ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Τρίτη 28  Αυγούστου 2012  :

Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει  !  :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** «Σήκωσαν» κάρτες διαμονής και χρήματα :
Image
* «ΑΛΩΝΙΣΑΝ» ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΡΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

 Με την ησυχία τους άγνωστοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο του Τμήματος Αλλοδαπών, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, στην οδό Αθηνών, στην Καλαμάτα, παίρνοντας κενές κάρτες διαμονής και εργασίας αλλοδαπών.
 Η διάρρηξη – ριφιφί αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν να ανοίξουν την υπηρεσία. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να βρίσκονταν μέσα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, μιας και έχουν τρυπήσει τοίχους και γυψοσανίδες, ψάχνοντας όλα τα γραφεία, τα ερμάρια και τις ντουλάπες, ενώ άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγονοκόλληση.
 Ριφιφί
 Οι δράστες μπήκαν στο διώροφο κτήριο στην οδό Αθηνών, από την πίσω πλευρά του οικήματος και μια πόρτα του υπογείου. Δε διέρρηξαν την πόρτα, μιας και το κτήριο είχε συναγερμό, αλλά αφαίρεσαν το κάτω πλαστικό πλαίσιο. Ακολούθως, αχρήστευσαν το συναγερμό και άρχισαν να σπάζουν τοίχους και να βγάζουν πόρτες από τις ριζέλες τους. Έψαξαν κάθε γραφείο και συρτάρι, ενώ οι χώροι σε όλες τις υπηρεσίες του κτηρίου ήταν άνω - κάτω, με πεταμένους φακέλους στο πάτωμα και σπασμένες κλειδαριές.
 Χρηματοκιβώτιο
 Τελευταίος στόχος των δραστών ήταν το μικρό δωματιάκι στο τέλος του διαδρόμου του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών. Εκεί, κατέστρεψαν το συναγερμό και στη συνέχεια διέρρηξαν την πόρτα. Αμέσως μετά ασχολήθηκαν με το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν να ανοίξουν με οξυγονοκόλληση.
 Από το εσωτερικό του αφαίρεσαν 1.220 βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια διαμονής τύπου Α΄, 1.170 κάρτες Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών, 63 Δελτία Διαμονής, 79 Δελτία Μόνιμης Διαμονής και 32 Φύλλα Ειδικού Τύπου επί του οποίου τίθεται Άδεια Διαμονής υπηκόων FYROM.
 Παράλληλα, βρήκαν και πήραν 11.250 ευρώ.
 Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά το χώρο και τον είχαν επισκεφθεί.
 Με την πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, δε, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για συγκέντρωση όλων των παράνομων μεταναστών, τα κυκλώματα που πλαστογραφούν έγγραφα και παρασκευάζουν πλαστές άδειες παραμονής αλλοδαπών ανθούν.
 Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Πανελλαδικές εξετάσεις  ¨: Image * Χαρούμενοι που πέτυχαν την πρώτη τους επιλογή
Παρά τη δύσκολη χρονιά και τα απρόβλεπτα σε διάφορα μαθήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, κατάφεραν όχι απλώς να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, αλλά να πετύχουν και την πρώτη τους επιλογή. Ο Ιάκωβος Ιατρική, η Βασιλική Πολιτικών Μηχανικών, ο Αναστάσης και ο Γιώργος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.
Ιάκωβος Βλάχος  Ιατρική Αθήνας
«Δεν είχα μεγάλη αγωνία, γιατί το περίμενα», μας είπε ο Ιάκωβος Βλάχος από το Λύκειο Αρφαρών, για την Ιατρική Αθηνών στην οποία εισήχθη. Από πού αντλούσε τη σιγουριά του; Από τα 19.601 μόρια που είχε συγκεντρώσει στο 2ο και το 4ο Πεδίο και τα 19.618 στο 3ο. Το ότι το περίμενε, δε σημαίνει ότι δε χάρηκε κιόλας, αφού η επιτυχία του ανακοινώθηκε και επισήμως. Η Ιατρική ήταν η πρώτη του επιλογή, όπως μας είπε, ενώ για την αλλαγή στη ζωή του τώρα που φεύγει για σπουδές σε μια άλλη πόλη, παρατήρησε: «Είναι ένα σημείο καμπής αυτό, αλλάζουν πια τα πράγματα».
Σχολίασε, πάντως, και το ζήτημα της κρίσης: «Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο είχε την ιδέα να βάλει σε ειδική κατηγορία τα κοινωνικά κριτήρια, γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις».
Βασιλική Γεωργούντζου
Πολιτικών Μηχανικών   Πάτρας
Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας, με 17.500 μόρια στο 2ο και 4ο Πεδίο και 17.880 στο 3ο, περνά η Βασιλική Γεωργούντζου, επίσης από το Λύκειο Αρφαρών. Το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ήταν η πρώτη της επιλογή. «Η αλήθεια είναι πως ήταν ζόρικη χρονιά η φετινή, αλλά νιώθω υπερήφανη, γιατί είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα από τα όνειρά μου. Αν και αντιμετώπισα μια δυσκολία στα Μαθηματικά και τη Φυσική, δηλαδή απογοητεύτηκα και δεν μπόρεσα να συνεχίσω εύκολα μετά, ωστόσο κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα» σημείωσε η Βασιλική, ενώ πρόσθεσε: «Παρ’ όλο που δεν έχει ζήτηση τα τελευταία χρόνια, είναι μια σχολή που μου αρέσει αρκετά, τα μαθήματα, απ’ ό,τι έχω ψάξει, είναι ενδιαφέροντα, αλλά πάντα είχα και μια κλίση προς τις τεχνολογικές επιστήμες και το Πολυτεχνείο γενικότερα».
Αναστάσης Σταθόπουλος
Ηλεκτρολόγων   Μηχανικών και  Μηχανικών Η/Υ
Πρώτη επιλογή και για τον Αναστάση Σταθόπουλο από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στην Αθήνα. Ο Αναστάσης συγκέντρωσε 19.111 μόρια. «Ασχολήθηκα, δηλαδή διάβασα αρκετά» μας είπε. «Ήταν δύσκολα φέτος, αλλά εντάξει έγραψα καλά».
Όσο για το κριτήριο της επιλογής του: «Από πιο μικρός είχα δει τα μαθήματα και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής, αλλά και το τι μπορούσα να κάνω μετά. Μου άρεσε, πάντα ήξερα ότι ήθελα να πάω σε αυτή τη σχολή».
Για την οικονομική κρίση και το πόσο επηρεάζει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους: «Σίγουρα οικονομικά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα πλέον. Θα δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς για να βοηθήσουμε την κατάσταση, ίσως βρούμε κάποια δουλειά».
Γιώργος Σακκάς
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ
Από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Γιώργος Σακκάς, μπήκε επίσης στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. «Ήταν η πρώτη επιλογή, αυτό ήθελα, γιατί με ενδιαφέρουν οι υπολογιστές. Μου αρέσει το αντικείμενο, έχει μέλλον, γι’ αυτό και έχει υψηλές βάσεις που δεν έπεσαν» ανέφερε ο Γιώργος, αριστούχος και αυτός, καθώς έφτασε τα 19.312 μόρια. «Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά, όμως εάν θέλεις να πιάσεις τέτοιες σχολές, χρειάζεται λίγο διάβασμα παραπάνω».
Και ο Γιώργος σχολίασε το θέμα της οικονομικής κρίσης: «Είναι δύσκολα τα πράγματα και με τα ενοίκια, οι γονείς πιέζονται. Ειδικά στην περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο, επειδή ξέρουν ότι πάνε φοιτητές, “τσιμπάνε” τις τιμές. Γενικά υπάρχει πίεση. Έχω γνωστούς από το σχολείο που δήλωσαν σχολές της Καλαμάτας γι’ αυτό το λόγο».
 Της Μαρίας Νίκα

*** Λαμπερά πρόσωπα και γλυκά χαμόγελα οι επιτυχόντες
 Image
* Στην Κυπαρισσία

Με λαμπερά πρόσωπα και γλυκά χαμόγελα είδαν χθες το πρωί στο Λύκειο Κυπαρισσίας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι επιτυχόντες!
Χαρά και ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματά τους για την επιτυχία εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ, παράλληλα, αδημονούν να ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια! Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας πέτυχαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα και εισάγονται σε Σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της πρώτης τους επιλογής.
Εμείς ζητήσαμε από επιτυχόντες του Λυκείου Κυπαρισσίας να μας μιλήσουν για τα συναισθήματά τους, καθώς και για τη νέα σελίδα της φοιτητικής ζωής που ανοίγεται μπροστά τους, ενώ μας μίλησε και ο διευθυντής του Λυκείου:
Κατερίνα Γκρίτζαλη (Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών):
«Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Νομική, αλλά έπιασα τη δεύτερη, που είναι ο πολιτικός κλάδος της Νομικής και ένα τμήμα με πολλές επαγγελματικές προοπτικές. Επέλεξα αυτές τις Σχολές συγκριτικά με άλλες γιατί έχουν περισσότερες προοπτικές. Είναι πολύ καλά τμήματα και το ήθελα πολύ. Για τα φοιτητικά χρόνια, όλα θα είναι καλά, τέλεια. Αθήνα! Καλή ζωή, επικίνδυνη βέβαια, αλλά μια χαρά, υπέροχα! Φοιτητική ζωή! Τα λέει όλα, νομίζω. Παρέες, φίλοι, επιλογές πολλές, καινούργια μέρη, εμπειρίες, αλλά και διάβασμα βέβαια!».
Παναγιώτης Στρατικόπουλος (Μηχανικών, στη Σχολή Ικάρων):
«Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Είναι καλή η Σχολή που πέρασα, θεωρητική βέβαια, αλλά καλή. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και να τα καταφέρω. Ήταν η πρώτη μου επιλογή αυτή! Δικαιώθηκαν οι κόποι μου όλη τη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος!».
Φαίδρα – Χαρίκλεια Ζαχαροπούλου (Νομική Αθήνας):
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, καθώς δεν το περίμενα και τόσο. Ήθελε πολλή προσπάθεια. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Είναι δύσκολη Σχολή και θέλει διάβασμα, αλλά, παράλληλα, θα προσπαθήσω να περάσω καλά. Όμως, προτεραιότητα είναι η Σχολή. Είναι ένα καλό πτυχίο, που σου ανοίγει δρόμους στην πορεία και έτσι μπορείς να κάνεις πράγματα».
Αναστασία Μερκούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά):
«Αισθάνομαι τέλεια! Πετάω! Ήταν η δεύτερη επιλογή μου αυτή. Γενικότερα, με ενδιέφερε η Οικονομία και πιστεύω πως θα έχω άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, όταν τελειώσω τη Σχολή μου. Η φοιτητική ζωή, φαντάζομαι, θα είναι δύσκολη, αλλά θα κάνω προσπάθειες για να τελειώσω έγκαιρα το πανεπιστήμιό μου και να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό».
Βάσω Θεοδωρακοπούλου (Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά):
«Αισθάνομαι υπέροχα με τα αποτελέσματα και τη Σχολή που πέτυχα. Μου αρέσουν τα Οικονομικά και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Η φοιτητική ζωή θα είναι πολύ όμορφη!».
Αλέξανδρος Αθανασόπουλος (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ):
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή η Σχολή. Μου αρέσει πολύ. Πέρασα με 18.865 μόρια. Η Σχολή είναι δύσκολη, αρκετά, αλλά θα το παλέψουμε και θα δούμε. Πάντως, θα είναι πολύ καλά τα χρόνια της φοιτητικής ζωής».
Παναγιώτης Γιαννόπουλος (Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών - Πολυτεχνείο Πάτρας):
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Οι κόποι μου, όλη τη χρονιά, δικαιώθηκαν. Ελπίζω να τα καταφέρω εκεί που έχω περάσει. Ήταν η τρίτη μου επιλογή. Η πρώτη ήταν Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αθήνα, αλλά και πάλι είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν στις βασικές μου επιλογές. Τα φοιτητικά χρόνια, που έχω μπροστά μου, είναι τα καλύτερα στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Έτσι και για μένα θα είναι τα καλύτερα!».
Δημήτρης Σπανός (Νομική Αθήνας):
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που έβγαλα έναν αξιοπρεπή βαθμό και πέρασα στη Σχολή που ήθελα. Τώρα, θα παλέψουμε για τις σπουδές και θα κοιτάξω να το πάω και λίγο πιο πάνω. Να μη μείνω μόνο στη Νομική, για δικηγόρος, αλλά να κοιτάξω για ανώτερες θέσεις στο δικαστικό κλάδο. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Τα φοιτητικά μου χρόνια, πιστεύω, θα είναι πολύ ωραία!».
Κωνσταντίνα Μητροπούλου (Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών – ΑΣΟΕΕ):
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μου άρεσαν τα Οικονομικά και επέλεξα αυτό το Τμήμα. Αισθάνομαι πολύ καλά που πέτυχα το στόχο μου. Τα φοιτητικά μου χρόνια ελπίζω να είναι καλά!».
Διονυσία Σεκλού (Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών):
«Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή και αισθάνομαι πολύ ωραία, τέλεια! Έπιασα 18.231 μόρια, δικαιώθηκαν οι κόποι μου και είμαι πολύ ικανοποιημένη που τα κατάφερα. Θα δούμε πώς θα τα πάμε, από εδώ και πέρα, στη φοιτητική ζωή, αλλά ωραία θα είναι όλα!».
Παύλος Χριστακόπουλος (Φιλολογία Αθήνας):
«Αισθάνομαι μια χαρά! Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήταν το μόνο που μου άρεσε, ενώ είχα συγκεντρώσει 17.886 μόρια. Ανοίγει μια καινούργια σελίδα στη ζωή μου, πολύ καλύτερη από την τωρινή».
Ασημίνα Καναβού (Λογοθεραπεία Καλαμάτας):
«Αισθάνομαι πολύ όμορφα! Είναι η δεύτερη επιλογή μου, η πρώτη ήταν Πάτρα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα Λογοθεραπεία που ήθελα. Μου αρέσει πολύ, είναι καλή δουλειά και έχει μέλλον. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Είχα και μια αγωνία, αλλά όλα πήγαν πολύ καλά».
Σωτηρία – Ευθυμία Πετρακοπούλου (Πολιτικών Δομικών Έργων Λάρισας): «Δεν περίμενα Λάρισα, νόμιζα ότι θα είμαι Αθήνα. Ήθελα να περάσω στη Σχολή αλλά στην Αθήνα, όμως δεν πειράζει. Αισθάνομαι υπέροχα για τη φοιτητική ζωή που έρχεται. Μια χαρά θα είναι!».
Κωνσταντίνα Βλάχου, από το Επαγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας (Νοσηλευτική Πάτρας):
«Έγραψα 17.760 και κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα, Νοσηλευτική Πάτρας. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το επάγγελμα. Ελπίζω να έχω επιτυχία στη Σχολή μου και μετά, μάλλον, θα συνεχίσω για Εμπορικό Ναυτικό.».
Ευάγγελος Αντωνόπουλος, διευθυντής Λυκείου Κυπαρισσίας:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι επιτυχίες είναι δεδομένες για το Λύκειο Κυπαρισσίας. Ιατρικές, Ικάρων, Πολυτεχνικές, Νομικές, Αρχιτεκτονικές και άλλες Σχολές πέρασαν οι μαθητές μας. Η επιτυχία έγκειται στη συνεργασία διευθυντή, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και φορέων. Στην έναρξη της σχολικής περιόδου φτιάξαμε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, που τηρήθηκε απαρέγκλιτα από όλους και περισσότερο από τους μαθητές μας. Είμαστε, ως εκπαιδευτική κοινότητα, χαρούμενοι για τις επιτυχίες των μαθητών μας και πιστεύουμε ότι βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στη διαπαιδαγώγηση και μάθηση. Ευχαριστούμε κι εσάς, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, που είστε κοντά σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου μας. Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!».
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Μπαράζ πυρκαγιών χθες στη Μεσσηνία
Image
* Με σοβαρότερη της Μεταμόρφωση

Η μία μετά την άλλη ξεπηδούσαν χθες, από το μεσημέρι και μετά, οι φωτιές στη Μεσσηνία, με μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη αυτή στη Μεταμόρφωση Πυλίας, την οποία ευτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν, πριν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές που ήταν πολύ κοντά.
Νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η φωτιά στη Μεταμόρφωση Πυλίας και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 11 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες από την περιοχή, καθώς και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 καναντέρ και 2 pzl).
Νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση και λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή συνέχισαν να δίνουν μάχες με τις φλόγες 9 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.
Παράλληλα, όμως, εκδηλώθηκαν και πολλές άλλες μικρές πυρκαγιές. Στην περιοχή του Αγ. Φλώρου πυρκαγιά έκαψε 7 στρέμματα με καλάμια.
Φωτιές, που επίσης έκαψαν μικρές εκτάσεις και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, εκδηλώθηκαν σε Μικρομάνη, Ασπρόχωμα, Άγριλο, Αγ. Νικόλαο Μπούκας και περιοχή ΣΥΚΙΚΗΣ.
Νωρίς το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Αετό, για την κατάσβεση της οποίας έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις.Β.Β.
*** Ξεκίνησε ο καθαρισμός στα «Παλιάμπελα»
Image * ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ: «Η Δημοτική Αρχή θα δώσει λύση στο πρόβλημα με τους τσιγγάνους»
Αμ’ έπος αμ’ έργον… Ο λόγος για τη Δημοτική Αρχή, που μετά τις διακηρύξεις πέρασε στην πράξη. Χθες μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας, από νωρίς το πρωί, έκαναν εργασίες καθαρισμού στην περιοχή «Παλιάμπελα» στην Αγία Τριάδα και στο γήπεδο του Παμμεσσηνιακού, όπου, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος Παν. Νίκας το προηγούμενο διάστημα, θα κατασκευασθεί αθλητικός χώρος ποδοσφαίρου.
Οι εργασίες δεν περιορίστηκαν, όμως, εκεί. Άλλο συνεργείο έριχνε τσιμέντα και επούλωνε λάκκους που ανοίγονται από τους τσιγγάνους που διαμένουν παράνομα στην περιοχή για να μην είναι ο δρόμος προσπελάσιμος.
Παρά, πάντως, τις περί του αντιθέτου φήμες, χθες δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από την πλευρά των τσιγγάνων. Εξέφρασαν, όμως, την άρνησή τους να μετακινηθούν στον καταυλισμό της «Μπιρμπίτας» διότι, όπως έλεγαν, οι σχέσεις μεταξύ των ομάδων δεν είναι και οι καλύτερες.
Χθες, o δήμαρχος Παν. Νίκας επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Δ. Σταύρου και την πρόεδρο των Πρωτοδικών Μ. Δανιήλ, εν όψει της έκδοσης της απόφασης διοικητικής αποβολής των αθιγγάνων από τους δημοτικούς χώρους της περιοχής.
Ο Δήμος ζήτησε τη συνδρομή των κρατικών αρχών για να λάβει τέλος η παρανομία και η αυθαιρεσία των τσιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Παράλληλα, δόθηκε εντολή διακοπής της υδροδότησης ή άμεση αντιμετώπιση αυθαιρεσιών (κλοπή νερού).
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του για πολλοστή φορά, «η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή, με ευθύνη και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Στην προσπάθειά μας, όμως, αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κράτους, διότι ο Δήμος δεν έχει και πολλές δυνατότητες. Όσο για το χώρο που θα μετακινηθούν οι τσιγγάνοι της Αγίας Τριάδος, εμείς έχουμε προτείνει εδώ και καιρό αυτό να γίνει στην “Μπιρμπίτα”».
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή και έκαψε περίπου 3,5 στρέμματα, εκδηλώθηκε λόγω βραχυκυκλώματος από καλώδια κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Στην Επιτροπή Διαβούλευσης οι κυκλοφ. ρυθμίσεις
Image
* ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Από μεθαύριο, με τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Διαβούλευσης στις 8.00 το βράδυ, ανοίγει ο κύκλος των συζητήσεων για τις κυκλοφοριακές αλλαγές που προτείνει η Δημοτική Αρχή σε μια σειρά από περιοχές της Καλαμάτας.
Ο λόγος για τις μονοδρομήσεις που προωθούνται στην οδό Μπουλούκου και στις οδούς ανατολικά της Παλαιολόγου και νότια της Λακωνικής. Παράλληλα, θα επεκταθεί η νησίδα της οδού Αρτέμιδος από τη γέφυρα της Κεντρικής Αγοράς μέχρι τη γέφυρα της Σπάρτης, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα αποτελεί μία από τις κύριες εισόδους και εξόδους της πόλης προς τον περιμετρικό δακτύλιο. Τέλος, η Τεχνική Υπηρεσία θα ετοιμάσει μελέτη για την ενδεχόμενη αμφίδρομη κυκλοφορία στη Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους, που τώρα λειτουργεί ως μονόδρομος με βορειοδυτική κατεύθυνση. Αντίστοιχη μελέτη ετοιμάζεται και για την αμφίδρομη κυκλοφορία στην Ακρίτα, στο τμήμα νοτίως της οδού Βασιλέως Γεωργίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την πρώτη δέσμη μέτρων που αφορούν στις μονοδρομήσεις στην οδό Μπουλούκου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ράχης, καθώς και στο σύμπλεγμα των δρόμων σε Λακωνικής και Παλαιολόγου, το Τμήμα Συγκοινωνίας, Κυκλοφορίας και Σήμανσης έχει ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση. Ειδικότερα, για την οδό Μπουλούκου προτείνει τη μονοδρόμησή της από Βορρά προς Νότο, εξυπηρετώντας έτσι κύρια την έξοδο των οχημάτων από την πόλη μέσω της οδού Αθηνών ή την προσέγγιση στο κέντρο μέσω της οδού Κλαδά. Αντίθετα, η οδός Φιλοποίμενος, από την Αγίας Λαύρας έως την Μπομπολέτη (5ο Δημοτικό Σχολείο), προτείνεται να μονοδρομηθεί με φορά από Νότο προς Βορρά. Συγκεκριμένες προτάσεις υπάρχουν και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανατολικά της οδού Παλαιολόγου, μεταξύ των οδών Λακωνικής και Β. Γεωργίου.
Το θέμα που αφήνει ανοικτό το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου είναι αυτό της αμφίδρομης κυκλοφορία στη Βασιλέως Γεωργίου, αλλά και στην Ακρίτα, στο τμήμα νοτίως της οδού Βασιλέως Γεωργίου. Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί πρώτα να ακούσει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και μετά να προτείνει μέτρα.
Πάντως, χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας θεώρησε ότι και η τελευταία περίπτωση θα προχωρήσει, αφού είναι αναγκαία προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, τις οποίες προσδιόρισε μέσα στο φθινόπωρο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Μικρή πτώση στις βάσεις του Πανεπιστημίου  και αυξομειώσεις στο ΤΕΙ Καλαμάτας
  Χωρίς θεαματικές αλλαγές προέκυψαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας. Μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε στα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου. Πτώση υπήρξε και στις βάσεις του ΤΕΙ, εκτός από τα τρία τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, τα οποία είχαν άνοδο. Συγκεκριμένα:
 Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας
 - Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: η βάση φέτος είναι 13.036 μόρια (βαθμός πρώτου στο τμήμα 17.756), ενώ πέρυσι ήταν 13.177.
 - Τμήμα Φιλολογίας: η βάση είναι 14.509 (βαθμός πρώτου 18.385) από 14.952 που ήταν πέρυσι.
 ΤΕΙ
 Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας
 - Τμήμα Λογοθεραπείας: η βάση φέτος είναι 13.560 (βαθμός πρώτου 16.362) ενώ πέρυσι ήταν 13.624 μόρια.
 Σχολή Τεχνολογίας - Γεωπονίας
 - Τμήμα Φυτικής Παραγωγής: η βάση φέτος είναι 8.294 (βαθμός πρώτου 12.525). Πέρυσι το τμήμα δεν είχε εισακτέους.
 - Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας: η βάση είναι 7.024 (βαθμός πρώτου 12.014), ενώ πέρυσι δεν είχε εισακτέους.
 - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων: 8.841 μόρια φέτος (βαθμός πρώτου 11.623) από 8.613 πέρυσι.
 Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
 - Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης: η βάση φέτος είναι 6.601 (βαθμός πρώτου 11.850), ενώ πέρυσι ήταν 6.223.
 - Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας: η βάση είναι 6.665 (βαθμός πρώτου 13.735) από 6.236 μόρια που ήταν πέρυσι.
 - Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής: 8.261 μόρια φέτος (βαθμός πρώτου 13.689) από 7.129 πέρυσι.
 Αριθμός εισακτέων
 με το 90%
  Πανεπιστήμιο
  Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: 130
 Τμήμα Φιλολογίας: 108
 ΤΕΙ
 Τμήμα Λογοθεραπείας: 83
 Τμήμα Φυτικής Παραγωγής: 41
 Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας: 40
 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων: 119
 Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 74
 Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας: 148
 Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής: 82.
 *Υπάρχει και ένας πολύ μικρός αριθμός εισακτέων που εισάγεται με το ποσοστό του 10%, το οποίο αφορά υποψηφίους προηγούμενων ετών.
 Της Μαρίας Νίκα  Πηγή  : εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

 *** Πριν 94 χρόνια

- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ πληροφορούμεθα ότι η αυθημερόν μετά των Αθηνών συγκοινωνία αρχίζει από των πρώτων ημερών του ελευσομένου μηνός Σεπτεμβρίου. Το ζήτημα τούτο της αυθημερόν μετά της πρωτευούσης συγκοινωνίας ενδιαφέρον λίαν την εξυπηρέτησιν των μεσσηνιακών συμφερόντων οφείλεται αποκλειστικώς εις τας καταβληθείσας παρά του βουλευτού Μεσσηνίας Παπαφλέσσα ενεργείας εις το οποίον και δι’ επιστολής εξ Αθηνών ανηγγέλθη.
 - ΘΛΙΒΕΡΑ είδησις ηγγέλθη εξ Αθηνών, του θανάτου ενός μικρού Αγγέλου, του Τάκη Μακροπούλου, υιού του Αριστ. Μακροπούλου. Οξεία νόσος με την ορμήν αγρίας καταιγίδος παρέσυρε το φως από την οικογενειακήν ευτυχίαν και την πατρικήν και μητρικήν στοργήν. Φευ! Η σκληρά μοίρα επέπρωτο να διακόψη δια παντός τας χρυσάς ελπίδας ενός ευρέως μέλλοντος που ήντλουν εξ αυτού προσφιλείς γονείς και φίλτατοι συγγενείς, των οποίων οι ψυχικοί στεναγμοί και θρήνοι εικονίζουσι ήδη το βαρύ πένθος που εγκατέλειπεν η απώλειά του. Έστω η Γη ελαφρά ήτις καλύπτει εν όνειρον ήδη.
 - ΚΑΤΑ την χθεσινήν δικάσιμον του Στρατοδικείου κατεδικάσθησαν επί παρανόμω οπλοφορία οι Ιωάν. Κατσιλίβας εις 15 ημερών φυλάκισιν, Π. Παναγόπουλος εις 6 ημερών φυλάκισιν και 50 δρχ. χρηματικήν ποινήν και Σπυρ. Κασκούτης εις 1 μηνός φυλάκισιν και 50 δραχμάς χρηματικήν ποινήν.


*** Με το Θάρρος της γνώμης

Αποτελέσματα χαράς & λύπης…
Για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είδαν το φως της δημοσιότητας.
Άλλη μια μέρα, η χθεσινή, που για χιλιάδες νέα παιδιά η ελπίδα μετατρέπεται σε θετική ή αρνητική πραγματικότητα.
Άλλη μια μέρα που πλήθος νέων βρίσκεται στη θέση του σιωπηλού ακροβάτη μιας υπόσχεσης μάταιης.
Άλλοι δε, άρχισαν ήδη να ονειρεύονται πόσο σημαντικά πράγματα έχουν να κάνουν.
Κάποτε, η εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρόσφερε τη σιγουριά ενός εξασφαλισμένου μέλλοντος.
Σήμερα, οι άνεργοι επιστήμονες αυξάνονται συνεχώς. Όπως και οι επιστήμονες μετανάστες.
Η γνώση περνούσε πάντα σε δεύτερη μοίρα.
Ίσως όχι και άδικα.
Έτσι, η διαφορά επιτυχόντων και αποτυχόντων έγινε η χρονική στιγμή έναρξης της αγωνίας για επαγγελματική αποκατάσταση.
Αύριο ή σε 4-5 χρόνια…
Υπάρχουν κάποιες επιτυχίες που δεν είναι τίποτε άλλο από εισιτήριο λεωφορείου για να απολαύσεις μια διαδρομή.
Ακόμα και έτσι, όμως, αξίζει τον κόπο.
Χθες υπήρξαν σίγουρα κάποια προσωπάκια μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο και κάποια άλλα μ’ ένα δάκρυ να κυλάει.
Και στις δύο, όμως, περιπτώσεις αξίζει να το δουν σαν πρόκληση…   Α.

*** Ικανοποιητική η κατάσταση 77 σχολικών κτηρίων Καλαμάτας :
Ικανοποιητική η κατάσταση 77 σχολικών κτηρίων Καλαμάτας
* Ικανοποιητική κρίθηκε σε πρώτη φάση η κατάσταση των 77 σχολικών κτηρίων στο Δήμο Καλαμάτας σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες από τους συναρμόδιους φορείς. Υπάρχουν πάντως ακόμα περιθώρια βελτίωσης όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ειδικότερα στη χθεσινή σύσκεψη παρατηρήθηκε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στον τομέα της ύδρευσης. Απαιτούνται όμως άμεσα ενέργειες από τις σχολικές επιτροπές για τον καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, ενώ σύντομα θα υπάρξει νέα σύμβαση για το θέμα της θέρμανσης. Παρεμβάσεις απαιτούνται και για τη διαγράμμιση τόσο των διαβάσεων, όσο και των γηπέδων στα περισσότερα σχολεία, ενώ για το θέμα της καθαριότητας σύντομα θα υπάρξει ανακατανομή του προσωπικού, αλλά και κάποιες προσλήψεις με βάση τις φετινές ανάγκες.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκα πάντως προβληματισμός υπάρχει για το θέμα της φύλαξης των σχολείων, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί. Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να εντείνει τη φύλαξη στις περισσότερες μονάδες μετά τις 2 μ.μ., οπότε τελειώνει το ωράριο, αλλά και στην τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού.
“Παρότι δεν έχουμε λάβει ούτε 1 ευρώ ως δήμος από το υπουργείο για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, θα προχωρήσουμε άμεσα σε κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις” τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσουν με αυτεπιστασία (με εργάτες μέσω κοινωφελούς εργασίας) η συντήρηση του νηπιαγωγείου στον Κορδία, η αλλαγή της στέγης στο 8ο Δημοτικό, ο έλεγχος της οροφής στο 7ο Δημοτικό, αλλά και η επισκευή της στέγης στο Δημοτικό Βέργας. Παράλληλα ετοιμάζεται εργολαβία για την υγρομόνωση αρκετών σχολικών κτηρίων. Η τελική σύσκεψη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

***  Π. Τατούλης: "Υπεξαίρεση το κούρεμα των καταθέσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου"
Π. Τατούλης: "Υπεξαίρεση το κούρεμα των καταθέσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου"
* Ως «υπεξαίρεση» χαρακτήρισε τη μετατροπή ποσοστού χρημάτων του καταθετικού λογαριασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ομόλογα του δημοσίου, τα οποία έχουν χάσει την αξία τους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 27 Αυγούστου. Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη δικαιοσύνη προκειμένου να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες όσων χειρίστηκαν τα χρήματα αυτά καθώς και του διοικητή της τράπεζας με απόφαση του οποίου έγινε η πράξη.
 «Έχουμε αποδείξει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπεξαίρεση χρημάτων από τους καταθετικό λογαριασμό της Περιφέρειας και ότι δεν είχαν κανένα νομικό δικαίωμα να το πράξουν» τόνισε ο κ. Τατούλης. Αναφερόμενος μάλιστα στο τραπεζικό σύστημα, και στο πρόβλημα της χώρας που συνδέεται με αυτό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί ποτέ δεν βρέθηκαν μέτοχοι στα κέρδη των τραπεζών από τις επενδύσεις των χρημάτων τους που αυτές διαχειρίζονταν. Αντιθέτως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ο όμιλος Πειραιώς επωφελήθηκε με 11,5 δις ευρώ από τους καταθετικούς λογαριασμούς της Αγροτικής συν 5,5 δις bonus από την ανακεφαλαιοποίησή του καταθετικού κομματιού της ΑΤΕ από την στιγμή που θα ενταχθεί στην κυριότητα της.
 Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνδέοντας το θέμα της "υπεξαίρεσης" των χρημάτων με την χαριστική πρακτική υπέρ της τράπεζας στην περίπτωση της Αγροτικής για να καταλήξει αναφερόμενος στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βάλλεται από τέτοιες πρακτικές "η πιστεύουμε στην αναπτυξιακή λογική ενός θεσμού και τον υπερασπιζόμαστε και τον ενισχύουμε η δεν το πιστεύουμε". Τα οικονομικά της Περιφέρειας αυτή την ώρα είναι σε δεινή κατάσταση από αυτή την πρακτική κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
 Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, από την οποία διαπιστώθηκε η πολύ δυσκολότερη απ’ ότι εκτιμάται μέχρι σήμερα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά δήλωσε ότι «εμείς δεν κιοτεύουμε, θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία γιατί ο σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους πολίτες. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον Υπουργό ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, περιορισμό των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σύμφωνα άλλωστε και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος συνασπισμού, και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της αυτονομίας των αιρετών Περιφερειών».
Aπό το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


*** Ορκίστηκε ο Γ. Δαβίλλας στο Δήμο Οιχαλίας  :
Ορκίστηκε ο Γ. Δαβίλλας στο Δήμο Οιχαλίας
* Δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας είναι από σήμερα ο Γιώργος Δαβίλλας μετά την παραίτηση της Γεωργίας Αλεξοπούλου. Η ορκωμοσία του κ. Δαβίλλα πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Οιχαλίας παρουσία του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής

*** Εκπτωτος και πάλι ο Αδαμόπουλος από το Επιμελητήριο  :
Εκπτωτος και πάλι ο Αδαμόπουλος από το Επιμελητήριο
* Εκπτωτος και πάλι ο Δ. Αδαμόπουλος από τη θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής. Υπενθυμίζεται ότι η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου με ψήφους 19 υπέρ και 2 κατά είχε κηρύξει έκπτωτο τον κ. Αδαμόπουλο και τον οικονομικό επόπτη Π. Τζανετέα.

*** Μπεχράκης κατά Νίκα για τα προβλήματα που δημιουργεί ο αυτοκινητόδρομος
Μπεχράκης κατά Νίκα για τα προβλήματα που δημιουργεί ο αυτοκινητόδρομος
* Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας , θεωρεί ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες αφού εγκαταλείψει το ρόλο «των δημοσίων σχέσεων» και να διατυπώσει αναλυτικές προτάσεις σαρώνοντας μέτρο - μέτρο με επιτόπιες επισκέψεις το εκτελούμενο έργο. Να δει «επί γης» τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την εξέλιξη του έργου της κατασκευής της νέας εθνικής οδού. Επειγόντως χρειάζεται να αποκτήσει γνώση, σε βάθος, της διαμορφούμενης κατάστασης .Ξεχωριστά πρέπει να προσεχθεί και η περιμετρική της Καλαμάτας .Οι καλοκαιρινές βροχές έστειλαν βεβαίως τα πρώτα μηνύματα. Τα μηνύματα αυτά δεν πρέπει αγνοηθούν , αλλά να αξιολογηθούν σωστά και σχεδιαστούν τα απαιτούμενα έργα ,που διευθετούν ,μέχρι τους τελικούς αποδέκτες τα όμβρια. Ο νέος δρόμος αποτελεί μια τεράστια αλλαγή που, εκτός των άλλων, χωρίζει αμετάκλητα σε «βορείους και νοτίους» τους κατοίκους και τις δραστηριότητες τους, στο χάρτη των τοπικών κυκλοφοριακών πραγμάτων .Καλό θα ήταν να μην την πατήσει ο Δήμος όπως σε άλλες περιπτώσεις.
Είναι δυνατόν να μην έχει γνώση ο Δήμος που θα μπουν διόδια να τα μαθαίνει τελευταίος και να μην έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τη σύμβαση παραχώρησης για το τι προβλέπει για τον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας, τους κόμβους της Θουρίας και της Μεσσήνης;
Οι φράσεις «ξεβολευτείτε» και παρόμοιας φιλολογίας προτροπές κρύβουν στην πραγματικότητα το «βόλεμα» άλλων. Αν εξαναγκάζεις τους κατοίκους να πραγματοποιούν επιπλέον χιλιόμετρα σε ημερήσια βάση , ουσιαστικά τους υποβάλεις αθροιστικά σε ένα σημαντικό κόστος . Δεν είναι δυνατόν η περιοχή κοντά ή γύρω από μια πόλη 70000 κατοίκων να χωριστεί στα δύο, με διόδους ανά δύο χιλιόμετρα. Είναι λαϊκισμός να λέγεται ότι «δεν πρέπει να κατασκευάζονται ανά 100 μέτρα δίοδοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών του δρόμου» .Να παραπλανάται έτσι η κοινή γνώμη ότι υπάρχουν υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις από τους κατοίκους , ενώ είναι απαραίτητες παρεμβάσεις για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις που αγγίζουν τη μείωση της αξίας ολόκληρων περιοχών, ή αφορούν την καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, να μην μπορούν κάτοικοι της μιας πλευράς του δρόμου να πάνε ούτε στον τοπικό ναό επειδή βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του νέου δρόμου.
Τοπικές κοινότητες του Δήμου της ζώνης διέλευσης του έργου ,πρόεδροι χωριών και πολίτες αγωνίζονται μόνοι τους , με τον δήμο να παραβρίσκεται ως «μεσολαβητής» και Πόντιος Πιλάτος προτάσεων τους προς το αρμόδιο υπουργείο!
Κατά πόσο όλα τα προβλήματα είναι ατομικά και των «παροδίων»;
Είναι δυνατόν αποστραγγιστικά έργα να οδηγούν όμβρια σε χωράφια με σταφίδες και ελιές κατοίκων και να μην οδηγούνται σε κατάλληλους αποδέκτες;
Είναι αγώνας της Μικρομάνης ή όλου του Δήμου η ύπαρξη λειτουργικών παράπλευρων οδών από τη Γέφυρα του ποταμού Άρι με την υφιστάμενη Εθνική οδό Καλαλαμάτα Μεσσήνη ;
Είναι απλό να οδηγούνται παράπλευροι δρόμοι σε «βόλτα» μέσα από κτήματα με ελιές για τους κατοίκους των Λείκων που θέλουν να πάνε προς τις ιδιοκτησίες τους ή να κινηθούν προς Αθήνα από το υφιστάμενο μέχρι σήμερα οδικό δίκτυο;
Είναι μικρής σημασίας η κατάργηση του τοπικού βόρειου αγροτικού δρόμου , παράλληλος προς την Αθηνών, που χρησιμοποιείται μερικώς από τους κατοίκους του Ασπροχώματος ,εργαζόμενους του εργοστασίου Καρέλια και τις βόρειες συνοικίες της πόλης , με καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς τη διεύθυνση Ανατολής-Δύση , με σοβαρή μελλοντική αξιοποίηση και όλα τα οχήματα να οδηγούνται στην Οδό Αθηνών;
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών προτείνει να είναι ξεχωριστό θέμα συζήτησης άμεσα στο Δ.Σ. και την υποβολή προτάσεων του Δήμου στο Υπουργείο Υποδομών.

***  Παρέλαβε και επισήμως ο Μανώλης Αγγελάκας
Παρέλαβε και επισήμως ο Μανώλης Αγγελάκας
* Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Πάτρα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ, Ελλάδας & Ιονίου από τον απερχόμενο Γ. Γ. κ. Τάσο Αποστολόπουλο στο νέο Γ.Γ. κ. Μανώλη Αγγελάκα.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Τασος Αποστολόπουλος αναφέρθηκε, εν συντομία, στις πρωτοβουλίες και το έργο που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελάκα για το δύσκολο και τόσο σημαντικό έργο, που αναλαμβάνει ο νέος Γ.Γ. κατά την, ιδιαίτερα, κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
Στην ομιλία του ο νέος ΓΓ Μανωλης Αγγελάκας παρουσίασε, αρχικά, τους τομείς ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης λέγοντας πως ο ρόλος και η αποστολή της δεν είναι γνωστή στους πολίτες και υπογράμμισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει πράξη την επιθυμία όλων «Ελλάδα να μην είναι η Αθήνα».
Ακολούθως παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του οι βασικότεροι των οποίων είναι:
- Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Διάθεση του Πολίτη.
- Να γίνει σαφής ο ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
- Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
- Η στενή συνεργασία με το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.
- Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα βρεθεί στην Πρωτοπορία κάθε καινοτόμου Πρότασης.
- Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω υποβολής προτάσεων σε προγράμματα.
- Βελτίωση της Απόδοσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
- Αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας –Προστασία των δασών μας.
- Η διαχείριση του Περιβάλλοντος και των Υδάτων.
- Αναβάθμιση του ρόλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Κλείνοντας ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε την στήριξη και τη συνεργασία όλων υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να «σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες.    Πηγή : εφημερίδα¨" ελευθερία" Μεσσηνίας  2012 .-

***   Η πραγματική γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας:
Η πραγματική γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας
* Είναι πολλές φορές που έχει μπεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα της αξίας της Ελλάδος όσον αφορά την γεωστρατηγική της θέση, αλλά και την σημασία της χώρας σε ενα παγκόσμιο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο. Ακόμα και σε κατιδίαν συζητήσεις μεταξύ πολιτών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό η συζήτηση περί Ελλάδος αυτή την χρονική περίοδο παίρνει βαρύνουσα σημασία. Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα.. ποιά είναι η πραγματική αξία των δεδομένων αυτών και πόσο θα είναι αυτό το μερίδιο που αντιστοιχεί όντως σαν σημασία για την χώρα μας;
Η θέση της κάθε χώρας ορίζεται απο κάποιες παραμέτρους σε ενα γεωστρατηγικό πίνακα ανάλυσης που θα μπορεί να προσδιορίσει και την σχετική αξία της ώς αντικείμενο κάποιου γενικότερου πλάνου. Ποιές είναι αυτές;
Ι. Γεωοικονομία
Ο ορισμός που προσδιορίζεται απο το κατά πόσο μια χώρα μπορεί να αυτο-ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού της , με την δυνατότητα μάλιστα να λειτουργεί σε φιλικά διεθνές περιβάλλον και συνάμα να μπορεί να δώσει σε νέους πελάτες εκτός συνόρων το πλεόνασμα , έτσι ώστε να δημιουργήσει και ενα κύμμα συσώρευσης πλούτου εσωτερικά. Είναι ουσιαστικά ενα σύνθετο πλάνο που δημιουργείται απο ενα συνονθύλευμα παραγόντων, όπως είναι η μορφολογία εδάφους, η αυτοδυναμία μιας χώρας σε πρώτες ύλες , το πολιτιστικό στοιχείο, η τεχνολογική δυνατότητα, η δυναμικότητα της ίδιας της χώρας σε εξωτερίκευση ενεργειών τηλεπικοινωνιών-μεταφορών-παραγωγής-οικονομίας που δηλώνει και την ισχύ κατάκτησης πάνω σε άλλες χώρες χωρίς να εκδηλώσει επιθετικότητα των όπλων.
ΙΙ Γεωπολιτική.
Μιλώντας για ισχύ των όπλων είναι γνωστό σε όλους μας πως η διαδικασία και καθορισμός μιας χώρας σε διεθνή πεδία έχει να κάνει με την δυναμική και την ισχύ της σε επίπεδο διπλωματίας αλλά και στρατιωτικής ισχύς. Ενα απο τα καθοριστικότερα παραδείγματα είναι οι ΗΠΑ της δεκαετίας 1990-2000, όπου όπως ονόμασαν τον τρόπο εξωτερικής πολιτικής που εφήρμοζαν με μπροστάρη τον Kissinger ...είχε το πάνω χέρι με την "διπλωματία των κανονιοφόρων". Είτε εφήρμοζες τον τρόπο των ΗΠΑ με διπλωματικά μέσα όπως ήθελαν.. ή τον εφήρμοζαν εκείνες για τους αρνούντες με απειλές ή ακόμα και με εφαρμογή βίας... κάτι πο συμμερίστηκε και ο Bush Jr.. με την γνωστή φράση.. "you are either with us, or against us".
Επίσης σημαντικό στοιχείο το πολιτισμικό και θρησκευτικό μέρος του συνόλου που καθορίζει και τους συνδετικούς κρίκους ενός έθνους-λαού εντός της χώρας, καθώς και τελευταίο το στοιχείο της επιθετικότητας μιας χώρας που προσδιορίζεται απο την δυναμική επέκτασης που έχει.
Εδώ oι παραπάνω όροι λοιπόν μπορούν να οδηγήσουν σε μια ικανή αξιολόγηση μιας χώρας όσον αφορά γενικά την σημασία της στο παγκόσμιο στερέωμα. Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα , και δη στο συγκεκριμένο χρονική σημείο που γράφονται τα παραπάνω;
ΕΛΛΑΔΑ.
Η Ελλάδα ώς έδαφος χώρας έχει μια ιδιαιτερότητα σε μορφολογία, τόσο όσον αφορά το ανάγλυφο αλλά και ώς γεωγραφική κομβική θέση μεταφορών και επικοινωνίες σε επίπεδο δικτύου αντικειμένων αλλά και ενεργειακών πηγών. Μια μερίδα γής που προσφέρει βουνά σε συνδυασμό με θάλασσα.. αλλά και φυσικά λεκκανοπέδια , αποτελεί επίσης ενα στρατιωτικο πλεονέκτημα σε περίπτωση άμυνας που ιστορικά έχει δημιουργήσει αρκετές φορές , εμπόδιο για κατακτητές.
Σαν πολιτισμικό στοιχείο , ειδικά σήμερα αν και έχει δεχτεί μια μεγάλη αλλοίωση με την εισροή λαθρομεταναστών αλλά και ξένων στοιχείων απο άλλες χώρες που ενισχύουν π.χ. την κλίση ανθρώπων προς την ικανοποίηση επιθυμιών και οχι αναγκών, εξακολουθεί και ακτινοβολεί (κυρίως λόγω της ιστορίας της) μια σπίθα πολιτισμού , αξιοζήλευτη στο παγκόσμιο στερέωμα. Αυτό απο μόνο του εμπεριέχει μια δυναμική που πολλοί σπεύδουν με ετερόφωτο τρόπο να καπηλευθούν (βλ. Σκόπια, Τουρκία) ή απλά να την σπιλώσουν προσπαθώντας να επιτύχουν τον δικό τους αντικειμενικό σκοπό ανά περίσταση (π.χ. δημοσιεύματα ανά καιρούς σε ξένα ΜΜΕ). Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως στην χώρα επικρατεί ακόμα και σήμερα ώς επίσημη θρησκεία η ιδεολογία του Χριστιανού Ορθόδοξου που αποτελεί ενα συνεκτικό κρίκο , σε κοινωνικό επίπεδο , προσφέροντας άλλη μια δικλείδα προστασίας.
Το πρόβλημα της Ελλάδος ξεκινάει ουσιαστικά απο την γεωοικονομική της κατάσταση , αφού στην πορεία, έχει χάσει κάθε ικανότητα πρωτογενής παραγωγής και ικανότητας αυτοδυναμίας για τις ανάγκες του πληθυσμού. Μάλιστα επειδή ακριβώς ο πληθυσμός έχει αυξηθεί απο την έλευση των λαθρομεταναστών, οι ανάγκες αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί σε συνδυασμό με την αλλαγή συστήματος επιβίωσης των ιθαγενών, και έχουν επιφέρει ενα δανεισμό απο τρίτους. Ο δανεισμός αυτός έχει απλά μειώσει κάτα πολύ την δυναμική της Ελλάδος , φέρνοντας την σε θέση εξάρτησης απέναντι σε τρίτους.
Η μεγάλη χρονική διάρκεια απουσίας ηγετών επιβαρρύνει , πρόσθετα τα παραπάνω , καθώς η τοπική πολιτική ,λειτουργεί απο ενα σημείο ανίσχυρο, χωρίς υποστήριξη διπλωματίας , φέρνοντας κάθε αίτηση/απαίτηση της χώρας , προ αρνητικού προδεδικασμένου ώς απάντηση.
Ερχόμενος τώρα στην γεωστρατηγική αξία της Ελλάδος θα πρέπει να μπούμε σε ενα συνδυασμό των παραπάνω , συν τις επικρατούσες διεθνείς συγκυρίες, για να δούμε πως ακριβώς διαμορφώνεται το τοπίο για την χώρα μας, αλλά συνάμα να δούμε και το τι σημαίνει αυτό για εμάς , σήμερα.
Στο γενικότερο γεωγραφικό τοπίο , η Ελλάδα έχοντας μια περίοπτη θέση σαν κόμβος μεταφορών , ενεργειακών αγωγών αλλά και με τις πρόσφατες ανακαλύψεις και προσπάθειες εξόρυξης ορυκτών πρώτων υλών, η χώρα φαντάζει ώς μια άκρως ενδιαφέρουσα τοποθεσία απο πλευράς επενδύσεων και πρωτογενούς οικονομικής αξίας.
Επίσης η δυνατότητα να μπορεί να λειτουργήσει ώς επιβλέπων έδαφος («φάρος» ) στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και των παραλίων του Αιγαίου και της Μ.Ανατολής ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία αυτή , προκαλώντας ακόμα περισσότερο βλέμματα.
Το πρόβλημα όμως για ενα επενδυτή είναι πως πρόκειται για μια χώρα που λειτουργεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ενα υπαρκτό νομικό και θεσμικό πλαίσιο εθνικά που επίσης προστατεύεται τόσο τοπικά όσο και απο την ίδια την Ένωση.. στους τύπους τουλάχιστον.
Επίσης έχει ενα διογκωμένο επίπεδο διαβίωσης που λειτουργεί απωθητικά σε προσπάθεια εκμεττάλευσης απο κάποιον που θέλει το μέγιστο κέρδος με την δυνατόν χαμηλότερη προσπάθεια και επένδυση.
Η συνοχή του κοινωνικού συνόλου παρά τις όποιες αλλοιώσεις και την όποια αλλαγή συστήματος αξιών, παραμένει επίσης ενα μεγάλο πρόβλημα καθώς αποτελεί εμπόδιο εφόσον θέσει εαυτόν ώς σύνολο απέναντι σε ξένες επιθυμίες και σχέδια , στηριζόμενο είτε στο εθνικό φρόνημα ή και στο πρόσκαιρα συντεχνιακό συμφέρον.
Επίλογος εισαγωγής.
Όλα αυτα διαμορφώνουν μια εικόνα που μπορεί είτε να κατατάξει μια χώρα στην κορυφή ενός διεθνές πεδίου διπλωματίας και αξίας , εφόσον τα στοιχεία παραπάνω παριστάνονται, σε ισορροπία με ομοιόμορφη αυξητική τάση προς τα πάνω. Η τάση αυτή θα δημιουργήσει και την απαραίτητη δυναμική προς επεκτατική τάση , όπου ενδυναμώνει και την ισχύ επάνω σε άλλες χώρες, κατακτώντας έτσι και την θέση δύναμης και επιρροής που θα χρειαστεί. Όλα αυτά όμως οδηγούν και στην διαδικασία ανάπτυξης των παραπάνω στοιχείων , σε μια συνεχή αλληλεπίδραση. Στο επόμενο άρθρο μου λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω μια εικόνα στο πως ακριβώς , η ύπαρξη ανάπτυξης ή η υποανάπτυξη αυτών των στοιχείων καθορίζει και το πως η κάθε χώρα, θα οδηγηθεί σε ανυποληψία ή σε πιθανή αυτοκρατορία.
 -----
αναφορές:
American Diplomacy by Henry Kissinger
Universal Geopolitics by Kathleen E. Branden,Fred M. Shelley
Geopolitics and discourse:: Practical geopolitical reasoning in American foreign policy by GO Tuathail, J Agnew
T Marketos - Caucasian Review of International Affairs, 2009
Many thanks to Mr. Killimantzos for his valuable help on this article.
Αλέξανδρος Νίκλαν.
Σύμβουλος ασφάλειας πληροφορίας.

 
~*** ΠΑΛΗΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Για μια χούφτα ευρώ παρακαλούμε τους τούρκους να μας έρθουν σαν τουρίστες. Τόσος ξεπεσμός!!!!!!!!!

 "Εις της Χίου την ολόμαυρη ράχη
περιπατεί η μαλάκια μοναχή
χαιρετά αιρετούς και προδότες
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινόμενο από λίγα χορτάρια
ποιαν μείνει στην έρημη γη"
Ταιριάζει για τη Χίο 200 χρόνια μετά.
Γιατί και τώρα παρόντες 200 χρόνια μετά τη σφαγή,
πάλι οι τούρκοι την έκαψαν.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!
(που είσαι ρε Κανάρη ,όχι για να κάψεις τους τούρκους ως συνήθως , αλλά για να κάψεις ορισμένους δικούς μας μαλακές που αποδείχτηκαν πιο επικίνδυνοι...)


*** Κύθνος: Νέα απόπειρα βιασμού από νεαρό Πακιστανό! :
Κύθνος: Νέα απόπειρα βιασμού από νεαρό Πακιστανό!
*
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Λαυρίου, ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τρεις Πακιστανοί ηλικίας 20, 20 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην παραλία Φυκιάδα Κύθνου, ο 22χρονος αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία μια 60χρονη αλλοδαπή υπήκοο Γαλλίας, η οποία αντέδρασε και καλώντας σε βοήθεια ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή.
Στην συνέχεια ο δράστης με την βοήθεια των τριών ομοεθνών του, που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με προορισμό το Λαύριο.
Ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κύθνου, σε συνεργασία με το αστυνομικό Τμήμα Κέας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, προσωπικό της οποίας εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη κατά την αποβίβαση του χθες βράδυ στο λιμάνι του Λαυρίου.
Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους από τον Αστυνομικό Σταθμό Κύθνου σύμφωνα με το newpost.gr, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
***  Ληστεία σε τράπεζα στο Π. Φάληρο :
Ληστεία σε τράπεζα στο Π. Φάληρο
Τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 24, λήστεψαν σήμερα το μεσημέρι δύο άγνωστοι οπλοφόροι. Οι δράστες απείλησαν με πιστόλια τους υπαλλήλους και τους πελάτες και άρπαξαν τα χρήματα των ταμείων.
Μετά την αρπαγή των χρημάτων διέφυγαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο τύπου βαν που οδηγούσε συνεργός τους, το οποίο πυρπόλησαν σε μικρή απόσταση από την τράπεζα.
Έπειτα επιβάστηκαν σε σχολικό το οποίο είχε κλαπεί την προηγούμενη ημερά και αφού το εγκατέλειψαν στο Νέο Κόσμο, το πυρπόλησαν και αυτό για να μην αφήσουν ίχνη.
Οι ληστές, παρά τις αναζητήσεις από την αστυνομία, έως αργά το απόγευμα δεν είχαν εντοπιστεί.

*** Προσωρινό «λουκέτο» σε επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ :
Προσωρινό «λουκέτο» σε επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ
* Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης εμφιαλωμένου νερού προχώρησαν Επιθεωρητές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ έως την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στις φιάλες νερού.Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η λήψη του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ανωτέρω επιχείρησης έγινε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς κατά τους πραγματοποιηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις και παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας τόσον όσον αφορά στη λειτουργία της επιχείρησης, καθώς και στην ανίχνευση του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανικής ψευδομονάδας (Pseudomonas Aeruginosa) σε εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις παρτίδες προϊόντος με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε συσκευασία των 1,5 l, με ημερομηνίες λήξης Λ 17.8.2013, Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013 δεν πρέπει να τις καταναλώσουν, αναφέρει το iefimerida.gr.

*** ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. 1944  : βιντεο
http://youtu.be/1nauedLsODU ,
!!


*** Ζάκυνθος: Αλβανός έβγαλε στην πορνεία τη φίλη του στον Λαγανά :
Ζάκυνθος: Αλβανός έβγαλε στην πορνεία τη φίλη του στον Λαγανά
* Ο 43χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς...
Τον έπιασαν χθες το πρωί, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία προωθούσε στην πορνεία μία 27χρονη συμπατριώτισσά του. Συνελήφθη επίσης και η 27χρονη για παραβάσεις που αφορούν τις διατάξεις για τα ήθη.
Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

*** Ρόδος:''Στρατολογούσαν'' γυναίκες-δηλητήριο και χτυπούσαν την ώρα της ερωτικής πράξης!

*  Αποκαλύψεις για τη δράση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος που χτυπούσε σε δωμάτια ξενοδοχείων και δασικές περιοχές...
Σπείρα που αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και τιμαλφή από άνδρες, τους οποίους απομόνωναν δύο νεαρές τσιγγάνες, υποσχόμενες ερωτική ικανοποίηση, σε παραλίες, δωμάτια ξενοδοχείων και δασικές περιοχές, εξάθρωσαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού!
Τις δύο γυναίκες χρησιμοποιούσε ως «ερωτικό δόλωμα» η σπείρα, που «έγδυνε» με αριστοτεχνικό τρόπο τα θύματά της, την ώρα που απολάμβαναν τις «υπηρεσίες» τους. Η έρευνα των αστυνομικών όπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα "Δημοκρατική" είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουν μετά τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος κι άλλα θύματα να καταγγείλουν τις εις βάρος τους επιθέσεις για τον σχηματισμό συμπληρωματικής δικογραφίας.
Ταυτόχρονα ερευνάται πληροφορία που θέλει άλλη σπείρα, που δρα στο νησί κοντά στον καταυλισμό του Καρακόνερου, να έχει «στρατολογήσει» ανήλικες για τον ίδιο σκοπό. Οι πληροφορίες θέλουν συγκεκριμένο κύκλωμα τσιγγάνων να χρησιμοποιεί κορίτσια ηλικίας 12 με 15 ετών τα οποία πλησιάζουν μεσήλικες κυρίως Ροδίτες, προσφέροντάς τους ερωτικές απολαύσεις, να τους απομονώνουν και εν συνεχεία να τους ληστεύουν.
Τα θύματα της σπείρας δεν έχουν καταγγείλει τις σε βάρος τους επιθέσεις φοβούμενοι τις συνέπειες του νόμου εξαιτίας της ηλικίας των κοριτσιών...


*** Νέος θάνατος στην οικογένεια Σταλόνε!  :
Νέος θάνατος στην οικογένεια Σταλόνε!
* πένθος βυθίζεται ξανά, σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, η οικογένεια Stallone, καθώς η Toni-Ann Filiti η ετεροθαλής αδερφή του διάσημου ηθοποιού, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Sylvester Stallone βλέπει ξανά τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του και καλείται να αντιμετωπίσει τον άδοξο θάνατο της μοναδικής αδερφής του, η οποία υπέφερε από καρκίνο στο ήπαρ και τους πνεύμονες.
Η μητέρα του ηθοποιού, Jackie, λίγες μέρες πριν το χαμό της κόρης της μίλησε στη «New York Post» λέγοντας πως ήλπιζε σε ένα θαύμα

*** Πού είναι η SUSY;  :
Πού είναι η SUSY;
Στα τελευταία στοιχεία από τον επιταχυντή σωματιδίων LHC στο ευρωπαϊκό πυρηνικό κέντρο ερευνών CERN δεν κρύβονται ενδείξεις για υπερσυμμετρικά σωματίδια. Αν και η αποτυχία εύρεσής τους θέτει νέα, υψηλότερα όρια για την περιοχή ενεργειών που μπορεί να βρίσκονται, τα υπερσωματίδια παραμένουν άφαντα.
Σύμφωνα με την περίφημη θεωρία της υπερσυμμετρίας, η οποία για συντομία αποκαλείται συχνά και SUSY (από το Super – Symmetry), σε κάθε ένα από τα γνωστά σωματίδια αντιστοιχεί κι ένα υπερσωματίδιο. Αυτή η απλή ιδέα μπορεί να λύσει ένα σωρό από τα προβλήματα της σύγχρονης φυσικής, όπως την προέλευση της σκοτεινής ύλης, να εξηγήσει τη μάζα του μποζονίου Higgs, ή να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας υψηλών ενεργειών, καθώς το Τυπικό Μοντέλο, η «τελευταία λέξη» της σύγχρονης φυσικής, περιγράφει φαινόμενα σχετικά χαμηλών ενεργειών, πολύ κατώτερων της λεγόμενης κλίμακας Πλανκ. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κομψή θεωρία, που όμως όσο όμορφη κι αν είναι, πρέπει να επιβεβαιωθεί πειραματικά για να έχει και πρακτική αξία, επισημαίνει το ΑΠΕ.
Από την υπόθεση πως σε κάθε σωματίδιο αντιστοιχεί κι ένα υπερ – σωματίδιο, προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν «βλέπουμε» αυτά τα σωματίδια στον πραγματικό κόσμο; Η απάντηση δίνεται από τη θεωρία: Γιατί η υπερσυμμετρία είναι σπασμένη, τουλάχιστον στις χαμηλές ενέργειες που κυβερνάνε τον καθημερινό κόσμο μας. Υπό προϋποθέσεις όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να την εντοπίσουν δημιουργώντας συνθήκες στις οποίες η συμμετρία είναι άρρηκτη, κι αν δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα ίσως να είναι γιατί ψάχνουν με λάθος τρόπο.
«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμή δείγμα υπερσυμμετρίας, αλλά ούτε και τα πειράματα αποκλείουν την ύπαρξή της» λέει ο καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο King’s College του Λονδίνου και τέως διευθυντής του CERN, John Ellis. «Πολλές έρευνες έψαχναν για απλοποιημένες εκδοχές της, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι θεωρητικοί πρέπει να σκεφτούν ξανά πώς πρέπει να συνεχίσει η έρευνα στο μέλλον. Ίσως η SUSY να κρύβεται σε κάποια άλλη πειραματική μέθοδο. Ίσως την προσπεράσαμε ήδη στον LHC, ίσως την βρούμε παρακάτω».
Σ’ ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο European Journal of Physics C, μια ομάδα φυσικών συμπεριλαμβανομένου και του John Ellis, προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό της θεωρητικής μάζας των υπερσυμμετρικών σωματιδίων λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία από τα πειράματα ATLAS, CMS, LHCb του CERΝ, το πείραμα XENON100 που ψάχνει για σκοτεινή ύλη, αλλά τον προσδιορισμό της μάζας του μποζονίου Higgs, στα 125 GeV. Οι ελπίδες μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν πως υπερσυμμετρικά σωματίδια θα είχαν ανακαλυφθεί ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «ανανεωμένου» LHC, κάτι που όμως δεν έγινε.
Καθώς όμως υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της ενέργειας λειτουργίας του LHC, ώστε να επιταχύνει σωματίδια μέχρι και τα 14 ΤeV (από τα 8 ΤeV που έχει φθάσει σήμερα), κάτι που αναμένεται μέσα στο 2013, υπάρχουν ακόμη πιθανότητες πως θα δούμε ίχνη της υπερσυμμετρίας με τις υπάρχουσες υποδομές. «Αλλιώς χρειαζόμαστε κάποιο εναλλακτικό πειραματικό εργαλείο», καταλήγει ο καθηγητής Ellis. Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι προς το παρόν ενθαρρυντικά, υπάρχουν ακόμη πολλοί τρόποι, που ακόμη και έμμεσα, μπορεί να αποδειχθεί πως η υπερσυμμετρία είναι μια αληθινή θεωρία.

***  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη :
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη
* Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)προβλέπεται για αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αφορά συγκεκριμένα τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Ικαρίας και Σάμου, και Νότια Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

*** Τραγικό τέλος για τις ανορεξικές δίδυμες :
 
* Η νευρική ανορεξία τις είχε μετατρέψει σε κινούμενους σκελετούς, μην επιτρέποντάς τους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Βρήκαν τον θάνατο...
μέσα στις φλόγες μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Geelong κοντά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Η μία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο φλεγόμενο σπίτι, ενώ η άλλη υπέκυψε στα βαριά εγκαύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Οι 42χρονες Clare και Rachel Wallmeyer, είχαν εμφανιστεί στην αυστραλιανή τηλεόραση πολλές φορές μιλώντας για τον Γολγοθά τους.
Σε μία από τις συνεντεύξεις τους είχαν εξομολογηθεί πως δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ, δεν είχαν ποτέ μία κανονική δουλειά και πως πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου να πεθάνουν. Μαζί.
Η φωτιά εκτιμάται πως ξεκίνησε από ατύχημα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε άλλα ενδεχόμενα. Ωστόσο παλαιότερα είχαν γίνει αναφορές πως η μία ήθελε να σκοτώσει την άλλη, αναφέρει η Daily Mail.
Η Rachel είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας της Clare όταν η αστυνομία, που είχε κληθεί στο σπίτι τους, υποστήριξε πως την είδε με τα χέρια της να σφίγγει το λαιμό της αδελφής της. Η κατηγορία αργότερα αποσύρθηκε.
Οι αρχές είχαν εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο να τις… φυλακίσουν επιχειρώντας να τις σταματήσουν από τη βέβαιη πορεία προς το θάνατο λόγω της έλλειψης φαγητού.
Οι δύο γυναίκες ήταν ψυχαναγκαστικοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων και περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως τελειομανείς. Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν, το βάρος της καθεμιάς έφτασε λίγο πάνω από τα 25 κιλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο σκελετός τους ήταν σαν να ανήκε σε μία γυναίκα 70 έως 100 ετών!
Οι δίδυμες είχαν αναπτύξει σοβαρές διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία τους χάνοντας ακόμα περισσότερο βάρος όταν “εθίστηκαν” στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.
Ήταν σε όλα αχώριστες- όπως και στο τέλος τους. Μιλώντας πριν χρόνια Rachel είχε πει πως η Clare ήταν το μόνο πρόσωπο που παρέμενε δίπλα της. “Τουλάχιστον θα πεθάνουμε μαζί” είχε πει. “Το να είμαι με τη Rachel… κάνει λίγο πιο εύκολο το θάνατο”, είχε πει η αδελφή της…

*



http://youtu.be/TuOpNXw40nM : VIDEO ...


*** Άλλοι τρεις υπουργοί βόλεψαν συνεργάτες τους με «παράλληλη» εργασία :

* Μορφή επιδημίας φαίνεται ότι έχουν πάρει πλέον οι προσλήψεις διευθυντών και στενών συνεργατών στα Πολιτικά Γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών με τη μορφή της προνομιακής «παράλληλης απασχόλησης».
Τρία νέα κρούσματα έφερε χτες στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», ύστερα από τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας, που προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι υπουργοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει χρήση αυτής της...
μεθόδου για τους συνεργάτες τους.
Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς από βουλευτές, προέδρους κομμάτων, αντιπροέδρων κ.λπ. συγγενών τους στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο του και να κινείται με μεγάλη αναντιστοιχία από την ελληνική κοινωνία, η οποία διαρκώς δοκιμάζεται, συμπιέζεται και βιώνει την πιο μεγάλη ανασφάλεια των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της. Τέτοια περιστατικά, με τεράστιο σημειολογικό βάρος, μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών, την ώρα που απαιτούνται πρωτοβουλίες προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι υπουργοί και βουλευτές οφείλουν με τη στάση τους να αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...
Στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (317 ΥΟΔ) στις 4 Ιουλίου, ανατέθηκαν, ως μετακλητού, καθήκοντα διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του σε υπάλληλο της Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚΑΟ). Με άλλη απόφαση, στις 5 Ιουλίου, ανατέθηκαν καθήκοντα μετακλητού, «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του, στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Βρούτση και σε άλλο υπάλληλο που είναι ήδη προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών του ίδιου υπουργείου!
Στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, ανατέθηκαν, ως μετακλητής, καθήκοντα διευθύντριας στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Κ. Μουσουρούλη, «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» της, σε υπάλληλο η οποία εργάζεται στη ΜΟΔ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Εν συνεχεία στην απόφαση προστίθεται ότι οι αποδοχές της δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης της.
Με άλλη απόφαση που συνυπογράφει και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποσπάται άλλος υπάλληλος, επίσης από τη ΜΟΔ, σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του. Οι αποδοχές του συμβούλου αυτού δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του.
Με τρίτη απόφαση αποσπάται και τρίτη υπάλληλος από τη ΜΟΔ,υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς. Υπάρχει όμως και τέταρτη (ναι!) απόσπαση υπαλλήλου με το ίδιο καθεστώς, από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τη διαφορά απλώς ότι αυτή τη συνυπογράφει ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπουργός (και στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) κ. Λιβιεράτος προχώρησε στην «απόσπαση» δύο υπαλλήλων (από τη Διεύθυνση ΠΣΕΑ και από τη Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αντίστοιχα) στο γραφείο του. Και οι δύο θα εργάζονται εκεί «παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά» τους...
Η «παράλληλη απασχόληση» όσον αφορά το Δημόσιο έχει την έννοια ότι υπάλληλοι μπορούν να διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή στον φορέα όπου εργάζονται και παράλληλα να απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο, αν και πρακτικά όμως αυτό είναι ανέφικτο. Ωστόσο, τα στελέχη αυτά αμείβονται και για τις δύο θέσεις, συνεχίζοντας να εισπράττουν κανονικά τον μισθό της οργανικής θέσης τους και επιπλέον 30% έως και 50% (ανάλογα με την ιδιότητα ως συνεργάτες σε υπουργούς και υφυπουργούς) για τη δεύτερη θέση. Με άλλα λόγια, είναι προνομιούχοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους που δεν τυγχάνει να είναι συνεργάτες υπουργών. Ταυτόχρονα «κρατούν» δεσμευμένη την οργανική τους θέση, αν και αυτή παραμένει επί της ουσίας «κενή» για όσο διάστημα οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στα υπουργικά γραφεία.
Το σοβαρότερο όμως κίνητρο για ορισμένους δεν είναι ίσως το οικονομικό, αλλά η προνομιακή δυνατότητα που έχουν να κριθούν (με τον βαθμό διευθυντή πια!) στη βαθμολογική τους εξέλιξη, χάρη σε σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε «αθόρυβα» πέρυσι από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή άνοιξε τον δρόμο για υπαλλήλους δύο ταχυτήτων ή, με άλλα λόγια, για πληβείους και πατρίκιους, ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης στους προθαλάμους της πολιτικής εξουσίας...
Με τον νόμο Ραγκούση (Ν. 3839/10 ΦΕΚ 51 Α΄) θεσπίστηκε νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων του Δημοσίου. Τα κριτήρια επιλογής που βαθμολογούνται με συντελεστές που ορίζονται στον νόμο είναι:
1. Επαγγελματικά τεχνικά προσόντα. Σε αυτά υπολογίζονται ο βαθμός του βασικού πτυχίου, το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, η φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων.
2. Εργασιακή - διοικητική εμπειρία. Σε αυτές υπολογίζονται ο χρόνος υπηρεσίας και προστίθεται ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου. Οποιος έχει υπηρετήσει σε θέση γενικού δ/ντή παίρνει 2,11 μόρια τον μήνα, αν κάποιος ήταν δ/ντής παίρνει 1,67 μόρια τον μήνα (δηλαδή 20 μόρια το έτος) και ο τμηματάρχης παίρνει 1,11 μόρια τον μήνα.
3. Ικανότητες - δεξιότητες. Σε αυτές υπολογίζονται οι ειδικές δραστηριότητες, οι οποίες βαθμολογούνται από το υπηρεσιακό συμβούλιο και δίδονται από 0-80 μόρια για συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις σε συνέδρια, εκπροσώπηση σε συμβούλια και ομάδες εργασίας, συμμετοχή σε όργανα διοίκησης νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. Πποιος έχει λάβει έπαινο ή μετάλλιο διακεκριμένων πράξεων παίρνει επιπλέον 70 μόρια.
Αυτό είναι το σύστημα Ραγκούση έτσι όπως εφαρμόζεται από το 2010 έως σήμερα. Στην πλήρη ανάπτυξή του προβλέπεται ότι θα συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια, όπως η γραπτή εξέταση με το σύστημα πολλαπλών επιλογών, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η συνέντευξη για τις θέσεις γεν. δ/ντών και δ/ντών κ.ά.
Οι στρεβλώσεις που έγιναν
Ειδική ρύθμιση για τους συνεργάτες υπουργών προβλέφθηκε έναν χρόνο αργότερα με τον «νόμο Ρέππα», τον Ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226 Α΄) για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, στο άρθρο 6 παρ. 4 του οποίου αναφέρεται:
«Ο χρόνος που διανύθηκε σε αιρετή ή μετακλητή θέση μετά τον διορισμό του δημοσίου υπαλλήλου, εφόσον αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης».
Αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που απασχολείται σε γραφείο υπουργού με απόσπαση και επιπλέον καταλαμβάνει θέση μετακλητού (σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) και ο δημόσιος υπάλληλος που είναι αιρετός (π.χ. δήμαρχος, περιφερειάρχης) λογίζεται ότι υπηρετούν το διάστημα αυτό σε θέση διευθυντή. Οπότε, όταν γίνουν κρίσεις, δηλαδή όταν προκηρυχθεί μια θέση προϊσταμένου, θα προσμετρηθούν στα μόριά του η υπηρεσία στο γραφείο υπουργού ως υπηρεσία διευθυντή.
Επίσης με τον ίδιο νόμο (άρθρο 10) ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για να μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να καταλάβει θέση προϊσταμένου: Για τη θέση του γεν. Διευθυντή απαιτείται να έχει πετύχει τη στοχοθεσία κατά 90%, να είναι Π.Ε. και να έχει ασκήσει καθήκοντα διευθυντή. Είναι κατανοητό ότι οι συνεργάτες των υπουργών (που καταλαμβάνουν θέση μετακλητού) θα έχουν έτσι άλλο ένα προνόμιο - προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Αν οι υπουργοί δεν ήθελαν οι συνεργάτες τους να τύχουν της ευνοϊκής αυτής μεταχείρισης, η δυνατότητα της οποίας παρέχεται από τον νόμο, θα τους αποσπούσαν απλά σε ομοιόβαθμη θέση.

***Έργα και ημέρες του Σιούφα στη Βουλή :

* Το ότι στη Βουλή το «βόλεμα» ημετέρων πάει σύννεφο, το ξέρουν πλέον και οι πέτρες.
Ψάχνοντας το θέμα βρήκαμε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του site tsiliadoros.blogspot.gr που εξηγεί τι έγινε όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Δημήτρης Σιούφας και πως ξεκίνησε η φάμπρικα
Το άρθρο λοιπόν γράφει ότι μονιμοποιήθηκαν ακόμα 232 άτομα…
Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου, αλλά τον Ιούνιο του 2008 ο κ. Σιούφας ψήφισε διάταξη, προκειμένου μετά τις εκλογές να περάσουν στο ειδικά προνομιούχο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής.
Ετσι, ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής αυξήθηκε, και από 1.600 που ήταν ξεπέρασε τους 1.800, τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός σε περίοδο κρίσης. Οι περισσότεροι, μάλιστα, εξ αυτών είναι αργόμισθοι, αφού δεν υπάρχει…δουλειά στη Βουλή για τόσους υπαλλήλους.
Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει: Περισσότερους, όμως, υπαλλήλους βόλεψαν ο πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2007-2009 κ. Σιούφας και ο γενικός του γραμματέας κ. Νίκος Στεφάνου. Ανερυθρίαστα, μάλιστα, βολεύτηκε και ο ίδιος ο κ. Στεφάνου. Οι διορισμοί του κ. Σιούφα δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ των τελευταίων 232. Στα δύο χρόνια της θητείας του βόλεψε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε σημείο που οι συνάδελφοί του να λένε ειρωνικά ότι «τα καραγκούνικα που μιλάνε στην Καρδίτσα θα πρέπει να καθιερωθούν ως επίσημη διάλεκτος της Βουλής».
Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/08/blog-post_27.html#ixzz24sOhbqaj

***

*** ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :
 
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~**   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org  = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012  .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Τρίτη 28  Αυγούστου 2012 .-

~** ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ:
http://youtu.be/qOjwugVhmEY  ,

~*** Νίκος Οικονομόπουλος - Μάτωσα για σένα (HD 2012 στίχοι):
  http://youtu.be/eA9ygshcsyk  ,


***  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ       : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).-

*** Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.330146757044720.75061.308862112506518&type=1 .-

*** ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.332267230166006.75615.308862112506518&type=1  .-

***  "Ν' αγαπας τον αλλον γι' αυτο που ειναι οχι αυτο που θα ηθελες εσυ να ειναι..Μην ψαχνεις το τελειο..Κανε εσυ μια σχεση να εχει νοημα..Κ το σημαντικοτερο ν' αγαπας επειδη το νιωθεις οχι απο υποχρεωση..!! :)"


***   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ:ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ!!
 Καταγγελίες δημοτικού συμβούλου για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο!!!   Την άποψη ότι η σημερινή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος του Διακοφτού, επελέγη για να μη θιγούν τα συμφέροντα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια εκπομπής του καναλιού Extra 3, ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας, κ. Βαρδάλος.
Αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά στον μητροπολίτη Αμβρόσιο, υποστηρίζοντας ότι, αν είχε ακολουθηθεί η αρχική χάραξη της γραμμής, θα περνούσε μέσα από οικόπεδο της Εκκλησίας, στο οποίο είχε δοθεί άδεια να κατασκευαστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Σήμαντρο».Καλα με τι λεφτα θα το φτιαξουν οι απατεωνες ρασοφοροι το ξενοδοχειο ο Ιερωνυμος δεν εχει πει οτι η εκκλησια δεν εχει χρηματα??
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!!
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου