ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετέρτη 08 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση   Τετέρτη  08 Αυγούστου  2012  :
Το  ποντικάκι  μας  στην ενημέρωσςη  !! :

** Εκλεισαν τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι λόγω... ζέστης
Εκλεισαν τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι λόγω... ζέστης
* Εκλεισε χθες η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Κυπαρισσίας μετά τις 12 το μεσημέρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς τα κλιματιστικά του κτηρίου είχαν χαλάσει. Μια απόφαση που πάντως προκάλεσε παράπονα αρκετών πολιτών καθώς έβρισκαν την πόρτα της υπηρεσίας κλειστή ενώ τις μέρες αυτές, μετά και την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Κατσαργύρη μας επισήμανε τις αφόρητες συνθήκες που επικρατούσαν στα γραφεία λόγω της ζέστης, με τα κλιματιστικά να μην λειτουργούν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα δύο από τους υπαλλήλους να αισθανθούν αδιαθεσία και να πάνε στο νοσοκομείο.
Μας τόνισε ότι η απόφαση αυτή για κλείσιμο των γραφείων από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της βάρδιας πάρθηκε καθώς με τα κλιματιστικά να είναι χαλασμένα η θερμοκρασία -σε μέρα καύσωνα- είχε ανέβει πολύ αφού το κτήριο, όπως μας είπε, δεν διαθέτει ούτε μόνωση αλλά ούτε και παράθυρα που να ανοίγουν. Σημείωσε επίσης ότι αναμενόταν χθες να αντικατασταθεί το κεντρικό μηχάνημα του κλιματιστικού ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που είναι συνεχόμενο το τελευταίο διάστημα.
Υπογράμμισε πάντως ότι ήταν προτιμότερο να κλείσει η Εφορία για λίγες ώρες παρά να καταλήξει όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο. Κ.Μπ.
** Από το Σεπτέμβριο στο Δήμο Καλαμάτας: Συμβουλευτικός σταθμός για κακοποιημένες γυναίκες       
Από το Σεπτέμβριο στο Δήμο Καλαμάτας: Συμβουλευτικός σταθμός για κακοποιημένες γυναίκες
* Συμβουλευτικό σταθμό για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών πρόκειται να λειτουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οπως ενημέρωσαν την "Ε" η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Μαρία Οικονομάκου και η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ήδη διαμορφώνεται ο χώρος του ισογείου των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στην οδό Μαντίκλου, πίσω από τον Αγ. Νικόλα. «Είναι ένας χώρος ιδανικός γι' αυτή την χρήση επειδή είναι κέντρο - απόκεντρο», ανέφερε η Παν. Ντίντα. Άλλωστε από την αρχή ο χώρος που αναζήτησε ο Κοινωνικός Φορέας και η Πρόνοια ήταν για μια περιοχή εύκολα προσβάσιμη αλλά όχι πολυσύχναστη, προκειμένου να προσφέρει τη διακριτικότητα που χρειάζεται. Εν τω μεταξύ η ανάγκη για την ύπαρξη και λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και χρόνια. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης παρατηρείται μια αύξηση στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, όπως μαρτυρούν κοινωνικοί λειτουργοί της Πρόνοιας. Η αύξηση αυτή είναι μεν ανησυχητική αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για μια έκρηξη, ξεκαθάρισαν από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ωστόσο επειδή πλέον πολλές γυναίκες - θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και άτομα του περίγυρου συζύγων και παιδιών που κακοποιούνται, δεν έχουν δισταγμούς στο να το καταγγείλουν, η λειτουργία ενός τέτοιου συμβουλευτικού κέντρου κρίνεται αναγκαία. Αυτό μας τόνισε άλλωστε η κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας Φωτεινή Καραμπέτσου.
~ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΧΩΡΟΥ

* Η κ. Καραμπέτσου τόνισε ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τέτοια θέματα, γι' αυτό πλέον γίνεται περισσότερο εύκολα μια καταγγελία. «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε. Πρόσθεσε πάντως πως παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι ψευδείς καταγγελίες λόγω… υπερευαισθητοποίησης. «Μπορώ να πω πως από τις 10 καταγγελίες που θα δεχτούμε οι 9 δεν στέκουν. Ναι μεν μπορεί η οικογένεια που θα επισκεφτούμε να είναι προβληματική, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει η κακοποίηση που μας έχει καταγγελθεί», σημείωσε. Πάντως και οι ίδιες οι γυναίκες οι οποίες είναι θύματα κακοποίησης, αυτές ή τα παιδιά τους, θα σηκώσουν το τηλέφωνο για να πάρουν την Πρόνοια. Ωστόσο, «οι γυναίκες φοβούνται ακόμη γιατί δεν ξέρουν που θα πάνε και τι θα κάνουν άμα φύγουν από την οικογενειακή εστία». Κι αυτός είναι ένας ισχυρός ανασταλτικός παράγοντας σύμφωνα με την κ. Καραμπέτσου, αφού προς το παρόν η μόνη εναλλακτική είναι να φιλοξενηθούν σε ξενώνα της Αρχιεπισκοπής στην Αθήνα. «Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και αρκετές γυναίκες το μετανιώνουν και αποσύρουν την καταγγελία τους», επεσήμανε.
~ Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ
ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

* Όπως μας επεσήμαναν, τόσο η κ. Καραμπέτσου, όσο και από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κρίση φέρνει γκρίνια και εντάσεις ανάμεσα στα ζευγάρια. Και αυτό έχει αντίκτυπο και στα παιδιά τα οποία βιώνουν την ένταση. «Λόγω της οικονομικής ανέχειας σε οικογένειες που ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν μειωθεί τα εισοδήματά τους, παρατηρούνται διαμάχες και αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας», σημείωσε η κοινωνική λειτουργός. Ωστόσο όπως διαβεβαιώνουν κι άλλοι κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας αυτό δεν έχει πάρει διαστάσεις εκρηκτικές.
Αλλά η δουλειά των κοινωνικών λειτουργών παραμένει αυξημένη και απαιτητική γιατί δεν υπάρχει στην Πρόνοια ψυχολόγος. «Υπάρχει ανάγκη για ψυχολόγο και συμβουλευτικό σταθμό, αλλά και ξενώνα», μας επεσήμαναν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο συμβουλευτικό σταθμό που αναμένεται να λειτοργήσει από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει θέση ενός ψυχολόγου, ενός δικηγόρου, ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός διοικητικού υπαλλήλου. Ήδη στον ΑΣΕΠ έχει κατατεθεί αίτημα για την έγκριση προκήρυξης των παραπάνω προσλήψεων, ενώ ο χώρος που θα φιλοξενεί το κέντρο είναι υπό διαμόρφωση.
Σημειώνεται ότι τόσο τα έξοδα διαμόρφωσης του χώρου, όσο και λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού (και η μισθοδοσία των προσλαμβανόμενων) καλύπτονται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
 Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη
** Ταλαιπωρία στα ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας
 Ταλαιπωρία στα ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας
*Απίστευτη ταλαιπωρία πέρασαν και χθες πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα, καθώς τα ΑΤΜ έχουν στεγνώσει από χρήματα. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί να μείνουν χωρίς λεφτά καθώς οι υπάλληλοι της ΑΤΕ απεργούν από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, αντιδρώντας στον διαχωρισμό της και τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς. Πάντως οι περισσότεροι πελάτες κατέφυγαν στο ΑΤΜ της Πειραιώς - και εκτός κάποιων εξαιρέσεων που αντιμετώπισαν πρόβλημα, οι υπόλοιποι κατάφεραν κι έβγαλαν χρήματα.
Εντονη διαμαρτυρία για τα άδεια ΑΤΜ της Αγροτικής δεχτήκαμε επίσης από τη Φοινικούντα και την Καρδαμύλη. Εκεί οι τουρίστες προσπαθούν να βγάλουν χρήματα και δεν μπορούν. «Καταφέραμε για άλλη μια φορά και επιβεβαιώσαμε την κακή φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό», είπαν στη "Ε" επαγγελματίες από τις δύο αυτές τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας
Να σημειωθεί ότι η "Ε" αναζήτησε τη διευθύντρια της Αγροτικής Τράπεζας Καλαμάτας, όμως μάθαμε ότι λείπει με άδεια - ενώ δεν καταφέραμε να μιλήσουμε ούτε με την αναπληρώτριά της.
~ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ
* Εν τω μεταξύ, από σήμερα οι πελάτες της ΑΤΕ θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές και με βιβλιάριο καταθέσεων, σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της Πειραιώς, στόχος τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω της ATE, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών και έχουν μείνει χωρίς χρήματα λόγω της απεργίας. Ν.Κ

** Παραμένει πρόεδρος ο Δημ. Αδαμόπουλος       
 Παραμένει πρόεδρος ο Δημ. Αδαμόπουλος
* Στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας παραμένει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, ύστερα από απόφαση του Θ' Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην "Ε" η απόφαση προσωρινής διαταγής του ΣΤΕ κοινοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο α' αντιπρόεδρος Τάσος Μαρκόπουλος του παρέδωσε τα κλειδιά του γραφείου του προέδρου και της εξώπορτας του Επιμελητηρίου, τα οποία του είχαν αφαιρεθεί όταν κηρύχθηκε έκπτωτος από το Διοικητικό Συμβούλιο. «Επέστρεψα στη θέση του προέδρου. Θα εκπροσωπώ το Επιμελητήριο μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου που θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής της απόφασης του ΔΣ, που έχω καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίασή του, στην οποία θα εκλέγονταν νέος πρόεδρος και οικονομικός επόπτης (ως γνωστόν έκπτωτος είχε κηρυχθεί και ο οικονομικός επόπτης Παναγιώτης Τζανετέας ο οποίος επίσης επιστρέφει προσωρινά στη θέση του).
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της "Ε" μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που ψήφισαν για να κηρυχθεί έκπτωτος ο Δημ. Αδαμόπουλος, θέτουν ηθικό ζήτημα. Γιατί παρόλο που είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν την προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ, γεννάται ζήτημα για το πως θα γίνονται Διοικητικά Συμβούλια για να παίρνονται αποφάσεις, όταν τα 19 από τα 21 μέλη ψήφισαν ότι δεν τον θέλουν για πρόεδρο.  Ν.Κ.

**  Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας διώχνει τα σκυλιά από τα πάρκα      
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας διώχνει τα σκυλιά από τα πάρκα
* Το… «μπάτε σκύλοι» θα πάψει οσονούπω να ισχύει για τα πάρκα της Καλαμάτας, σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Ο δήμαρχος, ειδικότερα, δήλωσε χθες ότι έδωσε εντολή να ληφθούν μέτρα ώστε τα συμπαθή τετράποδα -τα δεσποζόμενα φυσικά- απλώς να διέρχονται και όχι να παραμένουν στα πάρκα.
«Ισως επιτραπεί μόνο η διέλευση, αλλά θα μπουν πινακίδες σε συγκεκριμένους χώρους του πάρκου, όπου παίζουν και απασχολούνται παιδιά, ώστε να μην πλησιάζουν σε αυτές σκυλιά» είπε ο Π. Νίκας.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πάντως ότι το μέτρο -το οποίο εξετάζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου- δεν θα επηρεάσει τους συνειδητοποιημένους ζωόφιλους, που γνωρίζουν να φροντίζουν τα ζώα τους

** Σύμφωνα με τη ΡΑΕ: Δεν σηκώνει άλλα αιολικά και φωτοβολταϊκά ο Μοριάς       
Σύμφωνα με τη ΡΑΕ: Δεν σηκώνει άλλα αιολικά και φωτοβολταϊκά ο Μοριάς
* «Κορεσμένη» ενεργειακά περιοχή χαρακτηρίζει την Πελοπόννησο η ΡΑΕ και με έγγραφό της προς τη ΔΕΔΔΗΕ (την τέως ΔΕΗ, δηλαδή), ζητεί να μπει τέλος στην αποδοχή αιτήσεων για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά και αιολικά συγκροτήματα.
Με το ίδιο έγγραφο, που «έφυγε» την 1η Αυγούστου προς τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ, ζητείται επίσης να μη γίνονται δεκτές ούτε οι αιτήσεις για προσφορές σύνδεσης με το δίκτυο των μονάδων που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής.
Μοναδική εξαίρεση, αναφέρει η ΡΑΕ, αποτελούν οι περιπτώσεις όπου οι συνδέσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο.
Στο έγγραφό της η ΡΑΕ -αφού διευκρινίζει τους λόγους που οδήγησαν στην πιο πάνω απόφαση
«α) Διαπιστώνει ως όριο ασφαλούς απορρόφησης ισχύος, από σταθμούς ΑΠΕ που συνδέονται στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής της Πελοποννήσου, περιλαμβανομένου και του τμήματος του ΔΕΣΜΗΕ κατάντη του ΚΥΤ Κουμουνδούρου, δηλαδή προς Πελοπόννησο, τα 1.900 MW.
β) Το χαρακτηρισμό της Πελοποννήσου ως περιοχής με κορεσμένο δίκτυο για απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ, δεδομένης της υπέρβασης των ως άνω ορίων από τις ήδη εκδοθείσες δεσμευτικές
προσφορές σύνδεσης για έργα ΑΠΕ.
γ) Από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης της ΡΑΕ:
i. Δεν υποβάλλονται νέες αιτήσεις (ή αιτήματα τροποποίησης με αντικείμενο την αύξηση ισχύος) για χορήγηση άδειας παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, εκτός αν αυτές αφορούν σε σταθμούς, η σύνδεση των οποίων προτείνεται να πραγματοποιηθεί σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αίτηση απορρίπτεται ως απαράδεκτη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αδειών.
ii. Δεν υποβάλλονται νέα αιτήματα χορήγησης προσφοράς σύνδεσης προς το διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για σταθμούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής και συνδέονται στην περιοχή του κορεσμένου δικτύου.
iii. Για την αξιολόγηση εκκρεμών αιτημάτων χορήγησης δεσμευτικών προσφορών σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού Αδειών.
iv. Δεν εκδίδονται βεβαιώσεις για αύξηση ισχύος έως 10%
δ) Εντός 10 εργασίμων ημερών, οι ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να αναρτήσουν, σε εμφανές σημείο στους ιστοτόπους τους, τις καταστάσεις αιτημάτων και προσφορών σύνδεσης κάθε είδους
(δεσμευτικών, μη δεσμευτικών), τεχνολογίας και κατηγορίας παραγωγού για σταθμούς ΑΠΕ που συνδέονται στο κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου. Οι καταστάσεις αυτές θα είναι υπό μορφή αρχείων
τύπου Excel ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία τους από τυχόν ενδιαφερόμενους».

**  Υποχωρεί η ζέστη       
Υποχωρεί η ζέστη
*  Υποχωρεί από σήμερα η θερμοκρασία, ενώ ακόμα μεγαλύτερη πτώση θα σημειώσει από αύριο Παρασκευή, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική δεν αποκλείει ακόμα και κατά τόπους καταιγίδες το τριήμερο από αύριο μέχρι και την Κυριακή.
Η θερμότερη ημέρα του καύσωνα αποδείχθηκε η χθεσινή, με το θερμόμετρο να δείχνει στο κέντρο της Καλαμάτας ακόμα και 41 βαθμούς Κελσίου.
Τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα, πάντως, διέθεσαν κλιματιζόμενους χώρους για τη χρήση τους από τον κόσμο, ο πρώτος τα ΚΑΠΗ -μέχρι και σήμερα- και η δεύτερη το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, που θα είναι στη διάθεση του κόσμου και αύριο Παρασκευή, από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ.
**  Από 20 μέχρι 24 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων      
Από 20 μέχρι 24 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων
* Στο διάστημα 20-24 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος διαμορφώνονται βάσεις δύο ταχυτήτων, λόγω των διαφορετικών επιδόσεων των υποψηφίων στη Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση, αλλά και της ζήτησης σχολών που χρωματίστηκε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» απαιτητικότερα θα είναι φέτος τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα, σταθερά θα μείνουν τα ιατρικά, φαρμακευτικά και οδοντιατρικά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ πτώση θα σημειώσουν τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Ανοδος αναμένεται και στα περισσότερα οικονομικά τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα και τα μεσαία. Παράλληλα, οι χαμηλότερες επιδόσεις σε ορισμένα ειδικά μαθήματα θα σπρώξουν χαμηλότερα περιζήτητες σχολές, όπως τις αρχιτεκτονικές.

** Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό       
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό
* Λίγο πριν τις 9 το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης Καλαμάτας, η οποία είχε διακοπεί στο ύψος του Ραψομμάτη, λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Αστυνομίας "ΠΕΡΊ ΩΡΑ 20.45' Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ Ν.Α.Α.Κ.Τ.Κ. ΑΠΟ ΤΟ 178,100 (Α.Κ. ΑΘΗΝΑΙΟΥ) ΕΩΣ ΤΟ 198,600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ , (Α.Κ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ), ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ"


**  Αναβάλλονται εκδηλώσεις στην Μεγαλόπολη
      Αναβάλλονται εκδηλώσεις στην Μεγαλόπολη
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
- Μουσική βραδιά αφιερωμένη σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ στην Κεντρική πλατεία, καθώς επίσης
- Το παιδικό πάρτι με ψυχαγωγικό και διαδραστικό πρόγραμμα από την ομάδα του Τρένου της Χαράς το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ στην Κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Ποταμιάς.
 Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω εκδηλώσεις.
 Εκ του Δήμου

** Την Δευτέρα 13 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζει εκθέσεις στην Πύλο       
Την Δευτέρα 13 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς  εγκαινιάζει εκθέσεις στην Πύλο
* Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου τα εγκαίνια δυο εκθέσεων στην Πύλο.
Στις 6.30 το απόγευμα θα εγκαινιάσει την έκθεση «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κτήριο Πασά στο Φρούριο της Πύλου.
Την ίδια ημέρα στις 8 το βράδυ θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της επανέκθεσης της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux στην οικία Τσικλητήρα.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι "η
στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα με την προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κ. Αγγελική Σίμωσι οδήγησε στην ολοκλήρωση τα δυο μεγάλων αυτών έργων για την ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας".
** Ο Δήμος Οιχαλίας καταγγέλλει: Μεθοδεύσεις Νίκα για ΧΥΤΥ στο Παλιοροβούνι      
Ο Δήμος Οιχαλίας καταγγέλλει: Μεθοδεύσεις Νίκα για ΧΥΤΥ στο Παλιοροβούνι
*  Για μεθοδεύσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ως προς την επιλογή χώρου για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Μεσσηνίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Οιχαλίας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Οιχαλίας κατηγορεί τον Παν. Νίκα ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται εκ μέρους του «έμμεσα μια προσπάθεια κατεύθυνσης για το χώρο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων προς τον Δήμο Οιχαλίας». Η περιοχή αυτή δεν είναι άλλη από το Παλιοροβούνι, που ως προοπτική, όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκει αντίθετο τόσο το δήμο όσο και την τοπική κοινωνία. Μεταξύ των λόγων που επικαλείται η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας για τη μη λειτουργία μονάδας στην περιοχή είναι το υψηλό κόστος μεταφοράς, αλλά και ο κίνδυνος μόλυνσης των πηγών του Αγ. Φλώρου και του Πηδήματος.
Η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι ο ΦΟΔΣΑ θα αποφασίσει για τη χωροθέτηση του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε προηγούμενη συνάντηση των δημάρχων Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, αποφασίστηκε να γίνουν μία ή δύο μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία. Για τη χωροθέτηση θα αποφάσιζαν σε επόμενη συνάντηση, η οποία όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε, απεναντίας ο κ. Νίκας δεν ενημέρωσε το Δήμο Οιχαλίας για το όποιες ενέργειες, αποφάσεις και εξελίξεις υπάρχουν για τη θέση στο Παλιοροβούνι». Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση τονίζει ότι ο Παν. Νίκας «μόνο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και καλυπτόμενος από επιστημονικές μελέτες προσπαθεί με δήθεν αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ να δεσμεύσει και να οδηγήσει τον αναπληρωτή υπουργό κ. Καλαφάτη σε λάθος απόφαση». Και σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ο δήμαρχος Καλαμάτας «σε δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τη μελέτη για το Παλιοροβούνι ως ανέφικτη δεδομένου ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα» - ενώ προσθέτει πως «η όλη μεθόδευση μας οδηγεί σε αντιπαράθεση και με τους λοιπούς δήμους της Μεσσηνίας, κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μας κατανοώντας το πρόβλημα της διαχείρισης».
Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμος αναλύει τους λόγους για τους οποίους το Παλιοροβούνι δεν ενδείκνυται για χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων. Αναλυτικά οι λόγοι που αναφέρονται είναι οι εξής: «Στα επτακόσια μέτρα από την περιοχή Παλιοροβούνι υπάρχει η Τοπική Κοινότητα Καλυβίων. Η περιοχή λόγω των πυρκαγιών που έπληξαν τη Μεσσηνία το 2007 έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Ο Δήμος Οιχαλίας παράγει το 5% των απορριμμάτων της Μεσσηνίας και δεν είναι σωστό και λογικό να δέχεται όλων των δήμων της Μεσσηνίας, με το Δήμο Καλαμάτας να έχει το μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων του νομού (περίπου 65%). Ο δήμος μας έχει ήδη επιβαρυνθεί περιβαλλοντολογικά από τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και τη λειτουργία οχλουσών μονάδων. Ο δήμος μας έχει χώρους υψηλής παραγωγικότητας, υπάρχουν τόποι προορισμού και αρχαιολογικοί χώροι που στηρίζεται όλη η τοπική οικονομία. Στην επιστημονική μελέτη που επικαλείται ο κ. Νίκας δεν υπάρχει ούτε γεωλογική ούτε περιβαλλοντική μελέτη, με συνέπεια τον κίνδυνο μόλυνσης των υδάτινων πόρων της περιοχής και ιδιαίτερα των πηγών του Αγίου Φλώρου και του Πηδήματος. Επίσης με την ανωτέρω μελέτη προκρίθηκε η θέση Παλιοροβούνι με κριτήρια βαρύτητας (κεντροβαρικότητα, αποδοχή κ.λπ.), τα οποία είναι υποκειμενικά. Το κόστος λειτουργίας για τους δήμους της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στη θέση Παλιοροβούνι θα είναι πολύ υψηλό, το οποίο θα μεταβιβάζεται στους πολίτες (μεγάλες αποστάσεις από τη περισυλλογή των απορριμμάτων στη διαχείριση)».
Και η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πριν από κάθε απόφαση (ΦΟΔΣΑ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΠΕΔ κ.λπ.) να λάβουν σοβαρά υπόψη όλα τα ανωτέρω και να μην οδηγηθούν σε λάθος απόφαση, η οποία θα καταδικάσει εκ νέου σε μαρασμό το δήμο μας αλλά και για την αποφυγή των μεγάλων αντιδράσεων που υποβόσκουν από καιρό ενόψει αυτής της απόφασης».

** Εξαιτίας της περικοπής των χρηματοδοτήσεων: Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Καλαμάτας       
Εξαιτίας της περικοπής των χρηματοδοτήσεων: Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Καλαμάτας
* Οριακή είναι η οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Δήμος Καλαμάτας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εξηγεί ότι η κύρια αιτία δεν είναι άλλη παρά η μειωμένη χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την Πολιτεία, μέσω των ΚΑΠ.
«Αν συνεχιστεί η συνεχής περικοπή των ΚΑΠ, ο δήμος δεν θα τα βγάλει πέρα, όσα τραπεζοκαθίσματα και αν "σηκώσει"» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, λέγοντας ότι οι ΚΑΠ του περασμένου Ιουλίου δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ακόμα και αν αποστερηθεί ο δήμος τη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο οι μισθοί των υπαλλήλων θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά.
Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για εφιαλτικό σκηνικό που διαγράφεται για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση από οικονομικής πλευράς, γνωστοποιώντας ότι περί τους 50 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πτωχεύσει.
Οι τρόποι αντίδρασης θα αναζητηθούν, είπε ο δήμαρχος, στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου με μοναδικό θέμα «Τα οικονομικά των δήμων».
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την έντονη διαφωνία του -όπως και των υπόλοιπων δημάρχων- στην επαπειλούμενη κατάργηση όλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και των λοιπών φορέων των ΟΤΑ:
«Μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει αιτία πολέμου» δήλωσε ο Π. Νίκας, που αναφερόμενος στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκτίμησε ότι στην κατηγορία αυτή υπάγονται η «Φάρις», ο «Διοκλής» και η ΚΑΚ. Πρόσθεσε ωστόσο, καταλήγοντας ότι οι δήμαρχοι είναι διατεθειμένοι να αποστερηθούν τις αποζημιώσεις τους, προκειμένου να παραμείνουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους.
Β.Γ.Μ.


"Eλευθερία" πρωτοσέλιδο 9 Αυγούστου

**







***




















*** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html    , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~** ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html   Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
****   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-
 ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετέρτη 08 Αυγούστου 2012.
~**
****  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 27/07 /2012 ΕΩΣ 03/08/2012 :

ΑΡΣΑΝΑΣ  Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 2012
Ι. Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Στην  Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  2012
Σρην  Ι.Μ.Διονυσίου 2012
Στην ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  2012
*
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Απο  την Θεατρική παράσταση Αρχαία τραγωδία ΙΦΗΓΕΝΕΙΑ  ΕΝ ΑΥΛΥΔΙ στο Σαϊνοπούλειο  Θέατρο της Σπαρτης Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012  με Περιηγητική Λέσχη  Μεσσήνης !!!
~*** Διαβαίνοντας την Αρτεμισία 2012 :
http://youtu.be/e5og0Bx9qoE  ,

~*** Διαβαίνοντας Ταϋγετο 2012:
http://youtu.be/g2LFcn432Eg

~** Ιφηγένεια εν αυλίδι 2012 Στο Διλάβα του Ταϋγέτου  8/8/2012 :
http://youtu.be/8K1MwmBgxzE

~** Θεατρική παράσταση 2012 :
http://youtu.be/3y_gQQcxdhQ

~** ΙΦΗΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ 2012:
http://youtu.be/dxo4743m5Ck

~** Θέατρο αρχαία τραγωδία 2012 :
http://youtu.be/HEJQk6R-SqA

~** Ιφηγένεια εν Αυλίδι 2012 :
http://youtu.be/iV4i2KADU_w


**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου