ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη   04  Ιουνίου   2013  :
Βιντειπαρουσιάσεις -  Σημαντικά  καί  Ασήμαντα  στην ενημέρωσή  μας ,
Μιά  γλυκιά  Καλημέρα  γιά  όλους  μας !!
ΑΡΦΑΡΑ από ψηλά Δημοτικό  γήπεδο  καί νέος Εθνικός Δρόμος (Ε.Ο.) 2013 .
 
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί πολλά  Άλλα στην  ενημέρωση :
ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2013
***  Τουρκία: Έχασε τη ζωή του διαδηλωτής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ..Πηγή : http://www.skai.gr/  ,
 Υπέκυψε στα τραύματα του ο διαδηλωτής Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας.
«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους , ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής ‘κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%’», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.
«Kρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%» δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος και δήλωσε πως έχουν ληφθεί τα "απαραίτητα μηνύματα" από τις διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Τουρκίας, εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, υπάρχει φόβος να υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Soir, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου συνέστησε σήμερα ιδιαίτερη προσοχή στους ταξιδιώτες οι οποίοι πηγαίνουν στην Τουρκία.
«Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Τουρκία χωρίς πρόβλημα. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις. Γι αυτό, σας συστήνουμε να αποφεύγετε την Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και Κιζιλαγί στην Άγκυρα. Σε περίπτωση νέων διαδηλώσεων, πρέπει να αναμένουμε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μεταφοράς», αναφέρει η οδηγία του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύσταση προς τους Βρετανούς υπηκόους που ζουν ή επισκέπτονται την Τουρκία να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις απευθύνει στην ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία του και το Φόρεϊν Όφις. Αναφέρει ότι η πιθανότητα συνέχισης των διαδηλώσεων είναι μεγάλη.
Ωστόσο, οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που προσφέρουν πακέτα για την Τουρκία καθησυχάζουν τους Βρετανούς σημειώνοντας ότι τα επεισόδια σημειώνονται μακριά από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα Νταλαμάν, Μποντρούμ και Αττάλεια.
 *** Στο δρόμο του πλειστηριασμού ιστορικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας
 Ένα από τα πλέον ιστορικά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οδηγείται στις 26 Ιουνίου προς πλειστηριασμό, λόγω οφειλών του προς το ΙΚΑ, για να πληρωθούν καθυστερούμενες εισφορές ύψους 1.260.894,66 ευρώ πλέον προσθέτων τελών εξόδων εκτελέσεως κ.λπ.
Ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο συνήθη τόπο δημοσίων αναγκαστικών πλειστηριασμών του Δήμου Καλαμάτας, δηλαδή στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ενώπιον του επί του πλειστηριασμού ορισθέντος υπαλλήλου.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία, κανένας δε γίνεται δεκτός προς πλειοδοσία εάν δεν καταθέσει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού, σε μετρητά χρήματα ή με εγγυητική επιστολή τράπεζας, διάρκειας τουλάχιστον εντός μηνός ή με επιταγή που έχει εκδοθεί από τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εγγυοδοσία ίση προς την τιμή της πρώτης προσφοράς.
Η κατακύρωση θα γίνει σ’ αυτόν που θα προσφέρει τα περισσότερα όπως οι νόμοι ορίζουν. Το κτήριο εκτιμήθηκε 7.000.000 ευρώ και η πρώτη προσφορά ΙΚΑ είναι 4.500.000 ευρώ.

*** Παραμένει η οργή για το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα
Πολύ σύντομα η ανάπτυξη των «κουτσουρεμένων» εργοταξίων, δήλωσε ο υπουργός Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Πολύ σύντομα θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη συμβολή των μεταφορικών υποδομών στην ανάπτυξη.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταρχήν συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τις τράπεζες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, όπου περιλαμβάνεται και η Ολυμπία Οδός. Οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, μέσα στο καλοκαίρι.
Βέβαια, εκείνο που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι τι πρόκειται να γίνει με το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα. Μπορεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας να δήλωσε γενικά και αόριστα «αισιόδοξος», σύμφωνα με πληροφορίες του, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλου, έκανε λόγο για χρονική μετατόπιση ορισμένων τμημάτων του έργου, που υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης.
Και πάλι, όμως, απέφυγε να πάρει καθαρή και σαφή θέση. Πότε, δηλαδή, θα ξεκινήσει το τμήμα του δρόμου Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα; Πότε θα παραδοθεί; Ποιοι θα είναι οι ρυθμοί κατασκευής του;
Για όλα τα παραπάνω θέματα έχουν σταλεί μέχρι σήμερα πέντε επιστολές από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαρ. Καφύρα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να έχει πάρει απάντηση. Μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες αιτιάσεις του, δεν έχει γίνει μια συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.
Πάντως, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη στο θέμα, τουλάχιστον από την πλευρά της Ηλείας, ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ αναμένονται αντιδράσεις και από την πλευρά των βουλευτών των νομών που θίγονται από τη μη ολοκλήρωση του έργου σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονικό διάστημα .,- 

***  Σεισμική δόνηση «ξύπνησε» την Αθήνα       
         
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε λίγο πριν τις 5 το πρωί την Αττική, με επίκεντρο το Πικέρμι.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 04.56 τα ξημερώματα της Τρίτης, 24 χλμ. ανατολικά από την Αθήνα και 4 χλμ. νοτιοανατολικά από το Πικέρμι, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς, το ρήγμα είναι μικρό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί.
 Να σημειωθεί πως ακριβώς ίδια ήταν η εκτίμηση και του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (Emsc).    πηγή: protothema.gr

*** Συνελήφθη ένας ακόμα ληστής που είχε πυροβολήσει αστυνομικούς στην Καλαμάτα (Ενημέρωση)
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈνας απο τους πλέον καταζητούμενους ληστές, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένοπλη συμπλοκή μετά απο ληστεία στην Καλαμάτα, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, συνελήφθη τα ξημερώματα μετά απο αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, στον ΄Αγιο Ανδρεα Αττικης.
Πρόκειται για έναν 43χρονο, παλιό γνώριμο της Ασφάλειας, ο οποίος θεωρείται μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές και τράπεζες κατά το παρελθον. Πριν απο ένα χρόνο ακριβώς, μαζί με πέντε συνεργούς του λήστεψαν την Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας και ύστερα κατέφυγαν σε σπίτι της πόλης, όπου όμως εντοπίστηκαν μετά απο πληροφορίες και αναζητήσεις.
Οι ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να γίνει πραγματική μάχη, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και τρεις από τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και ο 43χρονος, κατάφεραν να διααφύγουν.
Χτες, ο καταζητούμενος εντοπίστηκε σε σπίτι- κρησφύγετο, που είχε νοικιάσει στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Τήνου μετά το Μάτι και στις πέντε τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση που έπιασε στον ύπνο τον 43χρονο.
Οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με εκρηκτικά την πόρτα του σπιτιού και εισέβαλαν στο σπίτι, όπου συνέλαβαν τον 43χρονο πριν προλάβει να αντιδράσει. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία πιστόλια γεμάτα, έτοιμα για χρήση. Ο συληφθείς οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία σχηματίζει δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Σαν σήμερα ...στις 4 Ιουνίου
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
Εκκλησάκι  Προφήτου Ηλία  Πηδήματος  Αρφαρών
με φόντο  τον Μεσσηνιακό κάμπο και στο  βάθος  το
χωριό  Βαλύρα  Ιθώμης Μεσσήνης  2012
_- ΕΝ τη αγορά και χθες παρ’ όλα τα ληφθέντα μέτρα ουδεμία επήλθε βελτίωσις επί της παρατηρουμένης από ημερών ελλείψεως ελαίου. Τα παντοπωλεία και χθες εστερούντο ελαίου, εν τη αγορά δε εν γένει επεκράτησεν η αυτή έλλειψις.
 -Ο εις θέσιν Μαργιόρευμα της περιφερείας Γεροθρών του Νομού Λακεδαίμονος ευρεθείς φονευμένος υπ’ αγνώστων, κατά νεωτέρας ειδήσεις βεβαιούται, ότι το πτώμα ανήκεν εις τον αγροφύλακα της περιφερείας εκείνης Ευστ. Γιαννακόπουλον. Προς ανακάλυψιν των δραστών ενεργείται ανάκρισις υπό της Αστυνομίας, ήτις ευρίσκεται επί τα ίχνη των.
 -Ο Αστυνόμος Ξενάκης υποχρέωσεν αδιακρίτως πάντα πωλητήν να αναρτά την τιμήν του εμπορεύματος και παντός πωλουμένου είδους άνωθεν αυτού. Το μέτρον σκοπιμώτατον και άριστον, πολλούς βέβαια τους ενοχλεί η κατάστασις αυτή, αλλά ευχαριστεί τους περισσοτέρους και τούτο ενδιαφέρει την Αστυνομικήν Αρχήν. Κατά των παραβατών εφαρμόζονται αυστηρόταται διατάξεις.
 -ΚΑΤΑ τον λήξαντα μήνα Μάιον του τρέχοντος έτους απεβίωσαν εν τη ημετέρα πόλει άτομα εν όλω 28, κατά δε τον αντίστοιχον του παρελθόντος έτους άτομα 31.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1456: Οι Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.
1783: Τα αδέρφια Ζοζέφ και Ζακ Μονγκολφιέ κάνουν την πρώτη δημόσια επίδειξη (μη επανδρωμένου) αερόστατου, που φτάνει σε ύψος τα 500 μέτρα.
1827: Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.
1936: Το Λαϊκό Μέτωπο (συμμαχία σοσιαλιστών - κομμουνιστών) σχηματίζει την πρώτη κυβέρνηση στη Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.
1948: Ιδρύεται το αθλητικό σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας.
1993: Ο πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ απορρίπτει πρόταση του προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας με την επονομασία της Δημοκρατίας Σλαβομακεδονία.
Γεννήσεις
1694: Φρανσουά Κενέ, γάλλος οικονομολόγος και γιατρός, θεμελιωτής της Πολιτικής Οικονομίας και ιδρυτής της σχολής των φυσιοκρατών. (Θαν. 16/12/1774)
1929: Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.Παλαίμαχος αθλητής του άλματος επί κοντώ και του βόλεϊ.
1975: Ατζελίνα Τζολί, αμερικανίδα ηθοποιός.
Θάνατοι
1952: Εύα Πάλμερ Σικελιανού, σύζυγος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού. (Γεν. 1874)
2001: Ντίνος Ηλιόπουλος, ηθοποιός. (Γεν. 12/6/1913)
2007: Σωτήρης Μουστάκας, ηθοποιός. (Γεν. 17/9/1940)
πηγή: www.sansimera.gr

*** Νέο πεδίο δράσης ο γαστρονομικός τουρισμός        
         Μέτωπο και στο γαστρονομικό τουρισμό επιχειρεί να ανοίξει ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η τοπική γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς που ενισχύει και διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν και εμπλουτίζει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία, διοργάνωσε χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας ημερίδα με θέμα «Μάνη, γαστρονομία και προσέλκυση τουριστών»,
Κι όμως, παρά το ενδιαφέρον του θέματος, οι επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν και έδωσαν το «παρών» ήταν ελάχιστοι.
Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του δημάρχου Δημ. Γιαννημάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την προβολή του τόπου, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστός στο εξωτερικό, τόσο με την προβολή στη Σουηδία του ριάλιτι σόου «Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών», σκηνές του οποίου γυρίστηκαν και στην περιοχή, όσο και με την ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα», σκηνές της οποίας επίσης γυρίστηκαν στην περιοχή.
Κι όπως πρόσθεσε, στις 8 Ιουνίου αναμένεται στην περιοχή το πρώτο γκρουπ τουριστών, που θα προέρχεται από τους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν πρόσφατα από το Δήμο Δυτικής Μάνης.
Όπως τόνισε, «δε θα σταματήσουμε, αλλά θέλουμε τη συμμετοχή σας και ό,τι κάνουμε, είναι για το συμφέρον των δημοτών μας».
 Ο γαστρονομικός τουρισμός
Η δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκη Μηταρέα εστίασε την ομιλία της στο ότι τα φαγητά αλλά και το κρασί του τόπου μπορούν να γίνουν από τους πιο σημαντικούς λόγους που θα παροτρύνουν τους τουρίστες να τον επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό. Χαρακτήρισε το γαστρονομικό τουρισμό μεγάλη δύναμη, σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να θυμηθεί πιο εύκολα μια ωραία γεύση από ένα τοπίο και παρουσίασε το προφίλ του γαστρονομικού τουρίστα, αλλά και στοιχεία από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά, το 17% των τουριστών ασχολήθηκε με το φαγητό και το κρασί στις διακοπές του την τελευταία τριετία, ένα ποσοστό που αναμένεται να φθάσει στο 60%, ξοδεύοντας 1.194 δολάρια ανά ταξίδι, με το 36% από αυτά να διατίθεται για δραστηριότητες σχετικά με το φαγητό. Αντίστοιχα, για το κρασί διατέθηκαν 973 δολάρια ανά ταξίδι, με το 23% να αφορά δραστηριότητες σχετικές με το κρασί.
Χαρακτήρισε το γαστρονομικό τουρισμό ιδανικό εργαλείο τοπικής ανάπτυξης και πρόσθεσε πως οι τουρίστες προτιμούν γιορτές φαγητού κατά 79%, μαθήματα μαγειρικής κατά 62%, γαστρονομικές εκδρομές κατά 61%, τοπικές αγορές προϊόντων κατά 59%, επισκέψεις σε παραγωγούς κατά 53% και επισκέψεις στα μουσεία κατά 12%.
Όπως σημείωσε, στο παρελθόν η Ελλάδα ήταν ακριβή στο φαγητό, αλλά με την κρίση άλλαξαν τα δεδομένα, και συνέστησε να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα με στοιχεία του οδηγού Lonely Planet, η χώρα μας ήταν δεύτερη στη σχετική κατάταξη μεταξύ των χωρών του εξωτερικού, με πρώτη την Ταϊλάνδη και τρίτη την Κίνα. Ακολουθούν Γαλλία, Ισπανία, Μεξικό, Ιταλία, Ινδία, Ιαπωνία και Ινδονησία. Τέλος, σημείωσε πως το 88% των τουριστικών παραγόντων πιστεύει ότι η γαστρονομία είναι στρατηγικό στοιχείο ανάδειξης της περιοχής τους.
 Τοπικά προϊόντα στην κουζίνα
Υπέρ της χρήσης τοπικών προϊόντων σε κάθε κουζίνα τάχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Executive Chef του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort, Παράσχος Αξιώτης, ζητώντας να βγει εκτός κουζίνας οποιοδήποτε ξένο υλικό. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την υιοθέτηση ελληνικού πρωινού, με έμφαση στα προϊόντα της κάθε περιοχής, αλλά και τη συμμετοχή των τουριστών στη διαδικασία παραγωγής κάποιου προϊόντος ή εδεσμάτων, προκειμένου να μείνει ικανοποιημένος. Ο ικανοποιημένος τουρίστας προσελκύει ακόμη 10 άτομα, ενώ ο δυσαρεστημένος αποτρέπει 100, παρατήρησε.
Πλεονεκτούν τα λάδια της Μάνης σε πολυφαινόλες
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσίασε μέρος της διδακτορικής του εργασίας για το ελαιόλαδο, σημειώνοντας πως το λάδι της Μάνης, τόσο το βιολογικό όσο και το συμβατικό, περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες από ό,τι λάδια άλλων περιοχών. Τάχθηκε υπέρ της χρήσης ελαιόλαδου, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε στο προϊόν μας και να χρησιμοποιούμε φαγητά τηγανισμένα σε σπορέλαιο ή να σερβίρουμε σαλάτες με σπορέλαιο».
Τέλος, δεν παρέλειψε να πάρει θέση και στο θέμα επέκτασης της ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) σε όλο το νομό, λέγοντας πως είναι μικρές οι διαφορές που υπάρχουν, ενώ σημείωσε πως οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο μαυρολίσιο λάδι.              Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου .-
 
***   Καλαμάτα: Delivery, διασκέδαση, φαγητό, διαμονή, ομορφιά, ιατρούς, αυτοκίνητα, είναι μόνο μερικά στον επαγγελματικό οδηγό της Μεσσηνίας 
 odigos@tharrosnews.gr
   Πλέον στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» έχετε τη δυνατότητα να βρείτε έναν ενημερωμένο Οδηγό Επιχειρήσεων για την Καλαμάτα, αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Εκεί μπορείτε να βρείτε από καφετέριες και εμπορικά καταστήματα μέχρι λογιστές και ιατρούς.

Στόχος του Οδηγού η εξυπηρέτησή σας με μερικά μόνο κλικ.

Αν θέλετε να δείτε τον Οδηγό Επιχειρήσεων


*** Ο νεοναζισμός και η παθητικότητα      
         Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δε συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση – εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας, χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η παιδεία. Η αληθινή παιδεία… Όμως, μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από πολιτικές παρατάξεις… διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής…
Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που…. τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία…
Ανοχή και παθητικότητα, λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών… Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς και εμείς
(Μάνος Χατζιδάκις, Φεβρουάριος του 1993).   Α.Π. 

***  Ο Δράκος ζει!      

Παραλίγο να φτάσουν στην Αγγελική Νικολούλη οι φίλοι του Δημήτρη Δράκου για να τον συναντήσουν!
Αυτό τουλάχιστον αντιλήφθηκα από τη συμπεριφορά αρκετών στην εκδήλωση για τα βραβεία Φωτέα το Σάββατο το βράδυ, αφού ήταν λες και έβλεπαν πατριώτη που γύρισε από τα ξένα.
Από ό,τι έμαθα, τον πρώην νομάρχη έχει κερδίσει η αγροτιά και το χωριό του, αφού έχει αποσυρθεί εκεί.
Όταν, δε, τον ρώτησα για τις επόμενες εκλογές, είπε ότι τελείωσε για αυτόν η πολιτική.   Π.Μπ.
 
 
*** Η Μεσσηνία εγκαινιάζει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας 
Με την επίσημη πρεμιέρα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» («Before Midnight») ανοίγει φέτος τις πύλες του το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Στη βραδιά της 11ης Ιουνίου στο Σινέ Θησείο (ένα από τα καλύτερα σινεμά στον κόσμο, σύμφωνα με το CNN), μάλιστα, θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης - οι οποίοι παίζουν δυο απολαυστικότατους ρόλους – καθώς και η Αριάν Λαμπέντ, ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Ουώλτερ Λάσελιε, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά.
Η ταινία είναι ελληνική παραγωγή -της Faliro House - και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment στις 13 Ιουνίου.
Για την κάλυψη της πρεμιέρας έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από πολλά διεθνή μέσα, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην «άλλη Αθήνα», την Αθήνα του πολιτισμού και της Ιστορίας, την Αθήνα που αντιστέκεται στην κρίση και τον φόβο των ημερών, την Αθήνα που αγαπάμε.
Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι, επίσης, ο επίλογος της περίφημης τριλογίας που ξεκίνησε το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» (Before Sunrise -1995) και συνεχίστηκε το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset - 2004). Και οι δύο ταινίες είχαν κάνει ελληνική πρεμιέρα στο πλαίσιο του 1ου (1995) και του 10ου (2004) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας αντιστοίχως.
Παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποδεικνύουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας. Γι' αυτό και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αγκαλιάζει τέτοιες παραγωγές και απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον μαγευτικό Αττικό ουρανό μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουρισμό της πόλης. Βοηθούν, βεβαίως, και την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια όαση πολιτισμού και υψηλής ψυχαγωγίας.
Η προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι κλειστή και η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου θα επιτρέπεται με την επίδειξη πρόσκλησης.
H Faliro House
Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι μια παραγωγή της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην Πελοποννήσο, την οποία αναδεικνύει, υπογραμμίζοντας τις ομορφιές της με τρόπο καθαρά κινηματογραφικό και καθόλου φολκλορικό. Σέβεται το ελληνικό τοπίο, το εντάσσει πανέξυπνα μέσα στην πλοκή της και διαφημίζει με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα.
Η εταιρεία Faliro House ενώ μετρά λίγα χρόνια παρουσίας στα κινηματογραφικά, έχει ήδη κερδίσει σημαντικό χώρο, στηρίζοντας σημαντικές εγχώριες παραγωγές αλλά και αναπτύσσοντας σπουδαίες συνεργασίες με το εξωτερικό. Εκτός, λοιπόν, από τις ελληνικές ταινίες «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη και «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Only lovers left alive», η οποία προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών ενώ θα είναι συμπαραγωγός και στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ.
Το Πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
«Οι εικόνες μιας κατάμεστης αθηναϊκής πλατείας, ενός πάρκου ή της αυλής ενός μουσείου, όπου προβάλλεται μία εξαιρετική ταινία, ταξιδεύουν ήδη σε όλο τον κόσμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε και πάλι δωρεάν ποιοτικό σινεμά σε όλους και να αναδείξουμε αυτές τις εικόνες ως εικόνες αισιοδοξίας που δείχνουν ότι η Αθήνα, παρά τις δυσκολίες, είναι μία πόλη υπέροχα ζωντανή, στην οποία ο ξένος επισκέπτης μπορεί να περάσει καλά.» - Ορέστης Ανδρεαδάκης
Η προβολή αυτή βέβαια δεν είναι παρά η αρχή του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας το οποίο έχει προγραμματίσει 15 εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι μέχρι και το Σεπτέμβρη που αρχίζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας.
Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 και επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες – και δωρεάν- κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο.
Με επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συνδυασμό του σινεμά με τη μουσική, και ξεχωριστές κινηματογραφικές αποτυπώσεις από το βλέμμα Ελλήνων δημιουργών, το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival προτείνει ένα δροσερό τρίμηνο στην Αθήνα, γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά, την τέχνη και το αστικό περιβάλλον.
Ενδεικτικά, κάποιες από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό, 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - 3rd Athens Open Air Film Festival είναι «Η Μεγάλη Ανατριχίλα» του Λόρενς Κάσνταν, «Zazie dans le métro» του Λούι Μαλ με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη, «Ιάσονας και οι Αργοναύτες» του Ντον Τσάφεϊ, ενώ το Φεστιβάλ θα διοργανώσει ένα μικρό αφιέρωμα στο φαινόμενο του trafficking με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας με τις ταινίες «Eden» της Μέγκαν Γκρίφιθς και «Not My Life» του Ρόμπερτ Μπιλχάιμερ.  e-go.gr
Video:


*** Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των συνταξιούχων στην Καλαμάτα
         Της Μαρίας Νίκα
 Τελικά, η κατάσταση με τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν κανονικά ή καθόλου τη σύνταξή τους, αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε. Έτσι, όπως συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή είχαν περάσει σχεδόν 100 άτομα που αντιμετώπισαν πρόβλημα από το ΙΚΑ Καλαμάτας, χθες Δευτέρα είχαν φτάσει περίπου τα 300.
Άλλοι που δεν έλαβαν σύνταξη λόγω λαθών σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επειδή αυτά δεν είχαν καν δηλωθεί και άλλοι επειδή είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται αρκετά λόγω αναδρομικής κράτησης του ΕΚΑΣ, που έχει κοπεί, προκειμένου να επανεξεταστεί ποιοι θα το παίρνουν, ανάλογα με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια. Για παράδειγμα, κύριος, ο οποίος περίμενε στην ουρά, μας έδειξε το βιβλιάριο τραπέζης του, όπου από 725 ευρώ σύνταξη, αυτόν το μήνα είχε πάρει σχεδόν 450. Βρέθηκε, λοιπόν, στο ΙΚΑ να ρωτήσει τι είχε συμβεί.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΙΚΑ Καλαμάτας, Γιώργος Σαραντόπουλος, παρατήρησε ότι όλο το προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετηθεί άμεσα ο κόσμος, ενώ υπολόγισε ότι ίσως οι συνταξιούχοι που θα περάσουν από το ΙΚΑ Καλαμάτας με τα παραπάνω προβλήματα, φτάσουν τους 500.
  «Η απογραφή δε θα έπρεπε να είχε γίνει από τράπεζες»
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Βήμα online, «όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ήδη την Παρασκευή εξυπηρετήθηκαν 12.500 συνταξιούχοι, ενώ τονίζει ότι εντός της ημέρας (για χθες) θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα τακτοποιηθεί το σύνολο των συνταξιούχων. “Πρέπει να τηρήσουμε τους νόμους, επί έξι μήνες δεν τους τηρούσαμε” είπε ο κ. Σπυρόπουλος στο MEGA.
Αν δεν ολοκληρωθεί η απογραφή μέχρι 6 Ιουνίου, η ταλαιπωρία θα παραταθεί για ένα μήνα” δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΙΚΑ, Γ. Κυριακόπουλος, τονίζοντας ότι η απογραφή δε θα έπρεπε να είχε γίνει από τράπεζες, αλλά από το ίδιο το ΙΚΑ.
Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα».-
 
*** Εξέταση ειδικών μαθημάτων στην Αθήνα από 15 έως 22 Ιουνίου        
          Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσε τις ημερομηνίες αλλά και τα σχολεία που θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑ                 ΜΑΘΗΜΑΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ15/6/2013ΑΓΓΛΙΚΑ10.00 π.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ17/6/2013ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ08.30 π.μ
ΤΡΙΤΗ18/6/2013ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ08.30 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ19/6/2013ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ08.30 π.μ
ΠΕΜΠΤΗ20/6/2013ΓΑΛΛΙΚΑ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
08.30 π.μ
16:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ21/6/2013ΑΡΜΟΝΙΑ
ΙΤΑΛΙΚΑ
08.30 π.μ
16:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ22/6/2013ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ08.30 π.μ

Εξεταστικά κέντρα Αγγλικών
Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των αγγλικών θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (πλην αγγλικών) στην Αθήνα
Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:
Ελεύθερο σχέδιο και Γραμμικό σχέδιο
Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:
Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.
1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – 11634 Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΛ (222 Ελ. Σχ. και 209 Γρ. Σχ.).
2. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47- 11524 Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟ μέχρι και Ο (194 Ελ. Σχ. και 179 Γρ. Σχ.).
3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27- 18539 Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από  Π μέχρι και Ω (281 Ελ. Σχ. και 257 Γρ. Σχ.).
 Γερμανικά
1. Στο Ε.Κ. του 15ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Κυψέλης 46 και Παξών- 11362 Κυψέλη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ι (218).
2. Στο Ε.Κ. του 5ο Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (οδός Λ. Βουλιαγμένης 525 – 16341 Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Κ μέχρι και Ο (356).
3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Αγ. Ανδρέα & Κοραή 20 – 17122 Νέα Σμύρνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Π μέχρι και Ψ (360).
Γαλλικά
1. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου (οδός Ανεξαρτησίας 17- 12461 Χαϊδάρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και Ι (377).
2. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Τρώων 2- 11851 Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Κ μέxρι και ΜΠΕ (396).
3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα (Φορμίωνος και Γ. Γεννηματά 34- 16231 Βύρωνας) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠΙ μέχρι και ΣΑΝ(296).
4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής (οδός Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β – 16121 Καισαριανή) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΑΡ μέχρι και Ψ (297).
Αρμονία
1. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Μιχαλακοπούλου & Αγ. Τριάδος- 12137 Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι καιΛΑ (312).
2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης (οδός Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας – 13231 Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΕ μέχρι και Ψ (400).
Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων
1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας (οδός Εμμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων – 14234 Ν. Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι καιΛΑ (312).
2. Στο Ε.Κ. του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (οδός Μίνωος & Προόδου 1 – 12241 Αιγάλεω) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΕ μέxρι και Ψ (400).
Ιταλικά
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αθήνα στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, 17124 Νέα Σμύρνη) (247).
Ισπανικά
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αθήνα στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Πειραιά (οδός Αφεντούλη 5 -  18536 Πειραιάς) (234)
 Υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, θα ενημερωθούν για τον τόπο εξέτασής τους από τα σχολεία τους, με εγκύκλιο που θα αποσταλεί τις προσεχείς ημέρες.
 Οδηγίες προς τους υποψηφίους
 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ. και των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ..
2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί  τους  το δελτίο εξεταζομένου.
4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα  μεταβαλλόμενων γωνιών, μοιρογνωμόνιο, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερς).
5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σxεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σxεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιxα, ξύστρα.
Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ. 

*** Επανέρχονται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού
          Η επαναφορά των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Στη συνεδρίαση, την πρώτη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, παραβρέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις σχεδιαζόμενες νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Στην ανάγκη να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας, ενώ τόνισε ότι «η αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις, όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους» και αποτελούν «απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».
Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είχαν περιοριστεί μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) τον Φεβρουάριο του 2012.-   ethnos.gr

***  Εγγραφές στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας.
    Κάλεσα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή ώστε να εγγραφούν στο νέο αυτό σύλλογο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση.
Παρακαλούνται οι Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, κέντρα διασκεδάσεως, beach bars, clubs, εστιατόρια, ταβέρνες, fast foods, αναψυκτήρια κ.λπ.), όπως προσέλθουν αύριο Τετάρτη, 05/06/2013 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Παλαιού Επιμελητηρίου (Χρ. Κουμάντου, απέναντι από το Δημαρχείο), για να εγγραφούν στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και να μεταφέρουν το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν, έτσι ώστε μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς την επίλυσή τους.
Την Τετάρτη δεν πρέπει να λείψει κανένας μας. Όλοι μαζί μπορούμε!
Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής  , Πηγή  ειδήσεων εφημερίδα  "Θάρρος" .-

*** Διαμαρτυρία για το αδιέξοδο στο διορισμό του αντικαταστάτη πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
            Την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της, για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο σχετικά με το διορισμό του αντικαταστάτη πρύτανη, αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, στη βαθμίδα του καθηγητή, εξέφρασε κατά πλειοψηφία η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη συνεδρία αριθμ. 47/23-5-2013:
«Η διαδικασία αξιολόγησης και εξέλιξης του αντικαταστάτη πρύτανη, αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, στη βαθμίδα του καθηγητή, ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2013 με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής εξέλιξης. Από τότε και για τυπικούς και μόνο λόγους καθυστερεί ο διορισμός του στη βαθμίδα του καθηγητή. Οι τυπικοί λόγοι έγκεινται στο γεγονός ότι από τις αρχές Απριλίου έχει παγώσει η δημοσίευση των πράξεων ανάθεσης αρμοδιοτήτων των αναπληρωτών πρυτάνεων κάποιων Πανεπιστημίων από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι δυνατή η έκδοση της απαιτούμενης πρυτανικής πράξης διορισμού του αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, δεδομένου ότι ο ίδιος, για λόγους ηθικής τάξης, δεν επιθυμεί να την υπογράψει ως εν ενεργεία πρύτανης και από την άλλη μεριά, λόγω της παραπάνω καθυστέρησης, δεν υπάρχει αναπληρωτής του, προκειμένου να την υπογράψει αντ’ αυτού.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θεωρεί ότι η καθυστέρηση του διορισμού του αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου είναι διοικητικά απαράδεκτη και τον θίγει τόσο ακαδημαϊκά και ηθικά όσο και οικονομικά.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τις καλεί να δώσουν άμεσα λύση στην αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα πράγματα και, μάλιστα, με αποκλειστικά δική τους και μόνο ευθύνη». 

***  Κερδίζει συνεχώς… πόντους το σενάριο για διπλά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές
            Ενιαίο για συμβούλους, διαφορετικό για το δήμαρχο
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Γρίφος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Μάιο του 2014. Βέβαια, η κατάσταση αυτή έχει κάνει άνω - κάτω κομματικά επιτελεία, κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δημάρχους.
Η κυβέρνηση είναι για άλλη μια φορά... τριχασμένη, με τον πρωθυπουργό όμως να έχει ήδη διαμορφωμένη πεποίθηση για τον προσωποκεντρικό και όχι πολιτικό τόνο που θα πρέπει να έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, απόψεις που έχει διατυπώσει και ο ίδιος σε προηγούμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο είχε παρευρεθεί ως νέος πρόεδρος της Ν.Δ.
Από την άλλη πλευρά, μόλις τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, την αντίθεσή του στα σχέδια να αλλάξει ο εκλογικός νόμος στην Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι εναντίον των «εμπριμέ» ψηφοδελτίων, διότι δεν πρόκειται με αυτό τον τρόπο να βοηθηθεί η λειτουργία των Δήμων.
Πάντως και παρά τις αντιδράσεις, όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα, από το υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, που εκφράζει απόλυτα τη βούληση Σαμαρά, είναι να υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια, ένα για τους δημάρχους και ένα για τους δημοτικούς συμβούλους.
Το ψηφοδέλτιο για τους δημοτικούς συμβούλους να είναι ενιαίο για να μη λειτουργήσει στη βάση των κομματικών σχηματισμών, αλλά η επιλογή να γίνει με βάση τα πρόσωπα και τη γενικότερη αποδοχή τους στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος, να υπάρξει όσο το δυνατόν σύνθεση σε τοπικό επίπεδο και να μη μεταφέρουν οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων σαφές πολιτικό στίγμα, με αποτέλεσμα τη γενικότερη μείωση του κομματισμού σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.
Ταυτόχρονα με αυτό το σύστημα μπορεί ευκολότερα σε επίπεδο δημάρχων στις μεγάλες πόλεις να υπάρξει συνεργασία στα πολιτικά κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση και να τους δοθεί έτσι η δυνατότητα να επικρατήσουν σε ορισμένους μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες, με στόχο πάντα να εξαχθούν ακόμα και θετικά πολιτικά μηνύματα για την κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα ισορροπήσουν ενδεχομένως τα άσχημα μαντάτα που θα φέρει μια αποδοκιμασία των πολιτών στις ευρωεκλογές, με τη λεγόμενη «χαλαρή» ψήφο.
Αυτό που απομένει για να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο είναι να καμφθούν και οι αντιδράσεις των δημάρχων. Κι αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρόνο…
 
***  Στα καμένα της Κυπαρισσίας χθες ο Πετράκος
           Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Τις πληγείσες από τις πυρκαγιές της προηγούμενης εβδομάδας περιοχές επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος στην Τριφυλία. Ο βουλευτής συναντήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας με το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τους αντιδημάρχους Τάκη Τσίγγανο και Γιάννη Κατσούλα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Κυπαρισσίας, Γιώργο Σαμπαζιώτη, με τους οποίους συζήτησαν για την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την πόλη, τα εικαζόμενα αίτια, καθώς και την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης για τις καταστροφές.
Ακολούθως, ο κ. Πετράκος επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και συζήτησε με άνδρες του Π.Σ., ενώ είχε επικοινωνία και με το διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον ιστορικό ελαιώνα της Κυπαρισσίας, που έγινε στάχτη, και είδε από κοντά το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, ενώ επισκέφθηκε και σπίτι το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και στο παρά πέντε γλίτωσε την ολοσχερή καταστροφή, συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες του.
Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής σημείωσε: «Είμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ στην Κυπαρισσία, μαζί με τα παιδιά της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγαμε στο Δημαρχείο και συζητήσαμε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενώ στη συνέχεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συνομίλησα με το διοικητή της Π.Υ. των Γαργαλιάνων, για να δούμε τη μεγάλη καταστροφή η οποία έγινε με τη μεγάλη πυρκαγιά. Να δεσμευτούμε δε, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, και μέσα από τη Βουλή, για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι καταστράφηκαν, γιατί είναι το εισόδημά τους και πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αποζημίωση».
 
*** Πεζοδρόμηση – ανάπλαση γύρω από το ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα
           Τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής. Ο Δήμος πρόκειται να προβεί σε ανάπλαση στην οδό Κανάρη, σε τμήμα τής οδού με εμβαδόν περί τα 120 τετραγωνικά μέτρα. Παρέμβαση θα γίνει και έμπροσθεν του Ιερού Ναού, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Ευριπίδου και Κανάρη.
Ανάπλαση θα γίνει και ανατολικά του ναού της Αγίας Βαρβάρας. Κατά συνέπεια, η οδός Ευριπίδου, με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό, θα είναι αδιέξοδη και δε θα είναι δυνατή η διάβαση προς την Κανάρη. Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος ανταποκρίνεται στο αίτημα εκατοντάδων κατοίκων.-
 
*** Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Καλαμάτας
           Έργα αναβάθμισης στο λιμάνι Καλαμάτας 
 Στόχος η βελτίωση και η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών
 Την ανάπτυξη και αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας και των λιμενικών του υπηρεσιών, το οποίο έχει περιληφθεί μαζί με άλλα ελληνικά λιμάνια στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε εκδήλωση με τίτλο «Up Greek Logistics», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, η πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει ώστε να εξοικονομηθούν έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 και να μειωθούν τα λιμενικά έξοδα κατά 7% περίπου.
Συγκεκριμένα, επανεξετάζει την ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική και εξαγγέλλει οκτώ δράσεις και μια στοιχειοθετημένη νομοθετική πρόταση για την ανάπτυξη και την καλύτερη συνδεσιμότητα των στρατηγικής σημασίας λιμένων που έχουν περιληφθεί στο νέο Κανονισμό για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, εισηγητής του οποίου είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, από τα 319 ευρωπαϊκά λιμάνια τα 83 έχουν ενταχθεί στον κεντρικό πυρήνα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και 239 στο εκτεταμένο δίκτυο. Σημειώνεται ότι το σύνολο αυτών των λιμανιών διαχειρίζεται το 96% των εμπορευμάτων και το 93% των επιβατών που διέρχονται από τους λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως προαναφέραμε, στα 25 ελληνικά λιμάνια που έχουν περιληφθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών είναι και αυτό της Καλαμάτας. Από αυτά, πέντε στρατηγικής σημασίας λιμάνια έχουν ενταχθεί στο κεντρικό δίκτυο.
Στόχος των προτάσεων της Επιτροπής, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ο εκσυγχρονισμός της παροχής υπηρεσιών στους λιμένες, η καλύτερη σύνδεσή τους και η εξασφάλιση των καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνονται νέες, διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες για την επιλογή των φορέων παροχής λιμενικών  υπηρεσιών. Α.Π.

*** Εντυπωσίασε στο Λονδίνο η «Μυθική Πελοπόννησος»
    Εξαιρετικής ομορφιάς και ιδιαίτερα ασφαλή προορισμό χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο τουριστικό της προϊόν, το οποίο παρουσίασε σε tour operators και πλήθος δημοσιογράφων σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην οποία συμμετείχε η διεθνούς φήμης συγγραφέας κα Victoria Hislop, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού κ. Αριστοτέλης Γκανάς.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των υποδομών και την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρίσιμου προφίλ, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε επίσης για τη φιλοξενία των Πελοποννησίων και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες της. Μίλησε για το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμά της, αλλά και για τη μυθολογία της, και έκανε λόγο για τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή καθώς και για την ιδιαίτερη γαστρονομία και την μεσογειακή κουζίνα της.
Ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κος Κωνσταντίνος Μπίκας αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο ως ένα προορισμό που μπορεί με τις ομορφιές της να ενθουσιάσει τον επισκέπτη της, τονίζοντας ιδιαίτερα το διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον των Άγγλων πολιτών για διακοπές σε αυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του διαφαίνεται ήδη σημαντική αύξηση των Άγγλων τουριστών προς την Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια ακλούθησε συνέντευξη της κας Victoria Hislop, η οποία αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο και στα βιώματά της από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Δήλωσε ωστόσο ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την Πελοπόννησο και τις ομορφιές της.
Μετά το πέρας της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γευτούν νοστιμιές της Πελοποννήσου, καθώς και ποικιλίες Πελοποννησιακών κρασιών.-
 
***  Καλαματιανό μοιρολόι για τον Γρηγόρη Λαμπράκη
           Μία λεπτομέρεια, με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που δε γνωρίζαμε και αξίζει να δει το φως της δημοσιότητας:
Στο κατάφορτο από μαγιάτικα λουλούδια φέρετρο του Γρηγόρη Λαμπράκη η εβδομηντάχρονη Σταυρούλα Ζυγούρη από την Καλαμάτα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη, είπε το εξής μοιρολόι: «Γρηγόρη, σε φορτώσανε, βαριά είσαι φoρτωμένος. / Γρηγόρη μου, τις μυρουδιές να μην τις εσκορπίσεις, / να τις βαστάς στην Κάτω Γης, στους νιούς να τις δωρίσεις, / να βάλουνε στα πέτα τους να βγούνε στο σεργιάνι. / Γρηγόρη μου, η Κάτω Γης έχει αναστατώσει, / τι έμαθε η λεβεντιά πως κάποιος κατεβαίνει. / Τρέχουνε για συνάντηση, να σε προϋπαντήσουν, / τρέχουν στις βρύσες για νερό, στους κηπουρούς για φρούτα, / και στις καλές νοικοκυρές γι’ αφράτο παξιμάδι. / Τραπέζι σού τοιμάζουνε, Γρηγόρη, να δειπνήσεις / και το κρεβάτι στρώνουνε να πέσεις να πλαγιάσεις».
Η Σταυρούλα Ζυγούρη ήταν μητέρα του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Ζυγούρη, ενώ τέσσερα άλλα παιδιά της εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.   Α.Π. 

*** «Κλείνει» το Facebook – Μόνο με συνδρομή από εδώ και στο εξής;
    Σάλο έχει προκαλέσεις τις τελευταίες ώρες ένα μήνυμα, το οποίο κάνει το γύρο του Facebook και αναμεταδίδεται από τον ένα χρήστη στον άλλο, με τη διαδικασία του share.Το εν λόγω μήνυμα, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το ο γίγαντας των social media «κλείνει», και από εδώ και στο εξής, θα είναι μόνο με… συνδρομή!
Το αποκαλούν μάλιστα, «κιγκλίδωμα τιμής». Τι σημαίνει αυτό; Πως οι συνδρομητές θα χωριστούνσε χρυσούς, ασημένιους, και χάλκινους.
Οι χρυσοί θα πληρώνουν συνδρομή 9,9$ κάθε μήνα, οι ασημένιοι 6,99$ και οι χάλκινοι 3,99$.
Μάλιστα, το μήνυμα προειδοποιεί ότι αν το αντιγράψεις και το δημοσιεύσεις γρήγορα, η εικόνα θα γίνει μπλε, και το Facebook θα είναι δωρεάν.
Τέλος, τονίζει πως αν δεν το κάνετε αυτό, ο λογαριασμός σας θα… διαγραφεί, ενώ επικαλείται για την εγκυρότητα του τις ειδήσεις, μιας και αναφέρθηκε κι εκεί ότι το Facebook αλλάζει και γίνεται επί πληρωμή.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όπως συμβαίνει κάθε φορά που τέτοιου είδους μηνύματα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή πλάκα.
Στη χειρότερη περίπτωση, ακόμα κι αν τέτοια σελίδα εμφανιστεί, θα είναι «προϊόν» hackers, με στόχο να σας υποκλέψουν κωδικούς και κάρτες. Γι΄αυτό μην διανοηθείτε να βάλετε την πιστωτική σας κάρτα ή κάτι ανάλογο.
Άλλωστε, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, το έχει πει:
«Facebook is free and always will be», δηλαδή, «το Facebook ήταν και θα είναι πάντα δωρεάν!»
ΠΗΓΗ: star.gr
 
***  Από τον Κηφισό… στον Ελαιώνα τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου
             Πλησιάζει η ανακοίνωση για το μεγάλο συγκοινωνιακό έργο κατασκευής με ΣΔΙΤ, τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στο Βοτανικό. Παράλληλα, παρελθόν θα αποτελέσουν οι σημερινοί σταθμοί σε Κηφισό και Λιοσίων, των οποίων η εικόνα μόνο κολακευτική δεν είναι.
Η δημιουργία του νέου σταθμού και η παύση των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα σημάνει τη μεταφορά για τις δραστηριότητες των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών στο σταθμό του Ελαιώνα, κάνοντας τη διαμεταφορά των επιβατών προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο σταθμός θα βρίσκεται δίπλα στο σταθμό Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ της γραμμής 3.
Σήμερα, σε καθημερινή βάση, εξυπηρετούνται 31.000 επιβάτες από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και άλλοι 10.000 από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης και θα κατασκευαστεί πάνω στο αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα, όπως προβλέπεται και από το Προεδρικό Διάταγμα 750Δ/2005 του Οργανισμού Ρυθμιστικού της Αθήνας.
Με το έργο αυτό θα αλλάξει ο τρόπος μετακίνησης από και προς την Αθήνα μέσω των ΚΤΕΛ, καθώς οι επιβάτες με τη χρήση του δικτύου του Μετρό και των άλλων μέσων θα μπορεί με ένα μικρό κόστος να έχει άμεση πρόσβαση στον Τερματικό Σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, ενώ σε «απόσταση βολής» θα βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός Μετρό.
Το έργο έχει υψηλούς στόχους όπως:
Να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, ΙΧ, Ταξί).
Να σχεδιασθεί αρχιτεκτονικά ένα έργο με υψηλό επίπεδο αισθητικής, αποτελώντας τοπόσημο για την περιοχή και πόλο έλξης εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων.
Να κινητοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη ή ολοκλήρωση των δικτύων αστικής υποδομής (π.χ. τοπικό οδικό δίκτυο, δίκτυα κοινής ωφέλειας) που λείπουν στην περιοχή αυτή του Ελαιώνα.
Να συμβάλει σημαντικά στην πολεοδομική αναδιάρθρωση της περιοχής που σήμερα είναι κυρίως βιομηχανικού – χονδρεμπορικού χαρακτήρα, σε περιοχή με σύγχρονες επιχειρήσεις τριτογενούς κυρίως τομέα.
Το έργο αποτελεί ιδιωτική επένδυση και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει με διαγωνισμό για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και του παραχωρησιούχου (ΣΔΙΤ).
Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του σταθμού, ενώ το Δημόσιο δε θα χρειαστεί να βάλει χρήματα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι, εάν κάθε ΚΤΕΛ δίνει ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που εκδίδει στον παραχωρησιούχο, η απόσβεση θα έχει ολοκληρωθεί κατά μέγιστον σε επτά χρόνια.
Ο νέος σταθμός θα συνδέεται υπογείως με το Μετρό, έργο το οποίο έχει πρακτικά γίνει και, μάλιστα, πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης 500 θέσεων.

*** Η μείωση του ΦΠΑ… στην εστίαση
        Ένα χρόνο τώρα μας έχουν πάρει τα αυτιά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Κεντρικός στόχος» για τον Σαμαρά και την κυβέρνηση, αλλά τους άλλους δύο της τρικομματικής.
Η συλλογιστική ήταν αφοπλιστική.... Τώρα που πιάνει καλοκαίρι και θα πλακώσουν τα καραβάνια των τουριστών, εμείς θα ρίξουμε το ΦΠΑ της εστίασης από το 23 στο 13%. Οι τουρίστες ενθουσιασμένοι θα διαπιστώσουν ότι βρίσκουν φθηνό και καλό φαγητό. Αντί για χωριάτικη με φέτα και καρπούζι, θα πλακωθούν στο ψάρι και στο κρέας.
Με συνοπτικές διαδικασίες, οι εστιάτορες φρόντισαν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για τις προθέσεις τους, καταρρίπτοντας με θεαματικό τρόπο το «σχεδιασμό» του υπουργείου Οικονομικών. «Δεν πρόκειται να ρίξουμε τις τιμές και ας μειωθεί ο ΦΠΑ», ήταν συνοπτικά η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι των εστιατόρων.
Το μόνο παρήγορο με τη στάση τους είναι ότι δε «μασάνε» τα λόγια τους και δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους. Να ξέρουμε, δηλαδή, ότι η χωριάτικη θα συνεχίσει να σερβίρεται προς 10 ευρώ στα μισά νησιά και βάλε, το ψάρι θα πουλιέται σε τιμές αστακού και ο καφές κοντά στο πεντάευρω...
Πολύ φοβάμαι ότι, με αυτά τα μυαλά, οι Έλληνες «ταβερνιάρηδες» - γιατί «ταβερνιάρηδες» θα μείνουν βαδίζοντας έτσι, δε θα γίνουν ποτέ εστιάτορες ή επιχειρηματίες της εστίασης - δικαιώνουν απόλυτα τον Σόιμπλε και τους Τροϊκανούς.
Γιατί εκείνοι υποστήριζαν μέχρι σήμερα ότι δε θα αποδώσει η μείωση των φόρων και είναι καλύτερα να συνεχίσουμε έτσι, περιμένοντας την ανάπτυξη. Οι Έλληνες «ταβερνιάρηδες» τους προσέφεραν ένα ακόμη επιχείρημα με τη «μαγκιά» τους. Να τη χαίρονται.  Α.Π. 
 
*** Τώρα πια δε μας σοκάρει αυτή η εικόνα...
    Πριν από δύο χρόνια μάς σόκαρε η εικόνα ενός ανθρώπου να ψάχνει στα σκουπίδια. Πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που, αντί να πετάξουν κάποια χρήσιμα – άχρηστα για αυτούς- αντικείμενα, τα τοποθετούν σε τσάντες και τα κρεμούν έξω από τους κάδους, προκειμένου να τα πάρει όποιος έχει ανάγκη.
Μέχρι και τρόφιμα έχουμε δει να κρεμούν, για να τα πάρει όποιος θέλει.
Β.Β. 

***  Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου
            Το είδαμε και αυτό! Κόλλησαν σε κάδο απορριμμάτων της Πάτρας ένα χαρτί, για να κάνουν εκείνους που σπεύδουν καθημερινά για να βρουν λίγη τροφή να το ξανασκεφτούν. Σύμφωνα με το dete.gr, που δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απελπισμένοι από τις σκληρές εικόνες που βλέπουν καθημερινά με τα παιδιά τους.
Μικροί και μεγάλοι, κυρίως αλλοδαποί, ανοίγουν τους κάδους και ψάχνουν τα σκουπίδια για οτιδήποτε μπορεί να καταναλωθεί. Πολλοί προσπαθούν να βρουν ρούχα και παπούτσια...
Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν πως το χαρτί έχει στόχο να περιορίσει έστω, αυτές τις θλιβερές εικόνες. ''Δεν είναι λύση και δεν πρέπει να κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Η λύση πρέπει να δοθεί από το κράτος, που πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων'' έλεγαν ένοικοι των γύρω πολυκατοικιών... Πηγή: newsit.gr
  
*** Για ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών μιλά το υπ. Τουρισμού
            Της Βίκυς Βετουλάκη
 Για έντονη αυξητική τάση τη φετινή τουριστική περίοδο μιλούν τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, όπως σημείωσε χθες ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης στην Καλαμάτα υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, τόνισε πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά η χώρα έχει ανάγκη τον Έλληνα εθελοντή.
  Τουρισμός
Σε δηλώσεις του, ο κ. Λιάσκος είπε πως αναμένεται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών: «Πάνω σε αυτό τον άξονα διαγράφονται και οι περιφερειακές συσκέψεις που κάνουμε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε θέματα τουριστικής αστυνόμευσης. Το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο και συνάμα χρειάζεται φύλαξη. Η εικόνα της χώρας, η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας, δημιουργεί την προοπτική για τον ξένο επισκέπτη ότι εδώ θα φιλοξενηθεί, θα είναι ασφαλής και θα έχει ιδιαίτερη δυνατότητα να απολαύσει τις διακοπές του. Θέλω να κάνω εξαιρετική αναφορά στη συνεργασία με την Περιφέρεια και ιδιαίτερα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος κάνει τεράστιες προσπάθειες και συνεργάζεται με το υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσει το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας και να το αναδείξει όπως του αρμόζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Καταλήγοντας ανέφερε ότι μόνο με τη συνέργεια μπορεί να παραχθεί κάτι καλύτερο από χθες.
  Περιφερειάρχης
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της είχε οργανώσει σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, «θέλοντας να στείλουμε στην κοινωνία και τους πολίτες το μήνυμα ότι η τήρηση του νόμου και των  κανόνων της τάξης είναι υποχρέωση όλων των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοηθά οικονομικά σε δύσκολους χρόνους, στο επίπεδο των υποδομών, όλων των υπηρεσιών. Τόνισα στον υπουργό ότι εδώ και 2 χρόνια έχουμε εκχωρήσει 2 εκατ. ευρώ για να βελτιώσουν και να αναπληρώσουν τις υποδομές τους πάνω στα θέματα τροχαίας ασφάλειας και καθυστερούν κατά τρόπο που δεν μπορώ να κατανοήσω. Τόνισα πως αν μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση, θα αναγκαστώ να αποσύρω αυτά τα χρήματα  και να τα εντάξω στο πρόγραμμά μου, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν».
Επίσης, ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι οι μικροκλοπές απειλούν επικίνδυνα τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό και ζήτησε μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων. «Να μην αφήσουμε περιθώρια στους λαϊκιστές να επωφελούνται από αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον εθελοντή πολίτη μέσα από τον ανιδιοτελή και άδολο πατριωτισμό του», σχολίασε.
Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να σταματήσει η μετακίνηση αστυνομικών στην Κόρινθο, τόνισε πως δε γίνεται να υπάρχουν αποδέκτες κλοπιμαίων και να μην τιμωρούνται και πρότεινε να αφαιρείται άμεσα η άδεια λειτουργίας και ο κλεπταποδόχος να στερείται της επαγγελματικής του ιδιότητας εφ’ όρου ζωής.
Τέλος, για την Μπιρμπίτα ο κ. Τατούλης, είπε ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως και κατέληξε λέγοντας πως δε χρειάζονται καταυλισμοί
 
***
 
 ***   ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~**  Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα του σεμιναρίου προπονητικής καλαθοσφαίρισης
     Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του διήμερου σεμιναρίου προπονητικής καλαθοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με τη συνεργασία του Σ.Ε.Π.Κ. και του Δήμου Καλαμάτας, εξέφρασε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, η οποία ήταν και η βασική διοργανώτριά του, μέσα από την ανακοίνωσή της στη σελίδα την οποία διατηρεί στο διαδίκτυο…
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το μεσημέρι το Σεμινάριο Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ΄΄ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2013΄΄ που διοργάνωσε η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) και το Δήμο Καλαμάτας, στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Ομιλητές του Σεμιναρίου ήταν οι κ.κ., Δημήτρης Κοτσίρης, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Βασίλης Φραγκιάς.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν το σύνολο των Προπονητών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., αλλά και προπονητές από τις όμορες Ενώσεις Ε.Σ.Κ.Α.Κ., Ε.Σ.ΚΑ.Η. και Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αλλά και να αποκομίσουν πολύτιμες μπασκετικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.
Την έναρξη του Σεμιναρίου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννης Κουτραφούρης και ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕ.Π.Κ., κ. Γιάννης Χρυσανθόπουλος.
Στο πέρας του Σεμιναρίου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, εκ μέρους του Σ.Ε.Π.Κ., στο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, στο πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννη Κουτραφούρη και στους ομιλητές κ.κ. Δημήτρη Κοτσίρη, Ηλία Παπαθεοδώρου, Βασίλη Φραγκιά και εκ μέρους της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για την προσφορά τους στην Ανάπτυξη, Προβολή και Καταξίωση της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, στους κ.κ., Παναγιώτη Γιαννάκη, Πρόεδρο Σ.Ε.Π.Κ. και Θεόδωρο Μπολάτογλου, Γενικό Γραμματέα Σ.Ε.Π.Κ.,
Αναλυτικά τα θέματα που ανέλυσαν οι τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν τα εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2013
ΚΟΤΣΙΡΗΣ Δ. : ΠΛΕΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΛ. : ΑΜΥΝΑ HEADS OUT ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟ PICK n' ROLL.
ΦΡΑΓΚΙΑΣ Β.: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
     ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2013
ΚΟΤΣΙΡΗΣ Δ.: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ -ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑΣ & ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ή MEDICINE BALLS.
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΛ.: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ PICK n' ROLL.
ΦΡΑΓΚΙΑΣ Β.: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ SCREEN ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΛΑ.
Τέλος εκφράζοντας τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στον Σ.Ε.Π.Κ., όσο και στο Δήμο Καλαμάτας για την συμβολή τους στην διοργάνωση του Σεμιναρίου, επιθυμούμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους ομιλητές για τις τόσο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες τους, που πραγματικά σε πολλά σημεία, αλλάζουν τα μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δικά μας δεδομένα, γύρω από την προπονητική του Αθλήματός μας».
 Μικρή η συμμετοχή προπονητών από τον νομό
Η συμμετοχή ωστόσο προπονητών από τον νομό δεν ήταν τέτοια που να κάνει τους ανθρώπους του μπάσκετ να «πετούν στα σύννεφα». Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προέρχονταν από γειτονικές περιοχές και υπήρξαν απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες. -
 
***  ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    1-1 .- ^
~**   Δ. Τσάκωνας: «Η ομάδα κτίστηκε από το μηδέν και δεν έχουμε σκοπό να την γκρεμίσουμε»
Την απάντησή του απέναντι σε αυτούς που πιθανολογούν συνταρακτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του Μεσσηνιακού, μετά την άνοδο των πρασίνων στη Γ΄ Εθνική, δίνει ο ιθύνων νους του Καλαματιανού Σωματείου, Δημήτρης Τσάκωνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά… «Η ομάδα κτίστηκε από το μηδέν και δεν έχουμε σκοπό να την γκρεμίσουμε. Θα βασιστούμε πάνω σ’ αυτή, θα επιδιώξουμε τη διατήρησή της σε απόλυτο βαθμό και θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε με προσθήκες που κρίνονται αναγκαίες. Θα επιδιώξουμε λοιπόν την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, μεταξύ αυτών και νεαρών, από τη Μεσσηνία, και μαζί μ’ αυτούς θα έρθουν λίγοι αλλά ικανοί να κάνουν τη διαφορά, προερχόμενοι από τις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσει ο Μεσσηνιακός και στη νέα κατηγορία. Άλλωστε όταν υποβιβάζονται οι μισές ομάδες του Ομίλου, δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο πλην του πρωταθλητισμού», τόνισε ο κ. Τσάκωνας, ο οποίος είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Σταύρο Παπαδόπουλο, ανοίγοντας το δρόμο του αγωνιστικού σχεδιασμού των πρασίνων. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα πάρουν πιο επίσημη μορφή οι εξελίξεις, είτε αυτό σημαίνει συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας, είτε με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο στόχαστρο των πρασίνων.
 Πιθανές οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ
Ένα ακόμη κομμάτι που έχει ενσωματωθεί στην ατζέντα του σχεδιασμού είναι και αυτό της συγκρότησης του τεχνικού επιτελείου του Μεσσηνιακού εν όψει της νέας χρονιάς. Μπορεί ο κ. Τσάκωνας να μην θέλησε να αναφερθεί πιο εξειδικευμένα στο συγκεκριμένο θέμα, περιμένοντας όπως είναι λογικό τις συζητήσεις με τον χρηματοδότη και πρόεδρο της ομάδας, όμως οι πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές. Ενδέχεται να μπει μπροστά σε ρόλο πρώτου προπονητή ο Έλβιο Μάνα, με τον Δημήτρη Τσάκωνα να παραμένει πάντως ενεργός και στην πρώτη γραμμή των πρασίνων.
 Ισοπαλία στο Γαλατά
Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Τροιζηνιακός και Μεσσηνιακός στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, που έκλεισε το πρόγραμμα του 13ου ομίλου. Το Καλαματιανό σωματείο στο στο 52’ με σουτ του Χελά, ωστόσο η απάντηση του Τροιζηνιακού ήταν άμεση, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 62’ με πλασέ του Σταύρου. Στο 70’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κωνσταντή, ενώ ο Μεσσηνιακός, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό παιχνίδι του Συλλόγου της Αργολίδας, είχε δοκάρια με τους Γιάννη Καλογερόπουλο (25΄) και Κωνσταντόπουλο (71΄).
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ: Σαμπάνης, Σαραντόπουλος, Δελαπόρτας, Σωτηράκης, Κατσέλης (85΄ Καραμάνης), Σταματέλος, Καλυβόπουλος, Βλάχος (15, λ.τ. Κορδαλής), Σταύρου, Δρούγκας, Καπετάν Κωνσταντής.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπεγέτης, Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Δημόπουλος (60' Αργυρόπουλος), Χελάς, Κουκούτσης, Μανωλόπουλος (66' Σταματόπουλος).
 Ικανοποίηση από την παρουσία των μικρών
Η ισοπαλία δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα, είναι η αλήθεια, τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού, που στάθηκαν κυρίως στην πολύ καλή παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι και αγωνίστηκαν στο γήπεδο του Γαλατά. Φάνηκε στην πράξη ότι πολλοί εξ αυτών μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά και ν’ ακολουθήσουν την ομάδα στα μονοπάτια της Γ΄ Εθνικής.
 Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Υπόθεση «γυναικόπαιδα» στο Μυστρά για τους Τοξότες της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
    Με αφορμή την εθνική επέτειο της Αλώσεως της Πόλης, διεξήχθησαν στο Μυστρά μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Παλαιολόγεια 2013. Στο άθλημα της τοξοβολίας διαγωνίστηκαν 8 αθλητές μας στην κατηγορία Ολυμπιακού (Recurve) και 4 στην κατηγορία Σύνθετου (Compound) Τόξου συγκεντρώνοντας μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές του συλλόγου μας.
  Η ομάδα κατάφερε να αποσπάσει επτά μετάλλια, δύο χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα.
Στην κατηγορία αντίκυρτου τόξου γυναικών
  • Χρυσό μετάλλιο, η Ιωάννα Νικολοπούλου στα 30μ.
  • Ασημένια μετάλλια, η Τζίνα Κακάρογλου στα 70μ., η Ελένη Καραμπάτσου στα 30μ. και η Ολυμπία Βενιζελέα στα 18μ.
  • Χάλκινα μετάλλια, η Παναγιώτα Γούργαρη στα 70μ. και η Αγγελική Κανελλοπούλου στα 30μ.
  • Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία σύνθετου τόξου εφήβων στα 30μ., ο Πάνος Σγάντζος
       
      
       Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας κατάφεραν να βελτιώσουν τους συνολικούς βαθμούς βολών τους και η ομάδα μας είχε μια εξαιρετική εμφάνιση με την άρτια συγκρότησή της και την ομόνοιά της, αναδεικνύοντας το «ευ αγωνίζεσθε».-
***
 
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :  Ι. Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Ιερός Ναός Αναστάσεως (Αναστασίας Φαρμακολύτρας καί Παύλου )
στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών Καλαμάτας . κτήσεως 2002 από
καθηγητή  Πανεπιστημίου Φιλοσοφίας κ. Κ.Γ. (ιερέως) Νιάρχος
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2529  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        964  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             951   video.-
                                                         Σύνολο  :  4444    βίντεο ανηρτημένα .-

Παιδική χαρά  (Σκόμαρα _πουρνάρι ) , στο  Αρφαρά  Καλαμάτας
*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  τελευταίες  Αναρτήσεις του ΜΑΪΟΥ  2013 :
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/21-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Μαΐου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/22-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 22Μαΐου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 .-
~http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Μαΐου 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27Μαΐου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ,.-
 ~
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 .-                    ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-
~

Κεντρική νέα πλατεία  στο  Αρφαρά  Μεσσηνίας
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
* http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
* http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακη 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου 2013.-

 Οικογένεια !
***  ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από τις τελευταίες  σελίδες  μας : ΔΕΙΤΕ  ΤΕΣ ¨: 
**  Απο  ένα  ομορφο  ΓΑΜΟ  στην Τρίπολη  Αρκαδίας :
~* ΓΑΜΟΣ ετοιμασίες , Ι.Ν. Ταξιαρχών Τρίπολης  26-05- 2013: http://youtu.be/hDz4k6hoj_M ,
~* Γάμος  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/rHu1ILdFyFA  ,

~* ΓΑΜΟΣ  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/Yh1dS5kgvnc ,
~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  Γάμος  26-5-2013: http://youtu.be/tmZu1DZtpvs ,

~* ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ Τρίπολη  ΓΑΜΟΣ  26-5-2013: http://youtu.be/xsLzTiU-Cdo ,
~* ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Τρίπολη 26-5-2013: http://youtu.be/KRnyK0VwAN8 ,

~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  26-5-2013: http://youtu.be/tUoNKOuyX24  ,
~* Αγ Ταξιάρχες Τρίπολη γαμπρός  και οικογένεια  2013: http://youtu.be/Y9NmON_pNwo ,

~* Α Ταξιάρχες  Τρίπολη  γάμος  ερχομός νύφης  2013: http://youtu.be/tA64oaSAKCE  ,
** Γάμος  Τρίπολη  26 05-2013: http://youtu.be/erCc3kX0keQ ,

** Θρησκευτικός Γάμος  Τρίπολη  2013: http://youtu.be/pXFmFRJBfrA ,
** ΓΑΜΟΣ  ΧΟ.  στην Τρίπολη  2013: http://youtu.be/E9ZKJNh1AvM ,

** Παπά Μιχάλης  γάμος  Τρίπολη  2013: http://youtu.be/YUrhlOP5nKQ ,
^ ** Διασκέδαση  γάμος Α-Α/Ι/Χ Τρίπολη  2013:  http://youtu.be/s3xdNsm9-DM  ,

** Διασκέδαση  μετά  γάμο  Τρίπολη  κέντρο 2013: http://youtu.be/dTB0sTkYQDA ,
Γάμος Διασκέδαση  2013  Τρίπολη: http://youtu.be/MbEZXT9dxIg ,

ΓΑΜΟΣ  ΤΡΙΠΟΛΗ 2013: http://youtu.be/RxsEVgp3SKw ,
** Γάμος   φαγητό  Τρίπολη  2013: http://youtu.be/l5QSd4SmLDc  ,

**  Τρίπολη  Γάμος  2013: http://youtu.be/ZE5UIfEb6Kw ,
**  Τρίπολη ΄Αγ  Ταξιάρχες  γάμος  2013  : http://youtu.be/8GPSYb7pvK0 ,
***
 Στο  Βασιλικό κτήμα  Τατοϊου 2013

**  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  στο  Βασιλικό  κτήμα  ΤΑΤΟΪΟΥ  :
~ 725 Τατόΐ   Κολοκοτρώνης  αφήγηση  2013: http://youtu.be/BwN6TDAK64I ,
~ 723  ΤΑΤΟΪ  αφήγηση   1     2013: http://youtu.be/jfVK7c9BGgI ,

~ 722 Τατόϊ  κτήμα  2 -   6  -  2013…¨:http://youtu.be/uex90pLEzO0 ,
~727  Κτήμα  Τατοΐου  α΄ αφήγηση  2013¨: http://youtu.be/z9s1kUjCCiw ,

~730  Κτήμα  Τατοϊου    αφήγηση  2013¨: http://youtu.be/sBw2zEbTg_c ,
 ~ 724 ΤΑΤΟΪ  αφήγηση   2      2013:   : http://youtu.be/8Oa9tXNxUwc  ,
  ~ 726 Διαδρομή Τατόϊ 2-6-2013 : http://youtu.be/rK25ca5xlfA  ,
~ 733 Βασιλικό κτήμα Τατοϊου αφήγηση 2-6-2013: http://youtu.be/0YeWvEnJjws ,  
~ 1  ΤΑΤΟΪ  αφήγηση  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/CzSsBYgQu28 ,
~ 3 κτήμα Τατοΐου  2013 αφήγηση ξεναγού: http://youtu.be/mwY_5E_bePc ,
~ 6  Κτήμα  Τατόϊ  2013  αφήγηση: http://youtu.be/2Hkl-roRB3w ,
~7  Βασιλικό κτήμα  ΤΑΤΟΪΟΥ  2013  αφήγηση: http://youtu.be/5dDzgXjAr-Q ,
~ 8 Βασιλικά ανάντωρα  Τατοΐου 2013: : http://youtu.be/MPZrKbhidqc  ,                                 
~ 9 Αφήγηση γιά το  Τατόϊ   2013: http://youtu.be/c1218f7Jef4,
** ~ 2  κτήμα Τατοϊου  2013:   http://youtu.be/ytncYu2ozlw ,
~ 4 Κτήμα Τατόι  2013  αφήγηση 4 : http://youtu.be/DLTY0ZUFQIM ,
** ~ ΚΤΗΜΑ  Τατοΐου  2013  5 : http://youtu.be/-d9WzHkCa3E ,
~ 10   Ανάκτωρα Βασιλέων στο Τατόϊ 2013: Ανάκτωρα Τατοΐου  2013 αφήγηση: http://youtu.be/5JMgbYv3sak ,   ~ 848 ΑΘΗΝΑ Από τελεφερίκ Πάρνηθας 2013: http://youtu.be/39LjzDSO5T0 ,






***   ΒΙΝΤΕΟ  από  ΑΡΡΑΒΩΝΑ :
**630  Αρραβώνας Ν Π  1 - 6 – 2013: http://youtu.be/BFf_qw6ltWM  ,
**633  Αρραβώνας  ανταλλαγή δώρων  1- 6- 2013: http://youtu.be/hve6Odrr3u8 ,
** 634 αρραβώνας Ν Π  1- 6 -2013 Δώρα¨: http://youtu.be/_AsD6yc9zGw  ,
** 635 Αρραβώνας Ν Π  Δώρα: http://youtu.be/q5EIefVG_7Y ,
673 * ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ,  1  -  6   - 2013: http://youtu.be/tyoNop6ZLZg ,
709 * Χορός  αρραβώνας  2013: http://youtu.be/7nRA4ihVe5o ,
 678 * ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ  1 -  6 -  2013: Κοπή τούρτας γενεθλίων:   http://youtu.be/tp_yUnzDZ1I
713 * Αρραβώνας τραγούδι  χορός  2013: http://youtu.be/glUKRusJzVg ,
712 * Διασκέδαση  αρραβώνας  2013: : http://youtu.be/bLkJH2x7A6I
714 * Αρραβώνας  τούρτα  2013 : : http://youtu.be/cMK9q9dbOu8
683 * ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ καί  ΧΟΡΟΣ 1 -  6 -  2013: http://youtu.be/0KI9Su76_Mw 710 * Αρραβώνας   Χορός  2013:  http://youtu.be/EKANk7pMGLw

***
 Στιγμές όμορφες από αρραβωνα

 
~** Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ  ΠΕΤΡΑΣ  ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ:       Το  επταώροφο μοναστήρι στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ .    Τηλέφωνο: 23770 71085
Φαξ: 23770 71395  and  23750-94098 .-
e-mail: 
info@mountathosinfos.gr ,  
 ~ http://www.youtube.com/watch?v=ZRo8L75T84I&feature=player_embedded ,
***
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου