ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 08  Ιανουαρίου  2013   :


Ο  Πύργος  στην ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  Χαλκιδικής





Το ποντικάκι  πάντα κοντά μας !
Χιόνια (c) ant1online Κύμα  Κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα .
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :
ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ
*** Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Λήμνο!


* Σεισμός 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα,σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά νοτιοανατολικά της Λήμνου, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

*** Αυξήθηκαν κατά 48% οι αιτήσεις για άδειες οπλοφορίας

* Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας οπλοφορίας αυξήθηκαν κατά 48%. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Νίκος Βούτσης και Θοδωρής Δρίτσας.
Οι βουλευτές συνέδεσαν την αύξηση των αιτήσεων με πληροφορίες και ενδείξεις για συγκρότηση «ομάδων πολιτοφυλακής» από ακροδεξιά στοιχεία. Οι δε ανησυχίες τους έχουν βάση. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι σε διάφορα σημεία της χώρας ομάδες, που ορισμένες φορές συνδέονται με απόστρατους, επιδίδονται ακόμα και σε γυμνάσια. Οι εκπρόσωποί τους δε, εμφανίζονται έτοιμοι να υπερασπιστούν «τη χώρα ή τις οικογένειες τους» σε περίπτωση που χρειαστεί. Ποια περίπτωση; Ως παραδείγματα φέρουν εξεγέρσεις μεταναστών...
«Το θέμα παρακολουθείται» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στο έγγραφό του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις κινήσεις αυτών των ομάδων που, εκ των πραγμάτων, διατηρούν εθνικιστικό και ακροδεξιό πολιτικό προσανατολισμό.
Φυσικά ένας άλλος λόγος για την αύξηση του αριθμού των όπλων είναι η ανησυχία για την εγκηματικότητα.
 Σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο όπλα, όταν οι κυνηγοί είναι 200.000. Η νόμιμη απόκτηση όπλου δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση: γνωμάτευση ψυχιάτρου και λευκό ποινικό μητρώο είναι τα προαπαιτούμενα εκ του νόμου. Όμως, όποιος θέλει βρίσκει, έτσι δεν είναι;

*** «Λύθηκαν» τα χέρια του Κόλλια για αλλαγές αντιδημάρχων

* Με την εκλογή του Δημήτρη Μπασδάνη (εκ των δημοτικών συμβούλων που απαιτούν ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους) στη θέση του προέδρου, όπως εκτιμούν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, «του λύθηκαν τα χέρια για αλλαγές στους αντιδημάρχους!». Και αυτό επειδή, ο νέο πρόεδρος προέρχεται από τη Δ.Ε. Αετού, από την οποία την παρελθούσα διετία ήταν αντιδήμαρχος ο Γιάννης Μερκούρης. Δύσκολα, εκτιμούν, ο κ. Μερκούρης θα παραμείνει στη θέση του, με τη Δ.Ε. Αετού να έχει και αντιδήμαρχο και πρόεδρο. Αυτό, συνεχίζουν, μπορεί να συμπαρασύρει σε αλλαγή και στην άλλη, μικρή και γειτονική Δ.Ε. της Αυλώνος, όπου εκτιμούν πως ίσως αντικατασταθεί ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης, από τον Σπύρο Χρονόπουλο, που πιθανότατα θα αναλάβει αντιδήμαρχος Αυλώνος και Αετού μαζί! Σε αντίθετη περίπτωση, ο Γιάννης Φιλντίσης θα συνεχίσει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του δημάρχου, οριζόμενος ξανά αντιδήμαρχος και για τις δύο αυτές Δημοτικές Ενότητες πλέον. Έτσι, είναι «ανοιχτή» μια θέση αντιδημάρχου, στην οποία εκτιμάται ότι ο δήμαρχος θα ορίσει αντιδήμαρχο από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ικανοποιώντας το ισχυρό αίτημα δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων για δύο αντιδημάρχους τη διετία που μόλις ξεκίνησε από την περιοχή τους. Από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, αμετακίνητος παραμένει ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ενώ ο δήμαρχος φέρεται να προβληματίζεται για την επιλογή του δεύτερου αντιδημάρχου μεταξύ των Γιάννη Κατσούλα και Γιάννη Αδρακτά, με τον πρώτο, βεβαίως αν το επιθυμεί, να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες ιδίως μετά την «απόσυρση» της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου, που τον πρότεινε ο δήμαρχος, για να μην προκαλέσει προβλήματα στη δημοτική ομάδα, από τη σύγκρουση και ρήξη με το «μέτωπο» των δημοτικών συμβούλων που ζητούν αλλαγές στους αντιδημάρχους και θα «κατέβαζαν» - όπως και έγινε με την αυτοπρόταση Μπασδάνη, την οποία είχαν προσυμφωνήσει οι διαφωνούντες - δικό τους υποψήφιο πρόεδρο! Αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε θεωρείται πως ο δήμαρχος δε θα έχει κανένα πρόβλημα να αντικαταστήσει και τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο από τη Δ.Ε. Φιλιατρών Αναστάσιο Πούλο - ο οποίος άλλωστε είχε δηλώσει στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στα καθήκοντά του - με τον Γιάννη Ρούσση να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ορίζεται αντιδήμαρχος. Ακλόνητοι στις θέσεις των αντιδημάρχων παραμένουν ο Παναγιώτης Τσίγγανος και ο Γιώργος Σαμπαζιώτης, από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Βεβαίως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον ορισμό αντιδημάρχων έχει ο δήμαρχος και τις προσεχείς ημέρες με απόφασή του θα ορίσει του αντιδημάρχους βάζοντας τέλος στο σήριαλ και τη σεναριολογία που αναπτύσσεται!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Έγκλημα χωρίς τιμωρία

* Η δηλητηρίαση των ζώων είναι έγκλημα. Στην Ελλάδα είναι παράνομο σύμφωνα με τους Νόμους 1197/1981 (άρθρο 8) και 3170/2003 (άρθρο 12). «Οποιοσδήποτε σκοτώνει, κακοποιεί ή εγκαταλείπει ζώα θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και / ή χρηματικό πρόστιμο από 300 – 1500 ευρώ», αναφέρεται στο σχετικό νόμο. Δυστυχώς, οι δηλητηριάσεις είναι καθημερινότητα σ’ όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να βρίσκουν φρικτό θάνατο δεκάδες ζώα, ενώ ένα μεγάλο γιατί προκύπτει απ’ αυτή τη συμπεριφορά. Αυτό το «γιατί» ταλαιπωρεί εδώ και μέρες κατοίκους που διαμένουν στις οδούς Αλεξάκη και Σταδίου, αφού μόνο την τελευταία εβδομάδα βρήκαν δύο αδέσποτα σκυλιά της περιοχής δηλητηριασμένα από άγνωστο ή αγνώστους. Όπως μας έλεγε ένας από αυτούς χθες, «δεν καταλαβαίνω τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Τα σκυλιά ήταν πολύ φιλικά με τους ανθρώπους, δε δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα στην περιοχή και, μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς φροντίζαμε για το καθημερινό τους φαγητό».

*** Αναστάτωση ξανά στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών - "Απομακρύνθηκαν" δύο Νηπιαγωγοί λόγω ΕΔΕ...

* Αναστάτωση προκλήθηκε ξανά στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών μετά την "απομάκρυνση", από το σχολείο - από σήμερα το πρωί - δύο Νηπιαγωγών μέχρι το πέρας της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξάγεται με εντολή του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικολάου Κλάδη...
Του Ηλία Γιαννόπουλο

***  Στο νέο Λύκειο Φιλιατρών από σήμερα τα μαθήματα!
  
* Στο νέο Λύκειο Φιλιατρών πραγματοποιούνται από σήμερα τα μαθήματα! Η μετεγκατάσταση από το παλιό και ιστορικό κτίριο του Λυκείου, στις καινούργιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς χτύπησε στο νέο Λύκειο με τους καθηγητές και τους μαθητές να είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που, επιτέλους, στεγάστηκαν και απολαμβάνουν τους ζεστούς, άνετους και φιλικούς χώρους του νέου Λυκείου!   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Το άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ
Από το ΣΔΟΕ ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων
* Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ. Παράλληλα, ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές, ενώ στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

*** Θετικότερο κλίμα εισέπραξε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο
Ο Αντώνης Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ στη διάρκεια των δηλώσεων
* Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
* Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.
Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα.
 Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ' όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κόβεται η σύνταξη σε 12.792 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν, θα έχουν την
δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από τις 15 Ιανουαρίου
* Αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που δεν απογράφηκαν ως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της δοίκησης του ΟΓΑ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, διαπιστώθηκε ότι 12.792 άτομα δεν απογράφηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
 Σε όσους δεν απογράφηκαν αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου.
 Ο ΟΓΑ προχωρεί στον έλεγχο των παραπάνω περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες.
 Για το λόγο αυτό, καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δεν δικαιούνταν να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.
 Σημειώνεται επίσης, ότι στα πλαίσια της διεξαγωγής ελέγχου των αποτελεσμάτων της απογραφής, ο ΟΓΑ θα διερευνήσει την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων και των πληρεξουσίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή των συνταξιούχων.
 Ο ΟΓΑ επισημαίνει ακόμα ότι όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν θα έχουν την δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15 Ιανουαρίου (σ.σ. στην ανακοίνωση γράφει από 15.01.2012 και έγινε προφανώς κατά λάθος), αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους.
 Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΓΑ τονίζει πως η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο.
 Newsroom ΔΟΛ

*** Παρουσιάστηκε στην Παιανία ο Φάμπρι και πιάνει δουλειά...


*   Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες είναι και επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός, σύμφωνα με απόφαση της διοικούσας επιτροπής που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ, θα βρεθεί στη θέση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος με τη σειρά του επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας νέων του «πράσινου» συλλόγου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, χρέη βοηθού αναλαμβάνει ο Φερέιρα Κινγκ, ενώ στη θέση του γενικού αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας και του τεχνικού διευθυντή θα βρεθούν οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Κώστας Ελευθεράκης αντίστοιχα.
 «Καλησπέρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να είμαι εδώ μαζί σας. Είναι μεγάλη ευκαιρία να έρθω στον Παναθηναϊκό σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Ξέρω πολύ καλά το όνομα του συλλόγου και το πόσο γνωστό είναι αυτό παγκοσμίως. Είναι μεγάλη ευκαιρία και για μένα και τον Παναθηναϊκό και θέλω να την εκμεταλλευτώ.
 Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά και καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Θα δουλέψουμε πολύ και μόνο με δουλειά πολύ θα πετύχουμε. Ζητώ την βοήθεια του κόσμου, να είναι δίπλα μας, όλοι οι φίλαθλοι οι απλοί και οι οργανωμένοι. Μόνο αυτά μπορώ να πω τώρα, αύριο, μεθαύριο θα. Είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ και σας ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να μάθω αγγλικά για να συνομιλώ πιο εύκολα μαζί σας αλλά και τους παίκτες».
Μαζί του ήταν και ο άμεσος συνεργάτης του Φερέιρα Κινγκ ο οποίος ανέλαβε και τον ρόλο του μεταφραστή σε αυτές τις πρώτες ατάκες του Ισπανού τεχνικού.
Στη συνέχεια, ο Φαμπρί παρουσιάστηκε στους ποδοσφαιριστές από τον πρόεδρο των «πράσινων», ενώ είναι πιθανό αν όχι να πραγματοποιήσει την προπόνηση των «πράσινων» να την δει όλη, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να είναι κανονικά στον πάγκο κόντρα στον Πλατανιά.
~** Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
 Στην αλλαγή σελίδας που επιχειρείται στον Παναθηναϊκό αναφέρεται στην ανακοίνωσή της και η «πράσινη» ΠΑΕ τονίζοντας ότι: «τον Μάιο του 2012 ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε λόγω χρεών και αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεών του να υποβιβασθεί και να οδηγηθεί σε διάλυση. Διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση μετόχων του και την ίδρυση από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός σώθηκε για δεύτερη φορά από μία περίεργη ομάδα ατόμων, που επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούσε το Σύλλογο με δήθεν προτάσεις, δήθεν επενδυτών. Ήδη σήμερα με νέα πνοή, νέους παίκτες και νέους παράγοντες γυρίζει σελίδα, με στόχο να γίνει πάλι η ομάδα που θα κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του».
 Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες Πενέλας, όπως είναι το πλήρες όνομα του Φάμπρι, έχει μεγάλη εμπειρία από τα ισπανικά γήπεδα, χωρίς, όμως, να έχει ιδιαίτερες περγαμηνές. Στην πριμέρα ντιβιζιόν έχει εργαστεί σε Λογκρονιές (1994/95) και Γρανάδα (2010-2012), ενώ τον περασμένο μήνα απολύθηκε από τη Σανταντέρ, που τότε ήταν ουραγός στη Β' εθνική του ισπανικού πρωταθλήματος. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και δίδασκε σε σχολή προπονητών στην Ισπανία, ενώ συνολικά έχει δουλέψει σε 27 ομάδες στην καριέρα του!
 Αποχώρησε ο Γόντικας
 Στο μεταξύ, οι «πράσινοι», λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα από την τεχνική ηγεσία, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ειδικό σύμβουλο της ΠΑΕ και μέλος του ΔΣ, Δημήτρη Γόντικα.
 «Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, ειδικός σύμβουλος της ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ., ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους από τη Διοίκηση της ομάδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Αλαφούζος ευχαρίστησε τον κ. Γόντικα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που σε δύσκολες περιόδους παρέσχε στην ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ.
 Τέλος ο Μπουμσόνγκ, φεύγει και ο Βύντρα
 Το τελευταίο κεφάλαιο του προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ γράφτηκε σήμερα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, αποδέχθηκε την απόφαση της διοίκησης για λύση της συνεργασίας με τους «πράσινους». Ο παίκτης την Παρασκευή θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναφερθεί στους λόγους αποχώρησή του.
 Μετά τον Μπουμσόνγκ σειρά θα πάρει μέσα στο επόμενο 24ωρο και ο Λουκάς Βύντρα που επίσης συναντήθηκε με τον κ. Παναγόπουλο. Οι τελικές λεπτομέρειες που αφορούν στο οικονομικό μέρος του επικείμενου «διαζυγίου» θα συζητηθούν ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, με τον παίκτη να μετράει... ώρες στην Παιανία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΓΙΑ ΤΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ :
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου


17:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Τρίπολης
20:00 Παναθηναϊκός - Πλατανιάς
 Πέμπτη 10 Ιανουαρίου
17:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Φωστήρας
20:00 Καλλιθέα - ΠΑΟΚ
 Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
17:00 Απόλλων Σμύρνης - Πανθρακικός
  Πέμπτη 17 Ιανουαρίου
17:00 Λεβαδειακός - Κέρκυρα
20:00 Βέροια - Ξάνθη
σ.σ. οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Ιανουαρίου, 30 και 31 Ιανουαρίου

*** Πολύ κοντά στην Φούλαμ ο Ντέρεκ Μπόατενγκ

* Πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώην άσου της Μαύρης Θύελλας και του Παναθηναικού βρίκεται η Φούλαμ.

 Εκεί ο γκανέζος θα συναντήσει και πάλι τον Γιώργο Καραγκούνη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναικό.
 Η καριέρα του Γκανέζου άσου τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική και σύμφωνα με το Sky Sports σύντομα θα αγωνίζεται στην Premier League. Ο παίκτης έχε περάσει τα ιατρικά και έχει συμφωνήσει στους όρους του συμβολαίου του.

*** Συμφωνία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με Ryan Air για την πτήση Καλαμάτα-Μιλάνο

* Η Μεσσηνία θα αλλάξει όψη το 2013

Η Μεσσηνία θα αλλάξει όψη το 2013 και θα καλυτερεύσει η οικονομία της, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Μεσσηνίας, Γ. Γκούμα, εγκαινίασαν, όπως είπαν, ένα νέο πλαίσιο ενημέρωσης, που θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνονται όλοι για τις δραστηριότητες του θεσμού και, κατά συνέπεια, τα μέλη του.
Δημ. Μανιάτης
Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, το Επιμελητήριο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, αλλά αυτοτελής και ανεξάρτητη ένωση φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Μεσσηνίας.
Εν συνεχεία, προέβη σε λεπτομέρειες ως προς το σκοπό και τη λειτουργία του. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις προτάσεις που κατατέθηκαν για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα πυροδάνεια και την έλλειψη ρευστότητας, ενώ ήταν εκτενής η αναφορά του στις αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Μίλησε ακόμη για την υπογραφή συμφωνίας με την RYANAIR για τη γραμμή Μιλάνο-Καλαμάτα, από Απρίλιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε αναμένονται 8.500 επισκέπτες, που θα αφήσουν στην περιοχή 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς και για την προσπάθεια σύνδεσης με τη Βαρσοβία.
Όσον αφορά στα δρομολόγια της AEGEAN, είπε πως θα ξεκινήσουν στις 9 Μαρτίου από Μόναχο – Ντίσελντορφ – Μόσχα – Στοκχόλμη – Ισραήλ, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα η Costa Navarino, διότι χωρίς αυτήν την επένδυση δε θα υπήρχε ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία.
Για την ASTRA AIRLINES, ανέφερε πως προτάθηκε αλλαγή στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, που έγινε αποδεκτή. Έτσι, από τις 17 Ιανουαρίου θα γίνεται κάθε Πέμπτη στις 2.00 μ.μ. από Θεσσαλονίκη και Κυριακή, έως τα τέλη Μαρτίου, για διευκόλυνση και των παραγωγικών τάξεων.
Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για δρομολόγηση αεροσκάφους στη διαδρομή Ηράκλειο-Καλαμάτα-Γιάννενα με τη συνεργασία φορέων.
Για το τρένο, ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για προγράμματα εκδρομών με τραίνο από και για Καλαμάτα, ενώ θα γίνει προσπάθεια λειτουργίας προαστιακού σιδηρόδρομου.
Όσον αφορά στο λιμάνι, ανέφερε πως θα καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων με τις παραπάνω δραστηριότητες και μίλησε για ενδιαφέρον από επενδυτές για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη, χωρίς να υπάρχει η επιδότηση της άγονης γραμμής.
Πρόσθεσε δε, πως προτεραιότητα θα είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο, καθώς προσφέρεται να γίνει το λιμάνι Home Porting, δηλαδή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών κρουαζιέρας με σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.
Όλα τα παραπάνω, συνέχισε, δημιουργούν προϋποθέσεις για ενδιαφέρον από επενδυτές και αγορά τουριστικής κατοικίας από Ευρωπαίους συνταξιούχους, διότι έχουν δυνατότητα απευθείας πρόσβασης. Αυτοί και καταναλώνουν και προσφέρουν στην τοπική οικονομία και δεν αφαιρούν θέσεις εργασίας.
Κατέληξε δε, λέγοντας πως οι αναπτυξιακές προσπάθειες θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τη Διαδημοτική Επιτροπή Τουρισμού και των επιχειρήσεων γενικότερα.
Γ. Γκούμας
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Μεσσηνίας Γ. Γκούμας προέβη σε ανασκόπηση των δράσεών της για το 2012 και παρουσίασε και τις δράσεις για το 2013.
Για τη φετινή χρονιά, στόχος είναι η ενδυνάμωση του κλίματος εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο μέσω των νέων δράσεων, οι οποίες θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο:
στην ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εξασφάλιση νέων πόρων για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών (μέσω δυνάμεων πίεσης προς την κεντρική κυβέρνηση και την περιφερειακή ενότητα), στην κατάρτιση ή/και την επανακατάρτιση των στελεχών των επιχειρήσεων και των νέων επιχειρηματιών μέσω νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες και, τέλος, στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών.
Ως προς την κατάρτιση των επιχειρήσεων, είπε πως έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για την επιδοτούμενη κατάρτιση και τη δωρεάν συμβουλευτική διάρκειας ενός έτους, για συνολικά 306 καταρτιζόμενους (εκ των οποίων οι 155 είναι επιχειρηματίες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), από συνολικά 172 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. Έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση, επίσης για την επιδοτούμενη κατάρτιση προγράμματος για την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, στην οποία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 120 (εκ των οποίων ποσοστό άνω του 60% αφορά επιχειρηματίες) και για το τρέχον έτος θα καταρτιστούν τουλάχιστον 175 άτομα. Υποβάλλονται προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 25 άτομα και αναμένονται να υλοποιηθούν προγράμματα 300 εργαζομένων.
Συνολικά προβλέπεται πως θα καταρτιστούν για το 2013 περισσότεροι από 890 εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νομού από 540 και πλέον επιχειρήσεις της Μεσσηνίας (ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση πέραν του 50% της λειτουργίας της εταιρείας).
Όσο για τις υπόλοιπες δράσεις, σχεδιάζεται μια νέα δράση με ποσοστό επιχορήγησης 50% προς τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στις αγορές του εξωτερικού, για τη συνολική αξία συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις ή στις εκθέσεις στην Ελλάδα, με 21 επιχειρήσεις να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους.
Μίλησε, επίσης, για την ίδρυση συνδέσμων Τυποποιητών, Νέων Επιχειρηματιών και Καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής, τη δημιουργία τμήματος συμβουλευτικής επιχειρήσεων στην ΕΤΑΠ για τη διαχείριση φακέλου χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων, προώθησης στην Απασχόληση, τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία «Θερμοκοιτίδας» επιχειρήσεων, αλλά και για το Κέντρο Γαστρονομίας.
 του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Η τελική παρτίδα θα παιχθεί τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Καλαμάτας :
* Με επιτυχία πέρασε ο δήμαρχος Παν. Νίκας τις πρώτες αλλαγές στη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Χωρίς… κραδασμούς και προβλήματα για τη συνοχή της Δημοτικής Αρχής διεξήχθησαν προχθές Κυριακή οι εκλογές για ανάδειξη νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών. Αντίθετα, για την αντιπολίτευση η διαδικασία δεν ήταν… ανέφελη, αφού χρειάστηκε αρκετός χρόνος διαπραγματεύσεων και έντονου διαλόγου των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» για τη μία εκ των οκτώ θέσεων των μόνιμων μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, νέος πρόεδρος του Σώματος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Πολίτης Δημήτριος με 26 θετικές ψήφους, 13 λευκά και ένα (1) άκυρο ψηφοδέλτιο. Ο νέος πρόεδρος αντικαθιστά το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γουρδέα, τον οποίο ο δήμαρχος Παν. Νίκας ευχαρίστησε για την προσφορά του και ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση στη Δημοτική Αρχή. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πουλόπουλος, με 21 θετικές ψήφους, 14 λευκά ψηφοδέλτια και 5 άκυρες, εκ των οποίων μία είχε το όνομα του Βασίλη Δικαιουλάκου από τη μείζονα μειοψηφία.
 Τέλος, στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου παρέμεινε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γκλεγκλές από τη γ’ ελάσσονα μειοψηφία. Η υποψηφιότητά του έλαβε 21 θετικές ψήφους, 14 λευκά και 5 άκυρα. Πάντως, η επιλογή του κ. Πολίτη στη θέση του προέδρου δε θα μπορούσε να σχολιαστεί ως έκπληξη, αφού ήταν από τα ονόματα που «έπαιζαν» από την πρώτη στιγμή.
Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, που είναι τα παρακάτω:
 Οικονομική Επιτροπή: Δημήτρης Μπούχαλης, (πλειοψηφία- 27 ψήφοι), Νίκος Μπασακίδης, (πλειοψηφία- 27 ψήφοι), Θανάσης Ηλιόπουλος, (πλειοψηφία- 27 ψήφοι), Γιώργος Καρβέλης, (πλειοψηφία- 30 ψήφοι), Γιάννης Καμβυσίδης, (πλειοψηφία-30 ψήφοι), Θεόδωρος Μπρεδήμας, (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας- 25 ψήφοι), Δημήτρης Φαββατάς (μείζων μειοψηφία- 16 ψήφοι, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 21 χωρίς ψηφοφορία), Τάσος Νιάρχος, (α’ ελάσσων μειοψηφία- 27 ψήφοι).
 Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Γιάννης Μπάκας (πλειοψηφία- 24 ψήφοι), Σαράντος Μαρινάκης (πλειοψηφία- 27 ψήφοι), Σωτήρης Μιχαλόπουλος (πλειοψηφία-31 ψήφοι), Παύλος Γκραίκης (μείζων μειοψηφία 23 ψήφοι) και Σταμάτης Μπεχράκης (β’ ελάσσων μειοψηφία 21 ψήφοι).
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Χρήστος Ριζάς, (πλειοψηφία- 30 ψήφοι), Ανδρέας Ν. Καραγιάννης, (πλειοψηφία- 31 ψήφοι), Γιάννης Μανδηλάρης, (πλειοψηφία-30 ψήφοι), Δημήτρης Δημόπουλος, (πλειοψηφία- 30 ψήφοι), Παναγιώτα Ντίντα, (πλειοψηφία- 29 ψήφοι), Γιάννης Χριστόπουλος, (μείζων μειοψηφία- 26 ψήφοι), Σπύρος Μωρακέας (β’ ελάσσων μειοψηφία- 21 ψήφοι) και Γιάννης Γκλεγκλές (γ’ ελάσσων μειοψηφία 25 ψήφοι).
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν, από την πλειοψηφία: Κώστας Αθανασόπουλος 28 ψήφοι, Γιάννης Αναζίκος 26 ψήφοι και Παναγιώτης Βασιλόπουλος 29 ψήφοι. Από τις μειοψηφίες: Βασίλης Δικαιουλάκος 22 ψήφοι και Κώστας Μιχαλόπουλος 23 ψήφοι.
Κατά τη διαδικασία βρέθηκαν και τρία λευκά ψηφοδέλτια.
 Εκείνο που απομένει είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Η επιλογή των έξι αντιδημάρχων και των νέων προέδρων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
 Σύμφωνα με τα καθήκοντα που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος, για τη θέση των αντιδημάρχων ακούγονται τα ονόματα των: Δημήτρη Μπούχαλη, Θανάση Ηλιόπουλου, Χρήστου Ριζά, Ανδρέα Ν. Καραγιάννη, Μαρίας Οικονομάκου, Γιάννη Αδαμόπουλου, Παύλου Μπουζιάνη, Δημήτρη Δημόπουλου.
 Ανάλογα με τις αποφάσεις θα υπάρξουν και αλλαγές στη σύνθεση των επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας.

*** Η Κική Δημουλά στην «International Herald Tribune»: «Πατρίδα μου είναι η γλώσσα»

* «Σκοτάδι και χάος». Με αυτές τις δύο λέξεις περιέγραψε η Κική Δημουλά το μέλλον της χώρας μας στο πρωτοσέλιδο της «Herald Tribune», μιλώντας για το ποιητικό της έργο.
Αφορμή μία έκδοση με μεταφρασμένη στα αγγλικά ποίησή της, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Γέιλ. Γοητευμένοι από την προσωπικότητα και το έργο της Ελληνίδας ποιήτριας, της τρίτης γυναίκας που εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών μετά τη Γαλάτεια Σαράντη και την Αγγελική Λαΐου, οι άνθρωποι της «International Herald tribune» (της παγκόσμιας έκδοσης των «New York Times») αφιερώνουν το πρωτοσέλιδό τους στην «εθνική μας ποιήτρια», η οποία αποκαλύπτει το «σκοτεινό της όραμα χωρίς να καταφεύγει σε φθηνούς συναισθηματισμούς», όπως λένε στον τίτλο του θέματος. Αν και η ίδια, όπως αναφέρει, δεν έχει οράματα αλλά αντλεί τα θέματά της από την καθημερινότητα, «προσπαθώντας να μεταμορφώσει την πραγματικότητα σε κάτι λιγότερο πραγματικό», μιλά για το πραγματικό σκότος, αυτό που βιώνουμε, που είναι, λέει, πιο σκληρό και από τα χρόνια της δικτατορίας.
Τα χρόνια της δικτατορίας
Σε μια συζήτηση, που έγινε στην Αθήνα, με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική έκδοση των ποιημάτων της στα αγγλικά με τη συλλογή «The Brazen Plagiarist» απ’ το Πανεπιστήμιο του Yale, «η 81χρονη εθνική ποιήτρια είχε μια πρόσφατη συνάντηση με τα media και μίλησε για τη δουλειά της και τη μοίρα της πατρίδας της. Όταν της ζητήσαμε να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα, δε μάσησε τα λόγια της».
Σε άλλο σημείο η συζήτηση πηγαίνει πίσω, στα χρόνια της δικτατορίας. Η ποιήτρια διηγείται για την εποχή που δούλευε στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Η δουλειά του γραφείου ήταν μία φυλακή», λέει η Κική Δημουλά, που υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από τότε: «Τότε διώκονταν μονάχα οι αριστεροί, τώρα όλη η χώρα βρίσκεται υπό διωγμό».
Ανάμεσα σε άλλους που τους έκοψαν τη σύνταξη, η Κική Δημουλά καλείται να πληρώσει «όπως όλη η χώρα επειδή 100 άτομα καταχράστηκαν την εξουσία». Σε άλλο σημείο λέει: «Όχι, δεν πιστεύω αυτά που λέει ο Βενιζέλος»΄, παρότι τον χαρακτηρίζει «ρήτορα από τη φύση του».
Η δημοσιογράφος Rachel Donadio σχολιάζει τα απανωτά τσιγάρα που καπνίζει η Κική Δημουλά, η οποία όμως την έχει μαγνητίσει με τη δύναμη των λέξεων που χρησιμοποιεί. «Η κυρία Δημουλά μπορεί να έχει μια τάση προς το δραματικό, όμως οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι πάντα διαλεγμένες με προσοχή. Η ποίησή της -λιτή, με βαθιά νοήματα, χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς-, που μετατρέπει το καθημερινό σε κάτι μεταφυσικό, έχει ως πηγή έμπνευσης ζητήματα όπως αυτά του χρόνου και της μοίρας, τα οποία κάνει τελείως δικά της, και έχει κερδίσει πιστούς αναγνώστες στην Ελλάδα».
«Ήμουν τεμπέλα», λέει σε κάποιο σημείο η Κική Δημουλά σχεδόν απολογητικά επειδή δε γνωρίζει αγγλικά και ανησυχεί πως οι ελληνικές, λεκτικές της ακροβασίες δε μεταφράζονται και πολύ καλά.
Στον πρόλογο της νέας της συλλογής γράφει πως ανησυχεί «για το αν η γέφυρα από τη μία γλώσσα στην άλλη είναι αρκετά γερή». Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η γέφυρα είναι πολύ ισχυρή. Το ίδιο και η ποιήτρια. «Πατρίδα μου είναι η γλώσσα» θα πει στο τέλος.
«Η καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά τη Σαπφώ»
Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, με τον οποίο η εφημερίδα ήρθε σε επαφή τηλεφωνικά, χαρακτηρίζει την κυρία Δημουλά ως «την καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά τη Σαπφώ» και μιλά για το θάνατο και την ανυπαρξία που είναι το κύριο θέμα στην ποίησή της.
Στο άρθρο αναφέρεται πως «είναι η πρώτη εν ζωή ποιήτρια που περιλαμβάνεται στη σειρά Ποίησης του αξιοσέβαστου γαλλικού εκδοτικού οίκου Gallimard».
 Ως γνωστόν, η Κική Δημουλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι και επίτιμη δημότισσα Μεσσήνης, μια και κατάγεται από τη Μεσσηνία.

*** Συνελήφθη 63χρονος στην Καλαμάτα για χασίς και κροτίδες
* Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Καλαμάτα από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 63χρονος για ναρκωτικά και βεγγαλικά.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 63χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:
 Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -259- γραμμαρίων.
• Τέσσερα φυτά κάνναβης.
• Τριάντα εννέα κροτίδες.
 Ο 63χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

*** Συναγερμός στη Μεσσήνη για κουκουλοφόρους κατά μεταναστών

* Αναστάτωση επικρατεί στη Μεσσήνη όταν μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε το εκεί αστυνομικό τμήμα για κουκουλοφόρους οπλισμένους με ρόπαλα που είχαν σκοπό να επιτεθούν σε σπίτια μεταναστών, κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη από την Καλαμάτα οι οποία μετέβη στην περιοχή του Αι –Γιάννη όπου διαμένουν μετανάστες καθώς και σε περιοχές που ζουν τσιγγάνοι ...Η ομάδα των κουκουλοφόρων ,σύμφωνα με πληροφορίες μας, διαλύθηκε μόλις εμφανίστηκε η Αστυνομία.

 Αυτή την στιγμή στην Πόλη επικρατεί ηρεμία ενώ παραμένει ισχυρή Αστυνομική δύναμη στην περιοχή ...
 Εντωμεταξύ ....στα όριά τους βρίσκονται οι σχέσεις των αθιγγάνων με τους κατοίκους της Μεσσήνης, όπως προέκυψε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί, ο δημοτικός σύμβουλος Νικ. Δουρούμης, συγγενής του άτυχου 24χρονου Ηλία Δουρούμη, θέλοντας να δείξει τη μεγάλη οργή που διακατέχει την οικογένεια, μετά την απόπειρα κλοπής στο σπίτι των συγγενών του εκλιπόντος, κατά τη διάρκεια της κηδείας του τελευταίου, προειδοποίησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: «Κάντε κάτι. Θα ανάψει η φωτιά και θα βουίζει το Νησί μια για πάντα».
 Γι’ αυτό το λόγο σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Διοικητήριο, με αντικείμενο συζήτησης την αυξημένη παραβατικότητα στο νομό και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν.

***  Σκότωσε τον ετεροθαλή αδελφό του για μια ελιά!
*Στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 65χρονος άνδρας, έπειτα από έντονο καυγά με τον ετεροθαλή αδελφό του, τον οποίο κατηγορούσε ότι είχε… κλαδέψει μια ελιά που του άνηκε, στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου!

 Τα δύο ετεροθαλή αδέλφια ήρθαν στα χέρια και το μετέπειτα θύμα έριξε στο έδαφος τον 61χρονο. Όμως, δέχθηκε επίθεση από την 28χρονη κόρη του, η οποία τον χτύπησε δύο φορές με ένα κουζινομάχαιρο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
 Ωστόσο, ο 65χρονος έπεσε στο έδαφος με χαμένες τις αισθήσεις του και ο ετεροθαλής αδελφός του κάλεσε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
 Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός, χωρίς όμως να φαίνεται ότι ο θάνατος προκλήθηκε από τα πλήγματα που είχε δεχθεί με το μαχαίρι.
 Η νεκροτομή θα φωτίσει τα αίτια του θανάτου, ωστόσο ο 61χρονος και η κόρη του κρατούνται και οι αστυνομικοί ερευνούν τις συνθήκες του μοιραίου διαπληκτισμού.   Σχετικό ρεπορτάζ και
στο   http://patrisnews.com/news_details.php?id=16029 ,
 Πηγή: www.protothema.gr .-

*** Για να μαθαίνουμε και… να μην ελπίζουμε

Του Δημήτρη Γιατράκου

 Έχουμε και λέμε. Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης για το 2012 δήλωσε 27.000 ευρώ παρά κάτι ψιλά. Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης, Γιάννης Αλαφούζος, πάνω-κάτω το ίδιο και ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, ο φτωχότερος όλων, περίπου 18.000 χιλιάρικα. Σε ευρώ πάντα. Κι εγώ ο «κόπανος» έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα περί φορολογικού πατριωτισμού και άλλες τέτοιες μπούρδες. Τα στοιχεία προκύπτουν από βαρβάτη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού UNFOLLOW 13. Τα δηλωθέντα, λοιπόν, εισοδήματα των προαναφερθέντων επιχειρηματιών και πολλών άλλων, εικάζω και προσθέτω, είναι απολύτως νόμιμα. Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ, «τα κέρδη των εταιρειών δε διανέμονται όλα στους μετόχους. Αντιθέτως, μοιράζονται και φορολογούνται στην υψηλότερη κλίμακα μόνο τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν “τρύπες”. Έτσι, τα υπόλοιπα κέρδη υποτίθεται ότι παραμένουν στις εταιρείες, έχοντας γλιτώσει τη φορολόγηση μέχρι και την υψηλότερη κλίμακα, αλλά και τα κέρδη εταιρειών σε άλλες χώρες. Ο φόρος με το νόμο που ίσχυε μέχρι και το 2012 για κάποιον που δηλώνει πάνω από 100.000 ατομικό εισόδημα ήταν 45%. Οι ιδιοκτήτες των ΑΕ και των ΕΠΕ, για παράδειγμα, παίρνουν όσο μερίδιο χρειάζονται από τα κέρδη των όποιων εταιρειών τους με επιπλέον φορολογία 25%, για να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσης, και τα υπόλοιπα κέρδη τούς μένουν στο ταμείο της εταιρείας φορολογημένα με 20%. Νομίμως το κάνουν. Όπως νομίμως αφήνουν τα κέρδη τους στο ταμείο της εταιρείας τους φορολογημένα με 20%. Κι αν προκύψει και μία χρονιά εμφανίσουν ζημιές, τις καλύπτουν με τα κέρδη προηγουμένων ετών, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί, γιατί «ξέχασαν» να μοιράσουν τα μερίδια». Μετά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, γίνεται αντιληπτό ότι η οικονομική ολιγαρχία εν Ελλάδι δεν κινδυνεύει από καμιά φορολογική μεταρρύθμιση, όπως π.χ. έκανε ο Ολάντ στη Γαλλία, που παίρνει το 75% των εισοδημάτων πάνω από ένα εκατομμύριο, όπως του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη. Όσοι, επομένως, μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας, λένε έπεα πτερόεντα ή λόγια του αέρα. Εν κατακλείδι, αν δεν υπάρξει αλλαγή στη φορολόγηση των εταιρειών, εκεί δηλαδή που υπάρχει το χρήμα, όσοι κομάντος κι αν έρθουν από το εξωτερικό για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό. Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν, άντε και κάποιοι μικρομεσαίοι...

***


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-

~**


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , =   2220 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 572 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , =       534 video.-
                                                 ΣΥΝΟΛΟΝ :  3326 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

~*** Περίδης Ορφέας :


http://youtu.be/l_GkpqDs9WM  ,

~*** Καταρράκτες Κατελάνου :

http://youtu.be/T-zl2t-ytKk  ,

~***Αλέκος Σακελάριος :

http://youtu.be/L6iUC-PmOYw  ,

~*** Άρχισαν τα όργανα :

http://youtu.be/hn6e6Ur74pI  ,

~** Νταλάρας Γιώργος :Τούρκος και Ρωμιά ,

http://youtu.be/FdZGgz-m3S8  ,

~** ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  :

http://youtu.be/O45HKrp7GJQ  ,

~** Άς είν΄ καλά το γινάτι σου :

http://youtu.be/IHAlYkGlNRE  ,

~** ΜΟΥΣΘΕΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ :

http://youtu.be/ONYXW8ac3jc  ,

~** Φωκίδα Βαρδούσια όρη  :

http://youtu.be/GVI60qAcneg  ,

~** Ράντζο ΚΙΛΚΙΣ :

http://youtu.be/1qoIQR_DbMI  ,

~*** Βώλακας Φαλακρού Δράμας  :

http://youtu.be/AwcN2pP_Mcc  ,

~*** ΕΔΕΣΣΑ -Πέλας  :

http://youtu.be/hV2L7AlaMfc ,

~*** ΘΑΣΟΣ Καζαβίτη :

http://youtu.be/1JnGQ3H_lIE  ,

~*** Λίμνη Δασίου Ορινή Κορινθία  :

http://youtu.be/LijWQDruOSg  ,

~** Λουτράκι Αρχαία λουτρά  :

http://youtu.be/9tq8BdzT_Lc  ,

~** Ν.. Μουδανιά Αλησμόνητες πατρίδες  :

http://youtu.be/gHdxQArlfxA  ,

~** Mιά φωτογραφί και Φεύγω Ορφέας Περίδης  :

http://youtu.be/pKCztje-sO4  ,

~*** 


~*** Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  :

http://youtu.be/T5R9ACUxWUc  ,



~** Aν μας σπάσουν τo μπουζούκι  :

http://youtu.be/N8M1AX8BKOA  ,



~** Θάλασσα πλατιά  : Κατερίνα Κούκα

http://youtu.be/x088TRE5Q7A  ,



~** Έξω φυσάει και βρέχει  :

http://youtu.be/IUOsapVvJ-c  ,



~*** Μπήκε ο χειμώνας  :

http://youtu.be/m9AMmzrxh3M  ,



~** Ο Μάρκος Υπουργός Τσέκος :

http://youtu.be/g6q9lN9okB8  ,



~** ΑΛΚΑΙΟΥ ΛΕΝΑ   :

http://youtu.be/jh53Zks-BQU  ,



~* ~** ΛΕΝΑ ΑΚΑΙΟΥ   :


, http://youtu.be/yoobcir1WCM  ,



~*** Με το βοριά :

http://youtu.be/tSl8NCSN_Pw  ,



~** Χαρταετοί  :

http://youtu.be/69Y2zvwK-BM  ,



~** Τα ματόκλαδά σου λάμπουν  :

http://youtu.be/I__060jG8kU  ,



~*** Ο Πενηντάρης Κ. Μακεδόνας   :

http://youtu.be/AwfmmFhZcnc  ,



~** H AΓΙΑ ΚΥΡΙΑΝΝΗ στην ΟΣΣΑ όρος   :

http://youtu.be/Wltmh6PSNvo  ,



~** Τα παραμύθια μου ΚΟΥΚΑ   :

http://youtu.be/eNPfazWQvzU  ,

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου