ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

O Γάμος στην Ορθοδοξία *

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 !!:


* Η Τέλεση του μυστηρίου του Γάμου στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη ,σε ένα πανέμορφο μικρό εκκλησάκι, στον Ιερό Ναό Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού (Βέργα- Καλαμάτας ) , με εκπληκτική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο
& στην Καλαμάτα , & στο δρόμο προς την Μεσσηνιακή Μάνη , ένα Σάββατο του Σεπτέμβρη του 2009 !! Δυό νέων στην ζωή της δημιουργίας , ανθρώπων , του Γιώργου και της Σταυρούλας αγαπητών φίλων , που από τα βάθυ της ψυχής μας , στους στέλνουμε συνεχείς ευχές , για όλες τις προσδοκίες και επιθυμίες τους στην νέα τους πορεία ...της Ζωής των !!! sns Arfara ,Dentist , 2009 .-
Οι νεόμυμφοι! ..Οι δυό νέοι άνθρωποι! , που θα ενώσουν τη ζωή του , με το ευλογημμένο από την ορθόδοξη εκκλησία μας μυστήριο , της τελετής του Γάμου !! 2009 .-
Επάνω στο τραπεζάκι, όλα τα απαραίτητα του Γάμου ..Στέφανα , κρασάκι κ.λ.π.-
Ο Ιερέας αρχίζοντας την τελετή του μυστηρίου του Γάμου !
οΙερέας ευλογή τις βέρες , τα στεφανα και τον οίνο ...για τους νοένυμφους !!
Ο Παπάς αλλάζει τις βέρες των νεονύμφων , στο όνομα του πατρός του υιού και του Αγίου πνεύματος , τρείς φορές σταυρωτά ...!!
Ο παπάς με το Ευαγγέλιο Ευλογεί το ζευγάρι των νεονύμφων !!!

** Σίγουρα ο γάμος αποτελεί ένα από τα ωραιότερα κομμάτια στην ζωή ενός ζευγαριού.
Προκειμένου όμως να τον αναγγείλετε και να τον νομιμοποιήσετε, χρειάζονται έγγραφα, άδειες και τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Αναγγελία : Aρχικά πρέπει να αναγγείλετε τον γάμο σας σε τοπική εφημερίδα. Η αναγγελία μπορεί να γίνει έως και 15 ημέρες πριν από τον γάμο ενώ η εφημερίδα θα αναλάβει την σύνταξη της αγγελίας. Οι απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να δώσετε είναι:
Το όνομα σας.
Το όνομα του/της μέλλοντα/μέλλουσας γυναίκας σας.
Τα ονόματα των γονέων σας.
Τα πατρώνυμα των μητέρων σας
Την περιοχή που θα γίνει ο γάμος.
Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι απαραίτητο η ημερομηνία του γάμου σας να είναι ακριβής όταν θα δώσετε την αναγγελία. Έπειτα, θα πρέπει να προσκομίσετε στον ιερέα το φύλλο της εφημερίδας που αναγράφεται η αναγγελία του γάμου σας για να συντάξει όλα τα απαραίτητα χαρτιά .-

Πιστοποιητικό Αγαμίας : Το πιστοποιητικό αγαμίας είναι απαραίτητο έτσι ώστε η εκκλησία να πιστοποιήσει ότι κανένας από τους δυο δεν είναι δίγαμος. Κάθε ένας από το ζευγάρι πρέπει να πάει στην ενορία που ανήκει μαζί με δυο μάρτυρες, οι οποίοι προσκομίζοντας μια δήλωση του νόμου 105 και τις ταυτότητες τους, βεβαιώνουν ότι είστε άγαμοι.

Σε περίπτωση που είναι ο δεύτερος γάμος που τελείται, θα πρέπει να έχετε μαζί και το διαζευκτήριο. Αφού εκδοθούν τα πιστοποιητικά αγαμίας, πρέπει να επικυρωθούν από την μητρόπολη που ανήκει ο κάθε ένας και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην εκκλησία όπου θα γίνει το μυστήριο. -

Άδεια Γάμου :

Για την άδεια γάμου τώρα, πρέπει να έχετε τα δυο πιστοποιητικά αγαμίας και την γραπτή έγκριση της εκκλησίας όπου θα γίνει ο γάμος σας. Πηγαίνετε στην ενορία της νύφης όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια έγγραφα, να δηλώσετε και την εκκλησία που θα γίνει ο γάμος σας αλλά και να υπογράψετε την δήλωση για το επώνυμο των παιδιών σας.

Έπειτα, πηγαίνετε στην αρχιεπισκοπή με τα έγγραφα της αίτησης για άδεια γάμου και παραλαμβάνεται την άδεια του γάμου σας την ίδια ημέρα. Τώρα, έχοντας την άδεια γάμου και ένα παράβολο (των 15€ συνήθως το οποίο το παίρνετε από την εφορία), πηγαίνετε στην ενορία της νύφης για να υπογράψει ο παπάς την άδεια.-

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε :

Οι ηλικία των ατόμων που επιθυμούν να παντρευτούν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 18 ετών. Σε αντίθετη περίπτωση, η πολιτεία δέχεται το γάμο μόνο αν η ηλικία δεν είναι μικρότερη των 14 ετών και εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση των κηδεμόνων ή υπεύθυνων για την επιμέλεια των ανηλίκων.
Να είναι και οι δυο Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Σε περίπτωση που ο ένας είναι αλλόθρησκος, θα πρέπει πρώτα να βαπτιστεί Χριστιανός.
Σύμφωνα με τον Αστικό κώδικα, γάμος δεν μπορεί να γίνει μεταξύ συγγενών εξ αίματος, από τον πρώτο έως τον τρίτο βαθμό συγγένειας, και μεταξύ συγγενών εξ αγχιστείας, ακόμα και αν ο γάμος από τον οποίο προήλθε αυτή η συγγένεια έχει λυθεί.-

Επίσης, γάμος απαγορεύεται μεταξύ υιοθετημένου και αυτόν που τον/την υιοθέτησε, ακόμα και αν δεν ισχύει πλέον η υιοθεσία, όπως και στην περίπτωση πνευματικών αδερφών, δηλαδή ατόμων με τον ίδιο νονό.
Τα πιστοποιητικά που θα εκδώσετε έχουν ισχύ έως και 6 μήνες μετά από την έκδοση τους.
Πρέπει να δηλώσετε εντός 40 ημερών στο ληξιαρχείο τον τόπο που κατοικείται ή τον τόπο όπου παντρευτήκατε προσκομίζοντας βέβαια ένα αντίγραφο της πράξης γάμου που έχει συντάξει ο ιερέας.
Εάν είναι ο δεύτερος γάμο για τον ένα από τους δύο ή και των δύο, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ένα έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή, που θα βεβαιώνει την λύση του πρώτου γάμου αλλά και το χαρτί του διαζευκτηρίου σας.
Σε περίπτωση χηρείας, πρέπει να προσκομίσετε το πιστοποιητικό θανάτου του πρώτου συζύγου .-


~*O Ελληνικός Ορθόδοξος Γάμος :
Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο κομμάτι της, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Ο ελληνικός ορθόδοξος γάμος αποτελείται από δυο σημαντικά μέρη, τον αρραβώνα και την τελετή του γάμου. -



Η γαμήλια τελετή ξεκινάει με τον αρραβώνα. Το ζευγάρι περιμένει στην πόρτα της εκκλησίας όπου ο ιερέας, σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η θρησκεία, θα τους ρωτήσει αν είναι δική τους επιθυμία να έρθουν εις γάμου κοινωνία. Έπειτα θα τους οδηγήσει μέσα στην εκκλησία μπροστά από το τραπέζι του μυστηρίου. Ο ιερέας θα ευλογήσει τις βέρες και ο κουμπάρος θα τις περάσει στο δεξί χέρι του ζευγαριού όπου θα αλλάξει τις βέρες τρεις φορές, συμβολίζοντας την ένωση τους «...εις σάρκαν μιαν». Ο ιερέας θα ευλογήσει την ένωση αυτή τοποθετώντας το άμφιο του πάνω στα ενωμένα χέρια του ζευγαριού.-


Συνέχεια έχει η τελετή του γάμου, η οποία κορυφώνεται με την στέψη του ζευγαριού. Παλαιότερα, το ζευγάρι κρατούσε δυο αναμμένα κεριά κατά την διάρκεια της τελετής αλλά αργότερα αντικαταστάθηκαν από δυο λαμπάδες, δεξιά και αριστερά από το τραπέζι μυστηρίου. Τα αναμμένα κεριά συμβολίζουν τον Ιησού Χριστό, το Φως του κόσμου σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία, που θα «φωτίσει» και θα ευλογήσει το ζευγάρι στο ξεκίνημα της νέα τους ζωής. Ο ιερέας, κρατώντας τα στέφανα θα σχηματίσει το σημείο του σταυρού στο μέτωπο του γαμπρού και της νύφης πριν τα τοποθετήσει στα κεφάλια τους. Τα στέφανα συνδέονται με μια κορδέλα που αντιπροσωπεύουν την ένωση των δυο αυτών ανθρώπων και το ξεκίνημα της κοινής τους ζωής, του δικού τους «Βασιλείου». Το ζευγάρι ασπάζεται τα στέφανα και ο κουμπάρος θα τα αλλάξει τρεις φορές.

Μετά από την στέψη, ο ιερέας θα διαβάσει εδάφια από την Βίβλο που αναφέρονται στα καθήκοντα του γάμου. Ο γαμπρός και η νύφη θα πιούν από το ίδιο ποτήρι κόκκινο κρασί και θα μοιραστούν μια κουταλιά μέλι με καρύδια, υποδηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί χαρές και λύπες στην νέα τους ζωή. Σειρά έχει ο Χορός του Ησαΐα όπου ο ιερέας οδηγεί το ζευγάρι γύρω από το τραπέζι μυστηρίου τρεις φορές. Ο κυκλικός αυτός χορός συμβολίζει την αιωνιότητα του γάμου. ‘Όπως ο κύκλος, έτσι και ο γάμος δεν έχει αρχή και τέλος. Την ώρα που το ζευγάρι, χορεύει τον χορό του Ησαΐα, οι καλεσμένοι τους ραίνουν με ρύζι και ροδοπέταλα για να «ριζώσει» ο γάμος τους.

Η τελετή τελειώνει με τον ιερέα να σηκώνει τα στέφανα από τα κεφάλια των νεόνυμφων και να λύνει τα ενωμένα χέρια τους με την Βίβλο, θέλοντας να δείξει πως μόνο ο Θεός μπορεί πλέον να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι.

Το ζευγάρι θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους για την παρουσία τους και έπειτα θα μοιραστούν οι μπομπονιέρες. Αφού το ζευγάρι υπογράψει τις άδειες γάμου, ακολουθεί δεξίωση όπου το νεόνυμφοι χορεύουν τον πρώτο χορό της βραδιάς και έπειτα ακολουθούν οι οικογένειες του γαμπρού και της νύφης.


Λεπτομέρειες με σημασία! :

Χριστιανοί Ορθόδοξοι
Για να τελεστεί ένας Ελληνικός Ορθόδοξος γάμος, πρέπει ο γαμπρός, η νύφη αλλά και ο κουμπάρος να είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ο αριθμός Τρία
Κατά την τέλεση ενός Ορθόδοξου γάμου επαναλαμβάνεται πολλές φορές ο συγκεκριμένος αριθμός, συμβολίζοντας την Αγία Τριάδα.

Βέρες
Το κυκλικό σχήμα τους είναι αντιπροσωπευτικό της αιωνιότητας του γάμου. Όπως ένας κύκλος δεν έχει αρχή και τέλος, έτσι και η ένωση του ζευγαριού είναι αιώνια και ατέρμονη.

Στέφανα
Συμβολίζουν την ένωση των δυο ανθρώπων και την ανταμοιβή για την αρετή και την αφοσίωση τους. Το ζευγάρι είναι έτοιμο να δημιουργήσει το δικό του «Βασίλειο», δηλαδή το δικό του σπιτικό.

Ρύζι
Οι καλεσμένοι ραίνουν με ρύζι το ζευγάρι που χορεύει τον χορό του Ησαΐα, για να «ριζώσει» ο γάμος του ζευγαριού. Το ρύζι, συμβολίζει την ευχή για αφθονία και πλούτο στην νέα ζωή του ζευγαριού. Παλαιότερα, οι καλεσμένοι έραιναν με σπόρους σιτηρών το ζευγάρι για να ενισχύσουν την γονιμότητα της νύφης και να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Κάποιο πολιτισμοί, θεωρούσαν ότι το ρύζι «εξόρκιζε» τα «κακά» πνεύματα και αποσπούσε την προσοχή τους από το νιόπαντρο ζευγάρι.

Κρασί
Το ζευγάρι πίνει από την ίδια κούπα, δείχνοντας την κοινή ζωή που θα μοιραστεί από εδώ και πέρα. Η ιεροτελεστία αυτή, συνδέεται με το θαύμα του Ιησού Χριστού στην Κανά, στο οποίο μετέτρεψε το νερό σε κρασί.

Μπομπονιέρες
Μετά το τέλος της τελετής, μοιράζονται στους καλεσμένους μπομπονιέρες σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία τους στο γάμο. Οι μπομπονιέρες περιέχουν συνήθως μονό αριθμό κουφέτων που συμβολίζουν την «αδιαιρετότητα» του ζευγαριού και τις «πικρές» και «γλυκές» στιγμές που θα γευτούν στην νέα τους ζωή ...!!

~* Έδιωξα το Άγχος
Μοριακή Διατροφή Η Νέα Επιστημονική Προσέγγιση στο Θέμα του Άγχους
http://www.detoxcenter.gr/ ,

* ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/2009_15.html , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
Υγεία για όλους Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 .
~* ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/2009.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
Βουλευτικές Εκλογές 2009 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04-10-2009 ...& ...ΓΚΑΛΟΠ !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_18.html , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Λιγό Λογα * ΛΙΓΟ ΛΟΓΑ από την Μεσσηνία 2009 !!:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html , Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009
Αυτό το Χαμομηλάκι * Το Χαμομηλάκι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_5671.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 Aπ΄ το Χαμομηλάκι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_14.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
Aπό την Ιστορία του Τόπου μας * Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !!:
~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html , Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ * ~* ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ :
~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/foto.html , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ FOTO * Foto Θεσσαλονίκη !! Όμορφες Φωτογραφίσεις στην Θεσσαλονίκη ...2009 !! :

~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_21.html , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009
ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΣΠΕΤΣΕΣ *
Οι μορφιές της άλλης Ελλάδας !! Ταξιδεύοντας στις ομορφιές της Ελλάδας ! Ναύπλιο - Επίδαυρος - Σπέτσες ....!Φωτογραφίσεις κ.α.

~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_4371.html , Σάββατο, 5 Σεπτέμβριος 2009
Παναθηναϊκά και άλλα * Παναθηναϊκά και άλλα ....ενδιαφέροντα !
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
Ο Νέος Εθνικός Δρόμος *
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ *
ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ...ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ !!...ΜΑΣ ΛΕΕΙ !!!!
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/2009.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
Βουλευτικές Εκλογές 2009
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_1006.html , Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΅
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_10.html, Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009
το Χαμομιλάκι *
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_08.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ * * Η ζωή η αγάπη η Γη ο ορατός κι ο αόρατος κόσμος .-
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/boyleytikes.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
BOYLEYTIKES ΕΚΛΟΓΕΣ * ~* Μεγάλο προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε όλα τα γκάλοπ :
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/kalhtexnika.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
KALHTEXNIKA * ~* Έγκυος για δεύτερη φορά η Halle Berry:
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ * Τα Σκόπια εκδίδουν “Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια”.-
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_13.html , Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009
Aπ΄ το Χαμομηλάκι ,.. Το χαμομηλάκι πάντα χρήσιμο ...μας ενημερώνη ...και μας κάνει πραγματικά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ :
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/stamos-1.html , Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009 stamos 1 * stamos .... Από τα παλιά ...ξανά χτυπά !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_11.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
ΕΚΛΟΓΕΣ * Πρίν από της εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 !! : Γράφονται Λέγονται! Ακούγονται!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/kyklades.html , Παρασκευή, 4 Σεπτέμβριος 2009 KYKLADES * · ΚΥΚΛΑΔΕΣ / ΠΑΡΟΣ 2009 !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2009
ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ * ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_07.html , Δευτέρα, 7 Σεπτέμβριος 2009
το Χαμομιλάκι * Απ΄ όσα μας γράφει στις σελίδες του το όμορφο , καλό και αγαπητό για μένα Χαμομιλάκι !!!
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ . ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ **

~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post_14.html ., Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ * "Αισθάνθηκα νικήτρια"

~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ *
Βασιζόμενος στην αρχή , Αλήθεια στην Σκέψη ! Αλήθεια Στα Λόγια ! Αλήθεια στα Έργα ! Έχουμε να πρωτείνουμε στον Πρωθυπουργό που θα προέλθει από τις εκλογές της 04 -10 -2009 !!!!
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html , Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009
Φωτογραφίες από την Βάπτιση *
Tο Μυστήριο της Βάπτισης...στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών.-

~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/o.html , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009.. O Γάμος στην Ορθοδοξία *
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 !!:

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου