ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

 Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 :

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  Το  ποντικάκι  πάντα  μαζί μας  στην καθημερινότητα ... !



***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Σαμαράς για τους ΟΤΑ: Πρόταση αξιοκρατίας ο νέος εκλογικός νόμος          
          Περιφερειάρχες: Να ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές 
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Με βασικό όπλο την αλλαγή του εκλογικού νόμου οργανώνει το Μέγαρο Μαξίμου τη στρατηγική του για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ ως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τις γαλάζιες υποψηφιότητες. Από το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι οι αλλαγές που δρομολογούνται στο σύστημα εκλογής περιφερειαρχών και δημάρχων δε θα βάλουν σε δοκιμασία τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.
Αυτό φάνηκε και χθες, σε νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη» χαρακτηρίζει τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας ως «σκέψεις του πρωθυπουργού» αναφορικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Παράλληλα ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και, πρωτίστως, με τους κυβερνητικούς εταίρους μας».
Υπενθυμίζεται ότι με το νέο εκλογικό σύστημα προτείνεται ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και μείωση του πλαφόν εκλογής από τον α’  γύρο από 50% σε 42%.
Από την άλλη πλευρά, να ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση ο εκλογικός νόμος που προωθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση ζητούν στο ψήφισμά τους οι περιφερειάρχες.
Συγκεκριμένα, με παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Κεντρική Μακεδονίας και πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Γιώργου Πασχαλίδη, συμπεριελήφθη στο κείμενο ψηφίσματος πρόταση του συνταγματολόγου Γιώργου Σωτηρέλη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ισχύσει για τον εκλογικό νόμο στις εκλογές ΟΤΑ αυτό που ισχύει και για τις εθνικές: Δηλαδή, να ισχύει από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλογικός νόμος ο οποίος θα ψηφισθεί στη Βουλή με πλειοψηφία μικρότερη των δύο τρίτων (200 βουλευτών).
  Προς πλαφόν 7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε κάθε περίπτωση, στη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου προσανατολίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια, αφενός, να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και, αφετέρου, να είναι εφικτό να διοικηθεί ο Δήμος ή η Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, μετά και από τις επαφές που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι ο Π. Καμμένος κατά τη συνέντευξή Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ εκφράστηκε θετικά για το νέο εκλογικό νόμο), κατέστη περισσότερο από σαφές ότι οι βασικές ενστάσεις αφορούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη δυνατότητα διοίκησης του Δήμου ή της Περιφέρειας.
Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται: Να θεσπιστεί πλαφόν 7% (αντί για 5% που ήταν η αρχική σκέψη) ώστε, αφενός, να αποκλείονται οι μικροί σχηματισμοί από το δημοτικό συμβούλιο και, αφετέρου, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εξέλεγαν με βάση την απλή αναλογική να δίνεται ως μπόνους στην πλειοψηφούσα παράταξη που θα διοικήσει το Δήμο ή την Περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανόν ακόμη και με 42% που είναι το όριο εκλογής, ο δήμαρχος να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να διοικεί το Δήμο. Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο η, αρχικά εξαγγελθείσα, απλή αναλογική δίνει τη θέση της στην ενισχυμένη.
Να αναγράφεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του υποψήφιου δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου και η παράταξη στην οποία ανήκει, ώστε στην επιλογή τους οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη τους και αυτό το στοιχείο.

***  Παραπέμπεται για κακούργημα ο υπαρχηγός του Τσίπρα,βουλευτής Γ. Σταθάκης

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί «αμετακλήτως» και με βαριές κατηγορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπαρχηγών του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας»!
Η υπόθεση αφορά ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας,
ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.
Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004.
Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους.
Μαζί με τον κ. Σταθάκη παραπέμπονται ακόμα 16 άτομα μεταξύ των οποίων και ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου.Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι οι: Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης.-
 
***  Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τα επεισόδια στην Πηγάδα του Μελιγαλά
Ολοκληρώνεται αύριο και παραδίδεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Σταύρου, η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που είχε ζητήσει ο εισαγγελικός λειτουργός για τα επεισόδια στην Πηγάδα του Μελιγαλά την προηγούμενη Κυριακή. Μετά τα όσα συνέβησαν με τη Χρυσή Αυγή κατά τις εκδηλώσεις στην Πηγάδα, στις αρχές της εβδομάδας ο εισαγγελέας έδωσε κατεπείγουσα εντολή να διερευνηθούν τα γεγονότα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας κλήθηκαν πάνω από δέκα άτομα και κατέθεσαν. Μετά την παράδοση της έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, αυτή θα προωθηθεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να συμπληρώσει την έρευνα που έχει ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας. - 

* **Οι Γερμανοί ψηφίζουν, η Ευρώπη αναμένει
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν 61,8 εκατομμύρια γερμανοί πολίτες
Άνοιξαν στις 9.00 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδας, οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Εκτός αν η διαφορά είναι οριακή, το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει σαφές μία ως δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες (19.00 ώρα Ελλάδας), με βάση τα exit poll και τις προβολές με βάση τα μερικά αποτελέσματα. «Οριακή η μάχη» παραδέχεται η Ανγκελα Μέρκελ, που διεκδικεί τρίτη θητεία στην καγκελαρία.
42%
25%
2%
9%
15%
3%
-
4%
CDU / CSU
Άνγκελα Μέρκελ
SPD
Πέερ Στάινμπρουκ
FDP
Ράινερ Μπρίντερλε
Die Linke
Κ. Κίπινγκ / Μπ. Ρίξινγκερ
Πράσινοι
Κ. Γκέρινγκ / Γ. Τρίτιν
Κόμμα
Πειρατών
AfD
Μπερντ Λούκε
Λοιπά
κόμματα
Πατήστε για το προφίλ των κομμάτων
Εννιά μήνες
δημοσκοπήσεων
Η πορεία των κομμάτων μέσα στο 2013, όπως την κατέγραψαν οι δημοσκόποι του Ινστιτούτου Forsa.
9 Ιανουαρίου 2013
25%
2%
9%
15%
3%
-
4%
CDU / CSU
Άνγκελα Μέρκελ
SPD
Πέερ Στάινμπρουκ
FDP
Ράινερ Μπρίντερλε
Die Linke
Κ. Κίπινγκ / Μπ. Ρίξινγκερ
Πράσινοι
Κ. Γκέρινγκ / Γ. Τρίτιν
Κόμμα
Πειρατών
AfD
Μπερντ Λούκε
Λοιπά
κόμματα
Πατήστε για το προφίλ των κομμάτων
Εννιά μήνες
δημοσκοπήσεων
Η πορεία των κομμάτων μέσα στο 2013, όπως την κατέγραψαν οι δημοσκόποι του Ινστιτούτου Forsa.
9

*** «Όλα έγιναν νόμιμα» η «καραμέλα» της Δημοτικής Αρχής και για την κατασκευή της ιστοσελίδας της
  Το δημοσίευμα του «Θάρρους» για το αδικαιολόγητο κόστος της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας, τον τρόπο υλοποίησής της, αλλά και τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στη νέα έκδοσή της, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μετά τις ερωτήσεις που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Πουλόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος. Στην απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κατ’ αρχάς, ξεκαθάρισε ότι το έργο, η απευθείας ανάθεση, δηλαδή, είναι καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια. Βέβαια, στο θέμα αυτό κανείς δε μίλησε για παρανομίες ή μη σύννομες ενέργειες. Εκείνο που αναφέραμε εμείς ήταν ότι σε μια τοπική αγορά που έχει «στεγνώσει», ελέω οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να γίνει μια ουσιαστική έρευνα αγοράς. Μάλιστα, δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου που «έτρεξαν» το έργο κατέληξαν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και έχουν να γίνουν ακόμα σοβαρές παρεμβάσεις. Πάντως, εκτός από τον τρόπο υλοποίησης, αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα: πώς είναι δυνατό η εικονική περιήγηση να μας οδηγεί σε ξένη ιστοσελίδα. Πατώντας στη συγκεκριμένη υπηρεσία, που προσφέρει σε αρκετά ευδιάκριτη θέση το νέο site του Δήμου, μας ανοίγει μια καινούργια, η οποία πριν καλέσει τους επισκέπτες να περιηγηθούν αναφέρει ότι η δημιουργία της αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που προβάλλει την Καλαμάτα. Στα εικονίδια χαμηλά είδαμε και ένα που έγραφε επιχειρήσεις. Πατώντας το, είδαμε επιχειρήσεις της πόλης να προβάλλονται στην περιήγηση του «Δήμου Καλαμάτας». Πατώντας εκεί που έλεγε καταχώρηση, μας ενημέρωνε ότι ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να προβάλει την επιχείρησή του σε αρκετά χαμηλή τιμή σχετικά με την προβολή που θα έχει… Λογικό (χωρίς καν να ξέρουμε το κόστος), καθώς αν ο Δήμος της πόλης προβάλλει την επιχείρησή σου μέσα από το site του, η προβολή θα είναι πολύ μεγάλη. Αμέσως σχολιάσαμε το όλο θέμα στην εφημερίδα, ρωτώντας πού πηγαίνουν τα εν λόγω χρήματα. Την ίδια ερώτηση κάναμε και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο: σε ποιον ανήκει η εικονική περιήγηση, αν είναι θεμιτό ο Δήμος να διαφημίζει στην ουσία συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ποιος παίρνει τα χρήματα από τις καταχωρήσεις κ.ο.κ. Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: «Η εικονική περιήγηση είναι μία υπηρεσία η οποία παρέχεται στο Δήμο δωρεάν από το δημιουργό της (ο μοναδικός στην Καλαμάτα αυτή τη στιγμή) και πιστεύουμε ότι προβάλλει την πόλη μας. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλου είδους υπηρεσίες στο διαδίκτυο, όπως το facebook, το google maps, το youtube, όπου θα μπορούσε να μιλήσει και εκεί κάποιος για διαφημίσεις κ.λπ.». Στην ερώτησή μας και προς την εταιρεία, ποιος παίρνει τα χρήματα από τις καταχωρήσεις και τις εταιρείες που ήδη προβάλλονται, μας απάντησαν ότι η εφαρμογή αυτή έχει γίνει με αρκετό κόπο και δουλειά και τα χρήματα ανήκουν σε αυτήν. Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται τόσο μεγάλη... φασαρία για ελάχιστες χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που η Κοινωνία της Πληροφορίας, με πολύ περισσότερα χρήματα, «επέβαλλε» δικό της κατασκευαστή. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Αποδοκιμασία για τη δημοσίευση φωτογραφίας του Φύσσα την ώρα που ξεψυχά
 Την σφοδρή αντίδραση της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά προκάλεσε η δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα φωτογραφίας του 34χρονου την ώρα που ξεψυχά στο δρόμο. Σε δήλωση της οικογένειας με αποδέκτη την ΕΣΗΕΑ και κοινοποίηση στην Εισαγγελία του ΑΠ, καθώς και στην εν λόγω εφημερίδα αναφέρεται: «Κατ' ασφαλείς πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013. » Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κάταφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού. » Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια το χαμό του Παύλου. » Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που το δημοσιογραφικό καθήκον σας επιτάσσει για την ρποάσπιση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και την ασφάλεια και ηρεμία των οικείων του που απεικονίζονται επίσης στα σχετικά δημοσιεύματα. » Άλλωστε η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη έχει πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο». Τη δήλωση - ανακοίνωση υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του Π.Φύσσα. Η πληροφορία για τη δημοσίευση της φωτογραφίας έχει βάλει φωτιά και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που καταδικάζουν την στάση της εφημερίδας. Μάλιστα, στο twitter έχει δημιουργηθεί hashtag για το μποϊκοτάρισμα της εν λόγω κυριακάτικης εφημερίδας. Ανακοίνωση που καταδικάζει τη δημοσίευση της φωτογραφίας εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου και η ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει. » Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες. » Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου, η διακριτικότητα και η ευαισθησία, καθώς και ο σεβασμός τόσο του νεκρού όσο και των πενθούντων συγγενών και φίλων είναι πρωταρχική υποχρέωση του δημοσιογράφου (άρθρο 2 Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος). » Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να μην υποκύπτει στην ευκολία και στον εντυπωσιασμό. Αντιθέτως, πρέπει να είναι αποκαλυπτική και να ξεσκεπάζει τους σκοτεινούς κύκλους και τα σχέδια που εξυφαίνουν. » Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου κι αν εργάζονται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και οι ίδιοι, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, οφείλουν με νηφαλιότητα να ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία. Να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι παραμένει μία ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος. » Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας». Ν.Σ.Newsroom ΔΟΛ - 

*** Σύλληψη Έλληνα τσιγγάνου για κλοπή στο Αριοχώρι
Στη σύλληψη ενός 20χρονου Έλληνα Ρομά προέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, στο Αριοχώρι, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Όπως προέκυψε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συλληφθείς με άλλους δύο ομοφύλους τους είχαν διαρρήξει λίγες ώρες νωρίτερα το σπίτι μιας Ελληνίδας και αφαίρεσαν από εκεί χρυσαφικά και κοσμήματα. Όπως επίσης προέκυψε, στη συνέχεια διέρρηξαν ακόμη μία οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών του συλληφθέντος εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας. -

*** «Η δολοφονία θυμίζει τη δολοφονία Λαμπράκη»
Αίσθηση προκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα έκτροπα στο Μελιγαλά από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, η τοποθέτηση του προέδρου του Σώματος, Δημήτρη Μπασδάνη, ο οποίος τόνισε ότι η δολοφονία του 34χρονου θυμίζει τη δολοφονία Λαμπράκη! Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης είπε: «Έχω την αίσθηση ότι τα σύννεφα τα μαύρα πάνω από την πατρίδα μας όλο και πυκνώνουν! Εάν το ψήφισμα το περιορίσουμε στα τελευταία γεγονότα του Μελιγαλά, νομίζω ότι δε θα φωτίσουμε το θέμα στην έκτασή του. Το χθεσινό, π.χ., περιστατικό, το οποίο αφορά στη δολοφονία ενός ανθρώπου, θυμίζει, κατ’ εμένα, μπορεί να κάνω λάθος, τη δολοφονία Λαμπράκη! Καμία σχέση το ένα πρόσωπο με το άλλο, αλλά ο τρόπος εκτέλεσης, για τα δικά μου ανακλαστικά και αισθητήρια, με πάει εκεί και μας πάει πολλά χρόνια πίσω. Τότε, λοιπόν, εκείνη την εποχή, το κράτος ήταν αδύναμο και διαφέντευε και βασίλευε το παρακράτος! Τα ελλείμματα, συνάδελφοι, της Δημοκρατίας δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο φασισμός! Τα ελλείμματα της Δημοκρατίας καλύπτονται με καλύτερη Δημοκρατία! Αυτό το παραμύθι, ότι τη λύση θα δώσουν οι παρακρατικοί, οι ακραίοι και οι φασίστες, αυτό, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει!» Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

***  Δάφνη, δενδρολίβανο και γκάουρα στην Κρήτης
Ολοκληρώθηκαν χθες, από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, οι φυτεύσεις στη νησίδα της οδού Κρήτης, που κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο της εργολαβίας αναβάθμισης του τμήματος από την οδό Φαρών μέχρι την οδό Ψαρών. Φυτεύθηκαν, δε, δάφνες, δενδρολίβανα και φυτά γκάουρας, στα διαστήματα ανάμεσα στα δένδρα άκαρπης μουριάς, τα οποία είχαν φυτευθεί την προηγούμενη Παρασκευή. Όσα φυτά εγκαταστάθηκαν χθες στη νησίδα της οδού Κρήτης, αποτελούν παραγωγή του φυτωρίου του Δήμου Καλαμάτας. Α.Π. - 

*** Απίστευτη φωτογραφία- Κάδοι στη διάβαση         
        
Νέος τρόπος αποκλεισμού δρόμου για το βάψιμο διαβάσεων! Αντί για τους γνωστούς πορτοκαλί κώνους, μπλε και γκρι κάδοι. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο Καρέλια.    Μ.Ν. 
 
*** Με 11 οχήματα ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Στη Μεσσηνία;
 Όταν οι άνθρωποι και δη οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες ενός τόπου νοιάζονται πραγματικά και εκδηλώνουν αυτό τους το ενδιαφέρον εμπράκτως, τότε ναι, υπάρχει αποτέλεσμα! Το διαδίκτυο και τα τοπικά ΜΜΕ της γειτονικής Ηλείας παρουσιάζουν την είδηση της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας με 11 οχήματα! Η ενίσχυση αυτή, βεβαίως, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη ούτε και είναι «χαριστική πράξη». Η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας γίνεται σε υλοποίηση σχετικής πρότασης του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ., Γιώργου Κοντογιάννη, για αξιοποίηση των παροπλισμένων αυτοκινήτων στον ΟΔΔΥ Πάτρας. Ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, στις 21 Αυγούστου, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε την ανάγκη αξιοποίησης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας των αυτοκινήτων που βρίσκονται παροπλισμένα στον ΟΔΔΥ της Πάτρας, τονίζοντας πως η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασής του δε συνεπάγεται κανένα κόστος για το ελληνικό Δημόσιο. Αντιθέτως, κρίνεται εξόχως ωφέλιμη, καθώς θα αξιοποιηθούν προς όφελος του κράτους κατασχεθέντα. Στην απάντηση του υπουργού σημειώνεται: «Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας μας, συμπεριελήφθη στο νόμο 4138/2013 διάταξη (άρθρο 13), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα διάθεσης, μεταξύ άλλων, στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατασχεθέντων μεταφορικών μέσων. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, κατεγράφησαν, κατόπιν ενεργειών των αρμοδίων περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, 11 κατεσχεθέντα οχήματα που κρίνονται κατάλληλα για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και έχουν απευθυνθεί αντίστοιχα αιτήματα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου τα μεταφορικά αυτά μέσα να ενταχθούν στο στόλο των οχημάτων της εν λόγω Αστυνομικής Διεύθυνσης…». Από τη Μεσσηνία, κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο περιφερειάρχης δε σκέφτηκαν να κάνουν μια τέτοια πρόταση; Μόνο να διαπιστώνουν το πρόβλημα της έλλειψης μέσων των αστυνομικών δυνάμεων και να βγάζουν δακρύβρεχτα λογύδρια για την κατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας και την εγκληματικότητα στην περιοχή, μπορούν; Αλλά, έστω και τώρα, που έχουν το «ζωντανό» παράδειγμα της πρότασης και πρωτοβουλίας του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη, θα κάνουν, άραγε, μία αντίστοιχη παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη; Ή μήπως, επειδή έχασαν τα «πρωτεία», θα κωφεύσουν, αλλά, από την άλλη, θα συνεχίσουν να βγάζουν δακρύβρεχτα λογύδρια με διαπιστώσεις για ελλείψεις μέσων των αστυνομικών υπηρεσιών και την εγκληματικότητα στη Μεσσηνία; Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν οχήματα και ότι, για παράδειγμα, το Α.Τ. Κυπαρισσίας είχε μείνει για αρκετό καιρό χωρίς περιπολικό και για τις ανάγκες της υπηρεσίας χρησιμοποιούσαν όχημα – τζιπ της Ασφάλειας. Είναι γνωστό ότι τα οχήματα των αστυνομικών υπηρεσιών στη Μεσσηνία, αφενός, δεν επαρκούν και, αφετέρου, τα περισσότερα είναι για απόσυρση. Πολλά, δε, είναι μονίμως «παροπλισμένα», αφού για να επισκευαστούν απαιτείται δαπάνη χιλιάδων ευρώ που δε διατίθεται. Όμως, ακόμη και αν δίνονταν αυτά τα χρήματα, πάλι θα «γεννάνε» προβλήματα, καθώς είναι παλιά και με πολλές ζημιές από τη χρόνια κυκλοφορία τους. Θα ενδιαφερθεί κανένας από τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες; Του Ηλία Γιαννόπουλου - 
 
*** Από Πικάσο μέχρι Φενόζα στη Μεσσήνη
Τριάντα έξι έργα κορυφαίων Ευρωπαίων καλλιτεχνών από την γκαλερί «Sculptures» του Παρισιού θα φιλοξενήσει το Μουσείο Χαρακτικής Τέχνης Τάκη Κατσουλίδη στη Μεσσήνη, για δύο περίπου μήνες. Πρόκειται για χαρακτικά και σχέδια εννέα μεγάλων ζωγράφων και γλυπτών του 20ού αιώνα, ενώ τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά χαρακτικά και σχέδια που φιλοτέχνησαν οι ζωγράφοι Πικάσο, Καντίνσκι, Ματίς, Νταλί, Μιρό, Μασόν και Βελίκοβιτς, αλλά και οι γλύπτες Ροντέν και Φενόζα. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή, που ανακάλυψε ο Τάκης Κατσουλίδης σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι. «Οι ιδιοκτήτες της γκαλερί είναι Έλληνες γλύπτες, εκ των οποίων ο ένας, ο Πατσόγλου, συγκεντρώνει έργα εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια. Έτσι δημιουργήθηκε και αυτή η συλλογή» σημειώνει στο «Θ» ο Μεσσήνιος χαράκτης. «Την είδα σε ένα ταξίδι που έκανα πριν από το Πάσχα και ζήτησα να μας τη δώσουν για να την εκθέσουμε στη Μεσσήνη. Μάλιστα, σκεφτόμασταν να κάνουμε την έκθεση νωρίτερα, αλλά προηγήθηκε η εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Μουσείου. Είπαμε, λοιπόν, με το δήμαρχο κ. Αναστασόπουλο, να ξεκινήσει τώρα, που είναι και το πανηγύρι στην πόλη και θα έχει κόσμο η περιοχή». Ειδικά για την παρουσίαση στη Μεσσήνη, μόλις τυπώθηκε και κατάλογος, που περιλαμβάνει όλα τα έργα της συλλογής, καθώς και κείμενα από τον επ. καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρη Παυλόπουλο, ο οποίος και θα μιλήσει τη βραδιά των εγκαινίων στο Μουσείο. Τα εγκαίνια θα κάνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καθώς, εκτός από το Δήμο Μεσσήνης, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης με το Μουσείο Κατσουλίδη είναι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου - 30 Νοεμβρίου. Ανοιχτή: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 - 14.00 και 18.00 - 20.00. Σάββατο, Κυριακή 10.00 - 14.00. Της Μαρίας Νίκα - 

*** Αύριο οι “Melios Balkana Mama ” με συμμετοχή Καλαματιανού τουμπίστα 
Στο Live Festival στα Παπλωματάδικα θα εμφανιστούν οι “Melios Balkana Mama” αύριο Κυριακή, στις 21.30 το βράδυ. Οι “Melios Balkana Mama” αποτελούν ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής, έχουν δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών. Το ταξίδι τους στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ’ αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών, καθώς και με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival, καθώς και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα» σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα). Ο Μέλιος Κατσαμάκης είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής των “Balkana Mama”. Τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο, όπως το «Όχι άλλη μιζέρια», «Το φίλο σου δεν κάνω», “Balkan Rebetiko”, αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό, αλλά και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. To Μάρτιο του 2013 η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη, αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς», που ακολούθησαν, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό. “Melios Balkana Mama” είναι οι: Μέλιος Κατσαμάκης, Στίχοι/ Μουσική/ Τραγούδι/Τρομπέτα Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Ενορχήστρωση/ Πλήκτρα/ Κόρνο Παναγιώτης Καμβυσίδης, Τούμπα Δημήτρης Μποσινάκος, Drums Σπύρος Πελεκάνος, Ηλεκτρική Κιθάρα Παναγιώτης Δανίκας, Μπάσο Γιάννης Αρβανιτάκης, Τρομπόνι Jim Σταρίδας, Τρομπόνι Νίκος Ράλλης, Τρομπέτα Περικλής Αλιώπης, Τρομπέτα Μάρκος Καραβάς, Σαξόφωνο. - 

*** Απούσα Αστυνομία και άλαλοι δήμαρχοι         

Τα σπρωξίματα και τους προπηλακισμούς προς ηλικιωμένους στο μνημόσυνο (;) της Πηγάδας ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, τα χαρακτήρισε «παράπλευρες απώλειες»! Όπως εκείνες που υπήρξαν από τις αεροπορικές επιδρομές των «συμμάχων» στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, για να τη διαμελίσουν, όπερ και εγένετο.
Αλλά, όπως παραδέχτηκε ο συντοπίτης μας βουλευτής, η Χρυσή Αυγή έχει στρατιωτική δομή. Εξ ου και τα ανδραγαθήματά της όπου την παίρνει. Με όσα έκαναν τα φουσκωτά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, με επικεφαλής τον «αντισυνταγματάρχη» Παναγιώταρο, στο Μελιγαλά, σε βάρος πολιτών, μελών της νεολαίας του ΛΑΟΣ και του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη, καθώς έβλεπαν ότι τους «είχαν» από χέρι, απέδειξαν ότι όσα έλεγαν διαμαρτυρόμενοι τις προηγούμενες ημέρες, όταν φάγανε μπερντάκι, δεν ήταν παρά κλαψο......α.
Στρατηγικά, η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την πόλωση, γιατί βλέπει πως ένα απηυδισμένο κομμάτι πολιτών τείνει ευήκοα ώτα και το εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά. Θέλει και πετυχαίνει τη δημιουργία και συντήρηση ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος, που είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει τη χώρα.
Το ζήτημα που τίθεται είναι πως απέναντι στη συντεταγμένη, όπως αυτοαποκαλείται, Χρυσή Αυγή, υπάρχει μια ασύντακτη και άτακτη Πολιτεία, η οποία, προχθές στο Μελιγαλά, θα έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα της για να αποσοβήσει τα έκτροπα, τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα συμβούν μετά τη ματαίωση του φεστιβάλ των νεοναζιστών στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου, αλλά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Ο λαλίστατος κ. Δένδιας, που αρέσκεται στους φιλιππικούς ή τα λεκτικά πυροτεχνήματα κατά της εν λόγω οργάνωσης, ουδόλως ασχολήθηκε με την προστασία των πολιτών που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Όταν, λοιπόν, δίνεις γήπεδο σε τέτοιους τύπους, είναι σίγουρο ότι θα παίξουν φουλ επίθεση, πράγμα που έγινε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι Χρυσαυγίτες, που ουδεμία σχέση έχουν, να καπελώσουν και να καπηλευτούν την εκδήλωση. Ολοκληρώνοντας, εύγε στους γαλάζιους δημάρχους της Μεσσηνίας, πλην του κ. Μπάμη, οι οποίοι εποίησαν την νήσσαν βλέποντας τη δουλειά ψηφοθηρικά. Θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να έχουν τοποθετηθεί, καταδικάζοντας όσα συνέβησαν.
  Το ζήτημα που τίθεται είναι πως απέναντι στη συντεταγμένη, όπως αυτοαποκαλείται, Χρυσή Αυγή, υπάρχει μια ασύντακτη και άτακτη Πολιτεία  του Δημήτρη Γιατράκου
 
***  Πεθαίνουμε πρόωρα, πλην όμως υγιείς...          

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ο υπουργός Πολιτισμού παίρνει το ποδήλατό του και επισκέπτεται απροειδοποίητα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για να διαπιστώσει πώς λειτουργούν, τι ελλείψεις έχουν και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν.
Διαβάζοντας την είδηση, σκεφθήκαμε προς στιγμήν μήπως είναι ο δικός μας ποδηλάτης της πολιτικής, ο Γιώργος... Περίοδο μετεγγραφών είχαμε και μπορεί να τον πήρε η ιταλική κυβερνητική ομάδα. Άλλωστε, δεν είναι στα πλάνα του προπονητή Βενιζέλου, δεν έχει ρήτρα αποδέσμευσης και θ’ αποτελούσε μία φθηνή μετεγγραφή. Και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες ψωνίζουν από το καλάθι και τους βγαίνει ο παίκτης λίρα εκατό (κι άσε τη Ρεάλ να δίνει 100 εκατ. ευρώ για τον Μπέιλ κι αν δεν της βγει, να κλαίει... Ενώ με τον Γιώργο το κλάμα είναι σίγουρο και τζάμπα).
Και θα μπορούσε να είναι (εδώ πήρε η Μίλαν τον Κακά, που πλέον είναι για τις πασαρέλες του Μιλάνου και όχι για τα γήπεδα...), αλλά πού τέτοια τύχη. Άλλωστε, ο ποδηλάτης της Ιταλίας πρέπει να είναι εξαιρετικά αγενής. Πηγαίνει για έλεγχο απρόσκλητος!
Όχι σαν το δικό μας (και τους δικούς μας, γενικά...), που η ευγένεια είναι δεύτερη φύση του και πάντα ειδοποιούσε πριν πάει κάπου. Έτσι, όχι μόνο τον περίμεναν τηλεοπτικά συνεργεία και εθελοντές χειροκροτητές, αλλά τα έβρισκε και όλα στην εντέλεια, οπότε δεν είχε να λύσει και προβλήματα...
Πρέπει να παραδεχτούμε, πάντως, ότι ο Γιώργος έδειξε το δρόμο, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τον ακολούθησαν. Μόνο στην Ιταλία κατάλαβαν την αξία του (ποδηλάτου...).
Από την άλλη, πώς και ένας υπουργός κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία και επιστρέφει σπίτι του... αρτιμελής; Στην Ελλάδα θα τον κυνηγούσαν και θα τον τραβολογούσαν οι θαυμαστές του για ένα αυτόγραφο! Και ποιος ξέρει σε ποιο νοσοκομείο θα βρισκόταν από τις εκδηλώσεις αγάπης τους...
Κι εδώ που τα λέμε, τι πιο λογικό από το να θέλουμε αυτόγραφα από τους υπουργούς. Είναι τα μόνα χαρτιά στα οποία βάζουν την υπογραφή τους και δεν καλούμαστε μετά εμείς να πληρώσουμε!
Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί, αν και δεν έχουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους, έχουν κάνει τη δική μας ζωή ποδήλατο...
Ο λόγος, προφανής (αποτελεί και την πολιτική παρακαταθήκη του Γιώργου...). Βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση και δεν αρρωσταίνουμε, οπότε δεν επιβαρύνουμε τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία (που ούτως ή άλλως δε θα έχουμε σε λίγο καιρό...).
Έτσι, βέβαια, ζούμε και περισσότερο, αλλά αυτό το παράπλευρο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν με τα γυμναστήρια... ανεργίας. Άλλωστε, πόσα χιλιόμετρα ζωής μπορείς να κάνεις νηστικός;
ΚΙ ΕΤΣΙ στη μνημονιακή Ελλάδα μπορεί να πεθαίνουμε πριν την ώρα μας, αλλά πεθαίνουμε υγιείς!
Φωτογραφία: 
-***  Κυκλοφοριακή παιδεία σε τραγικό επίπεδο
         
Της Μαρίας Νίκα
 Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για μαθήματα που θα έπρεπε ή δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο. Τελευταία, μας απασχόλησαν τα Θρησκευτικά και τα Αρχαία Ελληνικά.
Για το πώς τα παιδιά διδάσκονται, πάντως, κυκλοφοριακή αγωγή και το αν τη διδάσκονται, δεν έχω ακούσει να υπάρχει προβληματισμός, παρότι πρόκειται για θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη ζωή. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στους δρόμους θα μειωθούν, επειδή η Τροχαία κάνει αλκοτέστ τις νύχτες στους οδηγούς ή «κόβει» κλήσεις.
Το καλοκαίρι που πέρασε, στην Καλαμάτα, είδαμε τεράστια κυκλοφοριακή κίνηση και απίστευτα περιστατικά στους δρόμους. Περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η κυκλοφοριακή μας παιδεία βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. Τι καταπατημένα πεζοδρόμια και αποκλεισμένες ράμπες για ΑμεΑ, τι απίθανες προσπεράσεις, τι παραβιάσεις φαναριών και σημάτων, τι μηχανάκια να κάνουν βόλτες πάνω στους ποδηλατόδρομους, τι τρελά παρκαρίσματα, απείθαρχους ποδηλάτες, αλλά και πεζούς να κινούνται όπως τους κατέβει. Επικίνδυνοι οδηγοί, αλλά και επικίνδυνοι πεζοί. Ναι και πεζοί. Γιατί και ο πεζός, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν έχει πάντα δίκιο. Αν δε διαθέτει κυκλοφοριακή παιδεία, μπορεί κι αυτός να προκαλέσει ατυχήματα.
Και, ας πούμε, ότι στο σχολείο τα παιδιά διδάσκονταν συστηματικά κυκλοφοριακή αγωγή. Θα έφτανε αυτό; Όταν ο μπαμπάς ή η μαμά δε φορούν ζώνη στο αυτοκίνητο ή κράνος στη μηχανή; Όταν παρκάρουν όπως όπως; Όταν οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή δε σταματούν στο κόκκινο επειδή έχουν ποδήλατο, άρα θεωρούν ότι δε χρειάζεται να ακολουθούν τον ΚΟΚ;
Τα άσχημα παραδείγματα που παίρνουν καθημερινά τα παιδιά από τους γονείς τους είναι τόσα πολλά, ώστε το σχολείο θα μπορούσε ίσως να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά όχι και να φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η επιρροή των γονιών είναι μεγαλύτερη…
Φωτογραφία: 
-
***  Το πρόσωπο της ανεργίας
          
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που είχε σχολιαστεί ο αριθμός των αιτήσεων και των βιογραφικών σημειωμάτων τα οποία είχαν κατατεθεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τον Αύγουστο έως σήμερα, για να εργαστούν άτομα είτε στον μπουφέ είτε στο σερβίρισμα. Κι αν θυμάμαι καλά τους αριθμούς, ήταν περί τα 21 τέτοια βιογραφικά.
Να θυμίσουμε ότι το μεροκάματο για όσους εργάζονται στον μπουφέ είναι 4 ευρώ την ώρα και για όσους σερβίρουν 3,5 ευρώ, με την προοπτική ότι θα απασχολούνται ένα οκτάωρο κι όχι λιγότερο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, 32 και 28 ευρώ αντίστοιχα.
Μη βιαστείτε να υπολογίσετε ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται καθημερινά και, άρα, εισπράττουν 900 και πλέον ευρώ το μήνα, αφού αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του καταστήματος και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.
Έτσι, τα συγκεκριμένα άτομα, που τις περισσότερες φορές δεν απασχολούνται και οκτάωρο, θα πρέπει να υπολογίζουν ότι θα εισπράττουν περί τα 500 ευρώ το μήνα.
Χρήματα που, υπό άλλες συνθήκες, δε θα τα κοίταζαν κάποιοι, τώρα για άλλους επαρκούν για κάλυψη μέρους των βασικών τους αναγκών.
Κι όσοι κατάφεραν και μπήκαν, τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει ότι στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, η επιβίωση θα είναι προβληματική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις του καθενός.  Είναι, δε, γνωστό σε όλους ότι η ηλικιακή ομάδα έως τα 24 αντιμετωπίζει ανεργία 60%.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος είναι καλός στη δουλειά του, ίσως έχει και κάποια περιθώρια να ξαναβρεί απασχόληση. Αλλιώς, θα μπει κι αυτός στο μεγάλο «χωνευτήρι» όλων εκείνων που αναζητούν εργασία μέσω του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα, άλλωστε, με στοιχεία του Οργανισμού, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον Ιούλιο 2013 ανήλθε σε 869.193 άτομα. Από αυτά 388.494 (ποσοστό 44,70%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 480.699 (ποσοστό 55,30%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων το 40,73% είναι άνδρες και το 59,27% γυναίκες.
Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 234.569 άτομα (ποσοστό 26,99%), στην ομάδα από 30 έως και 54 ετών ήταν 544.537 άτομα (ποσοστό 62,65%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω ήταν 90.087 άτομα (ποσοστό 10,36%).
Και πλέον, όσο υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, όσο κι αν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να αντισταθεί, είναι δύσκολο να τα καταφέρει…  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  .-
 
***   
 
 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

 
~** Για  την 5η  αγωνιστική  ποδοσφαιρού  στην Σουπερ Λίγκα στο  Ελληνικό πρωτάθλημα :

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Χθές   Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 :
* ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  - ΑΕΛ Καλονή  Μυτιλήνης  2-0 .- ^
    Τα Βίντεο  από τον αγώνα :
Αστέρας Τριπ  - ΑΕΛ Καλονή  Α΄ ημίχρονο  0- 0  φάσεις : http://youtu.be/aXfPRdbHadc ,

ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ -  ΚΑΛΟΝΗ  0 - 0 στο  ημίχρονο  21- 9- 2013 φάσεις : http://youtu.be/Rf6ajZ7lP9Y ,
 
ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΟΝΗ  1- 0  Ντε  Μπλάσης β΄ημιχρ  21- 9- 2013 : http://youtu.be/9XUHaSWSpLg ,

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΟΝΗ 2 - 0  21- 9 -2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/lPAID7qHhbk ,

 ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΟΝΗ 2 - 0 21 /9 /2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/3MK9UiRcu5c ,

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΛΟΝΗ 2 - 0  2ο γκόλ Καράσοφ 21 -9 -2013 : http://youtu.be/3MK9UiRcu5c ,

* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνων -ΑΠΟΛΛΩΝ Ν. Σμύρνης  Αθηνών  2-0  .- ^
  Τα  Βίντεο από  τον αγώνα :
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 2 - 0  1ο  γκόλ α΄ημιχρ   21 - 9- 2013 : http://youtu.be/zrn0HAkxbm0 ,

~** Ατρόμητος Α -  Απόλλων Α   2 - 0  21- 9- 2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/_C4hb9LuFRE ,
 
  * ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ  Ηρακλείου  1-0 .- ^
Τα Βίντεο  από τον  αγώνα :

~  ΠΑΟ -  ΟΦΗ  1- 0  21/ 9/ 2013  δηλώσεις   γκόλ : http://youtu.be/DNNSp2dISd0 ,
~ ΠΑΟ - ΟΦΗ  1- 0 γκόλ Μπέργκ  21- 09- 2013  : http://youtu.be/Ez5AdT9MGN0 ,
~ ΠΑΟ - ΟΦΗ  ημίχρονο  0- 0   21- 9 -2013 : http://youtu.be/voTNSipv3q0 ,
~ ΠΑΟ - ΟΦΗ 1 - 0  αποβολή ποδοσφαιριστού ΟΦΗ : http://youtu.be/s3ilrCxNrcI ,

*** Για  το  ερασιτεχνικό Κύπελλο ΕΠΣΜεσσηνίας 1ος  αγώνας :
Σάββατο  21  / 09  / 2013  :
~ Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων  1-0  .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  - ςΡΑΝΗ Φιλιατρών  0-1  .- ^
Κυριακή  22-08-2013 :
~ Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ   4-2 .-^
~ Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  1-1 .-^
 *** Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου2013 ποδοσφαιρο Σούπερ Λίγκα 5η  αγωνιστική  :

16.00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς : Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

18.15 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

18.15 Πανθρακικός-Βέροια : Γιώργος Κύζας (Δράμας)

18.15 Εργοτέλης-Πανιώνιος : Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

20.30 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός : Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

19.30 Ξάνθη-Άρης: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

***  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον… Κορδία σήμερα         
           Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα μέσα από το ενδεχόμενο αναβολής το σημερινό παιχνίδι της Καλαμάτας με τη Βάρδα, για την 1η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, όμως τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο της Ένωσης στον Κορδία. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή εξελίχθηκε το σήριαλ της… ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου, με την Αστυνομία να υψώνει στοπ, οδηγώντας έτσι τη Μαύρη Θύελλα στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, που κάθε άλλο παρά ιδανικό φαντάζει απέναντι στις ορέξεις των πολυπληθών φίλων της ομάδας. Το σήριαλ πάντως είχε συνέχεια χθες, με κλιμάκιο της Αστυνομίας να επισκέπτεται τον Κορδία και να εξωτερικεύει την ανησυχία του για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα στο συγκεκριμένο χώρο, που φαίνεται πως δεν τηρεί τις προϋποθέσεις. Τελικά και ύστερα από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις – στην ΕΠΣΜ βρέθηκαν όλα τα μέλη της διοίκησης της Καλαμάτας, αλλά και η ηγεσία της Ένωσης με πρώτο τον Αριστείδη Σταθόπουλο – ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια και το ματς θα διεξαχθεί κανονικά. Θα χρειαστούν πάντως αυξημένα μέτρα ασφαλείας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι ιθύνοντες της Καλαμάτας στράφηκαν χθες στην εταιρεία Σεκιούριτι με την οποία έχει αναπτυχθεί συνεργασία.
Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί είναι 1000 τον αριθμό (800 των 10 ευρώ και 200 των 5), και ισχύουν κανονικά για το γήπεδο του Κορδία, το οποίο όμως μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 700 καθήμενους.
Ακόμη κι έτσι, τα δεδομένα είναι με το μέρος της Θύελλας. Έχει τον τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματα με την έδρα, τις απουσίες που προέκυψαν και την επικινδυνότητα του συλλόγου της Ηλείας, ζητώντας τους βαθμούς της νίκης. Όπως και να έχει η Καλαμάτα και οι παίκτες της καλούνται να ξεκινήσουν με το δεξί την προσπάθεια αναρρίχησης στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.
  Και τα προβλήματα κορυφώνονται… Νέο πλήγμα με Γεωργακόπουλο
Το πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα του γηπέδου δεν είναι δυστυχώς το μόνο που ταλαιπωρεί τις τελευταίες ώρες, λίγο πριν το ματς της πρεμιέρας με τη Βάρδα, τη Μαύρη Θύελλα. Το λέμε αυτό γιατί στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είχαν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμών (Κωνσταντόπουλος, Αλιού, Οντβόνγκ) ήρθαν να προστεθούν και αυτά των Φάνη Κάνιστρα (υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στην προπόνηση της Παρασκευής) και Ανδρέα Γεωργακόπουλου. Ο ικανός μεσοεπιθετικός ετοιμαζόταν για το αρχικό σχήμα, όμως στις ασκήσεις που έκλεισαν το χθεσινό πρόγραμμα στον Κορδία υπέστη τράβηγμα στον τετρακέφαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή, με τον Κακαλέτρη να υποχρεώνεται σε αλλαγή κλάδων και προσώπων. Ν’ αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Τσιρίλο, καθώς δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του, όπως επίσης και ο στρατευμένος Ηλιόπουλος, ενώ αποκλείστηκαν ακόμη οι Μπλέτσας, Κακαλής, Κωνσταντακόπουλος και Οδεμισιώτης.
Ο Κακαλέτρης θα κληθεί να πάρει λίγο πριν την έναρξη του ματς τις τελικές αποφάσεις για το σχήμα με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα, επιλέγοντας πιθανότατα το πιο επιθετικό, δηλαδή τον Αθανασόπουλο αντί του Γεωργακόπουλου. Αυτό σημαίνει ότι η ενδεκάδα θ’ αποτελείται από τους Κολοβούρη, Καντούτση, Σκαρλάτο, Τριανταφυλλάκη, Τσόπελα, Τσιμικλή, Ρήγα, Πούτση, Καραχάλιο, Αθανασόπουλο και Καλαντζή. Υπάρχει όμως και η σκέψη  χρησιμοποίησης του Μπελεβέντη στο πλευρό του Τσιμικλή σαν αμυντικά χαφ και τον Ρήγα να παίρνει τη θέση του Γεωργακόπουλου,  αγωνιζόμενος πίσω από τον Καλαντζή (εάν γίνει αυτό ο Αθανασόπουλος θα μείνει στον πάγκο).
Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην αυτών που αποκλείστηκαν από την αποστολή, δείπνησαν χθες το βράδυ στην ταβέρνα «Δίφυλο», ενώ θα βρεθούν και σήμερα πριν την έναρξη του ματς.
  «Μόνο νίκη και τον κόσμο»
Για το σημερινό ματς της πρεμιέρας με τη Βάρδα, μίλησε στο «Θάρρος» ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γιάννης Τσόπελας, ο οποίος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα… νίκης: «Για μας υπάρχει μόνο η νίκη. Δεν βλέπουμε τίποτε άλλο πλην των τριών βαθμών. Και βεβαίως στην προσπάθεια αυτή θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Προέκυψε το μπέρδεμα με το γήπεδο, όμως όλοι μαζί θα παλέψουμε για να το ξεπεράσουμε και να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα», τόνισε ο σκληροτράχηλος αμυντικός, που τονίζει την ανάγκη κατάκτησης του τριπόντου εν όψει της συνέχειας… «Βαθμολογικά και ψυχολογικά η νίκη θα μας δώσει μεγάλη ανάσα. Θέλουμε λοιπόν το τρίποντο, γνωρίζοντας ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το παν για την ομάδα μας είναι το πρωτάθλημα».     Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
*** Μεσσηνιακός: «Άγνωστος ο αντίπαλος… Θα ψάξουμε το καλύτερο αποτέλεσμα»         
   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, ΓΑΒΡΑΣ, ΚΟΥΡΕΑΣ, ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Το ταξίδι ξεκινά σήμερα το απόγευμα από το Μεσολόγγι για την ομάδα του Μεσσηνιακού, που ρίχνεται στη μάχη της Γ΄ Εθνικής κόντρα σ’ ένα σωματείο με αρκετά ισχυρό όνομα, όχι όμως το ίδιο ισχυρό ως έμψυχο δυναμικό. Το στοιχείο αυτό το γνωρίζουν οι «πράσινοι», που θα επιδιώξουν, παίζοντας συγκροτημένα και σφιχτά στην άμυνα, να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και τους τρεις βαθμούς της νίκης… «Δεν γνωρίζουμε ιδιαίτερα πράγματα για το Μεσολόγγι και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι παίζουμε στην έδρα τους, δημιουργεί δυσκολίες. Εν τούτοις υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας για διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος», τόνισε στο «Θάρρος» λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αιτωλοακαρνανία, χθες το μεσημέρι, ο  επικεφαλής του τεχνικού τιμ των «πρασίνων» Δημήτρης Τσάκωνας.
Ο κ. Τσάκωνας με τους συνεργάτες του προετοίμασαν την ομάδα για το σημερινό ματς, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα. Ο Τσουκάλης κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής, όπως άλλωστε και ο Γαβράς, που είναι ανέτοιμος, με τον Κουρέα που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, καθώς επίσης και τους Κόκκαλη, Σταματελόπουλο, Πετρόγιαννη, που αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής.
Πιθανό σχήμα για να ξεκινήσει στην 11άδα δείχνει αυτό με τους Κυριακόπουλο, Κουρεντζή, Νινιό, Μπαστακό, Αργυρόπουλο, Μπεγέτη, Δασκαλάκη, Χελά, Τσουλάκο και Βιτάλι.
  Τα νέα του… Μεσολογγίου
Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και περιελάμβανε στημένες φάσεις και χαλάρωμα, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την ΑΕ Μεσολογγίου. Το συγκρότημα του κ. Ξανθόπουλου, που θα ντεμπουτάρει στον πάγκο των κανονιέρηδων,  πάτησε την Παρασκευή για πρώτη φορά τον κυρίως αγωνιστικό χώρο του σταδίου,  από την αρχή της προετοιμασίας.
Για τη σημερινή αναμέτρηση το τεχνικό τιμ της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει, στον ανέτοιμο Τζιμάνη που ενσωματώθηκε στην ομάδα πριν λίγες μέρες, και τον τραυματία Ζέρβα που ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης.
Ο Αγρινιώτης τεχνικός έχει κατασταλάξει κατά ένα μεγάλο μέρος, στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ματς, ενώ θεωρεί ότι είναι μειονέκτημα για την ομάδα του η μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου με την Αχαϊκή την περασμένη Κυριακή.

 ***  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Οι διαιτητές της πρεμιέρας

Διαιτητές και βοηθοί από Πελοπόννησο, Αττική, Αιτωλοακαρνανία ακόμη και από το Σύνδεσμο Ηπείρου θα κληθούν να μοιράσουν το καρπούζι των σημερινών αναμετρήσεων της πρεμιέρας στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, όπου μετέχουν Καλαμάτα και Μεσσηνιακός.
Πιο συγκεκριμένα…
Κόρινθος – Άρης Αιτωλικού: Δημητρόπουλος, Φαρμάκης, Κρετσίμος (Δυτ. Αττικής)
Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας: Γιαννόπουλος, Γκριτζέπης Κ., Δημογέροντας (Αρκαδίας)
Παναργειακός – ΠΦΟ Πανόπουλου: Γκριτζέπης Γ., Χαραλαμπόπουλος, Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
ΑΕ Ερμιονίδας – Εθνικός Σαγέικων: Αστέρας, Μπουρτζοβίτης, Μπούμπας (Κορινθίας)
Αχαϊκή – Ατρόμητος Λάππα: Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πανναυπλιακός: Τάσης, Μωυσιάδης, Κόλλιας (Ηπείρου)
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός: Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)
ΑΕ Μεσολογγίου – Μεσσηνιακός: Τζουανόπουλος, Τσιρίνης, Οικονόμου (Αχαΐας).
~** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.... 4ος όμιλοςΚόρινθος – Αρης Αιτωλικού 2-0
Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας 0-1.-^
Παναργειακός – ΠΦΟ Πανόπουλου 3-0
ΑΕ Ερμιονίδας – Εθνικός Σαγέικων 3-0
Αχαϊκή – Ατρόμητος Λάππα 3-1
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πανναυπλιακός 2-1
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός 0-0
ΑΕ Μεσολογγίου – Μεσσηνιακός 1-0.-^


*** ΓΙΑ ΤΟ  ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ  2013 της ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ :
Μικρός  Τελικός , θέσεις 3 -4 : Κυριακή  22-09-2013 ,
 - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ   92-66.-^  H Ισπανία 3η Χάλκινο μετάλιο..
ΤΕΛΙΚΟΣ Κυριακή 22-09-2013  θεσεις  1- 2 :
- ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   80-66 ,(50-34).-  Η Γάλλία Χρυσό μετάλιο ,1η... πρωταθλήτρια Ερώπης  για 2013 , γιά πρώτη φορά ... .-  Η Λιθουανία  2η ασημένιο μετάλιο
  
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας :Live ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (16:00), Εργοτέλης-Πανιώνιος, Λεβαδειακός –ΠΑΣ, Πανθρακικός-Βέροια (18:15)
Σάββατο 21/9/2013

Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-0 .-^ (69’ Ντε Μπλάσις, 91’ Καράσκο)

Ατρόμητος-Απόλλων 2-0 .-^(25’ Ούμπιντες, 31’ Ιγκλέσιας)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0 .-^ (65’ Μπεργκ)

Κυριακή 22/9/2013 :
 Βίντεο  φάσεων από τρείς  Κυριακάτικους αγώνες

~~ Φάσεις α΄ ημίχρονο αγώνες 5ης  αγων   2013 : http://youtu.be/gi3P8spU0Po  ,
 
ΠΑΟΚ - Πλατανιάς   1-0  , (0-0) .-^

Ο Βούκιτς έδωσε ξανά τη λύση στον ΠΑΟΚ με ένα γκολ... ποίημα
Ίσως ό,τι πιο σημαντικό και όμορφο έχει γίνει μέχρι τώρα στο γήπεδο της Τούμπας ήταν αυτή εδώ η συνάντηση μεταξύ Πάμπλο Γκαρσία και της μικρής Θεοδώρας που πρόσφατα βγήκε από το νοσοκομείο, όπου αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Ουρουγουανός την είχε επισκεφτεί πριν από λίγες ημέρες για να της δώσει κουράγιο στην «περιπέτειά» της και σήμερα βρίσκεται φιλοξενούμενή του στην Τούμπα, όπου και φωτογραφήθηκαν μαζί πριν από το ματς. «Η μικρή Θεοδώρα φιλοξενούμενη του Πάμπλο και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο!», αναφέρει το μήνυμα της ΠΑΕ.

Τα γκόλ : 58΄ Βούκιτς ,
Διαιτητής : Δημήτρης Στυλιάρας ,
Κίτρινες: Βούκιτς, Λάζαρ, Βίτορ - Τόρες, Ζουμπουλάκης  
Οι 11αδες:ΠΑΟΚ:(Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο Λϊνο(κόνδρας)  , Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας  , Στοχ, Αθανασιάδης(Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης(Βούκιτς).
Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φαίσκα, Φερναντές, Ράφαελ, Τετέ(Στόλλερ) , Αγκιλέρα(Πόποβιτς), Μόρα, Γουνδουλάκης(Μπέλες), Τόρες, Ναζλίδης.

Τα Βίντεο  από τον αγώνα :
~ ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  α΄ημίχρονο  0- 0  22 /9 /2013 : http://youtu.be/zFbdqGxfRbg ,

     ~ΠΑΟΚ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0  β΄ημίχρ  : http://youtu.be/tV07Jk9BIcg ,


  ~ ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0  22/ 9 / 2013 δηλώσεις  γκόλ  : http://youtu.be/xwOjJ_T-43k , 

 
 ~~ ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  φάσεις  1- 0  2013:
http://youtu.be/6K6ppgFdls0 ,   

 
~~ ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1- 0  2013 : http://youtu.be/mlllSmPo6mM ,

 ~ Εργοτέλης-Πανιώνιος    1-1, (0-0)  .-^ Ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό με... μπαλωθιά στο 90'
Ταγκόλ :68΄ Μπάμ Μπάμ 90΄πεν . Αραβίδης
Διαιτητές :Αλέξανδρος Δημητρόπουλος 
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Καρντόσο, Ρομάνο, Σαρρής, Μπαμ Μπαμ - Μητρόπουλος
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (60΄ Πελέ), Χαντί (62΄ Μπαντιμπαγκά), Μπαμ Μπαμ, Ρομάνο, Αναστασάκος (87΄ Διαμαντάκος)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (85΄ Λάσνικ), Μενδρινός, Αραβίδης, Παναγιωτούδης (72΄ Καμπάνταης), Μητρόπουλος, Γιάννου (64΄ Πάνος)


Βίντεο  από αγώνα :


~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1 -1 1ο  γκόλ  2013:
http://youtu.be/Xgujfnriiuw ,

~** ΕΡΟΤΕΛΗΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1 -1 πεν  ισοφάριση 2013: http://youtu.be/7bpU4FdBnOI  ,

~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1- 1  2013 τελευτ  φάση : http://youtu.be/rYlUKgVQjhE  ,

  ~ Λεβαδειακός –ΠΑΣ Γιάννινα    1-0, (1-0).- ^
 Ο Λεβαδειακός βρήκε τον... Λαμπρό δρόμο της πρώτης νίκης
Τα γκόλ : 11΄ Γ. Λαμπρόπουλο ς

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μανόλο, Λυκογιάννης - Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Ροντρίγκο, Λυκογιάννης, Μαχαίρας (46΄ Πετράτσι), Λαμπρόπουλος, Ορτένγκα (76΄ Γιάντσης), Μάντζιος, Καπό (67΄ Μάρτινς), Κάντζι.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης):
Βελλίδης, Ντάσιος (52΄ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (90΄ Κρητικός), Βίλα (84΄ Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Τσάβες.
  Βίντεο  από αγώνα :
   ~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ Γιάννινα  1- 0  το 1ο  γκόλ : http://youtu.be/5b8kCu2TjQY ,

~ Πανθρακικός-Βέροια    1-0,(1-0) .- ^ 
Με ηγέτη τον Ιγκόρ, ο Πανθρακικός «λύγισε» τη Βέροια
   Τα γκόλ : 42 ΄  Ιγκόρ ,
 Διαιτητής: Γ.Κύζας (Δράμας)
Κόκκινες: Μπάρμπας 86΄ (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Λαδάκης - Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Μπάρμπας
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Απόστολος Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ρομέου (90΄ Κατσικοκέρης), Μίκουλιτς, Ιγκόρ, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Κάσες (77΄ Έμποου), Τζάνης (67΄ Ζεκίνια), Χρήστου.
ΒΕΡΟΙΑ (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Μπάρμπας, Καλτσάς, Μπαργκάν (84΄ Παυλίδης), Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μπεν, Τραπ (74΄ Όστοιτς), Μρντάκοβιτς, Ζεζίνιο (46΄ Σιόντης). Βίντεο  από αγώνα : ~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-  ΒΕΡΟΙΑ  1 - 0  γκόλ  α΄ ημίχρονοhttp://youtu.be/hAZl3V7U1NE ,

 ~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  -  ΒΕΡΟΙΑ  1- 0  Φάσεις 2013: http://youtu.be/GlPR3mDoRKc
 
~ Παναιτωλικός-Ολυμπιακός    0-0 , (0-0) .-  ^
Ο Παναιτωλικός έκοψε τους πρώτους βαθμούς του Ολυμπιακού
  Τα γκόλ :

 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)  ΚΑΚΩΣ !!!!
Κίτρινες: Κούσας, Γοδόι, Μπικέι, Μελισσάς, Κουτσοσπύρος
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μπικέι, Κούσας, Μελισσάς, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης, Καμαρά (+90΄ Καμαρά), Θεοδωρίδης (78΄ Μύγας), Μπόγιοβιτς (83΄ Σφακιανάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (73΄ Γιαταμπαρέ), Μασάντο (51΄ Εντινγκά), Ντομίνγκες (55΄ Κάμπελ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Video  από  αγώνα :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  - ΟΣΦΠ  0- 0 α΄ημίχρονο  2013 : http://youtu.be/ZWgKPiyVNpU  

Παναιτωλικός ΟΣΦΠ  0- 0  2013  δηλώσεις : http://youtu.be/mp3pxsrn6qo

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2013  τελευταία φάση : http://youtu.be/h0yU7vkUsdU  ,

*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ΄ Εθνικής , 1η αγωνιστική , στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της Football League 2:1ος όμιλος
ΠΑΟ Κοσμίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-1
Αγροτικός Αστέρας – Κιλκισιακός 1-0
Διγενής Λακκώματος – Εθνικός Σιδηροκάστρου 3-1
Πανσερραϊκός – Νέστος Χρυσούπολης 1-0
Αρης Ακροποτάμου – Μακεδονικός 1-0
Έβρος Σουφλίου – Μουδανιά 2-0
Εθνικός Αγιονερίου – Δόξα Πετρούσας 0-0
Ορφέας Ελευθερούπολης – Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-3

2ος όμιλος
Πυρσός Γρεβενών – Καστοριά 1-0
Τηλυκράτης – Δόξα Κρανούλας 0-3 (άνευ αγώνα)
Όλυμπος Κέρκυρας – Οδυσσέας Κορδελιού 0-0
Καμπανιακός – Κεραυνός Θεσπρωτικού 1-3
Εθνικός Φιλιππιάδας – Δόξα Πενταλόφου 1-1
ΑΕΛ – Πρέβεζα 5-0
Θεσπρωτός – Κοζάνη 2-1
Κάστορας – Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-2
*Ο Τηλυκράτης έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα.

3ος όμιλος
Τρίκαλα – Νάουσα 1-0
Μαχητής Τερψιθέας – Χαλκίδα 2-1
Αχιλλέας Δομοκού – Δωτιέας Αγιάς 1-0
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Λαμία 0-1
Πυργετός – Μακροχώρι 0-1
Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Καρδίτσας 0-0
Λευκάδια – Κύμη 0-0
Ρεπό: Αμπελωνιακός

4ος όμιλος
Κόρινθος – Αρης Αιτωλικού 2-0
Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας 0-1.-^
Παναργειακός – ΠΦΟ Πανόπουλου 3-0
ΑΕ Ερμιονίδας – Εθνικός Σαγέικων 3-0
Αχαϊκή – Ατρόμητος Λάππα 3-1
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πανναυπλιακός 2-1
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός 0-0
ΑΕ Μεσολογγίου – Μεσσηνιακός 1-0.-^

5ος όμιλος

Εθνικός Αστέρας – Νέα Ιωνία 0-2
Κισσαμικός – Δόξα Βύρωνα 1-1
Ατρόμητος Πειραιά – Ιωνικός 1-3
Τράχωνες – Γιούχτας 0-0
Ρούβας – Πανελευσινιακός 0-0
Ολυμπιακός Λαυρίου – Ατσαλένιος 1-2
Πεύκη – Μύκονος 1-1
Ρεπό: Προοδευτική

6ος όμιλος
Ερμής Ζωνιανων – Παννααξιακός 1-2
Μανδραϊκός – ΑΕΚ 0-2
ΠΑΟ Κρουσσώνα – Τριγλία Ραφήνας 0-3
Θύελλα Ραφήνας – Περαμαϊκός 1-3
Αστέρας Βάρης – Ηρόδοτος 2-0
ΑΟ Περιστερίου – Αιγάλεω 1-1
Αγιος Νικόλαος – Κηφισιά 2-5
Ρεπό: Ηλυσιακός

Δευτέρα 23/9/2013

Ξάνθη-Άρης (19:30) 

*** Για τη μετάδοση ΠΑΟ-ΟΦΗ
Μήνυση Αλαφούζου σε Nova
Μήνυση Αλαφούζου σε Nova
Aθήνα
Νομικά αποφάσισε να κινηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος κατά του Διευθυντή των αθλητικών καναλιών της NOVA, κ. Γ. Φουρνάρου.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση των «πρασίνων», ενώ επαναλαμβάνει πως τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το παιχνίδι ή την ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει ότι ο πρόεδρός της, κ. Ι. Αλαφούζος κατέθεσε προ ολίγου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Διευθυντή των αθλητικών καναλιών της NOVA, κ. Γ. Φουρνάρου.
Ο Παναθηναϊκός επισήμανε από χθες και επαναλαμβάνει ότι τα όσα συνέβησαν ουδεμία σχέση έχουν είτε με την ομάδα μας είτε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά».
***  ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :


  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...  
 ~  
 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  


Αρφαραίοι  Μοναχοί στο Άγιο Όρος

 Ο  αείμνηστος Αλέκος  Λαφαζάνος !


~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-


***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου