ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  02  Μαϊου  2014 :

Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας :














 ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !   :


***  Εορτασμός Σύναξης Μεσσήνιων Αγίων         
            
Με λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Μητρόπολη Μεσσηνίας τη Σύναξη των Μεσσήνιων Αγίων, το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Σήμερα Παρασκευή, 2 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, θα γίνει πάνδημη υποδοχή της Χαριτοβρύτου Κάρας του Αγίου Ιεροθέου, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, ενός εκ των δώδεκα Μεσσήνιων Αγίων.
Την Τιμία Κάρα θα υποδεχθεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο κλήρος, οι άρχοντες και οι πιστοί της πόλης.
Την Ιερά Κάρα θα μεταφέρει ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων, αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ και μοναχοί. Αμέσως θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.
Το Σάββατο, στις 7.00 μ.μ., στον ως άνω Ιερό Ναό, θα  τελεσθεί  Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την επομένη, ημέρα Κυριακή, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα λιτάνευση της Εικόνας των Μεσσήνιων Αγίων και των λειψάνων αυτών.  
 
*** Μεσσηνιακά  και  άλλα :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Σκαφιδιάς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ι .Ναός Παναγίας Γερόντισσας στο Αρφαρά
 

 ~*** Όπως βλέπουμε το  Αρφαρά  από διαδρομή  μας νέας Εθνικής Οδού    {διαδρομή 1-5-2014} από  Καλαμάτα  προς  Τρίπολη :  http://youtu.be/xvnmUjQntxA   ,
 

*** Δύο μεσσηνιακές εταιρείες ελαιολάδου βραβεύτηκαν στο Τόκιο         
         
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ OLIVE JAPAN 2014
Του Αντώνη Πετρογιάννη
 Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπέδειξε τους παραγωγούς και τους ελαιοτριβείς ως υπαίτιους για το γεγονός ότι το εξαιρετικό λάδι που παράγουμε δε βρίσκει την ανταπόκριση που του αρμόζει στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, δε μίλησε για την ολιγωρία του υπουργείου του, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Η είδηση είναι ότι σε έναν ακόμη διεθνή διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου δύο εταιρείες από τη Μεσσηνία κατέκτησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια ποιότητας.
Συγκεκριμένα, στο "OLIVE JAPAN 2014", στις 25, 26 και 27 Απριλίου στο Τόκιο, η εταιρεία "Αγροβίμ" κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο, ενώ το ίδιο έγινε και με την εταιρεία Αδέρφια Καρελάς, που παράγει το "My Olive Tree", η οποία κέρδισε αργυρό μετάλλιο. - 
 
*** Ανοικτό το θέμα των καταγγελιών για το δρόμο του «Μορέα»
 
Αισιοδοξία από το υπουργείο Υποδομών ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~ Ανοικτό παραμένει ακόμα το θέμα των καταγγελιών για κρατικές ενισχύσεις στους εργολάβους και των πέντε οδικών αξόνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρεται, υπάρχει αλληλογραφία με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού «σχετικά με καταγγελία για χορήγηση εικαζόμενης κρατικής ενίσχυσης από το ελληνικό κράτος προς το έργο παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Μορέας» (υπόθεση SA37874), αλλά και ανάλογη καταγγελία και για τους άλλους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους (SA37925). Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μόλις δοθεί το πράσινο φως και υπογραφεί η νέα σύμβαση, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, τα έργα που εκτελούνται θα χρειάζονται λίγους μήνες για να ολοκληρωθούν. Στον κλάδο για Σπάρτη οι εργασίες που απαιτούνται είναι 2-3 μηνών, ενώ και η Περιμετρική Καλαμάτας είναι αρκετά προχωρημένη και, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος του 2014 θα έχουμε συνολική ολοκλήρωση των έργων και λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με δημοσίευμα στη χθεσινή «Καθημερινή», με τέσσερις αποφάσεις το Δημόσιο ενέκρινε την καταβολή ακόμα 178.724 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και συνεργάτες». Το συγκεκριμένο γραφείο υποβοηθά το Δημόσιο στις συμβάσεις παραχώρησης ήδη από την εποχή που αυτές σχεδιάζονταν και χαίρει ακόμα και σήμερα της εκτίμησής του, όπως και της εκτίμησης του εργολαβικού κόσμου. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο γραφείο έλαβε (βάσει συμβάσεων) το 2008- 2012 για νομική υποστήριξη στο Κόρινθος-Καλαμάτα-Σπάρτη 700.000 ευρώ και 680.000 ευρώ το 2009-2011 για το Μαλιακός- Κλειδί (και έκτοτε περίπου 50.000 το τρίμηνο σε καθένα από τα δύο έργα). Αν στους πόρους που έχουν χορηγηθεί από το Δημόσιο υπολογισθούν και τα έσοδα από τα διόδια, τότε η συνολική κρατική χρηματοδότηση φθάνει στο 1,1 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τη διάθεση 20,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Ολυμπία Οδό ενέκρινε προχθές το υπουργείο Υποδομών, ανεβάζοντας στα 644 εκατ. ευρώ τους πόρους που έχει μέχρι στιγμής διαθέσει το Δημόσιο για το έργο ή το 1.1 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και τα έσοδα από τα διόδια. Επίσης, διέθεσε πάνω από 170.000 σε νομικό γραφείο, για εργασίες του τελευταίου τριμήνου σχετικά με τους πέντε παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους. Η αρχική χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στην εθνική οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας ήταν 608 εκατ. ευρώ. Με το ν. 4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα έργα, η 3η και 4η δόση της αρχικής χρηματοδοτικής συμβολής αποφασίστηκε να καταβληθεί τμηματικά (δηλαδή πρόωρα), ανάλογα με την πρόοδο των έργων. Επίσης, ο παραχωρησιούχος έχει λάβει αποζημίωση 91,1 εκατ. ευρώ για την καθυστέρηση στην ημερομηνία έναρξης παραχώρησης και ο κατασκευαστής 130 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις. Επίσης, έχουν καταβληθεί 20 εκατ. ευρώ (από 93 συνολικά) για την αναθεώρηση του κόστους κατασκευής (είναι η μόνη από τις 4 κοινοπραξίες που θα λάβει ανάλογη αποζημίωση). Τέλος, η Ολυμπία Οδός έχει εισπράξει το 2008-2013 από τα διόδια συνολικά 445,2 εκατ. ευρώ. - 
 
***   Δικάζονται σήμερα αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις         
            
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν αγρότες της Μεσσηνίας, καθώς κατηγορούνται ότι προκάλεσαν παρακώλυση των συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων πριν από τέσσερα χρόνια.
Για το λόγο αυτό ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί σε συμπαράσταση και σε συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, καλεί την Παρασκευή το πρωί έξω από το δικαστήριο της Καλαμάτας όλους τους αγρότες του νομού να παραβρεθούν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα και να εκδηλώσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγρότες.
Επίσης, καλεί τα Εργατικά Κέντρα του νομού, τους εμπορικούς συλλόγους, τους υποψήφιους δημάρχους και κομματάρχες, να πάρουν θέση και να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που δικάζονται. 
 
***  Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον ιό που σαρώνει στο Facebook και τρόποι προφύλαξης και επιδιόρθωσης
 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του « Facebook » μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει». Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία « Watch This !!!. vbs », το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ. Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό « Facebook » του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα και έχουν εκτελέσει το επισυναπτόμενο αρχείο: να ανανεώσουν το πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ) που διαθέτουν και να εκτελέσουν μία πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ), σε περίπτωση που η σάρωση δεν εντοπίσει/αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ), επίσης, σε κάθε περίπτωση να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ), για πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού από τον υπολογιστή, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο) και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης ( passwords ) σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e - banking κ.λπ.). Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα για την προστασία τους από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον: να είναι προσεκτικοί στην αποθήκευση και εκτέλεση επισυναπτόμενων αρχείων που έχουν ληφθεί ακόμα και από γνωστούς/φίλους, ενώ συνίσταται η σάρωση ( scan ) κάθε επισυναπτόμενου με το αντιικό πρόγραμμα ( antivirus ) πριν την εκτέλεσή του, να φροντίζουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή να βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ), ομοίως, να φροντίζουν ότι το αντιικό σύστημα ( antivirus ) βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ), να διατηρούν περιοδικά αντίγραφα των δεδομένων τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο), να εκτελούν περιοδικά πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ) με εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ). 
 
***  Με έκπτωση 25% οι μετακινήσεις με ΚΤΕΛ για τις εκλογές του Μαΐου         
           
Έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων για μετακινήσεις με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ετεροδημοτών και δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές του Μαΐου αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει…
ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, η έκπτωση πρέπει να υπολογίστει «και επί του μειωμένου εισιτηρίου που τυχόν δικαιούνται οι μετακινούμενοι, ή της έκδοσης εισιτηρίου με επιστροφή, στις περιπτώσεις που ήδη εφαρμοζόταν έκπτωση».
Το μοναδικό έγγραφο που καλούνται να προσκομίσουν οι εκλογείς είναι η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Στην ίδια απόφαση, τέλος, προβλέπεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι θα έχουν προτεραιότητα στην έκδοση των εισιτηρίων.
 
***  Εντυπωσιασμένη η Νατάσα Ράγιου από τη Μεσσηνία (φωτογραφίες)         
     
Τη Μεσσηνία επισκέφτηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσα Ράγιου, και βρέθηκε στις περιοχές της Καλαμάτας, της Πύλου, της Μεσσήνης, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας.
Η κα Ράγιου, που συναντήθηκε με εκπροσώπους και υποψηφίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολλούς κατοίκους του νομού, εξέφρασε το θαυμασμό της για την τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η Μεσσηνία, αναφερόμενη τόσο στο θεματικό τουρισμό όσο και στα έργα υποδομών που εκτελούνται.
Κατά τη συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, ο κ. Νίκας, αφού την καλωσόρισε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης και της προσέφερε αναμνηστικά από τοπικά προϊόντα, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή, υποστηρίζοντας ότι η Πελοποννήσια πολιτικός θα είναι η καλύτερη πρέσβειρα της Περιφέρειας στην Ευρώπη.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην υποψήφια ευρωβουλευτή και οι κάτοικοι της Πύλου, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την παρουσία της στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ για καλή τύχη τής χάρισε δώρα (βιολογικό λάδι, ρίγανη και ελιές της περιοχής) όμοια με εκείνα που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους κατά την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην περιοδεία της στη Μεσσηνία η Νατάσα Ράγιου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, είχε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολίτες αλλά και πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είχε συνάντηση και με τον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους στους Γαργαλιάνους.
«Τελικά, η Πελοπόννησος, η πατρίδα μου, δε σταματά να με εντυπωσιάζει. Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που είδα στη Μεσσηνία. Ότι πραγματικά γίνονται βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη του τόπου μας. Τόσο ο τουρισμός που υποστηρίζεται από σύσσωμη την τοπική κοινωνία όσο και η αγροτική παραγωγή, δύο ισχυρά χαρτιά της Μεσσηνίας, έχουν βάλει πλώρη να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά και σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις» είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής.
 
***  Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών         
           
Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2014-2015. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 12 Μαΐου 2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των σχολών που αναφέρονται στην προκήρυξη.
Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο ισόγειο του Διοικητηρίου (Νότια Είσοδος).
 
***  Στη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Τριάδας και την Αθηνών βρέθηκε ο Θ. Μπρεδήμας
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» και υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μπρεδήμας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, περιόδευσε, χθες, στη Λαϊκή Αγορά Αγίας Τριάδος και συναντήθηκε με καταναλωτές και τους επαγγελματίες. Σε συζητήσεις που είχε με τους ιδιοκτήτες των πάγκων, αφού άκουσε τα παράπονά τους για την πολιτική των υπαιθρίων λαϊκών αγορών, αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου, μετά τις εκλογές, για να εξετάσουν τα περιθώρια συνεργασίας με το Δήμο, ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τη νέα νομοθεσία. Στη συνέχεια, περιόδευσε στα καταστήματα της Αθηνών, όπου έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, άκουσε τα αιτήματά τους και τόνισε πως ό,τι δεν έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή σε μια οκταετία, σε συνεργασία μαζί τους, θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τις επιχειρήσεις τους, που επιπλέον της κρίσης έχουν να πληρώσουν και τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα. - 
  
 ***  Μία συνάντηση και μία συμφωνία…          
   
Με το σύνθημα «Αγώνας της πόλης μας» διοργανώθηκε ο 14ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο, αφιερωμένος στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και με σκοπό να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το μαζικό αθλητισμό.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς 635 δρομείς και βαδιστές τερμάτισαν στο μεγάλο αγώνα και σε αυτόν του δυναμικού βαδίσματος, ενώ τα μικρά παιδιά με τους γονείς ξεπέρασαν τα 400!
Μετά το τέλος του αγώνα ο δήμαρχος Καλαμάτας και εκ νέου υποψήφιος, Παν. Νίκας, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον παραλίγο αντίπαλό του στις εκλογές, νεαρό Παναγιώτη Παπαντωνίου. Εκείνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι ότι ο κ. Νίκας συμφώνησε απόλυτα με την απόφαση του νεαρού Καλαματιανού επιστήμονα να μη συμμετέχει, ως επικεφαλής ψηφοδελτίου, στις δημοτικές εκλογές.   Α.Π.

***  Δύο πορείες, αλλά ένα το μήνυμα         
     
 
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας τίμησαν προχθές την εργατική Πρωτομαγιά.
Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρός του Σ. Τσώνης, αφού καταδίκασε τις πολιτικές που οδήγησαν στην ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων, ανέφερε: «Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.
Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή περιοριστικών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε».
Μίλησαν, επίσης, ο γραμματέας Π. Στέφανος, ο αναπληρωτής γραμματέας Π. Μουλάς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μεσσηνίας Σπ. Σαρδέλης, ως εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο γ.γ. της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Π. Θεοδώρου, ο οποίος συνδύασε τα θύματα της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886 με τις εκτελέσεις Ελλήνων πατριωτών στην Καισαριανή, αλλά και με τα επεισόδια της 9ης Μαΐου 1934 με τους 6 νεκρούς και πολλούς τραυματίες λιμενεργάτες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Καταλήγοντας σημείωσε πως «για να αφήσεις κάποιον να ανέβει στο σβέρκο σου, θα πρέπει να σκύψεις».   
  Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Στη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μίλησαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντ. Κατσάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Π. Κουφαλάκος, ενώ ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων με σχετικό περιεχόμενο.
«Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας», ήταν το μήνυμα της  γραμματείας του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας.
Στο μήνυμα, αφού γινόταν αναφορά στο γεγονός ότι η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφασή της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη, και πως αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, επισημαινόταν η πλήρης αντίθεσή της στο νέο και τον παλιό κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Αφού τονιζόταν πως «σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε», εκφραζόταν η κάθετη αντίδραση στα επικείμενα μέτρα και η βούληση για αγώνα, αλλαγή των συσχετισμών και ανατροπή της γραμμής της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Γινόταν, επίσης, αναφορά στην ύπαρξη όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για καλύτερες συνθήκες ζωής, εργασίας και ασφάλισης, αλλά και ειρήνης, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ακολούθησαν οι πορείες προς το λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων λιμενεργατών του 1934 στο εκεί μνημείο. Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, όπως και τη θέλησή τους να αγωνιστούν για να μην περάσουν άλλα μέτρα. 
 
***   Στο Σανταμέρι με τον Ορειβατικό Σύλλογο         
           
Στο Σανταμέρι Αχαΐας θα βρεθεί την προσεχή Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Το Σανταμέρι ή Σκόλλις είναι μικρού ύψους (965 μ.) επιμήκης ορεινός όγκος της Αχαΐας, νοτιοδυτικά της Πάτρας και δυτικά του Ερύμανθου. Είναι ένα βουνό που πολλές φορές έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας, είτε σε κάποια ανάβαση του γειτονικού Ερύμανθου είτε οδεύοντας σε κάποια από τις εξορμήσεις μας προς τη δυτική Ελλάδα. Εντυπωσιάζει λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του: μια στενή απόκρημνη κορυφογραμμή που υψώνεται πάνω από την πεδιάδα.
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Ώρες πορείας: κατά προσέγγιση 4-5.
Η αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 7.00. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6930761266 (δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και αύριο το βράδυ).
 
***


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο  γυναικείο Μοναστήρι Σκαφιδιάς
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,       3298   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1780   video .-  http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1768   video.-  Σύνολον                                                     6846  βίντεο   .-
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο Ι.Ν.Παναγίας Σκαφιδιάς
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122. -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είσοδος Ι.Μ. Παναγίας  Σκαφιδιάς
 
 
***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014 :                     
 
 Εντός  καθολικού Ιερού Ναού
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-                                                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εξωτερική πόρτα της Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς
 
*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ   2014  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαϊου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr          
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας , 
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                     
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              














***

~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  : http://www.twitter.com/stamos01/                                    
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011                                                    
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami                                             
Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios
Stamos Arfara Messinias GREECE , 
 **

 ***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        


https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    552                                                           
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                       
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.- 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-         
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .- 
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-               
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαϊου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr  .-

 Στο  μοναστήρι  Σκαφιδιάς
***  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ  ΒΙΝΥΕΟΘΗΚΗ  ΜΑΣ :

Tel .:  210663472-5 , 2106634726 .-
http://twitter.com/atticapark  ,
www.facebook.com/AtticaZoologicalPark  ,

~*   Δάσος  Φολόης 1-5-2014  φωτογρ  Π. Λ.  Μεσσήνης: : http://youtu.be/kPNga3B8dRI ,
 Στο  δάσος  Φολόη Χρύσα -Φώτης
~* ΦΟΛΟΗ  Ν  ΗΛΕΙΑΣ μέσα στο δάσος  2014  : http://youtu.be/zzjagMdfsWM ,
Δάσος  Φολόης Χρύσα -Στάμος-Δέσποινα
~*    Δρυοδάσος  Φολόης  Ηλείας  1/5/2014  :   http://youtu.be/jSBt-T3HNYk ,

~*  ΛΑΛΑΣ  ΗΛΕΙΑΣ  διαβαίνοντας το  χωριό της  Ηλίας  Πρωτομαγιά  2014 : http://youtu.be/TSodhK9G_Yo ,
~    www.aroma-elladas.gr  ,

~*** Δάσος Φολόης Ν  Ηλείας αφήγηση 1/5/2014 Π. Λ .Μ.  :

~** ΦΟΛΟΗ δάσος  διαδρομή  ενημέρωση  1/5/2014 : http://youtu.be/e2eP60XQ9CQ ,

~*** Πανηγύρι  στο  δάσος Φολόης  Πανόπουλο  1/5/2014 : http://youtu.be/ftbDQFtIS7k

~*** Πρωτομαγιά Χάνι  δάσος  στο Πανόπουλο  2014 : http://youtu.be/mJ8M9b5X1VQ,

~** Πρωτομαγιά  2014  δάσος  Πανόπουλο  Φολόης : http://youtu.be/9vs2yILITqE,

~** Ι Μ  ΣKΑΦΙΔΑ Ν  Ηλείας  1-5-2014  : http://youtu.be/jqr0CdKSWNI ,

~** ΦΟΛΟΗ  Ν  ΗΛΕΙΑΣ μέσα στο δάσος  2014 : http://youtu.be/zzjagMdfsWM   ,

~** Δάσος  Φολόης  διαδρομή  προς Πανόπουλο 1/5/2014 :    http://youtu.be/zmyUJw4GYz0,

~** Πρωτομαγιά 2014  πανήγυρη στο Χάνι Πανόπουλου : http://youtu.be/6EE-IJotX50  ,

~** ΚΟΥΜΑΝΙ  δάσος  Φολόη  2014  πρωτομαγιά :

~** Πρωτομαγιά  2014 πανηγύρι στο Πανόπουλο δάσος :   
http://youtu.be/q0td88Wc-hQ,                                  

 ~** XANI ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ πρωτομαγιά  2014 : http://youtu.be/BR3VsjN_U8Q       

~*** ΦΟΛΟΗ  δάσος 1-5-2014 : http://youtu.be/f7pJvJXt0AY   ,

~*   Ι Μ  Σκαφιδά  Ηλείας 1/5/2014 : http://youtu.be/yQ_0DqZbnOg ,

~  Μονή  Σκαφιδά Ν  Ηλείας 1/5/2014 : http://youtu.be/OEL9lUKpVo0 ,

~ ΚΑΤΑΚΟΛΟ 1/5/2014 : http://youtu.be/WfIjLp_nMYA  ,

~ Κατάκολο  Ν  Ηλείας  1-5-2014 : http://youtu.be/fxibENG82x4 ,

~ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ δάσος  πρωτομαγιά  πανηγύρι  1-5-2014 : http://youtu.be/HU-M-k26bHk ,

~ Φολόη  Ν  Ηλείας  ταβέρνα  ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ  1/5/2014: http://youtu.be/3Z_hsvpOeUQ ,

~ Ι Ν  μονής  Σκαφιδιάς  1/5/2014: http://youtu.be/-Ek5gQvmfv0 ,

~ Φολόη  Ηλείας ταβέρνα  το Δάσος 1/5/2014 : http://youtu.be/N3LuwYgsKBc ,
~ Φολόη  Κούμανη 1/5/2014  διασκέδαση  ταβέρνα Ερύμανθος : http://youtu.be/KGcpEf8sLMY ,

~ Πανόπουλο Ν Ηλείας πανηγύρι  στο δάσος  1/5/2014 : http://youtu.be/pYtxpavwl_8 ,
~ Κατάκολο  λιμάνι  παραλία  1-5-201 : http://youtu.be/yMHChvAKEiM ,
Στην  Ι.Μ. Παναγίας Σκαφιδιάς  στην Ηλεία
 
 
 
 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου