ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη   19  Φεβρουαρίου  2014   :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και άλλα  στο  σημερινό  άρωμα  της  ενημέρωσης :






***   24χρονος Γεωργιανός και ανήλικος γιος ψάλτη οι δράστες της στυγνής δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη
           
Η χρηματική προσωπική συμφωνία, όπως όλα δείχνουν, ήταν το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα από τον 24χρονο Γεωργιανό που ζει τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή και τον 17,5 ετών ανήλικο γιο ψάλτη της περιοχής. Αμφότεροι γνώριζαν τον 54χρονο και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχαν συναντήσει αρκετές φορές.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας δε χρειάσθηκε παρά δύο 24ωρα για να φθάσει στα ίχνη και τη σύλληψη των δύο δραστών, οι οποίοι έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους. Ανατριχιαστικές, δε, ήταν οι λεπτομέρειες που έδωσαν στους αστυνομικούς για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ αποκάλυψαν ότι το αντικείμενο με το οποίο τον χτύπησαν ήταν μια σιδερογροθιά, την οποία και πέταξαν στη συνέχεια και αναζητά η Αστυνομία.
  Ήθελαν περισσότερα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις ομολογίες, οι δύο νεαροί έφθασαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη στις 9.00 το βράδυ και έπειτα από ώρα διαφώνησαν για χρηματικό ποσό, καθώς ζητούσαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα ο αρχιμανδρίτης ήθελε να τους δώσει. Όπως ήταν γυμνός ο 54χρονος, ο Γεωργιανός, σύμφωνα και με την ομολογία του ανήλικου, τον χτύπησε στο κεφάλι με μια σιδερογροθιά που είχε μαζί του. Ο αρχιμανδρίτης έπεσε στο έδαφος και το πουκάμισο χρησιμοποιήθηκε ως θανατηφόρα θηλιά στο λαιμό του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανήλικος αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, λέγοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον Γεωργιανό να μεταφέρουν το θύμα πάνω σε ένα χαλί και να τον σκεπάσουν με σεντόνι.
Αμέσως μετά έψαξαν όλο το σπίτι, κάνοντας τα πάντα άνω – κάτω. Όπως είπαν, όμως, στους αστυνομικούς δεν πήραν τίποτα, εκτός από το κινητό τηλέφωνο του αρχιμανδρίτη.
Στη συνέχεια, σχεδόν ξημερώματα πια, έφυγαν και ο Γεωργιανός πέταξε τη σιδερογροθιά σε ένα χωράφι.
  Έρευνες
Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, στράφηκε σε ανθρώπους που γνώριζε ο αρχιμανδρίτης και τον επισκέπτονταν σπίτι του. Οι προσαγωγές αλλοδαπών έφεραν αποτελέσματα, με έναν από αυτούς να τους δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση.
Όλα πλέον μετά ήταν θέμα ωρών και το βράδυ της Τρίτης είχαν συλληφθεί και οι δύο, ομολογώντας την πράξη τους.
Συνήγοροι υπεράσπισης του ανήλικου Έλληνα ανέλαβαν οι δικηγόροι Σπύρος Λαπιώτης και Ελένη Αλειφέρη, ενώ χωρίς δικηγόρο είναι ο 24χρονος Γεωργιανός και πιθανότατα θα διορισθεί.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Με οδύνη αποχαιρέτησαν τον παπα-Φώτη οι Χωραΐτες          
             Χθες το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου αρχιμανδρίτη, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μετά του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.
Συγγενείς, γνωστοί και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή αποχαιρέτησαν τον αρχιμανδρίτη, με δάκρυα στα μάτια, για «καλό παράδεισο», ενώ στην τελευταία τους κατοικία στο κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία τον συνόδευσαν ο μητροπολίτης, κληρικοί της Μητροπόλεως, καθώς και από άλλες Μητροπόλεις και πολλοί πιστοί.
Συγκλονισμένοι οι Χωραΐτες
Οι κάτοικοι της Χώρας αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, για το έργο του το πνευματικό και το κοινωνικό, την προσφορά του στις εκκλησίες και την ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου, καθώς και το θεόπνευστο λόγο και τις νουθεσίες του. Αδυνατούν να πιστέψουν το έγκλημα και, μάλιστα, πώς αυτό διαπράχθηκε από έναν ανήλικο συμπατριώτη τους, ένα δικό τους παιδί, αλλά και τον αλλοδαπό που ζούσε και εργαζόταν καιρό στην περιοχή τους.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 2 ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Βαρύτατες οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν
 Ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία από κοινού, οπλοφορία και οπλοκατοχή είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο φερόμενους ως δράστες της στυγερής δολοφονίας τη νύχτα του Σαββάτου - ξημερώματα Κυριακής του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Τριφυλίας.
Ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός βρέθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών και του ανακριτή Κυπαρισσίας, όπου τους απαγγέλθηκε το βαρύ κατηγορητήριο για το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής. Η υπόθεση, ανατριχιαστική σε λεπτομέρειες και με προεκτάσεις, έχει προκαλέσει σάλο στη Μεσσηνία και δη στη φιλήσυχη τοπική κοινωνία της Χώρας Τριφυλίας. Οι φερόμενοι ως δράστες, ο μεν ανήλικος κάτοικος της περιοχής, από ήσυχη και θρησκευόμενη πολύτεκνη οικογένεια, δεν είχε δώσει δικαιώματα κατά το παρελθόν, ενώ ο Γεωργιανός κατοικούσε στην περιοχή και εργαζόταν χρόνια εκεί. -
***  Η μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού έτοιμη στα μέσα Μαρτίου         
          
Σύσκεψη για τη μελέτη βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου Παν. Νίκα, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων της μελετητικής εταιρείας Planet, της Εθνικής Τράπεζας και της Costa Navarino.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η παράδοση στοιχείων στους μελετητές εκ μέρους του Δήμου, αλλά και η διερεύνηση από πλευράς μελετητών πλήθους παραμέτρων σχετικών με την επιδίωξη της μελέτης: να καταστεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ορόσημο για τον πολιτισμό καθώς και άλλες δραστηριότητες, στην υπηρεσία των πολιτών της νότιας Πελοποννήσου και πέραν αυτής, όντας οικονομικά βιώσιμο.
Τα στελέχη της Planet, της οποίας μέτοχος είναι η Εθνική Τράπεζα, είχαν ετοιμάσει μια μικρή παρουσίαση όσον αφορά στη μελέτη βιωσιμότητας, που περιλάμβανε τα κεφάλαια: αντικείμενο της μελέτης βιωσιμότητας, μεθοδολογία, εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, δυνητικές χρήσεις του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και θέματα προς συζήτηση, στη σύσκεψη.
  Ευχαριστίες δημάρχου
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ευχαρίστησε το διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος έδωσε εντολή να αναλάβει η ΕΤΕ το κόστος εκπόνησης της μελέτης. Η αναγκαιότητα εκπόνησής της προκύπτει από το γεγονός ότι η χρήση και η βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού πρέπει να προσεγγισθούν με επιστημονικό τρόπο.
Επίσης, ο Π. Νίκας περιέγραψε με συντομία την κατάσταση της Καλαμάτας, δίνοντας και το αναπτυξιακό στίγμα της περιοχής μας όπως αυτό διαγράφεται στις ημέρες μας: «Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι με τις κατάλληλες κινήσεις το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, ένας φάρος ανάπτυξης».
  Μείγμα δραστηριοτήτων
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Planet, Κωνσταντίνος Καλογήρου, συμφώνησε με το δήμαρχο θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη να υπάρξει για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «μείγμα δραστηριοτήτων, που άλλες θα φέρουν χρήματα και άλλες θα δημιουργήσουν την “ταυτότητα”» αυτού του λαμπρού οικοδομήματος.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας κατέθεσαν πληροφορίες, στοιχεία και προβληματισμούς στη σύσκεψη, που κράτησε περί τη μιάμιση ώρα. Θα ακολουθήσει έτερη σύσκεψη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και η μελέτη βιωσιμότητας αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Καλαμάτας στις 14 Μαρτίου. Ακολούθως, αυτή θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για μελέτη, καθώς και στους πολιτιστικούς φορείς. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και, κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε επίσκεψη στο Μέγαρο Χορού, που διήρκεσε μία ώρα.
Α.Π.

 ***  Προκυρήχθηκε η αποκρατικοποίηση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας

 Η ώρα των περιφερειακών αεροδρομίων Τα τεύχη προκήρυξης του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των δύο ομάδων περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπουν την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητική επιστολή ύψους 15 εκατ. ευρώ. Το Μάιο του 2013 είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους περιφερειακούς αερολιμένες 11 σχήματα. Πρόκειται για τις κοινοπραξίες: Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ -Zurich Airport, Fraport – Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, Global Liman Isletmeleti – Flughafen Munchen, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τουρκική TAV, γαλλική Aeroports De La Cote d Azur, κροάτικη Agrokor Novaport Development, Engelinvest Israel Ltd και αμερικανική Advent International. Τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες εν όψει της αποκρατικοποίησής τους. Στη διεθνή αγορά έχουν βγει δύο ομάδες από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη. Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου. - 

***  «Πρωτιά» δημάρχων στην απόκρυψη πόθεν έσχες

 Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Αρχής που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τη διαφθορά στην Ελλάδα του σήμερα και την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος. Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματά της, οι δήμαρχοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή, όπως και οι γιατροί, καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013, συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», εκτός από την «πρωτιά» δημάρχων, γιατρών και προέδρων οργανισμών του Δημοσίου, περιουσιακά στοιχεία έχουν αποκρύψει και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, δημοσιογράφοι, ακόμα και διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σε σύνολο 413 υποθέσεων ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», βρέθηκαν 75 δήμαρχοι, 62 ιατροί νοσοκομείων, 48 πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι και επτά διαιτητές, των οποίων οι υποθέσεις ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Α.Π. - 

 *** Επιστημονική ημερίδα για «Μαθησιακές Δυσκολίες» στο ΤΕΙ Πελοποννήσου Τελευταία Ενημέρωση: 19/02/2014 08:37 Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες» συνδιοργανώνουν ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) το Σάββατο 1η Μαρτίου, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στο χώρο του Ιδρύματος. Eισηγητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Πετράς (ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής, ανθρωπολόγος MSc) και η Ιωάννα Κούρια (ψυχολόγος BSc, MSc - οικογενειακή θεραπεύτρια). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις. - 

***  Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης         
          
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη δύο μηνών με τον καρκίνο ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.
Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από την Σμύρνη. Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.
Είχε δίπλωμα Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.
Είχε μακρά και επιτυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.  Η πλούσια καριέρα του περιελάμβανε, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.
Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.
Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Η Piscines Ideales βραβεύθηκε κατ’επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον : Για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ το 2009 κατέλαβε την 1η θέση πανευρωπαϊκά.
Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν:
    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΒΕΑ.
    Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
    Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).
    Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ.
    Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
    Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.
    Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.
    Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.
    Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
    Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.    news247.gr

***  Φραστικές κόντρες για τις ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

 Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΚαλαμάταςΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας συζήτησε, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2014», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ από ΣΑΤΑ και 220.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους. Το έργο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και μέσω αυτού θα εκτελεσθούν μια σειρά από παρεμβάσεις σε δρόμους στην Καλαμάτα, στο Πλατύ και στη Σπερχογεία. Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω παρέμβαση προκάλεσε ενστάσεις από την πλευρά των μελών της μείζονος μειοψηφίας. Ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας, αλλά και ο Δημ. Φαββατάς τόνισαν ότι δεν είναι δυνατό η Δημοτική Αρχή, τρεις μήνες περίπου πριν από τις δημοτικές εκλογές, να υπόσχεται στους δημότες παρεμβάσεις σε δρόμους του Δήμου Καλαμάτας. «Κρατήσατε το συγκεκριμένο έργο μόνο και μόνο για να προχωρήσετε σε μία ακόμη προεκλογική παροχή προς τους πολίτες. Είναι, τουλάχιστον, ηθικά απαράδεκτο να μετέρχεστε τέτοιες μεθόδους προκειμένου να αποσπάσετε ψήφους. Αν μη τι άλλο, με τέτοιου είδους έργα επηρεάζετε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Μπρεδήμας. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής απαντήσεις έδωσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Π. Μπουζιάνης και ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος. Ο δεύτερος σχολίασε: «Αλίμονο, αν οι δημότες εξαρτούν την ψήφο τους από το συγκεκριμένο έργο. Αν μη τι άλλο, υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους. Από την άλλη πλευρά, ένας Δήμος δεν μπορεί να διακόπτει τη λειτουργία του με τη δικαιολογία ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αν επικρατούσε ανάλογη λογική, δε θα υπήρχε λόγος να ψηφίσουμε ούτε προϋπολογισμό ούτε τεχνικό πρόγραμμα για το 2014». Με τη σειρά του ο κ. Μπουζιάνης παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει «παρέμβαση» στη συνείδηση των πολιτών, όχι για τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά διότι «παρά το μικρό χρονικό διάστημα της θητείας μας υλοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας. Χάρις στη χρηστή οικονομική πολιτική το 2013, έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε έργα με ίδιους πόρους». - 

***  Χαλαροί βαρυποινίτες στα Δικαστήρια της Καλαμάτας

  Άφωνο έμεινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χθες το μεσημέρι, όταν εμφανίσθηκαν δύο κρατούμενοι (βαρυποινίτες όπως προέκυψε στη συνέχεια) πολύ άνετοι και χαλαροί. Η υπόθεση αφορούσε ναρκωτικά με τρεις κατηγορουμένους και επρόκειτο να πάρει αναβολή. Ο πρώτος κρατούμενος, Έλληνας, είχε δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια, αλλά προσκόμισε έγγραφο πως ο γνωστός ποινικολόγος είναι θύμα ξυλοδαρμού και δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη. Ο δεύτερος κρατούμενος, Αλβανός, εξήγησε στον πρόεδρο ότι δεν τίθεται θέμα βιασύνης, γιατί στη φυλακή βρίσκονται για άλλον λόγο. Όπως τελικά φάνηκε, για πολλούς άλλους λόγους… Λίγο – πολύ, αμφότεροι είπαν ότι συνολικά έχουν καταδικασθεί καμιά… 200αριά χρόνια έκαστος, που έχουν συγχωνευθεί σε 25 εκτίσιμα. Άφωνο το δικαστήριο συνέχισε να τους παρακολουθεί και όταν τους ρώτησαν για ποιο λόγο έχουν αυτές τις ποινές και είναι μέσα, απάντησαν –πάντα στο χαλαρό- «για απαγωγές». Η αναβολή δόθηκε κι όταν ο πρόεδρος τους ανακοίνωσε ότι τελικά το δικαστήριό τους θα γίνει το Σεπτέμβριο, ο δεύτερος με νόημα γύρισε στον πρώτο και του υπενθύμισε: «Ρε μ…., τον Οκτώβριο έχουμε τις ληστείες!». Έκαναν, δε, και θεματική έξοδο από την αίθουσα του Εφετείου. Αποχωρώντας για να οδηγηθούν και πάλι στα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου, ο πρώτος έκανε πλακίτσα στους αστυνομικούς, αλλάζοντας ελαφρά την κατεύθυνσή του. Λέγοντάς τους «από εδώ πάω εγώ τώρα;», έδειξε προς την κανονική έξοδο. Κάποιοι, φυσικά, προς στιγμήν έχασαν το χρώμα τους! Β.Β. - 

*** «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί»         
  
Ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί έστειλαν το βράδυ του Σαββάτου από την Κυπαρισσία ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο ΜΕΣΚ, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (15 Φεβρουαρίου).
Πολίτες από την ευρύτερη περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο συλλόγων και με την παρουσία τους στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης» έδειξαν την ειλικρινή τους βούληση να στηρίξουν το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Φλόγα». Παράλληλα, δήλωσαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στα παιδιά και τις οικογένειές τους στον αγώνα ζωής που κάνουν!
«Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι επάρατος, δεν είναι κληρονομικός. Μπορεί να ιαθεί!», τονίστηκε στην εκδήλωση, με τη συγκίνηση να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα.
Η «Φλόγα» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Τριφωνίδη: «Η “Φλόγα” είναι ένας σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο. Έτυχε σ’ εμάς ν’ αρρωστήσουν τα παιδιά μας και κρίναμε ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα. Έτσι ιδρύθηκε η “Φλόγα” το 1982 και μέχρι σήμερα, 32 χρόνια, βρίσκεται δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του.
Ο Σύλλογος έχει εκπροσώπους σε όλη τη χώρα. Εδώ έχουμε το Χρήστο τον Σίνη και τη Μάρω την Τριανταφύλλου και διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί με Καρκίνο, για να ενημερώσουμε τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο ότι ο καρκίνος στο παιδί μπορεί να ιαθεί! Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε! Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα! Ότι τα τρία στα τέσσερα παιδιά μπορούν να γίνουν καλά!
Η “Φλόγα” είναι ένας σύλλογος που έχει ένα σπίτι στην Αθήνα που φιλοξενούνται παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα κάνουν θεραπεία στην Αθήνα. Κάνουμε νοσηλεία στο σπίτι για τα παιδιά που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στηρίζουμε την υγεία των παιδιών, καλύπτοντας ελλείψεις του Δημοσίου, και βοηθάμε όλες τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα».
Η ίδια σημείωσε ακόμη: «Δε θα υπήρχε “Φλόγα”, αν δεν υπήρχαν τόσες χιλιάδες φίλοι γύρω μας. Ο κόσμος μάς στηρίζει και είναι αυτός που χρηματοδοτεί το έργο μας. Εμείς δεν έχουμε ούτε ευρωπαϊκά προγράμματα ούτε επιχορηγήσεις από την Πολιτεία. Ο κόσμος είναι χρηματοδότης του έργου μας!
[…] Στην Ελλάδα της κρίσης, οι ανάγκες των παιδιών μας είναι τώρα, γι’ αυτό κι εμείς τώρα προσπαθούμε να τους δίνουμε αυτά που δεν τους δίνει η Πολιτεία. Όπου υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, τις καλύπτουμε εμείς, γιατί τα παιδιά μας είναι τώρα στο νοσοκομείο και έχουν ανάγκες! Δεν μπορούν να περιμένουν». Καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους προσκεκλημένους ομιλητές, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Κυπαρισσία, Χρήστος Σίνης, ανέγνωσε το δελτίο Τύπου του Συλλόγου, στο οποίο αναφέρεται: «Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη».
Αφού αναφέρθηκε στους φορείς που «ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή», σημείωσε: «Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνά το 75%. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει, λοιπόν, να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι γονείς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο στο παιδί τους, ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της Πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους.
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.
[…] Να έχουμε μέσα στο μυαλό μας ότι, βοηθώντας τη “Φλόγα”, βοηθώντας τα Ελληνόπουλα, βοηθάμε όλα τα παιδιά του κόσμου!».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά, επισήμανε: «Όταν η ζωή μάς δίνει ξινό λεμόνι, εμείς πρέπει ν’ αναζητάμε τη ζάχαρη! Η “Φλόγα”, διατηρώντας μια αρυτίδωτη – θα έλεγα – αισιοδοξία, στηρίζει γονείς και παιδιά πάσχοντα την ώρα που έχουν βουτήξει στα βαθιά και τους καθοδηγεί, με τέτοιον τρόπο, ώστε να γίνουν δεινοί κολυμβητές της πραγματικότητας!».
Για το σύγχρονο τρόπο ζωής και τον καρκίνο, τους μύθους και την πραγματικότητα, μίλησε ο γιατρός στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», διευθυντής ΕΣΥ, Απόστολος Πουρτζίδης.
Στη συνέχεια, η νηπιαγωγός Ιωάννα Φιλντισάκου αφηγήθηκε ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά με τίτλο «Ο Καρκινόδρακος».
Συγκινητική ήταν η ομιλία της μητέρας παιδιού με καρκίνο, Μάρως Τριανταφύλλου, για το «Παιδί με καρκίνο: Ζώντας το ασυμβίβαστο».
Η εθελόντρια του Συλλόγου «Φλόγα», Ζωή Σπανού, αναφέρθηκε στην εθελοντική δράση και προσφορά, ενώ η παιδίατρος – αιματολόγος – ογκολόγος, Ελένη Κοσμίδη, ανέπτυξε το θέμα «Πάντα εν σοφία εποίησας;».
Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά, για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, με μουσική, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια από τους ερασιτέχνες μουσικούς του συλλόγου στην Κυπαρισσία.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο Γιάννης Σερβετάς και πάλι στην Καλαμάτα την Παρασκευή 21/2         
   
Στην πόλη μας θα βρεθεί και πάλι την προσεχή Παρασκευή ο γνωστός από τους ΑΜΑΝ και Ράδιο Αρβύλα , Γιάννης Σερβετάς .
Στι 20:30  την Παρασκευή 21 Φεβρουαρία , θα παρουσιάσει ,στο αμφιθέτρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το "Προσωπικό ημερολόγιο ανεκδοτολόγιο 2014" (εκδόσεις ΙΑΝΟΣ).
Μαζί του θα βρίσκεται και ο Βασίλης Δέλιος . Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.
Την εκδήλωση την διοργανώνουν η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασίας με το Βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" και τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.
 
***   Τα «Μυστικά της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς» συνεχίζονται, τα Μαντολινάτα απόψε στις 8:00         
  
Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το 2ο Quiz για τα «Μυστικά της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς», στο πλαίσιο του Καλαματιανού Καρναβαλιού. Κάθε πλήρωμα έπρεπε να συμμετέχει με 5 μέλη του, που θα φορούσαν τις στολές τους. Οι ερωτήσεις για το Quiz δυσκόλεψαν τα πληρώματα, αφού ενδεικτικά στις 17.35 το πρώτο πλήρωμα έφτασε στο 3ο σημείο, ενώ συνήθως η διαδικασία είναι ταχύτερη. Το 4ο και τελευταίο σημείο ήταν το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που κατακλύσθηκε από πλήθος καρναβαλιστών, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και το κέφι τους έδιναν στο παιχνίδι ξεχωριστή, γιορτινή νότα.
Τα μέλη του πληρώματος «Νυφίτσες» απάντησαν γρηγορότερα από τους υπολοίπους στα ερωτήματα του Quiz και έφτασαν πρώτοι στο τελικό σημείο. Οι νικητές, όμως, κρίθηκαν από τον αγώνα κωπηλασίας και έτσι το πλήρωμα το οποίο βγήκε νικητής στο 2ο Quiz ήταν η ομάδα με την ονομασία «The ΣΚΙΑΧΤΡΑslans».
Ανακεφαλαιώνοντας, οι νικητές των πρώτων δοκιμασιών του παιχνιδιού «Μυστικά της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς» είναι οι εξής
1) Σάββατο 15 Φεβρουαρίου - Τελετή έναρξης: 1ο Quiz - Νικητήριο πλήρωμα: «Τα κάνανε σαλάτα»
2) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: 1η Φάση Πλατείας - Νικητήριο πλήρωμα: «Εκτός εποχής»
3) Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου: 2ο Quiz - Νικητήριο πλήρωμα: «The ΣΚΙΑΧΤΡΑslans». Και η αγωνία κορυφώνεται!
Σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00, 6 μέλη κάθε συμμετέχοντος πληρώματος με τις στολές τους θα παραλάβουν το 2ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας. Το 1ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας τούς παραδόθηκε χθες μέσω διαδικτύου. Σκοπός της δοκιμασίας ήταν να προλάβουν δύο μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής που ταξίδευαν για Αθήνα και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους. Σημείο συνάντησης ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που κατακλύσθηκε από μέλη πληρωμάτων.
Σήμερα, επίσης, στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί Μαντολινάτα - Συναυλία στο Ιστορικό Κέντρο.
Η δημοτική χορωδία «Η Καλαμάτα», με μαέστρο τον Οδυσσέα - Κωνσταντίνο Ξηρόκωστα, θα τραγουδήσει χωρίς τη συνοδεία μουσικής, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Καρναβαλιού για πρώτη φορά. 
 
***  Απόκριες 2014 στην Καλαμάτα, όλες οι εκδηλώσεις         
          
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, του Προέδρου της Κ.Ε. <<ΦΑΡΙΣ>> και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας που συνεργάστηκαν και φέτος με το Δήμο για να υλοποιηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων. 
   Πάνω από 40 εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη του δήμου μας, σε κεντρικά μέρη, σε γειτονιές και στις Τοπικές Κοινότητες θα ψυχαγωγήσουν και φέτος δημότες και επισκέπτες της πόλης μας, όλων των ηλικιών. 
   Κεράσματα, αερόστατα, παιχνίδια, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, λιώσιμο παστού, φωτιές, τσικνίσματα και άλλα έθιμα θα αναβιώσουν στο Δήμο μας, όπως κάθε χρόνο. 
   ΚΑΛΑΜΑΤΑ
   ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Γιαννιτσάνικα, Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», ώρα 17:00
Αερόστατα, καρναβαλικά δρώμενα
 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ    
Ιστορικό Κέντρο
ώρα 10.00: Πλατείες  Όθωνος & Αγίων Αποστόλων
Δημιουργικές εργασίες με βιωματική προσέγγιση
"Στην τρελή Αποκριά με αγάπη για το περιβάλλον"
ώρα 13.30: Πλατεία Αγ. Αποστόλων
Παραδοσιακό γλέντι
   Πεζόδρομος Αριστομένους, ώρα 18.30
Τραγούδια της Αποκριάς
 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ώρα 10.30
" Το δεύτερο ταξίδι στη  δική  μας    Φ Ρ Ο Υ Τ Ο Π Ι Α  »
Εργαστήρι κατασκευής εικαστικής  μάσκας με
πρωτότυπα υλικά ανοικτό για τους μικρούς μας φίλους
 Άγιος Σίδερης (γήπεδο Στρατοπέδου), ώρα 19.00
Αερόστατα, παραδοσιακά εδέσματα και δρώμενα με φωτιές
 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  
Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00:
Παιδική μουσική εκδήλωση «Πανηγύρι τώρα αρχίζει»
Παραδοσιακό γαϊτανάκι
Θεατρικό δρώμενο: «ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς Latin
   Ράχη, Κουφού Ελιές (Β΄ΚΑΠΗ) / Πλατεία,  ώρα 18.00
Παραδοσιακά δρώμενα, κεράσματα, μουσική, χορός
 ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ιστορικό Κέντρο, Πλατεία Όθωνος, ώρα 11.30
Γιορτάζουμε την Αποκριά....
με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς
   Γιαννιτσάνικα, Εργατικές Κατοικίες, ώρα 20.00
Αερόστατα, φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα
 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Aγία Τριάδα, Πλατεία Ομήρων Γερμανίας, ώρα 11.00
Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και αερόστατα
 Πέταλο, ώρα 20.00
Αερόστατα, φωτιές, παραδοσιακό γλέντι
 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παραλία Καλαμάτας, Προλιμένας, ώρα 11.00
Κούλουμα στην Παραλία, πέταγμα χαρταετού
 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  
Περιβολάκια Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.30
Αποκριάτικο γλέντι
   ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
Πήδημα Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Λιώσιμο παστού
 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
Αριοχώρι Δ.Ε. Άριος, ώρα 20.00
Λιώσιμο παστού
 Σταματινού Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Λιώσιμο παστού
 Βελανιδιά  Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Λιώσιμο παστού
 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Ασπρόχωμα Δ.Ε. Καλαμάτας, Καλάμι, ώρα 12.00
Γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού και αερόστατα
 Ασπρόχωμα Δ.Ε. Καλαμάτας, Γήπεδο Αθλοπαιδιών, ώρα 20.00
Γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού
 Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Άνω Αμφείας,  ώρα 20.00
Λιώσιμο παστού, φωτιές, παραδοσιακό γλέντι
 ΣΑΒΒΑΤΟ 1η  ΜΑΡΤΙΟΥ 
Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο
 Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00
Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 Αρτεμισία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 20:00
Αποκριάτικα δρώμενα
   ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας,
Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες
ώρα 18.00: φωτιές, τοπικοί χοροί, κεράσματα
ώρα 20.30: Κεντρική Πλατεία: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες.
   Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 20.00
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι  και παραδοσιακή μακαρονάδα
 Λαδά Δ.Ε. Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20:00
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι
   Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας, Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.00
Αερόστατα, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός με μεταμφιεσμένους
   Άρις Δ.Ε. Άριος, Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα
 Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα
   Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι
   Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα
 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας
Δρώμενο Ευετηρίας
ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
 M. Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11.00
Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
 Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
 Άρις Δ.Ε. Άριος, στο Ύψωμα Ρετσίνη, ώρα 11.00
Κούλουμα
   Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
 Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00
Κούλουμα
 Πλατύ  Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 11.00
Πέταγμα χαρταετού
 Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 17:00
Διαγωνισμό Αερόστατου
 Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ο Υ Ν
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΦΑΡΙΣ», ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σ.Ε.Ο, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Β’ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ «ΑΡΓΩ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «ΞΕΝΙΑ», ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, FAME DANCE ACADEMY, DANCE STUDIO, VIVE BAILANDO, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ AΡΤΕΜΙΣ», DANCE FLAME, JUST DANCE, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
~  ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, ΛΑΙΪΚΩΝ, ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ, ΑΛΑΓΟΝΙΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ, ΛΑΔΑ, ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ, ΑΡΦΑΡΩΝ, ΠΗΓΩΝ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΥΡΙΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΙΩΝ, ΑΓΡΙΛΟΥ «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ», ΑΜΦΕΙΑΣ «ΟΙ ΑΜΦΙΕΙΣ» ΚΑΙ  ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗΣ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΓΡΕΣ»,
VIDEO  :
***  Πολύ μεγάλες συναυλίες το καλοκαίρι του 2014 στην Ελλάδα          
          
Καυτό αναμένεται να είναι το  μουσικό καλοκαίρι του 2014  στην Αθήνα.
Πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα  κάνουν εμφανίσεις, όπως ο Μπρούς Σπρίνγκστιν, ο Μπομπ Ντίλαν, οι Ρόλλινγκ Στόουνς και ο Μανού Τσάο.   Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι συναυλίες είναι σχεδόν φιξαρισμένες και απομένουν μόνο οι υπογραφές στα συμβόλαια. Το «αφεντικό» αναμένεται στο Terra Vibe στη Μαλακάσα γύρω στο Σεπτέμβριο ενώ οι Rolling Stones τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο αναμένεται και ο Μπομπ Ντίλαν ενώ τον Ιούλιο στη Μαλακάσα επίσης, ο Μανού Τσάο. Ήδη έχουν ανακοινωθεί  τον Αύγουστο οι Placebo και τον Ιούνιο οι Kasabian στην πλατεία Νερού στο Φάληρο.
Πηγή: www.lifo.gr ,
 
***  Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία         
          
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα , αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα οκτώ  άτομα, εκ των οποίων εξήντα πέντε ήταν ημεδαποί και ενενήντα τρία (93) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν σαράντα επτά (147) οχήματα.
  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία δεκαεννέα (19) ήταν ημεδαποί και είκοσι οκτώ (28) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα.
  Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
·         Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
·         Πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε άμεσα μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, υπόθεση ληστείας σε οικία, η οποία έγινε την 18.2.2014 το βράδυ. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 31 ετών αντίστοιχα.
  Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα (50) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
  Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
***  Στα διόδια Νεστάνης την Παρασκευή οι αγρότες
 Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες και ετοιμάζουν παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Νεστάνης το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής. Την απόφαση αυτήν έλαβαν ομόφωνα οι συντονιστικές επιτροπές των ανεξάρτητων αγροτικών μπλόκων και φορέων της Πελοποννήσου που συναντήθηκαν και συνεδρίασαν στην Τρίπολη. Οι συντονιστικές επιτροπές εξέδωσαν κοινό ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση που είναι πέντε και αφορούν: Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015. Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα. Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους. «Πάγωμα» των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια. Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί, όπως επισημαίνουν, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές. -
 
***  Ιαπωνικό θρίλερ από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη
 Το πιο πετυχημένο θρίλερ στην ιστορία του ιαπωνικού σινεμά, το “Ringu”, θα προβληθεί την προσεχή Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, και ώρα 21.15, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ψυχολογικό δράμα, με ηρωίδα μια γυναίκα που έχει γνωρίσει τον πόνο τον οποίον αφήνει ο θάνατος σε μια οικογένεια. Το δημιούργημα του Νακάτα οικοδομεί την ατμόσφαιρα τρόμου, όχι στα ειδικά εφέ, αλλά στο υπονοούμενο και στην αφηγηματική εκκρεμότητα. Αργοί ρυθμοί, υποβλητική ατμόσφαιρα, παλιοί θρύλοι και στοιχειά που κρύβονται στα πηγάδια παραπέμπουν περισσότερο σε παραμύθι παρά σε ταινία τρόμου, που καταφέρνει να προκαλέσει δέος, ειδικά στις τρομακτικές σκηνές όπου αποκαλύπτεται σταδιακά το μυστήριο. Το “Ringu” έκανε θραύση στα ταμεία της Ανατολής (πρωτιά εισπράξεων σε Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη), κέρδισε βραβεύσεις σε διεθνή φεστιβάλ (Βρυξέλλες, Τορόντο), κατέκτησε τη Δύση, με ένα επιτυχημένο remake από τον Gore Verbinski το 2002 και εδραίωσε το μύθο του με δύο sequel, ένα prequel και μια κορεάτικη διασκευή. Διάρκεια: 96 λεπτά, είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών). -
 
***  Στα χέρια της Αστυνομίας οι ληστές με τα υπνωτικά ποτά στην Καλαμάτα         
          
Δύο σπείρες τσιγγάνων που λήστευαν ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα και οδηγούς ταξί στην Αττική εξάρθρωσε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε πέντε άτομα, ενώ αναζητά άλλα έξι. Μάλιστα, η πρώτη σπείρα είχε διαπράξει 43 ληστείες, ενώ η δεύτερη 10.
Η πρώτη σπείρα, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστο Παρθένη, «διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών», ενώ «συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις Ρομά, τρεις γυναίκες, ηλικίας 35, 40 και 42 ετών και ένας 40χρονος άνδρας».
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 43 ληστείες, τελεσμένες και απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, όπως στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, το Βόλο, τη Λιβαδειά, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.
Οι δράστες προσποιούνταν τους πωλητές, τους κοινωνικούς λειτουργούς ή τους υπαλλήλους εταιρειών πώλησης χυμών και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους και πήγαιναν στα σπίτια τους, τους έριχναν στο χυμό που υποτίθεται ότι πωλούσαν ναρκωτικό και στη συνέχεια τους λήστευαν.
Μάλιστα, ο τρόπος αυτός που δρούσαν έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τους παθόντες, καθώς οι δράστες χορηγούσαν υπνωτικά χάπια σε ηλικιωμένους ανθρώπους με βεβαρημένο πολλές φορές ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η υγεία τους, αλλά ακόμα και η ίδια τους η ζωή.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και ακολούθως νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων, καθώς και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο (2) πλαστικά φιαλίδια που περιέχουν ροζ υγρό, έξι (6) δισκία υπνωτικών χαπιών σε συσκευασία των 3mg, πενήντα (50) υπνωτικά χάπια, δισκίο σε συσκευασία των I50mg, επτά (7) κάψουλες σε συσκευασία, το χρηματικό ποσό τον 862 ευρώ, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, δύο (2) δαχτυλίδια, σταυρός και ρολόι χειρός, καθώς και διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία δράσης: Είκοσι επτά (27) ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μία (1) ληστεία στην Πρέβεζα, πέντε (5) ληστείες στο Βόλο, τέσσερις (4) ληστείες στην Καλαμάτα, τρεις (3) ληστείες στη Θεσσαλονίκη, μια ληστεία στη Λιβαδειά και μία ληστεία στην Κατερίνη.
Από τις ληστείες άρπαξαν περίπου 30.000 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας, χρυσές λίρες, συσκευές κινητών τηλεφώνων, πιστωτικές κάρτες κ.ά.
Σε βάρος των κατηγορουμένων εκκρεμούν πλήθος καταδιωκτικών και συγκεκριμένα: Για τη 40χρονη, ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου για ληστείες. Για τη 42χρονη, ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου για ληστείες και τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για ληστείες και κλοπές. Για την 35χρονη, δύο (2) εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών και του ανακριτή Βόλου για ληστείες, ενώ για τον 40χρονο ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για ληστεία.
  Είχαν διαπράξει 10 ληστείες
σε βάρος οδηγών ταξί
Η δεύτερη σπείρα αποτελούνταν, επίσης, από τσιγγάνους και δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, διαπράττοντας συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί στην περιοχή της Αττικής. Συνελήφθη ένα άτομο, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του, ηλικίας 17, 19, 20, 21, 22 και 23 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας επιβιβάζονταν από διάφορες περιοχές της Αττικής σε ταξί και ζητούσαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στους καταυλισμούς στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών.
Κατά την άφιξή τους σε προκαθορισμένα σημεία, τους ανέμεναν συνεργοί τους και με την απειλή βίας άρπαζαν από τον οδηγό τα χρήματα που είχε και προσωπικά του αντικείμενα. Μάλιστα, έσβηναν τη μηχανή του ταξί και άρπαζαν τα κλειδιά του οχήματος και τα πετούσαν για να μην τους καταδιώξει το θύμα.
 
***  Η φωτογραφία με την Καρυάτιδα κάνει το γύρο του κόσμου!          
  
Στο πάνω μέρος της φωτογραφίας φαίνεται η Καρυάτιδα που μεταφέρθηκε από τον Λόρδο Έλγιν στην Αγγλία και σήμερα στολίζει το Βρετανικό Μουσείο,
ενώ στο κάτω μέρος απεικονίζονται οι υπόλοιπες πέντε Καρυάτιδες του μουσείου της Ακρόπολης με κενή τη θέση της έκτης Καρυάτιδας.
Η φωτογραφία αυτή κάνει και πάλι το γύρο του κόσμου μετά το σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις γύρο από το θέμα του  George Clooney 
 
***  Ξεκίνησε  στις  15-02-2014  το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι (300+φωτογραφίες και βίντεο)   
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.
        
 
 
  
 
  
  
                                  Λίγο μετά  της  07,30  στης 15 Φεβρουαρίου  2014 το απόγευμα , ...  ξεκίνησε το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι που και φέτος έκανε την έναρξη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Την παρουσίαση έκανε ο Νίκος Μουρατίδης, ενώ στα πληρώματα δόθηκαν τα λάβαρα με τον αριθμό τους και το λογότυπο του καρναβαλιού. Στην τελετή έναρξης έγινε και το πρώτο παιχνίδι για τα γκρούπ ενώ χόρεψαν αρκετές σχολές της πόλης. - 
 ~   http://youtu.be/F0qf0DdWMUs  ,
 
http://youtu.be/mUR5E1zNLQs  ,
 
http://youtu.be/gAN3o6h_pyA  ,
 
~ http://youtu.be/1vM2hLiV6XI   ,
 


*** Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών         
        
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής, ενώ είναι πρώτη στη συνολική κατανάλωση αντιμικροβιακών παραγόντων.
Η διασπορά στελεχών ανθεκτικών στα περισσότερα αντιβιοτικά ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών λοιμώξεων, ιδίως σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, με αποτέλεσμα την παράταση της νοσηλείας τους, την αύξηση της θνητότητας και την αύξηση του κόστους νοσηλείας για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Οι δε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα και για τα ελληνικά νοσοκομεία και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης και εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη και τον έλεγχό τους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας τον αυξανόμενο κίνδυνο από τη μικροβιακή αντοχή, εκπόνησε ειδικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο.
  Συνέπειες
Η συνεχώς καταγραφόμενη αύξηση της μικροβιακής αντοχής οφείλεται στην κατάχρηση των αντιμικροβιακών παραγόντων, ειδικότερα των ευρέος φάσματος. Αποτέλεσμα της αυξανόμενης αντοχής είναι η έξαρση των νοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικούς μικροοργανισμούς, με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας, της διάρκειας νοσηλείας των ασθενών, της θνησιμότητας των νοσηλευμένων ασθενών και, τελικά, την οικονομική επιβάρυνση των συστημάτων υγείας.
  Οδηγίες ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών για το κοινό
Γνωρίζετε ότι:
1. Τα αντιβιοτικά είναι χημικές ουσίες που χορηγούνται για την αντιμετώπιση βακτηριακών και όχι ιογενών λοιμώξεων που προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Για παράδειγμα, δεν είναι αποτελεσματικά στο κοινό κρυολόγημα, στη γρίπη, στη βρογχίτιδα και στην πλειονότητα των ωτίτιδων.
2. Η κατάχρηση αντιβιοτικών οδηγεί σε μειωμένη δραστικότητα αυτών, ειδικότερα όταν χορηγούνται άσκοπα (ανάπτυξη μηχανισμών «αντοχής» από τα παθογόνα).
3. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών και σε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά βακτήρια.
4. Η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά καθιστά δυσχερή την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που οφείλονται σε ανθεκτικά βακτήρια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας σήμερα.
5. Κοινό και επαγγελματίες Υγείας πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να περιοριστεί η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της αντοχής.
6. Τα παιδιά είναι πιθανό να νοσήσουν από κοινό κρυολόγημα ή γρίπη έως και εφτά φορές μέσα στο ίδιο έτος.
7. Στο κρυολόγημα, στις ιώσεις και στη γρίπη, η ξεκούραση, η καλή διατροφή και τα πολλά υγρά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  Γιατί πρέπει να δράσουμε τώρα;
1. Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών μπορεί να περιορίσει την αντοχή στα αντιβιοτικά. Όσο γρηγορότερα κινητοποιηθούμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα της αντοχής έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά.
2. Η αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών στα αντιβιοτικά δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τον πάσχοντα, αλλά και για το περιβάλλον του, καθώς οι οικείοι του αποικίζονται από το ίδιο παθογόνο και έχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν εξαιτίας αυτού.
  Μην ξεχνάτε:
1. Να μη λαμβάνετε αντιβιοτικά με δική σας πρωτοβουλία ή μετά προτροπή τρίτων ή, κυρίως, αν δεν τα έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.
2. Η συνταγογράφηση αντιβιοτικών δεν είναι απαραίτητη σε κάθε ασθένεια. Αν ο γιατρός σας δε χορηγήσει αντιβιοτικά, δεν αμφισβητεί ότι είστε άρρωστοι. Μόνο συγκεκριμένες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που οφείλονται σε βακτήρια (π.χ. η αμυγδαλίτιδα που οφείλεται σε στρεπτοκοκκική λοίμωξη εμφανίζεται σε ποσοστό μόνο 15% στο σύνολο των αμυγδαλίτιδων στα παιδιά και μόλις 5% στους ενήλικες) χρήζουν αγωγής με αντιβιοτικά και σίγουρα μετά την εκτίμηση από το γιατρό σας.
3. Η χορήγηση αντιβιοτικών σε ιογενείς λοιμώξεις δε μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων, ούτε προστατεύει τα άτομα του περιβάλλοντός σας, ώστε να μη νοσήσουν.
4. Όταν κρίνεται από το γιατρό σας ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση αντιβιοτικών, πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες δοσολογίας και διάρκειας της αγωγής σας (Μην παραλείπετε δόσεις).
5. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού όσον αφορά στην επιλογή των αντιβιοτικών και μη χορηγείτε το ίδιο φάρμακο της οικείους της με δική της πρωτοβουλία.
6. Αποφύγετε την προμήθεια ή τη φύλαξη των αντιβιοτικών για μελλοντική χρήση.
7. Η υγιεινή των χεριών και ο προληπτικός εμβολιασμός είναι οι πλέον ενδεδειγμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης της νόσησης και της διασποράς λοιμώξεων.
  ΔΡΑΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ
Η λανθασμένη χορήγηση των αντιμικροβιακών παραγόντων αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλει στη διόγκωση του προβλήματος της αντοχής.
Στον όρο «λάθος χρήση» περιλαμβάνονται τα εξής:
-Συνταγογράφηση αντιβιοτικών ενώ ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη νόσο.
-Χορήγηση εσφαλμένης δοσολογίας αντιβιοτικού, είτε μεγαλύτερης είτε μικρότερης, που αποκλίνει από την ενδεδειγμένη - βάσει διεθνώς αποδεκτών κατευθυντήριων οδηγιών.
-Λανθασμένη επιλογή αντιβιοτικού όσον αφορά στο φάσμα κάλυψης.
-Καθυστέρηση στην έναρξη αντιμικροβιακής αγωγής, ιδιαίτερα σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
-Λανθασμένη διάρκεια χορήγησης (είτε μικρότερη είτε μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη).
-Μη εφαρμογή της αποκλιμάκωσης, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των καλλιεργειών και παραμονή στο αρχικό εμπειρικό σχήμα ευρέος φάσματος.
Αποφεύγοντας αυτά τα συνήθη λάθη της καθημερινής πρακτικής, τόσο σε επίπεδο κοινότητας, μα κυρίως σε επίπεδο νοσοκομειακής φροντίδας, είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί περιορισμός της αντοχής και μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας που οφείλεται σε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα.
 
***   Το ελληνικό όνειρο του μετανάστη         
   Έτυχε να βρεθώ το μεσημέρι της Τετάρτης σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, σε «προάστιο» της Καλαμάτας. Παρέμεινα στο αυτοκίνητο για ικανό χρονικό διάστημα και προσπαθώντας να «ξεγελάσω» το χρόνο που  κυλούσε, άρχισα να παρατηρώ την κίνηση.
Μπαίνοντας στον αύλειο χώρο του καταστήματος είχα δει έναν άνθρωπο να κάθεται σε ένα από τα πεζούλια. Δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία, μέχρι που άρχισε να μετακινείται βλέποντας κάποιους από τους πελάτες να βγαίνουν από το κατάστημα και να προσπαθούν να τοποθετήσουν τα ψώνια στα αυτοκίνητά τους. Ήταν μελαχρινός, εμφανέστατα αλλοδαπός (προέκυψε στη συνέχεια και από την ομιλία του), περιποιημένος, με καθαρά ρούχα. Κρατούσε στο χέρι ένα μπουκάλι με υγρό καθαρισμού τζαμιών κι ένα μαύρο πανί και, όπως προέκυψε, ήταν τα εργαλεία της δουλειάς.
Ο αλλοδαπός πλησίαζε κυρίως γυναίκες, μόνες τους ή με παρέα, αλλά όχι εκείνες που συνοδεύονταν από άντρες, και με σπαστά ελληνικά, έχοντας μάθει μόνο κάποιες λίγες λέξεις, προσπαθούσε να τους ζητήσει να του επιτρέψουν να καθαρίσει τα τζάμια του αυτοκινήτου τους.
Όση ώρα παρέμεινα στο χώρο, δεν είδα κάποιον από τους πελάτες του καταστήματος να του το επιτρέπει. Σε δύο μόνο περιπτώσεις τον άφησαν να επιστρέψει το άδειο από τα ψώνια καρότσι στη θέση του και να εισπράξει το κέρμα που βρισκόταν σε αυτό. Δηλαδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα ποσό από 2 έως 4 ευρώ.                  
Ο άνθρωπος αυτός, παρά τις αρνήσεις που εισέπραττε, δε διαμαρτυρόταν. Τουλάχιστον, αν γινόταν κάτι τέτοιο, δεν ήταν φανερό. Έδειχνε να αντιμετωπίζει την κατάσταση καρτερικά και με τεράστια αποθέματα ευγένειας.
Δεν επιχείρησα να πιάσω κουβέντα μαζί του, απλώς περιορίστηκα να τον κοιτάω και άρχισα να σκέπτομαι πολλά. Επιχείρησα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του, αλλά δεν τα καλοκατάφερα. Δεν ξέρω τι του έταξαν όσοι τον έπεισαν πως στην Ελλάδα θα έχει καλύτερη τύχη και θα αποτελεί μέρος του ελληνικού ονείρου. Όμως, τελικά, είναι να αναρωτιέσαι αν το ελληνικό όνειρο που περίμενε ο μετανάστης έγινε εφιάλτης...
 
***   Η αλήθεια και το άλλοθι
       Από αυτή εδώ τη στήλη είχα διαφωνήσει με την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη να συμμετάσχει ως μέλος του Δ.Σ. στο Ίδρυμα Πάλλη, στη βίλα του οποίου στη συνέχεια βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά σύμβολα.
Στο ίδιο Ίδρυμα συμμετείχαν ο επιχειρηματίας Καρούζος και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, που έπειτα προφυλακίστηκε για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 
Ας σημειωθεί ότι ο τότε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν έχει δώσει ποτέ εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στο Ίδρυμα, όμως κάποια φίλα προσκείμενη σε αυτόν κυρία μού είχε στείλει επιστολή, η οποία και δημοσιεύτηκε στο «Θ», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ίδια στιγμή που ο κ. Βουδούρης ψήφιζε αντιμνημονιακά και άρθρωνε σχετικούς λιβέλους, ενώ συμμετείχε στο Ίδρυμα γνήσιων εκφραστών του καπιταλισμού στη χώρα μας.
Με ξένισε, λοιπόν, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατεβάσει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αν αυτή ήταν η λογική των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο, προεξαρχούσης αυτής της Μεσσηνίας, η οποία αποτελεί και το σκληρό πυρήνα τους, να το δεχθώ.
Θεωρώ, ωστόσο, πως, όσον αφορά στη Μεσσηνία, η συμπεριφορά και οι μετεγγραφές του κ. Βουδούρη δεν ήταν παρά μόνο η αφορμή, το άλλοθι για να εδράσουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «εξωκοινοβουλευτικός» παράγοντας, τα επιχειρήματά τους, προκειμένου να απαξιώσουν και εν τέλει να αποτρέψουν την κάθοδο του Μεσσήνιου πολιτικού ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, είχε άλλες βουλές και ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει διασπασμένος στην Πελοπόννησο, γεγονός που σημαίνει, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πως έχει χάσει από χέρι την παρτίδα με τον όποιον αντίπαλο απέναντί του. Ο κ. Βουδούρης θα παίξει εν γνώσει το ρόλο της Ιφιγένειας, στοχεύοντας, ωστόσο, σε μια επάνοδό του στα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας, ως υποψήφιος βουλευτής αυτή τη φορά.
Τούτο δε θέλει η σκληροπυρηνική κάστα της εδώ Νομαρχιακής, της οποίας μεγάλο κομμάτι ελέγχει ο ένας και μοναδικός βουλευτής του κόμματος στη Μεσσηνία. Ανταγωνιστικό είναι το θέμα, το οποίο λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του κ. Βουδούρη τού δίνει αληθοφανή επιχειρήματα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο κ. βουλευτής μας δε θέλει να έχει μέσα στα πόδια του έναν ισχυρό εσωκομματικό αντίπαλο στη Μεσσηνία στις επόμενες εκλογές.  του Δημήτρη Γιατράκου   
 
***  Πλατεία «Τριανόν»…
   Για τους περισσότερους, ειδικά αυτούς που γεννήθηκαν κατά τη δεκαετία του ’80, η φωτογραφία είναι ακόμα μία εικόνα της πόλης κάποια χρόνια πριν. Στους μεγαλύτερους, όμως, μπορεί να προσφέρει ευχάριστες αναμνήσεις, παιχνιδίσματα της μνήμης, ευκαιρία για μια βουτιά στο παρελθόν.
Προσωπικά, ο συγκεκριμένος χώρος είναι σχεδόν όλη μου η ζωή. Πέρα από τους τριγύρω κινηματογράφους, θερινούς και χειμερινούς, στη μέση δεσπόζει το ζαχαροπλαστείο «Τριανόν». Οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και θεατρική σκηνή για μένα. Εκεί, μαζί με την πλατεία στην Υπαπαντή, παίζαμε ποδόσφαιρο, εκεί έμαθα ποδήλατο, έτρεξα, έπεσα, σηκώθηκα, τσακώθηκα, έβγαλα τις πρώτες μου δραχμές, ως χαρτζιλίκι, για τις υπηρεσίες που πρόσφερα στη λειτουργία του μαγαζιού. Ο τίτλος μου ήταν βοηθός γκαρσονιού. Εκεί διαπίστωσα για πρώτη φορά τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.
Τη φωτογραφία την είχα ξαναδεί, αλλά έτυχε προχθές να μου τη δώσει ένας φίλος και τώρα πλέον την έχω στα χέρια μου ή, καλύτερα, στον προσωπικό μου υπολογιστή.
Σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι η πόλη αποτελεί ένα είδος ερωμένης που καθημερινά βγαίνουμε ραντεβού μαζί της. Ξέρουμε τις μοναξιές κάποιων δρόμων, την ξετρελαμένη πολυκοσμία των βραδινάδικων, μυστικές κρύπτες της νύχτας και κοσμικά καφενεία της ημέρας.
Εκείνο που δε σκεπτόμαστε είναι ότι στα μύχια διατηρούμε ένα παρήγορο απόθεμα της πόλης. Όπου κι αν βρεθούμε, όπως κι αν βρεθούμε, η πόλη δε μας εγκαταλείπει.  Οι τοίχοι είναι διάφανοι, ενώ μέσα στο πλήθος η απομόνωση σε κάνει να επιστρέφεις στον εαυτό σου για να αντλήσεις δύναμη από το εγώ σου.
Οι ρεαλιστές, βέβαια, που έχουν το μυαλό, γνωρίζουν ότι η πόλη αγκαλιάζει τούς πάντες, αλλά δεν αγαπά κανέναν. Πιο σωστά, δεν ανήκει σε κανέναν. Αυτό που προδίδει τους θνητούς είναι ο χρόνος. Τα οικοδομήματα της πόλης παραμένουν, αλλά ο χρόνος ξεπροβοδίζει όλα τα έμψυχα. Δρόμοι, πλατείες, χώροι θα μείνουν εκεί που ήταν. Πώς να φανταστείς μια πόλη όπου όλοι θα πέθαιναν ξαφνικά; Κι όμως, όλοι πεθαίνουν με τη σειρά τους, συνειδητοποιώντας ότι έζησαν σε πολυτελή σαρκοφάγο.   Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***  Όλα υπό …διαπραγμάτευση Τελευταία Ενημέρωση: 17/02/2014 10:45 Η υποκρισία, δυστυχώς, πάντα περίσσευε στην κοινωνία μας. Μέχρι πρότινος τα 400 χρόνια του τουρκικού ζυγού μάς ακολουθούσαν κατά πόδας, αν και μετρούσαμε πάνω από αιώνα απελευθέρωσης. Τώρα, η οικονομική κρίση έχει την πρωτοκαθεδρία στην αιτιολόγηση. Μια κοινωνία που δεν κατόρθωσε να βρει τα σταθερά της πατήματα σε αρχές, σχέσεις, στη συνύπαρξη των κυττάρων της. Ένα χαμόγελο «ζεστό» ακολουθούμενο από βλέμμα «παγωμένο». Διαλέγεις και παίρνεις τι προτιμάς και το λάθος δικό σου που επέλεξες το ένα και σου διέφυγε το δεύτερο. Μια αγάπη τραγικά τεμαχισμένη στο ρόλο του πιο άγριου σφαγέα. Λες και ο άνθρωπος δεν είναι ενιαία οντότητα, εσύ επέλεξες τα χαρακτηριστικά που σε «καλύπτουν», πολεμώντας λυσσαλέα τα υπόλοιπα. Μια ευκαιριακή φιλία με διάρκεια όσο αυτή του συμφέροντος. Μια ιδεολογία γιαλαντζί. Με τον κομφορμισμό προμετωπίδα στην πορεία της ζωής. Φτιάχνει ο άλλος τη δική του αλήθεια, φθάνει στο σημείο να την πιστεύει βαθιά, αιτιολογώντας πράξεις και συναισθήματα. Όλα καλά… Γνώρισα και ανθρώπους διαφορετικούς. Ελπίζω να γνωρίσω περισσότερους. Φωτεινές αχτίδες στη δική μου ζωή, πολύτιμοι συνοδοιπόροι… Ας αφήσουμε το βαρύ παλτό των 400 χρόνων σκλαβιάς χωρίς λεβάντα, ώστε να γίνει τροφή του σκόρου… Ας προμηθευτούμε τα κατάλληλα γυαλιά, ώστε να δούμε την κρίση ως ευκαιρία… Ένα βραδάκι, όταν το φως της μέρας μάς έχει αποχαιρετήσει, ας κάνουμε στον εαυτό μας τον ορό της αλήθειας, τολμώντας να τον αφουγκραστούμε. Τότε, οι κομφορμιστές θα γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι, η κοινωνία θα βρει τα σταθερά της πατήματα, οι νέοι θα προχωρήσουν με λιγότερα βαρίδια και η κοινωνία μας μπορεί να μη γίνει κοινωνία αγγέλων, σίγουρα όμως θα μεταλλαχθεί σε αξιοπρεπή ανθρώπινη κοινωνία. Άντα Αποστολάκη - 
 
*** Τα likes των χωρισμών
        Άκουγα και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. «Χώρισαν ο Ιωακείμ και η Άννα, επειδή η δεύτερη έκανε δυο -τρεις φορές like στη φωτογραφία ενός άγνωστου, στον πρώτο, τύπου στο facebook». «O Γιάννης είδε τα likes, τα πήρε κρανίο, μέχρι για “πέσιμο” μίλησε, έγιναν μαλλιά κουβάρια, ειπώθηκαν βαριές κουβέντες και...γεια σας».
Γίνονται αυτά, ρε παιδιά, άρχισα να ερωτώ ένθεν και εκείθεν σε παρέες και όλοι, μα όλοι, είχαν να μου διηγηθούν διάφορα. «Από πού κι ως πού έκανες ή δέχθηκες το αίτημα φιλίας που σου έκανε ο δείνα και η τάδε;», «Γιατί μπήκες στο προφίλ εκείνης της ακατονόμαστης και τσέκαρες τις φωτογραφίες της;». Ναι, παίζουν και τέτοια, γιατί το fb είναι μεγάλος ρουφιάνος κι αν δε γνωρίζεις καλά τη χρήση του, μπορεί να σε στείλει «αντάρτη».
Στις μικρές ηλικίες όπου κυριαρχεί, όπως είναι φυσικό, η ανωριμότητα, πρέπει να γίνεται o... χαϊμός, που λένε. Τα παραδείγματα που ανέφερα, ωστόσο, μόνο με πιτσιρικαρία δεν έχουν να κάνουν. Γνωρίζω, μάλιστα, ζευγάρια παντρεμένα ή μη που, για προστατέψουν τη σχέση τους, δεν είναι φίλοι μεταξύ τους στο fb, ώστε να μην τους έρχονται ειδοποιήσεις της δραστηριότητας των συντρόφων τους και προκαλούνται κραδασμοί και αναταράξεις.
Παρά την ελαφρότητα που δείχνει να έχει το θέμα στην πραγματική ζωή το facebook παίζει καθοριστικό, μερικές φορές, ρόλο στις σχέσεις των ζευγαριών.
Συναντάται, επίσης, πολύ συχνά το φαινόμενο κάποιοι να έχουν και δεύτερο προφίλ με «μούφα» όνομα, για να μπορούν να δρουν με την... ησυχία τους. Μέχρι να κάνουν καμιά στραβοτιμονιά, βέβαια, όπου το τέλος της σχέσης είναι τετελεσμένο. Γιατί, όπως λέει και μια παροιμία, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον πιάσανε».
Kλείνοντας, εκείνο που έχω να καταθέσω είναι πως, αν δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στο-στη σύντροφό σου, μην ασχολείσαι καλύτερα με το «άθλημα». Αν είσαι ελεύθερος σκοπευτής, είναι το καλύτερο μέσο για «δημόσιες σχέσεις»...
  Εκείνο που έχω να καταθέσω είναι πως, αν δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στο-στη σύντροφό σου, μην ασχολείσαι καλύτερα με το «άθλημα»
 
***  Το 6ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Elite          
    
Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elite το 6ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση των ιατρών της Μεσσηνίας και όλων των ιατρών και νοσηλευτών που ενδιαφέρονται για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα υγείας, συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του Γενικού & Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παροχή υπηρεσιών υγείας, διότι η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας.
Την Παρασκευή, στις 8.00 το βράδυ, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Βιοποικιλότητα και Φυσικά Προϊόντα: Αέναος Βιομηχανική Εκμετάλλευση;», από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Λέανδρο-Αλέξιο Σκαλτσούνη, με ελεύθερη προσέλευση για κάθε ενδιαφερόμενο. Στον ίδιο χώρο, στις 7.30, θα γίνει και η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον αθλητή ειδικών ικανοτήτων Γεώργιο Λαζαρίδη. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από Χορωδίες της Καλαμάτας.
Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών.
Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η επιστημονική αυτή εκδήλωση δίνει νέο νόημα και νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική δια­δικασία, που οπωσδήποτε θα έχει θετική επίδραση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό και στην ευρύτερη περιφέρεια.
  Ιστορία του συνεδρίου
Ο θεσμός της «Ημερίδας Υγείας Μεσσηνίας» ξεκίνησε πριν από το 2009, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) και των νοσοκομείων του νομού. Σήμερα, συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του Γενικού & Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Το εγχείρημα ξεκίνησε από την ανάγκη των λειτουργών της υγείας, για ενημέρωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και υλοποιήθηκε ως εξής:
-1η & 2η Ημερίδα Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009 και 2010
-3ο, 4ο, 5ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2011, 2012, 2013
Στην αρχή, η προσπάθεια αυτή στόχευε αποκλειστικά στην εκπαίδευση και γι’ αυτό το λόγο ήταν σεμιναριακού τύπου. Από το 2011, όμως, η «Ημερίδα Υγείας» αναβαθμίστηκε σε συνέδριο, διότι η ανάγκη προβολής των επιστημονικών εργασιών των ιατρών ήταν επιτακτική.
 
***  Μήνυμα ΠΑΣΟΚ σε υποψήφιους «αντάρτες»
  Η Χαριλάου Τρικούπη έστειλε χθες το δικό της σαφές μήνυμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται για «αντάρτικο» στις τοπικές εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ κινείται στις περιφερειακές εκλογές συντεταγμένα και θεσμικά. Κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αυτενεργεί στο όνομα δήθεν του ΠΑΣΟΚ ή του προέδρου του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του. Εν τω μεταξύ, για το θέμα του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο... κλήρος έχει πέσει στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος, με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας σύσκεψης στελεχών στην Αθήνα, έχει αναλάβει έναν κύκλο επαφών. Στην ατζέντα είναι γραμμένα τα ονόματα του νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, αλλά και του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούση. Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. - 
 
***  ΙΚΑ Καλαμάτας: Ο τελευταίος την πόρτα… (φωτογραφίες και βίντεο)         
    
  
  
  
 
 
Στιγμές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες στο κτήριο του ΙΚΑ Καλαμάτας, με την επιτροπή παράδοσης-παραλαβής να αποχωρεί και το κτήριο «να μένει» στον αέρα.
Ειδικότερα, χθες επέστρεψε στο κτήριο της οδού Πλάτωνος η επιτροπή παράδοσης- παραλαβής, ώστε αυτό να περάσει και επίσημα στο νέο καθεστώς, όμως συνάντησε αντιδράσεις από εργαζομένους και συγκεντρωμένους πολίτες.
Τελικά, η τριμελής επιτροπή κατάφερε να μπει στο κτήριο από την πίσω είσοδο, στην οδό Κοραή, και να φθάσει στο γραφείο του διευθυντή Δ. Καραγλάνη. Αυτό, όμως, έγινε αντιληπτό από τους συγκεντρωμένους. Αμέσως όλοι συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρώτου ορόφου και απαιτούσαν η επιτροπή να αποχωρήσει από το κτήριο.
Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση, ενώ ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Κουτσαντωνάκης ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να αφήσουν τη διαδικασία να εξελιχτεί.
Έπειτα από φωνές και αποδοκιμασίες ο κ. Κουτσαντωνάκης ζήτησε έγγραφη αναφορά από αυτούς που θα κρατούσαν το κτήριο ανοιχτό, ότι θα ήταν υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές. Αναφορά τέτοια δεν του δόθηκε, αλλά λόγω της αντίδρασης αναγκάστηκε να αποχωρήσει άπραγος.
Το πρόβλημα ξεκίνησε τη Δευτέρα, οπότε η επιτροπή εμποδίστηκε στην παράδοση του κτηρίου λόγω του ΦΕΚ που δεν είχε εκδοθεί, το οποίο και εκδόθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Όμως, από χθες οι υπάλληλοι είναι σε διαθεσιμότητα, οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν παράδοση του κτηρίου, αφού σε αυτούς περιλαμβάνεται και η επιτροπή καταγραφής. Έτσι, επικράτησε ένα αλαλούμ για το ποιος είναι υπεύθυνος για το κτήριο.
Μετά την αποχώρηση της επιτροπής οι υπάλληλοι αποφάσισαν σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα να μαζέψουν ό,τι πράγματα (καρέκλες, φορεία κ.λπ.) ήταν στους διαδρόμους, να τα μεταφέρουν σε ασφαλή χώρο και να παραδώσουν τα κλειδιά, για να μην έχουν καμία ευθύνη.
Πλέον έχουν μπει κι αυτοί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απλά περιμένουν «τα πράγματα να μην πάνε όπως φοβούνται, αφού το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά κενά και δεν αναφέρει πότε, πού και εάν θα επιστρέψουν», όπως λένε.
Μας είπα χθες:
  Βικτώρια Ξανθοπούλου
«Εργαζόμουν εδώ 5 χρόνια και αισθάνομαι απόγνωση. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη, αφού και σε άλλες περιπτώσεις που είπαν ότι θα κάνουν κάτι σε ένα μήνα, δεν έγινε. Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα προλάβουν σε ένα μήνα να τα καταφέρουν. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να ιδιωτικοποιούν τη δημόσια υγεία».
  Δήμητρα Κολυνιάτη
«Τελευταία ημέρα σήμερα για εμάς. Δεν έγινε παράδοση - παραλαβή και δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η επιτροπή καταγραφής δεν έχει παραδώσει και πλέον η ευθύνη περνά στο διευθυντή».
  Γιάννης Σγουρός
«Η μονάδα υγείας προσέφερε έργο. Έβλεπε γύρω στους 180 χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο. Εδώ ακόμα γίνονταν οι επιτροπές του ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση της σύνταξης και της αναπηρίας.
Κάθε μέρα είχαμε μεγάλη προσέλευση, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν. Το έργο ήταν αρκετά μεγάλο. Η μονάδα υγείας προσέφερε στην τοπική κοινωνία πάρα πολλά.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ενώ η επιτροπή καταγραφής δεν κατάφερε να παραδώσει το κτήριο λόγω των προβλημάτων.
Ο κόσμος πλέον δεν έχει πού να πάει, αφού δεν μπορεί να απορροφηθεί από το νοσοκομείο. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους
Όσο για τη διαθεσιμότητα, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Θεωρώ ότι, για να γυρίσουμε στις θέσεις μας σε ένα μήνα, θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον ένα πλάνο, να ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι με το παιδί, δηλαδή, το νέο φορέα που δημιουργήθηκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και να ανοίξει η δομή, δε θα είναι όπως ήταν. Αφού οι γιατροί δε θα είναι όσοι πριν, συνεπώς και το προσωπικό θα είναι μειωμένο.
Χθες μας ήρθαν οι υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να κάνουμε, με τις οποίες μεταφερόμαστε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Συνεπώς ο χώρος είναι μεγάλος και η δεξαμενή της διαθεσιμότητας είναι ότι αυτό το προσωπικό μπορεί να πάει παντού. Για παράδειγμα, εμένα μπορεί να μου πουν να πάω στον Πύργο ή στην Πάτρα και δε θα μπορώ να πω και τίποτα. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθείς στην παραίτηση, αφού το κόστος ζωής για να φύγεις από την πόλη σου και να πας σε μιαν άλλη είναι μεγάλο».
  Δήμητρα Συκά
«Ήμουν κι εγώ στην επιτροπή παράδοσης. Από την Παρασκευή παραδώσαμε τα ιατρεία στο Δυτικό και Ανατολικό Κέντρο, όμως χθες εδώ, λόγω προβλημάτων, δεν μπορέσαμε να παραδώσουμε. Από τη στιγμή που βγήκε το ΦΕΚ, δεν είμαστε υπάλληλοι της μονάδας. Εδώ ήμουν 24 χρόνια και η σημερινή μέρα είναι δύσκολη.
Σχετικά με την επιστροφή μας, δεν είμαι αισιόδοξη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε, ειδικά τόσο σύντομα».
  Χρυσούλα Γεωργακαράκου
«Είμαι εδώ 19 χρόνια. Σήμερα είμαι οργισμένη, θλιμμένη, στενοχωρημένη, απογοητευμένη. Μόνο αισιόδοξη δεν είμαι, αφού στη διάρκεια της απεργίας μας, που είδαμε από κοντά το νομοσχέδιο και τις αλλαγές, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, καμία οργάνωση. Υπάρχει πολύ μεγάλη προχειρότητα στον όλο σχεδιασμό της καινούργιας κατάστασης. Αυτό, μάλιστα, είναι το πιο λυπηρό. Η πολιτεία, δηλαδή, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και επιπολαιότητα το θέμα της υγείας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να δώσουν 8.500 απολύσεις στην τρόικα, που έρχεται την Πέμπτη, κι από εκεί και πέρα δεν έχουν οργανώσει και σχεδιάσει τίποτα».
  Δ. Καραγλάνης
Τέλος, από την πλευρά του ο διευθυντής της μονάδας, Δ. Καραγλάνης, μας δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι σε διαθεσιμότητα και κακώς ήταν στον κτήριο, απλά αγωνιά για το τι θα γίνει με όλη αυτή την κατάσταση.
  Φαρμακείο ΙΚΑ
Το φαρμακείο είναι το μοναδικό κομμάτι της μονάδας που θα παραμείνει ανοιχτό, χωρίς όμως να υπάρχει σε αυτό διοικητική υποστήριξη, αφού πλέον οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι σε διαθεσιμότητα.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση     Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  
 
***  Μαντολινάτα 2014: Οι καρναβαλιστές το έριξαν στο χορό απόψε (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
Στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, λίγο μετά τις 20.00,ξεκίνησαν στα παπλωματάδικα τα Μαντολινάτα.
Η δημοτική χορωδία «Η Καλαμάτα», με μαέστρο τον Οδυσσέα - Κωνσταντίνο Ξηρόκωστα, τραγούδησε χωρίς τη συνοδεία μουσικής, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική έπαιξε αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. -
 
 
 
***  Με άστατο καιρό θα το "τσικνίσουμε" στην Καλαμάτα         
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο ΤσικνοΠέμπτη 20/2/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.
Θα υπάρξει μικρή συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)   πηγή: www.meteoclub.gr
 
*** Στις Σπέτσες βρέθηκε η σορός του 27χρονου ιστιοπλόου
  Στον 27χρονο ιστιοπλόο Τάσο Σιώρη ο οποίος αγνοούταν από τις 28 Ιανουαρίου, όταν εξέπεμψε το τελευταίο σήμα από το ιστιοφόρο το οποίο χειριζόταν στην περιοχή του Σουνίου, ανήκει η σορός που βρήκαν ψαράδες την περασμένη εβδομάδα στο Φάρο Σπετσών. Η σορός εστάλη στο νεκροτομείο Πειραιά, όπου από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε, ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό και έπειτα από εξέταση DNA επιβεβαιώθηκε σήμερα Τετάρτη, ότι επρόκειτο για τον άτυχο ιστιοπλόο. Το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας το οποίο η διαχειρίστρια εταιρεία ανέθεσε στον 27χρονο να πλοηγήσει μόνος του παρά τις κακές καιρικές συνθήκες από τη Μαρίνα Αλίμου στο Λαύριο, εντοπίστηκε την Κυριακή βυθισμένο στο νότιο άκρο της νησίδας Πάτροκλος στην περιοχή του Σουνίου. Την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο 27χρονος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, είχε δηλώσει μηχανική βλάβη. Τότε είχε αναφέρει, ότι συνεχίζει το ταξίδι του μόνο με τη χρήση των ιστίων του σκάφους. Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει την Παρασκευή στο Νεκροταφείο του Γέρακα. www.alphatv.gr  -
 
***  Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «Χωρίς Συνταγή» στη Μάνη (βίντεο)         
     
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή».
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 18:50, ο Δημήτρης επισκέπτεται τη Μάνη. Έναν τόπο «άγριο», με θρύλους, βεντέτες, καπεταναίους, πυργόσπιτα, αλλά και ξεχωριστούς ανθρώπους και ιδιαίτερα προϊόντα. Μέλι, αλάτι, λάδι, σύγκλινο, λούπινα είναι μερικά από τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν αυτή την άνυδρη γη.
Πρώτη στάση η Αρεόπολη και το κρεοπωλείο του Μιχάλη Τατσούλη. Ο Μιχάλης δείχνει στον «σεφ χωρίς συνταγή» τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος του σύγκλινου και του αποκαλύπτει όλα τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού εδέσματος.  Η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού οδηγεί τον Δημήτρη στον φούρνο της μητέρας του Μιχάλη, της κυρίας Μηλίτσας.
Εκεί, φουρνίζει το παραδοσιακό ψωμί και φτιάχνει με την κυρία Μηλίτσα τηγανόψωμο και μια απολαυστική ομελέτα με σύγκλινο.  Το μέλι είναι σήμα κατατεθέν της Μάνης και έτσι η επόμενη στάση του Δημήτρη είναι τα μελίσσια του Νίκου Μαυροειδόγγονα, η συνάντηση αυτή όμως, κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον «σεφ χωρίς συνταγή».
Στο όρος Ταίναρο, ο Γιώργος Μαυροδάκος, ένας νέος κτηνοτρόφος εξηγεί στον Δημήτρη τον παράξενο τρόπο εκτροφής των ημιάγριων ελληνικών αγελάδων.  Στο αλατοχώρι Χοτάσια συναντά τον Ηλία Γατέα και τον Γιώργο Παναγέα, δυο ξεχωριστούς ανθρώπους που κρατούν την παράδοση του τόπου ζωντανή, καθώς ασχολούνται με το αλάτι πάνω από μισό αιώνα. Στα μυτερά βράχια του χωριού, ο Δημήτρης μαθαίνει πώς καλλιεργείται το βασικότερο υλικό της κουζίνας!
Τελευταία στάση, ο Κάμπος, ένα χωριό κοντά στην Καρδαμύλη. Εκεί ο Δημήτρης συναντά ένα νέο ζευγάρι, τον Νίκο και την Κατερίνα Ψαλτήρα, στο κτήμα τους. Ο Νίκος και η Κατερίνα επέστρεψαν από τη Γερμανία, αξιοποίησαν τους ελαιώνες της οικογένειας και τώρα εξάγουν ένα από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα. Η μαμά Πόπη, η αρχηγός της οικογένειας μαζί με τον Δημήτρη και την Κατερίνα μαγειρεύουν παραδοσιακά πιάτα, πίτα με τραχανά και ένα ιδιαίτερο αρνάκι.
Η ώρα περνά, ένα αυθεντικό μανιάτικο τραπέζι στρώνεται και ο Δημήτρης κλείνει μέσα σε ευχάριστο κλίμα το ταξίδι του στη Μάνη.
Video:   http://youtu.be/O5J8Jtv0j58 ,
/div>
 
 ***
 
*** Αθλητικό  αγιάζι  ενημέρωσης με  Μεσσηνιακό  άρωμα  :

 ***    Απόψε βγαίνει η 4άδα που έρχεται Καλαμάτα… για το final four του Κυπέλλου Ανδρών

Το πού ανακοινώθηκε, μένει να μάθουμε και το ποιοι... Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το final four του Κυπέλλου Ανδρών και οι τέσσερις φιναλίστ θα προκύψουν μετά τις αποψινές προημιτελικές «καυτές» αναμετρήσεις: Βόχας 19.00 ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ Κυριοπούλου-Γεωργουλέας Ακαρέπης Ζηρίνειο 19.30 ΑΟ Κηφισσιά - Παναθηναϊκός ΑΟ Κουτσούλας-Ονόπας Ράπτης Αιγίνιο 19.00 ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ολυμπιακός ΣΦΠ Βασιλειάδης-Γεωργιάδης Κάλλης Αλεξ/λης 18.30 ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/λης - ΑΕΚ Μπαντιανίδης-Αβραμίδης Μιχελινάκης - 

*** Ευκαιρία για αποφόρτιση το «κενό» Σαββατοκύριακο για την Καλαμάτα

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ Μπορεί μετά την ήττα από την Ερμιονίδα να προέκυψαν φωνές απογοήτευσης, που μετέφεραν μάλιστα ευθύνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση όπως για παράδειγμα το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, όμως οι τελευταίες ώρες ωθούν, τις φωνές αυτές, να σκεφτούν πιο λογικά κατεβάζοντας τους τόνους. Μιλάμε από τη μια πλευρά για ανθρώπους που κινούνται έντονα γύρω από την ομάδα, αλλά ακόμη και για μια μερίδα φιλάθλων που «ξεσπάθωσε» μετά το άσχημο αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες μειώθηκαν σημαντικά, όμως, το δύσκολο πρόγραμμα της πρωτοπόρου Ερμιονίδας που έχει να δώσει αρκετά ματς εκτός έδρας, αλλά και ντέρμπι εντός, αφήνει ελπίδες σε μια ομάδα με το βάρος και τον κόσμο της Καλαμάτας, που αποδεδειγμένα μπορεί να επανέλθει. Οι επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό το μέλλον και το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, όμως αυτή τη στιγμή προέχει η ηρεμία της ομάδας και η συγκράτηση. Το ρεπό που ακολουθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο λόγω της διεξαγωγής του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, δίνει την ευκαιρία για αποφόρτιση και μαζί τη δυνατότητα στο Μίλτο Γκόφα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Τώρα είναι που πρέπει ο τεχνικός της «Μαύρης Θύελλας» να δώσει απαντήσεις και να πείσει ακόμη και τον πλέον δύσπιστο ότι δικαίως βρίσκεται στον πάγκο και καθοδηγεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα λέγαμε και για τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν όπως ήταν λογικό άλλωστε στο επίκεντρο, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν ότι δικαίως φορούν τη φανέλα της Καλαμάτας. Το ευχάριστο είναι ότι η μεγάλη μερίδα του κόσμου, με πρώτους τους οργανωμένους, στηρίζουν και μπαίνουν μπροστά στην προσπάθεια ανάκαμψης.Το ευχαριστώ της Ερμιονίδας Ανακοίνωση εξέδωσε λίγες ώρες μετά το ματς της Κυριακής η διοίκηση της Ερμιονίδας η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ΔΣ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ερμιονίδας Ιωσήφ Μερτύρης ευχαριστούν την Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας και τους καταπληκτικούς φιλάθλους της Καλαμάτας για την άψογη και κόσμια συμπεριφορά τους». - 

*** Για  τα  προκριματικά  στα  ημιτελικά στο  ευρωπαϊκό Τσάμπιον Λινγκ  στο  ποδόσφαιρο :
Χθές  :
ΜΑΤΖΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  0-2 .- ^
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ -ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ  0-4 .- ^
Σήμερα  :
ΑΡΣΕΝΑΛ -ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ   0-2 .- ^  {54΄ Γκρόος , 82΄ Νούρε } .- Με (2) δύο χαμένα πεναλτι και μια   αποβολή .-
ΜΙΛΑΝ  -ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Μανδρίτης       0-1 .- ^ {83΄Ντιέγκο  Κόστα }.-

*** Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στον Κορδία.
   Αντίπαλοι, την φετινή σεζόν που θα διεκδικήσουν την κούπα η Εράνη Φιλιατρών (σ.σ. πολυνίκης του θεσμού) και το αξιόλογο συγκρότημα του Α.Ο Κυπαρισσίας, που διεκδικεί τη φετινή σεζόν με το Πάμισο Μεσσήνης & τον Εθνικό Μελιγαλά το πρωτάθλημα της Α΄ Μεσσηνίας.
Από κει και πέρα, σας παραθέτουμε τους κυπελλούχους Μεσσηνίας τα τελευταία 30 χρόνια.
ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΙ ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΆΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ
8:  Εράνη Φιλιατρών 1995, 2001, 2002, 2003, 2004, 2009, 2010, 2012
5: Πάμισος Μεσσήνης 1985, 1988, 1994, 1996, 2011
4: Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1984, 1986, 1987, 2013
3:Μιλιτάδης Πύργου  1990, 2005, 2007
2:Α.Ο. ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης 1989, 1993
2:Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 1997, 1998
2:Απόλλων Καλαμάτας            1992, 1999
2:Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών 2000, 2006
1: Π.Σ. Η Καλαμάτα 1983
1: Αναγέννηση Παραλίας 1991
1: Απόλλων Πεταλιδίου 2008

***

*** ~ ttps://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     432   φίλοι.-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:


~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3105   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1587 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1588   video.-
                                               ** Σύνολον   :   6280   βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 257    φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,

*** Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ... - ΛΕΝΕ - ... ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ..
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,
ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ...ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑΣ ,
ΤΗΣ ΒΙΑΣ , ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΔΙΑΣ , ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔ...
ΙΑΦΟΡΙΑΣ .. ,
ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ , ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΕΣ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΗΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ...
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΗΘΗΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ , ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ , Σ΄ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΚΙ΄ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ....

SNS STAMOS01 ARFARA HELLAS -GREECE 2014 .-
Βουλιάζω και ξαναγεννιέμαι ...
Το όνομά αυτό ...σημαίνει Τιμιότης !!!



***   ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .- ~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-
~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
``  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html ,  Ανθολόγιο Επιλογές  Καταγραφές  Παρασκευή  13 Φεβρουαρίου  2014 .-
~
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~



 ~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :


~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.- 
~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .-
www.blogtv.gr  , www.tometopo.gr , www.antarsya.gr  www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  , www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr,
http://www.kairos.gr , http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,                                                  www.epirustv1.gr  = ΗΠΕΙΡΟΣ ΤV1     
  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  www.batzolis.gr  - http://www.dikisports.blogspot.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/www.sintagespareas.gr = Οι  συνταγές της παρέας   
  www.dibidabo.com    , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  ,  http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114 ,
www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-
www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-

*** VIDEO - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  :

Σταματάκος  γενέθλια  μαμάς  17- 2- 2014 : http://youtu.be/xewRM_BWUZA ,

Σταματάκος  και τούρτα  2   17/ 2/ 2014  : http://youtu.be/pYnT4plQvWI ,

Γενέθλια  Αγγελικής  17/ 2/ 2014 :  http://youtu.be/FEamgczblj8 ,

 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  Μεσσήνης πρόβες  2014 : http://youtu.be/ples7yS1vtY ,
 
~***   * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
 ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου