει να πήγε πολύ καλά ως προς το θέμα της πληρότητας από σχολικά γκρουπς. Ο λόγος, κατά την άποψή μου, είναι ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για διασκέδαση. Πρόκειται για μια πανέμορφη μεγαλούπολη, που εν ολίγοις τα έχει όλα. Ωστόσο, η Κυπαρισσία και γενικότερα η Τριφυλία, βρίσκεται κοντινότερα σε αρχαιολογικούς προορισμούς (Επικούριος Απόλλωνας, Ολυμπία, ανάκτορα Νέστορα, Αρχαία Μεσσήνη...), και εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα...».
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση του "Θ" για τις εντυπώσεις των μαθητών που επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία και την Τριφυλία, διαμένοντας στο ξενοδοχείο της, ανέφερε: «Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και τη γύρω περιοχή έως τη Μεθώνη. Έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου, τις υπηρεσίες και την ευκαιρία για γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων που τους παρείχαμε, αλλά και από τη νυκτερινή διασκέδαση. Αν και κατά τι περιορισμένη ως προς την προσφορά και τις επιλογές (των μεγάλων πόλεων), ήταν ακριβώς ό,τι έψαχναν, όπως μας είπαν»!   του Ηλία Γιαννόπουλου
~
*** Οι πεζοδρομήσεις με γλάστρες και το αποκλεισμένο Ιστορικό Κέντρο (φωτογραφίες)
       
 
Μία από τις μεθόδους απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων στους πεζόδρομους στην Καλαμάτα το τελευταίο διάστημα είναι οι μεγάλες γλάστρες.
Προχθές, λοιπόν, στην οδό Νέδοντος είδα ένα ασθενοφόρο στην άκρη του δρόμου, το πλήρωμα του οποίου ήθελε να παραλάβει έναν ηλικιωμένο από διαμέρισμα της Αμφείας. Δύο αυτοκίνητα που είχαν κλείσει τη δίοδο στον πεζόδρομο, αλλά και οι γλάστρες που θα συναντούσε το ασθενοφόρο αν δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα, έκαναν την προσέγγιση αδύνατη.
Το ίδιο παρατηρείται σε όλο το Ιστορικό Κέντρο. Αν χρειαστεί να μπει αυτοκίνητο έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει αστυνομικοί, πυροσβέστες ή ΕΚΑΒιτες (ανάλογα την περίσταση) να σπρώχνουν τις γλάστρες.
Ειδικά στην πλατεία Αμφείας, όπου αντί για γλάστρες υπάρχουν σιδερένιες μπάλες, είναι αδύνατη η προσέγγιση από οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Ίσως τα βυθιζόμενα κολωνάκια να αποτελούσαν μια λύση.   Π.Μπ. 
~
***  Εξελέγη Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης
    
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξέλεξε, με ευρεία πλειοψηφία (τα δύο τρίτα του συνόλου των ψήφων), στην προχθεσινή του συνεδρίαση το δικηγόρο Γεώργιο Φερετζάκη ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Να σημειωθεί πως υπήρξε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Υποψήφιες ήταν, επίσης, οι δικηγόροι Κωνσταντίνα Τζάνου και Ευσταθία Μίχου.
Ο Γιώργος Φερετζάκης εξελέγη Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης με τη δεύτερη ψηφοφορία. Ειδικότερα, στην πρώτη ψηφοφορία πήρε 26 ψήφους και στη δεύτερη 27, όσες και απαιτούνταν σύμφωνα με το νόμο. Η Κωνσταντίνα Τζάνου πήρε οκτώ ψήφους και στις δύο ψηφοφορίες, ενώ η Ευσταθία Μίχου πήρε μία στην πρώτη και καμία στη δεύτερη. Σημειώνεται ότι η Ευσταθία Μίχου ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι πέρα από το αν ο θεσμός είναι αναγκαίος ή όχι, πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση, διότι αν δεν εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο Συνήγορο, τότε μπορεί να ορίσει από μόνος του ο υπουργός Εσωτερικών. Ο δήμαρχος είπε ότι η μηνιαία αποζημίωση του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης ανέρχεται στα 600 ευρώ περίπου.
Αργότερα, μετά την εκλογή του Γιώργου Φερετζάκη, ο δήμαρχος τον συνεχάρη και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να παρέμβει στο έργο του. Συνεχάρη και την Κωνσταντίνα Τζάνου, την οποία και διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει νομικό αντικείμενο του Δήμου και ειδικότερα των νομικών του προσώπων.
Τον Γιώργο Φερετζάκη συνεχάρη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, τονίζοντας ότι η εκλογή Συμπαραστάτη ήταν θέμα που η δική του παράταξη εισηγήθηκε στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγχαρητήρια έδωσε και ο επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι ο θεσμός του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης είναι αντιλαϊκός, διότι ουσιαστικά πρόκειται για συνήγορο της Δημοτικής Αρχής, και ότι η νέα κυβέρνηση τον αντιλαϊκό αυτό θεσμό τον υποστηρίζει.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~
***  Νεαροί προπηλάκισαν άγρια τον Βαρουφάκη με τη συζυγό του
      
Επίθεση που, ευτυχώς έμεινε σε λεκτικές αλλά έντονες προκλήσεις, δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια από ομάδα νεαρών ενώ έτρωγε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο της οδού Βαλτετσίου.
Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, οπότε στο μαγαζί μπήκαν περίπου δέκα νεαροί και επιτέθηκαν φραστικά στον υπουργό Οικονομικών ενώ κάποιος από αυτούς τον χτύπησε, ελαφρά, στο κεφάλι.
Με άγριες διαθέσεις του ζήτησαν τον λόγο που βρίσκεται «στην περιοχή τους», απαιτώντας να φύγει από το μαγαζί και από τα Εξάρχεια.
Ψύχραιμα ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώ όταν βγήκε από το εστιατόριο για να πάρει τη μηχανή του ήρθε αντιμέτωπος με άλλα εξήντα άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί.
Υπήρξε νέα ένταση με τους νεαρούς να επιτίθενται φραστικά στον υπουργό Οικονομικών και να του ζητούν να φύγει.
Εκείνος κατέβηκε από τη μηχανή, τους είπε πως μπορούν να του κάνουν ό,τι θέλουν αλλά δεν θα φύγει και τους ζήτησε να συζητήσουν μαζί του.
Στο μεταξύ, στο σημείο μαζεύτηκε αρκετός κόσμος που ζητούσε από τους νεαρούς να αφήσουν ήσυχο τον υπουργό.
Τα πνεύματα ηρέμησαν, ακολούθησε συζήτηση για περίπου μισή ώρα με τους συγκεντρωμένους και εντέλει ο Βαρουφάκης ανέβηκε στη μηχανή του και απομακρύνθηκε με τη σύζυγό του.
Λίγο πριν φύγει τους είπε ότι έμενε χρόνια στα Εξάρχεια και μάλιστα είναι πιο παλιός από αυτούς και εκείνοι του απάντησαν ότι μπορεί να έρχεται αλλά όχι ως πολιτικός.
Ως γνωστόν, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει, με δική του απαίτηση, αστυνομική συνοδεία.
Τι είπε ο υπουργός για τους προπηλακισμούς στα Εξάρχεια
Για την λεκτική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βαρουφάκης μίλησε σε δημοσιογράφους τονίζοντας ότι. «δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής "αποδόμησής" μου των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο υπουργός.
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μία ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αυλή του εστιατορίου όπου έτρωγαν ο ίδιος με τη σύζυγό του και μία φίλη της.
«Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον "χώρο τους".
»Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.
»Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την "εμπροσθοφυλακή" (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον "χώρο" τους.
»Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.
»Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια "εισβολών" ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.
»Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή» τονίζει ο υπουργός. www.tanea.gr .-
~
***  Οι αλλαγές για Λύκεια, Πανελλαδικές και Πειραματικά Σχολεία
Τελευταία Ενημέρωση: 28/04/2015 23:54
Στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, κατατέθηκαν σήμερα οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας με για τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων που αφορούν στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι τροπολογίες προβλέπουν τα εξής:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Επειδή α) δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία από τις ηγεσίες του Υπουργείου για την εφαρμογή του «Νέου Λυκείου» (δεν υπήρχαν ούτε αναλυτικά, ούτε ωρολόγια προγράμματα) ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά και β) επειδή το σύστημα με το οποίο οι μαθήτριες/ τες είχαν περιορισμένες δυνατότητες επιλογής σχολών και πολλά παιδιά με υψηλή βαθμολογία έμειναν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις παρακάτω παρεμβάσεις του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά:
- Διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής),
- Ορίζονται πέντε Επιστημονικά πεδία: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, Επιστήμες της Εκπαίδευσης, Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.
- Στις Εξετάσεις Εισαγωγής του σχολικού έτους 2015-16 δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες οι εξής δυνατότητες:
α) Να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα (4) μαθήματα και να είναι υποψήφιοι/ες σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο, όπως προβλεπόταν από το πρόσφατα νομοθετημένο σύστημα εισαγωγής και
β) Να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, αν επιλέξουν και ένα 5ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
- Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρία επιστημονικά πεδία το ένα ή τα δύο επιστημονικά πεδία στα οποία θα έχουν πρόσβαση.
- Κάθε ομάδα Προσανατολισμού έχει τρία κοινά μαθήματα που απαιτούνται σε όλα τα επιστημονικά πεδία όπου έχει πρόσβαση η Ομάδα Προσανατολισμού. Το τέταρτο μάθημα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Με ένα διαφορετικό τέταρτο μάθημα ανοίγεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο.
- Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Παράλληλα:
- H επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων παύει να ισχύει. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα.
- Προβλέπεται ότι για την απόλυση των μαθητών απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
- Επαναφέρονται οι εκπαιδευτικοί που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης, στα σχολεία και τις οργανικές θέσεις που υπηρετούσαν: το ΥΠΟΠΑΙΘ προχωρεί στην επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί και είχαν δοθεί αποκλειστικά ως δώρο στα ιδιωτικά σχολεία, προκαλώντας αποκλεισμό των φτωχότερων στρωμάτων από την επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς οι μνημονιακοί νόμοι κατάργησαν βίαια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία από 2500 περίπου εκπαιδευτικούς, που ανήκαν σε 50 διαφορετικές ειδικότητες και ασκούσαν το λειτούργημά τους στη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επειδή τα στελέχη εκπαίδευσης α) έχουν ως κύρια αποστολή την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου β) πρέπει να διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα (επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, διδακτική και διοικητική εμπειρία) γ) να διαθέτουν δημοκρατική συμπεριφορά, σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, ικανότητες διοίκησης, οργάνωσης και συντονισμού, επικοινωνιακές δεξιότητες και να εμφορούνται από διάθεση για ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα δ) οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν μπορούν να διαπιστωθούν εάν συντρέχουν ή όχι στη διάρκεια μιας ολιγόλεπτης συνέντευξης η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την επιλογή «ημετέρων» της εκάστοτε εξουσίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αποσύρει τη διαδικασία της συνέντευξης και οι ρυθμίσεις του νέου συστήματος επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης είναι οι εξής:
1) Όσον αφορά τους υποψήφιους Διευθυντές σχολικών μονάδων:
- Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για Διευθυντές σχολικών μονάδων καταθέτουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας στο οικείο ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ όπου εμπεριέχονται και αποδεικνύονται τα τυπικά τους προσόντα.
- Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία. Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτισή τους (66% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
- Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές την τελευταία πενταετία.
- Υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 20% των ψήφων, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας στον σύλλογο διδασκόντων, αποκλείεται της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής, καθώς θεωρείται ότι δεν ικανοποιεί επαρκώς το κριτήριο αποδοχής εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
- Η ψηφοφορία είναι μυστική και απαιτείται η αυξημένη απαρτία (66%) του συλλόγου διδασκόντων. Σε αυτήν δικαίωμα ψήφου έχουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, μόνιμοι και αναπληρωτές.
2) Όσον αφορά τους Διευθυντές εκπαίδευσης:
- Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για Διευθυντές Εκπαίδευσης καταθέτουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας στο οικείο ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ όπου εμπεριέχονται και αποδεικνύονται τα τυπικά τους προσόντα.
- Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία. Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτισή τους (66% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
- Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 20% των ψήφων, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας από τους -Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, αποκλείεται της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής, καθώς θεωρείται ότι δεν ικανοποιεί επαρκώς το κριτήριο αποδοχής εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
3) Προϋποθέσεις επιλογής στελεχών Εκπαίδευσης:
- Ως Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας, με δωδεκαετή (12) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για δέκα (10) τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον επτά (7) σε σχολεία της οικείας βαθμίδας.
2. Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή (10) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για οκτώ (8) τουλάχιστον έτη στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Επειδή α) ο διπλός όρος «πρότυπο-πειραματικό» σχολείο είναι αντιεπιστημονικός, β) η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρεί επιθυμητή και αναγκαία τη λειτουργία εκπαιδευτικών θεσμών όπου θα διεξάγεται επιστημονικά εποπτευόμενη εκπαιδευτική έρευνα και συστηματική πιλοτική εφαρμογή των νέων αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων, των διδακτικών μεθόδων, των εργαλείων, των εγχειριδίων, των καλών πρακτικών που θα πρέπει να διαχυθούν, αφού μελετηθούν πιλοτικά, στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος και γ) επειδή δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής, αν οι πιλοτικές εφαρμογές γίνονται σε σχολεία με μαθητικό πληθυσμό επιλεγμένο με εισαγωγικές εξετάσεις, δηλαδή με διαγωνισμό και μάλιστα πολύ ανταγωνιστικό, γιατί αυτός ο πληθυσμός δεν αποτελεί κατά καμία έννοια αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Γι' αυτό το λόγο:
- Οι σχολικές μονάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίζονται και ορίζονται ως «Πειραματικά Σχολεία», εκτός από τις παρακάτω σχολικές μονάδες που ορίζονται ως «Πρότυπα Σχολεία»: α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης , δ) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, ε) Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής , στ) Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ζ) Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης , η) Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων.
- Οι πιλοτικές εφαρμογές των Πειραματικών Σχολείων σχεδιάζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από γνώμη του Ι.Ε.Π., των Πανεπιστημίων ή των ερευνητικών κέντρων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, καθώς και από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. ή τις ίδιες τις σχολικές μονάδες με στόχο τη συναγωγή συμπερασμάτων αξιοποιήσιμων για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα και κυρίως την κατάλληλη επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική εμπειρία.
- Ο όρος «Πρότυπα» αναφέρεται στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν εκπαιδευτικούς με αυξημένα τυπικά προσόντα και διδακτική εμπειρία και όσον αφορά το μαθητικό δυναμικό αυτών των σχολικών μονάδων, ορίζονται τα κριτήρια και ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών και των μαθητριών.
- Τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά Δημοτικά, τα οποία επίσης μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά γυμνάσια και εκείνα μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά Λύκεια. Τα Πρότυπα Γυμνάσια επίσης μπορεί να συνδέονται με Πρότυπα Λύκεια.
- Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που μπορεί να εγγραφούν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή Πειραματικό Γυμνάσιο ή Πειραματικό Λύκειο είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των αποφοίτων του συνδεδεμένου Πειραματικού Νηπιαγωγείου ή Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου ή Πειραματικού Γυμνασίου αντίστοιχα.
- Η εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία γίνεται αποκλειστικά με κλήρωση και υπό όρους απόλυτης διαφάνειας. Διαδικασίες κλήρωσης μαθητών και μαθητριών διενεργούνται μετά την εισαγωγική σχολική τάξη μόνο για τη συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων που προκύψουν στην επόμενη τάξη της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, στην περίπτωση που το σχολείο είναι συνδεδεμένο με σχολείο επόμενης βαθμίδας.
- Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Γυμνάσια καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., ύστερα από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων και του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου. Η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στα Πρότυπα Σχολεία στις λοιπές τάξεις πλην της εισαγωγικής γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά οι μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη.
- Κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο μίας σχολικής μονάδας. Στην περίπτωση των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής είτε σε μία Πειραματική, είτε σε μία Πρότυπη σχολική μονάδα.
- Μεταβατικά, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων τόσο των Πειραματικών όσο και των Προτύπων θα γίνει με εξετάσεις, που θα διενεργηθούν με ευθύνη των σχολικών μονάδων, εκτός εάν η Διοικούσα Επιτροπή μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων και του ΕΠΕΣ του σχολείου ορίσει διαφορετικά.  www.imerisia.gr  .-
~
***  Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε βενζινάδικο στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
       
 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Ηλικιωμένος οδηγός, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε και “καρφώθηκε” σε βενζινάδικο , στο Ασπρόχωμα, λίγο πριν το Νοσοκομείο . Ο οδηγός τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και η τροχαία που διευρενεί τα αίτια του ατυχήματος. 
~
***  Τα απομεινάρια μιας ημέρας...
      
  Διάβαζα ότι η ζωή είναι χαμένη υπόθεση, γιατί όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες πέφτουν πάντα σε αντιφάσεις. Μάλιστα, κυρίες μου και κύριοι. Έτσι, αποφάσισα να παρακολουθήσω από κοντά τα δικά μου συμβάντα, μιας ημέρας.
Καταθέτω, λοιπόν, μια ποσότητα λεπτομερειών, αμοντάριστων και σχολιασμένων παρατηρήσεων που έκανα, πιστεύοντας πως έτσι θα συμβάλω στην προσπάθεια να διαλευκάνω το σκοτεινό ορισμό της πρώτης πρότασης.
Ας αρχίσω από το πρωί. Ετοιμάζοντας τον πρώτο καφέ της ημέρας, θυμήθηκα κάποιον επιστήμονα που έλεγε ότι τα αντικείμενα συσσωρεύουν αναμνήσεις. Και μπορούν μάλιστα να τις αναμεταδώσουν.
Κοίταξα με απέραντο σεβασμό τη σταχτοθήκη που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια ο πατέρας μου. Τι θα μπορούσε να μου πει αυτή η σταχτοθήκη εάν μιλούσε, βλέποντάς τον στην απέραντη μοναξιά του, να σβήνει τα τελευταία του τσιγάρα!
Μετά η ματιά μου έπεσε στο μικρό σκουπιδοντενεκέ που έχουμε στην κουζίνα. Ήταν γεμάτος με κάθε λογής πράγματα. Θυμήθηκα ότι στα παιδικά μου χρόνια δεν υπήρχαν σκουπίδια. Το μόνο που μπορούσες να βρεις ήταν κάτι τσόφλια αυγών, κονσέρβες και φλούδες από πατάτες. Τώρα αντιστοιχούν στον καθένα μας τόνοι απορριμμάτων.
Πήρα τη σκύλα για την πρωινή της και δική μου βόλτα. Στο δρόμο υπήρχε μεγάλη φασαρία. Είχαν τρακάρει δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί πρώτα αντάλλαξαν μερικά ερωτήματα υπαρξιακής αγωνίας (ξέρεις ποιος είναι εγώ ρε μ@λ@κ@;/ποιος νομίζεις ποιος είσαι;) και μετά  ήρθε η Τροχαία, σημειώνοντας τα στοιχεία τους. Άρα υπάρχουν παντού στοιχεία.
Επέστρεψα σπίτι, διάβασα τα νέα από ιστοσελίδες και εφημερίδες. Θεωρώ ότι η γλώσσα πρέπει να επανεφευρεθεί. Οριστικά από την αρχή. Οι λέξεις πια ηχούν σαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Προσωπικά θα τις ήθελα περισσότερο αιχμηρές. Να τσιγκλάνε, να κεντρίζουν, να ζορίζουν.
Έπειτα από αυτά έφυγα για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ. Ο δρόμος μου με έβγαλε στο νεκροταφείο. Υπήρχαν κάμποσες νεκροφόρες και οι παπάδες έψελναν σε γρήγορους ρυθμούς εξοδίους ακολουθίες, μη προλαβαίνοντας να ξεβγάζουν τους νεκρούς. Είδα καταστόλιστες προτελευταίες κατοικίες των νεκρών. Τις γράφω έτσι, γιατί ο όρος «τελευταία κατοικία» είναι ανακριβής. Το ενοίκιο καλύπτει τρία χρόνια ακριβώς και όχι την αιωνιότητα.
Αφού ολοκλήρωσα το ρεπορτάζ και πέρασα μια βόλτα από το Δημαρχείο, επέστρεψα στο σπίτι, για την απαραίτητη ανάσα, πριν πάω στην εφημερίδα. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρήκα τρεις λογαριασμούς, μια απειλητική επιστολή από τράπεζα, τον τιμοκατάλογο μιας πιτσαρίας και το μενού μιας ψησταριάς.
Νύχτωσε, επέστρεψα σπίτι. Αυτά ήταν τα στοιχεία που μπόρεσα να συγκεντρώσω εκείνη την ημέρα.  Πέρασε η ώρα και αποφάσισα να κοιμηθώ. Να παραχωρήσω το εγώ μου στον τόπο των συμβόλων, στα όνειρα. Τα δικά μου μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είχα πλέον εμπειρία. Τίποτα απ’ όλα που είδα δεν ήταν αυτό που φαινόταν πως είναι.
Κάποιος άλλος στη θέση μου, για τα ίδια γεγονότα, θα σας έγραφε άλλα. Τελικά, θα συμφωνήσω με το αξίωμα της πρώτης πρότασης του κειμένου. Μάλιστα, θα τη συμπληρώσω. Όσοι ανάγουν την αντικειμενικότητα των γεγονότων σε θρησκεία, λένε ψέματα…  του Αντώνη Πετρόγιαννη
~
*** Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα
      «Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα» είναι το θέμα της δράσης που υλοποιήθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Είναι, δε, αφιερωμένη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών και στην έλλειψη ελευθερίας για τη μετακίνηση συνανθρώπων μας στο σύνολο των πόλεων της χώρας, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η επιτροπή οργάνωσης Ecomobility.
Έσπευσα να αναζητήσω από τους διοργανωτές, αν θα υλοποιηθεί και στη Μεσσηνία και πληροφορήθηκα ότι θα γίνει μόνο στην Καλαμάτα, από τις ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility και Free mobility 2014-2015, δηλαδή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), οι οποίοι στάθηκαν σιωπηλοί για 10 λεπτά (12.00- 12.10) στο Κάστρο της Καλαμάτας.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο χώρος επιλέχθηκε συμβολικά, προκειμένου να επισημανθεί η  αναγκαιότητα για την ισότητα των πολιτών και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, και όχι μόνο σε αυτούς,
με αφορμή την προσπάθεια της Καλαμάτας να διεκδικήσει το τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.
Θα συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, ενώ σε κάλεσμά τους οι δύο ομάδες ζητούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία και «μένοντας ΑΦΩΝΟΙ για 10΄ να αναδείξουμε το πρόβλημα και να απαιτήσουμε τη βελτίωση ζωής των συμπολιτών μας».
Είναι γεγονός πως η Καλαμάτα στερείται ανάλογων υποδομών, όχι μόνο στο χώρο του Κάστρου.
Τελευταία τοποθετήθηκε ασανσέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη τουαλέτα.
Πρόσφατα, κατασκευάστηκαν ράμπες για την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα ένα στενό πιο μακριά από την Αριστομένους.
Ωστόσο, οι οδοί πρόσβασης σε άτομα με αναπηρίες σκοντάφτουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στην Κεντρική Αγορά τοποθετήθηκαν μπάρες στις ράμπες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα άτομα αυτά. Το χαμηλό ύψος που κατεβαίνουν οι τέντες των καταστημάτων στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους (πέφτουν πάνω στην όδευση τυφλών), ελλοχεύει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους. Τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από διάφορα αντικείμενα (πληρώνουν οι επαγγελματίες στο Δήμο), με αποτέλεσμα να υποχρεούνται όλοι να κατεβαίνουν από αυτά και να απειλείται η ζωή τους, και πόσα άλλα…
Θεωρώ ότι όχι μόνο η κάθε Δημοτική Αρχή, αλλά ο καθένας μας χωριστά, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας. Το μόνο κακό είναι ότι οι αρτιμελείς δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να σκεφθούν τις άλλες ομάδες ανθρώπων, και αυτό είναι το χειρότερο.
Ας το σκεφτούμε σοβαρά κι ας δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  harhar@tharrosnews.gr
~
***  Μαθήτρια ειδικού σχολείου καταγγέλλει ασέλγεια από 54χρονο οδηγό σχολικού
      
Για ασέλγεια εις βάρος της καταγγέλλει 54χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου μία 18χρονη μαθήτρια σε ειδικό σχολείο της Αττικής.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μαθήτρια, συνοδευόμενη από δύο κοινωνικούς λειτουργούς, σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, ο 54χρονος ασελγούσε σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της, από τον περασμένο Μάρτιο.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 54χρονου στην Αττική, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.  www.ethnos.gr  .-
~
***  Tσίπρας : Προχωράμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ
Ολοκληρώθηκε η τριμερής στη ΛευκωσίαΤσίπρας: Προχωράμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

* Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας σε μια ταραχώδη περιοχή και η συνεργασία μας μπορεί να αποβεί εποικοδομητική τόσο για τις χώρες μας όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη λήξη της τριμερούς συνάντησης στη Λευκωσία. Πρόσθεσε ότι προχωρούμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, όπου κριθεί απαραίτητο και όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση και η συνεργασία τρίτων χωρών, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
«Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει πρόκληση για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Είπε ακόμη ότι στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι του επισήμανε το κοινό όραμα Ελλάδας και Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αρχών του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών στο νησί, θεωρεί ενδιαφέρουσα εξέλιξη την εκλογή Ακιντζί στα Κατεχόμενα και παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ελπίδα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Επίσης, κάλεσε τους κ.κ. Αναστασιάδη και Αλ Σίσι στην Ελλάδα για την τρίτη τριμερή συνάντηση, ευχόμενος αυτή η συνάντηση να γίνει σε μια πιο ευχάριστη κατάσταση για την πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξάπλωση του τζιχαντισμού που αποτελεί ασύμμετρο κίνδυνο για τον πολιτισμό μας.
Σε αυτή την αποσταθεροποιημένη περιοχή, η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας παίρνει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας τόσο σε διπλωματικό και τεχνικό επίπεδο όσο και στους διεθνείς οργανισμούς.
Ακόμη, ανέφερε πως θα δημιουργηθεί μια νέα τεχνική ομάδα για την ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τη δραστηριοποίηση ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων στην προσπάθεια οικονομικής ανοικοδόμησης της Αιγύπτου.
Σημείωσε, τέλος, πως θα υπάρξουν ευρύτερες συνέργειες στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ναυτιλίας και του τουρισμού.
Από την πλευρά του ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι ανησυχητικές εξελίξεις σε χώρες, όπως η Συρία, το Ιράκ και η Υεμένη καθιστούν επιτακτική τη δράση της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα.
Για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ανέφερε πως «επαναλάβαμε τη θέση αρχής για την επίτευξη μίας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης με τη δημιουργία ένος βιώσιμου και κυρίαρχου κράτους στην Παλαιστίνη στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ». Σημείωσε ακόμη ότι «συζητήσαμε για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που αποτελούν απειλή, όχι μόνο για τα κράτη της περιοχής, αλλά και για το σύνολο των ευρωπαικών χωρών. Με την εντατικοποίηση των προσπαθειών μας οι στόχοι που έχουμε θέσει θα στεφθούν με επιτυχία και θα αποτελέσουν πρότυπο συνεργασίας και για τα άλλα κράτη της περιοχής».
Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι ανέφερε ότι «η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των τριών χωρών μέσα σε μόλις έξι μήνες αντανακλά την βούληση για την εμβάθυνση των μεταξύ μας συνεργασιών. Επιδιώκουμε την συνεργασία για την διαμόρφωση ενός λαμπρού μέλλοντος για τους λαούς μας με ανοχή, ειρήνη σταθερότητα, κοινωνική δικαιοσύνη».
Έκανε αναφορά και στο Κυπριακό λέγοντας ότι «είναι σταθερή η θέση μας για ενότητα του κυπριακού λαού με κυριαρχία και ανεξαρτησία». Ο κ. Σίσι μίλησε για την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Σήμερα συμφωνήσαμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στην συνεργασία μεταξύ των χωρών μας στον οικονομικό τομέα, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην ναυτιλία. Συμφωνούμε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με την λήψη μέτρων για την διακοπή εφοδιασμού των εξτρεμιστικών οργανώσεων σε χρήμα και μέσα».
Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη επίλυσης του Μεσανατολικού με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Νένα Σώκου   Newsroom ΔΟΛ
~
***  Μάχη επιβίωσης στο Κατμαντού, «καλύτερα να φύγω, παρά να φοβάμαι»                                                                                                Σπανίζει το νερό, αργεί η βοήθειαΜάχη επιβίωσης στο Κατμαντού, «καλύτερα να φύγω, παρά να φοβάμαι»
* Στην ουρά για ένα λεωφορείο μακριά από την πρωτεύουσα την Τρίτη: Όσοι μπορούν, εγκαταλείπουν το Κατμαντού .
Κατμαντού

Το κύμα εξόδου από την πρωτεύουσα του Νεπάλ συνεχίζεται αμείωτο, με την πρωτεύουσα να αδειάζει καθώς τα τρόφιμα λιγοστεύουν και το πόσιμο νερό έχει γίνει αγαθό πολυτελείας -με σεισμόπληκτους να συγκρούονται για λίγα λίτρα. Η ξένη βοήθεια φτάνει αργά, και ακόμη βραδύτερα προχωρά η προσέγγιση των πιο απομακρυσμένων περιοχών.
Σε τουλάχιστον 5.000 υπολογίζονται οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό, τελευταία αναλαμπή μίας ελπίδας που σβήνει η ανάσυρση ενός 28χρονου από τα ερείπια. Ο αριθμός των επιβεβαιώμενων νεκρών έχει φτάσει τους 5.093 και οι τραυματίες τους 10.260.
Ενώ οι νεκρικές πυρές συνεχίζουν να καίνε στο Κατμαντού, χιλιάδες σχημάτιζαν το πρωί της Τετάρτης ουρές για να μπουν σε ένα λεωφορείο που θα τους απομάκρυνε από την πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία για χωριά και περιφερειακές πόλεις.
 
~
  
~ Για την έξοδο, έχουν «επιστρατευτεί» ακόμη και σχολικά. Πολλοί από όσους ζουν στην πρωτεύουσα δεν έχουν καταφέρει καν να μάθουν νέα συγγενών τους στα χωριά, όμως το κεντρικό κίνητρο της φυγής είναι η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα.
«Φοβάμαι πολύ να μείνω, το σπίτι δίπλα από αυτό που νοίκιαζα έπεσε και μένω έξω εδώ και ημέρες» είπε ένας από τους χιλιάδες στην ουρά, ο Ράτζα Γκουρούνγκ, στον ανταποκριτή του Associated Press. «Καλύτερα να φύγω παρά να ζω στο Κατμαντού με το φόβο», εξήγησε.
Οργή για τις καθυστερήσεις, αναφορές για λεηλασίες
 Η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας αργεί: Τα φορτία, όπως και τα συνεργεία ξένων διασωστών, συναντούν δυσκολίες ήδη με την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, καθώς οι οδικές αρτηρίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Το πόσιμο νερό σπανίζει στην πρωτεύουσα και έχουν ήδη αναφερθεί μεμονωμένες συγκρούσεις για μερικά μπουκάλια, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών.
Την Τετάρτη, ομάδα περίπου 200 οργισμένων κατοίκων στο Κατμαντού μπλόκαρε την κίνηση με διαμαρτυρία για την ανεπαρκή παράδοση βοήθειας, επιρρίπτοντας ανικανότητα στην κυβέρνηση.
Οι σεισμόπληκτοι βρήκαν μπροστά τους δυνάμεις της αστυνομίας και, πέραν από περιορισμένες αψιμαχίες, δεν έγιναν συλλήψεις.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως έχουν συλληφθεί 27 άτομα στην πρωτεύουσα για λεηλασίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αλλά και διασπορά πανικού, με τη διάδοση, όπως ανέφεραν οι αρχές, «φημών» πως επίκειται και νέος μεγάλος σεισμός.   Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
~
***  

~


*** Αθλητική ενημέρωση :
*


** ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΘΥΕΛΛΑ Ραφήνας κ.α  1-1  με τα γκολ των Κακαλέτρη της Πύλου στο Α΄ ημίχρονο και του Καζάντζη για την ομάδα της Θύελλας στο Β΄ ημίχρονο για να λήξη ο αγώνας στην κανονική διάρκεια  1-1 , .-
~ Στην παράταση όμως  και στο τελευταίο λεπτό  119 ΄από μιά στημένη φάση η ομάδα της Πύλου δέχθηκε  το γκολ για να γίνει το 1-2 και να προκριθεί στον  τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών ομάδων , η ομάδα της  ΘΥΕΛΛΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ . -
Αξίζει να αναφερθεί  , ότι η ΄Κυπελλούχος ομάδα ΕΠΣΜεσσηνίας ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου στο Α΄Τοπικό κατετάγει   5η στην βαθμολογία , ενώ όλες οι άλλες ομάδες που αντιμετώπισε , ήσαν πρωταθλήτριες  στο τοπικά τους πρωταθλήματα στις Ενώσεις τους .-
~


***  Καλαμάτα-επίλεκτοι Μεσσηνίας το Σάββατο για τον Δ. Νινιό
      
Μακάρι κανείς να μην ήταν αναγκασμένος να βιώσει καταστάσεις υγείας που απειλούν τη ζωή νέων ανθρώπων, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιλογή σε αυτό, ο καλύτερος τρόπος να το περάσεις «αν σου τύχει» είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους και φίλους στους οποίους μπορείς να βασίζεσαι. Ο Δημήτρης Νινιός μπορεί να αισθάνεται αυτή τη ζεστασιά και επιπλέον δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνάει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα εκτός από την ηθική στήριξη θα έχει και υλική βοήθεια, που είναι βέβαια κι αυτή ιδιαίτερα αναγκαία.
Με πρωτοβουλία του Αίαντα, της ομάδας με την οποία είχε για αρκετά χρόνια συνδέσει το όνομά του, ως πρωτοκλασάτος επιθετικός, το ποδόσφαιρο θα ενώσει τις δυνάμεις του για το Δημήτρη. Πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού φιλικός αγώνας ανάμεσα στη Μαύρη Θύελλα και επίλεκτους παίκτες από το νομό. Τη μεικτή αυτή ομάδα θα κατευθύνει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος και θα είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική από σωματεία της ΕΠΣΜ και ανταγωνιστική προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συνάντησης κόντρα στην Καλαμάτα.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια (κοστίζουν 2 ευρώ) και κάθε άλλη συνεισφορά θα ενισχύσουν οικονομικά το Δημήτρη, μαζί με τις ευχές όλων να βγει νικητής στη δύσκολη μάχη της ζωής…
~
***  «Ραντεβού» με την Θύελλα Ραφήνας ο Τσικλητήρας Πύλου
     
Το σπουδαιότερο ματς στην ιστορία του δίνει σήμερα ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου, καθώς αντιμετωπίζει στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Πύλου την Θύελλα Ραφήνας, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Ένα ματς – πρόκληση για την ομάδα της  Πύλου που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό και αν το πετύχει θα πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία του μεσσηνιακού αθλητισμού.
Στο στρατόπεδο του Τσικλητήρα Πύλου υπάρχει αισιοδοξία για τον μεγάλο αγώνα. Όλοι γνωρίζουν όμως πως έχουν δύσκολο έργο, αφού η Θύελλα Ραφήνας είναι μια ισχυρή ομάδα. Ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Ράλλης θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Ευθύμη Νάτσης οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον ΑΟ Θήβα.
Ο Τσικλητήρας Πύλου μέχρι τώρα έχει αποκλείσει τον  Πανθυρεατικό (1-0), την ΑΕ Διλινάτα (3-0) και τον ΑΟ Θήβα (με 8-7 στα πέναλτι – ο κανονικός αγώνας και η παράταση «σφραγίστηκαν» από ισοπαλία 1-1).
Η Θύελλα Ραφήνας στην προηγούμενη φάση απέκλεισε με 2-1 στην παράταση τον Αστέρα Περάματος.
Ο Τσικλητήρας Πύλου αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση πολυάριθμων φιλάθλων.
Διαιτητής είναι ο Βασίλειος Παναγιωτόπουλος από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, βοηθοί οι Βασίλειος Καλαμπόκης από την ίδια Ένωση, Κωνσταντίνος Σιδέρης από την ΕΠΣ Αχαΐας, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Ρουμπάνης από την ΕΠΣ Ηλείας.
~
***  ΒΙΝΤΕΟ :
 Α.~ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-Εράνη Φιλιατρών 2-1 μπαράζ 26/04/2015: http://youtu.be/jb0BvuwX2eE ,

~ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-Α Ο ΘΗΒΑΣ 1-1 , πεν  7-6 Κύπελλο  Ελλάδας ερασιτεχνών  2015: http://youtu.be/Jg14KqIUV6E ,

~Πρόεδρος Τσκλητήρα Πύλου  2015: http://youtu.be/SeWkxmwzjuE ,

~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-2  32η  αγων   27/04/201: http://youtu.be/LOaNYzOMTeo ,~ Αστέρας Αρφαρών- Εράνη Φιλιατρών  2-1 μπαράζ 26/04/2015 περιγραφή  με Σ  Γεωργούτζο : http://youtu.be/Ee_jNV08TxU ,

~ΑΡΦΑΡΑ-ΦΙΛΑΤΡΑ  2-1  μπαράζ  σχολιασμοί ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ 27/04/2015 Σ. Γεωργούτζος , Γιώργο; Μπιστικέας  και Ι.Γ. Πουλόπουλος : http://youtu.be/0mQpVfKE79U ,

~
  ***   ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Πυλαία για τον 3ο τελικό της Α1 Ανδρών 
Στέψη ή παράταση στην αγωνία;  Σήμερα ,Τετάρτη 29-04-2015 στην Πυλαία :
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Πυλαία για τον 3ο τελικό της Α1 Ανδρών

~ 1ος Τελικός (23/04/2015) σετ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (25-16, 33-31, 20-25, 25-23)
~  2ος Τελικός (26/04/2015)
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-3 σετ (20-25, 25-22, 25-17, 18-25, 6-15)
~ 3ος  Τελικός : ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   με 3-0  σετ (25-16, 25-19, 25-23) .-

~
*** Ιστορικό νταμπλ του ΠΑΟΚ με «σκούπα» επί του Ολυμπιακού
Το πρώτο σε όλα τα σπορ    
Ιστορικό νταμπλ του ΠΑΟΚ με «σκούπα» επί του Ολυμπιακού

Τελικοί… όνειρο αποδείχτηκαν αυτοί της Volleyleague για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος» του Βορρά γιορτάζει το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του σε οποιοδήποτε άθλημα από την ίδρυση (1926) του συλλόγου.
~ Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πήραν με… σκούπα (3-0 νίκες) τη σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό και στον 3ο μεταξύ τους αγώνα στο κατάμεστο από περίπου 10.000 οπαδούς τους, επιβλήθηκαν με 3-0 (25-16, 25-19, 25-23) σετ και «έστησαν» Κύπελλο και Πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό.
 Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά ήταν ο Βενεζουελάνος διαγώνιος, Ερνάντο Γκόμες και ο Κουβανός ακραίος, Σκουλ Χιμένες, χωρίς ωστόσο να υστερεί κάποιος.
Ετσι, το πρωτάθλημα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τρία χρόνια ύστερα από την επιτυχία του Ηρακλή (2012).
Περισσότερα σε λίγο… Η «χρυσή βίβλος» του πρωταθλήματος 
Α1 ΑΝΔΡΩΝ

2015: ΠΑΟΚ
2014: Ολυμπιακός
2013: Ολυμπιακός
2012: Ηρακλής
2011: Ολυμπιακός
2010: Ολυμπιακός
2009: Ολυμπιακός
2008: Ηρακλής
2007: Ηρακλής
2006: Παναθηναϊκός
2005: Ηρακλής
2004: Παναθηναϊκός
2003: Ολυμπιακός
2002: Ηρακλής
2001: Ολυμπιακός
2000: Ολυμπιακός
1999: Ολυμπιακός
1998: Ολυμπιακός
1997: Αρης
1996: Παναθηναϊκός
1995: Παναθηναϊκός
1994: Ολυμπιακός
1993: Ολυμπιακός
1992: Ολυμπιακός
1991: Ολυμπιακός
1990: Ολυμπιακός
1989: Ολυμπιακός
1988: Ολυμπιακός
1987: Ολυμπιακός
1986: Παναθηναϊκός
1985: Παναθηναϊκός
1984: Παναθηναϊκός
1983: Ολυμπιακός
1982: Παναθηναϊκός
1981: Ολυμπιακός
1980: Ολυμπιακός
1979: Ολυμπιακός
1978: Ολυμπιακός
1977: Παναθηναϊκός
1976: Ολυμπιακός
1975: Παναθηναϊκός
1974: Ολυμπιακός
1973: Παναθηναϊκός
1972: Παναθηναϊκός
1971: Παναθηναϊκός
1970: Παναθηναϊκός
1969: Ολυμπιακός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

1968: Ολυμπιακός
1967: Παναθηναϊκός
1966: Παναθηναϊκός
1965: Παναθηναϊκός
1964: Μίλωνας
1963: Παναθηναϊκός
1962: Μίλωνας
1961: Πανελλήνιος
1944: Πανελλήνιος
1940: Πανελλήνιος
1939: Πανελλήνιος
1938: ΕΑ Πατρών
1937: Πανελλήνιος
1936: Πανελλήνιος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

6 ΤΙΤΛΟΙ: Λάιος Γιάννης (Ολυμπιακός: 1987*, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992)
4 ΤΙΤΛΟΙ: Γκροσντάνοβιτς Σάββας (Παναθηναϊκός: 1970, 1971, 1972, 1973) Παντελιάς Κυριάκος (Ολυμπιακός: 1976, 1978, 1979, 1980)
3 ΤΙΤΛΟΙ: Λεώνης Αλέκος (Ηρακλής: 2002, 2005, 2007) Κρίστιανσον Αντερς (Ηρακλής: 2008, Ολυμπιακός: 2009, 2010***), Καλμαζίδης Γιάννης (Ολυμπιακός: 2010***, 2011****, ΠΑΟΚ: 2015)
2 ΤΙΤΛΟΙ: Γκάετς Ζόραν (Ολυμπιακός: 1999, 2000**) Ζαχάριεφ Ντιμίτρι (Ολυμπιακός: 1981, 1983) Καζάζης Δημήτρης (Ολυμπιακός: 2013, 2014) Κόντρα Βλαντιμίρ (Ολυμπιακός: 1993, 1994) Κουμπλής Τάσος (Παναθηναϊκός: 1986, Ολυμπιακός: 2000**) Μπαντόρα Γιάνους (Παναθηναϊκός: 1984, 1985) Μπεργελές Ανδρέας (Παναθηναϊκός: 1975, 1977) Προσαλίκας Στέλιος (Παναθηναϊκός: 1994, 1995)
1 ΤΙΤΛΟΣ: Αμπελάς Κώστας (Ολυμπιακός: 1969) Βέμπερ Χαβιέ (Παναθηναϊκός: 2006) Δρίκος Σωτήρης (Ηρακλής: 2012), Καζάζης Στέλιος (Παναθηναϊκός: 2004) Κεφάλας Δημήτρης (Παναθηναϊκός: 1974) Κωνσταντινέσκου Α. (Παναθηναϊκός: 1982) Μοντάλι Τζιαμπάολο (Ολυμπιακός: 1998) Ρίτσι Ντανιέλε (Ολυμπιακός: 2001) Ρόμπεφ Σάββα (Ολυμπιακός: 1987*) Τράβιτσα Λιούμπομιρ (Ολυμπιακός: 2003) Χαριτωνίδης Κώστας ('Αρης: 1997)
 * Την περίοδο 1986-87 ο Λάιος αντικατέστησε τον Ρόμπεφ στον Ολυμπιακό, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
 ** Την περίοδο 1999-00 ο Κουμπλής αντικατέστησε τον Γκάετς στον Ολυμπιακό, πριν αρχίσουν τα πλέι οφ.
 *** Την περίοδο 2009-2010 ο Καλμαζίδης αντικατέστησε τον Κρίστιανσον στον Ολυμπιακό, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
 *** Την περίοδο 2010-2011 ο Καλμαζίδης αντικατέστησε τον Γκουλινέλι στον Ολυμπιακό, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
12 ΤΙΤΛΟΙ: Τριανταφυλλίδης Μ.
11 ΤΙΤΛΟΙ: Πολύζος Στ.
10 ΤΙΤΛΟΙ: Γαλάκος Β., Θεοδωρίδης Α., Ντράγκοβιτς Γ.
9 ΤΙΤΛΟΙ: Ηλιόπουλος Ν., Χριστοφιδέλης Κ.
8 ΤΙΤΛΟΙ: Καζάζης Δ., Κοκκιναράς Ε., Κουμπλής Α., Κουρνέτας Β., Φάκας Γ.
7 ΤΙΤΛΟI: Αστράς Ν., Γεωργαντής Μ., Λάιος Γ., Μουστακίδης Θ., Σμαραγδής Ν.
6 ΤΙΤΛΟΙ: Αγραπιδάκης Δ., Αμαριανάκης Σ., Γκιούρδας Μ., Καζάζης Σ., Κολιόπουλος Μ., Λυκούδης Γ., Μπεργελές Ν., Ξεροβάσιλας Β., Προσαλίκας Σ., Στεφάνου Γ., Τερζάκης Λ., Χωριανός Δ.
5 ΤΙΤΛΟΙ: Ανδρεόπουλος Δ., Δερμάτης Γ., Δωριάδης Η., Κονσταντίνοφ Π., Κουρμπέτης Κ., Κράβαρικ Α., Μηνούδης Β., Τσακιρόπουλος Α., Χασάπης Κ., Ψάρρας Θ.
4 ΤΙΤΛΟΙ: Γκόμεζ Ε., Γκουντάκος Κ., Καραμαρούδης Π. Καρατζάς Δ., Λελούδας Σ., Λοράνδος Α., Μαλουσάρης Γ., Μητρόπουλος Δ., Μπεργελές Α., Νικολαϊδης Κ., Ξενάκης Μ., Πρωτοψάλτης Σ., Ρέμπελος Δ., Σωτηρίου Σ., Τετζέρης Α., Φωτεινόπουλος Γ.
3 ΤΙΤΛΟΙ: Αλεξίου Α., Ανδρεάδης Α., Ζελιάσκοφ Ν., Κοβάτσεφ Σ., Κοβάτσεφ Α., Κοκκινάκης Μ., Κριτσοταλάκης Ν., Μιχαλόπουλος Θ., Μίχαλος Α., Μπάεφ Θ., Μπρουκς Φρ., Νικολογιάννης Γ. ,Τζεβελεκίδης Α., Τζούριτς Μ., Χατζηαντωνίου Α., Χοφ Τ.
2 ΤΙΤΛΟΙ: Αγγελίδης Χ., Αλεξανδρόπουλος Μ., Αλεξίου Ι., Αλεξούδης Κ., Γιορντάνοφ Μπ., Γιούρισιτς Μ., Γκόρτσανιουκ Ζ., Εφραιμίδης Δ., Ζακυνθινός Π., Καλαϊτσίδης Κ., Καλμαζίδης Γ., Καλντέιρα Λ., Καραγιάννης Ν., Καριπίδης Θ., Κουζούνης Π., Κουρούπης Β., Κυριαζής Χρ., Κωνσταντινίδης Π., Λάιος Α., Μανουσαρίδης Θ., Μαρούλης Θ., Μαυράκης Π., Μέλκας Γ., Μητρούδης Β., Μίλκοβιτς Ι., Μποζίδης Θ., Μπρτζόβιτς Ν., Νίλσον Μ., Ντεσπέιν Ρ., Ντονάς Στ., Ουτζής Γ., Πανταλέων Σ., Παντελιάς Κ., Παπαδημητρίου Σ., Παπαδόπουλος Χ., Παπαχειμώνας Σ., Πάσσαρης Β., Πέτρογλου Π., Ριβέρα Χ., Σουλτανόπουλος Δ., Σπανός Γ., Στάνλεϊ Κλ., Τίσερ Σ., Φατούρος Μ., Φιλίποφ Γ., Φιλίποφ Ντ., Χαριτωνίδης Γ.
1 ΤΙΤΛΟΣ: Αγαπητός Γ., Αγγελόπουλος Ν., Αμαξόπουλος Σ., Αναστασιάδης Τ., Ανδρεάδης Γ., Αχρεμ Αλ., Βαγιάννος Ε., Βαφειάδης Κ., Βέτσικας Ε., Βίλντε Ρ., Βολουδάκης Χρ., Βούγιεβιτς Γ., Γιαμπλόνσκι Tζ., Γιώτας Θ., Γκάνεφ Λ., Γκαράς Δ., Γκιρτζίκης Κ., Γκόρτσανιουκ Α., Γκούσταφσον Μ., Γόντικας Δ., Δεληκώστας Κ., Δημητρακόπουλος Χ., Διαμαντόπουλος Τ., Εστράδα Γ., Θεοδωράτος Σ., Ιντι Μ., Ιωαννίδης Ν., Ιωάννου Α., Ιωάννου Κ., Κάλας Π., Καλαφάτης Ε., Κανακόπουλος Σ., Κανέλλος Γ., Καραβούλης Σ., Καραμήτσος Κ., Καρανικούλης Α., Καραντουμάνης Α., Καρασαββίδης Β., Καρτσιαφλέκης Α., Κελεπούρης Δ., Κεφάλας Δ., Κιόσης Χρ., Κίτσιος Χ., Κοιλάκος Π., Κοκκώνης Ν., Κολοκοτρώνης Β., Κολτσιάκης Χρ., Κούναρι Ο., Κουρκουμέλης Χ., Κούστας Κ., Κουτουλέας Β., Κουτσονίκας Β., Κωσταντάρας Α., Κωνσταντόπουλος, Κωτούλας, Κωτσαράς Α., Λαμπάκης Σ., Λάππας Η., Λιβαθηνός Γ., Μακράκης Δ., Μανουσαρίδης Δ., Μαριάτος Γ., Μάρκου Γ., Μαρσέλο Ε., Μαυρίδης Α., Μέρλο Π., Μούρεκ Ντ., Μούχλιας Ν., Μπαρμπούδης Κ., Μπολ Λ., Μπόσκαν Σ., Μπουτσορής Β., Νεράτζης Δ., Ντάντε Α., Ντεπεστέλ Φ., Ντίνας Θ., Ντολγκομπόλοφ Β., Ουζούνοφ Π., Ουρμπάνοβιτς Λ., Ουρνάουτ Τ., Παντακίδης Γ., Παπάζογλου Γ., Παπαδάκης Α., Παπαδημητρίου Α., Παπαδημητρίου Θ., Παπαδόπουλος Τζ., Παπακοσμάς Σ., Παπασταθόπουλος Γ., Παυλίδης Π., Πελεκούδας Π., Πετρέας Γ., Πιπέργιας Στ., Πόλακ Ντ., Ποπόφ Ι., Ποτόσνικ Γ., Προύσαλης Κ., Ρανγκέλ Λ., Ράππος Κ., Ρουμελιώτης Ν., Ρούνοφ Ι., Ρόχας Α., Σαμπάνης Αλ., Σαραντίτης Σ., Σαφράνοβιτς Αλ., Σιγκλίδης Θ., Σταυρόπουλος Ι., Ταϊκίδης Ν., Tακουρίδης Γ., Τζεβελεκίδης Γ., Τζιουμάκας Γ., Τερζής Θ., Τόνεφ Τ., Τραπεζουντίδης Κ., Τσέργας Σ., Τσιγαρίδας Κ., Φλώρος Ν., Φόρτσιουν Σ., Φορτούνας Μ., Φράγκος Α., Χαλντέιν Τζ., Χατζηαντωνίου Σ., Χιμένεζ Ζ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


~
  ***  Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στο τάι μπρέικ επί του ΠΑΟ      
Στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών  ,
 Σήμερα ,Τετάρτη 29/04/2015  ο 4ος αγώνας
Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στο τάι μπρέικ επί του ΠΑΟ




~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 
~
***     Για  το κύπελλο Ελλάδας  ημιτελικό του Κυπέλλου επαναλειπτικός :   
Τετάρτη 28/04/2015 :


ΞΑΝΘΗ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης   (1ος αγώνας  1-0  για την Ξάνθη)


*
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς -ΑΠΟΛΛΩΝ  Αθηνών   (1ος αγώνας 3-0 για Ολυμπιακό ).-
Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ  Αθηνών   1-1 και  (3-0) .-
Τα  γκολ  :  Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Ανγκούλο στο 43΄ με τον Μπενίτες να ισοφαρίζει στο 83'.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπενίτες-Βασιλαντωνόπουλος, Ηρακλής, Χατζή, Σουάνης
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά(72΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (61΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62΄ Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες.
Απόλλωνας Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Χατζής, Μπαμ (81΄ Πινέιρο), Φαρινόλα (69΄ Σουάνης), Άρσιτς (89΄ Γκόλιας), Ανγκούλο.
~
***   Tο πρόγραμμα  Τρίτη 28 Απριλίου  2015  :
Ο Ολυμπιακός έτρεχε με... 108 και διέλυσε τον Πανιώνιο
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 108-65  .- ^    Τα δεκάλεπτα: 32-17, 51-28, 80-43, 108-65
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής-Παγώνης-Παπαθανασίου
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6, Χάντερ 10, Ντάνστον 15, Σπανούλης 7 (1), Ντάρντεν 11 (2), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 1, Λοτζέσκι 18 (4), Αγραβάνης 12 (1), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 12.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κρις Χουγκάζ): Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 9 2), Σίχεϊ 12 (2), Σπυρόπουλος 2, Στρναντ 7 (1), Οικονομόπουλος, Μπιλλης, Σταμάτης 3, Γεωργιάδης, Κόλεμαν 22, Ταμπς 8 (1).
~
Ο ΠΑΟ φόρτσαρε στο Αλεξάνδρειο εν όψει Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ
*** Αρης-Παναθηναϊκός    56-72 .- ^   .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 14-17, 23-38, 39-59, 56-72 .-Διαιτητές: Πηλοϊδης, Ταβουλαρέας, Μητσόπουλος
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Δήμας, Ριντ 9 (1), Τόμας 6 (2), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11 (1), Νέιμικ 8, Μούρτος 9 (1) , Σίμτσακ , Αντεκμπόγιε 7 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 4, Μποχωρίδης , Γιάνκοβιτς 8 (2) , Φώτσης , Νέλσον 6, Παππάς 17 (3), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 11 (3) Γκιστ 4 , Μπατίστα 10 , Μπλουμς 8 (2), Λαουάλ 2.
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  : Πηλοϊδης-Ταβουλαρέας-Μητσόπουλος (Τανατζής-Σημεωνίδης)
~
***  Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League για τον Ολυμπιακό;
Αν παραμείνει η κατηγορία για Μαρινάκη Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League για τον Ολυμπιακό;

Σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού από την επόμενη διοργάνωση του Champions League αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «εφημερίδας των Συντακτών». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στην προσεχή διοργάνωση, εφόσον παραμείνει η κατηγορία του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα προσφύγουν στην UEFA και επικαλούμενοι το προηγούμενο των Φενέρμπαχτσε, Μέταλιστ και Ολυμπιακού Βόλου, θα επιδιώξουν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται να το επιτύχουν. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά:
«Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι «ο σκοπός επετεύχθη».
Εφόσον παραμείνει η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε είναι βέβαιο πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε αμέσως μετά ο μεν πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των play offs να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο δε δεύτερος στα προκριματικά.
Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης παλαιότερα όπως και -με συνοπτικές διαδικασίες- η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.
Οι κανονισμοί λένε ακόμη ότι οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***   Περιμένει πρόταση για τον Πράνιτς ο ΠΑΟ

Ενδιαφέρεται η Αλ Χιλάλ     

Περιμένει πρόταση για τον Πράνιτς ο ΠΑΟ
~
Πρόταση από τη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα από την Αλ Χιλάλ φέρεται να έχει ο Παναθηναϊκός για τον Ντάνιελ Πράνιτς, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Τετάρτης στον αθλητικό Τύπο.
- Με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται δύσκολο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και τη νέα χρονιά ο Κροάτης άσσος.
- Οι Άραβες είναι έτοιμοι να προσφέρουν ως και 150.000 ευρώ στους «πράσινους» για να πάρουν τον Πράνιτς, ο οποίος έχει έναν χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» και δύσκολα θα καταφέρει να φέρει μεγαλύτερη πρόταση.
- Η Αλ Χιλάλ υπνεθυμίζεται έχει στις τάξεις της τον Γιώργο Σαμαρά, ενώ την προπονεί ο Γιώργος Δώνης.

Newsroom ΔΟΛ
~
***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Τετάρτη 29/4
Ολυμπιακός - Απόλλων, ποδόσφαιρο (ημιτελικός Κυπέλλου), 18.30, ΟΤΕ1  
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, βόλεϊ (3ος τελικός Α1 ανδρών), 20.00, NS3
Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, ΟΤΕ2
Αρμίνια Μπίλεφελντ - Βόλφσμπουργκ (Κύπελλο Γερμανίας), 21.30, ΟΤΕ5
Ξάνθη - Ηρακλής, ποδόσφαιρο (ημιτελικός Κυπέλλου), 21.30, ΟΤΕ1
Γιουβέντους - Φιορεντίνα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, ΟΤΕ4
Λέστερ - Τσέλσι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 21.45, ΟΤΕ3
Σαμπντόρια - Βερόνα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, ΟΤΕ6
Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, ΟΤΕ1
Ελτσε - Λα Κορούνια, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, ΟΤΕ2

Πέμπτη 30/4
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, βόλεϊ (4ος τελικός Α1 γυναικών, αν χρειαστεί), 19.00, NS3
Ράγιο Βαγεκάνο - Βαλένθια, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, ΟΤΕ2
Εμπολι - Νάπολι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, ΟΤΕ3
Ρίο Αβε - Μπράγκα, ποδόσφαιρο (Κύπελλο Πορτογαλίας), 22.00, NS2
Γρανάδα - Εσπανιόλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, ΟΤΕ2

Παρασκευή 1/5

Moto GP, μηχανοκίνητα, ελεύθερες δοκιμές 1, Χέρεθ, 10.50, ΟΤΕ5
Moto GP, μηχανοκίνητα,ελεύθερες δοκιμές 2, Χέρεθ, 15.00, ΟΤΕ5
Αγώνας ποδοσφαίρου (πρωτάθλημα Γαλλίας), 21.30, NS1
Σοσιεδάδ - Λεβάντε, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.45, ΟΤΕ2

Σάββατο 2/5
Λέστερ - Νιούκαστλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 14.45, ΟΤΕ1
Moto GP, μηχανοκίνητα, κατατακτήριες δοκιμές, Πέρεθ, 15.05, ΟΤΕ5
Χοφενχάιμ - Ντόρτμουντ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30,ΟΤΕ3
Βόλφσμπουργκ - Ανόβερο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, ΟΤΕ4
Λίβερπουλ - ΚΠΡ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, ΟΤΕ1
Κόρντομπα - Μπαρτσελόνα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας),17.00, ΟΤΕ2
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, βόλεϊ (4ος τελικός Α1 ανδρών, αν χρειαστεί), 17.00, NS3
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπιλμπάο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 19.00, ΟΤΕ2
Σασουόλο - Παλέρμο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 19.00, ΟΤΕ4
Ολυμπιακός - Μπρέσια, πόλο (Ευρωλίγκα), 19.00, NS1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουεστ Μπρομ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 19.30, ΟΤΕ1
Λεβερκούζεν - Μπάγερν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 19.30, ΟΤΕ3
Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, ΟΤΕ2
Αγώνας ποδοσφαίρου (πρωτάθλημα Γαλλίας), 21.00, NS2
Σαμπντόρια - Γιουβέντους, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, ΟΤΕ1
Λα Κορούνια - Βιγιαρεάλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, ΟΤΕ2   

Newsroom ΔΟΛ
~
*** Προς συμβιβαστική λύση για την αποφυγή κυρώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο                                                     
Αισιοδοξία από ΙνφαντίνοΠρος συμβιβαστική λύση για την αποφυγή κυρώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο
 * Ο Σταύρος Κοντονής (αριστερά) με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.  
~ Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο για το θέμα της αποφυγής του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.
Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA παρουσιάστηκε αισιόδοξος για συμβιβαστική λύση στις δηλώσεις του:
«Είχαμε μια συνάντηση και πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που είναι απαραίτητο να προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο.
Μας διαβεβαίωσαν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα από την ομοσπονδία, αλλά να ληφθούν μέτρα για τη βία. Δεν θα αποτρέψουμε την κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, είπε:
«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Δόθηκαν διευκρινίσεις στον κ. Ινφαντίνο για τα δυο ζητήματα που αφορούν τις ομοσπονδίες. Ισχύει ότι το κείμενο που κατέθεσα θα εξεταστεί να περιληφθεί και στο νόμο. Να κατοχυρωθεί δηλαδή και με τον νόμο ότι δεν θα θιγεί το αυτοδιοίκητο.
Σε ένα σημείο υπάρχει απόκλιση. Σχετικά με τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μπορεί να αποκλείει ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν υπήρχε κατάληξη από την κουβέντα που έγινε. Θα το συζητήσουμε περαιτέρω.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ και τους εκπροσώπους των κομμάτων που έδωσαν το παρών και συνέβαλαν.
Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση.
Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής».
Τι δήλωσαν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι
 Παρόντες στη συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Κομνηνός, οι βουλευτές Κουίκ (ΑΝΕΛ), Κουκοδήμος (ΝΔ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκιόκας (ΚΚΕ) και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
Λίγο μετά τη λήξη της συζήτησης, ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.
«Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα και δόθηκαν οι διευκρινίσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο. Χάρηκα που ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Ζήτησα από τον κ. Ινφαντίνο να βοηθήσει η UEFA να ηρεμήσουν τα γήπεδα, για να μπορούν να πηγαίνουν οι οικογένειες μας.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο στην τροχιά που επιβάλλεται. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Θα δοθούν στον κ. Ινφαντίνο όλες οι διευκρινίσεις και οι γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε χαρακτηριστικά.
Παρόντες στη συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Κομνηνός, οι βουλευτές Κουίκ (ΑΝΕΛ), Κουκοδήμος (ΝΔ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκιόκας (ΚΚΕ) και φυσικά ο Υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι κομμάτων δήλωσαν:
Κώστας Κουκοδήμος (από τη Νέα Δημοκρατία): «Θα περάσει από απόλυτη πλειοψηφία από όλα τα κόμματα. Όλα τα κόμματα δεν ήθελαν το ποδοσφαιρικό Grexit. Πήρε τις προτάσεις ο κ. Ινφαντίνο και θα έχουμε την τελική του απάντηση σήμερα το βράδυ, έχοντας επικοινωνία με την UEFA. Εντός της αυριανής ημέρας θα αποφασίσουμε ομόφωνα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο υπουργός ήταν αδιάβαστος. Πρέπει να τιμωρήσουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους και όχι τους ποδοσφαιριστές. Η Πολιτεία θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες, όχι για την αυτονομία της Ομοσπονδίας, αλλά για όλα τα υπόλοιπα θέματα».
Γιώργος Μαυρωτάς (από το Ποτάμι): «Έγινε μία συνάντηση με τον κ. Ινφαντίνο, με τους εκπροσώπους των Κομμάτων, και έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και ειπώθηκαν κάποια πράγματα και από την UEFA. Βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπήρχε και να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές. Τα θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο ήταν το αυτοδιοικητικό της ΕΠΟ και των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ».
Εύη Χριστοφιλοπούλου (από το ΠΑΣΟΚ): «Υπήρξε ουσδιαστική συζήτηση με τον κ. Υπουργό, τους εκπροσώπους και τον κ. Ινφαντίνο. Τα ζητήματα των υπερεξουσιών δεν τίθεται πλέον και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διορθώσεις. Με καλή συνεργασία όλων των πλευρών θα βελτιωθεί και θα έρθει στη Βουλή που θα βοηθήσει στην καταστολή των φαινομένων βίων και θα αποφύγουμε το Grexit».
Γκιρτζίκης: «Ο κ.Ινφαντίνο ήρθε για να δωθεί λύση»
O πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε: «Ο Τζιάνι Ινφαντίνο εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και όταν τις δούμε γραπτές θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος γιατί το νομοσχέδιο δεν θα πάει στη Βουλή Δευτέρα-Τρίτη, αλλά Τετάρτη-Πέμπτη. Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς. Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα».
Newsroom ΔΟΛ
~
*** ο Σωτήρης Γεωργούντζος τρελαίνεται για τον Αστέρα Αρφαρών
O Σωτήρης ξεσπά για το Αρφαρά: “Μου το φάγατε ρε το χωριουδάκι μου”! (video)~** Η σειρά του Αριστείδη Σταθόπουλου, του ποδοσφαιρικού «Στάλιν» της Μεσσηνίας  όπως τον αποκαλεί ξανά ο Σωτήρης, αλλά και των Μεσσηνίων διαιτητών ήταν στο «Όλα στη φόρα» να… τα ακούσουν από τον Σωτήρη Γεωργούντζο για τον «πόλεμο» που κάνουν στο χωριό του, το… ξακουστό πια Αρφαρά Μεσσηνίας και την μάχη που έδινε μέχρι και χθες ο τοπικός Αστέρας  για την παραμονή του στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ… :

sportstonoto.gr | ο Σωτήρης Γεωργούντζος τρελαίνεται για τον Αστέρα Αρφαρών : https://youtu.be/8XXEMbTFaVU ,


 http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.

~  Ομογενείς από ΗΠΑ: “1.000.000 δολάρια ήδη


σε Μαύρη Θύελλα, ούτε ευρώ για… Ράλλη”!  

Η πρώτη μεγάλη, σοβαρή και επίσημη πρόταση και κατάθεση ενδιαφέροντος αλλαγής πια σκηνικού για την ομάδα της Καλαμάτας έγινε χθες δημόσια για τη Μαύρη Θύελλα…

Ομογενείς από ΗΠΑ: “1.000.000 δολάρια ήδη σε Μαύρη Θύελλα, ούτε ευρώ για… Ράλλη”!  Οι ομογενείς από ΗΠΑ, Μεσσήνιοι και μη – που είχε αποκαλύψει το Sportstonoto, θυμίζουμε εδώ και καιρό ότι κινούνται για την είσοδό τους στην ομάδα – κινούνται πια συντεταγμένα να πάρουν την Καλαμάτα στα χέρια τους.  Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες στο «Όλα στη φόρα» και στον Σωτήρη Γεωργούντζο τηλεφωνικά «ζωντανά» από το Σαν Φραγκίσκο ο Προκόπης Παναγόπουλος – ΦΩΤΟ δεξιά, αριστερά του ο Γιώργος Πετρουλάκης, καλεσμένοι πέρυσι στο «Όλα στη φόρα» – ήδη έχουν μαζέψει πάνω από 500.000 ευρώ αναμένεται να φτάσουν το 1.000.000 (!), καθώς η κίνηση βρίσκεται φυσικά ακόμη εν εξελίξει και γενικότερα  το όλο αυτό εγχείρημά τους:   «Έχουμε ήδη συγκεντρώσει περί τις 500.000 ευρώ, αν όλα πάλε καλά και ο κύριος Ράλλης πει το ναι, χωρίς όμως να ζητήσει λεφτά ο ίδιος, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί πολλές φορές και δημόσια, τότε θα προχωρήσουμε  και εγώ προσωπικά ακόμη περισσότερο και μπορούμε να φτάσουμε το 1.000.000 και πιο πολλά. Έχω μιλήσει  ήδη και με τον Νίκο Μπελογιάννη που είναι φίλος του και θα μεσολαβήσει μπας και καταφέρουμε και μιλήσουμε μαζί του. Αν πει το ναι  ο κ. Ράλλης τότε εγώ μέσα στο Μάιο κιόλας μπορώ να είμαι στην Καλαμάτα και να προχωρήσουμε στην αλλαγή στην αγαπημένη μας Μαύρη Θύελλα. Στον κύριο Ράλλη όμως λεφτά δεν δίνουμε. Αν τώρα μας ζητήσει λεφτά ενδιαφέρον από εμάς δεν υπάρχει και το ξεκαθαρίζω σήμερα αυτό. Τα χρήματα θα πάνε όλα στην δημιουργία υποδομών, βοηθητικών γηπέδων κλπ και βέβαια στην απόκτηση παικτών για να πάει του χρόνου η Καλαμάτα σοβαρά και με αξιώσεις πια για το πρωτάθλημα…».  Αυτά λοιπόν είπε μεταξύ πολλών άλλων ο ομογενής  (από την Εύα Μεσσηνίας καταγόμενος) επιχειρηματίας προκαλώντας κυριολεκτικά αίσθηση με τα λεγόμενά του και βέβαια φέρνοντας πλέον τον Γιώργο Ράλλη σε πολύ δύσκολη θέση, για ευνόητους λόγους…  http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.

~** Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στον Εθνικό


Μελιγαλά…    Σύσκεψη Τετάρτη 29/04 (19:00) ΔΣ παικτών& Καλόμαλου! Συμπληρωματικές εκλογές... Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στον Εθνικό Μελιγαλά…Αποχαιρετιστήρια απολογιστική συνάντηση έχουν προγραμματίσει οι άνθρωποι του Εθνικού για την Τετάρτη 29/04 στις 19:00 στο στάδιο του Μελιγαλά.    Ο πρόεδρος των "κυανόλευκων" Σταύρος Στούπας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες  το βράδυ με το sportstonoto.gr  τόνισε μεταξύ άλλων, ότι έχουν προσκληθεί για αύριο στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο του Μελιγαλά, σε ενημερωτική συνάντηση οι συνεργάτες του στην διοίκηση, όλοι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος.    Θα γίνει ένας μίνι απολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου πρόσθεσε ο κ. Στούπας και τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν συμπληρωματικές εκλογές, καθώς η θητεία της νυν διοίκησης λήγει σε ένα χρόνο και ίσως κάποιοι φίλοι του ιστορικού συλλόγου θελήσουν να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να μπουν στην διοίκηση. http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.


*~
***   Η δικαίωση του Στάθη Βανικιώτη!
Από τις πιο σημαντικές, σοβαρές και αθόρυβες μορφές του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ο Στάθης Βανικιώτης.
    Η δικαίωση του Στάθη Βανικιώτη!
Εμφανέστατα συγκινημένος (ΦΩΤΟ) ήταν μετά το τέλος του μεγάλου μπαράζ με την Εράνη χθες στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ο προπονητής του Αστέρα Αρφαρών.
Ο Στάθης Βανικιώτης πέτυχε φέτος το 8ο ποδοσφαιρικό (μεσσηνιακό) θαύμα. Πήγε τον Δεκέμβρη στην ομάδα του στο Αρφαρά ενώ αυτή ήταν σε δεινότατη βαθμολογική θέση, έφυγαν μάλιστα 5 βασικοί της παίκτες τον Γενάρη, χωρίς ουσιαστικά να κάνει μεταγραφές, στηρίχθηκε στο ντόπιο στοιχείο, πίστεψε και ανέδειξε τα νέα της παιδιά και πέτυχε το φαινομενικά (τότε) ακατόρθωτο.
Ο Αστέρας έμεινε πανηγυρικά στην Α’ τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας, καταπλήσσοντας τους πάντες, παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο και 12 (!) μόνο «μάχιμους» παίκτες «κόντρα» μάλιστα την Κυριακή στη μεγάλη Εράνη Φιλιατρών.
Στη «μοναχική» του αυτή πορεία ο σεμνός αυτός τεχνικός είχε βέβαια φέτος θερμούς συμπαραστάτες στο Αρφαρά. Τον Γιώργο Μπούρα και την υπόλοιπη διοίκηση των «κυανολεύκων», τους φιλότιμους και παθιασμένους του παίκτες και βέβαια και χθες στο Διαβολίτσι, τον υπέροχο κόσμο του Αστέρα, τον κοιμώμενο γίγαντα αυτού του συλλόγου ο οποίος κατέκλισε κάθε γωνιά του μικρού «παλατιού» του ιστορικού ΑΟΔ.
Όλοι τους έδειξαν τον δρόμο που πρέπει πια ν’ ακολουθούσουν όλες οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες της  χώρας μας. Δουλειά, σεμνότητα, ήθος, υποδομές, ντόπια παιδιά, χωρίς καμία οικονομική αμοιβή, παρά μόνο ηθική.
Από εμάς μόνο σεβασμός και εύγε προς όλους τους και κυρίως για το μεγάλο, αξιοπρεπή και έντιμο δάσκαλο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, τον κύριο με κεφαλαίο «Κ», Στάθη Βανικιώτη
~
*** Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ωραία και τόσο ξεχωριστή ομάδα… 
    Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ωραία και τόσο ξεχωριστή ομάδα…   
Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015    
Όλη η ποδοσφαιρική Μεσσηνία – και από χθες το βράδυ στο «Όλα στη φόρα» και … όλη η Ελλάδα - μιλά πλέον για τον μυθικό πια Αστέρα  Αρφαρών του Στάθη Βανικιώτη, που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά και κατάφερε και έριξε στην Β’ Τοπική της Μεσσηνίας κοτζάμ Εράνη Φιλιατρών, στο ιστορικό μπαράζ του Διαβολιτσίου!
Επειδή όμως στο Αρφαρά εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί η γνωστή διοικητική αστάθεια – κόντρα με την διοίκηση και την… αντιπολίτευση και με δεδομένο το Δ.Σ. της Κυριακής, αλλά και την Γενική Συνέλευση σε 15 ημέρες (την επόμενη δηλαδή Κυριακή), το μέλλον αυτής της ωραίας και τόσο ξεχωριστής ομάδας φαντάζει πλέον αβέβαιο, καθώς κινδυνεύει με διάλυση.
Θα είναι λοιπόν πολύ κρίμα να εξαφανιστεί από τον χάρτη ο τωρινός Αστέρας πραγματικά των Αρφαρών – και όχι… Καλαμάτας και … Πελοποννήσου όπως παλαιότερα- και στη θέση του να φυτευτεί, να αγοραστεί ένας άλλος, νέος και το κυριότερο ακριβός και «ξένος»…
 
~  






***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9065  βίντεο   .-
 https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4081.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-      
@stamos01 ,   http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   


     
~**  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .- 
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html
            
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  : ~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .- 
 ~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-  
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html ~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-       ` ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .- 
~ Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- 
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-  
~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-      
~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-           
 ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Απριλίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/22-2015.html .-
   ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Παρασκευή  24  Απριλίου  2015: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-24-2015.html .-
  ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Σάββατο  25  Απριλίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-25-2015.html .  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-
 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.- 
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-

~ ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-  
~ ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-
~             

~
SPILAIA DIROY MANHS
~


Πλύνθινο  σπίτι στο  Αρφαρά Καλαμάτας   2013


~*





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου