ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Υγεία για όλους Απ΄το χαμομηλάκι *

Υγεία για όλους μας ....Απ΄το χαμομηλάκι με πολύ Αγάπη !!!

· Καλημέρα στη ζωή... την μοναδική
· Τα τέσσερα κεριά...
· Hopenhagen: (Hope – Ελπίδα)
Καλημέρα στη ζωή... την μοναδική
Posted: 03 Nov 2009 12:20 PM PST


Τα τέσσερα κεριά...
Posted: 03 Nov 2009 11:58 AM PST

Η Αγάπη κι η Ελπίδα ας είναι συνοδοιπόροι στη ζωή μας....



ευχαριστούμε TheNefeloma...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Hopenhagen: (Hope – Ελπίδα)
Posted: 03 Nov 2009 12:03 PM PST
Προτεραιότητα στο παιδί και το περιβάλλον

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τα σχέδια διάσωσης του πλανήτη δεν θα είναι ζωντανοί για να διαπιστώσουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό ή όχι. Τα παιδιά τους θα είναι όμως.

Αν κάποιος λοιπόν πρέπει να έχει λόγο στην εικόνα που ο κόσμος θα έχει σε 50 χρόνια, δεν θα έπρεπε να είναι αυτά ;
Δυστυχώς, κάθε φορά που οι ηγέτες των επιχειρήσεων, οι οικολόγοι και οι αρχηγοί κρατών καλούνται να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης, η μέση ηλικία τους κυμαίνεται γύρω στα 55 έτη.
Αν κανείς κρατήσει αποστάσεις από λόγια εντυπωσιασμού και ακούσει τα απλά αλλά ουσιαστικά λόγια ενός παιδιού, τότε δεν θα του είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί μια ουσιαστική λύση άμεσα. Όπως ένα παιδί έχει γράψει:

"Αν η Γη δεν επιβιώσει, τότε ποιος άλλος θα επιβιώσει;"
Κανένας απ΄ όσους παρακολούθησαν την ομιλία της 12χρονης Severn Suzuki στη Συνάντηση Κορυφής της Γης των Ηνωμένων Εθνών στη Βραζιλία το 1992 δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Η Καναδή μαθήτρια με τη σύντομη ομιλία της τόνισε ότι η απάθεια και η απληστία των ανθρώπων τείνει να καταστρέψει το περιβάλλον και να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη.
Το ακροατήριό της, αν και είχε ήδη ακούσει τις ίδιες πληροφορίες ξανά και ξανά, γοητεύτηκε από τη διορατικότητα, την αμεσότητα και την ειλικρίνεια της.

«Αν δεν ξέρετε πώς να το διορθώσετε, σταματήστε να το χαλάτε»,
τους παρακάλεσε. Και δυστυχώς ήταν το πιο λογικό από όλα όσα ακούστηκαν εκείνη τη βραδιά.
Σήμερα, 17 χρόνια μετά από εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής ορόσημο, υπάρχουν στον κόσμο εκατομμύρια παιδιά, που όπως η Suzuki, ενδιαφέρονται με πάθος για το περιβάλλον. Από νεαρή ηλικία βομβαρδίζονται με ειδήσεις και εικόνες που προβάλλουν τις απειλές και τους κινδύνους που προκύπτουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ανησυχούν για το λιώσιμο των πάγων, την εξαφάνιση των πολικών αρκούδων και των άγριων ζώων, την καταστροφή των τροπικών δασών καθώς και για τις ξηρασίες και τις πλημμύρες.
Έχουν μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι οι πόροι της γης εξαντλούνται κι ότι η βιώσιμη χρήση τους έχει εκτεταμένες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Βέβαια εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών έχει παγιωθεί πια στα Εθνικά Προγράμματα Σπουδών η μελέτη του περιβάλλοντος και τα παιδιά πια είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένα από τους γονείς. Έτσι έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να πάρετε πληροφορίες από μια τάξη 14χρονων για το διοξείδιο του άνθρακα, παρά από τους συνομήλικους φίλους σας.
Την ίδια στιγμή οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τον τρόπο που ζουν και εργάζονται οι γονείς έχει γίνει στόχος για τους ακτιβιστές απόγονους τους. Στο σπίτι, τα παιδιά αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τη στροφή σε έναν πιο φιλικό, για το περιβάλλον τρόπο ζωής, που εμπεριέχει κινήσεις όπως την πιο συντηρητική χρήση του αυτοκινήτου, τη λογική χρήση του νερού, την απενεργοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών όταν βρίσκονται σε φάση αναμονής και την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων.
Έτσι όταν 192 χώρες θα συγκεντρωθούν στην Κοπεγχάγη στις αρχές του Δεκέμβρη για την τελευταία μιας σειράς συνόδων κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος, οι νέοι όλου του κόσμου θα έχουν πολλά να πουν- εάν φυσικά τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν.
Σκεφτείτε μας
Η Πράσινη Εβδομάδα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, στο Κέιπ Τάουν (UNEP) Finance Initiative Roundtable (http://www.unepfi.org/) που έχει ως θέμα τη βιώσιμη χρηματοδότηση, έδωσε στα παιδιά βήμα για να μπορέσουν να εκφραστούν σχετικά με τον καθορισμό του μέλλοντός τους.

Νέοι ηλικίας μεταξύ 6 και 18 κλήθηκαν να εξηγήσουν, σε 20 λέξεις, γιατί οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να τους λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους, κατά την υπογραφή συμφωνιών για την κλιματική αλλαγή, τι είναι σημαντικό για τον κόσμο μας και γιατί αξίζει τον κόπο να γίνει προσπάθεια αναστροφής.
Αυτά τα μηνύματα δημοσιεύτηκαν, στη συνέχεια, σε ειδικό δικτυακό τόπο, ως η φωνή της γενιάς που
έχει τα περισσότερα να χάσει. Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση «Σκεφτείτε μας» (Consider Us). Είναι μια υπενθύμιση για τους ενήλικες για το τι ακριβώς διαπράττουν.
Κάποια από τα μηνύματα θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν στην Κοπεγχάγη, για να συνοδεύσουν τις πιο μετριοπαθείς δηλώσεις των πολιτικών και των διπλωματών.
Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης
Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης θα έχει επιτυχία μόνο αν γίνει Hopenhagen , (Hope – Ελπίδα ) εκεί που ο προκάτοχός της, το Κιότο, υπολείπονταν. Για αυτό, οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να καταφτάσουν στις 7 Δεκεμβρίου με την υπογραφή ενός σχεδίου που να αναφέρει περισσότερες πράξεις και όχι μόνο μεγάλα λόγια.
Αξιοποιώντας το πάθος και η δέσμευση των παιδιών μας και υπενθυμίζοντας στους ισχυρούς ποιών το μέλλον κρατούν στα χέρια τους θα μπορέσει ο καθένας από εμάς να επηρεάσει αυτό το μέλλον και να συμβάλει σε κάποια θετική για το περιβάλλον αλλαγή.

Για πληροφορίες πως μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά και να στείλουν το δικό τους μήνυμα επισκεφτείτε τo site http://www.considerus.org/.
Επίσης στο site http://www.hopenhagen.org/ μπορείτε να συμμετάσχετε και να στείλετε το δικό σας μήνυμα... (Στην αγγλική γλώσσα)
Πηγή: Telegraph.co.uk, Παιδόραμα

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Από:
noreply@sync.gr
Εστάλη:
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009 4:09:55 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η angelika σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα και από εμένα.Σου εύχομαι ένα όμορφο απόγευμα.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/angelika/ .

** Elias Lafazanos commented on your photo...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009 5:45:13 μμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com) Elias Lafazanos commented on your photo:
"Kalymera Stati how are you pos einai i zwh sto arfara?"

To see the comment thread, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&pid=30480606&id=1037492258&mid=15a4d26G3dd6e022Gaa6fdbG9
Thanks,
The Facebook Team
___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

This message was intended for snstam@gmail.com. Want to control which emails you receive from Facebook? Go to:
http://www.facebook.com/editaccount.php?notifications=1
Facebook's offices are located at 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304.-
** Hi Stamatios,
Georgios confirmed you as a friend on Facebook.


Georgios Damianos Lafazanos

Here are some of Georgios's friends you might know:
Giorgos AthensAdd as Friend

Mary Ellyn Andriopoulos D'AndreaAdd as Friend

Dimi LafazanosAdd as Friend

Kiki AndriopoulosAdd as Friend

Athena LafazanosAdd as Friend

Elena LafazanosAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team.-

Flower Images Free Image Hosting Funny Pics

Flower Images Upload Photos View Photos

Upload Photos Flower Pics Funny Pics

καλησπερα!!!καλο μηνα!!!καλη εβδομαδα!!!και καλως σας ξαναβρηκα!!!

Flowers Comments

Spicecomments.com - Flowers Comments



μια καλησπερα και απο την αθήνα!!!καλως ηρθες στη παρεα μας!!! Στάμος .- !!

**ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: >>> Ετήσιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών για τη Μικρασιατική Καταστροφή!!!
Annual Academic Conference on the Asia Minor Catastrophe
Η Ελληνικη Ένωση Αμερικής - Hellenic League of America (HLA), μου έστειλε (hla@hellenicleagueofamericahla.org) χθες το βράδυ, τη παρακάτω Έκτακτη Ανακοίνωση, και μας παρακαλεί, να τη κάνουμε ευρύτερα γνωστή, για να συμβάλλουμε στην επιτυχία του Συνεδρίου που διοργανώνει:
"URL: http://hellenicleagueofamericahla.org/annual_academic_conference_on_the_asia_minor_catastropheal_academic_conference_on_the_asia_minor_catastropheΕτήσιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών για τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΓια άμεση κυκλοφορία: 3 Νοεμβρίου, 2009Επικοινωνία: Ιωάννης Fidanakis, New Jersey, Tel. 1-973-464-0211 Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής, HLA με υπερηφάνεια ανακοινώνει, την ετήσια Ακαδημαϊκή φετινή διάσκεψη για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που φιλοξενείται από την Εταιρεία Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009. Η εκδήλωση, η οποία είναι συν-χρηματοδοτούμενη από την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία των ΗΠΑ και του Καναδά, το Σύνδεσμο Ελληνικών-Midwest και την Ομοσπονδία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης «Ένωσις», θα επικεντρωθεί στις εμπειρίες των Ελλήνων που ζουσαν στην Οθωμανική Μικρά Ασία, τον Πόντο, και την Ανατολική Θράκη κατά τη διάρκεια της Γενοκτ ονίας του Ελληνισμού. Η συνέχεια της Διάσκεψης του περασμένου έτους, στην οποία δημοσιοποιήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα, που επιλαμβάνονται του αγώνα, για την αναγνώριση της γενοκτονίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό συνέδριο, παρακαλώ να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Εταιρείας των Ελλήνων του Πόντου, του Σικάγο: http://www.pontiangreeks.org/Τα έγγραφα και το πρόγραμμα και την επιστολή από την Πανευρωπ αϊκή Ομοσπονδία Ποντιακών ΗΠΑ που κυκλοφορούν για τη Διάσκεψη, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε, από την ιστοσελίδα HLA, ανατρέχοντας στον σύνδεσμο URL, που υπάρχει στην κορυφή παραπάνω, για απευθείας αντίγραφο του εν λόγω δ ελτίο Τύπου.Το Φετινό Πάνελ, θα εποπτεύεται από το Διευθυντή του Ινστιτούτου Zoryan του Τορόντο του Καναδά, κ. Γιώργο Shirinian.Είναι χαρακτηριστικό, ότι θα συμμετάσχουν γνωστοί ακαδημαϊκοί, όπως ο Δρ Taner Akcam, από το Πανεπιστήμιο Clark, που θα παρουσιάσει το θέμα «Η ελληνική απέλαση και οι σφαγές του 1913-1914 - Η Πρώτη Εκτέλεση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».Επίσης, Συντονιστής του συνεδρίου, θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου από Πανεπιστήμιο St Johns, που θα παρουσιάσει το θέμα «Επίσημες και Ανεπίσημες Αμερικανικές Αντιδράσεις για την Καταστροφή της Μικράς Ασίας», "τι δικαιολογίες αποκαλύπτει".Ο Δανός Ιστορικός και Ερευνητής Matthias Bjornlund θα παρουσιάσει το θέμα «Οι διώξεις των Αρμενίων και των Ελλήνων στη Σμύρνη, 1914-16: Μια ειδική περίπτωση παρατεταμένων γενοκτ ονιών, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Κυριαρχίας».Από το Haverford College, ο Δρ Αλέξανδρος Κιτροέφ θα παρουσιάσει το θέμα «Τα δεινά των Ελλήνων προσφύγων μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».Και επίσης από το Purdue University, ο Δρ Βαν Coufoudakis θα παρουσιάσει το θέμα, «Οι σκόπιμη και συστηματικές π αραβιάσεις, των διεθνών συμφωνιών από το 1923, από τη πλευρά της Τουρκίας».Εμείς, στην Ελληνική Ένωση της Αμερικής (H.L.A.), θα θέλαμε να ενθαρρύνο υμε, όλους όσους μπορούν να συμμετάσχ ουν στη διάσκεψη, για να ευχαριστήσουν με τη στήριξή τους, τη "Κοινωνία των Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο", στις προσπάθειές της για να βοηθήσει στην παραγωγή των απαραίτητων ακαδημαϊκών συζητήσεων και στη δημοσίευση υλικού, σχετικά με την Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Μόνο ενωμένοι μπορούμε
εμείς ως άνθρωποι να δικαιωθούμε και να πετύχουμε την διεθνή αναγνώριση, για την αδικία που υπέστησαν όλοι οι πρόγονοί μας, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.
ATTACH: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ PAN-Ποντίων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑATTACH: ΕΓΓΡΑΦΕΣATTACH: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ# # # # #_________________Εγγραφείτε στο E-κατάλογο στον παγκόσμιο ιστό, στην http://www.hellenicleagueofamericahla.org/Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής (HLA) είναι μια Συνεταιριστική και Συλλογική Προσπάθεια από Έλληνες, Φιλέλληνες και από όσους έρχονται με ενθουσιασμό, για να υποστηρίξουν μαζί μας, τις Ελληνικές Δίκαιες Υποθέσεις.Σας παρακαλούμε να προστεθεί η Ανακοίνωση Δραστηριότητας της HLA, με τη λίστα διανομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή να στείλετε τα στοιχεία της HLA σε ένα φίλο ή συνάδελφο, διαβιβάζοντας το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το θέμα τίτλο "Add e-mail στη λίστα διανομής HLA", για τη διεύθυνση: hla@hellenicleagueofamericahla.orgΣας παροτρύνουμε να διαβιβάσετε την παρούσα Έκτακτη Ανακοίνωση Δράστηριότητας, σε πέντε ή περισσότερα άτομα που ενδέχεται να έχουν ενδιαφέρον να λαμβάνουν e-διανομές μας ή (να μαθαίνουν) για την αποστολή του HLA.Μπορείτε να δημοσιεύσετε το άρθρο του HLA, δελτία τύπου ή έκτακτες ανακοινώσεις δράσης στο Διαδίκτυο, μνημονεύοντας την HLA και τον συγγραφέα."
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΠΑΖΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΙ".!!!
ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ Η ΨΕΥΤΟΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΘΕΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ!!!
ΣΤΗ "ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΚΟ "GATE32"???
ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ???? ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ: Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ...ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ???
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...??? ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ, Έεεε????
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟ ??? - ΦΥΣΙΚΑ..."Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ"!!! >>>ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΝΕΟ ΦΙΛΟ.
ΠΕΡΙ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ .......
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/

Η νέα πολιτική φαρμάκου για τον περιορισμό των δαπανών
H "θετική λίστα" φαρμάκων, ο ηλεκτρονικός έλεγχος των συνταγογραφήσεων και οι κεντρικές, ενιαίες παραγγελίες φαρμάκων για τα νοσοκομεία, μέσω διαγωνισμών, είναι μερικά από τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Απασχόλησης και Οικονομικών. Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Επανέρχεται (σσ. είχε καταργηθεί το 2006) η "θετική λίστα" φαρμάκων, αλλά με νέα κριτήρια. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση των γενόσημων φαρμάκων (αντίγραφων), κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο των τιμών. Mένει να αποφασιστεί ποια φάρμακα θα μπουν στη λίστα και ποια θα μείνουν εκτός.
Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου όλων των συνταγών, που διακινούνται, με πρότυπο εκείνο του IKA, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του έτους. Σε αυτό το σύστημα θα στηριχθεί η ανάπτυξη αντίστοιχου λογισμικού και για τα υπόλοιπα ταμεία. M' αυτόν τον τρόπο θα γίνει εφικτός ο έλεγχος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται.
Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομειακά φάρμακα, οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων προσανατολίζονται σε ελεγχόμενες κεντρικές και ενιαίες παραγγελίες, μέσω διαγωνισμών, για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα κριτήρια αναμένεται να είναι πολύ αυστηρά, ειδικά στα ζητήματα ποσότητας και τιμών.
Στόχος των μέτρων είναι να περιοριστούν οι υπέρογκες φαρμακευτικές δαπάνες, που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία.-
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

** Έξαρση της νέας γρίπης τις επόμενες εβδομάδες
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες ενδέχεται να νοσήσουν από τον ιό της νέας γρίπης το προσεχές διάστημα, οπότε και αναμένεται πανδημική έξαρση, που θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες, εκτιμά το Eθνικό Συμβούλιο Πανδημίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη. Aν ισχύσει το χειρότερο σενάριο, υπολογίζεται ότι 0,1% ή 0,2% όσων προσβληθούν, θα χρειαστούν νοσηλεία. Aπό αυτούς 15% έως 20% ενδεχομένως να πρέπει να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα τα 150 κρεβάτια εντατικής, που μένουν σήμερα αναξιοποίητα, λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού.
H πρόεδρος του Συμβουλίου, Ελένη Γιαμαρέλου, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16 Nοεμβρίου. Mία εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσει ο πανδημικός εμβολιασμός.
Αξιολόγηση κινδύνου για την νέα γρίπη
Η κ. Γιαμαρέλου παρουσίασε ακόμα την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου για τη χώρα μας, που συντάχθηκε με βάση τα διεθνή δεδομένα.
"Φέτος το χειμώνα θα νοσήσει το 20% του γενικού πληθυσμού. Δηλαδή 2.000.000 άνθρωποι. Από αυτούς θα χρειαστούν νοσηλεία το 0,2%, δηλαδή 4.000 άνθρωποι και από αυτούς αναμένεται να μπουν στην εντατική 600άνθρωποι. και από αυτούς μόνο το 0,2% θα χρειαστεί νοσηλεία στονοσοκομείο. Από αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία μόνο το 15%αναμένεται να μπουν στην εντατική''.
Ελένη Γιαμαρέλου

Μία μόνο δόση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης είναι αρκετή για ναπροφυλάξει τόσο τις ευπαθείς ομάδες όσο και τον υγιή πληθυσμό, τονίζουνοι επιστήμονες. Τα αντισώματα αναπτύσσονται γρήγορα, το πολύ μέσα σεδύο το πολύ εβδομάδες. Δύο δόσεις θα χρειαστούν μόνο τα παιδιά κάτω των10 ετών και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. "Μέχρι την Παρασκευή700.000 δόσεις, μέχρι το τέλος του μήνα άλλο ένα εκατομμύριο". Στις 16 Νοεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός του προσωπικού τωννοσοκομείων και στη συνέχεια από τις 23 Νοεμβρίου ο εμβολιασμός τωνχρονίως πασχόντων. "Τη σύσταση να το κάνουν όλοι όσοι ανήκουν στιςομάδες υψηλού κινδύνου απευθύνει η επιτροπή. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειροελάχιστες οι παρενέργειες". Από τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν οι αρχές στη Σουηδία, απότους ένα εκατομμύριο 400.000 ανθρώπους που εμβολιάστηκαν, μόνο 41 άτομαπαρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες και 6 εμφάνισαν ήπια αλλεργικήαντίδραση. Επιπροσθέτως, όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταναναστρέψιμες. Στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι νεκροί από τον ιό ξεπερνούν τους 70, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία είναι κλειστά. Ρωσία και Σλοβακία επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στους συνοριακούς σταθμούς. Ακόμη, οι θεατές στις μεγάλες αθλητικές συναντήσεις θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, διαφορετικά οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.


Θεσσαλονίκη: Εκλεισαν δύο τάξεις σε λύκειο του Πολυγύρου
Δύο τάξεις του γενικού λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής έκλεισαν σήμερα με το αιτιολογικό της «γριπώδους συνδρομής», εξαιτίας της απουσίας πολλών μαθητών.
Στο σχολείο αυτό, πάντως, επιβεβαιώθηκαν μόνο τρία κρούσματα της νέας γρίπης. Ένα ακόμη κρούσμα σημειώθηκε στο γυμνάσιο της Αρναίας και ένα άλλο στο λύκειο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής.
Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της εξέλιξης της νέας γρίπης από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), και το ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με την εισήγηση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την παύση λειτουργίας του τμήματος Α1 του 3ου Γυμνασίου Γαλατσίου, του τμήματος Α3 του 8ου Γυμνασίου Αιγάλεω και του τμήματος Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 και για 7 ημέρες, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.
Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε : "Με δεδομένο την ολοένα και συχνότερη εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης στα σχολεία, θέλω να τονίσω ακόμη μια φορά ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει καλή συνεργασία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης που είναι προ των πυλών της χώρας. Επίσης θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό που δεν χρειάζεται, είναι η δημιουργία πανικού καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα όπως είναι αναμενόμενο. Πρέπει το Υπουργείο να δει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα της οργάνωσης του εμβολιασμού στη χωρική αρμοδιότητα της Νομαρχίας Αθηνών των 4,5 εκατομμυρίων πολιτών, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να καλυφθούν άμεσα με δική του ευθύνη".-
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

** Στην 30ή θέση παγκοσμίως στην παιδική θνησιμότητα οι ΗΠΑ
Το κάπνισμα, το αλκοόλ και οι καταχρήσεις θεωρούνται ως οι πιο βασικοί παράγοντες για τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στις ΗΠΑ που σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης, καταλαμβάνουν την 30η θέση παγκοσμίως, παρά το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το ανεπτυγμένο σύστημα υγείας.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 30ή θέση παγκοσμίως στην παιδική θνησιμότητα, ένα δείκτη που θεωρείται σημαντικός όσον αφορά την ποιότητα της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώνονται μεταξύ των νεογνών που γεννιούνται πρόωρα, και οι ΗΠΑ έχουν πολύ υψηλό ποσοστό πρόωρων γεννήσεων, σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού κέντρου στατιστικών για την υγεία (National Center for Health Statistics, NCHS)."Το 2005, τελευταία χρονιά για την οποία η διεθνής κατάταξη είναι διαθέσιμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν στην 30ή θέση στον κόσμο όσον αφορά την παιδική θνησιμότητα, χειρότερη από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και το Ισραήλ", ανέφερε η έκθεση του NCHS, που υπάγεται στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC)."Μια στις 8 γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόωρη, έναντι 1 στις 18 στην Ιρλανδία και στη Φινλανδία", ανέφερε η έκθεση [που είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, στην διεύθυνση http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db23.htm]."Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν την κατανομή γεννήσεων ανά χρόνο κύησης που καταγράφεται στη Σουηδία, θα αποφεύγονταν σχεδόν 8.000 θάνατοι βρεφών και το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας στις ΗΠΑ θα ήταν χαμηλότερο κατά το ένα τρίτο".Η οργάνωση March of Dimes, η οποία ειδικεύεται σε τέτοια θέματα, εκτιμά ότι κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόωρα --πριν συμπληρωθούν 37 εβδομάδες κύησης-- γεννιούνται 540.000 βρέφη."Πολλά βρέφη στις ΗΠΑ γεννιούνται πολύ πρόωρα κάθε χρόνο και δε ζουν για να γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια. Αυτό το στοιχείο υπογραμμίζει πόση σημασία έχει το να στηριχθεί η έρευνα που θα μας βοηθήσει να μάθουμε τι προκαλεί τις πρόωρες γεννήσεις και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε όλα τα μωρά να έχουν ένα υγιές ξεκίνημα της ζωής τους, σχολίασε ο δρ. Άλαν Φλάισμαν της March of Dimes."Η παιδική θνησιμότητα είναι σημαντικός δείκτης όσον αφορά την υγεία σε μια χώρα, και η αποτελμάτωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια (από το 2000) όσον αφορά το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας ανησυχεί τους ερευνητές και τους διαμορφωτές πολιτικής", σύμφωνα με την έκθεση του NCHS."Το ποσοστό των πρόωρων γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί κατά 36% από το 1984".Το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρες γεννήσεις, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχύει και για θεραπείες γονιμότητας.-ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

** Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στις κρέμες λεύκανσης του δέρματος
Εκστρατεία για την πρόληψη των κινδύνων από την λεύκανση του μαύρου δέρματος, μέσω ειδικών αφισών που παρουσιάζουν ένα σκίτσο [comic] με τίτλο «Εβέβινο κάλλος» και ενός ενημερωτικού φυλλαδίου, που προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις κρέμες λεύκανσης του μαύρου δέρματος, δρομολόγησε για πρώτη φορά, η δημαρχία των Παρισίων.
Με ιδιαίτερη έμφαση στα προάστια που πλήττονται ιδιαιτέρως από το φαινόμενο αυτό, η εκστρατεία αυτή άρχισε με μία συνέντευξη Τύπου στο προάστιο Γκουτ ντ’ Όρ [στο βόρειο 18ο διαμέρισμα], όπου διαβιεί μία σημαντική αφρικανική κοινότητα.
Για τον αντιδήμαρχο του διοικητικού αυτού διαμερίσματος, πρόκειται για «ένα σήμα συναγερμού».
Σύμφωνα με τη δημαρχία της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου το 20% των γυναικών αφρικανικής καταγωγής που κατοικούν στο Παρίσι χρησιμοποιούν προϊόντα λεύκανσης με βάση την υδροκινόνη και δερμοκορτικοειδή, με επικίνδυνες συνέπειες, εξόν από τους κινδύνους για εγκαύματα. Τα προϊόντα αυτά, που συχνά διατίθενται μέσω διαδικτύου ή σε παραπληρωματική χρήση από την ιατρική τους χρησιμότητα, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, κηλίδες, τριχοφυΐα, ραγάδες, διαβήτη κ.ο.κ..
«Θα επιχειρήσουμε να βρεθούμε στην πρωτοπορία της κοινωνικής υγείας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ζαν-Μαρί Λε Γκεν, αρμόδιος για την δημόσια υγεία της δημαρχίας των Παρισίων.- ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο .-

** Στις 16 του μήνα αρχίζουν οι εμβολιασμοί
Η 16η Νοεμβρίου ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης εμβολιασμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Σχετική εγκύκλιος που έχει αποσταλεί στις διοικήσεις όλων των αρμόδιων φορέων προβλέπει ότι κατά την πρώτη εβδομάδα εμβολιάζεται το σύνολο του προσωπικού κάθε νοσοκομείου ενώ θεωρείται ελεύθερη και η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων εφόσον αυτό ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους.
Μετά την πρώτη εβδομάδα οι ευπαθείς ομάδες που πάσχουν από χρόνιο νόσημα και παρακολουθούνται από νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε αυτό το νοσοκομείο.
Η εγκύκλιος προβλέπει τον ορισμό επιτροπής πανδημίας γρίπης σε κάθε νοσοκομείο με αρμοδιότητα τη διενέργεια των εμβολιασμών .
Θα οριστούν ομάδες παραλαβής και φύλαξης των εμβολίων ενώ προβλέπεται η σύσταση ενός ή περισσοτέρων συνεργείων εμβολιασμού σε κάθε νοσοκομείο.
Μετά το πρώτο δεκαήμερο θα αρχίσει ο εμβολιασμός και στα Κέντρα Υγείας.
Trackback(0)

** "Όχι" στην προληπτική χρήση της ασπιρίνης
Η χρήση της ασπιρίνης σαν προληπτικό μέτρο για εμφράγματα και εγκεφαλικά σε όσους δεν έχουν διαγνωσθεί με κάποια καρδιαγγειακή πάθηση, πρέπει να σταματήσει, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, οι συστάσεις της οποίας έχουν την υποστήριξη του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Βρετανίας, επισημαίνει ότι η εκτεταμένη χρήση της ασπιρίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, ενώ δεν εμποδίζει τους θανάτους από καρδιαγγειακή ασθένεια. Συστήνει στους γιατρούς να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις των ασθενών τους, που παίρνουν τακτικά ασπιρίνη.
Η λήψη χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνης χρησιμοποιείται ευρέως για την αποφυγή περαιτέρω καρδιαγγειακών επεισοδίων από ανθρώπους που είχαν στο παρελθόν τέτοια προβλήματα, όπως έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Η θεραπευτική αυτή μέθοδος έχει επιβεβαιωμένα οφέλη και οι ασθενείς δεν έχουν λόγο να διακόψουν την λήψη ασπιρίνης.
Όμως πολλές χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν κάθε μέρα ασπιρίνη καθαρά για προληπτικούς λόγους, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα καρδιαγγειακής νόσου. Η νέα έρευνα (από το Drugs and Therapeutics Bulletin) επισημαίνει ότι, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, δεν ενδείκνυται η λήψη ασπιρίνης σε αυτές τις περιπτώσεις λόγω κινδύνων σοβαρής γαστροεντερικής αιμορραγίας, αλλά και της αμελητέας ωφέλειας που έχει στον περιορισμό των θανάτων από καρδιαγγειακό νόσημα.
Όσοι ανησυχούν μήπως πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, για να μειώσουν τον κίνδυνο, αντί για ασπιρίνη καθημερινά, συστήνεται να αποφεύγουν το κάπνισμα, να κάνουν διατροφή με χαμηλά λιπαρά και να ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση.-
ΑΠΕ-ΜΠΕ



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Flower Images Free Image Hosting Funny Pics Flower Images Upload Photos View Photos Upload Photos Flower Pics Funny Pics**
Flowers Comments

Spicecomments.com - Flowers Comments

** ЗА ДЕНЯТ НА "ОБИЧАМ ТЕ!"..
Pictures - http://www.graphicshunt.com/upload/images/www.tvn.hu_bdc18a3d2cde092f1af3dc22c2dae3eb,-24351.html

Pictures - 2109232ijuhzoiwh7

Pictures - wwwtvnhu_14f61400a769d85029576fd47f

Pictures - flowerszz12

Pictures - 2hdd3rm

Pictures - GOODMORNING1

Pictures - 2137378wdgww35975
.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ !!!!!!!!!
** http://neataksi.blogspot.com/ , ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ .-
** http://thema-xronou.blogspot.com/ , ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ .-
** http://makeleio.blogspot.com/ , ΜΑΚΕΛΕΙΟ .-
** http://www.arxaiaithomi.gr/ , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-
** http://zeidoron.blogspot.com/ , ΖΕΙΔΩΡΟΝ .-
** http://thespiaka.blogspot.com/ , ΘΕΣΠΙΑΚΑ ΝΕΑ .-
** http://laikoyra.blogspot.com/ , ΛΑΙΚΟΥΡΑ ΛΑΪΒ .-
** http://paideia-gr.blogspot.com/ , ΠΑΙΔΙΑ-GR .-
** http://pierioi.blogspot.com/ , ΠΙΕΡΙΟΙ .-
** http://koukfamily.blogspot.com/ , ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ ΚΟΥΦΚΑΜΙΛΥ .-
** http://vickytoxotis.blogspot.com/ , ΤΟΞΟΤΗΣ .-
** http://greeknation.blogspot.com/ , ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ .-
** http://avragioz.blogspot.com/ , ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΒΡΑΓΚΙΟΖ .-
** http://nafplios2009.blogspot.com/ , ΝΑΥΠΛΙΟΣ .-
** http://www.foreignpress-gr.com/ , ΦΟΡΙΝΚ ΠΡΕΣΣ .-
** http://georgelaios.blogspot.com/ , ΓΟΝΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ .-
** http://manosbee.blogspot.com/ , BUSY BEE .-
** http://epirusgate.blogspot.com/ , ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ .
** http://greki-gr.blogspot.com/ , ΤΟ ΓΡΕΚΙ .-
** http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage , ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ .-
** http://ellinikoforum.blogspot.com/ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΚΕΨΗΣ .-
** http://avragioz.blogspot.com/ , AVRAGIOZ .-
** Φτιάξε το δικό σου site
Γρήγορα φθηνά και σίγουρα έλα στους ειδικούς του internet

www.prolog.gr ,
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου