ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Πολιτικά Ειδησιογραφία 07 και 08/01/2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015 :

 


 

*** Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 3,2% έως 3,5  :
                                  

*** Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.
 Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος. Οι επιλογές Λευκό/'Ακυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%, ενώ 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
 
 
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 4%. Το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
Όλες οι κότες στην  Βουλή !
Που είναι οι φραγκόκοτες ; ?
 
 *** Νέα δημοσκόπηση: Στο 3,5% δίνει τη διαφορά η Pulse
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα).
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος.
Οι επιλογές Λευκό/Άκυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%, ενώ 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 27%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 4%. Το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%. Το 31% απάντησε «Κανέναν από τους δύο». Δεν απάντησε το 3%.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο»), το 61% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, το 29% ΝΔ και το 3% άλλο κόμμα. Ένα 7% δεν απάντησε.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2015.
~ Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο Παρίσι
~ Die Zeit: Η Γερμανία εξετάζει συμβιβασμό με τον Τσίπρα
~ "Πυρετός" στην Κουμουνδούρου για τα ψηφοδέλτια
 
***  Αναγνώρισε η αστυνομία τους δράστες μεταδίδουν γαλλικά μέσα
Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη
Αναγνώρισε η αστυνομία τους δράστες μεταδίδουν γαλλικά μέσα
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι γαλλικές αρχές έχουν αναγνωρίσει τους τρεις δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo χωρίς να δίνονται άμεσα περισσότερες πληροφορίες. Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων.
Η Metro News μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ και η εφημερίδα Le Monde ανέφερε σε tweet ότι επιβεβαίωσε από αστυνομικές πηγές πως οι τρεις ένοπλοι έχουν αναγνωριστεί. Τα γαλλικά μέσα δεν αναφέρθηκαν σε ονόματα.
Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την Πέμπτη στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την έκκληση για ενότητα στη χώρα μετά την επίθεση.
«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμα που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
  Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα τριών ημερών.
 
***  Αγρια δολοφονία 43χρονου Έλληνα σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνο     , 
 Συνελήφθη ένας 29χρονος
Αγρια δολοφονία 43χρονου Έλληνα σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνο
Στον 29χρόνο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη, ο οποίος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Waterloo του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ ο 43χρόνος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σε λίγες μέρες θα επέστρεφε στην Αθήνα.
Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός.
Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά.
Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρόνο «σε κοντινή απόσταση» από το συμβάν και ότι από τότε «κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου».
Ο Πάτεν παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο, ενώ την Τετάρτη θα εμφανιστεί στο Ολντ Μπέιλι όπου αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες της δίκης.
Αρκετοί μάρτυρες ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία, ωστόσο, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Γουίλ Ρέινολντς «αυτό είναι ένα πολυσύχναστο μέρος του Λονδίνου, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι και πολλοί που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν τη νύχτα. Θα θέλαμε να ακούσουμε από ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή ή που περνούσαν από αυτήν, την ώρα του συμβάντος και μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι που θα μας βοηθήσει στις έρευνες».
Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.
Ο Αλυγιζάκης δίδασκε φυσική, μαθηματικά, χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο Κολέγιο Αθηνών ενώ από το 2004 έως το 2007 και από το 2009 έως το 2012 δίδαξε και σε σχολεία της Αγγλίας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιάννης Κωστόπουλος, φίλος του από τα χρόνια που ο Αλυγιζάκης ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο είπε:
«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Είχε πάθος για τη μουσική και την επιστήμη. Συχνά συζητούσαμε για φυσική και μαθηματικά. Του άρεσε πολύ να διδάσκει και συχνά μιλούσε για τους μαθητές του και για τα νέα μυαλά που συναντούσε μέσα στην αίθουσα. Αν και είχα να τον δω πολύ καιρό, καθώς είχε επιστρέψει στην Αθήνα, θα τον θυμάμαι πάντα ως ένα άνθρωπο που είχε πολλά ενδιαφέροντα και όρεξη για τη ζωή.»  http://www.tovima.gr/  .-
 
***  Τέσσερις κορυφαίοι γάλλοι σκιτσογράφοι, Wolinski, Charb, Cabu, Tignous, νεκροί από τις σφαίρες των τρομοκρατών
Βρίσκονταν στην αίθουσα σύνταξης του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo
 Βίντεο :
 Τέσσερις κορυφαίοι σκιτσογράφοι ήταν ανάμεσα στα 12 θύματα της επίθεσης ενόπλων εναντίον της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» την Τετάρτη στο Παρίσι: ο Ζορζ Βολινσκί (υπέγραφε ως Wolinski), ο Στεφάν Σαρμπονιέ (υπέγραφε ως Charb), ο Ζαν Καμπύ (υπέγραφε ως Cabu) και ο Μπερνάρ Βερλάκ (υπέγραφε ως Tignous).

Ο Βολινσκί, 80 ετών, ήταν από τους διασημότερους σκιτσογράφους της Γαλλίας. Γεννήθηκε στην Τύνιδα, πήγε με την οικογένειά του στο Παρίσι σε ηλικία 13 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του το 1960, παρατώντας τις σπουδές αρχιτεκτονικής. Στη διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του Μάη του '68, ήταν συνιδρυτής του αιχμηρού σατιρικού εντύπου «L'Enrage» («Ο εξοργισμένος»), όπου τα σκίτσα του απέκτησαν σαφή πολιτική χροιά, ενώ στη δεκαετία του '70 σχεδίαζε την βασική γελοιογραφία της κομμουνιστικής εφημερίδας «L'Humanite». Γελοιογραφίες του Βολινσκί δημοσιεύονταν σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα «Liberation» και στα εβδομαδιαία έντυπα «Paris-Match», «L'Echo des savanes» και «Charlie Hebdo».
Στο «Charlie Hebdo», του οποίου ο Βολινσκί ήταν αρχισυντάκτης, οι γελοιογραφίες του απέκτησαν την μορφή διαλόγου ανάμεσα σε δυο χαρακτήρες, έναν χοντρό, σίγουρο για τον εαυτό του και κυριαρχικό και έναν λεπτό με δειλή παρουσία. Ο διάλογός τους αρχίζει πάντα με την λέξη «Κύριε…». Χαρακτηριστικά «βολινσκιακές» είναι οι εξής ατάκες: «Κύριε, είμαι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου αρκεί ο Τύπος να μην επωφεληθεί για να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι!» ή «Ο σοσιαλισμός είναι σαν την μαριχουάνα: είναι ίσως ανώδυνος αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σκληρότερα ναρκωτικά όπως ο κομμουνισμός».
Ο Σαρμπονιέ, 47 ετών, ήταν ο διευθυντής του «Charlie Hebdo» την τελευταία πενταετία. Η μόνιμη σειρά γελοιογραφιών που δημοσίευε στο εβδομαδιαίο αυτό έντυπο είχε τον τίτλο «Στον Σαρμπ δεν αρέσουν οι άνθρωποι» ενώ εκείνη που δημοσίευε σε άλλο, μηνιαίο έντυπο είχε τον τίτλο «Ο φετβάς του αγιατολάχ Σαρμπ». Ήταν υποστηριχτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του συνασπισμού Αριστερό Μέτωπο.
Όπως δημοσιεύτηκε μετά την δολοφονία του, ο Σαρμπονιέ είχε λάβει επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής του. Η γελοιογραφία που σκιτσάρισε στο τεύχος του «Charlie Hebdo» που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα ήταν προφητική: «Ακόμα καμία επίθεση στη Γαλλία» γράφει ο τίτλος για να πεταχτεί ένας ζωσμένος με εκρηκτικά: «Για σταθείτε! Έχουμε ως τα τέλη Ιανουαρίου για να παρουσιάσουμε τις ευχές μας».
Απόφαση του «Σαρμπ» ήταν να δημοσιευτεί πριν από μήνες στο «Charlie Hebdo» μια σειρά γελοιογραφιών για την ζωή του Μωάμεθ εξοργίζοντας τους φανατικούς ισλαμιστές. Μετά την δημοσίευση, ένας άραβας οδηγός ταξί απαίτησε από εργαζόμενο στο «Charlie Hebdo» να κατέβει αρνούμενος να εξυπηρετήσει πελάτη που κοροϊδεύει την μουσουλμανική θρησκεία. Πολλοί αρνιόντουσαν να δώσουν συνέντευξη στο περιοδικό επειδή «δεν μιλούν σε ρατσιστικά έντυπα».
Ο Σαρμπονιέ αναλάμβανε συχνά να αντικρούσει τις κατηγορίες για ρατσισμό με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ. «Πριν από 40 χρόνια, ήταν επιβεβλημένο να γιουχάρεις και να αποστρέφεσαι τις θρησκείες. Όποιος επιθυμούσε να επικρίνει την πορεία του κόσμου, δεν μπορούσε να παραλείψει να στηλιτεύσει και τις τεράστιες εξουσίες του κλήρου. Αλλά σύμφωνα με μερικούς, είναι αλήθεια όλο και περισσότερους, σήμερα πρέπει να το βουλώνουμε», έγραψε πριν από ένα χρόνο στον «Monde» για να αντικρούσει την ταμπέλα του «ρατσιστή».
«Το Charlie αφιερώνει πολλές από τις γελοιογραφίες του στους παπιστές. Γιατί θα έπρεπε να την γλιτώσει η μουσουλμανική θρησκεία;» αναρωτήθηκε και κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε, βεβαίως. Ακόμη και αν είναι πιο δύσκολο απ' όσο στη δεκαετία του '70, θα συνεχίσουμε να γελάμε με τους παπάδες, τους ραβίνους και τους ιμάμηδες, είτε αυτό αρέσει σε ορισμένους είτε όχι».
Ο 77χρονος Καμπύ ήταν ο επικεφαλής σκιτσογράφος και από τους στυλοβάτες του «Charlie Hebdo» στο οποίο εργαζόταν από το 1970. Γνώρισε την επιτυχία στις δεκαετίες του '70 και του '80 όταν τα σκίτσα του πήραν πιο πολιτικό χαρακτήρα. Γελοιογραφίες του δημοσιεύονταν και στη σατιρική εφημερίδα «Le canard enchaine».
Ο Καμπύ ήταν ο δημιουργός της σειράς «Mon beauf» στην οποία σατίριζε τον μέσο, ρατσιστή, σεξιστή και χυδαίο Γάλλο, καθιερώνοντας τον όρο «beauf» για να περιγράφει αυτόν ακριβώς τον τύπο στην γαλλική γλώσσα.  
Τον Φεβρουάριο του 2006, γελοιογραφία του Καμπύ δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του «Charlie Hebdo» ως απάντηση στον σάλο που είχε ξεσηκωθεί τότε όταν δανέζικη εφημερίδα δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Η γελοιογραφία ξεσήκωσε μεγαλύτερο σάλο και μηνύσεις γιατί είχε τον τίτλο «Ο Μωάμεθ καταβεβλημένος από τους φονταμενταλιστές» και παρουσίαζε τον προφήτη να κλαίει με την λεζάντα «Είναι σκληρό να σε λατρεύουν οι μαλάκες!».
Ο Βερλάκ, 57 ετών, εκτός από το «Charlie Hebdo», συνεργαζόταν και με τα έντυπα «Marianne», «L'Express» και «Fluide glacial».
 
*** Δίωξη για κακούργημα σε βάρος Γιώργου Καρατζαφέρη
 
Κατηγορούμενος για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, αλλά και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρεία είναι ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετρά από αίτημα της Βουλής. Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Εφετών και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εφέτη ανακριτή.
Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, ο Γ. Καρατζαφέρης έλαβε 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε δύο δόσεις το 2007 και το 2008 μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Catalina από επιχειρηματία ο οποίος εμφανίζεται να μεσολαβεί στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Στο πλαίσιο της έρευνα μάλιστα, προέκυψε σχέση του κ. Καρατζαφέρη και με έτερη υπεράκτια εταιρεία, την Homeric TCI.
Για την υπόθεση των ελικοπτέρων ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου νέος κύκλος απολογιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο επιχειρηματίες οι οποίοι εμφανίζονται να μεσολαβούν για την προμήθεια των ελικοπτέρων. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η διαδικασία προμήθειας των Super Puma συνολικού ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ ερευνήθηκε από την Δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία.

*** Το κρύο παραμένει και αύριο 8/1/2015 στην Καλαμάτα, η πρόγνωση του καιρού          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 8/1/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
   Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις.
   Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
   Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
   Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
   Προσοχή, στα οδικά δίκτυα εκτός πόλεων τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.
   Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σήμερα το πρωί στη Μεσσηνία 

Χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Καλαμάτας και σε όλο το Νομό Μεσσηνίας. Στην Καλαμάτα ο Μετεωρολογικός σταθμός στο Κέντρο κατέγραψε 0.9c, ο σταθμός στο Νησάκι 0.0c και στο Λιμάνι 1.1c. Αρνητικές θερμοκρασίες στη Μεσσηνία, με το Τουριστικό να καταγράφει -9.8c, την Αλαγονία -5.1c, τη Νέδουσα -4.4c, τα Αρφαρα -3.0c, τα Κρεμμύδια -2.9c.       www.kalamata.meteoclub.gr / . - 

*** Ώρα για επιχειρείν          
           
Τα επαγγέλματα που επιδοτούνται έως και 100% από το ΕΣΠΑ
Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.
Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά». Η «Ημερησία» παρουσιάζει τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων.
Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης.
Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν κυμαίνονται από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.
Το δεύτερο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Δυναμικά» απευθύνεται σε υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος των ενισχύσεων είναι η αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές.
Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης. Ενδεικτικά οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η κτηριακή αναβάθμιση, η πιστοποίηση, η προβολή σε ξένες αγορές κ.λπ.
Από το πρόγραμμα για τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιρείται ο τομέας του τουρισμού. Αναλυτικά ανά τομέα οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες στους κλάδους είναι: Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Τομέας Κρέατος, τομέας ψαριών και θαλασσινών γενικότερα, τομέας Φρούτων και λαχανικών, τομέας λαδιού, τομέας Γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα αλευρόμυλων, αμυλούχα προϊόντα, είδη αρτοποιίας, ζυμαρικά, παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής, παρασκευή ζάχαρης, αρτύματα – καρυκεύματα, έτοιμα γεύματα, παραγωγή ζωοτροφών, αλκοολούχα προϊόντα, μεταλλικό νερό, χυμοί, αναψυκτικά, παραγωγή προϊόντων καπνού, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (ΠΔΒ), εκτυπωτικές δραστηριότητες, αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων, εκδόσεις, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, κατασκευή κοσμημάτων, κατασκευή μουσικών οργάνων, κατασκευή παιχνιδιών, είδη ένδυσης, υλικά / κατασκευές, κατασκευή πλαστικών προϊόντων,  κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, οικοδομικά υλικά, μονωτικά υλικά, εφοδιαστική αλυσίδα, υπηρεσίες τομέα μεταφορών, υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) για προϊόντα τρίτων (3PL), ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, ενέργεια, ΑΠΕ, αξιοποίηση οργανικών υπολειμμάτων για την κάλυψη θερμικών αναγκών, αύξηση της διείσδυσης εφαρμογών γεωθερμίας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παραγωγή θερμότητας, περιβάλλον, διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, συλλογή, επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας ΤΠΕ κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού, κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας, έκδοση και κατασκευή λογισμικού, ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες, ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες, δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες, δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες, υγεία, κέντρα αποκατάστασης, υπηρεσίες τηλε – ιατρικής, θεραπευτικά κέντρα τουρισμός
 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Ξενοδοχειακές μονάδες κλασικού τύπου, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικές οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping), θεματικά πάρκα.
  Προτεραιότητα
Οι κλάδοι που έχουν προτεραιότητα σε αυτά τα προγράμματα είναι: Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, εφοδιαστική αλυσίδα, ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), τουρισμός, υγεία, υλικά – κατασκευές, πολιτιστική – δημιουργική βιομηχανία. 

***  Ένας διαφορετικός αγιασμός που έχει προκαλέσει χαμό στο Facebook    
Σαφώς και ο αγιασμός στην λειτουργία των Θεοφανίων  προβλέπεται, αλλά στην περίπτωση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αχαρνών,  ο ιερέας μάλλον ήταν υπερβολικός και όλη αυτή η λειτουργία δεν πέρασε απαρατήρητη στο χώρο του Facebook.
Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών μαζί με Γεώργιος Χαλκιάς και Θεολόγος Σκορδίλης στην τοποθεσία ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

*** Η οικογένεια πίσω από τη βιομηχανία των... μπόνους 

 
  Για τη Μεσσηνία η λέξη «Καρέλιας» είναι κάτι σαν την ελιά, το λάδι ή το καλαματιανό μαντίλι. Με ζωή περίπου 130 χρόνων, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια δέθηκε άριστα με τον τόπο και τους κατοίκους του, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Ακόμη και σήμερα, εν μέσω κρίσης, η Καρέλια συνεχίζει αμείωτη την προσφορά της τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Καλαμάτας αλλά και στα γραφεία της Αθήνας βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, αφού πέρα από τους καλούς μισθούς τους, απολαμβάνουν κάθε χρόνο έκτακτες οικονομικές απολαβές. Τα καλά νέα ανακοινώνονται κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, στην καθιερωμένη συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια στη γιορτή των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και φέτος. Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε το πακέτο προσφορών που φθάνει τα 2.850.000 ευρώ.Η νέα εποχή Στο τιμόνι της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καρέλια το 2000, βρίσκονται η σύζυγός του Βικτωρία (Βίκυ) Καρέλια στη θέση της προέδρου και τα παιδιά τους, ο 49χρονος Ανδρέας Καρέλιας που κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ο 46χρονος Στάθης Καρέλιας αντιπρόεδρος. Η Βικτωρία Καρέλια, μια δυναμική γυναίκα, έχει αφιερώσει τη ζωή της στα πολιτιστικά της πόλης τόσο μέσω του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας όσο και μέσω του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καλαμάτας. Σχετικά με την επιτυχία της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας πιστεύει ότι βασίζεται στον μακροχρόνιο σχεδιασμό και όχι στους στόχους του τριμήνου, του εξαμήνου ή του χρόνου. Μάλιστα, αναφορικά με την πρωτιά στις εξαγωγές τσιγάρων, μιλώντας σε διημερίδα που οργάνωσαν το Ιδρυμα Καρέλια και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Προϊόντα», σημείωσε χρακτηριστικά: «Ξεχάστε ότι παράγετε ένα ελληνικό προϊόν. Παράγετε ένα διεθνές προϊόν, του οποίου η παραγωγή τυγχάνει να γίνεται στην Ελλάδα. Μην τονίζετε την ελληνικότητα του προϊόντος με... κίονες και ιστορικές αναφορές, γιατί ο Δανός και ο Κορεάτης ενδιαφέρονται για την ελληνική Ιστορία όσο ενδιαφέρεται και ο Ελληνας για τη δανέζικη ή την κορεάτικη Ιστορία».Γεφύρωσαν τρεις αιώνες Η ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1888, όταν ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο ίδρυσαν καπνεμπορική επιχείρηση και προμήθευαν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό, ο οποίος -καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή- ερχόταν με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία. Ο Γ. Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, τέσσερις γιους και ισάριθμα κορίτσια. Αργότερα, οι γιοι του Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολήθηκαν με την επιχείρηση. Το 1916, ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας αγόρασε την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή. Η εταιρεία κατάφερε το 1929 να βρεθεί μεταξύ των 29 κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, ενώ 20 χρόνια αργότερα κατέκτησε τη 12η θέση. Η ανάπυξη της επιχείρησης συνεχίστηκε με αλματώδεις ρυθμούς. Το διάσημο και πλέον ιστορικό σήμα «ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ» σε συσκευασία κασετίνας κυκλοφόρησε το 1957 και γνώρισε πανελλαδική επιτυχία, ενώ το 1976 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ανδρέας και Στάθης ΚαρέλιαςΤα δύο αδέλφια έχουν κάνει το εργοστάσιο... δεύτερο σπίτι τους ΟΑνδρέας και ο Στάθης, οι γιοι του Γ. Καρέλια που «τρέχουν» την επιχείρηση μαζί με τη μητέρα τους Βικτωρία είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων. Ποτέ δεν προκάλεσαν την τοπική κοινωνία, ενώ έχουν κάνει το εργοστάσιο δεύτερο σπίτι τους. Μεγάλωσαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου περνώντας και μαθητεύοντας σε όλα του τα τμήματα. Οταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο Ανδρέας ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, τη φωτογραφία, με δάσκαλο τον Αμερικανό φωτογράφο Μπράιαν Πέτερσον. Το 2002 η φωτογραφία του με τίτλο «Η παραλία στο Ακρογιάλι» βραβεύτηκε ως η καλύτερη του μήνα από το βρετανικό περιοδικό Digital Camera. Οσον αφορά τον Στάθη, η μεγάλη του αγάπη είναι η θάλασσα και συχνά θα τον δει κανείς με το σκάφος του στο λιμανάκι των Κυθήρων ή σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.Σημαντικό έργο Το 1993 ο αείμνηστος Γεώργιος Καρέλιας αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του Βικτωρία Καρέλια την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού ιδρύματος με την επωνυμία «Γεώργιος και Βικτωρία Καρέλια». Mε τη σκέψη στο κοινωνικό σύνολο, στον άνθρωπο, στην εκπαίδευση, τη μόρφωση και την εξέλιξη, το Ιδρυμα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση νέων οικονομικών ιδεών με την καθοδήγηση, μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, της Bικτωρίας Kαρέλια. Σημαντική όμως είναι η προσφορά της Καρέλια και στον πολιτισμό τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, καθώς δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Καλαμάτας έχουν βοηθηθεί από την εταιρεία.Παγκόσμιος παίκτης Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων στην Ελλάδα. Εχει παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες. Οι πωλήσεις της το 2013 ξεπέρασαν τα 16 δισ. τσιγάρα. Η διεθνής της δραστηριότητα αντιπροσωπεύει το 80% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια ασχολούνται 496 άτομα. Ενα στα 300 τσιγάρα που καπνίζονται σήμερα στον κόσμο έχει παραχθεί στην Καλαμάτα. Ο τζίρος πωλήσεων το 2013 ήταν 721 εκατ. ευρώ. www.ethnos.gr .-

***  Ούτε η κολώνα άντεξε (φωτογραφία)           
   
Πέρα από τις πολλές πτώσεις δέντρων στην πόλη της Καλαμάτας, είδαμε μέχρι και κολώνες φωτισμού που σωριάστηκαν, αφού μάλιστα λύγισαν.
Πάντως, πρέπει να γίνει άμεσα η απομάκρυνση ή αντικατάσταση της εικονιζόμενης, αφού βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα από τα γήπεδα του μπάσκετ στην οδό Νέδοντος.   Π.Μπ. 
 
***  Πάρκινγκ για λασπόλουτρα (φωτογραφία)           
   
Τουλάχιστον απελπιστική είναι η κατάσταση στα δημοτικά πάρκινγκ, όταν βρέχει, αφού γίνονται  ιδανικά για λασπόλουτρα αλλά ακατάλληλα για περπάτημα. Έτσι, οι οδηγοί πρέπει να σκαρφιστούν λύσεις για να μην πατήσουν στις λάσπες.
Η φωτογραφία είναι από το πάρκινγκ της Αγίου Νικολάου.  Π.Μπ.
Υ.Γ. Στο βάθος της φωτογραφίας φαίνονται τα παρατημένα και λεηλατημένα φορτηγά που κάποιοι αποφάσισαν να παρκάρουν μόνιμα εκεί. Είναι αδύνατο να απομακρυνθούν;

***  Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι         
           
Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo συνελήφθησαν στην πόλη Ρεμς, όμως γρήγορα ανασκεύασε το ιντερνετικό της πρωτοσέλιδο.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη των δραστών και συνιστά προσοχή στη μετάδοση των ειδήσεων για τα γαλλικά μέσα. 
Η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε πως πρόκειται για δύο αδέρφια γαλλικής καταγωγής 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.
Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι:

- ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
- ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982 και
- ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996
Στο Διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες των δύο αδερφών.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα και σφράγισε δύο σπίτια χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.
Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο  θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.
Το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίιοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.
Το άκουσμα της είδησης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με δώδεκα νεκρούς προκάλεσε ρίγη τρόμου και έκρηξη του συναγερμού κατά της τρομοκρατίας σε όλη την ευρώπη στη σκια των πληροφοριών όλου του προηγούμενου διαστήματος που θέλουν ευρωπαίους πολίτες να έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών και να σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους.
Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.
Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie). www.protothema.gr .-
 
*** 35χρονος πέθανε από αναθυμιάσεις σόμπας!                                              

Αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του - Παρέμενε από χθες κλεισμένος στο σπίτι του Ένας 35χρονος είναι το πρώτο θύμα του χιονιά στην Κρήτη. Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα στο σπίτι του στα Ρουσοχώρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του flashnews.gr, ο 35χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, προκειμένου να προφυλαχθεί από το κρύο παρέμενε από χθες κλεισμένος στο σπίτι του. Ο άνδρας εντοπίστηκε σήμερα νεκρός και όπως φαίνεται πέθανε από αναθυμιάσεις σόμπας που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί. Πηγή: protothema.gr - 

*** ***  Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
Μπροστά στην παράσταση νίκης
 
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. Ποιο είναι τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τις μετρήσεις, ποια κόμματα βρίσκονται δημοσκοπικά στα όρια για την είσοδό τους στη Βουλή.
~ Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ ανέρχεται σε 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 25,3%, Ποτάμι 5,8%, ΚΚΕ 5,7%, Χρυσή Αυγή 5,4%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΑΝΕΛ 2,7%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,6%, ΛΑΟΣ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Άλλο Κόμμα 2%, Λευκό/Ακυρο 0,9% Αναποφάσιστοι 13,1%.
Το 17,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι τώρα για την ψήφο τους και το 13,5% δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία εβδομάδα ή και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, γεγονός που μαρτυρά πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 34,9%. "Κανένας από τους δύο" απαντά το 23,5% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.
~* Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 95,2% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 4,4%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 66% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 30%.
~* Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχει περάσει οριστικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 59,2%, απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι). Για το 35,4% των ερωτηθέντων ο κίνδυνος έχει περάσει οριστικά, ενώ "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" δηλώνει το 5,4%.
Στην ερώτηση "τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος;", οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:
~Να κάνει νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία: 53,7%
  • Να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: 20,5%
  • Να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας: 12,6%
  • Να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες: 7,1%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,1%
Όταν ερωτώνται τι πιστεύουν στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους, το 52,6% των πολιτών δηλώνει ότι πιστεύει πως οι εταίροι μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και το 36,1% ότι οι εταίροι μας θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" δηλώνει το 11,3%.
Ποσοστό 43,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θέλουν η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να είναι του ΣΥΡΙΖΑ (ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ) και ποσοστό 40,5% να είναι της ΝΔ (ή με κορμό της ΝΔ). "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" δηλώνει το 16,1% των ερωτηθέντων. Η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 81,5%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 85,4%.
Όταν ερωτώνται πώς κρίνουν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, οι πολίτες απαντούν θετικά και μάλλον θετικά σε ποσοστό 9,1% και αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 87,7%.
Στην ερώτηση αυτή, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν θετικά και μάλλον θετικά σε ποσοστό 19,6% και αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 79,3%.
Το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών φαίνεται πως αντλεί το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ (12,3%), ενώ προς το κόμμα Παπανδρέου εμφανίζονται να μετακινούνται 4,2% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και 1,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
ALCO: Στο 3,3% η «ψαλίδα»
Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη, στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 28,6%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, Ποτάμι 4,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΚΚΕ 3,8%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%, ΑΝΕΛ 2,2% άλλο κόμμα το 3,2% και οι αναποφάσιστοι στο 9,7%.
Με αναγωγή στα έγκυρα, η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ως εξής: ΝΔ 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, Ποτάμι 4,5%, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,7%, ΑΝΕΛ 2,4%, άλλο κόμμα το 3,4% και οι αναποφάσιστοι στο 10,3%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59% έναντι 20% της ΝΔ.
Pulse: Στο 3,5% το προβάδισμα
 Δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 4% που κατέγραφε η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3% και το νεοσύστατο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 61%, έναντι 29% της ΝΔ.
INTERVIEW: Στο 2% η διαφορά
 Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.
Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.
Newsroom ΔΟΛ

 ***   Ένοπλοι γάζωσαν γραφεία γαλλικού περιοδικού, τουλάχιστον 12 νεκροί  ,          
Σοκ στο Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη
Video :  Τουλάχιστον δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων σε γαλλική εφημερίδα    , http://youtu.be/SbXiQLX9g1Q .-

Το  σημείο  του τραγικού  συμβάντος ...
~ Σοκ προκαλεί η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 11, εκ των οποίων τα τέσσερα σε κρίσιμη κατάσταση. Για τρομοκρατική επίθεση μίλησε ο Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Γαλλία βρίσκεται υπό απειλή.
 ~ Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στη Γαλλία από το 1835 και οι φόβοι όλων στρέφονται σε δράση ισλαμιστών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι ένοπλοι είπαν ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.
Σχετικά  Βίντεο  : 1 .- http://youtu.be/0e0lxE82UAQ .-
2.- http://youtu.be/MgqiFz3-v98 .-
3.- http://youtu.be/s3MMdWC4EWs .-
4.- http://youtu.be/daLVHNJlKXQ  .-

*** Ο ιδιοκτήτης στον αγιασμό, οι διαρρήκτες στο σπίτι του με βαριοπούλα…          
   
Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσαν ανήμερα των Φώτων σε κάτοικο της Μαραθόπολης άγνωστοι διαρρήκτες. Την ώρα που εκείνος βρισκόταν στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή των Γαργαλιάνων, οι κακοποιοί «μπουκάρισαν» στο σπίτι του στη Μαραθόπολη.
Ο κάτοικος έφυγε από το σπίτι του – μια διώροφη οικία – που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα έξω από τον οικισμό, επί του δρόμου Μαραθόπολης – Φιλιατρών, κοντά στο κάμπινγκ, γύρω στις 10 παρά 10 το πρωί της Δευτέρας, για να πάει να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή των Γαργαλιάνων και μετά να επιστρέψει στη Μαραθόπολη για τον αγιασμό στο γραφικό λιμάνι του χωριού. Επιστρέφοντας από τους Γαργαλιάνους και πηγαίνοντας στο σπίτι του, έμεινε άφωνος βλέποντας την πόρτα του ισόγειου παραβιασμένη – σπασμένη. Μετά το αρχικό σοκ και κοιτάζοντας έξω, διαπίστωσε πως ήταν παραβιασμένη και η πόρτα στον επάνω όροφο.
Η δυσάρεστη έκπληξη και το σοκ του μετατράπηκαν σε οργή, όταν είδε πως το αντικείμενο – εργαλείο που είχε χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση ήταν μια βαριοπούλα, που ο ίδιος είχε στο χώρο, σε σημείο με άλλα εργαλεία έξω από το σπίτι.
Οι κακοποιοί δεν είχαν προκαλέσει ζημιές ή φθορές στο σπίτι, ωστόσο αφαίρεσαν ένα φορητό υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του, χρηματικό ποσό και κάποια άλλα μικροαντικείμενα. Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ οι κακοποιοί παραβίασαν και μπήκαν στο σπίτι, δεν αφαίρεσαν άλλα αντικείμενα, είδη ή συσκευές αξίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δίπλα στο γραφείο που ήταν ο φορητός υπολογιστής, ήταν ένα δερμάτινο μπουφάν του ιδιοκτήτη και δεν το πήραν!
Τη διάρρηξη ερευνά το Α.Τ. Γαργαλιάνων.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***   Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις         
           
Ξεκινούν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας, ενώ την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους τα μαγαζιά θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.
Βάσει νόμου, το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας για τις Κυριακές καθορίζεται από τις 11.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής: Πρώτον, η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων μετά την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Δεύτερον, η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.
Τρίτον, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

***  Οριστικά με την Νέα Δημοκρατία η Αντζελα Γκερέκου         
           
Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα θα είναι οριστικά ηΆντζελα Γκερέκου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της το πρωί της Πέμπτης.
Η υφυπουργός Πολιτισμού συμφώνησε σε όλα με το Μέγαρο Μαξίμου, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ, με το οποίο εκλεγόταν ανελλιπώς από το 2004, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια της Κέρκυρας.
Να υπενθυμίσουμε όμως ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες η κυρία Γκερέκου είχε εκδόσει ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε ότι θα κατέβει με το ΠαΣοΚ.
Κύκλοι του ΠαΣοΚ ανέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης ότι για αυτούς ισχύει η δήλωση της κυρίας Γκερέκου της 5ης Ιανουαρίου. Κάνουν λόγο για αχαρακτήριστη ενέργεια, αν ισχύει και προσθέτουν ότι «είναι αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο κ. Σαμαράς».
H ανακοίνωση
«Η  διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.
      Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
      Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.
      Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
      Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.
      Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».
www.tovima.gr
  .-
 
*** Τα σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θέλουν αλυσίδες, απαραίτητες στην Ε.Ο Καλαμάτας- Σπάρτης         
            Φώτο: Κώστας Μενούνος
Ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεων- παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
        Α Π Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Α Θ Η Κ Ε .
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
 α. Επαρχιακή οδός Άστρους – Αγίου Πέτρου.
 β. Επαρχιακή οδός Άστρους – Καστάνιτσας.
 γ. Εθνική οδός Νεμέας – Λεβιδίου από 47ο έως 52ο χλμ.
 δ. Επαρχιακή οδός Καρδαρά – Οστρακίνα.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
  Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
α.   Από 22ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο.  Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
β.   Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς.
γ.   Από 16ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο. Δερβενίου – Γκούρας.
δ.   Από 1ο χιλ/τρο έως 21,500 Επ. Οδού Γκούρας-Κιάτου.
ε.   Από 1ο χιλ/τρο έως 16ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Δερβενίου.
στ. Από 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Λυκουριάς
       και το οδικό δίκτυο των χωριών Καστράκι, Μποζικά και Τιτάνη Νεμέας.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
  Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
  α. Από το 41,1 έως το 45  Χ/Μ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης .
  β. Από το 20ο έως το 25ο  Χ/Μ της Επαρχιακής Οδού Γυθείου - Σιδηροκάστρου- Πολυάραβου.
  γ. Από το 19ο έως το 35ο Χ/Μ της Επαρχιακής Οδού Γυθείου-Σελεγούδι- Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
  Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες 
 
***  Έσωσαν το σκύλο που βρήκαν στο δρόμο να υποφέρει         
         
Από μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.), σύμφωνα με την ιστοσελίδα zoosos.gr, διασώθηκε το σκυλάκι που εντόπισε τυχαία ο Ανδράς Ντοέλι στο δρόμο μεταξύ του Μελιγαλά και του χωριού Μερόπη.
Το ζώο φέρει μια τεράστια πληγή στο λαιμό του, καθώς το κολάρο που κάποιος του είχε φορέσει όταν ήταν κουτάβι – καθώς το ζώο αναπτυσσόταν – είχε μπει στο δέρμα του. Το ζώο σώθηκε επειδή κάποιοι νοιάστηκαν!
Οι φιλόζωοι έβγαλαν το κολάρο και μετέφεραν αμέσως τον Σταύρο – έτσι τον ονομάτισαν – στην κτηνίατρο, για να καθαρίσει το μεγάλο τραύμα και να περιποιηθεί την πληγή.
Η Χριστίνα Κατσιλιέρη, αν και προχθές ήταν αργία, άνοιξε το κτηνιατρείο της για να φροντίσει το ταλαιπωρημένο ζώο και τα μέλη του ΦΟΚ την ευχαριστούν θερμά.
  Δείτε εδώ το θέμα του «Θάρρους» για την κακοποίηση σκύλων στη Μεσσηνία 
 
*** Επέκταση γραμμής αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας          
           
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (15/01), η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, θα φέρει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη την επέκταση της γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ μέχρι το νοσοκομείο.
Υπάρχει σκέψη για αστική γραμμή, η οποία θα ξεκινά από την ανατολική Παραλία και θα φτάνει μέχρι το νοσοκομείο. Όπως συμπληρώνεται, για να υλοποιηθεί η απόφαση είναι αναγκαία από το νόμο η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος προχωρά άμεσα τη διαδικασία κατασκευής δέκα στεγάστρων για τις ανάγκες της αστικής συγκοινωνίας. Σε κάθε στέγαστρο συμπεριλαμβάνεται το κάθισμα και ένα πλαίσιο στη στενή πλευρά για διαφημίσεις, χάρτες κ.λπ. Η προμήθειά τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Επίσης, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν επιπλέον ψηφιακοί πίνακες στις στάσεις,  ώστε να ενημερώνονται οι επιβάτες για την άφιξη του λεωφορείου. Το σχετικό κόστος θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ.
Σημειώνεται ότι η δοκιμαστική λειτουργία των ψηφιακών πινάκων που έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο ολοκληρώνεται με επιτυχία.
 
*** Πανεπιστημιακά σεμινάρια Φιλοσοφίας

Αύριο Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μεσσάνα» του ξενοδοχείου Rex (18.00 – 20.00), θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα πανεπιστημιακό σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα «Αλήθειες και ψεύδη στην κοινωνία και την πολιτική σήμερα (κατά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη)». Εισηγητές θα είναι ο Κων/νος Γ.-Α. Νιάρχος, καθηγητής της Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της συνεδρίας και σχολιαστής του θέματος θα είναι ο κ. Νιάρχος. Την Επιστημονική Επιτροπή αποτελούν οι: Δρ. Αναστασία Δημητρακοπούλου, Δρ. Ιωάννης Ρουσσάκης. υποψήφιος Δρ. Γεώργιος Τσουκαλάς, Ουρανία Πολυμενέα και Μαρία Μάλαμα, Φιλόλογοι. Συντονιστής θα είναι ο Σόλων Καντής, χημικός επιστήμων. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τα μέλη των σεμιναρίων. Θα διευθύνει ο κ. Νιάρχος. - 

***  Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για όλη την Ελλάδα         
           
Πριν λίγο το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του για όλη την Ελλάδα.
Στη Μεσσηνία οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
1Διασάκος Νίκος, οδοντίατρος
2 Ζαφείρη Αγγελική, σπουδάστρια
3 Καντζιλιέρη Χριστίνα, κτηνίατρος, Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας, συνεργαζόμενη
4 Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, συνεργαζόμενος
5 Κουκούμης Σαράντος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
6 Κουφαλάκος Παναγιώτης, Γραμματεία ΠΑΜΕ προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ
7 Χρηστέα Στέλλα, μεταλλειολόγος
 Δείτε εδώ τους υποψηφίους σε όλη τη χώρα

*** Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής για όλη την Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν και από την Χρυσή Αυγή οι υποψήφιοι για όλη την Ελλάδα.
Στη Μεσσηνία οι υποψήφιοι είναι οι εξής
Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης     Υπάλληλος  ΔΕΗ
Γιαννακόπουλος Γεώργιος  Ιδιοκτήτης ταχυμεταφορικής
Κανελλοπούλου Μαρία   Υπάλληλος  γραφείου
Κονιάρη Στυλιανή   Οικιακά
Κουκούτσης Δημήτριος   Οδοντίατρος, Βουλευτής
Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος   Επιχειρηματίας
Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος  Υπάλληλος ΚΤΕΛ

***  Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη των ψηφοδελτίων στη Μεσσηνία         
            
Σε πλήρη προεκλογικό ρυθμό, πλέον, βρίσκονται τα κόμματα, καθώς η χώρα εισέρχεται μετά τις γιορτές στη σύντομη – μόλις 17 ημερών – προεκλογική περίοδο και ο πυρετός στα επιτελεία για τα ψηφοδέλτια έχει φτάσει στους... 40 βαθμούς Κελσίου, παρά το πολικό ψύχος που επικρατεί.
  Ν.Δ.
Μέχρι την τελευταία ημέρα θα «παίζεται» η έβδομη υποψηφιότητα με την οποία θα κλείσει το ψηφοδέλτιό του το κυβερνών κόμμα στη Μεσσηνία. Κι αυτό, γιατί τα διάφορα ονόματα που ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι δεν πείθονται να εκτεθούν στις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, μετά την άρνηση των Παναγιώτη Γιαννόπουλου, γιατρού και αντιδημάρχου Καλαμάτας, και Δημήτρη Μπούχαλη, επίσης αντιδημάρχου Καλαμάτας και λογιστή, τα ονόματα που φέρονται ως επικρατέστερα είναι αυτά των Γιώργου Αθανασόπουλου, προέδρου της Τ.Ο. της Ν.Δ. στη Μεσσήνη και Παναγιώτη Τσίγγανου από το Δήμο Τριφυλίας.
Επίσης, ενδιαφέρον να είναι υποψήφια έχει δηλώσει η εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.
  ΣΥΡΙΖΑ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στη Μεσσηνία. Από την Κουμουνδούρου έχει σταλεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή η λίστα με τα ονόματα τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία, προκειμένου να επικυρωθούν. Η κρίσιμη συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες βράδυ.
Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να βάλει 2 σταυρούς, ενώ το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα σταλεί στην κεντρική επιτροπή, η οποία έχει δικαίωμα να αλλάξει το πολύ δύο ονόματα αιτιολογημένα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, η οριστική μορφή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
Τα ονόματα που ακούγονται ότι περιλαμβάνονται είναι των: Θανάση Πετράκου, Νίκου Πατσαρίνου, Μανώλη Μάκαρη, Ηλία Κουτσοδημητρόπουλου, Έλενας Ψαρρέα, Ιωάννας Μαραβελή, Γιώτας Κοζομπόλη και Π. Στέφανου. Από την παραπάνω λίστα θα προκύψουν οι επτά (7) υποψήφιοι.
  ΚΚΕ
Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται για αύριο στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος με ομιλητή το γενικό γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα. Από εκεί και πέρα, το όνομα του δικηγόρου Αντώνη Κατσά μαζί με αυτό του καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δημήτρη Πετρόπουλου, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Επίσης, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό.
  ΠΑΣΟΚ
Κινητικότητα υπάρχει και σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Όπως σημείωσε στο «Θάρρος» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Γιάννης Χριστόπουλος, στη διάθεση των υπευθύνων του κόμματος υπάρχει ένας κατάλογος με περίπου είκοσι (20) ονόματα, απ' όπου θα γίνει και η επιλογή.
Πάντως, πληροφορίες θέλουν το στέλεχος του κόμματος Διονύση Αλευρά να μην επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά οι πιέσεις που του ασκούνται είναι ικανές να του αλλάξουν γνώμη.
Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων περιλαμβάνονται οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Γ. Λαζόγιαννης και Δημ. Μάραντος (από την Πυλία και οι δύο), Γ. Κατσούλης, Θαν. Κορομηλάς και Θαν. Τσαλδάρης (όλοι από τη Μεσσήνη), Ι. Κατσαργύρης και Κων. Αγγελόπουλος (από την Τριφυλία), ενώ άρνηση φέρεται να έχει εκφράσει ο επίσης προταθείς Γ. Χαραλαμπόπουλος, λόγω ενασχολήσεών του στο εξωτερικό. Άρνηση φέρεται να έχει εκφράσει και ο Ι. Πάζιος.
  Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αναζητούν τον έβδομο υποψήφιο, μετά την άρνηση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του δικηγόρου Γ. Μπουλούκου. Το ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποτελείται από τους: Λίνα Παπαβασιλείου (άνεργη), Κατερίνα Αργυροπούλου (προερχόμενη από τη νεολαία του ΛΑΟΣ), Κων. Ξηρογιάννη (τουριστικό πράκτορα), Κων. Σπυρόπουλο (πρώην δήμαρχο Μεσσήνης, υποψήφιο και στις εκλογές του 2012), Μαρία Πουντέα και Δημ. Μπαρμπετσέα, αντιπρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Εκτός από τα ονόματα που αρχικά ανακοινώθηκαν, των Ι. Αργυράκη, Δημ. Καραΐσκου, Ελένης Φίλιου και Μεν. Γερονικολού, η επιτροπή πρωτοβουλίας της Μεσσηνίας έχει, επίσης, προτείνει τους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημ. Δρούτσα (πρώην υπουργό Εξωτερικών) και Τάσο Αποστολόπουλο, τέως γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος έθεσε, όπως πληροφορηθήκαμε, τον εαυτό του στη διάθεση του Κινήματος, Ηλία Κανάκη και Δ. Μανέττα.
Οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με το συντονιστή Στ. Στραβόλαιμο, λένε ότι το 90% του ψηφοδελτίου θα προέρχεται από τις προτάσεις που έγιναν, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση.
  «Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ»
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ» ανακοινώθηκαν για το Νομό Μεσσηνίας. Στο ψηφοδέλτιο μέχρι στιγμής συμμετέχουν: Βακαλόπουλος Μπάμπης (υπάλληλος Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας), Κούγια Άννα (υπάλληλος Τράπεζας Πειραιώς – πρώην ΑΤΕ), Ράλλη Ευαγγελία (μέλος των Γάλλων Πρασίνων και πρώην εκπρόσωπός τους στους Πράσινους της Ευρώπης- υποψήφια το 2012 με τους Οικολόγους – Πράσινους), Τροχάτος Δημήτρης (Μηχανικός – Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου) και Χαλβατσιώτης Παναγιώτης (νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας).
Υπενθυμίζουμε ότι την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν η Δημοκρατική Αριστερά και το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη», καλώντας ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.
Των Αντώνη Πετρόγιαννη και Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
*** Υδατοδρόμιο και σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι της Καλαμάτας υποσχέθηκε ο κ. Νίκας 
Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Λιμένα Καλαμάτας. Την εκδήλωση οργάνωσαν για πρώτη χρονιά στο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από κοινού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους καλό φωτισμό, καλή χρονιά και ειδικά στο νέο λιμενάρχη κ. Μποτίνη και στη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να έχουν πάντοτε καλή συνεργασία και συνεννόηση. Ανέφερε, επίσης, τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπως είναι η λειτουργία υδατοδρομίου, ο φωτισμός του χιλιομέτρου, η κατεδάφιση των αποθηκών του λιμανιού κ.ά. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το μητροπολίτη Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι «πέρα από τα πνευματικά του καθήκοντα αγωνίζεται για την πόλη και τα συμφέροντά της», επισημαίνοντας ότι τον συνόδευσε πριν από τρία χρόνια σε επίσκεψη στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Άδωνη Γεωργιάδη, για να του τεθεί το αίτημα να περάσει το Λιμενικό Ταμείο στην ευθύνη του Δήμου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη και τον πλοίαρχο Παναγιώτη Μποτίνη, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, ενώ μίλησε και για τον πρώην πρόεδρο του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκο Τζάννε, σημειώνοντας ότι έβαλε βάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού. Επίσης, επαίνεσε για το έργο του τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, όπως και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ο νέος λιμενάρχης, πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με το Δήμο, ώστε μέσα στο 2015 να δούμε ένα ακόμα καλύτερο λιμάνι, ενώ ο κ. Βγενής δεσμεύθηκε ότι το Δ.Σ. θα εργάζεται κάθε μέρα για να γίνει πιο ελκυστικό και λειτουργικό το λιμάνι. Τυχερός του φλουριού ήταν ο Χρήστος Ζόμπολος, ο οποίος κέρδισε έναν πίνακα με ναυτικούς κόμπους, προσφορά του καταστήματος Messinian Yacht Center- Βαρδάκας. - 
 
***  Τόπος έλξης ο Ταΰγετος (φωτογραφίες)         
     
 
 
Το κρύο τις τελευταίες ημέρες μπορεί να είναι τσουχτερό και για ορισμένους ανυπόφορο, αφού δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να ζεσταθούν, όμως είναι και μια μοναδική ευκαιρία για μια κοντινή βόλτα μέχρι τον Ταΰγετο.
Τις ημέρες των αργιών πολλοί ήταν αυτοί, μικροί και μεγάλοι, που χάρηκαν το άφθονο χιόνι στο επιβλητικό μας βουνό.  Α.Π. 
 
***   Σχεδιάζεται το 2ο «Σχολείο Τουρισμού» το Μάρτιο στην Καλαμάτα          
           
Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος
 Μια ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, μαζί με τη διορατικότητα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που ερμήνευσαν τα ελπιδοφόρα μηνύματα του τουρισμού, συνδυασμένη με μπόλικο μεράκι, έμπνευση και αρκετή «τρέλα», στάθηκαν η αφορμή να υλοποιηθεί το «1ο Σχολείο Τουρισμού 2014» στην Καλαμάτα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι για τα μεγάλα εγχειρήματα δε χρειάζονται χρήματα, παρά μόνο ιδέες, αγάπη για τον τόπο σου και όρεξη.
Η αιτία βέβαια προϋπήρχε, αφού οι πρόεδροι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, παραμερίζοντας τα «αντιφατικά» τους συμφέροντα, είχαν αντιληφθεί έγκαιρα ότι ο τουρισμός είναι ο πιο σημαντικός κλάδος της εθνικής οικονομίας της χώρας, που απαιτεί συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι που επιτυγχάνεται από τη συνεχή εκπαίδευση των τουριστικών στελεχών.
Όπως σημείωσε ο κ. Ζαγάκος, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που όλα δείχνουν πως θα επαναληφθεί σύντομα, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση του προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ενισχύεται και η σφυρηλάτηση δεσμών που είναι καθοριστικοί για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, μεταξύ των εργαζομένων, που είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, των εργοδοτών, που είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και του επιμελητηριακού φορέα της περιοχής.
Η ιδέα του «1ου Σχολείου Τουρισμού 2014», σημειώνει η δημοσιογράφος Βάσω Μιχοπουλου, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των εμπνευστών, αφού η συμμετοχή στη διοργάνωση υπερέβη τις προσδοκίες τους. Ενώ οι αρχικοί υπολογισμοί προέβλεπαν τη συμμετοχή 150 ατόμων περίπου, τελικά οι συμμετοχές από τη Μεσσηνία, την Τριφυλία, την Αθήνα, τη Λακωνία, την Αργολίδα, την Κορινθία, ακόμη και τη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ξεπέρασαν τις 500, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να σταματήσουν απότομα την ενημερωτική καμπάνια και να αναγκαστούν να απορρίψουν πολλές αιτήσεις συμμετοχής.
Ο μόνος φορέας που συμμετείχε στο σχολείο ήταν το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας, ενώ ως χορηγοί λειτούργησαν πολλές τοπικές επιχειρήσεις που παρείχαν τα προϊόντα τους για τις ανάγκες του διήμερου σεμιναρίου.
Η προσπάθεια δε σταμάτησε με την ολοκλήρωση του «1ου Σχολείου Τουρισμού» στην Καλαμάτα. Αντίθετα από εκεί άρχισε, καθώς όλα δείχνουν πως θα επαναληφθεί. Ήδη σχεδιάζεται το «2ο Σχολείο Τουρισμού» που προγραμματίζεται για τις αρχές του Μαρτίου 2015 και που, αυτή τη φορά, βάζει ψηλά τον πήχυ στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης. 
 
*** Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η αγορά ελαιολάδου          
           
ΥΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Η 2014/2015 ξεκίνησε στην Ελλάδα αισιόδοξα με προοπτικές. Σχετικά καλή παραγωγή στους 300.000  τόνους, επίσης καλή ποιότητα και ικανοποιητικές τιμές λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εφέτος η Ισπανία αλλά ιδίως και η Ιταλία.
Το 2015 μπήκε με εκτεταμένες καταστροφές, σαρωτικούς ανέμους και παγετούς στην Πελοπόννησο, ιδίως σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, καθώς και στην Κρήτη. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ζημιές είναι μεγάλες, γιατί η παραγωγή είναι όψιμη, η συγκομιδή είχε καθυστερήσει και ήταν στα πρώτα βήματα.
Σύμφωνα, πάντως, με τον κ Γιώργο Κόκκινο, πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας, «οι τιμές είναι στα 3,10 ευρώ το κιλό. Με την κακοκαιρία έχουμε κάποια μικρά προβλήματα στην ορεινή Μεσσηνία, όπου και η παραγωγή είναι στον κύριο όγκο της. Στις άλλες περιοχές  η συγκομιδή ολοκληρώνεται».
Από την άλλη πλευρά, ανοδικές τάσεις καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές ελαιολάδου στην Κρήτη, που από την έναρξη σχεδόν της παραγωγικής χρονιάς που διανύουμε κυμάνθηκαν κάτω από τα 3 ευρώ το κιλό εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Μάλιστα, προκειμένου να καθοριστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της Ένωσης Ηρακλείου, προχθές πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης σύσκεψη των μελών της. Εκεί, σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν στελέχη της ΕΑΣ, αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν νέες αυξημένες τιμές, δηλαδή πάνω από τα 2,80 ευρώ το κιλό.
Για την κατάσταση στους Αγίους Απόστολους Λακωνίας που οι δημοπρασίες τους κάθε χρόνο αποτελούν «βαρόμετρο» για την Πελοπόννησο, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Παναγιώτης Μπατζάκης. «Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας μια πώληση ενός βυτίου στα 3,35 ευρώ το κιλό, ενώ γίνονται πωλήσεις στα 3,40 λεπτά το κιλό. Στην περιοχή μας η συγκομιδή ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Αγίων Αποστόλων.
Σε κάθε περίπτωση, από το αρχικό ξεκίνημα, που κάποια λάδια, για συγκεκριμένους λόγους, άγγιξαν τα 4 ευρώ, η τιμή του ελαιολάδου φαίνεται να υποχωρεί.
Πρώτη, και πιο σημαντική αιτία για το παραπάνω φαινόμενο, είναι ότι η Ε.Ε. έδωσε τελικά το «πράσινο φως», ώστε οι αδασμολόγητες ποσότητες εισαγωγής το Φεβρουάριο και Μάρτιο από 1.000 + 1.000 τόνους αυξάνονται σε 8.000 + 8.000 τόνους.
Άρα η ιταλική (και η ισπανική) βιομηχανία χαλαρώνουν τη ζήτηση και βελτιώνουν το πρόγραμμα προμηθειών τους. Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες από την τυνησιακή παραγωγή επιμένουν για μια εξαιρετική χρονιά, που ίσως υπερβεί και τους 300 χιλιάδες τόνους, ενώ οι τιμές διατηρούνται σταθερές στα 2,80 ευρώ για τα έξτρα παρθένα τους.
Δεύτερη, και αναμενόμενη εξέλιξη, οι δυσκολίες της κατανάλωσης να απορροφήσει τιμές υψηλότερες από τα επίπεδα που ήδη βρίσκεται (π.χ. στην Ισπανία τα έξτρα 3,10 έως 3,3 και τα λαμπάντε 1% οξύτητας από 2,1 έως 2,6 ευρώ). Άρα δυσκολεύει, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια νέα ανοδική τάση των τιμών.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί έτσι ξαφνικά σε λίγες εβδομάδες να εξαφανιστούν ως δια μαγείας,  οι χρόνιες διαθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής ελαιοκομίας (έλλειψη οργάνωσης, κυριαρχία του χύμα, υπερπληθώρα μικρών πωλητών).
Επιπλέον, εφέτος, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η οικονομική αδυναμία, η έλλειψη ρευστότητας, άρα και η περιορισμένη διαπραγματευτική δύναμη των πωλητών (ελαιοπαραγωγών, συνεταιρισμών, ελαιοτριβείων, εμπόρων). Γι' αυτό, ας προετοιμάσουμε το μέλλον.
Πηγή: Βασίλης Ζαμπούνης-  www.olivenews.gr .- και www.agrotypos.gr .-
 
***  23χρόνη Καλαματιανή έχασε τη ζωή της στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 
 Το πρωί της Πέμπτης έμελλε να είναι μοιραίο για μια 23χρονη φοιτήτρια από την Καλαμάτα. Καθώς κατέβαινε από το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά της, αυτοκίνητο την παρέσυρε και τη σκότωσε. - 
 
***   Ομιλία Τσίπρα την Κυριακή στην Καλαμάτα στο κλειστό της παραλίας         
           
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την προσεχή Κυριακή 11 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα  την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του κ. Τσίπρα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας, στις 7 μ.μ. 
 
***  Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι, νέα στοιχεία για τους δράστες      «Οπλισμένοι και επικίνδυνοι»
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι, νέα στοιχεία για τους δράστες













Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι που άφησε πίσω της 12 νεκρούς.
Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Αιν οι δύο ένοπλοι.
Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Δεδομένα χάρτη©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Δεδομένα χάρτη
©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Ένα από τα δύο αδέλφια, είχε επισκεφθεί το 2011 την Υεμένη προκειμένου να λάβει εκπαίδευση από μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα, δήλωσαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί, είχε παραμείνει στην Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).
Παράλληλα, και τα δύο αδέλφια ήταν στη «μαύρη λίστα» επιβατών των ΗΠΑ.
Οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γαλλία από αλγερινούς γονείς. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση.
Ο Σερίφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή πριν από μία δεκαετία προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί στους κύκλους μιας ισλαμιστικής οργάνωσης.
» Ποιοι είναι οι δράστες του μακελειού
Ένας αξιωματούχος της Υεμένης εξοικειωμένος με το θέμα, είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής γνώριζε για την πιθανή σχέση μεταξύ του Σαΐντ Κουασί με την AQAP.
Οι πηγές ανέφεραν ότι μετά την επιστροφή του Σαΐντ από την Υεμένη, τα δύο αδέλφια είχαν κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν είχαν επιστήσει καθόλου την προσοχή των γαλλικών αρχών ή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Είπαν ότι τους μήνες που προηγήθηκαν της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό, δεν βρίσκονταν ψηλά στη λίστα των στόχων της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Οι ερευνητές προσπαθούν να αποδείξουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των αδελφών Κουασί και της AQAP ή οποιασδήποτε άλλης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.
Ανησυχία και στη Βρετανία
Μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης που σκοπό θα έχουν να προκαλέσουν μαζικές απώλειες ζωωών, πιθανόν σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή «εικονικούς στόχους», δήλωσε ο Άντριου Πάρκερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, MI5.
Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, ο Πάρκερ προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Βρετανία.
«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση» δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.
Ο ίδιος είπε ότι μαχητές της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να «προκαλέσουν απώλειες ανθρώπινων ζωών σε μεγάλη κλίμακα, με επιθέσεις κατά των συστημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς ή εικονικών στόχων» στη Δύση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

***

***  Αθλητικά  Επικαιρότητα  :

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στις αναμετρήσεις για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Φωστήρας-Ολυμπιακός 0-2
Πανιώνιος-Παναχαϊκή 4-0
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Ολυμπιακός 3 2-1-0 4-1 7 - προκρ.
2. Πανιώνιος 3 1-2-0 5-1 5 - προκρ.
-------------------------------------------
3. Παναχαϊκή 3 1-0-2 2-5 3
4. Φωστήρας 3 0-1-2 0-4 1

2ος όμιλος
 Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Καλαμαριάς 2-1
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΠΑΣ Γιάννινα 3 2-1-0 4-2 7 - προκρ.
2. Κέρκυρα 3 1-1-1 3-1 4 - προκρ.
-------------------------------------------
. Απόλλων Καλαμαριάς 3 1-0-2 2-5 3
4. ΠΑΟΚ 3 0-2-1 1-2 2
 3ος όμιλος
Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
Νίκη Βόλου-ΟΦΗ 0-3 (α.α.)

Ξάνθη-Ζάκυνθος 3-1 .-^
Τα γκολ : 29΄ Γουάλας , 32΄ Παπαστεριανός , 45΄ Ευθυμιάδης , 60΄ Σολτάνι ,
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Λισγάρας, Κομεσίδης, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεργιανός, Βάλτερ, Λουσέρο (76΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον (65΄ Καπετάνος), Σολτάνι (85΄ Ορφανίδης).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσόπελας, Φωτιάς, Νόνης, Τσορμπατζίδης, Κριτσμάρεβιτς, Βαρέλα (64΄ Λέκκας), Οικονόμου (71΄ Πέττας), Μπλέτσας, Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου (64΄ Χατζησάββας).

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΟΦΗ 3 2-1-0 5-1 7 - προκρ.
2. Ξάνθη 3 2-0-1 4-2 6 - προκρ.
3. Ζάκυνθος 3 1-1-1 5-4 4
4. Νίκη Βόλου 3 0-0-3 0-7 0

4ος όμιλος

 Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Εθνικός Γαζώρου-Λεβαδειακός 0-2
Πλατανιάς-Ηρακλής 0-0
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Λεβαδειακός 3 2-1-0 5-1 7 - προκρ.
2. Ηρακλής 3 1-2-0 3-2 5 - προκρ.
--------------------------------------------
3. Πλατανιάς 3 1-1-1 3-3 4
4. Εθνικός Γαζώρου 3 0-0-3 2-7 0

5ος όμιλος

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
Προκρίσεις για ΑΕΚ, Πανθρακικό και Χανιά
ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0 .-^
Τα  γκολ : 5΄ Αραβίδης , 30΄Λαμπρόπουλος , 58΄Τζανετόπουλος ,
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες κάρτες: Πλατέλλας, Ρόβας / Κατσουράνης, Αγκουαζί, Ναπολεόνι
 Κόκκινες κάρτες: Γκαρσία (45΄)
ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66΄ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74΄ Γιόχανσον).

Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-1 .- ^
Τα  γκολ : 42΄Χασομέρης , 60΄ Αράμπα , 67΄Τζιμόντζι ,
Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Πανθρακικός (Ε. Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μεχία, Ζδράβος - Ρίζος, Τσουμάνης, Χασομέρης (65΄ Λαδάκης), Ντιγκινί, Λίτσκας, Ιγκόρ (46΄ Αράμπα).
Ηρακλής Ψαχνών (Γ. Φοιρός): Μανιάτης, Κοτίτσας (46΄ Μπακομήτρος), Πατσατζόγλου, Ραπτάκης, Σικαλιάς (32΄ Παληγέωργος), Β. Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Κοσούτιτς, Νάκας, Ενρίκο, Γουόρντεν (69΄Μαναρίτσας.
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΑΕΚ 3 1-1-0 6-0 7 - προκρ.
2. Πανθρακικός 3 1-2-0 3-2 5 - προκρ.
--------------------------------------
3. Ατρόμητος 3 1-1-1 2-4 4
4. Ηρακλής Ψαχνών 3 0-0-3 1-6 0

6ος όμιλος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Ερμιονίδα-Εργοτέλης 2-0
Βέροια-Απόλλων Σμύρνης 1-1
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Βέροια 3 2-1-0 7-2 7 - προκρ.
2. Απόλλων Σμύρνης 3 1-2-0 4-3 5 - προκρ.
---------------------------------------------------
3. ΑΕ Ερμιονίδας 3 1-0-2 3-5 3
4. Εργοτέλης 3 0-1-2 2-6 1

7ος όμιλος
 Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Τύρναβος-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Καλλονή-Αιγινιακός 5-0
Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Αστέρας Τρίπολης 3 2-1-0 7-3 7 - προκρ.
2. Τύρναβος 3 1-2-0 4-3 5 - προκρ.
-------------------------------------------------
3. Καλλονή 3 1-1-1 7-3 4
4. Αιγινιακός 3 0-0-3 2-11 0

8ος όμιλος
 Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
ΑΟ Χανιά-Παναθηναϊκός    2-2 .- ^
Τα γκολ : 17΄Νίνης , 29΄Κλωναρίδης , 75΄Κρητικός , 78΄Πάγκαλος ,   
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Γκοτοβός, Καραλής, Γκούμας, Οικονομόπουλος - Λαγός, Ντίνας, Δώνης
 ΧΑΝΙΑ (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56΄ Καραγιάννης), Καραλής (66΄ Μαρτσάκης), Γκούμας (73΄ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77΄ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71΄ Μπαϊράμι), Λαγός (71΄ Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Ντίνας, Νίνης.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου  0-2 .-^ 
Τα γκολ : 16΄ Μπιτάνγκ , 34΄ Διαμαντόπουλος ,
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούστας (46΄ Κάπελ), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46΄ Ετζενγκέλε), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (62΄ Αλβες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Κορνελάτος (46΄ Μαρτίνες), Μπιτάνγκ (87΄ Καρράς), Νικολιάς, Θέος (64΄ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Παναθηναϊκός 2 2-0-0 4-1 7 - προκρ.
2. Χανιά 2 1-1-0 1-0 5 - προκρ.
3. Ολυμπιακός Βόλου 2 0-1-1 0-1 4
4. Παναιτωλικός 2 0-0-2 1-4 0
 * Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16» του θεσμού.    Newsroom ΔΟΛ

***  Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:
5ος όμιλος
 Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 78-67 .- ^

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  93-78 .- ^

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 4
Γαλατασαράι 1-1 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1 3
Παναθηναϊκός 1-0 2
Άλμπα Βερολίνου 1-0 2
Ερυθρός Αστέρας 0-2 2
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-1 1
Μπαρτσελόνα 0-1 1

6ος Όμιλος
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου

Live: Ολυμπιακός - Μιλάνο (Β' δεκ/το)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)   81-58 , (39-35) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 18-13  , (39-35) , 56-44 ,81-58 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (2), Χάντερ 4, Ντάνστον 5, Σπανούλης 9, Σλούκας 9, Πρίντεζης 12 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς 1, Κατσίβελης 3 (1), Λαφαγιέτ 13 (4), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 12 (1).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Λούκα Μπάνκι): Ράγκλαντ 6 (1), Μπρουκς 7, Τζεντίλε 12 (1), Τσερέλα, Μέλι 6 (2), Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 9, Μος 6.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 99-90 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 53-36, 71-62, 99-90.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 4
Ολυμπιακός 2-0 4
Αναντολού Εφές 1-0 2
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-0 2
Λαμποράλ Κούτσα 0-2 2
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 0-1 1
Μάλαγα 0-1 1
Αρμάνι Μιλάνο 0-2 2


 
~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  30  Δεκεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/30-2014.html .-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31 Δεκεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/31-2014.html .-
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-

Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .- 
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
  
~ http://oreini-ileia.blogspot.ca/2010/11/1821.html ,

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3953   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2289    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 291   video.- 
Σύνολον                                                   8533    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2723

   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258       337  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    741.–  
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   292 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
 
 ***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου