ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ *

~* ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ :



Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 10:47:11 μμ
Προς:
hamomilaki@googlegroups.com

Ο αμερικανός αγροτικός επιστήμονας Νόρμαν Μπορλάουγκ, θεωρούμενος ο «πατέρας» της «Πράσινης Επανάστασης» στην παγκόσμια γεωργία, στον οποίο απονεμήθηκε το 1970 το βραβείο Νόμπελ για τη ζωτική συνεισφορά του στην καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο, πέθανε από καρκίνο, στο Τέξας, σε ηλικία 95 ετών.


Ο Μπορλάουγκ είχε συνεισφέρει καθοριστικά στη δημιουργία γεωργικών καλλιεργειών υψηλής απόδοσης και σε άλλες αγροτικές καινοτομίες, πολύ σημαντικές ιδίως για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πολλοί ειδικοί τον θεωρούν ουσιαστικά τον άνθρωπο που θεμελίωσε την λεγόμενη "πράσινη" επανάσταση στην παγκόσμια γεωργία, αποτρέποντας την παγκόσμια πείνα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και σώζοντας πιθανώς 1 δισ. ζωές. Χάρη στην "πράσινη επανάσταση", η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 1960 - 1990.
"Ο Νόρμαν Μπορλάουγκ έσωσε περισσότερες ζωές από κάθε άλλο άνθρωπο στην ανθρώπινη ιστορία", δήλωσε η Τζοσέτ Σίραν, επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Διατροφής του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Ένα βιβλίο, που εκδόθηκε το 2006 για τη ζωή του, είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ο άνθρωπος που έθρεψε τον κόσμο", αν και παραμένει σχεδόν άγνωστος στη διεθνή κοινή γνώμη. Εν μέρει επιστήμονας και εν μέρει ανθρωπιστής, που νοιαζόταν αληθινά για τις ζωές των άλλων, ο γεννημένος το 1914 στην αγροτική Αϊόβα Μπορλάουγκ συνειδητοποίησε έγκαιρα ότι ο κόσμος χρειάζεται βελτιωμένες αγροτικές ποικιλίες, φιλικές προς τον αγρότη κρατικές οικονομικές πολιτικές και βελτιωμένες υποδομές και θεσμούς, ώστε τα αγροτικά προϊόντα να βρίσκουν εύκολη πρόσβαση στις αγορές.
Ο Μπορλάουγκ, που υπήρξε καθηγητής αρχικά στο πανεπιστήμιο Κορνέλ και στην συνέχεια στο πανεπιστήμιο Α & Μ του Τέξας, αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο άρχισε να πειραματίζεται στο Μεξικό με τις διασταυρώσεις ποικιλιών για την παραγωγή σιταριού ανθεκτικού στις ασθένειες και πιο αποδοτικού ανά στρέμμα. Κάτι ανάλογο έκανε για το ρύζι και το καλαμπόκι στην Ασία, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Ν.Αμερική. Έγινε γνωστός -και αγαπητός- καθώς εργαζόταν ο ίδιος σκληρά στα χωράφια και δεν περιοριζόταν στην τυπική ζωή του επιστήμονα μέσα σε ένα εργαστήριο.
Οι βελτιώσεις τις οποίες πέτυχε, επέτρεψαν την σημαντική αύξηση της γεωργικής παραγωγής διεθνώς, σε μια συγκυρία που χρειαζόταν επειγόντως κάτι τέτοιο, καθώς η βελτίωση των συνθηκών υγείας σε πολλές χώρες, είχε οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να προβάλλει πλέον το φάσμα της πείνας. Η γεωργική επιτυχία του Μπορλάουγκ στη δεκαετία του ΄60 συνέπεσε με την έκδοση του μπεστ-σέλερ "Η βόμβα του πληθυσμού", που προειδοποιούσε για την απειλή του υπερπληθυσμού.
Παρέμεινε ενεργός μέχρι σχεδόν το τέλος της δεκαετίας του ΄90 και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της βιοτεχνολογίας ως απαραίτητης μεθόδου για την καταπολέμηση της πείνας και ως συνέχισης της "πράσινης επανάστασης" για την αύξηση της αγροτικής παραγωγικότητας διεθνώς.

πηγή: πράσινο χαμομηλάκιπηγή της πηγής: Ελευθεροτυπία
**
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 10:47:08 μμ
Προς:
hamomilaki@googlegroups.com

Στον Εισαγγελέα οδηγείται τη Δευτέρα μια 13χρονη από τα Μέγαρα, η οποία κατηγορείται για αρπαγή ενός δίχρονου αγοριού την Κυριακή από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Για το αγόρι είχαν εκδοθεί αναζητήσεις μέσω του προγράμματος "Amper Alert".

Το μεσημέρι της Κυριακής, η 13χρονη επισκέφθηκε το αγοράκι στην Β' Παιδιατρική Κλινική όπου νοσηλευόταν υπό την προστασία του «Χαμόγελου του Παιδιού», αφού είχε απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, με παραγγελία του εισαγγελέα Ανηλίκων Πειραιά.
Η ανήλικη παραπλάνησε το νοσηλευτή λέγοντας πως ήταν μέλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», άρπαξε το αγοράκι και εξαφανίστηκε.
Όμως, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η 13χρονη, η οποία είναι παντρεμένη, εμφανίστηκε μαζί με τους οικείους της στη ΓΑΔΑ και παρέδωσαν το ανήλικο.
Το αγοράκι επέστρεψε στο νοσοκομείο, ενώ η 13χρονη συνελήφθη.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 13χρονη είχε πάει και πριν από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού μαζί με μία ενήλικη γυναίκα, αγνώστων στοιχείων και επισκέφθηκαν το δίχρονο αγόρι.
Εκεί η άγνωστη γυναίκα, η οποία αναζητείται από την αστυνομία, είχε εκφράσει την επιθυμία να της δοθεί το ανήλικο, προκειμένου να μεσολαβήσει για υιοθεσία του από κάποια οικογένεια.
Σημειώνεται ότι η 13χρονη είχε κατηγορηθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο για ανάλογο περιστατικό αρπαγής ανηλίκου από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
πηγή
**
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 10:47:04 μμ
Προς:
hamomilaki@googlegroups.com
Τι να προτιμάμε φθινόπωρο - χειμώνα

Για τους μήνες που διανύουμε, η πρακτική αξία αυτού του ευρήματος είναι ότι θα βάλουμε στη ζωή μας είδη τα οποία είναι κατ' εξοχήν φθινοπωρινά και χειμερινά, όπως οι κολοκύθες οι οποίες είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη - μία αντιοξειδωτική βιταμίνη που έχει ζωτική σημασία για την όραση και την διατήρηση ελαστικού του δέρματος στη διάρκεια του κρύου, και η οποία είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό σύστημα και προστασία από τις λοιμώξεις.
Καλό είναι επίσης να εμπιστεύεστε τα μάτια σας για να διαλέξετε τα καλύτερα λαχανικά αυτή την περίοδο: όσο πιο βαθύ χρώμα έχουν, τόσο πιο πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχουν. Εάν θέλετε να βρείτε λαχανικά πλούσια σε βήτα-καροτίνη, αναζητήστε όσα έχουν την πιο έντονα πορτοκαλί σάρκα (κολοκύθες, γλυκοπατάτες, καρότα) ή τα πιο σκουροπράσινα φύλλα (σπανάκι, κράμβη).
Τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν επίσης λουτεϊνη και ζεαξανθίνη, δύο θρεπτικά συστατικά που μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μίας ασθένειας των ματιών που σχετίζεται με την ηλικία.
Τέλος, δεν πρέπει να αμελείτε τους άλλους «σούπερ σταρ» του φθινοπώρου και του χειμώνα, όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια αλλά και ορισμένα είδη μανιταριών και ξηρών καρπών, που έχουν πολλά να προσφέρουν στην υγεία.
Οι σούπερ σταρ


* Αμύγδαλα. Είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο. Περιέχουν επίσης ολεϊκό οξύ, το οποίο ελαττώνει τη χοληστερόλη και μαζί τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου.
* Μήλα. Περιέχουν μαλικό οξύ, το οποίο αποτελεί έναν από τους καταλύτες για την μετατροπή των σακχάρων και των λιπών σε ενέργεια, ώστε να μην συσσωρεύονται στο σώμα. Τα μήλα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ περιέχουν και πεκτίνη, η οποία ελαττώνει τη χοληστερόλη και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
* Κολοκύθα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βήτα-καροτίνης, η οποία διατηρεί υγιή την όραση και ελαστικό το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τις λοιμώξεις.

* Καρότα. Κάνουν καλό στην όραση, χάρη στη βιταμίνη Α που περιέχουν. Για μέγιστα αποτελέσματα, καλό είναι να καταναλώνονται ωμά ή μισομαγειρεμένα.
* Κάστανα. Είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο και βιταμίνη Ε. Πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην επούλωση των βλαβών στις αρτηρίες.
* Φουντούκια. Περιέχουν ψευδάργυρο, που πιστεύεται ότι κάνει καλό στη λίμπιντο, καθώς και βιταμίνη Ε η οποία είναι απαραίτητη για γερή καρδιά και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
* Αχλάδια. Περιέχουν μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Συμβάλλουν στην αποβολή του ουρικού οξέος από τον οργανισμό, γι' αυτό και ωφελούν τις αρθρώσεις.
* Μανιτάρια πορτσίνι (λέγονται και βασιλομανίταρα ή καλογεράκια). Ο συνδυασμός τους με ελαιόλαδο και μυρωδικά, όπως το θυμάρι και το δεντρολίβανο, αποτελεί μια ιταλική «πανάκεια» που θεωρείται πολύτιμη για ευλύγιστες αρθρώσεις.
* Ξερά δαμάσκηνα. Περιέχουν τέλεια αναλογία σακχάρων και θρεπτικών συστατικών, καθώς και σορβιτόλη (μία φυσική «ασπιρίνη») και άφθονες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.
* Γλυκοπατάτες. Περιέχουν ωφέλιμα σάκχαρα και σύνθετους υδατάνθρακες, καθώς και άφθονη βήτα-καροτίνη.
Δημοσίευση: 13-9-2009,
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
περισσότερα στην πηγή
**
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 7:35:47 πμ
Προς:
hamomilaki@googlegroups.com

Καλή σχολική χρονιά,
καλή και παραγωγική,
καλή και ευλογημένη.
Καλή για τους δασκάλους, που ψυχή και καρδιά θα καταθέσουν,
καλή για τα χαμομηλάκια, που τη χαρά της γνώσης θα απολαύσουν,
καλή για τους γονείς που τα παιδιά φροντίζοντας θα καμαρώνουν.
Καλή χρονιά χαμομηλάαακιααααα

Τα παιδιά γράφουν

Έκθεση 1ηΠειραιάς, 20 Σεπτεμβρίου 1982
Θέμα: "Άνοιξαν τα σχολεία"

Άνοιξαν τα σχολεία! Το καλοκαίρι πέρασε, τα σχολεία ξανανοίγουν. Οι αίθουσες ανοίγουν, τα θρανία γεμίζουν πάλι με βιβλία. Και πάλι το σχολείο γεμίζει με χαρούμενες φωνές και γέλια.Είναι αδύνατο να το πιστέψω: Το αγαπημένο μας σχολείο ξανανοίγει! Η γαλήνη του καλοκαιριού σπάει σαν γυαλί και το μάθημα ξαναρχίζει στην τάξη. Μπαίνοντας στο σχολείο συναντάς δασκάλους, δασκάλες, συμμαθητές και συμμαθήτριες. Χαιρετάς το σχολείο και νιώθεις σαν να χαιρετάς άνθρωπο. Είναι πράγματι ζωντανό το σχολείο με τα βιβλία του και τα τετράδιά του.Το σχολείο είναι σαν μιά μικρή φωλιά. Εμείς σαν πουλάκια, μαθαίνουμε να πετάμε και να τραγουδάμε. Και λέγοντας πετάμε εννοώ ότι μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε και λέγοντας τραγουδάμε εννοώ να μιλάμε ευγενικά.Μπαίνω στο σχολείο και κοιτάω τη θέση τρίτο θρανίο μεσαία σειρά. Άθικτη καθώς είναι τη φαντάζομαι γεμάτη με βιβλία λογιών λογιών, βιβλία της ΣΤ΄ τώρα τάξης. Το σχολείο μας δέχτηκε με την αγκαλιά του ανοικτή και η σιδερένια πύλη του άνοιξε ξανά.Καλό μου σχολείο από σήμερα άνοιξες ξανά τη σιδερένια πόρτα σου.Σχόλιο δασκάλου: Καλή γενικά η προσπάθειά σου. Λείπει όμως κάποιος επίλογος σχετικός... Συμφωνείς;[Σε αυτή την έκθεση το ρήμα "ανοίγω" (και τα παράγωγά του) αναφέρεται 8 φορές, η λέξη "σχολείο" 11 φορές!]
πηγή:

Τα σχολεία άνοιξαν
Περίμενα το άνοιγμα των σχολείων με πολλή ανυπομονησία και κατά βάθος χαίρομαι που τέλειωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές. Χαίρομαι επειδή θα ξαναδώ τους παλιούς μου συμμαθητές και τις νέες μου δασκάλες.
Τα σχολεία και το νέο σχολικό έτος άρχισαν στις πέντε Σεπτεμβρίου. Τότε όλα τα παιδιά έτρεξαν και βρήκαν τις παρέες τους, αγκάλιασαν ευτυχισμένα τις δασκάλες τους και.......άρχισαν να μιλούν.
Εγώ ένιωσα μεγάλη έκπληξη επειδή δεν ήξερα ότι θα μας έκανε μάθημα η ίδια δασκάλα όπως και πέρσι.
Το κουδούνι χτύπησε τρεις φορές και τα παιδιά έτρεξαν στην συγκέντρωση και ο διευθυντής μας μάς ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά. Επίσης ευχήθηκε καλό έτος στα πρωτεάκια που τώρα ήρθαν και γνώρισαν το μεγάλο σχολείο μας.
Η καινούργια μου τάξη είναι το Γ1. Σιγά σιγά μας έφεραν τα βιβλία που ήταν της Ιστορίας της Γεωγραφίας, της Επιστήμης, δεν ξεχνώ τα Μαθηματικά και αλλά υπέροχα βιβλία. Η δασκάλα μας η κύρια Θέκλα μας μίλησε για τα μαθήματα που θα κάναμε. Επίσης της είπαμε πως περάσαμε το καλοκαίρι.
Την πρώτη μέρα γνωρίσαμε μερικές καινούργιες δασκάλες. Μου έκανε εντύπωση που δεν άλλαξαν οι συμμαθητές μου και που δεν αλλάξαμε δασκάλα. Πάντως εγώ χαίρομαι που η δασκάλα μας δεν άλλαξε γιατί την αγαπώ παρά πολύ και θα ήθελα να μας βοηθήσει και σε αυτό το σχολικό έτος όπως μας βοήθησε και πέρσι .
Εγώ πέρασα την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο πολύ όμορφα με χαρά και ευτυχία. Τα διαλείμματα έπαιζα με τους φίλους και τις φίλες μου που τους αγαπώ.
Έχω στόχο όχι μόνο του σχολείου αλλά και της ζωής μου να γίνω μεγάλη και να είμαι πάντα η καλύτερη και όλο η καλύτερη και να συνεχίσω με αυτό τον ρυθμό. Αλλά τώρα που είμαι ακόμα μικρή πρέπει να γίνω τουλάχιστον η καλύτερη μαθήτρια του δημοτικού σχολείου. Και αυτό θα το προσπαθήσω όσο μπορώ.
Εύχομαι να πάει καλά η νέα σχολική χρόνια με πολύ κέφι και πολλή αγάπη για τα μαθήματα μας.
Κρητιώτη Γεωργία
Ta σχολεία άνοιξαν
Γρήγορα πέρασαν οι διακοπές του καλοκαιριού. Ήρθε η 5η Σεπτεμβρίου, που εκείνη τη μέρα τα σχολεία άνοιξαν και πάλι.
Την πρώτη μέρα στο σχολείο ένιωσα χαρά που θα ξανάβλεπα τους φίλους μου και ανυπομονησία για να δω την καινούρια μου δασκάλα και την καινούρια μου τάξη. Όταν κτύπησε το κουδούνι τρεις φορές πήγαμε στη μέση της αυλής, για να μας ευχηθεί καλή σχολική χρονιά ο διευθυντής μας και να μας δώσει μερικές συμβουλές.
Η τάξη μας ήταν στον πάνω όροφο κι έτσι βγήκαμε πάνω. Η δασκάλα μας τότε μάς έδειξε κάποια πράγματα και μας είπε τους κανόνες της τάξης.
Εκτός από τους φίλους μου βρήκα επίσης και την καλή μου δασκάλα την περσινή, που θα μας έχει και πάλι φέτος. Χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εντύπωση μου έκανε η τάξη μου και τα θρανία που ψήλωσαν ακόμα πιο πολύ.
Την πρώτη εβδομάδα την περάσαμε πολύ καλά, γιατί ήταν γεμάτη χαρά, αστεία και πολλά γέλια. Γνωρίσαμε νέες δασκάλες και άλλα πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα. Φέτος έχω πιο πολλούς στόχους για διάβασμα και πάρα πολλή όρεξη.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά «Καλή σχολική χρονιά».
Χριστοδούλου Γιάννα
Τα σχολεία άνοιξαν
Περίμενα με ανυπομονησία να τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές για να ανοίξουν τα σχολεία. Στα σχολεία μαθαίνουμε γράμματα και πώς να γίνουμε σωστοί άνθρωποι.
Τα σχολεία όταν άνοιξαν στις 5 Σεπτεμβρίου ένιωσα πολλή χαρά. Τότε πήγα τρίτη τάξη. Την πρώτη μέρα του σχολείου την αρχίσαμε με ζωγραφιές. Α, κάτι που ξέχασα να σας πω, ποια είναι η δασκάλα μας. Η δασκάλα μας είναι η περσινή όπως ήταν και στη δευτέρα τάξη. Η κυρία Θέκλα Χρυσοστόμου.
Την πρώτη μέρα στο σχολείο μας έδωσαν μερικά βιβλία. Ζωγραφίσαμε, παίξαμε με τους συμμαθητές και της συμμαθήτριές μας.
Την πρώτη μέρα στο σχολείο μου έκανε εντύπωση η τάξη μας, δεν το ήξερα ότι θα ήταν πάνω.
Την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο την πέρασα γεμάτη χαρά. Ήταν πολύ ευχάριστη η πρώτη εβδομάδα.
Για τη νέα σχολική χρονιά δίνω χίλιες ευχές να είναι όλη η νέα σχολική χρονιά ευτυχισμένη και «Καλή νέα σχολική χρονιά!».
Λαζάρου Άννα - Μαρία
Τα σχολεία άνοιξαν
Οι καλοκαιρινές διακοπές τέλειωσαν. Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι με διάβασμα και μαθήματα. Ξαναβρίσκουμε τους παλιούς φίλους και συμμαθητές μας με χαρά και γέλια, πηγαίνοντας τρίτη δημοτικού.
Τα σχολεία άνοιξαν στις 5 Σεπτεμβρίου και πήραμε τα βιβλία που θα χρειαστούμε στη νέα σχολική χρονιά. Στην τρίτη τάξη έχουμε την ίδια δασκάλα αλλά όχι και τις άλλες δασκάλες. Μου άρεσε πολύ που ήμασταν στον πρώτο όροφο.
Μιλήσαμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και πώς περάσαμε εκεί που πήγαμε και με ποιον πήγαμε. Μετά μιλήσαμε με τους φίλους μας και παίξαμε διάφορα παιχνίδια.
Όταν πέρασε μια βδομάδα, γνωρίσαμε καλά τις δασκάλες μας και αυτές εμάς και τα πηγαίναμε στα μαθήματα πολύ πολύ καλά.
Όταν κάναμε μάθημα με τις δασκάλες μας τα πηγαίναμε πολύ πολύ καλά με το μάθημα γιατί τις ακούγαμε όταν μιλούσαν και προσέχαμε.
Αγαθαγγέλου Θεόδωρος

Τα σχολεία άνοιξαν
Το φθινόπωρο τα σχολεία ανοίγουν. Τα παιδιά φορούν τη στολή τους, παίρνουν τη τσάντα τους και πηγαίνουν στο σχολείο. Τα παιδιά είναι χαρούμενα επειδή βλέπουν τη δασκάλα και τους φίλους τους.
Την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο είδα τις δασκάλες και τις φίλες μου. Εγώ χαιρέτησα τις φίλες μου και μιλήσαμε για το καλοκαίρι.
Ο διευθυντής του σχολείου μας είπε να είμαστε φρόνιμα παιδιά.
Φέτος στη Γ1 τάξη εγώ σκέφτηκα να διαβάζω πολύ και να είμαι καλή μαθήτρια.
Μου αρέσει πολύ το σχολείο.
Αλκιβιάδη Έλενα
Τα σχολεία άνοιξαν
Εγώ περίμενα το άνοιγμα του σχολείου μου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές γιατί μου αρέσει πολύ το σχολείο.
Τα σχολεία άνοιξαν στις 5 του Σεπτέμβρη. Τότε χτύπησε το κουδούνι τρεις φορές και κατεβήκαμε κάτω για συγκέντρωση. Ο κύριος Γιώργος μας καλημέρισε και μας είπε δυο – τρία πράγματα και μετά πήγαμε στην τάξη.
Ήμουν χαρούμενη που ήρθα σχολείο γιατί ζωγραφίσαμε, μας έδωσε η κυρία Θέκλα μολύβια, σβηστήρια, τετράδια και ρίγες.
Μου είχε κάνει εντύπωση που είχα την ίδια δασκάλα και φέτος και η πίσω πόρτα που είχε η τάξη μας.
Την πρώτη εβδομάδα πέρασα πολύ ωραία στο σχολείο.
Εύχομαι να είμαι καλή μαθήτρια και φέτος.
Μπαγκτασαριάν Ιωάννα
Τα σχολεία άνοιξαν
Περίμενα να ανοίξουν τα σχολεία και ήμουν πολύ χαρούμενη.
Ήθελα να δω τη δασκάλα και τις συμμαθήτριες μου και την τάξη μου.
Άνοιξαν τα σχολεία στις 5 Σεπτεμβρίου. Έγινε συγκέντρωση και ήμουν πολύ χαρούμενη και ο διευθυντής μας είπε ευχές και καλή χρονιά. Ένιωσα πολύ χαρούμενη και μετά τη συγκέντρωση πήγα μέσα στην τάξη και μου έδωσε τα μαθηματικά και η δασκάλα μας ρώτησε πώς περάσαμε το καλοκαίρι. Γνωρίσαμε καινούριες δασκάλες και καινούρια παιδιά.
Πέρασα την πρώτη εβδομάδα του σχολείου πολύ καλά και κάναμε καινούρια μαθήματα.
Αγαπώ το σχολείο μου.
Πασχάλη Αλεξάνδρα
πηγή
**
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 4:51:19 πμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com

To hamomilaki - Save Our Children

· Η ζωή είναι ωραία
· Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν πολλά παιδιά στην Αγγλία Kids in modern Britain living in ‘Dickensian poverty’
· Αν καταφέρεις να φτάσεις στο σχολείο ......μάθε παιδί μου γράμματα!
Η ζωή είναι ωραία
Posted: 10 Sep 2009 09:03 AM PDT

Δες πιο πέρα κι απ' το φως.Δες, δεν είσαι μοναχός.Δες πιο πέρα κι απ' τον πόνο,τη νύχτα που περνά,σα γέλιο μάνας, μάνας που γεννά.
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Μουσική: Nicola Piovanni

Πρώτη εκτέλεση: Καλλιόπη Βέτα

Δες στου χρόνου τη φωτιά.Δες, πώς άντεξε η καρδιά.Δες το ξάφνιασμα της λύπης,σα χαίρεται η ψυχή και βγαίνειβόλτα, βόλτα στη βροχή.
Δες μ'ένα βλέμμα πόσα λες.Δεν ξοφλήσαμε, μη κλαίςκαι πιάσε πάλι το χορό.Δες με τι πάθος τραγουδώ,όσο πιο ψηλά πετώ,μου φτάνει μόνο να είσαι εδώ.
Δες του ανέμου την οργή.Δες πώς παίζει σαν παιδί.Δες το λίκνισμα της μέρας,σα χαίρεται η καρδιά κι αλλάζειχρώμα, χρώμα και τροχιά.
ευχαριστούμε τη maraki1908
που το μοιράστηκε μαζί μας

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν πολλά παιδιά στην Αγγλία Kids in modern Britain living in ‘Dickensian poverty’
Posted: 10 Sep 2009 05:20 AM PDT
Η ζωή πολλών παιδιών στη Βρετανία θυμίζει την εποχή του Ντίκενς, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Δασκάλων και Επιμελητών (ΑΤL).


Αρκετά παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ώστε η ζωή τους να θυμίζει εκείνη των παιδιών "της εποχής του Ντίκενς", δήλωσε η Λέσλι Γουόρντ, η επικεφαλής του σωματείου δασκάλων και υπογραμμίζοντας ότι ορισμένα παιδιά προέρχονται από τόσο φτωχές κοινότητες ώστε είναι υπερβολικά δύσκολο για τα σχολεία να βοηθήσουν.
"Υπάρχουν απόλυτα υγιή παιδιά, τα οποία έρχονται στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν να πηγαίνουν στην τουαλέτα", είπε η Γουόρντ σε εκδήλωση στο Λονδίνο και πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχουν "παιδιά που δεν έχουν μάθει να ντύνονται μόνα τους, παιδιά που ξέρουν να τρέφονται μόνο με κουτάλι και δεν έχουν καθίσει ποτέ σε ένα τραπέζι για να απολαύσουν σπιτικό φαγητό. Παιδιά που δεν γνωρίζουν ποιόν θα βρουν στο σπίτι όταν επιστρέψουν από το σχολείο, και αν θα βρουν κάποιον".
Ακόμη η Γουόρντ είπε ότι γνώρισε ένα μαθητή, ο οποίος έβλεπε μέσα από το παράθυρο της τάξης τον πατέρα του με χειροπέδες και λίγο πριν την αστυνομία να έχει ρίξει την μπροστινή πόρτα του σπιτιού.
"Η πραγματικότητα είναι ότι έξι στα δέκα φτωχά παιδιά ζουν σε οικογένειες στις οποίες κάποιος εργάζεται. Αυτό είναι σοκαριστικό, δεν είναι; Πηγαίνεις να δουλέψεις, ίσως σε δύο, ακόμη και τρεις δουλειές μερικής απασχόλησης και εξακολουθείς να ζεις κάτω από το όριο της φτώχειας", είπε. "Ζωή που παραπέμπει στην εποχή του Ντίκενς".
Επιπλέον σύμφωνα με την Γουόρντ, η στέρηση προκαλεί το πρόβλημα της "φτώχειας των προσδοκιών", με τους γονείς να δίνουν πολύ μικρή αξία στην εκπαίδευση.
"Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι η ιδέα ότι οι δάσκαλοι εφησυχάζουν ή παραιτούνται. Ως δασκάλα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά σου να πετυχαίνουν".
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
πηγή: enet

Kids in modern Britain living in ‘Dickensian poverty’
London, September 10 (ANI): Kids in the UK receive no better treatment than what orphan Oliver Twist endured in Charles Dickens’s novel, a teacher has claimed.
Lesley Ward alleged students attended school unable to dress themselves, use cutlery or even use the toilet, mirroring the plight of Twist, the child protagonist born into a life of poverty and misfortune in a workhouse.
The president of the Association of Teachers and Lecturers (ATL) said parents were less likely to pay attention to children’s education due to the strain of living in poor conditions.
“That’s shocking isn’t it?” the Daily Star quoted her as saying.
“You go out to work, perhaps two or even three part-time jobs, and you are still living below the poverty line. Life mirroring the times of Dickens.
“Shared poverty gives rise to shared attitudes, which make learning difficult. Attitudes like: ‘Why should he stay at school? I didn’t and I manage’,” she added. (ANI)

Αν καταφέρεις να φτάσεις στο σχολείο ......μάθε παιδί μου γράμματα!
Posted: 10 Sep 2009 02:20 AM PDT

Τα χειρότερα σχολικά λεωφορεία στον κοσμο πρεπει να ειναι στην Ινδία!
από το pestokietsi

~** Πώς ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στους εβραίους! Ο Θεός πήγε στους σταλινικούς και είπε "έχω Εντολές για σας που θα κάνουν τις ζωές σας καλύτερες". Και οι σταλινικοί ρώτησαν: "τι είναι εντολές;" Και ο Θεός εξήγησε: "κανόνες ζωής". "Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;" "Να μη σκοτώνετε". "Να μη σκοτώνουμε; Δεν ενδιαφερόμαστε".Έτσι Εκείνος πήγε στους ιταλούς και είπε "έχω Εντολές". Και οι ιταλοί ζήτησαν ένα παράδειγμα, και ο Κύριος είπε "να μην κλέβετε"."Να μην κλέβουμε; δεν ενδιαφερόμαστε". Τότε Εκείνος πήγε στους γάλλους και είπε "έχω Εντολές". Οι γάλλοι ζήτησαν ένα παράδειγμα και ο Κύριος είπε "να μην επιθυμείτε τη γυναίκα του γείτονα".. "Να μην επιθυμούμε τη γυναίκα του γείτονα; δεν ενδιαφερόμαστε". Τότε ο Κύριος πήγε στους εβραίους και είπε, "έχω Εντολές"."Εντολές;" ρώτησαν, "και πόσο κάνουν;" "Είναι δωρεάν". "Θα πάρουμε δέκα".

Ο χρήστης apokara δημοσίευσε μια σημείωση στο προφίλ σας

Προβολή σημείωσης
Δημοσίευση σημείωσης

Να πάρεις ένα εξωτερικό σκληρό και να γράψεις αντίγραφα σε αυτόν . Να έχεις και ένα image backup του σκληρού που έχει το λειτουργικό και τα προγράμματα. Το Image backup με to Acronis είναι πολύ εύκολο. Αν δεν μπορείς να το βρείς να σου το στείλω

** Ο χρήστης apokara καταχώρισε μια σημείωση στο προφίλ του κατόχου Stamatios Skoulikas
"Να πάρεις ένα εξωτερικό σκληρό και να γράψεις αντίγραφα σε αυτόν . Να έχεις και ένα image backup το..."
Πριν από 5 ημέρες
Ο χρήστης apokara σχολίασε τη δημοσίευση ιστολογίου Στον Η/Υ μου ! του χρήστη Stamatios Skoulikas
"Σταμάτη χρησιμοποίησε το skype είναι πολύ εύκολο και χωρίς πολλές ρυθμίσεις "
4 Σεπτ.
Ο χρήστης apokara έγινε μέλος του δικτύου του χρήστη DIMITRA KA Προσθήκη του χρήστη DIMITRA KA στο δίκτυο
13 Απρ.
Ο χρήστης apokara έγινε μέλος του δικτύου του χρήστη Stamatios Skoulikas

** ** Η Α.Θ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την 4η Σεπτεμβρίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ αφίχθη στην Αθήνα, προερχόμενος από την Αλεξάνδρεια, προκειμένου να διευθετήσει τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα του Πατριαρχικού Θρόνου. Στην Αίθουσα επισήμων του Διεθνούς Αεροδρομίου τον Μακαριώτατο υπεδέχθη ο Σεβ.Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Εκπρόσωπος Του στην Αθήνα.
Την 7η Σεπτεμβρίου ε.ε. ο Μακ. Πατριάρχης εδέχθη στο Γραφείο του Πατριαρχείου, στην Αθήνα:
Τον Σεβασμ Μητροπολίτη Γέροντα Μέμφιδος κ. Παύλο.Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο ΚαίρουΤον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Διονύσιο Πλέσσα Τον Εντιμ. κ. Γρηγόριο Φελώνη, Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών.Τον Ελλογ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Αναπλ. Καθηγητή Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θράκης.Την Ευγεν. κ. Μπότση Χρυσούλα, Πνευμονολόγο-Λοιμωξιολόγο, Υπευθ. Γραφείου AIDS του Υπουργείου Υγείας.Τον κ. Γρηγόρη Καποκάκη, Δημοσιογράφο -ΕκδότηΤον κ. Θωμά Καρακώστα, συντονιστή ΜΚΟ "Φως της Αφρικής" καιΤον. κ. Άρη Λυχναρά, δικηγόρο, Νομικό Σύμβουλο του Πατριαρχείου.
Την επομένη, 8η Σεπτεμβρίου 2009, εδέχθη επίσης στο Γραφείο Αθηνών:
Την Ευγεν. κ. Ανθούλα Μπαλάνου, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄.Τον Εντιμ. κ. Αντώνιο Βγόντζα, δικηγόρο.Τον Ιερολογ. Διάκονο κ.Ιωαννίκειο Κουλιανόπουλο, Διάκονο του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών καιΤους δημοσιογράφους κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο και Διονύσιο Μακρή, εκδότη της Εφημερίδος "Στυλος Ορθοδοξίας".


· ** Το παιδικό θέατρο στη σκιά της γρίπης
· Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά «της εποχής», για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια Οι super stars του φθινοπώρου
· Πέθανε ο Norman Borlaug, «πατέρας» της «Πράσινης Επανάστασης» "Έσωσε περισσότερες ζωές από κάθε άλλο άνθρωπο στην ανθρώπινη ιστορία"
Το παιδικό θέατρο στη σκιά της γρίπης
Posted: 15 Sep 2009 08:33 AM PDT
Ανήσυχοι οι θιασάρχες των παιδικών σκηνών για τα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Με προβλήματα φαίνεται να ξεκινά η εφετινή θεατρική σεζόν, όχι μόνο λόγω της αναστάτωσης που προκαλούν οι εκλογές στις ελληνικές σκηνές, αλλά και λόγω της νέας γρίπης. Οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις παρουσιάστηκαν κυρίως στον χώρο του παιδικού θεάτρου, ο οποίος είναι και από τους πρώτους που οργανώνεται κάθε φθινόπωρο. Καθώς οι παραστάσεις για παιδιά δουλεύουν όλον τον χρόνο σε συνεργασία με τα σχολεία, ο υπεύθυνοι των θεάτρων εγκαίρως αντιλήφθηκαν μια επιφυλακτικότητα για τη σεζόν 2009-2010. Ολα ξεκίνησαν από την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης στις σχολικές μονάδες και στους φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με ημερομηνία 27.8.2009. Ανάμεσα στα 11 σημεία της συγκεκριμένης εγκυκλίου περιλαμβάνεται και «ο περιορισμός λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προϋποθέτουν παραμονή σε κλειστούς χώρους», δηλαδή θέατρα, μουσεία, εργαστήρια, εκδηλώσεις κτλ. Στις συνηθισμένες κρούσεις των θεάτρων για σχολικές παραστάσεις η απάντηση των σχολείων δεν ήταν δεσμευτική. Ετσι σιγά σιγά οι θεατρικές σκηνές άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας λειτούργησε ως έμμεση απαγόρευση, καθώς μετέθετε την ευθύνη για την υγεία των παιδιών στους δασκάλους, στα σχολεία και φυσικά στους γονείς. Και όλα αυτά χωρίς να έχει ενημερωθεί ο θεατρικός κόσμος, που βρέθηκε προ απροόπτου. «Θεωρώ ότι έχουν μεγαλοποιήσει τα πράγματα» λέει η Τατιάνα Λύγαρη, που παρουσιάζει στο Βαγόνι της, στο Τραίνο στο Ρουφ, παραστάσεις για παιδιά. «Σαφώς και πρέπει να δοθούν οδηγίες για προφυλάξεις, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ανησυχητικά στοιχείαδεν μπορεί να χτυπούν έτσι έναν χώρο παιδείας και πολιτισμού όπως είναι το θέατρο» συμπληρώνει. Να σημειωθεί ότι διαθέτει για αίθουσα ένα βαγόνι χωρητικότητας 70 θέσεων, όπου φιλοξενούνται (το πολύ) δύο σχολικές τάξεις σε κάθε παράσταση, και μάλιστα από το ίδιο σχολείο. «Κινδυνεύει μια ολόκληρη επαγγελματική αλυσίδα» τονίζει από την πλευρά της η Κάρμεν Ρουγγέρη, δηλώνοντας προβληματισμένη για τη στάση της πολιτείας απέναντι στο θέατρο. «Ζητούμε από το υπουργείο να μας δώσει οδηγίες, να ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Με απαγορεύσεις δεν γίνεται τίποτε» λέει, ενώ προσθέτει ότι τα σχολεία τηρούν στάση αναμονής. «Προφανώς και πάνω απ΄ όλα μάς ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών» αναφέρει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σεϊτάνης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους, «αλλά θα θέλαμε και εμείς να ενημερωθούμε για όλο αυτό, να ξέρουμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Για τον λόγο αυτόν θα στείλουμε μια επιστολή στο υπουργείο Υγείας ζητώντας οδηγίες και συμβουλές, ενώ την ίδια στιγμή επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε έναν διάλογο ενημέρωσης. Με το θέατρο συμβάλλουμε και εμείς στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και λειτουργούμε συμπληρωματικά στο υπάρχον σύστημα Υγείας». Η ενημέρωση άλλωστε θα έπρεπε να αφορά και τους ανθρώπους που εργάζονται στα θέατρα- ηθοποιούς, τεχνικούς κτλ.-, ενώ θα έπρεπε να τεθεί επί τάπητος μια σειρά προδιαγραφών. «Ελπίζουμε ότι μια νέα οδηγία, που θα κατευθύνει εκπαιδευτικούς, θα αποτελέσει έμμεση απάλυνση της απαγόρευσης» καταλήγει ο Δ. Σεϊτάνης. Αρκετά πάντως από τα θέατρα για παιδιά, όπως η Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, έχουν μεταθέσει τις νέες παραγωγές τους για το τέλος του 2009, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο Εθνικό Θέατρο, η εγκύκλιος δεν φαίνεται να επηρέασε τα σχολεία, αφού η νέα παραγωγή στο Παιδικό Στέκι, με τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, βρίσκει εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η despina1 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - αυτή είναι δικιά μου ατάκα! http://despateraki.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/despina1/.-%20%20~*
~* Τουλάχιστον 333 παιδιά έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων στη Γουατεμάλα στη διάρκεια του 36ετούς εμφυλίου πολέμου, καθώς λειτούργησε δίκτυο πώλησης παιδιών για υιοθεσίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.
Στρατιώτες και αστυνομικοί δολοφονούσαν τους γονείς των παιδιών, έλεγαν ψέματα για το που τα έβρισκαν και τα οδηγούσαν σε κρατικά ιδρύματα, απ όπου στη συνέχεια δίνονταν για υιοθεσία σε ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, αναφέρει η κυβερνητική έκθεση, που βασίζεται σε επίσημα αρχεία.
Τα αρχεία της υπηρεσίας κοινωνικής προστασίας της προεδρίας της Γουατεμάλας δείχνουν ότι εκατοντάδες παιδιά, των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν από τον στρατό, ή απήχθησαν με τη βία από τις οικογένειές τους, δόθηκαν για υιοθεσία με πλαστά έγγραφα.
"Κάποιοι από αυτούς που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση αυτών των υιοθεσιών έκαναν τη διαδικασία μία πολύ κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους, και έχοντας αυτό υπόψη έδιναν προτεραιότητα σε διεθνείς υιοθεσίες", δήλωσε ο Μάρκο Τούλιο Αλβάρες, συντάκτης της έκθεσης.
Μέχρι το τέλος του πολέμου, το 1996, η Γουατεμάλα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή για παιδιά που δίνονταν στο εξωτερικό για υιοθεσία, μετά την Κίνα. Ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαξε το 2007, όταν η κυβέρνηση θέσπισε αυστηρούς όρους για τις υιοθεσίες.
Οι ερευνητές μελέτησαν 333 περιπτώσεις υιοθεσιών που έγιναν από το 1977 έως το 1989, που ήταν μερικά από τα πιο βίαια χρόνια του εμφυλίου. Περίπου 250.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι αυτόχθονες Μάγιας, σκοτώθηκαν στον πόλεμο ανάμεσα στις δεξιές κυβερνήσεις και τους αριστερούς αντάρτες, που έληξε με την υπογραφή των ειρηνευτικών συμφωνιών το 1996, κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ελπίζουν ότι δεκάδες άτομα μπορεί να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης με βάση τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την έρευνα για τα υιοθεσίες. Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες υποθέσεις παιδιών που απήχθησαν από τις οικογένειές τους, ή οι γονείς τους δολοφονήθηκαν, για τις οποίες όμως δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.
πηγή: Ναυτεμπορική
~* Ανήσυχοι οι θιασάρχες των παιδικών σκηνών για τα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

.
Με προβλήματα φαίνεται να ξεκινά η εφετινή θεατρική σεζόν, όχι μόνο λόγω της αναστάτωσης που προκαλούν οι εκλογές στις ελληνικές σκηνές, αλλά και λόγω της νέας γρίπης. Οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις παρουσιάστηκαν κυρίως στον χώρο του παιδικού θεάτρου, ο οποίος είναι και από τους πρώτους που οργανώνεται κάθε φθινόπωρο. Καθώς οι παραστάσεις για παιδιά δουλεύουν όλον τον χρόνο σε συνεργασία με τα σχολεία, ο υπεύθυνοι των θεάτρων εγκαίρως αντιλήφθηκαν μια επιφυλακτικότητα για τη σεζόν 2009-2010. Ολα ξεκίνησαν από την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης στις σχολικές μονάδες και στους φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με ημερομηνία 27.8.2009. Ανάμεσα στα 11 σημεία της συγκεκριμένης εγκυκλίου περιλαμβάνεται και «ο περιορισμός λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προϋποθέτουν παραμονή σε κλειστούς χώρους», δηλαδή θέατρα, μουσεία, εργαστήρια, εκδηλώσεις κτλ. Στις συνηθισμένες κρούσεις των θεάτρων για σχολικές παραστάσεις η απάντηση των σχολείων δεν ήταν δεσμευτική. Ετσι σιγά σιγά οι θεατρικές σκηνές άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας λειτούργησε ως έμμεση απαγόρευση, καθώς μετέθετε την ευθύνη για την υγεία των παιδιών στους δασκάλους, στα σχολεία και φυσικά στους γονείς. Και όλα αυτά χωρίς να έχει ενημερωθεί ο θεατρικός κόσμος, που βρέθηκε προ απροόπτου. «Θεωρώ ότι έχουν μεγαλοποιήσει τα πράγματα» λέει η Τατιάνα Λύγαρη, που παρουσιάζει στο Βαγόνι της, στο Τραίνο στο Ρουφ, παραστάσεις για παιδιά. «Σαφώς και πρέπει να δοθούν οδηγίες για προφυλάξεις, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ανησυχητικά στοιχείαδεν μπορεί να χτυπούν έτσι έναν χώρο παιδείας και πολιτισμού όπως είναι το θέατρο» συμπληρώνει. Να σημειωθεί ότι διαθέτει για αίθουσα ένα βαγόνι χωρητικότητας 70 θέσεων, όπου φιλοξενούνται (το πολύ) δύο σχολικές τάξεις σε κάθε παράσταση, και μάλιστα από το ίδιο σχολείο. «Κινδυνεύει μια ολόκληρη επαγγελματική αλυσίδα» τονίζει από την πλευρά της η Κάρμεν Ρουγγέρη, δηλώνοντας προβληματισμένη για τη στάση της πολιτείας απέναντι στο θέατρο. «Ζητούμε από το υπουργείο να μας δώσει οδηγίες, να ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Με απαγορεύσεις δεν γίνεται τίποτε» λέει, ενώ προσθέτει ότι τα σχολεία τηρούν στάση αναμονής. «Προφανώς και πάνω απ΄ όλα μάς ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών» αναφέρει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σεϊτάνης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους, «αλλά θα θέλαμε και εμείς να ενημερωθούμε για όλο αυτό, να ξέρουμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Για τον λόγο αυτόν θα στείλουμε μια επιστολή στο υπουργείο Υγείας ζητώντας οδηγίες και συμβουλές, ενώ την ίδια στιγμή επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε έναν διάλογο ενημέρωσης. Με το θέατρο συμβάλλουμε και εμείς στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και λειτουργούμε συμπληρωματικά στο υπάρχον σύστημα Υγείας». Η ενημέρωση άλλωστε θα έπρεπε να αφορά και τους ανθρώπους που εργάζονται στα θέατρα- ηθοποιούς, τεχνικούς κτλ.-, ενώ θα έπρεπε να τεθεί επί τάπητος μια σειρά προδιαγραφών. «Ελπίζουμε ότι μια νέα οδηγία, που θα κατευθύνει εκπαιδευτικούς, θα αποτελέσει έμμεση απάλυνση της απαγόρευσης» καταλήγει ο Δ. Σεϊτάνης. Αρκετά πάντως από τα θέατρα για παιδιά, όπως η Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, έχουν μεταθέσει τις νέες παραγωγές τους για το τέλος του 2009, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο Εθνικό Θέατρο, η εγκύκλιος δεν φαίνεται να επηρέασε τα σχολεία, αφού η νέα παραγωγή στο Παιδικό Στέκι, με τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, βρίσκει εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009
· ~* Σεμινάριο για γονείς
· Ψυχική ορφάνια... «Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν»
· Η συναισθηματική νοημοσύνη στο Σχολείο
Σεμινάριο για γονείς
Posted: 09 Sep 2009 01:20 PM PDT
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 με 13.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, της σειράς με τίτλο «Ενημερωμένοι Γονείς – Ευτυχισμένα Παιδιά» που διοργανώνει το Family club, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα), στην αίθουσα «Ολυμπία» με θέμα:
«Ο πρώτος μεγάλος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια – Σχολικό ξεκίνημα»
και εισηγήτρια την κυρία Μίνου Ντόρα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακός σύμβουλος,
Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας.
.

«Ο πρώτος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια είναι η είσοδός του στον παιδικό σταθμό και αργότερα στο σχολείο. Οι δυσκολίες που θααντιμετωπίσει τόσο το παιδί όσο και οι γονείς σ' αυτό το στάδιο είναι αναπόφευκτες, ωστόσο η σωστή πληροφόρηση αλλά και ο τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των δυσκολιών μπορούν να διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και να σηματοδοτήσουν την αρχή της αυτονομίας του, την κοινωνικοποίησή του και την πορεία του στη γνώση.
Η προετοιμασία του παιδιού, η προετοιμασία της οικογένειας ,καθώς και η συνεργασία των γονέων με τους παιδαγωγούς είναι βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη και εξέλιξη του παιδιού στο σχολείο. Ωστόσο σημαντικό είναι να διευκρινιστεί πότε η δυσκολία γίνεται πρόβλημα και πότε ο φόβος γίνεται φοβία. Κατά πόσο η δυσπροσαρμοστικότητα ενός παιδιού είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος.»
Στόχος μας είναι να συζητηθούν όλα αυτά με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις απορίες των γονέων.
Μέσα από το portal και το forum του Family club (http://www.familyclub.gr/)
είμαστε ήδη 7 μήνες κοντά στην Ελληνική οικογένεια και ξεκινάμε αυτά τα
σεμινάρια προσκαλώντας όλους τους γονείς να συμμετέχουν, να ενημερωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι γονείς με … ακόμα πιο ευτυχισμένα παιδιά !!!
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με email στο seminar@familyclub.gr κι ακόμα να στείλετε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας.Να διευκρινίσουμε ότι ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τύπου είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι το ξενοδοχείο συνεργάζεται με parking που υπάρχει ακριβώς δίπλα και όσοι παρευρίσκονται στο σεμινάριο θα έχουν την ειδική τιμή των 7 ευρώ για όσες ώρες σταθμεύσουν (από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι περίπου). Εάν είστε σίγουροι ότι θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας, ενημερώστε μας μαζί με την συμμετοχή σας (δεν είναι απαραίτητο).
Τέλος να σας κάνουμε γνωστό ότι με την ευγενική συνεργασία του
ξενοδοχείου, όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν ειδική έκπτωση στα προϊόντα του καφέ – μπαρ του ξενοδοχείου (-10%) ενώ θα διατεθούν στους συμμετέχοντες εντελώς δωρεάν νερό, μπλοκ και στυλό.
Παρακαλώ προωθήστε – δημοσιεύστε το κείμενο αυτό ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και ενδιαφερόμενοι.

http://www.familyclub.gr/Η οικογένεια στο διαδίκτυο!!!
Ευχαριστούμε πολύ
Η ομάδα του Family club !
View article...
Ψυχική ορφάνια... «Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν» Την Παρασκευή 4/9/2009 επισκέφθηκε την περιοχή του Βόλου ο ψυχίατρος , ψυχαναλυτής, διδάσκων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγγραφέας κος Νίκος Σιδέρης για να μιλήσει στους δασκάλους σχετικά με το νέο του βιβλίο: «Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν». Ομολογώ ότι ο τίτλος του συγκεκριμένου βιβλίου με προκάλεσε κι ενώ ήμουν έτοιμος να το αγοράσω, κάποιοι φίλοι πρόλαβαν εντελώς συμπτωματικά και μου το δώρισαν . Επιπροσθέτως είχα και την ευκαιρία να ακούσω από κοντά και το συγγραφέα του βιβλίου και να εμπεδώσω τις απόψεις του.

Διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι πραγματικά τόσο οι γονείς όσο και παιδιά είναι κυριολεκτικά σαν χαμένοι. Όπως μας είπε και ο εν λόγω συγγραφέας, τα παιδιά δεν έχουν τους γονείς, που θα ’πρεπε να τα κυβερνούν και να τα υποστηρίζουν στη μαθητεία της ζωής.Αν εξαιρεθεί η περίπτωση των γονιών, που πραγματικά έχουν την ανάγκη να δουλεύουν αρκετές ώρες καθημερινά, πολλοί άλλοι το κάνουν αυτό για κούφιες προσδοκίες , όπως να αγοράσουν περισσότερα ρούχα, αυτοκίνητα, σπίτια. Με αυτόν τον τρόπο όμως θυσιάζουν άλλα πράγματα , που έχουν μεγαλύτερη αξία, όπως τη ψυχική τους υγεία μα και την ψυχική ζωή και τις ανάγκες των παιδιών τους.Στην εισήγησή του ο κος Σιδέρης εστίασε την προσοχή του κυρίως στο ότι απ’ την πλευρά των γονιών χρειάζονται δυο απλά πράγματα:
‘Αγάπη και Κανόνες’Είναι γεγονός ότι οι γονείς δυσκολεύονται, στο σημερινό δυτικό τρόπο ζωής, να παρέχουν στα παιδιά τους αγάπη και κανόνες . Στην αγάπη δυσκολεύονται διότι οι σημερινοί γονείς μεγάλωσαν οι ίδιοι μέσα σε μια ατμόσφαιρα καταναλωτισμού, ικανοποίησης ψεύτικων αναγκών και ναρκισσισμού.
Όσον αφορά τους κανόνες, την τελευταία 40ετία τα σπίτια έχουν καταντήσει να είναι κυριολεκτικά ακυβέρνητα. Θεωρείται πια παρωχημένη η τέχνη του να είσαι γονιός, δηλαδή η τεχνογνωσία και οι διανοητικοί –συναισθηματικοί όροι για να μπορεί ένας γονιός να βρίσκεται στη θέση του γονιού.Έτσι παρατηρείται, όπως εύστοχα επικαλείται τον όρο κι ο συγγραφέας, το φαινόμενο της ψυχικής ορφάνιας. Δηλαδή τα παιδιά έχουν φυσικούς και υλικούς γονείς, που τους δίνουν χαρτζιλίκι και παιχνίδια , αλλά δεν μπορούν να τους παράσχουν την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική τροφή, ώστε να μπορεί ένα παιδί να μεγαλώσει ισόρροπα.Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής θα έλεγα κατάστασης, όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος, είναι να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα παιδιά και να εμφανίζουν ελλείμματα γλώσσας, γνώσης και κουλτούρας. Μια ατεχνία ως προς την τέχνη ‘του ζην’. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις πραγματικών γονιών , που δίνουν την ελπίδα ότι κάτι θετικό μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.Χρειάζεται επομένως η αναστήλωση της γονεϊκής λειτουργίας. Ο γονιός να οδηγεί το παιδί με σταθερό χέρι στο δρόμο της ζωής και να μην το αφήνει ακυβέρνητο. Τα στατιστικά που δείχνουν την μεγάλη εμπλοκή των παιδιών με τα ναρκωτικά και το κάπνισμα είναι αποτελέσματα της ψυχικής ορφάνιας των παιδιών.Παράλληλα η υγιής αυτή σχέση θα έχει αντανάκλαση στη σωστή λειτουργία και του σχολείου.
από: matziriskostas
Η συναισθηματική νοημοσύνη στο Σχολείο
της Σμαρώ Ταμπάκη
Εκπαιδευτικού -Ψυχολόγου-MSc Σχολικής Ψυχολογίας
Στελέχους του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Είναι μόνο η καρδιά που μπορεί ναδει τα αληθή, η ουσία δεν είναι ορατήστο γυμνό μάτι"

Antoine de Saint Exupéry
1. H έννοια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης
H έννοια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης ή του EQ (Emotional Quadrant) διαδόθηκε στο ευρύ κοινό, από τον Daniel Goleman με το ομώνυμο βιβλίο του (1995). Οι βασικές κατηγορίες της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι:
Αυτοεπίγνωση (self awareness): είναι μια από τις βασικές συναισθηματικές ικανότητες που σημαίνει ότι είναι κανείς σε θέση να αναγνωρίζει τα συναισθήματα του και να τα ονομάζει. Επίσης μπορεί να αναγνωρίζει τη σχέση μεταξύ σκέψεων, συναισθημάτων και δράσεων.
Διαχείριση συναισθημάτων (Managing emotions):είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από συναισθήματα. Οι πεποιθήσεις έχουν θεμελιώδη επίδραση στον τρόπο δράσης μας. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ασχοληθούμε ουσιαστικά με συναισθήματα όπως ο θυμός, φόβος, άγχος και θλίψη. Να μάθουμε πώς να ηρεμούμε τον εαυτό μας όταν διαταράσσεται. Με ποιον τρόπο μπορεί να κερδίσει κανείς χρόνο για να κρίνει αν αυτό που του έρχεται να πει ή να κάνει εκείνη τη στιγμή είναι πραγματικά το καλύτερο που μπορεί να κάνει.
Ενσυναίσθηση (Empathy): για να μπορεί να ενεργεί κανείς κατάλληλα απαιτείται η κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων. Είναι σημαντικό να μπορούμε να ακούσουμε τους άλλους, χωρίς να παρασυρθούμε από προσωπικά συναισθήματα. Είναι καλό να μπορεί να διακρίνει κανείς μεταξύ του τι λένε και κάνουν οι άλλοι από το τι λέει και αποφασίζει να κάνει ο ίδιος.
Επικοινωνία (Communicating): Η ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία είναι μεταδοτικά συναισθήματα όπως επίσης και η απαισιοδοξία και η αρνητικότητα. Το να μπορεί κανείς να εκφράζει τις προσωπικές του ανησυχίες χωρίς θυμό ή παθητικότητα είναι βασικό αγαθό.
Συνεργασία: είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς και ποτέ πρέπει να πάρει το προβάδισμα και πώς και πότε να ακολουθήσει, όταν αυτό είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική συνεργασία. Η αποτελεσματική ηγεσία δεν ταυτίζεται με την κυριαρχία, αλλά με την τέχνη του να βοηθάς τους ανθρώπους να δουλεύουν μαζί για κοινούς στόχους. Αναγνωρίζοντας την αξία της συμβολής των άλλων και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους μπορεί συχνά να κάνει περισσότερα καλά απ’ ότι αν έδινε εντολές ή διαμαρτυρόταν.
Επίλυση των συγκρούσεων (Resolving conflicts):Κατά την επίλυση των συγκρούσεων, είναι αναγκαίο να κατανοηθούν οι μηχανισμοί τους και να χρησιμοποιηθούν οι συναισθηματικές δεξιότητες για την επίλυση τους
Η σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα – η ανάγκη ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης
Ο Howard Gardner υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη ευφυΐα δεν έχει μία και μοναδική μορφή και αναγνωρίζει πολλές μορφές ανθρώπινης ευφυΐας όπως τη Γλωσσολογική ικανότητα, τη Λογική - Μαθηματική τη χωροταξική ικανότητα, την αισθησιοκινητική, τη μουσική, τη διαπροσωπική, την ενδοπροσωπική, τη Νατουραλιστική.
Τα περισσότερα σχολικά συστήματα επιδιώκουν να αναπτύξουν τα δύο είδη νοημοσύνης (γλωσσολογική και λογική-μαθηματική). Οι μαθητές, σύμφωνα με την ορθολογιστική αντίληψη, αποκτούν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις-πληροφορίες. Η σχολική διδασκαλία και μάθηση περιορίζεται στην απόκτηση και επεξεργασία της πληροφορίας, στη στείρα γνώση και αγνοεί την αξία της βιωματικής μάθησης και των συναισθημάτων. Τα αναλυτικά προγράμματα του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος προετοιμάζουν τους μαθητές για την ένταξή τους στην αγορά, οδηγούν στην αύξηση του ατομικισμού, ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό, αντί για την επίτευξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.
Από τις λειτουργίες της νοημοσύνης μεγαλύτερη σημασία δίνεται στην κατανόηση και τη μνήμη. Λιγότερο αναπτύσσονται η κριτική σκέψη, η δημιουργική σκέψη και η λειτουργία της αξιολόγησης, που είναι παραγωγικές λειτουργίες.
Τα συναισθήματα και οι σχέσεις παραμελούνται. Γι αυτό και η υψηλή σχολική επίδοση σημαίνει μεγαλύτερη εκτίμηση και αναγνώριση από γονείς, καθηγητές και συμμαθητές. Αντίθετα μια χαμηλή σχολική επίδοση προδιαθέτει δυσμενώς τους άλλους προς το μαθητή. Οι βαθμοί όμως δεν μας πληροφορούν για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, για την οποία πρέπει να υπάρχει εξίσου ενδιαφέρον, αφού το ζητούμενο είναι ο ψυχικά υγιής άνθρωπος στον οποίο η νοητική ανάπτυξη βρίσκεται σε ισορροπία με την συναισθηματική ανάπτυξη. Επιπλέον το σχολείο δίνει βάρος στο ενδιαφέρον, στην προσπάθεια, στις ικανότητες του μαθητή στα συγκεκριμένα μαθήματα του Σχολείου. Δεν υποστηρίζει την έκφραση και άλλων ενδιαφερόντων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που μπορεί να έχει ο μαθητής για άλλα αντικείμενα εκτός Σχολείου π.χ. διάφορες μορφές τέχνης, πρακτικές ικανότητες κ.τ.λ.
Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι απολύτως αναγκαία, γιατί στις μέρες μας υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.Approximately 1 in 5 (20%) identified with mental health problems. Μεγάλο ποσοστό των νέων ﴾περίπου 1 στους 5) έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Τα Boys more likely to be identified with “externalizing problems” (eg, conduct disorders, aggression), αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα διαταραχής συμπεριφοράς και επιθετικότητας, ενώ τα Girls more likely to be identified with internalizing problems (eg, depression, anxiety) κορίτσια πιθανότερο να έχουν προβλήματα κατάθλιψης και άγχους.
Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών μπορεί να θεωρηθεί ως βασικό μέσο πρόληψης αυτών των προβλημάτων αλλά και ως μέσο αντιμετώπισής τους. Δίνει στους νέους την αίσθηση της αυτο-αποτελεσματικότητας, της υποστήριξης από την οικογένεια, το σχολείο και τους φίλους. Ενισχύει την ικανότητα a sense of self-efficacy; has sense of control over “fate”communicates effectively της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της ανάπτυξης στενών και ουσιαστικών σχέσεων, της ικανοποιητικής διαχείρισης ποικίλων συναισθημάτων, της σωστής επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση, τη συμπάθεια και την ευαισθησία απέναντι στους άλλους, την ουσιαστική συμμετοχή στη σχολική διαδικασία.
Relationship with one significant adult Communication skills Takes responsibility for own behaviours Protective Factors Connectedness to school Participation in after school activities
Είναι το Σχολείο το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης;
Στο ερώτημα αν και κατά πόσο το Σχολείο είναι το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης πρέπει να επισημάνουμε:
· Oι κύριες κατηγορίες Συναισθηματικής Νοημοσύνης δεν είναι κληρονομικοί παράγοντες ή ταλέντα, αλλά επίκτητες ικανότητες και άρα μπορούν να αναπτυχθούν. Είναι καλό να ξεκινά η διδασκαλία νωρίς, να είναι προσαρμοσμένη ανάλογα με την ηλικία, να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής και να συνδυάζει τις προσπάθειες στο Σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία.
· Η επιστημονική έρευνα, ιδίως για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, έχει δείξει ότι οι συναισθηματικές δεξιότητες μαθαίνονται καλλίτερα από τη γέννηση έως τα τέλη της εφηβείας που διαμορφώνεται η προσωπικότητα. Εξετάζοντας τις υπάρχουσες δομές, το σχολείο είναι η κύρια δραστηριότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
· Πολλοί καθηγητές και γονείς επιμένουν ότι τέτοιου είδους μάθηση δεν είναι θέμα του Σχολείου, αλλά ευθύνη των γονέων. Όμως, στο Δυτικό κόσμο η οικογένεια έχει συρρικνωθεί τόσο από την άποψη του αριθμού των μελών της όσο και από την άποψη του χρόνου που περνάει κανείς με την οικογένεια σε σύγκριση με αυτές που περνάει μέσα στο Σχολείο. Πολύ περισσότερο, οι γονείς δεν είναι πάντα σε θέση να αντεπεξέλθουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης.
· Οι δάσκαλοι μπορεί να διστάζουν να παραχωρήσουν διδακτική ώρα σε θέματα που δείχνουν άσχετα προς τα βασικά στοιχεία της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Άλλοι εκπαιδευτικοί μπορεί να νιώθουν αμήχανα αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να διδάξουν τέτοια θέματα.
· Χρειάζεται ασφαλώς ειδική εκπαίδευση και σχετική κατάρτιση των εκπαιδευτικών που να τους προετοιμάζει για ένα τέτοιο έργο.
· Πολλοί μαθητές επίσης μπορεί να έχουν αντιρρήσεις αν νιώθουν ενός είδους εισβολή στην προσωπική τους ζωή.
· Το να μαθαίνονται τα συναισθήματα στο Σχολείο θα ήταν μια ριζική αλλαγή. Όμως τα Σχολεία δεν αλλάζουν τόσο εύκολα και πολλές φορές οι καινοτομίες συναντούν μεγάλη αντίσταση από τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς. Χωρίς όμως την ενεργό συμμετοχή τους, δεν είναι δυνατή τόσο μεγάλης εμβέλειας αλλαγή. Μια πιθανή λύση θα ήταν να αρχίσουμε με την επεξεργασία των συναισθημάτων στο χώρο γύρω από το Σχολείο, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
· Από την έρευνα προκύπτει ότι η βελτίωση της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών οδηγεί και στη βελτίωση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης.
· Το Σχολείο μεταβάλλεται σε μια κοινότητα που νοιάζεται, ένα μέρος όπου οι μαθητές αισθάνονται ότι τους σέβονται, τους φροντίζουν, νιώθουν δεμένοι με τους συμμαθητές, τους δάσκαλους τους ακόμα και με το ίδιο το Σχολείο.
Στην καθημερινή πράξη…
· Μπορεί να καθιερωθεί μια τακτική πρωινή συνεδρίαση, στην οποία οι μαθητές να μοιράζονται προσωπικά συναισθήματα όπως ο πόνος λόγω του θανάτου ενός ζώου που το είχαν συντροφιά, η χαρά για μια οικογενειακή εκδρομή κτλ
· Μπορεί να σχεδιαστεί από κοινού με τους μαθητές μια μέθοδος για να κερδίζει κανείς λίγο χρόνο να σκέφτεται, αντί να αντιδρά αυτόματα, και συχνά επιθετικά.
· Η έκφραση των συναισθημάτων μέσα στην τάξη μπορεί να βελτιώσει τη συναισθηματική ατμόσφαιρα και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εκτόνωση συγκρούσεων.
· Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μιλήσουν για τα δικά τους συναισθήματα για να συμβάλουν στο άνοιγμα αυτού του είδους της επικοινωνίας.
· Η διδασκαλία και ανάπτυξη της δεξιότητας ακρόασης του άλλου είναι πολύ σημαντική.
· Με αφορμή πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στη τάξη μπορεί να γίνει συζήτηση για σωστή αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων.
· Η δραματοποίηση στην τάξη διάφορων σεναρίων για σωστό τρόπο διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων είναι βοηθητική.
· Μπορεί ο καθηγητής να ενισχύει και να υποστηρίζει δραστηριότητες κοινές, όπως αθλητικές ομάδες ή άλλες.
· Το παιχνίδι των ρόλων ﴾Role-playing) προσφέρει ευκαιρίες για την έκφραση συναισθημάτων.
· Πτυχές της συναισθηματικής νοημοσύνης μπορεί να διδάσκονται χωριστά αλλά μπορεί επίσης η διδασκαλία να ενσωματωθεί στο καθημερινό πρόγραμμα σπουδών. Γενικά θα μπορούσαν να χωριστούν ενότητες διδασκαλίας. Μια πρώτη για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η επικοινωνία με στόχο να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τα στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, να μπορούν να δουν τα πράγματα από την οπτική γωνία του άλλου, να αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επικοινωνία. Μια άλλη θεματική ενότητα θα μπορούσε να ήταν σχετική με τα «Συναισθήματα» με στόχο την αναγνώριση, έκφραση και χειρισμό των συναισθημάτων και η εκμάθηση εναλλακτικών τρόπων έκφρασης αρνητικών συναισθημάτων. Επίσης η «αυτοεκτίμηση» θα μπορούσε να είναι μια άλλη ενότητα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τα θετικά χαρακτηριστικά του εαυτού τους, να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν το ότι οι αδυναμίες και οι δυνατότητές τους είναι φυσιολογικές. Η «Επίλυση συγκρούσεων» θα μπορούσε να είναι μια άλλη ενότητα με σκοπό να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλύονται με τρόπους που να ικανοποιούν όλους τους εμπλεκομένους στο πρόβλημα.
Κατά το Γκάρντνερ «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να διευρύνουμε τη γνώμη μας για το φάσμα των ταλέντων. Η μόνη και σημαντικότατη συμβολή που μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση στην ανάπτυξη ενός παιδιού είναι να το καθοδηγήσει προς ένα πεδίο όπου τα ταλέντα του θα βρουν χώρο να αναπτυχθούν, όπου θα είναι ευχαριστημένο και θα αποδίδει. Αυτό το έχουμε εντελώς χάσει από τα μάτια μας. Αντίθετα, υποβάλλουμε τους πάντες σε μια εκπαίδευση όπου, αν πετύχουν, το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να γίνουν καθηγητές σε κολέγια. Και εκτιμούμε τον καθένα στην πορεία ανάλογα με το κατά πόσο ανταποκρίνεται σ’αυτά τα στενά δεδομένα επιτυχίας. Θα έπρεπε να δαπανούμε λιγότερο χρόνο για να κατατάσσουμε βαθμολογικά τα παιδιά και περισσότερο για να τα βοηθάμε να εντοπίσουν τις φυσικές τάσεις τους και τα χαρίσματά τους και αυτά να καλλιεργήσουμε. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι επιτυχίας και πολλές, παρά πολλές διαφορετικές ικανότητες που θα σας βοηθήσουν να φθάσετε εκεί.» (Goleman, 1997).
Πρέπει να τονίσουμε τέλος τη θέση των ερευνητών ότι όπως ακριβώς δεν αναμένουμε να μάθουν τα παιδιά μια ξένη γλώσσα σε ένα έτος, δεν αναμένεται ότι θα μάθουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες σε ένα χρόνο. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους και ασφαλώς η υποστήριξη από τους αρμόδιους φορείς.
Βιβλιογραφία
· Gardner, H. (2000). Intelligence Reframed: Multiple Intelligences for the 21st Century. New York: Basic
· Goleman, D. (1998). Συναισθηματική Νοημοσύνη, Γιατί το «EQ» είναι πιο σημαντικό από το «IQ»; Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.
· Gottman, J. (2000), Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών: πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη, Ελληνικά Γράμματα.
· Goleman, D. (1999). Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας, μτφ. Μεγαλούδη Φ. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
· Goleman, D. (1998). Self Science: The Subject is me (2nd edition) by Karen Stone McCone et al.
· Cook, E., Greenberg, M., & Kusche, C. (1994). The relations between emotional understanding, intellectual functioning, and disruptive behavior problems in elementary school-aged children. Journal of Abnormal Psychology, 22, 205-219.
· Dodge, K., & Garber, J. (1991). Domains of emotion regulation. In J. Garber & K. A. Dodge (Eds.), The development of emotion regulation and dysregulation (pp. 3-11). New York: Cambridge University Press.
· Eisenberg, N., Fabes, R., Guthrie, I., Murphy, B., Maszk, P., Holmgren, R., et al. (1996). The relations of regulation and emotionality to problem behavior in elementary school children. Development and Psychopathology, 8, 141-162.
· M., Kusche, C., Cook, E., & Quamma, J. (1995). Promoting emotional competence in school-aged children: The effects of the PATHS curriculum. Development and Psychopathology, 7, 117-136.
· http--www_connected_org-learn-school_html
πηγή

** ** Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ !! :
ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ‏ .
. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΤΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ AVRAGIOZ ΚΑΙ ΤΗ CHRISTOselida ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 16-9-2009, ΜΟΥ ΤΑ ...ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ, ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΕΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΚΡΑΤΩ ΑΡΚΕΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ και ΟΥΡΛΙΑΖΩΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΑΣΙΣΜΟΣΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
*** Συγκλονιστικά στοιχεία για την περίφημη “Μακεδονική” Μειονότητα της Βουλγαρίας .. Όπως διαβάζουμε σήμερα στο Taxalia, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία μπροστά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, απο μέλη του UMD OMO Ilinden Pirin, που απαιτούσαν από τη Βουλγαρία να τους αναγνωρίσει ως “Μακεδόνες”.
Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, οι Σκοπιανοί στην Βουλγαρία αγωνίζονται να δημιουργήσουν παρόμοιες καταστάσεις με την Ελλάδα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν δήθεν ψευτο-Μακεδονική μειονότητα. Όπως και στην Ελλάδα (Βλέπε “Ουράνιο Τόξο”), έτσι και στην Βουλγαρία έχει ιδρυθεί απο τους Σκοπιανούς μια ΜΚΟ με την επωνυμία OMO Ilinden – PIRIN, η οποία υποστηρίζει πως σκοπός της είναι η “προστασία των Δικαιωμάτων, Γλώσσας και Εθνικότητας των πολιτών που μένουν στην Βουλγαρία και θεωρούν τους εαυτούς τους “Μακεδόνες“ (Που τα έχουμε ξανακούσει αυτά???)
Το 1999 το OMO Ilinden – PIRIN πήρε μέρος στις εκλογές στην Βουλγαρία ενώ μια χρονιά αργότερα κηρύχτηκε Αντισυνταγματικό απο δικαστήριο της Βουλγαρίας και φυσικά επίσημα τέθηκε εκτός νόμου. Το 2006 επανήρθε στο προσκήνιο και στην Ιδρυτική Συνέλευση στις 25 Ιουνίου του 2006, εξέλεξαν τον Stoyko Stoykov ως νέο Πρόεδρο. H συνέχεια εδώ .- Share on Facebook .-
** Μήνυμα της Α.Θ.Μ.
του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής
ΘΕΟΔΩΡΟΥ Βʼ
Με την ευκαιρία της Εορτής του Ραμαζανίου
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική Ηπειρο, Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος Βʼ, απηύθυνε το ακόλουθο Μήνυμα :
« Θα ήθελα με την ευκαιρία της Εορτής του Ραμαζανιού να εκφράσω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου πρός τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου και πρός τους Μουσουλμάνους ολοκλήρου του κόσμου.
Απευθύνω τίς θερμές εόρτιες ευχές μου, την τιμή και την αγάπη μου πρωτίστως προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μωχάμετ Χόσνι Μουμπάρακ και την Ευγενεστάτη σύζυγό του Κυρία Σουζάν Μουμπάρακ, προς τον Μεγάλο Σεϊχη του Αζχαρ Δρ. Μ.Σ. Ταντάουϊ και τον Εντιμότατο Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας κ. Αντ Ελλ Αμπίμπ.
Ο ένας και αληθινός Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει καί να προστατεύει τον ευγενή και φιλοπρόοδο Λαό της Νειλοχώρας Αιγύπτου, ώστε η ειρηνική συνύπαρξη, η αρμονική συμπόρευση και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών, να καρποφορεί και να καλλιεργεί τα γνήσια ιδεώδη της αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας των λαών πάντοτε.
Διότι η Αίγυπτος αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα και το πρότυπο αυτής της ειρηνικής διαβιώσεως, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Χρόνια Πολλά ! »
Θ ε ό δ ω ρ ο ς Βʼ
Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής
----------------------------------------------------------------


Message by His Beatitude
THEODOROS II,
Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa
on the Feast of Ramadan 2009
The Primate of the Orthodox Church on the African Continent, His Beatitude Theodoros II, sent the following Message:
"On the occasion of the Feast of Ramadan, I wish to express my heartfelt congratulatory wishes to our beloved Muslims of the blessed and hospitable land of Egypt and to all Muslims around the world.
I address my festal wishes, honour and love firstly to His Excellency the President of the Arabic Republic of Egypt, Mr. Mohamed Hosni Mubarak and his wife Mrs. Suzanne Mubarak, to the Great Sheikh of Azhar Dr M. S. Tantawi and His Excellency the Governor of Alexandria Mr. Adel Ali Labib.
May the one true God of love, peace and justice continue to protect the gentle and progress-loving people of the Land of the Nile, Egypt , so that the coexistence, harmony and perfect collaboration between Muslims and Christians may bear fruit and develop the genuine ideals of solidarity and love of all people, always.
Egypt is the shining example and the model of this peaceful coexistence, between Christians and Muslims. Many years!"
Theodoros II,
Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΛΟΝΔΙΝΟΥΤης 17 Φεβρουαρίου 2009
Μερικά από τα κυριότερα σημεία

Αναμέτρηση με τον Αντισημιτισμό
· Οι Βουλευτές θα καταδεικνύουν δημόσια, θα προκαλούν και θα απομονώνουν πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται στο μίσος εναντίον των Εβραίων και στοχεύουν κατά του Κράτους του Ισραήλ ως Εβραϊκή συλλογικότητα.
· Οι Βουλευτές θα πρέπει να παίρνουν θέση κατά του αντισημιτισμού και της κάθε φυλετικής διάκρισης που στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε μειονότητας, και να είναι σε επιφυλακή εναντίον κάθε υπεκφυγής, δισταγμού και δικαιολόγησης των εκφράσεων μίσους.
· Οι Κυβερνήσεις πρέπει να προκαλούν κάθε ξένο ηγέτη, πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο που αρνείται, υποβαθμίζει ή ευτελίζει το Ολοκαύτωμα και πρέπει να ενθαρρύνουν την κοινωνία των πολιτών να επαγρυπνεί και ανοικτά να καταδικάζει αυτό το φαινόμενο.
· Οι Βουλευτές πρέπει να προτρέψουν τις Κυβερνήσεις τους να υποστηρίξουν τις διεθνείς δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού- συμπεριλαμβανομένης της Διακήρυξης του Βερολίνου του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, OSCE) και των οκτώ κύριων αρχών της.
· Οι Κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ πρέπει να αποφασίσουν ότι ποτέ ξανά οι θεσμοί της διεθνούς κοινωνίας και ο διάλογος των εθνικών κρατών δεν θα χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά στην προσπάθεια νομιμοποίησης του αντισημιτισμού, συμπεριλαμβανομένης και της απομόνωσης του Ισραήλ για πολιτικές διακρίσεων στη διεθνή σκηνή και ότι ποτέ δεν θα γίνουμε μάρτυρες ή συμμέτοχοι σε άλλη συνάντηση όπως εκείνη του Ντάρμπαν του 2001.
Απαγορεύσεις
· Οι Βουλευτές θα πρέπει να θεσμοθετήσουν αποτελεσματική νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους αναγνωρίζοντας το μίσος ως επιβαρυντικό στοιχείο και, όπου είναι σύμφωνο με τα τοπικά νομικά δεδομένα να συμπεριλάβουν το αδίκημα της «υποκίνησης μίσους» και να επιτρέψουν στους φορείς επιβολής του νόμου να καταδικάζουν.
· Οι Κυβερνήσεις που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο για το Λόγο Μίσους της «Σύμβασης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο», του Συμβουλίου της Ευρώπης (και το «Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο, σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης που διαπράττονται μέσω συστημάτων Η/Υ») θα πρέπει να θεσπίσουν σχετική εσωτερική νομοθεσία εφαρμογής.
Αναγνωρίζοντας την απειλή
· Οι Βουλευτές θα πρέπει να επανέλθουν στο νομοθετικό έργο τους, των Κοινοβουλίων ή Συνελεύσεων, και να θεσπίσουν ομάδες διερεύνησης που καθήκον θα έχουν τον καθορισμό της υπάρχουσας φύσης και του καθεστώτος του αντισημιτισμού στις χώρες τους και την εκπόνηση συστάσεων προς τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών ώστε να δράσουν κατάλληλα.
· Οι Κυβερνήσεις πρέπει να επεκτείνουν τη χρήση του «βασικού ορισμού» του αντισημιτισμού του EUMC προς ενημέρωση της πολιτικής των εθνικών και διεθνών οργανισμών και ως βάση εκπαιδευτικού υλικού για χρήση από τις υπηρεσίες απονομής ποινικής Δικαιοσύνης.
Παιδεία, ενημέρωση και εκπαίδευση
· Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να καταρτίσουν εκτενώς τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Η κατάρτιση είναι ουσιώδης προκειμένου οι δράστες αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους να συλληφθούν επιτυχώς, να διωχθούν δικαστικά, να καταδικαστούν και να τους επιβληθούν ποινές. Το Πρόγραμμα Επιβολής του Νόμου LEOP του ΟΑΣΕ είναι μία πρότυπη πρωτοβουλία που συνίσταται από ένα διεθνές κλιμάκιο ειδικευμένων αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι εκπαιδεύουν άλλους αστυνομικούς σε αρκετές χώρες.
· Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να αναπτύξουν εκπαιδευτικό υλικό στα θέματα του Ολοκαυτώματος, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των φυλετικών διακρίσεων, τα οποία εντάσσονται στο εθνικό σχολικό πρόγραμμα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό οφείλει να είναι βασισμένο στις αξίες της κατανόησης, της ένταξης, της αποδοχής και του σεβασμού και πρέπει να είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τους μαθητές στην αναγνώριση και αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και όλων των μορφών του λόγου μίσους.
· Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να περιλάβουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το πρόγραμμα Επιβολής του Νόμου LEOP.
===============================================================Αυτό το κατάπτυστο μανιφέστο του διεθνούς σιωνισμού, τo παρέλαβαν όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σάπιας κυβέρνησης Καραμανλή, του Υποψήφιου Παπανδρέου, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ.Τώρα ξέρεις τα πάντα. Ακόμα και στα βιβλία, αποδεικνύεται ποιοι επιβάλουν και σε ποιους, για το τι θα γραφτεί.Οι Σιωνιστές κόβουν και ράβουν την ιστορία στα μέτρα τους. Οι εσωτερικοί μασόνοι εκτελούν.Ο Μπαρμπανίκος Αρβανίτης, δεν είναι αντισιμίτης.Ο Μπαρμπανλικος Αρβανίτης είναι Αντισιωνιστής. Αν η ηγεσία των σιωνιστών θέλει (και προφανώς μπορεί) να ταυτίζει τις έννοιες, είναι πρόβλημά της. Ο Μπαρμπανίκος τους έχει χεσμένους.Αν μου ξανακλείσουν το AVRAGIOZ θα εισπράττουν το χέσιμο από νέα διεύθυνση. Καργιόλες.Στις σάπιες κυβερνήσεις μπορούν και επιβάλλονται. Στον Μπαρμπανίκο ποτέ. Προτιμώ, χίλιες φορές το θάνατο.ΠΗΓΗ: Από την επίσημη σελίδα του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος !!!!!
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΟΝΟΣ.... ΚΑΙ Ο ΜΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΚουΚουΈλου....‏ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ε.Β.Ε.Α και ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ε.Β.Ε.Θ. κλπ, ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ) ΜΕ ΦΩΝΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ.
Ας ξεκινήσουμε να τα αλλάξουμε όλα, ενεργά μέ την ψήφο μας στίς 4 Οκτώβρίου !!!
ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΚουΚουΕλο, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΤΟΥ ...ΖΑΠΕΙΟΥ!!!!!
Όλα τα είχαμε, το κυνήγι των πολιτικών αντιπάλων μας έλειπε!!! "Ιδίοις όμασι" και με τα μάτια τα καταδικά μου, αντιλήφθηκα τον ανακαινισθέντα και ανανεαροθέντα Σουφλιά, καθ' ην στιγμή καταδίωκε τον φίλο μου τον ΚουΚουΈλο................... .................. ................. ...............
ΚΑΙ ΚΕΙ ΠΟΥ ΈΠΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΪΦΕ ΜΟΥ, ΞΑΦΝΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΣ.........‏

ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!!! Αχέρωχος, βραχώδης και βλακώδης, ο ιδιοκτήτης της ΝΔ, έχει γραμμένους.......................................... .....................

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜ ΑΝΛΗ ΜΠΑΜΠΑ, ΓΙΑ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. ΟΡΘΙΟΙ ΣΤ' ΑΛΟΓΑ ΟΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ. ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑ Ο GEORGE. Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜ ΑΝΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑ, ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ !!!
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΣΤΙΣ 6.00 μμ, ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !!!
ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
** ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΑΝ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΓΡΑΜΜΑ........ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ.‏ ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΗΣ ΦΑΚΟΣ !!!!!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΚΡΑΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΟΛΕΒΕΝΤΕΣ.
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ...ΑΓΡΙΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ - ή ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ?????
ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑααααα!!! ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΄ΚΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ!!!!!
ΟΤΑΝ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΛΕΝΤΟΥΝ !!!!!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ: Ο ΑΡΟΥΛΗΣ ΤΙΤΙΒΙΖΕ, ΟΤΑΝ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΟ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ!!!
Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ BLOGS
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΡΙ, Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ... ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ.......ΑΥΤΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..... .-

**

1 σχόλιο:

  1. σε παρακαλώ πάρα πολύ να αφαιρέσεις τη φωτογραφία μου από την ανάρτηση με τίτλο "απ' το χαμομηλάκι" ,αποτελεί προσωπικό δεδομένο και δεν βρίσκω ποιο σκοπό εξυπηρετεί αφού δεν είναι συναφής ούτε με το θέμα ούτε με το ύφος του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή