ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση

Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση  : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 .
** Μπορεις να κοροϊδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο ή λιγο κοσμο για πολυ καιρο.-
Καποτε ομως βγαινουν ολα στη φορα.. ΝΟΜΟΣ!
Γι'αυτο λοιπον... Οποιος δε σε σεβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

** Στο αγιάζι της καθημεριννής  μας ενημέρωσης ...Ηκαθημερινότητά μας !! :


** Την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο

~ Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου, που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις από 7-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων.

**Προϋπολογισμός με σκληρά μέτρα

~ Τον λογαριασμό στέλνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε και προβλέπει έλλειμμα 8,5% του ΑΕΠ φέτος και 6,8% του ΑΕΠ το 2012. Τα νέα μέτρα υπολογίζεται ότι θα αποδώσουν 2,1 δισ. ευρώ το 2011.

** Βενιζέλος: Εσείς θα φταίτε, αν καταρρεύσουμε!

~  Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Αντιπρόεδρος δεν ανακοίνωσε μέτρα, αλλά μοίρασε υποσχέσεις ότι η Ελλάδα έχει διαθέσιμα μέχρι το Νοέμβριο, ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της στους ξένους και ότι το Γιουργκρούπ ήταν… επιτυχημένο. Βούλιαξαν τα χρηματιστήρια παγκοσμίως και ο Βενιζέλος διαπίστωσε ότι οι αποφάσεις ήταν ….θετικές για την Ελλάδα.
~ Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έριξε στην εξέδρα την μπάλα επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντ. Σαμαρά για επιθέσεις εναντίον του σχετικά με τις εγγυήσεις που ζητούσε η Φινλανδία. Λες και υπέγραψε η ΝΔ τις συμφωνίες και μετά τις πήρε πίσω. Το Βενιζέλο δεν έκραξαν για τη γκάφα αυτή;
~ Ο κ. Αντιπρόεδρος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος στη συνέντευξη αφού φαίνεται ότι το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε δεν μαζεύεται. Δεν απαντούσε ή απέφευγε να απαντήσει ευκρινώς όταν τον ρωτούσαν σχετικά με πιθανό κούρεμα 50%, παίζοντας το ρόλο του πατριώτη και ότι δεν μπορεί να λέγονται τέτοια μέσα στην Ελλάδα γιατί κάνουν κακό.
~ Στη ουσία δεν είπε τίποτε κι πάλι, δε φώτισε τον κόσμο που περιμένει με αγωνία να μάθει για το αύριο το δικό του και των παιδιών. Σα να μην υπάρχει απολύτως καμιά κρίση, σα να μην είμαστε ένα βήμα πριν τη διάλυση. Γενικώς στον κόσμο του…

** Δημοψήφισμα για την κρίση σχεδιάζει η κυβέρνηση

~ Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος έσπευσε να κλείσει το θέμα.
** Π. Δούκας: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία

~   Αναπόφευκτη χαρακτήρισε τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο Πέτρος Δούκας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του στο CNBC.
 ~ Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για την ανάγκη να επιτευχθεί ένα οργανωμένο και «ελεγχόμενο» haircut στο χρέος προκειμένου να αποφευχθεί ένα run στις τράπεζες σε περίπτωση χρεοκοπίας.
 ~ «Η ικανότητα των Ελλήνων να πληρώνουν φόρους, είναι πραγματικά στο όριο αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι σαν κι εμένα πληρώνουν τους φόρους από τις αποταμιεύσεις τους και μέσω πώλησης assets, και όχι μέσω νέου εισοδήματος», δήλωσε.
 ~ Ερωτώμενος για τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ελλάδας με τα οποία έγινε δεκτή στην ευρωζώνη, δήλωσε πως «τα στοιχεία δεν είναι διαφορετικά από αυτά που ενέκρινε η Eurostat. Ίσως υπήρξε κάποιος «καλλωπισμός» των αριθμών, αλλά όχι μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας ή της Γερμανίας ή της Ολλανδίας».
 ~ Όπως τόνισε, τα προβλήματα της Ελλάδας θα επιλυθούν μόνο μέσω μαζικών αποκρατικοποιήσεων, μέσω moratorium σε νέους φόρους και μέσω αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία, «που να επιτρέπει στους εργοδότες να διαχειρίζονται τα δικά τους θέματα».
 ~ «Εάν το κάνεις αυτό και αρχίσεις να έχεις πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, τότε νομίζω πως η χώρα μου θα αναπτυχθεί πολύ-πολύ γρήγορα», δήλωσε.

** Μίχαλος: Το "Εύρηκα" μπορεί να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη λύση στην κρίση

~   "Εάν αποδεχθούμε, ως χώρα και ως λαός, ότι για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης απαιτούνται και ορισμένες θυσίες που θα επιτρέψουν, όμως, ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα και ότι η σημερινή συνταγή της τρόϊκας είναι άδικη και αναποτελεσματική, θα μπορούσε η ελληνοποίηση του σχεδίου ΄ΕΥΡΗΚΑ΄ να αποτελεί τη βάση για μια βιώσιμη λύση. Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος στο πλαίσιο ομιλίας του στην Τελετή Απονομής Βραβείων του ΕΒΕΑ.
 * Ο κ. Μίχαλος στη συνέχεια παρέθεσε τις σχετικές προτάσεις του ΕΒΕΑ για την ελληνοποίηση του σχεδίου. Ειδικότερα, προτείνει:
 1. Την κατάρτιση αναλυτικού πίνακα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του κράτους, με εξαίρεση τα πάσης φύσεως πολιτιστικά αγαθά και δίκτυα, που θα εγκριθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών μας δυνάμεων.
 "Με τον όρο «αξιοποίηση» εννοούμε: α) την άμεση ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών ή συμμετοχών του κράτους σε εταιρίες, β) τη μίσθωση ακινήτων και γ) την εκχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης για 49 έως 99 χρόνια, κατά περίπτωση, σε οικοπέδα, λιμανια αεροδρόμια, ακτογραμμές, οδικούς άξονες, μεταλλεία κ.α.", είπε.
 2. Την ταχύτατη προώθηση των διαδικασιών αξιοποίησης των ανωτέρω κρατικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα επιταχυνθούν αν έχει προηγηθεί ευρύτατη πολιτική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την ταχεία υιοθέτηση απλού συστήματος αδειοδότησης και αντιγραφειοκρατικών επενδυτικών διαδικασιών.
 3. Την αξιοποίηση των σχετικών κρατικών εσόδων για τη μείωση του δημόσιου χρέους, με προτεραιότητα στις υποχρεώσεις μας προς την τροϊκα, με στόχο τον περιορισμό του, το ταχύτερο δυνατόν, στο 60%-80% του ΑΕΠ.
 4. Τη χάραξη, με τη συνεργασία όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών μας δυνάμεων, ενός νέου, δυναμικού, αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο, με βασικό μοχλό την ιδιωτική επιχείρηση, θα στοχεύει στον περιορισμό της ανεργίας και την άμεση εφαρμογή του, χωρίς ξένες παρεμβάσεις και τις δουλείες που η σημερινή υπερχρέωση επιβάλλει. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα αποκατασταθούν, σταδιακά, οι εισοδηματικές απώλειες των δύο τελευταίων χρόνων των ασθενέστερων εισοδηματικών τάξεων και θα επαναφερθούν σε ισχύ δίκαια κοινωνικά κεκτημένα, με εξαίρεση, κρατικές σπατάλες, προκλητικές αμοιβές και συντεχνιακές υπερβολές.
 5. Την εκπόνηση, το ταχύτερο δυνατόν, με τη συνεργασία όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών μας δυνάμεων, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη μορφή, την έκταση, τη λειτουργία, τη στελέχωση και το κόστος λειτουργίας ενός μικρότερου, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους και την άμεση εφαρμογή του.
 6. Τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης όπως το συνολικό κρατικό χρέος μη υπερβεί, ποτέ στο μέλλον, το 70% του ΑΕΠ, με εξαίρεση έκτακτες περιστάσεις, οπότε, θα μπορούσε να φθάσει έως το 80% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, της σχετικής απόφασης.
 7. Το δικαίωμα (option) για επαναγορά περιουσιακών μας στοιχείων που κρίνονται αναγκαία για την υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, μόλις οι οικονομικές μας συνθήκες βελτιωθούν και σταθεροποιηθούν.
 * Ο κ. Μίχαλος συνέχισε:
 ~ "Σήμερα, ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση.
 ~ Σήμερα είναι η ώρα – και ίσως η τελευταία μας ευκαιρία – να διεκδικήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης σ’ αυτή τη χώρα.
 ~ Είναι η ώρα να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε και διατηρούμε ζωντανή την ελληνική οικονομία. Ότι είμαστε ενωμένοι και ζητάμε επιτέλους να ακουστεί και η δική μας φωνή. Μια φωνή που δεν απαιτεί προνόμια, αλλά μεταρρυθμίσεις. Απαιτεί προϋποθέσεις και ευκαιρίες για δημιουργία.
 ~ Είναι επίσης καιρός να αναλάβουμε ενεργό ρόλο, ώστε να καλλιεργηθεί στη χώρα μας μια νέα αντίληψη για την επιχειρηματικότητα. Πρώτοι εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε το ρόλο και την προσφορά της επιχείρησης στον τόπο. Να στραφούμε στη νέα γενιά και να προτείνουμε την επιχειρηματικότητα, ως θετική επιλογή και όχι ως λύση ανάγκης. Εμείς οφείλουμε να μπούμε μπροστά, ώστε όλες αυτές οι αξίες που σήμερα τιμούμε και επιβραβεύουμε, να διαπεράσουν την ελληνική κοινωνία.
 ~ Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας, δεν θα κρίνει μόνο την έξοδο από τη σημερινή κρίση. Θα κρίνει την πορεία της οικονομίας και της χώρας μας στις επόμενες δεκαετίες".

**  "Πήρε τα πάνω του" το ευρώ, απουσία αρνητικών ειδήσεων

~ Αντέστρεψε τις απώλειες έναντι του δολαρίου το ευρώ, ενώ πλέον κινείται σε υψηλά σχεδόν πέντε μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς η απουσία νέων αρνητικών ειδήσεων στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης, παρότρυνε τους επενδυτές να ενισχύσουν τις θέσεις τους στο κοινό νόμισμα.

 ~ Το ελβετικό φράγκο δέχτηκε πιέσεις από τις φήμες πως η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σχεδιάζει και νέα παρέμβαση για την αποδυνάμωση του τοπικού νομίσματος.
 ~ Το ευρώ βρέθηκε να ενισχύεται έως τα 1,2356 ελβετικά φράγκα, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Μαΐου, με άνοδο 0,88%. Το δολάριο με τη σειρά του, βρέθηκε να ενισχύεται 0,74% έναντι του φράγκου και όχι μακριά από τα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,3367 δολάρια ανά ευρώ.
Πηγή:www.capital.gr
 **
** Διογκώνεται το κίνημα των Αγανακτισμένων

~ Με σύνθημα «Καταλάβετε τη Wall Street», Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα και φοιτητές αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν στο «ραντεβού» της Τετάρτης έξω από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

** Αναίτια έκρηξη αστυνομικής βίας

*  Τη βίαιη σκηνή με τον ξυλοδαρμό της δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ, Γιάννης Μπεχράκης
~ Αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και στοχευμένη ήταν η εκδήλωση αστυνομικής βίας στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια και προς το τέλος των κινητοποιήσεων της Τετάρτης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν εναντίον δημοσιογράφων κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο τηλεοπτικός φακός της zougla.gr κατέγραψε σκηνές ξυλοδαρμού πολιτών, χωρίς λόγο και αιτία, από τα αστυνομικά όργανα.

** ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !! ΟΧΙ ΜΟΥΛΟΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ !!

** Πολίτες που ξυλοκοπήθηκαν στο Σύνταγμα μηνύουν αστυνομικούς

~ Μήνυση καταθέτουν αυτή την ώρα στον εισαγγελέα υπηρεσίας οι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ αλλά και τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων που δέχθηκαν επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης.
 ~ Καταγγέλλουν τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων κατά του προσωπικού των Μ.Μ.Ε. που κάλυπτε δημοσιογραφικά ό,τι συνέβη σήμερα στο Σύνταγμα.
 ~ Θα παρουσιάσουν στον εισαγγελέα φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζονται και απεικονίζουν τα πρόσωπα όσων φαίνεται να εμπλέκονται στο περιστατικό.
 ~ Η μήνυση κατατίθεται λίγες ώρες μετά την επίθεση, ώστε ο εισαγγελέας να ενεργήσει στο χρονικό πλαίσιο του αυτοφώρου.
**
 ** Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ !! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ..! ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ; ?

** «Κόβουν» θέσεις και στα υπουργεία

~ Περικοπές υπαλλήλων στα υπουργεία προβλέπει η νέα νομοθετική μεταρρύθμιση που αναμένεται να εισηγηθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού.
 ~ Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει τη μείωση κατά 30% των υπαλλήλων, προκειμένου το υπουργείο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τρόικα για αποχώρηση 30.000 υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2011.
 ~ Η μείωση αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, τη μείωση των τμημάτων που έχουν πληθώρα ή καθόλου υπαλλήλους, την κατάργηση οργανισμών καθώς και τη συγχώνευση «περιττών» υπηρεσιών.
 ~ Η μείωση αυτή, πάντως, δεν συνεπάγεται απαραίτητα απολύσεις προσωπικού. Προκειμένου οι εργαζόμενοι να μη μείνουν «στον δρόμο», προβλέπονται μεταθέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Παρ' όλα αυτά, ορισμένο ποσοστό εξ αυτών, εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

** Θρίλερ με τα λεφτά των πυρόπληκτων
~  ΄'Ολοι θυμόμαστε τις πυρκαγιές του 2007, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες συνάνθρωποι μας, να καταστραφούν περιουσίες και να καούν πάνω από 2,5 εκατ. στρέμματα φυσικών εκτάσεων.
 ~ Όλοι επίσης θυμόμαστε ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ιδρύθηκε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α.).
 ~ Σκοπός της ίδρυσής του Ειδικού Ταμείου ήταν η χρηματοδότηση προγραμμάτων αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές. Εκεί συγκεντρώθηκαν από δωρεές πολιτών, κρατικών οργανισμών, τραπεζών, εταιρειών και άλλων 197.803.548,24 ευρώ.
 ~ Πρωτοχρονιά του 2011. Με τον νόμο 3895/10, το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών καταργήθηκε και, σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, μπήκε σε διαδικασία για την εκκαθάρισή του. Η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε στις 31.5.2011 και το ταμειακό υπόλοιπο του Ε.Τ.Α.Ε.Α. ήταν 118.324..384,80 ευρώ. Το συγκεκριμένο με βάση τον νόμο Παπακωνσταντίνου περιήλθε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας.
~ Πάγωσε η 2η δόση
Τι κάνουν τα κόμματα για αυτό;
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φωνές ακούγονται και από βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ώστε να διαχωριστούν πλήρως τα 118 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. Το τι τελικά θα συμβεί είναι... αλλού παπά ευαγγέλιο. Σήμερα πάντως, γνωστοποιήθηκε ότι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εστάλη στο ΤΑΠ Πύργου ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ.
~  Με τα υπόλοιπα χρήματα τι συμβαίνει;

** Διευθυντής απειλεί υπαλλήλους με εφεδρεία!

* -Κατήγγειλε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία κ. Σταθόπουλος  -Υπάρχουν υπάλληλοι στη Μεσσηνία που έχουν οφειλόμενα, οι οποίοι αυτό το 15νθήμερο δεν πήραν μισθό
 ~ Διευθυντή υπηρεσίας στην Καλαμάτα, ο οποίος απειλεί υπαλλήλους ότι θα τους βάλει σε... εφεδρεία, κατήγγειλε χθες σε δηλώσεις του στο «Θ» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Χρήστος Σταθόπουλος.
~ Με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ο κ. Σταθόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
~ Μισή ώρα αργότερα συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
 * «Δεν πήραν μισθό»
*  Κατά τον κ. Σταθόπουλο, η κατάσταση για τους δημοσίους υπαλλήλους έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο: «Υπάρχουν υπάλληλοι στη Μεσσηνία που έχουν οφειλόμενα, οι οποίοι αυτό το 15νθήμερο δεν πήραν μισθό. Πρώτη φορά έχουμε αναδρομικές κρατήσεις. Μεταξύ αυτών, 1% υπέρ του Ταμείου Προνοίας και 2% υπέρ ανεργίας από 1η Ιανουαρίου 2011. Παράλληλα, μείωση αφορολόγητου, μείωση αποδοχών κ.ά. Στους συνταξιούχους, μειώσεις των συντάξεων 20% σε όσους παίρνουν πάνω από 1.200 ευρώ και 40% σε όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ και είναι κάτω των 55 ετών, μεταξύ αυτών γυναίκες τρίτεκνες, ακόμα και απόστρατοι που το ίδιο το κράτος έθεσε σε αποστρατεία. Επί 35 χρόνια πληρώνουμε Ταμείο Προνοίας και Επικουρικό από 210-250 ευρώ το μήνα και δεν παίρνουμε ούτε λεπτό του ευρώ. Πρώτη φορά από το 1911 που θεσπίσθηκε η μονιμότητα των υπαλλήλων, απειλούνται με απόλυση μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για απολύσεις μονίμου προσωπικού η κατάργηση οργανικών θέσεων και μονάδων. Αισθανόμαστε αδικημένοι ως εργαζόμενοι. Να ζητηθεί να συνεισφέρουν και άλλες ομάδες που δεν το έχουν κάνει ποτέ. Να διευρυνθεί η φορολογική βάση. 13.000 αιρετοί ανήκουν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Σε Δήμο της Μεσσηνίας, το 1/3 των επιχορηγήσεών του είναι για τους αιρετούς, για αντιμισθίες και παραστάσεις».
 * «Απειλεί με εφεδρεία»
* Στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει οδηγήσει ορισμένους σε ακραίες καταστάσεις. Όπως είπε, του καταγγέλθηκε από υπάλληλο ότι διευθυντής υπηρεσίας εκβιάζει υπαλλήλους ότι θα τους βάλει σε εφεδρεία: «Ζητάμε από τους συναδέλφους μας να μας καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα και να μην τα αφήνουν να περνάνε έτσι. Υπάρχει ο Υπαλληλικός Κώδικας αν κάποιος υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του».
* Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης και στη σημερινή πανελλαδική απεργία, είπε: «Την ώρα που στέλνει στο “εκτελεστικό απόσπασμα” τους εργαζόμενους και την κοινωνία, την ώρα που κλέβει τις ζωές μας, υποστηρίζει ότι θέλει να σώσει την Πατρίδα. Η Πατρίδα, όμως, είμαστε εμείς: Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε όλοι εμείς, εναντίον των οποίων στρέφεται αυτή η πολιτική και μας εξοντώνει!
* Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του μνημονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε απόγνωση, την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Ο ισοπεδωτικός κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, μαζί με τα νέα αντεργατικά μέτρα, καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια. Ταυτόχρονα, γίνονται η “ταφόπλακα” της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας».

**  Πνευματικό Κέντρο

* Επιτυχημένη εκδήλωση για Μάνη, διατροφή, μεταξοσκώληκα  ~ Χρηστικά αντικείμενα μιας άλλης εποχής, ξεπερασμένα σήμερα από την τεχνολογία, αλλά πάντοτε χρήσιμα, που φρέσκαραν μνήμες στους μεγαλύτερους και δίδαξαν τους νεότερους, παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και το «θαύμα της φύσης», η καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα, ήταν οι βασικοί συντελεστές της εκδήλωσης που διοργανώθηκε προχθές και χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας με θέμα: «Μάνη, οικονομική αυτάρκεια, μανιάτικη διατροφή, μεταξοσκώληκας».
 ~ Με εξαίρεση το μεταξοσκώληκα, ό,τι άλλο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση ήταν τα εφόδια των Μανιατών για την επιβίωση, σε δύσκολα χρόνια, τότε που η συγκοινωνιακή απομόνωση (πριν από την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας – Αρεόπολης τη δεκαετία ’60-’70), τους είχε υποχρεώσει να είναι οικονομικά αυτάρκεις και οικονομικά αυτοδύναμοι, αλλά και να ζουν υγιεινά.
* Χαιρετισμοί
~ Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβε η Βούλα Κυριακέα, την οποία ευχαρίστησε για αυτή της την προσπάθεια η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη.
~ Το αποτέλεσμα της συλλογικότητας των φορέων και το γεγονός ότι η παράδοση κι ο πολιτισμός ήταν όπλο επιβίωσης στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, επισήμανε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της «Φάρις Α.Ε.», Νικ. Μπασακίδης.
~ Οι Μανιάτες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Μεσσηνία και έτσι θα έρθει η εξωστρέφεια που όλοι ζητούμε, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος.
~ Ο εκπρόσωπος των εκδόσεων Αδούλωτη Μάνη, Γ. Δημακόγιαννης, είπε πως ενθαρρύνει τις πνευματικές δημιουργίες, όπως αυτήν της Βούλας Κυριακέα για τη Μάνη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει παραμεληθεί το έπος της καθημερινότητας των Μανιατών, οι οποίοι, παρά τις ελλείψεις, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αυτάρκεια και την αυτοδυναμία τους.
~ Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Γ. Τζαννετάκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και πρότεινε συνεργασία συλλόγων και πολιτιστικών φορέων για την ανάδειξη της ιστορίας της ενιαίας Μάνης.
~ Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, πατέρας Ξενοφών Γαλανόπουλος, συνεχάρη τους διοργανωτές για το μάθημα που προσέφεραν στους νεότερους.
~ Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης «Παν. Φωτέας», Κων. Καμπούρος, είπε πως το σχολείο είναι ανοιχτό σε κάθε τι θετικό και δημιουργικό.
 * Ο στόχος της εκδήλωσης
~ Στόχος της εκδήλωσης, όπως σημείωσε ο «κινητήριος μοχλός» της προσπάθειας Βούλα Κυριακέα, ήταν «να μεταφερθεί λίγο από το άρωμα και το χρόνο της Μάνης, να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να ανοίξει ένα παράθυρο στους νεότερους. Να πάρουμε ελπίδα και δύναμη από το χθες, ακούγοντας και μαθαίνοντας ότι οι άνθρωποι μπόρεσαν και επιβίωσαν, έγραψαν ιστορία, άφησαν πολιτισμό, τότε που οι καταστάσεις κι οι συνθήκες ήταν δύσκολες έως τραγικές και να πιστέψουμε γιατί αυτοί και όχι κι εμείς. Σήμερα, με τόσα μέσα, τόση τεχνογνωσία… το μόνο που χρειάζεται είναι να αποτινάξουμε την αμφιβολία και το φόβο». Ανάμεσα σε άλλα, είπε επίσης ότι «αν η Μάνη ήταν γεύση, θα ήταν ζυμωτό ψωμί στον ξυλόφουρνο, λάδι, ελιές και ρίγανη από τον Ταΰγετο. Θεϊκός συνδυασμός. Κάτι που, όταν υπάρχει στο μανιάτικο σπιτικό, μας δίνει τη σιγουριά που μας έδινε ο κόρφος της μάνας μας».
~ Τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μικρού μουσειακού χώρου για το μεταξοσκώληκα και κλείνοντας είπε ότι τα δύο βιβλία που έχει γράψει, «είναι απλώς η κατάθεση αγάπης και αφοσίωσης που έχει για τη Μάνη. Και οι 450 περίπου φωτογραφίες που έχει το οδοιπορικό στη Μάνη, είναι μόνο μια σταγόνα από την ομορφιά της…».
~ Ως ευκαιρία να θυμηθούν όλοι πώς ζούσαν οι πρόγονοι χαρακτήρισε την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Αλέξ. Ρουτζούνης.
~ Τέλος, ο καλλιτέχνης Ι. Σαλής, ο οποίος παρουσίασε τις δημιουργίες του με βάση το μετάξι, είπε πως ήρθε στην Καλαμάτα να ζωντανέψει την παράδοσή της, την οποία άφησαν οι Καλαματιανοί να χαθεί. Είπε δε πως στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν η Καλαμάτα ήταν η πρώτη πόλη στη σηροτροφία και ευχήθηκε να ξαναζωντανέψει αυτή η δραστηριότητα.

** Στου Κατσαρού Messinias 

~ Σύλληψη 56χρονου για όπλα και ναρκωτικά  * Όπλα και ναρκωτικά είχε στα σπίτια του στο χωριό Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας ένας 56χρονος από την περιοχή.
* Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από πληροφορίες, τις οποίες αξιοποίησαν κατάλληλα, χθες το πρωί πραγματοποίησαν έρευνα στα δύο σπίτια ιδιοκτησίας του 56χρονου.
 * Εκεί, βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 214,9 γραμμαρίων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα 7,65 mm, 53 φυσίγγια 7,65 mm, δυο φυτά κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του ενός σπιτιού του, ύψους 1 και 3 μέτρων, δυο νάιλον συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 2 και 0,1 γραμμαρίων αντίστοιχα, και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
*  Ο 56χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

** Απευθείας ανάθεση για απομάκρυνση σκουπιδιών

~Ξέχειλοι είναι οι κάδοι των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τα διαμερίσματά της, κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, όπως υποστήριξε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αλλά και στο γεγονός ότι η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της RAM στη Μαραθόλακκα έχει σταματήσει να λειτουργεί, καθώς δεν έχει χώρο για την απόθεση και την επεξεργασία των απορριμμάτων. Έτσι, μόνη λύση μοιάζει να είναι η απευθείας ανάθεση για τη μεταφορά τους, θέμα που συζητήθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 ~ Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Αμαξοστασίου, Ι. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι μπορεί να είναι η καλύτερη δυνατή μέθοδος επεξεργασίας, αλλά μετά την πυρκαγιά η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, καθώς τα νέα της μηχανήματα είναι υποδεέστερα των παλαιότερων και δεν έκαναν πλήρη καθαρισμό των οργανικών απορριμμάτων. Προέκυψε, δε, πρόβλημα αποθήκευσης (αφού υπήρξε ζήτημα με την εναπόθεσή τους στη Στερεά Ελλάδα) και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
~ Η υπηρεσία, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, όχλησε τέσσερις φορές τον ανάδοχο, χωρίς να υπάρχει ανάλογη αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα με αυτή τη μη ομαλή λειτουργία να εμφανίζονται συνεχώς βλάβες, ενώ δεν υπάρχει στην περιοχή διαθέσιμος χώρος για την εναπόθεση των απορριμμάτων. Μόνη λύση είναι η απευθείας ανάθεση για τη μεταφορά των απορριμμάτων, την ανάγκη της οποίας διαπίστωσε κι ο ίδιος ο επίτροπος, συμφωνώντας με αυτή τη διαδικασία. Ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε ενίσχυση των πιστώσεων που υπάρχουν με 250.000 ευρώ.
 * Σοβαρό πρόβλημα
~ «Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι το θέμα λύθηκε, εξακολουθεί να είναι σοβαρό», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμας, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στην Καλαμάτα και τους πρώην Δήμους Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, αλλά και στις γειτονιές μακριά από το κέντρο, όπου έχουν ήδη σωρευτεί απορρίμματα σε ύψος αρκετών μέτρων.
~ Ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε πως «εμείς δε θα σταθούμε εμπόδιο στις όποιες εξελίξεις. Θα ψηφίσουμε λευκό για να πάρετε επάνω σας όλες τις αμαρτίες».
~ Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Δημ. Φαββατά, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει σχετική άδεια από τον ανάδοχο για την απόθεση απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ του Μεσολογγίου.
~ Υπέρ της απευθείας ανάθεσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων, με συγκεκριμένη παρατήρηση στη διατύπωση της εισήγησης της υπηρεσίας, τάχθηκε και ο κ. Νικ. Φωτέας.
 * Αίτηση ανάκλησης
~ Λίγο αργότερα η Οικονομική Επιτροπή συμφώνησε στην άσκηση αίτησης ανάκλησης στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του, με την οποία δεν επιτρέπεται στο Δήμο Καλαμάτας να υπογράψει τη σύμβαση επεξεργασίας των απορριμμάτων του με τη μέθοδο κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος με την εταιρεία Ram Europe, λόγω αναρμοδιότητας.
~ Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης, σημείωσε πως ο διαγωνισμός απορρίφθηκε και σύστησε στους εκπροσώπους της μείζονος μειοψηφίας: «Κατηγορήστε το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας και όχι το Δήμο Καλαμάτας».
~ Και σε αυτό το θέμα η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό, ενώ η ελάσσων, μέσω του κ. Φωτέα, υπέρ.

** Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στα Φιλιατρά

~ H δημιουργία δύο στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία στα Φιλιατρά προτείνει ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ, που λειτουργεί στην τριφυλιακή πόλη, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος. Στόχος, όπως λέει, να καλυφθεί το κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας για τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης), το οποίο δε στελεχώθηκε ποτέ από το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό. ~ Αφορμή για τη συνομιλία με τον κ. Παρασκευόπουλο ήταν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει μετατροπή των ΚΑΦΚΑ σε Κέντρα μόνο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, αφήνοντας απ’ έξω τον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
* Τι αλλάζει στο ΚΑΦΚΑ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο;
~ Κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί δεν ξέρω εάν θα παραμείνει το σχέδιο ως έχει. Όμως, η ένταξη των κέντρων αποθεραπείας στο ΕΣΥ είναι σωστή κίνηση, που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Τώρα, τα κέντρα αυτά είναι ενταγμένα στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, που σημαίνει ότι το προσωπικό τους ανήκει σε άλλη κατηγορία του υπουργείου Υγείας, στην Πρόνοια, οπότε οι συνθήκες εξέλιξης είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, οι κανόνες εξέλιξης που ισχύουν στο ΕΣΥ για το ιατρικό προσωπικό, δεν είναι ίδιοι με αυτούς στην Πρόνοια. Αυτό ήταν τεράστιο πρόβλημα για τα ΚΑΦΚΑ, γιατί δεν προσέλκυαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, δεν εξελίχθηκαν σε κέντρα πραγματικής αποκατάστασης, όμως με την ένταξή τους στο ΕΣΥ αυτό αλλάζει. Επιπλέον, το σχέδιο εντάσσει τα Κέντρα στα γειτονικά Νοσοκομεία. Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών εντάσσεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μαζί με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα αποτελούν έναν οργανισμό. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τις υπηρεσίες αποκατάστασης στα Φιλιατρά, που εμπλέκουν φυσιάτρους, ορθοπαιδικούς και νευρολόγους κυρίως.
 * Αυτή τη στιγμή στο ΚΑΦΚΑ έρχονται και άνθρωποι με νοητική υστέρηση;
~ Η αποκατάσταση είναι ευρύς όρος. Απευθύνεται σε άτομα με πάσης φύσεως αναπηρία, καθώς και σε ανθρώπους που μέχρι χθες ήταν μια χαρά, αλλά τους έτυχε, για παράδειγμα, ένα εγκεφαλικό. Μπορούμε να εντάξουμε ένα άτομο με εγκεφαλικό στην κατάσταση των ΑμεΑ; Πιθανόν, με την ευρύτερη έννοια. Μέσα στην ομάδα των ΑμεΑ υπάρχουν και αυτά που λέμε άτομα με νοητική υστέρηση, τα οποία μπορεί να έχουν ταυτόχρονα και κινητικά προβλήματα. Άρα, ένα τέτοιο κέντρο καλύπτει αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας. Όσον αφορά στα άτομα με περίπτωση καθαρά ψυχοκοινωνική, μέχρι τώρα ένα κέντρο σαν το δικό μας προβλεπόταν να προσφέρει και τέτοιες υπηρεσίες. Να σας πω ότι η αποτελεσματικότητα ήταν χαμηλή έως ανύπαρκτη;
 * Δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό, για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα;
~ Ακριβώς. Δεν υπήρχε το προσωπικό. Θα μπορούσα να πω ότι τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ έκαναν καλύτερη δουλειά. Υπάρχει μια τέτοια μονάδα στην Καλαμάτα, την οποία θα γνωρίζετε.
 ~ Εδώ, όμως, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει οι εθελοντές, αφού και από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ λείπει προσωπικό…
~ Και αυτό είναι σωστό, αλλά, επειδή τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν μεγάλη ανάγκη για εκπαίδευση, τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ ήταν προσανατολισμένα σε αυτό τον τομέα. Εμείς δεν είχαμε τέτοιο προσανατολισμό. Δηλαδή, με έναν άνθρωπο σε μεγάλη ηλικία δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, απλά θα βοηθούσαμε στο να περάσει η μέρα του λίγο πιο ευχάριστα, με κάποια προγραμματάκια, εκδηλώσεις κ.λπ.
 * Τώρα δε θα γίνεται ούτε αυτό;
~ Λογικά, εφόσον προσανατολίζονται περισσότερο στη φυσική, ιατρική αποκατάσταση, το κομμάτι της κοινωνικής αποκατάστασης περιορίζεται. Ήταν περιορισμένο βέβαια εξ αντικειμένου.
 ~ Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη δομή γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μην αποκλειστούν στο σπίτι…
~ Όσο γι’ αυτό, αποδείχτηκε ότι τα ΚΑΦΚΑ δεν ήταν ικανά να το καταφέρουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Ίσως είναι ώρα να αναπτυχθούν άλλες δομές, πολύ πιο κατάλληλες. Συγκεκριμένα, επειδή έχουμε κάποια άτομα, τα οποία μακροχρονίως φιλοξενούμε, οι καταλληλότερες δομές γι’ αυτά είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ. Ειδικά για τους δικούς μας ανθρώπους εδώ, έχουμε προτείνει να δημιουργηθούν δύο τέτοιες στέγες. Πρόκειται για επίσημη πρόταση που έχουμε κάνει στο υπουργείο. Οι στέγες είναι μια μεγάλη οικογένεια, με 9 άτομα η κάθε μια, που φιλοξενούνται σε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Το προσωπικό που χρειάζεται για να τις υποστηρίξει, είναι κυρίως κοινωνικοί φροντιστές, με εποπτεία από έναν κοινωνικό λειτουργό. Οι φιλοξενούμενοι διαβιούν μονίμως, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Εάν η οικογένεια είναι κοντά στο άτομο, οι στέγες μπορούν να γίνουν ένας χώρος όπου θα φιλοξενείται, όταν η οικογένεια θέλει να πάει διακοπές, ή θα συμμετέχει σε κάποια προγράμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 ~ Ο κόσμος φοβάται ότι τώρα με την οικονομική κρίση, το κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας θα περικοπεί…
~ Όμως, και η κατάσταση που επικρατεί εδώ, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Το γεγονός ότι φιλοξενούμε ανθρώπους χωρίς επιστημονική υποδομή, με έναν τρόπο που μάλλον θυμίζει άσυλο, δεν είναι και το καταλληλότερο για να το υποστηρίξουμε. Δεν πρέπει να πούμε ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, θα κρατήσουμε το Κέντρο ως έχει. Το ΚΑΦΚΑ είναι πολύ δαπανηρό, έχει 6.500 τ.μ. κτήρια, με πολύ υψηλό κόστος για να συντηρηθούν, να ζεσταθούν, να δροσιστούν. Αυτό είναι τεράστια σπατάλη. Με πολύ μικρότερη δαπάνη, μπορούν να λειτουργήσουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις υποδομές του ΚΑΦΚΑ, να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία του προσωπικού, γιατί έχει αποκτήσει εμπειρία από τη μακροχρόνια φιλοξενία των ανθρώπων εδώ, και να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες παραμονής των συνανθρώπων μας με νοητική υστέρηση.

** Οι ανώνυμοι σποροφύλακες "χτύπησαν" στην Αλαγονία

~ Aρκετός κόσμος βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στην Αλαγονία, στο «Θεατράκι», για την 3η συνάντηση ανταλλαγής σπόρων. Τη γιορτή διοργάνωσε η ομάδα «Ανώνυμοι Σποροφύλακες», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας και τη συνδρομή των «RE:Think project» και «KalamataFreeSpace NetWork» (http://www.kalamatafreespace.blogspot.com/).  ~ Η εκδήλωση, που ήταν άκρως περιβαλλοντική και στόχο είχε την ενημέρωση του κοινού για την κομποστοποίηση, την οικολογική καλλιέργεια και την ανταλλαγή σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 με ομιλία του Παναγιώτη Κάτσαρη, γεωπόνου του Ινστιτούτου Ελαίας.
~ Ο κ. Κάτσαρης αναφέρθηκε στο κομπόστ και στο πώς μπορεί ο καθένας να το παράγει σπίτι του.
~ Ακολούθως το λόγο πήρε η Μυρτώ Φοίφα, μέλος των ανώνυμων σποροφυλάκων. Όπως είπε, πρόκειται για μια ομάδα που στοχεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών για τις καλλιέργειες, τη φύλαξη και τη συγκομιδή σπόρων, ενώ επιδιώκουν καλλιέργειες χωρίς λιπάσματα και αυτάρκεια με απλή ανταλλαγή σπόρων!
~ Στη συνέχεια, μίλησε η Χριστίνα Καραλέκα-Ντονά, μέλος της Κοινότητας Πελίτι. Η εν λόγω κοινότητα στόχο έχει την καλλιέργεια παλιών ποικιλιών ανά την Ελλάδα, ενώ η ομιλήτρια προσπάθησε να μεταδώσει στον κόσμο τις εμπειρίες της με τα φυτά.
~ Μετά τις ομιλίες έγινε ανταλλαγή σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, και ο καθένας είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί σπόρους από διάφορα φυτά, όπως κουκιά, ροδάκινα, σιτάρι, βρώμη, ντομάτα, μαρούλια, μπάμιες, μηλιές, χαρούπια και πολλά ακόμα είδη.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν σπόροι του εμπορίου.
~ Στο τέλος ακολούθησε μπουφές, τον οποίο είχαν ετοιμάσει εθελοντές. Δυστυχώς, όμως, έπιασε βροχή και χάλασε κάπως την εκδήλωση.
 * Δηλώσεις
 ~ Μιλώντας στο «Θ» ο Παναγιώτης Κάτσαρης ανέφερε: «Ανέλυσα τη διαδικασία της κομποστοποίησης, της οικιακής, αλλά και για όσους αγρότες θέλουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες κομπόστ. Επίσης, έδωσα απαντήσεις και λύσεις στις ερωτήσεις που μου έγιναν σχετικά με το σπόρο. Θεωρώ ότι η Καλαμάτα είναι ιδανική περίπτωση για να εφαρμοστεί η κομποστοποίηση, όχι μόνο στα αστικά λύματα, αλλά και στη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού. Έτσι θα καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα των αποβλήτων. Ο Δήμος θα μπορούσε να εφαρμόσει την κομποστοποίηση, δεν ξέρω όμως κατά πόσο έχει τη διάθεση να το κάνει».
 * Από την πλευρά της, η κα Καραλέκα σημείωσε:
~ «Η συγκέντρωση του κόσμου ήταν μεγάλη, αν και ήταν ανασταλτικός παράγοντας η τοποθεσία. Σημασία για μένα έχει το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος για τις παραδοσιακές ποικιλίες, για την κομποστοποίηση και γενικότερα για τους εναλλακτικούς τρόπους έναντι των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων. Επίσης, θα ήθελα όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους, γιατί για εμένα αυτοί αποτελούν την ελπίδα».
 ~ Παρών στη γιορτή ήταν και ο κ. Παναγιώτης Ροβολής. Πήγε για να μην είναι απών σε μια τέτοια θετική κίνηση για τον τόπο του. Αν και δε θα εφαρμόσει, όπως μας είπε, όσα άκουσε, καθώς είναι 85 ετών, έχοντας όμως δουλέψει και παλέψει για αυτό τον τόπο, έχει δικαίωμα να μάθει και να ακούσει για όλα αυτά.

** Κατάληψη στα Φιλιατρά, αποχή στους Γαργαλιάνους

~ Σε κατάληψη του Λυκείου Φιλιατρών προχώρησαν από χθες το πρωί οι μαθητές του, σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής τους συνέλευσης. Οι μαθητές προέβησαν σε αυτή τη δυναμική αντίδραση και μορφή κινητοποίησης για μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σημερινό σχολείο με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, έχοντας διάφορα αιτήματα (γενικά για την Παιδεία και το σχολείο, αλλά και τοπικά για το Λύκειό τους) τα οποία χρήζουν επίλυσης.  ~ Μεταξύ άλλων, στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται:
«1) Έλλειψη σχολικών βιβλίων και ανεπαρκής εκπαίδευση, ιδιαίτερα στη Γ' Λυκείου, όπου οι μαθητές χρειάζονται τα βιβλία κατεύθυνσης με απώτερο σκοπό την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δωρεάν Παιδεία προβλέπει χρηματική δαπάνη των μαθητών για τα βιβλία τους;
2) Άρνηση των μαθητών για παροχή χρημάτων για τα βιβλία των Αγγλικών. Παρακαλείται η αποδοχή της.
3) Επαναφορά του συστήματος “10%”, διότι παρείχε επιπλέον ευκαιρίες στους μαθητές.
4) Απαίτηση για συμπλήρωση του μηχανογραφικού μετά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων, καθώς πολλοί μαθητές δεν είναι σίγουροι για την επιλογή τους.
5) Περισσότερα προνόμια για τους πολύτεκνους / τρίτεκνους όσον αφορά στην είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
6) Απαίτηση για αποφυγή της μείωσης των απουσιών (ειδικά στη Γ' Λυκείου).
7) Στους περισσότερους πίνακες δεν υπάρχουν ηλεκτρικές λάμπες (δε στοιχίζουν ακριβά), με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση.
8) Απαίτηση για επαρκή θέρμανση το χειμώνα σε όλες τις τάξεις (ικανοποιητική λειτουργία καλοριφέρ, επισκευή παραθύρων).
* Όπως είπαν στο «Θ» μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου, «σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η "ακραία" μορφή αντίδρασης και κινητοποίησης, αλλά είναι μονόδρομος, ώστε και η Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα για την Παιδεία, καθώς και η κοινωνία να αφυπνιστεί και να σταθεί στο πλευρό μας, επειδή αγωνιζόμαστε για καλύτερο σχολείο και καλύτερο μέλλον! Για μια καλύτερη και ανοιχτή κοινωνία με ευκαιρίες για όλους, αλληλεγγύη και συνοχή!».
** Στους Γαργαλιάνους οι μαθητές του Λυκείου, από χθες, απέχουν από τα μαθήματά τους!

** Μαθήματα ισπανικής
για τους παραγωγούς που θα πάνε Ισπανία
~ Την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα ξεκίνησαν να διδάσκονται οι δεκαεννέα παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών από την Κυπαρισσία που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας. ~ Τα μαθήματα, που θα διαρκέσουν συνολικά 15 ώρες, αφορούν κυρίως στην προετοιμασία των συμμετασχόντων στην ισπανική γλώσσα και περιλαμβάνουν βασικές έννοιες και ορολογία θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Την ευθύνη της γλωσσικής προετοιμασίας ανέλαβε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Μπουρτσουκλή» από την Τρίπολη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Νάνσυ Λεμπέκου.
 ~ Με τη διεξαγωγή της γλωσσικής προετοιμασίας ξεκίνησε και επίσημα η φάση υλοποίησης του σχεδίου, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα η δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci) που αφορά στην κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).
~ Στην έναρξη των μαθημάτων παραβρέθηκε και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
~ Ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι Ν.Π.Ι.Δ. και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

~*** Παλιό νοσοκομείο Καλαμάτας

* Προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας σε πείσμα των καιρών
 ~ Στη δεύτερη μειοδότρια εταιρεία «ΑΕΤΕΘ Α.Ε.» αποφάσισε, παρά τις αντιρρήσεις των μειοψηφιών, να αναθέσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Καλαμάτας για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου.
~ Η εταιρεία ενημέρωσε ότι αποδέχεται την παράταση ισχύος της προσφοράς, που είχε λήξει στις 19 Ιουλίου, για περαιτέρω χρονικό διάστημα πέντε μηνών, έως τις 19 Δεκεμβρίου.
~ Ο Θόδ. Μπρεδήμας μίλησε για «μια βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει στα χέρια σας», σημειώνοντας πως στη δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι ουτοπία να αναζητείται ακόμη η μεταφορά των υπηρεσιών και ψήφισε λευκό.
 ~ Από την πλευρά του, ο Νικ. Φωτέας επανέλαβε τις απόψεις του για επανάληψη του διαγωνισμού, χαρακτηρίζοντας ως πολιτικό λάθος τη μεταφορά εκεί του Δημαρχείου, ενώ σημείωσε πως «ό,τι πάτε να δημοπρατήσετε, είναι παρωνυχίδα» και καταψήφισε την πρόταση.
~ Να απεμπλακεί ο Δήμος, καθώς τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά, εισηγήθηκε ο Δημ. Φαββατάς, λέγοντας ταυτόχρονα πως δε θα μπορεί να φτιάξει το κτήριο.
`~ Ο Στέλιος Στασινόπουλος χαρακτήρισε «αμαρτία να μη γίνει η επισκευή του κτηρίου, που μπορεί να λύσει τα προβλήματα όλων των υπηρεσιών της Καλαμάτας. Είναι αμαρτία να πληρώνουμε ενοίκια τη στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις».
~ «Απεμπλοκή σημαίνει απεμπόληση του δικού μας κτηρίου», παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης, ο οποίος προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: «Αν το κτήριο το πάρει η κυβέρνηση, θα το κάνει real estate, όπως και με το στρατόπεδο».
~ Την άποψη ότι η περιοχή περιμένει το συγκεκριμένο έργο για να ξεφύγει από την οικονομική και κοινωνική απομόνωση, διατύπωσε, τέλος, ο Αργ. Κουδούνης.

**Φωτιά χθες στον ιερό ναό του νεκροταφείου Καλαμάτας  

* Φωτιά ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στο εσωτερικό του ιερού ναού του Νεκροταφείου Καλαμάτας, αναστατώνοντας τους λιγοστούς επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.
* Η φωτιά προκλήθηκε από κερί, το οποίο δεν είχε σβήσει καλά, ενώ, όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, κάηκε ολοσχερώς το έπιπλο από το απορροφητικό μανουάλι, όπου ανάβουν οι πιστοί τα κεριά, χωρίς ωστόσο η φωτιά να επεκταθεί στο υπόλοιπο του ναού.
* Η φωτιά κατασβέστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και των εργαζομένων του νεκροταφείου, τους οποίους, όπως τόνισε ο κ. Ψυχάρης, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά.
* Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ πήραν μέρος 6 άνδρες της Υπηρεσίας.

** Mε αφορμή τη λύση της μίσθωσης του "Μούστου"

* «Λάβρος» ο Θόδ. Μπρεδήμας κατά της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας
 ~ Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή, την οποία κατηγόρησε ότι με τις ενέργειές της δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στην Καλαμάτα, άσκησε χθες κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμας, στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στη λύση της μίσθωσης με επαναληπτική τελική δημοπρασία ισογείου καταστήματος ιδιοκτησίας κατά 50% του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «Λυκούργου Σκιά», όπου στεγαζόταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το καφενείο «Μούστου».
 ~ «Πετάξατε στο δρόμο 5 οικογένειες, κάνατε ένα τεράστιο θέμα με άτομα της τρίτης ηλικίας με την απόφαση αυτή για έξοδο, που είναι αντίθετη με το πνεύμα της διαθήκης του διαθέτη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υποπέσατε σε βαρύτατο παράπτωμα. Υπάρχουν άτομα που χρωστάνε νοίκια δεκάδων μηνών και δεν τα εισπράττετε, ενώ η αύξηση του 7% που βάλατε, τους κατέστρεψε. Σε μια εποχή που μειώνονται τα μισθώματα, εσείς τα αυξήσατε».
~ Από την πλευρά του ο Νικ. Φωτέας παρατήρησε ότι, αφού η λύση της μίσθωσης είναι συναινετική, δεν μπορεί να καταψηφίσει.
** Ένταση και διαφωνίες
~ Η Δημοτική Αρχή, μέσω του Στέλιου Στασινόπουλου, έσπευσε να διορθώσει πως δεν επιβλήθηκε αύξηση, αλλά κάτι τέτοιο προβλεπόταν από τη διαθήκη.
~ Ο κ. Μπρεδήμας αντέτεινε πως θα μπορούσε να γίνει άλλη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημ. Μπούχαλης είπε ότι δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι Δήμος και ενοικιαστής βρίσκονταν επί τρία χρόνια στα δικαστήρια.
~ «Δεν είναι ευθύνη του Δήμου τα κληροδοτήματα, αλλά υπάρχει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση», αντιγύρισε ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, το καφενείο δεν ήταν παραδοσιακό, καθώς σε αυτά (τα παραδοσιακά) σερβίρονται μόνο στραγάλια και πασατέμπος, όχι ουίσκι και – νόστιμοι – μεζέδες.
~ Ανταπαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς πως υπήρξε παραπλάνηση του Σώματος, καθώς είχε ειπωθεί στο παρελθόν ότι το ενοίκιο ήταν 3.500 ευρώ, σημειώνοντας πως «υπάρχει δυσαρμονία στις αποφάσεις σας με τους πολίτες της Καλαμάτας».
~ Οι τόνοι οξύνθηκαν και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ κ. Μπρεδήμα και προέδρου της Επιτροπής, με τον πρώτο να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή πως ολιγωρεί στην υπεράσπιση της δημοτικής περιουσίας και το δεύτερο να απαντά ότι δε λύει ο Δήμος τη μίσθωση, αλλά οι μισθωτές.

** Πριν 94 χρόνια

~ ΑΥΡΙΟΝ από των αρτοποιών της πόλεως θα διανεμηθούν 100 δράμια άρτου κατ’ άτομον και έτερα 100 την προσεχή Κυριακήν. Άλευρα θα διανεμηθούν άπαξ από 150 δράμια κατ’ άτομον αύριον. Ενεργουμένων και των άνω διανομών καταναλίσκονται και αι αποσταλείσαι 45.500 οκάδες σίτου, αποστελλομένων κατ’ αυτάς νέων ποσοτήτων υπό της Κυβερνήσεως.
 ~ -ΑΓΝΩΣΤΟΙ εις το χωρίον Σοσλημά διαρρήξαντες προχθές την οικίαν του Σταύρου Μπάκα αφήρεσαν 400 οκ. σίτου και διάφορα άλλα αντικείμενα. Εκ των ενεργηθεισών ανακρίσεων προέκυψεν, ότι δράστης της κλοπής είναι ο διάσημος ζωοκλέπτης και φυγόποινος Τασιγιώργος Ιωσήφ, όστις διέφυγε την σύλληψίν του.
 ~ -Ο Δημήτριος Ν. Πετρόπουλος εν Λογγά περιεργαζόμενος το περίστροφόν του ετραυματίσθη εξ αιφνιδίας τούτου εκπυρσοκροτήσεως.
 ~ -ΕΙΣ την κτηματικήν περιφέρειαν Μεθώνης ενεφανίσθη η φυτική νόσος λύκος εις τους κυάμους. Οι κτηματίαι της άνω περιφερείας εζήτησαν οδηγίας παρά του Νομογεωπονικού Γραφείου προς καταπολέμησιν και εξαφάνισιν της νόσου ταύτης.
** Πλήθος αντιδράσεων για το θάνατο του Τζομπς

~ Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ χιλιάδες άνθρωποι, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν τη θλίψη για το θάνατο του «απίστευτου δημιουργού», όπως χαρακτηρίζουν τον συνιδρυτή της Apple.


~**

 **** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ .. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-
**** ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ :

** http://valta-trifilias.blogspot.com/  , Τριφυλία Μπλόκ .-

** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/shadow-of-rape.html  : Η σκιά του βιασμού !

~* https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199070136831928.50083.100001868301551&type=1  : ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ !!

(1).- http://vandhmotiko.blogspot.com/  : XΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !! .-

(2) .- http://www.mitrikosthilasmos.com/  , ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ !! .-

(3).- http://akrasakis.blogspot.com/  , ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !! .-

(4).- http://magikikimwlia.blogspot.com/  , ΜΑΓΙΚΗ ΚΙΜΩΛΙΑ !! .-

(5).- http://sxoleio98.blogspot.com/  , ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!.-

(6).- http://arch4kids.blogspot.com/  , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ .-

(7).- http://messanagros-rhodes.blogspot.com/  , Ένα όμορφο χωριό της Ρόδου !.-

(8).- http://logia-tou-aera.blogspot.com/  , ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ .-

(9).- http://delfinaki-sunset.blogspot.com/  , ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ !! .-

(10).- http://ideopigi.blogspot.com/  , Ιδιοπηγή .._

** ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ :
 ~ http://www.twitter.com/stamos01/  .-
~ http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top  , .-
~ ~ http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692  . 1700-
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258  .- 335
~ http://www.sync.gr/stamos1   .- 4193 / 1654 .-
** https://accounts.google.com/ServiceLoginAuth?continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2Fb%2F0%2FUpdateAccountRecoveryOptions&btmpl=va  ,
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html  ,ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011 . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις
~** * http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/2011.html  , ΚΥΘΗΡΑ 2011 : Τα Κύθηρα στο Νομό Λακωνίας , στο νησί της Παγαγιάς της Μυρτιδιώτισσας : Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html   , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο  :  Πέμπτη  , 15  Σεπτεμβρίου  2011  .-                                                                     

 *** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/   .-

*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-

*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/  .-

*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb  ,

*** ~  http://www.youtube.com/stamos01 .-

~** ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ :

** http://www.fromsport.com/  .-

** http://www.livebet.com/  .-

** http://www.sport-fm.gr/  .-

 ~** http://twitter.com/symvaineitwra  ,

*** AΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ  ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ !! :
**  Νικηφόρος Βρεττάκος: Ἕνας μικρότερος κόσμος Nikiforos Vrettakos: A smaller world

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/nikiforos-vrettakos-smaller-world.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αν δε μου ’δινες την ποίηση, Κύριε, δε θα ’χα τίποτα για να ζήσω Βρεττάκος Νικηφόρος σημεῖα τῆς γῆς ὅπου ἀκόμη δὲν ἔγιναν ἁμαξωτοὶ δρόμοι. Ἕνας μικρότερος κόσμοςἈναζητῶ μίαν ἀκτὴ νὰ μπορέσω...

 Είμαι ένα μικρό πρωτάκι...
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/eimai-ena-mikro-protaki.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αγαπητέ κύριε Είμαι ένα μικρό πρωτάκι σε ένα από τα πολλά σχολεία στο Φάληρο στον Πειραιά. Δύσκολα τα πράγματα στην πρώτη Δημοτικού, έρχονται στο διάλειμμα τα μεγαλύτερα παιδιά και μας διώχνουν...

 Ακαδήμεια: «ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/akadimeia-paidia-ekdilwseis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 3-6 ΕΤΩΝ: 11:00 π.μ.– 12:00μ.: «ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ: 12:00μ. –...

** Η φτώχεια φέρνει κακοποίηση - Connections between Poverty, Substance Abuse, and Child Abuse

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/connections-between-poverty-substance.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΡΗ Ένα δραματικό παρεπόμενο της οικονομικής κρίσης, η οποία ολοένα βαθαίνει τη φτώχεια, είναι η αύξηση της κακοποίησης παιδιών, της ενδοοικογενειακής αλλά...

 Καληνύχτα και όνειρα γλυκά! :) - Νανούρισμα
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/nanourisma.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με μια μαμά, που όταν ξυπνούσε το πρωί, η πρώτη της κίνηση, αφού άνοιγε τα παραθυρόφυλλα, ήταν να ανοίξει το ραδιόφωνο και το σπίτι γέμιζε τραγούδια και φως!Η μουσική...

Προτάσεις δυναμωτικών μιλκ σέικ και κοκτέιλ για τα πιτσιρίκια - Easy Milkshake Recipes
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/easy-milkshake-recipes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Aπο τη Mεροπη Παπαδοπουλου Σήμερα, θα είμαστε μόνο μαμάδες που μας ενώνει η ανησυχία, η φροντίδα, η αγωνία για τα βλασταράκια μας. Έτσι, λοιπόν, θα σας προτείνω μερικές δοκιμασμένες με...

** Εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στα ΓλύκαΜαγειρεματα

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/glykamageiremmata.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Τα αγαπημένα σας ΓλύκαΜαγειρεματα συνεχίζουν για τρίτη χρονιά τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τους δραστηριότητα και τηρούν την υπόσχεσή τους ότι θα προσπαθούν πάντα να ανταποκρίνονται στις ...

 Ζωγραφίζουμε με κιμωλία στην Πλατεία Κοτζιά (24-25/9)
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/24-259-kimolia-plateia-kotzia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής...

 Όταν η ζήλια συνοδεύεται από επιθετικότητα Jealousy in Kids & Children
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/jealousy-in-kids-children.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μια από τις πιο «επικίνδυνες» ηλικίες για την εκδήλωση ζήλιας του μεγαλύτερου παιδιού προς το νέο μωρό είναι γύρω στα 2-4 χρόνια. Αυτή η ζήλια μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές και μία από τις...


**Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών, νικημένος από καρκίνο στο πάγκρεας, άφησε ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς.

~ «Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα», τονίζεται στη σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Apple που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).
 ~ Στην κεντρική σελίδα της Apple, η εταιρία, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες, οι φίλοι του Στιβ Τζομπς, απέτισαν τον ύψιστο φόρο τιμής. Με την πληκτρολόγηση του www.apple.com εμφανίζεται μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του. Φοράει τα στρογγυλά γυαλιά, σήμα κατατεθέν του και το χαρακτηριστικό μαύρο ζιβάγκο του. "Στιβ Τζομπς, 1955-2011", γράφει μόνο.
 ~ Και πατώντας πάνω στη φωτογραφία, ανοίγει και μια δεύτερη δεύτερη σελίδα. Εκείνη, φιλοξενεί το αντίο εκείνων με τους οποίους πορεύτηκε για χρόνια, δημιούργησε και κατέκτησε σχεδόν τα πάντα. Ένα μικρό κείμενο που συγκλονίζει.
 * "Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
~ «Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ευφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουν και να δουλέψουν με τον Στιβ Τζομπς, έχασαν έναν καλό φίλο και έναν μέντορα. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο εκείνος θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει και το πνεύμα του θα είναι για πάντα το θεμέλιο της Apple», γράφει το μήνυμα.
 ~ Την ίδια στιγμή, η μηχανή αναζήτησης Google θέτει σε λειτουργία ένα σύνδεσμο που οδηγεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα της Apple.
 ~ Κάτω από τη γραμμή που προορίζεται για αναζήτηση στο internet, μια απλή αναφορά "Στιβ Τζομπς 1955-2011" στέλνει τον χρήστη απευθείας στη σελίδα υποδοχής της Apple.
 ~ «Ο Στιβ πέθανε ήσυχα σήμερα, και η οικογένειά του ήταν δίπλα του», αναφέρει η οικογένειά του σε μήνυμά της. «Στη δημόσια ζωή του ο Στιβ ήταν γνωστός ως ένας οραματιστής. Στην ιδιωτική του ζωή λάτρευε την οικογένειά του», επισημαίνει. Μια ιστοσελίδα θα τεθεί στη διάθεση όσων θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στο εκλιπόντα, διευκρινίζει η οικογένειά του.
 ~ «Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Apple.
 ~ Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο στις 24 Φεβρουαρίου 1955, ο Τζομπς έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2004 προσβλήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου του παγκρέατος και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση το 2009.
 ~ Ο Τζομπς είχε συνιδρύσει την εταιρία μέσα σε ένα γκαράζ το 1976 με τον Στιβ Βόζνιακ. Είχε παραιτηθεί το 1985 ύστερα από έναν πόλεμο εξουσίας εντός του ομίλου. Ύστερα από απουσία 12 ετών επέστρεψε στην Apple, το 1997, για να την κάνει μια από τις ισχυρότερες εταιρίες πληροφορικής.


Έκτοτε υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad.
 ~ Απλός κόσμος, λάτρεις της Apple, άρχισε από νωρίς να συγκεντρώνεται έξω από τα καταστήματα της εταιρίας στη Νέα Υόρκη. Αφήνουν λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Τζομπς.
 ~ Έξω από το κατάστημα του Σόχο, στην καρδιά του Μανχάταν, συγκεντρώνονταν οι πιο πιστοί φίλοι των προϊόντων της καλιφορνέζικης εταιρίας, όπως και περαστικοί.
 ~ Είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 24 του περασμένου Αυγούστου, αφού πλέον η ασθένειά του τον είχε καταβάλει.
 ~ Όταν δημιουργούσαμε την Apple, δε μπορούσαμε να φανταστούμε τι κάναμε, δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιτίας, Στιβ Βόσνιακ. "Είχαμε την αίσθηση ότι ήταν κάτι απίστευτα σημαντικό, όμως δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε σήμερα, πως θα αποτελούσε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, με τόσους διαφορετικούς τρόπους", υπογράμμισε ο Βόσνιακ μιλώντας στο CNN.
 ~ Όταν έμαθε για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς, ένιωσε "όπως όταν πέθανε ο Τζον Λένον, ο JFK ίσως και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: είναι σαν να δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό".
 ~ Ο Βόσνιακ θυμήθηκε τις πρώτες ημέρες της Apple, σε ένα γκαράζ, κάνοντας τη σύγκριση με την δημιουργία του Google και του Facebook, 20 χρόνια αργότερα. "Συγκολλούσαμε σίδερα, βιδώναμε βίδες, ο Στιβ μιλούσε στο τηλέφωνο αγοράζοντας εξαρτήματα, συντονίζοντας τις πωλήσεις, μιλώντας με ανθρώπους, κερδίζοντας χρήματα: ήταν το ξεκίνημα ενός μεγάλου επιχειρηματία", είπε.
 ~ "Στην αρχή, ο στόχος ήταν να μετατρέψουμε την τεχνολογία του σήμερα σε τεχνολογία του αύριο, αυτό κάναμε, και ο Στίβ ήταν εκείνος που πίεζε: μπορείς να κάνεις αυτό; μπορείς να κάνεις εκείνο; Κάτι παραπάνω από αυτό που ένας μηχανικός γνώριζε, αλλά κατάφερνε να κάνει τον μηχανικό να πει: ναι, μπορώ να το κάνω και τελικά το έκανε", πρόσθεσε ο Βόσνιακ, που σταμάτησε να εργάζεται για την Apple το 1987.
 ~ Στο Twitter και το Facebook, οι λάτρεις του διαδικτύου, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του "απίστευτου δημιουργού", όπως χαρακτηρίζουν τον συνιδρυτή της Apple.
 ~ Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.
 ~ Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: "αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς".
 ~ Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο "Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ".
 ~ Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον "τοίχο" του: "Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις". Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.
 ~ Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP ("rest in peace", αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30 (ώρα Ελλάδος). Μια μεταξύ αυτών είχε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, "ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ".-

** Αύριο Πέμπτη ...Παγκόσμια μέρα των εκπαιδευτικών !
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/hmera-daskalou.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29   .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου